Nieuwsbrief Leefbewust.com 1 november 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Leefbewust.com 1 november 2013"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Leefbewust.com 1 november 2013 Aantal lezers: Beste verkenner, Na de herfststormen zit ik weer in het zonlicht mijn gebruikelijke column te schrijven. Wat mij het meest verbaast is dat niemand praat over de heftige zonnevlammen in het weekend en een mogelijk link met de aardbeving in Japan en de zware stormen erna. Lijkt mij logisch dat als er veel energie vanaf de zon richting de aarde gaat er hier weer een tegenreactie zal kunnen ontstaan. Ik zag vandaag nog een video over een link tussen de naderende komeet ISON en het ontstaan van een heftige X2 zonnevlam: Dus ik vraag me dan af, als ISON dit nu al kan veroorzaken wat gebeurt er dan in de maand november want hij zal rond 28 november de zon bereiken. Is dit de reden waarom de NASA altijd heeft gezegd dat er rond eind 2013 een piek zou zijn qua zonnevlammen? De laatste keer dat dit gebeurde was rond 1859, toen bleken alleen de telegrafen eronder te leiden. Sommige operators kwamen onder spanning te staan of apparatuur ging zonder elektriciteit vanzelf werken. In de wereld van nu met giga veel kwetsbare elektronica zou dat bij zware zonnestormen wel even anders uit kunnen pakken. Wetenschappers hebben geen idee hoe dit gaat uitpakken maar dat het spannende maanden gaan worden is wel duidelijk want de komeet ISON zal dan rond tweede kerstdag de aarde bereiken.

2 Ik moest meteen denken aan een tsunami die ook op tweede kerstdag plaatsvond. Tot mijn stomme verbazing is die al weer 9 jaar geleden: Wat het nog spannender maakt is dat het magnetisch veld van de zon precies in deze periode ook nog eens gaat omklappen, dat gebeurt blijkbaar elke 11 jaar. Dus twee belangrijke zaken die gaan samenvallen en beide voor grote energetische veranderingen in de ruimte gaan zorgen. Ik denk dat HSP'ers zoals ikzelf dit ook wel gaan voelen. Ik merkte de laatste jaren al dat ik steeds minder in de te felle zon kon zijn, net of het hele systeem dan overprikkeld werd. De zon was op het eind van zijn cyclus en sterker dan ooit. Dit zal dus komende jaren weer gaan afnemen. Ook heb ik begrepen dat we de komende 11 jaar dan minder kosmische straling zullen krijgen doordat het magnetisch veld van de zon verandert. Als je gelooft in ziekmakende aardstralen dan wordt het dus gezonder want aardstralen zouden eigenlijk kosmische stralen zijn die afketsen op water in de grond en dan weer omhoog komen en mensen ziek kunnen maken. We kennen de verhalen van baby s die niet kunnen slapen en als het bedje wordt verplaatst ineens weer goed slapen. Of plekken in huis waar het minder prettig voelt. Waterbronnen kunnen sowieso problemen geven als ze precies onder je huis liggen. Heb ooit met een kompas gekeken op een vochtige paardenstal in Soest. Het kompas schoot alle kanten op toen ik over die plek liep. De paarden wilden daar ook niet staan en dieren volgen toch hun intuïtie. Zag je ook bij tsunami, veel wilde dieren waren voor de ramp al naar hogere plaatsen gegaan, die voelden de energie misschien al veranderen. We weten zo weinig van invloeden van elektrische en magnetische velden en daarom zie je steeds meer mensen vastlopen. Na radar, laag frequent stress (stroom) zie je een explosie aan UMTS masten, WIFI zenders etc. We worden gebombardeerd met signalen die ons eigen veld zullen verstoren, ondermijnen en overprikkelen.

3 Uit een nieuwe studie bleek dat blootstelling aan straling van luchtvaartradar kan leiden tot veranderingen in somatische symptomen, angstgevoelens, slaapproblemen, sociaal functioneren en zware depressies. chtmilitairen-wijten-ziekte-aan-overdosis-radarstraling-hawk.dhtml Zelf had ik weer een mooi voorbeeld. Ik ging begin augustus een midweekje weg naar Zeeland en vertrok met mooi warm zomerweer dus had op een gegeven moment de airco even aan. Ben er geen fan van maar met ramen open rijden is ook niet alles (nekspieren etc) dus vanwege de hitte toch maar even gedaan. Door de koude lucht begonnen gelijk mijn slijmvliezen te reageren. Dus hele dag loopneus gehad. En het lullige was dat ik voor het strand naar Zeeland ging en iedere keer op het strand door de zoute lucht nog meer ging snotteren. Maar goed, later in de week kiespijn dus die kies zal de weerstand vooraf al hebben verzwakt waardoor je extra gevoelig bent voor andere prikkels op je slijmvliezen en/of zenuwen in dat gebied. En op vakantie ontlaad je ook de dagelijkse stress dus zal altijd wel een combinatie zijn van zaken Maar goed, na de week vakantie is kies behandeld en je zou denken dan ben je ook van het gesnotter af. Het rare is echter dat ik gewoon 3 maanden lang een soort nacht/ochtend verkoudheid heb gehad. Rond 5-6 uur begonnen ineens de luchtwegen vol te lopen en raakt de neusholtes verstopt. Voor 5-6 uur was er meestal niets aan de hand. Als je de organenklok kent is 3-5 uur in de nacht het ontgiften van de longen. Dus was het een soort detox effect, rommel die werd opgeruimd via de slijmvliezen? Ook speelde er in aug/sept de toestand rondom de opname van mijn zoon (inmiddels weer thuis) wat de nodige territoriumstress had gegeven (dus luchtwegen) dus ik heb het steeds op de stress gegooid. Maar het rare was dat ook na die toestand de irritatie van de luchtwegen bleef. Maar steeds alleen op het einde van de nacht en in de loop van de dag was het weer weg. En het rare was ook dat mijn ogen steeds super moe en geïrriteerd waren.

4 Ik moest een beetje denken aan de luchtmachtradar verder op die nog altijd draait terwijl de vliegbasis al jaren dicht is. Als ik in de buurt van het hek kom dan begint mijn oogzenuw te trekken, dus mijn zenuwgestel reageert blijkbaar op de pulsen van dat radar. Maar in huis had ik niets gedaan op het gebied van straling (dacht ik). Ik heb al jaren een MEMON en die destijds ook gemeten met een ouderwetse voltmeter. Die zag verbeteringen op het gebied van de bijnieren, dikke darm en de hypofyse. Bij José in Hank had ik met bioresonantie al eens de draagbare MEMON getest (voor de telefoon) en die werkte gunstig op het zenuwgestel. Het voordeel van MSAS apparatuur is dat je kunt zien wat bepaalde supplementen, voeding, edelstenen etc. doen op je organen etc. Volgens reguliere medicijnmannen allemaal kwakzalverij maar ik doe er mijn voordeel ermee, heb er al veel mee kunnen ontdekken en op kunnen lossen. Zoonlief liep ooit een ziekenhuisbacterie op, huisarts wilde astma medicijnen geven maar ik zag dat helemaal niet zitten. Dus even gemeten en met de druppels was hij in 2 weken van een maandenlange hoestperiode af. Later legde ik de link met de chauffeur van zijn busje die daarvoor een zware operatie had ondergaan in het ziekenhuis en waarschijnlijk iets had meegenomen want die was ook al aan het hoesten op zijn eerste rit. Zoonlief heeft een hoog stress niveau dus pakt dan al snel iets op van anderen, chronische stress verlaagt nl je weerstand. Maar goed, de MEMON was in mijn geval goed bevallen en ook mijn bezoek die allergische waren voor katten hadden geen last meer in mijn huis. Want zonder elektrostress heb je ook minder stofjes etc. in de lucht, het ruikt ook anders. En ineens viel het muntje. Ik had naar aanleiding van de vakantie toen ik op een klein tabletje moest martelen na de vakantie meteen een laptop besteld, altijd handig als je eens onderweg bent. Maar zowel de tablet had ik daar op wifi gebruikt van dat huisje en thuis deed ik s avonds vaak 2 uur de wifi aan van de router en daarna weer uit. Zou die 2 uur draadloos mijn verstoorder kunnen zijn geweest? Nu heb ik jaren geleden een veldsterktemeter meter gekocht waarmee ik de veldsterkte tot in het gigahertz bereik kan meten. De zendmast op ik schat 100 meter geeft op de hoogste en slechtste plek in huis een veldsterkte van rond de 200 mw. Ik vond dat al vrij hoog.

5 Als ik de router op draadloos zet en op 1 meter afstand meet dan ook laag, hooguit 20 mw. Maar meet ik de laptop dan meet ik waardes tot over de 2000 mw! Ik schrok me rot. Houd ik de meter bij de router dan ook waardes over de 2000 maar niemand heeft normaal gesproken de router in zijn directe omgeving. Dat had ik dus nooit verwacht, want boven de 1000 mw wordt in Duitsland als immuunverstorend gezien. En het is ook wel logisch want je zit met een zender onder je handen te werken. Dus maar even snel de wifi uitgezet en even ouderwets een kabel eraan gehangen. Was dat al eerder van plan maar als je het goed wilt doen moet je door beton heen boren en daar had ik destijds geen zin in. Dus nu maar even tijdelijk de kabel over de vloer en na gebruik weer oprollen. Wat er na deze stap gebeurde was opmerkelijk. Ik ben verlost van mijn verstopte neusprobleem en heb 's avonds geen leesbril meer nodig achter de laptop. Dus was ook voor mij weer een leermoment. Als je al ziek of gestrest bent door iets anders dan kan elektrostress je verder verzwakken waardoor je niet opknapt. Het lichaam is dan blijkbaar al zo veel energie kwijt door de elektrostress verhaal dat je immuunsysteem op een lagere pitje staat. Vorige week was ik te moe om een nieuwsbrief te schrijven en nu is razende Ronnie weer helemaal in vorm. Ik was al eens door ing Charles Claessens gewezen op de problemen van electrostress bij mensen die al ziek waren en door deze extra belasting niet meer konden herstellen zoals bijvoorbeeld bij de ziekte van Lyme etc. Je kunt wel raden wat smartphones en Ipads kunnen aanrichten als die dergelijke zendwaardes hebben. Ik schrok ook van de router van de buren, die zit blijkbaar tegen de muur van onze slaapkamer (naast ons bed) geplakt en heeft op 1 meter 10 keer de waarde van onze eigen router die beneden staat. Wie gaat er nu een router plakken naast de slaapkamer van de buren. Hij weet dat ik hooggevoelig ben en jaren ziek ben geweest door chemische dampen. Maar goed, heb even met 2 ondervloerplaten een isolerende wand gemaakt m.b.v. folie dat we kennen als ANWB warmtedekens (zie je vaak bij ongelukken) zodat we de straling netjes terugreflecteren naar de veroorzaker. Die trouwens ook eeuwig gestrest is.

6 Ik heb de beste man al eens gezegd dat het niet slim is om een niet geaarde laptop met wifi op je schoot te gebruiken als je al gestrest bent. Ik mat toen al waardes van 60 volt op zijn laptopkast omdat zijn stopcontact niet geaard was. Even met verlengsnoer getest op een geaard stopcontact in de keuken en toen was de gemeten spanning nog maar 5 volt. Maar het beste blijft alleen op de accu te werken met een vaste internetkabel. Zie elektrostress gewoon als iets dat je verder kan verzwakken, hoeft niet de hoofdoorzaak te zijn maar is weer iets dan je kan ondermijnen. En ben je al vermoeid, ziek, gestrest dan kunnen dit soort dingen je herstel verpesten of verlengen. Uiteraard worden dit soort zaken systematisch ontkend door de overheid en industrie maar die hebben economische belangen die altijd voorgaan. Precies hetzelfde heb je gezien met roken, alcohol, BPA, de pil, cholesterolremmers, zoetstoffen etc. etc. Jarenlang worden mensen voorgelogen door experts met banden met de industrie. Wie kritisch is wordt doodgezwegen, uit zijn functie gezet of zelfs fysiek bedreigd. Maar als je in dat wereldje wil blijven geloven dan prima, ik ga je niet bekeren. Maar test zaken gewoon zelf uit. Ga eens bellen in je stalen kooi (auto) en meet voor en na je bloeddruk bijvoorbeeld. Ga eens kijken hoe je slaapt na een avondje Ipad of draadloze laptop. Kijk eens of je verzuurd/stijf bent na een dagje veel mobiel bellen of internetten. En waarom jij misschien zoveel magnesium moet slikken om rustig te worden of (been)krampen te voorkomen? En zeker als je hoogsensitief bent dan ben je de kanarie in de mijn. Misschien is onze rol in deze wereld de minder gevoelige mensen te wijzen op de gevolgen en verbanden van en tussen zaken want wie legt er normaal gesproken een verband tussen een chronische neusverkoudheid of leesbril gebruik en zijn laptop, Ipad, smartphone etc.? Stress is ziekmaker numero uno. Elektrostress is daar gewoon een onderdeel van. Net zoals pepmiddelen die je bijnieren oppeppen zoals koffie, cola, fanatieke sporten etc. Je maakt meer stresshormonen aan dus kan op dat moment een stapje meer doen en als stressniveau dan te lang te hoog is daalt je immuniteit en zie je die gevoeligheid voor een verkoudheid, buikgriep, eczeemklachten weer toenemen.

7 Voor het laatste krijg je dan misschien weer zo'n heerlijke hormoonzalf vol met kunstmatige bijnier (schors)hormonen omdat je eigen aanmaak flink verzwakt is door chronische stress op je bijnieren. En door chronische stress neemt je behoefte aan suikers weer toe en de verkeerde suikers roven weer kalmerende mineralen als magnesium. Deze week had ik een lezer met diabetes die voor zijn gewicht aan tennis deed. Ik zeg, zeker giga honger na het sporten? Want door de inspanning (stress voor het lichaam) zal de suikerspiegel stijgen en daarna je eetlust weer aanwakkeren. Een gezond slank iemand zal weer terugzakken naar een normaal stressniveau maar andere mensen blijven op die hoge stand staan met als gevolg dat je meer suikers eet, meer vet opslaat en je immuunsysteem weer op een lagere stand komt te staan. Ben je te zwaar, ziek, gestrest beperk je dan tot rustige inspanning zoals korte wandelingen en wat spieroefeningen met kleine gewichtjes. Ga niet de stress nog verder ophogen met flinke inspanning door als een cavia in een tredmolen te gaan rennen. De oermens deed dit alleen bij gevaar, als je oog in oog stond met een wild dier of andere barbaar die net iets groter was. Maar dacht je echt dat de oerman voor zijn lol zou gaan rennen? De moderne mens voert overdag zijn stress op met elektronica en gaat dan misschien s avonds wanneer het lichaam eigenlijk moet ontspannen voor de nacht nog even de stress opvoeren door een rondje cardio te doen. En dan de volgende dag je bijniertjes nog verder kietelen met de nodige koffie om weer te kunnen presteren. Dat noemen we het burnout dieet. Hoeveel Ipad/smartphone kids van nu hebben rond hun dertigste al hun eerste burnout? Is een kwestie van afwachten denk ik. Wat ook stress kan geven is zinloze discussies met mensen die niet in de materie van de verkenners thuis zijn. Ik bombardeer lezers al jaren met veel kennis, studies, video s etc. waardoor mensen heel veel andere kennis hebben vergaard en verder kijken dan de gangbare kanalen en propaganda van multinationals. Maar het probleem is dan wel dat je in de praktijk ontdekt hoe weinig anderen soms weten. Die hebben soms net ontdekt dat aspartaam of verhitte zonnebloemolie helemaal niet zo gezond zijn of dat de verhalen over verzadigde vetten of cholesterol toch even anders liggen dan wat de Hartstichting, cardioloog of overheid je jaren hebben verteld. Dan kun je soms terecht komen in discussies die weinig opleveren. Kost veel energie, kan ook weer stress geven dus laat je niet verleiden.

8 Bekend zijn ook de fora. Als je daar iets kritisch plaatst over een gangbaar medicijn of voedingsproduct dan staan er altijd zogenaamde trollen klaar om je verhaal onderuit te halen. Soms ingehuurde studenten die voor big pharma of big food werken, soms gewoon mensen die alleen de reguliere kant volgen. Ook Europa heeft geld vrijgemaakt om trollen in te huren die sites bezoeken die kritisch zijn over Europa en daar van leer te trekken om de kritiek af te zwakken. Nujij.nl, het Radar forum en Wikipedia zitten vol met trollen die systematisch kritische geluiden proberen af te zwakken zodat de gewone man/vrouw begint te twijfelen. En door twijfel te zaaien heers je want de man/vrouw heeft zelf te weinig kennis van de materie. Dus niet doen, steek je tijd liever in jezelf, en weet je genoeg help dan de mensen die wel zo ver zijn. Vroeger had ik nog wel eens discussies met journalisten, specialisten, artsen etc. Maar tegenwoordig laat ik het maar zo, ze steunen een systeem dat toch vanzelf vastloopt. Je zit door Snowden wel hoever overheden gaan met het ondemocratisch gebruik van de macht die wij ze hebben gegeven. Dat het geen betrouwbare partij is want uiteindelijk draait het om andere belangen. Net zoals die dikbetaalde ambtenaren in Brussel die gewoon een eigen lucratieve handeltje hebben opgezet en die zeker alles zullen doen hun eigen bestaan te verdedigen, want die biokip met de gouden eieren ga je niet slachten. In 2005 bedacht ik deze stelling die nog steeds blijft gelden: Beter 1000 man informeren dan 1 man bekeren Dat informeren wil ik naast de site nog anders gaan doen. Ik wil een gratis e-boek gaan maken dan o.a. via deze site maar ook door andere verspreid mag worden. Ik wil handige kennis bundelen in een PDF e-boek dat je snel kunt doorgeven aan vrienden en familie die ervoor openstaan. Scheelt je veel energie m.b.t. het uitleggen van zaken. Het Leefbewust e-boek zal op basis van thema s zijn. 1-2 per jaar een update met nieuwe thema s. Dus een groeiend handboek waarbij alle belangrijke thema s voorbij zullen komen. Heb je ooit artikelen geschreven over een bepaald thema of heb je al een thema uitgewerkt dan ben je welkom. Ons eerste e-boek spoedcursus voeding is bijna keer Gedownload.

9 Hoeveel keer het is doorgegeven weet ik niet dus je kunt het bereik wel voorstellen en dit gaat met tijdloze informatie jarenlang door. Een site kan aangepakt worden of zelfs gesloten maar een informatie e-boek kunnen ze nooit meer tegenhouden. Wil je meehelpen aan dit project dan ben je welkom. Vind je online een supergoed thema artikel benader dan voor mij de auteur of we het mogen opnemen, want waarom het wiel opnieuw uitvinden als een thema al goed uitgewerkt is en de auteur ook meer mensen wil bereiken met zijn informatie. Uiteraard mag de auteur zijn url of boek promoten. Zo helpen we elkaar. Wordt een uniek project want ik heb al toezeggingen van de nodige auteurs en therapeuten die het idee zeer aanspreekt. Kennis delen via een e-boek is dan stap 2. Voor mensen die meer uitleg willen van zaken organiseert Juglen Zwaan eventueel zijn basiscursus en haalt ook diverse auteurs naar Soest toe die zaken verder zullen behandelen. Stel dat de PDF keer wordt gedownload en 10 keer wordt doorgegeven dan praat je zo over 1 miljoen mensen die je binnen een jaar kunt bereiken. Je kunt via het adres van deze nieuwsbrief contact met ons opnemen over een bijdrage aan die e-boek. De laatste (vertaalde) artikelen: Beta-blokkers kunnen kans op hartproblemen verhogen Eet meer, weeg minder Nieuwe vaardigheden aanleren houdt de geest scherp Groepsdruk kan voedsel keuzes beïnvloeden in restaurants Lichaamsbeweging tijdens zwangerschap verbetert de vaatfunctie nageslacht Studie met blinden laat zien hoe licht helpt bij het activeren hersenen Hoe worden kinderen beïnvloed door de moederangst en depressie?

10 Huidinfecties door aquarium Koffieconsumptie vermindert het risico op leverkanker De biologische klok en de schatting van de leeftijd van menselijke weefsels Wetenschappers vinden mogelijk nieuwe doelen voor anti-inflammatoire therapieën Als laatste nog wat kijktips voor het weekend: Fijn weekend, Ron Fonteine

11 Plaatjes voor gebruik op Facebook / Twitter plaatjes Copyright Mijn columns zijn public domain en mogen in complete vorm met bronvermelding online worden gepubliceerd. Voor commercieel gebruik is echter schriftelijke toestemming nodig. Leefbewust Plaza, voor de betere superfoods Leefbewust kennisavonden in Soest Ledengedeelte ============= Wil je onze werk en kennisoverdracht steunen? Oproep - hulp met vertalingen artikelen Wij zoeken nog altijd vrijwilligers die mee willen helpen met het vertalen van Engelstalige nieuwsberichten zodat deze kennis voor meer Nederlanders & Belgen beschikbaar kan komen. Waardeer je ons vele werk en wil je meehelpen dan ben je altijd welkom. Artikelen + nieuwsberichten van deze week Reakties lezers Internationaal nieuws en videos Nieuwe documentaires (alleen voor leden)

12 Leefbewust Plaza, voor de betere superfoods

van beugel tot burn-out

van beugel tot burn-out vier kant reeks van beugel tot burn-out 20 verhalen over gezondheid Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Oren Je ziet op straat vaak mensen met een koptelefoontje in hun oren. Ze luisteren bijvoorbeeld naar

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

Slaapstoornissen bij ouderen

Slaapstoornissen bij ouderen Slaapstoornissen bij ouderen Een goede nachtrust is belangrijk. Tijdens de slaap krijgt het lichaam de tijd om te herstellen. Daarnaast lijkt slaap ook invloed te hebben op het geheugen. Met het ouder

Nadere informatie

Slaapstoornissen bij ouderen

Slaapstoornissen bij ouderen Slaapstoornissen bij ouderen Een goede nachtrust is belangrijk. Tijdens de slaap krijgt het lichaam de tijd om te herstellen. Daarnaast lijkt slaap ook invloed te hebben op het geheugen. Met het ouder

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Depressie

Online Psychologische Hulp Depressie Online Psychologische Hulp Depressie 2 Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Depressie van. Je krijgt uitleg over wat een depressie is en hoe jou kan helpen

Nadere informatie

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf.

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf. 1. Susan Susan ligt op een bed in haar tuinhuisje. De twee deuren van het huisje staan wijd open, zodat er frisse lucht naar binnen komt. Vanuit haar bed kan Susan precies tussen de struiken door de achterdeur

Nadere informatie

Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken

Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken Hooikoorts welke geen standaard klachten geeft, kan oorzaak zijn van hyperventilatie aanvallen, het lijkt er nml enorm veel op. Dus reageer je niet met niesbuien,

Nadere informatie

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl n Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid We slapen gemiddeld zo n zeven tot acht uur per nacht. Dat

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Floww health technology

Floww health technology Floww health technology Straling en Gezondheid Gerenommeerde wetenschappers zeggen dat straling de gezondheid kan beïnvloeden. Er zijn inmiddels vele duizenden wetenschappelijke onderzoeken die een verband

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Onrust in de nacht Samenvatting Dementie Wat is onrustig gedrag in de nacht? Levensloop Jul ie contact verandert Persoonlijkheid

Onrust in de nacht Samenvatting Dementie Wat is onrustig gedrag in de nacht? Levensloop Jul ie contact verandert Persoonlijkheid Onrust in de nacht Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Onrust in de nacht samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken. Wat is onrustig gedrag in de nacht? Dementie kan

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

KALMEER- EN SLAAPMIDDELEN DE AFBOUW

KALMEER- EN SLAAPMIDDELEN DE AFBOUW KALMEER- EN SLAAPMIDDELEN DE AFBOUW Ik wil stoppen met slaapmiddelen In het kort Een goede voorbereiding maakt stoppen met slaapmiddelen makkelijker. Uw huisarts helpt u graag bij het stoppen. Als u stopt,

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is:

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is: Gefeliciteerd. Je bent zwanger en je hebt één of meerdere honden. Het wordt jullie eerste kind. Je bent net bij de verloskundige geweest, het gaat goed met je kindje, en je hebt deze folder meegekregen.

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

7 tips. voor een betere nachtrust

7 tips. voor een betere nachtrust 7 tips voor een betere nachtrust Word jij 90 jaar oud en heb je een goede nachtrust? Dan heb je 32 jaar van je hele leven geslapen. Zonde van je tijd? Juist niet! In dit E-book lees je waarom slaap onmisbaar

Nadere informatie

Functionele dyspepsie

Functionele dyspepsie Functionele dyspepsie Maag-, darm- en leverziekten Beter voor elkaar 2 Van uw MDL-arts heeft u te horen gekregen dat u een (functionele) dyspepsie heeft. Om te begrijpen wat deze term precies inhoud en

Nadere informatie

Slapen mag! B E T E R L ER EN SL A P E N, B E T E R VO ELEN.

Slapen mag! B E T E R L ER EN SL A P E N, B E T E R VO ELEN. Slapen mag! BETER LEREN SLAPEN, BETER VOELEN. Altijd een moe gevoel? Zou je graag meer energie willen overhouden? Dit E-book helpt je te begrijpen hoe slaap werkt. Hoe je met eenvoudige tips je nachtrust

Nadere informatie

Maag-, darm- en leverziekten. Functionele dyspepsie

Maag-, darm- en leverziekten. Functionele dyspepsie Afdeling: Onderwerp: Maag-, darm- en leverziekten 1 Van uw MDL-arts heeft u te horen gekregen dat u een (functionele) dyspepsie heeft. Om te begrijpen wat deze term precies inhoud en hoe hiermee om te

Nadere informatie

Zwanger zijn en bevallen

Zwanger zijn en bevallen Zwanger zijn en bevallen PRAKTISCHE TIPS IN GEWONE TAAL MARJA VAN DEURSEN & WILMA VAN OS 6 ZWANGER ZIJN EN BEVALLEN Inleiding Gefeliciteerd. Je bent zwanger! Het is fi jn om zwanger te zijn. Maar je hebt

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

lyondellbasell.com Heb je genoeg slaap?

lyondellbasell.com Heb je genoeg slaap? Heb je genoeg slaap? Wat levert een goede nachtust op? Slaap is een van de belangrijkste activiteiten die we doen om ons lichaam te behouden. Het laat onze geest en lichaam herstellen. Slaapproblemen kunnen

Nadere informatie

Verlicht je symptomen van stress!

Verlicht je symptomen van stress! Verlicht je symptomen van stress! Wat is stress? van de Belgische bevolking lijdt aan stress! Maar stress is niet voor iedereen hetzelfde: Stress is een vorm van spanning die voorkomt bij de mens als reactie

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

OptimaleGezondheid.com Training: Mini stress cursus 101, deel 1! Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1. Door Jack Boekhorst

OptimaleGezondheid.com Training: Mini stress cursus 101, deel 1! Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1. Door Jack Boekhorst Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1 Door Jack Boekhorst klantenservice@optimalegezondheid.com Pagina 1 Inleiding Zoals ik reeds in het artikel heb verteld, komen we er niet onderuit. Een stukje theorie

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis Instructie U bent verwezen naar de hoofdpijnpolikliniek van de neurologie van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Om uw afspraak op de polikliniek

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL PATIËNTENINFORMATIE Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL Inhoudsopgave 1 Voorwoord.............................................................................. 3 2 Zorroo ondersteunt

Nadere informatie

1Wat is examenvrees eigenlijk?

1Wat is examenvrees eigenlijk? 8 1Wat is examenvrees eigenlijk? Lars is bang voor spinnen. Toen hij de foto op dit werkboek zag, kreeg hij kippenvel en ging hij anders ademhalen. Toen we Lars vroegen of de spin hem kon bijten, riep

Nadere informatie

Doorbraak in onderzoek naar ME

Doorbraak in onderzoek naar ME Doorbraak in onderzoek naar ME Gezaghebbende Amerikaanse overheidsinstanties hebben opnieuw bij MEpatiënten een virus aangetroffen. Al eerder berichtte EenVandaag over de ontdekking van het XMRV-virus

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING LESMODULE VMBO LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 WAT ZIJN HERSENEN? VRAAG WAT ZIJN HERSENEN PRECIES? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE? DENKOEFENING WAAR- VOOR GEBRUIK JE OP DÍT MOMENT JE HERSENEN? DENKOEFENING KUN

Nadere informatie

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Design Document If This Then That HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Concept Iedereen ervaart wel eens stress of een drukke ruimte die ze even teveel wordt waar ze even weg van moeten gaan om tot

Nadere informatie

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 1 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 2 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren Slaap jij ook zo slecht? Uit onderzoek blijkt dat één op de tien jongeren zo nu en dan last

Nadere informatie

Hersenschudding Volwassenen en kinderen > 6 jaar. Afdeling Spoedeisende Hulp

Hersenschudding Volwassenen en kinderen > 6 jaar. Afdeling Spoedeisende Hulp 00 Hersenschudding Volwassenen en kinderen > 6 jaar Afdeling Spoedeisende Hulp U of een van uw naasten heeft een hersenschudding opgelopen door een ongeluk of plotselinge beweging van het hoofd. Dit wordt

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. BERA-onderzoek (zonder narcose): een gehooronderzoek bij uw kind

Wilhelmina Kinderziekenhuis. BERA-onderzoek (zonder narcose): een gehooronderzoek bij uw kind Wilhelmina Kinderziekenhuis BERA-onderzoek (zonder narcose): een gehooronderzoek bij uw kind BERA-onderzoek: een gehooronderzoek bij uw kind Wat staat er in deze folder: BERA-onderzoek zonder narcose Wilt

Nadere informatie

GIDS. voor een. rustige nacht

GIDS. voor een. rustige nacht GIDS voor een rustige nacht Lekker geslapen? Lekker slapen en uitgerust wakker worden. Voor veel mensen is het een verre droom. Naar schatting één op de vijf mensen in ons land kampt geregeld met slaapproblemen.

Nadere informatie

Hoofdpijn Duizeligheid Vermoeidheid Concentratieproblemen Vergeetachtigheid

Hoofdpijn Duizeligheid Vermoeidheid Concentratieproblemen Vergeetachtigheid Hersenschudding In deze folder vertellen we wat de gevolgen van een hersenschudding kunnen zijn en wat u kunt verwachten tijdens het herstel. Ook geven we adviezen over wat u het beste wel en niet kunt

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

Adviezen voor patiënten met licht schedel/hersenletsel

Adviezen voor patiënten met licht schedel/hersenletsel Patiënteninformatie Adviezen voor patiënten met licht schedel/hersenletsel rkz.nl In deze folder leest u wat de gevolgen van een hersenschudding kunnen zijn en wat u kunt verwachten tijdens het herstel.

Nadere informatie

Een goede behandeling. begint bij de juiste diagnose. Gewichtstoename is te vergelijken met koorts

Een goede behandeling. begint bij de juiste diagnose. Gewichtstoename is te vergelijken met koorts Een goede behandeling begint bij de juiste diagnose U zou heel raar staan te kijken als u bij uw huisarts binnenkwam en uw arts zei, nog voor u ging zitten: U krijgt van mij een ontstekingsremmer, zonder

Nadere informatie

Klachten na een hersenschudding algemene informatie

Klachten na een hersenschudding algemene informatie Een hersenschudding ontstaat door een klap op het hoofd, bijvoorbeeld bij een ongeluk. Je wordt duizelig of raakt bewusteloos. Meestal duurt het enige tijd voor de hersenen hiervan herstellen. Zolang de

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

SLIM een revolutionaire visie

SLIM een revolutionaire visie SLIM een revolutionaire visie Heeft u er wel eens aan gedacht dat uw gewichtstoename niets met te veel eten of te weinig beweging te maken hoeft te hebben? Dat klinkt misschien vreemd, maar recent wetenschappelijk

Nadere informatie

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen Niet waar Soms waar Wel waar Slaapproblemen? Een aantal feiten Uit onderzoek blijkt dat èèn op de 10 jongeren zo nu en dan last heeft van slaapproblemen. Dit kan iedereen overkomen en eigenlijk is het

Nadere informatie

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG & voorbeeld reflectieverslag Naam: - Betreft: Intake gesprek Datum: 2010 Inleiding: Op vrijdag vond mijn intake gesprek plaats bij dhr Wijnberg. De aanleiding tot dit bezoek komt voort uit dat op zeventien

Nadere informatie

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl n Hoofdpijn Hoofdpijn bij kinderen komt regelmatig voor. Vaak is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld slaapgebrek, drukte of lawaai.

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief April 2015 Beste nieuwsbrieflezer, Hooggevoelig, HSP of Hoog sensitief persoon? Het begrip HSP, of hoog sensitief persoon, hoor je tegenwoordig steeds vaker vallen, maar wat

Nadere informatie

Persbericht. s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Steeds meer sporters stappen over op nachtlenzen

Persbericht. s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Steeds meer sporters stappen over op nachtlenzen Persbericht www.nachtlenzen.nl s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen Nachtlenzen; de nieuwe manier van lenzen dragen. s Avonds voor het slapen gaan, doet men de nachtlenzen

Nadere informatie

on track again Opnieuw op weg na een zelfmoordpoging

on track again Opnieuw op weg na een zelfmoordpoging on track again Opnieuw op weg na een zelfmoordpoging Ben je alles even moe? Zag je geen uitweg meer? Dacht je aan zelfmoord als een oplossing voor je problemen? Dit boekje laat jou zien dat je een heleboel

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

Het kasteel van Dracula

Het kasteel van Dracula Uit het dagboek van Jonathan Harker: Het kasteel van Dracula 4 mei Eindelijk kom ik bij het kasteel van Dracula aan. Het kasteel ligt in de bergen. Er zijn geen andere huizen in de buurt. Ik ben moe. Het

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Mitochondriën en oxidatieve stress

Mitochondriën en oxidatieve stress Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Ons richten op oxidatieve stress bij de ziekte van Huntington Celschade

Nadere informatie

Adviezen om beter te slapen

Adviezen om beter te slapen Adviezen om beter te slapen U heeft last van slapeloosheid. Dit is een veel voorkomende klacht, waarvoor vaak geen duidelijke oorzaak te vinden is. In deze folder leest u tips om beter te kunnen slapen.

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

Naar huis na een hartinfarct Wat u beter wel en niet kunt doen! Afdeling C2 IJsselland Ziekenhuis

Naar huis na een hartinfarct Wat u beter wel en niet kunt doen! Afdeling C2 IJsselland Ziekenhuis Naar huis na een hartinfarct Wat u beter wel en niet kunt doen! Afdeling C2 IJsselland Ziekenhuis Inhoudsopgave 1. Voorbereiding op uw ontslag 2 2. Weer thuis 4 2.1 Medicijnen 2.2 Werk 2.3 Autorijden 2.4

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

Ureumcyclusdefecten en organische zuur syndromen Voor kinderen en jongeren

Ureumcyclusdefecten en organische zuur syndromen Voor kinderen en jongeren Ureumcyclusdefecten en organische zuur syndromen Voor kinderen en jongeren www.e-imd.org Wat is een ureumcyclusdefect of een organische zuren syndroom? Het voedsel dat we eten wordt door ons lichaam afgebroken

Nadere informatie

1.4 Piekeren. Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. - Loesje

1.4 Piekeren. Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. - Loesje 1.4 Piekeren Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren - Loesje Iets wat je veel doet, daar word je goed in. Als je veel piano speelt, word je beter in piano spelen. Als je veel Wordfeud doet, word je

Nadere informatie

Thema: kom er maar eens achter. Moeilijkheid : **** Tijdsduur : *** Juf Yvonne. Natuurkunde en techniek Licht en geluid Geluid&communicatie

Thema: kom er maar eens achter. Moeilijkheid : **** Tijdsduur : *** Juf Yvonne. Natuurkunde en techniek Licht en geluid Geluid&communicatie Thema: kom er maar eens achter Natuurkunde en techniek Licht en geluid Geluid&communicatie Moeilijkheid : **** Tijdsduur : *** Juf Yvonne Doel: Na deze opdracht weet je hoe de ontwikkeling van tele-communicatie

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Gezond slapen? Slaapadvies voor rusthuisbewoners.

Gezond slapen? Slaapadvies voor rusthuisbewoners. Gezond slapen? Slaapadvies voor rusthuisbewoners. WAT IS SLAAP? Slaap is een toestand van rust. Het is een natuurlijk proces waarbij je lichaam zich herstelt, maar ook om ervaringen van de dag te helpen

Nadere informatie

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK.

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK. 4 Praktische tips voor meer gezondheid en geluk Voel je beter en ervaar minder stress 1 Hoe is het met jouw gezondheid? En nog een belangrijke vraag: ben je tevreden en misschien zelfs gelukkig? Iedereen

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

NL/SPI-141419 ASTMA Wat is

NL/SPI-141419 ASTMA Wat is Wat is ASTMA Astma Als u deze brochure leest, is dat waarschijnlijk omdat u een vermoeden heeft van astma, net de diagnose heeft gekregen of iemand in uw omgeving heeft astma. En daar wilt u graag iets

Nadere informatie

OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS

OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS Susanne Smorenburg, programmamanager Ben Sajetcentrum Marjon van Rijn, docent / onderzoeker HvA / AMC Symposium HBO-V van de Toekomst

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 8-12 jarigen Lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Ilja Witte en Judith Maarsen Mei 2007Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Leefstijlkoers. De koers van uw leefstijl is gezond. Kijk op de volgende pagina voor een overzicht van uw leefstijl. 1 / 7

Leefstijlkoers. De koers van uw leefstijl is gezond. Kijk op de volgende pagina voor een overzicht van uw leefstijl. 1 / 7 Leefstijlkoers De koers van uw leefstijl is gezond. Kijk op de volgende pagina voor een overzicht van uw leefstijl. 1 / 7 Leefstijloverzicht U ziet hieronder wat uw score is op de verschillende aspecten

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 3: Opbouw blog Les

Nadere informatie

http://www.nietbangvoorangst.nl Stress en Overmatige Stress wat kun je er aan doen? Stress alleen is niet slecht en kan je helpen goed te presteren. Zolang stress wordt afgewisseld door voldoende perioden

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Eerste hulp bij. ~volgens Sabine

Eerste hulp bij. ~volgens Sabine Eerste hulp bij bijnieruitputting ~volgens Sabine Eerste hulp bij bijnieruitputting ~ volgens Sabine Je eet en leeft braaf volgens het Paleo Principe maar toch lukt het je niet om jezelf weer fit &gezond

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

IN TOPVORM TIJDENS YEAR_END

IN TOPVORM TIJDENS YEAR_END IN TOPVORM TIJDENS YEAR_END 4 TIPS voor een TOP jaarafsluiting 2014 Anja Lefeber Vit4Life 2 Dank je voor je interesse in dit e-book! Hartelijk bedankt voor het downloaden van mijn e-book In topvorm tijdens

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Heeft u lichamelijke symptomen/klachten op dit moment en zo ja hoe lang bestaan deze klachten al?

Heeft u lichamelijke symptomen/klachten op dit moment en zo ja hoe lang bestaan deze klachten al? Anamnese formulier Het anamnese formulier dient als hulpmiddel voor het verkrijgen van adequate informatie voor het eerste consult en vervolg traject. Naast de basis vragen die hieronder vermeld staan

Nadere informatie

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel MELATONINE Het natuurlijke slaapmiddel Wat is Melatonine Melatonine is een hormoon dat in de pijnappelklier (epifyse) geproduceerd wordt uit serotonine (neurotransmitter betrokken bij stemming en pijn)

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer, vast : Telefoonnummer, mobiel : E-mailadres : Geboortedatum :

Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer, vast : Telefoonnummer, mobiel : E-mailadres : Geboortedatum : INTAKEFORMULIER De volgende vragen zijn bedoeld om inzicht te krijgen in diverse zaken en vergemakkelijken het intakegesprek. Deze vragenlijst valt uiteraard onder het beroepsgeheim en de informatie wordt

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

INFOBLAD. Meeste invloed. Gezond leven

INFOBLAD. Meeste invloed. Gezond leven GEWICHT, VOEDING, BEWEGEN EN ALCOHOL INFOBLAD Ongeveer 30% van kanker zou voorkomen kunnen worden. Een garantie om kanker te voorkomen is er niet. Je kan wel het risico op kanker verkleinen door een gezonde

Nadere informatie

Help, ik heb Type 1 Diabetes!

Help, ik heb Type 1 Diabetes! Help, ik heb Type 1 Diabetes! Handige weetjes en feitjes voor je spreekbeurt over Type 1 Diabetes Een uitgave van: Wat is diabetes? Diabetes is een ziekte. Er is dan een probleem met de insuline in je

Nadere informatie

Veel paarden in Nederland lijden onder stress en angst wat in veel gevallen depressie en veel lichamelijke kwalen kan veroorzaken.

Veel paarden in Nederland lijden onder stress en angst wat in veel gevallen depressie en veel lichamelijke kwalen kan veroorzaken. Veel paarden in Nederland lijden onder stress en angst wat in veel gevallen depressie en veel lichamelijke kwalen kan veroorzaken. Eerst even in het kort een beschrijving van de fysieke werking van stress.

Nadere informatie

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering.

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. Bij SNAP leren we ouders en kinderen vaardigheden om problemen op te lossen en meer zelfcontrole te ontwikkelen. Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. SNAP (STOP

Nadere informatie

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld meer liefde 39 Oefen je met de buitenwereld meer evenwicht

Nadere informatie