De 11 stappen van effectief debiteurenbeheer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 11 stappen van effectief debiteurenbeheer"

Transcriptie

1 De 11 stappen van effectief debiteurenbeheer

2 De 11 stappen van effectief debiteurenbeheer Veel ondernemers besteden nauwelijks tot geen aandacht aan debiteurenbeheer. En dat terwijl de consequente opvolging van uw debiteuren voor een belangrijk deel de inbaarheid en de hoogte van het debiteurensaldo bepaalt. Voorkom onnodige afschrijvingen op uw debiteurenportefeuille en een te hoog beslag op uw werkkapitaal. Actief debiteurenbeheer loont! Hierna staan de verschillende stappen van actief debiteurenbeheer uitgelicht.

3 1. Goede algemene voorwaarden Het is niet verplicht algemene voorwaarden te hanteren, maar ze bieden wel enige bescherming in de contacten met opdrachtgevers Algemene voorwaarden helpen conflicten te voorkomen, omdat de wederzijdse rechten en verplichtingen zo volledig en duidelijk mogelijk worden vastgelegd. Vermeld in de voorwaarden altijd eigendomsvoorbehoud. Vermeld ook de contractuele rente bij wanbetaling, bijvoorbeeld 15% per jaar. Vermeld tevens de buitengerechtelijke incassokosten en eventuele administratiekosten en geef duidelijk aan dat deze voor rekening van de opdrachtgever zijn. Bewijs dat deze overhandigd zijn door ze altijd als bijlage mee te sturen, te laten tekenen voor ontvangst of ze op de achterzijde van de overeenkomst mee te drukken en daarnaar te verwijzen. Geef aan binnen welke termijn klachten kunnen worden gemeld en een eventuele betwisting in behandeling wordt genomen. Door de algemene voorwaarden te deponeren bij de KVK of ter griffie van de rechtbank zijn ze altijd publiekelijk opvraagbaar en kan daarover geen geschil ontstaan.

4 2. Duidelijke offerte of overeenkomst Een overeenkomst kan zowel mondeling als schriftelijk worden aangegaan. Om misverstanden te voorkomen wordt aangeraden de overeenkomst schriftelijk aan te gaan of op zijn minst schriftelijk te bevestigen. Controleer bij het aangaan van de overeenkomst met wie u precies zaken doet en of de persoon die u opdracht geeft wel handelsbevoegd is. Geef duidelijk aan of en in hoeverre sprake is van afwijkende voorwaarden. Een overeenkomst kan nietig worden verklaard wanneer sprake is van onredelijkheid of onbillijkheid. Indien sprake is van levering, zorg voor een handtekening voor ontvangst.

5 3. Overzichtelijke factuur Zorg voor een herkenbare factuur met uw bedrijfslogo en vermijd elke standaardlay-out. Het totaalbedrag inclusief BTW moet in eenoogopslag af te lezen zijn. Geef duidelijk aan op welke datum het bedrag ontvangen moet zijn. Verwijs naar een offerte of overeenkomst en omschrijf het geleverde zo duidelijk als mogelijk. Voorkom daarbij het gebruik van vakjargon of slechts artikelnummers. Geef nogmaals aan binnen welke termijn een klant bezwaar kan maken. Beschrijf zo gedetailleerd als mogelijk medewerkers, werkzaamheden en tijden en data waarop deze hebben plaatsgevonden.

6 4. Betalingsherinnering Controleer eerst de adresgegevens van uw debiteur. Stuur uw klant vervolgens een eenvoudige betalingsherinnering waarin u verzoekt het factuurbedrag inclusief BTW per omgaande over te maken. Indien u vermeldt binnen 14 dagen over te maken, dan betekent dat voor een debiteur een verlenging van de overeengekomen betalingstermijn. Eventueel kunt u alvast vermelden dat bij uitblijven van de betaling renteen administratiekosten in rekening worden gebracht.

7 5. Aanmaning Stuur de aanmaning direct na de afloop van de termijn die in de betalingsherinnering is vermeld. Vermeld daarbij nooit 1e, 2e of 3e aanmaning. Uw debiteur kan dan verwachten dat er nog meerdere aanmaningen zullen volgen. Geef de debiteur nog maar 10 dagen de tijd om te betalen en verhoog de openstaande factuur met rente- en administratiekosten. Het is verstandig op dit moment werkzaamheden en leveringen stop te zetten.

8 6. Bel de debiteur op Sommige debiteuren betalen pas wanneer zij gebeld worden. U confronteert uw klant met de achterstand en dat zet de meesten aan tot snelle betaling. Smoezen en excuses volgen weldra, maar laat u niet verleiden tot vage toezeggingen. Spreek een exacte datum af waarop het bedrag op uw rekening staat. Merkt u dat uw debiteur betalingsmoeilijkheden heeft, spreek dan een betalingsregeling af waaruit het commitment op korte termijn blijkt.

9 7. Stuur een ingebrekestelling Als de klant nog niet betaalt, stuurt u dan een ingebrekestelling. Vermeld daarin dat de vordering uit handen wordt gegeven aan een incassobureau, als de betaling niet per omgaande wordt ontvangen. Vermeld hierbij dat de incassokosten en alle overige buitengerechtelijke incassokosten snel kunnen oplopen en voor rekening zijn van uw debiteur.

10 8. Start een incassoprocedure Na aflopen van de termijn die is vermeld in de ingebrekestelling, geeft u de vordering direct uit handen aan een incassobureau. Alle contacten verlopen nu via het incassobureau. U kunt de vordering niet zomaar intrekken of bij meerdere bureaus indienen. Let daarom op de controleerbaarheid, transparantie en voortvarendheid van uw bureau en minder op de kosten. De incassokosten zijn voor rekening van uw debiteur hoe klein het bedrag ook is. Stop de procedure niet wanneer alleen de hoofdsom is ontvangen en niet de incassokosten. U bent dat namelijk met uw debiteur overeengekomen en u hebt uw debiteur daarop gewezen. Waarom zou u dan moeten opdraaien voor het nalatige gedrag van uw debiteur?

11 9. Controle kredietwaardigheid /verhaalsonderzoek Voor u zaken gaat doen waarbij u niet zeker weet of de debiteur haar betalingsverplichting na kan komen is het verstandig een kredietwaardigheidonderzoek uit te laten voeren. Ook bij natuurlijke personen kunt u de kredietwaardigheid toetsen. Bij uitblijven van de betaling is het verstandig de kredietwaardigheid van uw debiteur in te perken. Deze kredietinformatie is bij verschillende daarin gespecialiseerde bedrijven opvraagbaar en meestal door uw incassobureau op te vragen. Na het uit handen geven aan het incassobureau is het handig alvorens met de juridische procedure wordt aangevangen een verhaalsonderzoek aan te vragen. Hierbij wordt dan niet gekeken naar de kredietwaardigheid maar naar vermogensbestanddelen (goederen, gelden, tegoeden) om na een vonnis beslag op te leggen. Indien blijkt dat er sprake is van een risico op faillissement of anderszins, voer de druk dan nog meer op. In de praktijk blijkt namelijk dat degene die het hardste roept vaak het snelst krijgt uitbetaald.

12 10. Start een gerechtelijke procedure Vraag uw incassobureau om advies of een gerechtelijke procedure moet worden ingezet. Controleer daarbij of de vordering met al of geen succes zou kunnen worden betwist en of uw debiteur tot betaling in staat is. Aan het opstarten van een gerechtelijke procedure zijn extra kosten verbonden en meestal vragen incassobureaus, advocaten of gerechtsdeurwaarders om voorschotnota s. Als u in het gelijk wordt gesteld kunt u deze kosten op uw debiteur verhalen.

13 11. Laat beslag leggen Zodra de rechter uitspraak heeft gedaan is helaas de race nog steeds niet gelopen. Uw debiteur kan het vonnis naast zich neerleggen. U kunt dan beslag laten leggen op de inboedel, bank- en girorekeningen, aandelen of het loon van uw debiteur. Hierbij dient u zich wel te houden aan de mogelijkheden die de Nederlandse wetgeving u biedt. Uw incassobureau kan hierbij adviseren.

14 Input Adviesgroep maakt risico s beheersbaar! Input Adviesgroep is specialist op het gebied van credit management. Het is ons doel om uw verliezen op debiteuren te beperken, dan wel te voorkomen. Advisering en concrete hulp is wat wij onze klanten kunnen garanderen. Zekerheid, snelheid en service vormen de basis. Het doel van Input Adviesgroep is een fundamentele bijdrage te leveren aan de realisatie van de basisdoelstellingen van uw onderneming, waaronder bescherming tegen debiteurenverliezen en realisatie van maximale winst. Concentreren op zaken doen Het is onze visie dat onze klanten zich moeten concentreren op zaken doen en credit management risico s bij voorkeur reduceren door gebruik te maken van een kredietverzekering. Een dergelijke verzekering creëert bovendien mogelijkheden voor expansie: zaken doen met nieuwe kredietwaardige afnemers, het benaderen van vooraf gescreende prospects en het aanboren van nieuwe markten. Juist dié ambities tot groei worden optimaal gesteund! U kunt zich daarbij volledig richten op uw kernactiviteiten; u weet zich verzekerd van alle gewenste diensten op het gebied van credit management. De adviseurs van Input Adviesgroep hebben jarenlange ervaring met het bedrijfsleven. Wij zien het als een uitdaging problemen om te zetten in oplossingen en nieuwe mogelijkheden. voor meer informatie.

15 Input Adviesgroep BV Hoefsmid RH Nootdorp Postbus AC Nootdorp T F E info@inputadvies.nl

Checklist Creditmanagement

Checklist Creditmanagement Checklist Checklist Algemeen: Zorg dat u weet hoeveel klanten u heeft. Weet wat het uitstaand saldo is. Krijg inzicht in de gemiddelde betalingtermijn van uw klanten. Maak een verdeling van het klantenbestand

Nadere informatie

Incasso. Snel en effectief uw vorderingen betaald

Incasso. Snel en effectief uw vorderingen betaald Incasso. Snel en effectief uw vorderingen betaald Waarom kiest u voor Graydon? Met 125 jaar ervaring in credit management hebben wij voor elk incassovraagstuk een oplossing. Uw voordeel: Realtime inzicht

Nadere informatie

Incassobureau Oost Nederland

Incassobureau Oost Nederland Handleiding voorbeeldbrieven betalingsherinnering en aanmaning Onbetaalde factuur? Iedere ondernemer heeft wel eens met wanbetalers te maken. Het eerste wat u zelf kunt doen indien uw factuur niet wordt

Nadere informatie

Uw partner in creditmanagement

Uw partner in creditmanagement Uw partner in creditmanagement In-Kas Intermediair In-Kas Intermediair is van mening dat u het geld beter In-Kas kunt hebben dan uitstaan bij uw klant dan wel debiteur. Intermediair staat voor bemiddelen

Nadere informatie

Vragen? Mocht u na lezing van de toelichting nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. Onze contactgegevens treft u aan op pagina 7.

Vragen? Mocht u na lezing van de toelichting nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. Onze contactgegevens treft u aan op pagina 7. Betalings- en incassovoorwaarden inclusief toelichting Duidelijke betalingsafspraken voor snelle betaling Bij het zakendoen is het van belang duidelijke afspraken te maken. Ook ten aanzien van de betaling.

Nadere informatie

Tekstbureau Copywriting en journalistiek. Kiki koning. Incassobureau no cure no pay

Tekstbureau Copywriting en journalistiek. Kiki koning. Incassobureau no cure no pay Incassobureau no cure no pay Incassobureau no cure no pay gezocht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. XS to XL Incasso is een dynamisch, sterk groeiend incassobureau. U vindt ons in Leerdam en Woerden.

Nadere informatie

De incassovoorwaarden gelden wel voor natuurlijke personen die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken.

De incassovoorwaarden gelden wel voor natuurlijke personen die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken. Incassovoorwaarden voor incasso op zakelijke debiteuren (b2b) 1. Business to business incasso Incasso op zakelijke debiteuren Incasso op basis van deze incassovoorwaarden is bedoeld voor het incasseren

Nadere informatie

De incassovoorwaarden gelden wel voor particulieren die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken.

De incassovoorwaarden gelden wel voor particulieren die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken. 1. Business to business incasso Incasso op zakelijke debiteuren Incasso op basis van deze incassovoorwaarden is bedoeld voor het incasseren van zakelijke vorderingen op zakelijke debiteuren. De incassovoorwaarden

Nadere informatie

De alles-in-1-oplossing voor uw onbetaalde facturen

De alles-in-1-oplossing voor uw onbetaalde facturen De alles-in-1-oplossing voor uw onbetaalde facturen Met DAS Zeker bent u verzekerd van betaling powered by + Zeer lage afschrijving op uw debiteuren dankzij de unieke samenwerking tussen Atradius en DAS

Nadere informatie

Credit management voor accountmanagers. Niels Langezaal 27 januari 2010

Credit management voor accountmanagers. Niels Langezaal 27 januari 2010 Credit management voor accountmanagers Niels Langezaal 27 januari 2010 Introductie De grootste bank van Nederland heeft geen staatssteun en berekent nooit rente! Het Nederlandse bedrijfsleven leent dagelijks

Nadere informatie

Interpolis Kredietverzekeringen. AfnemersCheck. Hoe goed kent u uw afnemers? Interpolis. Glashelder

Interpolis Kredietverzekeringen. AfnemersCheck. Hoe goed kent u uw afnemers? Interpolis. Glashelder Interpolis Kredietverzekeringen Hoe goed kent u uw afnemers? Eenvoudig inzicht in de kredietwaardigheid van uw afnemers met de Interpolis. De Interpolis geeft u direct inzicht in de kredietwaardigheid

Nadere informatie

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant.

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant. Gilles & Partner Incasso is dé partner op het gebied van credit management en incasso voor het midden- en kleinbedrijf. Ons dienstenpakket bestaat uit debiteurenbeheer, incasso, gerechtelijke incasso en

Nadere informatie

IN 7 STAPPEN EEN EFFECTIEF DEBITEURENBELEID. Met een efficiënt en consequent toegepast debiteurenbeleid beperkt u wanbetaling tot een minimum.

IN 7 STAPPEN EEN EFFECTIEF DEBITEURENBELEID. Met een efficiënt en consequent toegepast debiteurenbeleid beperkt u wanbetaling tot een minimum. IN 7 STAPPEN EEN EFFECTIEF DEBITEURENBELEID Met een efficiënt en consequent toegepast debiteurenbeleid beperkt u wanbetaling tot een minimum. IN 7 STAPPEN EEN EFFECTIEF DEBITEURENBELEID INLEIDING Als ondernemer

Nadere informatie

Nieuwe regeling voor buitengerechtelijke incassokosten Door M.H. Claringbould

Nieuwe regeling voor buitengerechtelijke incassokosten Door M.H. Claringbould Nieuwe regeling voor buitengerechtelijke incassokosten Door M.H. Claringbould Deze bijdrage richt zich geheel op de buitengerechtelijke incassokosten om de eenvoudige reden dat per 1 juli 2012 het Besluit

Nadere informatie

Overname debiteurenrisico ING Commercial Finance. Zicht op Zaken

Overname debiteurenrisico ING Commercial Finance. Zicht op Zaken Overname debiteurenrisico ING Commercial Finance Zicht op Zaken Omzet is pas echt omzet als de factuur is betaald. Daarom vraagt u kredietlimieten aan voor klanten met wie u zaken doet en voor potentiële

Nadere informatie

De Wet Incassokosten En wat betekent dit voor u?

De Wet Incassokosten En wat betekent dit voor u? De Wet Incassokosten En wat betekent dit voor u? Whitepaper Handvatten Incassokosten vanaf 2012 oktober 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Wanneer is de nieuwe regeling van toepassing? 4 1.1 Consument

Nadere informatie

WIK (Wet Incassokosten)

WIK (Wet Incassokosten) WIK (Wet Incassokosten) Per 1 juli 2012 is de Wet Incassokosten (WIK) in werking getreden. Wat moet u weten? In de WIK wordt de verschuldigdheid van de incassokosten wettelijk vastgelegd. De rechter mag

Nadere informatie

U zorgt voor uw cliënten. Mediquard zorgt voor u.

U zorgt voor uw cliënten. Mediquard zorgt voor u. U zorgt voor uw cliënten. Mediquard zorgt voor u. Blijven uw nota s vaak te lang openstaan? Dan bent u de enige niet. Nogal wat medici en zorginstellingen kampen met te laat betaalde of zelfs onbetaalde

Nadere informatie

Uw incasso partner in de fashion, show en entertainment industrie!

Uw incasso partner in de fashion, show en entertainment industrie! Uw incasso partner in de fashion, show en entertainment industrie! 1: Wie zijn wij? 2: De incasso procedure 3: Gratis incassodiensten, hoe kan dat? 4: Wat als uw factuur niet geïncasseerd kan worden? 5:

Nadere informatie

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Herculesplein 261, 3584 AA Utrecht Postbus 14015, 3508 SB Utrecht Telefoon : 030-21 22 165 Fax : 030-25 40 916 E-mail : info@proaccept.nl ProAccept

Nadere informatie

Help, mijn klant betaalt niet!!!

Help, mijn klant betaalt niet!!! Help, mijn klant betaalt niet!!! Tips voor uw debiteurenbeheer en incasso Inleiding Steeds meer ondernemers ondervinden hinder van oninbare vorderingen op en/of oplopende betalingsachterstanden bij hun

Nadere informatie

Incassodiensten. Wuite Recherche en Incasso. De Factorij 47F 1689 AK ZWAAG T 0229 24 7758 F 0229 29 9277

Incassodiensten. Wuite Recherche en Incasso. De Factorij 47F 1689 AK ZWAAG T 0229 24 7758 F 0229 29 9277 Wuite Recherche en Incasso De Factorij 47F 1689 AK ZWAAG T 0229 24 7758 F 0229 29 9277 E info@wuitereni.nl I www.wuiterechercheenincasso.nl Incassodiensten Versie 5.1 8 januari 2013 Wuite Recherche en

Nadere informatie

Om deze algemene voorwaarden zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn hieronder de belangrijkste punten samengevat.

Om deze algemene voorwaarden zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn hieronder de belangrijkste punten samengevat. Karen Poot Parkweg 53 7602JE Almelo M 06-248 22 962 E info@aansluitenbijcommunicatie.nl I www.aansluitenbijcommunicatie.nl KvK 56063040 Bank NL 45 SNSB 0898474361 BTW NL 127054819.B01 Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Alles in één hand: PROACCEPT i n c a s s o v a n d e n B e r g d e R i e & U y t e r l i n d e incasso - gerechtsdeurwaarders Herculesplein 261,

Nadere informatie

Onderwerpen. ! Welke wettelijke regels gelden? ! Welke kosten moet mijn debiteur betalen? ! Wanneer moet ik een incasso-advocaat inschakelen?

Onderwerpen. ! Welke wettelijke regels gelden? ! Welke kosten moet mijn debiteur betalen? ! Wanneer moet ik een incasso-advocaat inschakelen? Incasso - Gelijk hebben en krijgen mr. Wendy van Rijckevorsel mr. Jurgen van Asten 23 maart 2016 Onderwerpen! Experts in incasso en ondernemingsrecht! Fast Collect B2B-incasso! In Nederland én grensoverschrijdend

Nadere informatie

De Wet Incassokosten En wat betekent dit voor u?

De Wet Incassokosten En wat betekent dit voor u? De Wet Incassokosten En wat betekent dit voor u? Handvatten Incassokosten vanaf 2012 Versie 1.3 oktober 2015 Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Wanneer is de nieuwe regeling

Nadere informatie

Handleiding Deze handleiding stelt u in staat om de voorbeeldbrieven op een effectieve wijze in het kader van uw debiteurenbeheer te gebruiken.

Handleiding Deze handleiding stelt u in staat om de voorbeeldbrieven op een effectieve wijze in het kader van uw debiteurenbeheer te gebruiken. Handleiding voorbeeldbrieven betalingsherinnering en aanmaning Onbetaalde factuur? Iedere ondernemer heeft wel eens met wanbetalers te maken. Het eerste wat u zelf kunt doen indien uw factuur niet wordt

Nadere informatie

Kredietverzekeringen: de feiten op een rij

Kredietverzekeringen: de feiten op een rij Kredietverzekeringen: de feiten op een rij Bedrijven die op krediet leveren, lopen het risico dat een klant uiteindelijk niet betaalt voor de geleverde goederen of diensten. Als het om grote bedragen gaat,

Nadere informatie

Wij zijn Rechtelijk Incasso Bureau DE PARTNER DIE U ONTZORGT

Wij zijn Rechtelijk Incasso Bureau DE PARTNER DIE U ONTZORGT Wij zijn Rechtelijk Incasso Bureau DE PARTNER DIE U ONTZORGT Ons personeel is ervaren in het effectief behandelen van incasso-dossiers en werken vanuit een klantgerichte benadering. Wij achten het van

Nadere informatie

commercial factors Factoring voor het MKB Voor ondernemers met ambitie

commercial factors Factoring voor het MKB Voor ondernemers met ambitie commercial factors Factoring voor het MKB Voor ondernemers met ambitie : ruimte voor zakendoen Als ondernemer wilt u verder. Kansen benutten. Groeien als dat kan. Een interessante transactie niet laten

Nadere informatie

W e t I n c a s s o K o s t e n ( W I K )

W e t I n c a s s o K o s t e n ( W I K ) W e t I n c a s s o K o s t e n ( W I K ) Tot 1 juli 2012 was er wettelijk niets geregeld over de hoogte van incassokosten en aan welke voorwaarden moest worden voldaan om deze toegewezen te krijgen bij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Mantelzorgmakelaar Corinne van der Linden, vertegenwoordigd door Corinne van der Linden.

Algemene voorwaarden van Mantelzorgmakelaar Corinne van der Linden, vertegenwoordigd door Corinne van der Linden. Algemene voorwaarden van Mantelzorgmakelaar Corinne van der Linden, vertegenwoordigd door Corinne van der Linden. Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden aan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Mantelzorgmakelaar De Hoop, vertegenwoordigd door Recep Ermis.

Algemene voorwaarden van Mantelzorgmakelaar De Hoop, vertegenwoordigd door Recep Ermis. Algemene voorwaarden van Mantelzorgmakelaar De Hoop, vertegenwoordigd door Recep Ermis. Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden aan Mantelzorgmakelaar De Hoop

Nadere informatie

Wet Incassokosten (WIK)

Wet Incassokosten (WIK) WORKSHOP DEBITEURENBEHEER: ZELF DOEN! Beste Relatie. In mijn Workshop Debiteurenbeheer: zelf doen! geef ik achtergronden, processen, vaardigheden en hulpmiddelen om effectief debiteurenbeheer zelf binnen

Nadere informatie

Betalingsvoorwaarden. Voor op rekening verrichte diensten 2014

Betalingsvoorwaarden. Voor op rekening verrichte diensten 2014 Betalingsvoorwaarden Voor op rekening verrichte diensten 2014 Inhoud 1. Algemeen 3 2. Definities 4 3. Klantnummer 5 4. Depotbedragen 6 5. Betalingstermijn 7 6. Overschrijding van de betalingstermijn 8

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Artikel 1 Wie zijn wij Buitengewoon Adviesbureau Schumacher, we korten dit in onze communicatie (en ook in deze algemene voorwaarden) af tot BAS. Juridische vestiging: Frans Halslaan

Nadere informatie

Dekking incassorechtsbijstand (zuivere incasso)

Dekking incassorechtsbijstand (zuivere incasso) Dekking (zuivere Middels deze clausule wordt op deze verzekering, in afwijking van de uitsluiting incasso van artikel 6.1.9 van de Bijzondere voorwaarden Bedrijfsrechtsbijstand, dekking verleend voor (zuivere.

Nadere informatie

De Wet Incassokosten komt eraan En wat betekent dit voor u?

De Wet Incassokosten komt eraan En wat betekent dit voor u? De Wet Incassokosten komt eraan En wat betekent dit voor u? Handvatten Incassokosten 2012 Versie 1.1 oktober 2012 Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Wanneer is de nieuwe

Nadere informatie

Sneller je facturen betaald? 5 tips van onze incasso expert

Sneller je facturen betaald? 5 tips van onze incasso expert Sneller je facturen betaald? 5 tips van onze incasso expert Voorkom risicovol ondernemen Voor ondernemers is het opvolgen van facturen vaak niet het leukste klusje van de week... Het is tijdrovend werk

Nadere informatie

Dekking incassorechtsbijstand (zuivere incasso)

Dekking incassorechtsbijstand (zuivere incasso) Clausule 230 Dekking incassorechtsbijstand (zuivere incasso) Middels deze clausule wordt op deze verzekering, in afwijking van de uitsluiting incasso van artikel 6.1.9 van de Bijzondere voorwaarden Bedrijfsrechtsbijstand,

Nadere informatie

WieWatWaarom.Vanhommerig.nl. Vanhommerig & Vanhommerig, gerechtsdeurwaarders en juristen

WieWatWaarom.Vanhommerig.nl. Vanhommerig & Vanhommerig, gerechtsdeurwaarders en juristen WieWatWaarom.Vanhommerig.nl Vanhommerig & Vanhommerig, gerechtsdeurwaarders en juristen Vanhommerig & Vanhommerig is: - een deurwaarders-, incasso- en rechtspraktijk; - gevestigd te Enschede op 1 september

Nadere informatie

Business Club DAS abonnement

Business Club DAS abonnement Business Club DAS abonnement Voorwaarden (09-2018) Inhoudsopgave 1. Business Club DAS 3 2. Looptijd van het abonnement en het verbeter- en onderhoudsprogramma 4 3. Business Club DAS kortingen 4 4. Wat

Nadere informatie

Informatie & Inspiratie. Solveon. Geld incasseren en je klanten behouden. Maurice Sluis Hoofd Marketing, Sales en Communicatie

Informatie & Inspiratie. Solveon. Geld incasseren en je klanten behouden. Maurice Sluis Hoofd Marketing, Sales en Communicatie Informatie & Inspiratie Solveon Geld incasseren en je klanten behouden Maurice Sluis Hoofd Marketing, Sales en Communicatie Agenda 1. Solveon 2. Wie zijn uw klanten 3. Hoe organiseert u een goed debiteurenbeheer

Nadere informatie

HUURINCASSO, EEN MODEL-SOMMATIEBRIEF

HUURINCASSO, EEN MODEL-SOMMATIEBRIEF HUURINCASSO, EEN MODEL-SOMMATIEBRIEF Hoewel we het woord crisi niet meer in de mond zouden moeten nemen, is het nog steeds een feit dat er slecht betaald wordt door huurders. Ter facilitering biedt Bogaerts

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden "Nano Installaties", d.d. 26-01-2012

Algemene Leveringsvoorwaarden Nano Installaties, d.d. 26-01-2012 Algemene Leveringsvoorwaarden "Nano Installaties", d.d. 26-01-2012 Artikel 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten

Nadere informatie

Incasso Network Company Lawyers

Incasso Network Company Lawyers INCASSO NETWORK COMPANY LAWYERS ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN. A. Algemeen: 1. Incasso Network Company Lawyers hierna ook te noemen opdrachtnemer, verricht haar werkzaamheden uitsluitend overeenkomstig

Nadere informatie

OPLEIDING. Debiteurenbeheerder. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

OPLEIDING. Debiteurenbeheerder. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management OPLEIDING Debiteurenbeheerder www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management OPLEIDING DEBITEURENBEHEERDER Een modulaire opleiding die uitstekend geschikt is voor

Nadere informatie

TARIEVEN INTERNATIONALE INCASSO

TARIEVEN INTERNATIONALE INCASSO TARIEVEN INTERNATIONALE INCASSO Tarieven bij vorderingen op debiteuren in het buitenland INCASSO ADVOCATEN 1 VERDER DAN NO WIN NO FEE Wij hanteren het no win, no fee principe: indien wij niet incasseren,

Nadere informatie

DE WET INCASSOKOSTEN (WIK) WAT BETEKENT DIT VOOR U?

DE WET INCASSOKOSTEN (WIK) WAT BETEKENT DIT VOOR U? DE WET INCASSOKOSTEN (WIK) WAT BETEKENT DIT VOOR U? 1 Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 3 2. 14-dagen brief 3 3. Berekening incassokosten 3 4. Btw 4 5. Afwijkingen van de incassokosten berekening 4 6. Meerdere

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Gerriët Reinders Mantelzorgmakelaar (MZM ), vertegenwoordigd door G Reinders Artikel 1 Definities

Algemene voorwaarden van Gerriët Reinders Mantelzorgmakelaar (MZM ), vertegenwoordigd door G Reinders Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden van Gerriët Reinders Mantelzorgmakelaar (MZM ), vertegenwoordigd door G Reinders Artikel 1 Definities 1. 1.Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden aan Gerriët Reinders

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bayar Incasso. Geldig vanaf 30 september 2013

Algemene Voorwaarden Bayar Incasso. Geldig vanaf 30 september 2013 Algemene Voorwaarden Bayar Incasso Artikel 1: Algemene Voorwaarden Bayar Incasso 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en aanbiedingen tot het verlenen van diensten op het gebied

Nadere informatie

DE WET INCASSOKOSTEN WAT BETEKENT DIT VOOR U?

DE WET INCASSOKOSTEN WAT BETEKENT DIT VOOR U? DE WET INCASSOKOSTEN WAT BETEKENT DIT VOOR U? 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 Blz. 2. Hoe is de situatie nu? 5 3. Wat houdt de nieuwe regeling in? 5 4. Hoe worden de buitengerechtelijke incassokosten berekend?

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DEJURISTEN B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN DEJURISTEN B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN DEJURISTEN B.V. 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst en alle werkzaamheden van dejuristen B.V. Afwijkende bepalingen of voorwaarden

Nadere informatie

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene voorwaarden J&S Diensten 1. Algemeen 1.1 Al onze aanbiedingen, overeenkomsten en uitvoering daarvan, worden uitsluitend beheerst door de onderhavige voorwaarden. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk

Nadere informatie

PROFESSIONEEL INCASSOBEHEER De minnelijke incassofase

PROFESSIONEEL INCASSOBEHEER De minnelijke incassofase PROFESSIONEEL INCASSOBEHEER De minnelijke incassofase 1 Preventie: maak eigen analyse wat kan beter? hanteer strakke procedure(s) gebruik onze incassosticker De minnelijke incassofase 1. Inleiding Als

Nadere informatie

TRAINING Telefonisch Incasseren

TRAINING Telefonisch Incasseren TRAINING Telefonisch Incasseren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TELEFONISCH INCASSEREN In de praktijk wordt vastgesteld dat het telefonisch

Nadere informatie

TRAINING Juridische aspecten

TRAINING Juridische aspecten TRAINING Juridische aspecten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING JURIDISCHE ASPECTEN Een tweedaagse training waarbij aandacht wordt besteed aan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en op alle overeenkomsten aangegaan door: Beijes Trappen & Bouw Veldbloemstraat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Elise Lentjes Mantelzorgmakelaar Kerkakkers 29, 6923 BX Groessen, vertegenwoordigd door Elise Lentjes-Klutman.

Algemene voorwaarden van Elise Lentjes Mantelzorgmakelaar Kerkakkers 29, 6923 BX Groessen, vertegenwoordigd door Elise Lentjes-Klutman. Algemene voorwaarden van Elise Lentjes Mantelzorgmakelaar Kerkakkers 29, 6923 BX Groessen, vertegenwoordigd door Elise Lentjes-Klutman. Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1. Voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepassingsgebied. Artikel 3. Aanvaarding van de opdracht door Credit Collect

Algemene voorwaarden. 1. Voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepassingsgebied. Artikel 3. Aanvaarding van de opdracht door Credit Collect Algemene voorwaarden van incassobureau Credit Collect, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder adres Weena 737, 3013 AM Rotterdam. Deze algemene voorwaarden gelden vanaf datum 1 februari

Nadere informatie

H K 6 T

H K 6 T Algemene voorwaarden van Regelzus, Hondstraat 6, 5476KT Vorstenbosch, vertegenwoordigd door H.G.A. (Erna) van den Elsen Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Petra Brantsma Mantelzorgmakelaar Groningen, Polderweg 5 Oostwold, vertegenwoordigd door Petra Brantsma.

Algemene voorwaarden van Petra Brantsma Mantelzorgmakelaar Groningen, Polderweg 5 Oostwold, vertegenwoordigd door Petra Brantsma. Algemene voorwaarden van Petra Brantsma Mantelzorgmakelaar Groningen, Polderweg 5 Oostwold, vertegenwoordigd door Petra Brantsma. Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden

Nadere informatie

VOORBEELD. Softwareresellingovereenkomst. De partijen, overwegende, dat. zijn het volgende overeengekomen:

VOORBEELD. Softwareresellingovereenkomst. De partijen, overwegende, dat. zijn het volgende overeengekomen: Softwareresellingovereenkomst De partijen, Leverancier, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 12345678 (hierna te noemen Leverancier ), en Doorverkoper, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN TRANSPORT SECTOR

ONTWIKKELINGEN TRANSPORT SECTOR B R A N C H E O N D E R Z O E K 2 0 1 8 ONTWIKKELINGEN TRANSPORT SECTOR C O N T A C T Koninginnegracht 14c, 2514 AA Den Haag + 070 762 0330 S P E C I A L I S T mr. J.J.F.M. Konings Branche Manager Transport

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Mantelzorgkompas, Schoolstraat 35, 5124 RM Molenschot, vertegenwoordigd door Ineke Verhagen.

Algemene voorwaarden van Mantelzorgkompas, Schoolstraat 35, 5124 RM Molenschot, vertegenwoordigd door Ineke Verhagen. Algemene voorwaarden van Mantelzorgkompas, Schoolstraat 35, 5124 RM Molenschot, vertegenwoordigd door Ineke Verhagen. Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Zorgadvies van de Plas Kapelstraat 22, 5741CE Beek en Donk, vertegenwoordigd door Corien van de Plas.

Algemene voorwaarden van Zorgadvies van de Plas Kapelstraat 22, 5741CE Beek en Donk, vertegenwoordigd door Corien van de Plas. Algemene voorwaarden van Zorgadvies van de Plas Kapelstraat 22, 5741CE Beek en Donk, vertegenwoordigd door Corien van de Plas. Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden

Nadere informatie

Tarievenblad Klant en Syncasso

Tarievenblad Klant en Syncasso Tarievenblad Klant en Syncasso TARIEVEN KLANT 1. Definities Opdrachtgever: Alle klanten, die niet vallen onder de omschrijving van Tussenpersonen, zoals bedoeld in de algemene voorwaarden van Syncasso.

Nadere informatie

TARIEVEN NATIONALE INCASSO

TARIEVEN NATIONALE INCASSO TARIEVEN NATIONALE INCASSO Tarieven bij vorderingen van Nederlandse crediteur op Nederlandse debiteur INCASSO ADVOCATEN 1 VERDER DAN NO WIN NO FEE Wij hanteren het no win, no fee principe: indien wij niet

Nadere informatie

In dit e-book vind je alle praktische regels, antwoorden op vragen en tips over wat en hoe jij je klant kan benaderen.

In dit e-book vind je alle praktische regels, antwoorden op vragen en tips over wat en hoe jij je klant kan benaderen. Page 1 of 15 Inleiding Openstaande posten. Openstaande facturen, iedereen krijgt er weleens mee te maken. Als de betaling uiteindelijk binnen komt is het niet erg, maar wat als de betaling uitblijft? Wat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Mantelzorgzaken, vertegenwoordigd door C. Hoevers Prins.

Algemene voorwaarden van Mantelzorgzaken, vertegenwoordigd door C. Hoevers Prins. Algemene voorwaarden van Mantelzorgzaken, vertegenwoordigd door C. Hoevers Prins. Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden aan Mantelzorgzaken heeft gegeven.

Nadere informatie

Artikel 5 Wijziging overeenkomst Artikel 6 Opschorting, ontbinding en opzegging

Artikel 5 Wijziging overeenkomst Artikel 6 Opschorting, ontbinding en opzegging Algemene voorwaarden van MantelZorgOndersteuning Kennemerland (hierna genoemd: MZOK) Meerweidenlaan 31, 1951 BV Velsen-Noord, vertegenwoordigd door Ingrid Zoer Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene

Nadere informatie

Handleiding wettelijke regeling inzake de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten

Handleiding wettelijke regeling inzake de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten Handleiding wettelijke regeling inzake de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten Versie 1.1 22 augustus 2012 Handleiding buitengerechtelijke incassokosten 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2.

Nadere informatie

VOORBEELD. Softwareresellingovereenkomst. De partijen, zijn het volgende overeengekomen:

VOORBEELD. Softwareresellingovereenkomst. De partijen, zijn het volgende overeengekomen: Softwareresellingovereenkomst De partijen, Leverancier, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 12345678 (hierna te noemen Leverancier ), en Doorverkoper, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits

Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits 1 Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Werkkapitaalfinanciering ING Commercial Finance. Zicht op Zaken

Werkkapitaalfinanciering ING Commercial Finance. Zicht op Zaken Werkkapitaalfinanciering ING Commercial Finance Zicht op Zaken Het vermogen om te ondernemen Succesvol ondernemen is niet het resultaat van een spontane ontbranding. Als ondernemer zet u zich dagelijks

Nadere informatie

TRAINING Telefonisch Incasseren

TRAINING Telefonisch Incasseren TRAINING Telefonisch Incasseren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TELEFONISCH INCASSEREN In de praktijk wordt vastgesteld dat het telefonisch

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Buitengewoon Thuis, Willemstraat 10 te Son en Breugel, vertegenwoordigd door Bertine van Ruremonde

Algemene voorwaarden van Buitengewoon Thuis, Willemstraat 10 te Son en Breugel, vertegenwoordigd door Bertine van Ruremonde Algemene voorwaarden van Buitengewoon Thuis, Willemstraat 10 te Son en Breugel, vertegenwoordigd door Bertine van Ruremonde Artikel 1 Definities 1. Opdrachtgever: degene die de opdracht voor de werkzaamheden

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN SCHRIJVER ASSURANTIE MANAGEMENT OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT Artikel 1 - Begripsbepalingen 1.1 Deze algemene voorwaarden verstaan onder: Tune ICT: de V.O.F., gevestigd te Tiel aan de Betuwestraat 42 (4005 AR) Klant: de cliënt aan wie

Nadere informatie

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden.

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Hier Ben Ik coaching: de bedrijfsnaam waaronder Marcel Kars als zelfstandig ondernemer zonder personeel opereert. Het bedrijf is

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. 1. Definities

Algemene Voorwaarden. 1. Definities Algemene Voorwaarden Rekenen op Rekenen C. de Wittstraat 20 2242 LW Wassenaar Tel: +31 (0)64 255 6064 E-mail: info@rekenenoprekenen.nl Website: www.rekenenoprekenen.nl Kvk nr: 51654180 In dit document

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en op alle overeenkomsten aangegaan door:

Algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en op alle overeenkomsten aangegaan door: Algemene voorwaarden Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en op alle overeenkomsten aangegaan door: naam bedrijf: Harmens Meubelmakerij vestigingsplaats:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Algemeen. (18 december 2016)

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Algemeen. (18 december 2016) Algemene voorwaarden (18 december 2016) Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT BETREFFENDE INVORDERING VAN NIET-BETWISTE FACTUREN

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT BETREFFENDE INVORDERING VAN NIET-BETWISTE FACTUREN OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT BETREFFENDE INVORDERING VAN NIET-BETWISTE FACTUREN 1. Partijen De overeenkomst is gesloten tussen: Advocatenkantoor CHRISTOFFELS ADVOCATEN, gevestigd te 3620 Lanaken,

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015. Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars)

ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015. Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars) ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015 Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars) Ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer: 61580198. Statutair

Nadere informatie

Hoe krijg ik mijn geld op tijd binnen? Etienne Harteloh DAS Reina Uittenbogaard BNL Advies

Hoe krijg ik mijn geld op tijd binnen? Etienne Harteloh DAS Reina Uittenbogaard BNL Advies Hoe krijg ik mijn geld op tijd binnen? Etienne Harteloh DAS Reina Uittenbogaard BNL Advies Agenda Wat is goed debiteurenbeheer? Veel voorkomende problemen Wat kan ik doen als ondernemer? Wat als de opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Best-app

Algemene voorwaarden van Best-app Algemene voorwaarden van Best-app Artikel 1: definities a. Best-app is een commanditaire vennootschap die onder nummer 61730084 is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Eindhoven.

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. Algemene voorwaarden van den Boorn Financieel Advies B.V. Betrekking hebbende op het gebied van advisering in financiële diensten in de ruimste zin des woord evenals het besturen en deelnemen van management-

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten

Nadere informatie

MedewerkerTotaal Verzuimmanagement. Voorwaarden

MedewerkerTotaal Verzuimmanagement. Voorwaarden MedewerkerTotaal Verzuimmanagement Voorwaarden MTV 01012015 Verzuimmanagement De afspraken die wij met u maken over Verzuimmanagement staan op uw polisblad, in deze voorwaarden en in de afzonderlijke overeenkomsten.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V.

Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V. Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V. Haasdijk Wine Group B.V. is gevestigd te Amersfoort. Haasdijk Wine Group B.V. hanteert als handelsnamen Haasdijk Wine Group en/of Champagnist en/of De

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET INHUREN VAN EEN CHAUFFEUR VAN GEVEN TRANSPORT, TE GRUBBENVORST.

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET INHUREN VAN EEN CHAUFFEUR VAN GEVEN TRANSPORT, TE GRUBBENVORST. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET INHUREN VAN EEN CHAUFFEUR VAN GEVEN TRANSPORT, TE GRUBBENVORST. Artikel 1: Werkingssfeer 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten en overige

Nadere informatie

TARIEVEN NATIONALE INCASSO

TARIEVEN NATIONALE INCASSO TARIEVEN NATIONALE INCASSO Tarieven bij vorderingen van Nederlandse crediteur op Nederlandse debiteur INCASSO ADVOCATEN 1 VERDER DAN NO CURE NO PAY Wij hanteren een no cure, no pay variant: indien wij

Nadere informatie

De besloten vennootschap Nationale Waarborg B.V. gevestigd te Nieuwegein en kantoorhoudende in Nieuwegein aan de Dukatenburg 84b.

De besloten vennootschap Nationale Waarborg B.V. gevestigd te Nieuwegein en kantoorhoudende in Nieuwegein aan de Dukatenburg 84b. ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE WAARBORG B.V. HUURDER Voor het verlenen van huurwaarborgen in verband met huurovereenkomsten voor particulier onroerend goed onder de Leegstandwet. 1. Waarvoor dienen deze

Nadere informatie

MedewerkerTotaal Verzuimmanagement. Voorwaarden

MedewerkerTotaal Verzuimmanagement. Voorwaarden MedewerkerTotaal Verzuimmanagement Voorwaarden MTV 01012016 Verzuimmanagement De afspraken die wij met u maken over Verzuimmanagement staan op uw polisblad, in deze voorwaarden en in de afzonderlijke overeenkomsten.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Gebruikshandleiding en algemene informatie over algemene voorwaarden Versie 2013/2014 Legal-8 B.V. 3991 SZ Houten T: 088 88 3 8888 E: info@legal8.nl www.legal8.nl Legal8 algemene voorwaarden

Nadere informatie

VOORBEELD. Softwareresellingovereenkomst. De partijen, overwegende, dat. zijn het volgende overeengekomen:

VOORBEELD. Softwareresellingovereenkomst. De partijen, overwegende, dat. zijn het volgende overeengekomen: Softwareresellingovereenkomst De partijen, Leverancier, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 1234578 (hierna te noemen Leverancier ), en Doorverkoper, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

een reputatie om op te vertrouwen

een reputatie om op te vertrouwen een reputatie om op te vertrouwen Postbus 17213 2502 CE S-GRAVENHAGE T 070 753 41 25 F 070 891 05 51 info@deijssellanden.nl www.deijssellanden.nl specialist op het gebied van incassostrategie Een reputatie

Nadere informatie

Tips voor een tevreden betalende klant

Tips voor een tevreden betalende klant Tips voor een tevreden betalende klant Als startende ondernemer zal je helaas, vroeg of laat, met een niet betalende klant te maken krijgen. Hoe kun je dit voorkomen? En wat kun je het beste doen om alsnog

Nadere informatie