MAANDAG 14 juli t/m DONDERDAG 17 juli uur Opbouwen kermisterrein met medewerking van vrijwilligers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAANDAG 14 juli t/m DONDERDAG 17 juli 19.00 uur Opbouwen kermisterrein met medewerking van vrijwilligers"

Transcriptie

1

2

3 3 MAANDAG 14 juli t/m DONDERDAG 17 juli uur Opbouwen kermisterrein met medewerking van vrijwilligers VRIJDAG 18 juli uur Klaverjaswedstrijd voor senioren in de tent op het fees errein uur Set in Mo on spelenkermis voor de kinderen uur Optocht met medewerking van Fanfare Juliana uit, ruiters, aangespannen rijtuigen en poli e uur Ringsteken met aangespannen paarden: a) Rubriek met vaste partner b) Ringsteken voor het publiek (inschrijven vanaf uur) c) Verkiezing van mooiste aanspanning door publiek Aansluitend zullen Jan Groeneweg en zijn mede Deejays de rest van de avond de muziek verzorgen ZATERDAG 19 juli uur Springwedstrijd voor pony's / paarden om de Cor Jansen wisseltrofee uur Kindershow in de fees ent door Clown Flapipo uur Hindernisspel met bromfietsen (inschrijven vanaf uur) uur Tonknuppelen Aansluitend zullen Jan Groeneweg en zijn mede Deejays de rest van de avond de muziek verzorgen ZONDAG 20 juli (toegang gra s) uur Ponyrennen in drie categorieën Tijdens de pauze: Een veelzijdige show van de se paardensport Voor de jeugd is het mogelijk om (gra s!) op een ezeltje te rijden! uur Live optreden van de Noord Hollandse band "Trots" Aansluitend zullen Jan Groeneweg en zijn mede Deejays de rest van de avond de muziek verzorgen Maandag 21 juli (toegang 3,50 vanaf 14 jaar) uur Kortebaandraverij Totalisator vanaf uur geopend Na de draverij zal de prijsuitreiking (enkel voor genodigden) plaatsvinden in het "Dorpshuis" uur Vuurwerkshow Aansluitend zullen Jan Groeneweg en zijn mede Deejays de rest van de avond de muziek verzorgen Algemene jd slui ng bar is uur (dus kom op jd!!!)

4 4

5 5 Aan het woord: Mar n Spruijt, eigenaar kermisterrein Wie hee hem niet? Een mooie foto van een trotse moeder met kinderwagen, op weg naar de se Paardendagen. Het is 1964, ik weet er zelf nog weinig van. Als je vader op een dag zegt; "Ga je mee palen ze en om de koeien om te leiden zodat ze niet over het Kermisterrein hoeven om gemolken te worden?" dan weet je dat dit het signaal is: Het is bijna zo ver! De beves ging was er helemaal als Cors van de Bosch op zijn Zündapp het erf op kwam rijden. Wij, de kinderen uit de buurt, keken reikhalzend uit naar de eerste kermiswagens en de opbouw van de tribune. Dat betekende voor ons werk aan de winkel: boodschappen doen voor de kermis mensen en helpen met de opbouw van de kermis a rac es. De beloning bestond uit vrijkaartjes voor de a rac es. De jaren verstreken. Je doet mee met de kinderspelen en de bromfietsrace. Mijn vader was, ik heb het niet van een vreemde, een man met een paardenhart. Paarden, ik ben ermee opgegroeid. De Blesruiters, de ponyrace, de Cor Jansen wisseltrofee en, uiteindelijk, de 300 meter! Mijn bewondering gaat uit naar alle mensen die zich bezig houden met de drafsport. Je moet er wel heel erg mee begaan zijn om daar een boterham aan te verdienen. De se Paardendagen zijn veel meer dan alleen de paardensport. Het is een totaal evenement. Zo is het op deze dagen de jaarlijkse hereniging van families en vrienden. Ze komen vanuit de hele wereld om dit fes jn te vieren. De kracht van het bestuur om zoveel mogelijk vrijwilligers enthousiast te maken is typisch s. Ze zijn er... al jd... weer of geen weer. En over het weer gesproken, er waren jaren bij waarvan ik dacht; ik steek mijn kop in het zand en ik trek hem er pas weer uit als het evenement voorbij is. Ik heb zelf ook veel reizen gemaakt. En als je op de vraag 'waar kom je vandaan?' zegt dat je uit komt, hoor je heel vaak 'dat is toch dat dorp waar de Paardendagen o ewel de se kermis gehouden worden?' Tja, zo lig je in de kinderwagen en maak je (nog onbewust) kennis met de Paardendagen en zo ben je een kermis stel want ik heb mijn vrouw daar ook leren kennen. De Paardendagen horen bij en hoort bij de Paardendagen. Het loopt als eens rode draad door ons leven, met hoogtepunten maar ook met dieptepunten zoals het overlijden van mijn vader aan het begin van de Paardendagen enkele jaren geleden... Ik geniet al 50 jaar van de diverse ac viteiten, mede dankzij de inzet van het bestuur van Nooit Gedacht, de vele vrijwilligers en het publiek!

6 6

7 7 Nooit Gedacht 105 jaar Dit hadden de oprichters van Nooit Gedacht natuurlijk Nooit Gedacht, dat hun vereniging ooit Immaterieel Erfgoed (het erfgoed van tradi es en rituelen) zou worden na 105 jaar. Daarbij is het is ook nog eens een lustrum, 105 jaar, en om dat te vieren met zo'n mooie erkenning, daar kunnen we als Nooit Gedacht terecht trots op zijn. De basis is gelegd door onze bestuurlijke voorgangers. En de boeken erop terugkijkend, hebben ze het zeker niet al jd makkelijk gehad. Door het steeds op een goede manier door te geven aan de jongere genera e zijn we tot dit mooie resultaat gekomen. Uiteraard mede door de vele vrijwilligers en sponsors die ons al die jaren trouw zijn gebleven. Immaterieel Erfgoed gee ons ook verplich ngen om de kortebaandraverij en het totale feest, de se Paardendagen, op een goede manier voort te ze en. Het is een goede steun in de rug voor de toekomst en we zullen ons best moeten blijven doen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Voor dit jaar hebben wij opnieuw een mooi en vol programma neer weten te ze en. Wij kijken ernaar uit om er weer een prach g feest van te maken, maar daar hebben we wel iedereen bij nodig. We verwachten dan ook dat iedereen die ons feest bezoekt dit dan op een gezellige manier doet. Want op die manier kunnen we nog vele jaren genieten van de mooie paardensport en alle fes viteiten erom heen. Ik wil onze sponsors en vrijwilligers alvast bedanken voor hun steun, ook dit jaar weer. We kunnen het niet genoeg benadrukken hoe blij we met hun ondersteuning zijn. Heel, heel veel dank hiervoor. Namens het bestuur wens ik iedereen hele gezellige dagen toe. Voorzi er Theo van den Bosch

8 8

9 9 In memoriam Onlangs bereikte het Bestuur van Nooit Gedacht het trieste bericht dat dierenarts Jan de Groot ons op 79 jarige lee ijd ontvallen is. Jan de Groot hee jaren lang jdens de se Paardendagen als vrijwilliger de gezondheid van de paarden in de gaten gehouden. Dat deed hij ook in Alkmaar en dichter bij huis, Duindigt. Jan le e vooral op het welzijn van de paarden maar deed ook de dopingcontroles. Jan maakte al jdens zijn studie kennis met de drafsport. Hij is zelfs een paar keer pikeur geweest (zie foto). Vanaf 1971 draaide hij met zijn collega Arno Groenwegen zijn eigen prak jk in Zoetermeer. Jan, voor velen onder ons Ome Jan hee, met zijn liefde en zorg voor mens en natuur, een mooi werkzaam leven gehad. Wij zullen hem missen. Wij wensen Els, zonen René en Paul en verdere familie heel veel sterkte met het dragen van dit enorme verlies.

10 10 Slijterij het Drankenhuys Dorpsstraat EL Zoeterwoude Tel:

11 11 Over paardjes & veulentjes Een interview met super vrijwilligster Jokelien Van Rijn Waar ben je geboren? Volgens Google heb je wat met Oudewater? Ik ben op 5 juni 1965 geboren in Oudewater. Ik heb hier 23 jaar met plezier gewoond. Het is een stad in het Groene Hart gelegen tussen Gouda en Utrecht. Oudewater is vooral bekend van de Heksenwaag. Dit jaar bestaat de stad 750 jaar dus zal ik komend jaar vaak een bezoek brengen aan mijn roots. We kennen jou als een zeer fana eke vrijwilligster. Daarvoor zijn we je heel dankbaar. Wat was voor jou de reden om vrijwilliger te worden bij Nooit Gedacht? En wat heb je met paarden of pony s? In 1995 kwam Nico van den Bosch, des jds de voorzi er van Harddraverij Nooit Gedacht, mij vragen of ik toe wilde treden tot het bestuur. Dit was een hele eer, want tot die jd bestond het bestuur alleen maar uit mannen. Samen met Jacqueline van der Krogt zijn wij toegetreden tot het bestuur. Wat ik met paarden en pony's heb? Wij hebben zelf een K.W.P.N. pony genaamd Lynn en een mini Shetlandpony Joy. Van kinds af aan wilde ik graag zelf paard rijden, maar helaas hadden mijn ouders weinig geld dus na 1 jaar paardrijles was er geen budget meer om verder te gaan in de paardensport. Wat is je favoriete boek? En lees je digitaal of heb je liever een boek in je handen? Op dit moment kom ik niet toe aan boeken lezen. Ik ben te onrus g om me te kunnen concentreren voor het lezen van een boek. Het laatste boek waar ik in begonnen ben is Vij ig nten grijs van E.L. James, maar het eind is nog niet in zicht. Misschien als ik straks lekker op vakan e ben. Wat is je favoriete gerecht jdens de Kermis? En wat drink je daar het liefste bij, bier of wijn? Mijn favoriete gerecht jdens de kermis is een overheerlijke barbecue bij vrienden. Wij worden ieder jaar uitgenodigd en voor mij is dit echt even een rustpunt op deze toch wel hec sche dagen. Ik drink graag een wijntje, daar geniet ik van, bij voorkeur een wijn / spijs combina e. Bij ieder gerecht een wijntje proeven. Een ware smaak beleving. Omschrijf jouw Kermis gevoel eens.. Mijn kermis gevoel: geweldige loca e, goede sfeer, veel gezelligheid en enthousiasme. Van welke muziek houd je? Mijn favoriete muziek is trance met name van Armin van Buuren en Kel sche muziek met name van Enya. Dit zijn 2 extremen maar bij trance kun je lekker uit je dak gaan en Kel sche muziek is echt luistermuziek en daar word ik rus g van.

12 12

13 13 Wat vind je het leukste aan wonen in? Het leukst aan wonen in is dat je landelijk en rus g woont en toch centraal gelegen om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van de grotere steden. Voor wat betre de sociale controle zit het in wel goed, maar er zi en natuurlijk goede en slechte kanten aan die sociale controle. Wij zien ers al jd veel wandelen. Ben je ook een wandelaar of meer van het fietsen? Ik ben van het wandelen en ik vind het heerlijk om met onze hond Saja te wandelen. Maar gezien de vele uren die ik werk in ons transportbedrijf zou ik hier eigenlijk nog meer jd voor vrij willen maken. Elke donderdag gaan de pla elandsmutsen (Marian, Linda, Sonja, Monique, Maaike en Sandra) wandelen, maar ik kan vaak niet mee. Jammer genoeg De se Paardendagen duren 4 dagen. Welke dag is bij jou favoriet? Mijn favoriete dag jdens de se Paardendagen is de zondag. De ponyrace vind ik erg leuk en aansluitend de gezelligheid in de tent met jong en oud. Daar geniet ik van. We kennen allemaal wel de spreekwoorden of lijfspreuken op een tegeltje: 'Het is niet alle dagen kermis' of 'Een kermis maakt nog geen zomer' of 'Zo blij als een kermis vogel'. Als ik jou nu een tegeltje geef, wat zou jij daar dan opschrijven? Mijn spreuk op de tegel luidt: Beter één kermis in dan en in het land! Ik wens iedereen hele fijne en gezellige se Paardendagen Groetjes, Jokelien

14 14

15 15 Even voorstellen Onze nieuwe fotografe Dit jaar is mij gevraagd foto s te maken van de se Paardendagen. Het is een genot om te mogen fotograferen waar je het meeste van houdt: PAARDEN!!! Ik zit in de stofdoekles bij de Blesruiters elke vrijdag (als ik niet hoef te werken en het niet regent) bij Claire Dominicus. Even je hoofd leegmaken na een drukke week. Ik wist niet dat ik na mijn hernia weer mijn oude hobby zou beoefenen. Het is mij gelukt door mijn posi eve instelling en met behulp van mijn naaste familie. Even voorstellen; Ik ben Carmen Olijhoek, getrouwd met Jos Olijhoek en wij hebben één dochter, zij heet Joysi. Ik ben een dochter van Sjaak en Ria van Rijn. Wij (mijn boer, zus en ik) zijn in 1976 naar gekomen. Zoals iedereen weet die mij kent, komen wij uit de Filipijnen. Voor zover ik weet begon mijn liefde voor paarden vanaf het begin dat ik in kwam wonen. Mijn vader fokte dravers en woonde op de boerderij aan de Meeslouwerweg; wat nu de Four Star Stables is. Naast mijn grootste hobby s paardrijden en muziek maken was ik al jd al bezig met fotograferen. Paarden en onze hond Max waren vroeger mijn fotomodellen. Mijn hobby voor fotograferen is uitgegroeid tot mijn werk. Persoonlijk vind ik fotograferen het mooiste beroep dat er bestaat! Je komt overal, je hebt nooit dezelfde opdracht, je leert verschillende mensen kennen van beroemde zanger/zangeressen/acteurs tot Koninklijke familie en je maakt een hoop mee! Mijn eerste analoog camera heb ik gekocht van mijn eerste verdiende centen met bollen pellen toen ik 14 jaar oud was. Samen met mijn zus Maria werkten wij in de grote vakan e langs de Veursestraatweg. Mijn eerste camera was een pocket camera van Agfa. Alle foto s waren onscherp en ik ging zelfs twijfelen of dat niet aan mij lag want ik heb maar 1 oog? Mijn andere oog zit daar maar voor spek en bonen bij. Je hebt tenslo e maar 1 oog nodig om een mooie foto te schieten. Een jaar later kocht ik een Canon compact (nog steeds een rot camera) en een paar jaren later mijn eerste NIKON! Op dit merk ben ik verliefd geworden. Ik heb hem nog steeds! Een van mijn collec e camera s. Dit jaar word ik 50 en voor zover ik weet zijn wij nog nooit jdens de se Paardendagen op vakan e gegaan. Dat houden wij graag zo! Dit jaar ben ik bevoorrecht om dit prach ge evenement te mogen vastleggen. Het mooiste aan fotograferen is dat je alle emo es kan vastleggen; van de paarden, volwassenen, kinderen en alles wat leuk en gek is. SMILE!...and the whole world smiles with you!! (Louis Armstrong) Carmen

16 16

17 17 Overzicht se Paardendagen 2014 Maandag 14 juli tot en met donderdag 17 juli Opbouwen van de kermis, iedere avond vanaf uur Zonder vrijwilligers, geen kermis. Handig of niet, alle hulp is welkom! Vanaf zaterdagavond wordt er iedere avond vanaf uur gewerkt aan de opbouw. Kom je ook helpen? We rekenen op jullie steun! Na afloop wordt er gezellig samen een drankje gedronken. Vrijdag 18 juli uur Klaverjassen en Rummikuppen voor senioren Op vrijdagmiddag start het feestweekend met een klaverjaswedstrijd. Onder het genot van een hapje en drankje vindt deze wedstrijd plaats in de tent op het feestterrein. Na afloop is er voor iedereen een prijs. Daarnaast is er voor de liefhebbers ook een rummikub competitie. Meedoen? Meld je in de feesttent! uur Set in Motion Spelenkermis Van tot uur staan er, net als vorig jaar, voor alle kinderen en jeugd te gekke en uitdagende attracties klaar; er komt onder andere een stormbaan, de happende krokodil, Vulcano en dubbele megaballs. Voor omschrijvingen zie de website nmo on.nl Deelnemen aan de activiteiten is gratis. Kom gezellig kijken en meedoen!

18 18

19 uur Optocht De officiële opening van de se Paardendagen gebeurt, zoals inmiddels traditie, met een optocht door het dorp bestaande uit onder andere Fanfare Juliana uit, ruiters en aangespannen rijtuigen uur: Verzamelen van de paarden, pony s en rijtuigen aan de seweg 76, Leidschendam bij de familie Turkenburg. 18:30 uur: Vertrek van de optocht. De route seweg, Dr. van Noortstraat, Meerlaan, afslaan naar de Akkermunt binnendoor naar de Waterviolier en dan via de Dotterbloem naar het. feestterrein. Op het evenemententerrein lopen de paarden vervolgens een ereronde, waarna ze zich opstellen voor de parade, deze wordt afgenomen door Burgemeester Van der Sluijs en voorzi er Van den Bosch. Onder begeleiding van Cees de Jong. Vervolgens zullen ze via de Waterviolier het terrein weer verlaten, of deelnemen aan het ringsteken.

20 uur Ringsteken met aangespannen paarden (Ringsteken voor het publiek inschrijven vanaf uur) Ringsteken is een folkloristische traditie die ook dit jaar weer op de vrijdagavond wordt gehouden. Naast de bestuurder van het paard en wagen zit de mederijder met een lans, die moet proberen de lans door de ring te steken. Er wordt gestreden in twee categorieën: met vaste partner en met partner uit het publiek. In beide categorieën kunnen er prijzen worden gewonnen. Daarnaast is er ook een verkiezing van het mooiste aangespannen rijtuig. Deze prijs wordt door het publiek gekozen. Aansluitend muziek in de feesttent onder leiding van Jan Groeneweg Iedere avond feest in de feesttent! Na alle inspanning is het tijd voor ontspanning. Drinken, dansen en gezellig samenzijn in de feesttent. Jan Groeneweg en DJ Nozem draaien daar met disco J.G.P. oude en nieuwe hits. Foto s Ben je de volgende ochtend benieuwd hoe je s avonds laat op de foto bent beland? Alle foto s zijn terug te vinden op: Zaterdag 19 juli uur Springwedstrijd om de Cor Jansen Wisseltrofee Georganiseerd door de Blesruiters is er weer het klassieke springparcours met barrage. Het klassieke parcours moet gereden worden met zo min mogelijk strafpunten. Zijn er meerdere combinaties foutloos dan wordt er een barrage gereden. Alle deelnemers die het parcours foutloos hebben afgelegd, mogen een barrage rijden. Een barrage bestaat uit minder hindernissen dan het oorspronkelijke parcours.

21 21 Net als bij het basisparcours is het de bedoeling dat het parcours zo snel mogelijk foutloos wordt afgelegd. Alle deelnemers springen op hun eigen niveau om een terechte winnaar te krijgen. Zoals ieder jaar, wordt ook nu weer gestreden om de Cor Jansen Wisseltrofee voor pony s. Deze trofee is ontstaan na het overlijden van dit bestuurslid in Ook dit jaar weer: Speel je Spel. Hierbij moet een deelnemer binnen één minuut zo veel mogelijk punten bij elkaar rijden. Er zijn acht hindernissen die van twee kanten kunnen worden gesprongen. De gemakkelijkste hindernis is 10 punten waard, de volgende 20, 30, 40 enzovoort tot 70 punten. De moeilijkste hindernis is de Joker. Daar kan de ruiter 100 punten verdienen. Elke hindernis mag maximaal 3 keer worden gesprongen. Als er een balk wordt afgegooid, tellen de punten niet mee en mag de hindernis niet meer gesprongen worden. Paarden en pony s starten in één rubriek, ieder springt de hindernissen op zijn eigen niveau uur Kindershow in de tent: Clown Flapipo Kindershow Rood haar, een rode neus, een bontgekleurd pak en flapschoenen. Een clown zoals uit een kinderboekje. Dat is de doldwaze, pre g gestoorde clown Flapipo. Met goochelkunsten, ballonnenfiguren, muziek en zang, valpar jen en grappen, acroba ek en andere circuskunstjes, verzorgd hij zijn interac eve kindershow.

22 uur Hindernisspel met bromfietsen (inschrijven vanaf uur) Let op! Dit jaar verplaatst naar het begin van de zaterdagavond. Het populaire hindernisspel met bromfietsen (maximaal 50cc en dus niet opgevoerd) wordt weer "van stal gehaald". De commissie heeft er weer alles aan gedaan om een spectaculair en veilig parcours voor de deelnemers op te stellen. De opdracht is dat de berijders van de motorische "paardjes" onderweg verschillende hindernissen weten te overwinnen. Voor de berijder van de origineelst gebouwde of verbouwde brommer is een geldprijs te verdienen. De jeugd vanaf 16 jaar kan zich vanaf uur inschrijven op het veld. Zijn er rijders onder de 16 jaar, dan dienen zij een verklaring te hebben, voorzien van een handtekening van de ouders. Ben je niet in het bezit van een brommer en je wilt toch meedoen, geen probleem! De organisatie stelt deze dan ter beschikking uur Ton knuppelen Ondertussen al weer enkele jaren terug van weggeweest, het ton knuppelen. Tijdens de bromfietsrace op het veld kan je inschrijven en meedoen. Wie weet de genade klap uit te delen die de ton doet breken? Uiteraard is deelname aan alle activiteiten op het kermisterrein voor eigen risico. Aansluitend muziek in de feesttent onder leiding van Jan Groeneweg

23 23 Zondag 20 juli uur Ponyrennen Toegang gra s! Zondag is de dag dat de pony s hun presta es mogen vertonen. Door middel van lo ng verkregen nummers, starten de pony s met hun berijd(st)ers twee aan twee. De daarop volgende twee (en zo nodig drie ri en) zal uiteindelijk een winnaar kennen, welke bijgeschreven zal worden in de rijke geschiedenis van de se Paardendagen. De ruiter die twee keer van de tegenstander wint, gaat over naar de volgende ronde! Kortom, een middag vol met spanning, sensa e en spektakel! De pony s zijn ingedeeld in drie categorieën naar scho hoogte; Koers voor pony s met een scho hoogte van 116 cm t/m 135 cm. Koers voor pony s met een scho hoogte van maximaal 115 cm. Koers voor pony s met een scho hoogte van 136cm t/m 157 cm. De eerste vier geklasseerde pony s van elke race maken kans op een envelop met inhoud. Alle deelnemers krijgen van de organisa e een mooie herinnering uitgereikt. Dan is er natuurlijk nog de felbegeerde Dr. Barendse Trofee! Welke pony is de snelste van alle pony s? Dat is natuurlijk een vraag waar iedereen wel een antwoord op wil hebben, Omdat we te maken hebben met pony s van verschillende scho hoogtes. Daarom vertrekken ze op verschillende startafstanden met een onderlinge startafstand (van klein naar groot) van 10 meter. Huisarts dr. Barendse stelt naast deze ere prijs ook nog eens een prijs ter beschikking voor de drie winnaars van elke beslissende omloop. Kortom, er valt wat te winnen! De winnaar van deze trofee krijgt tevens de tel Totaal Kampioen se Ponyrennen mee naar huis, inclusief een mooie beker. Inschrijven voor het ponyrennen doe je via het inschrijfformulier op de website, uiterlijk vóór vrijdag 18 juli. Wanneer je nog geen 18 jaar bent, moeten je ouders een handtekening op het formulier ze en. (let op!), Deelname is voor eigen risico. Op de website is meer informa e te vinden.

24 24 Wedstrijd reglement: Te paard dient te allen jde een veiligheidscap voorzien van een goede slui ng te worden gedragen; Het dragen van rijlaarzen is verplicht; Het dragen van een bodyprotector is verplicht; Het gebruik van sporen en/of zweep is niet toegestaan; Er mag alleen gereden worden op het daarvoor aangewezen terrein; De wedstrijdleiding mag de pony zo nodig op scho hoogte nameten; Aanwijzingen van de wedstrijdleiding dienen strikt te worden opgevolgd; Onhandelbare pony s kunnen te allen jde door de wedstrijdleiding uit de race gehaald worden. In de pauze van het ponyrennen de clinic: ALLEMAAL OUDE PONYRACERS Twee mannen die van paarden en pony's hun beroep hebben gemaakt en drie ruiters geven een demonstra e. Alle vijf hebben in hun jeugd aan het ponyrennen deelgenomen en zijn nog steeds met de paardensport bezig. De deelnemende ruiters zijn even ngruiters. Even ng is ook bekend onder de naam "samengestelde wedstrijden". Bij dit soort wedstrijden moet elke ruiter 3 verschillende onderdelen beheersen, namelijk: dressuur rijden, springen en crossen. De crosscountry is het meest spectaculaire onderdeel van de even ng. Bij even ngwedstrijden rijden de deelnemers een speciaal aangelegd parcours van zo'n 3 km, waarbij ruiter en paard 20 tot 25 natuurlijke hindernissen moeten overwinnen, zoals boomstammen, hagen, wallen, op en afsprongen, waterinsprong. Tijdens de clinic zullen alle 3 de onderdelen van even ng getoond worden. Instructeur Gijsbert Lagerberg is een dressuurruiter en rijdt wedstrijden op het hoogste niveau. Wekelijks gee hij les bij de Blesruiters. Tijdens de demonstra e vertelt hij over de basis van het dressuur rijden en laat een aantal moeilijke oefeningen zien. Instructeur Jeroen Heymans is een ervaren springruiter. Hij rijdt wekelijks springwedstrijden en leidt jonge paarden op tot springpaard. Elk jaar gee hij extra springlessen ter voorbereiding van de springwedstrijden jdens de se Paardendagen. Tijdens de demonstra e vertelt hij meer over de springsport. De deelnemende ruiters zijn: Sandy van de Salm : Zij is een amazone die alleen dressuur rijdt. Momenteel rijdt ze Z1 dressuur en hoopt op het NK dressuur hoog te scoren. Zij zal onder begeleiding van Gijsbert diverse moeilijke dressuuroefeningen laten zien.

25 25 Nina de Haas : Zij is een even ng amazone. Ze is 16 jaar en hee de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen met haar kleine pony Muis, jdens de ponyraces. Nina is verhuisd naar Zeeuws Vlaanderen om de pony's aan huis te kunnen houden. Zij had dit Kermis weekend gehoopt in Ierland te rijden voor de EK pony even ng maar door een blessure van haar pony werd ze niet op jd fit bevonden door de Bondscoach. Nina is nu bij ons te zien waar zij met haar pony haar kwaliteiten in de drie onderdelen dressuur, springen en even ng zal tonen. Kees de Jong : Is met z'n 58 jaar de oudste van de deelnemers. Hij hee het eerste jaar, dat was in 1967, met de ponyrace meegedaan. Hij zal laten zien dat lee ijd bijna geen rol speelt bij paardrijden. Naast de oud ponyracers hebben we ook enkele toekoms ge ruiters voor de ponyrace. Deze kinderen zijn nog te jong om met de ponyrace mee te doen maar mogen alvast even oefenen met pony en moeder. Aan het einde van de clinic zal er nog eenmaal tegen elkaar geracet worden! Ezeltje rijden Voor de jongere kinderen is er ook wat leuks te doen jdens de ponyraces, namelijk op een ezel rijden! Eigenaar Ton van den Berg uit Bleiswijk stelt zijn ezels weer beschikbaar en achter de grote tribune is een speciale ring opgesteld.

26 uur Treedt de band TROTS op in de fees ent Trots is puur, verrassend en een van de beste coverbands van Nederland!! Met een repertoire van Engelstalige pop en rocknummers en vooral ook dansbare muziek is een avond Trots al jd een geweldige ervaring. Een optreden van Trots betekent meezingen, dansen en genieten van een band die muziek maakt in de meest pure vorm, met veel 4 stemmige zang. Verrassende nieuwe nummers van Bruno Mars, Robin Thicke, Da Punk, Pharell en Jason Mraz worden afgewisseld met klassiekers van The Police, Queen, Blof en U2. Trots bestaat uit zanger Kelly, topgitarist Raoul, drummer Bart en bassist Dave (o.a. Silkstone / Niels Geusebroek), professionele muzikanten met liefde voor muziek en gedreven om elke avond speciaal te maken. Trots hee vele grote optredens gedaan voor duizenden mensen, zoals onder andere op Sweelpop, Schager Popweekend, diverse grote discotheken, vele fees enten en in diverse voorprogramma s van bijvoorbeeld Blof, De Dijk, VanDikHout, Clouseau, Rowen Heze, Andre Hazes en vele anderen. Naast de grote optredens kun je Trots ook vinden in de grotere cafe s, zoals onder andere de Heren van Amstel in Amsterdam (waar de band wordt gezien als een van de beste live acts) en is Trots te boeken voor privé feesten. Trots is een aantal jaren weggeweest van de coverpodia voor een avontuur met het maken van eigen werk. Na het maken van clips, vele radio en TV optredens en een geweldige theatertour is de band sinds een aantal jaren terug waar het ook begonnen is. Op de meest grote, kleine, warme, gezellige, drukke en he ige, binnen en buitenpodia die Nederland hee. Het repertoire van de band Trots is verrassend, nieuw, al jd up to date en kan per avond wisselen. Op verzoek kan Trots een aantal Nederlandstalige nummers spelen, maar over het algemeen worden Engelstalige nummers gespeeld. Meer info over deze band? h p://www.trots.nl Aansluitend muziek in de fees ent onder leiding van Jan Groenweg.

27 27 Maandag 21 juli Kortebaan draverij (toegang vanaf 14 jaar: 3,50 of 5,00 inclusief programmaboekje met totalisatorbon. Onder de 14 jaar is de toegang gra s) Totalisator is geopend vanaf uur Start is om uur Maandag is de dag van de kortebaan! Hiermee eindigen we het hippische gedeelte van de Paardendagen. De se kortebaan kent een rijke geschiedenis sinds Het unieke aan deze race is dat hij gehouden wordt op gras, de enige grasbaan in Nederland! De kortebaan is voor velen het hoogtepunt van de se Paardendagen en tevens het spannendste slot van vier dagen feest vieren. Het kan daarom niet vaak genoeg gezegd worden: Waar een klein dorp groot in kan zijn! Vuurwerkshow Aanvang vuurwerkshow: uur, dit jaar verzorgd door Wagenvoort Vuurwerk BV uit Wapenveld Aansluitend muziek in de Fees ent onder leiding van Jan Groenweg

28 28 Wij stellen u voor: Höwings Kumpel het winnende paard van vorig jaar Het is al weer bijna een jaar geleden dat onze kortebaandraverij werd gewonnen door Höwings Kumpel! Hij is het bezit van de se eigenaren startend onder stal Hymia BV. Wie is dit paard en waar komt hij vandaan? En natuurlijk de grote vraag; Wat kunnen we dit jaar verwachten? Wij stellen u graag voor aan Höwings Kumpel, zijn presta es en aan zijn eigenaren en trainer. Nog één keer het koersverloop van vorig jaar Wat werd het spannend. De eerste twee omlopen kwam Höwings gemakkelijk door. Zoe W en Dreamcatcher Venus gaven weinig par j. Een gelukje was dat in de derde omloop het s lstaande nummer werd geloot, zodat hij meteen in de halve finale (vierde omloop) kwam. Ziyi werd zijn tegenstander. Höwings Kumpel ging steeds sterk van start en Ziyi werd geklopt; in de finale! De Kampioen van Nederland Ton Jeu werd de opponent. De spanning begon nu echt op te lopen. Niet alleen bij de eigenaren, maar ook bij de toeschouwers langs de baan begon het te kriebelen. Het werd een van de spannendste finales van het hele kortebaanseizoen. De eerste rit won Höwings met een neusje, in de twee rit was Ton Jeu nipt de snelste. Toen kwam de allesbeslissende kamprit. Niemand kon meer blijven zi en. Daar klonk het startsignaal, Höwings draaide goed in het startvak en nam meteen een beslissende voorsprong. Onder een orkaan van geluid stormde Höwings op de finish af. Een droom was uitgekomen! De eerste winnaar uit de geschiedenis van Nooit Gedacht van eigenaren uit het kerkdorp, was een feit. Bij de huldiging aan de finish natuurlijk dolle taferelen. Een van de eigenaren was van pure vreugde in de sloot gesprongen, champagne werd gedronken en er werd gekust. Bij de prijsuitreiking begon het feestje opnieuw en dat duurde nog tot het einde van de kermis. Eigenlijk genieten we er nog elke dag van. Höwings Kumpel, de beatle Höwings Kumpel is een Duitse draver (nu twaalf jaar oud), zijn bijnaam Beatle hee hij te danken aan zijn lange manen en staart. Höwings hee zijn koerscarrière bij Eckart Drees gestaan, daar hee hij het goed gedaan. Zijn winsom is ruim , en zijn record is Hij hee 144 maal gelopen. Hee 23 keer gewonnen en 73 plaatsen behaald. In 66,66% van zijn starts hee hij dus geld verdiend. Dit is een heel goede

29 29 score. Vanwege zijn hoge winsom kwam hij uiteindelijk steeds de beste paarden tegen en dat leverde niet veel meer op. Zijn trainer Drees hee toen Wim van Buytene benaderd met de vraag of hij in Höwings Kumpel misschien een kortebaner zag. Wim hee hem toen getest. Hij deed eigenlijk alles goed: links en rechtsom draaien, snel weglopen, niet springen en vooral veel snelheid tonen. De koop was snel gesloten. Op 27 juni 2013 kwam Höwings bij Wim op stal. Maar dan begint pas het echte werk. Op de kortebaan is alles anders dan thuis. Er is veel lawaai, publiek dicht langs de baan, lopen op het zand, draaien met een ander paard in het startvak en ga zo maar door. Bij zijn eerste optreden in Egmond aan de Hoef klopte hij verrassend de kortebaancrack Zephir. Toen werd al duidelijk dat hij zeker poten e had. Na nog twee kortebanen, vooral om te leren, werd ingeschreven in. Hoe dat is afgelopen, weten we inmiddels. De gelukkige eigenaren De geschiedenis van de eigenaren gaat terug tot het roemruchte Syndicaat. Al heel lang hee een groep ers een of meer paarden hierin gehad, maar eigenlijk nooit een paard specifiek voor de kortebaan. Via contacten met Wim van Buytene, die de kortebaner Speedy Amana te koop had, kwam er een nieuwe impuls voor t Syndicaat. Er meldden zich nieuwe eigenaren, die vooral een kortebaner wilden hebben. Speedy was behoorlijk succesvol, maar wilde op een gegeven moment niet meer draaien. Na Speedy kwam Murdoc, die goed zijn best deed, maar uiteindelijk toch te weinig liet zien. Het verhaal van Höwings Kumpel is al verteld. Er zijn nu negen eigenaren: Wim van den Bosch (zeker niet vergeten de trouwe supporters Rina, Cheyenne en Milenka), Wybo Lelieveld, Helmien Jansen van Noordenburg, Chris Bolleboom, Jos van Rijn, Fred Overdevest, Eric Sweere, Wim van Buytene en Hans Disseldorp. Höwings loopt onder de naam van stal Hymia BV. Onder deze naam laat Hans Disseldorp al zijn koerspaarden lopen. Een kortebaner die zich met de verdeling van de prijzen kan bemoeien, is een fantas sch bezit. Het kortebanen is dan veel spannender. Elke keer weer een omloop verder is heel leuk. Bijna al jd zijn er veel eigenaren. We zoeken elkaar op langs de baan, analyseren de kansen, wisselen de laatste ps uit, nemen het programma door en uiteraard sluiten we enkele weddenschappen op Höwings af. Met elkaar naar je paard kijken, de spanning van de start, de afloop van de rit, dat is kicken. Naar de prijsuitreiking gaan en de welverdiende prijs in ontvangst nemen; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het is dan super gezellig. Ook als je verliest, heb je nog een leuke dag. Ten slo e, bijna alle ers houden van kortebanen. Deze groep is daar geen uitzondering op.

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Open dag 5 oktober 2014

Nieuwsbrief Open dag 5 oktober 2014 Like, & Deel de manege waarland facebookpagina. https://www.facebook.com/manege.waarland? Nieuwboerweg 10, 1738 BB Waarland Tel (0226) 422 590 E-mail info@manegewaarland.com www.manegewaarland.com Nieuwsbrief

Nadere informatie

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr.

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. 2 BESTUUR Voorzitter: Frans van Saane, Berkenring 84, 4881

Nadere informatie

Mentaliteit maakt het onderscheid

Mentaliteit maakt het onderscheid IN DEZE UITGAVE VAN CLUBBLAD T LOEIERKE: 34 Rubrieken 04 D n Aftrap 06 Van het bestuur 30 Team vd Maand: A1 48 Profieltje 50 Supercup 51 Rebus 56 Frotlip van ut joar 58 Langs de Lijn Mentaliteit maakt

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

2012 wordt een mooi jaar.

2012 wordt een mooi jaar. Inhoudsopgave Voorwoord redactie 1 Redactioneel voorwoord 3 Van de voorzitter 4 Foto impressie Realisatie sportpark 7 Persoonlijk, Arjan 9 Aandachtspunten 10 3e elftal 13 Persoonlijk, Edwin Kolkman 16

Nadere informatie

LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN"

LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB RHOON & OMSTREKEN LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" OPGERICHT 1972 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE 1 e editie - 2014 INHOUD Voorwoord voorzitter Aankomende activiteiten

Nadere informatie

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009 M(e)ER weten 11/09 nieuwsbrief voor studenten en alumni van de opleiding Management, Economie en Recht In deze nieuwsbrief o.a. inleiding Studiereis naar Istanbul 2009 Ontwerp je eigen droomstage p.4 Excelleren?!

Nadere informatie

Samen werken aan. Hoogtepunten 2013 Een jaar met een gouden randje. Het decembergevoel van de redactie Geniet van alles om je heen en neem de tijd!

Samen werken aan. Hoogtepunten 2013 Een jaar met een gouden randje. Het decembergevoel van de redactie Geniet van alles om je heen en neem de tijd! Herfstspreuk Geslaagd! 24 december 2013 jaargang 17 Samen werken aan Is in de herfst het weer lang klaar, vroeg is een strenge winter daar. De herfst met nevel doortrokken, toont een winter met sneeuwvlokken.

Nadere informatie

Jaargang 36 Juni 2013 No. 1

Jaargang 36 Juni 2013 No. 1 Jaargang 36 Juni 2013 No. 1 VAN DE REDACTIE Alweer de eerste uitgave van een nieuwe jaargang. Het heeft de Vriendenkring weer enige moeite gekost voldoende adverteerders te krijgen, om zodoende weer op

Nadere informatie

HEJS NEJS. Hoe is het toch met Hans en Paul Brons. 28 maart. keurt Nederlandse ponyhengsten. De prinsen Carnaval kijken terug

HEJS NEJS. Hoe is het toch met Hans en Paul Brons. 28 maart. keurt Nederlandse ponyhengsten. De prinsen Carnaval kijken terug Jaargang 6 Nummer 3 2015 HEJS NEJS Gerard van Mil keurt Nederlandse ponyhengsten Hoe is het toch met Hans en Paul Brons 28 maart Feestveiling! D n Toomp 19:30uur De prinsen Carnaval kijken terug Van toen

Nadere informatie

Colofon. Algemeen 1. Kaagnieuws 581

Colofon. Algemeen 1. Kaagnieuws 581 Algemeen 1 Colofon Verenigingsorgaan van Koninklijke Watersportvereniging De Kaag, opgericht 14 oktober 1910. Postadres: Postbus 3, 2360 AA Warmond. Havenkantoor/secretariaat Kaagstraat 1, 2361 KM Warmond

Nadere informatie

Smash! Clubblad van Tafeltennisvereniging Woerden. Opgericht op 2 januari 1974. Aangesloten bij NTTB Afdeling Midden.

Smash! Clubblad van Tafeltennisvereniging Woerden. Opgericht op 2 januari 1974. Aangesloten bij NTTB Afdeling Midden. Smash! Clubblad van Tafeltennisvereniging Woerden. Opgericht op 2 januari 1974. Aangesloten bij NTTB Afdeling Midden. SMASH! verschijnt vijf keer per jaar; oplage 135 exemplaren. Oktober 2012, 34e Jaargang

Nadere informatie

Een heel gelukkig 2013!

Een heel gelukkig 2013! Verenigingsblad van Korfbalclub Antilopen januari 2013. jaargang 7. nr. 30 Een heel gelukkig 2013! Antilopenjeugd verrast Sinterklaas Maagdenburgstraat 20 a 7421 ZC DEVENTER Postbus 2038 7420 AA DEVENTER

Nadere informatie

Hoe en waar moet ik mijn kopij voor de Bân inleveren? Bij voorkeur als rtf bestand of als een gewoon word document (geen docx) en dan in

Hoe en waar moet ik mijn kopij voor de Bân inleveren? Bij voorkeur als rtf bestand of als een gewoon word document (geen docx) en dan in Van de redactie Redactie "de Bân Jan Lammert Sijtsema jr., Merkebuorren 39a tel: 48 12 00 Annie Posthumus, Weinterp 40 tel: 48 13 81 Klaasje v.d. Woude, Te Nijenhuiswei 10 tel: 48 13 91 Durk van der Veen,

Nadere informatie

Jentske Withag Nederlands Kampioen Wielrennen

Jentske Withag Nederlands Kampioen Wielrennen 11 e jaargang nr. 3 december 2013 Jentske Withag Nederlands Kampioen Wielrennen In juni jl. is de 8 jarige Jentske Withag Nederlands Kampioene Mountainbiken geworden in Berlicum. Dit is een prestatie waar

Nadere informatie

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen 5 JAAR DE NIJE STICHTING Het Nije Magazine 5 jaar de Nije Stichting Kanker heb je samen Terugkijken op vijf jaar de Nije Stichting met o.a. activiteiten als de Nije Beweegt, de Nije Live en interviews

Nadere informatie

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh zorgt Wie er straks voor mij? Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh Wie zorgt er straks voor mij? 2008 Kavanah, Dwingeloo Niets uit deze uitgave mag worden gefotokopieerd, noch in

Nadere informatie

Birdie. Bob Dickhout schittert door afwezigheid. NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant. Sander Visser t Hooft geridderd

Birdie. Bob Dickhout schittert door afwezigheid. NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant. Sander Visser t Hooft geridderd Birdie. Magazine van de Amsterdamse Golf Club / Strak en Trefzeker Bob Dickhout schittert door afwezigheid Sander Visser t Hooft geridderd NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant 28e jaargang /

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Nummer 4 Oktober 2012. Journaal. www.sneekweek.nl

Nummer 4 Oktober 2012. Journaal. www.sneekweek.nl Nummer 4 Oktober 2012 Journaal www.sneekweek.nl Windows. Life without Walls. Samsung raadt Windows 7 aan. SHOP JE ENERGIE- REKENING OMLAAG. Verbazingwekkend licht. Ongelooflijk sterk. Bij DONG Energy doen

Nadere informatie

Kijk ook eens op: www.oerle.info

Kijk ook eens op: www.oerle.info TomTom is de weg kwijt Tapas eten in Alegria Stem op VIDO KVO wordt VKS Oersprong naar Luxemburg Eerste prijswinnaar van de crypto! Bijzondere foto s gevraagd Kijk ook eens op: www.oerle.info Jaargang

Nadere informatie

NK ESTAFETTE: GOUD VOOR MEISJES PUPPILEN A

NK ESTAFETTE: GOUD VOOR MEISJES PUPPILEN A NR 3 oktober 2011 fotograaf karin klapwijk-valentijn NK ESTAFETTE: GOUD VOOR MEISJES PUPPILEN A Ongekend succes voor PAC bij NK estafette Medailles voor CD-junioren Maasstadloop Belgisch mooiste klassieker

Nadere informatie

Tekin geniet bij volksclub. > Meer op Pagina 15

Tekin geniet bij volksclub. > Meer op Pagina 15 Sander Krabbendam in Libanon Keeperstrainer succesvol in Midden-Oosten bij Salam Zgharta. > Meer op pagina 11 Tekin geniet bij volksclub SVDPW Middenvelder wil met Schiedammers de weg omhoog vervolgen.

Nadere informatie

MINIMIKS. JAARGANG 34 Juli 2014 NUMMER 4. Met o.a. De jeugddag, Maridy en Toon 25 jaar lid en huldiging Mixed 6

MINIMIKS. JAARGANG 34 Juli 2014 NUMMER 4. Met o.a. De jeugddag, Maridy en Toon 25 jaar lid en huldiging Mixed 6 MINIMIKS B A D M I N T O N C L U B B E E K E N D O N K JAARGANG 34 Juli 2014 NUMMER 4 Met o.a. De jeugddag, Maridy en Toon 25 jaar lid en huldiging Mixed 6 Jaargang 34 - nr 4 - Juli - 2014 MINIMIKS Clubblad

Nadere informatie

De Heihoef. Clubblad van de Oosterhoutse Golf Club

De Heihoef. Clubblad van de Oosterhoutse Golf Club De Heihoef Clubblad van de Oosterhoutse Golf Club Jaargang 22 nr 125 december 2009 DE HEIHOEF JAARGANG 22 NR 125 DECEMBER 2009 1 DE VOORZITTER Wat gaat de tijd snel! Mijn eerste termijn als voorzitter

Nadere informatie

ROEIEN ARZV BIJ DE. De gids van de Alkmaarse roeivereniging

ROEIEN ARZV BIJ DE. De gids van de Alkmaarse roeivereniging ROEIEN ARZV BIJ DE De gids van de Alkmaarse roeivereniging INTERVIEWS MET ENKELE VRIJWILLIGERS De roeivereniging ARZV is een vereniging van alle leeftijdsgroepen. Zij richt zich zowel op het recreatieve

Nadere informatie

M.K.B. KETTING. Telefoon: Op maandagochtend en -avond: 071-5801604/rest 071-5803061

M.K.B. KETTING. Telefoon: Op maandagochtend en -avond: 071-5801604/rest 071-5803061 M.K.B. KETTING Weekblad de Dorpsketting Datum: 17 jan. 2011 Nummer: 2065 Oplage: 1075 Redactie en druk: Jacintha, Marga, Trees, Yvon, Leo en Petra Nieten en vouwen: Loes, Ria en Marja Redactieadres: Dr.

Nadere informatie

Uitgave van de Eerste Bredase Jeu de Boules-vereniging. Jaargang 2009 nr. 3 mei. Études physionomiques par Gustave Doré

Uitgave van de Eerste Bredase Jeu de Boules-vereniging. Jaargang 2009 nr. 3 mei. Études physionomiques par Gustave Doré Uitgave van de Eerste Bredase Jeu de Boules-vereniging Jaargang 2009 nr. 3 mei Études physionomiques par Gustave Doré BRÉ-DA-BOULES opgericht 14 oktober 1982 K.v.K. nr. 40282274 aangesloten bij de Nederlandse

Nadere informatie