Stappenplannen Verschillende soorten verf en lak

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stappenplannen Verschillende soorten verf en lak"

Transcriptie

1 Stappenplannen Verschillende soorten verf en lak Grondverf als basis Om een betere hechting of dekking te krijgen, gebruik je eerst een grondverf of primer. Een grondlaag of primer, heeft eigenschappen die de afwerkverf niet of in mindere mate heeft. Een primer of grondlaag is van cruciaal belang voor het eindresultaat van je schilderwerk. Het belangrijkste is dat de primer de zuiging van de ondergrond weg neemt en dat de afwerkverf een betere hechting krijgt. Maar een primer verhindert ook, dat eventuele vuile deeltjes van de ondergrond in de afwerklaag kunnen doordringen. Op een metalen ondergrond gebruik je een metaalgrondverf of roestwerende menie. Primer speciaal voor muren Wanneer je een muur, onbehandelde stenen of beton, wilt schilderen en je direct een afwerklaag aanbrengt, wordt de verf sterk in de muur gezogen. Een muur is immers poreus. Het eindresultaat zal alles behalve mooi zijn. Je krijgt onvoldoende dekking en zichtbare overlappingen van je verfroller. Het beste is vooraf een primer aan te brengen. Je kan een primer gebruiken voor pleisterwerk, gipsplaten en bakstenen. De primer voorkomt ook het doorslaan van nicotine, keukenvet, vervuilde oppervakken, uitgedroogde vochtplekken of een viltstifttekening van je kinderen op de muur. Een primer zal die ongewenste effecten onzichtbaar maken. Alkydverf Alkydverf of synthetische verf is geschikt voor gebruik binnen en buiten, is gebaseerd op 40-50% terpentinebasis en is te verdunnen met terpentine. Het hecht niet op acrylverf en is verkrijgbaar in zijdeglans en hoogglans. Alkydverf is na 16 uur overschilderbaar. Een professionele schilder werkt nog vaak met alkydverf om een mooi eindresultaat te krijgen. De voorlaatste laag wordt vaak met een mengsel van 50% grondverf en 50% eindlak geschilderd. Zijdeglans is minder sterk dan hoogglans. Het gebruikte gereedschap dient na afloop te worden gereinigd met terpentine. Vergeling Alkydhars, die in deze verfsoort is verwerkt, gaat na een periode vergelen. Dit bindmiddel gaat verkleuren door UV of lichtgebrek. Je kunt dit herkennen aan de lichten schaduwzijden bijvoorbeeld van je meubels en de binnenzijden van kasten en deurkozijnen. High-solidverf heeft een zeer hoog pigmentgehalte en heeft hierdoor een vastere samenstelling en een groot dekkend vermogen.

2 Acrylverf Acrylverf wordt meestal gebruikt voor binnen en is beperkt bruikbaar voor buiten. Het heeft een levensduur van ±4 jaar. Het is gebaseerd op 5-10% terpentinebasis en is met water te verdunnen. Het hecht redelijk op alkydverf en is aan te brengen met speciale kwasten of rollers. De verf is na 6-8 uur droog en in dunne lagen overschilderbaar. Acrylverf is verkrijgbaar in zijdeglans en in glans (geen echte hoogglans zoals bij alkydverf) Acrylverf heeft als voordeel dat het te mengen is met water. Je ruikt geen oplosmiddelen, het droogt snel en vergeelt niet. Je moet wel snel en precies kunnen werken: als je met acrylverf een laag hebt aangebracht, mag je die niet meer aanraken (dus niet meer nastrijken!). Acrylverf kan je alleen aanbrengen tussen de 8 C en 25 C. Het gebruikte gereedschap dient na afloop te worden gereinigd met warm water en zeep. Overschilderen Acrylverf kan je wel, nadat je goed hebt geschuurd, aanbrengen over alkydverf. Maar niet andersom! Als je acrylverf hebt gebruikt, moet je dus altijd acrylverf blijven gebruiken. Wil je terug naar een terpentine-verdunbare alkydverf, dan zal je de hele acryllaag moeten verwijderen. Meestal moet je deze laag afsteken of afbranden, in het ergste geval moet je afbijt gebruiken. Latexverf De naam is ontstaan in de jaren veertig voor verf die een natuurlijk latex emulsie, (vloeibaar rubber) als component had. Latex is een origineel natuurproduct dat afkomstig is uit de Braziliaanse rubberboom (Hevea brasiliensis). Het sap van de Hevea boom is het product, waarvan echt rubber wordt gemaakt. Dit natuurlijke latex is niet meer hetzelfde ingrediënt dat tegenwoordig in latexverf wordt verwerkt. De verffabrikanten gebruiken nu synthetische polymeren voor acryl- en vinylverf. De zogenaamde latexverven hebben dus een totaal andere chemische samenstelling en andere eigenschappen, dan het boven genoemde latex rubber. Latexverf is dus geen correcte term voor water gedragen verf en is eigenlijk acrylverf. Beitsen Heldere beits: maakt het houtoppervlak kleurig zonder dat de houtstructuur wordt afgesloten, de houtnerf blijft zichtbaar en laat het hout ademen. Dekkende beits: bedekt het houtoppervlak, de houtstructuur is niet meer zichtbaar en het oppervlak is beschermd. Beits is naast transparant in tal van actuele kleuren te verkrijgen. Ze kunnen worden gemengd op de mengmachine. Transparante beitsen zijn ook verkrijgbaar in een houtsoortkleur, zoals Teak, Padoek of Meranti. Zo kan je decoratieve effecten combineren met houtbescherming. Beits kan je direct als 1e laag gebruiken, echter met 10% verdunning. Tussen iedere laag, lichtjes opschuren.

3 Blanke lak of vernis Transparante verfsystemen of vernis zijn minder goed bestand tegen invloed van ultraviolet licht. De bescherming aan de bovenzijde is voldoende, maar onder de dekkende laag kan houtrot ongemerkt zijn gang gaan, maar dit is dan weer goed zichtbaar. Blanke lak of vernis is verkrijgbaar in zowel acryl- als alkydlak. Parketlak of trap-lak is de meest duurzame optie voor het transparant schilderen van houten vloeren en trappen. Kleur op de mengmachine De mengmachine is voor alle kleurnuances onmisbaar geworden. Het mengen is gebaseerd op een aantal basiskleuren en worden gemengd met pigmentpasta s. Het mengen van de basiskleur en de hoeveelheid pigmentpasta om jouw verfkleur te verkrijgen, gebeurt computergestuurd. Het aangemaakte kleurnummer, kun je later gebruiken om dezelfde kleur na te bestellen. Bijna alle kleuren zijn te maken en de kleurcollecties kunnen worden afgestemd op harmoniërende tinten. Refereren kun je aan de hand van de standaard kleurenwaaiers van de fabrikant of de internationale RALkleuren. Oplosmiddelen Oplosmiddelen zijn stoffen die bestemd zijn voor het oplossen, verdunnen van verven en vernissen. Oplosmiddelen worden nog relatief vaak gebruikt in verf voor houten oppervlakken. Oplosmiddelen verdampen gemakkelijk en kunnen schadelijk zijn voor mens en het milieu. Gebruikte oplosmiddelen zijn o.a.: terpentine, alcohol, aceton, wasbenzine en thinner. Water is het meest gebruikte "oplosmiddel" voor acrylverf. Overschilderen oude verflagen Voordat je een nieuwe verflaag kan aanbrengen, moet je weten welke verf er is gebruikt. Heb je dezelfde verfsoort, dan is schuren voldoende, gevolgd door het vullen van de gaten en scheuren met een vulmiddel. Wil je het oorspronkelijke hout weer zichtbaar maken, of je wilt alkydverf overschilderen op acrylverf, dan zit er niets anders op dan de oude verflagen volledig te verwijderen met een brander, verfstripper of heteluchtpistool. Verfstripper Een verfstripper of heteluchtpistool kan je uitstekend gebruiken om oude verflagen te verwijderen. Door de hitte gaat de oude verflaag blazen en kun je deze laag redelijk eenvoudig verwijderen met een plamuurmes of een verfkrabber. Kijk uit met inademen van de gesmolten verfdamp en dat het hout niet verbrand. Heb je te maken met meerdere dikke oude verflagen, dan kan je eventueel een Multi-Stripper met reinigingsschijf gebruiken.

4 Afbijtmiddelen Gaat het afbranden wat moeilijk, dan kan je ook een afbijtmiddel gebruiken. Afbijtmiddelen zijn zeer doeltreffend op synthetische verven, maar het werk minder op acrylverven. Afbijt verwijdert meerdere lagen in één handeling, mits je voldoende inwerktijd in acht neemt. Gebruik een gelaatsmasker en beschermende handschoenen. De aangetaste verf moet verwijderd worden, voordat het volledig is opgedroogd. Pas op! Als er druppels afbijtmiddel op je kleding terechtkomt, zorg ervoor dat de afbijt niet met je huid in aanraking komt. Stop de werkzaamheden en spoel je kleding overvloedig schoon met water. Na het afbijten moet je de ondergrond goed schoonmaken met water en laten drogen voordat je grondlaag aanbrengt. Zorg voor voldoende ventilatie en houdt dieren en kinderen op afstand. Plamuur en vulmiddelen Je kunt bij schade, gaten, scheuren en andere onvolkomenheden plamuur of een vulmiddel, al of niet elastisch, gebruiken. Een scheur moet je eerst verruimen en uitkrabben, anders heb je te weinig vulmateriaal om te kunnen hechten. Doe je dit niet, dan zal de scheur weer terugkomen. Na de droogtijd lichtjes schuren. Vul bij blank hout eventuele deuken en houtsplijtingen met houtvuller van dezelfde kleur. Kit Gebruik overschilderbare acrylkit om eventuele openingen tussen de muren en kozijnen te vullen. Geen siliconenkit gebruiken, omdat de verf hierop niet hecht. Wachten tot het droog is, dan zorgvuldig glad schuren. Gebruik eventueel een primer om het geheel dekkend te krijgen. Reinig de wanden als ze vuil of vet zijn met ammoniak, vooral in een keuken of badkamer kan dat het geval zijn. Neem een vochtige doek om stof van boven op de kozijnen en deuropeningen te verwijderen. Als je kit gebruikt voor in de badkamer of natte ruimtes, kun je het beste een schimmeldodende kit gebruiken. Deze kit voorkomt de bekende zwarte schimmel. Schilderstape Wil je tape gebruiken, neem dan goede schilderstape, het is meestal blauw of groen van kleur. Breng het aan in korte en overlappende stroken, druk stevig langs de rand om een scherpe lijn te garanderen. Het beste is de tape meteen na het schilderen te verwijderen. Nog voordat de verf volledig droog is om afbrokkelende verfresten te vermijden. Als de verf droog is trek je de schilderstape gelijkmatig van het oppervlak onder een hoek van Als bij het verwijderen van de tape toch de verf gaat kartelen, snij dan de tape aan de verfzijde lichtjes in met een scherp hobbymes.

5 Enkele andere voorbeelden van verkrijgbare verfsoorten: Speciale muurverf voor vochtige ruimtes Om vooral bij enkel steens muren, schimmel en rot tegen te gaan. Magnetische verf Verf met metaaldeeltjes, waarop je magneetjes kan bevestigen t.b.v. notities of memo s. Schoolbordenverf Waarop je met krijt kunt tekenen of schrijven. Lichtgevende verf Neemt licht op en geeft dit in het donker af. Na enige tijd neemt het lichtgevende effect af, maar na opnieuw aanlichten gloeit het weer op. Spuitbus verf Lak uit een spuitbus heeft een zeer hoge dek- en vulkracht en uitstekende hechting. Geschikt voor het behandelen van behandelde en onbehandelde ondergronden van hout, metaal, aluminium, glas, steen en diverse soorten kunststof. Handig voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING. De Waegenaere NV

DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING. De Waegenaere NV DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING De Waegenaere NV Bieke Voorbereiding van deuren en ramen binnen en buiten met lakverf Op nieuw onbeschilderd hout Oneffenheden of onvoldoende geschaafd

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

Schilderen met A'Qua Premium. ''watergedragen verven''

Schilderen met A'Qua Premium. ''watergedragen verven'' Schilderen met A'Qua Premium ''watergedragen verven'' Regiobijeenkomsten VMBO Bouwtechniek Najaar 2008 willen - weten - wennen willen: bereid zijn om met deze verven te gaan werken. weten: kennis en informatie

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Marrakech Walls...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Marrakech Walls...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Een matte, vullende grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Toepassing: Producteigenschappen: Geschikt als grondverf voor buiten op hout en over terpentine verdunbare dekkende verf of beitslagen

Nadere informatie

Zelf schilderen. Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen

Zelf schilderen. Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen Zelf schilderen Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen Zelf schilderen 2 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje,

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

CLAASSEN. Schilderwerken. Onderhoud Nieuwbouw Beglazing. Onderhouds advies schilderwerk

CLAASSEN. Schilderwerken. Onderhoud Nieuwbouw Beglazing. Onderhouds advies schilderwerk Onderhouds advies schilderwerk U bent langer verzekerd van een goede bescherming door regelmatig onderhoud te plegen. Indien u zelf dit onderhoud gaat uitvoeren hebben wij hiervoor een onderhoudsadvies

Nadere informatie

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk : Algemene beschrijving omtrent het gebruik van RIGO Verffabriek EKODUR producten. Een goede voorbereiding is een absolute must voor een perfect resultaat. Vandaar deze handleiding voor het gebruik van

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Een zijdeglanzende, dekkende beits voor buiten op basis van alkydhars. Toepassing:. Producteigenschappen: Het beschermen en verfraaien van onbehandeld hout, zowel hardhout als zachthout (naaldhout). Zoals

Nadere informatie

Leerjaar 2 : Doelenlijst leerroute A, B en C

Leerjaar 2 : Doelenlijst leerroute A, B en C Leerjaar 2 : Doelenlijst leerroute A, B en C Thema 7: Klussen in en om het huis Praktijkkern d: Schilderwerk uitvoeren Thema 7 Praktijkkern d Klussen in en om het huis Schilderwerk uitvoeren Overkoepend

Nadere informatie

oerhollandse buitenverf iedereen professioneel

oerhollandse buitenverf iedereen professioneel oerhollandse buitenverf iedereen professioneel vakverf sinds 1916 ga je buiten schilderen, kies dan een verf die ons klimaat optimaal trotseert: de oerhollandse buitenverf van Wijzonol. Hét merk van de

Nadere informatie

Veelgestelde vragen- buiten- en tuinklus

Veelgestelde vragen- buiten- en tuinklus Veelgestelde vragen- buiten- en tuinklus VEELGESTELDE VRAGEN Heb je een vraag, zie hieronder een samenvatting van de veelgestelde vragen. Je kunt ook altijd onze Technische Voorlichting bellen op 0713082344,

Nadere informatie

Deuren schilderen met watergedragen lak

Deuren schilderen met watergedragen lak Deuren schilderen met watergedragen lak Vlakke deuren De meeste vakmensen raden aan om deuren in verticale stand te schilderen. Wij sluiten ons daarbij aan. Maar indien je over schragen beschikt, en het

Nadere informatie

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23.

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23. Inhoud Krijtverf 6-7 Kalkverf 8-9 Matte Lak 10-11 Lakken 12-13 Sealer 18 Primer 19 Boenwas Krijtwas 20 Gevelverf 21 Kleurenkaart 22-23 Contactgegevens 24 Vloerverf 14-15 Betonlook Verf 16 Betonlook Stuc

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen - algemeen

Veelgestelde vragen - algemeen Veelgestelde vragen - algemeen VEELGESTELDE VRAGEN Heb je een vraag, zie hieronder een samenvatting van de veelgestelde vragen. Je kunt ook altijd onze Technische Voorlichting bellen op 0713082344, beschikbaar

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Houten boten

VERFSYSTEMEN Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

TRAPPEN EN HOUTEN VLOEREN BEITSEN OF LAKKEN. De Waegenaere NV

TRAPPEN EN HOUTEN VLOEREN BEITSEN OF LAKKEN. De Waegenaere NV TRAPPEN EN HOUTEN VLOEREN BEITSEN OF LAKKEN De Waegenaere NV Bieke Trappen en houten vloeren Een trap en een vloer kan je op verschillende manieren aankleden. Je kunt hem beitsen, schilderen, vernissen

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

Verven. Nummer 14. Op de achterpagina van deze Kluszo staat een checklist zodat u weet wat u allemaal nodig heeft voor deze klus.

Verven. Nummer 14. Op de achterpagina van deze Kluszo staat een checklist zodat u weet wat u allemaal nodig heeft voor deze klus. Nummer 14 Art.nr. 910155 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u binnen of buiten gaat verven. We beginnen met een overzicht van de verschillende soorten verf, zodat

Nadere informatie

Handleiding. Voor het aanbrengen van de Trapbox.

Handleiding. Voor het aanbrengen van de Trapbox. Handleiding. Voor het aanbrengen van de Trapbox. 60 minuten Voorbereiding. Maak uw trap gereed. Het renoveren van uw trap is eenvoudig zelf te doen. Volg onderstaande stappen voor een optimaal eindresultaat.

Nadere informatie

Krachtig krijt. Wat maakt onze producten zo bijzonder:

Krachtig krijt. Wat maakt onze producten zo bijzonder: Krachtig krijt Les couleurs de Mimi heeft een sfeer ontwikkeld die rustiek en stijlvol is en vooral rekening houdt met mens en milieu. De professionele verven zijn zeer milieuvriendelijk en gemaakt van

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste mengverf

Zo kiest u de juiste mengverf verf Zo kiest u de juiste mengverf Overzicht assortiment Mengverven De verfmengmachine van GAMMA biedt ongekende mogelijkheden. GAMMA mengt voor u muur-, lak-, grond- en andere speciaalverf zoals beton-

Nadere informatie

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN De Waegenaere NV Bieke Borstels, Rollen en Masking tape Borstels Een nieuwe verfborstel kan je even over grof schuurpapier strijken om losse haren kwijt

Nadere informatie

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe Aquarelverf 36 36 Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe transparanter de kleur. In principe kan met aquarelverf

Nadere informatie

verven KLUSWIJZER over diverse soorten verf, de verwerking Deze kluswijzer geeft informatie

verven KLUSWIJZER over diverse soorten verf, de verwerking Deze kluswijzer geeft informatie verven Door het enorme aanbod aan verschillende soorten verf, is het soms moeilijk om de juiste verf voor een klus te vinden. Deze kluswijzer geeft informatie over diverse soorten verf, de verwerking ervan

Nadere informatie

Transparante afwerking voor (tropisch) hardhout binnen en buiten

Transparante afwerking voor (tropisch) hardhout binnen en buiten OMSCHRIJVING TOEPASSING VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUREN GLANS VERPAKKING TECHNISCHE GEGEVENS Pagina 1/5 Transparante afwerking voor (tropisch) hardhout binnen en buiten BENAR is een transparante afwerking

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Houten boten

VERFSYSTEMEN. Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2003

Examenopgaven VMBO-BB 2003 Examenopgaven VMBO-BB 2003 tijdvak 1 maandag 19 mei 13.30 15.00 uur BOUW-BREED CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 45 vragen. Voor

Nadere informatie

De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder

De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder Coatright, De nieuwe Coatingsystemen voor DANKZIJ HET INNOVATIEVE MENGSYSTEEM IS ELKE KLEUR À LA MINUTE LEVERBAAR! Uniek is

Nadere informatie

Schadelijk of irriterend Gebruik altijd handschoenen en een mondkapje. Bijtend Draag altijd beschermende handschoenen.

Schadelijk of irriterend Gebruik altijd handschoenen en een mondkapje. Bijtend Draag altijd beschermende handschoenen. Kluswijzer Verven Door het enorme aanbod aan verschillende soorten verf, is het soms moeilijk om de juiste verf voor een klus te vinden. Deze Kluswijzer geeft informatie over diverse soorten verf, de verwerking

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

Overzichtsfolder muurverven binnen. Voor elke binnenmuur de gepaste verf.

Overzichtsfolder muurverven binnen. Voor elke binnenmuur de gepaste verf. Overzichtsfolder muurverven binnen. Voor elke binnenmuur de gepaste verf. Top-verflijn absolute uitblinker Opti-verflijn vaste waarde Initio-verflijn betrouwbare basis Jouw garantie op de hoogste kwaliteit

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten VERFSYSTEMEN Woodcore jachten Woodcore onder de waterlijn Woodcore boven de waterlijn Woodcore dek Woodcore opbouw Woodcore interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN WOODCORE EPOXY INHOUD

Nadere informatie

Een deur of kozijn lakken

Een deur of kozijn lakken Een deur of kozijn lakken Een deur of kozijn lakken Materialen Gereedschap Plamuur Afplaktape Verfbak Emmer Roerstok Schuurmachine Plamuurmes Verfroller Kwast Schuurpapier Ontvetter Spons Kozijnenspons

Nadere informatie

Claystone instructies 2017

Claystone instructies 2017 Claystone instructies 017 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Producttoepassing... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Het gelijkmaken

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden.

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. HIGH GLOSS Product Artikelnummer High Gloss 88672 Verharder 48256 PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. Recoat High

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Muurglad Voor het glad maken van beschadigde en gestructureerde muren. Ook geschikt voor cellenbeton, glasweefsel en kaal beton. In twee stappen naar een gladde muur Voor het gladmaken van: -Muren met

Nadere informatie

Schilderen van deuren en kozijnen

Schilderen van deuren en kozijnen Schilderen van deuren en kozijnen Schilderen van deuren en kozijnen Materialen Gereedschap Plamuur Afplaktape Lak Ontvetter Emmer Verfbakken Plamuurmes Spons Borstel Schuurpapier schuurspons Roerstok http://bit.ly/29reybn

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie OMSCHRIJVING TOEPASSING VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUR GLANS VERPAKKING Zeer duurzame, watergedragen, dekkende houtbescherming voor buiten die lange onderhoudsintervallen mogelijk maakt. is een watergedragen,

Nadere informatie

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan.

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. RENOCURE pu 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. Toepassing: Repareren en vullen van nieuwe en bestaande houtconstructies binnen en buiten. Afdichten en verlijmen van houtverbindingen.

Nadere informatie

VOOR HUIS EN THUISSCHILDERS

VOOR HUIS EN THUISSCHILDERS VOOR HUIS EN THUISSCHILDERS Gilde Meesters staan garant voor de professionele kwaliteit van de producten in deze brochure. Duurzaamheid hebben zij hoog in hun vaandel staan. De naam Gilde Meesters refereert

Nadere informatie

DETAILLISTEN PRIJSLIJST - NOVEMBER 2018

DETAILLISTEN PRIJSLIJST - NOVEMBER 2018 LAKVERVEN PERFECT FINISH HOUTLAK MAT / ZIJDEGLANS / HOOGGLANS Kant-en-klaar nieuw wit + kleur 0,25 liter 6 11,98 11,98 14,50 nieuw wit + kleur 0,75 liter 3 24,75 24,75 29,95 nieuw wit + kleur 1,25 liter

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Stalen jachten

VERFSYSTEMEN Stalen jachten VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl december 2011 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Naturel Projectlak intensief huiselijk en commercieel gebruik TRAE LYX NATUREL is een ultra matte

Nadere informatie

en/of als het buiten erg vochtig is (een luchtvochtigheid van meer dan 85 %).

en/of als het buiten erg vochtig is (een luchtvochtigheid van meer dan 85 %). //www.bodebouwer.nl/advies/soorten- verf.html ips & Trucs Acryl- of alkydverf? Verf over verf? Wil je weten of de verf die nu op je deuren of kozijnen zit, verf op olie- of waterbasis is? Haal een doekje

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout,

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, REINIGINGSPRODUCTEN Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, stof en onzuiverheden roept algen en schimmel een halt toe, uw huis krijgt weer een frisse

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 2 woensdag 23 juni 09.00 10.30 uur BOUWTECHNIEK-SCHILDEREN CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 45

Nadere informatie

Standaard verfsystemen Hout

Standaard verfsystemen Hout Standaard verfsystemen Hout De complete standaard verfschema s van International Paint kunt u vinden op de website yachtpaint.com. Onder het kopje Info Center Technische bulletins, hier vindt u de meest

Nadere informatie

Deel 5 - BINNENAFWERKING... 2

Deel 5 - BINNENAFWERKING... 2 INHOUDSOPGAVE Deel 5 - BINNENAFWERKING... 2 53. BINNENVLOERAFWERKINGEN... 3 53.00. binnenvloerafwerkingen - algemeen... 3 53.20. houten vloerbekledingen - algemeen... 3 53.22. houten vloerbekledingen planken

Nadere informatie

TECHNISCHE Type Watergedragen dekkende beits voor buiten. GEGEVENS Viscositeit cp (methode ISO )

TECHNISCHE Type Watergedragen dekkende beits voor buiten. GEGEVENS Viscositeit cp (methode ISO ) ALLEVERF.nl OMSCHRIJVING TOEPASSING VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUR GLANS VERPAKKING Dekkende zeer duurzame houtbescherming voor buiten, speciaal ontworpen voor ondergronden die in wit tinten geschilderd moeten

Nadere informatie

voor vakschilders die kleur willen bekennen

voor vakschilders die kleur willen bekennen voor vakschilders die kleur willen bekennen de groenste verf van nederland Met Copperant pakt u uw schilderwerk gegarandeerd verantwoord en vakkundig aan. De verven leveren niet alleen een optimale prestatie,

Nadere informatie

behanginstructies Inhoudsopgave:

behanginstructies Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Plakinstructies vliesbehang. Plakinstructies duplex- en vinylbehang 3. Plakinstructies glasvezelbehang. Meetinstructies. Behang symbolen. Vraag & antwoord 1. Vliesbehang Vliesbehang is

Nadere informatie

bouwtechniek-schilderen CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 5

bouwtechniek-schilderen CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 5 bouwtechniek-schilderen CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 5 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DOUBLE COAT. pagina 1 van 8. hoofdgroep probleem oplossing

VEEL GESTELDE VRAGEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DOUBLE COAT. pagina 1 van 8. hoofdgroep probleem oplossing pagina 1 van 8 OVER DOUBLE COAT antislip antislip Hoe verwijder ik eenvoudig een één componenten verfsysteem van een bestaand antislip profiel van een polyester boot? Kan ik Double Coat over een antislip

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE LAK PU GOLD

TECHNISCHE FICHE LAK PU GOLD TECHNISCHE FICHE 1 Hoogwaardige acryl-urethaanafwerkingslak met glanzend mat uitzicht, bijna vrij van oplosmiddelen, niet vergelend. Zijn hoge urethaangehalte maakt hem zeer kras- en slijtbestendig. OP

Nadere informatie

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers De Wiltfang Tuingereedschap voor liefhebbers AURO PRODUCTOVERZICHT Kwalitatief en duurzaam verantwoorde producten voor schoonmaken, reinigen en onderhoud 2015 www.dewiltfang.nl Auro is één van de weinige,

Nadere informatie

Inno Coatings - Betonverf 2K

Inno Coatings - Betonverf 2K Inno Coatings - Betonverf 2K Productomschrijving: Inno Coatings - Betonverf 2K Inno Coatings Betonverf is een watergedragen 2-componenten betonverf en is zowel verkrijgbaar in kleurloos transparante als

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN VOOR HOUT

VERFSYSTEMEN VOOR HOUT VERFSYSTEMEN VOOR HOUT Billy Black 2003 Hout, een mooi en natuurlijk materiaal Hout combineert sterkte met flexibiliteit, laat zich verwerken tot fraaie vormen en constructies (delen, latten, overnaads)

Nadere informatie

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren.

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. MATERIALEN VOOR FRONTEN ACRYL Eigenschappen acryl Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. Acryl hoogglans is een kunststof en kan enkel als vlakke

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Technische steekkaart -1- AMBIANCE MUR EXTRA MAT MIX

Technische steekkaart -1- AMBIANCE MUR EXTRA MAT MIX Technische steekkaart -1- A) Algemene informatie Hoogkwalitatieve extra matte acrylaatverf, te kleuren op de mengmachine. Toepasbaar op muren en plafonds en op oude lagen in goede staat. Geen aanzetten

Nadere informatie

TO PROTEC. VAN origine was ze statig donkerblauw, REDACTIEZEILBOOT

TO PROTEC. VAN origine was ze statig donkerblauw, REDACTIEZEILBOOT REDACTIEZEILBOOT TO PROTEC Wie een mooi houten schip heeft of mooi hout aan z n schip heeft wil dat mooi houden. Dat kan maar op één manier: conserveren met verf of lak. Zo ook de Marina. Eenmaal weer

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

Technische steekkaart -1- KEUKEN & BADKAMER EXPERT

Technische steekkaart -1- KEUKEN & BADKAMER EXPERT Technische steekkaart -1- A) Algemene informatie Matte verf van topkwaliteit speciaal voor muren in keuken en badkamer. Vochtafstotend waardoor geen schimmelvorming. Maskeert vlekken zoals nicotine,...

Nadere informatie

Sigma Tigron Aqua Matt

Sigma Tigron Aqua Matt februari 2011 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Matte slijtvaste watergedragen lakverf voor binnen op basis van acrylaatpolyurethaan met LTA en QDS technologie. Gebruiksdoel Voor- en aflak voor hoogwaardige

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Hoogwaardige acryl-urethaanafwerkingslak met mat uitzicht, niet vergelend, zeer kras- en slijtagebestendig.

TECHNISCHE FICHE. Hoogwaardige acryl-urethaanafwerkingslak met mat uitzicht, niet vergelend, zeer kras- en slijtagebestendig. 1 Hoogwaardige acryl-urethaanafwerkingslak met mat uitzicht, niet vergelend, zeer kras- en slijtagebestendig. OP WATERBASIS Ideaal voor alle soorten hout en afgeleide producten binnenshuis, die aan fel

Nadere informatie

8949 Sigmalife folder VL 14-06-2005 09:11 Pagina 1. Sigmalife DS Acryl Opaque. Afwerken volgens de laatste trend. Sigmalife DS Acryl.

8949 Sigmalife folder VL 14-06-2005 09:11 Pagina 1. Sigmalife DS Acryl Opaque. Afwerken volgens de laatste trend. Sigmalife DS Acryl. 8949 Sigmalife folder VL 14-06-2005 09:11 Pagina 1 Acryl. Deze watergedragen beits voor buiten en binnen heeft een aantal uitstekende verwerkingseigenschappen, die zich vertalen in een prachtig resultaat.

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie OMSCHRIJVING TOEPASSING VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUR GLANSGRAAD VERPAKKING Transparante sealer voor vloeren binnen is een transparante sealer voor vloeren binnen op basis van alkydhars die diep in de ondergrond

Nadere informatie

Productbeschrijving verbeterde houtolie

Productbeschrijving verbeterde houtolie Productbeschrijving verbeterde houtolie Verbeterde houtolie is volledig natuurlijk en bestaat uit een mix van speciaal gekookte ungolie met een blend van verschillende hoogwaardige natuurlijke oliën. Dit

Nadere informatie

HAMMERITE HOOGGLANSLAK

HAMMERITE HOOGGLANSLAK Akzo Nobel Paints Belgium sa/nv G. Levisstraat 2 1800 Vilvoorde België www.akzonobel.com Tel.: (0032) (0)2/2542211 Info: (0032) (0)800/32000 HAMMERITE HOOGGLANSLAK 1. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT Productinformatie

Nadere informatie

PRODUCT SPECIFICATIES

PRODUCT SPECIFICATIES Billy Black 2003 Grondmaterialen 46 High Solid Universal Primer 1-Component. Uitstekend verwerkbare, sterk roestwerende, universele primer en grondverf op basis van alkydharsen. Lood- en chromaatvrij.

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 670 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 670 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 670 minuten bouwtechniek-schilderen CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

CARIBBEAN PAINT FACTORY ARUBA INC. UNIFORME LEVERINGSVOORWAARDEN VOOR VERFPRODUCTEN

CARIBBEAN PAINT FACTORY ARUBA INC. UNIFORME LEVERINGSVOORWAARDEN VOOR VERFPRODUCTEN BESTEK: VERFABRIKANT BEWERKINGEN MEDE VAN TOEPASSING SCHILDERWERKEN CARIBBEAN PAINT FACTORY ARUBA INC. SABANA BLANCO 16-A ARUBA. HET SCHILDERWERK GOED DEKKEND EN EGAAL VAN KLEUR EN ZONDER AANZETTEN OP

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

Lijm & Kit. Nummer 24

Lijm & Kit. Nummer 24 Nummer 24 Art.nr. 912689 Lijmen en kitten indelen naar gebruiksdoel is nauwelijks mogelijk, want iedere moderne lijm of kit heeft een veelheid aan gebruiksdoelen. Welke lijm bij uitstek geschikt is voor

Nadere informatie

Kalkverf (Corical) Kalkverf lichte kleur 1 ltr. 27,38 Kalkverf lichte kleur 5 ltr. 123,06

Kalkverf (Corical) Kalkverf lichte kleur 1 ltr. 27,38 Kalkverf lichte kleur 5 ltr. 123,06 PURO Styling introduceert onder eigen label een eigentijdse kleurlijn kalk- en krijtverven. Deze verflijnen worden op ambachtelijke wijze gefabriceerd. Verf wordt op bestelling op kleur gebracht en op

Nadere informatie

CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND

CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND CD-COLOR TECHNISCHE FICHE NR. 100 CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND PRODUCTBESCHRIJVING : Cowidur 2K PUR Holzsiegel met UV-filter is een 2-componente polyurethaan.vernis. De droging gebeurt

Nadere informatie

HAMMERITE STRUCTUUR MAT

HAMMERITE STRUCTUUR MAT Akzo Nobel Paints Belgium sa/nv G. Levisstraat 2 1800 Vilvoorde België www.akzonobel.com Tel.: (0032) (0)2/2542211 Info: (0032) (0)800/32000 HAMMERITE STRUCTUUR MAT 1. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT Productinformatie

Nadere informatie

Technische Avond Ra 4. Conservering

Technische Avond Ra 4. Conservering Technische Avond Ra 4 Conservering In deze presentatie Inleiding Algemeen Nieuw of bestaand casco Voorbehandeling Schooperen Verf Scoutingvlet Inleiding Wie zijn wij Onderhoud een à Mogelijkheden en afweging

Nadere informatie

Standaard verfsystemen Aflak

Standaard verfsystemen Aflak Standaard verfsystemen Aflak De complete standaard verfschema s van International Paint kunt u vinden op de website yachtpaint.com. Onder het kopje Info Center Technische bulletins, hier vindt u de meest

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE 1 LAK EXTERIOR

TECHNISCHE FICHE 1 LAK EXTERIOR TECHNISCHE FICHE 1 Halfglanzende solventhoudende alkydlak voor primer, tussen- en afwerkingslaag, vochtregulerend, uiterst bestand tegen vervuiling, UV-stralen en slecht weer. OP BASIS VAN SOLVENTEN Ideaal

Nadere informatie

HISTOR ASSORTIMENT Per 1 OKTOBER 2012

HISTOR ASSORTIMENT Per 1 OKTOBER 2012 LAKVERVEN PERFECT FINISH lak mat / zijdeglans / hoogglans Kant-en-klaar wit + kleur 0,250 L 6 10.46 10.46 12.66 wit + kleur 0,750 L 3 20.97 20.97 25.37 wit + kleur 1,25 L 1 29.37 29.37 35.54 wit 2,5 L

Nadere informatie

WerkPortfolio Schildertechniek

WerkPortfolio Schildertechniek WerkPortfolio Schildertechniek Gebruikersgids voor bij de methoden Pro-Paint en Home-Paint Door Evert Kalwij, met medewerking van Rik Hulleman Schilderen met WerkPortfolio... 2 Schilderen en niet verven...

Nadere informatie

Peize, 25 september 2010 Chris Herenius Enige tijd geleden kreeg ik monsters van de nieuwe waterverdunbare olieverf, de Talens Cobra olieverf. Op de website http://www.cobra.royal-talens.com/9/home.html

Nadere informatie

1693_NL _SIKKENS GUIDE 07 26/7/07 11:51 Page 10 VOORDAT U BEGINT

1693_NL _SIKKENS GUIDE 07 26/7/07 11:51 Page 10 VOORDAT U BEGINT VOORDAT Wilt u het beste resultaat bereiken, dan is een goede voorbereiding van het allergrootste belang. Die maakt het totale karwei uiteindelijk makkelijker en sneller uitvoerbaar. Nagelaten of slecht

Nadere informatie

2C Anti Graffiti Coat

2C Anti Graffiti Coat 2C Anti Graffiti Coat Omschrijving 2C Anti Graffiti Coat is een transparant, 2 componenten, permanent oppervlakte beschermingssysteem tegen graffiti vandalisme gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN. Installatie van Claystone (op elke voorbereide ondergrond)... 4 Beschermingen Claystone... 5 Wanden... 5 Vloeren...

INSTALLATIESTAPPEN. Installatie van Claystone (op elke voorbereide ondergrond)... 4 Beschermingen Claystone... 5 Wanden... 5 Vloeren... 018 1 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Aanbrengen van PrimerPro special... Installatie voorbereiden

Nadere informatie

WATERVERDUNBARE COATINGS

WATERVERDUNBARE COATINGS 1 WATERVERDUNBARE COATINGS Product Beschrijving Lagen P.C. Verp. Decorateurs Vernis De Decorateurs Acryl Vernis is een revolutionaire, heldere vernis op waterbasis, speciaal ontworpen voor de bescherming

Nadere informatie

Veelgestelde vragen- houtklus binnen

Veelgestelde vragen- houtklus binnen Veelgestelde vragen- houtklus binnen VEELGESTELDE VRAGEN Heb je een vraag, zie hieronder een samenvatting van de veelgestelde vragen. Je kunt ook altijd onze Technische Voorlichting bellen op 0713082344,

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies Sjef Kickken Kickken Bouwtechnisch Advies 1 Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur 2 Kapconstructie Bitumen dakbedekking PVC dakgoten Zinken dakgoten Houten dakkapel Kunststof dakkapel

Nadere informatie

PRODUCT INFORMATIE : INDUSTRIELAK

PRODUCT INFORMATIE : INDUSTRIELAK PRODUCT INFORMATIE : INDUSTRIELAK Productomschrijving Industriële afwerkingslak op basis van gemodificeerde kortolie/alkydharsen ontworpen voor binnen en buiten. Voornaamste kenmerken Zeer goede buitenweerstand

Nadere informatie

Grondverven, voorbehandeling & speciale producten

Grondverven, voorbehandeling & speciale producten Grondverven, voorbehandeling & speciale producten Een goede voorbereiding is het halve werk Voor het mooiste verfresultaat, begin je altijd met een goede voorbereiding. Speciaal hiervoor heeft Histor een

Nadere informatie