Hebben zij het leukste baantje van onze school?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hebben zij het leukste baantje van onze school?"

Transcriptie

1 Sch lkrant De Dassenburcht Dé schoolkrant voor en door leerlingen van basisschool De Dassenburcht JAARGANG 1 NUMMER 1 OKTOBER 2015 Mag ik u even voor stellen De redactie van de schoolkrant Wat niemand weet over meneer Hans... Hij is er altijd en is altijd bezig met allerlei klusjes in en rond onze school. Maar toch zijn er dingen die jullie nog niet wisten van meneer Hans. Wat dat is? Lees het interview dat Wies en Rozemarijn met meneer Hans hielden op de volgende pagina! Hebben zij het leukste baantje van onze school? Deze dames uit groep 8 hebben het voorrecht om de belangrijkste bijzaak voor alle meesters en juffen van onze school te verzorgen. Sla snel de bladzijde om om erachter te komen wat dat is... Atel-wie, atel-wat? Atelier! Eens een keer wat anders kunnen doen op school. Lekker creatief bezig zijn met je handen. De mooiste creaties worden gemaakt tijdens de ateliers die ouders en leerkrachten samen organiseren voor de bovenbouw. Ook deze schoolkrant is het resultaat van een atelier. Wilt u, ouder van De Dassenburcht, ook een keer meedraaien? De kinderen zouden dat fantastisch vinden!!

2 Is koffie rondbrengen op school een leuk werkje? Ja! Het leukste atelier-baantje? Tijdens het atelier op vrijdagen brengen zij koffie en thee rond bij alle juffen en meneren op school. Britt en Pleuntje wilden wel wat meer weten. Wie zijn jullie? Roos (rechts) en Belle (links) uit groep 8. Is het ook moeilijk? Soms wel. Bijvoorbeeld de trappen op en af met het karretje waar de koffie en thee op staat. Is het grappig? Ja. COLUMN Supertrots op de Dassenburcht-journalisten! Acht enthousiaste leerlingen uit de bovenbouw hebben drie weken lang tijdens het atelier gewerkt aan het maken van de allereerste schoolkrant van De Dassenburcht. Het is een schoolkrant geworden waar ze trots op mogen zijn! Ik ben in ieder geval heel erg trots op deze acht kanjers, die het aandurfden om mensen te interviewen, vragen te stellen, stukken te schrijven en foto s te maken over allerlei zaken die hier op school spelen. Wordt hopelijk vervolgd! Brigit Span hoofdredacteur Colofon Dit is de redactie van de schoolkrant Ik ben Hessel. Ik ben 11 jaar en zit in groep 8. Ik doe mee aan de schookrant omdat het me heel leuk leek. Ik ben Joep, ik zit in groep 8. Ik doe mee aan de schoolkrant. Ik ben 11 jaar. Ik ben Pleuntje en ik ben 8 jaar. Ik word 21 feburari 9 jaar. Ik zit in groep 5. Hallo ik ben Rozemarijn Brox ik ben 11 jaar ik zit in groep 7. Ik hou van schrijven, daarom zit ik bij de schoolkrant. Ik vind het leuk om mensen te interviewen. Hallo ik ben Wies uit groep 6. Ik zit bij de schoolkrant want ik vind het leuk om mensen te interviewen. Ik heet Savannah. Ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6. Hoi ik ben Kas ik ben 11 jaar en ik zit in groep 7. Ik doe mee aan de schoolkrant omdat het me leuk leek om een keer een krant te maken. Ik ben Britt, ik zit in groep 4/5. Ik ben 8 jaar, en word 7 januari 9 jaar.

3 HET INTERVIEW EEN INTERVIEW MET MENEER HANS Wies en Rozemarijn gingen samen op congiërge Meneer Hans af voor een interview. En kwamen achter dingen die niemand wist van hem... Waarom heb je dit werk gekozen? Het is heel leuk om te doen. Waarom vind je dit zo leuk? Ik vind het heel leuk om mensen te helpen. Vind je het erg als je op en neer moet lopen? Nee, dat vind ik niet heel erg. Hoe oud ben je? 53 jaar. Waar kom je vandaan? Ik kom uit gerwen Vind je het erg als je spuug moet opruimen? Dat is niet leuk, maar het hoort erbij. Heb je een vrouw? Nee, ik heb geen vrouw. Heb je kinderen? Nee, geen kinderen. Wat weet niemand van jou? Dat ik zelf mijn kleren maak als ze kapot zijn. Ben je een open iemand? Ja, ik ben best wel een open iemand. NIEUWSFLITS De eerste atelierronde zit erop! De kinderen van de bovenbouw konden kiezen uit: * Schilderen als een kunstenaar (Ciciel Veltmans en Monique Veugelers) * Je eigen kussen maken (Susan Holst-Nielsen) * Moraal en ethiek (Naoual Bouabdellah) * Vincent van Gogh (Frans van den Bogaard) * Schoolkrant maken (Brigit Span) * Mozaiëken (meester Humphrey) * Papiermaché (juf Janneke) * Maak je eigen bordspel (juf Chantal) * ICT (meester René) * Knikkerbaan maken met de kleuters (juf Anja) * Koffie- en theejuffen Dit kunnen we alleen met hulp van ouders/opa s/ oma s! Dank voor jullie hulp! Wil je ook meehelpen? Geef je dan op bij juf Janneke, juf Chantal of meester René.

4 DE QUIZZZZ Rozemarijn en Wies willen wel eens testen wie er alles weten van De Dassenburcht. Doe de quiz! 1. Wat deden ze in het atelier van juf Chantal? 2. Wat voor lijm gebruikte juf Janneke in haar atelier? 3. Wat voor muziek draaiden ze bij beroemde schilders? 4. Welk spel speelden ze bij ICT? 5. Welke meester of juffen heeft groep 3? 6. Welke groepen stonden vorige week in de Schijnwerpers? 7. Hoeveel kinderen zitten er in de groep van meester Rico? Antwoorden: 1: bordspellen maken 2: behangselplak 3: klassieke muziek 4: codekraker 5: Lucia en Heidy 6: groep 1/2 en 4/5 7: 26 MOPPENBORD Waarom is een schaap blij dat hij kan lopen? Omdat ie vroeger lam was. Twee slagen komen elkaar tegen in de jungle. Vraagt de ene slang aan de andere: Denk jij dat ik giftig ben? Hoezo?, vraagt de tweede slang. Omdat ik net op mijn tong heb gebeten! Er was een meneer aan het vissen bij een bordje verboden te vissen. Er kwam een politie-agent die zei Meneer u mag hier niet vissen! Dat doe ik ook niet; ik leer mijn worm zwemmen.

5 Door: Hessel en Kas De kinderen van het atelier papiermaché maken een vis. Ze lijmen de kranten op de ballon en uiteindelijk wordt het een vis. Kliederen met papiermaché Er is een nadeel aan het atelier: juf Janneke wil de hele tijd iedereen een hand vol met behangselplak geven... Potjes en plankjes met mozaiek Door: Hessel en Kas De eerste keer atelier voor Ilse uit groep 5. Ze zit bij mozaïek. Ze moeten tegels op een pot plakken. Je moet een pot meenemen anders krijg je een plankje. Ze vindt het leuk maar ze weet niet of ze het de volgende keer weer gaat kiezen.

6 KLEURPLATEN Britt en Vera zochten herfstige kleurplaten uit voor jullie.

7 OVER PESTEN Ilse Bastiaans uit groep 6 (onze speciale gast) volgde het atelier over Moraal en Ethiek en schreef een verhaal over pesten Mijntje werd wakker en voelde meteen buikpijn. Ze dacht: Oh nee: weer naar school! Ik moet maar uit de buurt blijven van die pesters. Ze ging naar beneden ze nam de tas mee en snel op de fiets naar school. Een paar meter voor de school zag ze de pesters al staan. Snel naar de klas, maar voor op de trap stonden weer andere pesters naar haar te grijnzen. Ze dacht dat haar leven nooit meer leuk zou worden. Eindelijk zit ze in de klas en al gauw was het pauze ze ging naar buiten. Natuurlijk, dacht ze daar zijn de pesters weer. Ze stonden om Mijntje heen en duwden haar en scholden haar uit. Ze was superbang, maar gelukkig zag iemand het. De pesters verdwenen en het meisje vroeg aan Mijntje of ze wilde praten. Dat vond Mijntje wel goed. Na school ging ze naar dat meisje toe en die vertelde dat ze vroeger ook werd gepest en dat je gewoon moet opkomen voor jezelf. Ik help je daarbij. Je hoeft echt niet meer bang te zijn! In de avond lag ze in bed en dacht na. Ik ga morgen naar school en zeg dat ze moeten stoppen met pesten. Ik ga het gewoon doen! De volgende ochtend zat ze in de klas en zei tegen het meisje: Het is gelukt! Ik heb het gedaan; ik heb gezegd dat ze echt moeten stoppen. Goed gedaan, zei het meisje, zie je wel. En het meisje en Mijntje werden dikken vriendinnen en werden nooit meer gepest. Foto s: Hessel en Kas

8 WOORDZOEKER WOORDZOEKER maken Online Met oplossing T Q J I T X C R L H I B U B G A N F I F I U X E C O N C I E R G E E J T W L R L B H T R A V R G H L L M N J U F F E N A R Z Y A C F K R Q M E S R W W L H O A U D I V R K F N E I X A Q I I O K N N D A S S E N B U R C H T O L A T L A A Z M Y G Q A L O F K E E R S O M M E N S G H S R E T S E E M K U U A H Z T E Y H Q H Q B J F V P L J K L M Z U N X Q H V I G K Q W X Q X S C C G G R O E P E N X U F N O O U T N P U G V V Z R S E C Z G A DASSENBURCHT KLASLOKAAL NUENEN KEERSOMMEN GYMZAAL CONCIERGE GROEPEN JUFFEN MEESTERS 10,10,3,4,0,0,0,0

9 TUSSEN KUNST EN KITSCH Verschillende ateliers gingen over kunst en kunstige dingen maken. Zo kon je de kunstenaar in jezelf ontdekken bij het schilderen. Maar je kon ook alles leren over de bekende schilder Vincent van Gogh. Deze groep ging ook wandelen door Nuenen op zoek naar Van Gogh en schilderde zelf een Van Gogh-schilderij. KRAAK DIE CODE! Door: Hessel en Kas Largo en Joost uit groep 8 zitten bij ICT. Ze vinden het leuk en ze zijn het spel codekraker aan het doen. Dat vinden ze wel leuk, maar de uitleg vonden ze niet zo leuk. Je moet de vogel programmeren dat is best moeilijk, want hij moet naar de noot toe.

10 Hartjes van stof Door: Joep en Savannah Er is ook een kussenatelier. Daar maken ze mooie kussens in vormen, hartjes en nog veel meer. Met naald en draad en naaimachine en stofjes. Ze vinden het leuk om te doen met z n allen. Ze leren veel dingen.

11 DIT WAS DE SCHOOLKRANT VAN DE DASSENBURCHT TOT DE VOLGENDE KEER...

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Een echt optreden in het klooster! Acrobaten en durfals op De Theaterdag. Lekker griezelen...

Een echt optreden in het klooster! Acrobaten en durfals op De Theaterdag. Lekker griezelen... Sch lkrant De Dassenburcht Dé schoolkrant voor en door leerlingen van basisschool De Dassenburcht Jaargang 1 Nummer 2 maart 2016 Een echt optreden in het klooster! Acrobaten en durfals op De Theaterdag

Nadere informatie

Kanjertraining uitleg van groep 7A

Kanjertraining uitleg van groep 7A Kanjertraining uitleg van groep 7A We hebben op de piethein een werkboek van de kanjertraining en ik ga vertellen wat er in het boek staat. Er staat in het werkboek meestal samenwerkings opdrachten bijvoorbeeld,

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel In één klap Auteur: Johanna van Caspel Voorwoord Beste lezer, In deze tijd zijn veel mensen bezig met allerlei dingen die er niet toe doen, we maken ons druk om van alles en nog wat maar zien niet wat

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

WAT IS PESTEN ANDERS ZIJN

WAT IS PESTEN ANDERS ZIJN Pesten door; Luna, Kayleigh, Maartje en Tim WAT IS PESTEN Wat is pesten? Pesten is een vorm van vervelend doen. Tegen anderen bijvoorbeeld slaan, schoppen, uitschelden noem maar op. Maar een ding is zeker

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Niet vergeten. Groepsverdeling. 1 juli 2015, jaargang 5 nummer 20

Niet vergeten. Groepsverdeling. 1 juli 2015, jaargang 5 nummer 20 1 juli 2015, jaargang 5 nummer 20 Niet vergeten donderdag 2 juli einde schoolkamp groep 8 vrijdag 3 juli rapporten mee groep 1 t/m 7 dinsdag 7 juli rapportgesprekken (indien gewenst) woensdag 8 juli leerlingenraad

Nadere informatie

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi,

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi, Schoolkrant 4 Hoi, Wij zijn de nieuwe redactie. Groep 8 is bezig met de musical en daarom nemen wij het over. Wij zijn Floortje, Janna, Jeroen en Milan uit groep 7 Vonden jullie de vorige schoolkrant ook

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

PESTEN OP SCHOOL ONDERZOEK STICHTING DE KINDERTELEFOON 19 SEPTEMBER 2016

PESTEN OP SCHOOL ONDERZOEK STICHTING DE KINDERTELEFOON 19 SEPTEMBER 2016 PESTEN OP SCHOOL ONDERZOEK STICHTING DE KINDERTELEFOON 19 SEPTEMBER 2016 Wil je iets meer vertellen over het pesten? Ik werd vanaf de brugklas gepest op de middelbare school. De leraren wisten het, ze

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Schoolkrant Juli 2012

Schoolkrant Juli 2012 Schoolkrant Juli 2012 Van Dumont Tot mond Niels Finsenstraat 35 2035 CZ Haarlem Tel.: 023-5332017 E-mail: info@dumonthaarlem.nl HET THEMA IS DEZE KEER: DIEREN Dierenspelletjes In de vakantie heb je veel

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Het Merlidl 1 Het mooiste tijdschrift van het jaar 2018/2019

Het Merlidl 1 Het mooiste tijdschrift van het jaar 2018/2019 Het Merlidl Het mooiste tijdschrift van het jaar 2018/2019 1 2 3 4 Niet iedereen vindt werken als docent leuk, maar zij hebben er ook weinig argumenten voor. Daarom besloten een paar organisaties in heel

Nadere informatie

Even voorstellen: Pool:

Even voorstellen: Pool: Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van groep D2. De afgelopen periode hebben we in D2 hard gewerkt. Wij hebben veel geleerd, maar ook veel leuke dingen gedaan. De nieuwsbrief is voor het grootste

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8)

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) 1. Wat is pesten: Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons op Het Mozaïek. Het is een probleem dat wij niet willen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter Melkweg Lezen Alfa A Hoe gaat het? De dokter Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hoe gaat het?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

Voorkom. Pesten. DMS-educatief

Voorkom. Pesten. DMS-educatief Voorkom Pesten lle kinderen krijgen weleens met pesten te maken. Bij pesten is het ene kind altijd sterker dan het andere. De een heeft meer kracht, een grotere mond of meer invloed op de ander. Diegene

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af.

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. Wat doe jij daar, vraagt de aap Baboe. Ik ben op zoek naar een thuis, zegt Miny. Kom maar bij mij

Nadere informatie

Wanita Sponsor Krant. Dé wanita krant van de Prinses Ireneschool. Een Sponsorkrant door kinderen van de Prinses Ireneschool. Wanita s eerste krant

Wanita Sponsor Krant. Dé wanita krant van de Prinses Ireneschool. Een Sponsorkrant door kinderen van de Prinses Ireneschool. Wanita s eerste krant Wanita Sponsor Krant Dé wanita krant van de Prinses Ireneschool. februari/maart 2013, jaargang 1 nummer 1. www.pr-ireneschool.nl Een Sponsorkrant door kinderen van de Prinses Ireneschool Krimpen aan de

Nadere informatie

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan!

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbaan Bouwen 4/5 Weken geleden ging heel groep 8 een achtbaan bouwen. Elke week gingen we verder aan de achtbaan. Het was van papier

Nadere informatie

Je bent uniek. Plak hier een baby foto. van jezelf.. Mijn vinger afdrukken:

Je bent uniek. Plak hier een baby foto. van jezelf.. Mijn vinger afdrukken: Je bent uniek Jij bent uniek. Er is niemand die precies is zoals jij! Ook al lijk je als 2 druppels water op een tweeling broer of zus. Iedereen is uniek.. Plak hier een baby foto van jezelf.. Mijn vinger

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Werkstuk Verzorging Pesten

Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk door een scholier 1721 woorden 12 juni 2005 6,9 373 keer beoordeeld Vak Verzorging HOOFDSTUK 1 WAT IS PESTEN Pesten is iets heel anders dan plagen, plagen is bijvoorbeeld

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

3 Pesten is geen lolletje

3 Pesten is geen lolletje Na deze les kun je: het verschil tussen plagen en pesten noemen; jouw ervaringen met pesten vertellen; uitleggen hoe je pesten kunt stoppen; afspraken maken over pesten. 3 Pesten is geen lolletje Pesten

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017 AFSCHEID. Personeel

Nieuwsbrief juli 2017 AFSCHEID. Personeel Nieuwsbrief juli 2017 AFSCHEID SmdB De Ark Deze nieuwsbrief staat in het teken van afscheid nemen. We nemen afscheid van de leerlingen groep 8, die naar het Voortgezet onderwijs gaan! We nemen afscheid

Nadere informatie

[Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken.

[Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. [Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. Sleep dit tekstvak als u het ergens anders op de pagina wilt plaatsen.]

Nadere informatie

Daar is de schoolkrant weer! De schoolkrant is deze keer samengesteld door kinderen uit de Bommel.

Daar is de schoolkrant weer! De schoolkrant is deze keer samengesteld door kinderen uit de Bommel. Schoolkrant 4 Jaargang 1 Mei en Juni 2018 Mei 2018 Daar is de schoolkrant weer! De schoolkrant is deze keer samengesteld door kinderen uit de Bommel. In deze schoolkrant kunnen jullie lezen wanneer we

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag door J. 1301 woorden 29 oktober 2016 5,2 31 keer beoordeeld Auteur Genre Maren Stoffels Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: pesten

gedragsregel in verhaal: pesten gedragsregel in verhaal: pesten Hallo zwemmers! Zoals jullie weten, is Miep Muis van zwemclub de Spatters nog niet zolang geleden gestopt met zwemmen. Haar trainer heeft mij verteld dat ze niet meer wilde

Nadere informatie

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be 1ste leerjaar Op dinsdag 8 mei bleven de kinderen van het eerste leerjaar een nachtje op school

Nadere informatie

Beste verpleegkundigen, hulpverleners en leerkrachten,

Beste verpleegkundigen, hulpverleners en leerkrachten, Beste verpleegkundigen, hulpverleners en leerkrachten, Dit eenvoudige kleurboekje kan worden gebruikt om kinderen van zo n drie tot acht jaar vertrouwd te maken met stoma-operaties. Wij raden u aan het

Nadere informatie

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012 De schoolkrant Onder redactie van groep 7a December 2012 Hallo allemaal, Leuk dat je de eerste schoolkrant leest. We beginnen met het programma van de schoolkrant. 1. Het nieuws 2. Vermaak. 3. Interviews

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Hotel Hallo - Thema 1 Hallo

Hotel Hallo - Thema 1 Hallo Hotel Hallo - Thema 1 Hallo opdrachten VISITE 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie

Vragenlijst Leerlingen

Vragenlijst Leerlingen Vragenlijst Leerlingen Algemene vragen 1. Ben je een jongen of een meisje? Jongen Meisje 2. In welke schoolgroep zit je? Groep 6 Groep 7 Groep 8 3. In welk land ben je geboren? Nederland Suriname Turkije

Nadere informatie

Fleur Wakkermuis, klas 7B. Geronimo Stilton En het geheim van het verborgen Eiland

Fleur Wakkermuis, klas 7B. Geronimo Stilton En het geheim van het verborgen Eiland Fleur Wakkermuis, klas 7B Geronimo Stilton En het geheim van het verborgen Eiland Hoofdstukken! 1. Oud kasteel blz. 3-4 2. Op verborgen eiland blz. 5-7 3. Floor het elfje blz. 8-11 4. Geronimo gered blz.

Nadere informatie

Jip en Janneke op avontuur...

Jip en Janneke op avontuur... Jip en Janneke op avontuur... voor de kleuter: een kijk-boekje voor de ouder: een voorlees- & weet-boekje U aangeboden door: Gemeentelijke basisschool Kerkeblokken 7 2560 Nijlen 03 41 00 130 goezo.kerkeblokken.directie@nijlen.be

Nadere informatie

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt.

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. Water 2 Speuren naar water Doelen Begrippen De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. de druppel, stromend water Materialen Tip Lamineer

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Hoi! Hallo allemaal, wij zijn DieDrie. En je ziet het al: we zitten hier lekker te ontbijten. Niet zomaar een ontbijt, maar een ontbijtje met muziek. Eigenlijk draait ons

Nadere informatie

De heks van het bos door Nellie de Kok. Samenvatting

De heks van het bos door Nellie de Kok. Samenvatting De heks van het bos door Nellie de Kok Samenvatting De heks van het bos tovert iedereen om die ze in het bos tegen komt. Katrijn heeft de dokter gebeld als ze merkt dat Jan zijn stem is verloren. Natuurlijk

Nadere informatie

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen Wandelen voor water 21 Maart 2014 gingen groep 8 en groep 7 van onze school wandelen voor water. Dat hield in dat

Nadere informatie

DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS

DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS WWW.PESTWEB.NL DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS Kinderen en jongeren willen je hulp, als je maar (niet)... Wat kinderen zeggen over pesten Kinderen gaan over het algemeen het liefst met hun probleem naar hun

Nadere informatie

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken:

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken: januari 2018 Mooie herinneringen potje maken: Maak samen met je kinderen een mooi potje of doosje. Schilder, versier Stop er een memo blokje in en maak er een potlood aan vast. Alle mooie momenten van

Nadere informatie

LESBRIEF NACHTREIS - Sahand Sahebdivani (evt. Anastasis Sarakatsanos)

LESBRIEF NACHTREIS - Sahand Sahebdivani (evt. Anastasis Sarakatsanos) LESBRIEF NACHTREIS - Sahand Sahebdivani (evt. Anastasis Sarakatsanos) Bij deze versie hoort een digitale versie op Prezi: https://prezi.com/view/qdtwunxtktur20docoas/ Het is belangrijk om zelf alvast door

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste:

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Regels v.s.o. R Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Kom op tijd! De school begint om 08.45 uur Als je een probleem

Nadere informatie

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden.

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden. Zo werkt het Wat zagen jullie vandaag? Kun je dat samen tekenen of opschrijven? Allebei een brillenglas! Wat zagen jullie vandaag? Iedereen ziet iets anders en herinnert zich andere dingen. Teken of schrijf

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

We gaan het hebben over: de kanjertraining zonder te praten, alleen wel mag je drie keer praten anders is de opdracht niet geslaagd.

We gaan het hebben over: de kanjertraining zonder te praten, alleen wel mag je drie keer praten anders is de opdracht niet geslaagd. We gaan het hebben over: de kanjertraining zonder te praten, alleen wel mag je drie keer praten anders is de opdracht niet geslaagd. We kregen 3 opdrachten die we zonder te praten moesten uitvoeren. Opdracht

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 Daar ben ik weer! In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

Allereerst zijn we benieuwd naar jouw reactie en willen we graag dat je de volgende vragen beantwoordt:

Allereerst zijn we benieuwd naar jouw reactie en willen we graag dat je de volgende vragen beantwoordt: Pesten: ECHT NIET Terugblik Beste werker van team 6, Afgelopen vrijdag heb je als afronding van onze introductieweek de film BENX kunnen zien. Dit hebben we niet zonder reden gedaan. Deze film past immers

Nadere informatie

Staat op haalt een pilsje en neemt zelf een kopje thee Stilte

Staat op haalt een pilsje en neemt zelf een kopje thee Stilte : zij 9 maanden zei hij, 9 maanden, hooguit 1,5 jaar Dat is 12 en 6 18 maanden. 1 keer zo veel ja een keer zo veel Best veel 9 maanden In 9 maanden baar je een kind In 18 2 Dat is wel veel Ja, dat is wel

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd! Nieuwsbrief juni 2019 Agenda 3 juni Ringrijden groep 8 3 juni MR vergadering, 19:45 uur 4 juni Juf Marianne afwezig, geen GVO 4 juni Juf Petra afwezig, geen HVO 6 juni Boerderij ochtend groep 6/7 10 juni

Nadere informatie

De Bitsflits. Jaargang 18 nummer 12b juli 2016

De Bitsflits. Jaargang 18 nummer 12b juli 2016 De Bitsflits Jaargang 18 nummer 12b juli 2016 Afscheid nemen Het is bijna zomervakantie, tijd van afscheid nemen. Deze Bitsflits staat in het teken van de kinderen van groep 8, die vertrekken en een afscheidswoordje

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

25 mei Lisa 28 mei Marja

25 mei Lisa 28 mei Marja De hele klas is druk aan het rekenen en juf Marja kijkt taalwerkjes na. Ik moet eigenlijk ook sommen maken, maar ik kan me niet goed concentreren, dus kijk ik naar de reuzen-verjaardagskalender aan de

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

woorden die je moet zoeken: (in de woordzoeker op het volgende blad) zomer vakantie zwemmen juf strand ijs bikini school zwembroek honte warm

woorden die je moet zoeken: (in de woordzoeker op het volgende blad) zomer vakantie zwemmen juf strand ijs bikini school zwembroek honte warm Zet je zonnebril maar op want de zon is lekker fel Oooooohh lekker ijsje Met de zon is de dag zo om en we gaan vaak zwemmen Regen is er niet meer zo veel Merel, Romy, Caydee woorden die je moet zoeken:

Nadere informatie

Jaargang 8 - Editie 1

Jaargang 8 - Editie 1 Jaargang 8 - Editie 1 Het is rood en het vliegt? Een duif met een bloedneus,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Moeder:'zoontje, hoe vaak moet ik je zeggen dat je niet met vuile voeten binnen mag

Nadere informatie

Mijn oma, Groetjes van Joost ( groep 1-2 C )

Mijn oma, Groetjes van Joost ( groep 1-2 C ) Mijn oma, Mijn oma is bijzonder Mijn oma kan heel veel, van mijn oma krijg ik lekkere snoepjes zeker als wij samen terug komen van de kapper. Ik mag meer bij mijn oma dan thuis. Wisten jullie ook dat mijn

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Weekmail 29. 23 april 2013

Weekmail 29. 23 april 2013 Weekmail 29 23 april 2013 Leren zorgen voor jezelf en de ander Themaweek Kunst Deze week is dan eindelijk de themaweek Kunst begonnen. De opening was op maandagochtend in de hal van de school. Juf Hafida,

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Lucas 9 11b -17 Geven jullie hen maar te eten Omdat Jezus zulke mooie verhalen over

Nadere informatie

Verslag Nederlands Bloemlezing

Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag door Hilde 1031 woorden 26 maart 2018 0 keer beoordeeld Vak Nederlands ZIE BIJLAGE VOOR AFBEELDINGEN. Inhoud 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Nadere informatie

BEDANKT VOOR ALLE COOLE JAREN!!!!!!

BEDANKT VOOR ALLE COOLE JAREN!!!!!! Kimberly Brongers Marco Capoccia Hoi ik ben Kimberly, ik ben 12 jaar oud en na de bassischool ga ik naar Twickel Borne mijn niveau is KBL. Ik zit na 9 jaar op de Telgenkamp want ik ben blijven zitten.

Nadere informatie