De biocidenmarkt in België Volgens de gegevens in het bezit van de FOD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De biocidenmarkt in België Volgens de gegevens in het bezit van de FOD"

Transcriptie

1 Federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu Directoraat-Generaal Leefmilieu De biocidenmarkt in België Volgens de gegevens in het bezit van de FOD 211 Gerealiseerd door de FOD VVVL - DG Leefmilieu, Biociden dienst gegevens maart 212 Waarschuwing: de in dit jaarverslag beschikbare gegevens en inlichtingen mogen elders uitsluitend worden gebruikt met bronvermelding.

2 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 2 / 342 Inhoudstafel Inleiding...3 De Belgische biocidenmarkt De 4 groepen en 23 productsorten biociden De klasse A en de niet ingedeelde biociden Biociden op basis van hun score... 3 Vergelijking van de biocidenmarkt 21 / Hoofdgroep 1 biociden Productsoort Productsoort Productsoort Productsoort Productsoort Hoofdgroep 2 biociden Productsoort Productsoort Productsoort Productsoort Productsoort Productsoort Productsoort Productssort Hoofdgroep 3 biociden Productsoort Productsoort Productsoort Hoofdgroep 4 biociden Groep 4 = Productsoort Conclusie BIJLAGE I Lijst biociden (211) BIJLAGE II Biociden werkzame stoffen lijst BIJLAGE III Ministerieel besluit van 13 décember BIJLAGE IV Tabel gevaarpunten BIJLAGE V Toepassingsgebied toelatingen / Kennisgevingen (sept 211) BIJLAGE VI Lijst namen van bedrijven (toelating/kennisgeving 211)

3 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 3 / 342 Inleiding De Richtlijn 98/8/EG is de Biocidenrichtlijn die handelt over het op de markt brengen van biociden, waarbij een hoog beschermingsniveau voor mens en milieu wordt nagestreefd. Deze Biocidenrichtlijn werd omgezet in Belgisch recht door het koninklijk besluit van 22 mei 23 (B.S ) in het kader van de «Wet Productnormen» van 21 december 1998 (B.S ) die tot doel heeft het promoten van duurzame productie- en consumptiepatronen en de bescherming van het milieu en de gezondheid. In bovenstaande wetgeving worden biociden als volgt gedefinieerd: Werkzame stoffen en preparaten die, in de vorm waarin zij aan de gebruiker worden geleverd, één of meer werkzame stoffen bevatten en bestemd zijn om een schadelijk organisme te vernietigen, af te schrikken, onschadelijk te maken, de effecten daarvan te voorkomen of het op andere wijze langs chemische of biologische weg te bestrijden.

4 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 4 / 342 De Richtlijn bepaalt de voorwaarden voor het op de markt brengen van biociden in de Lidstaten; de toelating; de wederzijdse erkenning van de toelatingen binnen de Gemeenschap en de vaststelling op Gemeenschapsniveau van een lijst van werkzame stoffen die in biociden mogen worden gebruikt. De lidstaten staan in voor de toelating, de indeling, de etikettering, de verpakking en het juiste gebruik van de biociden conform de richtlijn 98/8/EG. Het juiste gebruik omvat maatregelen, waardoor het gebruik van biociden tot het strikt noodzakelijke wordt beperkt. De toelating voor het op de markt brengen van een biocide is verplicht. Een toelating wordt uitgereikt wanneer: de werkzame stoffen voldoen aan de vereisten van de Richtlijn; vaststaat dat het biocide: o voldoende efficiënt is; o geen onaanvaardbare uitwerking heeft op de doelorganismen, o geen onaanvaardbaar effect heeft op de gezondheid van mens of dier of op het oppervlakte- en grondwater, o geen onaanvaardbaar effect heeft op het milieu; de aard en de hoeveelheid van de werkzame stoffen kunnen bepaald worden volgens de voorschriften opgesomd in de Richtlijn; de fysische en chemische eigenschappen ervan aanvaardbaar zijn geacht om de juiste wijze van gebruik, opslag en vervoer van het product te garanderen De biociden worden ingedeeld, verpakt en geëtiketteerd conform de Richtlijn 1999/45/EG betreffende de indeling, de verpakking en de etikettering van gevaarlijke preparaten. Om echter elke vergissing te vermijden (verwarring met levensmiddelen of dranken bijvoorbeeld), legt de «Biocidenrichtlijn» bijkomende eisen op wat betreft de verpakking en de etikettering van dergelijke producten. Reclame voor biociden is onderworpen aan bepaalde voorwaarde en moet onder meer een vermelding bevatten dat het product met voorzichtigheid moet worden gebruikt.

5 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 5 / 342 Ter informatie : deze wetgeving inzake biociden geldt niet voor producten die onder meerdere andere wetgevingen vallen, zoals deze voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, geneesmiddelen voor dierlijk gebruik, additieven in voedingsmiddelen, dierenvoeding, cosmeticaproducten, fytofarmaceutische producten, Het gevolg is dat een aantal producten raakpunten hebben met al die verschillende regelgevingen en tussen de mazen van het net vallen. We willen er op wijzen dat de «Biocidenrichtlijn» zal vervangen worden door een «biocidenverordening» waarvan de publicatie halfweg 212 gepland is. Deze verordening zal echter geen grote wijzigingen inhouden wat betreft de indeling van de biociden in de 4 groepen en 23 productsoortens die hierna worden beschreven. Groepen en productsorten biociden De Richtlijn 98/8/EG deelt de biociden in volgens de aard van werking en volgens hun doel in 4 groepen en 23 productsorten (PT):

6 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 6 / 342 HOOFDGROEP 1: Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Schoonmaakmiddelen die niet als biocide bedoeld zijn, met inbegrip van vloeibare wasmiddelen, waspoeders en dergelijke, vallen niet onder deze productsoorten. Productsoort 1: biociden voor menselijke hygiëne Producten in deze groep zijn biociden voor menselijke hygiëne. Productsoort 2: desinfecterende middelen voor privégebruik en voor de openbare gezondheidszorg en andere biociden Producten voor desinfectie van lucht, oppervlakken, materiaal, uitrusting en meubilair die niet worden gebruikt voor rechtstreekse aanraking met voedingsmiddelen of diervoeders in particuliere, openbare en industriële ruimten, met inbegrip van ziekenhuizen, alsmede als algicide gebruikte producten. Die producten worden onder meer op de volgende gebieden gebruikt: zwembaden, aquaria, bad- en ander water; luchtverversingssystemen; muren en vloeren in medische en andere instellingen, chemische toiletten, afvalwater, ziekenhuisafval, grond of andere substraten (van speeltuinen). Productsoort 3: biociden voor veterinaire hygiënedoeleinden Producten van deze groep zijn biociden voor veterinaire hygiënedoeleinden, met inbegrip van producten die gebruikt worden in ruimten waarin dieren ondergebracht, gehouden of vervoerd worden. Productsoort 4: ontsmettingsmiddelen voor gebruik in de sector voeding en diervoeders Producten voor desinfectie van uitrusting, houders, eet- en drinkgerei, oppervlakken of pijpleidingen bij de productie, het vervoer, de opslag of consumptie van voedingsmiddelen, voeder of drank (met inbegrip van drinkwater) voor mens en dier. Productsoort 5: ontsmettingsmiddelen voor drinkwater Producten voor desinfectie van drinkwater (voor mens en dier).

7 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 7 / 342 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 6: conserveringsmiddelen in conserven Producten voor conservering van verwerkte producten, met uitzondering van voedingsmiddelen of diervoeders, in houders voor het tegengaan van bederf door bacteriën, met het oog op de houdbaarheid. Productsoort 7: filmconserveringsmiddelen Producten voor conservering van films en filmbeschermingslagen om aantasting door bacteriën tegen te gaan ter bescherming van de oorspronkelijke eigenschappen van het oppervlak van materialen of voorwerpen zoals verf, plastic, dichtingsproducten, zelfklevende wandbekleding, bindmiddelen, papier en kunstwerken. Productsoort 8: houtconserveringsmiddelen Producten voor conservering van hout, vanaf en met inbegrip van de zagerijfase, of houtproducten door bestrijding van organismen die hout vernietigen of beschadigen. Tot deze productsoort behoren zowel preventieve als curatieve producten. Productsoort 9: conserveringsmiddelen voor vezels, leer, rubber en gepolymeriseerde materialen Producten voor conservering van vezelhoudende of gepolymeriseerde materialen, zoals leer, rubber, papier of textielproducten en rubber door het tegengaan van microbiologische aantasting. Productsoort 1: conserveringsmiddelen voor metselwerk Producten voor conservering en herstel van metselwerk en andere bouwmaterialen met uitzondering van hout, door het tegengaan van microbiologische afbraak en afbraak door algen. Productsoort 11: conserveringsmiddelen voor vloeistofkoelings- en verwerkingssystemen Producten voor conservering van water of andere vloeistoffen in koel- en verwerkingssystemen door het tegengaan van schadelijke organismen zoals bacteriën, algen en mosselen. Producten voor de conservering van drinkwater vallen niet onder deze productsoort. Productsoort 12: slijmbestrijdingsmiddelen Producten voor het voorkomen of tegengaan van slijmafzetting op materialen, uitrusting en constructies die in industriële processen gebruikt worden, bijvoorbeeld op hout- en papierpulp, poreuze zandlagen in de oliewinning. Productsoort 13: conserveringsmiddelen voor metaalbewerkingsvloeistoffen Producten voor conservering van metaalbewerkingsvloeistoffen door het tegengaan van bederf door bacteriën.

8 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 8 / 342 HOOFDGROEP 3: Plaagbestrijdingsmiddelen Productsoort 14: rodenticiden Producten voor de bestrijding van muizen, ratten en andere knaagdieren. Productsoort 15: aviciden Producten voor de bestrijding van vogels. Productsoort 16: mollusciciden Producten voor de bestrijding van weekdieren. Productsoort 17: pisciciden Producten voor de bestrijding van vis; producten voor de behandeling van visziekten vallen niet onder deze productsoort. Productsoort 18: insecticiden, acariciden en producten voor de bestrijding van andere geleedpotigen Producten voor de bestrijding van geleedpotigen (bijvoorbeeld insecten, spinachtigen en schaaldieren). Productsoort 19: insectwerende en Producten voor de bestrijding van schadelijke organismen (ongewervelde dieren zoals vlooien, gewervelde dieren zoals vogels) door deze af te weren of aan te lokken, met inbegrip van de producten die direct of indirect gebruikt worden voor de hygiëne van mens en dier. HOOFDGROEP 4: Andere biociden Productsoort 2: conserveringsmiddelen voor voedingsmiddelen of diervoeders Producten voor conservering van voedingsmiddelen of diervoeders door het tegengaan van schadelijke organismen. Productsoort 21: aangroeiwerende middelen Producten om de groei en afzetting van organismen (bacteriën en hogere vormen van planten- en diersoorten) op schepen, aquacultuurinstallaties of andere in het water gebruikte constructies tegen te gaan. Productsoort 22: vloeistoffen voor balsemen en opzetten Producten voor desinfectie en conservering van dode mensen of dieren, of delen daarvan. Productsoort 23: bestrijding van andere gewervelde dieren Producten voor de bestrijding van ongedierte.

9 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 9 / 342 In 211 zijn er in België voor 6 van de 23 productsoorten (PT), meer bepaald PT 15, 16, 17, 2, 22 en 23, geen toegelaten biociden te melden. Naast de verdeling in 4 Groepen en 23 Types, worden de biociden bij ons ook ingedeeld ofwel in Klasse A ofwel niet geklasseerd. De indeling van biociden Biociden worden standaard gezien als behorende tot klasse A wanneer ze een van volgende risico s inhouden: toxisch, kankerverwekkend, mutageen. Producten van klasse A moeten verplicht voldoen aan een aantal voorwaarden en mogen slechts aan geregistreerde verkopers worden geleverd en aan erkende gebruikers worden verkocht. De overige niet-geklasseerde biociden worden, afhankelijk van de toelatingsakte, gezien als zijnde bestemd voor professioneel gebruik, voor publiek gebruik of nog, voor professioneel en publiek gebruik. Toelatingen en kennisgevingen Er zijn in België twee aparte procedures voor het op de markt brengen van biociden: de toelating ; de kennisgeving. Om te achterhalen voor welke biociden een toelatingsplicht of een kennisgevingsplicht geldt, werd een toepassingsgebied voor de toelatingen en kennisgevingen uitgewerkt dat beschikbaar is op de website van de FOD Leefmilieu, rubriek biociden en waarvan u een samenvatting kunt vinden in bijlage V van dit rapport. Voor het merendeel van de biociden geldt de toelatingsplicht, slechts voor een aantal productsoorten of voor bepaalde biociden van de andere productsoorten geldt een kennisgevingsplicht: bijvoorbeeld: de biociden van PT 1 (voor toepassing op de menselijke huid), enkele biociden van PT3, 7, 16 of 19 (voor toepassing bij de mens en grote dieren). Er moet worden op gewezen dat de biociden waarvoor een toelatingsplicht geldt wetenschappelijk geëvalueerd worden (analyses bepaald in de wetgeving en die met name

10 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 1 / 342 betrekking hebben op de fysisch chemische eigenschappen, de toxiciteit, de ecotoxiciteit, de werkzaamheid), wat niet het geval is voor de biociden waarvoor de kennisgevingsplicht geldt. Wanneer een «gemengde» aanvraag wordt ingediend voor een toelating/kennisgeving, m.a.w. voor een biocide waarvoor zowel een toelating vereist is voor bepaalde toepassingen in bepaalde PT als een kennisgeving voor andere toepassingen in andere PT, moet een volledig aanvraagdossier voor een toelating worden ingediend voor alle betrokken PT s en na evaluatie zal het product toegelaten worden met alle PT s in kwestie, ook die warvoor een kennisgevingsplicht geldt. De reden van deze procedure is dat het onmogelijk is om tegelijkertijd een kennisgevingsnummer en een toelatingsnummer toe te kennen voor eenzelfde biocide. Elk biocide dat op de markt wordt gebracht bezit een toelatingsnummer dat moet vermeld worden op het etiket van het product. De geüpdate lijst van de toegelaten of genotificeerde biociden is, conform het Koninklijk besluit van 22 mei 23, beschikbaar op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu: «Lijst van toegelaten producten» milieu chemische stoffen - biociden Deze lijst wordt elke maand bijgewerkt.

11 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 11 / 342 Uittreksel uit de officiële lijst van biociden website :

12 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 12 / 342 Programma voor reductie van Pesticiden en Biociden Het juiste gebruik van biociden, dat maatregelen omvat om het gebruik van biociden tot een minimum te bepreken, vermeld in de «Biocidenrichtlijn», werd gedeeltelijk opgenomen in het Programma voor de Reductie van pesticiden en biociden (PRPB). De wet van 21 december 1998 betreffende de productnormen voorziet immers in artikel 8 bis 1 in de uitvoering van een federaal programma voor de reductie van gewasbeschermingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik en biociden in België (PRPB). Het PRPB streeft ernaar het gebruik en het op de markt brengen van gevaarlijke werkzame stoffen, waaraan mens en milieu kunnen worden blootgesteld en waartoe de gewasbeschermingsmiddelen en de biociden behoren, te verminderen. Doelstelling PRPB (Programma voor de Reductie van Pesticiden en Biociden) - KB 22 februari 25: tegen 21 ten overstaan van 21 (referentiejaar) : de negatieve impact van biociden met 5% te verminderen de evaluatie van deze doelstellingen zal gebeuren aan de hand van kwantitatieve en kwalitatieve indicatoren... Onderhavig rapport over de biocidenmarkt maakt deel uit van de opdrachten in het kader van het PRPB.

13 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 13 / 342 De Belgische biocidenmarkt In dit hoofdstuk wordt de marktsituatie voorgesteld voor alle biociden op basis van de gegevens waarover de Federale Overheidsdienst (FOD) op 1 maart 212 beschikt. Men telt 1412 toegelaten of genotificeerde biociden in 211 (zie lijst in bijlage I). (829 toelatigen en 583 kennisgeving). De overeenstemmende totale hoeveelheid biociden bedraagt ton, wetende dat de FOD niet beschikte over de aangiftes van hoeveelheden voor 136 biociden en dat er voor 369 biociden kg werd aangegeven. Dit stemt tevens overeen met 238 verschillende werkzame stoffen die op de markt werden gebracht, voor een totale hoeveelheid van ton (zie lijst in bijlage II). 289 bedrijven waren verantwoordelijk voor het op de Belgische markt brengen van biociden (zie lijst in bijlage VI). Naast het aantal op de markt gebrachte biociden, opgenomen in een geïnformatiseerde databank, beschikt de FOD ook over de jaarlijkse aangiftes van hoeveelheden op de markt gebrachte biociden die elk jaar tegen 31 januari in het bezit moeten zijn van de FOD conform het KB van 22 mei 23. Het KB van 22 mei 23 bepaalt in zijn artikel 67 1 «Art Elke houder van een toelating voor een biocide moet voor 31 januari van elk jaar aan de Minister aangifte doen van de hoeveelheid in gewicht of volume van de biociden die hij het jaar daarvoor, naargelang het geval, als toelatingshouder uit een andere lidstaat van de Europese Unie naar België heeft verzonden of als in België gevestigde toelatinghouder in België in de handel heeft gebracht. In afwijking en in aanvulling van het bepaalde in het vorige lid kan de Minister, voor de producten die hij aanduidt, een aangifte opleggen over de hoeveelheden die in België in de handel zijn gebracht of naar België zijn verzonden in een of meer tijdspannen die aanvangen op 1 juli en die eindigen op 3 juni van het volgend jaar. Die aangifte moet zijn ingediend voor de eerste augustus die op elk van de betrokken tijdspannen volgt.

14 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 14 / 342 De aangifte moet jaarlijks worden overgemaakt aan het Directoraatgeneraal Bescherming Volksgezondheid: Leefmilieu Afdeling Risicobeheersing, Rijksadministratief Centrum, Vesaliusgebouw 2/3-8, Pachecolaan 19, bus 5, 11 Brussel en dient te gebeuren op het formulier waarvan het model als bijlage XIV bij dit besluit is gevoegd.» Op basis van deze jaarlijkse aangiftes van de op de markt gebrachte hoeveelheden, kan de FOD de globale hoeveelheden biociden en de hoeveelheden werkzame stoffen berekenen: voor alle biociden samen; per productsoort; volgens de indeling van de biociden: o klasse A, o niet geklasseerd, niet geklasseerd bestemd voor het grote publiek niet geklasseerd bestemd voor de professionele gebruikers. De resultaten van deze berekeningen worden hierna voorgesteld. De analyse handelt ook over de verdeling al naar gelang de scores voor elk biocide. De gegevens worden tevens gebundeld per productsoort om een ruwe inschatting van de stand van zaken per groep te verkrijgen. Aantallen en hoeveelheden biociden en werkzame stoffen De toename van het aantal en de hoeveelheid biociden en werkzame stoffen vastgesteld in 21 en 211 (zie onderstaande grafieken) houdt verband met de publicatie op 12 maart 21 in het Belgisch Staatsblad (BS), van een Koninklijk besluit (KB) tot wijziging van het KB van 22 mei 23. Dit KB voorziet immers in een kennisgevingsplicht voor de biociden waarvoor tot dan geen toelating was vereist. Anderzijds voorziet artikel 1 van dit KB tevens in de mogelijkheid om de biocidenmarkt te regulariseren. Zo zijn tal van biociden waarvoor een toelating vereist is, momenteel gedekt door een kennisgeving in afwachting van hun beoordeling met het oog op het al dan niet verkrijgen van een volgens de regels opgemaakte toelating.

15 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 15 / 342 aantal biociden EVOLUTIE VAN HET AANTAL BIOCIDEN EVOLUTIE VAN DE HOEVEELHEID (ton) BIOCIDEN Hoeveelheid biociden (ton) Aantal werkzame stoffen Hoeveelheid werkzame stoffen (ton) EVOLUTIE VAN HET AANTAL WERKZAME STOFFEN EVOLUTIE VAN DE HOEVEELHEID WERKZAME STOFFEN De toename van het aantal of de hoeveelheid biociden in 21 en 211 houdt verband met de meldingsplicht voor biociden

16 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 16 / 342 De aangiftes van kennisgevingen in 211 kunnen als volgt worden opgedeld : Aantal biociden (totaal - toelatingen - kennisgevigen) aantal biociden biociden kennisgevingen ken Klasse A Ken n ingedeelde toelating toelat Klasse A toelat n ingedeelde oeveelheid biociden (ton) Hoeveelheid biociden- 211 (totaal - toelatingen - kennisgevingen) biociden kennisgevingen ken Klasse A Ken n ingedeelde toelating toelat Klasse A toelat n ingedeelde

17 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 17 / 342 Aantal werkzame stoffen en biociden -211 Werkzame stoffen 14% Biociden 86% Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen Werkzame stoffen 16% Biociden 84%

18 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 18 / 342 De 4 groepen en 23 productsorten biociden Opmerking: de cijfers in verband met de biocidengroepen zijn compilaties van gegevens per productsoort. Overlappingen zijn mogelijk daar tal van producten immers aanwezig zijn in verschillende PT. Het is momenteel onmogelijk om gegevens te hebben per groep zonder overlappingen. Alle grafieken in verband met de groepen zijn dus indicatief wat niet het geval is voor de gegevens en grafieken in verband met de biociden in het algemeen en voor de gegevens en grafieken per productsoort. Aantal biociden Aantal biociden per groep G4 2% G3 2% G1 32% G2 46% In 212, met de kennisgevingen en de marktregularisatie, is groep 2 conserveringsmiddelen de grootste groep geworden wat het aantal biociden betreft (46%) tegen 32% voor groep 1 en 2% voor groep 3. Groep 4 is nauwelijks vertegenwoordigd met slechts 2% van het aantal producten. In 21 ressorteert het merendeel van de biociden onder groep 2 (46%). Groep 1 en groep 3 bevatten ongeveer eenzelfde aantal biociden die samen goed zijn voor 52% van alle biociden. Er zijn niet veel biociden van Groep 4, enkel voor Pt 21 zijn er een aantal toegelaten biociden (het gaat om aangroeiwerende middelen) zie het rapport «biocidenmarkt 21». De 2 onderstaande grafieken tonen de onderverdeling van de biociden per productsoort voor de jaren en voor 211 apart.

19 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 19 / 342 Aantal biociden Aantal biociden per groep (G) en productsoort (PT) in PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 PT2 PT21 PT22 PT23 G1 G2 G3 G Aantal biociden Aantal biociden per groep (G) en productsoort (PT) PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 PT2 PT21 PT22 PT23 G1 G2 G3 G4 In 29 en 21 behoort het merendeel van de biociden tot de productsoorten 2, 4 en 18. In 211 stellen we vast dat naast de PT 2, 4 en 18 die nog steeds goed vertegenwoordigd zijn, ook de PT 6 en 11 sterk toegenomen zijn. De lijst van biociden per productsoort bevindt zich in de hoofdstukken gewijd aan de productsoorten. De lijst van alle in 211 op de Belgische markt gebrachte biociden is terug te vinden in bijlage I.

20 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 2 / 342 Hoeveelheid van biociden Hoeveelheid biociden per groep G1 59% G2 39% G4 % G3 2% In termen van hoeveelheid biociden is groep 1 de grootste in 211. Groep 1 is goed voor 59% van de globale hoeveelheid, tegenover 39% voor groep 2, en zeer lage percentages voor de groepen 3 en 4 (minder dan 1%). In groep 3, goed voor 2% in aantal biociden, is de hoeveelheid biociden eerder klein. Het gaat dan ook om antiparasitaire middelen die vaak in kleine hoeveelheden worden gebruikt vergeleken met bijvoorbeeld ontsmettingsmiddelen. Dit illustreert duidelijk dat de hoeveelheid of het aantal biociden geen risico-indicator sensu stricto is, maar toch de situatie van de Belgische markt weergeeft. Hoeveelheid (ton) biociden Hoeveelheid biociden per groep (G) en productsoort (PT) PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 PT2 PT21 PT22 PT23 G1 G2 G3 G4

21 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 21 / 342 Aantal werkzame stoffen Aantal werkzame stoffen per groep 211 G3 16% G4 2% G1 36% G2 46% In 21 telt men meer dan 14 verschillende werkzame stoffen voor biociden die in België op de markt werden gebracht, tegenover 12 in 28 en 29. In 211, na de invoering van de kennisgevingen (en de marktregularisatie), telt men nagenoeg 238 werkzame stoffen verdeeld over de verschillende groepen, zoals kan worden afgelezen in bovenstaande grafiek. De groepen 1 en 2 vertonen de grootste verscheidenheid qua werkzame stoffen. De verdeling van de werkzame stoffen over de verschillende productsoorten kan worden afgelezen uit onderstaande grafiek.

22 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 22 / 342 Aantal werkzame stoffen PT1 PT2 PT3 Aantal werkzame stoffen per groep (G) en productsoort (PT) in PT4 PT5 PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 PT2 PT21 PT22 PT23 G1 G2 G3 G Aantal werkzame stoffen Aantal werkzame stoffen per groep (G) en productsoort (PT)- 211 PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 PT2 PT21 PT22 PT23 G1 G2 G3 G4 In 21 telt PT 18 het grootste aantal verschillende werkzame stoffen, net zoals in 29. In 211 tellen ook PT 2 en 4 een groot, zelfs een groter aantal verschillende werkzame stoffen. In de PT 2, 4, 6 en 18 vindt men meer dan 4 verschillende werkzame stoffen. De lijst van werkzame stoffen per productsoort kan men terugvinden in de hoofdstukken gewijd aan de productsoorten. De lijst van alle werkzame stoffen die in 211 op de Belgische markt werden gebracht en de globale hoeveelheden werkzame stoffen sinds 28 kan men vinden in bijlage II.

23 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 23 / 342 Hoeveelheid werkzame stoffen Hoeveelheid werkzame stoffen per groep 211 G1 4% G2 6% G4 minder dan 1% G3 minder dan 1% De groepen 1 en 2 vertegenwoordigen bijna de totaliteit van de hoeveelheden op de markt gebrachte werkzame stoffen. De biociden van de groepen 3 en 4 tellen heel kleine hoeveelheden werkzame stoffen in verhouding tot de hoeveelheden biociden van de groepen 1 en 2. De verdeling van de hoeveelheden werkzame stoffen per groep en productsoort is aangeduid in onderstaande grafiek. Hoeveelheid (ton) biociden Hoeveelheid biociden per groep (G) en productsoort (PT) PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 PT2 PT21 PT22 PT23 G1 G2 G3 G4 PT8 telt een grote hoeveelheid werkzame stoffen, vooral de werkzame stof «creosoot» (zie tabel met de globale hoeveelheden werkzame stoffen in bijlage II).

24 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 24 / 342 De klasse A en de niet ingedeelde biociden Naast de verdeling in 4 Groepen en 23 Productsoorten, worden biociden ingedeeld in klasse A ofwel niet geklasseerd conform het Koninklijk besluit van 22 mei 23. Uittreksel uit het koninklijk besluit van 22 mei 23: «TITEL III. Maatregelen ter bescherming van gezondheid HOOFDSTUK I. Indeling van biociden. Art. 5. 1er. De indeling van de biociden geschiedt: - voor wat de preparaten betreft, volgens de bepalingen van het koninklijk besluit van 11 januari 1993 tot regeling van de indeling, de verpakking en het kenmerken van gevaarlijke preparaten met het oog op het op de markt brengen of het gebruik ervan; - voor wat de stoffen betreft, volgens de bepalingen van het koninklijk besluit van 24 mei 1982 houdende reglementering van het in de handel brengen van stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de mens of zijn leefmilieu. 2. De biociden worden in één of meer van de hiernavolgende gevarencategorieën ingedeeld : - ontplofbaar, - oxyderend, - zeer licht ontvlambaar, - licht ontvlambaar, - ontvlambaar, - zeer vergiftig, - vergiftig, - schadelijk, - bijtend, - irriterend, - sensibiliserend, - kankerverwekkend, - mutageen, - voor de voortplanting vergiftig, - milieugevaarlijk. Art er Behoren tot klasse A : de biociden die ondergebracht zijn in één van de hiernavolgende gevarencategorieën : - zeer vergiftig - vergiftig - kankerverwekkend van de categorieën 1 of 2 - mutageen van de categorieën 1 of 2 - voor de voortplanting vergiftig van de categorieën 1of 2.

25 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 25 / In afwijking van 1, kan de Minister, op advies van de Hoge Gezondheidsraad, biociden niet vermeld in die zelfde paragraaf 1, maar waarvan bij het gebruik door niet-professionelen de blootstelling niet door andere methoden dan door het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen kan beperkt worden, bij de toelating indelen in de klasse A.» Zo worden de niet geklasseerde biociden volgens de toelatings- of kennisgevingsakte, verklaard als zijnde bestemd voor het grote publiek of uitsluitend voor professionele gebruikers. Wat de biociden van klasse A betreft, worden deze standaard gezien als behorend tot deze klasse wanneer ze een van volgende risico s inhouden: toxisch//giftig, kankerverwekkend, mutageen. De biociden van klasse A moeten verplicht voldoen aan een aantal voorwaarden en mogen slechts aan geregistreerde verkopers worden geleverd en aan erkende gebruikers worden verkocht. Er bestaat echter een afwijking op het gebruik van biociden van klasse A door erkende gebruikers: Uittreksel uit het KB van 22 mei 23: Art De biociden van de klasse A die niet in bijlage XII zijn opgenomen, mogen alleen worden gebruikt door personen die erkend zijn door de Minister en die «erkende gebruikers van biociden» worden genoemd. De erkenning kan beperkt worden tot één of meer in bijlage V opgesomde productsoorten of groepen daarvan. 2. In afwijking van de eerste paragraaf mogen die producten binnen het eigen bedrijf worden gebruikt door de beroepsgebruikers van een biocide. De lijst van de soort bedrijven wordt vastgesteld door de Minister* gezamenlijk met de Ministers die respectievelijk de Landbouw en de Tewerkstelling en Arbeid onder hun bevoegdheid hebben. Een afwijking wordt ook toegekend aan de persoon die verantwoordelijk is voor het onderhoud van een privé-zwembad. Ze geldt uitsluitend voor de ontsmettingsmiddelen van zwembadwater waarvan het gebruik door die personen volgens het advies van de Hoge Gezondheidsraad is toegestaan. * De lijst van bedrijven waarvan sprake hierboven (art 56 2) is te vinden in bijlage III bij dit rapport.

26 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 26 / 342 De verdeling van het aantal en de hoeveelheden biociden op basis van hun indeling kan worden afgelezen in de onderstaande 2 grafieken. Aantal biociden van klasse A en niet ingedeelde biociden Niet ingedeel de 78% Klasse A 22% Hoeveelheid biociden van klasse A en niet ingedeelde biociden Niet ingedeel de 49% Klasse A 51% In 21 behoort iets minder dan een derde van de biociden tot klasse A. In 211 noteert men 22% in aantal biociden van klasse A wat goed is voor 51% van de hoeveelheden biociden. Aantal niet ingedeelde biociden profesioneel - grote publiek 211 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden profesioneel - grote publiek 211 niet ingedeelde grote publiek 37% niet ingedeelde professione el 63% niet ingedeelde grote publiek 53% niet ingedeelde professione el 47%

27 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 27 / 342 Het % klasse A en niet-ingedeelde biociden wordt in onderstaande grafiek getoond. 1% Verdeling aantal biociden van klasse A en niet ingedeelde biociden per groep % 6% 4% 2% % Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Klasse A Niet ingedeelde Men stelt vast dat er zeer weinig biociden van klasse A zijn in de groepen 2 en 3.

28 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 28 / 342 Klasse A biociden = 22% van het aantal biociden +/- 3 biociden De 22% biociden van klasse A zijn, in aantal en in hoeveelheid, verdeeld over de verschillende groepen, zoals men kan zien in beide onderstaande grafieken. Groep 1 telt het grootste aantal biociden van klasse A (62%), maar het is in groep 2 dat men de grootste hoeveelheden biociden van klasse A die in 211 op de markt werden gebracht terugvindt (73%). Verdeling aantal biociden van klasse A per groep (211) Groep 3 5% Groep 4 3% Groep 2 3% Groep 1 62% Verdeling hoeveelheid biociden van klasse A per groep (211) Groep 3 en 4 minder dan 1% Groep 1 27% Groep 2 73%

29 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 29 / 342 Niet ingedeelde biociden = 78% van het aantal biociden +/- 11 biociden De spreiding van de niet ingedeelde biociden over de verschillende groepen volgens aantal en hoeveelheid kan worden afgelezen in beide onderstaande grafieken. Groep 2 vertegenwoordigt het grootste aantal niet ingedeelde biociden, zijnde de helft van het aantal biociden (5%), maar groep 1 vertegenwoordigt de grootste hoeveelheden niet ingedeelde biociden die in 211 op de markt werden gebracht (59%). Verdeling aantal niet ingedeelde biociden per groep (211) Groep 3 18% Groep 4 1% Groep 1 31% Groep 2 5% Verdeling hoeveelheid niet ingedeelde biociden per groep (211) Groep 3 6% Groep 4 % Groep 2 35% Groep 1 59%

30 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 3 / 342 Biociden op basis van hun score Wanneer een biocide een toelating of een kennisgeving krijgt voor het op de markt brengen, krijgt het ook een score die overeenstemt met risicopunten gekoppeld aan de risicozinnen (R - zin) en dit conform het Koninklijk besluit «retributies» van 14 januari 24. De risicopunten variëren van 1 tot 3. Het KB van 14 januari 24, dat de retributies en bijdragen verschuldigd aan het Begrotingsfonds voor de grondstoffen en de producten vaststelt, bepaalt in artikel 1 1 dat iedere persoon die de toelating ( of de kennisgeving) van een biocide of de toelating voor parallelinvoer van een biocide heeft gekregen, per toelating (kennisgeving) een jaarlijkse bijdrage moet betalen aan het Begrotingsfonds voor de grondstoffen en de producten, waarvan het bedrag in het KB is vastgesteld: art.1 het aantal punten p, { }, is afhankelijk van de indeling van het biocide in gevarencategorieën { }. De R zinnen in deze tabel* verwijzen naar de gevaarzinnen die zijn vermeld in de akte van de aanvaarding van de toelating/kennisgeving..{ } * de tabel met de gevarencategorieën, de R zinnen en de overeenstemmende punten is opgenomen in bijlage IV. De risicopunten van een biocide worden omgezet in een score die vermeld wordt in de toelatings- of kennisgevingsakte van elk biocide. Aan de hand van deze score kan de jaarlijkse retributie berekend worden die gekoppeld is aan dit product. De scores van de biociden die overeenstemmen met deze risicopunten variëren van tot à 2 biociden bereiken een score van 15. Onderstaande grafiek toont de spreiding van de biociden op basis van hun score sinds Aantal biociden per score (27-211) 25 Aantal biociden

31 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 31 / 342 De drie onderstaande grafieken tonen respectievelijk de verdeling in aantal en hoeveelheid op grond van de score voor het jaar 211. Aantal biociden Aantal biociden per score Hoeveelheid biociden (ton) Hoeveelheid biociden per score Hoeveelheid (ton) biociden 15 1 Hoeveelheid en aantal biociden per score Aantal biociden hoeveelheid biociden 211 aantal biociden 211

32 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 32 / 342 De score van de biociden werd ook berekend op basis van hun indeling. Onderstaande grafieken tonen de verdeling per aantal en hoeveelheid op basis van hun score en hun indeling: klasse A en niet ingedeeld. aantal biociden Klasse A biociden per score -211 hoeveelheid biociden (ton) Hoeveelheid klasse A biociden per score Hoeveelheid (ton) biociden Hoeveelheid en aantal biociden van klasse A per score hoeveelheid biociden 211 aantal biociden Aantal biociden

33 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 33 / 342 Aantal biociden Niet ingedeelde biociden per score Hoeveelheid biociden (ton) Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score -211 Hoeveelheid (ton) biociden Hoeveelheid / aantal niet ingedeelde biociden per score -211 hoeveelheid biociden 211 aantal biociden Aantal biociden Tal van niet ingedeelde biociden vertonen hoge scores. Er moet echter worden op gewezen dat een groot deel van de niet ingedeelde biociden volgens de toelatingsakte uitsluitend bestemd zijn voor professioneel gebruik.

34 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 34 / 342 Vergelijking van de biocidenmarkt 21 / 211 Aantallen biociden en werkzame stoffen Aantal biociden 21 / % % Aantal werkzame stoffen 21 / % % Het aantal biociden en werkzame stoffen is in 211 aanzienlijk toegenomen tengevolg van de invoering van de kennisgevingsplicht voor alle biociden en de regularisatie van de markt voor een groot aantal biociden die op termijn een volgens de regels opgemaakte toelating zullen krijgen.

35 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 35 / 342 Hoeveelheden van biociden en werkzame stoffen Hoeveelheid biociden 21 / % 21 46% Hoeveelheid werkzame stoffen 21 / % 21 45% De hoeveelheid biociden is logischerwijze toegenomen in 211 tengevolge van de kennisgevingsplicht voor alle biociden en de regularisatie van de markt voor een groot aantal biociden.

36 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 36 / 342 Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal biociden van klasse A 21 / % 21 48% Aantal niet ingedeelde biociden 21 / % % Het aantal biociden van klasse A is lichtjes gestegen terwijl het aantal niet ingedeelde biociden op zijn beurt sterk toegenomen is. De analyse per groep en per productsoort in de volgende hoofdstukken toont aan dat een groot aantal niet ingedeelde biociden volgens de toelatingsakte eveneens bestemd zijn voor professionele gebruikers.

37 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 37 / 342 Hoeveelheden klasse A et niet ingedeelde biociden Hoeveelheid klasse A 21 / % 21 5% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden 21 / % % De hoeveelheid biociden van klasse A is dezelfde als in 21 ondanks de lichte stijging in aantal van die biociden. Wat de niet ingedeelde biociden betreft, zijn de hoeveelheden aanzienlijk toegenomen, wat niet verbazend is. De analyse per groep en per productsoort in de volgende hoofdstukken toont aan dat tal van niet ingedeelde biociden volgens de toelatingsakte bestemd zijn voor professionelen.

38 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 38 / 342 Vergelijking van Klasse A et niet ingedeelde biociden in aantal en hoeveelheid 12 Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden in 21 en Klasse A Niet ingedeeld Klasse A Niet ingedeeld Hoeveelheid klasse A en niet ingedeelde biociden in 21 en Klasse A Niet ingedeeld Klasse A Niet ingedeeld In vergelijking met 21, is het aantal niet ingedeelde biociden sterk toegenomen. Deze toename houdt verband met de invoering van de kennisgevingen en de regularisatie van de markt. De volgende 4 hoofdstukken tonen, per grafiek, de stand van zaken van de biociden per groep en per productsoort.

39 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 39 / 342 Hoofdgroep 1 biociden Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Productsoort 1: Productsoort 2: Productsoort 3: Productsoort 4: Productsoort 5: biociden voor menselijke hygiëne desinfecterende middelen voor privégebruik en voor de openbare gezondheidszorg en andere biociden biociden voor veterinaire hygiënedoeleinden ontsmettingsmiddelen voor gebruik in de sector voeding en diervoeders ontsmettingsmiddelen voor drinkwater Aantal biociden per groep G3 2% G4 2% Groep 1 32% G2 46% Inhoudstafel 1. Aantal en hoeveelheid biociden 2. Biociden per productsoort (PT) 3. Klasse A en niet ingedeelde biociden per productsoort (PT) 4. Biociden per score Productsoort 1, 2, 3, 4, 5 Aantal en hoeveelheid biociden Klasse A en niet ingedeelde biociden Biociden per score Biociden lijst Werkzame stoffen lijst

40 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 4 / Aantal en hoeveelheid biociden Aantal biociden en werkzame stoffen Groep Biociden G1 en alle biociden Werkzame stoffen G1 en alle WS Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen Groep Werkzame stoffen 14% Biociden 86%

41 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 41 / Evolutie van het aantal biociden van Groep 1 Aantal biociden hoeveelheid biociden (t) Evolutie van de hoeveelheid biociden Groep Evolutie van het aantal werkzame stoffen - Groep 1 Aantal werkzame stoffen Hoeveelheid WS in ton Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen van Groep

42 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 42 / 342 Aantal biociden Totaal aantal biociden en aantal biociden uit Groep Aantal biociden Aantal Groep 1 biociden 1 Aantal biociden en werkzame stoffen - Groep 1 Aantal Aantal biociden Aantal Groep 1 biociden Hoeveelheid in ton Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen - Groep biociden werkzame stoffen

43 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 43 / Biociden per productsoort (PT) aantal biociden en werkzame stoffen Aantal biociden en werkzame stoffen -211 PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 biociden werkzame stoffen Hoeveelheid (ton) biociden en werkzame stoffen Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 biociden werkzame stoffen

44 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 44 / Klasse A en niet ingedeelde biociden per productsoort (PT) Aantal biociden Aantal biociden Klasse A en niet ingedeelde van Groep PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 klasse A niet ingedeelde Hoeveelheid in ton Hoeveelheid biociden van klasse A en niet ingedeelde biociden van Groep PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 Klasse A niet ingedeelde

45 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 45 / 342 Aantal Aantal niet ingedeelde biociden voor het grote publiek en professionelen Groep PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 groot publiek professioneel hoeveelheid in ton 8. Hoeveelheid niet ingedeelde biociden voor het grote publiek en professionelen Groep PT1 PT2 PT3 PT4 PT5 groot publiek professioneel

46 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 46 / Biociden per score Aantal biociden -biociden van Groep 1 per score -211 Aantal Algemeen biociden Groep 1 Aantal klasse A Aantal biociden van Klasse A per score Groep 1-211

47 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 47 / 342 aantal niet igedeelde Aantal niet ingedeelde biociden per score Groep aantal niet ingedeelde grote publiek aantal niet ingedeelde professionelen Aantal niet ingedeelde biociden voor het grote publiek per score Groep Aantal niet ingedeelde biociden voor professionelen per score Groep

48 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 48 / 342 Productsoort 1 HOOFDGROEP 1: Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Schoonmaakmiddelen die niet als biocide bedoeld zijn, met inbegrip van vloeibare wasmiddelen, waspoeders en dergelijke, vallen niet onder deze productsoorten. Productsoort 1: biociden voor menselijke hygiëne Producten in deze groep zijn biociden voor menselijke hygiëne. Aantal en hoeveelheid biociden Aantal biociden en werzame stoffen Aantal biociden en werkzame stoffen -PT1-211 biociden werkzame stoffen Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -PT1-211 Werkzame stoffen 31% Biociden 69%

49 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 49 / 342 Klasse A en niet ingedeelde Aantal biociden van klasse A en niet ingedeelde - PT1 211 Klasse A 2% niet ingedeeld 98% Hoeveelheid biociden van klasse A en niet ingedeelde -PT1 211 Klasse A,5% niet ingedeeld 99,5%

50 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 5 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden voor het grote publiek en de professionelen - PT 211 niet ingedeeld professioneel 36% niet ingedeeld grote publiek 64% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden, grote publiek en professioneel - PT1 211 niet ingedeeld professioneel 37% niet ingedeeld grote publiek 63%

51 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 51 / 342 Biociden per score Aantal biociden Aantal biociden per score PT Hoeveelheid biociden PT1 per score (ton) Hoeveelheid biociden in ton Eén enkel biocide van klasse A met score 7 en geen aangifte van hoeveelheid voor 211.

52 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 52 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT1-211 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden PT1 per score (ton) -211 Hoeveelheid biociden in ton

53 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 53 / 342 Aantal biociden Aantal biociden per score PT1-211, niet ingedeeld grote publiek Hoeveelheid biociden (ton) Hoeveelheid biociden PT1 per score (ton) -211 niet ingedeeld grote publie

54 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 54 / Aantal biociden per score PT1-211 niet ingedeeld professioneel Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid biociden PT1 per score (ton)- 211 niet ingedeeld professioneel

55 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 55 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 1 Productsoort 1 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8 NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ 8 NOTIF93 Aniosgel 85 NPC Aniosgel 85 NPC NOTIF91 Aniosrub 85 NPC Aniosrub 85 NPC NOTIF565 Bactrinex Bactrinex NOTIF585 Chlorhexidini gluconas 2% Chlorhexidini gluconas 2% NOTIF27 Chriox Hand Wash Chriox Hand Wash NOTIF29 Chriox Safe Chriox Safe NOTIF574 DAX Alcogel 85 DAX Alcogel 85 NOTIF577 DAX Alcoliquid 7 DAX Alcoliquid 7 NOTIF576 DAX Alcoliquid 77 DAX Alcoliquid 77 NOTIF58 DAX Desisoft Handontsmetting DAX Desisoft Handontsmetting NOTIF575 DAX Preop 8 DAX Preop 8 NOTIF97 Dentasept Gel 85 Dentasept Gel 85 NOTIF72 Deptidine Gel Deptidine Gel NOTIF45 Deptil Mains Deptil Mains NOTIF92 Dermanios SCRUB CG Dermanios SCRUB CG NOTIF77 Dettol Healthy Touch adoucissant Gel Lavant Dettol Healthy Touch adoucissant Gel Lavant NOTIF351 Dettol Healthy Touch Antibact?rien Parfum Aloé Vera Dettol Healthy Touch Antibact?rien Parfum Alo? Vera NOTIF71 Dettol Healthy Touch Antibact?rien Parfum Concombre Dettol Healthy Touch Antibact?rien Parfum Concombre NOTIF76 NOTIF7 Dettol Healthy Touch Antibact?rien Parfum Pamplemousse Dettol Healthy Touch Antibact?rien parfum Thé vert et Gingembre Dettol Healthy Touch Antibact?rien Parfum Pamplemousse Dettol Healthy Touch Antibacterieel parfum Groene Thee en Gember NOTIF79 Dettol Healthy Touch Hydratant Gel Lavant Dettol Healthy Touch Hydratant Gel Lavant NOTIF78 Dettol Healthy Touch Nourrissant Gel Lavant Dettol Healthy Touch Nourrissant Gel Lavant NOTIF8 Dettolhygiene Gel antibactérien pour les mains Dettolhygi?ne Gel antibact?rien pour les mains NOTIF85 Dettolhygiene Antibactérien No-Touch Gel Lavant Dettolhygiene Antibact?rien No-Touch Gel Lavant NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial NOTIF578 Eldena Eldena NOTIF579 Germstar Original Germstar Original NOTIF352 Handsafe(R) Handsafe(R) NOTIF568 Hibitane Plus 5% Concentraat Hibitane Plus 5% Concentraat NOTIF569 HiBiTane Plus alcoholische oplossing HiBiTane Plus alcoholische oplossing NOTIF523 HiBiTane Plus Tinctuur HiBiTane Plus Tinctuur NOTIF11 Kenoderm Kenoderm NOTIF18 Kenosept- L Kenosept- L NOTIF17 Kenosept-G Kenosept-G NOTIF444 RBS HDS 15 RBS HDS 15 NOTIF75 RBS HDS GEL RBS HDS GEL NOTIF74 RBS HDS Lotion RBS HDS Lotion NOTIF98 Septaline Antiseptic GEL Septaline Antiseptic GEL NOTIF557 Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial

56 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 56 / 342 Werzame stoffen van biociden PT1-211 Werkzame stoffen N CAS 2-Phenoxyethanol Biphenyl-2-ol D-gluconic acid, compound with N,N-bis(4-chlorophenyl)-3,12-diimino-2,4,11,13- tetraazatetradecanediamidine (21) Didecyldimethylammonium chloride Ethanol Glutaral Peracetic acid Poly(hexamethylendiamine guanidinium chloride) Propan-1-ol Propan-2-ol Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Sodium 2-biphenylate

57 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 57 / 342 Productsoort 2 HOOFDGROEP 1: Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Schoonmaakmiddelen die niet als biocide bedoeld zijn, met inbegrip van vloeibare wasmiddelen, waspoeders en dergelijke, vallen niet onder deze productsoorten. Productsoort 2: desinfecterende middelen voor privégebruik en voor de openbare gezondheidszorg en andere biociden Producten voor desinfectie van lucht, oppervlakken, materiaal, uitrusting en meubilair die niet worden gebruikt voor rechtstreekse aanraking met voedingsmiddelen of diervoeders in particuliere, openbare en industriële ruimten, met inbegrip van ziekenhuizen, alsmede als algicide gebruikte producten. Die producten worden onder meer op de volgende gebieden gebruikt: zwembaden, aquaria, bad- en ander water; luchtverversingssystemen; muren en vloeren in medische en andere instellingen, chemische toiletten, afvalwater, ziekenhuisafval, grond of andere substraten (van speeltuinen). Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen PFT2-211 Werkzame stoffen 13% Biociden 87%

58 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 58 / 342 aantal biociden hoeveelheid biociden in ton Aantal werkzame stoffen Hoeveelheid werkzame stoffen in ton Evolutie van het aantal biociden PT Evolutie van de hoeveelheid biociden PT Evolutie aantal werkzame stoffen PT Evolutie hoeveelheid werkzame stoffen PT

59 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 59 / 342 Klasse A en niet ingedeelde Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden -PT2-211 Klasse A 26% Niet ingedeeld 74% Hoeveelheid Klasse A en niet ingedeelde biociden - PT2-211 Niet ingedeeld 52% Klasse A 48%

60 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 6 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professionelen - PT niet ingedeeld professioneel 58% niet ingedeeld grote publiek 42% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden, grote publiek en professioneel - PT2 211 niet ingedeeld professioneel 29% niet ingedeeld grote publiek 71%

61 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 61 / 342 Biociden per score Aantal biociden Aantal biociden per score PT2-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid biociden per score (t) PT2-211

62 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 62 / 342 Aantal biociden Aantal biociden per score TP2-211 klasse A Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden per score PT2-211 Klasse A

63 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 63 / 342 Aantal biociden Aantal biociden per score PT2-211 niet ingedeeld 6 Hoeveelheid biociden per score PT2-211 niet ingedeeld (t) Hoeveelheid biociden (t)

64 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 64 / Aantal biociden per score PT2-211 niet ingedeeld grote publeik Aantal biociden hoeveelheid biociden in ton Hoeveelheid (t) biociden PT2 per score -211, niet ingedeeld grote publiek

65 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 65 / 342 Aantal biociden Aantal biociden per score PT2-211 niet ingedeeld professioneel Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden PT2 per score -211 niet ingedeeld professioneel.

66 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 66 / 342 Toegelaten biociden 211 Authorization Number Groep 1 Productsoort 2 Biocidal Product Name Fr 388B 19 A 19 A 28B ACL 56 ACL B ACL 6 ACL B ACL 9 granular ACL 9 granular Biocidal Product Name Nl 149B ACL 9 PLUS COMPRIMES ACL 9 PLUS TABLETTEN NOTIF31 Acticide AGT 2 Acticide AGT 2 NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8 NOTIF36 Acticide DB 2 Acticide DB 2 NOTIF54 Acticide DDQ 4 Acticide DDQ 4 NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ 8 NOTIF35 Acticide F (N) Acticide F (N) NOTIF34 Acticide L Acticide L NOTIF279 Acticide SR 4432 Acticide SR 4432 NOTIF317 Acticide SR 5432 Acticide SR B Actisan-5L Actisan-5L 378B Algialgues Antialgues toitures, murs et facades Algialgen Antialgen voor daken, muren en gevels 678B AlgoFin AlgoFin 591B Alpha-Bac 12F Alpha-Bac 12F NOTIF13 Alvo eau de javel (3.6% de chlore actif), 2 L Alvo eau de javel (3.6% de chlore actif), 2 L NOTIF29 ALVO Javel Super Plus - Pin (3,6 % de chlore actif), 2 l ALVO Javel Super Plus - Pin (3,6 % de chlore actif), 2 l 329B Aniosterile R NDM ECO Aniosterile R NDM ECO 339B Aniosurf Citron Aniosurf Citron 368B Anti Depots verts Anti Groene Aanslag 1176B Anti Depots Verts Anti-Groene Aanslag 247B Anti-Moss pro Anti-Moss pro NOTIF1 APCA APCA 163B Apesin Daily Apesin Daily NOTIF211 NOTIF217 APTA Eau de Javel - fraîcheur lavande (3,6 % de chlore actif), 2 l APTA Eau de Javel - fraîcheur pin (3,6 % de chlore actif), 2 l APTA Eau de Javel - fra?cheur lavande (3,6 % de chlore actif), 2 l APTA Eau de Javel - fra?cheur pin (3,6 % de chlore actif), 2 l NOTIF28 APTA Eau de Javel (3,6 % de chlore actif), 2 l APTA Eau de Javel (3,6 % de chlore actif), 2 l 53B Aqualine - Granul Aqualine - Granul 63B Aqualine-Tabs Aqualine-Tabs 91B Aquaprotect - Tabs Aquaprotect - Tabs NOTIF567 AquaStar 3 AquaStar 3 68B Aquatreat 411 Aquatreat B Aquatreat Eau de javel Aquatreat Bleekwater 5183B Asept 19 Asept B Asept 9 Asept 9 717B Asept 9 Asept 9 561B Aseptanios AF 31 Aseptanios AF 31

67 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 67 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 158B ASEPTOL ASEPTOL 4988B Aseptypol Aseptypol Biocidal Product Name Nl 2211B ASTRAL Chlore choc galet 2 g ASTRAL Chloor chock tablet 2 g 2211B ASTRAL Chlore choc galet 2 g ASTRAL Chloor chock tablet 2 g 2111B ASTRAL Chlore granule 55% ASTRAL Chloorgranulaat 55% 2111B ASTRAL Chlore granule 55% ASTRAL Chloorgranulaat 55% 211B ASTRAL Chlore lent galet 2g ASTRAL Langzaam oplossende chloortablet 2g 4811B ASTRAL Chlore Liquide ASTRAL Vloeibaar Chloor 1611B ASTRAL Hivernage EXTRA ASTRAL Overwinteringsbehandeling EXTRA 399B Aveve Suprimvert prêt à l'emploi Aveve Groenreiniger kant en klaar 72B Bac Ster VBF Bac Ster VBF NOTIF44 Bacillat Bacillat 41B Bactipur Bactipur 491B Bactocide+ Bactocide+ NOTIF565 Bactrinex Bactrinex NOTIF156 Bakta Chloortabletten Bakta Chloortabletten 152B Baktra-S Baktra-S 627B Bardac 22-2 Bardac B Bardac 22-9 Bardac B BD 2 BD 2 NOTIF51 Bioban(TM) BP-3 Preservative Bioban(TM) BP-3 Preservative NOTIF392 Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial NOTIF562 Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial NOTIF564 Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial 321B Bio-Line - Tabs Bio-Line - Tabs 311B Bio-Line Chlore Rapide Bio-Line Snel chloor 311B Bio-Line Chlore Rapide Bio-Line Snel chloor 221B Bio-Line Superklor galet Bio-Line Superklor galet 221B Bio-Line Superklor galet Bio-Line Superklor galet 827B Biomos Alg Biomos Alg 727B Bison Anti-mousses Bison Schimmelvreter 281B Blue Ocean - Chlor-O-Chok Blue Ocean - Chlor-O-Chok 31B Blue Ocean - Chlor-O-Galet Blue Ocean - Chlor-O-Galet 32B BM-All Green Clean BM-All Green Clean NOTIF51 Bodoxin(R) Bodoxin(R) NOTIF41 Bodoxin(R) AE Bodoxin(R) AE 1156B Bomades Bomades NOTIF193 CABQ 1 CABQ 1 NOTIF535 Caflon SHB 14 Caflon SHB B Calmic Type P Formulation - Standard Calmic Type P Formulation - Standard 481B Cavalier Cavalier 847B Chloorbleekloog Chloorbleekloog 299B Chloorstabil Chloorstabil 342B Chlore Action Longue Duree Chlore Action Longue Duree 332B Chlore Granules Chlore Granules 421B Chlorifix 6 Chlorifix 6 127B Chloriliquide Chloriliquide 161B Chlorilong Chlorilong 956B Chloroclens Chloroclens

68 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 68 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 3311B Chlorodes 17 Chlorodes B Chriox 5 Chriox 5 NOTIF163 Clax Bright 4BL1 Clax Bright 4BL1 NOTIF164 Clax Personril 4KL1 Clax Personril 4KL1 51B Clean & Pur Spray Clean & Pur Spray 758 ClearKlens IPA VH1 ClearKlens IPA VH1 Biocidal Product Name Nl NOTIF167 ClearKlens Tego 2 SC VH25 ClearKlens Tego 2 SC VH25 15B Clorchock Clorchock 15B Clorchock Clorchock 115B Clortabs Clortabs 115B Clortabs Clortabs 458B Compo Anti-depots Verts Concentrate Compo Groenreiniger Concentrate 439B Comprimes Chlores Disochlorine Disochlorine Chloortabletten 5597B Comul Bactericide Comul Bactericide NOTIF389 Contram(TM) MBO Contram(TM) MBO NOTIF378 Contram(TM) OF-G Contram(TM) OF-G NOTIF14 Cora Javel (12? Chl.), 2L Cora Javel (12? Chl.), 2L 4499B CT 153 CT B Dalia Hygienic Cleaner Dalia Hygienic Cleaner 164B Dastilcid Dastilcid NOTIF393 DBNPA 1 PTECH DBNPA 1 PTECH 121B DDA (detergent desinfectant acide) DDA (detergent desinfectant acide) 157B Deep Sweep Deep Sweep NOTIF99 Delhaize Javel Classic (12? Chl), 2 L Delhaize Javel Classic (12? Chl), 2 L NOTIF21 DELHAIZE Javel Détergent + - pin (3,6 % de chlore actif), 2 l 428B Delladet VS2 Delladet VS2 1166B Demossal Demossal 1166B Demossal Demossal NOTIF252 Depta BT Depta BT NOTIF37 DEPTA DMD DEPTA DMD NOTIF4 DEPTAL MDS DEPTAL MDS NOTIF33 DEPTAL SMP DEPTAL SMP NOTIF68 DEPTIL AIR DEPTIL AIR NOTIF3 DEPTIL APM DEPTIL APM NOTIF43 DEPTIL HDS DEPTIL HDS NOTIF42 DEPTIL LS4 DEPTIL LS4 NOTIF544 Deptil UVE Deptil UVE 265B Desguard 2 BE Desguard 2 BE 498B Desinfectant Detergent Desinfectant Detergent 411B Desinfector Extra Desinfector Extra DELHAIZE Javel D?tergent + - pin (3,6 % de chlore actif), 2 l 67B Desinfekterende Reiniger F 3 A Desinfekterende Reiniger F 3 A 144B Desonal Desonal 338B Desplusium Desplusium 3211B Dettolpharma Dettolpharma NOTIF155 Diesin HG Diesin HG NOTIF346 Diesin Maxx Diesin Maxx 5598B Dimanin Alg & Mos Dimanin Alg & Mos 1346B Dimanin Super Dimanin Super

69 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 69 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 23B Divosan Hypochlorite VT3L Divosan Hypochlorite VT3L NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial NOTIF54 Dowicil* QK-2 Antimicrobial Dowicil* QK-2 Antimicrobial 61B Doyen F 4 Doyen F 4 NOTIF49 Drewbrom(R) EU Drewbrom(R) EU NOTIF411 Drewbrom(R) TA Drewbrom(R) TA 118B Dyacil Maxi Dyacil Maxi NOTIF15 Eau de Javel (2.6% de chl. actif), 2L Eau de Javel (2.6% de chl. actif), 2L 222B Eau de Javel 12 chl Bleekwater 12 chl NOTIF12 Eau de Javel- parfum pin (2,6% de chlore actif), 2 L Eau de Javel- parfum pin (2,6% de chlore actif), 2 L NOTIF345 Eco- Bac Wipes Eco- Bac Wipes 248B EcoClearProx EcoClearProx 536B Embalit NT Embalit NT 1186B Embalit NTK Embalit NTK 2711B EnvironTM VespheneTM se EnvironTM VespheneTM se 468B Eres Javel-Solid Eres Javel-Solid 224B Eur-O-Choc Eur-O-Choc 234B Eur-O-Tabs Eur-O-Tabs 558B Floralife Cleaner Floralife Cleaner 119B Foodclean DES 35 Foodclean DES B For-Green For-Green 117B FTB-Remmers AM-Stop FTB-Remmers AM-Stop 9884B Fungex Fungex NOTIF397 Fungitrol(R) K Fungitrol(R) K 322B Galets 9-2 Galets 9-2 NOTIF572 Gedenatureerde Ethanol 7% v/v Gedenatureerde Ethanol 7% v/v NOTIF571 Gedenatureerde Ethanol 85% v/v Gedenatureerde Ethanol 85% v/v NOTIF59 Generox 1 Generox 1 352B Granules GR6 Granules GR6 449B Green Away Green Away 495B Green Clean Green Clean 495B Green Clean Green Clean 171B Green Defeat Green Defeat 71B Green Des Green Des 359B Greenex Greenex 5497B Grilo 88 Grilo B Grilo DES Grilo DES 1326B Groene aanslag verwijderaar Groene aanslag verwijderaar 1237B Groen-Stop-Vert Groen-Stop-Vert NOTIF548 Grotamar(R) 71 Grotamar(R) 71 NOTIF366 Grotan(R) BA 21 Grotan(R) BA 21 NOTIF292 Grotan(R) OK Grotan(R) OK NOTIF547 Grotan(R) OK Plus Grotan(R) OK Plus NOTIF367 Grotan(R) OX Grotan(R) OX NOTIF283 Grotanol(R) SR 1 Grotanol(R) SR 1 NOTIF284 Grotanol(R) SR 2 Grotanol(R) SR 2 288B Haltogreen Haltogreen

70 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 7 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 235B Herlisil Herlisil Biocidal Product Name Nl 149B HG nettoyant des d?p?ts verd?tres pr?t? l'emploi HG Groene Aanslag Reiniger kant en klaar 21B HG nettoyant des depots verdatres HG groene aanslagreiniger 21B HG nettoyant des depots verdatres HG groene aanslagreiniger 1287B HG Schimmelvlekkenreiniger HG Schimmelvlekkenreiniger NOTIF568 Hibitane Plus 5% Concentraat Hibitane Plus 5% Concentraat NOTIF569 HiBiTane Plus alcoholische oplossing HiBiTane Plus alcoholische oplossing 111B Horta nettoyant des d?p?ts verd?tres pr?t? l'emploi Horta groene aanslagreiniger kant & klaar 8586B HTH HTH 35B HTH Chlore regulier stabilise HTH Chlore regulier stabilise 33B Huwa-san TR-5 Huwa-san TR-5 397B Huwa-San TR-5 Huwa-San TR-5 638B Hygiene-WC-Plus Hygiene-WC-Plus 318B Hyplusium Hyplusium 7783B Hypochlorite de sodium Natriumhypochloriet 518B Hypochlorite de sodium 12,5 % w-w Natriumhypochloriet 12,5 % w-w 538B Hypochlorite de sodium 15 % w-w Natriumhypochloriet 15 % w-w 128B Hypochlorite de sodium solution Hypochlorite de sodium solution 297B Hypochlorite de soude solution Natriumhypochloriet oplossing 38B Imedio Spray Anti-moisissures Imedio Anti-Schimmelspray NOTIF128 Incides N Incides N NOTIF171 Incidin Active Incidin Active 994B Incidin Extra Incidin Extra NOTIF152 Incidin FOAM Incidin FOAM NOTIF154 Incidin LIQUID Incidin LIQUID NOTIF153 Incidin Plus Incidin Plus 1511B Isodelsa 2 Isodelsa 2 361B JP Optimum Reiniger Desinfectant JP Optimum Reiniger Desinfectant NOTIF235 Kathon(TM) 886F Biocide Kathon(TM) 886F Biocide 13B KAY Surface Sanitizer KAY Surface Sanitizer 237B Kill-Moss Kill-Moss NOTIF144 Kleralcohol Denatured Ethanol Kleralcohol Denatured Ethanol NOTIF134 Kleralcohol IPA Kleralcohol IPA NOTIF344 Klercide- CR Biocide A concentrate Klercide- CR Biocide A concentrate NOTIF148 KLERCIDE-CR BIOCIDE A KLERCIDE-CR BIOCIDE A NOTIF139 Klercide-CR Biocide X Concentrate Klercide-CR Biocide X Concentrate NOTIF136 Klercide-CR Biocide Y Concentrate Klercide-CR Biocide Y Concentrate NOTIF125 NOTIF342 NOTIF145 NOTIF146 NOTIF135 Klerwipe 7/3 Sterile 7% Denatured Ethanol Low particulate Wipe KLERWIPE 73 STERILE 7% IPA LOW PARTICULATE WIPE KLERWIPE-CR STERILE BIOCIDE A LOW PARTICULATE WIPE KLERWIPE-CR STERILE BIOCIDE D LOW PARTICULATE WIPE Klerwipe-CR Sterile Filtered Biocide C Low Particulate Wipe Klerwipe 7/3 Sterile 7% Denatured Ethanol Low particulate Wipe KLERWIPE 73 STERILE 7% IPA LOW PARTICULATE WIPE KLERWIPE-CR STERILE BIOCIDE A LOW PARTICULATE WIPE KLERWIPE-CR STERILE BIOCIDE D LOW PARTICULATE WIPE Klerwipe-CR Sterile Filtered Biocide C Low Particulate Wipe 116B La Croix Javel + Detergent (Fraicheur Verte) La Croix Javel + Detergent (Groene Frisheid) 511B La Croix Javel Parfumee - Fraicheur Florale La Croix Geparfumeerd Bleekwater - Bloemenfrisheid 51B La Croix Javel Parfumee - Fraicheur Pin La Croix Geparfumeerd Bleekwater - Dennenfrisheid

71 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 71 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 521B La Croix Javel Parfumee - Fraicheur Provence La Croix Geparfumeerd Bleekwater - Provencaalse Fr 28B La Croix Javel Traditionnelle La Croix Javel Traditioneel 142B Limus Pro Nettoyant Tombes et Pierres Bleues Limus Pro Reiniger voor Grafstenen en Blauwe Sten 123B Lufragerm + Lufragerm + 59B Lunocid Asepsis Lunocid Asepsis 5411B M.O.S.A. M.O.S.A. 376B Marina Chlore choc stabilise Marina Chlore choc stabilise 386B Marina Chlore regulier stabilise Marina Chlore regulier stabilise NOTIF1 Match Eau de Javel (12?Chl.), 2 L Match Eau de Javel (12?Chl.), 2 L 7487B MC-A-9 MC-A-9 539B Mega Sid Plus Mega Sid Plus 1111B Melclorite N.X Melclorite N.X 29B Melpool 63-G Melpool 63-G 29B Melpool 63-G Melpool 63-G 1211B Melpool 7-2 Melpool B Melpool 7-G Melpool 7-G 3B Melpool 9-2 Melpool 9-2 3B Melpool 9-2 Melpool 9-2 NOTIF86 Mergal BIT Mergal BIT 6297B Microx Microx 43B Mikro Quat Mikro Quat 411B Multi - Des Multi - Des 79B Nalco 9333B Nalco 9333B 298B Nedalco-Des-O Nedalco-Des-O 22B Nerta BAC-CID 1 Nerta BAC-CID 1 35B Nettoyant depots verts Groenreiniger 168B Novuswater NW 1 Novuswater NW 1 336B OASIS PRO 2 BE OASIS PRO 2 BE 195B O-Mos O-Mos 195B O-Mos O-Mos 311B OPAL Chlore rapide OPAL Snelle chloor 311B OPAL Chlore rapide OPAL Snelle chloor 2911B OPAL Superklor galets OPAL Superklor galets 2911B OPAL Superklor galets OPAL Superklor galets NOTIF2 OPTIMA AQUA PURE OPTIMA AQUA PURE NOTIF184 OptimaAlg OptimaAlg NOTIF184 OptimaAlg OptimaAlg 281B Ottalin Peracet Ottalin Peracet 169B Oxidan TCA-T2E Oxidan TCA-T2E NOTIF17 Ozonit Performance Ozonit Performance 396B P3-cosa DES P3-cosa DES 883B Paramoss Paramoss 783B Paramoss concentre Paramoss concentraat NOTIF368 Parmetol(R) DF 35 Parmetol(R) DF B Peracid Asepsis Peracid Asepsis 351B Peracid Forte Peracid Forte NOTIF287 Perform(R) select H2O2 Perform(R) select H2O2 NOTIF289 Perform(R) Select Soproper Perform(R) Select Soproper

72 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 72 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 331B Pool Breeze - Tabs Pool Breeze - Tabs 131B Pool Power Choc Pool Power Choc 131B Pool Power Choc Pool Power Choc 141B Pool Power Long Pool Power Long 141B Pool Power Long Pool Power Long 275B Poolbreeze granular Poolbreeze granular 275B Poolbreeze granular Poolbreeze granular 285B Poolbreeze tablets Poolbreeze tablets 285B Poolbreeze tablets Poolbreeze tablets Biocidal Product Name Nl NOTIF138 PREMIER KLERCIDE 7 3 STERILE IPA PREMIER KLERCIDE 7 3 STERILE IPA NOTIF127 Premier Klercide 73 Sterile Denatured Ethanol Premier Klercide 73 Sterile Denatured Ethanol NOTIF348 Premier Klercide- CR Sterile Biocide E Premier Klercide- CR Sterile Biocide E NOTIF35 Premier Klercide- CR Sterile Filtered Biocide C Premier Klercide- CR Sterile Filtered Biocide C NOTIF14 PREMIER KLERCIDE-CR STERILE BIOCIDE A PREMIER KLERCIDE-CR STERILE BIOCIDE A NOTIF385 Premier Klercide-CR Sterile Biocide A Concentrate Premier Klercide-CR Sterile Biocide A Concentrate NOTIF142 PREMIER KLERCIDE-CR STERILE BIOCIDE D PREMIER KLERCIDE-CR STERILE BIOCIDE D NOTIF343 Premier Klercide-CR Sterile Biocide S Concentrate Premier Klercide-CR Sterile Biocide S Concentrate NOTIF143 Premier Klercide-CR Sterile Biocide T concentrate Premier Klercide-CR Sterile Biocide T concentrate NOTIF137 Premier Klercide-CR Sterile Biocide X Concentrate Premier Klercide-CR Sterile Biocide X Concentrate NOTIF133 Premier Klercide-CR Sterile Filtered Biocide F Concentrate Premier Klercide-CR Sterile Filtered Biocide F Concentrate NOTIF147 Premier WFI Klercide 73 Sterile Denatured Ethanol Premier WFI Klercide 73 Sterile Denatured Ethanol NOTIF13 Premier-WFI Klercide 7/3 Sterile IPA Premier-WFI Klercide 7/3 Sterile IPA NOTIF341 Premier-WFI Klercide 7/3 Sterile Pharma Ethanol Premier-WFI Klercide 7/3 Sterile Pharma Ethanol NOTIF132 Premier-WFI Klercide-CR Sterile Filtered Biocide C Premier-WFI Klercide-CR Sterile Filtered Biocide C NOTIF126 Premier-WFI Klercide-CR Sterile Filtered Biocide F Premier-WFI Klercide-CR Sterile Filtered Biocide F 688B Propvert Propvert NOTIF526 Proxitane 15:23 Proxitane 15:23 NOTIF57 Purac Sanilac Purac Sanilac 254B Quasept FI Quasept FI 4489B RB Anti Mousse RB Anti Mos 4489B RB Anti Mousse RB Anti Mos 311B Realco Superklor Galet Realco Superklor Galet 1267B Rela Des Rela Des 56B Rongevert Groenvreter 656B Rongevert Concentraat Groenvreter Concentraat NOTIF168 Room Care R2-Plus Room Care R2-Plus 264B Rubioclean Rubioclean 46B Saniquat Saniquat 189B Sanosept 8H Sanosept 8H 1226B Sanoxy Asepsis Sanoxy Asepsis 787B Sanoxy Classic Sanoxy Classic 331B Sanoxy Forte Sanoxy Forte 341B SANYTOL D?sinfectant Multi-Usage SANYTOL Desinfecterend Allesreiniger 571B SANYTOL D?sinfectant Ultra-D?graissant SANYTOL Ontsmettingsmiddel Ultra-Ontvettend 894B Septiquat Septiquat 61B sobakill sobakill 459B Spectramed + Spectramed + 68B Splash by realco Chlore Rapide Splash by realco Snel Chloor

73 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 73 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 68B Splash by realco Chlore Rapide Splash by realco Snel Chloor NOTIF484 Splash by Realco KID POOL Splash by Realco KID POOL NOTIF485 Splash by Realco PERFECT POOL Splash by Realco PERFECT POOL 58B Splash by realco Superklor Galet Splash by realco Superklor Galet 58B Splash by realco Superklor Galet Splash by realco Superklor Galet 59B Spor-Klenz Ready to Use Spor-Klenz Ready to Use 125B Stopmoss Stopmoss 667B Suma Tab D4 Tab Suma Tab D4 Tab NOTIF5 Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets 315B Surfabac DR-19 A Surfabac DR-19 A NOTIF88 Surfanios Premium Surfanios Premium 778B SURFA'SAFE SURFA'SAFE Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets 251B Surodorant Desinfectant Nettoyant B Surodorant Desinfectant Nettoyant B 1117B TARAX Javel Azur blister TARAX Javel Azur blister 1127B TARAX Javel Azur Eucalyptus TARAX Javel Azur Eucalyptus 194B Technicide + Technicide + 184B Tensaclean DES Tensaclean DES 617B Tensiodes Quat Tensiodes Quat NOTIF557 Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial 12B Umonium 38 Master Umonium 38 Master 392B VM Clean Plus VM Clean Plus 1316B Waterbedconditioner Waterbedconditioner 5588B Wetrok Sintocid Wetrok Sintocid 517B Wynn's Airco Clean Wynn's Airco Clean 146B Zeptreet 1 Zeptreet 1

74 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 74 / 342 Werzame stoffen van PT2 biociden 211 Werkzame stoffen N Cas (ethylenedioxy)dimethanol alpha.,.alpha.',.alpha.-trimethyl-1,3,5-triazine-1,3,5(2H,4H,6H)-triethanol ,2-benzisothiazol-3(2H)-one hydroxy-1,1-diphosphonoethane,conc=6%,aqueous solution ,2-dibromo-2-cyanoacetamide ,6-pyridinedicarboxylic acid aminoethanol Phenoxyethanol phosphonobutane-1,2,4-tricarboxylic acid ,3'-methylenebis[5-methyloxazolidine] - Oxazolidin (phthalimido)peroxyhexanoic acid Acetic acid Adipic acid Amines, C1-16-alkyldimethyl, N-oxides Amines, n-c1-16-alkyltrimethylenedi-, reaction products with chloroacetic acid Benzotriazole Biphenyl-2-ol Bronopol BTC 2125 M 5 - Calcium hypochlorite Chlorine dioxide Chlorocresol citric acid, 15%=conc=25%, aqueous solution Clorophene Copper sulphate D-gluconic acid, compound with N,N-bis(4-chlorophenyl)-3,12-diimino-2,4,11,13- tetraazatetradecanediamidine (21) Didecyldimethylammonium chloride Disodium carbonate, compound with hydrogen peroxide (23) disodium metasilicate Ethane-1,2-diol Ethanol ethylene glycol monohexyl ether Formaldehyde 5-- Glutaral Glyoxal Hexa-2,4-dienoic acid - Sorbic acid Hydrogen peroxide L-(+)-lactic acid Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) and 2-methyl-2H

75 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 75 / 342 Werkzame stoffen isothiazol-3-one (EINECS ) Monohydro chloride of polymer of N,N'-1,6-hexanediylbis[N'-cyanoguanidine] (EINECS ) and hexamethylenediamine (EINECS ) - Polyhexamethylene biguanide (monomer 1,5-bis(trimethylen)-guanylguanidinium monohydrochloride) / PHMB N Cas Monolinuron N-(3-aminopropyl)-N-dodecylpropane-1,3-diamine N,N'-ethylenebis[N-acetylacetamide] nitrilotrimethylenetris(phosphonic acid) Nonanoic acid Pentapotassium bis(peroxymonosulphate) bis(sulphate) Peracetic acid Poly(hexamethylenebiguanide) Polyhexamethylene biguanide (monomer 1.5-bis(trimethylen)-guanylguanidinium monohydrochloride) Polymer of N-Methylmethanamine (EINECS with (chloromethyl)oxirane (EINECS ) - Polymeric quaternary ammonium chloride Potassium hydroxide Propan-1-ol Propan-2-ol Propane-1,2-diol Pyridine-2-thiol 1-oxide, sodium salt Pyrithione zinc Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-18-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, benzyl-c8-18-alkyldimethyl, chlorides Reaction products of glutamic acid and N-(C12-14-alkyl)propylenediamine Silver chloride Sodium 2-biphenylate Sodium bromide Sodium dichloroisocyanurate dihydrate Sodium hydrogencarbonate Sodium hydroxide Sodium hypochlorite sodium salt of sulfonates of olefines C14-C sodium xylenesulfonate Symclosene Tetrahydro-1,3,4,6-tetrakis(hydroxymethyl)imidazo[4,5-d]imidazole-2,5(1H,3H)-dione Troclosene sodium

76 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 76 / 342 Productsoort 3 HOOFDGROEP 1: Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Schoonmaakmiddelen die niet als biocide bedoeld zijn, met inbegrip van vloeibare wasmiddelen, waspoeders en dergelijke, vallen niet onder deze productsoorten. Productsoort 3: biociden voor veterinaire hygiënedoeleinden Producten van deze groep zijn biociden voor veterinaire hygiënedoeleinden, met inbegrip van producten die gebruikt worden in ruimten waarin dieren ondergebracht, gehouden of vervoerd worden. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen PT3-211 werkzame stoffen 2% biociden 8%

77 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 77 / 342 aantal biociden hoeveelheid biociden in ton aantal werkzame stoffen Hoeveelheid werkzame stoffen in ton Evolutie van het aantal biociden in PT Evolutie van de hoeveelheid biociden in PT Evolutie van het aantal werkzame stoffen in PT Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

78 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 78 / 342 Klasse A en niet ingedeelde Aantal biociden van klasse A en niet ingedeelde biociden in PT3-211 Klasse A 26% niet ingedeeld 74% Hoeveelheid biociden van Klasse A en niet ingedeelde biociden in PT3-211 Klasse A 33% niet ingedeeld 67%

79 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 79 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel in PT3 211 niet ingedeeld grote publiek 6% niet ingedeeld professioneel 94% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel PT3 211 niet ingedeeld grote publiek 14% niet ingedeeld professioneel 86%

80 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 8 / 342 Biociden per score 7 Aantal biociden per score in PT Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden per score in PT3-211

81 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 81 / Aantal biociden in PT3 per score Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden van Klasse A per score in PT3-211

82 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 82 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden in PT 3 per score -211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden in PT3 per score -211

83 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 83 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT3-211 grote publiek Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden in PT3 per score grote publiek

84 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 84 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden in PT3 per score -211 professioneel Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden in PT3 per score professioneel

85 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 85 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 1 Productsoort 3 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 168B Novuswater NW 1 Novuswater NW 1 248B EcoClearProx EcoClearProx 316B Jet 5 Jet 5 57B Cif Professional Nettoyant Desinfectant Cif Professional Desinfecterende reiniger 5111B QUICK DES QUICK DES 657B Halamid Halamid 768B HI-7 disinfectant HI-7 disinfectant NOTIF564 Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial 467B Vetoxyde Vetoxyde 476B Hyprelva SL Hyprelva SL 116B Suma Bac D1 Suma Bac D1 296B P3-incidin 3 P3-incidin 3 347B Cid 2 Cid 2 319B Cid Clean Cid Clean 585B D4+ Disinfectant D4+ Disinfectant 326B Proxitane AHC Proxitane AHC 174B Power Des Power Des 2711B EnvironTM VespheneTM se EnvironTM VespheneTM se 29B CID 2 CID 2 397B Huwa-San TR-5 Huwa-San TR-5 357B D 5 D 5 37B Suma Bac Plus D1 Plus Suma Bac Plus D1 Plus 286B MS Megades-B MS Megades-B 36B MS Macrodes B MS Macrodes B 415B Virkon S Virkon S 618B Pediline Pro Pediline Pro 737B Kickstart Kickstart 994B Incidin Extra Incidin Extra 465B Virocid Virocid 711B Clinafarm smoke Clinafarm smoke 5811B HI-LOGIC HI-LOGIC NOTIF561 MINTCARE SPRAY MINTCARE SPRAY 1311B Actisan-5L Actisan-5L NOTIF57 Purac Sanilac Purac Sanilac 428B Delladet VS2 Delladet VS2 475B Hobby-Cid 2 Hobby-Cid 2 NOTIF55 Hoeve-Jodium DIP Hoeve-Jodium DIP NOTIF111 DeLaval Prima DeLaval Prima NOTIF454 VIROLAC BLUE VIROLAC BLUE NOTIF455 HM VIR FILM PLUS HM VIR FILM PLUS NOTIF456 VIROLAC FILM VIROLAC FILM NOTIF457 Astri - UC Astri - UC NOTIF466 4XLA GOLD (Activator + Base) 4XLA GOLD (Activator + Base) NOTIF473 Jet Shield D (Activator + Base) Jet Shield D (Activator + Base) NOTIF474 Udder Dip Udder Dip

86 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 86 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF475 Udder Star Udder Star NOTIF528 RISORSA BARRIER (A + B) RISORSA BARRIER (A + B) NOTIF529 RISORSA STRONG (A + B) RISORSA STRONG (A + B) NOTIF53 RISORSA EASY (A + B) RISORSA EASY (A + B) NOTIF533 KENOMIX ULTRA (A + B) KENOMIX ULTRA (A + B) NOTIF534 KENODIN FILM KENODIN FILM NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF558 JODOCARE JODOCARE NOTIF559 JODOCARE SPRAY JODOCARE SPRAY NOTIF56 MINTCARE MINTCARE NOTIF562 Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial NOTif586 BlueMAx Barrier (EU) BlueMAx Barrier (EU) NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial NOTIF53 D 1 Iodine D 1 Iodine NOTIF524 Hypred Quick Spray Hypred Quick Spray NOTIF49 Dermisan PLUS Dermisan PLUS NOTIF52 Ioderm 5 Ioderm 5 667B Suma Tab D4 Tab Suma Tab D4 Tab 261B Virocid RTU Virocid RTU NOTIF64 Proderm Proderm 297B Divosan Forte VT6 Divosan Forte VT6 NOTIF34 IODIUM PRO SPRAY IODIUM PRO SPRAY NOTIF38 Podocur SV Podocur SV NOTIF465 MS Cow Udder Sepia MS Cow Udder Sepia NOTIF73 Golden Mix Golden Mix NOTIF81 Kenodin SD Kenodin SD NOTIF69 Kenodin Kenodin NOTIF587 HM VIR SPRAY HM VIR SPRAY NOTIF28 DeLaval Hoofcare DA DeLaval Hoofcare DA NOTIF453 HM VIR BLUE HM VIR BLUE NOTIF46 MS Cow Udder Block MS Cow Udder Block NOTIF463 Astri-DIN Astri-DIN NOTIF45 Filmorange Filmorange NOTIF544 Deptil UVE Deptil UVE NOTIF462 Veloucid D Veloucid D NOTIF35 PODOFIT PODOFIT NOTIF36 LAURACTIV SPRAY C LAURACTIV SPRAY C NOTIF452 HM VIR GOLD HM VIR GOLD NOTIF47 MS Cow Udder Brown MS Cow Udder Brown NOTIF468 Profilac Jododerm BE Profilac Jododerm BE NOTIF67 Kenomint SD Kenomint SD NOTIF469 IO Shield D IO Shield D NOTIF19 4Hooves 4Hooves NOTIF451 HM VIR FILM HM VIR FILM NOTIF249 PERFO GRIF PERFO GRIF NOTIF253 INO GRIF INO GRIF NOTIF467 Astri IO Astri IO NOTIF532 KENOMIX SD (A + B) KENOMIX SD (A + B) NOTIF471 Veloucid Spray D Veloucid Spray D NOTIF82 Kenodin 9 Kenodin 9

87 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 87 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF66 Kenomint Kenomint 17B Divosan Extra VT55L Divosan Extra VT55L NOTIF461 Cide Plus D Cide Plus D NOTIF51 Proderm Spray Proderm Spray NOTIF54 Iodium Pro DIP Iodium Pro DIP NOTIF458 Dippingold Comfort (Activator + Base) Dippingold Comfort (Activator + Base) NOTIF59 Generox 1 Generox 1 NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8 NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF459 Film-utile D Film-utile D NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ 8 NOTIF472 Lactagold D Lactagold D NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M NOTIF16 Kenopure Kenopure NOTIF39 Hypra'Cream Hypra'Cream NOTIF65 Iofilm Iofilm NOTIF527 BlueMAX Premium EU BlueMAX Premium EU NOTIF531 KENOMIX (A+ B) KENOMIX (A+ B) NOTIF41 HYPRED FORCE 7 HYPRED FORCE 7 NOTIF54 Acticide DDQ 4 Acticide DDQ 4 NOTIF12 Kenolac SD Kenolac SD NOTIF1 ACTISAN ACTISAN NOTIF464 Loklar D Loklar D NOTIF57 Hoeve-plus DIP Hoeve-plus DIP NOTIF15 Kenolac Kenolac

88 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 88 / 342 Werkzame stoffen van PT3 biociden 211 Werkzame stoffen N Cas (plus minus)-1-(.beta.-allyloxy-2,4-dichlorophenylethyl)imidazole - Technical grade imazalil hydroxy-1,1-diphosphonoethane,conc=6%,aqueous solution Acetic acid Aluminium sulphate Biphenyl-2-ol Chlorine dioxide Clorophene D-gluconic acid, compound with N,N-bis(4-chlorophenyl)-3,12-diimino-2,4,11,13- tetraazatetradecanediamidine (21) Didecyldimethylammonium chloride Formaldehyde 5-- Glutaral Glyoxal Hydrogen peroxide Iodine L-(+)-lactic acid lactose N-(3-aminopropyl)-N-dodecylpropane-1,3-diamine Pentapotassium bis(peroxymonosulphate) bis(sulphate) Peracetic acid Polyhexamethylene biguanide (monomer 1.5-bis(trimethylen)-guanylguanidinium monohydrochloride) Polyvinylpyrrolidone iodine Propan-2-ol Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, di-c8-1-alkyldimethyl, chlorides Salicylic acid Sodium 2-biphenylate Sodium dichloroisocyanurate dihydrate Sulphuric acid talc Tosylchloramide sodium

89 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 89 / 342 Productsoort 4 HOOFDGROEP 1: Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Schoonmaakmiddelen die niet als biocide bedoeld zijn, met inbegrip van vloeibare wasmiddelen, waspoeders en dergelijke, vallen niet onder deze productsoorten. Productsoort 4: ontsmettingsmiddelen voor gebruik in de sector voeding en diervoeders Producten voor desinfectie van uitrusting, houders, eet- en drinkgerei, oppervlakken of pijpleidingen bij de productie, het vervoer, de opslag of consumptie van voedingsmiddelen, voeder of drank (met inbegrip van drinkwater) voor mens en dier. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen PT4-211 werkzame stoffen 15% Biociden 85%

90 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 9 / 342 Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Aantal 6 Hoeveelheid werkzame stoffen (ton) Evolutie van het aantal biociden in PT Evolutie van de hoeveelheid biociden in PT Evolutie van het aantal werkzame stoffen in PT Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

91 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 91 / 342 Klasse A en niet ingedeelde Aantal niet ingedeelde en klasse A Biociden in PT4-211 niet ingedeeld 46% Klasse A 54% Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden in PT4-211 niet ingedeeld 41% klasse A 59%

92 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 92 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden gorte publiek en professioneel in PT4-211 niet ingedeeld grote publiek 22% niet ingedeeld professioneel 78% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden, grote publiek en professioneel - PT4 211 niet ingedeelde grote publiek 1% niet ingedeelde professioneel 9%

93 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 93 / 342 Biociden per score Aantal biociden Aantal biociden in PT 4 per score -211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden in PT 4 per score -211

94 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 94 / 342 Aantal biociden Aantal klasse A biociden in PT 4 per score Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) klasse A biociden in PT4 per score -211

95 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 95 / Aantal niet ingedeelde biociden in PT4 per score Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden in PT4 per score -211

96 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 96 / Aantal niet ingedeelde biociden in PT4 per score grote publiek 1 Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid niet ingedeelde biociden in PT4-211 grote publiek

97 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 97 / Aantal niet ingedeelde biociden in PT4, professioneel Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden in PT4 per score -211

98 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 98 / 342 Authorization Number Toegelaten biociden 211 Groep 1 Productsoort 4 Biocidal Product Name Fr 388B 19 A 19 A NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8 NOTIF36 Acticide DB 2 Acticide DB 2 NOTIF54 Acticide DDQ 4 Acticide DDQ 4 NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ B Actisan-5L Actisan-5L 766B AL 131 AL 131 NOTIF546 Alcalu-D Alcalu-D NOTIF83 ALCO CID-A ALCO CID-A NOTIF25 Alcoolspray Alcoolspray 45B Alklor SB Alklor SB 256B Alpha-Bac 5 Alpha-Bac 5 499B AM 2B AM 2B NOTIF89 Aniosteril DAC II? Aniosteril DAC II? NOTIF31 Aniosteril EAS ECO Aniosteril EAS ECO 329B Aniosterile R NDM ECO Aniosterile R NDM ECO 1176B Anti Depots Verts Anti-Groene Aanslag 163B Apesin Daily Apesin Daily NOTIF566 AquaStar 1 & 2 AquaStar 1 & 2 68B Aquatreat 411 Aquatreat B Asept 19 Asept B Asept 9 Asept 9 561B Aseptanios AF 31 Aseptanios AF B Aseptypol Aseptypol 1395B Atlantol 914 Atlantol B AV5 AV5 72B Bac Ster VBF Bac Ster VBF 179B Bactanios Uni Bactanios Uni 41B Bactipur Bactipur 491B Bactocide+ Bactocide+ 866B Bactogal Net B Bactogal Net B 152B Baktra-S Baktra-S 627B Bardac 22-2 Bardac B Bardac 22-9 Bardac 22-9 NOTIF26 Basix Basix 122B BD 2 BD 2 23B Bio Des Bio Des Biocidal Product Name Nl NOTIF392 Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial NOTIF562 Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial NOTIF564 Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial 827B Biomos Alg Biomos Alg 1156B Bomades Bomades bprauthorizationnumber bprbiocidalproductnamefr NOTIF23 C-Alka C-Alka bprbiocidalproductnamenl

99 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 99 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 481B Cavalier Cavalier 927B Chloriforte Chloriforte 271B Chlorobac Chlorobac 3311B Chlorodes 17 Chlorodes 17 15B Chlorodes 5 Chlorodes 5 126B Chriox 1 Chriox B Chriox 5 Chriox 5 29B CID 2 CID 2 319B Cid Clean Cid Clean Biocidal Product Name Nl 57B Cif Professional Nettoyant Desinfectant Cif Professional Desinfecterende reiniger 51B Clean & Pur Spray Clean & Pur Spray 758 ClearKlens IPA VH1 ClearKlens IPA VH1 439B Comprimes Chlores Disochlorine Disochlorine Chloortabletten 5597B Comul Bactericide Comul Bactericide 4499B CT 153 CT B Dalia Hygienic Cleaner Dalia Hygienic Cleaner 164B Dastilcid Dastilcid NOTIF393 DBNPA 1 PTECH DBNPA 1 PTECH 121B DDA (detergent desinfectant acide) DDA (detergent desinfectant acide) 157B Deep Sweep Deep Sweep NOTIF21 DeLaval Alkali 1+ conc DeLaval Alkali 1+ conc NOTIF112 DeLaval PeraDis DeLaval PeraDis 391B Delcomel PC Delcomel PC 428B Delladet VS2 Delladet VS2 NOTIF166 Deogen VS7 Deogen VS7 NOTIF252 Depta BT Depta BT NOTIF37 DEPTA DMD DEPTA DMD NOTIF46 Deptacid 2D Deptacid 2D NOTIF63 Deptacid HP Deptacid HP NOTIF5 Deptacid KCH Deptacid KCH 3298B Deptal B Deptal B NOTIF48 DEPTAL BA DEPTAL BA NOTIF59 DEPTAL CMC DEPTAL CMC NOTIF58 DEPTAL G DEPTAL G 756B Deptal MCL Deptal MCL NOTIF4 DEPTAL MDS DEPTAL MDS NOTIF33 DEPTAL SMP DEPTAL SMP NOTIF254 Deptal UF 115 CL Deptal UF 115 CL NOTIF32 Deptal UF 18 Deptal UF 18 NOTIF31 DEPTAL UF CLNM DEPTAL UF CLNM NOTIF68 DEPTIL AIR DEPTIL AIR NOTIF3 DEPTIL APM DEPTIL APM NOTIF6 Deptil BFC Deptil BFC NOTIF47 Deptil CL Deptil CL 371B Deptil G4 Deptil G4 NOTIF43 DEPTIL HDS DEPTIL HDS NOTIF42 DEPTIL LS4 DEPTIL LS4 6598B Deptil OX Deptil OX 117B Deptil PA5 Deptil PA5

100 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 1 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 265B Desguard 2 BE Desguard 2 BE 498B Desinfectant Detergent Desinfectant Detergent Biocidal Product Name Nl 294B Desinfectant Special Plus Desinfectant Special Plus 411B Desinfector Extra Desinfector Extra 67B Desinfekterende Reiniger F 3 A Desinfekterende Reiniger F 3 A 144B Desonal Desonal 338B Desplusium Desplusium NOTIF162 Dicolube MBK VL78 Dicolube MBK VL78 19B Divodes FG VT29 Divodes FG VT29 37B Divosan Activ VT5 Divosan Activ VT5 17B Divosan Extra VT55L Divosan Extra VT55L 297B Divosan Forte VT6 Divosan Forte VT6 NOTIF165 Divosan Mezzo VT7 Divosan Mezzo VT7 19B Divosan TC 86 VS8L Divosan TC 86 VS8L 2295B DM Chlor DM Chlor 2195B DM CID DM CID 527B DM CID-S DM CID-S NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial NOTIF54 Dowicil* QK-2 Antimicrobial Dowicil* QK-2 Antimicrobial 61B Doyen F 4 Doyen F 4 118B Dyacil Maxi Dyacil Maxi 397B Eco Chlor Eco Chlor 248B EcoClearProx EcoClearProx 531B Eco-Des Eco-Des 536B Embalit NT Embalit NT 966B FINK - FC 21 FINK - FC B FINK - Steril FINK - Steril 16B FINK - Vetoplosmiddel FINK - Antigraisse 558B Floralife Cleaner Floralife Cleaner 226B FoodClean CIP 7 FoodClean CIP 7 986B FoodClean DES 2 FoodClean DES 2 119B Foodclean DES 35 Foodclean DES B FoodClean DES 4 FoodClean DES 4 611B For-Green For-Green 556B Galor Galor B Gamma Clean 1 Gamma Clean 1 NOTIF59 Generox 1 Generox 1 449B Green Away Green Away 71B Green Des Green Des 359B Greenex Greenex 5497B Grilo 88 Grilo B Grilo DES Grilo DES 1326B Groene aanslag verwijderaar Groene aanslag verwijderaar 511B HCP Base standard HCP Base standard 5911B HCP Brush HCP Brush NOTIF44 HDS Wipes Premium HDS Wipes Premium 235B Herlisil Herlisil

101 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 11 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr NOTIF56 Hoeve Super + Hoeve Super + 837B Hoeveclean Hoeveclean 33B Huwa-san TR-5 Huwa-san TR-5 397B Huwa-San TR-5 Huwa-San TR-5 638B Hygiene-WC-Plus Hygiene-WC-Plus 318B Hyplusium Hyplusium Biocidal Product Name Nl 518B Hypochlorite de sodium 12,5 % w-w Natriumhypochloriet 12,5 % w-w 538B Hypochlorite de sodium 15 % w-w Natriumhypochloriet 15 % w-w NOTIF158 Hypofoam VF6 Hypofoam VF6 NOTIF41 HYPRED FORCE 7 HYPRED FORCE 7 NOTIF251 Hypred Wipes Premium Hypred Wipes Premium 3897B Hyproclor ED Hyproclor ED 228B Hyproclor Plus Hyproclor Plus 192B Hyprotank ED Hyprotank ED NOTIF9 Induspray SR 9 Induspray SR 9 NOTIF253 INO GRIF INO GRIF 269B Interox AG Bath 35S Interox AG Bath 35S 1297B Interox AG Bath-35 Interox AG Bath B Interox AG Dual 35 Interox AG Dual B Interox AG Spray 35S Interox AG Spray 35S 361B JP Optimum Reiniger Desinfectant JP Optimum Reiniger Desinfectant 2192B K3 K3 NOTIF235 Kathon(TM) 886F Biocide Kathon(TM) 886F Biocide NOTIF157 KAY SolidSense Sanitizer KAY SolidSense Sanitizer 13B KAY Surface Sanitizer KAY Surface Sanitizer NOTIF141 KAY-5 Sanitizer KAY-5 Sanitizer 61B Keno (R) Cid 21 5% Keno (R) Cid 21 5% 892B Keno Cid 21 Keno Cid 21 17B Keno Cid 21 15% Keno Cid 21 15% 997B Keno Cid 21 S 5% Keno Cid 21 S 5% 67B KENOCHLOR KENOCHLOR Kenolux Wash CL Kenolux Wash CL 5711B LAC BLAUW / BLEU LAC BLAUW / BLEU 646B Lacto Clean Lacto Clean 123B Lufragerm + Lufragerm B M.O.S.A. M.O.S.A. 183B Mato Combi Mato Combi 73B Mato Des Mato Des 47B McDonald's DR McDonald's DR 166B MEPA clean MEPA clean 37B Microsept 2B Microsept 2B 6297B Microx Microx 43B Mikro Quat Mikro Quat 218B Ms Oxy-Des Ms Oxy-Des 28B MS Sys Clean Alk MS Sys Clean Alk 1376B MUH Eifelrein A MUH Eifelrein A 411B Multi - Des Multi - Des 298B Nedalco-Des-O Nedalco-Des-O 44 B Neophos Cl 25 Neophos Cl 25

102 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 12 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 22B Nerta BAC-CID 1 Nerta BAC-CID 1 168B Novuswater NW 1 Novuswater NW 1 336B OASIS PRO 2 BE OASIS PRO 2 BE 16B Oxyanios 5 Oxyanios 5 16B Oxyanios 5 Oxyanios 5 876B Oxygal Nep Oxygal Nep NOTIF349 P3- topax 66 P3- topax B P3 Triquart P3 Triquart 312B P3-alcodes P3-alcodes 5298B P3-ansep TAP P3-ansep TAP 8686B P3-Asepto BEL P3-Asepto BEL 1192B P3-Asepto Liquide P3-Asepto Vloeibaar 591B P3-hypochloran SM P3-hypochloran SM 214B P3-hypochloran TS P3-hypochloran TS NOTIF552 P3-oxonet P3-oxonet 5198B P3-oxonia P3-oxonia 292B P3-oxonia active P3-oxonia active 43B P3-oxonia active S P3-oxonia active S 292B P3-oxysan P3-oxysan 92B P3-steril S P3-steril S 153B P3-topactive DES P3-topactive DES 199B P3-TR Special P3-TR Speciaal 82B P3-tresolin ST P3-tresolin ST 191B P3-triquart TH P3-triquart TH NOTIF129 P3-tsunami 1 P3-tsunami 1 992B P3-z P3-z 8B P3-Z liquide P3-Z vloeibaar 2311B Peraclean (R) 15 Peraclean (R) B Perades 15 Perades 15 NOTIF249 PERFO GRIF PERFO GRIF Biocidal Product Name Nl NOTIF287 Perform(R) select H2O2 Perform(R) select H2O2 NOTIF289 Perform(R) Select Soproper Perform(R) Select Soproper 111B Perox Perox 255B Prevenite Paz Prevenite Paz 688B Propvert Propvert 328B Proxitane 5 Proxitane 5 NOTIF57 Purac Sanilac Purac Sanilac 4796B Puremel Puremel 4398B Purexol Purexol 4298B Purexol 2 Purexol B Purexol 2 VP TA Purexol 2 VP TA 418B Puroxid 35% Puroxid 35% 897B Quasept ED Quasept ED 254B Quasept FI Quasept FI NOTIF55 RAC 1 RAC 1 NOTIF551 RAC 1 BL RAC 1 BL 597B Radic R 12 Radic R B RB Anti Mousse RB Anti Mos 4489B RB Anti Mousse RB Anti Mos

103 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 13 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 238B Reiclor Reiclor 1267B Rela Des Rela Des 263B Rinsa White Rinsa White 66B Rinsa Yellow B Rinsa Yellow B NOTIF131 Romit BF Romit BF 586B Sanichlor Sanichlor NOTIF347 Sanichlor Tablets Sanichlor Tablets NOTIF486 Sanihol Sanihol 46B Saniquat Saniquat 189B Sanosept 8H Sanosept 8H 39B Septacid BN Septacid BN 5699B Septacid S Septacid S 515B Septacid S PS Septacid S PS 1217B Septinet Septinet 894B Septiquat Septiquat 211B Sirafan Speed BNL Sirafan Speed BNL 61B sobakill sobakill 4797B Sopuroxid 15 Sopuroxid 15 48B Sopuroxid 5 Sopuroxid 5 459B Spectramed + Spectramed + Biocidal Product Name Nl NOTIF169 Suma Bac conc D1 conc Suma Bac conc D1 conc 116B Suma Bac D1 Suma Bac D1 37B Suma Bac Plus D1 Plus Suma Bac Plus D1 Plus 667B Suma Tab D4 Tab Suma Tab D4 Tab NOTIF5 Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets NOTIF25 Super Super 315B Surfabac DR-19 A Surfabac DR-19 A Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets 78B Tablettes chlorees DeLaval DeLaval Chloortabletten 2395B Tego 2 Tego 2 184B Tensaclean DES Tensaclean DES 617B Tensiodes Quat Tensiodes Quat 1187B Topax Junior Brown Topax Junior Brown 83B Topax Junior White N Topax Junior White N NOTIF557 Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial NOTIF22 Ultra Ultra 467B Vetoxyde Vetoxyde 392B VM Clean Plus VM Clean Plus 697B VMB VMB 5588B Wetrok Sintocid Wetrok Sintocid 146B Zeptreet 1 Zeptreet 1

104 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 14 / 342 Werkzame stoffen van biociden PT4-211 Werkzame stoffen N Cas 1-hydroxy-1,1-diphosphonoethane,conc=6%,aqueous solution ,2-dibromo-2-cyanoacetamide ,6-pyridinedicarboxylic acid aminoethanol phosphonobutane-1,2,4-tricarboxylic acid Acetic acid Amines, C1-16-alkyldimethyl, N-oxides Amines, n-c1-16-alkyltrimethylenedi-, reaction products with chloroacetic acid Biphenyl-2-ol Bromoacetic acid BTC 2125 M 5 - Chlorine dioxide Decanoic acid Didecyldimethylammonium chloride disodium metasilicate Ethanol ethylene glycol monohexyl ether Formaldehyde 5-- Glutaral Glyoxal Hexa-2,4-dienoic acid - Sorbic acid Hydrogen peroxide L-(+)-lactic acid Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) and 2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) N-(3-aminopropyl)-N-dodecylpropane-1,3-diamine nitrilotrimethylenetris(phosphonic acid) Octanoic acid Pentapotassium bis(peroxymonosulphate) bis(sulphate) pentasodium triphosphate Peracetic acid Potassium hydroxide Propan-1-ol Propan-2-ol Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-18-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, C12-14-alkyl[(ethylphenyl)methyl]dimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, di-c8-1-alkyldimethyl, chlorides Salicylic acid Silicic acid, potassium salt - Potassium silicate Silicic acid, sodium salt Sodium 2-biphenylate Sodium dichloroisocyanurate dihydrate sodium gluconate Sodium hydroxide Sodium hypochlorite sodium salt of sulfonates of olefines C14-C sodium xylenesulfonate Sulphuric acid Troclosene sodium

105 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 15 / 342 Productsoort 5 HOOFDGROEP 1: Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Schoonmaakmiddelen die niet als biocide bedoeld zijn, met inbegrip van vloeibare wasmiddelen, waspoeders en dergelijke, vallen niet onder deze productsoorten. Productsoort 5: ontsmettingsmiddelen voor drinkwater Producten voor desinfectie van drinkwater (voor mens en dier). Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -PT5-211 werkzame stoffen 13% Biociden 87%

106 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 16 / Evolutie van het aantal biociden PT5-211 Aantal biociden Evolutie hoeveelheid biociden PT5-211 hoeveelheid (t) biociden 55 5 aantal werkzame stoffen hoeveelheid (t) werkzame stoffen 45 3,5 3 2,5 2 1,5 1, Evolutie aantal werkzame stoffen PT Evolutie hoeveelheid werkzame stoffen PT

107 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 17 / 342 Klasse A en niet ingedeelde Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden -PT5-211 niet ingedeeld 29% klasse A 71% Hoeveelheid klasse A en niet ingedeelde biociden - PT5 211 niet ingedeeld % klasse A 1%

108 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 18 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden, grote publiek en professioneel - PT5-211 niet ingedeeld professionnel 5% niet ingdedeeld grote publiek 5% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel PT5-211 niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1%

109 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 19 / 342 Biociden per score aantal biociden Aantal biociden per score PT5-211 Hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) biociden per score PT

110 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 11 / 342 Aaantal biociden Aantal biociden van klasse A per score PT5-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden van klasse A per score PT5-211

111 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 111 / Aantal niet ingedeelde biociden per score PT Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid niet ingedeelde biociden PT5 per score - 211

112 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 112 / Aantal niet ingedeelde biociden per score PT5 grote publiek Aantal biociden 1 Geen aangegeven hoeveelheiden voor de biociden PT die niet ingedeeld zijn voor het grote publiek. 2 Aantal niet ingedeelde biociden per score PT5-211 professioneel Aantal biociden 1 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT5-211

113 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 113 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 1 Productsoort 5 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 248B EcoClearProx EcoClearProx 847B Chloorbleekloog Chloorbleekloog 488B Aquatreat Eau de javel Aquatreat Bleekwater 518B Hypochlorite de sodium 12,5 % w-w Natriumhypochloriet 12,5 % w-w 538B Hypochlorite de sodium 15 % w-w Natriumhypochloriet 15 % w-w 297B Hypochlorite de soude solution Natriumhypochloriet oplossing 79B Nalco 9333B Nalco 9333B 23B Divosan Hypochlorite VT3L Divosan Hypochlorite VT3L 299B Chloorstabil Chloorstabil 3311B Chlorodes 17 Chlorodes B Micropur Chlorine Micropur Chlorine 96B HADEX desinfectant pour l'eau potable HADEX drinkwaterdesinfectiemiddel NOTIF59 Generox 1 Generox 1 NOTIF535 Caflon SHB 14 Caflon SHB 14 Werkzame stoffen van PT5 biociden Werkzame stoffen N Cas Chlorine dioxide Hydrogen peroxide Sodium hypochlorite

114 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 114 / 342 Hoofdgroep 2 biociden Productsoort 6: Productsoort 7: Productsoort 8: Productsoort 9: Productsoort 1: Productsoort 11: Productsoort 12: Productsoort 13: Conserveringsmiddelen conserveringsmiddelen in conserven filmconserveringsmiddelen houtconserveringsmiddelen conserveringsmiddelen voor vezels, leer, rubber en gepolymeriseerde materialen conserveringsmiddelen voor metselwerk conserveringsmiddelen voor vloeistofkoelings en verwerkingssystemen slijmbestrijdingsmiddelen conserveringsmiddelen voor metaalbewerkingsvloeistoffen. Aantal biociden per Groep G1 32% Groep 2 46% G4 2% G3 2% Inhoudstafel 1. Aantal en hoeveelheid biociden 2. Biociden per productsoort (PT) 3. Klasse A en niet ingedeelde biociden 4. Biociden per score Productsoort 6, 7, 8, 9, 1, 11, 12, 13 Aantal en hoeveelheid biociden Klasse A en niet ingedeelde biociden Biociden per score Lijst biociden Lijst werkzame stoffen

115 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 115 / Aantal en hoeveelheid biociden Aantal biociden en werkzame stoffen Groep Biociden G2 en alle biociden Werkzame stoffen G2 en alle WS Hoeveelheid producten en werkzame stoffen - Groep werkzame stoffen 29% biociden 71%

116 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 116 / 342 Aantal producten Hoeveelheid biociden (t) Aantal werkzame stoffen Evolutie van het aantal biociden - Groep Evolutie van de hoeveelheid biociden - Groep Evolutie van het aantal werkzame stoffen - Groep Hoeveelheid werkzame stoffen (t) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen - Groep

117 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 117 / 342 Aantal biociden Totaal aantal biociden en aantal producten van Groep biociden biociden Groep 2 Aantal biociden en werkzame stoffen 12 1 Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen (ton) Aantal biociden en werkzame stoffen Groep biociden G2 Werkzame stoffen G2 Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen - Groep biociden G2 Werkzame stoffen G2

118 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 118 / Biociden per productsoort (PT) Aantal biociden en werkzame stoffen Aantal biociden en werkzame stoffen -211 PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 biociden werkzame stoffen Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen (in ton) Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 biociden werkzame stoffen

119 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 119 / Klasse A en niet ingedeelde biociden per productsoort (PT) 25 Aantal niet ingedeelde en klasse A biociden in Groep PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 Klasse A niet ingedeelde Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden in Groep PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 Klasse A niet ingedeelde

120 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 12 / Aantal niet ingedeelde biociden voor grote publiek en professionelen Groep PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 grote publiek professioneel 2.5 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden voor grote publiek en professionelen Groep PT6 PT7 PT8 PT9 PT1 PT11 PT12 PT13 grote publiek professioneel

121 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 121 / Biociden per score Aantal biociden en biociden van groep 2 per score -211 Aantal Algemeen biociden Groep2 Aantal Aantal biociden van klasse A per score Groep 2-211

122 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 122 / Aantal niet ingedeelde biociden per score Groep Aantal Aantal Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek per score Groep Aantal Aantal niet ingedeelde biociden professioneel per score Groep 2-211

123 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 123 / 342 Productsoort 6 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 6: conserveringsmiddelen in conserven Producten voor conservering van verwerkte producten, met uitzondering van voedingsmiddelen of diervoeders, in houders voor het tegengaan van bederf door bacteriën, met het oog op de houdbaarheid. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -PT6-211 werkzame stoffen 22% biociden 78%

124 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 124 / 342 aantal producten Evolutie van het aantal biociden - PT hoeveelheid producten (t) Aantal werkzame stoffen Evolutie van de hoeveelheid biociden - PT Evolutie van het aantal werkzame stoffen - PT Hoeveelheid werkzame stoffen in ton Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

125 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 125 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal niet ingedeelde en klasse A biociden -PT6-211 klasse A 9% niet ingedeeld 91% Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden -PT6-211 Klasse A 9% niet ingedeeld 91%

126 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 126 / 342 Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden -PT6-211 niet ingedeeld grote publiek 1% niet ingedeeld professioneel 99% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - PT6-211 niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeelde professioneel 1%

127 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 127 / 342 Biociden per score Aantal biociden per score PT6-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden per score PT6-211

128 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 128 / Aantal biociden van klasse A per score PT Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid biociden van klasse A per score PT

129 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 129 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT6-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT6-211

130 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 13 / 342 2,5 Aantal niet ingdeelde biociden per score PT6 grote publiek -211 Aantal biociden 2 1,5 1,5 Hoeveelheid biociden (in ton) 2 1,8 1,6 1,4 1,2 1,8,6,4,2 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score PT6 grote publiek -211

131 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 131 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT6-211 professioneel Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score professioneel PT6-211

132 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 132 / 342 Toegelaten biociden 211 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Groep 2 Productsoort 6 Biocidal Product Name Nl 551B Protectol BN 18 Protectol BN 18 86B Preventol P 19 N Preventol P 19 N 816B Preventol P 72 N Preventol P 72 N NOTIF285 Parmetol(R) N 2 Parmetol(R) N 2 NOTIF288 Grotan(R) TK 5 Plus Grotan(R) TK 5 Plus NOTIF29 s&m(r) bronopol s&m(r) bronopol NOTIF292 Grotan(R) OK Grotan(R) OK NOTIF293 Grotan(R) TK 2 Grotan(R) TK 2 NOTIF295 Parmetol(R) SL 6 Parmetol(R) SL 6 NOTIF357 Parmetol(R) D 11 Parmetol(R) D 11 NOTIF365 Parmetol(R) A 28 S Parmetol(R) A 28 S NOTIF366 Grotan(R) BA 21 Grotan(R) BA 21 NOTIF367 Grotan(R) OX Grotan(R) OX NOTIF368 Parmetol(R) DF 35 Parmetol(R) DF 35 NOTIF369 Parmetol(R) TM 26 Parmetol(R) TM 26 NOTIF376 Parmetol(R) D 2 Parmetol(R) D 2 NOTIF377 Parmetol(R) K 6 Parmetol(R) K 6 NOTIF48 Parmetol(R) K 4 Parmetol(R) K 4 NOTIF41 S&m(R) phenoxyethanol S&m(R) phenoxyethanol NOTIF422 Parmetol(R) A 26 Parmetol(R) A 26 NOTIF423 Parmetol(R) A 35 Parmetol(R) A 35 NOTIF425 Preventol D 9 Plus Preventol D 9 Plus NOTIF426 Parmetol(R) TPI 1727 Parmetol(R) TPI 1727 NOTIF43 Biochek 721 M Biochek 721 M NOTIF431 Preventol BM 1 Preventol BM 1 NOTIF432 Preventol D 7 LT Preventol D 7 LT NOTIF57 Purac Sanilac Purac Sanilac NOTIF515 Preventol BIT 1 Preventol BIT 1 NOTIF516 Preventol P-31 Preventol P-31 NOTIF517 Preventol P-91 Preventol P-91 NOTIF518 Preventol BM 5 Preventol BM 5 NOTIF519 Preventol D 8 Preventol D 8 NOTIF52 Preventol WB Preventol WB NOTIF541 Grotamar(R) 82 Grotamar(R) 82 NOTIF547 Grotan(R) OK Plus Grotan(R) OK Plus NOTIF548 Grotamar(R) 71 Grotamar(R) 71 NOTIF549 Grotan(R) F 15 Grotan(R) F 15 NOTIF553 Ultracide MB Ultracide MB 23 Kathon(TM) LX 15 Biocide Kathon(TM) LX 15 Biocide 345B Nalco Nalco B Aquatreat 427 Aquatreat B Proxel BD Proxel BD NOTIF61 Predator(TM) 7 Predator(TM) 7

133 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 133 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF87 NIPACIDE BIT AS 2 NIPACIDE BIT AS 2 NOTIF11 Bioban(TM) PH 1 Antimicrobial Bioban(TM) PH 1 Antimicrobial NOTIF116 Bioban P-1487 Antimicrobial Bioban P-1487 Antimicrobial NOTIF118 Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial NOTIF119 Bioban IPBC 2 Antimicrobial Bioban IPBC 2 Antimicrobial NOTIF12 Bioban CS-1246 Eur Antimicrobial Bioban CS-1246 Eur Antimicrobial NOTIF122 Dowicil 75 Preservative Water Soluble Bags Dowicil 75 Preservative Water Soluble Bags NOTIF123 Bioban CS-1135 Antimicrobial Bioban CS-1135 Antimicrobial NOTIF172 Promex(TM) CMT1.5SF Promex(TM) CMT1.5SF NOTIF173 Promex(TM) 33D Promex(TM) 33D NOTIF176 Promex(TM) BIT Paste Promex(TM) BIT Paste NOTIF189 Canguard(TM) BB 2X75 Preservative Canguard(TM) BB 2X75 Preservative NOTIF195 Bioban(TM) 658 Antimicrobial Bioban(TM) 658 Antimicrobial NOTIF197 Bioban(TM) 566 Antimicrobial Bioban(TM) 566 Antimicrobial NOTIF198 OMY(TM) AK OMY(TM) AK NOTIF214 Rocima(TM) 586 Biocide Rocima(TM) 586 Biocide NOTIF215 Bioban(TM) 655 Antimicrobial Bioban(TM) 655 Antimicrobial NOTIF219 Kathon(TM) 39FG Biocide Kathon(TM) 39FG Biocide NOTIF223 Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial NOTIF224 Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial NOTIF225 Koralone(TM) C-24 Koralone(TM) C-24 NOTIF233 Kordek(TM) 573F Industrial Microbicide Kordek(TM) 573F Industrial Microbicide NOTIF24 Kordek(TM) MLX Industrial Microbicide Kordek(TM) MLX Industrial Microbicide NOTIF241 Koralone(TM) C-13 Koralone(TM) C-13 NOTIF242 Kathon(TM) CG/ICP Preservative Kathon(TM) CG/ICP Preservative NOTIF244 Predator(TM) 8 Predator(TM) 8 NOTIF247 Bioban(TM) MB PLUS Antimicrobial Bioban(TM) MB PLUS Antimicrobial NOTIF262 Nipacide BSM Nipacide BSM NOTIF263 Nipacide CI Nipacide CI NOTIF265 Nipacide BSM 2 Nipacide BSM 2 NOTIF279 Acticide SR 4432 Acticide SR 4432 NOTIF32 Acticide CBM 3 Acticide CBM 3 NOTIF314 Acticide M 2 Acticide M 2 NOTIF317 Acticide SR 5432 Acticide SR 5432 NOTIF32 Acticide MBZ 2 Acticide MBZ 2 NOTIF322 Acticide WR 214 Acticide WR 214 NOTIF329 Acticide DLG 2 Acticide DLG 2 NOTIF337 Mirecide- NM/5 Mirecide- NM/5 NOTIF356 Protectol DZ Protectol DZ NOTIF36 Vantocil TG Vantocil TG NOTIF375 Vantocil IB Vantocil IB NOTIF378 Contram(TM) OF-G Contram(TM) OF-G NOTIF379 Proxel BC Proxel BC NOTIF382 Proxel BZ PLUS Proxel BZ PLUS NOTIF392 Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial NOTIF393 DBNPA 1 PTECH DBNPA 1 PTECH NOTIF394 Nuosept(R) BIC Nuosept(R) BIC

134 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 134 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF395 Fungitrol(R) C45 Fungitrol(R) C45 NOTIF396 Nuosept(R) BIG-A Nuosept(R) BIG-A NOTIF43 Fungitrol(R) L3 DPG Fungitrol(R) L3 DPG NOTIF45 Fungitrol(R) IP24 Fungitrol(R) IP24 NOTIF413 Bodoxin(R) AO Bodoxin(R) AO NOTIF414 Fungitrol(R) 94G Fungitrol(R) 94G NOTIF416 Fungitrol(R) L2 TEX Fungitrol(R) L2 TEX NOTIF417 Fungitrol(R) L2 DPG Fungitrol(R) L2 DPG NOTIF418 Vinkocide CMIF Vinkocide CMIF NOTIF419 Vinkocide CMIB-SS Vinkocide CMIB-SS NOTIF42 Vinkocide KTL Vinkocide KTL NOTIF427 Rocima(TM) 64 Rocima(TM) 64 NOTIF437 Nuosept(R) B5 SM Nuosept(R) B5 SM NOTIF44 Bacillat Bacillat NOTIF446 Koralone(TM) B-12 Koralone(TM) B-12 NOTIF449 Bacillat TM Bacillat TM NOTIF476 Ebotec BT8 Ebotec BT8 NOTIF478 Ebotec MB15 Ebotec MB15 NOTIF481 Nuosept(R) 497G Nuosept(R) 497G NOTIF482 Nuosept(R) BM22 Nuosept(R) BM22 NOTIF483 Nuosept(R) 44 Nuosept(R) 44 NOTIF488 Lubrizol(R) 8417 B Lubrizol(R) 8417 B NOTIF489 Canguard(TM) Ultra BIT 2 LE Antimicrobial Canguard(TM) Ultra BIT 2 LE Antimicrobial NOTIF49 Amical(TM) 48 Antimicrobial Amical(TM) 48 Antimicrobial NOTIF491 Dowicil(TM) 15 Antimicrobial Dowicil(TM) 15 Antimicrobial NOTIF492 Amical(TM) Flowable Amical(TM) Flowable NOTIF5 Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets NOTIF51 Bioban(TM) BP-3 Preservative Bioban(TM) BP-3 Preservative NOTIF53 Bioban(TM) Ultra BIT 2 LE Antimicrobial Bioban(TM) Ultra BIT 2 LE Antimicrobial NOTIF55 Dantogard 2 Dantogard 2 NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF557 Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial NOTIF562 Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial NOTIF564 Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial NOTIF435 Nuosept(R) 515N Nuosept(R) 515N NOTIF268 Nipacide CI 15 MV Nipacide CI 15 MV NOTIF179 Promex(TM) CMT 14 Promex(TM) CMT 14 NOTIF37 Acticide M 1 S Acticide M 1 S NOTIF278 Acticide 45 Acticide 45 NOTIF273 Mergal K1N Mergal K1N NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial NOTIF323 Acticide MBL Acticide MBL NOTIF33 Acticide MBF 5 Acticide MBF 5 NOTIF22 Rocima(TM) 61 Biocide Rocima(TM) 61 Biocide NOTIF248 Rocima(TM) 551 Biocide Rocima(TM) 551 Biocide NOTIF33 Acticide CHR 17 Acticide CHR 17

135 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 135 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF37 Sodium Omadine 4% Aqueous Solution Sodium Omadine 4% Aqueous Solution NOTIF324 Acticide LA Acticide LA NOTIF269 Nipacide IB Nipacide IB NOTIF236 Kathon(TM) LX14 Biocide Kathon(TM) LX14 Biocide NOTIF51 Bodoxin(R) Bodoxin(R) NOTIF57 Diesel DAB Bardahl Techniline Diesel DAB Bardahl Techniline 136B Biosperse 48 L Biosperse 48 L NOTIF48 Nuosept(R) BB51 D Nuosept(R) BB51 D NOTIF325 Acticide MBS 55 Acticide MBS 55 NOTIF428 Kathon(TM) 893F Kathon(TM) 893F NOTIF389 Contram(TM) MBO Contram(TM) MBO NOTIF39 Koralone(TM) M-212 Koralone(TM) M-212 NOTIF338 Mirecide-NM/3 Mirecide-NM/3 1177B B 48R B 48R NOTIF54 Dowicil* QK-2 Antimicrobial Dowicil* QK-2 Antimicrobial NOTIF231 Kathon(TM) LX Microbicide Kathon(TM) LX Microbicide NOTIF313 Acticide BW 1 Acticide BW 1 NOTIF194 Rocima(TM) MBX Biocide Rocima(TM) MBX Biocide NOTIF196 Rocima(TM) 562 Biocide Rocima(TM) 562 Biocide NOTIF212 Rocima(TM) 625 Rocima(TM) 625 NOTIF266 JMAC LP 1 JMAC LP 1 NOTIF479 Nuosept(R) 14 Nuosept(R) 14 NOTIF86 Mergal BIT Mergal BIT NOTIF174 Promex(TM) 2D Promex(TM) 2D NOTIF359 Proxel Ultra 5 Proxel Ultra 5 NOTIF188 Rocima(TM) 564 Biocide Rocima(TM) 564 Biocide NOTIF264 NIPACIDE BIT 2 NIPACIDE BIT 2 NOTIF239 Kathon(TM) LXE Biocide Kathon(TM) LXE Biocide NOTIF443 Bodoxin(R) SE Bodoxin(R) SE NOTIF267 Nipacide CFX 4 Nipacide CFX 4 NOTIF445 Ebotec MB/SF Ebotec MB/SF NOTIF286 Parmetol(R) K 446 Parmetol(R) K 446 NOTIF318 Acticide MV 14 Acticide MV 14 NOTIF354 Protectol PE Protectol PE NOTIF316 Acticide MR 874 Acticide MR 874 NOTIF56 Isocil Ultra 1.5 Isocil Ultra 1.5 NOTIF245 Rocima(TM) GT Biocide Rocima(TM) GT Biocide NOTIF95 Mergal K9N Mergal K9N NOTIF442 Bacillat TK Bacillat TK NOTIF38 Proxel AQ Proxel AQ NOTIF275 Kregprotect CMG Kregprotect CMG NOTIF229 Kathon(TM) CF14 Biocide Kathon(TM) CF14 Biocide NOTIF58 Glycacil L Glycacil L NOTIF175 Promex(TM) Clear Promex(TM) Clear NOTIF438 Nuosept(R) OB3 Nuosept(R) OB3 NOTIF312 Acticide MBS Acticide MBS NOTIF213 Rocima(TM) 518 Biocide Rocima(TM) 518 Biocide

136 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 136 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 565B Proxel GXL Proxel GXL NOTIF321 Acticide FI (N) Acticide FI (N) NOTIF281 Acticide CMG Acticide CMG NOTIF296 Wynn's Fuel Biocide Wynn's Fuel Biocide NOTIF441 Bakzid 2 Bakzid 2 NOTIF19 Polyphase P1 Polyphase P1 NOTIF27 Nipacide CI 15 Nipacide CI 15 NOTIF372 Proxel MB Proxel MB NOTIF436 Ebotec BT1 Ebotec BT1 NOTIF353 Protectol HT Protectol HT NOTIF487 Contram(TM) ST-1 Contram(TM) ST-1 NOTIF41 Bodoxin(R) AE Bodoxin(R) AE NOTIF39 Acticide MBS 255 Acticide MBS 255 NOTIF235 Kathon(TM) 886F Biocide Kathon(TM) 886F Biocide NOTIF274 Mergal V684K Mergal V684K NOTIF35 Acticide F (N) Acticide F (N) NOTIF124 Dowicil 75 Preservative Dowicil 75 Preservative NOTIF319 Acticide FS (N) Acticide FS (N) NOTIF336 Acticide OTW Acticide OTW NOTIF238 Kathon(TM) FP1.5 Biocide Kathon(TM) FP1.5 Biocide NOTIF31 Acticide AGT 2 Acticide AGT 2 NOTIF439 Nuosept(R) BMc 422 Nuosept(R) BMc 422 NOTIF121 MERGAL KM9 MERGAL KM9 NOTIF3 Acticide RS Acticide RS NOTIF477 Nuosept(R) 78 Nuosept(R) 78 NOTIF355 Protectol BN Protectol BN NOTIF271 Rocima(TM) 523 Microbicide Rocima(TM) 523 Microbicide NOTIF327 Acticide MBF 28 Acticide MBF 28 NOTIF216 Rocima(TM) MB2X Biocide Rocima(TM) MB2X Biocide NOTIF94 Mergal 759 Mergal 759 NOTIF52 Rocima(TM) 535H Biocide Rocima(TM) 535H Biocide NOTIF178 Promex(TM) Na2S Promex(TM) Na2S NOTIF177 Promex(TM) BM K55A Promex(TM) BM K55A NOTIF412 Bodoxin(R) TX Bodoxin(R) TX NOTIF96 Troyshield B2 Troyshield B2 NOTIF34 Acticide L Acticide L NOTIF311 Acticide MB Acticide MB NOTIF36 Acticide DB 2 Acticide DB 2 575B Proxel XL2 Proxel XL2 41B Kordek MLX Biocide Kordek MLX Biocide NOTIF358 Proxel BD2 Proxel BD2 NOTIF276 Polyphase AF3 Polyphase AF3 NOTIF373 Proxel DMB Proxel DMB

137 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 137 / 342 Werkzame stoffen van PT6 biociden Substance Name En Cas Number (ethylenedioxy)dimethanol ,2-benzisothiazol-3(2H)-one ,3-bis(hydroxymethyl)-5,5-dimethylimidazolidine-2,4-dione ,2',2-(hexahydro-1,3,5-triazine-1,3,5-triyl)triethanol ,2-dibromo-2-cyanoacetamide ,2'-dithiobis[N-methylbenzamide] bromo-2-(bromomethyl)pentanedinitrile methyl-2H-isothiazol-3-one octyl-2H-isothiazol-3-one Phenoxyethanol ,3'-methylenebis[5-methyloxazolidine] - Oxazolidin iodo-2-propynyl butylcarbamate (2-nitrobutyl)morpholine ,4-dimethyloxazolidine methyl-2-pentanol a-ethyldihydro-1H,3H,5H-oxazolo[3,4-c]oxazole Biphenyl-2-ol Bronopol Chlorocresol cis-1-(3-chloroallyl)-3,5,7-triaza-1-azoniaadamantane chloride Dazomet Didecyldimethylammonium chloride Glutaral Glycerol kerosine L-(+)-lactic acid Methenamine 3-chloroallylochloride Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) and 2-methyl-2H-isothiazol- 3-one (EINECS ) N-(3-aminopropyl)-N-dodecylpropane-1,3-diamine N,N'-methylenebismorpholine p-[(diiodomethyl)sulphonyl]toluene Polyhexamethylene biguanide (monomer 1.5-bis(trimethylen)-guanylguanidinium monohydrochloride) Potassium hydroxide Propane-1,2-diol Pyridine-2-thiol 1-oxide, sodium salt Pyrithione zinc Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Silver chloride Sodium 2-biphenylate Sodium hydroxide Sodium N-(hydroxymethyl)glycinate Tetrahydro-1,3,4,6-tetrakis(hydroxymethyl)imidazo[4,5-d]imidazole-2,5(1H,3H)-dione xanthan gum

138 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 138 / 342 Productsoort 7 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 7: filmconserveringsmiddelen Producten voor conservering van films en filmbeschermingslagen om aantasting door bacteriën tegen te gaan ter bescherming van de oorspronkelijke eigenschappen van het oppervlak van materialen of voorwerpen zoals verf, plastic, dichtingsproducten, zelfklevende wandbekleding, bindmiddelen, papier en kunstwerken. Aantal en hoeveelheid biociden Aantal biociden en werkzame stoffen -PT7-211 Biociden werkzame stoffen Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -PT7-211 werkzame stoffen 16% biociden 84% Geen toegelaten biociden, alleen genotifieerde biociden (kennisgeving) sinds eind 21.

139 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 139 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal niet ingedeelde en klasse A Biociden -PT7-211 Klasse A 4% niet ingedeeld 96% Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden -PT7 211 Klasse A 11% niet ingedeeld 89%

140 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 14 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - PT7 211 niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel PT7 211 niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1%

141 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 141 / 342 Biociden per score Aantal biociden Aantal biociden per score PT7-211 Hoeveelheid biociden (in ton ) Hoeveelheid (t) biociden per score PT7-211

142 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 142 / 342 1,2 Aantal biociden per score PT7-211 Klasse A 1 Aantal biociden,8,6,4,2 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) biociden per score PT7-211 Klasse A

143 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 143 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT7-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT7-211

144 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 144 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score professioneel PT Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden professioneel PT7-211

145 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 145 / 342 Toegelaten biociden 211 Authorization Number Groep 2 productsoort 7 Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF291 Parmetol(R) DF 19 forte Parmetol(R) DF 19 forte NOTIF362 Parmetol(R) S 15 Parmetol(R) S 15 NOTIF363 Parmetol(R) CF 8 Parmetol(R) CF 8 NOTIF511 Preventol A 6 Preventol A 6 NOTIF512 Preventol A 6-D Preventol A 6-D NOTIF513 Preventol A 23-D Preventol A 23-D NOTIF514 Preventol A 22-D Preventol A 22-D NOTIF521 Metasol TK 1 SG Metasol TK 1 SG NOTIF522 Preventol MP 26 Preventol MP 26 NOTIF549 Grotan(R) F 15 Grotan(R) F 15 NOTIF553 Ultracide MB Ultracide MB NOTIF117 Polyphase 828 Polyphase 828 NOTIF118 Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial NOTIF119 Bioban IPBC 2 Antimicrobial Bioban IPBC 2 Antimicrobial NOTIF222 Bioban(TM) 358 Antimicrobial Bioban(TM) 358 Antimicrobial NOTIF223 Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial NOTIF224 Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial NOTIF339 Mirecide-TF/48.F Mirecide-TF/48.F NOTIF371 Zinc Omadine Zoe Dispersion Zinc Omadine Zoe Dispersion NOTIF395 Fungitrol(R) C45 Fungitrol(R) C45 NOTIF43 Fungitrol(R) L3 DPG Fungitrol(R) L3 DPG NOTIF45 Fungitrol(R) IP24 Fungitrol(R) IP24 NOTIF414 Fungitrol(R) 94G Fungitrol(R) 94G NOTIF416 Fungitrol(R) L2 TEX Fungitrol(R) L2 TEX NOTIF417 Fungitrol(R) L2 DPG Fungitrol(R) L2 DPG NOTIF429 Vinyzene(TM) IT 32 CPF Vinyzene(TM) IT 32 CPF NOTIF447 Fungitrol(R) ZO2 Fungitrol(R) ZO2 NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF331 Acticide MKE (N) Acticide MKE (N) NOTIF278 Acticide 45 Acticide 45 NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial NOTIF113 Polyphase 728S Polyphase 728S NOTIF391 Rocima(TM) 342 Biocide Rocima(TM) 342 Biocide NOTIF326 Acticide HM 15 Acticide HM 15 NOTIF334 Acticide CF Acticide CF NOTIF428 Kathon(TM) 893F Kathon(TM) 893F NOTIF246 Rocima(TM) 32 Biocide Rocima(TM) 32 Biocide NOTIF332 Acticide MKB 3 Acticide MKB 3 NOTIF266 JMAC LP 1 JMAC LP 1 NOTIF333 Acticide MKX Acticide MKX NOTIF335 Acticide PLC 8 Acticide PLC 8 NOTIF4 Fungitrol(R) 11 Fungitrol(R) 11

146 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 146 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr NOTIF47 Fungitrol(R) T1 Fungitrol(R) T1 NOTIF19 Polyphase P1 Polyphase P1 NOTIF38 Algon P Paste Algon P Paste Biocidal Product Name Nl NOTIF228 Kathon(TM) 91 SB Biocide Kathon(TM) 91 SB Biocide NOTIF336 Acticide OTW Acticide OTW NOTIF31 Acticide AGT 2 Acticide AGT 2 NOTIF42 Fungitrol(R) OTZ4 Fungitrol(R) OTZ4 NOTIF282 Acticide SR 245 Acticide SR 245 NOTIF221 Rocima(TM) 35 Biocide Rocima(TM) 35 Biocide NOTIF272 Polyphase PW 4 Polyphase PW 4 NOTIF276 Polyphase AF3 Polyphase AF3 Werkzame stoffen van PT7 biociden Substance Name En Cas Number 2-octyl-2H-isothiazol-3-one (4-isopropylphenyl)-1,1-dimethylurea - Isoproturon iodo-2-propynyl butylcarbamate ,5-dichloro-2-octyl-2H-isothiazol-3-one Biphenyl-2-ol Carbendazim Diuron N-(trichloromethylthio)phthalimide - Folpet Pyrithione zinc Silver chloride Sodium 2-biphenylate Terbutryn Thiabendazole

147 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 147 / 342 Productsoort 8 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 8: houtconserveringsmiddelen Producten voor conservering van hout, vanaf en met inbegrip van de zagerijfase, of houtproducten door bestrijding van organismen die hout vernietigen of beschadigen. Tot deze productsoort behoren zowel preventieve als curatieve producten. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen PT8-211 biociden 56% Werkzame stoffen 44%

148 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 148 / 342 Evolutie van het aantal biociden PT8 Aantal producten Hoeveelheid biociden (t) Evolutie van de hoeveelheid biociden PT Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT8 2 Aantal werkzame stoffen Hoeveelheid werkzame stoffen (in ton) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

149 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 149 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal niet ingedeelde en klasse A biociden PT8 211 Klasse A 23% niet ingedeeld 77% Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A Biociden PT8 211 niet ingedeeld 13% Klasse A 87%

150 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 15 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - PT8 211 niet ingedeeld professioneel 59% niet ingedeeld grote publiek 41% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - PT8-211 niet ingedeeld grote publiek 31% niet ingedeeld professioneel 69%

151 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 151 / 342 Biociden per score Aantal biociden per score PT Aantal biociden Hoeveelheid (t) biociden per score PT8-211 Hoeveelheid biociden (in ton)

152 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 152 / 342 Aantal biociden Aantal klasse A biociden per score pt Hoeveelheid (t) klasse biociden per score PT8-211 hoeveelheid biociden (in ton)

153 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 153 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT8-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT8-211

154 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 154 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT8 grote publiek Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT8 grote publiek

155 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 155 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden professioneel per score PT8-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t)niet ingedeelde biociden per score PT8 professioneel

156 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 156 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 2 Productsoort 8 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 199B Korasit KS-2 Korasit KS-2 Biocidal Product Name Nl 55B Huile Creosote CCO 44 Creosootolie CCO B Traitement Poutres et Charpentes Behandeling Balken en Gebinten 647B Traitement Multi-Usages Behandeling Multi-Gebruik 126B Cuprinol 5 Star (S) Traitement total du bois Cuprinol 5 Star (S) Totale Houtbehandeling 136B Cuprinol Protection du Bois Incolore (S) Cuprinol Houtbeschermer Kleurloos (S) 176B Cuprinol Protection du bois Exterieur Cuprinol Houtbeschermer voor Buiten 111B FERMENTOL WB FERMENTOL WB 1411B Kemwood ACQ 21 Kemwood ACQ B Xylamon 2 Brown Exterior Xylamon 2 Brown Exterior 1697B Madurox Fungicid Madurox Fungicid 1711B Tanalith E3475 Tanalith E B EXIT 1 EXIT B Madurox Super Plus Madurox Super Plus 581B Tanalith E (3492) Tanalith E (3492) 688B Propvert Propvert 747B Embalit P Embalit P 797B Gori 356 Gori B Gori 356 ic Gori 356 ic NOTIF16 Technicide M/Concentr? Technicide M/Concentr? NOTIF18 Technisil M Aqua/concentr? Technisil M Aqua/concentr? 1497B Axil Multi Axil Multi 193B Reyngicide Plus Reyngicide Plus 317B Xilix Gel Curatif Xilix Gel Curatif 587B Basilit-B 85 Basilit-B B Impralit-KDS 4 Impralit-KDS B Scomrid Pro 75 EC Scomrid Pro 75 EC 298B Curawood Curawood 817B Wolsit EC 4 Wolsit EC B Xyladecor Exterminateur des vers du bois Spray Xyladecor Houtwormverdelger Spray 1186B Embalit NTK Embalit NTK BE-21-2 Profume Profume 14B Madurox Structur II Madurox Structur II 511B Xyladecor Tuinhoutbeschermer Xyladecor Protection Bois De Jardin 796B Madurox Bi-Activ I Madurox Bi-Activ I 38B PREV'CONSTRUCT PREV'CONSTRUCT 985B Xyladecor Exterminateur des vers du bois Xyladecor Houtwormverdelger 1983B Creosote Creosoot NOTIF17 Technicide + / Concentr? Technicide + / Concentr? 397B Silvanol Tri Activ Silvanol Tri Activ 359B Xyladecor Primer Clear Xyladecor Primer Clear 645B Xylophene EX 22 ESE Xylophene EX 22 ESE

157 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 157 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 314B Madurox Sanio II Madurox Sanio II 54B Anti Taret Tegen Paalworm 696B Wolsit 1 EC Wolsit 1 EC 4188B Boleum curatif Boleum curatief 536B Embalit NT Embalit NT Biocidal Product Name Nl 1286B Embasol Curatif Embasol Houtwormdood 486B Sarpeco 9 Sarpeco 9 379B Xyladecor Timmerhout Charpentes Xyladecor Timmerhout Charpentes 4689B Impralit CCO Impralit CCO 1887B Basilit HBx Basilit HBx 186B Sarpeco Aqua Multi Sarpeco Aqua Multi NOTIF19 Polyphase P1 Polyphase P1 5698B Wolmanit CX-1 Wolmanit CX-1 257B Cypress Cypress 44B Tanalith E 3499 Tanalith E B Woodcare Combi Woodcare Combi 485B Impralit-KDS Impralit-KDS NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8 NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ 8 NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M 165B Gori 22 Gori 22 NOTIF54 Acticide DDQ 4 Acticide DDQ 4 496B Basilit PCX-2 Basilit PCX B Perwood 4S Perwood 4S 4191B Sadolin Activ Sadolin Activ NOTIF276 Polyphase AF3 Polyphase AF3 349B Xyladecor Combi Xyladecor Combi

158 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 158 / 342 Werkzame stoffen van PT8 biociden 211 Werkzame stoffen Cas Number.alpha.-cyano-3-phenoxybenzyl 3-(2,2-dichlorovinyl)-2,2-dimethylcyclopropanecarboxylate - Cypermethrin (4-chlorophenyl)-4,4-dimethyl-3-(1,2,4-triazol-1-ylmethyl)pentan-3-ol - Tebuconazole [[2-(2,4-dichlorophenyl)-4-propyl-1,3-dioxolan-2-yl]methyl]-1H-1,2,4-triazole - Propiconazole iodo-2-propynyl butylcarbamate Bis[1-cyclohexyl-1,2-di(hydroxy-.kappa.O)diazeniumato(2-)]-copper Boric acid Copper oxide Copper(II) carbonate - copper(ii) hydroxide (11) Creosote Cyclopropanecarboxylic acid, 3-[(1Z)-2-chloro-3,3,3-trifluoro-1-propenyl]-2,2-dimethyl-, (2- methyl[1,1?-biphenyl]-3-ylmethyl ester, (1R,3R)-rel- - Bifenthrin - Biphenate Didecyldimethylammonium chloride m-phenoxybenzyl 3-(2,2-dichlorovinyl)-2,2-dimethylcyclopropanecarboxylate - Permethrin N-Didecyl-N-dipolyethoxyammonium borate - Didecylpolyoxethylammonium borate Poly(oxy-1,2-ethanediyl),.alpha.-[2-(didecylmethylammonio)ethyl]-.omega.-hydroxy-, propanoate (salt) Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Sulphuryl difluoride

159 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 159 / 342 Productsoort 9 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 9: conserveringsmiddelen voor vezels, leer, rubber en gepolymeriseerde materialen Producten voor conservering van vezelhoudende of gepolymeriseerde materialen, zoals leer, rubber, papier of textielproducten en rubber door het tegengaan van microbiologische aantasting. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -PT9-211 werkzame stoffen 16% biociden 84%

160 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 16 / 342 Aantal producten Evolutie van het aantal biociden - PT hoeveelheid biociden (t) Aantal werkzame stoffen Evolutie van de hoeveelheid biociden - PT Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT Hoeveelheid werkzame stoffen (in ton) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

161 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 161 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden - PT9 211 Klasse A 15% niet ingedeeld 85% Hoeveelheid klasse A en niet ingedeelde biociden - PT9-211 Klasse A 15% niet ingedeeld 85%

162 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 162 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - PT9 211 niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel -TP9 211 niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1%

163 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 163 / 342 Biociden per score Aantal biociden per score PT Aantal biociden Hoeveelheid biociden (in ton-) Hoeveelheid (t) biociden per score PT9-211

164 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 164 / Aantal klasse A biociden per score PT9-211 Aantal biociden Hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid (t) klasse A biociden per score PT9-211

165 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 165 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT9-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT9-211

166 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 166 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score professioneel PT9-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden professioneel per score -PT9-211 Er zijn geen biociden PT 9 niet ingedeeld voor groot publiek.

167 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 167 / 342 Toeelaten biociden 211 Groep 2 Productsoort 9 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 229B Sanitized TH Sanitized TH NOTIF433 Preventol MPT 11-4 Preventol MPT 11-4 NOTIF434 Preventol TP LXS 35 Preventol TP LXS 35 NOTIF521 Metasol TK 1 SG Metasol TK 1 SG NOTIF522 Preventol MP 26 Preventol MP B Ultra-Fresh PF-1 Fungicide en Acaricide Ultra-Fresh PF-1 Fongicide et Acaricide 555B Proxel BD Proxel BD NOTIF8 Busan 3LE Busan 3LE NOTIF87 NIPACIDE BIT AS 2 NIPACIDE BIT AS 2 NOTIF118 Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial NOTIF119 Bioban IPBC 2 Antimicrobial Bioban IPBC 2 Antimicrobial NOTIF15 Acticide PDL 5 Acticide PDL 5 NOTIF151 Acticide PDP 4 Acticide PDP 4 NOTIF187 Sanitized(R) T Sanitized(R) T NOTIF2 Sanitized(R) 28-4 Sanitized(R) 28-4 NOTIF22 Sanitized(R) MB PA Sanitized(R) MB PA NOTIF23 Sanitized(R) T Silver Sanitized(R) T Silver NOTIF24 Sanitized(R) PL Sanitized(R) PL NOTIF218 Vinyzene(TM) SB-1 (Cast) Vinyzene(TM) SB-1 (Cast) NOTIF223 Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial NOTIF224 Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial NOTIF232 Vinyzene(TM) IT 48 CPF Vinyzene(TM) IT 48 CPF NOTIF234 Vinyzene(TM) SB-1-ELV Vinyzene(TM) SB-1-ELV NOTIF237 Vinyzene(TM) SB27 Vinyzene(TM) SB27 NOTIF279 Acticide SR 4432 Acticide SR 4432 NOTIF315 Acticide PDC 9 Acticide PDC 9 NOTIF317 Acticide SR 5432 Acticide SR 5432 NOTIF398 Fungitrol(R) 11L Fungitrol(R) 11L NOTIF44 Fungitrol(R) 11BP Fungitrol(R) 11BP NOTIF46 Fungitrol(R) 1L Fungitrol(R) 1L NOTIF429 Vinyzene(TM) IT 32 CPF Vinyzene(TM) IT 32 CPF NOTIF448 Plastiguard(R) 11 WP Plastiguard(R) 11 WP NOTIF49 Amical(TM) 48 Antimicrobial Amical(TM) 48 Antimicrobial NOTIF51 Bioban(TM) BP-3 Preservative Bioban(TM) BP-3 Preservative NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF258 Intercide DBF 1 DINP Intercide DBF 1 DINP NOTIF259 Intercide OBF 8 DINP Intercide OBF 8 DINP NOTIF26 Intercide OBF 8 DINCH Intercide OBF 8 DINCH NOTIF261 Intercide DBF 8 DINCH Intercide DBF 8 DINCH NOTIF331 Acticide MKE (N) Acticide MKE (N) NOTIF278 Acticide 45 Acticide 45 NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial

168 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 168 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF227 Vinyzene(TM) IT 41 EDIDP Vinyzene(TM) IT 41 EDIDP NOTIF257 Intercide DBF 4 DINP Intercide DBF 4 DINP NOTIF21 Sanitized(R) BC A Sanitized(R) BC A NOTIF226 Vinyzene(TM) BP-5-2 DIDP Vinyzene(TM) BP-5-2 DIDP NOTIF428 Kathon(TM) 893F Kathon(TM) 893F NOTIF266 JMAC LP 1 JMAC LP 1 NOTIF86 Mergal BIT Mergal BIT NOTIF264 NIPACIDE BIT 2 NIPACIDE BIT 2 NOTIF27 Sanitized(R) AM Sanitized(R) AM NOTIF543 Sanitized(R) TPL 2-2 Sanitized(R) TPL 2-2 NOTIF335 Acticide PLC 8 Acticide PLC 8 NOTIF26 Sanitized(R) TPL Sanitized(R) TPL NOTIF185 Sanitized(R) T Silver Sanitized(R) T Silver 349B Vinyzene IT 4 DIDP Biocide Vinyzene IT 4 DIDP Biocide NOTIF25 Sanitized(R) BT Sanitized(R) BT NOTIF4 Fungitrol(R) 11 Fungitrol(R) B Proxel GXL Proxel GXL NOTIF47 Fungitrol(R) T1 Fungitrol(R) T1 NOTIF199 Sanitized(R) TH BT Sanitized(R) TH BT NOTIF19 Polyphase P1 Polyphase P1 NOTIF228 Kathon(TM) 91 SB Biocide Kathon(TM) 91 SB Biocide NOTIF336 Acticide OTW Acticide OTW NOTIF31 Acticide AGT 2 Acticide AGT 2 NOTIF5 Busan 85 Busan 85 NOTIF282 Acticide SR 245 Acticide SR B AEM 5772 AEM 5772 NOTIF328 Acticide PDP 2 Acticide PDP 2 NOTIF186 Sanitized(R) RP MB 1-73 Sanitized(R) RP MB B Proxel XL2 Proxel XL2 NOTIF276 Polyphase AF3 Polyphase AF3 NOTIF4 Busan 3WB Busan 3WB

169 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 169 / 342 Werkzame stoffen van PT9 biociden 211 Substance Name En Cas Number (benzothiazol-2-ylthio)methyl thiocyanate ,2-benzisothiazol-3(2H)-one octyl-2H-isothiazol-3-one iodo-2-propynyl butylcarbamate ,5-dichloro-2-octyl-2H-isothiazol-3-one Biphenyl-2-ol Bronopol Dimethyloctadecyl[3-(trimethoxysilyl)propyl]ammonium chloride Dimethyltetradecyl[3-(trimethoxysilyl)propyl]ammonium chloride Diphenoxarsin-1-yl oxide dipropylene glycol monomethyl ether Ethane-1,2-diol Fatty acids, C16-18 and C18-unsatd., Me esters Glycerol m-phenoxybenzyl 3-(2,2-dichlorovinyl)-2,2-dimethylcyclopropanecarboxylate - Permethrin N-(trichloromethylthio)phthalimide - Folpet p-[(diiodomethyl)sulphonyl]toluene Potassium dimethyldithiocarbamate Propane-1,2-diol Pyrithione zinc Silver chloride Silver-zinc-aluminium-boronphosphate glass - Glass oxide, silver- and zinc-containing Sodium 2-biphenylate Sodium hydroxide Thiabendazole Triclosan xanthan gum

170 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 17 / 342 Productsoort 1 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 1: conserveringsmiddelen voor metselwerk Producten voor conservering en herstel van metselwerk en andere bouwmaterialen met uitzondering van hout, door het tegengaan van microbiologische afbraak en afbraak door algen. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -TP1-211 werkzame stoffen 15% biociden 85%

171 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 171 / 342 Aantal producten Evolutie van het aantal biociden - PT Evolutie van de hoeveelheid biociden - PT1 Hoeveelheid biociden (t) Aantal werkzame stoffen Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT Hoeveelheid (t) werkzame stoffen Evolutie van de hoveelheid werkzame stoffen PT

172 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 172 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden - PT1 211 Klasse A 2% niet ingedeeld 98% Hoeveelheid niet ingedeeld en klasse A biociden -PT1 211 Klasse A % niet ingedeeld 1%

173 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 173 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - TP1 211 niet ingedeeld grote publiek 38% niet ingedeeld professioneel 62% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel -PT1 211 niet ingedeeld professioneel 56% niet ingedeeld grote publiek 44%

174 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 174 / 342 Biociden per score Aantal biociden per score PT Aantal biociden Hoeveelheid (t) biociden per scorept1-211 Hoeveelheid (in ton) biociden

175 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 175 / Aantal klasse A biociden per score PT Aantal biociden ,2 Hoeveelheid (t) klasse A biociden per score PT1-211 hoeveelheid (in ton) biociden 1,8,6,4,2

176 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 176 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT1-211 Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT1-211

177 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 177 / Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek per score PT1-211 aantal biociden hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden grote publiek per score PT1-211

178 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 178 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden professioneel per score PT1-211 hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden professioneel per score PT1-211

179 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 179 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 2 Productsoort 1 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 146B Zeptreet 1 Zeptreet 1 157B Deep Sweep Deep Sweep 47B Plushine Groene aanslagverwijderaar Plushine Groene aanslagverwijderaar 417B Floratex Groene aanslagverwijderaar Floratex Groene aanslagverwijderaar 411B Desinfector Extra Desinfector Extra 5411B M.O.S.A. M.O.S.A. 86B Preventol P 19 N Preventol P 19 N 87B SPECIAL-T green SPECIAL-T green 816B Preventol P 72 N Preventol P 72 N NOTIF511 Preventol A 6 Preventol A 6 NOTIF512 Preventol A 6-D Preventol A 6-D NOTIF513 Preventol A 23-D Preventol A 23-D NOTIF514 Preventol A 22-D Preventol A 22-D NOTIF52 Preventol WB Preventol WB NOTIF521 Metasol TK 1 SG Metasol TK 1 SG NOTIF522 Preventol MP 26 Preventol MP B Groene aanslag verwijderaar Groene aanslag verwijderaar 1697B Madurox Fungicid Madurox Fungicid 416B Bardac 22-9 Bardac B Aveve suprimvert Aveve groenreiniger 68B Aquatreat 411 Aquatreat B For-Green For-Green 627B Bardac 22-2 Bardac B Propvert Propvert 97B Green Free Green Free NOTIF16 Technicide M/Concentr? Technicide M/Concentr? NOTIF18 Technisil M Aqua/concentr? Technisil M Aqua/concentr? NOTIF118 Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial NOTIF119 Bioban IPBC 2 Antimicrobial Bioban IPBC 2 Antimicrobial NOTIF223 Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial NOTIF224 Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial NOTIF371 Zinc Omadine Zoe Dispersion Zinc Omadine Zoe Dispersion NOTIF395 Fungitrol(R) C45 Fungitrol(R) C45 NOTIF43 Fungitrol(R) L3 DPG Fungitrol(R) L3 DPG NOTIF45 Fungitrol(R) IP24 Fungitrol(R) IP24 NOTIF416 Fungitrol(R) L2 TEX Fungitrol(R) L2 TEX NOTIF417 Fungitrol(R) L2 DPG Fungitrol(R) L2 DPG NOTIF447 Fungitrol(R) ZO2 Fungitrol(R) ZO2 NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial 587B Basilit-B 85 Basilit-B 85 NOTIF331 Acticide MKE (N) Acticide MKE (N) NOTIF278 Acticide 45 Acticide 45

180 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 18 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial 133B KB Terras-Net KB Terras-Net 459B Spectramed + Spectramed + NOTIF28 Acticide LV 76 Acticide LV 76 1B Stop d?p?ts Verts Stop Groene Aanslag 1446B Greenstop Pro Greenstop Pro 86B Green Kill Green Kill 717B Asept 9 Asept B Scomrid Pro 75 EC Scomrid Pro 75 EC 1186B Embalit NTK Embalit NTK NOTIF334 Acticide CF Acticide CF 35B Nettoyant depots verts Groenreiniger 458B Compo Anti-depots Verts Concentrate Compo Groenreiniger Concentrate NOTIF183 AMW Concentraat AMW Concentraat NOTIF428 Kathon(TM) 893F Kathon(TM) 893F 119B Foodclean DES 35 Foodclean DES 35 71B Green Des Green Des 469B All-Green RTU All-Green RTU NOTIF332 Acticide MKB 3 Acticide MKB 3 NOTIF266 JMAC LP 1 JMAC LP 1 NOTIF399 Fungitrol(R) TL2 Fungitrol(R) TL2 539B Mega Sid Plus Mega Sid Plus 127B Aveve Suprimvert Turbo Aveve Groenreiniger Turbo 6997B Algen- en mosverwijderaar Algen- en Mosverwijderaar NOTIF17 Technicide + / Concentr? Technicide + / Concentr? 57B Resacryl Resacryl 6/IP Anti-D?p?ts Verts Groene Aanslag Reiniger NOTIF333 Acticide MKX Acticide MKX 827B Biomos Alg Biomos Alg 1176B Anti Depots Verts Anti-Groene Aanslag 117B FTB-Remmers AM-Stop FTB-Remmers AM-Stop 1267B Rela Des Rela Des 48B Compo Anti-Depots Verts Compo Groenreiniger 491B Bactocide+ Bactocide+ 536B Embalit NT Embalit NT NOTIF47 Fungitrol(R) T1 Fungitrol(R) T1 189B Sanosept 8H Sanosept 8H 531B A.M.W A.M.W 368B Anti Depots verts Anti Groene Aanslag NOTIF19 Polyphase P1 Polyphase P1 957B Grilo DES Grilo DES 56B Rongevert Groenvreter 449B Green Away Green Away 338B Desplusium Desplusium 498B Rectavit Enleve depots verts Rectavit Groene Aanslagverwijderaar 887B Groenreiniger Pro Groenreiniger Pro NOTIF336 Acticide OTW Acticide OTW NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8

181 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 181 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF42 Fungitrol(R) OTZ4 Fungitrol(R) OTZ4 NOTIF282 Acticide SR 245 Acticide SR B Greenstop Greenstop 617B Tensiodes Quat Tensiodes Quat NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ 8 NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M NOTIF54 Acticide DDQ 4 Acticide DDQ 4 378B Algialgues Antialgues toitures, murs et facades Algialgen Antialgen voor daken, muren en gevels 656B Rongevert Concentraat Groenvreter Concentraat 359B Greenex Greenex

182 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 182 / 342 Werkzame stoffen van PT1 biociden 211 Substance Name En Cas Number 1-[[2-(2,4-dichlorophenyl)-4-propyl-1,3-dioxolan-2-yl]methyl]-1H-1,2,4-triazole - Propiconazole octyl-2H-isothiazol-3-one iodo-2-propynyl butylcarbamate ,5-dichloro-2-octyl-2H-isothiazol-3-one Biphenyl-2-ol Boric acid Bronopol Chlorocresol Didecyldimethylammonium chloride Diuron Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) and 2-methyl-2H-isothiazol- 3-one (EINECS ) Nonanoic acid Pyrithione zinc Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-18-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, benzyl-c8-18-alkyldimethyl, chlorides Quaternary ammonium compounds, benzylcoco alkyldimethyl, chlorides Silver chloride Sodium 2-biphenylate Terbutryn Thiabendazole

183 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 183 / 342 Productsoort 11 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 11: conserveringsmiddelen voor vloeistofkoelings- en verwerkingssystemen Producten voor conservering van water of andere vloeistoffen in koel- en verwerkingssystemen door het tegengaan van schadelijke organismen zoals bacteriën, algen en mosselen. Producten voor de conservering van drinkwater vallen niet onder deze productsoort. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -PT werkzame stoffen 16% biociden 84%

184 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 184 / 342 Aantal producten Evolutie van het aantal biociden - PT Hoeveelheid biociden (t) Aantal werkzame stoffen Evolutie van de hoeveelheid biociden - PT Evolutie van het aantal werkzame stoffen - PT Hoeveelheid werkzame stoffen (t) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen - TP

185 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 185 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden - PT Klasse A 24% niet ingedeeld 76% Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden -PT niet ingedeeld 23% Klasse A 77%

186 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 186 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - PT niet ingedeeld grote publiek 1% niet ingedeeld professioneel 99% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel -PT niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1%

187 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 187 / 342 Biociden per score aantal biociden Aantal biociden per score -PT Hoeveelheid (t) biociden per score PT hoeveelheid (in ton) biociden

188 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 188 / Aantal klasse A biociden per score PT aantal biociden Hoeveelheid (t) klasse A biociden per score PT hoeveelheid (in ton) biociden

189 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 189 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score PT11-211

190 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 19 / 342 1,2 1 Aantal niet ingedeelde biociden per score grote publiek - PT aantal biociden,8,6,4,2 hoeveelheid (in ton) biociden 1,2 1,8,6,4,2 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score grote publiek -PT11 211

191 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 191 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden per score professioneel - PT aantaal de biociden aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score professioneel - PT11 211

192 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 192 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 2 Productsoort PT 11 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 137B Protectol GA 24 Protectol GA B Preventol GDA 5 Preventol GDA 5 411B Desinfector Extra Desinfector Extra 86B Preventol P 19 N Preventol P 19 N 816B Preventol P 72 N Preventol P 72 N 847B Chloorbleekloog Chloorbleekloog NOTIF288 Grotan(R) TK 5 Plus Grotan(R) TK 5 Plus NOTIF292 Grotan(R) OK Grotan(R) OK NOTIF293 Grotan(R) TK 2 Grotan(R) TK 2 NOTIF365 Parmetol(R) A 28 S Parmetol(R) A 28 S NOTIF367 Grotan(R) OX Grotan(R) OX NOTIF368 Parmetol(R) DF 35 Parmetol(R) DF 35 NOTIF369 Parmetol(R) TM 26 Parmetol(R) TM 26 NOTIF48 Parmetol(R) K 4 Parmetol(R) K 4 NOTIF422 Parmetol(R) A 26 Parmetol(R) A 26 NOTIF423 Parmetol(R) A 35 Parmetol(R) A 35 NOTIF516 Preventol P-31 Preventol P-31 NOTIF517 Preventol P-91 Preventol P-91 NOTIF525 Hebro(R) cid LK Hebro(R) cid LK NOTIF548 Grotamar(R) 71 Grotamar(R) B Irgatreat BC 15 Irgatreat BC B Tanagard 3756 Tanagard B Busan 77 Busan B Irgatreat BC 19 Irgatreat BC B Nalco Nalco B Biosperse 85 Biosperse B Halogene G Halogene G 488B Aquatreat Eau de javel Aquatreat Bleekwater 58B Aquatreat 427 Aquatreat B Hypochlorite de sodium 12,5 % w-w Natriumhypochloriet 12,5 % w-w 538B Hypochlorite de sodium 15 % w-w Natriumhypochloriet 15 % w-w 68B Aquatreat 411 Aquatreat B Bardac 22-2 Bardac B Propvert Propvert 716B NALCO WT-47 NALCO WT-47 81B Hydrotask 432 Hydrotask B Nalco 732 Nalco 732 NOTIF3 Busan 178 Busan 178 NOTIF9 Busperse 2454 Busperse 2454 NOTIF13 BRCA BRCA NOTIF62 Busan 16 Busan 16 NOTIF19 Aqucar(TM) BC 146 Water Treatment Microbiocide Aqucar(TM) BC 146 Water Treatment Microbiocide

193 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 193 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF115 Aqucar(TM) BD 8729 Water Treatment Microbiocide NOTIF149 Microcare 2477 Microcare 2477 NOTIF16 Bulab 644C Bulab 644C NOTIF191 Bulab 644 Bulab 644 NOTIF192 Bulab 64 Bulab 64 NOTIF193 CABQ 1 CABQ 1 NOTIF255 ISCA ISCA NOTIF256 ISDA ISDA NOTIF32 Acticide CBM 3 Acticide CBM 3 NOTIF314 Acticide M 2 Acticide M 2 NOTIF322 Acticide WR 214 Acticide WR 214 NOTIF329 Acticide DLG 2 Acticide DLG 2 Aqucar(TM) BD 8729 Water Treatment Microbiocide NOTIF378 Contram(TM) OF-G Contram(TM) OF-G NOTIF386 Spectrum(R) XD783 Spectrum(R) XD783 NOTIF393 DBNPA 1 PTECH DBNPA 1 PTECH NOTIF396 Nuosept(R) BIG-A Nuosept(R) BIG-A NOTIF49 Drewbrom(R) EU Drewbrom(R) EU NOTIF413 Bodoxin(R) AO Bodoxin(R) AO NOTIF44 Bacillat Bacillat NOTIF449 Bacillat TM Bacillat TM NOTIF478 Ebotec MB15 Ebotec MB15 NOTIF482 Nuosept(R) BM22 Nuosept(R) BM22 NOTIF496 Spectrus NX1173 Spectrus NX1173 NOTIF498 Spectrus NX1112 Spectrus NX1112 NOTIF499 Spectrus NX1422 Spectrus NX1422 NOTIF5 Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets NOTIF51 Bioban(TM) BP-3 Preservative Bioban(TM) BP-3 Preservative NOTIF535 Caflon SHB 14 Caflon SHB 14 NOTIF557 Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial 178B Tolcide PS24 Tolcide PS24 NOTIF435 Nuosept(R) 515N Nuosept(R) 515N 297B Hypochlorite de soude solution Natriumhypochloriet oplossing NOTIF37 Acticide M 1 S Acticide M 1 S NOTIF278 Acticide 45 Acticide 45 NOTIF323 Acticide MBL Acticide MBL NOTIF28 Acticide LV 76 Acticide LV 76 NOTIF494 Biomate MBC2881E Biomate MBC2881E 836B Spectrus NX1164 Spectrus NX B NovoCide 1 NovoCide 1 79B Nalco 9333B Nalco 9333B 435B Biosperse 2545 Biosperse 2545 NOTIF33 Acticide MBF 5 Acticide MBF 5 131B Kurita F 516 Kurita F B NALCO 733 NALCO 733 NOTIF33 Acticide CHR 17 Acticide CHR B Tanagard 3755 Tanagard 3755 NOTIF324 Acticide LA Acticide LA

194 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 194 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF493 Spectrus CT13 Spectrus CT13 NOTIF51 Bodoxin(R) Bodoxin(R) 1911B Spectrum(R) RX98 Spectrum(R) RX98 136B Biosperse 48 L Biosperse 48 L 489B Hydrotask 422 Hydrotask B Pastosept K Pastosept K 2299B Kathon WT Kathon WT NOTIF325 Acticide MBS 55 Acticide MBS 55 NOTIF428 Kathon(TM) 893F Kathon(TM) 893F NOTIF389 Contram(TM) MBO Contram(TM) MBO NOTIF552 P3-oxonet P3-oxonet 846B Antimicrobial 7287 Antimicrobial B Biosperse 244 Biosperse B B 48R B 48R NOTIF54 Dowicil* QK-2 Antimicrobial Dowicil* QK-2 Antimicrobial 1236B Irgatreat BC 8 Irgatreat BC 8 NOTIF313 Acticide BW 1 Acticide BW 1 NOTIF479 Nuosept(R) 14 Nuosept(R) B UCARCIDE (TM) 5 Antimicrobial UCARCIDE (TM) 5 Antimicrobial 41B Kuriverter EC-542 Kuriverter EC-542 NOTIF443 Bodoxin(R) SE Bodoxin(R) SE NOTIF445 Ebotec MB/SF Ebotec MB/SF 23B Divosan Hypochlorite VT3L Divosan Hypochlorite VT3L 856B Spectrus NX1165 Spectrus NX1165 NOTIF318 Acticide MV 14 Acticide MV 14 NOTIF2 Oxamine 6152 Oxamine 6152 NOTIF442 Bacillat TK Bacillat TK NOTIF497 Spectrus NX11 Spectrus NX11 NOTIF275 Kregprotect CMG Kregprotect CMG NOTIF229 Kathon(TM) CF14 Biocide Kathon(TM) CF14 Biocide 548B Biobrom C-13 L Biobrom C-13 L NOTIF495 Spectrus OX1271 Spectrus OX B Pastosept H Pastosept H NOTIF411 Drewbrom(R) TA Drewbrom(R) TA NOTIF312 Acticide MBS Acticide MBS 967B Nalco 735 Nalco 735 NOTIF47 Deptil CL Deptil CL 536B Embalit NT Embalit NT NOTIF321 Acticide FI (N) Acticide FI (N) NOTIF281 Acticide CMG Acticide CMG 658B Bulab 8861S Bulab 8861S 367B B 44R B 44R 677B Spectrus OX123 Spectrus OX B UCARCIDE (TM) 24 Antimicrobial UCARCIDE (TM) 24 Antimicrobial 746B Biosperse 263 Biosperse B Tolcide PS75 Tolcide PS75 946B Spectrus NX112 Spectrus NX112 NOTIF436 Ebotec BT1 Ebotec BT1

195 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 195 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 917B Acticide MV Acticide MV 299B Chloorstabil Chloorstabil NOTIF41 Bodoxin(R) AE Bodoxin(R) AE NOTIF39 Acticide MBS 255 Acticide MBS B Nalco 251 Nalco 251 NOTIF235 Kathon(TM) 886F Biocide Kathon(TM) 886F Biocide 2399B Kathon WTE Kathon WTE 438B Halogene T-3 Halogene T-3 NOTIF35 Acticide F (N) Acticide F (N) 687B Spectrus NX111 Spectrus NX B Biosperse 261 T Biosperse 261 T 598B Aquatreat 415 Aquatreat B Lubron T Lubron T NOTIF319 Acticide FS (N) Acticide FS (N) NOTIF59 Generox 1 Generox 1 NOTIF336 Acticide OTW Acticide OTW NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8 NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF439 Nuosept(R) BMc 422 Nuosept(R) BMc 422 NOTIF5 Busan 85 Busan 85 NOTIF3 Acticide RS Acticide RS 896B Kathon CF - 15 Biocide Kathon CF - 15 Biocide 617B Tensiodes Quat Tensiodes Quat NOTIF477 Nuosept(R) 78 Nuosept(R) 78 NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ 8 51B Kurita F-475 Kurita F-475 NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M NOTIF327 Acticide MBF 28 Acticide MBF B Acticide 14 Acticide 14 NOTIF54 Acticide DDQ 4 Acticide DDQ 4 NOTIF412 Bodoxin(R) TX Bodoxin(R) TX 141B Kurita F-5 Kurita F-5 NOTIF1 APCA APCA NOTIF34 Acticide L Acticide L 245B Biosperse 25 Biosperse 25 NOTIF311 Acticide MB Acticide MB 46B BromiCide Granules BromiCide Granules NOTIF36 Acticide DB 2 Acticide DB 2 24B BIM MC 491 BIM MC B Chlorodes 17 Chlorodes B BromiCide Tablets BromiCide Tablets

196 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 196 / 342 Werkzame stoffen van PT11 biociden 211 Substance Name En Cas Number (ethylenedioxy)dimethanol ,2-benzisothiazol-3(2H)-one hydroxy-1,1-diphosphonoethane,conc=6%,aqueous solution ,2',2-(hexahydro-1,3,5-triazine-1,3,5-triyl)triethanol ,2-dibromo-2-cyanoacetamide methyl-2H-isothiazol-3-one octyl-2H-isothiazol-3-one ,3'-methylenebis[5-methyloxazolidine] - Oxazolidin Ammonium sulphate Bromochloro-5,5-dimethylimidazolidine-2,4-dione Bronopol Chlorine dioxide Didecyldimethylammonium chloride diethylene glycol Dodecylguanidine monohydrochloride Ethane-1,2-diol Glutaral Hydrogen peroxide Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) and 2-methyl-2H-isothiazol- 3-one (EINECS ) N,N,N',N'?Tetramethylethylenediaminebis(2-chloroethyl)ether copolymer Polymer of N-Methylmethanamine (EINECS with (chloromethyl)oxirane (EINECS ) - Polymeric quaternary ammonium chloride Potassium dimethyldithiocarbamate Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Sodium bromide Sodium hydroxide Sodium hypochlorite Tetrahydro-1,3,4,6-tetrakis(hydroxymethyl)imidazo[4,5-d]imidazole-2,5(1H,3H)-dione Tetrakis(hydroxymethyl)phosphonium sulphate(21)

197 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 197 / 342 Productsoort 12 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 12: slijmbestrijdingsmiddelen Producten voor het voorkomen of tegengaan van slijmafzetting op materialen, uitrusting en constructies die in industriële processen gebruikt worden, bijvoorbeeld op hout- en papierpulp, poreuze zandlagen in de oliewinning. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen- PT werkzame stoffen 21% biociden 79%

198 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 198 / 342 Evolutie van het aantal biociden - PT12 aantal producten Evolutie van de hoeveelheid biociden - PT12 hoeveelheid biociden (t) nombre de MA Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT Hoeveelheid werkzame stoffen (t) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

199 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 199 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal niet ingedeelde en klasse A biociden- PT Klasse A 26% niet ingedeeld 74% Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden - TP Klasse A 35% niet ingedeeld 65%

200 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 2 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel- PT niet ingedeeld grote publiek 2% niet ingedeeld professioneel 98% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel- PT niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1%

201 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 21 / 342 Biociden per score Aantal biociden Aantal biociden per score PT Hoeveelheid (t) biociden per score PT hoeveelheid (in ton) biociden

202 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 22 / 342 aantal biociden Aantal biociden per score PT klasse A Hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid (t) biociden per score PT klasse A

203 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 23 / Aantal niet ingedeelde biociden per score PT aantal biociden Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score PT hoeveelheid (in ton) biociden

204 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 24 / 342 Aantal biociden 2,5 2 1,5 1,5 Aantal niet ingedeelde biociden per score grote publiek -PT hoeveelheid (in ton) biociden 2,5 2 1,5 1,5 Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score grote publiek PT12-211

205 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 25 / 342 Aantal biociden Aantal (t) niet ingedeelde biociden per score PT professioneel hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT professioneel

206 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 26 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 2 Productsoort 12 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 137B Protectol GA 24 Protectol GA B Preventol GDA 5 Preventol GDA B Protectol GA 5 Protectol GA 5 551B Protectol BN 18 Protectol BN 18 86B Preventol P 19 N Preventol P 19 N 816B Preventol P 72 N Preventol P 72 N NOTIF292 Grotan(R) OK Grotan(R) OK NOTIF293 Grotan(R) TK 2 Grotan(R) TK 2 NOTIF367 Grotan(R) OX Grotan(R) OX NOTIF369 Parmetol(R) TM 26 Parmetol(R) TM 26 NOTIF516 Preventol P-31 Preventol P-31 NOTIF517 Preventol P-91 Preventol P-91 NOTIF548 Grotamar(R) 71 Grotamar(R) B Busan 77 Busan B Irgatreat BC 19 Irgatreat BC B Nalco Nalco B Biosperse 85 Biosperse B Halogene G Halogene G 58B Aquatreat 427 Aquatreat B Propvert Propvert 716B NALCO WT-47 NALCO WT-47 81B Hydrotask 432 Hydrotask B BIM CC 325 BIM CC B Nalco 732 Nalco 732 NOTIF3 Busan 178 Busan 178 NOTIF6 Busan 1287 Busan 1287 NOTIF7 Busan DFP-E Busan DFP-E NOTIF9 Busperse 2454 Busperse 2454 NOTIF14 Busan 94S Busan 94S NOTIF62 Busan 16 Busan 16 NOTIF122 Dowicil 75 Preservative Water Soluble Bags Dowicil 75 Preservative Water Soluble Bags NOTIF123 Bioban CS-1135 Antimicrobial Bioban CS-1135 Antimicrobial NOTIF16 Bulab 644C Bulab 644C NOTIF192 Bulab 64 Bulab 64 NOTIF198 OMY(TM) AK OMY(TM) AK NOTIF32 Acticide CBM 3 Acticide CBM 3 NOTIF314 Acticide M 2 Acticide M 2 NOTIF329 Acticide DLG 2 Acticide DLG 2 NOTIF356 Protectol DZ Protectol DZ NOTIF386 Spectrum(R) XD783 Spectrum(R) XD783 NOTIF393 DBNPA 1 PTECH DBNPA 1 PTECH NOTIF396 Nuosept(R) BIG-A Nuosept(R) BIG-A NOTIF49 Drewbrom(R) EU Drewbrom(R) EU

207 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 27 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF44 Bacillat Bacillat NOTIF449 Bacillat TM Bacillat TM NOTIF481 Nuosept(R) 497G Nuosept(R) 497G NOTIF482 Nuosept(R) BM22 Nuosept(R) BM22 NOTIF5 Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets NOTIF51 Bioban(TM) BP-3 Preservative Bioban(TM) BP-3 Preservative NOTIF557 Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial 178B Tolcide PS24 Tolcide PS24 NOTIF435 Nuosept(R) 515N Nuosept(R) 515N NOTIF37 Acticide M 1 S Acticide M 1 S NOTIF323 Acticide MBL Acticide MBL 1336B NovoCide 1 NovoCide 1 435B Biosperse 2545 Biosperse 2545 NOTIF33 Acticide MBF 5 Acticide MBF 5 NOTIF22 Rocima(TM) 61 Biocide Rocima(TM) 61 Biocide 155B NALCO 733 NALCO 733 NOTIF33 Acticide CHR 17 Acticide CHR 17 NOTIF324 Acticide LA Acticide LA NOTIF51 Bodoxin(R) Bodoxin(R) 1911B Spectrum(R) RX98 Spectrum(R) RX98 136B Biosperse 48 L Biosperse 48 L 489B Hydrotask 422 Hydrotask B Pastosept K Pastosept K 2299B Kathon WT Kathon WT NOTIF325 Acticide MBS 55 Acticide MBS 55 NOTIF389 Contram(TM) MBO Contram(TM) MBO 846B Antimicrobial 7287 Antimicrobial B Biosperse 244 Biosperse B B 48R B 48R NOTIF54 Dowicil* QK-2 Antimicrobial Dowicil* QK-2 Antimicrobial 1236B Irgatreat BC 8 Irgatreat BC 8 NOTIF24 Busan 158 Busan 158 NOTIF313 Acticide BW 1 Acticide BW 1 NOTIF212 Rocima(TM) 625 Rocima(TM) B UCARCIDE (TM) 5 Antimicrobial UCARCIDE (TM) 5 Antimicrobial 41B Kuriverter EC-542 Kuriverter EC-542 NOTIF443 Bodoxin(R) SE Bodoxin(R) SE NOTIF445 Ebotec MB/SF Ebotec MB/SF NOTIF318 Acticide MV 14 Acticide MV 14 NOTIF275 Kregprotect CMG Kregprotect CMG NOTIF229 Kathon(TM) CF14 Biocide Kathon(TM) CF14 Biocide 548B Biobrom C-13 L Biobrom C-13 L NOTIF175 Promex(TM) Clear Promex(TM) Clear NOTIF411 Drewbrom(R) TA Drewbrom(R) TA NOTIF312 Acticide MBS Acticide MBS 967B Nalco 735 Nalco B Embalit NT Embalit NT

208 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 28 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF321 Acticide FI (N) Acticide FI (N) NOTIF281 Acticide CMG Acticide CMG NOTIF296 Wynn's Fuel Biocide Wynn's Fuel Biocide 658B Bulab 8861S Bulab 8861S 367B B 44R B 44R 425B UCARCIDE (TM) 24 Antimicrobial UCARCIDE (TM) 24 Antimicrobial 746B Biosperse 263 Biosperse B Tolcide PS75 Tolcide PS75 917B Acticide MV Acticide MV NOTIF41 Bodoxin(R) AE Bodoxin(R) AE NOTIF299 Spectrum(R) XD3899 Spectrum(R) XD3899 NOTIF39 Acticide MBS 255 Acticide MBS B Nalco 251 Nalco 251 NOTIF235 Kathon(TM) 886F Biocide Kathon(TM) 886F Biocide 2399B Kathon WTE Kathon WTE 438B Halogene T-3 Halogene T-3 NOTIF35 Acticide F (N) Acticide F (N) 736B Biosperse 261 T Biosperse 261 T 598B Aquatreat 415 Aquatreat B Lubron T Lubron T NOTIF124 Dowicil 75 Preservative Dowicil 75 Preservative NOTIF319 Acticide FS (N) Acticide FS (N) NOTIF59 Generox 1 Generox 1 NOTIF536 Acticide BAC 8 Acticide BAC 8 NOTIF538 Acticide DDQ 5 Acticide DDQ 5 NOTIF439 Nuosept(R) BMc 422 Nuosept(R) BMc 422 NOTIF5 Busan 85 Busan 85 NOTIF3 Acticide RS Acticide RS 896B Kathon CF - 15 Biocide Kathon CF - 15 Biocide NOTIF477 Nuosept(R) 78 Nuosept(R) 78 NOTIF539 Acticide DDQ 8 Acticide DDQ 8 51B Kurita F-475 Kurita F-475 NOTIF537 Acticide BAC 5 M Acticide BAC 5 M NOTIF327 Acticide MBF 28 Acticide MBF B Acticide 14 Acticide 14 NOTIF54 Acticide DDQ 4 Acticide DDQ 4 NOTIF412 Bodoxin(R) TX Bodoxin(R) TX NOTIF34 Acticide L Acticide L 245B Biosperse 25 Biosperse 25 NOTIF311 Acticide MB Acticide MB 46B BromiCide Granules BromiCide Granules NOTIF36 Acticide DB 2 Acticide DB 2 24B BIM MC 491 BIM MC 491 NOTIF4 Busan 3WB Busan 3WB 396B BromiCide Tablets BromiCide Tablets

209 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 29 / 342 Werkzame stoffen van PT12 biociden 211 Substance Name En Cas Number (benzothiazol-2-ylthio)methyl thiocyanate (ethylenedioxy)dimethanol ,2-benzisothiazol-3(2H)-one ,2',2-(hexahydro-1,3,5-triazine-1,3,5-triyl)triethanol ,2-dibromo-2-cyanoacetamide methyl-2H-isothiazol-3-one ,3'-methylenebis[5-methyloxazolidine] - Oxazolidin ,4-dimethyloxazolidine methyl-2-pentanol Ammonium bromide Ammonium sulphate Bromochloro-5,5-dimethylimidazolidine-2,4-dione Bronopol Chlorine dioxide Dazomet Didecyldimethylammonium chloride diethylene glycol monomethyl ether dipropylene glycol monomethyl ether Ethane-1,2-diol Fatty acids, C16-18 and C18-unsatd., Me esters Glutaral kerosine Methenamine 3-chloroallylochloride Methylene dithiocyanate Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) and 2-methyl-2H-isothiazol- 3-one (EINECS ) N,N,N',N'?Tetramethylethylenediaminebis(2-chloroethyl)ether copolymer Potassium dimethyldithiocarbamate Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Sodium bromide Sodium hydroxide Sodium hypochlorite Tetrahydro-1,3,4,6-tetrakis(hydroxymethyl)imidazo[4,5-d]imidazole-2,5(1H,3H)-dione Tetrakis(hydroxymethyl)phosphonium sulphate(21)

210 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 21 / 342 Productssort 13 HOOFDGROEP 2: Conserveringsmiddelen Productsoort 13: conserveringsmiddelen voor metaalbewerkingsvloeistoffen Producten voor conservering van metaalbewerkingsvloeistoffen door het tegengaan van bederf door bacteriën. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen- PT werkzame stoffen 21% biociden 79%

211 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 211 / 342 Aantal producten Evolutie van het aantal biociden - PT hoeveelheid biociden(t) Evolutie van de hoeveelheid biociden - PT Aantal werkzame stoffen Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT Hoeveelheid werkzame stoffen (t) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

212 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 212 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden- PT Klasse A 5% niet ingedeeld 95% Hoeveelheid klasse A en niet ingedeelde biociden - PT Klasse A 27% niet ingedeeld 73%

213 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 213 / 342 Aantal niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel - PT niet ingedeeld grote publiek 1% niet ingedeeld professioneel 99% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden grote publiek en professioneel PT niet ingedeeld grote publiek % niet ingedeeld professioneel 1%

214 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 214 / 342 Biociden per score Aantal biociden Aantal biociden per score PT hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid (t) biociden per score PT13-211

215 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 215 / Aantal biociden van klasse A per score PT aantal biociden hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid klasse A biociden per score PT13-211

216 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 216 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT Hoeveelheid biociden (in ton) Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score PT13-211

217 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 217 / 342 aantal biociden 1,2 1,8,6,4,2 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden PT grote publiek hoeveelheid (in ton) biociden 1,2 1,8,6,4,2 Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score - PT grote publiek

218 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 218 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT professioneel hoeveelheid (in ton) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT professioneel

219 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 219 / 342 Toegelaten biociden 211 Groupe 2 Type de produit 13 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF283 Grotanol(R) SR 1 Grotanol(R) SR 1 NOTIF284 Grotanol(R) SR 2 Grotanol(R) SR 2 NOTIF288 Grotan(R) TK 5 Plus Grotan(R) TK 5 Plus NOTIF292 Grotan(R) OK Grotan(R) OK NOTIF293 Grotan(R) TK 2 Grotan(R) TK 2 NOTIF294 Grotan(R) TK 5 Grotan(R) TK 5 NOTIF361 Grotan(R) WS Grotan(R) WS NOTIF364 Grotan(R) F 1 Grotan(R) F 1 NOTIF366 Grotan(R) BA 21 Grotan(R) BA 21 NOTIF367 Grotan(R) OX Grotan(R) OX NOTIF368 Parmetol(R) DF 35 Parmetol(R) DF 35 NOTIF369 Parmetol(R) TM 26 Parmetol(R) TM 26 NOTIF48 Parmetol(R) K 4 Parmetol(R) K 4 NOTIF421 Grotan(R) TK 6 Grotan(R) TK 6 NOTIF424 Grotan(R) WS Plus Grotan(R) WS Plus NOTIF425 Preventol D 9 Plus Preventol D 9 Plus NOTIF431 Preventol BM 1 Preventol BM 1 NOTIF515 Preventol BIT 1 Preventol BIT 1 NOTIF518 Preventol BM 5 Preventol BM 5 NOTIF519 Preventol D 8 Preventol D 8 NOTIF52 Preventol WB Preventol WB NOTIF522 Preventol MP 26 Preventol MP 26 NOTIF547 Grotan(R) OK Plus Grotan(R) OK Plus NOTIF548 Grotamar(R) 71 Grotamar(R) 71 NOTIF549 Grotan(R) F 15 Grotan(R) F 15 NOTIF553 Ultracide MB Ultracide MB 926B Nalco 732 Nalco 732 NOTIF14 Busan 94S Busan 94S NOTIF62 Busan 16 Busan 16 NOTIF87 NIPACIDE BIT AS 2 NIPACIDE BIT AS 2 NOTIF11 Troyshield PA1 Troyshield PA1 NOTIF11 Bioban(TM) PH 1 Antimicrobial Bioban(TM) PH 1 Antimicrobial NOTIF116 Bioban P-1487 Antimicrobial Bioban P-1487 Antimicrobial NOTIF118 Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial Bioban IPBC 4 LE Antimicrobial NOTIF119 Bioban IPBC 2 Antimicrobial Bioban IPBC 2 Antimicrobial NOTIF12 Bioban CS-1246 Eur Antimicrobial Bioban CS-1246 Eur Antimicrobial NOTIF122 Dowicil 75 Preservative Water Soluble Bags Dowicil 75 Preservative Water Soluble Bags NOTIF123 Bioban CS-1135 Antimicrobial Bioban CS-1135 Antimicrobial NOTIF215 Bioban(TM) 655 Antimicrobial Bioban(TM) 655 Antimicrobial NOTIF223 Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial Bioban IPBC 3 DPM Antimicrobial NOTIF224 Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial Bioban IPBC 4 PMPB Antimicrobial NOTIF243 Kathon(TM) 886 MW Biocide Kathon(TM) 886 MW Biocide NOTIF262 Nipacide BSM Nipacide BSM

220 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 22 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF263 Nipacide CI Nipacide CI NOTIF265 Nipacide BSM 2 Nipacide BSM 2 NOTIF32 Acticide CBM 3 Acticide CBM 3 NOTIF314 Acticide M 2 Acticide M 2 NOTIF322 Acticide WR 214 Acticide WR 214 NOTIF378 Contram(TM) OF-G Contram(TM) OF-G NOTIF381 Omacide IPBC 2% DPG Omacide IPBC 2% DPG NOTIF388 Contram(TM) NFK Contram(TM) NFK NOTIF392 Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial Bioban(TM) DB 2 Antimicrobial NOTIF393 DBNPA 1 PTECH DBNPA 1 PTECH NOTIF395 Fungitrol(R) C45 Fungitrol(R) C45 NOTIF396 Nuosept(R) BIG-A Nuosept(R) BIG-A NOTIF43 Fungitrol(R) L3 DPG Fungitrol(R) L3 DPG NOTIF45 Fungitrol(R) IP24 Fungitrol(R) IP24 NOTIF413 Bodoxin(R) AO Bodoxin(R) AO NOTIF415 Bodecid System Cleaner Bodecid System Cleaner NOTIF416 Fungitrol(R) L2 TEX Fungitrol(R) L2 TEX NOTIF417 Fungitrol(R) L2 DPG Fungitrol(R) L2 DPG NOTIF44 Bacillat Bacillat NOTIF449 Bacillat TM Bacillat TM NOTIF476 Ebotec BT8 Ebotec BT8 NOTIF481 Nuosept(R) 497G Nuosept(R) 497G NOTIF482 Nuosept(R) BM22 Nuosept(R) BM22 NOTIF491 Dowicil(TM) 15 Antimicrobial Dowicil(TM) 15 Antimicrobial NOTIF5 Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets Sump Buddy(TM) WT Antimicrobial Time Release Tablets NOTIF555 Dowicide(TM) 25L Antimicrobial Dowicide(TM) 25L Antimicrobial NOTIF556 Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial Dowicide(TM) 1 Flake Antimicrobial NOTIF557 Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial Ucarcide(TM) 42 Antimicrobial NOTIF562 Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial Bioban(TM) GA 24 Antimicrobial NOTIF564 Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial Bioban(TM) GA 5 Antimicrobial NOTIF435 Nuosept(R) 515N Nuosept(R) 515N NOTIF268 Nipacide CI 15 MV Nipacide CI 15 MV NOTIF37 Acticide M 1 S Acticide M 1 S NOTIF278 Acticide 45 Acticide 45 NOTIF273 Mergal K1N Mergal K1N NOTIF554 Dowicide(TM) A Antimicrobial Dowicide(TM) A Antimicrobial NOTIF33 Acticide MBF 5 Acticide MBF 5 NOTIF37 Sodium Omadine 4% Aqueous Solution Sodium Omadine 4% Aqueous Solution NOTIF573 Contram(TM) CB-1 Contram(TM) CB-1 NOTIF51 Bodoxin(R) Bodoxin(R) NOTIF325 Acticide MBS 55 Acticide MBS 55 NOTIF428 Kathon(TM) 893F Kathon(TM) 893F NOTIF389 Contram(TM) MBO Contram(TM) MBO NOTIF54 Dowicil* QK-2 Antimicrobial Dowicil* QK-2 Antimicrobial NOTIF313 Acticide BW 1 Acticide BW 1 NOTIF479 Nuosept(R) 14 Nuosept(R) 14 NOTIF86 Mergal BIT Mergal BIT

221 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 221 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF264 NIPACIDE BIT 2 NIPACIDE BIT 2 NOTIF443 Bodoxin(R) SE Bodoxin(R) SE NOTIF267 Nipacide CFX 4 Nipacide CFX 4 NOTIF318 Acticide MV 14 Acticide MV 14 NOTIF354 Protectol PE Protectol PE NOTIF95 Mergal K9N Mergal K9N NOTIF442 Bacillat TK Bacillat TK NOTIF275 Kregprotect CMG Kregprotect CMG NOTIF312 Acticide MBS Acticide MBS NOTIF321 Acticide FI (N) Acticide FI (N) NOTIF281 Acticide CMG Acticide CMG NOTIF441 Bakzid 2 Bakzid 2 NOTIF19 Polyphase P1 Polyphase P1 NOTIF27 Nipacide CI 15 Nipacide CI 15 NOTIF436 Ebotec BT1 Ebotec BT1 NOTIF353 Protectol HT Protectol HT NOTIF487 Contram(TM) ST-1 Contram(TM) ST-1 917B Acticide MV Acticide MV NOTIF387 Contram(TM) FKK Contram(TM) FKK NOTIF41 Bodoxin(R) AE Bodoxin(R) AE NOTIF39 Acticide MBS 255 Acticide MBS 255 NOTIF274 Mergal V684K Mergal V684K NOTIF35 Acticide F (N) Acticide F (N) NOTIF124 Dowicil 75 Preservative Dowicil 75 Preservative NOTIF319 Acticide FS (N) Acticide FS (N) NOTIF336 Acticide OTW Acticide OTW NOTIF439 Nuosept(R) BMc 422 Nuosept(R) BMc 422 NOTIF121 MERGAL KM9 MERGAL KM9 NOTIF3 Acticide RS Acticide RS NOTIF477 Nuosept(R) 78 Nuosept(R) 78 NOTIF374 Densil DN Densil DN NOTIF327 Acticide MBF 28 Acticide MBF 28 NOTIF94 Mergal 759 Mergal 759 NOTIF412 Bodoxin(R) TX Bodoxin(R) TX NOTIF96 Troyshield B2 Troyshield B2 NOTIF311 Acticide MB Acticide MB NOTIF36 Acticide DB 2 Acticide DB 2 NOTIF276 Polyphase AF3 Polyphase AF3

222 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 222 / 342 Werkzame stoffen van PT13 biociden 211 Substance Name En Cas Number (ethylenedioxy)dimethanol alpha.,.alpha.',.alpha.-trimethyl-1,3,5-triazine-1,3,5(2H,4H,6H)-triethanol ,2-benzisothiazol-3(2H)-one ,3-bis(hydroxymethyl)-5,5-dimethylimidazolidine-2,4-dione ,2',2-(hexahydro-1,3,5-triazine-1,3,5-triyl)triethanol ,2-dibromo-2-cyanoacetamide butyl-benzo[d]isothiazol-3-one methyl-2H-isothiazol-3-one octyl-2H-isothiazol-3-one Phenoxyethanol ,3'-methylenebis[5-methyloxazolidine] - Oxazolidin iodo-2-propynyl butylcarbamate (2-nitrobutyl)morpholine ,4-dimethyloxazolidine a-ethyldihydro-1H,3H,5H-oxazolo[3,4-c]oxazole Biphenyl-2-ol Bronopol Chlorocresol cis-1-(3-chloroallyl)-3,5,7-triaza-1-azoniaadamantane chloride Glutaral Glycerol Methenamine 3-chloroallylochloride Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one (EINECS ) and 2-methyl-2H-isothiazol- 3-one (EINECS ) N-(3-aminopropyl)-N-dodecylpropane-1,3-diamine N,N'-methylenebismorpholine Potassium hydroxide Propane-1,2-diol Pyridine-2-thiol 1-oxide, sodium salt Quaternary ammonium compounds, benzyl-c12-16-alkyldimethyl, chlorides Sodium 2-biphenylate Sodium bromide Sodium hydroxide Tetrahydro-1,3,4,6-tetrakis(hydroxymethyl)imidazo[4,5-d]imidazole-2,5(1H,3H)-dione xanthan gum

223 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 223 / 342 Productsoort 14: Productsoort 15: Productsoort 16: Productsoort 17: Productsoort 18: Productsoort 19: Hoofdgroep 3 biociden Plaagbestrijdingsmiddelen Rodenticiden Aviciden Mollusciciden Pisciciden Insecticiden, acariciden en producten voor de bestrijding van andere geleedpotigen Insectwerende en Aantal biociden per groep G2 46% Groep 3 2% G1 32% G4 2% Inhoudstafel 1. Hoeveelheid en aantal biociden 2. Biociden per productsoort (PT) 3. Klasse A en niet ingedeelde biociden 4. Biociden per score Productsoort 14, 18, 19 Aantal en hoeveelheid biociden Klasse A en niet ingedeelde biociden Biociden per score Lijst biociden Lijst werkzame stoffen Ter informatie : in groep 3 is er geen enkel product toegelaten in PT 15, 16, 17.

224 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 224 / Aantal en hoeveelheid biociden Aantal biociden en werkzame stoffen Groep Biociden G3 en alle biociden Werkzame stoffen G3 en alle WS Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen Groep werkzame stoffen 5% biociden 95%

225 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 225 / 342 Aantal biociden Hoeveelheid biociden (t) Evolutie van het aantal biociden - Groep Evolutie van de hoeveelheid (t) biociden - Groep Aantal werkzame stoffen Evolutie van het aantal werkzame stoffen - Groep Hoeveelheid werkzame stoffen (ton) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen - groep

226 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 226 / 342 Aantal biociden Aantal biociden en aantal biociden in Groep biociden biociden groep 3 Aantal biociden en werkzame stoffen Aantal biociden en werkzame stoffen G biociden werkzame stoffen Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen (in ton) Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen G biociden werkzame stoffen

227 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 227 / Biociden per productsoort (PT) Aantal biociden en werkzame stoffen Aantal biociden en werkzame stoffen per PT -211 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 biociden werkzame stoffen Hoeveelheid (ton) biociden en werkzame stoffen Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen per PT -211 PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 biociden werkzame stoffen

228 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 228 / Klasse A en niet ingedeelde biociden per productsoort (PT) 25 Aantal biociden van klasse A en niet ingedeelde biociden per Groep PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 Klasse A Niet ingedeelde 2 Aantal niet ingedeelde biociden voor het grote publiek en professionelen per PT Groep PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 Grote publiek profesioneel

229 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 229 / Hoeveelheid biociden van klasse A en niet ingedeelde biociden per PT Groep PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 Klasse A Niet ingedeelde 6 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden :grote publiek - professionelen /PT Groep PT14 PT15 PT16 PT17 PT18 PT19 Grote publiek profesioneel

230 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 23 / Biociden per score Aantal biociden en biociden van Groep 3 per score -211 aantal algemeene biociden groep 3 aantal Aantal biociden van klasse A per score Groep 3-211

231 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 231 / 342 Aantal Aantal niet ingedeelde biociden per score Groep Aantal niet ingedeelde biociden voor het grote publiek per score Groep aantal aantal Aantal niet ingedeelde biociden voor professionelen per score Groep 3-211

232 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 232 / 342 Productsoort 14 HOOFDGROEP 3: Plaagbestrijdingsmiddelen Productsoort 14: rodenticiden Producten voor de bestrijding van muizen, ratten en andere knaagdieren. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen-pt werkzame stoffen 1% biociden 99%

233 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 233 / 342 aantal biociden Evolutie van het aantal biociden PT Hoeveelheid (t) biociden Evolutie van de hoeveelheid biociden PT Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT 14 Aantal werkzame stoffen Hoeveelheid (t) werkzame stoffen Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

234 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 234 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden PT niet ingedeelde biociden 97% klasse A 3% Hoeveelheid klasse A en niet ingedeelde biociden PT niet ingedeeld 1% Klasse A %

235 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 235 / 342 Niet ingedeelde biociden voor het grote publiek en professionelen PT niet ingedeeld professioneel 4% niet ingedeeld grote publiek 6% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden voor het grote publiek en professionelen PT niet ingedeeld professioneel 22% niet ingedeeld grote publiek 78%

236 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 236 / 342 Biociden per score Aantal biociden Aantal biociden per score PT Hoeveelheid (t) biociden per score PT Hoeveelheid (t) biociden

237 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 237 / 342 aantal biociden Aantal biociden per score PT klasse A hoeveelheid (t) biociden 1,2 1,8,6,4,2 Hoeveelheid (t) biociden per score PT Klasse A

238 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 238 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT Hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden PT14-211

239 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 239 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT grote publiek hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT grote publiek

240 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 24 / 342 Aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden PT professioneel hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score PT professioneel

241 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 241 / 342 Toegelaten biociden Groep 3 Productsoort 14 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 236B Murin Facoum Pasta Murin Facoum Pasta 446B Brodilum Brodilum 528B Rat and mouse Killer Rat and Mouse Killer 1167B Frap Blok Frap Blok 1692B Repello appat en grains pour rats et souris Repello lokgraan voor ratten en muizen 176B Klerat Special Klerat Special 216B Sorexa Grains Sorexa Granen 258B Racumin Poudre Racumin Poeder 4311B Control Pasta Control Pasta 4511B RATTOLIN PASTA RATTOLIN PASTA 4611B RATTOLIN GRAINS RATTOLIN GRAINS 4711B RATTOLIN BLOC N RATTOLIN BLOC N 4998B Pelgar Brodifacoum Pellets Pelgar Brodifacoum Pellets 598B Pelgar Brodifacoum App?t en Flocons Pelgar Brodifacoum App?t en Flocons 561B Sorexa Blocs Sorexa Blocs 6198B Tomcat Tomcat 96B Toxa Warfarin Toxa Warfarin 1592B Frap Frap 76B Rodan Rodan 187B Phostoxin pellets Phostoxin pellets 246B Storm BB Storm BB 284B Rastop Bloc D Rastop Bloc D 3387B Tarotron Tarotron 937B Belgarat Rouge Belgarat Rood 4898B Pelgar Difenacoum Ble Concasse Pelgar Difenacoum Ble Concasse 569B Naturen Souris Naturen Muizen 282B Fatal Appat avoine Fatal Haverlokaas 156B Rattolin Bloc Rattolin Bloc 287B Rodex-G grains Rodex-G graantjes 998B Belgasouris Rouge Belgasouris Rouge 995B Tarotron Chloro Tarotron Chloro 1485B ABRU-SM ABRU-SM 3998B Probloc Probloc 335B Rastop Super Flocons Rastop Super Flocons 788B Sakarat Bromag Whole Wheat Bait Sakarat Bromag Whole Wheat Bait 5997B Sorexa Gel Sorexa Gel BE211-3 Toxa Overdose Toxa Overdose 487B Vorex-G grains Vorex-G graantjes 867B Compo Radikal Compo Radikal 8487B Somitrol Somitrol 648B Racumin Lokaas - Appat Racumin Lokaas - Appat 154B Fatal Pate Fatal Pasta BE Rodan Overdose Rodan Overdose 1116B Ano-Bloc Ano-Bloc

242 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 242 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 748B Bloc de cire Saccharate Bromag Sakarat Bromag wasblok 386B Bromard Bromard 266B Propasta Propasta 595B Raco Raco 4111B Control Control 3788B Bromabo blok Bromabo blok 3899B Sorkil Bloc Sorkil Bloc 6298B Tomcat Blox Tomcat Blox 11B Rodi-Kill m?lange sp?cial Rodi-Kill speciale menging 276B Norapasta Norapasta 3492B Super Caid Grains Super Caid Granen 579B Naturen Rats et Souris Naturen Ratten en Muizen 1684B Klerat Bloc Klerat Bloc 1481B Fentrol Fentrol 1995B Target Target 3688B Bromabo G Bromabo G 738B Pate Saccharate Bromag Sakarat Bromag Pasta 185B Racumin Pasta Racumin Pasta 191B Rodi-Kill grains Rodi-Kill graantjes 2187B Phostoxin tabletten Phostoxin tabletten 466B Sorexa Pasta Sorexa Pasta 181B Rodi-kill pasta Rodi-kill pasta 132B Strong Strong 5882B Sorkil-G grains Sorkil-G graantjes 3588B Difabo blok Difabo blok 4211B Control Bloc Control Bloc BE21-1 Radar Radar 698B Difenard Difenard

243 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 243 / 342 Werkzame stoffen van PT14 biociden 211 Werkzame stoffen N CAS 2,6-di-tert-butyl-p-cresol (3-(4'-Bromo-(1,1'-biphenyl)-4-yl)-1,2,3,4-tetrahydro-1-naphthyl)-4- hydroxybenzothiopyran-2-one - 3-((RS,3RS;1RS,3SR)-3-(4'-bromobiphenyl-4-yl- 1,2,3,4-tetrahydro-1-napthyl)-4-hydroxy-1-benzothin-2-one - Difethialone (3-biphenyl-4-yl-1,2,3,4-tetrahydro-1-naphthyl)-4-hydroxycoumarin - Difenacoum [3-(4'-bromo[1,1'-biphenyl]-4-yl)-3-hydroxy-1-phenylpropyl]-4-hydroxy-2- benzopyrone - Bromadiolone hydroxy-3-(3-(4'-bromo-4-biphenylyl)-1,2,3,4-tetrahydro-1-naphthyl)coumarin - Brodifacoum Aluminium phosphide Carbon dioxide Chlorophacinone Corn cob, powdered Coumatetralyl Denatonium benzoate Hexa-2,4-dienoic acid - Sorbic acid Mixture of cis-4-hydroxy-3-(1,2,3,4-tetrahydro-3-(4-(4- trifluoromethylbenzyloxy)phenyl)-1-naphthyl)coumarin; trans-4-hydroxy-3- (1,2,3,4-tetrahydro-3-(4-(4-trifluoromethylbenzyloxy)phenyl)-1- naphthyl)coumarin - Flocoumafen Potassium (E,E)-hexa-2,4-dienoate Propane-1,2-diol Warfarin

244 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 244 / 342 Productsoort 18 HOOFDGROEP 3: Plaagbestrijdingsmiddelen Productsoort 18: insecticiden, acariciden en producten voor de bestrijding van andere geleedpotigen Producten voor de bestrijding van geleedpotigen (bijvoorbeeld insecten, spinachtigen en schaaldieren). Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen -PT werkzame stoffen 4% biociden 96%

245 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 245 / 342 aantal biociden Evolutie van het aantal biociden PT 18 hoeveelheid (t) biociden Evolutie van de hoeveelheid biociden PT aantal werkzame stoffen Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT Hoeveelheid (t) werkzame stoffen Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT 18

246 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 246 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Aantal klasse A en niet ingedeelde biociden PT klasse A 9% niet ingedeeld 91% Hoeveelheid klasse A en niet ingedeelde biociden T8-211 niet ingedeeld 97% klasse A 3%

247 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 247 / 342 Niet ingedeelde biociden voor het grote publiek of professionelen PT niet ingedeeld professioneel 17% niet ingedeeld grote publiek 83% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden voor het grote publiek of professionelen PT niet ingedeeld professioneel 19% niet ingedeeld grote publiek 81%

248 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 248 / 342 Biociden per score aantal biociden Aantal biociden per score PT Hoeveelheid (t) biociden per score PT hoeveelheid (t) biociden

249 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 249 / 342 aantal biociden Aantal biociden per score PT Klasse A hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) biociden per score PT Klasse A

250 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 25 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden per score PT18-211

251 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 251 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT grote publiek hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden PT grote publiek

252 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 252 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT professioneel hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden PT professioneel

253 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 253 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 3 Productsoort 18 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 137B Ectospray Ectospray 147B Anti-Moustiques Tablettes Anti-Muggen Tabletten 157B Anti-Moustiques Liquide Anti-Muggen Vloeibaar 1699B Bolfo Fleegard Spray Bolfo Fleegard Spray Biocidal Product Name Nl 29B Anti-moustiques tablettes 1 nuit Anti-muggen tabletten 1 nacht 219B Sanitized AM Sanitized AM B Crochet antimites parfum lavande Antimothaak met lavendelgeur 3483B Elizan Elizan 369B Anti-mouches Anti-vliegen 49B Crochet antimites parfum c?dre Antimothaak met cederhoutgeur 4297B Elizan Liquide Elizan Liquide 481B Elector Elector 69B Insectes Rampants Kruipende Insecten 636B Bolfo Fleegard Fogger Bolfo Fleegard Fogger 698B Insectes Volants-Vliegende Insecten Insectes Volants-Vliegende Insecten 78B Anti-moustiques 45 nuits Anti-muggen 45 nachten NOTIF277 InsectoSec(R) InsectoSec 1/IP PI - Neporex 2SG PI - Neporex 2SG 1137B Compo Mirazyl spray Compo Mirazyl spray 1146B Minorca Minorca 1246B SPY SPY 137B PyGo PyGo 138B Vapona Window Sticker Anti-Mouche Vapona Window Sticker Anti-Vlieg 14B Scalibor schampoo Scalibor schampoo 156B Vapona Green Action Spray Contre Les Insectes Volants 159B ECOstyle Bo?te anti-fourmis ECOstyle Mierenlokdoos Vapona Green Action Spray Anti-Vliegende Insecten 1596B Vitakraft Insecticide Poudre contre les puces Vitakraft Insecticide Vlooienpoeder 162B Diagnos Collier Anti-Puces et Tiques Chien Diagnos Vlo- en Tekenband hond 166B Vapona Green Action Spray Anti-Insectes Rampants Vapona Green Action Spray Anti-Kruipende Insecten 1698B Max poudre insecticide Max poeder insecticide 171B Baygon anti-mites Baygon anti-motten 182B Pesguard LG OBA Pesguard LG OBA 186B EXIT 1 EXIT 1 196B EXIT 1 EXIT 1 198B Vapona spray pour les nids des insectes rampants Vapona spray voor nesten van kruipende insecten 26B EXIT WP EXIT WP 26B Mash Plus Mash Plus 287B Magtoxin pellets Magtoxin pellets 211B Lockout Bo?tes-App?ts Lockout-Lokdozen 221B Goliath Bo?tes-App?ts Goliath-Lokdozen 232B Vapona Mousse anti-fourmis Vapona Mierenstop

254 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 254 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 2397B Baygon Master Baygon Master 244B Baygon Chip Baygon Chip 2411B Cyperkill 1 EC Cyperkill 1 EC 259B Unizoo Vlooienband Hond Unizoo Vlooienband Hond 2611B Natria Bio FourmiBox Natria Bio FourmiBox 269B Unizoo Vlooienband Kat Unizoo Vlooienband Kat 3111B Action Bo?te anti-fourmis Action Mierenlokdoos 3411B Mirazyl Gran Mirazyl Gran Biocidal Product Name Nl 3499B Vapona boite anti-fourmis double Vapona dubbele mierenlokdoos 3511B Naturabell Mirazyl Box Naturabell Mirazyl Box 361B Spray Insectes Volants Vliegende Insectenspray 377B Oxyfly Oxyfly 3711B Baygon Protect Baygon Protect 385B Baygon Poudre Anti-Fourmis Baygon Mierenpoeder 39B Nexa Fourmis Nexa Mieren 4B Detrans KD CIK Detrans KD CIK 4411B Vapona Spray Sensitive contre insectes volants Vapona Spray Sensitive tegen vliegende insecten 45B Vapona Anti-Moustique Terrasse et Jardin Vapona Anti-Mug Terras en Tuin 471B Vitakraft Insecticide Spray Vitakraft Insecticide Spray 487B Knock Knock 491B Eurodog Cat & Dog Eurodog Cat & Dog 5B Destrans CIK Destrans CIK 52B Diagnos Collier Anti-Puces et Tiques chat Diagnos Vlo- en Tekenband kat 511B Vapona Minim Anti-Moustiques 6 Nuits Vapona Minim Anti-Mug 6 Nachten 5311B Pyrel Green Action Spray contre Insectes Rampants Pyrel Green Action Spray tegen Kruipende Insecten 557B Metermist Insecticide Metermist Insecticide 551B Pyrel Windowsticker Anti-Mouches Pyrel Windowsticker Anti-Vlieg 567B Swak Natural Insecticide Swak Natural Insecticide 5687B KB Fourmis Boite appat KB Mier Lokdoos 597B Sorsec Wasp Nest Killer Sorsec Wasp Nest Killer 65B Quick Bayt Quick Bayt 665B Vermikill V spray Vermikill V spray 696B Vapona Spray contre des guepes Vapona Spray tegen wespen 692B Pulvex Spot Pulvex Spot 7/IP Maggots Maggots 77B Exspot Exspot 726B MUSCADO Insectes Volants MUSCADO Vliegende Insecten 7983B Perigen Perigen 8183B Pesguard Insect Killer Pesguard Insect Killer 99B Predex TSF one shot Predex TSF one shot 977B Device 25 WP Device 25 WP 826B Jungle Formula Diffuseur electrique anti-moustique Jungle Formula Elektrische anti-mug verdamper 64B FLYBAIT windowstrip - FLYBAIT windowsticker FLYBAIT windowstrip - FLYBAIT windowsticker 1157B Vapona Boite Anti-Fourmis Vapona Mierenlokdoos 776B Neporex 2SG Neporex 2SG 38B KB Fourmis boite-appat F KB Mier lokdoos F 437B Vitakraft spray antiparasite Vitakraft antiparasiet spray

255 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 255 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl 537B Vermikill collier antiparasite pour chien et chat Vermikill antiparasiet halsband voor hond en kat 451B FORMU-boite appat anti-fourmis FORMU-mierenlokdoos 626B Pret a l'emploi contre insectes rampants Tegen Kruipende insecten gebruiksklaar 2498B Vapona Anti Mouche Electrique Vapona Electrische Anti Vlieg 77B MS Madendood Plus MS Madendood Plus 289B Topscore Pal (prallethrine) Topscore Pal (pralletrhine) 187B Phostoxin pellets Phostoxin pellets 676B Vapona Anti-Moustique Recharge Electrique Vapona Elektrische Anti-Mug Refill 348B Ficam W Ficam W 3498B Bio Kill Pets Bio Kill Pets 356B Insecticide Fenetre Venster Insecticide 177B PINTO shampoo PINTO shampoo 987B Muscamatic Muscamatic 8687B Insecticide Kapo Tous Insectes Volants Insecticide Kapo Alle Vliegende Insecten 686B Vapona Anti-Mites Inodore Vapona Anti-Mot Geurloos 259B HOKOEX HOKOEX 499B AMP 2 MG AMP 2 MG 249B Maxforce Quantum Maxforce Quantum 4381B Permas 1 EC Permas 1 EC 571B KB Fourmis pret a l'emploi KB Mieren Gebruiksklaar 16B Barriere a Insectes Insekten Barriere 175B Vapona Tecno Spray Insectes Rampants Vapona Tecno Kruipende Insecten Spray 299B Produit contre fourmis Mierenbestrijder 366B Poudre Fourmis Mierenpoeder 5897B Solution Antipuces et Antitiques Anti-vlo en teek oplossing 457B Vitakraft Shampooing Antiparasite Vitakraft Antiparasiet Shampoo 3597B Max Collier antiparasite pour chien et chat Max Antiparasiet Halsband voor hond en kat 447B Vitakraft poudre antiparasite Vitakraft antiparasiet poeder 578B FourmiBox FourmiBox 88B Poudre contre Fourmis Poeder tegen Mieren 48B Neutralle Swak Natural Neutralle Swak Natural 431B Spray Anti-Gu?pes Wespenspray 426B Pyrethro-Pur Spray contre fourmis Pyrethro-Pur Spray tegen mieren 27B Sputop Sputop 549B Sweep,5 Sweep,5 3399B Vermikill Insecticide Spray Vermikill Insecticide Spray 379B Naturen Fourmis Naturen Mieren 4999B Mirazyl Box Mirazyl Box 398B Fly Kill Fly Kill 1582B Canitex poudre Canitex poeder 718B Baygon Protector anti-moustiques Baygon Protector tegen muggen 1126B Baygon contre cafards et fourmis Baygon tegen kakkerlakken en mieren 2584B K-Othrine Flow 25 K-Othrine Flow B Biosect Biosect 1317B Eulan SPA 1 Eulan SPA 1 12B Insecticide Kaporex tous insectes rampants Insecticide Kaporex alle kruipende insecten 1136B Baygon Genius Protector Baygon Genius Protector

256 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 256 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 199B Itec Itec 11B Canasta Canasta 267B Insectal Insectal 7183B Canitex solution Canitex oplossing 1247B Tue Fourmis Mierendood 136B Vliegen Strip Bande Anti-Mouches - Vliegen Sticker Anti-Mouches 4497B Schampooing Antipuces Antivlo & teek shampoo 796B Collier Antiparasitaire Antiparasitaire Halsband 491B Predex One Shot Predex One Shot Biocidal Product Name Nl Vliegen Strip Bande Anti-Mouches - Vliegen Sticker Anti-Mouches 151B K.O. Spray contre des Insectes Rampants K.O. Spray tegen Kruipende Insecten 496B Vermikill collier anti-puces chat Vermikill vlooienband kat 241B Open Air Spray Open Air Spray 685B Pistal Pistal 7B Vapona Tecno Spray Insectes Volants Vapona Tecno Vliegende Insecten Spray 776B Insecticide Kapo Special Mites et Larves Insecticide Kapo Speciaal Motten en Larven 588B ECOstyle Fourmitable ECOstyle Mierenbuffet 389B Naturen Fourmis Bo?te App?t Naturen Mier Lokdoos 98B Tue-mouches Sticker-fenetre Vliegen-dood Venster-sticker 198B MAX Solution Antiparasite MAX Antiparasiet Oplossing NOTIF25 Sanitized(R) BT Sanitized(R) BT B Fly Out Fly Out 11B HGX poudre contre les fourmis et autres insectes rampants HGX poeder tegen mieren en andere kruipende insecten 635B Baygon Pi?ge Anti-Fourmis Baygon Mieren Lokdoos 231B Totaal Insecticide Totaal Insecticide 568B Baycidal WP 25 Baycidal WP B Fourmisol Fourmisol 411B Muscado Flash Muscado Flash 4889B Permas 25 Combi EC Permas 25 Combi EC 697B Baygon Spray contre insectes volants Baygon Spray tegen vliegende insecten 541B Vermikill Vaporisateur Vermikill Verstuiver 857B Compo Mirazyl Compo Mirazyl 436B Pyrethro-Pur Spray contre insectes volants et rampants 225B KB Fourmis SG KB Mieren SG Pyrethro-Pur Spray tegen vliegende en kruipende insecten 271B KO Spray insectes volants KO Spray vliegende insecten 211B Toban Toban 2683B Permas-D Permas-D 5599B Volcide anti-fourmis Volcide mierendoder 121B HGX Aerosol Contre les Insectes Volants et Rampants HGX Spray Tegen Vliegende en Kruipende Insecten 411B SHEILA SHEILA 3497B Air Control Air Control 3299B Maxforce White IC Maxforce White IC 516B Vermikill collier anti-puces chien Vermikill vlooienband hond 699B Vapona poudre anti-fourmis Vapona mierenpoeder 1811B AVEVE Bo?te anti-fourmis ECO AVEVE Mierenlokdoos ECO 983B Vermikill Poudre insecticide a puces Vermikill Vlooienpoeder

257 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 257 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 3999B Zerox Zerox 42B Vespa Vespa Biocidal Product Name Nl 427B Vitakraft collier antiparasite Vitakraft antiparasiet halsband 287B Coopertix D Coopertix D 3598B Destra Destra 3579B Zerox P.A. Zerox P.A. 116B Fannix Fannix 597B Smash killer Smash killer 297B Vermikill Insecticide Shampooing Vermikill Insecticide Shampoo 1197B Autan Mothproofer Autan Mothproofer 295B Vapona Window Sticker anti-mouches Vapona Window Sticker tegen vliegen 439B Baygon Cafards et Fourmis Poudre Baygon Kakkerlakken en Mieren Poeder 3481B Canitex collier pour les chiens et chats Canitex halsband voor honden en katten 36B Flectron Flectron 6184B Solfac WP 1 Solfac WP 1 497B X-One X-One 193B Bio Kill Bio Kill 697B Aeroxon Stickers Vitre Anti-mouches Aeroxon Venstersticker tegen Vliegen 34B Flamingo Collier Antiparasites Flamingo Antiparasiet Halsband 8887B MUSCADO insectes rampants MUSCADO kruipende insecten 4/IP Cy Fly Cy Fly 4798B Fendona 6 SC Fendona 6 SC 11B Aquapy Aquapy 777B Miromax Miromax 168B Vapona Tablet Vapona Tablet 2187B Phostoxin tabletten Phostoxin tabletten 547B RIGA Collier Antiparasitaire Chien - Chat RIGA Antiparasitaire Halsband Hond - Kat 535B Smash Killer CE 1 Smash Killer CE 1 187B PINTO dog & cat collar PINTO dog & cat collar 3599B Zerox One Shot Zerox One Shot 9387B Pinto Pinto 1257B Non-flammable Aircraft Insecticide, d-phenothrin Non-flammable Aircraft Insecticide, d-phenothrin 461B Ti-Tox Total avec Esbiothrin Ti-Tox Total met Esbiothrin 21B Goliath Gel Goliath Gel 4383B Zerox-P Zerox-P 577B Pet Plus Shampooing Antiparasite Pet Plus Antiparasiet Shampoo 1296B Pyretrex fogger Pyretrex fogger 4B KB Fourmis - Appat Gelifie KB Mier Gel 239B Vapona Anti-Mites parfum Pomme Vapona Anti-Mot parfum Appel 6398B Baygon Spray contre insectes rampants - Mousse active 519B All-Insect All-Insect 18B Baygon Genius Baygon Genius Baygon Spray tegen kruipende insecten - Actief schuim 387B Vermikill spray insecticide pour l'environnement Vermikill Omgevingsspray 587B Pet Plus Solution Antiparasite Pet Plus Antiparasiet Oplossing 455B Tectonik Pour On Tectonik Pour On 896B Topscore Spray Topscore Spray 6886B Solfac EW 5 Solfac EW 5

258 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 258 / 342 Authorization Number Biocidal Product Name Fr 241B Perma Sid Perma Sid Biocidal Product Name Nl 4597B MAX Shampooing Antiparasite pour chien et chat MAX Antiparasiet Shampoo voor hond en kat 2697B RIGA Shampooing Insecticide RIGA Insecticide Shampoo 599B K-Othrine Insect Poudre K-Othrine Insect Poeder 76B Baygon Protector Insectes Volants Baygon Protector Vliegende Insecten 2482B Canitex shampooing Canitex shampoo 51B Mirazyl D Mirazyl D

259 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 259 / 342 Werkzame stoffen van PT18 biociden Werkzame stoffen N CAS (1,3,4,5,6,7-hexahydro-1,3-dioxo-2H-isoindol-2-yl)methyl (1R-trans)-2,2- dimethyl-3-(2-methylprop-1-enyl)cyclopropanecarboxylate - d-trans- Tetramethrin (RS)-3-Allyl-2-methyl-4-oxocyclopent-2-enyl (1R,3R)-2,2-dimethyl-3-(2- methylprop-1-enyl)-cyclopropanecarboxylate (mixture of 2 isomers 1R trans 1R- S only 13) - Esbiothrin - (RS)-3-Allyl-2-methyl-4-oxocyclopent-2-enyl-(1R,3R;1R,3S)-2,2-dimethyl-3-(2- methylprop-1-enyl)-cyclopropanecarboxylate (mixture of 4 isomers 1R trans, 1R 1R trans, 1S 1R cis, 1R 1R cis, 1S 4411) - d-allethrin alpha.-cyano-3-phenoxybenzyl [1R-[1.alpha.(S),3.alpha.]]-3-(2,2-dibromovinyl)- 2,2-dimethylcyclopropanecarboxylate - Deltamethrin alpha.-cyano-3-phenoxybenzyl 3-(2,2-dichlorovinyl)-2,2- dimethylcyclopropanecarboxylate - Cypermethrin alpha.-cyano-4-fluoro-3-phenoxybenzyl 3-(2,2-dichlorovinyl)-2,2- dimethylcyclopropanecarboxylate - Cyfluthrin [1.alpha.(S),3.alpha.]-(.alpha.)-cyano-(3-phenoxyphenyl)methyl 3-(2,2- dichloroethenyl)-2.2-dichlorovinyl)-2,2-dimethylcyclopropanecarboxylate - alpha- Cypermethrin [2,4-Dioxo-(2-propyn-1-yl)imidazolidin-3-yl]methyl(1R)-cis-chrysanthemate;[2,4- Dioxo-(2-propyn-1-yl)imidazolidin-3-yl]methyl(1R)-trans-chrysanthemate - Imiprothrin (4-(2-cloro-a,a,a-p-trifluorotolyloxy)-2-fluorophenyl)-3-(2,6- difluorobenzolyl)urea - Flufenoxuron (6-chloropyridin-3-ylmethyl)-N-nitroimidazolidin-2-ylidenamine - Imidacloprid ,2-benzisothiazol-3(2H)-one ethynyl-2-methylpent-2-enyl 2,2-dimethyl-3-(2-methylprop-1- enyl)cyclopropanecarboxylate - Empenthrin (1-methyl-2-(4-phenoxy-phenoxy)-ethoxy)-pyridine - Pyriproxyfen (2-butoxyethoxy)ethyl 6-propylpiperonyl ether - Piperonyl butoxide ,3,5,6-tetrafluorobenzyl trans-2-(2,2-dichlorovinyl)-3,3- dimethylcyclopropanecarboxylate - Transfluthrin methyl-4-oxo-3-(prop-2-ynyl)cyclopent-2-en-1-yl 2,2-dimethyl-3-(2- methylprop-1-enyl)cyclopropanecarboxylate - Prallethrin octyl-2H-isothiazol-3-one phenoxybenzyl (1R)-cis,trans-2,2-dimethyl-3-(2-methylprop-1- enyl)cyclopropanecarboxylate - d-phenothrin phenoxybenzyl 2-dimethyl-3-(methylpropenyl)cyclopropanecarboxylate - Phenothrin Abamectin (Mixture of Avermectin B1a; 8%, EINECS ; and Avermectin B1b; 2% EINECS ) alpha.-cyano-3-phenoxybenzyl 2,2-dimethyl-3-(2-methylprop-1- enyl)cyclopropanecarboxylate Aluminium phosphide Bendiocarb C.I. food yellow Chrysanthemum cinerariaefolium, ext Cis-tricos-9-ene Denatonium benzoate Diazinon Dichlorvos esbiothrin

260 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 26 / 342 Werkzame stoffen N CAS Fipronil Mixture of alpha-cyano-3-phenoxybenzyl (Z)-(1R,3R)-[(S)-3-(2-chloro-3,3,3- trifluoro-prop-1-enyl)]-2,2-dimethylcyclopropanecarboxylate;alpha-cyano-3- phenoxybenzyl (Z)-(1S,3S)-[(R)-3-(2-chloro-3,3,3-trifluoro-prop-1-enyl)]-2,2- dimethylcyclopropanecarboxyla m-phenoxybenzyl 3-(2,2-dichlorovinyl)-2,2-dimethylcyclopropanecarboxylate - Permethrin N-((6-Chloro-3-pyridinyl)methyl)-N?-cyano-N-methylethanimidamide - Acetamiprid N-[[(4-chlorophenyl)amino]carbonyl]-2,6-difluorobenzamide naphtha (petroleum), heavy alkylate naphtha(petroleum),hydrotreated light N-cyclopropyl-1,3,5-triazine-2,4,6-triamine Nitrogen prallethrin propane,liquefied,under pressure Pyrethrins and Pyrethroids S-[(6-chloro-2-oxooxazolo[4,5-b]pyridin-3(2H)-yl)methyl] O,O-dimethyl thiophosphate - Azamethiphos Silicium dioxide - Kieselguhr Sodium benzoate Sodium chloride Sodium dimethylarsinate Spinosad - Spinosad fermentation product of soil micro-organism containing Spinosyn A and Spinosyn D - Tetramethrin TRIFLUMURON Trimagnesium diphosphide White mineral oil (petroleum)

261 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 261 / 342 Productsoort 19 HOOFDGROEP 3: Plaagbestrijdingsmiddelen Productsoort 19: insectwerende en Producten voor de bestrijding van schadelijke organismen (ongewervelde dieren zoals vlooien, gewervelde dieren zoals vogels) door deze af te weren of aan te lokken, met inbegrip van de producten die direct of indirect gebruikt worden voor de hygiëne van mens en dier. Aantal en hoeveelheid biociden Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen- PT werkzame stoffen 14% biociden 86%

262 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 262 / 342 hoeveelheid (t) biociden aantal biociden Evolutie van het aantal biociden PT Evolutie van de hoeveelheid biociden PT aantal werkzame stoffen Evolutie van het aantal werkzame stoffen PT Hoeveelheid (t) werkzame stoffen Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen PT

263 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 263 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden Rangschikking biociden PT klasse A % niet ingedeeld 1% Hoeveelheid biociden in functie van de rangschikking PT klasse A % niet ingedeeld 1%

264 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 264 / 342 Niet ingedeelde biociden voor het grote publiek of professionelen PT niet ingedeeld professioneel 6% niet ingedeeld grote publiek 94% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden voor het grote publiek of professionelen PT niet ingedeeld professioneel 1% niet ingedeeld grote publiek 99%

265 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 265 / 342 Biociden per score aantal biociden Aantal biociden per score PT hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid (t) biociden per score PT19-211

266 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 266 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score PT grote publiek hoeveelheid (t) bioiciden Hoeveelheid (t) niet ingedeelde biociden PT grote publiek

267 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 267 / 342 Toegelaten biociden 211 Groep 3 Productsoort 19 Authorization Number Biocidal Product Name Fr Biocidal Product Name Nl NOTIF545 Levensmiddelenmottenval Levensmiddelenmottenval NOTIF383 Gel Away Kristallen/Cristaux Gel Away Kristallen/Cristaux NOTIF581 Mouskito(R) Travel Roller Mouskito(R) Travel Roller NOTIF182 Vapet Get Off Spray Vapet Get Off Spray NOTIF583 Mouskito(R) Travel Spray Mouskito(R) Travel Spray NOTIF181 Vapet Get Off Gel Spray Vapet Get Off Gel Spray NOTIF18 Vapet Get Off Crystals Vapet Get Off Crystals NOTIF159 Vapet Wash and Get Off Vapet Wash and Get Off NOTIF384 Wash Away Wash Away NOTIF542 Pinto Spot On Chien Chat Pinto Spot On Chien Chat NOTIF298 Cat Away Cat Away NOTIF584 Mouskito(R) Travel Stick Mouskito(R) Travel Stick NOTIF34 COMPO ECAR Honden en katten Spray COMPO ECAR Honden en katten Spray NOTIF161 COMPO Ecar Honden en Katten (Korrels) COMPO Ecar Honden en Katten (Korrels) NOTIF582 Mouskito(R) Tropical Spray Mouskito(R) Tropical Spray NOTIF297 Dog Away Dog Away Werkzame stoffen van PT19 biociden Werkzame stoffen N CAS (Z,E)-tetradeca-9,12-dienyl acetate Margosa ext N,N-diethyl-m-toluamide Undecan-2-one - Methyl-nonyl-ketone

268 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 268 / 342 Hoofdgroep 4 biociden Productsoort 2: Productsoort 21: Productsoort 22: Productsoort 23: Andere biociden conserveringsmiddelen voor voedingsmiddelen of diervoeders antigroeiwerende middelen vloeistoffen voor balsemen en opzetten bestrijding van andere gewervelde dieren Aantal biociden per groep G3 2% G2 46% Groep 4 2% G1 32% Inhoudstafel 1. Hoeveelheid en aantal biociden 2. Biociden per productsoort (PT) 3. Klasse A en niet ingedeelde biociden 4. Biociden per score Productsoort 21 aantal en hoeveelheid biociden Klasse A en niet ingedeelde biociden Biociden per score Lijst biociden Lijst werkzame stoffen Ter informatie : in groep 4 zijn er geen producten toegelaten in PT 2, 22 en 23.

269 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 269 / 342 Groep 4 = Productsoort 21 HOOFDGROEP 4: Andere biociden - Productsoort 21: aangroeiwerende middelen Producten om de groei en afzetting van organismen (bacteriën en hogere vormen van planten- en diersoorten) op schepen, aquacultuurinstallaties of andere in het water gebruikte constructies tegen te gaan. 1. Hoeveelheid en aantal biociden Aantal biociden en werkzame stoffen Groep Biociden G4 en alle biociden 238 Werkzame stoffen G4 en alle WS Verhouding: hoeveelheid werkzame stoffen en producten Groep 4 werkzame stoffen 26% Biociden 74%

270 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 27 / 342 aantal biociden Evolutie van het aantal biociden in Groep hoeveelheid biociden(t) Evolutie van de hoeveelheid biociden in Groep Aantal werkzame stoffen Evolutie van het aantal werkzame stoffen in Groep Hoeveelheid werkzame stoffen (t) Evolutie van de hoeveelheid werkzame stoffen - Groep

271 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 271 / 342 Aantal biociden Aantal biociden en aantal biociden van Groep année aantal biociden aantal biociden G4 Nombre biocides et matières actives Aantal biociden en werkzame stoffen Groep biociden werkzame stoffen quantité biocides et matières actives (tonne) Hoeveelheid biociden en werkzame stoffen Groep biociden werkzame stoffen

272 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 272 / Klasse A en niet ingedeelde biociden per productsoort (PT) Aantal niet ingedeelde en klasse A biociden in Groep PT2 PT21 PT22 PT23 Klasse A Niet ingedeelde 1 Hoeveelheid niet ingedeelde en klasse A biociden in Groep PT2 PT21 PT22 PT23 Klasse A Niet ingedeelde

273 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 273 / Aantal niet ingedeelde biociden: grote publiek en professionelen Groep PT2 PT21 PT22 PT23 grote publiek profesioneel 5 Hoeveelheid niet ingedeelde biociden: grote publiek en professionelen Groep PT2 PT21 PT22 PT23 grote publiek profesioneel

274 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 274 / 342 Klasse A en niet ingedeelde biociden in PT niet ingedeeld 48% klasse A 52% Hoeveelheid klasse A en niet ingedeelde biociden PT niet ingedeeld 34% klasse A 66%

275 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 275 / 342 Niet ingedeelde biociden voor het grote publiek of professionelen PT niet ingedeeld, grote publiek 27% niet ingedeeld, professioneel 73% Hoeveelheid niet ingedeelde biociden voor het grote publiek of professionelen PT niet ingedeeld, grote publiek 3% niet ingedeelde professioneel 97%

276 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 276 / Biociden per score Aantal biociden en biociden van Groep 4 per score Algemeen biociden Groep 4 Aantal biociden

277 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 277 / 342 Aantal biociden Aantal biociden per score Groep 4= PT Hoeveelheid biociden per score - PT Hoeveelheid (t) biociden

278 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 278 / Aantal klasse A biociden per score Groep 4 -PT aantal biociden hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid Klasse A biociden per score PT

279 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 279 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score Groep 4 -TP4-211 Hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score TP21-211

280 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 28 / 342 aantal biociden Aantal niet ingedeelde biociden per score - PT4 211 professioneel hoeveelheid (t) biociden Hoeveelheid niet ingedeelde biociden per score PT professioneel

281 Belgische markt voor biociden (211) Pagina 281 / 342 Aantal biociden 1,2 1,8,6,4,2 Aantal niet ingedeelde biociden per score Groep 4 -PT4-211 grote publiek Geen enkele hoeveelheid biociden aangegeven voor niet ingedeelde biociden voor het grote publiek en 211.

BIJLAGE V: SOORTEN BIOCIDEPRODUCTEN EN HUN BESCHRIJVING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2, LID 1, ONDER a)

BIJLAGE V: SOORTEN BIOCIDEPRODUCTEN EN HUN BESCHRIJVING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2, LID 1, ONDER a) bron : Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen PB L 123 van 24/04/98 BIJLAGE V: SOORTEN BIOCIDEPRODUCTEN EN HUN BESCHRIJVING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2, LID 1, ONDER a) Onder deze productsoorten vallen

Nadere informatie

Indeling op basis van het beoogde doel en werking

Indeling op basis van het beoogde doel en werking Indeling op basis van het beoogde doel en werking De biociden zijn ingedeeld in 22 productsoorten op basis van het beoogde doel en onderverdeeld in 4 hoofdgroepen in functie van hun werking. Deze indeling

Nadere informatie

INFOFOLDER. Geregistreerd verkoper en erkend gebruiker van fytofarmaceutische producten. NieuW 2011

INFOFOLDER. Geregistreerd verkoper en erkend gebruiker van fytofarmaceutische producten. NieuW 2011 INFOFOLDER Geregistreerd verkoper/ erkend gebruiker/ helper van de erkend gebruiker van: Ontsmettingsmiddelen en algemene biociden Biociden voor plaagbestrijding NieuW 2011 Geregistreerd verkoper en erkend

Nadere informatie

INFOFOLDER 2012-2013 FYTO EN BIOCIDEN

INFOFOLDER 2012-2013 FYTO EN BIOCIDEN INFOFOLDER 2012-2013 FYTO EN BIOCIDEN 1 inhoud fytolicentie P 3 fytolicentie - geregistreerd verkoper en erkend gebruiker fytolicentie - belangrijk nieuws P 3 P 4 ontsmettingsmiddelen P 5 geregistreerd

Nadere informatie

INFOFOLDER 2012-2013 FYTOLICENTIE EN BIOCIDEN

INFOFOLDER 2012-2013 FYTOLICENTIE EN BIOCIDEN INFOFOLDER 2012-2013 FYTOLICENTIE EN BIOCIDEN 1 FYTOLICENTIE P 3 FYTOLICENTIE - GEREGISTREERD VERKOPER EN ERKEND GEBRUIKER FYTOLICENTIE - BELANGRIJK NIEUWS P 3 P 4 ONTSMETTINGSMIDDELEN P 5 GEREGISTREERD

Nadere informatie

Online registratie voor professionele gebruikers van biociden van het gesloten circuit. Niels Ingelaere

Online registratie voor professionele gebruikers van biociden van het gesloten circuit. Niels Ingelaere Online registratie voor professionele gebruikers van biociden van het gesloten circuit Niels Ingelaere niels@nacvzw.be 0498 91 44 21 Definitie Pesticide Pest = plaag, pest Cide = van caedere (latijn) =

Nadere informatie

Biociden. Karolien Cools Consulent akkerbouw Boerenbond

Biociden. Karolien Cools Consulent akkerbouw Boerenbond Biociden Karolien Cools Consulent akkerbouw Boerenbond Pesticiden? Pesticide Gewasbeschermingsmiddel Biocide Bestrijdingsmiddelen: herbiciden, fungiciden, insecticiden, Toevoegingen: adjuvants, safener,

Nadere informatie

De Minister van Leefmilieu beslist:

De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS en voorwaarden gesloten circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 03/08/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Generox? 207

Nadere informatie

De toelating van biociden voor drinkwaterdesinfectie. Lonne Gerritsen. College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden

De toelating van biociden voor drinkwaterdesinfectie. Lonne Gerritsen. College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden De toelating van biociden voor drinkwaterdesinfectie Lonne Gerritsen College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden Inhoud Wat doet het Ctgb Wat zijn biociden Waar kom je biociden

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating/identiek product/hetzelfde gebruik. Gelet op de aanvraag ingediend op: 11/06/2009. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating/identiek product/hetzelfde gebruik. Gelet op de aanvraag ingediend op: 11/06/2009. De Minister van Leefmilieu beslist: Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/HC/2009/1168/

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 10/11/2015. De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 10/11/2015. De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op de aanvraag ingediend op 10/11/2015 Gelet op het advies van het Comité voor advies

Nadere informatie

In bijlage gaat de aanvaarding van de kennisgeving voor uw product. Deze kennisgeving is geldig tot 14/11/2011.

In bijlage gaat de aanvaarding van de kennisgeving voor uw product. Deze kennisgeving is geldig tot 14/11/2011. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/JD/2011/2524/

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op de aanvraag ingediend op 26/03/2015 Gelet op het advies van CAB op 6/10/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: P3-oxonet (Oxonet + Oxodes) is toegelaten

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: P3-triquart is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

AQUATREAT NIEUWLANDLAAN,15 BE 3200 AARSCHOT. Geachte mevrouw, Geachte heer,

AQUATREAT NIEUWLANDLAAN,15 BE 3200 AARSCHOT. Geachte mevrouw, Geachte heer, Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/KDN/2010/1240/

Nadere informatie

Geachte mevrouw, Geachte heer,

Geachte mevrouw, Geachte heer, Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060

Nadere informatie

2 uren gewijd aan de kennis van de giftigheid van de ontsmettingsmiddelen,

2 uren gewijd aan de kennis van de giftigheid van de ontsmettingsmiddelen, N. 2002 921 [C 2002/22180] 26 FEBRUARI 2002. Ministerieel besluit ter uitvoering van het artikel 59, 1, 1, b) en 2, 1, b) van het koninklijk besluit van 5 september 2001 betreffende het op de markt brengen

Nadere informatie

Het diensthoofd, Ir Marc Leemans

Het diensthoofd, Ir Marc Leemans Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): 1 FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu MRB/ENS/2007/0000762 Telefoon: 02/524.95.83 Fax : 02/524.96.03

Nadere informatie

Aanvraag tot hernieuwing van toelating voor het product: Bolfo Fleegard Spray

Aanvraag tot hernieuwing van toelating voor het product: Bolfo Fleegard Spray Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/KDN/2009/1111/

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: MS Oxy-DES is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging Voorwaarden Gesloten Circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 16/06/2016

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging Voorwaarden Gesloten Circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 16/06/2016 AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging Voorwaarden Gesloten Circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 16/06/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Diox Forte 0,75% ClO2 (Diox Forte

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op 04/06/2015. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op 04/06/2015. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op 04/06/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: parmetol D 11 is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk

Nadere informatie

Betreft : Post annex I verlenging toelating voor het product Rodi-kill pasta in afwachting van Mutual Recognition van toelating

Betreft : Post annex I verlenging toelating voor het product Rodi-kill pasta in afwachting van Mutual Recognition van toelating Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): 1 EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/AV/2010/2065/ BIOSERVICES INTERNATIONAL Jagershoek

Nadere informatie

Biociden. Karolien Cools Consulent akkerbouw Boerenbond

Biociden. Karolien Cools Consulent akkerbouw Boerenbond Biociden Karolien Cools Consulent akkerbouw Boerenbond Pesticiden? Pesticide Gewasbeschermingsmiddel Biocide Bestrijdingsmiddelen: herbiciden, fungiciden, insecticiden, Toevoegingen: adjuvants, safener,

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 09/09/2014

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 09/09/2014 1.Het biocide: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 09/09/2014 Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: Mite-Killer

Nadere informatie

In bijlage gaat de aanvaarding van de kennisgeving voor uw product. Deze kennisgeving is geldig tot 09/04/2012.

In bijlage gaat de aanvaarding van de kennisgeving voor uw product. Deze kennisgeving is geldig tot 09/04/2012. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/JD/2011/2966/ GE WATER & PROCESS TECHNOLOGIES BVBA Toekomstlaan

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Eco-Bac Wipes is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating. Gelet op de aanvraag ingediend op: 27/05/2011. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating. Gelet op de aanvraag ingediend op: 27/05/2011. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op: 27/05/2011 De Minister van Leefmilieu beslist: 1. Het biocide : HI-LOGIC is toegelaten met toepassing van het artikel 78 van het koninklijk

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Indeling volgens CLP-SGH Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. Beslist de Minister van Leefmilieu:

TOELATINGSAKTE Indeling volgens CLP-SGH Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. Beslist de Minister van Leefmilieu: TOELATINGSAKTE Indeling volgens CLP-SGH Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 Beslist de Minister van Leefmilieu: 1.Het biocide: Kurita F-5000 is toegelaten in overeenstemming met artikel 9 van

Nadere informatie

In bijlage gaat de gevraagde toelating. Deze toelating is geldig tot 31/12/2006, identiek aan Vermikill Insecticide Shampoo (297B).

In bijlage gaat de gevraagde toelating. Deze toelating is geldig tot 31/12/2006, identiek aan Vermikill Insecticide Shampoo (297B). Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 0000370/002 Telefoon Onthaal: 02/524.95.83 Fax : 02/524.96.03

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Abru Micro Des is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 13/09/2016. De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 13/09/2016. De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op de aanvraag ingediend op 13/09/2016 Gelet op het advies van het Comité voor advies

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging Voorwaarden Gesloten Circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 16/06/2016

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging Voorwaarden Gesloten Circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 16/06/2016 AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging Voorwaarden Gesloten Circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 16/06/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Diox Forte 0,45% CIO2 (Diox Forte

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 26/09/2016. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 26/09/2016. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 26/09/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Topscore Spray is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Overdracht. Gelet op de aanvraag ingediend op: 29/06/2011. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Overdracht. Gelet op de aanvraag ingediend op: 29/06/2011. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op: 29/06/2011 De Minister van Leefmilieu beslist: 1. Het biocide : Suma Bac D10 is toegelaten met toepassing van het artikel 78 van het koninklijk

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 05/09/2016. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 05/09/2016. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 05/09/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Vermikill Vlooienpoeder is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Solfac WP 10 is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 03/11/2016. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 03/11/2016. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 03/11/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Colombo Algisin is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 28/08/2014. De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 28/08/2014. De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op de aanvraag ingediend op 28/08/2014 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Chlorhexidini gluconas 2% spray is toegelaten in overeenstemming met het

Nadere informatie

U vint ook in bijlage het gunstige advies van de Hoge Gezondheidsraad. Gelieve de opmerkingen in verband met de bijsluiter rekening te houden.

U vint ook in bijlage het gunstige advies van de Hoge Gezondheidsraad. Gelieve de opmerkingen in verband met de bijsluiter rekening te houden. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 0000363/002//7250 Telefoon Onthaal: 02/524.95.83 Fax

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating 1.Het biocide: De Minister van Leefmilieu beslist: Miqro Tabs is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk besluit van 8 mei 2014 betreffende het

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Aquapy is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van

Nadere informatie

Wijziging van de kennisgeving aanvaard

Wijziging van de kennisgeving aanvaard AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving aanvaard Gelet op de aanvraag ingediend op 09/10/2013 Gelet op het advies van het Comité voor Advies inzake Biociden De Minister van Leefmilieu

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (handelsbenaming) Gelet op de aanvraag ingediend op 02/10/2015

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (handelsbenaming) Gelet op de aanvraag ingediend op 02/10/2015 AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (handelsbenaming) Gelet op de aanvraag ingediend op 02/10/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: DAX Alcoliquid Pro is toegelaten

Nadere informatie

De Minister van Leefmilieu beslist:

De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Correctie (KBOnr. Van de toelatingshouder), Verlenging, Wijziging houdbaarheid Gelet op de aanvraag ingediend op 25/04/2017 Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden:

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Anti vlo en teek shampoo is toegelaten in overeenstemming met

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS. Gelet op de aanvraag ingediend op 22/04/2016. De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS. Gelet op de aanvraag ingediend op 22/04/2016. De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 22/04/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: MERGAL V684K is toegelaten in overeenstemming

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SCOTTS BENELUX B.V.B.A. OOSTJACHTPARK

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 29/10/2015. Gelet op het advies van het Comité voor Advies inzake Biociden

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 29/10/2015. Gelet op het advies van het Comité voor Advies inzake Biociden AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS en indeling in het gesloten circuit Gelet op de aanvraag ingediend op 29/10/2015 Gelet op het advies van het Comité voor Advies inzake Biociden

Nadere informatie

Betreft : Aanvraag tot toelating voor parallel invoer voor het product: Superfly

Betreft : Aanvraag tot toelating voor parallel invoer voor het product: Superfly Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): MRB//2014/3910/ Telefoon: Fax : 0032 (0) 2 524 96 03 E-mail : FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Overdracht. Gelet op de aanvraag ingediend op: 21/09/2011. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Overdracht. Gelet op de aanvraag ingediend op: 21/09/2011. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op: 21/09/2011 De Minister van Leefmilieu beslist: 1. Het biocide : Novuswater NW 100 SL is toegelaten met toepassing van het artikel 78 van het

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN Correspondent : LENNERT VISSERS Attaché

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 03/02/2016 Gelet op het advies van CAB: De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 03/02/2016 Gelet op het advies van CAB: De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op de aanvraag ingediend op 03/02/2016 Gelet op het advies van CAB: De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Minipool Net is toegelaten in overeenstemming

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing en classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 09/07/2014. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing en classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 09/07/2014. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing en classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 09/07/2014 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Aeroxon Venstersticker tegen Vliegen is toegelaten

Nadere informatie

Geachte mevrouw, Geachte heer,

Geachte mevrouw, Geachte heer, Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/KDN/2009/1176/

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 07/01/2015. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 07/01/2015. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 07/01/2015 Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Care Plus

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 23/06/2015. De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 23/06/2015. De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op de aanvraag ingediend op 23/06/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Nalco PC-1 + Nalco PC-2 is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: Onic Blue Chloordioxide is toegelaten in overeenstemming

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BAYER CROPSCIENCE SA-NV J. E. MOMMAERTSLAAN

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN EDIALUX-FORMULEX N.V. RIJKSWEG 28

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS. De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS. De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP-GHS De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Generox? 225 (A+B) is toegelaten in overeenstemming met het artikel 20 van het koninklijk

Nadere informatie

In bijlage gaat de gevraagde toelating. Deze toelating is geldig tot , in afwachting van de evaluatie van de ecotoxicologische gegevens.

In bijlage gaat de gevraagde toelating. Deze toelating is geldig tot , in afwachting van de evaluatie van de ecotoxicologische gegevens. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 0000455/003//7278 Telefoon Onthaal: 02/210.49.54 Fax

Nadere informatie

WEDERZIJDSE ERKENNING VAN EEN REGISTRATIE VOOR EEN BIOCIDE MET GERING RISICO. Gelet op de aanvraag ingediend op: 19/10/2009

WEDERZIJDSE ERKENNING VAN EEN REGISTRATIE VOOR EEN BIOCIDE MET GERING RISICO. Gelet op de aanvraag ingediend op: 19/10/2009 WEDERZIJDSE ERKENNING VAN EEN REGISTRATIE VOOR EEN BIOCIDE MET GERING RISICO Gelet op de aanvraag ingediend op: 19/10/2009 Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van

Nadere informatie

Directoraat-generaal Leefmilieu. Betreft: Aanvraag tot wijziging van de gebruiksaanwijzing voor het product: Grilo 8800

Directoraat-generaal Leefmilieu. Betreft: Aanvraag tot wijziging van de gebruiksaanwijzing voor het product: Grilo 8800 Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu MRB/KDN/2008/694/ Telefoon: 02/524.96.11 Fax : 02/524.96.03

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/04/2011. Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/04/2011. Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/04/2011 Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: KC 5000 is

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SYNGENTA CROP PROTECTION N.V. POSTBUS

Nadere informatie

De Inspecteur-directeur van het leefmilieu, R. HUYSMAN.

De Inspecteur-directeur van het leefmilieu, R. HUYSMAN. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): 0000378/002 Telefoon: 02/524.95.83 Fax : 02/524.96.03 EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 10 B 1060 BRUSSEL Edialux-Formulex

Nadere informatie

In bijlage gaat de aanvaarding van de kennisgeving voor uw product. Deze kennisgeving is geldig tot 12/12/2011.

In bijlage gaat de aanvaarding van de kennisgeving voor uw product. Deze kennisgeving is geldig tot 12/12/2011. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/JD/2011/2589/ JOHNSON DIVERSEY BELGIUM BVBA HAACHTSESTEENWEG 672

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU Du Pont De Nemours (Belgium) B.V.B.A. P.A. Agricultural Products Station 18M Postbus 145 NL 3300 AC Dordrecht NEDERLAND

Nadere informatie

Het diensthoofd, ir. Marc Leemans.

Het diensthoofd, ir. Marc Leemans. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): 1 FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu MRB/AV/2008/0001310 Telefoon: 02/524.95.79 Fax : 02/524.96.03

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (CLP-GHS) Gelet op de aanvraag ingediend op 21/10/2015

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (CLP-GHS) Gelet op de aanvraag ingediend op 21/10/2015 AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (CLP-GHS) Gelet op de aanvraag ingediend op 21/10/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Kenodin 900 is toegelaten in overeenstemming

Nadere informatie

De Minister van Leefmilieu beslist:

De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Administratieve productwijzigingen van een toelating van een biocide product (adres van de toelatingshouder en producent van het product) Gelet op de aanvraag ingediend op 15/12/2016 De

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 27/07/2016. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 27/07/2016. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 27/07/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: P3-hypochloran SM is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

Betreft : Kennisgeving voor het product: Klercide Quat / Biguanide

Betreft : Kennisgeving voor het product: Klercide Quat / Biguanide EUROSTATION? Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B? 1060 BRUSSEL Afdeling Productbeleid en Chemische stoffen Dienst Biociden Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: MRB//2017/13514/ ECOLAB BVBA

Nadere informatie

TRA 3179 Gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen : bezit en verhandeling - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3179] v2

TRA 3179 Gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen : bezit en verhandeling - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3179] v2 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 179 Gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen : bezit en verhandeling - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FMC Chemical S.P.R.L rue Royale 97 1000 Bruxelles Dienst Gewasbeschermingsmiddelen en Meststoffen Directoraat-generaal

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BELCHIM CROP PROTECTION N.V. TECHNOLOGIELAAN

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FMC Chemical S.P.R.L rue Royale 97 1000 Bruxelles Dienst Gewasbeschermingsmiddelen en Meststoffen Directoraat-generaal

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BAYER CROPSCIENCE SA-NV J. E. MOMMAERTSLAAN

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SYNGENTA CROP PROTECTION N.V. POSTBUS

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Abru Chloro Des is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BAYER CROPSCIENCE SA-NV J. E. MOMMAERTSLAAN

Nadere informatie

In bijlage vindt u tevens het resultaat van de risico-evaluatie met betrekking tot de ecotoxicologie.

In bijlage vindt u tevens het resultaat van de risico-evaluatie met betrekking tot de ecotoxicologie. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): 2 FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu MRB/AV/2008/901 Telefoon: 02/524.95.79 Fax : 02/524.96.03

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN CERTIS EUROPE B.V. WOLUWEDAL 60 1200

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN DE CEUSTER MESTSTOFFEN N.V. FORTSESTEENWEG

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BAYER CROPSCIENCE SA-NV J. E. MOMMAERTSLAAN

Nadere informatie

De Minister van Leefmilieu beslist:

De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Classificatie volgens CLP- GHS en wijziging van de kennisgeving (overdracht en gebruikers) Gelet op de aanvraag ingediend op 08/07/2015 De Minister van Leefmilieu beslist:

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BAYER CROPSCIENCE N.V. J. E. MOMMAERTSLAAN

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Wijziging classificatie volgens CLP-GHS (verwijderen H272) Gelet op de aanvraag ingediend op 17/06/2015

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Wijziging classificatie volgens CLP-GHS (verwijderen H272) Gelet op de aanvraag ingediend op 17/06/2015 AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging classificatie volgens CLP-GHS (verwijderen H272) Gelet op de aanvraag ingediend op 17/06/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Klercide Sporicidal

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE. Wederzijdse parallele erkenning - Uniek Biocide. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE. Wederzijdse parallele erkenning - Uniek Biocide. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Wederzijdse parallele erkenning - Uniek Biocide Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: PROTECTOL GA 50 (Andere

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN EVERGREEN GARDEN CARE BELGIUM B.V.B.A.

Nadere informatie

Betreft : Post annex I verlenging toelating voor het product Rodi-Kill graantjes in afwachting van Mutual Recognition van toelating

Betreft : Post annex I verlenging toelating voor het product Rodi-Kill graantjes in afwachting van Mutual Recognition van toelating Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): 1 EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/AV/2010/2066/ BIOSERVICES INTERNATIONAL Jagershoek

Nadere informatie

De Inspecteur-directeur van het leefmilieu, R. HUYSMAN.

De Inspecteur-directeur van het leefmilieu, R. HUYSMAN. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 0000982/005//7870 Telefoon: 02/524.95.83 Fax : 02/524.96.03

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN KREGLINGER EUROPE N.V. GROTE MARKT

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST PESTICIDEN EN MESTSTOFFEN EDIALUX-FORMULEX N.V. RIJKSWEG 28 INDUSTRIEZONE 2880

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 23/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 23/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 23/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Predex TSF one shot is toegelaten in overeenstemming met het

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DIENST PESTICIDEN EN MESTSTOFFEN EUROFYTO N.V. DEHEMLAAN 6A 8900 IEPER Correspondent

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN PROTEX N.V. TECHNOLOGIELAAN 7 1840

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SYNGENTA CROP PROTECTION N.V. POSTBUS

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 15/07/2014. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 15/07/2014. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 15/07/2014 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Permas-D is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk

Nadere informatie