Hercules DJ Console. De eerste blik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hercules DJ Console. De eerste blik"

Transcriptie

1 Hercules DJ Console Het zal niemand zijn ontgaan dat de roots van een van uw redacteuren bij de hcc! ligt en dan met name in de Multimedia hoek. En bij multimedia denken we dus gelijk aan foto, video en geluidsbewerkingen. Toen we dus de kans kregen om een 2 e hands Hercules DJ console aan te schaffen hebben we die kans met beide handen aangepakt. Uiteraard leggen we de console op te testbank en wijten er een artikel aan. Maar omdat we het wiel niet voor de 2 e keer hoeven uit te vinden, plaatsen we een artikel uit 2003 dat we vonden op de site van Hardware.info. De auteur van het artikel is Robert van Weersch. De eerste blik De redelijk forse doos van de DJ Console is relatief goed gevuld, omdat de DJ Console niet zomaar een externe geluidskaart is, maar ook een bedieningspaneel voor allerhande Windows-software. Dit bedieningspaneel is vormgegeven als een soort mengpaneel, wat vooral de huiskamer-dj moet aanspreken. Op de foto lijkt het groter dan het is, namelijk slechts 20x24 cm. Als we de doos verder inspecteren, vinden we nog een USB-kabel, draagband, afdekklep en CD. Een voeding ontbreekt, om de simpele reden dat deze niet nodig is: de DJ Console haalt zijn stroom uit de USB-poort. De draagband kan aan de onderste hoeken bevestigd worden, zodat de reizende amateur-dj de console makkelijk kan meenemen. Het apparaat voelt erg degelijk aan, ondanks dat het bijna geheel uit kunststof is opgetrokken. We nemen de summiere handleiding door, en sluiten de console aan. Meteen beginnen alle knopjes op te lichten en in patronen te knipperen in rood, groen en wit op een goudkleurige achtergrond, waardoor we de neiging krijgen om "Jingle Bells" te gaan zingen. De driver wordt gevraagd, en we installeren een paar honderd megabytes aan allerhande DJ-, mix- en sequencer-software. De lampjes zijn tot rust gekomen... Terwijl de software druk bezig is met installeren, kijken we alvast naar de knopjes en aansluitingen, die in indrukwekkende getale aanwezig zijn. De functie van de knopjes is volledig afhankelijk van de gebruikte software, maar gelukkig houden de softwarefabrikanten zich redelijk aan de gebruikelijke "key-mappings". Het bedieningspaneel is dus niets meer of minder dan een vervanging van muis en toetsenbord: alle bewerkingen die op het geluid worden losgelaten worden door de software gedaan. De DJ Console voegt dus geen extra functionaliteit toe aan deze software, maar alleen een andere manier van bedienen. De beschreven functies zijn dus afhankelijk van de gebruikte software.

2 De knopjes Op de bovenkant bevinden zich de bedieningselementen. De linkerkant en rechterkant zijn identiek - zij het gespiegeld - en bedienen naar keuze één of twee geluidssignalen. Het voordeel van deze opzet is dat de DJ met één stereokanaal kan werken, en dit kan beluisteren via monitorspeakers of hoofdtelefoon, terwijl op het tweede stereokanaal het geluid afgespeeld wordt dat naar de hoofdoutput gaat. De DJ kan dus alvast het volgende af te draaien nummer voorbereiden, terwijl het publiek hier niets van merkt, en naar een ander nummer luistert. De kleine zwarte draaiknopjes zijn voor volume, treble, middentonen en bas. De ronde witte knopjes zijn om het betreffende kanaal al dan niet over de monitorspeakers/hoofdtelefoon weer te geven. Zo kan de DJ dus makkelijk wisselen tussen het actuele nummer, en het volgende nummer. Met de knopjes "pitch" kan de toonhoogte van het nummer tijdelijk gewijzigd worden, tot ze worden losgelaten. Afhankelijk van de software kan dit met of zonder behoud van het tempo gebeuren. Met de pitch-schuifregelaar kan men hetzelfde doen, maar dan vloeiend en permanent. Dit is handig om het tempo van twee nummers op elkaar af te stemmen, of een nummer geleidelijk langzamer of sneller af te spelen. Het tempo van een soundtrack wordt uitgedrukt in BPM: Beats Per Minute. De knoppen "track" dienen om het vorige of volgende nummer in de playlist te selecteren. Met "cue" kan men cue points plaatsen in een nummer. Dit zijn bookmarks waar men dan met een knopdruk snel naartoe kan springen. De knoppen met de nummertjes 1, 2 en 3 zijn afhankelijk van de ingestelde functie te gebruiken om geluidseffecten op te roepen, naar cue points te springen of om loop points te definiëren. Met de knop "Master tempo" kun je instellen dat de schuifregelaar voor het tempo gebruikt kan worden. De knopjes "auto beat" knipperen mee op het tempo van het betreffende kanaal, en kunnen gebruikt worden om de BPM van de twee kanalen op elkaar aan te passen. De joystick in het midden is bedoeld om de muis en cursorstoetsen te vervangen. De twee brede witte knoppen dienen als linker- en rechtermuisknop. De twee grote zwarte schijven zijn bedoeld voor een aantal zaken. Zo kunnen ze gebruikt worden om een liedje vooruit of achteruit te spoelen, om het tempo te regelen, of om te scratchen. De crossfader is bedoeld om het geluid tussen de kanalen vloeiend te regelen. Zo kun je makkelijk het eerste nummer in het tweede nummer laten overgaan. Aan de voorkant vinden we een line-input, een microfooningang, en een hoofdtelefoonuitgang, De microfooningang kan via de regelaar gebruikt worden met de talkover functie: zodra de DJ in de mike praat, gaat de muziek automatisch zachter. De hoofdtelefoonuitgang is ook regelbaar, en kan gebruikt worden als monitor-uitgang, dus om stiekem het volgende nummer voor te bereiden.

3 Aan de achterzijde vinden we een 5.1-uigang, zowel in tulp- als in line-uitvoering, coaxiale en optische digitale in- en uitgangen, full-size MIDI-aansluitingen, en de USB-aansluiting. In DJ-modus werken de front-kanalen als hoofduitgang, en de achterkanalen als monitoruitgang. Software De driver-software is bijzonder simpel: drie volumeregelaars, een knopje om de modus te bepalen (DJ, 5.1 of ASIO), selectie van het inputkanaal, en de instelling van de talkoverdemping. Afhankelijk van de modus verandert de layout enigszins. De 5.1 modus, bedoeld voor games en DVD's

4 De DJ-modus, de meest interessante toepassing voor de DJ Console De ASIO-modus is bedoelt als je de DJ Console gebruikt in software zoals Steinberg's Cubase

5 Software (2) Naast de drivers levert Hercules nog de nodige software mee waarmee een beginnende DJ menige donkere winterdag kan doorkomen. NewDJ 2003 Hercules Edition is een mengpaneel waarmee het vrij simpel is om nummers vloeiend in elkaar te laten overlopen. De software maakt prima gebruik van de mogelijkheden van de DJ Console, waardoor elk knopje en schuifje precies werkt zoals je het verwacht. De standaardskin van NewDJ is minder gebruiksvriendelijk, maar biedt wél meer functionaliteit dan de rode Hercules-skin. Al met al een leuk programma, waar de beginnende DJ zijn gevoel voor mixen kan trainen.

6 OtsDJ is een demo die dertig dagen werkt. Met dit programma is het mogelijk om radioprogramma's te maken. Je kunt playlists maken, nummers die in elkaar overvloeien, microfoongeluid erin mixen, en dit allemaal vastleggen in één programmabestand. Een leuk programma, maar het is helaas een demo-versie, en de integratie met de DJ Console is niet geweldig; de bediening loopt met de muis veel beter. Software (3) Virtual DJ biedt grofweg dezelfde functionaliteit als NewDJ. Handig is de "automix" functie, waarmee je twee nummers automatisch in elkaar kunt laten overvloeien. Soms werkt dit erg goed, soms rijzen je de haren te berge. Scratchen gaat vreemd genoeg met de muis veel beter dan met de grote jog-dials op de DJ Console.

7 Ots CD Scratch is helaas alweer een soort demo-versie, en kan gebruikt worden, zoals de naam al aangeeft, om te scratchen. Het bijzondere is dat dit live met CD's kan. Helaas is ook hier de integratie met de DJ Console niet geweldig: de meeste knopjes werken wel, maar juist dé meest handige scratch-hulp, de jogdials, doen niks. Heel jammer! Storm 2.0 DJ Edition is een sequencer die geheel op samples en patterns is gebaseerd. Het beschrijven van de mogelijkheden van deze software levert al genoeg stof voor een eigen review, maar samengevat is het met Storm mogelijk om professionele dances/trance/hiphop te maken op nagenoeg dezelfde manier zoals dat in studio's gebeurt. De integratie met de DJ Console is redelijk, maar in praktijk werken toetsenbord en muis handiger.

8 Games en DVD's Omdat Hercules claimt dat de DJ Console ook een prima 5.1-geluidkaart is, hebben we het standaard assortiment aan DVD's en spelletjes op de Console losgelaten. De DVD-weergave is prima, maar we missen de equalizer om bijvoorbeeld de bassen af te regelen. De gamer komt er bekaaid af: geen ondersteuning voor 3D API's zoals EAX, A3D of Sensaura. Als we desondanks Unreal Tournament 2003 met hardware 3D sound willen starten, krijgen we geen geluid te horen. Alleen in software modus doet de DJ Console iets, en dan alleen nog maar over de frontspeakers. De binnenkant Natuurlijk willen we ook weten wat zich in dit bijzonder kastje bevindt, dus zijn we de DJ Console met een schroevendraaier te lijf gegaan. De AKM AK4529VQ chip is het geluidshart van dit product. De AKM is een ADC/DAC en ondersteunt maximaal DAC en tweekanaals ADC op 24 bits bij een S/N ratio van db. De TUSB320 van Texas Instruments is een andere prominente chip, en is verantwoordelijk voor de USB-communicatie.

9 De jog-dial werkt volgens dezelfde techniek als een muis: karteltje aan de onderkant van de jog-dial zorgen ervoor dat een lichtstraal in een optische sensor onderbroken wordt. Conclusie Puur als geluidskaart zijn de specificaties van de Hercules DJ Console niet indrukwekkend: 5.1 geluid bij maximaal 24 bits en 48 khz is niks bijzonders. De meerwaarde ligt in het als mengpaneel vormgegeven bedieningspaneel. De bediening werkt prima, mist de software dit ondersteunt, en daar hapert het hier en daar nog aan. Afgezien daarvan levert Hercules een leuk pakket aan software mee waarmee de huiskamer-dj een hele tijd vooruit kan. De aansluitmogelijkheden zijn prima, en binnen een mum van tijd heb je de DJ Console werkend als een veredeld mengpaneel....met de beschermkap op z'n plaats Resteert alleen de prijs: 249 euro (adviesprijs) is aan de stevige kant. Als je echter regelmatig op feestjes gaat draaien, en je hebt nog geen installatie, dan heb je aan de DJ Console plus een laptop met MP3's voldoende om het publiek op een professioneel klinkende manier van muziek te voorzien. Eén ding kan Hercules echter niet meeleveren, en dat zul je zelf moeten ontwikkelen: gevoel voor ritme, vloeiende overgangen, en het DJ-gezwets wat er blijkbaar bij hoort... Bron: Hardware.info ( ) Bewerkt: door Erik Mulder, redactie EBZ

AAN DE SLAG MET DE DJCONTROL COMPACT EN DJUCED 18

AAN DE SLAG MET DE DJCONTROL COMPACT EN DJUCED 18 AAN DE SLAG MET DE DJCONTROL COMPACT EN DJUCED 18 INSTALLATIE Sluit de DJControl Compact aan op uw computer Installeer de DJUCED 18 software Start DJUCED 18 Meer informatie, zoals forum, tutorials en video

Nadere informatie

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 )

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 ) 1 HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 ) ::: DMC2 Handleiding ::: Deze handleiding geeft uitleg hoe u de Numark DMC2 controller snel kunt aansluiten en bedienen. Neem svp een paar minuten de tijd om deze handleiding

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN DJUCED AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN DJUCED INSTALLATIE Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. De applicaties DJUCED en VirtualDJ LE zijn op uw system geïnstalleerd. 1 7 8 2

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED INSTALLATIE Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. 1 6 2 7 3 4 5 1- alans van kanaal 1-2 (mixuitgang) 2- Volume op kanaal 1

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 N DE SLG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 Installatie Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com

Nadere informatie

DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat

DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat [ Auteur: Andy ] [ Editie: Nr.311 - November 2014 ] DJ MIXERS (Het artikel kan u vinden in Meet Music Magazine editie 311, dat u gratis kan verkrijgen op meer dan 650

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJ CONTROL AIR EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJ CONTROL AIR EN DJUCED N DE SLG MET DJ CONTROL IR EN DJUCED Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com 1 2 KOPTELEFOON EN SPEKERS NSLUITEN MUZIEK LDEN IN DJUCED Voorzijde:

Nadere informatie

Handleiding Muziek maken in de studio

Handleiding Muziek maken in de studio Handleiding Muziek maken in de studio Inhoudsopgave Basisfuncties pagina 3 Toetsenbord pagina 4 Muziekstukken pagina 5 Nootfuncties pagina 6 Noten verbinden pagina 7 Afspelen pagina 8 2 Vier basisfuncties

Nadere informatie

Nederlandse versie versie. Introductie. Inhoud van de verpakking. Verbindingen. SC016 Sweex 7.1 externe USB-geluidskaart

Nederlandse versie versie. Introductie. Inhoud van de verpakking. Verbindingen. SC016 Sweex 7.1 externe USB-geluidskaart Nederlandse versie versie SC016 Sweex 7.1 externe USB-geluidskaart Introductie Stel de Sweex 7.1 externe USB-geluidskaart niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Installatie. Volg de stappen hieronder om de installatie voort te zetten. A. Sta de installatie toe. B. Selecteer uw taal.ok. C. Welkom scherm.

Installatie. Volg de stappen hieronder om de installatie voort te zetten. A. Sta de installatie toe. B. Selecteer uw taal.ok. C. Welkom scherm. Installatie Van cd Doe de VDJ installatie cd in uw systeem. De installatie start automatisch, zo niet, navigeer dan door de cd en dubbelklik op het bestand install_virtualdj_v6.exe. Vanaf het binnengehaalde

Nadere informatie

Fono DJ-tafel. Let s turn up the beat! www.grijsen.nl

Fono DJ-tafel. Let s turn up the beat! www.grijsen.nl Fono DJ-tafel Let s turn up the beat! www.grijsen.nl Fono DJ-tafel Let s turn up the beat! Muzikale invulling voor de buitenruimte! Sociale interactie tussen jongeren is belangrijk. Om dit te stimuleren

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL AIR+ EN DJUCED 40

AAN DE SLAG MET DJCONTROL AIR+ EN DJUCED 40 N DE SLG MET DJCONTROL IR+ EN DJUCED 40 INSTLLTIE 1 - KOPTELEFOON, MICROFOON EN SPEKERS NSLUITEN Plaats de cd. VOORZIJDE: KOPTELEFOON EN MICROFOON Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. SYSTEEMEISEN... 2

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. SYSTEEMEISEN... 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. SYSTEEMEISEN... 2 3. INSTALLATIE... 2 3.1. Eerste installatie... 2 3.1.1. Windows 98 / 98 SE / Millennium... 2 3.1.2. Windows 2000 / XP... 3 3.2. De DJ Console aansluiten

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 7 )

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 7 ) HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 7 ) DOOS INHOUD TOTAL CONTROL QUICKSTART MANUAL SAFETY & WARRANTY INFORMATION USB KABEL CUE LE CD TRAKTOR 3 LE CD CUE LE CONTROL OVERLAY TRACKOR 3 LE CONTROL OVERLAY ::: Total

Nadere informatie

Zelf een muziek instrument bespelen en opnemen:

Zelf een muziek instrument bespelen en opnemen: Muziek maken en op cd zetten Muziek maken kan voor tieners een uitlaatklep zijn van hun emoties en is daarom zeer geschikt hiervoor, maar als de tienerwerker zich niet verdiept in de gangbare mode dan

Nadere informatie

TIPS EN TRUCS VOOR GELUID

TIPS EN TRUCS VOOR GELUID TECHNIEKSCENARIO'S VOOR DE MUSICAL (GROEP 8) Praktisch Techniek helpt het basisonderwijs door middel van activiteiten en producten met het techniekonderwijs. Dit document hoort bij een serie documenten

Nadere informatie

Multimedia Gebruikershandleiding

Multimedia Gebruikershandleiding Multimedia Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

De ipad van dichtbij bekeken

De ipad van dichtbij bekeken 1 De ipad van dichtbij bekeken Aan de buitenkant van de ipad is niet veel te zien. Toch kunt u er heel veel mee doen. In de volgende paragrafen kijken we naar het uiterlijk van het appa raat. Updates van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi

Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi Algemene tips: - Gebruik geen whiteboard stiften op het middenbord, maar alleen de bijgeleverde digitale pennen. - Bedien de beamer alleen via

Nadere informatie

Scherzando digitaal studeren

Scherzando digitaal studeren Handleiding voor het downloaden vanaf de website Het installeren van de sweetmidiplayer Het gebruik van de sweetmidiplayer Het gebruik van de noteworthy player / plug-in Scherzando digitaal studeren INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

INSTALLATIE 1/18. Bij een eerste gebruik van de Hercules DJControl Jogvision: - Plaats de installatie-cd in het cd/dvd-station van uw computer.

INSTALLATIE 1/18. Bij een eerste gebruik van de Hercules DJControl Jogvision: - Plaats de installatie-cd in het cd/dvd-station van uw computer. INSTALLATIE Bij een eerste gebruik van de Hercules DJControl Jogvision: - Plaats de installatie-cd in het cd/dvd-station van uw computer. 1. Start het installatieprogramma. Dit programma installeert de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 3 3. INSTALLATIE... 3 3.1. Eerste installatie... 3 3.2. De DJ Console Rmx aansluiten

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 3 3. INSTALLATIE... 3 3.1. Eerste installatie... 3 3.2. De DJ Console Rmx aansluiten INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 3 3. INSTALLATIE... 3 3.1. Eerste installatie... 3 3.2. De DJ Console Rmx aansluiten en loskoppelen... 5 3.3. Stroomverbruik... 5 4. OVERZICHT...

Nadere informatie

Snel op weg met de PepperPlayer.

Snel op weg met de PepperPlayer. Snel op weg met de PepperPlayer. Dit is een korte leidraad voor de installatie van de PepperPlayer. Hierin wordt zo simpel mogelijk beschreven hoe u de PepperPlayer kunt instaleren. Kijk voor uitgebreide

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. SYSTEEMEISEN... 2

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. SYSTEEMEISEN... 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. SYSTEEMEISEN... 2 3. INSTALLATIE... 2 3.1. Eerste installatie... 2 3.2. De DJ Console Mk2 aansluiten en loskoppelen... 4 3.3. Stroomverbruik... 4 4. PRESENTATIE... 5

Nadere informatie

Multimedia Gebruikershandleiding

Multimedia Gebruikershandleiding Multimedia Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

GTX-20B Portable bluetooth speaker

GTX-20B Portable bluetooth speaker GTX-20B Portable bluetooth speaker De HipBox is een unieke portable bluetooth luidspreker waarmee u overal en altijd van uw favoriete muziek kunt genieten. Door gebruik te maken geavanceerde technologie

Nadere informatie

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING Vintage Audio Repair Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding.....3 Insteekkaartjes...3 & 4 Aansluiten 303...4, 5 & 6 Aansluiten 33...7 & 8 Kabels......7 & 8 Aansluiten FM3...9 Bediening Quad set...9 & 10

Nadere informatie

Jeremy Brewster Uitleeninstructies

Jeremy Brewster Uitleeninstructies Jeremy Brewster Uitleeninstructies Jeremy Brewster music@jeremybrewster.com 06 303 848 86 Inpakken en uitpakken van de boxen De boxen zitten in deze tas: Als je de boxen terug doet, dan zo, anders past

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Wat heb je nodig? 2. Computer 3 Speakers en microfoon 4 Microfooncontrole in Windows 6 Opnameprogramma 8

Hoofdstuk 1: Wat heb je nodig? 2. Computer 3 Speakers en microfoon 4 Microfooncontrole in Windows 6 Opnameprogramma 8 Inhoud Hoofdstuk 1: Wat heb je nodig? 2 Computer 3 Speakers en microfoon 4 Microfooncontrole in Windows 6 Opnameprogramma 8 Hoofdstuk 2: Loops en tracks downloaden 10 Geluid maken of downloaden 11 Creative

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 2

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 2 3. INSTALLATIE... 2 3.1. Eerste installatie... 2 3.2. DJ Control MP3 en de geluidskaart van uw computer... 4 4. PRESENTATIE... 4 4.1. De

Nadere informatie

Geluidsbewerking met AUDACITY

Geluidsbewerking met AUDACITY Geluidsbewerking met AUDACITY Dit is de eenvoudige handleiding voor het project Be-Mobile. Niet alles wordt uitgelegd want het is een uitgebreid (en soms ingewikkeld) programma. AUDACITY is een gratis

Nadere informatie

INSTALLATIE. AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN Traktor LE 2

INSTALLATIE. AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN Traktor LE 2 INSTALLATIE 1 Plaats de installatie-cd van DJConsole Rmx2 Premium in het cd/dvd-station van uw computer. Voer het installatieprogramma uit. Volg de aanwijzingen. Professional Package Edition 2 Verwijder,

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding PARKSTAD ENTERTAINMENT gebruikershandleiding Karaoke sets type 1 & type 2 Inhoud 1. Installatie 2. Opstarten en bediening 3. MP3 speler (BPM Studio) 4. Overige programma s 5. Overige configuraties 6. Storing

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Cassette Converter

Gebruikershandleiding. Cassette Converter Gebruikershandleiding Cassette Converter De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD Introductie... 4 Producteigenschappen... 4 De Cassette Converter uitpakken... 5 Plaatsen/vervangen van de batterijen...

Nadere informatie

Korte Handleiding werken met Denon HD-2500 met BU 4500 en Rodec MX180mk3

Korte Handleiding werken met Denon HD-2500 met BU 4500 en Rodec MX180mk3 Handleiding Bedrijf : THS-verhuur licht en klank 0486 46 49 09 dersoete@hotmail.com http://www.thsverhuur.be Werken met Denon en Rodec Inhoud handleiding : 1. 2. 3. 4. 5. Inhoudstabel Controle Unit Mengtafel

Nadere informatie

SNELSTART HANDLEIDING

SNELSTART HANDLEIDING SNELSTART HANDLEIDING ::: NuVJ SNELSTART ::: In deze snelstart handleiding wordt verkort beschreven hoe U snel een setup maakt met de NuVj software in combinatie met de controller. Het betreft hier een

Nadere informatie

handleiding muziekinstallatie

handleiding muziekinstallatie handleiding muziekinstallatie Inhoud 1 Inschakelen van de muziekinstallatie... 3 2 Uitschakelen van de muziekinstallatie... 4 3 Algemene instellingen en regelingen op het mengpaneel... 5 3.1 Geluidsvolume...

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding Fujifilm Krafter Foto Luuk Schudde Basis handleiding Pagina 1 Basisbeginselen In deze handleiding zullen we de basis van het programma Krafter behandelen. We gaan ervan uit dat je het programma al op de

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

Indien het programma niet geïnstalleerd staat kun je het hier downloaden: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-live/essentials

Indien het programma niet geïnstalleerd staat kun je het hier downloaden: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-live/essentials 1 Inleiding Windows Live Movie Maker is een gratis programma waarmee je eenvoudig zelf filmpjes kunt monteren. Die filmpjes kunnen samengesteld worden uit foto s, video- en geluidsfragmenten. Je zelfgemaakte

Nadere informatie

Fono DJ-tafel. Let s turn up the beat!

Fono DJ-tafel.  Let s turn up the beat! Fono DJ-tafel www.grijsen.nl Let s turn up the beat! Fono DJ-tafel Let s turn up the beat! Muzikale invulling voor de buitenruimte! Sociale interactie tussen jongeren is belangrijk. Om dit te stimuleren

Nadere informatie

Multimedia Gebruikershandleiding

Multimedia Gebruikershandleiding Multimedia Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

Multimedia Gebruikershandleiding

Multimedia Gebruikershandleiding Multimedia Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

ITEM 862677 - USB-KUBUS MP3-WEKKERRADIO

ITEM 862677 - USB-KUBUS MP3-WEKKERRADIO ITE 862677 - USB-KUBUS P3-WEKKERRADIO Belangrijkste functies: * Tijdweergave met datum en dag van de week * Binnentemperatuur * Dagelijks sluimeralarm * LED-achtergrondverlichting * P3/radio: (a) Als P3-speler

Nadere informatie

INHOUD 1. INLEIDING...2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN...2 3. INSTALLATIE...3 3.1. Drivers en software installeren...3 3.1.1. Installatie onder Windows

INHOUD 1. INLEIDING...2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN...2 3. INSTALLATIE...3 3.1. Drivers en software installeren...3 3.1.1. Installatie onder Windows INHOUD 1. INLEIDING...2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN...2 3. INSTALLATIE...3 3.1. Drivers en software installeren...3 3.1.1. Installatie onder Windows 7 of Vista...4 3.1.2. Installatie onder Windows XP...6

Nadere informatie

HÄHNEL MK200 VS. MYMYK SMARTMYK MICROFOONTEST

HÄHNEL MK200 VS. MYMYK SMARTMYK MICROFOONTEST HÄHNEL MK200 VS. MYMYK SMARTMYK MICROFOONTEST Filmen doen we tegenwoordig steeds minder met een videocamera. Met de ontwikkeling van de filmmogelijkheden van DSLR s en mirrorless camera s hebben zij in

Nadere informatie

SNELSTART HANDLEIDING NEDERLANDS

SNELSTART HANDLEIDING NEDERLANDS SNELSTART HANDLEIDING NEDERLANDS 1 INHOUD VAN DE DOOS Verzeker jezelf ervan dat de volgende items in de doos aanwezig zijn: MixMeister Control USB Kabel Quickstart Handleiding Veiligheids instructie boekje

Nadere informatie

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding.

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Handleiding versie 1.1 Zie ook www.emdrkit.com Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 De controller... 3 1.1 Aan/uit... 3 1.2 Starten... 3 1.3 Pauzeren...

Nadere informatie

Hollands. De produktie voorziet u van een kwalitatief hoogstaande oplossing. Inleiding. Veiligheidsinformatie

Hollands. De produktie voorziet u van een kwalitatief hoogstaande oplossing. Inleiding. Veiligheidsinformatie Tablet Inleiding De produktie voorziet u van een kwalitatief hoogstaande oplossing voor schrijven en tekenen. Is het gemakkelijker interactief te werken met uw computer en creatiever werk te verrichten.

Nadere informatie

Multimedia Handleiding

Multimedia Handleiding Multimedia Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 3 3. INSTALLATIE... 3 3.1. Eerste installatie... 3 3.1.1. Drivers en software

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 3 3. INSTALLATIE... 3 3.1. Eerste installatie... 3 3.1.1. Drivers en software INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 3 3. INSTALLATIE... 3 3.1. Eerste installatie... 3 3.1.1. Drivers en software installeren... 4 3.2. Stroomverbruik... 5 4. OVERZICHT... 6

Nadere informatie

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord.

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord. Workshop 1 Smartboard training Het SMART Board starten 1 Zorg ervoor dat het Smartboard en de projector zijn aangesloten op de computer: a. verbind je laptop met de beamerkabel of VGA kabel met het smartboard.

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

CDN35. Professionele CD Speler. Quick Start Gebruiksaanwijzing

CDN35. Professionele CD Speler. Quick Start Gebruiksaanwijzing CDN35 Professionele CD Speler Quick Start Gebruiksaanwijzing DOOS INHOUD CD SPELER TRANSPORT UNIT CD SPELER CONTROL UNIT IEC STROOMSNOER RCA CINCH AANSLUISNOEREN (2 paar) MINI DIN CONTROLE SNOER Kenmerken

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren

HANDLEIDING. Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren HANDLEIDING Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren Hartelijk dank voor uw aanschaf van de Telex Scholar Daisy speler. Wij hopen dat u plezier zult beleven aan

Nadere informatie

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan.

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan. Inhoudsopgave 1. Belangrijke veiligheidsinstructies... 2 2. Mee geleverde producten voor de DVR... 2 3. Uitleg bedieningspaneel... 2 4. Uitleg afstandsbediening... 3 5. Aan de slag met de DVR... 3 5.1

Nadere informatie

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding BT-02N Gebruikershandleiding 1 Index 1. Overzicht.....3 2. Aan de slag....5 3. Uw Bluetooth hoofdtelefoon aansluiten...5 4. Het gebruik van uw Bluetooth hoofdtelefoon..... 9 5. Technische specificaties

Nadere informatie

Atelier Michel Koene Multi-Lichtwand

Atelier Michel Koene Multi-Lichtwand Atelier Michel Koene Multi-Lichtwand Bedienings Paneel Aansluiting voor de voeding. Aan uit schakelaar. Paneel met led-lampen en sensoren Ingebouwde microfoon Algemeen De Multi-Lichtwand is een interactief

Nadere informatie

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex MP3-speler. Met deze compacte MP3-speler kun je overal genieten

Nadere informatie

InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma

InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma Handleiding van Auteur: CorVerm Februari 2008 handleiding: InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma InfraRecorder is een gratis (openbron) brandprogramma

Nadere informatie

Pinnacle studio 14. Workshop

Pinnacle studio 14. Workshop Pinnacle studio 14 Workshop Inhoud De interface... 2 Project... 2 Film samenstellen... 4 Overgangen... 4 Titels... 5 Geluid... 6 Filmfragmenten aanpassen.... 7 Menu s Maken... 9 DVD s Branden... 11 De

Nadere informatie

Overzicht (1/2) Bovenpaneel

Overzicht (1/2) Bovenpaneel DJ-controller met audio-interface met 4 in-/4 uitgangen Geavanceerde DJ-controller met ingebouwde audio voor live- en studiogebruik BESCHRIJVING Dubbeldecks metalen DJ-controller met audio op maat voor

Nadere informatie

Multimedia. Gebruikershandleiding

Multimedia. Gebruikershandleiding Multimedia Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

Groep 10 IMD42 Niels Cremers Marc Hensen Sander Keurentjes Mathijs Mejan. De Handleiding

Groep 10 IMD42 Niels Cremers Marc Hensen Sander Keurentjes Mathijs Mejan. De Handleiding Groep 10 IMD42 Niels Cremers Marc Hensen Sander Keurentjes Mathijs Mejan De Handleiding Index Inleiding... 3 De meters... 4 Het stuur... 6 Het navigatie systeem... 9 De Console... 10 De radio... 11 2 Inleiding

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be

Downloaded from www.vandenborre.be INHOUD 1. INLEIDING...2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN...2 3. INSTALLATIE...3 3.1. Drivers en software installeren...3 3.1.1. Installatie onder Windows 7 of Vista...4 3.1.2. Installatie onder Windows XP...6

Nadere informatie

Door Josse van Dobben de Bruyn & Jelle van Mourik

Door Josse van Dobben de Bruyn & Jelle van Mourik Door Josse van Dobben de Bruyn & Jelle van Mourik Inhoud. Installatie.... Gain (volume).... Aantal banden.... Amplitude per frequentie... 5. Piekfrequenties.... Bandbreedte... Nummer piekfrequentie Piek

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

Inleiding. Voorwoord 15

Inleiding. Voorwoord 15 Inleiding Voorwoord 15 De ipad en dit boek Er zijn verschillende modellen van de ipad te krijgen. Hoe recenter het model, hoe duurder hij is. U hoeft niet het nieuwste model ipad te kopen. Het besturingssysteem,

Nadere informatie

1. Een cd afspelen. Let op! Voor dit hoofdstuk heeft u een muziek-cd nodig. Voor de voorbeelden in dit hoofdstuk wordt een cd van André Rieu gebruikt:

1. Een cd afspelen. Let op! Voor dit hoofdstuk heeft u een muziek-cd nodig. Voor de voorbeelden in dit hoofdstuk wordt een cd van André Rieu gebruikt: 13 1. Een cd afspelen De computer is de afgelopen tientallen jaren langzaam veranderd in een machine voor internet en entertainment. Met het Vista-programma Windows Media Player heeft u de beschikking

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

2 Inleiding. Afbeelding 1: De toekomstige Kasseiken DJ-booth?

2 Inleiding. Afbeelding 1: De toekomstige Kasseiken DJ-booth? Inhoudsopgave 1 Voorwoord...3 2 Inleiding...4 3 Algemene gebruikstips...5 3.1 Installatie aan- en uitzetten...5 3.2 Rood = Fout...5 4 De verschillende onderdelen...7 4.1 Cd-spelers...7 4.2 Platenspelers...8

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

2. Inhoud van de verpakking. - Hercules DJControl Instinct P8 - USB-kabel (type A mannetje/type B mannetje), lengte: 1,5 meter - Beknopte handleiding

2. Inhoud van de verpakking. - Hercules DJControl Instinct P8 - USB-kabel (type A mannetje/type B mannetje), lengte: 1,5 meter - Beknopte handleiding Handleiding 1. Overzicht 2. Inhoud van de verpakking - Hercules DJControl Instinct P8 - USB-kabel (type A mannetje/type B mannetje), lengte: 1,5 meter - Beknopte handleiding 3. Productspecificaties 3.1.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cassette Converter

Gebruikershandleiding Cassette Converter Gebruikershandleiding Cassette Converter INHOUD NL INTRODUCTIE 3 PRODUCTEIGENSCHAPPEN 5 DE CASSETTE CONVERTER UITPAKKEN 6 PLAATSEN/VERVANGEN VAN DE BATTERIJEN 7 DE SOFTWARE INSTALLEREN 7 BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set Disclaimer Geen moeite is gespaard om ervoor te zorgen dat de informatie in deze handleiding correct en compleet is. Er wordt echter geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Draadloze Muziekontvanger

Draadloze Muziekontvanger Draadloze Muziekontvanger ENV-1295 Gebruikershandleiding De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 1 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD INSTALLATIE... 7 Functies... 8 Aansluiten... 9 Paren

Nadere informatie

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding Lorem Ipsum School Fujifilm Krafter Foto Luuk Schudde Basis handleiding Pagina 1 Basisbeginselen In deze handleiding zullen we de basis van het programma Krafter behandelen. We gaan ervan uit dat je het

Nadere informatie

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface)

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface) Opdracht voor les 2 (is elders te lezen) Kort levensverhaal vertellen aan de hand van foto s Op de achtergrond moet je ondersteunen met muziek Daarvoor heb je een audioprogramma nodig omdat je met meerdere

Nadere informatie

EM3161 - Draadloze Lasermuis

EM3161 - Draadloze Lasermuis EM3161 - Draadloze Lasermuis 2 NEDERLANDS EM3161 - Draadloze Lasermuis Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek DieDrie Lesbrief bij de voorstelling Muziekles (deel1) ±35 minuten (incl. filmpjes) (uitleg en filmpjes) Groep 3 t/m 8 Hoe? In groepjes op 1 of meer computers (met internet), of klassikaal met beamer of

Nadere informatie

HANDLEIDING AUDACITY

HANDLEIDING AUDACITY HANDLEIDING AUDACITY Inhoudsopgave 1 Wat is Audacity... 3 2 Audacity installeren... 3 3 De belangrijkste knoppen... 5 4 Sporen... 6 5 Effecten... 7 6 Opslaan... 8 1 Wat is Audacity Iedereen wil wel eens

Nadere informatie

Productinfo Meer informatie op

Productinfo Meer informatie op Productinfo Eigen clubtracks produceren! biedt talloze mogelijkheden om eigen producties te maken - eigen nummers voor in de club! Met meer dan 1.000 gloednieuwe geluiden, loops en audio-effecten wordt

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Kenmerken Specificaties Algemeen Kabels en connectoren Software eigenschappen Compatibiliteit 4

INHOUDSOPGAVE. 1. Kenmerken Specificaties Algemeen Kabels en connectoren Software eigenschappen Compatibiliteit 4 Handleiding INHOUDSOPGAVE 1. Kenmerken 3 2. Specificaties 3 2.1 Algemeen 3 2.2 Kabels en connectoren 3 2.3 Software eigenschappen 4 2.4 Compatibiliteit 4 3. Verpakkingsinhoud 4 4. X-Rest 7.1 overzicht

Nadere informatie

HD-CVI Verkorte handleiding

HD-CVI Verkorte handleiding HD-CVI Verkorte handleiding model 5104D-5208D-5216D Version 2.0.0 2015 HDCVI DVR Verkorte handleiding Welkom Dank u voor de aankoop van onze DVR! Deze verkorte handleiding helpt u wegwijs met onze DVR

Nadere informatie

Geluidsbewerking met AUDACITY. Deze elektrische puls wordt op ons computerscherm voorgesteld als een geluidsgolf.

Geluidsbewerking met AUDACITY. Deze elektrische puls wordt op ons computerscherm voorgesteld als een geluidsgolf. Geluidsbewerking met AUDACITY 1. Wat is geluid Van gierende banden tot trillende snaren. Alles wat geluid maakt, beweegt en verplaatst daardoor kleine beetjes lucht. Geluidsgolven kan je niet zien, maar

Nadere informatie

Waterdichte Draadloze SpeakerBal

Waterdichte Draadloze SpeakerBal Waterdichte Draadloze SpeakerBal HANDLEIDING LEES VOOR GEBRUIK DEZE HANDLEIDING! INTRODUCTIE Deze drijvende waterdichte en draadloze SpeakerBal maakt gebruik van de nieuwste 863 Mhz draadloze technologie,

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJ CONTROL AIR EN DJUCED. Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.

AAN DE SLAG MET DJ CONTROL AIR EN DJUCED. Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom. N DE SLG MET DJ CONTROL IR EN DJUCED Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com 1 2 KOPTELEFOON EN SPEKERS NSLUITEN MUZIEK LDEN IN DJUCED Voorzijde:

Nadere informatie

Bestnr. 30 45 46 Numark NDX 400

Bestnr. 30 45 46 Numark NDX 400 Bestnr. 30 45 46 Numark NDX 400 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige

Nadere informatie

Multimedia Gebruikershandleiding

Multimedia Gebruikershandleiding Multimedia Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

EW3752 - PCI sound card 7.1

EW3752 - PCI sound card 7.1 EW3752 - PCI sound card 7.1 EW3752 - PCI geluidskaart Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Ewent! Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

NES-PC informatie (kopen? Bel of mail)

NES-PC informatie (kopen? Bel of mail) NES-PC informatie (kopen? Bel of mail) 071-3020202 06-31319780 mark@randstadpc.nl Het eind resultaat van de voorkant, als alles in elkaar zit. Wat is een NES-PC? Een NES-PC is een 8-bit NES (Nintendo Entertainment

Nadere informatie

De audiogereedschapskist

De audiogereedschapskist De audiogereedschapskist De zes gereedschappen in deze set werken op of maken audioclips oorspronkelijke audio, voice-overs, geluidseffecten, andere audiobestanden, Cd-tracks en achtergrondmuziek. Clipeigenschappen:

Nadere informatie