BRANDWEER FLEVOLAND. Referentie Aerohive WiFi. Vooraf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRANDWEER FLEVOLAND. Referentie Aerohive WiFi. Vooraf"

Transcriptie

1 Referentie Aerohive WiFi BRANDWEER FLEVOLAND Het gebruikelijk worden van WiFi-toegang, verbeteren van de informatievoorziening voor brandweerlieden en efficiënter vergaderen: genoeg redenen voor brandweerkorps Flevoland om een draadloos netwerk te laten aanleggen in zijn kazernes. Halverwege 2012 ging Lagarde van start met de uitrol van WiFi op basis van Aerohive. Lagarde kon onze eisen en wensen vertalen naar een goed, betrouwbaar product. Vooraf Brandweer Flevoland had nog geen draadloos netwerk, toen hoofd-bedrijfsvoering Wim Maas begin 2012 op zoek ging naar een leverancier van een betrouwbaar WiFi-netwerk. Daarvoor had hij een aantal redenen, niet in het minst de maatschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. De brandweer is innovatief wanneer het aankomt op technologie voor het bestrijden van branden en het vervullen van onze andere taken. Die innovativiteit zie je niet altijd terug in het inzetten van communicatietechnologie. Wanneer je in een winkelcentrum loopt, is het al vrij normaal dat je gebruik kunt maken van draadloze netwerken. Op zo n moment besef je dat een organisatie zoals de onze achter de maatschappelijke ontwikkelingen aanloopt. >> BRANDWEER FLEVOLAND Nederland telt 25 veiligheidsregio s. Behalve de brandweerkorpsen zijn hier de meldkamers in onder gebracht en de GHOR (geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, een onderdeel dat intensief samenwerkt met de ambulancevoorziening). Veel veiligheidsregio s worden nu nog gevormd op basis van vrijwillige samenwerking, maar nieuwe wetgeving gaat deelname van gemeenten en veiligheidsdiensten zoals de brandweer verplichten. Het brandweerkorps in de veiligheidsregio Flevoland omvat een aantal grotere kazernes, onder meer in Almere, Zeewolde, Dronten, Emmeloord, Lelystad en Urk, evenals kleinere posten in plaatsen zoals Swifterband en Biddinghuizen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle brandweerposten uitgerust worden met access points, op enkele normaal gesproken onbemande posten na. In totaal gaat het om negen locaties met permanent personeel en acht normaliter onbemande posten.

2 >> Ook binnen de brandweer verandert de cultuur op het gebied van communiceren en werken geleidelijk. Zowel voor onze kantoormedewerkers als voor onze brandweerlieden zelf. Het wordt overal normaal om waar je ook bent, via internet of een bedrijfsnetwerk informatie te kunnen vinden of ophalen, om niet alleen op je eigen werkplek te kunnen werken maar ook elders op de kazerne of in een van de andere kazernes in Flevoland. Dit is een ontwikkeling die overal zijn impact heeft. Dan is het toch wel lastig wanneer je in een brandweerkazerne niet draadloos kunt werken of informatie kunt zoeken. PRAKTISCHE VOORDELEN Natuurlijk is mee gaan met algemene maatschappelijke ontwikkelingen zoals overal kunnen werken en toegang tot internet hebben niet de enige reden om te kiezen voor het in gebruik nemen van een draadloos netwerk in alle kazernes. Daar moeten praktische voordelen aan verbonden zijn, benadrukt Maas. Het kan voor ons brandweerkorps een groot voordeel hebben. Waar je ook heen gaat voor een vergadering of werkoverleg, je hebt altijd de juiste informatie bij de hand. Het is goed om hier nu een basis voor te leggen met de infrastructuur. Hoofd-bedrijfsvoering Dhr. Wim Maas Zo n voordeel, reden waarom brandweerkorps Flevoland ook de uitrukhallen heeft uit laten rusten met draadloze access points, is dat alle brandweerauto s beschikken over moderne mobiele data terminals. Deze terminals bevatten informatie op de meest uiteenlopende gebieden, bijvoorbeeld over hoe je het beste een auto open kunt knippen. Maas: Het is handig om automatisch updates te krijgen voor die informatie zodra je een kazerne binnen rijdt. Moet dat handmatig gebeuren, dan loop je toch de kans dat het vergeten wordt. Een bijkomend voordeel is dat je ook WiFi in de voertuigenhallen hebt en daarmee een volledig dekkend netwerk. Dat gaat van pas komen naarmate medewerkers hier meer en meer gebruik maken van smartphones en tablets. >> Bezoekt u ook eens onze website voor een compleet beeld van Lagarde BV.

3 VERGADERCULTUUR Ook de vergadercultuur neigt steeds meer naar het gebruik van tablets in plaats van papierwerk. Met tablets heb je overal toegang tot informatie, mits je ook draadloze netwerken hebt. Bij steeds meer gemeenteraadsvergaderingen wordt van tablets gebruik gemaakt. Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere en voorzitter van de VNG (Vereniging Nederlandse gemeenten), is volgens Maas een warm pleitbezorgster van op deze manier vergaderen en samenwerken. Het kan ook voor ons brandweerkorps een groot voordeel hebben. Waar je ook heen gaat voor een vergadering of werkoverleg, je hebt altijd de juiste informatie bij de hand. Het werkt sneller en effectiever. Ik geloof dat dit een ontwikkeling is die je in alle brandweerkorpsen zult zien: een verandering van een statische naar een dynamische en flexibele manier van werken en communiceren. Het is goed om hier nu al een basis voor te leggen met de infrastructuur. LAGARDE Brandweer Flevoland werkt samen met telecompartner Galaxy en zusterorganisatie All-IP voor vaste en mobiele telefonie en internet. Lagarde partnert eveneens regelmatig samen met All-IP, onder meer voor het leveren van netwerkverbindingen. Via Galaxy en All-IP kwam Wim Maas terecht bij Lagarde. We hebben bij hen aangekaart wat we zochten. Zo werden we doorverwezen naar Lagarde. Ons vertrouwen in Galaxy en All-IP is dusdanig dat we meteen met Lagarde in gesprek zijn gegaan. Natuurlijk zijn we ook zelf goed beslagen ten ijs gekomen. Onze ICT-beheerders hebben gekeken naar de technische randvoorwaarden en mogelijkheden. >> Key Accountmanager Martin Gol met Dhr. Wim Maas. Het is een sector waarin we al veel kennis van zaken hebben opgedaan. We kunnen daarom ook makkelijker inschatten wat een overheidsorganisatie zoekt in een netwerk. Dat was in dit geval ons Aerohive portfolio, in Nederland geleverd door distributeur Nextel. ; aldus Martin Gol van Lagarde. Lagarde BV werkt onder andere voor: Op vindt u meer referenties.

4 Ook hadden we een duidelijk eisenpakket voor WiFi: het moet goed beheerd kunnen worden, het moet veilig zijn in het gebruik en het moet op langere termijn in staat zijn voldoende capaciteit te leveren. Kortom, een robuust en flexibel netwerk dat toekomstvast is. Martin Gol, accountmanager bij Lagarde, zag in het pakket aan wensen en behoeften veel overeenkomsten met andere overheidsklanten van Lagarde. Het is een sector waarin we al veel kennis van zaken hebben opgedaan. We kunnen daarom ook makkelijker inschatten wat een overheidsorganisatie zoekt in een netwerk. Dat was in dit geval ons Aerohiveportfolio, in Nederland geleverd door distributeur Nextel. AEROHIVE Een voordeel van Aerohive is voor Brandweer Flevoland de gedistribueerde intelligentie, zodat elk access point zelfstandig kan werken. Valt er een uit, dan routeren de overige access points het dataverkeer. Zo ontstaat er een zelf herstellend netwerk waarin faalkansen praktisch uitgesloten zijn. Ook is het mogelijk om heel flexibel gescheiden virtuele netwerken (VLAN s) in te richten, al naar gelang de behoefte op dat gebied. Een beveiligde verbinding voor medewerkers en een apart netwerk voor gasten bijvoorbeeld. Het was voor ons duidelijk dat Lagarde goed in staat is om onze wensen en eisen door te vertalen naar een flexibel en betrouwbaar product, stelt Maas. Voor ons reden om niet eerst een proof of concept te vragen, maar meteen de kazerne in Almere met access points uit te rusten. Omdat we toch al van plan waren om heel het korps geleidelijk aan te voorzien van WiFi, konden zo in Almere eventuele kinderziektes er uit gehaald Aerohive Networks Inc., uit de VS, is ontwikkelaar en producent van het Aerohive WiFi netwerk-architectuur. Aerohive mag zich profileren als één van de meest innovatieve aanbieders van draadloze netwerken. Enkele pluspunten van Aerohive Access Points: Ondersteunt sturingsfuncties zoals dynamisch RF-beheer, roaming op laag 2/laag 3 en lastverdeling van de cliënts; Geïntegreerde mesh-technologie die de hoogste graad van flexibiliteit en connectiviteit biedt: een zelfherstellend netwerk; Krachtige en flexibele firewall gebaseerd op identiteit, toegangscontrole en quality-ofservice (QoS) principes Verspreide gegevenstransmissie voor optimale prestaties met schaalbare latency voor een verwerkingscapaciteit van n en meer Voordelen van de Aerohive-architectuur: Geen netwerklussen, knelpunten of breekpunten Flexibele uitbreiding gewoon AP s toevoegen Perfect contact met nevenvestigingen Verhoogde betrouwbaarheid en verlaagde kosten (geen controllers) Geavanceerde functionaliteit met meerwaarde

5 NETWERK INGERICHT Inmiddels is het netwerk van de kazerne in Almere ingericht voor de medewerkers. Een apart, gescheiden stuk van het netwerk is er voor gasten en bezoekers. Op basis van metingen op het hele kazerneterrein en in de gebouwen heeft Lagarde bepaald hoeveel access points er nodig waren voor een volledige dekking. De hoeveelheid capaciteit per virtueel netwerk kan heel flexibel aangepast worden. Het zal op termijn moeten blijken of er ook per access point voldoende capaciteit is of blijft, stelt Martin Gol. Maar nu het netwerk er eenmaal hangt, is dat een kwestie van het toevoegen van een access point op locaties waar structureel veel bandbreedte verbruikt wordt. Bijvoorbeeld in een vergaderruimte of een zaal waar veel videodemonstraties worden gegeven. En afhankelijk van het beschikbare budget, want in theorie kan alles, maar er moet in de praktijk ook geld voor zijn. Ook daar moet je als aanbieder in meedenken. Maas is tevreden over de samenwerking met Lagarde. Ze hebben goed meegedacht en precies geleverd wat wij nodig hebben. De communicatie is gedurende het hele traject goed geweest van beide kanten, zodat er aan het einde van het traject niet opeens zaken uit elkaar kunnen lopen. Goede en eerlijke communicatie, dat is wat mij betreft een must wil een samenwerking slagen. Onthoud de naam Lagarde. Wij willen u graag adviseren. Nu of later. Adviseren over de slimste inrichting van uw meest basale bedrijfsprocessen. Steeds meer organisaties in Nederland genieten van het gemak, de betrouwbaarheid en kwaliteit van een oplossing van Lagarde. Wij zorgen dat bellen, samenwerken, informatie uitwisselen, beveiliging, audio en toegangscontrole geoptimaliseerd is. Wij verzekeren u van kwalitatieve, betrouwbare en de meest moderne systemen. In het verlengde hiervan zullen wij het al snel met u hebben over een geïntegreerde totaaloplossing. Geïntegreerde systemen bieden uw gemeente het meest gemak. Gaat u een nieuw bedrijfspand bouwen? Dan is dit het ideale moment voor Lagarde. Is uw huidige situatie het uitgangspunt? Dan komt Lagarde met een goed doordacht migratietraject. Zo bent u, hoe dan ook, in korte tijd klaar voor de toekomst! Investeer in de toekomst van uw onderneming. Lagarde BV is leverancier, installateur en adviseur van Aerohive WiFi. Diverse ondernemingen werken inmiddels met een draadloos netwerk van Lagarde BV. Over Lagarde BV << Direct contact: tel.: mail:

Wi-Fi zonder controllers: Minder hardware, meer waarde

Wi-Fi zonder controllers: Minder hardware, meer waarde Wi-Fi zonder controllers: Minder hardware, meer waarde Wireless 2.0 De Wi-Fi-markt voor ondernemingen groeit razendsnel. Voorspellingen geven aan dat deze markt de komende drie jaar zelfs zal verdubbelen.

Nadere informatie

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing Cloud computing Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De term is afkomstig

Nadere informatie

ILLUSTRATIE VOORZIJDE

ILLUSTRATIE VOORZIJDE uitgave 3 juni 2014 ILLUSTRATIE VOORZIJDE Open for Support, afgekort O4S, is een leverancier van datacenter diensten. O4S levert geen individuele diensten of producten. Wij leveren een uniek totaalconcept

Nadere informatie

Gemoedsrust voor u en uw bedrijf

Gemoedsrust voor u en uw bedrijf Gemoedsrust voor u en uw bedrijf Met de oplossingen van Cisco kunt u zich op uw bedrijf concentreren in plaats van op het netwerk Veranderingen in het zakelijke klimaat met succes doorstaan In de snel

Nadere informatie

Begrotingswijzer 2013-2014 Informatiediensten en ICTservices. KPN Lokale Overheid

Begrotingswijzer 2013-2014 Informatiediensten en ICTservices. KPN Lokale Overheid Begrotingswijzer 2013-2014 Informatiediensten en ICTservices voor gemeenten KPN Lokale Overheid Inhoudsopgave Het Nieuwe Samenwerken 4 Nieuwe diensten 5 Digitale Werkomgeving Gemeenten (DWG) 5 GemBox

Nadere informatie

portimagazine december 2010 Assurnet

portimagazine december 2010 Assurnet portimagazine december 2010 Assurnet 3 Editoriaal 4 Port-e-Mail Uw mailbox steeds bij de hand 6 Waarom Port-e-Mail? U werkt zonder Port-e-Mail? Ontdek de risico s ervan! 8 Port-e-Mail Uw collega's getuigen

Nadere informatie

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. Dat doen we via een sterk netwerk van meer dan

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

DE INRICHTING VAN EEN GEMEENTELIJK KCC 2013 EEN MITEL WHITE PAPER

DE INRICHTING VAN EEN GEMEENTELIJK KCC 2013 EEN MITEL WHITE PAPER DE INRICHTING VAN EEN GEMEENTELIJK KCC 2013 EEN MITEL WHITE PAPER INHOUD INLEIDING...1 INTEGRATIE KANALEN...2 SCHEIDING FRONT EN BACKOFFICE...2 BEREIKBAARHEID BACKOFFICE...3 MOBIEL BEREIKBAAR...3 DE PRAKTIJK:

Nadere informatie

Uw mailbox steeds bij de hand

Uw mailbox steeds bij de hand 4 Port-e-Mail Uw mailbox steeds bij de hand Met de moderne, professionele e-mailservice Port-e-Mail krijgt uw mailbox een nieuwe dimensie! Wat dacht u ervan om altijd en overal toegang te hebben tot uw

Nadere informatie

Verbonden. 11 operations update Duidelijke facturen Nieuw generatie netwerk

Verbonden. 11 operations update Duidelijke facturen Nieuw generatie netwerk Verbonden Magazine / Jaargang 3 / nummer 6 / VoorJaar 2011 Verbonden Telefonie over IP 3 face 2 face Michael Toornent, Product Specialist 7 Productnieuws Hosted Telefonie 8-9 Verbonden met de klant Van

Nadere informatie

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma J A A R G A N G 2 N U M M E R 5 W I N T E R 2 0 1 0 MKB Best Choice 2010 2011 in staat het in teken het teken van van duidelijke communicatie Verder in dit nummer: Klantcase Waternet aan Waternet het woord

Nadere informatie

ASEWARE. Allemaal door dezelfde straat M AGAZINE. VvAA verbetert dienstverlening

ASEWARE. Allemaal door dezelfde straat M AGAZINE. VvAA verbetert dienstverlening CASEWARE MAGAZINE 1 C M AGAZINE ASEWARE CaseWareMagazine is een uitgave van CaseWare Nederland bv Slimme integratie Exact Online en CaseWare Continuous monitoring verhoogt efficiency en kwaliteit Studenten

Nadere informatie

Blijven ontdekken 10 redenen om te investeren in automatisering Jubileummagazine

Blijven ontdekken 10 redenen om te investeren in automatisering Jubileummagazine Ntwrk Jubileummagazine 10 jaar AMR ict 2011 een tien in vooruitzien Blijven ontdekken 10 redenen om te investeren in automatisering Jubileummagazine Ntwrk 1 AMR ictien AMR ictoekomst Tien jaar AMR ict,

Nadere informatie

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek Een complete werkplek inclusief hard- en software zonder zorgen? Laat WerkPlek voor u werken Thuis, op kantoor

Nadere informatie

Matrix Solutions. Telecom designed by your business

Matrix Solutions. Telecom designed by your business Matrix Solutions Telecom designed by your business Mobistar Matrix Solutions voorziet in al uw specifieke telecombehoeften Waarom kiezen voor Mobistar Matrix Solutions Oplossingen op maat van de klant

Nadere informatie

Vanuit ambitie naar onbezorgde IT

Vanuit ambitie naar onbezorgde IT Have a nice day met IT die écht past bij uw bedrijf! Vanuit ambitie naar onbezorgde IT Het mooie van ambities is dat je nooit klaar bent ze te realiseren. Gisteren was mooi, vandaag is prachtig en morgen

Nadere informatie

Whitepaper Vast-mobiel integratie

Whitepaper Vast-mobiel integratie Whitepaper Vast-mobiel integratie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vast versus mobiel... 3 2 Wat is vast-mobiel integratie?... 4 2.1 Anywhere... 4 2.2 Mobiele apps... 5 2.3 Forced on PBX... 5 2.4 Private

Nadere informatie

De voordelen van cloudnetwerken

De voordelen van cloudnetwerken whitepaper De voordelen van cloudnetwerken Cloudnetwerken inschakelen om de IT-kosten te verlagen en de IT-productiviteit te verhogen Inleiding Er ligt een voortdurende druk op organisaties in zowel de

Nadere informatie

EspritXB: een echte Service Integrator. Verder in dit nummer: Klantcase ArboUnie De mensen achter EspritXB

EspritXB: een echte Service Integrator. Verder in dit nummer: Klantcase ArboUnie De mensen achter EspritXB J A A R G A N G 1 N U M M E R 1 V O O R J A A R 2 0 0 9 EspritXB: een echte Service Integrator Verder in dit nummer: Klantcase ArboUnie De mensen achter EspritXB VERBONDEN JAARGANG 1 NUMMER 1 VOORJAAR

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN DOOR KLANTEN. Wat is het leveringsgebied in Zoetermeer?

VEEL GESTELDE VRAGEN DOOR KLANTEN. Wat is het leveringsgebied in Zoetermeer? VEEL GESTELDE VRAGEN DOOR KLANTEN Wat is het leveringsgebied in Zoetermeer? Er wordt een ring van glasvezel aan gelegd waardoor in principe alle bedrijven op alle terreinen aangesloten kunnen worden. Er

Nadere informatie

Informatiediensten en ICT-services speciaal voor gemeenten

Informatiediensten en ICT-services speciaal voor gemeenten Begrotingswijzer 2011 2012 Informatiediensten en ICT-services speciaal voor gemeenten Verbindt de overheid 1 Ontwikkelingen e-overheid 4 Basisregistraties Basisregistratie Gebouwen (BAG) 8 GBA als basisregistratie

Nadere informatie

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN Het realiseren van bedrijfsambities Discussie finance professionals SPECIALE UITGAVE DOOR VISMA SOFTWARE Thema AMBITIE VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN De controller als business partner 9 vragen en

Nadere informatie

Zakelijk Optimaal. Uw ideale groepsabonnement.

Zakelijk Optimaal. Uw ideale groepsabonnement. Zakelijk Optimaal. Uw ideale groepsabonnement. Inhoud. 3 Welkom in onze zakelijke wereld. 4 Het ideale groepsabonnement. 6 Vast Mobiel integratie. 8 Wereldwijd bereikbaar. 10 Mobiel Werken. Internet op

Nadere informatie

VOICE OVER. Klaar voor morgen OT2010. Alles in huis. Save the date! Bellen. flexibel. 11 september 2012. Mitel maakt overheidscommunicatie

VOICE OVER. Klaar voor morgen OT2010. Alles in huis. Save the date! Bellen. flexibel. 11 september 2012. Mitel maakt overheidscommunicatie VOICE OVER MAGAZINE VOOR DE OVERHEID I NR. 1 september 2012 Klaar voor morgen Mitel maakt overheidscommunicatie flexibel OT2010 een nieuwe start Alles in huis voor uw IT & Telecom Save the date! 11 september

Nadere informatie

Unified Communications voor ondernemers

Unified Communications voor ondernemers Unified Communications voor ondernemers Inleiding Voor u ligt een boekje over Unified Communications, een technologie waarmee u alle vormen van communicatie kunt integreren: vaste telefoon, mobiele telefoon,

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid en lagere kosten bij IrisZorg

Betere bereikbaarheid en lagere kosten bij IrisZorg Betere bereikbaarheid en lagere kosten bij IrisZorg Ga voor meer informatie naar vodafone.nl/zorg of bel met één van de Vodafone zorgspecialisten op: 010-2642020 Bij veel zorginstellingen is de bereikbaarheid

Nadere informatie

KETENINTEGRATIE. Service Management Simplified

KETENINTEGRATIE. Service Management Simplified KETENINTEGRATIE Service Management Simplified 2 KETENINTEGRATIE CONTENTS 04 GEMEENTE LELYSTAD OPENT DEUREN MET TOPDESK EN UMRA 06 OP ÉÉN LIJN MET UW LEVERANCIER 08 INEN15221 HELPT BIJ REGIE VOEREN 3 KETENINTEGRATIE

Nadere informatie

Artikel. BYOD en verder: Hoe u BYOD omzet in productiviteit

Artikel. BYOD en verder: Hoe u BYOD omzet in productiviteit Artikel BYOD en verder: Hoe u BYOD omzet in productiviteit Mobiliteit, productiviteit en BYOD Mobiliteit is een hedendaags fenomeen dat de ontwikkeling van technologie stimuleert. Enkele jaren geleden

Nadere informatie