PHOTOSHOP pengereedschap

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PHOTOSHOP pengereedschap"

Transcriptie

1 PS PHOTOSHOP pengereedschap COMMANDO S Pen met rondje = Pen op 1 e gemaakte Ankerpunt. Klik op dit Ankerpunt voor een Gesloten-pad Pen met vierkantje = Pen op laatste Ankerpunt van een Open-pad. Klik om Pad te verlengen Pen met een ster = Er kan een nieuwe Pad gemaakt worden. Pen met een schuin streepje = Pen op laatste gemaakt Pad, die nog niet is afgesloten. Sleep om... Richtingslijnen te krijgen en klik voor het volgende Ankerpunt. Pen met rondje in rondje = Pen op 1 e gemaakte Ankerpunt van een Pad die nog niet is afgesloten. Opties bij Pen: Kies: Pad. Kies: Elastisch. Kies: Automatisch (daarmee kan je Ankerpunten toevoegen en verwijderen met de Pen) Opties bij Direct selecteren ANKERPUNT VORMEN Ankerpunt is een Vierkantje (met alleen de contouren). Dit is zowel bij Ankerpunt omzetten als bij Direct selecteren. Hoekpunt Ankerpunt is een Vierkantje (niet donker) met een enkele Richtingslijn. Er is op een enkele segment geklikt met Ankerpunt omzetten of Direct selecteren. Door op een Ankerpunt te klikken komt de Richtingslijn van het andere Segment in beeld. Ankerpunt is een gevuld Vierkantje. Bij het maken van een Pad als laatst gemaakte Ankerpunt. Er is met Ankerpunt omzetten op een Ankerpunt geklikt. Als er Richtingslijnen waren zijn deze nu verdwenen. Er is met Direct selecteren op een Ankerpunt geklikt. Als er Richtingslijnen weerzijden van het Ankerpunt waren, komt de tweede nu ook in beeld. Ankerpunten zijn allen met donkere Vierkantjes. Het pad is aangeklikt met Padselectie. Door hierna voor Direct selecteren te kiezen zijn alle richtingslijnen zichtbaar en te bewerken. Het Pad is nog steeds geselecteerd en te verplaatsen door een Ankerpunt te verslepen. Klik naast het Pad om dit op te heffen. Ankerpunt is een donker Vierkantje met een of twee Richtingslijnen. Er is met Direct selecteren op een Ankerpunt geklikt. Als er Richtingslijnen weerzijden van het Ankerpunt waren, komt de tweede in beeld (die gemaakt is met Ankerpunten omzetten).

2 PS ANKERPUNT OMZETTEN gebruiken Richtingslijnen toevoegen = Hoekpunt omzetten naar Curvenpunt Linkermuisklik op Hoekpunt en sleep. Er ontstaat een vloeiende Curvenpunt. De Curve gaat zonder knik van het ene naar het ander Segment. Richtingslijnen verwijderen = Curvenpunt omzetten naar een Hoekpunt Linkermuisklik eenmaal op Curvenpunt. Richtingslijnen: vloeiende Curvenpunt breken (breken altijd bij 2 e toepassing) Linkermuisklik op richtingspunt en sleep. Elk Segment krijgt nu weerszijde van het Ankerpunt heeft een eigen curve. Richtingslijnen: gebroken curve weer voorzien van een vloeiende curve Linkermuisklik op Curvenpunt en sleep Richtingslijnen en richtingspunten wijzigen = Curven van de Segmenten wijzigen Zodra richtingspijl geselecteerd wordt veranderd de vloeiende curve in een geknikte curven. Die elk apart gewijzigd kunnen worden. Opmerking: Als het Curvenpunt vloeiend moet blijven gebruik dan Direct selecteren. Ankerpunten onzichtbaar maken Linkermuisklik in of buiten het pad Ankerpunten zichtbaar maken Linkermuisklik op het Pad Ankerpunten worden weer zichtbaar zonder zichtbaarheid van de richtingspijlen. Klik op een Segment met een curve. Richtingspijl(en) van alle Ankerpunten weer worden zichtbaar. Pad geheel verplaatsen Selecteer het Pad met een selectiekader. Linkermuisklik op het Pad en sleep. Esc-toets om te beëindigen. Curve wijzigen door middel van klikken op het segment (niet toepassen) Linkermuisklik in het midden van een Segment en sleep. Er komen er allemaal vreemde lijnen. Maar het padcomponent blijft heel. Te dicht bij het curvenpunt gaat het mis. Er komt een breuk bij de segmenten. Een recht Segment (geen curvenpunten weerzijden) verplaats zonder problemen. Ankerpunten verplaatsen Gebruik hiervoor Direct selecteren Richtingspijlen die een hoek vormen draaien en curve wijzigen Gebruik hiervoor Direct selecteren

3 PS DIRECT SELECTEREN gebruiken Hoekpunt of Curvenpunt verplaatsen Linkermuisklik op het Ankerpunt en sleep. Curve wijzigen door middel van richtingslijnen Linkermuisklik op betreffende richtingspijl voor het meest te wijzigen Segment en sleep het richtingspunt. Bij een vloeiend Curvenpunt wijzigt ook de naastgelegen Segment. Richtingspijlen die een hoek vormen draaien en curve wijzigen Linkermuisklik op een richtingspijl gevolg door alt-toets en sleep. Ankerpunten onzichtbaar maken Linkermuisklik in of buiten het Pad Ankerpunten zichtbaar maken Linkermuisklik op het Pad Ankerpunten worden weer zichtbaar zonder zichtbaarheid van de richtingspijlen. Klik op een segment met een curve. Richtingspijl(en) worden zichtbaar. Pad geheel verplaatsen Selecteer het Pad met een selectiekader. Linkermuisklik op het Pad en sleep. Esc-toets om te beëindigen. Richtingslijnen gebroken curve weer voorzien van een vloeiende curve Hiervoor moet men Ankerpunten omzetten gebruiken Curve wijzigen door middel van klikken op het Segment (niet toepassen) Klik in het midden van een segment en sleep. Er komen er allemaal vreemde lijnen. Maar het padcomponent blijft heel. Te dicht bij het curvenpunt gaat mis. Er komt een breuk bij de segmenten ernaast Een recht segment (geen curvenpunten weerzijden) verplaats zonder problemen.

4 PS ANKERPUNT bewerkingen A1 A2 A3 Ankerpunten verwijderen, stap voor stap, tijdens het maken van een pad Toets Delete eenmaal of meerdere keren. Ankerpunt (Hoekpunt) toevoegen op een bestaand Segment Kies gereedschap: Ankerpunt toevoegen. Linkermuisklik met muis op het Pad. Kies gereedschap Pen en kies in optie balk voor Automatisch >linkermuisklik op een Segment Ankerpunt verwijderen (Hoekpunt, of Curvepunt) Kies gereedschap: Ankerpunt verwijderen. Linkermuisklik met muis op het te verwijderen Ankerpunt. Kies gereedschap Pen en kies in optiebalk voor Automatisch > linkermuisklik op Ankerpunt. A4 Ankerpunten verplaatsen, een of meer (inclusief de Segmenten) Kies gereedschap Direct selecteren. Selecteer één of meer Ankerpunten ( voor meerdere de shift-toets ingedrukt houden). Ankerpunt of Segment met muis verplaatsen. A5 A6 A7 Ankerpunten zichtbaar maken Kies gereedschap Direct selecteren of Ankerpunten omzetten. Linkermuisklik op het Pad. Kies gereedschap Pad selectie. Linkermuisklik het Pad. Geeft ingevulde vierkantjes. Ankerpunt: Curvepunt omzetten naar Hoekpunt Kies gereedschap Ankerpunt omzetten. Linkermuisklik op Ankerpunt. Ankerpunt: Hoekpunt omzetten naar Curvepunt: Kies gereedschap Ankerpunt omzetten. Linkermuis op Ankerpunt en sleep.

5 PS PAD bewerkingen P1 Open Pad verlengen Klik met gereedschap Pen op de laatste of eerste Ankerpunt en klik met Pen elders. P2 P3 P4 P5 Pad geheel verplaatsen Kies gereedschap Padselectie. Linkermuis op Pad en sleep. Pad(en) verwijderen Kies Padselectie > muis ergens in het beeld > linkermuisklik > kies Pad verwijderen. Paden afsluiten: Open pad: Klik op gereedschap Pen. Gesloten pad: Linkermuisklik het eerste Ankerpunt. Als de Pen juist is geplaatst, verschijnt een Pen met een O teken. Klik om het Pad af te sluiten. Padenpalet Zodra een Pad getekend wordt komt er in het Padenpalet een Laag te staan, met naam Tijdelijk pad. P6 Pad: Tijdelijk pad omzetten naar Werkpad Dubbelklik op de laag van het Pad in Padenpalet >> Geef een naam in getoond venster > OK. Kies Pad opslaan in menu Padenpalet. Sleep de laag Tijdelijk Pad naar knop Nieuw pad in Padenpalet. Naam pad wordt: Pad 1 P7 P8 Pad: Selectie maken van een pad Rechtermuisklik een Pad >> kies Selectie maken >> geef Doeselstraal op >OK kies Selectie maken in padenpalet >> geef Doeselstraal op >OK kies in Optiebalk: Selectie >> geef Doeselstraal op >OK Pad uit padenpalet verwijderen Activeer de laag in het Pad in Padenpalet > Klik op icoon Prullenbak >> Pad..verwijderen > OK. P9 Paden bewerken of toevoegen in gemaakt pad. Activeer de laag betreffend Pad in Padenpalet > maak bewerking. P10 Pad: Tweede of meerdere paden maken Kies Nieuw pad in menu Padenpalet > geef een naam > OK P11 Pad: Selectiekaders omzetten naar een pad Kies Tijdelijk pad maken van selectie in het menu van Padenpalet.

6 PS RICHTINGSLIJNEN bewerkingen R1 Richtingslijnen aanbrengen bij een Hoekpunt Kies : Ankerpunt omzetten. Linkermuisklik op het Ankerpunt en sleep. Er ontstaat nu een Vloeiend curvenpunt. Richtingslijnen staan nu tegenover elkaar in een lijn. Als hierna Richtingspunt wordt versleept breken de lijnen in 2 aparte Richtingslijnen. Is dit niet de bedoeling gebruik dan Direct selecteren om curven te wijzigen. R2 Curve van Segmenten wijzigen Selecteer het Segment. Met Direct selecteren het Richtingspunt met ingedrukte linkermuisknop slepen. Bij Richtingslijnen in een lijn (Vloeiend punt) veranderd ook de curne van het naast gelegen segment. Bij een gebroken richtingslijnen (geknikt) veranderd alleen de curve ven het geselecteerde segment. R3 Vloeiende curven wijzigen in geknikte curven Vloeiend curvenpunt naar Geknikt curvenpunt Kies direct selecteren. Klip met alt-toets op het Richtingspunt en sleep. Elk Richtingslijn is nu onafhankelijk toe te passen. R4 Richtingslijnen die geknikt zijn weer koppelen tot een lijn Geknikt curvenpunt naar Vloeiend curvenpunt. Kies: Ankerpunt omzetten. Linkermuisklik op het Ankerpunt en sleep. Er ontstaat nu een Vloeiend curvenpunt. Bij verdere toepassing van Ankerpunt omzetten wijzigt het vloeiend zijn weer in een knik. Ga dus nu naar Direct omzetten voor verdere bewerking. R5 Richtingslijnen die geknikt zijn in zijn geheel draaien Kies: Direct selecteren. Klip met alt-toets op het Richtingspunt en sleep. R6 Een van de Richtingslijnen verwijderen van een Curvenpunt Sleep een Richtingspunt naar het Ankerpunt dmv Ankerpunt omzetten of Direct selecteren. DIVERSEN handelingen bij Richtingslijnen 1. Richtingslijnen: Met Ankerpunten omzetten richtingslijnen aanbrengen. Het eerste ankerpunt geeft 2 richtingslijnen. Bij het maken van de volgende komt ook deze met 2 richtingslijnen, maar bij de eerste is nu een richtingslijn. Echter deze geld voor beiden zijden van het ankerpunt. Bij het maken van de 3 e is de laatste met 2 richtingslijnen, de een na laatste met een richtingslijn en de daarvoor gemaakte hebben geen richtingslijnen meer. Wordt er op een segment geklikt dan komen ter weerzijden alleen richtingslijnen voor dat segment. Wanneer Direct selecteren wordt gekozen. En op een Ankerpunt of Segment wordt geklikt geeft het ankerpunt weer richtingslijnen en ook de daarop volgende ( bij een Segment weerszijden). Dus per Segment, mits deze bij Ankerpunt omzetten reeds richtingslijnen heeft gekregen. 2. Richtingslijnen: Bij Direct selecteren zijn alleen die richtingslijnen te voorschijn te halen, die gemaakt zijn bij Ankerpunten selecteren. Ze worden als enkele richtingslijn aangegeven, echter ze kunnen voor een of twee kanten gelden. Dit is afhankelijk van hoe ze bij Ankerpunt omzetten zijn gemaakt. 3. Richtingslijnen: Reeds gemaakte richtingslijnen zichtbaar maken: Met Ankerpunten selecteren: klik op een Segment. Bij aanwijzen van een volgend Segment verdwijnen de richtingslijnen van het vorige segment. Bij aanklikken van op het Ankerpunt worden de curven weer recht en moet opnieuw richtingslijnen aangebracht worden. Met Direct selecteren: klik op een Segment of klik op het Ankerpunt. Bij het klikken op een Ankerpunt komen de richtingslijnen van de Segmenten ter weerzijden van het Ankerpunt. Er zijn dus maximaal twee Segmenten actief met richtingslijnen.

7 PS VOORBEELD BEWERKINGEN Pad maken met Curvenpunten. Kies gereedschap Pen. Kies in optiebalk: Pad, Elastisch en Automatisch Klik in de afbeelding en sleep met de muis, klik nogmaals op een andere plaats en sleep met de muis, enzovoorts. Er ontstaat een Pad met Segmenten en Curvenpunten. Pad maken met Hoekpunten. Kies gereedschap Pen. Kies in optiebalk: Pad, Elastisch en Automatisch. Klik in de afbeelding, klik nogmaals op een andere plaats, enz. Er ontstaat een Pad met Segmenten en Hoekpunten. Pad bewerken mbv. Ankerpunten dmv: Ankerpunt omzetten: Dit wanneer het Pad uit rechte segmenten bestaat. De Ankerpunten eerst wijzigen dmv. Ankerpunt omzetten naar in Curvenpunten. Klik op een Hoekpunt en sleep met de muis. (geeft richtingslijnen) Klik op een richtingspunt en sleep in een richting. Er ontstaat een vloeiende kromme. Het richtingspunt voor de tweede keer aanklikken geeft een gebroken richtingslijn. Pad bewerken mbv. ankerpunten dmv: Direct selecteren: Dit wanneer het Pad reeds Curvenpunten heeft. Kies Direct selecteren. Klik op een richtingspunt en verplaats muis. Een langer richtingslijn geeft grotere vloeiende kromme. Met alt-toets en klikken op een richtingspunt, daarmee zijn de richtingslijnen gebroken.

8 PS TEKST maken op een Tijdelijk-Pad met een Pen Tekst loopt in de richting waarin Ankerpunt omzetten aan het Pad zijn toegevoegd. Als Horizontale tekst op een Pad wordt gemaakt, worden de letters loodrecht op de basislijn weergegeven. Als verticale tekst wordt ingevoerd, worden de letters parallel aan de basislijn weergegeven. Tekst invoeren Gereedschap Horizontale tekst of Verticale tekst. ( Masker, zie verdere omschrijving) Muis op Pad, zodat Basislijnindicator zich op het Pad bevindt en linkermuisklik. Er komt nu een Invoegpunt. Maak tekst. Gemaakte tekst langs het Pad slepen Gereedschap Direct selecteren of Padselectie plaatsen op de tekst. Linkermuisklik en sleep langs het Pad. ( Zorg dat muis niet naar de andere kant van het Pad komt. Tekst komt dan aan de andere kant van het Pad.) Tekst naar de andere kant van het Pad Gereedschap Direct selecteren of Padselectie plaatsen op de tekst. Linkermuisklik en sleep de tekst naar de andere zijde van het Pad. Verplaatsen van Pad met tekst Gereedschap Padselectie of gereedschap Verplaatsen. Linkermuisklik op het Pad en sleep naar een nieuwe locatie. ( Niet op de Tekst klikken, daar anders de Tekst alleen verplaats) Vorm van het Pad wijzigen Gereedschap Direct selecteren. Linkermuisklik op een Ankerpunt en wijzigt richtingslijnen. Tekst: grootte, lettertype en kleur wijzigen. Gereedschap Tekst Selecteer de tekst. Linkermuisklik op de tekst en sleep. Wijzig in Optiebalk het nodige en bevestigt de wijziging in de Optiebalk Pad verwijderen Kies Padselectie > muis ergens in het beeld > linkermuisklik > kies Pad verwijderen. Lagenpalet Zie ook lagenpalet. Hier is nu een tekstlaag gekomen. Masker voor horizontale tekst en verticale tekst. Na gemaakte tekst en Lagenpalet geopend te hebben. Tekst is nu een selectie van knipperende streepjes. Activeer een Selectie gereedschap. Linkermuisklik in de tekst selectie. Kies: Laag via kopiëren. Gevolg een laag met alleen de tekst.

9 PS TEKST maken als een cirkel Gereedschap: Ovaal Maak met shift-toets en linkermuisknop ingedrukt houdend een cirkel. Tekst maken Gereedschap: Tekst. Wijzig in bijbehorende Optiebalk lettertype, hoogte en kleur. Linkermuisklik op de cirkel en maak tekst. Na tekst geschreven te hebben: Enter of op V-teken in optiebalk. Gevolg: De cirkel is weg. De cirkel (pad) terug halen Gereedschap: Padselectie (of: Kies palet Paden en klik onder de laag Tekstpad) Tekst wijzigen. Gereedschap Tekst: Dubbellinkermuisklik op het tekst miniatuur in lagenpalet. Wijzig eea in Optiebalk. Enter of op V-teken in optiebalk. Gevolg: De cirkel is weg. Verplaatsen van de tekst (pad in zicht) Gereedschap: Padselectie Muis naar beginpunt van de tekst (muis veranderd: een streep met een pijltje naar rechts) en sleep. Verplaatsen van de het beginpunt (pad in zicht) Gereedschap: Padselectie Muis naar het kleine rondje op het pad (muis veranderd: een streep met een pijltje naar links) en sleep. Tekst naar andere zijde van het pad. Gereedschap: Padselectie Muis naar de tekst (muis veranderd: een streep met een pijltje naar rechts) en sleep naar de ander zijde. Pad met tekst verslepen Padenpalet: Selecteer Tijdelijk pad en Tekstpad. Als dit niet al het geval is. Gereedschap: Verplaatsen. Muis in de cirkel en sleep. Cirkel met tekst vergroten Gereedschap: Verplaatsen. Met shift-toets en linkermuis ingedrukt houdend een hoek verslepen > Enter Gereedschap: Handje (om commando Verplaatsen op te heffen) Circel verwijderen Padenpalet: Linkermuisklik onder de laag Tekstpad (dus niet in de laag) nico van den berg

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-05-01 Omgaan met de pengereedschappen Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Je kunt delen van een foto selecteren. Dat doe je met de selectiegereedschappen. Je

Nadere informatie

Meester in het gebruiken van de pen in 30 minuten

Meester in het gebruiken van de pen in 30 minuten http://psdfan.com/tutorials/drawing/become-a-master-of-the-pen-tool-in-under-30-minutes/ Meester in het gebruiken van de pen in 30 minuten Dit willen we tekenen met de pen Stap 1 Afbeelding downloaden,

Nadere informatie

Doorlopend patroon. Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan.

Doorlopend patroon. Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan. Doorlopend patroon Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen zijn vaak voorzien van een opdruk, een dessin. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan. In b.v. 3D max worden ook

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm 1) Open de afbeelding les06 koppel.jpg We proberen die foto eerst een klein beetje te verbeteren. Wil je meer weten over kleurcorrecties dan kan je

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/ Foto Effect maken Startfoto Eindresultaat Copyright Stap 1: Open je afbeelding en dupliceer (Ctrl + J) de achtergrondlaag = laag1 Stap 2: Voeg

Nadere informatie

4. Getekende objecten bewerken

4. Getekende objecten bewerken 4. Getekende objecten bewerken In het vorige hoofdstuk hebben we het gereedschap voor het tekenwerk bekeken, maar als er iets fout gaat dan moeten we dat ook kunnen verbeteren, dit doen met de verschillende

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-magicians-hat-in-photoshop/ Toverhoed Tutorial Details : Photoshop CS of Nieuwer Voor beginners 30 tot 50 minuten. Stap 1 Nieuw document :

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff)

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Beginfoto Bijsnijden 1) Open de afbeelding les19 Schaakbord.jpg en snij de foto bij zodat het bovenste donker groene deel wat verdwijnt. (Gereedschap Uitsnijden, in

Nadere informatie

Selectietechnieken / Affiche

Selectietechnieken / Affiche Selectietechnieken / Affiche Maak een affiche van personen die bij elkaar horen. Maak de personen vrijstaand met een van de selectietechnieken. Verwerk eventueel een foto van jezelf in het affiche. Affiche

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK Workshop 11 MicDigital Werken met tekst. In deze workshop gaan we werken met tekst. Tekst kan gebruikt worden in Photoshop om een affiche te maken, een wenskaart, menu enz. Wij gaan een CD hoes maken met

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

3. Tekentechnieken. Sommige symbolen zijn duidelijk, andere niet. Van links naar rechts staat het symbool (en de werkbalkknop) voor

3. Tekentechnieken. Sommige symbolen zijn duidelijk, andere niet. Van links naar rechts staat het symbool (en de werkbalkknop) voor 3. Tekentechnieken Ocad voorziet een aantal mogelijkheden om voorwerpen te tekenen, afhankelijk van de vorm van de voorwerpen. In de werkbalk vinden we de knoppen voor deze technieken. Sommige symbolen

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q)

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Pen (P) Tekst (T) Lijnsegment (\) Rechthoek (Q) Penseel (B) Potlood (N) Klodderpenseel (Shift+B) Gum (Shift +E) Roteren

Nadere informatie

Vloeiend en gummetje

Vloeiend en gummetje A d o b e I l l u s t r a t o r C S 4 B a s i s c u r s u s P i e t A l m e k i n d e r s Het is mogelijk om de vloeiendheid van het pad hoger of lager te zetten en u kunt ook aangeven of het pad uit veel

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

Afbeeldingen Module 11

Afbeeldingen Module 11 11. Afbeeldingen Er zijn veel manieren waarop u een afbeelding in kunt voegen in een tekst. U kunt bijvoorbeeld plaatjes die met een ander programma zijn gemaakt in uw documenten opnemen. Zo kunt u met

Nadere informatie

Achtergrond en foto - blz 1

Achtergrond en foto - blz 1 http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/photoshop-background/ Achtergrond en foto De foto wordt gebruikt en omgezet in een achtergrond. Er wordt gebruik gemaakt van de gereedschappen Selectiekader

Nadere informatie

3D deksel maken in Photoshop.

3D deksel maken in Photoshop. http://www.tutorial9.net/photoshop/draw-a-classy-3d-poker-chip-in-photoshop/ 3D deksel maken in Photoshop. Stap 1: Cirkel tekenen Nieuw document : 600 500px. Met vormgereedschap (U) een cirkel tekenen.

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Figuurtje tekenen - blz 1

Figuurtje tekenen - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-fun-red-haired-boy-character/ Figuurtje tekenen Tutorial Details : Photoshop CS3 - Beginner - 40 minuten Stap 1 Nieuw document : 2000 x 2000

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

http://psdfan.com/tutorials/designing/create-a-poster-celebrating-the-passing-of-spring/ Lente lesje Stap 1 Open een nieuw document : 1200 pixels breed en 800 hoog. Nieuwe laag, trek een radiaal verloop

Nadere informatie

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS...

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... Word 2 WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... 10 KIEZEN VAN 1 WOORD... 10 KIEZEN VAN 1 ZIN... 10 KIEZEN VAN

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel We gebruiken vier foto s met paddenstoelen. 1) Open een nieuw bestand bestand: 800 x 800 pix; RGB; Wit; 72 dpi Menu Bestand Nieuw

Nadere informatie

Cursus paint. Om Paint te openen klikken we op de knop "Start" in de taakbalk. We kiezen "Alle programma's" - "Bureau- Accessoires" - "Paint".

Cursus paint. Om Paint te openen klikken we op de knop Start in de taakbalk. We kiezen Alle programma's - Bureau- Accessoires - Paint. Cursus paint Om Paint te openen klikken we op de knop "Start" in de taakbalk. We kiezen "Alle programma's" - "Bureau- Accessoires" - "Paint". Titelbalk: hier staat de naam v.d. tekening/foto. Menubalk:

Nadere informatie

Tekst rond een bol laten roteren

Tekst rond een bol laten roteren Tekst rond een bol laten roteren Deze oefening gemaakt in CS3, kan ook in andere versies van photoshop. Is een eigen interpretatie van de weekles156 1) Nieuw psd document in Photoshop, neem het zeker niet

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

Intypen Tussenvoegen Selecteren

Intypen Tussenvoegen Selecteren Tekst akties Intypen - de afbeelding linksboven op de toets kan je met de hooflettertoets(shift) ingedrukt typen (bvb. hoofdletters, cijfers en tekens) - de afbeelding linksonder op de toets kan je gewoon

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003 Handleiding Paint 2003 www.dubbelklik.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Een doorzichtige wereldbol

Een doorzichtige wereldbol Een doorzichtige wereldbol Om een wereldbol te maken gaan we eerst een wereldkaart in Photoshop bewerken om daarna in Illustrator er een bol van te maken. Als we een doorzichtige wereldbol hebben, plaatsen

Nadere informatie

Kubus in CS5. Voor iedere zijde wensen we een andere afbeelding te gebruiken.

Kubus in CS5.  Voor iedere zijde wensen we een andere afbeelding te gebruiken. http://photoshopper27.blogspot.nl/2012/02/3d-cube-in-photoshop-cs5.html Kubus in CS5 Voor iedere zijde wensen we een andere afbeelding te gebruiken. Verzamel dus een zestal afbeeldingen; hieronder de gebruikte

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-07-01 Tekst en paden Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Je hebt al tekst geplaatst en bewerkt, maar je kunt in InDesign nog meer dingen doen met tekst. In deze

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. beginnen met excel

HOOFDSTUK 1. beginnen met excel HOOFDSTUK 1 beginnen met excel Inleiding Voor het betere rekenwerk in de bedrijfseconomie worden spreadsheets (rekenbladen) gebruikt. In dit hoofdstuk leer je omgaan met algemene basisbewerkingen in Excel:

Nadere informatie

Kleuraccent PP 2007. http://www.powerpoint-effecten.be. Bron : Julie Terberg MVP

Kleuraccent PP 2007. http://www.powerpoint-effecten.be. Bron : Julie Terberg MVP Bron : Julie Terberg MVP Kleuraccent PP 2007 1. Rechtsklik in de blanco dia > Achtergrond opmaken en kies een gepaste kleur 2. Invoegen > Afbeelding. Ga naar de map waar uw foto staat, klik hierop en dan

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Veel cursusmaterialen ontvang je in pdf. Om het digitaal werken eenvoudiger te maken, leer je in deze instructie hoe je gemakkelijk digitaal aantekeningen

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv212p-67t4 Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken Teksteffect 1) Bestand Nieuw : Teksteffect - blz. 1 2) Tekst

Nadere informatie

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster Les02 Uitselecteren van een bloem Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer een nieuwe

Nadere informatie

Onderwerp: tutorial uitknipmasker maken in Adobe Illustrator. Stap 1. Nieuw bestand in Adobe Illustrator:

Onderwerp: tutorial uitknipmasker maken in Adobe Illustrator. Stap 1. Nieuw bestand in Adobe Illustrator: Onderwerp: tutorial uitknipmasker maken in Adobe Illustrator Stap 1 Nieuw bestand in Adobe Illustrator: (Het nieuwe document moet precies zo zijn als onderstaande!) Let op: RGB Stap 2 Selecteer Typen (Sneltoets

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw :

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw : https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles 1) Bestand Nieuw : Embleem blz. 1 2) Dubbelklikken op de achtergrondlaag om te ontgrendelen, noem de laag basis Klik

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Fantasie manipulatie met foto's

Fantasie manipulatie met foto's http://wegraphics.net/tutorials/photoshop/how-to-create-a-fantasy-photomanipulation-inphotoshop/ Fantasie manipulatie met foto's In deze oefening wordt getoond hoe je foto's kan combineren tot een mooie

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop.

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop. http://psdfan.com/tutorials/designing/design-a-professional-laptop-advert/ Professionele laptop Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document.

Nadere informatie

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid)

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) 1 Banner De inhoud Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) op internet. Meestal een combinatie van afbeeldingen en teksten. De banner kun je gebruiken om te adverteren voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

14-T3 Computer tekenen (Coreldraw versie 11)

14-T3 Computer tekenen (Coreldraw versie 11) 14-T3 Computer tekenen (Coreldraw versie 11) Je gaat in deze opdracht met de computer leren werken in een tekenprogramma. Het begint met een aantal oefeningen. Daarna ga je jouw werkstuk tekenen. Daarna

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen http://jumbojet.eu/wordpress/?p=6223 Twitter tekenen In deze tutorial laat ik zien hoe je zelf een leuk Twitter vogeltje maakt voor op je weblog of website. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Snelstartgids FiloCAD2

Snelstartgids FiloCAD2 Snelstartgids FiloCAD2 Inleiding FiloCAD 2 Met deze korte inleiding leert u de belangrijkste functionaliteiten van het programma FiloCAD2 kennen. Als u een FiloCUT3 machine bezit en de licentie heeft ontvangen,

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl)

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL - II Het VERVOLG op de basisstappen Je hebt de basisstappen doorgenomen

Nadere informatie

Inhoud. Photoshop deel 2

Inhoud. Photoshop deel 2 Inhoud Inhoud I. Trucs en weetjes... 5 Werkomgeving... 5 Nieuw bestand maken... 5 Speciale achtergronden...6 Verschillende filters op de laag na elkaar toepassen... 6 Verschillende filters op de laag vanuit

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Lay-out en typografie

Lay-out en typografie GRAFISCHE CURSUSSEN Dirk Laurent Lay-out en typografie met Adobe InDesign CS Deel 3 tekenen en werken met beelden Beeldformaten Afmeting en resolutie Importeren Vorm veranderen Beelden insluiten Detoureren

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

Les09 Letters maken met foto erdoorheen

Les09 Letters maken met foto erdoorheen Les09 Letters maken met foto erdoorheen Eventjes een tussendoortje, na al de vorige lessen en nieuwe begrippen maken we eens wat eenvoudiger, nou ja ik heb makkelijk schrijven hé, maar samen lukt het wel.

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

2.6 Spreadsheets met Excel

2.6 Spreadsheets met Excel 2.6 Spreadsheets met Excel LEERDOEL Het beheersen van de basisprincipes van werken met spreadsheets. Werken met spreadsheets leer je alleen maar door daadwerkelijk achter een computer te gaan zitten. Deze

Nadere informatie

5. De basis. Ocad 11 De basis Een eerste tekening - Jos Bylemans

5. De basis. Ocad 11 De basis Een eerste tekening - Jos Bylemans 5. De basis In de menukeuze klikken we op view en op de keuze 4X, we kunnen hetzelfde doen door de shift in te drukken en dan op toets F9 te klikken. We klikken het symbool 502.000 aan (een verharde weg).

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2003

Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2003 Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2003 Achtergrond : Tekening van de kunstenares Jacquie Lawson Achtergrondkleur Kies bij voorkeur een donkere achtergrond zodat je de sneeuwvlokjes die

Nadere informatie

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor Trainingen Via de functieknop Trainingen creëer en bewerk je routes en trainingen van de verschillende trainingstypes: Catalyst, Video, GPS Rides en Virtual Reality. Nieuwe training Hier stel je een nieuwe

Nadere informatie

Twee afbeeldingen samenvoegen

Twee afbeeldingen samenvoegen Photoshop Klassiekers 343 Twee afbeeldingen samenvoegen Jarenlang is het samenvoegen van twee afbeeldingen een van de populairste Photoshop-technieken geweest. Tijdens het volgende project ga je niet alleen

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Les5 Foto s laten overvloeien

Les5 Foto s laten overvloeien Les5 Foto s laten overvloeien 1) Open het bestand les05 achtergrond.jpg: Menu Bestand Openen (Ctrl + O) zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer op als les05.psd in de

Nadere informatie

Coreldraw 12. Les 1 Artistieke tekst. The quick brown fox jumps over the lazy dog ARTISTIEKE TEKST EN ALINEATEKST.

Coreldraw 12. Les 1 Artistieke tekst. The quick brown fox jumps over the lazy dog ARTISTIEKE TEKST EN ALINEATEKST. Coreldraw 12 Les 1 Artistieke tekst Werken met tekst in Coreldraw kent 2 verschillende mogelijkheden. In de volgende lessen komen door middel van een aantal opdrachten zoveel mogelijk van deze opties aan

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie