ZELFMANAGEMENT & COMMUNICATIE NADIA GROENEWALD G&IB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZELFMANAGEMENT & COMMUNICATIE NADIA GROENEWALD G&IB - 3012673"

Transcriptie

1 ZELFMANAGEMENT & COMMUNICATIE NADIA GROENEWALD G&IB

2 Opdracht 1 Opdracht Wat is je motivatie voor deze opleiding? Ik ben vooral geïnteresseerd in de Interaction Design aspecten van de opleiding. Daarnaast vind ik programmering ook best interessant (maar wel lastig) en ik vind tekenen ook wel leuk. Wat zijn je verwachtingen? Ik hoop vooral na het eerste semester meer in teams te werken en samen iets innovatief, interessant of iets vermakelijks te creëren Waar kijk je naar uit? De samenwerking en de mogelijkheid om vernieuwende dingen te creëren Waar zie je tegen op? -Het programmen, dit vind ik erg lastig -Eventuele toetsen die we krijgen -Beoordelingen over het algemeen, ik word er gewoon een beetje zenuwachtig door. Wat verwacht je van je mede teamleden Vooral hulp, als ik iets niet begrijp dat ik het bij hun kan vragen. Ook verwacht ik nieuwe vrienden te gaan maken. Waar gaan ze zich bij jou aan irriteren Ik wil graag mijn zin hebben en kan erg bazig zijn. Dit kan soms erg vervelend zijn. Waar kunnen ze bij jou op rekenen Ook hulp, als mijn teamleden vragen hebben zal ik ook mijn best doen om deze te beantwoorden. Wat heb jij van de ander nodig Ik heb best veel vragen, of eigenlijk ben ik nooit helemaal zeker van mezelf. Dus ik heb van andere een bevestiging nodig. Wat kom jij brengen Een gezellig sfeer. Daarnaast ben ik ook redelijk goed in plannen en hou ik een spreadsheet bij met alle deadlines. Wat kom jij halen Een gezellige sfeer. En een manier om met mijn leerteam over huiswerk te praten, zodat als ik vragen heb ik ze altijd kan stellen.

3 Opdracht 3 Opdracht 3 Hieronder is mijn kernkwadrant te vinden, ook is hier de tekening van mijn kwaliteit en mijn uitdaging te vinden. Kwaliteit Valkuil Wat is je persoonlijke ontwikkelpunt en maak het S.M.A.R.T Mijn persoonlijke ontwikkelpunt is dus dat ik fantasierijker wil worden. Ik denk altijd erg in-the-bo en probeer weinig dingen uit die voor mij niet haalbaar zullen zijn. Dit zou kunnen komen omdat de technologie nog niet zo ver is of omdat ik het budget nooit zal hebben. Hieronder mijn SMART-leerdoel. Realistisch Allergie Onrealistisch Pessimistisch Uitdaging Fantasierijker zijn Uitdaging : Fantasierijker zijn/ongelimiteerder denken Specifiek: Ik wil leren om ongelimiteerd te denken. Ik denk vaak al snel dat iets niet kan omdat ik denk dat ik het niet haalbaar is. Denk hierbij aan dat het te duur is of dat de technologie nog niet bestaat. Meetbaar: Aan het einde van de rit wil ik niet meer in mijn hoofd hebben het kan niet, want Acceptabel: Ik denk dat dit zeer acceptabel doel is aangezien ik mijn gelimiteerde denken een erg vervelende eigenschap vind en dit graag zou willen verbeteren, en dit is ook iets wat verbeterbaar is met meer inzet. Realistisch: Ook is het een realistisch doel aangezien ik denk dat met vaker dit soort dingen te oefenen het al gelijk een stuk beter kan doen. Tijdsgebonden: Ik wil 1 per maand een bepaald aantal uur (4?) een eigen project starten waarbij ik iets maak waarvan ik denk dat het niet haalbaar is.

4 Opdracht 3 Opdracht 3 Zoek in deze week een leerteamlid op en deel je ontwikkelpunt. Ik heb Rik Geersing mijn ontwikkelpunt laten lezen en we hebben hier even over gesproken Wat zijn je eerste opmerkingen? Ik vind het woord fantasierijker zijn niet een goed woord. Ongelimiteerde denken is dan een beter woord. Ik vind dat je fantasie heb of je hebt het niet. Wat vind je van het ontwikkelpunt? Het is een interessant punt, maar wel lastig. Ik zou het in ieder geval heel lastig vinden om hier een oplossing voor je vinden. Ik ga dus verschillende projecten starten, wat vind je daar van? Ja wel een leuk idee maar je moet het wel semi realistisch houden, dus niet te onrealistisch en ook je eigen skills in de gaten houden hierbij. Heb je nog laatste tips? Kijk naar interesses die je hebt. Spelletjes bijv. en maak daar assets voor. Beschrijf hoe je deze week al aan de slag gaat met je ontwikkelpunt Deze week wil alvast beginnen om ideeën/inspiratie op te doen voor projecten die ik kan doen deze maand. Daarnaast zou ik ook nog andere mensen kunnen vragen om ideeën/inspiratie. Ik wil dit eigenlijk zo weinig mogelijk doen en wil het vooral bij mezelf houden. Maar dit is alsnog wel iets wat ik zou kunnen doen als ik zelf nergens op zou kunnen komen. Activiteitenwiel eerste en tweede versie Omschrijf hoe je van de huidige naar de gewenste situatie komt ik zou minder naar school moeten gaan en die tijd investeren in overige dingen en in het uitgaan met mijn vrienden. Ook zou ik minder tijd moeten steken in het maken van huiswerk. Ik zou dit technisch gezien niet kunnen bereiken totdat ik minder lesuren krijg, aangezien ik denk dat dat niet snel gebeurd is het onmogelijk om minder tijd in school te steken. Ik zou minder kunnen gaan slapen en meer tijd besteden aan uitgaan, maar ik ben eigenlijk wel heel tevreden met mijn hoeveelheid slaap. Visionair kantoor Mijn perfecte kantoor zou een grote open kamer zijn met witte muren en een licht vloer van hout met veel ramen, een mooi uitzicht over het strand. Ik vind het strand persoonlijk het meest prettige uitzicht aangezien het voor mij kalmerend is. Het kantoor is redelijk leeg met een lue witte stoel en een glazen bureau. Daarnaast is er ook nog een minibar en een witte lounge sofa in dezelfde stijl als de stoel bij het bureau.

5 Opdracht 4 Opdracht 5 Je gaat in je leven een aantal boeken schrijven: Schrijf 6 titels op van boeken die je in je leven gaat schrijven. Waarom mensen opener moeten zijn over hun seksualiteit Vrouwen in de game industry Een bakboek Er is altijd iemand beter dan jij Lief zijn kan moeilijk zijn Passief agressief leven Kies daarvan één titel; hoe heten de 6 hoofdstukken: Er is altijd iemand beter dan jij Er is altijd een kleine asian die het beter kan dan jij Hoe word je iemand die beter is dan de rest Hoe belangrijk is het beter worden dan iemand anders Waarom is het beste zijn niet het belangrijkste? Is het echt echt belangrijk? Acceptatie dat je niet het beste hoeft te zijn Kijk terug op blok 1. Welke obstakels/dilemma s kwam je tegen? Dat kan over iets concreets gaan zoals een gemiste deadline of over iets abstracts als motivatieproblemen. Op een gegeven moment werd mijn hond erg ziek en het ging erg slecht met hem. Dit gebeurde net in een hele drukke week, hierdoor was ik wel best gestressed dat ik dingen niet kon inleveren aangezien ik veel aan mijn hond dacht. Gelukkig ging het al weer snel beter. Hierdoor nam ik vaak contact op met mijn moeder over hoe het met hem ging en was ik erg afgeleid en een beetje gestressed. Persoonlijke leervraag Hoezo was ik hier zo afgeleid door, en is er een manier om deze afleiding te verminderen door er minder aan te denken o.i.d. Schrijf voor één hoofdstuk de hoofdlijn waar de tekst over gaat: Acceptatie dat je niet het beste hoeft te zijn Hierin word beschreven dat het vanuit 6 biljoen mensen je nooit het beste kan zijn in iets, en dat is oké aangezien een leven die gedreven word door de beste zijn niet een goed leven is. Als je het maar leuk vind wat je doet. Schrijf de eerste of de laatste zin op van dat hoofdstuk. Dus jij wilt de beste worden he? Het gaat niet om de beste zijn, het gaat om je goed voelen.

6 Opdracht 6 Visuele presentatie Hallo, ik ben Nadia

7 Opdracht 6 Visuele presentatie Gelukt werk omdat ik een saaie office sfeer wilde creëren en ik zelf vind dat dit goed gelukt is

8 Opdracht 6 Visuele presentatie Mistlukt werk omdat ik een soort van magische trein wilde maken half boot half trein en dit is niet echt gelukt.

9 Opdracht 6 Visuele presentatie Very thanks, much bye

10 Opdracht 6 Welke feedback die je op bovenstaande presentatie hebt gekregen neem je mee en waarom? 7 van de 1 mensen vonden dat ik enthousiast was in mijn presentatie, dit vind ik eigenlijk te weinig omdat ik een nogal een apathische stem heb en ik heel erg mijn best deed om enthousiast over te komen, hier wil ik dus nog harder aan werken Welke feedback die je op bovenstaande presentatie hebt gekregen leg je naast je neer en waarom? 3 van de 1 mensen vonden dat ik onverschillig was, ik vond zelf dat ik dit helemaal niet was daarom leg ik het naast me neer. Opdracht 7 Bekijk je ingevulde schalenformulier en beantwoord de volgende vragen: Valt je iets op? Schaal van P is erg even en schaal van brengen en halen is vooral brengen. De rest is wel erg veranderd elke week. Kun je iets zeggen over uitschieters? In de laatste week gaat het allemaal wat minder omdat mijn hond dood is gegaan en ik erg moe was en gewoon vakantie wilde. In de 3de week was ik ook meer bezig met mijn prive leven aangezien het hier ook slecht ging met mijn hond en daardoor afgeleid was. Door de situatie met mijn hond gingen de laatste week niet zo goed en had ik nergens zin in en een beetje motivatie loos. Toch ik heb erg mijn best gedaan om gewoon enthousiast op school te verschijnen en mijn huiswerk gewoon gedaan. Wat betekent balans voor jou? Balans betekent voor mij dat ik mijn prive/school en werk niet door elkaar lopen, overal genoeg tijd in kan steken en dat ik weet wat er bij elk ding aan de hand is door middel van plannen. Omdat mijn balans goed is breng ik ook vaak meer dan ik haal want ik deel mijn planning met iedereen. Zou je iets willen veranderen en zo ja wat? Ik ben erg tevreden met de resultaten die ik behaald, ik zou alleen wel wat meer willen halen. Alhoewel ik dan ook weer afhankelijk word van dingen, daarom vind ik het fijn om dat niet te doen. Ik zou wel meer grip willen hebben ook als het even niet goed gaat in mijn prive leven. Schaal van geen oordeel Schaal van grip Schaal van p Schaal van halen en brengen

Zelfmanagement. & Communicatie. Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B

Zelfmanagement. & Communicatie. Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B Zelfmanagement 10-1-2016 Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B Inhoudsopgave: Opdracht 1: Motivaties Pagina 2 Opdracht 2: Het Leerteam Pagina 2 Opdracht 3:

Nadere informatie

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis ZMC Practicum opdrachten Sander Doomen G&I 1B zondag 10-01-2016 Heleen Bulthuis ZMC ZMC Practicum opdrachten Opdracht 1: Wat is je motivatie voor deze opleiding? Mijn doel is om mijn eigen games te gaan

Nadere informatie

ZMC. Pracitucm Opdrachten. Naam: Gijs Bakker Datum: Docent: Heleen Bulthuis Vak: ZMC Practicum

ZMC. Pracitucm Opdrachten. Naam: Gijs Bakker Datum: Docent: Heleen Bulthuis Vak: ZMC Practicum ZMC Pracitucm Opdrachten Naam: Gijs Bakker Datum: 4-1-2016 Docent: Heleen Bulthuis Vak: ZMC Practicum Inhoud Practicum Opdracht 1... 2 Wat is je motivatie voor deze opleiding?... 2 Wat zijn je verwachtingen?...

Nadere informatie

PRACTICUM OPDRACHTEN ZICO BAKKER G&I 1A HELEEN BULTHUIS ZMC PRACTICUM OPDRACHTEN

PRACTICUM OPDRACHTEN ZICO BAKKER G&I 1A HELEEN BULTHUIS ZMC PRACTICUM OPDRACHTEN PRACTICUM OPDRACHTEN ZICO BAKKER G&I 1A 25-12-15 HELEEN BULTHUIS ZMC PRACTICUM OPDRACHTEN CONTENTS Practicum opdrachten... 1 Practicumles ZMC... 3 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 3 Opdracht 3... 4 Opdracht

Nadere informatie

Zelfmanagement en Communicatie practicum

Zelfmanagement en Communicatie practicum Zelfmanagement en Communicatie practicum Heleen Bulthuis 10-1-16 Jenna Hardin GI1B ZMC practicum opdracht 1: Wat is je motivatie voor deze opleiding? Na mijn afgeronde MBO 4 opleiding voor Styling en Design

Nadere informatie

Naam: Thomas Meiborg Klas: G&I 1C Datum: 10 januari 2016 Module: ZMC Naam opdracht: practicum ZMC1. Practicum ZMC Verslag

Naam: Thomas Meiborg Klas: G&I 1C Datum: 10 januari 2016 Module: ZMC Naam opdracht: practicum ZMC1. Practicum ZMC Verslag Naam: Thomas Meiborg Klas: G&I 1C Datum: 10 januari 2016 Module: ZMC Naam opdracht: practicum ZMC1 Practicum ZMC Verslag Inhoud: Opdracht 1..3 Opdracht 2..3 Opdracht 3..4 Opdracht 4..8 Opdracht 5..9 Opdracht

Nadere informatie

ZMc1 PRACTICUM WENDELIEN KOOP & HELLEEN BULTHUIS. Alice Steneker Game Artist, GI1D 10-01-2016

ZMc1 PRACTICUM WENDELIEN KOOP & HELLEEN BULTHUIS. Alice Steneker Game Artist, GI1D 10-01-2016 Alice Steneker Game Artist, GI1D 10-01-2016 ZMc1 PRACTICUM WENDELIEN KOOP & HELLEEN BULTHUIS ZMC - OPDRACHT 1 - PRACTICUMLES 1 Beantwoord de volgende vragen: Wat is je motivatie voor deze opleiding? Beter

Nadere informatie

ZMC practicum opdrachten Naam: Valérie den Besten Docent: Heleen Bulthuis Datum: 10-01-16

ZMC practicum opdrachten Naam: Valérie den Besten Docent: Heleen Bulthuis Datum: 10-01-16 ZMC practicum opdrachten Naam: Valérie den Besten Docent: Heleen Bulthuis Datum: 10-01-16 Opdracht 1 Wat is je motivatie voor deze opleiding? Ik kies voor de opleiding game art omdat ik daar eigenlijk

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

De emotionele belevingswereld: hoe kun je die verkennen? Joost de Maaré

De emotionele belevingswereld: hoe kun je die verkennen? Joost de Maaré De emotionele belevingswereld: hoe kun je die verkennen? Joost de Maaré 3-10-17 Bureau Joost 1 De landkaart Een landkaart zonder TOM TOM Waar ben je en waar wil je naar toe? De landkaart en ander visueel

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud 2e Fase persoonlijk ontwikkelplan het praktijktraject... 3 Leerdoel... 3 Droom... 3 Naar de praktijk...

Nadere informatie

Oriëntatie op ondernemerschap

Oriëntatie op ondernemerschap O 4 3 Portfolio-opdracht 3 1 2 Oriëntatie op ondernemerschap De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 1, 2, 3, 4 Oriëntatie op ondernemerschap Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

Teveel leiding nemened. Individueler zijn

Teveel leiding nemened. Individueler zijn Coöperatief Verlegen Teveel leiding nemened Individueler zijn Ik ga snel samenwerken met iemand en zoek al snel mensen op om iets samen te doen. Dit zorgt er soms voor dat ik dingen soms een beetje eng

Nadere informatie

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11 SLC Opdracht 3 & 4 Soulia Moor 0853637 CMD- 1B 29/11/ 11 1 Inhoud Individuele leerstijlen... 3 Leerstijl... 3 SWOT- analyse... 3 SMART- doelstellingen... 3 Reflectie... 4 Timemanagement... 5 Stappenplan

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

ZMC Practicumopdrachten

ZMC Practicumopdrachten 1 2 Inhoudsopgave: Opdracht 1:... 3 Opdracht 2:... 5 Opdracht 3:... 9 Opdracht 4... 10 Opdracht 5:... 11 Opdracht 6:... 12 Opdracht 7:... 13 3 Opdracht 1: Wat is je motivatie voor deze opleiding Als tiener

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

P: Positief. Maak je doel PRISMA! P = Positief formuleren: omschrijving doel

P: Positief. Maak je doel PRISMA! P = Positief formuleren: omschrijving doel Maak je doel PRISMA! P: Positief P = Positief formuleren: omschrijving doel Formuleer je doel zo positief mogelijk. Het is belangrijk te formuleren wat je wél wilt. En het universum geeft je waar je om

Nadere informatie

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf 1 Bekijk de foto s in de tentoonstelling. Lees de teksten nog niet. Kies een foto waar jij een verhaal bij kunt bedenken. Laat je fantasie

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) O 4 Portfolio-opdracht 1 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 3-4 Ondernemend Gedrag Alle niveau 3- en 4-dossiers Kerntaak

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten 1 Wat is een kwaliteitsrapport? Philadelphia is er voor jou. We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Daar doen we alles aan. We willen graag weten: doen we dit

Nadere informatie

Mijn doelen voor dit jaar

Mijn doelen voor dit jaar Mijn doelen voor dit jaar Een nieuw schooljaar betekent nieuwe kansen. Aan het begin van een nieuw kalenderjaar maken veel mensen goede voornemens. Dat gaan wij nu ook doen: het maken van voornemens of

Nadere informatie

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan.

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. 6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. Ik ben een werkende moeder. Mijn vriend helpt thuis mee. Werken? Ik heb een kind, dat

Nadere informatie

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je?

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je? Stagedossier Leerjaar 2 Verpleegkunde Naam: Klas: Leerjaar: PS-nummer: SLB er BPV-docent: Stage organisatie: evt. afdeling: Stage adres: Stageperiode: Naam werkbegeleider: Functie werkbegeleider: Van..

Nadere informatie

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen 15 Professional Skills, Opdracht samenwerken Teake Kastelein, 348344 Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen Behoeftes _ Ambities Mijn ambitieniveau ligt dit jaar erg hoog. Omdat ik geen

Nadere informatie

M2 Pop-formulier

M2 Pop-formulier 2017-2018 M2 Pop-formulier Naam Persoonlijke gegevens Jay Kanhai Geboortedatum: 02/05/1999 Studentnummer: 79196 Vorige/laatste opleiding voor MM? Ben je uit- of thuiswonend? Met beide ouders, broers en/of

Nadere informatie

Zelf Management & communicatie. Alle Opdrachten

Zelf Management & communicatie. Alle Opdrachten Zelf Management & communicatie Alle Opdrachten Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Datum 01 12 2014 Beschrijf jouw streven op een s.m.a.r.t. manier ik wil voor het einde van de opleiding mijn eigen spel uitgeven.

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Training Extra Eindsprint & Doelen Training

Training Extra Eindsprint & Doelen Training Training Extra Eindsprint & Doelen Training 2017 is al weer bijna afgelopen. Wow, wat is dat snel gegaan he? Ik deel in deze extra training wat inzichten met je om dit jaar nog een eindsprint te kunnen

Nadere informatie

Goalkeeper: jouw sport, jouw leefstijl, jouw doel! Naam:.

Goalkeeper: jouw sport, jouw leefstijl, jouw doel! Naam:. Naam:. 1 Les 1 Kies een buddy! Mijn buddy is.. Bepaal je startkleur! Bekijk de filmpjes, en kijk wat elke kleur betekent. Probeer het uit, kijk wat je al kan! Overleg met je buddy. Kruis dan in de tabel

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

Studievaardigheden. BEN/LO/ADHD/14/0003j April 2014

Studievaardigheden. BEN/LO/ADHD/14/0003j April 2014 Studievaardigheden N.B.: de inhoud van dit programma is slechts van adviserende aard en dient niet als vervanging voor professioneel en/of medisch advies. Als u verdere consultatie wenst, of wanneer u

Nadere informatie

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development Persoonlijke reflectie Project Agile Development Naam: Dewi van Aalderen Project: WaagSociety Team: WGS10 Inleverdatum: 12 juni 2017 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Bijdrage... 3 3. Waar ben ik trots op?...

Nadere informatie

SLC opdrachten. Opdracht 1-6. Student: Chi-Wai Ip Studentennr.: Klas: MT1C Docent: Jan van der Horst Versie 1

SLC opdrachten. Opdracht 1-6. Student: Chi-Wai Ip Studentennr.: Klas: MT1C Docent: Jan van der Horst Versie 1 SLC opdrachten Opdracht 1-6 Student: Chi-Wai Ip Studentennr.: 0854673 Klas: MT1C Docent: Jan van der Horst Versie 1 1.Leerdossier: Inhoudsopgave en planning voor het vullen Voor het 1 e jaar wil ik een

Nadere informatie

Leidraad om een onderzoek te maken dat aan alle voorwaarden van de FLL voldoet.

Leidraad om een onderzoek te maken dat aan alle voorwaarden van de FLL voldoet. Leidraad om een onderzoek te maken dat aan alle voorwaarden van de FLL voldoet. Verwonderen.. Werkvorm Welk plaatje voelt warmer of kouder aan? Noteer dit Controleer met infrarood thermometer Wat gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014 Leerlingenquete r.-k.b.s De Rank in Schagen Maart 214 1 In totaal hebben 35 kinderen van groep 6, 7 en 8 meegedaan aan deze enquete. Vraag 1 : Wat voor een rapportcijfer zou je De Rank geven? Gemiddelde

Nadere informatie

ZMC practicum. Naam Student nr. Klas Vak Docent. Ilse Bigler G&I 1A ZMC John Maco

ZMC practicum. Naam Student nr. Klas Vak Docent. Ilse Bigler G&I 1A ZMC John Maco ZMC practicum Naam Student nr. Klas Vak Docent Ilse Bigler 3006515 G&I 1A ZMC John Maco 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina nummer Opdracht 1 Opdracht 2 Opdracht 3 Opdracht 4 Opdracht 5 Opdracht 6 Opdracht

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

boeien stoeien groeien

boeien stoeien groeien Opgesteld door: S. van Rooijen STUDIEDAG 110915 - HIPPE JIPPE KINDERDAGVERBLIJF 1 SAMENWERKEN Werkplezier maak je voor een groot deel samen en voor een groot deel zelf. Een goed draaiend team en een prettige

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014 Leerlingenquete r.-k.b.s De Rank in Schagen Maart 2014 1 VERSLAG LEERLINGENQUETE R.-K BASISSCHOOL DE RANK, MAART 2014 Vraag 1 : Wat voor een rapportcijfer zou je De Rank geven? In totaal hebben 35 kinderen

Nadere informatie

Wat is belangrijk? ik kan me niet concentreren. ik heb geen zin. ik ben de helft weer vergeten. ik snap er niets van

Wat is belangrijk? ik kan me niet concentreren. ik heb geen zin. ik ben de helft weer vergeten. ik snap er niets van ik kan me niet concentreren ik heb geen zin ik ben de helft weer vergeten ik snap er niets van Maar al te vaak hoor je dergelijke verzuchtingen van mensen die boven hun studieboeken gebogen zitten. Al

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

5. Ik ervaar veel vrijheid in het indelen van mijn tijd op school 6. Ik leer op een prettige manier op school

5. Ik ervaar veel vrijheid in het indelen van mijn tijd op school 6. Ik leer op een prettige manier op school Meetinstrumenten onderzoek GPL 2016-2017 Vragenlijst leerlingen In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. 4 punts Likertschaal + een? kunnen aanvinken 1K Klas 2015-2016 RSG

Nadere informatie

Mijn leven op dit moment

Mijn leven op dit moment Mijn leven op dit moment Naam: Leeftijd: Woonplaats: Mijn hobby s: Mijn familie: Mijn vrienden: Mijn school: Mijn werk: Mijn kwaliteiten en interesses Vul onderstaande zinnen aan. Ik ben goed in: Ik hou

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

Checklist examenvoorbereiding en planning

Checklist examenvoorbereiding en planning Checklist examenvoorbereiding en planning Examens!? We willen je helpen om vlot door je examens te raken. We hopen dat deze controlelijst je kan helpen. Dit document is een werkinstrument en mag je bijhouden.

Nadere informatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie AFVALPLAN Hoe je moet afvallen weet je waarschijnlijk wel. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Maar hoe ga je dat bereiken? In dit afvalplan vind je de stappen om je kans op succes zo groot mogelijk

Nadere informatie

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zonder dat we het door hebben worden we steeds asocialer. Dit

Nadere informatie

Je kan je energiebalans pas goed inschatten als je er even bij stilstaat (=opdracht 1).

Je kan je energiebalans pas goed inschatten als je er even bij stilstaat (=opdracht 1). EnergieBalans & Zelfsturing (BO) Opdracht 1.In kaart brengen van je energiebalans Om te weten te komen wat er best bijgestuurd wordt, of je beter in bepaalde richting verder evolueert, of waar je nu je

Nadere informatie

Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek

Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek Hallo! Je hebt je aangemeld voor de opleiding CMD en je bent uitgenodigd voor een studiekeuzedag om te kijken of jij bij de opleiding past en of de opleiding bij

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

1 Het openen van het programma MS PowerPoint

1 Het openen van het programma MS PowerPoint 1 Het openen van het programma MS PowerPoint Stap 1: Ga naar het zoekvenster en typ in PowerPoint. Stap 2: Klik op het icoon van PowerPoint. Zo open je het programma. Je ziet een scherm dat lijkt op onderstaand

Nadere informatie

kinesiologie en stressmanagement Bluesroute WD MIDDELBURG T (06)

kinesiologie en stressmanagement Bluesroute WD MIDDELBURG T (06) kinesiologie en stressmanagement Bluesroute 116 4337 WD MIDDELBURG T (06) 57 12 96 00 veerkracht@zeelandnet.nl www.veerkrachtzeeland.nl Hallo, ik ben Tanja Hoogerheijde. Ik werk met volwassenen èn kinderen

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar DOELSTELLINGEN Ouders zijn zich ervan bewust dat je altijd en overal communiceert Ouders wisselen ervaringen met elkaar uit over hoe de communicatie met hun pubers verloopt Ouders verwerven meer inzicht

Nadere informatie

Beantwoord de volgende vragen spontaan, zonder na te denken:

Beantwoord de volgende vragen spontaan, zonder na te denken: In jouw bedrijf heeft de direktie besloten bij te gaan houden hoe jij je voelt bij het werk dat je doet en je werk omgeving. Je mag anoniem antwoorden en je antwoorden zullen alleen verschijnen als gemiddelden

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam: Erik Oord Studienummer: 16086600 Datum: (versie) 25-01-2019 SLB-er: Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, derdejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Inhoudstafel Luistermoment van A Place To Live

Inhoudstafel Luistermoment van A Place To Live Inhoudstafel Luistermoment van A Place To Live Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Voorbereiding... 2 Locatie:... 2 Materiaal...

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Tekst 1 Goede voornemens voor 2013 Vrouwen willen meer voor zichzelf opkomen, mannen willen vaker bij hun familie zijn.

Tekst 1 Goede voornemens voor 2013 Vrouwen willen meer voor zichzelf opkomen, mannen willen vaker bij hun familie zijn. Actuele opdracht leesvaardigheid Goede voornemens januari - 2013 2 vmbo Opdracht 1 Veel mensen maken goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar. Ze bedenken dan wat ze in het nieuwe jaar anders

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

www.lisetteschoenmaker.com

www.lisetteschoenmaker.com welkom! Wil je verbouwen maar weet je niet wat je wil? Of heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is dit werkboek precies wat jij nodig hebt. Als je je woning wil verbouwen is het een must eerst je

Nadere informatie

Presenteren Eindverslag. Maarten Meij Cmd1b 11 april, 2012

Presenteren Eindverslag. Maarten Meij Cmd1b 11 april, 2012 Presenteren Eindverslag Maarten Meij 0848912 Cmd1b 11 april, 2012 Presenteren, Opdracht 1 Mijn mening over mijn presentatie: Ik vond het zelf niet heel erg goed. Het was vrij kort, ik had op een gegeven

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

Bijlage MeMosnaQ 20: Kernkwadrant

Bijlage MeMosnaQ 20: Kernkwadrant Bijlage MeMosnaQ 20: Kernkwadrant Kernkwaliteiten en kernkwadranten Mirror, mirror, on the wall Iedereen heeft sterke kanten, kwaliteiten. Het mysterieuze aan die kwaliteiten is dat je ze vaak zelf niet

Nadere informatie

GREAT. goal. settings. bgreat.org

GREAT. goal. settings. bgreat.org GREAT SMART goal settings "Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible" Tony Robbins SMART Specifiek: is het doel / de doelstelling eenduidig? Je beschrijft je doel zo specifiek

Nadere informatie

Les 1. Wensen & Grenzen. Praten over seks... Hoe en hoezo?

Les 1. Wensen & Grenzen. Praten over seks... Hoe en hoezo? Les 1 Wensen & Grenzen Praten over seks... Hoe en hoezo? In deze eerste les wordt het thema 'Seksueel gedrag' geïntroduceerd. Het is aan jou als mentor / docent om te bepalen of de sfeer in de groep veilig

Nadere informatie

Schrijf jouw persoonlijke top-3 op van ongezonde snacks, waardoor jij vaak wordt verleid.

Schrijf jouw persoonlijke top-3 op van ongezonde snacks, waardoor jij vaak wordt verleid. Werkblad Verleidingen: ALS-DAN plan maken Naam: Er zijn nogal wat ongezonde snacks: een Mars of Snickers, een zakje M&M s, een zakje Dorito s, een blikje cola, koekjes, chocolade, winegums, een box popcorn,

Nadere informatie

Voorbereidingsopdrachten voor de bijeenkomsten van de basistraining

Voorbereidingsopdrachten voor de bijeenkomsten van de basistraining Voorbereidingsopdrachten voor de bijeenkomsten van de basistraining Bij de trainingsbijeenkomsten hoort telkens een voorbereidingsopdracht. Het uitvoeren en (op papier) meenemen hiervan is noodzakelijk

Nadere informatie

Handleiding Voor de Personeelscyclus!

Handleiding Voor de Personeelscyclus! Handleiding Voor de Personeelscyclus! Om goede professionele kinderopvang te blijven bieden moeten we ons blijven ontwikkelen. In deze handleiding lees je hoe we dat doen. We doorlopen elke twee jaar een

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over.

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over. Stel: je komt een fee tegen en je mag één wens doen. Wat zou je wensen? Wat zou er daarna gebeuren? Hoe zou je je voelen? Schrijf hier een kort verhaaltje over. Stel: je wordt op een ochtend wakker en

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Depressie

Online Psychologische Hulp Depressie Online Psychologische Hulp Depressie 2 Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Depressie van. Je krijgt uitleg over wat een depressie is en hoe jou kan helpen

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

1. Management samenvatting

1. Management samenvatting Voorwoord Het plan van aanpak dat hier zal worden weergegeven is een voorbereiding op de ontwikkelingen van het project voor ICT en Media Design van Semester 6. Hierin gaan wij in een groep van 5 studenten

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek Online Psychologische Hulp Angst & Paniek 2 Therapieland Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Angst & Paniek van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Project voorstel! Het opstarten van een eigen promotie bureau.!! Kim Lokhorst! MM2A!

Project voorstel! Het opstarten van een eigen promotie bureau.!! Kim Lokhorst! MM2A! Project voorstel Het opstarten van een eigen promotie bureau. Kim Lokhorst MM2A Inhoud 1. Introductie / Motivatie / Concept 2. Smart geformuleerd 3. Project voorstel formulier Introductie / Motivatie /

Nadere informatie

JV 'Het Knipperlicht' Uitslag enquête seizoen 2015 / 2016

JV 'Het Knipperlicht' Uitslag enquête seizoen 2015 / 2016 JV 'Het Knipperlicht' Uitslag enquête seizoen 2015 / 2016 Ik voel me op m'n gemak op de JV Algemeen Het is gezellig (5x), er is een leuke groep (3x), het is belangrijk om met geloof bezig te zijn (3x)

Nadere informatie

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Planning Wat is mijn planningssysteem? Ik gebruik een agenda om deadlines van projecten en opdrachten te noteren. Vervolgens kijk ik hoeveel weken ik voor een taak heb voordat

Nadere informatie

Het ontwikkelen van een zelfbeeld

Het ontwikkelen van een zelfbeeld H.4 KEN JIJ JEZELF?! Het ontwikkelen van een zelfbeeld Je zelfbeeld geeft weer hoe jij over jezelf denkt. Dit zelfbeeld ontwikkel je door naar jezelf te kijken en door de manier waarop anderen naar jou

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

Wat heb je nodig om studie- en privé activiteiten goed te kunnen plannen? Het gaat al erg goed voor mijn gevoel.

Wat heb je nodig om studie- en privé activiteiten goed te kunnen plannen? Het gaat al erg goed voor mijn gevoel. 4 a) Beantwoord eerst de volgende vragen Wat wil je leren op het gebied van planning en timemanagement? Ik heb al een planning waar ik mij goed aan hou en zo alles op tijd kan afronden, Ik zorg dat ik

Nadere informatie

Opdracht 1. Opdrachten tijdsbeleving

Opdracht 1. Opdrachten tijdsbeleving Opdrachten tijdsbeleving Opdracht 1 De volgende vragen kunnen je helpen storende factoren in je tijdbeheer te herkennen. Vul de tabel in en tel de totalen op: Uitspraken over je thuissituatie Mijn telefoon

Nadere informatie