Voorwoord. Beste jong-verkenners,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord. Beste jong-verkenners,"

Transcriptie

1

2 Voorwoord Beste jong-verkenners, Ik dacht laten we het voorwoord eens formeel beginnen. Nu ik het zo nader bekijk ziet het er best nog wel deftig uit. Het is wat gelijkend op een nieuwjaarsbrief maar dan beste in plaats van liefste. Hmm liefste, misschien nog wel iets voor het begin van het volgende voorwoord. Nu ik mijn portie inmezelfgekeerde zever heb kunnen lossen is het tijd voor het echte voorwoord, dat ik naar goeder trouw weer zo saai mogelijk zal proberen maken om jullie toch het gevoel te geven dat dit jeeveeke behoort tot de hoogstaandere lectuur in jullie boekenkast (mopje natuurlijk he). Nu de examens voor de leiding achter de rug zijn kunnen jullie de komende maanden eindelijk weer genieten van de echte en voltallige leidingsploeg. We hebben er dan ook alles aan gedaan om ook dit maandprogramma zo plezant mogelijk te maken. De iets wat ervaardere scoutsgangers zullen hierin direct opmerken dat we deze editie wel wat speciallekes hebben klaar staan. Zo komt er bijvoorbeeld een leidingswissel, een omgekeerde dag, een minimini districtsweekend, schaatsen en het erg befaamde brakken. Wanneer we wat verder in het boekje bladeren komen we aan de aanwezigheidslijsten. Als we naar dit staaltje wonderbaarlijke grafiekenmakerij kijken valt ons meteen de prachtige aanwezigheidsscores van enkele Jv s op. Deze kroonspanners der aanwezigheden die al ettelijke levensuren op de scouts hebben doorgebracht zullen daarom ook een kleine beloning van de leiding krijgen. Wat deze beloning inhoud vertellen we jullie echter nog niet. Dit is deels om de spanning erin te houden, deels om dat we er nog niet exact uit zijn wat we gaan geven en deels omdat de monetaire waarde van deze prijs waarschijnlijke jullie verwachtingen niet zal inlossen. EDOCH is de symbolische waarde van deze prijs des te groter. Ziezo het ietswat afwijkende/onregelmatige/divergerende voorwoord loopt stilaan op zijn einde. Hopelijk vonden jullie de alternatieve stijl ervan niet al te erg, maar ik vermoed dat de examens en de daarmee gepaard gaande bureau verslijtende uurtjes er iets mee te maken hebben. Tot slot wil ik jullie nog eens op het (niet perse esthetische maar zeker wel inhoudelijk) mooie voorblad wijzen, dat de leiding zorgvuldig in elkaar getimmerd heeft. Stevige linker, De jong-verkennerleiding (en zoro)

3 Maandprogramma (januari - mei) 31/1 :!!!!!gadnoz edreekegmo Jaja, het is geen andere taal maar het is omgekeerde zondag. Vandaag gaan we dus alles omgekeerd doen. Dus leer maar al enkele zinnetjes van achter naar voor of beter gezegd, roov raan retcha nav. Meebrengen: 1 euro en de omgekeerde taal! 07/02: Carnavalbal = GEEN vergadering! Vandaag is het carnaval en geeft de leiding dus geen leiding van wegen de carnavalbal-fuif die avond. Geniet van jullie zondag!!! 14/02: Leidingswissel! Vandaag is het leidingswissel. Jullie zullen vandaag dus leiding krijgen van 4 andere leiders die een super leuke vergadering in elkaar zullen steken (natuurlijk niet ZO tof als die van ons ;) ). Ook bij deze leiders gedragen we ons zoals elke zondag he boy s. Meebrengen: 1 euro. 21/02: SCHAAATSEEN!!!!! Het ijs is gebroken of liever niet, want vandaag gaan we schaatsen. Hiervoor gaan we met de fiets naar Wilrijk fietsen. Zorg dat jullie er allemaal maar zijn, want het belooft een toffe, vette vergadering te worden! Meebrengen: 7 euro en een fiets die perfect in orden is! 28/02: Dropping! Vandaag gaan we de vaardigheden met kaart en kompas eens bijschaven. De leiding zal jullie op een onbekende plaats dropen en jullie moeten aan de hand van een kaart en coördinaten (tussenstop) terug geraken. Meebrengen: 1 euro, jullie geografisch inzicht en oriëntatie vermogen! 05/03-06/03: Minimini-Districtsweekend! Dit weekend gaan we op Districtsweekend! Meer info hierover volgt nog. Het enige wat we al kunnen zeggen is dat het een knaller gaat worden!!!! 13/03: de Vélo! Vandaag gaan we het spel GTA in Rupelmonde spelen, met de fiets. De Stad zal in de ban zijn van coole kerels met hun coole pimpt up bikes die allerhande missies zullen voltooien. Meebrengen: 1 euro en jullie fiets die perfect in orden is

4 20/03: leidingsweekend! Dit weekend hebben jullie een weekendje vrij, de leiding gaat namelijk op teambuilding-weekend. Veel plezier op jullie vrije zondag!! 27/03: Ladderspel! Vandaag gaan we een ladderspel doen. Dus smeer jullie borst maar al in om te zorgen dat je bovenaan de ladder kan eindigen!!! Meebrengen: 1 euro 03/04: overkant gaan verkennen! Te land, ter zee en in de lucht. Maar vandaag steken we de schelde over met de vliegende geit, de overzetboot in Rupelmonde. Hierbij gaan we Den overkant eens gaan verkennen!! Meebrengen: 1 euro en fiets die perfect in orde is 10/04: Bosspel Meebrengen: minimum 1 euro en fiets die perfect in orde is 17/04: Highlandgames Meebrengen: minimum 1 euro 24/04: Technieken, iets met sjorren en water Meebrengen: minimum 1 euro en zwemgerief - 01/05: Brakken 30/04-2/05: Polderweekend Verdere info volgt 08/05: Koercafé Vandaag houden we het koercafé open. Jullie worden verwacht om in de middag mee te helpen om wat drank en hapjes rond te dragen en nodig mama, papa, zussen, broers, honden, katten, konijnen, paarden, familie, vrienden en sympathisanten uit om iets te komen drinken op de koer van de scouts. Be there!! (het is voor onze kas en dus ons kamp he mannee!!)

5 Wist je datjes De wist je datjes geschreven worden door een nobele onbekende leider? Waarschijnlijk niemand zich afvraagt wie dat eigenlijk is? Deze vraag waarschijnlijk de hele tijd door jullie hoofd zal spoken tot de volgende zondag? Je het antwoord hier nooit op zult krijgen? De enige tip is: Wie schrijft er toch dat sublieme voorwoord? We dit maandprogramma veel met de fiets op stap zijn? Dit een goede oefening is voor op kamp? Jullie daar misschien wel wat kilometertjes zullen moeten fietsen? Dit eigenlijk wel plezant is om te doen zo eens samen afzien? Er een film bestaat over scoutskerels die tegen zombies vechten? Deze film Scouts Guide to the Zombie Apocalypse heet? We deze film, ondanks het feit dat het naar alle waarschijnlijkheid een slechte film is, eens zullen zien? Het woord "hudo" afkomstig is van een Indiaas dialect voor "overdekte olifantengestoelte" ("howdah")? Het acroniem "Houd Uw Darmen Open" eigenlijk een backroniem is dan? Baden Powell de Aquino was een Braziliaans gitarist. Hoe komt de man aan zijn naam? De papa was nogal een scoutingfan. Zoveel is duidelijk De meest zuidelijke scoutsgroep! "Grupo Scout Nº 1156 Esperanza Blanca" heet? Deze een Argentijnse scoutsgroep op Antarctica, bestaande uit de kinderen van de inwoners van de permanent bewoonde (onderzoeks)basis "Esperanza" op het Antarctisch Schiereiland is? Dat aan deze editie van het Jeeveke een bekende persoon heeft mee geholpen? Deze persoon stiekem ZORO is? Hij trouwens in zijn vrije tijd een dinosaurus, een tovenaar en don diego de la vega is? De Jv s die hem niet kennen duidelijk een gat in hun cultuur hebben? (of Ketnet gestopt is met dit uit te zenden ) Er slechts 12 mensen ooit voet op de maan gezet hebben? 11 daarvan bij de scouts gezeten hebben?.wie zal de volgende scout zijn? Een das ook een praktisch nut heeft buiten berenklauw of dassenroof? Een uitgerolde scoutsdas normaal gezien het perfecte formaat is om als driehoeksverband te kunnen gebruikt worden bij EHBO?

6 Een scoutsmuseum in Leuven bestond? Jullie daar eigenlijk eens naar toe zouden moeten gaan? Dat Jacques Sevin, Frans jezuïtenpater, het beloftelied schreef in 1921? Jullie nu op dit moment het belofte lied uit jullie hoofd moeten kunnen zingen? Wie dat niet kan zich ZWAAR moet schamen? (tenzij de nieuwkomers) Jullie hiervoor 50 keer moeten pompen? Jullie je spierballen volgende zondag moeten laten zien inclusief de perfecte kennis van het belofte lied? Er nu een obscuur weetje gaat volgen? De swastika vroeger een symbool was dat ook gebruikt werd door de Britse scouts in combinatie met de lelie? Dit natuurlijk veranderd is na de tweede wereldoorlog? Je nu wel wat wistjes weet voor dit boekje? Technieken: Hoe stel je een patrouilletent op? Het gemakkelijkste om deze tent op te zetten is met 6 personen. Leg het grondzeil open waar de tent moet komen. Plooi het buitenzeil open met de buitenkant naar beneden. Leg de in twee gevouwen binnentent op een helft van het buitenzeil. Schuif nu de nokpaal door de lussen van de binnentent. Steek nu de steunpalen langs binnen door de gaten van het binnenzeil, dan door de nokpaal en vervolgens door de ogen van het buitenzeil dat je dan dichtplooit. Nu zetten 3 personen de tentpalen recht en zorgen ervoor dat de palen door de zeilen en de nokpaal blijven zitten. Zorg ervoor dat de steunpalen op de middenlijn van het grondzeil staan. Gebruik beschermvoetjes, houten blokjes of oude conservendeksels onder elke tentpaal om het grondzeil te beschermen. Ondertussen zorgen de andere 3 dat de tent wordt vastgezet met piketten. Ze starten eerst met de hoeken van het buitenzeil. Sla piketten altijd schuin in de grond, zodat de scheerlijnen onder een hoek van 90 de piketten belasten. Daarna de andere spantouwen. Zorg ervoor dat de piketten 1 lijn vormen. Rits de deuren van de tent dicht en herhaal de vorige stap met het binnenzeil. Alle touwen moeten goed straks zijn. Span ze eventueel aan of verplaats een piket. Zie dat de zeilen elkaar niet raken, anders heb je bij regenweer een grote kans op doorlekken of binnenlopen van water.

7 De tent moet goed opgespannen zijn, een slap tentdoek vangt meer wind en vangt onnodig water op Bij storm is het verstandig de tenten te voorzien van zo genoemde stormlijnen. Dit zijn extra scheerlijnen die er voor zorgen dat de tent niet kan opwaaien. Op foto hiernaast kan je zien hoe je de stormlijnen zou kunnen bevestigen. Span twee extra lijnen (rood) vanaf de nokken schuin naar achteren en zet die aan beide zijden van de tent vast met stevige extra piket. Twee andere lijnen (geel) rijg je door alle oogjes van de zijscheerlijnen, zet ook die lijnen aan beide zijden vast met extra piket. Hang niets aan de scheerlijnen, dit vangt alleen wind en helpt mee de haringen eruit trekken, niet echt de bedoeling. Plooi de zijkanten van de tent onder het grondzeil en maak het grond vast in de grond. Let er wel op dat je het doek van de tent hierdoor niet beschadigd. Algemene TIPS Kies een vlakke ondergrond om je tent op te stellen. Zet de tent niet op het laagste punt. Wetende dat regenwater bergaf loopt. Zet de tent niet te dicht bij een rivier wegens overstromingsgevaar bij regenweer. Zet de tent liefst niet onder bomen, want onder bomen druppelt het nog lang, ook al is het al gedaan met regenen. Sommige bomen laten vervelende harsdruppels vallen. Vallende takken zijn helemaal niet goed. Piketten slaan in boomwortels is af te raden. Wat is de regenkant? Zorg ervoor dat de deur niet aan de regenkant staat. In bergachtig terrein, ga je best niet onder een rotswand staan. Ontdoe de ondergrond van takken, twijgjes, dennenappels, stenen en andere zaken die het grondzeil zouden kunnen scheuren. Stap nooit met je schoenen op de tentzeilen. Je kan het zeil beschadigen als er nog iets hard of scherp onder zou liggen. Greppeltjes of met een spade opengewerkte grond rond de tent, zorgen ervoor dat het water omheen de tent vlugger wegtrekt in de grond. Katoenen tentzeil krimpt als het nat wordt. Dus kan je best s avonds de scheerlijnen iets lossen en s morgens terug aanspannen. De stormlijnen niet ontspannen, want deze zijn niet aan het zeil bevestigd, maar rechtstreeks aan de steunpalen.

8 Het uniform: Tijdens de vergaderingen dragen we, tenzij anders vermeld in het maandprogramma, ons uniform. Waaruit dit bestaat, leest u hieronder. Eerst en vooral zouden we graag willen benadrukken dat we uiteraard niet van spiksplinternieuwe leden of jongens die eens willen komen proberen, verwachten dat ze al onmiddellijk een uniform hebben. Als je eens wil komen proberen, is het helemaal geen probleem dat je geen uniform hebt! Pas wanneer blijkt dat scouting echt wel iets voor jou is, is het tijd om een uniform aan te schaffen. Wat verplicht te dragen is, verschilt van tak tot tak: *De kapoenen worden gevraagd om 's zondags een groepst-shirt en een das te dragen. Een scoutsbroek is dus nog niet verplicht, je mag gewoon een eigen (korte) broek dragen. *Het welpenuniform bestaat eveneens uit een groepst-shirt en een das. Daarnaast dragen de welpen ook een korte scoutsbroek en een groene welpenpet (verplicht!). Velen hebben al een hemd maar dit is nog niet verplicht. *De jong-verkenners, verkenners, jins en leiding dragen een volledig uniform. Dit bestaat uit: groepst-shirt, das, korte scoutsbroek en lichtbruin hemd. De truien van scouts Rupelmonde zijn niet verplicht, het kan natuurlijk nooit kwaad om er een te hebben. Daarnaast is het ook niet verplicht om bottines te dragen. Stevig schoeisel is wel een aanrader en sandalen zijn verboden om verzekeringsredenen. Een dasknoop is ook een leuk hebbedingetje maar evenmin verplicht. De groepst-shirts, dassen en dasknopen zijn voor en na de vergadering te verkrijgen in het lokaal voor de democratische prijs van respectievelijk 10; 7,5 en 1 euro. Spreek iemand aan van de leiding en die bezorgt u wat u wenst! Voor de andere onderdelen kunt u terecht op volgende adressen: Hopper (officiële scoutswinkel): Lange Kievitstraat Antwerpen Kampeerder: Leopoldstraat Antwerpen OF ONLINE: (Let op verzendingskosten zijn 8euro)

9 Hieronder een voorbeeld van een perfect scoutshemd. Leden krijgen elk jaar een jaarkenteken om op hun uniform te naaien. Iedereen krijgt ook een groepslintje dat normaal onder de naad van de rechtermouw van het hemd moet hangen. Wie zijn hemd wil aanvullen met andere kentekens zoals bvb. een Franse Lelie of een takkenteken kan ook bij de bovenvermelde winkels terecht. We vragen van al onze leden om respect te hebben voor het uniform en het dus elke week te dragen!

10 Aanwezigheden Net zoals vorige jaren, zal ook dit jaar een aanwezigheidslijst opgenomen worden in het Jeeveeke. Je verdient punten in deze aanwezigheidslijst door veel naar de scouts te komen en de leiding te verwittigen als je niet kan. Door op zondag naar de scouts te komen verdien je telkens 2 punten. Wanneer je niet kan komen, maar de leiding wel verwittigt, krijg je 1 punt en als je niet kan komen en ook niet verwittigt, krijg je 0 punten. Verwittigen doe je bij leider Tom (0487/ ) of een mailtje te sturen naar: jvleiding@scoutsrupelmonde.be

11 Aan het eind van het scoutsjaar kijken we naar de rangschikking en zullen de besten beloond worden. Veel komen is dus de boodschap! Gebed en kreet Dit is vooral voor de eerste jaars. Bij de jv s sluiten we de vergadering altijd af met een gebed gevolgd door een kreet. Er wordt dus van iedereen verwacht deze te kennen. Gebed Goede Vader, wij zijn blij als kameraden samen te zijn Wij danken u omdat gij ons aan elkaar gegeven hebt Help ons goede vrienden te zijn, om zo geluk en vreugde te brengen

12 In de naam van de Vader, en de zoon en de heilige geest, Amen Kreet Leiding roept: Jong-Verkenners weest Jullie roepen: PARAAT Lachen, gieren en brullen!!! Moppentap Jantje loopt langs het huis van de burgemeester en spuugt tegen het raam. De burgemeester komt boos naar buiten en zegt: wat zou je moeder ervan vinden als ik bij jullie tegen het raam spuug. Jantje: Dat zou ze heel knap vinden want wij wonen op de tiende verdieping. Jantje zegt broem broem! de juf vraagt of hij daar mee wilt ophouden jantje zegt weer broem broem!nog1 keer en je gaat naar de gang jantje zegt weer broem broem! de juf zegt en nu naar de gang! jantje zegt juf dat kan niet want mijn benzine is op!! Facebook-leute De betere cartoons

13

14 Contactgegevens van de leiding JV-leiding adres Gsm NR Takleider : Jiel Marcel Foubert Rupelmondestraat Bazel Bavo Cruyssaert Kalverstraat Rupelmonde 04/ Jiel.foubert@scoutsrupelmonde.be 0487/ bavo.cruyssaert@scoutsrupelmonde. be Tom Verstraeten Hemelrijkstraat Steendorp 0487/ tom.verstraeten@scoutsrupelmonde. be Sven Van Hunsel Kalverstraat Rupelmonde 0476/ sven.van.hunsel@scoutsrupelmonde. be Algemeen adres voor alle welpenleiders: jvleiding@scoutsrupelmonde.be Zo bereikt u ons ineens allemaal tegelijk. groepsleiding adres Gsm NR Michel Vermeulen Broekstraat 55b 04/ Michel.vermeulen@scoutsrupelmonde.be 9150 Rupelmonde Daan Robberecht Kalverstraat 44 04/ Daan.robberecht@scoutsrupelmonde.be 9150 Rupelmonde Algemeen adres voor de groepsleiding: groepsleiding@scoutsrupelmonde.be Zo bereikt u ineens beide groepsleiders. Oudercomité adres Gsm NR Nele de sloover Veldstraat Rupelmonde 04/ Nele.de.sloover@scoutsrupelmonde.be Algemeen adres voor het gehele oudercomité: oudercomite@scoutsrupelmonde.be Zo bereikt u ineens het voltallige oudercomité.

december - februari jaargang 21 Editie 2. t Kapoentje

december - februari jaargang 21 Editie 2. t Kapoentje 2016-2017 december - februari jaargang 21 Editie 2 t Kapoentje 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, We zijn het jaar weeral goed van start gegaan met een hele hoop nieuwe en natuurlijk

Nadere informatie

T Jeeveeke Jaargang 19 Editie 1

T Jeeveeke Jaargang 19 Editie 1 T Jeeveeke Jaargang 19 Editie 1 Nieuw scoutsjaar! Nieuwe leiders! Nieuw jaarthema! September-Oktober Voorwoord Weeps Jong-Verkenners! Zoals jullie wel al weten is het nieuwe scoutsjaar één zondag geleden

Nadere informatie

maart - mei jaargang 21 Editie 3. t Kapoentje. In deze editie: Nieuw maandprogramma! Wist-je-datjes! 2 e weekend!!!

maart - mei jaargang 21 Editie 3. t Kapoentje. In deze editie: Nieuw maandprogramma! Wist-je-datjes! 2 e weekend!!! 2016-2017 maart - mei jaargang 21 Editie 3 t Kapoentje In deze editie: Nieuw maandprogramma! Wist-je-datjes! 2 e weekend!!! 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, Het is zover, de 3 e editie

Nadere informatie

september - november jaargang 21 Editie 1. t Kapoentje

september - november jaargang 21 Editie 1. t Kapoentje 2016-2017 september - november jaargang 21 Editie 1 t Kapoentje 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, Het scoutsjaar is weer supersnel voorbij gevlogen en het was een jaar vol plezier en

Nadere informatie

Voorwoord. Yooooo jv s!!

Voorwoord. Yooooo jv s!! Voorwoord Yooooo jv s!! We kunnen het zelf nog maar amper geloven, maar ondertussen zijn we al aan het tweede boekje gekomen van het scoutsjaar! Niet te geloven hoe snel dit allemaal vooruit gaat. Wij

Nadere informatie

SEPTEMBER - NOVEMBER Nieuw jaarthema

SEPTEMBER - NOVEMBER Nieuw jaarthema SEPTEMBER - NOVEMBER 2018-2019 Nieuw jaarthema Voorwoord Joooo jv s Het nieuwe scouts jaar is nu officieel van start gegaan! De 3de jaars hebben ons verlaten de 2dejaars zijn nu 3dejaars, de 1ste jaars

Nadere informatie

maart - mei jaargang 22 Editie 3

maart - mei jaargang 22 Editie 3 2017-2018 maart - mei jaargang 22 Editie 3 t Kapoentje In dit Kapoentje! Nieuw maandprogramma Toffe spelletjes Leuke weetjes Wauw dit zijn echt lekkere koekjes! 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van

Nadere informatie

januari - Maart jaargang 23 Editie 2. t Kapoentje. Fakkeltocht 16 februari

januari - Maart jaargang 23 Editie 2. t Kapoentje. Fakkeltocht 16 februari 2018-2019 januari - Maart jaargang 23 Editie 2 t Kapoentje Fakkeltocht 16 februari 2 3 Voorwoord Beste kapoenen en ouders, Het scoutsjaar is weer bijna halfweg, maar we hebben niet stil gezeten. We hebben

Nadere informatie

Ps: als jullie nog vriendjes hebben die niet in de scouts zitten maak er gerust eenscout van door ze eens mee te nemen op zondag.

Ps: als jullie nog vriendjes hebben die niet in de scouts zitten maak er gerust eenscout van door ze eens mee te nemen op zondag. Voorwoord Jow Dag beste v s. Het is weer van start gegaan, het leukste van alles in de hele wereld, HET SCOUTSJAAR!!! We gaan eer weer een knal jaar van maken zodat we volgend jaar en de rest van ons leven

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

december - februari jaargang 22 Editie 2. t Kapoentje AMAI DAT WAS TOF! EN SUPER HOOG!

december - februari jaargang 22 Editie 2. t Kapoentje AMAI DAT WAS TOF! EN SUPER HOOG! 2017-2018 december - februari jaargang 22 Editie 2 t Kapoentje AMAI DAT WAS TOF! EN SUPER HOOG! 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, We zijn het jaar weeral goed van start gegaan met een

Nadere informatie

Voorwoord: Beste ouders en leden,

Voorwoord: Beste ouders en leden, Voorwoord: Beste ouders en leden, De eerste maand is weeral snel voorbij gegaan. Normaal gezien is de leiding bij iedereen op bezoek geweest om jullie kinderen in te schrijven. Als er mensen zijn die het

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

september - november jaargang 22 Editie 1

september - november jaargang 22 Editie 1 2017-2018 september - november jaargang 22 Editie 1 t Kapoentje In deze editie: Nieuwe leiding!!! Nieuw jaarthema Plezier en leute Wist-je-datjes Afscheid van 3 top leiders 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Tim en Tibo stellen zich even voor. Jiel en Tom nemen afscheid. Bavo en Sven blijven! Nieuw jaarthema

Tim en Tibo stellen zich even voor. Jiel en Tom nemen afscheid. Bavo en Sven blijven! Nieuw jaarthema Tim en Tibo stellen zich even voor Jiel en Tom nemen afscheid Bavo en Sven blijven! Nieuw jaarthema Voorwoord Dag Jeevees! Ook de leiding kan maar niet geloven hoe snel het vorige scoutsjaar voorbij is

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P Maandblad Woudlopers Mechelen Boscrosser Januari-Februari belgië-belgique P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan 166 2800 Mechelen P 508747 Voorwoord Beste ouders,

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

september - december jaargang 23 Editie 1

september - december jaargang 23 Editie 1 2018-2019 september - december jaargang 23 Editie 1 t Kapoentje In deze editie: Knotsgekke leiders! Nieuw jaarthema! Plezier en leute Wist-je-datjes Afscheid van een topleider 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Inleiding. In deze instructie wordt je duidelijk gemaakt hoe je een tent moet opzetten, afbreken, en hoe je met een tent om moet gaan.

Inleiding. In deze instructie wordt je duidelijk gemaakt hoe je een tent moet opzetten, afbreken, en hoe je met een tent om moet gaan. W W W. J O N G A R C E N. N L 1 Inleiding In deze instructie wordt je duidelijk gemaakt hoe je een tent moet opzetten, afbreken, en hoe je met een tent om moet gaan. De tenten die we vooral bij jong Arcen

Nadere informatie

UITLEENDIENST KAMPEERMATERIAAL HANDLEIDING TENTEN. www.uldk.be1

UITLEENDIENST KAMPEERMATERIAAL HANDLEIDING TENTEN. www.uldk.be1 UITLEENDIENST KAMPEERMATERIAAL HANDLEIDING TENTEN www.uldk.be1 Beste klant, Je huurde bij onze uitleendienst tenten voor je kamp of evenement. In deze handleiding tonen we je stap voor stap hoe je een

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Voorwoord. Yooooo jeevee s!

Voorwoord. Yooooo jeevee s! Voorwoord Yooooo jeevee s! Ongelooflijk maar waar, maar ondertussen zijn we al aan de derde editie van het jeeveeke gekomen! Geen mens die kan geloven hoe snel het scoutsjaar vooruit vliegt. Net zoals

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Beste ouders, leden en sympathisanten De maand van de aprilse grillen is volledig voorbij. Vanaf nu gaat het alleen maar goed weer worden hopelijk. Over april is er niet veel

Nadere informatie

Kapoenen. Programma september oktober

Kapoenen. Programma september oktober Kapoenen Programma september oktober 1 Voorwoord: Eindelijk, het nieuwe scoutsjaar kan beginnen! Ook dit jaar gaan we weer tal van ongelofelijke, coole, mega-toffe, super-plezante vergaderingen beleven.

Nadere informatie

Seintoren Jongverkenners 2 de semester

Seintoren Jongverkenners 2 de semester Seintoren Jongverkenners 2 de semester Beste Jongverkenners, ouders, en sympathisanten, Na een geweldig eerste semester kunnen we natuurlijk niet anders dan hier meteen een zo mogelijk nog geweldiger,

Nadere informatie

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee Juni Juni 2018 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten Ons scoutsjaar zit er alweer bijna op! De leidingsploeg

Nadere informatie

JONGVERKENNERS

JONGVERKENNERS JONGVERKENNERS 2017-2018 Programma september-oktober Beste ouders, Beste JongVerKenners, De grote vakantie zit er op en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dat betekent dat ook het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Programma I Welpen September November

Programma I Welpen September November Programma I Welpen September November 2017 2018 Beste ouders, Beste welpen Na een welverdiende vakantie voor zowel de leiding en de leden kan het nieuwe scoutsjaar, eindelijk, beginnen! Ook dit jaar gaan

Nadere informatie

2013-2014 Editie 1 Jaargang 18 september-november. In deze editie: Dé kampfoto s. Het nieuwe maandprogramma!

2013-2014 Editie 1 Jaargang 18 september-november. In deze editie: Dé kampfoto s. Het nieuwe maandprogramma! 2013-2014 Editie 1 Jaargang 18 september-november In deze editie: : Dé kampfoto s Het nieuwe maandprogramma! Voorwoord door de leiding Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, Het scoutsjaar is weer supersnel

Nadere informatie

Jongverkenners Georges De Hasque

Jongverkenners Georges De Hasque Jongverkenners Georges De Hasque September / Oktober 2014-2015 1 Beste ouders en JVK s, We kennen elkaar nog niet zo goed, maar daar zal wel snel verandering in komen! We hebben geprobeerd een uitgebalanceerd

Nadere informatie

Voorwoord. Stevige linker De Verkennerleiding. Het lidgeld dit jaar is 40 euro. Dit kan overgeschreven worden op de rekeningnr BE

Voorwoord. Stevige linker De Verkennerleiding. Het lidgeld dit jaar is 40 euro. Dit kan overgeschreven worden op de rekeningnr BE Voorwoord Dag lieve verkenners Hier de officiële start van het scoutsjaar. Voor de nieuwe verkenners gegroet! Wij, jullie nieuwe leiding, zijn er samen met jullie medeverkenners klaar voor om er een knaljaar

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN. Prettige feestdagen

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN. Prettige feestdagen 11 16 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 12 16 Prettige feestdagen Woordje vooraf Beste leden en ouders van leden Wat u hier leest is alweer de laatste boscrosser van het jaar 2016. En de onvermijdelijke rode

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts, sympathisanten, kortom mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar en hopelijk wordt dat ook de beste maand van

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM:

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM: Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke zondagochtend een

Nadere informatie

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2016 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Tijl De Bruyne: 0498/ Laurent Debruyne: 0474/ Dag jonggivers!

Tijl De Bruyne: 0498/ Laurent Debruyne: 0474/ Dag jonggivers! Tijl De Bruyne: 0498/49 76 28 Laurent Debruyne: 0474/95 08 01 E-mail: jonggivers@scoutstielt.be Dag jonggivers! Nu de vakantie op zijn einde begint te lopen en iedereen bekomen is van ons fantastisch kamp,

Nadere informatie

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten Inhoudstabel Editoriaaltje 2 Hoe inschrijven? 3 Belangrijke data 4 Uniform 5 Groepsweekend 7 Klipklap voor de kapoenen 8 Klipklap voor de kabouters 10 Klipklap voor de welpen 13 Klipklap voor de jonggidsen

Nadere informatie

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet:

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet: SEINTOREN JONGGIDSEN Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel tijd voor een mega-bangelijk tweede deel van dit leuke scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Handleiding opzetten en afbreken shelter KSA Noordzeegouw:

Handleiding opzetten en afbreken shelter KSA Noordzeegouw: Handleiding opzetten en afbreken shelter KSA Noordzeegouw: A. Ontleend materiaal: 1 groot groen 6-hoekig tentzeil met stormkoorden 1 metalen plaatje om op de pin te zetten en in het zeil te houden (top)

Nadere informatie

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap Voorwoord mei 2017 Beste ouder(s), leden en sympathisanten, Na een zeer bewogen aprilmaand (met weekends of paaskamp, met takacties en louder than a bomb), is het eindelijk terug volop genieten van puytvoet!

Nadere informatie

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten De eerste maand van 2018 is aangebroken! Hopelijk heeft iedereen fijne feestdagen achter de rug. Januari betekent niet alleen het begin van het nieuwe jaar,

Nadere informatie

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo JONGGIDSENBOEKJE 1 VOORWOORD! Geachte ouders en jonggidsen Het lange wachten is eindelijk voorbij en het is terug tijd voor een nieuw scoutsjaar. Wij,de enthousiaste jonggidsenleiding, kijken er alvast

Nadere informatie

Sint-Janske. Oktober. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. Oktober. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 0479 42 93 83 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com fiene.vertenten@gmail.com Sint-Janske

Nadere informatie

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske Oktober 2016 Voorwoord Dag iedereen, We

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Voorwoord. Beste Welpen,

Voorwoord. Beste Welpen, Voorwoord Beste Welpen, Het scoutsjaar 2015-2016 zit er alweer op. Het was weer (zoals alle andere ) een fantastisch jaar met natuurlijk een knaller van een kamp! Bij een nieuw scoutsjaar horen veel nieuwe

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten!

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Joehoe allerliefste gidsen, WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Het is eindelijk weer zo ver : een nieuw scoutsjaar gaat van

Nadere informatie

Programma Jongverkenners. November December 2017

Programma Jongverkenners. November December 2017 Programma Jongverkenners November December 2017 Beste ouders, Beste JongVerkenners, Nu de herfstvakantie bijna op zijn einde loopt en jullie even hebben kunnen recupereren van de dropping en het weekend,

Nadere informatie

Kip Bosuil. Span als laatste alle tussenliggende afspanpunten af.

Kip Bosuil. Span als laatste alle tussenliggende afspanpunten af. Kip Bosuil 1. Plaats de Shelter op de gewenste plek en draai de pootjes uit, zorg ervoor dat de Shelter waterpas staat. 2. Leg een ondergrondzeil uit. 3. Rol het Kuipzeil uit op het ondergrondzeil. Haal

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten en al de anderen Het nieuwe scoutsjaar is weeral goed ingezet met een spetterende maand september. Dat alles begon natuurlijk

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Beste leden, ouders, voorwacht, sympathisanten en al de anderen Nu de zomervakantie stilaan ten einde loopt, wil dit ook zeggen dat er weer een spetterend scoutsjaar voor de

Nadere informatie

DE JOGI S:

DE JOGI S: DE JOGI S: 2018-2019 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan. Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016) tot 31 augustus!

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016) tot 31 augustus! Dag stoere kapoenen! Dit jaar vliegen we er weer in, het wordt een jaar vol nieuwe uitdagingen en leuke vergaderingen! Met onze nieuwe leidersploeg bezorgen wij jullie een bangelijk jaar. Tot snel! TOTO

Nadere informatie

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari 37 ste jaargang: 2017-2018 Maand: Januari 2018 Nummer: 5 P409906 Nieuwjaarszingen @ W Hei Zondag 31 december Winterwandeling @ Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari Afzendadres en VU St.-Aloysiusscouts

Nadere informatie

mailadres. Mooie prijzen gegarandeerd voor de beste teams!

mailadres. Mooie prijzen gegarandeerd voor de beste teams! WELPENBOEKJE 4 Voorwoord Dag lieve welpen! Het is weer zover. Met tranen in de ogen moeten wij jullie mededelen dat dit al het laatste boekje van het scoutsjaar is : ( Mooie tijden gaan jammer genoeg snel!

Nadere informatie

Liefste welpen, Een stevige linker van : Sander. Julie

Liefste welpen, Een stevige linker van : Sander. Julie Liefste welpen, Na een onwaarschijnlijk beestig kamp in Kinrooi zijn we er zeker van dat jullie staan te popelen om aan een nieuw scoutsjaar te beginnen. Jammer genoeg moeten we jullie melden dat er enkele

Nadere informatie

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen.

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. Akabe Funk Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. Inhoud Wat is Akabe Funk?...3 Vanaf wanneer kan ik in leiding komen?...4 Hoe werken wij?...5 Algemeen...5 Verdeling in takken...6 Verloop

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders en al de anderen, Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuwjaar wensen. Dat is natuurlijk niet alleen van mij maar ook van de volledige

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg.

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg. Hallo allemaal! Om te beginnen willen we iedereen bedanken die ons gesteund heeft door naar onze Streekbierenavond te komen. Ook onze wafelverkoopactie is weer vlot verlopen. Hopelijke hebben jullie goed

Nadere informatie

25 en 26 november: Beste leden en ouders,

25 en 26 november: Beste leden en ouders, Paretter november Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Belangrijke data: 3 maart: geen vergadering maart: Groepsweekend. Februari

Belangrijke data: 3 maart: geen vergadering maart: Groepsweekend. Februari Belangrijke data: 3 maart: geen vergadering 8-9-10 maart: Groepsweekend Februari Februari 2019 Beste ouders, leden en sympathisanten De examens zijn voorbij voor de studenten van onze leidingsploeg. Dit

Nadere informatie

Infobrochure voor nieuwe leden

Infobrochure voor nieuwe leden Infobrochure voor nieuwe leden Inleiding Beste ouder, Door Scouts Jobertus! Sommigen van jullie hebben vroeger nog in een scouts gezeten, voor anderen is de inschrijving van hun kind de eerste kennismaking

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober. Welkom (terug) op de Sint-Tarcitiusscouts! Inschrijving scoutsjaar. Scouts en Gidsen Vlaanderen Sint-Tarcitiusscouts

Nieuwsbrief oktober. Welkom (terug) op de Sint-Tarcitiusscouts! Inschrijving scoutsjaar. Scouts en Gidsen Vlaanderen Sint-Tarcitiusscouts Scouts en Gidsen Vlaanderen Sint-Tarcitiusscouts Eikevelden 79a 2440 Geel 0478/478172 groepsleiding@tarcitius.be www.tarcitius.be Nieuwsbrief oktober Welkom (terug) op de Sint-Tarcitiusscouts! Het scoutsjaar

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste kleine kindjes, grote kindjes en heel grote kindjes Beste kleine kindjes, grote kindjes en heel grote kindjes Wij zijn al bijna op het einde van het jaar

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Type 2800 en 3600 Gefeliciteerd met uw Karsten Tunneltent, een ambachtelijk kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. Voor optimaal kampeerplezier raden wij u aan om deze

Nadere informatie

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus!

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus! Is iedereen klaar voor de volgende zondagen vol plezier, vrienden en avontuur?! In het tweede semester zit onze seintoren weer bomvol leuke vergadering om onze kapoentjes de tijd van hun leven te bezorgen.

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 39 Nummer 3 Contact Jullie kunnen de leidingsploeg altijd contacteren via hun e-mailadres per tak. Kapoenen: kapoenen@hopduveltjesmeldert.be Welpen:

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Belangrijke data: 18 februari: geen vergadering 23, 24 en 25 februari: Groepsweekend. Februari

Belangrijke data: 18 februari: geen vergadering 23, 24 en 25 februari: Groepsweekend. Februari Belangrijke data: 18 februari: geen vergadering 23, 24 en 25 februari: Groepsweekend Februari Februari 2018 Beste ouders, leden en sympathisanten De examens zijn voorbij voor de studenten van onze leidingsploeg.

Nadere informatie

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame Meer info volgt snel! 2 SAVE THE DATE DasRock gaat dit jaar door op 1 en 2 mei in het binnenfort! Namen en info

Nadere informatie