Nieuwsbrief Maatschappelijke projecten FC Dordrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Maatschappelijke projecten FC Dordrecht"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Maatschappelijke projecten FC Dordrecht Allereerst wensen we iedereen het allerbeste voor 2015, we hopen dat iedereen een gezond, sportief en maatschappelijk verantwoord jaar tegemoet gaat. Zoals we in de eerste nieuwsbrief al aankondigde, zullen we iedere uitgave wat uitgebreider stil staan bij één van onze hoofdprojecten, dit keer bij Scoren voor Gezondheid. Daarnaast hebben er een aantal mooie maatschappelijke projecten en acties plaatsgevonden bij FC Dordrecht. Hieruit blijkt dat FC Dordrecht meer is dan voetbalclub! Naast dat we middels deze nieuwsbrief onze partners, collega s, stakeholders, sponsoren, deelnemers en andere geïnteresseerden op de hoogte willen houden wat er op het gebied van MVO gebeurd bij FC Dordrecht, kunnen er uiteraard ook nieuwe initiatieven ontstaan. Na een enthousiaste reactie van bijvoorbeeld Baanbrekend Drechtsteden, zijn we in gesprek gegaan over een maatschappelijke samenwerking welke in 2015 zal moeten gaan plaatsvinden. Ook met de directeur van SST (de winnaar van de visitekaartjes actie) zal in 2015 verder gesproken worden over een samenwerking op maatschappelijk vlak. Mocht u vragen hebben of interesse hebben in één van de projecten neem dan gerust contact op. Wilt u in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer ontvangen kunt zich afmelden via de MVO pagina op de website van FC Dordrecht middels de volgende link: Veel leesplezier! Met vriendelijke groet Roy Waalboer Projectleider Maatschappelijke projecten roy.waalboer@fcdordrecht.nl

2 Scoren voor Gezondheid Scoren voor Gezondheid is een project waarbij spelers van FC Dordrecht zich als ambassadeur inzetten en kinderen van de basisschool stimuleren een gezonde leefstijl aan te houden. De spelers geven het goede voorbeeld wanneer het gaat om voldoende beweging en gezonde voeding. Dit seizoen heeft FC Dordrecht 3 scholen geadopteerd namelijk de John F Kennedyschool uit Wielwijk, de Don Bosco school uit Crabbehof en de Oranje Nassauschool uit Stadspolders. Tijdens de projectperiode van Scoren voor Gezondheid vinden er gedurende 20 weken diverse activiteiten plaats om de kinderen uit groep 6, 7 en 8 tot een gezonde leefstijl te motiveren. De ambassadeur komt bij het thema ontbijten een ontbijt in de klas brengen en kan uiteraard niet zonder mee te hebben ontbeten weer naar de club. Deze les is erg ontspannen en ongedwongen maar uiterst leervol. De kinderen zien hun ambassadeur als voorbeeld en zien eten doet eten. Er gaan deze morgen dan ook ongewoon veel boterhammen naar binnen. Het ontbijt werd dit jaar gesponsord door AH van der Poel. Waarvoor dank. Het jaar (nog niet het programma) eindigt met een presentatie aan de ambassadeur waarbij de kinderen presenteren hoe het programma er voor staat. Zijn de kinderen zich al meer bewust van hun beweeg gedrag en eetpatroon. Wilt u meer informatie klik dan hier. Het programma start met een fittest en een leefstijl vragenlijst. De BMI gegevens worden verzameld door de GGD-ZHZ, de motorische uitslagen van de testen en de leefstijlgegevens worden verzameld door het Sportbedrijf Dordrecht. Deze gegevens geven inzicht in het beweeg-, eeten drinkgedrag van de kinderen die deelnemen aan het programma. Na de fittesten begint het programma met een rondleiding rondom- en een clinic in het stadion van FC Dordrecht. Voor sommige kinderen wellicht hun eerste stappen op de heilige grond van de eredivisie.

3 Opening Schoolplein14 Woensdag 12 november is het nieuwe Schoolplein 14 van De Fontein Wielwijk geopend door FC Dordrecht speler Rick ten Voorde. Een sportief schoolplein moet natuurlijk ook sportief geopend worden en hoe anders dan door een partijtje voetbal met een eredivisie voetballer. Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het basis onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. Op dit moment zijn veel schoolpleinen van basisscholen saai en dagen niet uit om te bewegen. Met een paar aanpassingen heeft De Fontein Wielwijk een schoolplein weten te creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel en een stukje atletiekbaan. Een kleine aanpassing die veel speelplezier gaat opleveren. Samen strijden samen delen De spelers, staf en medewerkers van FC Dordrecht hebben hun kerstpakket afgestaan aan de actie Rijnmond voor de Voedselbank. Technisch-directeur van de club, Marco Boogers, kwam met het initiatief om de kerstpakketten te doneren. Als je profvoetballer bent dan heb je niks te klagen. We zijn een club die het maatschappelijk belang ook belangrijk vindt. Dit is wel het minste wat je kunt doen om mensen die het wat minder hebben een hart onder de riem te steken, zegt Boogers. De spelersgroep en alle medewerkers stemden direct in. Boogers haast er bij te zeggen dat het geen publiciteitsstunt is van FC Dordrecht. Dit doen we niet om op te vallen of andere clubs aan het denken te zetten. Dit is ons eigen initiatief. De spelers vonden het een top idee en we hebben in totaal vijftig kerstpakketten geschonken, aldus Boogers. Daarnaast heeft FC Dordrecht een gesigneerd uitshirt gedoneerd voor de veiling t.b.v. de Voedselbank. Met de kerstdagen was dan ook ons motto: Samen strijden, samen winnen én samen delen

4 Mercedes-Benz RoadSense Van 11 tot en met 21 november was de Business club en de parkeerplaats van FC Dordrecht de thuisbasis voor de Mercedes- Benz RoadSense. Bij dit project dragen zowel FC Dordrecht als Mercedes-Benz bij aan de verkeersveiligheid voor jongeren van jaar. Bijna 1000 jongeren uit regio Drechtsteden hebben hier hun eerste rij ervaring opgedaan. Helaas is het verkeer doodsoorzaak nummer 1, zowel FC Dordrecht als Mercedes- Benz hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de bewustwording en de verkeersveiligheid. Roadsense bijna drie jaar in Nederland RoadSense is een initiatief van de Mercedes-Benz DrivingAcademy (MBDA) en ging maart 2011 van start in Amsterdam. Het verkeerseducatieprogramma laat jongeren kritisch stil staan bij het thema verkeersveiligheid. Dat gebeurt door middel van groepsdiscussies, klassikale oefeningen en praktijkoefeningen waarbij de jongeren onder begeleiding van instructeurs en op een afgesloten terrein zelf mogen rijden in auto s van de Mercedes-Benz DrivingAcademy. Sinds de start van RoadSense hebben bijna scholieren het programma gevolgd. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzoek gedaan naar de effecten van RoadSense. De belangrijkste conclusies uit dit onderzoek zijn dat jongeren na het volgen van het programma beter bewust zijn van risico s in het verkeer. Bovendien levert het een positieve bijdrage aan het verantwoordelijkheidsgevoel van deze jongeren. De inhoud van het RoadSense-programma sluit naadloos aan bij actuele schoolthema s als verkeersveiligheid, weerbaarheid, zelfredzaamheid, risicobewustzijn, sociale veiligheid en goed burgerschap.

5 Serious Request bij FC Dordrecht 3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie in de week voor Kerstmis van de radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj s zijn zes dagen opgesloten in het glazen huis en eten gedurende die periode niet. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Daarnaast worden er veel acties georganiseerd om geld op te halen voor het Rode Kruis. Eén van deze acties heeft plaatsgevonden in ons stadion. Op 20 december 2014 na FC Dordrecht FC Groningen heeft een 3FM-team samengesteld door Ramon Verkoeijen en Sander Lantinga (ook bekend als: De Klusjesmannen) het in het Riwal Hoogwerkers Stadion opgenomen tegen het RTL Sterrenteam (o.l.v. Bert van Marwijk!). O.a. Yes-R, Henk Bres, Charly Luske en Glenn Helder hebben hun opwachting gemaakt op de Krommedijk. De wedstrijd is live uitgezonden op RTL7. Bijna euro is er opgehaald!!! Doel van de wedstrijd Aandacht vragen en geld ophalen voor 3FM Serious Request Riwal Hoogwerkers, de hoofdsponsor van FC Dordrecht, heeft tijdens deze speciale wedstrijd voor elke wave vanaf de tribune 100,- gedoneerd. Hoe vaker de wave door het stadion ging, hoe meer geld er werd opgehaald voor Serious Request. Het opgehaalde geld is na de wedstrijd bekend gemaakt in het stadion en later aangeboden in het glazen huis in Haarlem. Serious Request 2014 Het thema van 3FM Serious Request 2014: Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. 3FM Serious Request 2014 vraagt aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. De drie DJ s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam. Stille ramp Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Uit humanitair oogpunt, maar ook omdat juist vrouwen tijdens en na conflicten de basis leggen voor wederopbouw. Zij zorgen voor de kinderen en de inkomsten van een gezin, zij zorgen voor de

6 gemeenschap en de familie. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze meisjes en vrouwen. Het Rode Kruis helpt Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers, meisjes en vrouwen die met seksueel geweld tijdens conflicten te maken kregen. Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en psychische begeleiding, maar zet zich ook in om deze vrouwen zicht op een toekomst te bieden, bijvoorbeeld door startkapitaal en trainingen te verstrekken. Het Rode Kruis geeft voorlichting aan publiek, politie en strijdkrachten over de gevolgen van seksueel geweld en gaat het gesprek met hen aan. Enerzijds zodat de slachtoffers niet uitgestoten worden van de gemeenschap, anderzijds zodat seksueel misbruik tijdens oorlog en conflicten afneemt. MVO visitekaartjes actie Voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Willem II is er in de Businessclub een visitekaartjes actie gehouden door enkele studenten van de Hogeschool Rotterdam. Deze studenten volgen een minor Meer dan een Club waarbij ze als opdracht een onderzoek uitvoeren op het gebied van MVO bij FC Dordrecht. Iedere bezoeker aan de Rabo Lounge kon zij/haar visitekaartje afgeven om kans te maken op een gesigneerd shirt van FC Dordrecht. Naast het gesigneerde shirt kan iedereen die zijn/haar visitekaartje inleverde kans maken op een interview met één van de studenten in het kader van hun onderzoek. De gelukkige winnaar van het gesigneerde shirt is geworden, Hans Ritmeester, directeur van de staalsnijtechniek gigant, SST. We wensen Hans dan ook veel punten in het shirt bij onze plaatselijke trots!

Serious Dining ANNE GIJSBERS PROJECTPLAN

Serious Dining ANNE GIJSBERS PROJECTPLAN Serious Dining ANNE GIJSBERS PROJECTPLAN Stichting Serious Dining Projectplan Voorzitter Penningmeester Secretaris Algemeen bestuur Anne Gijsbers Sterre Daans Colin Roos Hoefgeest Samara Hutting Kees Matthes

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben of interesse hebben in één van de projecten neem dan gerust contact op.

Mocht u vragen hebben of interesse hebben in één van de projecten neem dan gerust contact op. Hierbij alweer de derde maatschappelijk nieuwsbrief van FC Dordrecht. Hoewel de maatschappelijke projecten niet direct gekoppeld zijn aan de resultaten van het eerste elftal is het toch wel prettig om

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben of interesse hebben in één van de projecten neem dan gerust contact op.

Mocht u vragen hebben of interesse hebben in één van de projecten neem dan gerust contact op. Hoewel het einde van het seizoen nadert is het op maatschappelijk vlak afgelopen periode behoorlijk druk geweest. Dat FC Dordrecht niet alleen zelf organiseert maar ook participeert en faciliteert op sportief

Nadere informatie

[STUDIEHANDLEIDING PROJECT SERIOUS REQUEST]

[STUDIEHANDLEIDING PROJECT SERIOUS REQUEST] 2014/2015 ROC van Amsterdam Project leerjaar 3 Kerntaak 3 en 4 Schooljaar 2014/2015 Annika Morrice [STUDIEHANDLEIDING PROJECT SERIOUS REQUEST] Een project draaien kunnen velen. Het ontwikkelen ervan is

Nadere informatie

Les 1: 3FM Serious Request

Les 1: 3FM Serious Request Auteur gewijzigd Laatst 10 December 2015 Licentie CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/69952 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstviering. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstviering. In dit nummer: 13 december 2017 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 20 december ziet er in grote lijnen als volgt uit: 16.45 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen

Nadere informatie

INFORMATIE FEBRUARI 2014 NUMMER 6

INFORMATIE FEBRUARI 2014 NUMMER 6 INFORMATIE FEBRUARI 2014 NUMMER 6 schooljaar 2013-2014 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In deze eerste nieuwsbrief van 2014 leest u over reeds bekende zaken, maar ik vraag ook uw aandacht voor

Nadere informatie

Noordkaap Challenge 2017

Noordkaap Challenge 2017 Noordkaap Challenge 2017 TEAM 134 = TEAM S&H TYRES/KUMHO Team 134 zal de opbrengst bundelen met Team 135 voor het goede doel van 3FM Serious Request. Team 135 = Team Scroogemcduck2cv Zie hieronder de status

Nadere informatie

Les 1: 3FM Serious Request. Serious Request. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Les 1: 3FM Serious Request. Serious Request. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Auteur Serious Request Laatst gewijzigd 13 November 2015 Licentie CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/64775 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs

Nadere informatie

DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG SCHOOLS4LIFE HANDBOEK DOCENTEN AAN DE MET SCHOOLS4LIFE

DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG SCHOOLS4LIFE HANDBOEK DOCENTEN AAN DE MET SCHOOLS4LIFE HANDBOEK 2019 HANDBOEK DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG MET DOCENTEN AAN DE SLAG MET Dance4Life werkt wereldwijd aan een gezonde seksuele toekomst voor jongeren. scholenactie.dance4life.nl HANDBOEK 2019 BETROKKENHEID

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

WELKOM! Naoberschap United. dé MVO-club van Nederland

WELKOM! Naoberschap United. dé MVO-club van Nederland WELKOM! Naoberschap United dé MVO-club van Nederland Duurzaam omgaan met de aarde, maar ook duurzaam omgaan met elkaar Niet zeuren, maar handen uit de mouwen. Elkaar helpen, als en waar dat nodig is. De

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4-2017 Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen De besturen van de Rode Kruis afdeling en Midden en West Zeeuws Vlaanderen en de

Nadere informatie

Respons enquête schooltijden

Respons enquête schooltijden 12 februari 2016 26 e jaargang nr 23 Weekjournaal 16 februari Open dag! 17 februari Studiedag team; alle kinderen vrij 18,22,23 febr. 10-minutengeprekken groepen 1 t/m 7 26 februari Meesters en juffendag

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

3FM Serious Request: Lifeline haalt euro op voor Rode Kruis

3FM Serious Request: Lifeline haalt euro op voor Rode Kruis 27 december 2018, 12:59 (CET) 3FM Serious Request: Lifeline haalt 1.308.889 euro op voor Rode Kruis Dit jaar heeft 3FM Serious Request: Lifeline een geldbedrag van maar liefst 1.308.889 euro opgehaald

Nadere informatie

Rode Kruis. OLWilet F7zij4Ma. helpt direct. Domien, Giel en Paul in Glazen Huis Heerlen. Noordstra, lepie

Rode Kruis. OLWilet F7zij4Ma. helpt direct. Domien, Giel en Paul in Glazen Huis Heerlen. Noordstra, lepie Noordstra, lepie Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân dinsdag 01 december 2015

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJK JAARVERSLAG 2016 / fcutrecht.nl/maatschappelijk

MAATSCHAPPELIJK JAARVERSLAG 2016 / fcutrecht.nl/maatschappelijk MAATSCHAPPELIJK JAARVERSLAG 2016 / 2017 fcutrecht.nl/maatschappelijk maatschappelijk@fcutrecht.nl STADION GALGENWAARD HET MOOISTE PLEKKIE OP AARD BLINDENTRIBUNE ROLSTOELTRIBUNE 123 512 OUDERENVAK voor

Nadere informatie

3FM Serious Request: Lifeline haalt euro op voor Rode Kruis

3FM Serious Request: Lifeline haalt euro op voor Rode Kruis 27 december 2018, 12:59 (CET) 3FM Serious Request: Lifeline haalt 1.308.889 euro op voor Rode Kruis Dit jaar heeft 3FM Serious Request: Lifeline een geldbedrag van maar liefst 1.308.889 euro opgehaald

Nadere informatie

GEEF OM ORANGE BABIES EN STEUN

GEEF OM ORANGE BABIES EN STEUN GEEF OM ORANGE BABIES EN STEUN LIONS CLUB DE LIEMERS In deze sponsorbrochure leest u alles over de 5e editie van Lions Request. Lionsclub de Liemers organiseert ieder jaar dit evenement i.s.m. Radio Favoriet

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

AGENDA nr. 7 NIEUWS. JARIG Maurits Bos groep 2 Derk Zwanenburg groep 3

AGENDA nr. 7 NIEUWS. JARIG Maurits Bos groep 2 Derk Zwanenburg groep 3 AGENDA nr. 7 Dinsdag 5 december Sinterklaas, alle leerlingen om 12.00 uur vrij Woensdag 6 december Studiedag, alle leerlingen vrij Vrijdag 8 december Nieuwsbrief 8 JARIG Maurits Bos 28-11 groep 2 Derk

Nadere informatie

februari * Studiedag groep 1 t/m * Groep 5A zwemmen Voorjaarsvakantie 3/4 10/11 17/18 24/25

februari * Studiedag groep 1 t/m * Groep 5A zwemmen Voorjaarsvakantie 3/4 10/11 17/18 24/25 februari 2018 www.paletleusden.nl openbare daltonschool t Palet 033-4940473 1 * Groep 8B Zwemmen 2 * Mad Science voor alle groepen 3/4 5 * Studiedag groep 1 t/m * Groep 5A zwemmen 6 7 8 * Groep 5C zwemmen

Nadere informatie

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL Beste leden van BVV Barendrecht, Hierbij ontvangt u voor de 1 e maal de Zomerspecial van BVV Barendrecht. Ook gedurende de zomervakantie zitten wij zeker niet stil

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 28 Datum: 5 april 2018

Schooljaar: Nummer: 28 Datum: 5 april 2018 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 28 Datum: 5 april 2018 BIJLAGEN 28-01 Flyer PO in actie voor ouders 28-02 Onderwijs (meer) voor mannen VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, Ik hoop dat u van mooie Paasdagen

Nadere informatie

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Welzijn WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Vitaal burgerschap gaat over gezond leven en gezond denken. Die vitaliteit is er niet vanzelf, maar moet worden opgebouwd en onderhouden. Dat vraagt om bewustwording

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

gesitueerd zijn neerstrijken met recht ijveren traumatisch dientengevolge de infrastructuur de component met verve er is hun alles aan gelegen

gesitueerd zijn neerstrijken met recht ijveren traumatisch dientengevolge de infrastructuur de component met verve er is hun alles aan gelegen Handleiding niveau C Onderwerp Serious Request Strategie Doel Verbanden (laatste keer in week 43: Wintertijd) Verbanden begrijpen door signaalwoorden Sleutelschema www-schema Extra opdracht Een actie bedenken

Nadere informatie

Zonnewijzer. Nummer 2. Oktober 2017

Zonnewijzer. Nummer 2. Oktober 2017 Zonnewijzer Kinderboekenweek Afgelopen woensdag hebben we op beide locaties de Kinderboekenweek feestelijk geopend. De juffen en meesters hielden een Griezelige voorleeswedstrijd en we dansten met z n

Nadere informatie

SOLIDARITEIT IN DE PRAKTIJK

SOLIDARITEIT IN DE PRAKTIJK SOLIDARITEIT IN DE PRAKTIJK 06-06-2013 Opbouw presentatie Beleid FC Twente Opzet Scoren in de wijk Projecten een paar voorbeelden Scoren met werkgevers projectleider Marcel Tijdhof 2 Hoe is FC Twente erin

Nadere informatie

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina en De persoonlijke Mijn Ride pagina geeft je de mogelijkheid om jouw verhaal te doen en mensen in jouw omgeving op te roepen om ook mee te strijden door middel van het doen van een donatie via jouw persoonlijke

Nadere informatie

t Korenpraatje Namens de directie en het team Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda

t Korenpraatje Namens de directie en het team Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Nieuwsbrief van vrijdag 22 december 2017 nummer: 8 t Korenpraatje Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat 4 5704 AN Helmond 0492-511604 Op de agenda 8 januari 2018 Haarcontrole 19 januari 2018 Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel November 2012 Het is de tijd van. Het is alweer november en het einde van het jaar 2012 is in zicht. Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land, wat altijd weer een bijzondere

Nadere informatie

Wij rekenen graag op u!

Wij rekenen graag op u! VV Dongen 90 jaar 1 VV Dongen is opgericht op 23 augustus 1923. Dat betekent dat 2013 een heel bijzonder jaar wordt. VV Dongen bestaat 90 jaar en dat gaan we vieren! Tijdens ons jubileumjaar organiseren

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk A.van Beerendonk Van: VVV Midden-Limburg namens VVV Midden-Limburg Verzonden: dinsdag 6 oktober 2015 16:14 Aan: Griffie

Nadere informatie

HOSPATILITY FC UTRECHT

HOSPATILITY FC UTRECHT HOSPATILITY FC UTRECHT FC UTRECHT BUSINESS CLUB Geniet van een buitengewone ervaring De FC Utrecht Hospitality programma s zijn een uitstekende gelegenheid om Utrecht en FC Utrecht te beleven. Door het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters. Algemeen. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters. Algemeen. Beste ouders, NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juni 2014 Algemeen Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van juni 2014. De laatste nieuwsbrief was in maart,

Nadere informatie

SOCIAAL VERSLAG 2017 VOORWOORD OVER BOOKS4LIFE GOEDE DOELEN GRONINGEN UTRECHT EINDHOVEN 17 NIJMEGEN 19 TILBURG AMSTERDAM

SOCIAAL VERSLAG 2017 VOORWOORD OVER BOOKS4LIFE GOEDE DOELEN GRONINGEN UTRECHT EINDHOVEN 17 NIJMEGEN 19 TILBURG AMSTERDAM SOCIAAL VERSLAG 2017 VOORWOORD 4 OVER BOOKS4LIFE 6 GOEDE DOELEN 7 GRONINGEN 11 UTRECHT 13 EINDHOVEN 15 TILBURG 17 NIJMEGEN 19 AMSTERDAM 21 1 VOORWOORD Ruim tien jaar na de oprichting van Books 4 Life in

Nadere informatie

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken Jaargang 7, nr.2, oktober 2018 Beste lezer, Voor u ligt de laatste Nieuwsbrief van de Voedselbank Eindhoven met daarin een aantal recente acties en twee oproepen aan u. Allereerst de uitnodiging om op

Nadere informatie

HOSPITALITY FC UTRECHT

HOSPITALITY FC UTRECHT HOSPITALITY FC UTRECHT FC UTRECHT HOSPITALITY GENIET VAN EEN BUITENGEWONE ERVARING De FC Utrecht Hospitality programma s zijn een uitstekende gelegenheid om Utrecht en FC Utrecht te beleven. Door het leveren

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord 2 3. Wat verstaan wij onder agressie 3 4. Agressiebeleid: 4 Bijlage I; Introductiebrief 5

INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord 2 3. Wat verstaan wij onder agressie 3 4. Agressiebeleid: 4 Bijlage I; Introductiebrief 5 Agressieprotocol Omnia Wonen INHOUDSOPGAVE: Hfd.stuk Paginanr. 1. Voorwoord 2 3. Wat verstaan wij onder agressie 3 4. Agressiebeleid: 4 Bijlage I; Introductiebrief 5 2 1. VOORWOORD Van tijd tot tijd is

Nadere informatie

Acties organiseren door kinderen en scholen

Acties organiseren door kinderen en scholen Acties organiseren door kinderen en scholen Inleiding Wat leuk dat jullie geld willen inzamelen voor de Plastic Soup Foundation! Wij hebben verschillende soorten acties bedacht die makkelijk en leuk zijn

Nadere informatie

Bestuurlijk rechtsoordeel

Bestuurlijk rechtsoordeel Bestuurlijk rechtsoordeel Kenmerk: 25720/2011010535 Betreft: Toelaatbaarheid van het noemen en vermelden van bedrijven en instellingen die een bijdrage leveren aan de actie Serious Request 2011 Bestuurlijk

Nadere informatie

Na de kerstvakantie starten de volgende leerlingen in de Vlinderklas:

Na de kerstvakantie starten de volgende leerlingen in de Vlinderklas: PCBS Julianaschool 4 december Nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie starten de volgende leerlingen in de Vlinderklas: Shania Bierkens Dean Frijters Stijn Vormeer Wij heten hen van harte welkom en wensen

Nadere informatie

WEEKBRIEF DREEFSCHOOL

WEEKBRIEF DREEFSCHOOL WEEKBRIEF DREEFSCHOOL Hoofdgebouw Dependance Dreef 20, Kleine Houtweg 24 2012 HS Haarlem 2012 DA Haarlem Tel. 023 5312912 Tel.023 7110456 www.dreefschool.nl info@dreefschool.nl directeur: Jan Vos van Marken

Nadere informatie

Zonder hulp: zinnen maken met signaalwoorden

Zonder hulp: zinnen maken met signaalwoorden 1. Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. 2. Lees de tekst actief. Kom je nog moeilijke woorden tegen in de tekst? Gebruik dan de woordhulp. Kom je een verband tegen? Zet dan pijlen tussen

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Voorwoord. Opbrengst Plantage Trots. Bedankt OR en hulpouders

Voorwoord. Opbrengst Plantage Trots. Bedankt OR en hulpouders Voorwoord De kerstperiode is voor velen een moment van samen zijn. Als de kerstdagen aanbreken zullen de meeste kinderen van onze school samen met hun ouders, familie en / of vrienden bijeenkomen om dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Oudercommissie Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 26 november 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

SOCIAAL VERSLAG 2017

SOCIAAL VERSLAG 2017 SOCIAAL VERSLAG 2017 OxfamN BOOKS4LIFE 2017 Wij bedanken Oxfam Novib en Amnesty International voor het ter beschikking stellen van het beeldmateriaal. VOORWOORD OVER BOOKS4LIFE GOEDE DOELEN GRONINGEN UTRECHT

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Jua Rescue Center en Children s Home

Jaarverslag 2015 Stichting Jua Rescue Center en Children s Home Jaarverslag 2015 Stichting Jua Rescue Center en Children s Home 1 Inhoud 1. Jua Rescue Center p. 3 1.1 Bereik 1.2 Activiteiten 1.3 Samenwerking 1.4 Personeel 1.5 De Nederlandse stichting 2. Financiën p.

Nadere informatie

Lachen is leuk, uitlachen niet.

Lachen is leuk, uitlachen niet. Kind op maandag. Jaargang 1 nummer 31 17-4-2015 Een ander mens. Saulus moet niets hebben van de mensen die in Jezus geloven, hij zit achter hen aan. Maar onderweg spreekt Jezus hem aan. Saulus wordt een

Nadere informatie

Steun de Johan Cruyff Foundation 2015

Steun de Johan Cruyff Foundation 2015 Steun de Johan Cruyff Foundation 2015 De Johan Cruyff Foundation ontwikkeling. Kinderen hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Door beweging en spel worden kinderen fitter. Ze leren omgaan

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK INHOUD 1. Introductie Midzomernachtduik 2. Ambassadeur Nick Driebergen 3. Meld jouw actie aan bij Spieren voor Spieren 4. Hoe geld ophalen? 5. Maak jouw Midzomernachtduik sponsorpagina aan 6. Organiseer

Nadere informatie

VROUWEN. één team één passie één doel

VROUWEN. één team één passie één doel VROUWEN één team één passie één doel Je hoeft geen visionair te zijn om te zien dat je hier met een enorme groeimarkt te maken hebt. Dat schept ook nieuwe kansen voor Roetgerink Mode en Schoenen. Paul

Nadere informatie

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel.

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel. Beste leerling, Wij vinden het erg leuk dat jij informatie opvraagt, voor het houden van een spreekbeurt over de voedselbank. Met het downloaden van deze toolkit heb je alle benodigde informatie binnen

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

FRC Team 5412 Challenging the impossible

FRC Team 5412 Challenging the impossible FRC Team 5412 Challenging the impossible FIRST Impossible Robotics is opgericht in augustus 2014 en is een non-profit organisatie. Het team bestaat uit vijftien leden die hoofdzakelijk uit het noorden

Nadere informatie

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen ONZE CLUB Samen HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL VOORWOORD Philippe van Esch SAMEN NOG BETER WORDEN Helmond Sport wil een open club zijn, waar je makkelijk binnen kunt stappen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 Soesterberg, 13 januari 2015

Nieuwsbrief 9 Soesterberg, 13 januari 2015 Gen.Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl Nieuwsbrief 9 Soesterberg, 13 januari 2015 Beste ouders, verzorgers,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

GROEP 5/6 ZOCHT HET DICHTERBIJ: HET VAN ABBEMUSEUM!

GROEP 5/6 ZOCHT HET DICHTERBIJ: HET VAN ABBEMUSEUM! Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 8 december 2016 nummer 13 Belangrijke data

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden. Gegevens

Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden. Gegevens Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden Bestuursverslag 2015 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Ricardo van Rhijn Foundation. Met dit verslag willen wij als bestuur van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2014

Nieuwsbrief november 2014 Nieuwsbrief november 2014 Beste ouder(s) / verzorger( (s), Nieuwbouw De bouw verloopt nog steeds voorspoedig. Aan de achterzijde zijn al kozijnen geplaatst Bedankt Lieve kinderen, team en ouders, Wat hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Veldpost. Nieuwsbrief van Het Veldhuis. 15 december Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:

Veldpost. Nieuwsbrief van Het Veldhuis. 15 december Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Veldpost Nieuwsbrief van Het Veldhuis 15 december 2016 Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Kerst op het Veldhuis Kerstviering 21 december Kersdiner 21 december Voor uw agenda Kerst op het Veldhuis Als

Nadere informatie

jaargang 2. nr.1. januari 2016

jaargang 2. nr.1. januari 2016 NIEUWSBRIEF jaargang 2. nr.1. januari 2016 Geachte sponsoren, relaties, Bijgaand de 2 e nieuwsbrief. Zoals wij u in december 2015 al informeerde willen wij u maandelijks bijpraten over alles en nog wat

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 27 7 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 10-04 Luca, groep 3 10-04 Roos, groep 1B 11-04 Stan, groep 1B

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Sportproject de Beugel. Evaluatie verslag

Sportproject de Beugel. Evaluatie verslag Sportproject de Beugel Evaluatie verslag Heerenveen, 20-11-2012 Sportstad Heerenveen Abe Lenstra boulevard 23Q 8448 JA Heerenveen Inhoudsopgave Inleiding 1. Algemene gegevens 2. Resultaten o Het project

Nadere informatie

UNICEF algemene informatie

UNICEF algemene informatie UNICEF algemene informatie Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk UNICEF helpt kinderen in de hele wereld UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De opdracht van UNICEF is:

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 ZWEM EN POLOCLUB NUNSPEET - NUNSPEET - SPORTVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 ZWEM EN POLOCLUB NUNSPEET - NUNSPEET - SPORTVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 ZWEM EN POLOCLUB NUNSPEET - NUNSPEET - SPORTVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Zwem en Poloclub Nunspeet heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het uitbrengen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Jaargang 27 Nummer 4 De komende maand: Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering. s Middags les volgens normaal programma. 7 december 2017 Kunstuitleen groep 6 7 december 2017

Nadere informatie

11 & 12 juni 2016 meer

11 & 12 juni 2016 meer 0 RIJDEN LIVE VOLG DE WEDST ERATOR.COM/ OP TOERNOOIGEN WK 11 & 1 juni 016 meer Sportpark Midden m Amsterda WK.NU 0 0De 16e editie van het WK Nederland gaat in het weekend van 11 en 1 juni 016 van start.

Nadere informatie

Sponsorplan Triathlon Team H.O.P.E.

Sponsorplan Triathlon Team H.O.P.E. Sponsorplan Triathlon Team H.O.P.E. 2014-2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Wie zijn wij en wat doen wij... 4 Contactgegevens Team H.O.P.E.... 4 Logo en shirt Team H.O.P.E.... 4 Sponsoring bij Team H.O.P.E....

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 11 nummer 28 donderdag 2 april 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Hulp tijdens Sinterklaas Pietengym GGD flits (ingezonden bericht) Vergadering ouderbetrokkenheid Serious Request Kom in actie voor 3FM Serious Request Dance & Ballet

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

Portfolio. Stichting Achterhoekrunners Team 84. Roparun 23-25 mei 2015. www.achterhoekrunners.nl

Portfolio. Stichting Achterhoekrunners Team 84. Roparun 23-25 mei 2015. www.achterhoekrunners.nl Portfolio Stichting Achterhoekrunners Team 84 Roparun 23-25 mei 2015 www.achterhoekrunners.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... Van de voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk. Het is de tijd van. Het Stationneke De knaptak van Raai de Kraai. November 2012

Nieuwsbrief Waalwijk. Het is de tijd van. Het Stationneke De knaptak van Raai de Kraai. November 2012 Nieuwsbrief Waalwijk November 2012 Het is de tijd van. Het is alweer november en het einde van het jaar 2012 is in zicht. Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land, wat altijd weer een bijzondere

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij het recht hebt om je eigen rechten te kennen, hebben wij dit boekje speciaal

Nadere informatie

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals PROGRAMMABOEKJE Zaterdag 7 september 2013 Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- Pim Mulier sportpark DSS - Ex-internationals Welkom Trainer DSS DSS van 7 oktober 1919 is bijna 94 jaar oud en, met ruim 1200 leden, één

Nadere informatie

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika,

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Na het overwinnen van een aantal hindernissen heeft dan toch afgelopen februari heeft de train-de-trainer plaatsgevonden in Kaapstad. N.a.v

Nadere informatie

Saskia van Berkel, locatieleider Praktijkonderwijs Accent Amersfoort. Jaargang 8, nummer 4, 19 december 2014

Saskia van Berkel, locatieleider Praktijkonderwijs Accent Amersfoort. Jaargang 8, nummer 4, 19 december 2014 Jaargang 8, nummer 4, 19 december 2014 Afgelopen maandag hebben de leerlingen een lichtje gekregen. In de weekopening hebben we het gehad over wat licht brengen kan opleveren. Hoe je aan iemand kunt denken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samen... goed voor later Het kindercentrum als democratische oefenplaats

Nieuwsbrief Samen... goed voor later Het kindercentrum als democratische oefenplaats Nieuwsbrief Samen... goed voor later Het kindercentrum als democratische oefenplaats April 2013 Voorwoord Beste kernteamleden, Sinds de vorige nieuwsbrief is er weer heel veel actie geweest in ons KINDwijzer

Nadere informatie

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 De e-kwaker Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 Hierbij de eerste e-kwaker van 2019! In deze e-kwaker worden jullie weer

Nadere informatie

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen jaarverslag 2013 voorwoord Met enige trots biedt de Stichting Vrienden van Rosa Manus hierbij haar jaarverslag 2013 aan. Een jaar waarin we in staat waren om nieuwe vrienden te werven, waarin we een aantal

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie