2. Goedkeuren protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor inbreuken op het strafwetboek (gemengde inbreuken).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Goedkeuren protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor inbreuken op het strafwetboek (gemengde inbreuken)."

Transcriptie

1 LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 6 JULI 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) AGENDA OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. 2. Goedkeuren protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor inbreuken op het strafwetboek (gemengde inbreuken). Naar aanleiding van de inwerkingtreding van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties, werd de mogelijkheid tot sanctionering van gemengde inbreuken door middel van gemeentelijke administratieve sancties (GAS-boetes) aanzienlijk uitgebreid. Gemengde inbreuken zijn misdrijven die inschreven blijven in het Strafwetboek en prioritair strafrechtelijk dienen te worden behandeld maar waarbij het parket kan beslissen om deze dossiers door te spelen aan de gemeente voor toepassing van een GAS-boete. Ingevolge een overleg dat werd georganiseerd tussen het parket van de procureur des Konings van Oost Vlaanderen, de burgemeesters en de korpschefs werd een overeenkomst bereikt omtrent de respectievelijke gemengde inbreuken die met een gemeentelijke administratieve sanctie kunnen worden bestraft. Het betreffen in totaal 11 gemengde inbreuken die worden opgenomen in het GAS-reglement. Een belangrijke randbemerking is dat minderjarigen uitgesloten worden in het protocolakkoord. Dit impliceert dat gemengde inbreuken begaan door minderjarigen uitsluitend op het niveau van het parket zullen worden behandeld. In het protocolakkoord wordt, naast een aantal administratieve afspraken die worden gemaakt tussen parket en bestuurlijke overheid, ook een overzicht gegeven van de gemengde inbreuken die beteugeld kunnen worden door een GAS-boete. Het betreffen de volgende inbreuken : - Lichte geweldplegingen onder de vorm van opzettelijke slagen en verwondingen waarvan het nadeel kleiner is of gelijk is aan 125 EUR (art ) - Winkeldiefstallen tot 125 EUR (art ) - Vernieling of beschadigen van voertuigen waarvan het materieel nadeel kleiner is of gelijk aan 500 EUR (art ) - Vernieling of beschadigen van graven en monumenten, waarvan het materieel nadeel kleiner is of gelijk aan 500 EUR (art ) - Het zonder toestemming aanbrengen van graffiti op roerende of onroerende goederen, waarvan het materieel nadeel kleiner of gelijk is aan 500 EUR (art ) - Het opzettelijk beschadigen van andermans onroerende eigendommen waarvan het materieel nadeel kleiner is of gelijk aan 500 EUR (art ) - Het kwaadwillig omhakken of verminken van bomen (art ) - Het dempen van grachten, afhakken of uitrukken van hagen of afsluitingen, grenspalen enz. waarvan het materieel nadeel kleiner is of gelijk aan 500 EUR (art ) - Het opzettelijk beschadigen of vernielen van andermans roerende eigendommen waarvan het materieel nadeel kleiner is of gelijk aan 500 EUR (art )

2 - Het zich schuldig maken aan nachtlawaai (art ) - Het opzettelijk beschadigen van stedelijke of landelijke afsluitingen waarvan het materieel nadeel kleiner is of gelijk is aan 500 EUR (art ) - Feitelijkheden of lichte gewelddaden zonder slagen en verwondingen (art ) - Het zich in publiek toegankelijke plaatsen begeven mat het gezicht geheel of gedeeltelijk bedekt of verborgen (art ). Wat de inbreuken vermeld onder de artikelen (lichte geweldplegingen met opzettelijke slagen en verwondingen) en (winkeldiefstallen) betreft, wordt erop gewezen dat deze inbreuken enkel worden opgenomen in de lokale GAS-regeling, indien hieromtrent een aparte overeenkomst wordt afgesloten tussen de gerechtelijke en bestuurlijke overheid. Binnen de politiezone Vlaamse Ardennen werd beslist om deze gemengde inbreuken niet op te nemen in de lokale GAS-regeling. Het protocolakkoord tussen de gemeente Kruishoutem en de procureur des Konings van het Parket Oost-Vlaanderen betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor inbreuken op het strafwetboek (gemengde inbreuken) wordt goedgekeurd. 3. Goedkeuren van het algemeen politiereglement van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen. Ten gevolge van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties die in werking trad vanaf 1 januari 2014, dienden een aantal wijzigingen te worden aangebracht aan het algemeen politiereglement dat uniform van kracht is in alle gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen. Er werd geopteerd om gefaseerd deze wijzigingen door te voeren. Bij gemeenteraadsbesluit van 16 december 2013 werd in een eerste fase de meest noodzakelijke wijzigingen aan te brengen, o.m. de bepalingen betreffende de leeftijd van de minderjarigen, het maximumbedrag van de administratieve geldboete, alsook het sanctioneren van het niet naleven van het opgelegde plaatsverbod. In de tweede fase van herziening, die thans aan de orde is, werd het algemeen politiereglement onderworpen aan een inhoudelijke evaluatie. Zo wordt hierbij de verplichte bemiddelingsprocedure voor minderjarigen opgenomen in het politiereglement. (hoofdstuk 8) Tevens wordt het aantal gemengde inbreuken waarvoor een gemeentelijke administratieve sanctie wordt opgelegd, uitgebreid. Dit gebeurt conform het protocolakkoord met het parket van de procureur des Konings zoals in het voorgaande agendapunt beschreven. (hoofdstuk 7) Er werden eveneens een aantal bepalingen opgenomen inzake openbare veiligheid en brandgevaar. (hoofdstuk 4). Tot slot werden aan het reglement een aantal taalkundige correcties aangebracht om een vlottere en toegankelijker leesbaarheid van het algemeen politiereglement te garanderen. Het ontwerp van gewijzigd algemeen politiereglement werd, zoals wettelijk voorgeschreven, voor advies voorgelegd aan de gemeentelijke jeugdraad en aan de politieraad. Beide organen brachten een gunstig advies uit omtrent de voorgestelde wijzigingen.

3 Het algemeen politiereglement van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen wordt goedgekeurd en toepasselijk gemaakt op het grondgebied van de gemeente Kruishoutem met ingang van 1 september Kennisname jaarrekening 2014 van het OCMW. De OCMW-rekening 2014 wordt ter zitting toegelicht door schepen OCMW-voorzitter della Faille d Huysse Baron Bernard. De OCMW-rekening 2014 ligt ter inzage van de gemeenteraadsleden. De gemeenteraad neemt kennis van de jaarrekening 2014 van het OCMW. 5. Vaststellen jaarrekening Overeenkomstig artikel 174, 2 van het gemeentedecreet wordt het ontwerp van jaarrekening ten minste 14 dagen vóór de vergadering waarop het wordt besproken, aan ieder lid van de gemeenteraad bezorgd. Het betreft de eerste jaarrekening opgemaakt volgens de BBC-principes. De jaarrekening bestaat uit 3 belangrijke delen : de beleidsnota, de financiële nota en de samenvatting van de algemene rekeningen, aangevuld met een toelichting. De beleidsnota sluit aan bij de beleidsnota van het budget en bestaat uit drie delen: - De doelstellingenrealisatie met voor elke prioritaire beleidsdoelstelling uit het budget de mate waarin het beoogde resultaat, de actieplannen en acties, evenals de uitgaven en ontvangsten werden gerealiseerd. Die uitgaven en ontvangsten worden vergeleken met die in het oorspronkelijke budget, en met de bedragen na de laatste budgetwijziging. - De doelstellingenrekening bevat per beleidsdomein voor de prioritaire beleidsdoelstellingen en voor het overige beleid, een overzicht van de uitgaven en ontvangsten, opnieuw vergeleken met het budget en de laatste budgetwijziging. - De financiële toestand geeft informatie over het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge, telkens vergeleken met die in het budget. De financiële nota bestaat ook uit drie onderdelen: - De exploitatierekening met een overzicht per beleidsdomein van alle uitgaven en ontvangsten in verband met de exploitatie, vergeleken met de budgetcijfers. - De investeringsrekening bevat per beleidsdomein de gerealiseerde uitgaven en ontvangsten voor de investeringen, opnieuw vergeleken met de budgetcijfers. - De liquiditeitenrekening geeft informatie over het resultaat op kasbasis afkomstig uit de exploitatie, de investeringen, de overige ontvangsten en uitgaven, het resultaat van vorige jaren en eventuele bestemde gelden. De samenvatting van de algemene rekeningen vloeit voort uit de algemene boekhouding en bestaat uit twee delen: - De balans. - De staat van opbrengsten en kosten. De jaarrekening 2014, bestaande uit beleidsnota, financiële nota, samenvatting van de algemene rekeningen en toelichting, wordt vastgesteld

4 6. Vaststellen meerjarenplanaanpassing 2 / jaar Het meerjarenplan bestaat uit een strategische nota en een financiële nota. In de strategische nota worden de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties voor het extern en intern te voeren gemeentebeleid weergegeven. In de financiële nota wordt verduidelijkt hoe het financiële evenwicht wordt gehandhaafd en worden de financiële consequenties van de beleidsopties van de strategische nota weergegeven Het meerjarenplan werd door de gemeenteraad vastgesteld in zitting van 16 december 2013 en een eerste maal aangepast door de gemeenteraad in zitting van 15 december 2014 naar aanleiding van de vaststelling van de budgetten De inhoudelijke aspecten van de strategische nota van het meerjarenplan zijn ongewijzigd tegenover het originele meerjarenplan. Dit houdt in dat de gemeente 2 prioritaire doelstellingen realiseert door middel van een stapsgewijze uitvoering van actieplannen en acties waaraan de financiële gevolgen zijn gekoppeld. De prioritaire doelstellingen zijn: 1. Het omgevingscomfort voor de inwoners verhogen door de gemeentelijke infrastructuur te optimaliseren; 2. De kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening verbeteren. Bij de opstart van de beleids- en beheerscyclus werd gefocust op de wettelijkheid en correctheid van de beleidsdocumenten. De koppeling van de beschrijving van het beleid aan de financiële gevolgen is gerealiseerd voor een beperkt gedeelte van het beleid. Via deze wijziging van meerjarenplan wordt de nadruk nu gelegd op het informeren en rapporteren, zodat de opvolging van het beleid beter mogelijk is. Hiertoe zijn via deze meerjarenplanwijziging de details van het investeringsbudget geïntegreerd in de BBC logica van beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties. Zoals hoger vermeld, zijn de 2 prioritaire doelstellingen met hun actieplannen en acties niet gewijzigd. Er werd echter één bijkomende doelstelling geformuleerd waar de investeringsdossiers -die niet onder het prioritair beleid ressorteerden- worden ondergebracht. Onder de bijkomende doelstelling ressorteren 5 actieplannen voor volgende onderwerpen: 1. Gebouwen 2. Wegen 3. Materieel en uitrusting 4. Investeringssubsidies 5. Intercommunales Onder deze 5 actieplannen worden alle niet-prioritaire investeringsdossiers opgenomen als actie. De meerjarenplanwijziging nr. 2 / 2015, bestaande uit de strategische nota, de financiële nota en de toelichting wordt vastgesteld.

5 7. Vaststellen budgetwijziging 1/2015. Het budget 2015 werd door de gemeenteraad vastgesteld in zitting van 15 december Voor de goede werking is het noodzakelijk bepaalde budgetten te wijzigen. De voorgelegde budgetwijziging 2015, die past binnen het laatst gewijzigd meerjarenplan , bestaat uit een beleids- en een financiële nota, aangevuld met de toelichting De beleidsnota bestaat uit de doelstellingennota, het doelstellingenbudget, de financiële toestand, de lijst met overheidsopdrachten, de lijst met daden van beschikking en de lijst met nominatieve subsidies. De financiële nota bestaat uit het exploitatie-, investerings- en liquiditeitenbudget - de wijzigingen inzake het exploitatiebudget, de investeringsenveloppe en de transactiekredieten voor investeringsverrichtingen; - de wijzigingen inzake het liquiditeitenbudget. De toelichting bij de budgetwijziging 2015 bestaat uit de toelichting bij het exploitatie- en investeringsbudget, de transactiekredieten per beleidsdomein en het overzicht van de werkings- en investeringssubsidies. De budgetwijziging 1/2015, bestaande uit de beleidsnota, de financiële nota en de toelichting wordt vastgesteld. 8. Aankoop van een woning met sportterrein gelegen Woestijnestraat T.G. : principebeslissing tot aankoop en goedkeuring van het ontwerp van aankoopakte. Het gemeentebestuur wenst over te gaan tot de aankoop van de woning met sportterrein gelegen Woestijnestraat 11 T.G. Het onroerend goed is zeer goed gelegen, met name naast de gemeentelijke sporthal. Deze aankoop biedt voor het gemeentebestuur vele opportuniteiten in het kader van het verder uitbouwen van de gemeentelijke dienstverlening. Daarenboven is het gemeentebestuur reeds huurder van het desbetreffende sportterrein (tennisterrein). De woning met aanhorigheden telt een oppervlakte van 23 a 17 ca. Het sportterrein heeft een oppervlakte van 9 a 30 ca. De totale aankoopprijs voor de woning met aanhorigheden en sportterrein bedraagt EUR, zijnde EUR voor de woning en EUR voor het tennisterrein. De kredieten voor deze aankoop werden voorzien bij budgetwijzing 2015/1. Er wordt overgegaan tot de aankoop van een woning met aanhorigheden en sportterrein, gelegen Woestijnestraat 11 te 9770 Kruishoutem met een oppervlakte van 23 a 17 ca (woning en aanhorigheden) en 9 a 30 (sportterrein). De ontwerpakte houdende de aankoop wordt goedgekeurd tegen de prijs van EUR, te vermeerderen met de kosten, rechten en erelonen. De burgemeester en de gemeentesecretaris worden gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de notariële verplichtingen die voortvloeien uit deze beslissing. Kruishoutem, 7 juli 2015 Kris Nachtergaele Gemeentesecretaris Joop Verzele Burgemeester

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004;

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004; u.ltendaal Raad voor Maatschappelijk Welzijn Besluit GOEDGEKEURD Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 3 2019_OR 00023 Jaarrekening 2018 OCMW Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

Identificatie bestuur

Identificatie bestuur Identificatie bestuur Naam bestuur: Gemeente Bierbeek NISCODE bestuur: 24011 Adres bestuur: Dorpsstraat 2 3360 Bierbeek Secretaris: Financieel beheerder: Peter Verlinden Liesbeth Vanhoof Gemeente Bierbeek

Nadere informatie

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 AGB Westerlo p. 2 van 23 budget 2018 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2018000374 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049

Nadere informatie

I. WETTELIJKE RAPPORTEN I.1. Beleidsnota I.1.1. Doelstellingennota I.1.2. Schema B1: Het doelstellingenbudget...

I. WETTELIJKE RAPPORTEN I.1. Beleidsnota I.1.1. Doelstellingennota I.1.2. Schema B1: Het doelstellingenbudget... Budget 2014 Inhoud I. WETTELIJKE RAPPORTEN... 2 I.1. Beleidsnota... 2 I.1.1. Doelstellingennota... 2 I.1.2. Schema B1: Het doelstellingenbudget... 4 I.1.3. De financiële toestand... 5 I.1.4. Lijst met

Nadere informatie

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING... 3 2. MISSIE... 5 3. BELEIDSNOTA... 6 3.1. DOELSTELLINGENNOTA... 6 3.2. DOELSTELLINGENBUDGET... 16 3.3. FINANCIËLE TOESTAND... 17 3.4. LIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN...

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORT HULSHOUT

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORT HULSHOUT Provincie : Antwerpen Arrondissement : Turnhout Rekeningnummer : BE06 0910 1814 8022 BTW-nummer : BE 0809.823.801 NIS-code : 13016 AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORT HULSHOUT BUDGET 2019 Adres : Prof. Dr.

Nadere informatie

Stad Hoogstraten. Vrijheid Hoogstraten. NIS code: 13014

Stad Hoogstraten. Vrijheid Hoogstraten. NIS code: 13014 Stad Hoogstraten Vrijheid 149 2320 Hoogstraten NIS code: 13014 Jaarrekening 2018 Jaarrekening 2018 2 Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Kerncijfers... 5 2. Beleidsnota... 7 2.1. Doelstellingenrealisatie...

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

AGB Herentals Augustijnenlaan Herentals NIS-code: Budget 2019

AGB Herentals Augustijnenlaan Herentals NIS-code: Budget 2019 AGB Herentals Augustijnenlaan 3 22 Herentals NIS-code: 1311 Budget 219 Gemeenteraad 27 november 218 AGB Herentals Budget 219 NIS-code: 1311 Inleiding Het meerjarenplan is het document dat opgemaakt wordt

Nadere informatie

Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan Westerlo. Budget wijziging 2

Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan Westerlo. Budget wijziging 2 Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan 61 2260 Westerlo Budget 2014 wijziging 2 Gemeente Westerlo Laatste budgettaire Boerenkrijglaan 61 journaalnummer: 2260 Westerlo 2014001514 NIS-code: 13049 Verklarende

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2015

Budgetwijziging 1/2015 Budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2015000337 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049 Inhoud

Nadere informatie

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019 AGB Infrastructuur Maaseik Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 MAASEIK Budget AGB Infrastructuur Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Infrastructuur Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel

Nadere informatie

Budget 2017 AGB Westerlo p. 1 van 25 budget 2017

Budget 2017 AGB Westerlo p. 1 van 25 budget 2017 Budget 2017 AGB Westerlo p. 1 van 25 budget 2017 AGB Westerlo p. 2 van 25 budget 2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000334 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente:

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF NIJLEN

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF NIJLEN AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF NIJLEN BUDGET 215 Inhoudsopgave budget 215 1. Beleidsnota 1.1. Doelstellingennota 1.2. Schema B1: Het doelstellingenbudget 1.3. De financiële toestand 1.4. Lijst met opdrachten

Nadere informatie

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak.

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak. AGBM Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK Budget AGB Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel budget 219 - AGB MAASEIK

Nadere informatie

Budgetwijziging 2015 nr. 1

Budgetwijziging 2015 nr. 1 Budgetwijziging 2015 nr. 1 BUDGETWIJZIGING 2015 nr. 1 Inhoud 1. Verklarende nota 3 1.1 Een motivering van de wijzigingen 1.2 De aangepaste onderdelen van het doelstellingenbudget en de financiële toestand

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2017

Budgetwijziging 1/2017 Budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000405 NIS-code:

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-12-11 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Budget (Raad van Bestuur 07/11/2016)

Budget (Raad van Bestuur 07/11/2016) Budget 2017 (Raad van Bestuur 07/11/2016) Inschrijvingen in budgetjournaal: - Lijnnummer 1098 - Inschrijvingsnummer 13 - Exploitatie 12 - Investeringen 0 - Liquiditeiten 0 AGB Sport (NIS-code: 72039 -

Nadere informatie

Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget Financiële toestand Lijst overheidsopdrachten Lijst daden van

Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget Financiële toestand Lijst overheidsopdrachten Lijst daden van Budget OCMW 216 3 Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget... 11 Financiële toestand... 13 Lijst overheidsopdrachten... 16 Lijst daden van beschikking... 17 Lijst nominatieve

Nadere informatie

Budgetten wijzigen voor niet-specialisten

Budgetten wijzigen voor niet-specialisten Budgetten wijzigen voor niet-specialisten Ben Gilot Stafmedewerker financiën VVSG 21.11.2014 Gemeenten en OCMW s 1 kennen specifieke regels voor de aanwending van publieke gelden. Deze regels met betrekking

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2;

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer De Raad, Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Gelet op de wet van 24 juni 2013 betreffende de

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Hamme van 18 juni 2014. HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED... 2 HOOFDSTUK 2: SANCTIES... 2 AFDELING 1:

Nadere informatie

Beleids- en beheerscyclus en gemeentelijke verzelfstandiging Jan Leroy, VVSG. Ontmoetingsdag Locus-VVC, 20 mei 2011

Beleids- en beheerscyclus en gemeentelijke verzelfstandiging Jan Leroy, VVSG. Ontmoetingsdag Locus-VVC, 20 mei 2011 Beleids- en beheerscyclus en gemeentelijke verzelfstandiging Jan Leroy, VVSG Ontmoetingsdag Locus-VVC, 20 mei 2011 Inhoud BBC en Gemeentelijke diensten Budgethouderschap Intern verzelfstandigd agentschappen

Nadere informatie

Jaarrekening OCMW 2018

Jaarrekening OCMW 2018 Jaarrekening OCMW 218 2 Inhoud Beleidsnota... 5 De doelstellingenrekening...7 De financiële toestand...1 De financiële nota... 13 De exploitatierekening...14 De investeringsrekening...15 De liquiditeitenrekening...

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

District Deurne. Jaarrekening 2014

District Deurne. Jaarrekening 2014 District Deurne Jaarrekening 2014 Administratieve gegevens Type beleidsrapport: Jaarrekening Naam bestuur: District Deurne NIS-code bestuur: 11002 Adres bestuur: Maurice Dequeeckerplein 1, 2100 Deurne

Nadere informatie

OCMW Schilde Budget 2019 NIS-code: Turnhoutsebaan 67, 2970 Schilde. Budget december 2018

OCMW Schilde Budget 2019 NIS-code: Turnhoutsebaan 67, 2970 Schilde. Budget december 2018 OCMW Schilde Budget 2019 NIS-code: 11039 Budget 2019 13 december 2018 Inhoud 1 Beleidsnota 1.1 Doelstellingennota 1.2 Doelstellingenbudget 2019 1.3 De financiële toestand 1.4 Lijst met opdrachten voor

Nadere informatie

Jaarrekening GEMEENTE 2018

Jaarrekening GEMEENTE 2018 Jaarrekening GEMEENTE 218 2 Inhoud Beleidsnota... 5 De doestellingenrekening...7 De financiële toestand...1 De financiële nota... 13 De exploitatierekening...14 De investeringsrekening...16 De liquiditeitenrekening...

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM JAARREKENING 2014 Autonoom Gemeentebedrijf Maldegem Marktstraat 7 9990 Maldegem Secretaris: Steven De Jaeger Financieel Beheerder: Dombret Isabelle 1 Autonoom Gemeentebedrijf

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Algemene gegevens Doelstellingennota Schema B1: doelstellingenbudget Financiële toestand...

Inhoudsopgave. Algemene gegevens Doelstellingennota Schema B1: doelstellingenbudget Financiële toestand... Inhoudsopgave Beleidsnota Algemene gegevens... 5-15 Doelstellingennota... 16-22 Schema B1: doelstellingenbudget... 23-25 Financiële toestand... 26-28 Lijst nominatief toegekende subsidies... 29-3 Financiële

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM BUDGETWIJZIGING nr. 1 2016 - Beleidsnota Doelstellingennota Doelstellingenbudget Financiële toestand - Financiële nota Exploitatiebudget Investeringsbudget Liquiditeitenbudget

Nadere informatie

Budget 2019 Beleidsnota Financiële nota Toelichting

Budget 2019 Beleidsnota Financiële nota Toelichting OCMW Zelzate Budget 2019 Beleidsnota Financiële nota Toelichting Algemeen directeur: Guy Verbuyst Financieel directeur: David Smet OCMW Zelzate 2 Budget 2019 BUDGET BELEIDSNOTA Doelstellingennota OCMW

Nadere informatie

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM - 1 - Reglement Administratieve Sancties Politiezone HEKLA Gemeente EDEGEM Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 april 2007. - 2 - HOOFDSTUK I: TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Dit reglement is - behoudens andersluidende

Nadere informatie

Budget 2016. (Raad van Bestuur 15/12/2015)

Budget 2016. (Raad van Bestuur 15/12/2015) Budget 2016 (Raad van Bestuur 15/12/2015) Inschrijvingen in budgetjournaal: - Lijnnummer 1049 - Inschrijvingsnummer 43 - Exploitatie 6 - Investeringen 22 - Liquiditeiten 10 AGB Sport (NIS-code: 72039 -

Nadere informatie

Budget (Raad van Bestuur 7/11/2016)

Budget (Raad van Bestuur 7/11/2016) Budget 2017 (Raad van Bestuur 7/11/2016) Inschrijvingen in budgetjournaal: - Lijnnummer 3332 - Inschrijvingsnummer 11 - Exploitatie 9 - Investeringen 0 - Liquiditeiten 1 AGB Masterplan (NIS-code: 72039

Nadere informatie

BUDGET AGB Energiepunt Mechelen Grote Markt Mechelen

BUDGET AGB Energiepunt Mechelen Grote Markt Mechelen BUDGET AGB Energiepunt Mechelen Grote Markt 21 28 Mechelen BUDGET Financiële nota AGB Energiepunt Mechelen Grote Markt 21 28 Mechelen Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring De gemeenteraad, gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; gelet op de wet van 24 juni

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM BUDGET 2016 - Beleidsnota Doelstellingennota Doelstellingenbudget Financiële toestand - Financiële nota Exploitatiebudget Investeringsbudget Liquiditeitenbudget - Bijkomende

Nadere informatie

Het Budget 2015 past in het meerjarenplan 2014-2019 Aanpassing 2015 omdat aan volgende voorwaarden is voldaan:

Het Budget 2015 past in het meerjarenplan 2014-2019 Aanpassing 2015 omdat aan volgende voorwaarden is voldaan: BUDGET 2015 Situering Vanaf 1 januari 2013 is Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Leie en Schelde gestart als pilootbestuur met de implementatie van de nieuwe regels van de Beleids- en Beheerscyclus (BBC). De

Nadere informatie

Introductie BBC. Stijn Lombaert Guy Van Goethem. Stijn Lombaert, directeur Griffie Management & Organisatie provincie West- Vlaanderen

Introductie BBC. Stijn Lombaert Guy Van Goethem. Stijn Lombaert, directeur Griffie Management & Organisatie provincie West- Vlaanderen Introductie BBC Stijn Lombaert Guy Van Goethem Wie is wie? Stijn Lombaert, directeur Griffie Management & Organisatie provincie West- Vlaanderen Guy Van Goethem, gewestelijk ontvanger Piloot BBC 2012 OCMW

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 SECRETARIS LUC VRIJDAGHS FINANCIEEL BEHEERDER KOEN BERGHMANS OCMW BERINGEN BURG. HEYMANSPLEIN BERINGEN NIS-CODE: 71004

JAARREKENING 2013 SECRETARIS LUC VRIJDAGHS FINANCIEEL BEHEERDER KOEN BERGHMANS OCMW BERINGEN BURG. HEYMANSPLEIN BERINGEN NIS-CODE: 71004 JAARREKENING 2013 (gecorrigeerd) SECRETARIS LUC VRIJDAGHS FINANCIEEL BEHEERDER KOEN BERGHMANS OCMW BERINGEN BURG. HEYMANSPLEIN 14 3581 BERINGEN NIS-CODE: 71004 INHOUDSTABEL JAARREKENING Inleiding ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1505028 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2015 Derde reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de derde

Nadere informatie

BUDGETWIJZIGING 2015 nr. 1

BUDGETWIJZIGING 2015 nr. 1 1 2 BUDGETWIJZIGING 215 nr. 1 Inhoud 1. Verklarende nota 3 1.1 Een motivering van de wijzigingen 1.2 De aangepaste onderdelen van het doelstellingenbudget en de financiële toestand 1.3 Indien van toepassing,

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM BUDGETWIJZIGING nr. 1 2017 - Beleidsnota Doelstellingennota Doelstellingenbudget Financiële toestand - Financiële nota Exploitatiebudget Investeringsbudget Liquiditeitenbudget

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 18.12.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, vann het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

9. Inhoudelijke en financiële stand van zaken beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties 2017

9. Inhoudelijke en financiële stand van zaken beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties 2017 Boekdeel 1: Jaarrekening met toelichting. 1. Voorwoord van de financieel beheerder 2. Kerncijfers 3. Beleidsnota 4. Financiële nota (exploitatie-, investering- en liquiditeitenrekening) 5. Algemene boekhouding

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

BBC: de nieuwe Beleidsen BeheersCyclus

BBC: de nieuwe Beleidsen BeheersCyclus BBC: de nieuwe Beleidsen BeheersCyclus 22 november 2012 Hilde Moerenhout IKZ, provincie Oost-Vlaanderen Agenda Planmatig beleid en strategisch management - Geïntegreerde planningscyclus - Beleidsdoelstellingen

Nadere informatie

Beleids- en BeheersCyclus

Beleids- en BeheersCyclus Beleids- en BeheersCyclus 11 oktober 2011 Inhoud Concept Het meerjarenplan Het budget De jaarrekening 2 Concept De beleidscyclus De beleidsrapporten De toelichting bij de beleidsrapporten De beheersrapporten

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 29 november 2016 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 8 november 2016 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om over te gaan

Nadere informatie

BUDGET AGOST Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053

BUDGET AGOST Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053 AGOST Kazernestraat 13 38 SINT-TRUIDEN NIS-code : 7153 BUDGET 219 Voorzitter Raad van Bestuur : Pascal Vossius Ondervoorzitter Raad van Bestuur : Veerle Heeren Secretaris : Ingrid Kempeneers AGOST / BUDGET

Nadere informatie

BUDGET AGOST Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053

BUDGET AGOST Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053 AGOST Kazernestraat 13 38 SINT-TRUIDEN NIS-code : 7153 BUDGET 219 Voorzitter Raad van Bestuur : Pascal Vossius Ondervoorzitter Raad van Bestuur : Veerle Heeren Secretaris : Ingrid Kempeneers AGOST / BUDGET

Nadere informatie

BUDGETWIJZIGING AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053

BUDGETWIJZIGING AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053 AGB PATRI Kazernestraat 13 38 SINT-TRUIDEN NIS-code : 7153 BUDGETWIJZIGING 218 Voorzitter Raad van Bestuur : Veerle Heeren Algemeen directeur : Kathleen Bergoets AGB PATRI / BUDGETWIJZIGING 218 - Financiële

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/4 Derde reeks wijzigingen van 2017 en het meerjarenplan

Nadere informatie

autonoom gemeentebedrijf

autonoom gemeentebedrijf autonoom gemeentebedrijf 2014 1 BUDGETWIJZIGING 2014 nr. 1 Inhoud 1. Verklarende nota 1.1 Een motivering van de wijzigingen 1.2 De aangepaste onderdelen van het doelstellingenbudget en de financiële toestand

Nadere informatie

Schema BW1 : Wijziging van het exploitatiebudget Budgetwijziging / Herziening financiële nota AGB 'T BAU-HUIS

Schema BW1 : Wijziging van het exploitatiebudget Budgetwijziging / Herziening financiële nota AGB 'T BAU-HUIS Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapporteringsperiode : Laatste volgnummer budgettair dagboek : Schema BW1 : Wijziging van het exploitatiebudget

Nadere informatie

BUDGET AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053

BUDGET AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053 AGB PATRI Kazernestraat 13 38 SINT-TRUIDEN NIS-code : 7153 BUDGET 219 Voorzitter Raad van Bestuur : Veerle Heeren Algemeen directeur : Kathleen Bergoets AGB PATRI / BUDGET 219 - Beleidsnota 1 AGB PATRI

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Inleiding tot de BBC

Inleiding tot de BBC Inleiding tot de BBC Gemeenteraadszitting van 17/12/2013 Gemeente Overijse NIS-code 23062 Begijnhof 17 3090 Overijse 1 2 Inhoud: Inleiding tot de BBC 1. Inleiding tot de BBC... 5 1.1 Algemene principes

Nadere informatie

Overeenkomstig de richtlijnen inzake het strafrechtelijk beleid opgenomen in de op

Overeenkomstig de richtlijnen inzake het strafrechtelijk beleid opgenomen in de op MODEL VAN PROTOCOLAKKOORD BETREFFENDE DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES IN GEVAL VAN GEMENGDE INBREUKEN TUSSEN :De gemeente/stad..., vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen/gemeentecollege,

Nadere informatie

Hoe verloopt de sanctieprocedure bij een administratieve geldboete voor minderjarigen vanaf 16 jaar? (max. 125 euro)

Hoe verloopt de sanctieprocedure bij een administratieve geldboete voor minderjarigen vanaf 16 jaar? (max. 125 euro) Hoe verloopt de sanctieprocedure bij een administratieve geldboete voor meerderjarigen? (max. 250 euro) 1. Wie kan inbreuken vaststellen? De vaststelling van een inbreuk op het gemeentelijk politiereglement

Nadere informatie

Beleidsrapport Budget 2014 (BP2014-0_0) Periode: 2014 26/11/2013

Beleidsrapport Budget 2014 (BP2014-0_0) Periode: 2014 26/11/2013 Beleidsrapport Budget 2014 (BP2014-0_0) Periode: 2014 26/11/2013 Gemeentebestuur Sint-Martens-Latem (NIS 44064) Dorp 1-9830 Sint-Martens-Latem Secr.: Jef Van den Heede Fin. beheerder: Annick De Smet Inleiding

Nadere informatie

BUDGET 2013 OCMW INGELMUNSTER

BUDGET 2013 OCMW INGELMUNSTER BUDGET 2013 OCMW INGELMUNSTER Vastgesteld door de RMW van 29 januari 2013 Namens het OCMW Ingelmunster: OCMW-Secretaris OCMW-Voorzitter Joost Vandeweghe Katrien Vandecasteele Inhoud 1. De beleids- en Beheerscyclus

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018 Aanpassing meerjarenplan 2014-2020 bij opmaak van het budget 2018 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2018

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan Westerlo. Budgetwijziging 2/2016

Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan Westerlo. Budgetwijziging 2/2016 Gemeente Westerlo Boerenkrijglaan 61 2260 Westerlo Budgetwijziging 2/2016 Gemeente Westerlo p. 2 van 26 budgetwijziging 2/2016 Gemeente Westerlo laatste budgettair Boerenkrijglaan 61 journaalnummer: 2260

Nadere informatie

Algemeen directeur: ir. Dominik Ronse Financieel directeur: Tine Dhont BUDGET 2019 OCMW INGELMUNSTER

Algemeen directeur: ir. Dominik Ronse Financieel directeur: Tine Dhont BUDGET 2019 OCMW INGELMUNSTER NIS-code 36007 Algemeen directeur: ir. Dominik Ronse Financieel directeur: Tine Dhont BUDGET 2019 OCMW INGELMUNSTER Budget 2019 NIS-code 36007 Algemeen directeur: ir. Dominik Ronse Financieel directeur:

Nadere informatie

DE KWALITEITSBAROMETER BINNEN DE COCKPIT VAN UW ORGANISATIE

DE KWALITEITSBAROMETER BINNEN DE COCKPIT VAN UW ORGANISATIE DE KWALITEITSBAROMETER BINNEN DE COCKPIT VAN UW ORGANISATIE Bart Kaesemans 16 jaar ervaring lokaal bestuur 10 jaar managementteam Aansturing 10 diensten Beleids- en beheerscyclus Procesmanagement Organisatiebeheerssysteem

Nadere informatie

Budget OCMW

Budget OCMW Budget OCMW 214-219 Inhoud Toelichting bij het budget 5 Toelichting bij het exploitatiebudget 7 Exploitatiebudget per beleidsdomein 7 Evolutie exploitatiebudget 1 Toelichting bij het investeringsbudget

Nadere informatie

Toelichting BBC 2020

Toelichting BBC 2020 Toelichting BBC 2020 Concept BBC Omgeving 2 Concept BBC Effecten Omgeving 3 Concept BBC Strategie Effecten Omgeving 4 Concept BBC Strategie Beleidsdoelstellingen Effecten Omgeving 5 Concept BBC Strategie

Nadere informatie

BUDGET 2014 OCMW INGELMUNSTER

BUDGET 2014 OCMW INGELMUNSTER BUDGET 2014 OCMW INGELMUNSTER Vastgesteld door de RMW van 16 december 2013 Namens het : OCMW-Secretaris OCMW-Voorzitter Joost Vandeweghe Katrien Vandecasteele 8770 Ingelmunster NIS-code 36007 Secretaris:

Nadere informatie

BUDGET Beleidsnota. Financiële nota

BUDGET Beleidsnota. Financiële nota BUDGET 2017 Beleidsnota Financiële nota O.C.M.W.-Raad : 22/12/2016 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ALGEMEEN... 4 3 DE BELEIDSNOTA... 6 3.1 DOELSTELLINGENNOTA PRIORITAIRE EN NIET-PRIORITAIRE... 7 3.2

Nadere informatie

Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010. Verklarende nota. Budgetwijziging 2 van 2014

Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010. Verklarende nota. Budgetwijziging 2 van 2014 Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010 Verklarende nota Budgetwijziging 2 van 2014 Financiële toestand Herziening Secretaris Marnef Annemie Financieel

Nadere informatie

Financiële nota. 1.2. Doelstellingenbudget B1. 1.3 Financiële toestand. 1.4 Lijsten. 1.5 Bijlagen. Schema B1 in bijlage

Financiële nota. 1.2. Doelstellingenbudget B1. 1.3 Financiële toestand. 1.4 Lijsten. 1.5 Bijlagen. Schema B1 in bijlage Budget 2014 Deel 2 Financiële nota 1.2. Doelstellingenbudget B1 Zoals gezegd valt de functionele indeling in activiteitencentra weg en wordt deze vervangen door een gestandaardiseerde indeling in beleidsvelden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1601210 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2016 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk. OCMW AVELGEM Leopoldstraat Avelgem Tel: 056/

Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk. OCMW AVELGEM Leopoldstraat Avelgem Tel: 056/ Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW AVELGEM Leopoldstraat 66 8580 Avelgem Tel: 056/65.07.70 Rekeningnummer Belfius: BE03 0910-0090-7684 BUDGET 2017 Secretaris: Mevr. Debeurme Christine

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

BUDGETWIJZIGING

BUDGETWIJZIGING Provincie: Limburg Arrondissement: HASSELT Nummer bij Belfius: BE68 0910 0047 5834 BIC code: GKCCBEBB Gemeente Herk-de-Stad BUDGETWIJZIGING 1-2019 Algemeen directeur (wnd) Creten Nathalie Tel.: 013/38

Nadere informatie

Inhoud. Titel 1. Definities 11

Inhoud. Titel 1. Definities 11 Inhoud 1. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn 9 Titel 1. Definities 11 Titel 2. De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

OCMW Tongeren. Wijziging budget NIS-nummer : Provincie : LIMBURG Arrondissement : TONGEREN

OCMW Tongeren. Wijziging budget NIS-nummer : Provincie : LIMBURG Arrondissement : TONGEREN OCMW Tongeren Wijziging budget 219 NIS-nummer : 7383 Provincie : LIMBURG Arrondissement : TONGEREN Adres : Dijk 124 37 Tongeren Tel. : 12/45.92.5 Fax : 12/45.92.95 e-mail : info@ocmwtongeren.be Algemeen

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2016... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 A V E L G E M. Gemeente Avelgem (NIS 34003) Kortrijkstraat Avelgem

JAARREKENING 2013 A V E L G E M. Gemeente Avelgem (NIS 34003) Kortrijkstraat Avelgem A V E L G E M JAARREKENING 2013 Gemeente Avelgem (NIS 34003) Kortrijkstraat 8 8580 Avelgem Secretaris: David Claus Financieel beheerder: Geert Boudrez De jaarrekening 1 De beleidsnota 1.1 De doelstellingenrealisatie

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2018... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

Beleids- en BeheersCyclus. Workshop Meerjarenplan & Budget

Beleids- en BeheersCyclus. Workshop Meerjarenplan & Budget Beleids- en BeheersCyclus Workshop Meerjarenplan & Budget Inhoud 9u30: Beleidsrapporten algemeen Meerjarenplan 10u00: Financieel evenwicht 10u30: Budgettair resultaat 2010 11u45: Budget 12u30: Broodje

Nadere informatie

BUDGET AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053

BUDGET AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053 AGB PATRI Kazernestraat 13 38 SINT-TRUIDEN NIS-code : 7153 BUDGET 219 Voorzitter Raad van Bestuur : Veerle Heeren Algemeen directeur : Kathleen Bergoets AGB PATRI - BUDGET 219 - Toelichting budget 1 AGB

Nadere informatie

Waarom (nu) een hervorming? Voor welke besturen geldt de hervorming? Uitgangspunten van de hervorming Basiselementen BBC-besluit

Waarom (nu) een hervorming? Voor welke besturen geldt de hervorming? Uitgangspunten van de hervorming Basiselementen BBC-besluit De beleids- en beheerscyclus voor u toegelicht Gent, 26 oktober Malle, 9 november Roeselare, 16 november Heusden-Zolder, 30 november Leuven, 2 december VVSG-Ronde van Vlaanderen najaar 2010 Inhoud Waarom

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Autonoom Gemeentebedrijf Oostkamp Aanpassing meerjarenplan

Nadere informatie

Schema B1 : Het doelstellingenbudget

Schema B1 : Het doelstellingenbudget Schema B1 : Het doelstellingenbudget Uitgaven Ontvangst Saldo 00 - Algemene financiering 6.246.282 47.556.270 41.309.987 Overig beleid 6.246.282 47.556.270 41.309.987 Exploitatie 2.757.694 28.506.270 25.748.576

Nadere informatie

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Gemeentefinanciën Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Inhoud Enkele termen Algemene gemeentebegroting: waar op letten bij evaluatie? Herne als voorbeeld Impact van federale en Vlaamse beleidsmaatregelen

Nadere informatie