Nieuwsbrief Leefbewust.com 1 november 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Leefbewust.com 1 november 2013"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Leefbewust.com 1 november 2013 Aantal lezers: Beste verkenner, Na de herfststormen zit ik weer in het zonlicht mijn gebruikelijke column te schrijven. Wat mij het meest verbaast is dat niemand praat over de heftige zonnevlammen in het weekend en een mogelijk link met de aardbeving in Japan en de zware stormen erna. Lijkt mij logisch dat als er veel energie vanaf de zon richting de aarde gaat er hier weer een tegenreactie zal kunnen ontstaan. Ik zag vandaag nog een video over een link tussen de naderende komeet ISON en het ontstaan van een heftige X2 zonnevlam: Dus ik vraag me dan af, als ISON dit nu al kan veroorzaken wat gebeurt er dan in de maand november want hij zal rond 28 november de zon bereiken. Is dit de reden waarom de NASA altijd heeft gezegd dat er rond eind 2013 een piek zou zijn qua zonnevlammen? De laatste keer dat dit gebeurde was rond 1859, toen bleken alleen de telegrafen eronder te leiden. Sommige operators kwamen onder spanning te staan of apparatuur ging zonder elektriciteit vanzelf werken. In de wereld van nu met giga veel kwetsbare elektronica zou dat bij zware zonnestormen wel even anders uit kunnen pakken. Wetenschappers hebben geen idee hoe dit gaat uitpakken maar dat het spannende maanden gaan worden is wel duidelijk want de komeet ISON zal dan rond tweede kerstdag de aarde bereiken.

2 Ik moest meteen denken aan een tsunami die ook op tweede kerstdag plaatsvond. Tot mijn stomme verbazing is die al weer 9 jaar geleden: Wat het nog spannender maakt is dat het magnetisch veld van de zon precies in deze periode ook nog eens gaat omklappen, dat gebeurt blijkbaar elke 11 jaar. Dus twee belangrijke zaken die gaan samenvallen en beide voor grote energetische veranderingen in de ruimte gaan zorgen. Ik denk dat HSP'ers zoals ikzelf dit ook wel gaan voelen. Ik merkte de laatste jaren al dat ik steeds minder in de te felle zon kon zijn, net of het hele systeem dan overprikkeld werd. De zon was op het eind van zijn cyclus en sterker dan ooit. Dit zal dus komende jaren weer gaan afnemen. Ook heb ik begrepen dat we de komende 11 jaar dan minder kosmische straling zullen krijgen doordat het magnetisch veld van de zon verandert. Als je gelooft in ziekmakende aardstralen dan wordt het dus gezonder want aardstralen zouden eigenlijk kosmische stralen zijn die afketsen op water in de grond en dan weer omhoog komen en mensen ziek kunnen maken. We kennen de verhalen van baby s die niet kunnen slapen en als het bedje wordt verplaatst ineens weer goed slapen. Of plekken in huis waar het minder prettig voelt. Waterbronnen kunnen sowieso problemen geven als ze precies onder je huis liggen. Heb ooit met een kompas gekeken op een vochtige paardenstal in Soest. Het kompas schoot alle kanten op toen ik over die plek liep. De paarden wilden daar ook niet staan en dieren volgen toch hun intuïtie. Zag je ook bij tsunami, veel wilde dieren waren voor de ramp al naar hogere plaatsen gegaan, die voelden de energie misschien al veranderen. We weten zo weinig van invloeden van elektrische en magnetische velden en daarom zie je steeds meer mensen vastlopen. Na radar, laag frequent stress (stroom) zie je een explosie aan UMTS masten, WIFI zenders etc. We worden gebombardeerd met signalen die ons eigen veld zullen verstoren, ondermijnen en overprikkelen.

3 Uit een nieuwe studie bleek dat blootstelling aan straling van luchtvaartradar kan leiden tot veranderingen in somatische symptomen, angstgevoelens, slaapproblemen, sociaal functioneren en zware depressies. chtmilitairen-wijten-ziekte-aan-overdosis-radarstraling-hawk.dhtml Zelf had ik weer een mooi voorbeeld. Ik ging begin augustus een midweekje weg naar Zeeland en vertrok met mooi warm zomerweer dus had op een gegeven moment de airco even aan. Ben er geen fan van maar met ramen open rijden is ook niet alles (nekspieren etc) dus vanwege de hitte toch maar even gedaan. Door de koude lucht begonnen gelijk mijn slijmvliezen te reageren. Dus hele dag loopneus gehad. En het lullige was dat ik voor het strand naar Zeeland ging en iedere keer op het strand door de zoute lucht nog meer ging snotteren. Maar goed, later in de week kiespijn dus die kies zal de weerstand vooraf al hebben verzwakt waardoor je extra gevoelig bent voor andere prikkels op je slijmvliezen en/of zenuwen in dat gebied. En op vakantie ontlaad je ook de dagelijkse stress dus zal altijd wel een combinatie zijn van zaken Maar goed, na de week vakantie is kies behandeld en je zou denken dan ben je ook van het gesnotter af. Het rare is echter dat ik gewoon 3 maanden lang een soort nacht/ochtend verkoudheid heb gehad. Rond 5-6 uur begonnen ineens de luchtwegen vol te lopen en raakt de neusholtes verstopt. Voor 5-6 uur was er meestal niets aan de hand. Als je de organenklok kent is 3-5 uur in de nacht het ontgiften van de longen. Dus was het een soort detox effect, rommel die werd opgeruimd via de slijmvliezen? Ook speelde er in aug/sept de toestand rondom de opname van mijn zoon (inmiddels weer thuis) wat de nodige territoriumstress had gegeven (dus luchtwegen) dus ik heb het steeds op de stress gegooid. Maar het rare was dat ook na die toestand de irritatie van de luchtwegen bleef. Maar steeds alleen op het einde van de nacht en in de loop van de dag was het weer weg. En het rare was ook dat mijn ogen steeds super moe en geïrriteerd waren.

4 Ik moest een beetje denken aan de luchtmachtradar verder op die nog altijd draait terwijl de vliegbasis al jaren dicht is. Als ik in de buurt van het hek kom dan begint mijn oogzenuw te trekken, dus mijn zenuwgestel reageert blijkbaar op de pulsen van dat radar. Maar in huis had ik niets gedaan op het gebied van straling (dacht ik). Ik heb al jaren een MEMON en die destijds ook gemeten met een ouderwetse voltmeter. Die zag verbeteringen op het gebied van de bijnieren, dikke darm en de hypofyse. Bij José in Hank had ik met bioresonantie al eens de draagbare MEMON getest (voor de telefoon) en die werkte gunstig op het zenuwgestel. Het voordeel van MSAS apparatuur is dat je kunt zien wat bepaalde supplementen, voeding, edelstenen etc. doen op je organen etc. Volgens reguliere medicijnmannen allemaal kwakzalverij maar ik doe er mijn voordeel ermee, heb er al veel mee kunnen ontdekken en op kunnen lossen. Zoonlief liep ooit een ziekenhuisbacterie op, huisarts wilde astma medicijnen geven maar ik zag dat helemaal niet zitten. Dus even gemeten en met de druppels was hij in 2 weken van een maandenlange hoestperiode af. Later legde ik de link met de chauffeur van zijn busje die daarvoor een zware operatie had ondergaan in het ziekenhuis en waarschijnlijk iets had meegenomen want die was ook al aan het hoesten op zijn eerste rit. Zoonlief heeft een hoog stress niveau dus pakt dan al snel iets op van anderen, chronische stress verlaagt nl je weerstand. Maar goed, de MEMON was in mijn geval goed bevallen en ook mijn bezoek die allergische waren voor katten hadden geen last meer in mijn huis. Want zonder elektrostress heb je ook minder stofjes etc. in de lucht, het ruikt ook anders. En ineens viel het muntje. Ik had naar aanleiding van de vakantie toen ik op een klein tabletje moest martelen na de vakantie meteen een laptop besteld, altijd handig als je eens onderweg bent. Maar zowel de tablet had ik daar op wifi gebruikt van dat huisje en thuis deed ik s avonds vaak 2 uur de wifi aan van de router en daarna weer uit. Zou die 2 uur draadloos mijn verstoorder kunnen zijn geweest? Nu heb ik jaren geleden een veldsterktemeter meter gekocht waarmee ik de veldsterkte tot in het gigahertz bereik kan meten. De zendmast op ik schat 100 meter geeft op de hoogste en slechtste plek in huis een veldsterkte van rond de 200 mw. Ik vond dat al vrij hoog.

5 Als ik de router op draadloos zet en op 1 meter afstand meet dan ook laag, hooguit 20 mw. Maar meet ik de laptop dan meet ik waardes tot over de 2000 mw! Ik schrok me rot. Houd ik de meter bij de router dan ook waardes over de 2000 maar niemand heeft normaal gesproken de router in zijn directe omgeving. Dat had ik dus nooit verwacht, want boven de 1000 mw wordt in Duitsland als immuunverstorend gezien. En het is ook wel logisch want je zit met een zender onder je handen te werken. Dus maar even snel de wifi uitgezet en even ouderwets een kabel eraan gehangen. Was dat al eerder van plan maar als je het goed wilt doen moet je door beton heen boren en daar had ik destijds geen zin in. Dus nu maar even tijdelijk de kabel over de vloer en na gebruik weer oprollen. Wat er na deze stap gebeurde was opmerkelijk. Ik ben verlost van mijn verstopte neusprobleem en heb 's avonds geen leesbril meer nodig achter de laptop. Dus was ook voor mij weer een leermoment. Als je al ziek of gestrest bent door iets anders dan kan elektrostress je verder verzwakken waardoor je niet opknapt. Het lichaam is dan blijkbaar al zo veel energie kwijt door de elektrostress verhaal dat je immuunsysteem op een lagere pitje staat. Vorige week was ik te moe om een nieuwsbrief te schrijven en nu is razende Ronnie weer helemaal in vorm. Ik was al eens door ing Charles Claessens gewezen op de problemen van electrostress bij mensen die al ziek waren en door deze extra belasting niet meer konden herstellen zoals bijvoorbeeld bij de ziekte van Lyme etc. Je kunt wel raden wat smartphones en Ipads kunnen aanrichten als die dergelijke zendwaardes hebben. Ik schrok ook van de router van de buren, die zit blijkbaar tegen de muur van onze slaapkamer (naast ons bed) geplakt en heeft op 1 meter 10 keer de waarde van onze eigen router die beneden staat. Wie gaat er nu een router plakken naast de slaapkamer van de buren. Hij weet dat ik hooggevoelig ben en jaren ziek ben geweest door chemische dampen. Maar goed, heb even met 2 ondervloerplaten een isolerende wand gemaakt m.b.v. folie dat we kennen als ANWB warmtedekens (zie je vaak bij ongelukken) zodat we de straling netjes terugreflecteren naar de veroorzaker. Die trouwens ook eeuwig gestrest is.

6 Ik heb de beste man al eens gezegd dat het niet slim is om een niet geaarde laptop met wifi op je schoot te gebruiken als je al gestrest bent. Ik mat toen al waardes van 60 volt op zijn laptopkast omdat zijn stopcontact niet geaard was. Even met verlengsnoer getest op een geaard stopcontact in de keuken en toen was de gemeten spanning nog maar 5 volt. Maar het beste blijft alleen op de accu te werken met een vaste internetkabel. Zie elektrostress gewoon als iets dat je verder kan verzwakken, hoeft niet de hoofdoorzaak te zijn maar is weer iets dan je kan ondermijnen. En ben je al vermoeid, ziek, gestrest dan kunnen dit soort dingen je herstel verpesten of verlengen. Uiteraard worden dit soort zaken systematisch ontkend door de overheid en industrie maar die hebben economische belangen die altijd voorgaan. Precies hetzelfde heb je gezien met roken, alcohol, BPA, de pil, cholesterolremmers, zoetstoffen etc. etc. Jarenlang worden mensen voorgelogen door experts met banden met de industrie. Wie kritisch is wordt doodgezwegen, uit zijn functie gezet of zelfs fysiek bedreigd. Maar als je in dat wereldje wil blijven geloven dan prima, ik ga je niet bekeren. Maar test zaken gewoon zelf uit. Ga eens bellen in je stalen kooi (auto) en meet voor en na je bloeddruk bijvoorbeeld. Ga eens kijken hoe je slaapt na een avondje Ipad of draadloze laptop. Kijk eens of je verzuurd/stijf bent na een dagje veel mobiel bellen of internetten. En waarom jij misschien zoveel magnesium moet slikken om rustig te worden of (been)krampen te voorkomen? En zeker als je hoogsensitief bent dan ben je de kanarie in de mijn. Misschien is onze rol in deze wereld de minder gevoelige mensen te wijzen op de gevolgen en verbanden van en tussen zaken want wie legt er normaal gesproken een verband tussen een chronische neusverkoudheid of leesbril gebruik en zijn laptop, Ipad, smartphone etc.? Stress is ziekmaker numero uno. Elektrostress is daar gewoon een onderdeel van. Net zoals pepmiddelen die je bijnieren oppeppen zoals koffie, cola, fanatieke sporten etc. Je maakt meer stresshormonen aan dus kan op dat moment een stapje meer doen en als stressniveau dan te lang te hoog is daalt je immuniteit en zie je die gevoeligheid voor een verkoudheid, buikgriep, eczeemklachten weer toenemen.

7 Voor het laatste krijg je dan misschien weer zo'n heerlijke hormoonzalf vol met kunstmatige bijnier (schors)hormonen omdat je eigen aanmaak flink verzwakt is door chronische stress op je bijnieren. En door chronische stress neemt je behoefte aan suikers weer toe en de verkeerde suikers roven weer kalmerende mineralen als magnesium. Deze week had ik een lezer met diabetes die voor zijn gewicht aan tennis deed. Ik zeg, zeker giga honger na het sporten? Want door de inspanning (stress voor het lichaam) zal de suikerspiegel stijgen en daarna je eetlust weer aanwakkeren. Een gezond slank iemand zal weer terugzakken naar een normaal stressniveau maar andere mensen blijven op die hoge stand staan met als gevolg dat je meer suikers eet, meer vet opslaat en je immuunsysteem weer op een lagere stand komt te staan. Ben je te zwaar, ziek, gestrest beperk je dan tot rustige inspanning zoals korte wandelingen en wat spieroefeningen met kleine gewichtjes. Ga niet de stress nog verder ophogen met flinke inspanning door als een cavia in een tredmolen te gaan rennen. De oermens deed dit alleen bij gevaar, als je oog in oog stond met een wild dier of andere barbaar die net iets groter was. Maar dacht je echt dat de oerman voor zijn lol zou gaan rennen? De moderne mens voert overdag zijn stress op met elektronica en gaat dan misschien s avonds wanneer het lichaam eigenlijk moet ontspannen voor de nacht nog even de stress opvoeren door een rondje cardio te doen. En dan de volgende dag je bijniertjes nog verder kietelen met de nodige koffie om weer te kunnen presteren. Dat noemen we het burnout dieet. Hoeveel Ipad/smartphone kids van nu hebben rond hun dertigste al hun eerste burnout? Is een kwestie van afwachten denk ik. Wat ook stress kan geven is zinloze discussies met mensen die niet in de materie van de verkenners thuis zijn. Ik bombardeer lezers al jaren met veel kennis, studies, video s etc. waardoor mensen heel veel andere kennis hebben vergaard en verder kijken dan de gangbare kanalen en propaganda van multinationals. Maar het probleem is dan wel dat je in de praktijk ontdekt hoe weinig anderen soms weten. Die hebben soms net ontdekt dat aspartaam of verhitte zonnebloemolie helemaal niet zo gezond zijn of dat de verhalen over verzadigde vetten of cholesterol toch even anders liggen dan wat de Hartstichting, cardioloog of overheid je jaren hebben verteld. Dan kun je soms terecht komen in discussies die weinig opleveren. Kost veel energie, kan ook weer stress geven dus laat je niet verleiden.

8 Bekend zijn ook de fora. Als je daar iets kritisch plaatst over een gangbaar medicijn of voedingsproduct dan staan er altijd zogenaamde trollen klaar om je verhaal onderuit te halen. Soms ingehuurde studenten die voor big pharma of big food werken, soms gewoon mensen die alleen de reguliere kant volgen. Ook Europa heeft geld vrijgemaakt om trollen in te huren die sites bezoeken die kritisch zijn over Europa en daar van leer te trekken om de kritiek af te zwakken. Nujij.nl, het Radar forum en Wikipedia zitten vol met trollen die systematisch kritische geluiden proberen af te zwakken zodat de gewone man/vrouw begint te twijfelen. En door twijfel te zaaien heers je want de man/vrouw heeft zelf te weinig kennis van de materie. Dus niet doen, steek je tijd liever in jezelf, en weet je genoeg help dan de mensen die wel zo ver zijn. Vroeger had ik nog wel eens discussies met journalisten, specialisten, artsen etc. Maar tegenwoordig laat ik het maar zo, ze steunen een systeem dat toch vanzelf vastloopt. Je zit door Snowden wel hoever overheden gaan met het ondemocratisch gebruik van de macht die wij ze hebben gegeven. Dat het geen betrouwbare partij is want uiteindelijk draait het om andere belangen. Net zoals die dikbetaalde ambtenaren in Brussel die gewoon een eigen lucratieve handeltje hebben opgezet en die zeker alles zullen doen hun eigen bestaan te verdedigen, want die biokip met de gouden eieren ga je niet slachten. In 2005 bedacht ik deze stelling die nog steeds blijft gelden: Beter 1000 man informeren dan 1 man bekeren Dat informeren wil ik naast de site nog anders gaan doen. Ik wil een gratis e-boek gaan maken dan o.a. via deze site maar ook door andere verspreid mag worden. Ik wil handige kennis bundelen in een PDF e-boek dat je snel kunt doorgeven aan vrienden en familie die ervoor openstaan. Scheelt je veel energie m.b.t. het uitleggen van zaken. Het Leefbewust e-boek zal op basis van thema s zijn. 1-2 per jaar een update met nieuwe thema s. Dus een groeiend handboek waarbij alle belangrijke thema s voorbij zullen komen. Heb je ooit artikelen geschreven over een bepaald thema of heb je al een thema uitgewerkt dan ben je welkom. Ons eerste e-boek spoedcursus voeding is bijna keer Gedownload.

9 Hoeveel keer het is doorgegeven weet ik niet dus je kunt het bereik wel voorstellen en dit gaat met tijdloze informatie jarenlang door. Een site kan aangepakt worden of zelfs gesloten maar een informatie e-boek kunnen ze nooit meer tegenhouden. Wil je meehelpen aan dit project dan ben je welkom. Vind je online een supergoed thema artikel benader dan voor mij de auteur of we het mogen opnemen, want waarom het wiel opnieuw uitvinden als een thema al goed uitgewerkt is en de auteur ook meer mensen wil bereiken met zijn informatie. Uiteraard mag de auteur zijn url of boek promoten. Zo helpen we elkaar. Wordt een uniek project want ik heb al toezeggingen van de nodige auteurs en therapeuten die het idee zeer aanspreekt. Kennis delen via een e-boek is dan stap 2. Voor mensen die meer uitleg willen van zaken organiseert Juglen Zwaan eventueel zijn basiscursus en haalt ook diverse auteurs naar Soest toe die zaken verder zullen behandelen. Stel dat de PDF keer wordt gedownload en 10 keer wordt doorgegeven dan praat je zo over 1 miljoen mensen die je binnen een jaar kunt bereiken. Je kunt via het adres van deze nieuwsbrief contact met ons opnemen over een bijdrage aan die e-boek. De laatste (vertaalde) artikelen: Beta-blokkers kunnen kans op hartproblemen verhogen Eet meer, weeg minder Nieuwe vaardigheden aanleren houdt de geest scherp Groepsdruk kan voedsel keuzes beïnvloeden in restaurants Lichaamsbeweging tijdens zwangerschap verbetert de vaatfunctie nageslacht Studie met blinden laat zien hoe licht helpt bij het activeren hersenen Hoe worden kinderen beïnvloed door de moederangst en depressie?

10 Huidinfecties door aquarium Koffieconsumptie vermindert het risico op leverkanker De biologische klok en de schatting van de leeftijd van menselijke weefsels Wetenschappers vinden mogelijk nieuwe doelen voor anti-inflammatoire therapieën Als laatste nog wat kijktips voor het weekend: Fijn weekend, Ron Fonteine

11 Plaatjes voor gebruik op Facebook / Twitter plaatjes Copyright Mijn columns zijn public domain en mogen in complete vorm met bronvermelding online worden gepubliceerd. Voor commercieel gebruik is echter schriftelijke toestemming nodig. Leefbewust Plaza, voor de betere superfoods Leefbewust kennisavonden in Soest Ledengedeelte ============= Wil je onze werk en kennisoverdracht steunen? Oproep - hulp met vertalingen artikelen Wij zoeken nog altijd vrijwilligers die mee willen helpen met het vertalen van Engelstalige nieuwsberichten zodat deze kennis voor meer Nederlanders & Belgen beschikbaar kan komen. Waardeer je ons vele werk en wil je meehelpen dan ben je altijd welkom. Artikelen + nieuwsberichten van deze week Reakties lezers Internationaal nieuws en videos Nieuwe documentaires (alleen voor leden)

12 Leefbewust Plaza, voor de betere superfoods

Floww health technology

Floww health technology Floww health technology Straling en Gezondheid Gerenommeerde wetenschappers zeggen dat straling de gezondheid kan beïnvloeden. Er zijn inmiddels vele duizenden wetenschappelijke onderzoeken die een verband

Nadere informatie

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl n Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid We slapen gemiddeld zo n zeven tot acht uur per nacht. Dat

Nadere informatie

van beugel tot burn-out

van beugel tot burn-out vier kant reeks van beugel tot burn-out 20 verhalen over gezondheid Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Oren Je ziet op straat vaak mensen met een koptelefoontje in hun oren. Ze luisteren bijvoorbeeld naar

Nadere informatie

Maag-, darm- en leverziekten. Functionele dyspepsie

Maag-, darm- en leverziekten. Functionele dyspepsie Afdeling: Onderwerp: Maag-, darm- en leverziekten 1 Van uw MDL-arts heeft u te horen gekregen dat u een (functionele) dyspepsie heeft. Om te begrijpen wat deze term precies inhoud en hoe hiermee om te

Nadere informatie

Functionele dyspepsie

Functionele dyspepsie Functionele dyspepsie Maag-, darm- en leverziekten Beter voor elkaar 2 Van uw MDL-arts heeft u te horen gekregen dat u een (functionele) dyspepsie heeft. Om te begrijpen wat deze term precies inhoud en

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken

Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken Hooikoorts welke geen standaard klachten geeft, kan oorzaak zijn van hyperventilatie aanvallen, het lijkt er nml enorm veel op. Dus reageer je niet met niesbuien,

Nadere informatie

7 tips. voor een betere nachtrust

7 tips. voor een betere nachtrust 7 tips voor een betere nachtrust Word jij 90 jaar oud en heb je een goede nachtrust? Dan heb je 32 jaar van je hele leven geslapen. Zonde van je tijd? Juist niet! In dit E-book lees je waarom slaap onmisbaar

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL PATIËNTENINFORMATIE Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL Inhoudsopgave 1 Voorwoord.............................................................................. 3 2 Zorroo ondersteunt

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. BERA-onderzoek (zonder narcose): een gehooronderzoek bij uw kind

Wilhelmina Kinderziekenhuis. BERA-onderzoek (zonder narcose): een gehooronderzoek bij uw kind Wilhelmina Kinderziekenhuis BERA-onderzoek (zonder narcose): een gehooronderzoek bij uw kind BERA-onderzoek: een gehooronderzoek bij uw kind Wat staat er in deze folder: BERA-onderzoek zonder narcose Wilt

Nadere informatie

1.4 Piekeren. Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. - Loesje

1.4 Piekeren. Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. - Loesje 1.4 Piekeren Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren - Loesje Iets wat je veel doet, daar word je goed in. Als je veel piano speelt, word je beter in piano spelen. Als je veel Wordfeud doet, word je

Nadere informatie

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is:

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is: Gefeliciteerd. Je bent zwanger en je hebt één of meerdere honden. Het wordt jullie eerste kind. Je bent net bij de verloskundige geweest, het gaat goed met je kindje, en je hebt deze folder meegekregen.

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Zwanger zijn en bevallen

Zwanger zijn en bevallen Zwanger zijn en bevallen PRAKTISCHE TIPS IN GEWONE TAAL MARJA VAN DEURSEN & WILMA VAN OS 6 ZWANGER ZIJN EN BEVALLEN Inleiding Gefeliciteerd. Je bent zwanger! Het is fi jn om zwanger te zijn. Maar je hebt

Nadere informatie

Naar huis na een hartinfarct Wat u beter wel en niet kunt doen! Afdeling C2 IJsselland Ziekenhuis

Naar huis na een hartinfarct Wat u beter wel en niet kunt doen! Afdeling C2 IJsselland Ziekenhuis Naar huis na een hartinfarct Wat u beter wel en niet kunt doen! Afdeling C2 IJsselland Ziekenhuis Inhoudsopgave 1. Voorbereiding op uw ontslag 2 2. Weer thuis 4 2.1 Medicijnen 2.2 Werk 2.3 Autorijden 2.4

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl n Hoofdpijn Hoofdpijn bij kinderen komt regelmatig voor. Vaak is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld slaapgebrek, drukte of lawaai.

Nadere informatie

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel MELATONINE Het natuurlijke slaapmiddel Wat is Melatonine Melatonine is een hormoon dat in de pijnappelklier (epifyse) geproduceerd wordt uit serotonine (neurotransmitter betrokken bij stemming en pijn)

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING LESMODULE VMBO LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 WAT ZIJN HERSENEN? VRAAG WAT ZIJN HERSENEN PRECIES? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE? DENKOEFENING WAAR- VOOR GEBRUIK JE OP DÍT MOMENT JE HERSENEN? DENKOEFENING KUN

Nadere informatie

Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen:

Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen: Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen:. Een OPS patiënt. Wat is OPS en klachtenlijst? Oorzaken van OPS. Waar komt dat gif terecht? Natuurlijke ontgifting. Bioresonantie

Nadere informatie

Adviezen om beter te slapen

Adviezen om beter te slapen Adviezen om beter te slapen U heeft last van slapeloosheid. Dit is een veel voorkomende klacht, waarvoor vaak geen duidelijke oorzaak te vinden is. In deze folder leest u tips om beter te kunnen slapen.

Nadere informatie

Adviezen na een hartoperatie

Adviezen na een hartoperatie Adviezen na een hartoperatie Informatie voor patiënten F0852-1150 januari 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

Carin Jansen. Hoog sensitiviteit (HSP) en kinesiologie. Kinesiologiepraktijk Carin Jansen. Opleidingscentrum Espavo.

Carin Jansen. Hoog sensitiviteit (HSP) en kinesiologie. Kinesiologiepraktijk Carin Jansen. Opleidingscentrum Espavo. Hoog sensitiviteit (HSP) en kinesiologie Carin Jansen Kinesiologiepraktijk Carin Jansen Opleidingscentrum Espavo Espavo Remedies De term hoog sensitiviteit is geïntroduceerd in 1996 door Elaine N.Aron,

Nadere informatie

Leefstijlkoers. De koers van uw leefstijl is gezond. Kijk op de volgende pagina voor een overzicht van uw leefstijl. 1 / 7

Leefstijlkoers. De koers van uw leefstijl is gezond. Kijk op de volgende pagina voor een overzicht van uw leefstijl. 1 / 7 Leefstijlkoers De koers van uw leefstijl is gezond. Kijk op de volgende pagina voor een overzicht van uw leefstijl. 1 / 7 Leefstijloverzicht U ziet hieronder wat uw score is op de verschillende aspecten

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

Detox Guide All you need to know about detox

Detox Guide All you need to know about detox Detox Guide All you need to know about detox Hello, 10 Health Benefits Detox Sapkuur Leuk dat je het doen van een detox overweegt. Een detox doen is niet zomaar even iets en daarom snappen we heel erg

Nadere informatie

GIDS. voor een. rustige nacht

GIDS. voor een. rustige nacht GIDS voor een rustige nacht Lekker geslapen? Lekker slapen en uitgerust wakker worden. Voor veel mensen is het een verre droom. Naar schatting één op de vijf mensen in ons land kampt geregeld met slaapproblemen.

Nadere informatie

In de war? Op de Intensive Care

In de war? Op de Intensive Care In de war? Op de Intensive Care Albert Schweitzer ziekenhuis juni 2015 pavo 1168 Inleiding Uw partner of familielid is in het Albert Schweitzer ziekenhuis opgenomen op de Intensive Care. Waarschijnlijk

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Slaapdienst Verstoorde nachtrust

Slaapdienst Verstoorde nachtrust Slaapdienst Verstoorde nachtrust Tips voor een goede slaap. Ik kan niet slapen! Woelen, draaien, het maalt maar door in uw gedachten. Steeds bent u bezig met wat er die dag allemaal gebeurd is of wat u

Nadere informatie

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf.

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf. 1. Susan Susan ligt op een bed in haar tuinhuisje. De twee deuren van het huisje staan wijd open, zodat er frisse lucht naar binnen komt. Vanuit haar bed kan Susan precies tussen de struiken door de achterdeur

Nadere informatie

Hoofdpijn Duizeligheid Vermoeidheid Concentratieproblemen Vergeetachtigheid

Hoofdpijn Duizeligheid Vermoeidheid Concentratieproblemen Vergeetachtigheid Hersenschudding In deze folder vertellen we wat de gevolgen van een hersenschudding kunnen zijn en wat u kunt verwachten tijdens het herstel. Ook geven we adviezen over wat u het beste wel en niet kunt

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Slaaphygiëne. Tips om beter te slapen. Hoofdpijn polikliniek

Slaaphygiëne. Tips om beter te slapen. Hoofdpijn polikliniek Slaaphygiëne Tips om beter te slapen Hoofdpijn polikliniek Soms is het moeilijk om in slaap te vallen of om door te slapen. Hier geven wij u enkele tips die misschien kunnen helpen om tot een gezonde slaap

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Snurken en slaapapneu. Afdeling KNO

Snurken en slaapapneu. Afdeling KNO Snurken en slaapapneu Afdeling KNO Snurken komt voor op alle leeftijden, maar op oudere leeftijd neemt het snurken toe en wordt het snurkgeluid harder. Op volwassen leeftijd snurkt ongeveer 1 op de 5 mannen

Nadere informatie

Les 2 Biologische psychologie: slapen en waken

Les 2 Biologische psychologie: slapen en waken Les 2 Biologische psychologie: slapen en waken Inleiding Binnen de Biologische psychologie bestudeert men het gedrag van mensen aan de hand van de biologische achtergrond ervan. Oorzaken van gedrag worden

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

JUNKFOOD HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD. Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma!

JUNKFOOD HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD. Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma! HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD 101 JUNKFOOD Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma! Week 1, Junkfood Snel, pijnloos en effectief! klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Slaaphygiene tips voor een gezonde slaap

Slaaphygiene tips voor een gezonde slaap Slaaphygiene tips voor een gezonde slaap Inleiding Deze folder geeft u informatie over slapeloosheid. Slapeloosheid is een veelvoorkomende klacht. Er zijn mensen die moeite hebben om in slaap te vallen,

Nadere informatie

Hartfalen. Wat is het en hoe herken je het

Hartfalen. Wat is het en hoe herken je het Hartfalen Wat is het en hoe herken je het Hartfalen, onbekend en onderschat Hartfalen is de grote onbekende onder de hartziekten. Hartfalen klinkt misschien bekend in de oren. Het woord doet denken aan

Nadere informatie

Alleen door uitgebreid onderzoek kan uw longarts dit vaststellen.

Alleen door uitgebreid onderzoek kan uw longarts dit vaststellen. Longgeneeskunde Zuurstof thuis Inleiding U heeft in overleg met uw behandelend arts besloten dat u zuurstof thuis moet krijgen. Dit kan tijdelijk zijn bijvoorbeeld voor drie maanden tot aan de volgende

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Mitochondriën en oxidatieve stress

Mitochondriën en oxidatieve stress Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Ons richten op oxidatieve stress bij de ziekte van Huntington Celschade

Nadere informatie

Maagklachten en misselijkheid. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Maagklachten en misselijkheid. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Maagklachten en misselijkheid Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Maagklachten 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 4 Wanneer arts raadplegen 5 Voorkomen

Nadere informatie

Astma / COPD-dienst Geldrop

Astma / COPD-dienst Geldrop Astma / COPD-dienst Geldrop Wat is astma en COPD Astma is een ontsteking aan de luchtwegen. De luchtwegen reageren overgevoelig op (allergische of niet-allergische) prikkels door het samentrekken van luchtwegspiertjes,

Nadere informatie

7 Gezondheids Hacks Handige Tips Die Je Meteen Kan Toepassen

7 Gezondheids Hacks Handige Tips Die Je Meteen Kan Toepassen 7 Gezondheids Hacks Handige Tips Die Je Meteen Kan Toepassen 7 Gezondheids Hacks Ik zal eerlijk met je zijn. Afvallen is één van de moeilijkste dingen die je kan doen als mens. Waarom? Omdat ons lichaam

Nadere informatie

Hoi, ik ben Chris, van ChrisbeatCancer. Vandaag heb ik een heel speciale video.

Hoi, ik ben Chris, van ChrisbeatCancer. Vandaag heb ik een heel speciale video. Hoi, ik ben Chris, van ChrisbeatCancer. Vandaag heb ik een heel speciale video. Weet je, ik ben vaak benaderd door mensen die net gehoord hadden dat hun vriend, familielid of een geliefd ander iemand werd

Nadere informatie

Adviezen om beter te slapen

Adviezen om beter te slapen Slaapcentrum Slingeland Medische psychologie en Maatschappelijk werk Adviezen om beter te slapen i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen U heeft last van slapeloosheid. Dit kan invloed hebben

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn Verkoudheid en griep Plotseling een rillerig gevoel, spierpijn, keelpijn, last van hoesten en koorts... Misschien is dit het begin van een forse griep ( influenza ). In dat geval kunt u ook last krijgen

Nadere informatie

Diabetes type 2 en erfelijkheid

Diabetes type 2 en erfelijkheid Diabetes type 2 en erfelijkheid Diabetes type 2 in uw familie? Wie in uw familie Iedereen kan diabetes type 2 krijgen. Diabetes type 2 wordt ook wel ouderdomsdiabetes (of ouderdomssuiker) genoemd. Dat

Nadere informatie

Domino-effect. Gevolgen van diabetes

Domino-effect. Gevolgen van diabetes Domino-effect Het gevaar van complicaties is dat ze pas na jaren optreden. Bovendien heeft diabetes een domino-effect. Vanaf dat je één aandoening hebt, zijn deze een trigger voor meerdere aandoeningen.

Nadere informatie

Geef in chronologische volgorde vanaf uw geboorte uw ziektegeschiedenis weer. Denk ook aan kinderziektes.

Geef in chronologische volgorde vanaf uw geboorte uw ziektegeschiedenis weer. Denk ook aan kinderziektes. ORTHOBALANS ANAMNESEFORMULIER volwassene (graag zo volledig mogelijk invullen) Personalia Naam. Adres. Postcode. Plaats. Burgerlijke Staat Beroep.. Telefoon privé mobiel:.. Telefoon werk. Geboortedatum.

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer, vast : Telefoonnummer, mobiel : E-mailadres : Geboortedatum :

Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer, vast : Telefoonnummer, mobiel : E-mailadres : Geboortedatum : INTAKEFORMULIER De volgende vragen zijn bedoeld om inzicht te krijgen in diverse zaken en vergemakkelijken het intakegesprek. Deze vragenlijst valt uiteraard onder het beroepsgeheim en de informatie wordt

Nadere informatie

Lesbrief 6. Gezondheid

Lesbrief 6. Gezondheid www.edusom.nl Opstartlessen Lesbrief 6. Gezondheid Wat leert u in deze les? Praten met de dokter. Zinnen maken. Zeggen dat iets niet zo is. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Buteyko werkt goed voor basisschool kinderen! Voor een astma vrij leven!

Jaarverslag 2014. Buteyko werkt goed voor basisschool kinderen! Voor een astma vrij leven! Jaarverslag 2014 Buteyko werkt goed voor basisschool kinderen! Voor een astma vrij leven! Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave: 1. Dankwoord 2. Inleiding 3. Visie 4. De Buteyko methode 5. Doelgroep 6. Terugblik

Nadere informatie

H.40001.0915. Zorg voor kwetsbare ouderen

H.40001.0915. Zorg voor kwetsbare ouderen H.40001.0915 Zorg voor kwetsbare ouderen 2 Inleiding Uw naaste is opgenomen in het ziekenhuis. Een oudere patiënt is kwetsbaar als er sprake is van een wankel evenwicht in de gezondheid en het dagelijks

Nadere informatie

Excessief huilen. Informatie voor ouders met een huilbaby

Excessief huilen. Informatie voor ouders met een huilbaby Excessief huilen Informatie voor ouders met een huilbaby Wat is excessief huilen? Een baby die excessief (= bovenmatig, buitensporig) huilt, wordt ook wel huilbaby genoemd. Maar hoe stellen we vast of

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis Instructie U bent verwezen naar de hoofdpijnpolikliniek van de neurologie van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Om uw afspraak op de polikliniek

Nadere informatie

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Verander je keuzes, verander je leven Deze presentatie heeft als doel om u betere beslissingen te laten nemen m.b.t. voeding om zo uw gezondheid te verbeteren. Belangrijke

Nadere informatie

Zorg bij maagklachten en misselijkheid

Zorg bij maagklachten en misselijkheid Zorg bij maagklachten en misselijkheid Inhoud Maagklachten 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 4 Wanneer moet je een arts raadplegen 5 Voorkomen van maagklachten 6 Wat kun je er zelf aan doen 6 Geneesmiddelen

Nadere informatie

Het voorkomen van stemstoornissen

Het voorkomen van stemstoornissen Het voorkomen van stemstoornissen Logopedie Beter voor elkaar 2 Preventie van stemstoornissen Stemhygiëne is de zorg voor een gezonde stem. Met stemhygiëne worden maatregelen bedoeld die de gezondheid

Nadere informatie

Vier op de tien slaapt slecht Bijlage

Vier op de tien slaapt slecht Bijlage 1) Grafieken en tabellen Vier op de tien slaapt slecht Bijlage Grafiek 1: Stellingen over slaap (totale groep 3.297 personen) Kijk naar jezelf (op een gemiddelde dag) en duid aan in welke mate je het eens

Nadere informatie

BIJLAGE. Slapeloosheid

BIJLAGE. Slapeloosheid BIJLAGE B Slapeloosheid Een van de vervelendste gevolgen van een angststoornis - en van de depressie die daar vaak mee samenhangt - is slapeloosheid. Sommige mensen hebben moeite met in slaap vallen (inslaapstoornis;

Nadere informatie

Bertha Middendorp MIGRAINE. De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval

Bertha Middendorp MIGRAINE. De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval Bertha Middendorp MIGRAINE De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval Inhoud Deel 1 12 Inleiding 15 Mijn migraine 21 Hypnose 26 Verhalen uit de praktijk Deel

Nadere informatie

Zo herken je een burn-out - en zo doe je er wat aan

Zo herken je een burn-out - en zo doe je er wat aan Uit: NRC, 3 februari 2016, Door: Geertje Tuenter Zo herken je een burn-out - en zo doe je er wat aan Uitgeput Een op de zeven werkende Nederlanders heeft last van burn-outklachten als oververmoeidheid

Nadere informatie

Logopedie bij stemproblemen: wat nu?

Logopedie bij stemproblemen: wat nu? Logopedie bij stemproblemen: wat nu? Inleiding U bent verwezen naar de logopedist in verband met stemproblemen. Deze leert u een juiste spreek- en ademtechniek aan zodat de stemklachten verminderen. Deze

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

2 Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak 4

2 Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak 4 Sublijst A - Chronologische leeftijd wat is thans uw leeftijd (in jaren) Totale score (sublijst A) Sublijst B - Eetgewoonten Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak keer

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief April 2015 Beste nieuwsbrieflezer, Hooggevoelig, HSP of Hoog sensitief persoon? Het begrip HSP, of hoog sensitief persoon, hoor je tegenwoordig steeds vaker vallen, maar wat

Nadere informatie

leven met vermoeidheid omgaan met de gevolgen van een beroerte

leven met vermoeidheid omgaan met de gevolgen van een beroerte leven met vermoeidheid omgaan met de gevolgen van een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks taalgebruik heet een CVA

Nadere informatie

Mindful Eten Cyclus. Héb ik eigenlijk wel honger?

Mindful Eten Cyclus. Héb ik eigenlijk wel honger? Héb ik eigenlijk wel honger? De sociale en emotionele verbindingen met eten, voedsel en diëten zijn in de moderne maatschappij altijd en overal aanwezig. Bij sommige mensen is de relatie die ze hebben

Nadere informatie

Omgaan met slaapproblemen

Omgaan met slaapproblemen Leven met Multipele Sclerose uitgave 12 Omgaan met slaapproblemen EEN UITGAVE VAN HET NATIONAAL MS FONDS Tekst: drs. Bep Franke-Barendse Uitgever: Nationaal MS Fonds 2 Inleiding We besteden ongeveer eenderde

Nadere informatie

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 1 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 2 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren Slaap jij ook zo slecht? Uit onderzoek blijkt dat één op de tien jongeren zo nu en dan last

Nadere informatie

Intakeformulier VoedingGezond

Intakeformulier VoedingGezond Intakeformulier VoedingGezond Persoonsgegevens Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Tel.nr.: Mobiel: E-mailadres: Geboortedatum: Man / vrouw Datum: / /_20 Bent u doorverwezen? Ja / Nee Zo ja: Welke arts?

Nadere informatie

Na de opname Intensive Care/High Care voor Kinderen

Na de opname Intensive Care/High Care voor Kinderen Na de opname Intensive Care/High Care voor Kinderen Beste ouders en/of verzorgers, Inmiddels ligt de opname van uw kind op de Intensive Care achter u en bent u weer thuis, op de verpleegafdeling of in

Nadere informatie

Veel paarden in Nederland lijden onder stress en angst wat in veel gevallen depressie en veel lichamelijke kwalen kan veroorzaken.

Veel paarden in Nederland lijden onder stress en angst wat in veel gevallen depressie en veel lichamelijke kwalen kan veroorzaken. Veel paarden in Nederland lijden onder stress en angst wat in veel gevallen depressie en veel lichamelijke kwalen kan veroorzaken. Eerst even in het kort een beschrijving van de fysieke werking van stress.

Nadere informatie

ASTMA ALLERGIE STRESS BURN-OUTS

ASTMA ALLERGIE STRESS BURN-OUTS In deze special maakt u kennis met het fenomeen Halo Therapie waarbij zeezout de algehele gezondheid van mensen verbetert en helpt bij het behandelen van luchtwegproblemen als astma en COPD. Ook zaken

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

Wat is diabetes? Type 2 diabetes : gevolgen

Wat is diabetes? Type 2 diabetes : gevolgen 1 Wat is diabetes? Type 2 diabetes : gevolgen Nu u weet dat u aan diabetes lijdt, moet u zich plots geen grote zorgen maken. Waarschijnlijk lijdt u al gedurende lange tijd aan diabetes, mogelijks gedurende

Nadere informatie

Vooraf. In dit boekje vind je allerlei tips die je helpen gezond te blijven en je prettig te voelen. Tips voor iedereen en voor elk moment van de dag.

Vooraf. In dit boekje vind je allerlei tips die je helpen gezond te blijven en je prettig te voelen. Tips voor iedereen en voor elk moment van de dag. Zo blijf je fit! Vooraf Gezond blijven. Je prettig voelen. Je leven lang. Wie wil dat niet? Maar gezond blijven gaat niet vanzelf. Daar moet je wel wat voor doen. Door aandacht te hebben voor je gezondheid.

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Baby s die veel huilen Informatie voor ouders

Baby s die veel huilen Informatie voor ouders Baby s die veel huilen Informatie voor ouders Albert Schweitzer ziekenhuis november 2014 pavo 1177 Inleiding Als uw baby veel huilt gaat u van alles proberen om de oorzaak te vinden. Zeker als uw baby

Nadere informatie

NL/SPI-141419 ASTMA Wat is

NL/SPI-141419 ASTMA Wat is Wat is ASTMA Astma Als u deze brochure leest, is dat waarschijnlijk omdat u een vermoeden heeft van astma, net de diagnose heeft gekregen of iemand in uw omgeving heeft astma. En daar wilt u graag iets

Nadere informatie

Longontsteking bij uw kind

Longontsteking bij uw kind Longontsteking bij uw kind Uw kind heeft een longontsteking (pneumonie). In deze folder leest u meer over deze aandoening en de behandeling ervan. Informatie voor ouders en verzorgers. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Gezond slapen? Slaapadvies voor rusthuisbewoners.

Gezond slapen? Slaapadvies voor rusthuisbewoners. Gezond slapen? Slaapadvies voor rusthuisbewoners. WAT IS SLAAP? Slaap is een toestand van rust. Het is een natuurlijk proces waarbij je lichaam zich herstelt, maar ook om ervaringen van de dag te helpen

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Geef in chronologische volgorde vanaf uw geboorte uw ziektegeschiedenis weer. Denk ook aan kinderziektes.

Geef in chronologische volgorde vanaf uw geboorte uw ziektegeschiedenis weer. Denk ook aan kinderziektes. ORTHOBALANS ANAMNESEFORMULIER volwassene (graag zo volledig mogelijk invullen) Personalia Naam. Adres. Postcode. Plaats. Burgerlijke Staat Beroep.. Telefoon privé mobiel:.. Telefoon werk. Geboortedatum.

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

IN TOPVORM TIJDENS YEAR_END

IN TOPVORM TIJDENS YEAR_END IN TOPVORM TIJDENS YEAR_END 4 TIPS voor een TOP jaarafsluiting 2014 Anja Lefeber Vit4Life 2 Dank je voor je interesse in dit e-book! Hartelijk bedankt voor het downloaden van mijn e-book In topvorm tijdens

Nadere informatie

Wie is er bang voor de overgang?

Wie is er bang voor de overgang? Wie is er bang voor de overgang? Overgangsklachten De overgang is een levensfase die voor de meeste vrouwen niet ongemerkt voorbij gaat. Er treden lichamelijke en geestelijke veranderingen op. De effecten

Nadere informatie