Werken met het CMS van de Plaza

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werken met het CMS van de Plaza"

Transcriptie

1 Werken met het CMS van de Plaza Voor jij kunt beginnen hebben wij al het nodige werk gedaan. In de CMS hebben we de structuur aangemaakt en van elk item een voorbeeld geplaatst. Van ons ontvang je: een login (gebruikersnaam/wachtwoord) waarmee je kunt inloggen op een url waarop je de voortgang kunt volgen en je eigen werkzaamheden kunt controleren. Let op: het kan enkele minuten duren voordat wijzigingen zichtbaar zijn! Over het CMS Je gaat werken in het prijswinnende CMS Made Simple. Voordat we op jouw specifieke Plaza ingaan, beschrijven we eerst even de basisprincipes van het CMS en geven we je wat tips waarmee ook jij efficiënt met dit CMS kunt werken. Als je bent ingelogd zie je achter elk onderdeel in het overzicht een rij iconen staan: 1. Het groene vinkje geeft aan dat de pagina zichtbaar is. Dit kun je met een klik op het vinkje wijzigen 2. Met de blauwe pijltjes kun je de volgorde aanpassen. Wil je de volgorde geheel herzien, maak dan gebruik van de functie Pagina's herschikken boven in het scherm. 3. De previewfunctie (het vergrootglas) werkt in onze configuratie niet. Gebruik om je verrichtingen te controleren de url die je van ons ontving en ververs daar de pagina nadat je je wijziging in het CMS hebt opgeslagen. Houd rekening met een mogelijke vertraging van een paar minuten. 4. Met de twee velletjes papier kun je een onderdeel kopiëren. Dit is verreweg de snelste manier om jouw Plaza te vullen: maak steeds een kopie van onze voorbeeldpagina en pas daarin tabblad voor tabbblad alles aan wat van toepassing is. 5. Door op het pictogram met het potloodje te klikken, kun je de pagina bewerken (zie verder). 6. Met het prullenbakje gooi je een pagina weg. Als je niet zeker weet of je een pagina later nog nodig hebt, kun je hem met eerste groene vinkje beter onzichtbaar zetten dan weggooien.

2 Pagina's bewerken Als je een bestaande pagina wilt wijzigen of een gekopieerde pagina wilt voorzien van de juiste gegevens, open je het via het menu (zie op de vorige pagina bij 5). Boven aan elke pagina vind je deze opties: Versturen: sla wijzigingen op en ga terug naar het menu Annuleer: vergeet wijzigingen en ga terug naar het menu Toepassen: sla wijzigingen op, maar blijf binnen het onderdeel Het vergrootglaasje (preview) werkt in onze configuratie als gezegd niet. WYSIWIG Velden waarvoor opmaak is toegestaan zijn voorzien van een zogenaamde WYSIWYG-editor: What You See Is What You Get. Het gebruik van de opmaakfuncties is vergelijkbaar met het werken in Word. Als je met je muis over het menu beweegt, zie je wat de verschillende knoppen doen. De broncode van het betreffende onderdeel vind je via Gereedschap, rechtsboven. Let op: het is mogelijk dat we in het design van jouw Plaza bepaalde functionaliteiten hebben uitgeschakeld. Afbeeldingen en documenten Via de CMS kun je foto's en pdf'-documenten uploaden. De button achter het betreffende veld opent een map op onze server. Selecteer daarin de map die we voor jouw event hebben aangemaakt. Daar kun je via Bestand kiezen een of meerdere bestanden selecteren op jouw computer om die vervolgens in jouw map op onze server te plaatsen met Upload. Vervolgens selecteer je het bestand dat je wilt gebruiken. Vergeet niet om het onderdeel als je klaar bent op te slaan met Versturen of Toepassen.

3 De onderdelen van jouw Plaza 1. Home Op de Home-pagina van jouw plaza kun je via het CMS slechts de inhoud van het (in bovenstaand voorbeeld) witte blok linksboven en de vier magenta blokken daaronder wijzigen. De rest van de pagina (logobalk, programmabalk en interactiebalk) is hard gecodeerd of wordt vanuit Transmisión Livestreams gevuld. Voor jouw Plaza kan dit er uiteraard anders uitzien. Op basis van jouw briefing hebben we een en ander al vormgegeven en ingevuld. Tekstuele wijzigingen kun je zelf doen. Heb jij een meertalige Plaza, dan zul je zelf de vertalingen nog moeten toevoegen. Plaats bijvoorbeeld teksten in het Engels uitsluitend in de velden die daarvoor bedoeld zijn. 2. Programma Afhankelijk van jouw event kan een programma uiteenvallen in verschillende dagen en kan een programmaonderdeel weer verschillende subonderdelen hebben. De structuur binnen het CMS bepaalt hoe het programma er op de Plaza uit komt te zien. Bijvoorbeeld:

4 CMS: Weergave in Plaza: Voor elk item kun je een beschrijvende tekst toevoegen. Wil je een item verplaatsen naar een andere bovenliggende pagina, dan kun je dat zoals eerder omschreven doen via de blauwe pijltjes, via Pagina's herschikken of door de betreffende pagina te openen en in Navigatie een andere bovenliggende pagina te selecteren. 3. Sponsoren Binnen de Plaza is ruimte voor jouw sponsors. Deze worden getoond op de overzichtspagina. Daarnaast is voor elke sponsor een aparte pagina beschikbaar. Op deze pagina kun je de volgende content kwijt: een logo (maximaal 500 pixels breed, bij voorkeur een vrijstaande GIF of PNG, of eventueel een JPG met een witte achtergrond) een titel (meestal de naam van de sponsor) een korte omschrijving Bovenstaande content wordt op de overzichtspagina getoond. Voor de detailpagina kun je de informatie uitbreiden met: een langere tekst (met opmaakmogelijkheden) een video (via de embed-code van Vimeo of YouTube*) een foto (maximaal 1000 pixels breed)

5 namen van contactpersonen + adres. Wil je in plaats van het adres een link openen naar een persoonlijke chat met deze contactpersoon, dan regelen wij dat graag voor je. downloadbare bestanden (pdf). We willen je verzoeken de bestanden bij het uploaden in de voor jouw event aangemaakte map te plaatsen. * TIP! Embed je een YouTube-video? Vervang in de embed-code youtube.com dan door youtubenocookie.com. Daarmee voorkom je dat er onnodige cookies worden geplaatst!