Oog voor elkaar. Wijksteunpunten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oog voor elkaar. Wijksteunpunten"

Transcriptie

1 even voorstellen Wij zijn Lunet zorg. Wij bieden zorg en ondersteuning aan kinderen, jeugdigen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking. Dat doen we vanuit onze professionaliteit, met bezieling en gewetensvol. Wij bieden in Noord-Brabant gevarieerde zorg voor en ondersteuning aan mensen van alle leeftijden. Van wonen tot werk en van dagbesteding tot vrije tijd. Van intensieve zorg tot beperkte of kortdurende ondersteuning. Van zorg op een van de locaties van Lunet zorg tot zorg aan huis. Lunet zorg biedt haar diensten aan via: Orthopedagogische dagcentra voor kinderen Schoolvervangende opvang Dagbestedings- en werkcentra Ondersteuning bij werk in reguliere bedrijven Ambulante ondersteuning thuis Woonvoorzieningen op beschermende woonparken of in stad en dorp Logeerhuizen, vakantie- en weekendopvang Gezinshuizen Vrijetijdsbesteding Diagnostiek en behandeling Ondersteuning van ouderinitiatieven

2 Oog voor elkaar Ons motto luidt Oog voor elkaar. Het vertelt dat we ons werk als mensenwerk zien. Maar ook dat we daarbij kijken heel belangrijk vinden. Onze naam sluit daarbij aan: lunettes is het Franse woord voor bril. En een bril helpt om goed te kunnen zien. Kijken heeft voor ons dan ook de betekenis van aandacht hebben, aandacht voor elkaar. Onze cliënten zijn unieke mensen, met specifieke hulpvragen. Zij vullen hun leven zo zelfstandig mogelijk in. Maar soms is aanvullend op de hulp van familie en vrienden, professionele ondersteuning nodig. Wij bieden bij iedere vraag de passende ondersteuning. We gaan daarbij uit van de mogelijkheden en wensen van de cliënt. Alle mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen een beroep op ons doen. De zorg kan worden gecombineerd met begeleiding en behandeling door een team van specialisten, zoals logopedisten, autismeconsulenten, seksuologen, artsen en muziek- en speltherapeuten. Wij hebben ons bovendien gespecialiseerd in ondersteuning van kinderen en jeugdigen, mensen met (ernstige) gedragsproblemen, mensen met een stoornis in het autismespectrum (ASS), mensen met een meervoudige beperking en senioren. Wij werken samen met diverse collega-zorgorganisaties, zoals jeugdzorg, GGzE en het speciaal onderwijs. Wijksteunpunten Lunet zorg staat midden in de samenleving. Het woord samenleving zegt het al: leven doe je niet alleen. Sommige mensen kunnen prima op eigen benen staan. Anderen hebben daar moeite mee en vragen om ondersteuning. Lunet zorg biedt haar cliënten een beschermd en veilig gevoel. Alleen vanuit een gevoel van veiligheid kunnen mensen zich ontwikkelen en durven zij de verantwoordelijkheid voor het eigen leven te nemen. De wijksteunpunten brengen de ondersteuning dicht bij de cliënt. Het wijksteunpunt is een plaats voor ontmoeting, ontwikkeling, professionele ondersteuning en dienstverlening. Cliënten van Lunet zorg, maar ook buurtbewoners kunnen een beroep doen op de medewerkers van het wijksteunpunt. Het is mogelijk om hier de lunch of de warme maaltijd te gebruiken of af te halen. Ook worden er in overleg met de bezoekers activiteiten georganiseerd zoals film- of spelavonden, bloemschikken en voetbal kijken. Vanuit een wijksteunpunt kan dagelijks 24-uurszorg geboden worden.

3 Kinderen en jongvolwassenen Ontwikkeling staat voorop In onze kinderdagcentra worden kinderen in een speelse en uitnodigende sfeer gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. Daarbij sluiten we zo veel mogelijk aan bij de mogelijkheden en interesses van het kind. Begeleiders van Lunet zorg ondersteunen ook thuis of op school bij de opvoeding en praktische zaken. Daarnaast zijn er op diverse locaties logeerhuizen, schoolvervangende opvang, schoolvoorbereidende groepen en zaterdagclubs. Wij werken samen met (speciale) scholen en kinderdagverblijven. Zo werken we volgens het principe van Eén kind, één plan : voor ieder kind/jongere wordt een persoonlijk plan gemaakt waarin afspraken staan over school of dagbesteding/werk, wonen en vrije tijd. Wonen, leren en werken Voor jeugdigen en jongvolwassenen hebben wij een gevarieerd aanbod van woonvormen. Dit varieert van trainingshuizen, gezinshuizen en begeleid zelfstandig wonen in de wijk tot een beschermde woning op een van de woonparken in Duizel en Eindhoven. Veel jeugdigen gaan overdag naar school, maar wij bieden ook (arbeidsmatige) dagbesteding en ondersteuning bij de invulling van de vrije tijd. Wij sluiten daarbij zo veel mogelijk aan bij reguliere bedrijven, verenigingen en (sport)clubs. Werken, dagbesteding en vrije tijd Volop keuze in werken en dagbesteding Werk en dagbesteding geven zin en kleur aan een dag. Daarom hebben cliënten bij ons de keuze uit een veelkleurig palet aan ontspannende, creatieve of arbeidsgerichte activiteiten. De cliënt werkt in een activiteitencentrum, winkel, atelier, boerderij, magazijn of bij de huisomroep. Of gaat onder begeleiding aan de slag bij het groenonderhoud van de gemeente of in een bedrijf. Ook snoezelen, knutselen en spelletjes doen, horen tot de mogelijkheden. Vrijetijdsbesteding Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten in hun vrije tijd lekker sporten, meezingen in een koor of een andere hobby uitoefenen. Het liefst bij een gewone vereniging. Maar dat gaat niet altijd. Voor deze cliënten bieden we volop mogelijkheden om de vrije tijd in te vullen. Van knutselen tot sporten en van muziek maken tot gezellig winkelen of naar de bioscoop. We hebben diverse sport- en hobbyclubs en we ondersteunen ook als een cliënt naar zijn eigen club wil. Andere activiteiten, zoals feesten of excursies, staan met de regelmaat van de klok op de kalender. Dit kan niet zonder de grote groep enthousiaste vrijwilligers die een handje helpen bij activiteiten of het begeleiden van de cliënten.

4 Wonen bij Lunet zorg Huis wordt thuis Lunet zorg biedt ondersteuning thuis, maar kan ook voor passende huisvesting zorgen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen wil zich graag thuis voelen in een fijne woning in een sfeer die bij hem of haar past. En bovenal een woning waar de ondersteuning wordt geboden, die je nodig hebt. Sommige cliënten willen graag veel privacy, anderen wonen liever in een groep. Onze cliënten wonen in een appartement, studio of in een groepswoning. Lunet zorg heeft woningen in woonbegeleidingscentra in veel gemeenten. Cliënten kunnen hier in meer of mindere mate zelfstandig wonen. Een woonbegeleidingscentrum bestaat doorgaans uit een wijksteunpunt en diverse woonvormen bij het steunpunt of in de omgeving. De cliënten kunnen rekenen op de ondersteuning van onze medewerkers bij (praktische) vragen, zorg en opvang. En er is tijd voor gewoon een praatje. We hebben daarnaast diverse woningen op de beschermde woonparken Eckartdal in Eindhoven en De Donksbergen in Duizel. Hier wonen cliënten die een beschermde en veilige woonomgeving nodig hebben vanwege hun (complexe) zorgvraag. Logeren Er is een logeerhuis op woonpark De Donksbergen en een op woonpark Eckartdal. Ook is er een speciaal logeerhuis op woonpark Eckartdal voor cliënten met een stoornis in het autismespectrum. Daarnaast zijn in veel woningen logees van harte welkom. Domotica Lunet zorg zet indien nodig domotica in ter ondersteuning van de zorgverlening aan de cliënt. Dit zijn elektronische hulpmiddelen zoals een telefoon, een signaleringsmat, in- en uitluistersystemen en camera s. Hierdoor kan een cliënt zo zelfstandig mogelijk (blijven) wonen. Er zijn duidelijke afspraken over de inzet van domotica en bescherming van de privacy van de cliënt. De afspraken worden vastgelegd in het persoonlijk plan van de cliënt.

5 Diagnostiek en behandeling Specialistische begeleiding en behandeling Soms hebt je vragen die om specifieke deskundigheid vragen. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om duidelijk te maken wat je bedoelt of vindt het eng om naar de tandarts te gaan. Ook als familielid kun je vragen hebben die te maken hebben met de opvoeding, met het gedrag, de gezondheid, de school of het werk. Bij Lunet zorg staan diverse specialisten voor je klaar, zoals logopedisten, gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, autismeconsulenten, seksuologen, (tand) artsen en muziek- en speltherapeuten. Ook zijn wij je direct van dienst met ondersteuning thuis, op school of op het werk. Hiervoor kun je terecht in onze polikliniek in Eindhoven en Veldhoven. Zeer specifieke behandeling wordt gegeven op onze woonparken in Duizel en Eindhoven. Downpoli 18+ In Veldhoven is ook de Downpoli 18+ gevestigd. In de Downpoli 18+ werken verschillende deskundigen, waaronder een Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en een gedragsdeskundige, samen om de ontwikkeling van mensen met het syndroom van Down en hun gezondheid met regelmaat te controleren. Eventuele bijkomende gezondheidsproblemen bij deze groep kunnen we hierdoor voorkomen.

6 Hoe krijg je ondersteuning van Lunet zorg? Indicatie Om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van Lunet zorg, is een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Deze kun je zelf aanvragen of samen met een MEE-consulent. Zonodig ondersteunen wij daarbij. Het CIZ onderzoekt welke zorg iemand nodig heeft en voor welke zorg je in aanmerking kunt komen vanuit de AWBZ. Als je ouder bent dan achttien jaar, betaal je een deel van de kosten voor ondersteuning zelf. Dit is de zogenaamde eigen bijdrage AWBZ. De hoogte hangt af van het inkomen, de leeftijd, gezinssituatie en de indicatie. Ook via een Persoonsgebonden Budget (PGB) kun je bij ons terecht. Sommige dienstverlening kan ook via de (aanvullende) ziektekostenverzekering vergoed worden middels een verwijzing van de huisarts. Aanmelden bij Lunet zorg Met al je vragen kun je terecht bij ons Cliëntbureau. De medewerkers van het Cliëntbureau zijn je graag van dienst met informatie en advies. De zorgbemiddelaars begeleiden de cliënt en/of zijn vertegenwoordiger als gids tijdens hun zoektocht naar passende ondersteuning. We kijken samen naar de hulpvraag, wat de cliënt zelf kan en wil blijven doen en waarbij ondersteuning nodig is. Als de vraag duidelijk is, worden samen bezoeken gebracht aan woningen of dagcentra. De zorgbemiddelaars zijn ook de contactpersonen voor ouderinitiatieven. Afspraak is afspraak De afspraken die je maakt met Lunet zorg over de zorg- en dienstverlening worden vastgelegd in een zorgovereenkomst. De persoonlijk begeleider maakt daarnaast samen met de cliënt en/of zijn vertegenwoordiger een persoonlijk plan. Hierin staan het levensverhaal van de cliënt, informatie over zijn gezondheid, welke ondersteuning nodig is en hoe die wordt gegeven. Ook staat hierin wat de cliënt wil leren of bereiken en hoe deze doelen kunnen worden gehaald. Meer weten? Wil je meer weten over de zorg en ondersteuning van Lunet zorg en wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan contact op met het Cliëntbureau, telefoon (gratis) of kijk op onze website: Ons werkgebied Oirschot Nuenen dagbesteding Vessem Eindhoven Veldhoven Geldrop wonen Reusel Hapert Eersel Bladel Duizel Valkenswaard overige Bergeijk Budel Voor vragen over zorg en ondersteuning, advies en bemiddeling: Cliëntbureau Lunet zorg Bezoekadres: Van Vorststraat 1a, 5622 CV Eindhoven of Dolium, Gebint 1f, 5521 WD Eersel (uitsluitend op afspraak) Telefoon: (gratis) of (040) Fax: (040) Voor alle overige vragen: Dagbesteding Wonen Overige Colofon Deze brochure is een uitgave van Lunet zorg (oktober 2011) Tekst: afdeling Communicatie en Cliëntbureau van Lunet zorg Foto s: Foto buro Brabant en Vincent van den Hoogen Opmaak: Studio Fris, Bergeijk Druk: Drukkerij Vos, Gemert

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wonenbij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning op het gebied van wonen,

Nadere informatie

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Regio Noord stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Mensen met mogelijkheden Sprank is een landelijke stichting voor zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen

Nadere informatie

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning Kinderen Kinderen Samen op pad Kind zijn betekent de kans krijgen om je te ontwikkelen, te groeien, te ontdekken, te leren, te spelen en te sporten in een veilige omgeving. Sommige kinderen hebben bijzondere

Nadere informatie

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd.

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd. Welkom bij De Zijlen Wie wil het niet? Wonen in een prettig dorp of in een leuke buurt. Waar je kunt zijn wie je bent en je leven kunt leiden zoals dat bij jou past. Waar je meedoet aan dat wat er om je

Nadere informatie

Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Kind & gezinsondersteuning bij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Zorg met aandacht, puur en intens.

Zorg met aandacht, puur en intens. Zorg met aandacht, puur en intens. Kinderdienstencentrum Heimdal Ieder kind is bijzonder. Kinderdienstencentrum Heimdal Het kleinschalige Kinderdienstencentrum Heimdal is er voor kinderen en jongeren met

Nadere informatie

Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen!

Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen! Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen! Ben je op zoek naar een leuke woonplek met begeleiding? Zoek je vooral een vertrouwde plek voor jouw zoon of dochter? Waar jouw kind zichzelf kan zijn en

Nadere informatie

We zijn er voor mensen met een beperking

We zijn er voor mensen met een beperking Contact met Amarant Onze Cliëntenservice is gevestigd in Tilburg. Bezoekadres Van Limburg Stirumlaan 4 F 5037 SK Tilburg Postadres Bredaseweg 375 5037 LD Tilburg 0900 8066 Meer informatie op www.amarant.nl

Nadere informatie

WONEN. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Promens Care

WONEN. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Promens Care WONEN Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking Promens Care Het beste voor uw kind Als ouder of vertegenwoordiger wilt u het beste voor uw kind. U wilt dat uw kind zich thuis voelt, vriendjes

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze

Nadere informatie

Pedagogische gezinsbehandeling

Pedagogische gezinsbehandeling Pedagogische gezinsbehandeling Wie zijn wij en wat kunnen wij u bieden? ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking of psychiatrische problematiek. Ruim 4.000 medewerkers

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

AMERPOORT DIENSTVERLENING AAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING

AMERPOORT DIENSTVERLENING AAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING AMERPOORT DIENSTVERLENING AAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING Amerpoort: deskundig en betrokken Amerpoort is een organisatie die diensten verleent aan mensen met een verstandelijke beperking. We

Nadere informatie

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg MEE Zuidoost Brabant Ondersteuning bij leven met een beperking MEE helpt u op weg We redden het niet met de opvoeding van ons kind. Wie wijst ons de weg? Thuis, begeleid zelfstandig of groepswonen. Wat

Nadere informatie

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving.

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Het was supergezellig. Ik kon met iedereen goed opschieten en we hebben allemaal leuke dingen gedaan, vertelt Dilano

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Haps Centraal in Haps ligt de SchitteRing. Een kleinschalige woonvorm met een eigentijds, sfeervol karakter en een sterke binding met de dorpsgemeenschap. Dankzij

Nadere informatie

Blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Blinden en slechtzienden Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten mensen die blind of slechtziend zijn Inhoud

Nadere informatie

Op de Bies, dat zijn we samen...

Op de Bies, dat zijn we samen... Op de Bies, dat zijn we samen... Je leven invullen zoals jij dat wilt, met hulp van anderen... Inhoud 5 Welkom bij Op de Bies 7 Jezelf thuisvoelen, waar je ook woont 9 Zinvolle dagbesteding die bij je

Nadere informatie

Gebruikersgids blinden en slechtzienden 2011. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids blinden en slechtzienden 2011. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids blinden en slechtzienden 2011 Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze gids? 3 Leeswijzer 3 Algemene informatie

Nadere informatie

Kijk, het fijne van Daalhof is dat je. echt je eigen gang kunt gaan, alles is in. de buurt. En als het nodig is of je hebt

Kijk, het fijne van Daalhof is dat je. echt je eigen gang kunt gaan, alles is in. de buurt. En als het nodig is of je hebt actief wonen actief wonen ons aanbod In zorglocatie Daalhof ligt het accent op zelfstandig en betaalbaar wonen met zorgvoorzieningen binnen handbereik. Gemak staat voorop. Ondanks de hoge graad van zelfstandigheid

Nadere informatie

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving.

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. ouderen zorg Ouderenzorg Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. Dát is léven. De Baalderborg Groep ondersteunt u daarbij.

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo

Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo Kinderen leren van en met elkaar. Kinderdagcentrum Heimdal Sommige kinderen en jongeren hebben naast een ontwikkelingsachterstand

Nadere informatie

De Morgenster. Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie

De Morgenster. Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie De Morgenster Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie Met elkaar en voor elkaar In De Morgenster wonen mensen met dementie. Het zijn jongere mensen en zij die gewend zijn aan een specifieke

Nadere informatie

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl Overdag bij ons Contact met anderen en lekker bezig zijn Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven.

Nadere informatie

maeykehiem zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap Zorgvisie cliëntenversie

maeykehiem zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap Zorgvisie cliëntenversie maeykehiem zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap Zorgvisie cliëntenversie Wat staat er in deze zorgvisie? Voorwoord Pagina 2 Wat is Maeykehiem? Pagina 3 Goede zorg Pagina

Nadere informatie

Op de Bies, dat zijn we samen...

Op de Bies, dat zijn we samen... Op de Bies, dat zijn we samen... Je leven invullen zoals jij dat wilt, met hulp van anderen... Inhoud 5 Welkom bij Op de Bies 7 Jezelf thuisvoelen, waar je ook woont 9 Zinvolle dagbesteding die bij je

Nadere informatie

expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care

expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care Welkom bij het expertisecentrum! Heeft u vragen over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind? U bent welkom bij een

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 4 De Jeugdwet 32 Ben je jonger dan 18 jaar en heb je begeleiding nodig? Dan krijg je te maken

Nadere informatie

Verstandelijke beperking

Verstandelijke beperking GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Verstandelijke beperking Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving.

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De blijdschap bij Charley was groot toen er een plek voor haar vrijkwam in een woongroep van Pluryn in Horst. Zij voelt zich

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

verstandelijke beperking

verstandelijke beperking verstandelijke beperking versie 2009 Informatie over zorgzwaartepakketten voor mensen met een verstandelijke beperking 1 2 Inhoud Inleiding... 4 Algemene informatie... 7 Zorg en ondersteuning voor mensen

Nadere informatie

Frion ondersteunt talenten. Regie in eigen hand

Frion ondersteunt talenten. Regie in eigen hand Frion ondersteunt talenten Regie in eigen hand Welke rol kan Frion spelen in het leven van een cliënt? niveau. Bij de woonlocaties zorgen medewerkers en het netwerk van de cliënt dat cliënten zo prettig

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

Over jou, over ons. Het beste uit jezelf

Over jou, over ons. Het beste uit jezelf Over jou, over ons. Het beste uit jezelf Wij zijn Philadelphia. Wie ben jij? Dit boekje vertelt je over Philadelphia. Over wie wij zijn. Over wat we doen. Over ons werk voor mensen als jij. Zo kun jij

Nadere informatie

WONEN. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Promens Care

WONEN. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Promens Care WONEN Voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Een eigen plek Wat hebt u nodig om u ergens thuis te kunnen voelen? Dat verschilt van mens tot mens. Dus ook voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer

Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer Uniek gelegen locatie met stijlvolle uitstraling Voelt beter Uniek gelegen locatie met stijlvolle uitstraling Zorgcentrum Symfonie in Boxmeer trekt mensen vanuit alle omliggende

Nadere informatie

Kind, jeugd & Gezin. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Promens Care

Kind, jeugd & Gezin. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Promens Care Kind, jeugd & Gezin Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking Promens Care Welkom bij Kind, Jeugd & Gezin! Kinderen en jongeren hebben recht op een zo gewoon mogelijk

Nadere informatie

Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking

Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking Wie is Cosis? Cosis biedt hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een psychische of verstandelijke beperking.

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS

KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS Ieder kind is uniek en heeft het recht om kind te zijn en zich te ontwikkelen in een stabiele,

Nadere informatie

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW Behandeling Leven zoals jij dat wilt Rian leerde voor zichzelf opkomen Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Therapie pagina 9 Onderzoek en behandelplan

Nadere informatie

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG)

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking en een lichamelijke handicap. Een zorgprofiel is een manier

Nadere informatie

Gebruikersgids. algemene informatie informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) verstandelijke beperking

Gebruikersgids. algemene informatie informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) verstandelijke beperking Gebruikersgids algemene informatie informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) verstandelijke beperking versie 2008 Informatie over zorgzwaartepakketten voor mensen met een verstandelijke beperking Inhoud Pakket

Nadere informatie

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen:

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen: Overzicht producten Wet maatschappelijke ondersteuning LZ-037 Wmo 09-2018 Postbus 270 5600 AG Eindhoven Algemeen: 088 551 5000 www.lunetzorg.nl info@lunetzorg.nl Ambulante zorg Specialistische ambulante

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Professionele deskundigheid en zorg Als een kind of jongere hersenletsel krijgt door een ongeluk of ziekte, dan kan dit

Nadere informatie

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking ASVZ Touwbaan 1 Postbus 121 3360 AC Sliedrecht t 0184 491200 info@asvz.nl www.asvz.nl ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking anders denken anders voelen anders doen Psychotherapie Inhoudsopgave

Nadere informatie

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz)

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Lunteren Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Lunteren kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

Werken aan perspectief op de boerderij. De Dijckhof

Werken aan perspectief op de boerderij. De Dijckhof Werken aan perspectief op de boerderij. De Dijckhof Ingewikkelde, vaak complexe problematiek. Welkom op De Dijckhof Op een mooie, landelijke locatie aan de rand van Driebergen ligt De Dijckhof. De boerderij

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 2 De Wet maatschappelijke ondersteuning 13 Ben je ouder dan 18 jaar? Woon je in je eigen

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 1 De wet langdurige zorg 4 Woon je in een instelling en heb je 24 uur per dag zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Welkom bij Maasveld 1

Welkom bij Maasveld 1 Welkom bij Maasveld 1 Inhoud Mensen met een verstandelijke beperking in staat stellen het leven te leiden waar ze voor kiezen 7 Wonen met de juiste zorg Ons aanbod Iedereen een persoonlijk plan Werken

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

Autisme Spectrum Stoornis. Zo gewoon mogelijk verder leven

Autisme Spectrum Stoornis. Zo gewoon mogelijk verder leven Autisme Spectrum Stoornis Zo gewoon mogelijk verder leven Wat is ASS? ASS is een afkorting voor Autisme Spectrum Stoornissen. Het is een verzamelnaam voor verschillende stoornissen. Klassiek autisme, Asperger

Nadere informatie

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld 3 6 8 10 3 over stichting samen zorgen locatie hoge hof locatie liefkenshoek welzijn en zorg Welkom

Nadere informatie

Friesma State: persoonlijk en huiselijk

Friesma State: persoonlijk en huiselijk Friesma State: persoonlijk en huiselijk FRIESMA STATE HET IS GEZELLIG ROND DE BILJART TAFEL. EN IN HET RESTAURANT DRINKEN WE STRAKS EEN LEKKER KOPJE KOFFIE. Woonzorgcentrum Friesma State is een fijne plek

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

Gebruikersgids verstandelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids verstandelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids verstandelijke beperking Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze gids? 3 Leeswijzer 3 Algemene informatie 4 Zorg

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN SECTOR BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN LOGEREN SYNDION VERLEENT DIENSTEN MET ZORG Syndion is een organisatie die dienstverlening en ondersteuning biedt aan mensen met een handicap. De sector

Nadere informatie

Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod

Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod Ken je deze kant al van Leekerweide? overzicht zorgaanbod www.leekerweide.nl Inhoud 3 Woonbegeleiding 4 Volledige of gedeeltelijke ondersteuning thuis 5 Dagbesteding 6 Onderzoek 7 Therapie/behandeling

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)...

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis KINDEREN

&Ons Tweede Thuis KINDEREN &Ons Tweede Thuis KINDEREN & & KINDEREN Inleiding Het liefst zorg je als ouder zelf voor je kind maar soms heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld als je kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Gebruikersgids verstandelijke beperking 2011. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids verstandelijke beperking 2011. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids verstandelijke beperking 2011 Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze gids? 3 Leeswijzer 3 Algemene informatie

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

T H U I S B I J A M E R P O O RT

T H U I S B I J A M E R P O O RT Wonen naar wens T H U I S B I J A M E R P O O RT Thuis bij Amerpoort Ieder mens is anders. En ieder mens heeft andere woonbehoeften. Bij Amerpoort staan de woon- en ondersteuningswensen van mensen met

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg Logeerhuis In Via Zorg onderweg Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening willen we mensen

Nadere informatie

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Zinvol bezig zijn Een vrije dag is pas genieten als het een uitzondering is. Een vakantie is vooral heerlijk na

Nadere informatie

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien Hulp bij opgroeien Een kind opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Zeker

Nadere informatie

Welkom bij SOVAK. een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking

Welkom bij SOVAK. een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking Welkom bij SOVAK een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking wonen werken dagbesteding buitenschoolse opvang begeleid zelfstandig wonen 1 voorwoord Welkom bij SOVAK, een organisatie voor

Nadere informatie

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris in hartje Amsterdam is onderdeel van de Joriskring en biedt gespecialiseerde dagopvang aan kinderen en jongeren van 0-24 jaar met een verstandelijke

Nadere informatie

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK kinderen Soms heeft een gezin extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld als uw kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen Perspectief voor iedereen In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Wanneer

Nadere informatie

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal EXP PERT Behandeling & Therapie Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal RSZK Behandeling & Therapie Bent u nog thuiswonend en doet u graag zoveel mogelijk zelf? Maar merkt u dat uw gezondheid u beperkt

Nadere informatie

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG is een praktijk voor paramedische zorg in de regio waar diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten

Nadere informatie

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving.

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Het was supergezellig. Ik kon met iedereen goed opschieten en we hebben allemaal leuke dingen gedaan, vertelt Dilano

Nadere informatie

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014 Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ Vrijdag 13 juni 2014 Wie zijn we? Ons Tweede thuis is een organisatie ten dienste van ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke

Nadere informatie

Dat is mensenwerk. Wonen met ondersteuning en zorg bij Reinaerde. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ambulante Begeleiding

Dat is mensenwerk. Wonen met ondersteuning en zorg bij Reinaerde. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ambulante Begeleiding REINAERDE Dat is mensenwerk 1 met ondersteuning en zorg bij Reinaerde Voor volwassenen met een verstandelijke beperking Ambulante Begeleiding Op zoek naar een woning Individueel met begeleiding in de buurt

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Zeist Oog voor het kind als geheel. Diagnostiek en behandeling Polikliniek Zeist is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij bieden

Nadere informatie

dicht bij ons, midden in de stad

dicht bij ons, midden in de stad Bij Amsta ondersteunen we mensen met een verstandelijke beperking bij het vormgeven van hun persoonlijke woon- en leefwensen. We doen dat in heel Amsterdam, met vele woonvormen, diensten en ondersteuningsvormen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Het Keuzepalet Wonen. Van indicatie naar onder steuning & begeleiding bij wonen

Inhoudsopgave. Het Keuzepalet Wonen. Van indicatie naar onder steuning & begeleiding bij wonen keuzepalet Wonen Wie zijn wij? De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1.900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende

Nadere informatie

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving.

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Het was supergezellig. Ik kon met iedereen goed opschieten en we hebben allemaal leuke dingen gedaan, vertelt Dilano

Nadere informatie

Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid

Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid Medisch Maatschappelijk Werk SEIN Siebe Dijkgraaf Opbouw presentatie Nieuwe Wetgeving in 2015 Proces van aanvragen Vragen Links Wat veranderd er in

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Almelo Oog voor het kind als geheel. Diagnostiek en behandeling Polikliniek Almelo is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij

Nadere informatie

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Welzijn en kwaliteit van leven in een huiselijke sfeer Mevrouw Ten Have leest graag een boekje met kleindochter Anna en Persoonlijk Woonbegeleider Samira. In de Zonnehoek

Nadere informatie