*Woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij (dan school van uur) * geen verplicht overblijven, maar lunch met TSO of thuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "*Woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij (dan school van 8.30-12.15 uur) * geen verplicht overblijven, maar lunch met TSO of thuis"

Transcriptie

1 OVERZICHT DISCUSSIE SCHOOL- EN OPVANGTIJDEN De volgende modellen zijn door de werkgroep bekeken: 1. Huidige model Schooltijden: en uur *Woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij (dan school van uur) 2. Continue rooster Schooltijden bijvoorbeeld: en uur *Woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij (dan school van uur) * geen verplicht overblijven, maar lunch met TSO of thuis 3. 5 gelijke dagen Schooltijden bijvoorbeeld: uur *alle dagen *lunch op school met de hele klas 4. bioritme Schooltijden bijvoorbeeld: en uur (alle dagen) *pauze van uur met daarin opvang/ creatieve vakken/ sport uur model * alle dagen school/ opvang van uur. (school en kinderopvang moeten hierop afgestemd zijn). Op de volgende pagina s worden de voor- en tegenargumenten van de modellen 1 t/m 5 nader aangegeven vanuit verschillende oogpunten.

2 Voor- & nadelen van het huidige rooster Kinderen Kinderen kunnen thuis even tot rust komen Kinderen moet 4x per dag door het verkeer Van 8:30 tot 15:00 is een lange dag voor kleuters Er is minder regelmaat door wisselende tijden De kinderen krijgen gedurende de dag te maken met veel wisselende begeleiding (vso, school, tso, school, bso) Kinderen hebben 2x opstarttijd nodig Geen gelijkheid in de middagpauze Leerkrachten Leerkrachten hebben tegelijkertijd pauze Leerkrachten hebben een half uur middagpauze Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag is er tijd voor scholing Leerkrachten hebben nu tijd om tussen de middag materialen klaar te leggen voor de middag Leerkrachten hebben na school meer tijd voor niet-lesgebonden taken Ouders komen 2x per dag in de klas Ouders Kinderen komen gezellig thuis lunchen Ouders moeten 4x per dag naar school om de kinderen te brengen en te halen Kinderen hebben 6 weken zomervakantie, ouders vaak niet Het is soms lastig om de werkdagen aan te passen aan school. Veel werkende ouders willen de woensdag en vrijdag vrij maar dat is niet altijd mogelijk

3 Voor- & nadelen van het huidige rooster met kortere pauze: continurooster. Kinderen Kinderen blijven over op school, pauze 30 minuten. (In de middagpauze naar huis mag wel.) Kinderen gaan twee keer per dag door het verkeer De middagen op woensdag en vrijdag blijven vrij. Kinderen hebben meer tijd voor spelen met anderen en tijd voor het verenigingsleven/sport. De kinderen krijgen gedurende de dag te maken met wisselende begeleiding (vso, school, bso), maar leren daar van. Leren met verschillende mensen om te gaan. Kinderen hebben geen 2x opstarttijd nodig Kinderen met wie bijv het minder goed klikt met de leerkracht, moeten overblijven en kunnen niet naar huis in de pauze om even afstand te nemen. Van 8:30 tot 14.00/14.15 u of u is een lange dag voor jongere kinderen aan een stuk achter elkaar. Er is minder regelmaat door wisselende tijden De kinderen krijgen gedurende de dag te maken met wisselende begeleiding (vso, school, bso) Kinderen leren omgaan met het verkeer als ze eraan deelnemen. Nu wordt deze ervaring met de helft terug gebracht. Het is niet voor alle kinderen even positief om op school te blijven tijdens de pauze, sommige kinderen hebben het nodig om even een breekpunt in de dag te hebben. Leerkrachten Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag is er iets meer tijd voor scholing Ouders komen maar 1 x per dag in de klas. Leerkrachten hebben na school iets meer tijd voor niet-lesgebonden taken Leerkrachten hebben geen tijd meer om tussen de middag materialen klaar te leggen voor de middag Ouders komen maar 1x per dag in de klas, tussendoor minder contact met ouders. Leerkrachten hebben geen half uur middagpauze meer, geen tijd om met elkaar even tot rust te komen en op te laden voor de rest van de dag. Leerkrachten kunnen pas na schooltijd pauzeren, erg laat op de dag, gezien ons biologische ritme. Legt meer druk op de schouders van de leerkracht, langer achter elkaar doorgaan.

4 Ouders Ouders moeten 2x per dag naar school om de kinderen te brengen en te halen Het is soms lastig om de werkdagen aan te passen aan school. Veel werkende ouders willen de woensdag en vrijdag vrij maar dat is niet altijd mogelijk Kinderen moeten op werkdagen van ouders langer naar de BSO, wat ook hogere kosten voor de ouders met zich meebrengt.

5 Voor- & nadelen van een 5 gelijke dagen rooster Kinderen Het 5 gelijke dagen model leidt tot meer rust. Deze regelmaat is een pré voor (de ontwikkeling van) onze kinderen In het huidige schooltijdenmodel is het na de lunch vaak onrustig in de klas omdat kinderen weer moeten omschakelen naar het schoolritme. Als iedereen op school overblijft, wordt de sfeer niet onderbroken. Een half uur pauze is erg kort voor kinderen die niet snel eten. Minder verkeersdrukte en -bewegingen rondom de school bij het halen en brengen van kinderen, waardoor grotere veiligheid. Na school blijft voor de kinderen meer tijd over om te spelen/sporten/kinderfeestje. De kinderen blijven over bij de leerkracht. De kinderen zien gedurende de dag op school één gezicht. Duidelijkheid in dagritme, kinderen hoeven maar 1x naar school. Elke dag van de week is hetzelfde voor alle kinderen. Jonge kinderen ervaren 2 keer naar school toe vaak als lang en veel. Nu gaan ze nog maar 1x naar school en als ze thuis zijn mogen ze ook thuis blijven. De lestijd wordt effectiever besteed. Er hoeven minder activiteiten op woensdag en rondom het avondeten gepland te worden. Korte middagpauze, kinderen vervelen zich minder snel bij het spelen tijdens het overblijven en zullen minder ongewenst gedrag vertonen. Duidelijkheid, geen onderscheid meer tussen kinderen die wel/niet overblijven. Er is geen mogelijkheid voor kinderen om tussendoor thuis bij te tanken. Een half uur pauze is erg kort voor kinderen die niet snel eten. Als je de enige school in de omgeving bent, en de rest heeft klassiek rooster, dan kunnen kinderen nog niet eerder spelen met vriendjes die pas om vrij zijn. De kinderen gaan niet meer gezellig thuis lunchen Je hebt geen enkele middag dat kinderen lang met elkaar kunnen spelen, er van uitgaand dat de kinderen eerst thuis komen en hun verhaal doen en dan pas weggaan. Lange dag voor de jongste kinderen die voor het eerst naar school gaan. Op verschillende scholen is er voor deze kinderen de mogelijkheid om al om 12u opgehaald te worden. Geen onderbreking van de week op de woensdagmiddag. Vervallen van de vrije woensdagmiddag kan problemen geven met het verenigingsleven dat juist op deze middag gericht is. Lange opvang voor kinderen die na school naar de buitenschoolse opvang gaan.

6 Leerkrachten De tijd voor niet-lesgevende taken is aaneengesloten en dus efficiënter te gebruiken. O.a. voor oudergesprekken, nakijken, voorbereiden etc. Minder tijd voor de leerkracht om even tot rust te komen. De leerkracht heeft meer aaneengesloten tijd voor zijn niet-lesgevende taak. Dit heeft in de praktijk een gunstig effect op de ervaren werkdruk. Kinderen hebben geen opstarttijd meer nodig zoals na een lange middagpauze, ze zijn rustiger en weer sneller geconcentreerd: meer effectieve lestijd. Er is meer tijd voor gezamenlijk overleg en scholing. Korte middagpauze, geen tijd om materialen klaar te leggen. Met name in de onderbouw is het de vraag of de kinderen zo'n lange aaneengesloten dag 's middags nog voldoende concentratie kunnen opbrengen, waardoor effectiviteit lesgeven afneemt. Voor een oudergesprek moet je een afspraak maken. Ouders Ouders die hun kinderen nu niet zelf op kunnen vangen, hoeven niet meer naar overblijfmogelijkheden te zoeken. Omdat elke dag hetzelfde is voor ouders zijn werk, huishouden & kinderen makkelijker in te delen. Het biedt kansen om op een efficiënter manier thuis te werken. Niet meer 'haasten' tussen de middag op en neer naar huis om te eten, minder risico in het verkeer. Een aaneengesloten schooldag tot uur maakt het voor ouders makkelijker een goede balans te vinden tussen werk en privé. De veelheid aan activiteiten op woensdagmiddag kan gespreid worden over de hele week. Werktijden moeten ( eventueel ) aangepast worden. Mogelijk extra kosten in verband met extra opvanguren BSO opvang. Daarentegen geen TSO kosten meer. Ouders die niet werken missen het moment om tussen de middag samen met de kinderen gezellig te eten. Ouders hebben geen keus meer tussen wel- of geen tussen schoolse opvang. Indien men geen gebruik wil of kan maken van de BSO (om financiële of principiële redenen) zijn alleen korte werkdagen mogelijk.

7 Voor- & nadelen van het bioritme model toegepast in het 7 tot 7 model. Bioritme: Leren en presteren: In de ochtend (vooral tussen 10 en 12u) is de beste tijd om nieuwe lesstof te leren en te oefenen Ontdekken en leren: In de middag (vooral tussen en 15.30u) Kinderen Eigen leerlijn Ononderbroken doorgaan Fijner leren door eigen inbreng Hulp naar behoefte Niet meer dat gevoel van achterlopen Niet meer vervelen Er wordt naar me geluisterd Ik kan zoveel leren Mijn ouders doen mee Tijd om dingen af te maken Kinderen die nu niet op een sportclub of bij een vereniging zitten krijgen nu wel een aanbod van sport, muziek en andere activiteiten. Leerkrachten Ouders Meer harmonie en verbondenheid Mijn verantwoordelijkheid voor mijn kinderen gaat door in school. Eten en drinken op school Ritmes schoolleven en eigen leven sluiten beter aan laagseizoen-recreatie Mijn inbreng is gewenst Voordeel van een organisatie De school is er ook voor mij Opgewekte kinderen De kosten. Zie hieronder de uitleg over het basispakket en het totaal pakket.

8 Maatschappij Voorbereiding op burgerschap Vermogen om harmonieus samen te leven Meer leren (bouwen aan kenniseconomie) Talentontwikkeling (bouwen aan kenniseconomie) Combinatie werk en zorg Arbeidsparticipatie filebestrijding Gespreide vakantie en recreatie Minder kosten Minder uitval Het basispakket is te vergelijken met een gangbare basisschool wat schooltijden en vakanties betreft. De schooltijden zijn vast, dagelijks van 8.00 tot uur en de vakanties en vrije dagen liggen eveneens vast. Het aantal uren onderwijs is 940 per jaar. Dit pakket is in principe kosteloos. het onderwijs is kosteloos eten/drinken en begeleiding/sport & spel tussen de middag: 47 per maand ( 565 per jaar ) vrijwillige ouderbijdrage: 41,76 per maand 500 per jaar) Leerlingen in het totaalpakket kunnen uur per jaar gebruik maken van alle voorzieningen; hebben variabele schooltijden en kunnen gedurende het gehele jaar vakantie en vrije dagen opnemen. Daarnaast is er meer individuele aandacht omdat er dagelijks na uur één leerkracht per 10 leerlingen beschikbaar is. Er is een uitgebreid pakket aan extra leeractiviteiten die regelmatig door vakmensen van buiten de school worden gegeven. Tot slot is er elke periode van tien weken een extra educatieve excursie 469,70 per maand ( per jaar) Deze kosten komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. eten/drinken en begeleiding/sport & spel tussen de middag: 47 per maand ( 565 per jaar ) vrijwillige ouderbijdrage: 41,76 per maand 500 per jaar)

9 Voor- en nadelen van het 7 tot 7 model 7 tot 7 model : Wat houdt het in. Aaneengesloten programma met afwisseling in blokken met onderwijs, opvang, sport en ontspanning. Het gehele jaar open, geen collectieve schoolvakanties. Eén loket voor ouders en kinderen. Geïndividualiseerd onderwijs. Eenduidig pedagogisch beleid. Eén team van medewerkers vanuit verschillende disciplines. Concentratie van voorzieningen in één gebouw. De school is 52 weken in het jaar open. Ruime openingstijden: Start 8:00 uur 8:30 uur 9:00 uur. Einde onderwijs 13:45 uur 14:15 uur 14:45 uur. Voorbeeld van een 7 tot 7 model: Algemeen: Stevige randvoorwaarden zijn nodig voor succesvolle invoering: - Een door het bestuur goedgekeurd plan moet aanwezig zijn Plan moet zowel onderwijs inhoudelijk als ook organisatorisch goed dichtgetimmerd zijn. - Team moet achter het concept staan en flexibel (individueel) onderwijs kunnen geven. - Goede aansturing door de directeur. - Controle op de kwaliteit van het onderwijs is nodig.

10 Kinderen Fijn om soms een dag vrij te krijgen Arrangementen worden meestal door ouders/verzorgers gekozen Kunnen zelf vakantie inplannen Moeten steeds wisselen van lokaal/atelier en leerkracht Tevreden met knipkaart arrangement Geen gelijke start met vriendjes / vriendinnetjes. Elke dag een programma met afwisseling in Alleen de omgeving school, wereld is klein. blokken met onderwijs, opvang, sport en ontspanning. Maatwerk voor ieder kind. Alles onder één dak en overzichtelijk voor de kinderen. Leerkrachten Flexibele werktijden (57% zeer tevreden) Kansen voor passend onderwijs aan alle kinderen In-/uitloopmomenten fijn voor extra instructie en quality time Kind staat centraal Ouders Hoeven tussen de middag niet thuis te zijn / voor opvang te zorgen Tijden sluiten aan bij ritme van 2-verdieners De school is het hele jaar open, dus ouders kunnen zelf kiezen wanneer ze vakantie nemen. Alles onder één dak en overzichtelijk. Eén beleid met alle organisaties. Kunnen verschillende starttijden en eindtijden kiezen aanpassend op het gezin. Daarna weer mogelijkheid voor kinderopvang. Meer ruimte om werk, privé, onderwijs en opvang te combineren. Opstarten van de dag kost erg veel tijd Zéér hoge werkdruk Geen lunchpauze meer Geen toegevoegde waarde (geen meerwaarde op gebied van kwaliteit en opbrengsten) Verschillende start en eindtijden, daardoor meerdere instructies geven. Meer individuele plannen ook aan tijd verbonden. Geen structuur in de dagen. Geen vaste starttijden, kan lastig zijn. Bij wie moet ik zijn? Wie is op welk moment verantwoordelijk? Veel verschillende aanspreekpunten. Kinderopvangorganisaties Kinderopvang van 2-13 jaar Starttijd 7:00 uur Door verschillende tijden, meer kinderen. Verschillende tijden van opvang kinderen. Leeftijdsgroep verschillend.

11 Schoolleiders / school Eén team van medewerkers vanuit verschillende disciplines. De school is het hele jaar open, daardoor zelf personeel indelen. Meer personeel nodig (ca. 1½ leerkracht op een groep) Planning wie wanneer vakantie neemt en vervanging regelen. Werkgevers Flexibel omgaan met de tijden van werknemers. Veel parttimers. Verschillende starttijden werk. Burgers Binding met de buurt. Expertise. Bijvoorbeeld muziek / fotografie.

NIEUWSBRIEF. Beste ouder(s), verzorger(s), Met vriendelijke groeten, Mede namens team en medezeggenschapsraad,

NIEUWSBRIEF. Beste ouder(s), verzorger(s), Met vriendelijke groeten, Mede namens team en medezeggenschapsraad, NIEUWSBRIEF ONDERZOEK LESROOSTER Beste ouder(s), verzorger(s), Inhoud 1. Wat zijn de feitelijke verschillende roostertijden 2. Wat zijn de mogelijke voor- en nadelen 3. Organisatorische kwesties 4. Belangrijke

Nadere informatie

Informatie avond Schooltijden

Informatie avond Schooltijden Informatie avond Schooltijden Tijdspad schooltijden Mei Juni September Oktober December 2012 30 mei: ouderavond: ouders en leerkrachten informeren over de mogelijke modellen digitale enquête ouders digitale

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Noem wat er in u opkomt, als u denkt aan andere schooltijden? ANDERE goede SCHOOLTIJDEN samenwerking school en ouders 4 Tijden veranderen Sinds 2006: wet flexibele

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven.

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven. Extra Nieuwbrief over Andere schooltijden. In een eerdere nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we willen gaan verkennen of andere schooltijden een optie zijn voor onze school. We vinden de mening van de

Nadere informatie

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016 Informatieavond Andere Schooltijden woensdag 20 april 2016 Aanleiding voor de informatieavond Landelijke trend : op steeds meer scholen wordt onderzoek gedaan naar andere schooltijden en /of een continurooster.

Nadere informatie

Andere (school)tijden in het onderwijs en op De Windroos. Informatie voor ouders en verzorgers

Andere (school)tijden in het onderwijs en op De Windroos. Informatie voor ouders en verzorgers Andere (school)tijden in het onderwijs en op De Windroos Informatie voor ouders en verzorgers Andere tijden in het onderwijs Opzet van deze bijeenkomst Waarom andere tijden? Traject tot nu toe Wat is het,

Nadere informatie

Andere tijden op Villa Vlinderhof

Andere tijden op Villa Vlinderhof Andere tijden op Villa Vlinderhof Werkgroep Andere tijden Odette Schrauwers (ouder) Ruud van Hamont (ouder, MR) Marjo Lagarde (leerkracht) Tamara van Meerkerk (leerkracht, MR) Mariëlle Vercammen (directrice,

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

A. Aanpassingen TSO in het huidige model

A. Aanpassingen TSO in het huidige model A. Aanpassingen TSO in het huidige model maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30-12.00 en13.15-15.15 woensdag 8.30-12.15 Kleuters vrijdagmiddag vrij. Kinderen gaan naar huis of blijven op school en

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst obs Nijenoert Leek. Andere schooltijden? Beja Koops, senior onderwijsadviseur

Ouderbijeenkomst obs Nijenoert Leek. Andere schooltijden? Beja Koops, senior onderwijsadviseur Ouderbijeenkomst obs Nijenoert Leek Andere schooltijden? Beja Koops, senior onderwijsadviseur Historie ( wat is al gebeurd): Voor de zomervakantie is bij ouders gepeild of de MR andere schooltijden als

Nadere informatie

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 1 Welkom en introductie Irma Verkerk, directeur 2 Andere schooltijden: waarom? Eef Niezing, college van bestuur 3 Ondernomen stappen (proces) tot nu toe Irma Verkerk, directeur

Nadere informatie

Voor de kinderen van alle groepen hebben we materialen nodig. Het gaat om:

Voor de kinderen van alle groepen hebben we materialen nodig. Het gaat om: Nieuwsbrief: 3 18-09-2015 Projectweek Raar maar waar De projectweek vindt dit jaar plaats tijdens de kinderboekenweek van woensdag 7 oktober tot en met vrijdag 16 oktober. Het uitgangspunt voor de beeldende

Nadere informatie

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 15 april 2014 v6 1 Veelgestelde vragen Vragen over andere tijden algemeen 1. Waarom vind Omnis dit belangrijk? Het is voor kinderen

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Positiebepaling: waar staat u nu, wat is nu uw keuze? traditionele schooltijden andere schooltijden Ga in gesprek met uw buur op de lijn: Geef en luister naar

Nadere informatie

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig.

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. A. 1. Een continurooster geeft rust, regelmaat en duidelijkheid aan de kinderen. Eens Op school wel, buiten school

Nadere informatie

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Welkom Er is nog niks besloten en Er wordt vanavond niks besloten We willen informeren En vooral We willen

Nadere informatie

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2 Continuerooster Gezamenlijk Positief Gezamenlijk Negatief Gezamenlijk algemeen Individiueel positief + woensdagmiddag vrijdag 5 + iets meer vrije tijd in de middag 3 + eventueel langere pauzes mogelijk

Nadere informatie

Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: website :

Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: website : 2014-2015 Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: 0165-511870 e-mail: bsbernardus@bsbernardus.nl website : www.bsbernardus.nl NIEUWSBRIEF 121a De afgelopen week is er een informatieavond

Nadere informatie

R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan SR Vleuten

R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan SR Vleuten R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten 030 666 8052 website: e-mail: www.twaalfruiter.nl info@twaalfruiter.nl Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Twaalfruiter Vleuten,

Nadere informatie

[CONTINUROOSTER] Wat is een continurooster (CR)?

[CONTINUROOSTER] Wat is een continurooster (CR)? Wat is een continurooster (CR)? [CONTINUROOSTER] In een continurooster hebben de kinderen twee keer een korte pauze op school (één van een kwartier en één van een half uur) en zijn zij vroeg vrij. Flevosprong

Nadere informatie

Informatie Vijf-gelijke-dagen-model.

Informatie Vijf-gelijke-dagen-model. Informatie Vijf-gelijke-dagen-model. Directie, Team en MR zijn voornemens om het 5 gelijke dagen schoolrooster in te voeren. Wij willen u hierover tijdens de ouderavond op 23 februari informeren. Hieronder

Nadere informatie

Informatiedocument continurooster voor De Marlijn december 2014

Informatiedocument continurooster voor De Marlijn december 2014 Informatiedocument continurooster voor De Marlijn december 2014 Beste ouders / verzorgers van De Marlijn, Eerder bent u al geïnformeerd dat we als school bezig zijn met een onderzoek naar de wenselijkheid

Nadere informatie

Evt. andere schooltijden 17 april 2012

Evt. andere schooltijden 17 april 2012 Evt. andere schooltijden 17 april 2012 Aandachtspunten 2011-2012 Aangekondigd op de algemene ouderavond: Tijd voor andere schooltijden? Onderzoek naar mogelijkheden Onderzoek naar belangstelling Team en

Nadere informatie

Welkom. Vanavond informeren over Andere schooltijden

Welkom. Vanavond informeren over Andere schooltijden Andere schooltijden Welkom Vanavond informeren over Andere schooltijden Agenda: 19.30 Inleiding 19.35 Informatie over andere schooltijden In gesprek met elkaar 20.15 Pauze; Koffie, thee 20.30 In gesprek

Nadere informatie

PROCEDURE SEMI- CONTINUROOSTER

PROCEDURE SEMI- CONTINUROOSTER PROCEDURE SEMI- CONTINUROOSTER GBS de Levensboom Inhoudsopgave 1. Doelstelling 3 1.1. Doelstelling... 3 1.2. Aanleiding... 3 1.3. Uitgangspunten... 3 2. Werkwijze 4 3. Voorbereiding Fout! Bladwijzer niet

Nadere informatie

Andere schooltijden Wat is er al geweest?

Andere schooltijden Wat is er al geweest? Andere schooltijden Wat is er al geweest? Proces tot nu toe In januari 2018 heeft de schoolleider aan de MR gevraagd of zij de mogelijkheden voor het aanpassen van de schooltijden in overweging zou willen

Nadere informatie

Informatieavond: Andere schooltijden

Informatieavond: Andere schooltijden Informatieavond: Andere schooltijden AGENDA Aanleiding Visie Huidige situatie Vijf gelijke dagen model Overzicht modellen Financiën Tijdspad Werkgroep Afsluiting AANLEIDING - We zien dat er steeds meer

Nadere informatie

Presentatie Andere Tijden

Presentatie Andere Tijden Presentatie Andere Tijden Medezeggenschapsraad van tijdschema 20.00 uur achtergrondinformatie in de hal 20.20 uur opdracht: in gesprek in lokalen 20.50 uur vervolg in de hal 21.00 uur afsluiting 1 geschiedenis

Nadere informatie

Welkom op de infoavond over het continurooster

Welkom op de infoavond over het continurooster Welkom op de infoavond over het continurooster SCHOOL B 29 OKTOBER 2015 Welkom Wie staat er voor jullie? Gezichten bij de MR: o Karen Beute o Berber Greven o Bertha Groen o Miriam Kist o Jeannette Knol

Nadere informatie

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon:

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon: o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat 35 7601 SZ Almelo telefoon: 0546-455040 www.obsdekubusalmelo.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze folder kunt u meer lezen over de nieuwe schooltijden die de Kubus gaat

Nadere informatie

Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan?

Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan? Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan? Andere schooltijden? Sinds wanneer? Sinds 1 augustus 2006, met de invoering van de Wet Flexibilisering Schooltijden, hebben scholen bij de inrichting van de onderwijstijd

Nadere informatie

Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016

Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016 Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016 Agenda De aanleiding Het proces Informatie over bestaande concepten Het vervolg Vragen en gesprekken Afsluiting Aanleiding Vorig schooljaar: ruime

Nadere informatie

Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012

Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012 Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012 Inhoud Wat is het? Waarom? Voor- en nadelen voor: De leerling De ouder De leerkracht De financiën De omgeving (andere scholen,

Nadere informatie

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Agenda Inleiding Het continurooster Voor- en nadelen continurooster Consequenties? Aanpak Afsluiting Inleiding Waarom de schooltijden veranderen:

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Bladzijde [1] INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Februari 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u ten behoeve van de ouderraadpleging over het voorstel Naar andere schooltijden?

Nadere informatie

VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL.

VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL. VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL. 01. Als je als school niet meedoet met het 5 gelijke dagen model ga je dan de aansluiting missen met bv. het verenigingsleven? Het verenigingsleven

Nadere informatie

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Programma Inleiding Presentatie Ouders van Waarde Mariecke Schipper Pauze- schriftelijk vragen indienen Vragenronde met forum Afsluiting Met de (school)tijd mee informatieavond

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Waarom moeten de schooltijden veranderen, het gaat toch al jaren goed zo? Het klopt dat de schooltijden al vele jaren onveranderd zijn. Maar intussen is

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

Het worden andere tijden!

Het worden andere tijden! Het worden andere tijden! 1.0 Redenen voor andere schooltijden (bron: verschillende onderzoeken door scholen) Waarom zou een school willen overstappen op andere tijden? Kort gezegd gaat het erom meer rust

Nadere informatie

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden Inleiding Onlangs in het journaal en prominent in het Algemeen Dagblad: Het basisonderwijs gaat geleidelijk aan over op andere schooltijden. Bijna 20% van de basisscholen werkt al met andere schooltijden

Nadere informatie

Dit was voor het team aanleiding om te kijken naar de mogelijkheden van een continurooster.

Dit was voor het team aanleiding om te kijken naar de mogelijkheden van een continurooster. Betreft: informatie omtrent eventuele overgang naar continurooster Beste ouders/ verzorgers, Tot op heden wordt er op onze school gewerkt met een lesrooster volgens het zgn. plattelandsmodel. Dit traditionele

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden?

Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden? Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden? Agenda Informatieavond 1. Aanleiding voor deze informatiebijeenkomst 2. Maatschappelijk en wettelijk kader 3. Mogelijke schooltijdenmodellen op een rij 4. Met

Nadere informatie

Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden

Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden DE OUDERORGANISATIE VAN CHRISTELIJK ONDERWIJS & KINDEROPVANG Met de (school)tijd mee Wat komt aan de orde? Waarom? 5-gelijke-dagen-naar-school

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerkrachten over nieuwe schooltijden. De antwoorden September 2017

Vragenlijst voor leerkrachten over nieuwe schooltijden. De antwoorden September 2017 Nieuwe schooltijden kan betekenen: andere start en/of eindtijd. Wat is voor jou als leerkracht een ideale starttijd van school? Wat is voor jou als leerkracht een ideale eindtijd? Is er volgens jou een

Nadere informatie

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces.

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces. 5 gelijke dagen model 2018-2019 1 VOORWOORD Katholieke Jenaplanschool De Klimboom gaat met ingang van het schooljaar 2018-2019 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch

Nadere informatie

O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin JS Heerhugowaard

O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin JS Heerhugowaard O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin 26 1705 JS Heerhugowaard www.dehasselbraam.com Continurooster m.i.v. schooljaar 2013-2014 Inhoud Voorwoord... 3 1. Waarom een continurooster?... 4 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

Resultaten Enquête Continurooster

Resultaten Enquête Continurooster Resultaten Enquête Continurooster 1. Hoeveel Enquêtes zijn er ingevuld en op school ingeleverd? 51 van de 60 gezinnen. 2. Met de volgende verdeling van de kinderen over de groepen: groep 1-2 33 kinderen

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

Andere schooltijden??

Andere schooltijden?? Andere schooltijden?? Doel van de avond: Ouders informeren zodat zij een gefundeerde keus kunnen maken over een eventuele wijziging van schooltijden. Vanavond: 1. Van initiatief tot nu 2. maatschappelijke

Nadere informatie

Er zijn rond de 110 mensen aanwezig, waaronder ook een aantal raadsleden.

Er zijn rond de 110 mensen aanwezig, waaronder ook een aantal raadsleden. Aanleiding De projectgroep MFA Vries is, na een aantal gesprekken hierover, tot de conclusie gekomen dat zij unaniem positief staat ten opzichte van het invoeren van een continurooster op de basisscholen

Nadere informatie

SCHOOLTIJDEN UITLEG VAN TWEE MODELLEN: VIJF-GELIJKE DAGENMODEL HUIDIG MODEL

SCHOOLTIJDEN UITLEG VAN TWEE MODELLEN: VIJF-GELIJKE DAGENMODEL HUIDIG MODEL SCHOOLTIJDEN UITLEG VAN TWEE MODELLEN: HUIDIG MODEL VIJF-GELIJKE DAGENMODEL HUIDIG MODEL 07.30-08.35u VSO (voorschoolse opvang) 08.45-12.00u ONDERWIJS 12.00-13.05u TSO (tussenschoolse opvang) / Lunchpauze

Nadere informatie

Monitor Andere schooltijden. Factsheet mei 2011

Monitor Andere schooltijden. Factsheet mei 2011 Monitor Andere schooltijden Factsheet mei 2011 Monitor nieuwe schooltijden - Factsheet 2011 De schooltijden in het Nederlandse basisonderwijs zijn in beweging. Steeds meer scholen gaan over op nieuwe

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders Continurooster Informatiebrochure voor ouders Inhoud: Inleiding:... 2 Aanleiding... 3 Redenen om een continurooster in te voeren... 4 Het continurooster: vijf-gelijke-dagen-model... 6 De lunch:... 7 Pleinwacht

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

Informatiebrochure ouders/verzorgers

Informatiebrochure ouders/verzorgers 1 Informatiebrochure ouders/verzorgers Inhoud Inleiding - 3 - Aanleiding - 4 - Redenen om een continurooster in te voeren - 5 - Het continurooster-5-gelijke dagen model - 7 - Wat kan het continurooster

Nadere informatie

Andere schooltijden op de

Andere schooltijden op de Andere schooltijden op de Geachte ouders/verzorgers van de Alfonsuskinderen, Inleiding Tijdens de informatieavond van 23 april j.l. heeft u informatie van ons ontvangen m.b.t. veranderende schooltijden.

Nadere informatie

Het 7-tot-7model, het sterrenschoolmodel, in dit model wordt alles in blokken ingedeeld en worden school, opvang en activiteiten in elkaar verweven.

Het 7-tot-7model, het sterrenschoolmodel, in dit model wordt alles in blokken ingedeeld en worden school, opvang en activiteiten in elkaar verweven. Verslag 23 april 2018 Andere tijden presentatie Op 23 april is er in de Ontmoeting een ouderavond geweest waar verschillende modellen zijn gepresenteerd t.a.v. andere schooltijden. Dit werd geleid door

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2016-2017 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS Matthias voert m.i.v. schooljaar

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015 Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 5. Evaluatie 1. Voorwoord BS De Hinkstap gaat

Nadere informatie

ANDERE SCHOOLTIJDEN 2 0 1 4-2 0 1 5. Franciscusschool Lyceumstraat 2b. Tel. 0541 533561 E-mail: dir.franciscus@konot.nl www.franciscusschool.

ANDERE SCHOOLTIJDEN 2 0 1 4-2 0 1 5. Franciscusschool Lyceumstraat 2b. Tel. 0541 533561 E-mail: dir.franciscus@konot.nl www.franciscusschool. ANDERE SCHOOLTIJDEN Franciscusschool Lyceumstraat 2b 2 0 1 4-2 0 1 5 Tel. 0541 533561 E-mail: dir.franciscus@konot.nl www.franciscusschool.nl 1 1. Inleiding De Francisschool gaat vanaf het schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag

Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag 2017-2018 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 4-gelijke-dagenmodel? 3. Uitwerking 4-gelijke-dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS De Vijfmaster

Nadere informatie

Nummer 13, 23 maart Adres: Lutinelaan 3, 8899 BD Vlieland,

Nummer 13, 23 maart Adres: Lutinelaan 3, 8899 BD Vlieland, Flessenpost Agenda 20maart Flessenpost is de officiële en digitale nieuwsbrief van Multifunctionele accommodatie De Jutter waarbinnen de kinderopvang, het basisonderwijs (PO) en het voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Via de ouderavond, mail of in de gang zijn er diverse vragen gesteld over het continurooster. Graag geven we hier antwoord

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2016-2017 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS de Zonnewijzer voert m.i.v. schooljaar

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument

Verantwoordingsdocument basisschool de Hazesprong Verantwoordingsdocument werkgroep Andere Tijden februari 2014 Inleiding Beste ouders en verzorgers, We staan op het punt om een belangrijke beslissing te nemen, namelijk een beslissing

Nadere informatie

Continuroosterplan Basisschool De Drijfveer Willemsmulderplein 5 5582JJ Waalre

Continuroosterplan Basisschool De Drijfveer Willemsmulderplein 5 5582JJ Waalre Continuroosterplan Basisschool De Drijfveer Willemsmulderplein 5 5582JJ Waalre Commissie Continurooster Versie juni 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom een Continurooster op De Drijfveer Inleiding

Nadere informatie

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op 28-08-2017 Nieuwe schooltijden kan betekenen: andere start en/of eindtijd. Wat is voor uw kind een ideale starttijd van school? Wat is voor

Nadere informatie

Continurooster op De Rank

Continurooster op De Rank Continurooster op De Rank Nu: Schooltijden op de basisschool zijn al heel lang ongeveer hetzelfde. Om ons heen zien we de samenleving veranderen en ontstaan er nieuwe pedagogische inzichten. Je kunt je

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 WELKOM EINDDOEL VAN DEZE AVOND - Weet ik wat andere schooltijden zijn en een continurooster is; - Weet ik wat de voordelen en nadelen zijn; - Weet ik welke verschillende

Nadere informatie

RKBS De Klippeholm. Schooltijdenpeiling Ouders. Haarlem, februari 2017

RKBS De Klippeholm. Schooltijdenpeiling Ouders. Haarlem, februari 2017 RKBS De Klippeholm Schooltijdenpeiling Ouders Haarlem, februari 2017 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 RKBS De Klippeholm Schooltijdenpeiling Ouders

Nadere informatie

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit KBS Kameleon Stradivariusstraat 159 3822 DP Amersfoort 033 4550488 kameleon@kpoa.nl www.kbskameleon.nl Inleiding Het bestuur van de stichting voor Katholiek Primair

Nadere informatie

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Burcht Rietheim 14 januari 2016

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Burcht Rietheim 14 januari 2016 Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Burcht Rietheim 14 januari 2016 Programma Welkom Waarom een verkenning van Andere Tijden Informatie Andere Tijden Praktijk ervaringen en resultaten onderzoek

Nadere informatie

Andere schooltijden..

Andere schooltijden.. Andere schooltijden.. Ongeveer 28-32% van de gezinnen is vanavond vertegenwoordigd. Team volgt ook traject (redelijk vergelijkbaar). Deze infoavond Doel: Informatie / achtergronden geven m.b.t. andere

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen?

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen? 1. Voorwoord Basisschool Eerschot gaat m.i.v. het schooljaar 2017-2018 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch op school nuttigen. De middagpauze zal dan komen te vervallen.

Nadere informatie

Oriëntatie op en informatie over andere schooltijden

Oriëntatie op en informatie over andere schooltijden Oriëntatie op en informatie over andere schooltijden CBS De Regenboog Ridderkerk Maart 2016 1 Inhoud Vooraf 1 Inleiding 2 Wat is verplicht? 3 Welke modellen zijn er? 4 Waarom? 7 Welke wensen hebben ouders,

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos Programma Welkom (voorzitter MR) Informatieve uitleg 2 modellen (Jan de Vos) 4 gelijke dagen en woensdagochtend 5 gelijke

Nadere informatie

5 gelijke dagen model

5 gelijke dagen model Uitvoeringsdocument 5 gelijke dagen model m.i.v. schooljaar 2019-2020 BS Laetare 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. De keuze voor het 5 gelijke dagen model - 1.1 Inleiding - 1.2 Voordelen - 1.3 Nadelen 2. Uitwerking

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders

Continurooster. Informatiebrochure ouders Continurooster Informatiebrochure ouders Inhoud Inleiding... 3 Aanleiding... 3 Redenen om een continurooster in te voeren... 3 Het continurooster 5-gelijke dagen model... 4 Aandachtspunten... 6 Het rooster...

Nadere informatie

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Cypressenhof 26 november 2015

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Cypressenhof 26 november 2015 Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Cypressenhof 26 november 2015 Programma Het traject Andere Tijden + vervolg Andere Tijden, wat houdt dat in Onze plannen in de praktijk Reactie van team

Nadere informatie

Vragen van de MR aan CSV nav voorstel Continurooster

Vragen van de MR aan CSV nav voorstel Continurooster 1. (Snelheid van) het proces: Wat is de aanleiding om het continurooster ineens op de agenda te zetten? Hoeveel scholen van Kalisto hebben een vorm van continurooster en hoeveel hebben variant A en hoeveel

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Inhoud van de avond 19:30 20:15 uur 20:30 21:15 uur Ontwikkelingen tot nu toe Ouder enquête (WMK-PO) Successen De toekomst Zorg en begeleiding (Judith) Continu rooster

Nadere informatie

Andere schooltijden. Doel van vandaag. Leerkrachten en ouders kennen beide modellen.

Andere schooltijden. Doel van vandaag. Leerkrachten en ouders kennen beide modellen. Andere schooltijden Doel van vandaag Leerkrachten en ouders kennen beide modellen. Leerkrachten en ouders zijn in staat een onderbouwde keuze te maken (raadpleging). Leerkrachten en ouders hebben inzicht

Nadere informatie

Vijf gelijke schooldagen op de Piramide? Vragen van ouders geïnventariseerd...

Vijf gelijke schooldagen op de Piramide? Vragen van ouders geïnventariseerd... Vijf gelijke schooldagen op de Piramide? Vragen van ouders geïnventariseerd...... Inleiding Andere schooltijden is een actueel onderwerp op de scholen in Nederland. Decennia lang is er met de schooltijden

Nadere informatie

Protocol continurooster De Veenbrug

Protocol continurooster De Veenbrug Protocol continurooster De Veenbrug 1. Waarom een Continurooster op De Veenbrug 1.1 Inleiding Aanleiding voor De Veenbrug om het continurooster in te voeren is een combinatie van factoren en vragen van

Nadere informatie

Als besloten wordt voor vijf-gelijke-dagen, starten we daarmee bij aanvang van het schooljaar

Als besloten wordt voor vijf-gelijke-dagen, starten we daarmee bij aanvang van het schooljaar Antwoorden op vragen van ouders n.a.v. Andere Tijden Inleiding Andere schooltijden is een actueel onderwerp op de scholen in Nederland. Decennialang is er met de schooltijden relatief weinig gebeurd. De

Nadere informatie

Van de 138 gezinnen hebben 60 gezinnen de enquête ingevuld. Dit is 43,5% van de ouders

Van de 138 gezinnen hebben 60 gezinnen de enquête ingevuld. Dit is 43,5% van de ouders 22-11-2016 Beste ouders/verzorgers, Zoals vermeld in de nieuwsbrief, willen wij u vragen om even tijd te nemen voor het invullen van deze enquête, betreffende het continurooster. We zijn erg benieuwd naar

Nadere informatie

Info-avond andere schooltijden DINSDAG 12 MAART 2019

Info-avond andere schooltijden DINSDAG 12 MAART 2019 1 Info-avond andere schooltijden DINSDAG 12 MAART 2019 Agenda 2 Welkom + voorstellen MR doel van de avond Inventariseren van de vragen Proces Uitleg over 3 onderzochte modellen Inhoud Wat betekent dit?

Nadere informatie

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND AGENDA DOELSTELLING ROL VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD HUIDIGE SITUATIE VOOR- EN NADELEN VAN VERSCHILLENDE ROOSTERS UITLEG

Nadere informatie

Ouderraadpleging andere schooltijden. De Springplank in Rhenen

Ouderraadpleging andere schooltijden. De Springplank in Rhenen Ouderraadpleging andere schooltijden De Springplank in Rhenen Opdrachtgever De Springplank in Rhenen Opgesteld door Liza Middag Datum 23 oktober 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 3 Continurooster

Nadere informatie

Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool

Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool Wat is een vijf gelijke dagen rooster? o Op alle dagen van de week hetzelfde rooster, met een pauze voor leerkrachten en kinderen Wat gaat er precies veranderen?

Nadere informatie

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen Andere Schooltijden Basisschool De Ontdekking Didam, februari 2014 Beste ouders, Enige tijd geleden heeft u een ouderenquête ingevuld m.b.t. het onderwerp schooltijden. Voorafgaand aan deze raadpleging

Nadere informatie

Continurooster. m.i.v. schooljaar 2013-2014. PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool.

Continurooster. m.i.v. schooljaar 2013-2014. PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool. Continurooster m.i.v. schooljaar 2013-2014 PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord 1. Waarom een continurooster 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 1 protocol continurooster Voorwoord De school hanteert vanaf het schooljaar 2016 2017 een continurooster. Een continurooster wil zeggen dat alle kinderen tussen de middag

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Indeling van de avond:

Indeling van de avond: OP WEG NAAR ANDERE SCHOOLTIJDEN 5. tijdspad 6. vragen stellen 7. afsluiting Indeling van de avond: 1. welkom en opening 2. overwegingen op andere schooltijden 3. voordelen en nadelen 4. principebesluit

Nadere informatie