nieuwsbrief Beste klanten, hierbij vindt u de 1 e nieuwsbrief van Leest u het even rustig door en doe er waar mogelijk uw voordeel mee.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwsbrief 2012-1 Beste klanten, hierbij vindt u de 1 e nieuwsbrief van 2012. Leest u het even rustig door en doe er waar mogelijk uw voordeel mee."

Transcriptie

1 Beste klanten, hierbij vindt u de 1 e nieuwsbrief van Leest u het even rustig door en doe er waar mogelijk uw voordeel mee. Bereikbaarheid Zivas: Op dit moment zijn we alleen bereikbaar via ons mobiele nummer en via het vertrouwde adres Heel erg vervelend voor u en voor ons. De reden: Zivas stapt over van KPN naar Ziggo per 24 april. Echter KPN heeft per abuis Zivas op 30 maart afgesloten van TV, Internet en beide telefoon lijnen. En men wil of kan dit niet ongedaan maken. Onze excuses voor dit ongemak. Vakantie Zivas: De vakantie tijd komt er weer aan. Zivas is gesloten vanaf maandag 21 mei tot en met vrijdag 8 juni. Als u voor die tijd nog wat wil bespreken of uit laten voeren laat het me tijdig weten zodat we dit eventueel voor de vakantie af kunnen ronden. Wachtwoord aanpassing KPN klanten Velen van u zijn geconfronteerd met een verzoek van KPN om het wachtwoord te wijzigen na een digitale inbraak in hun systeem. Inmiddels heb ik bij velen van de KPN klanten dit reeds uitgevoerd. Mocht dit bij u nog niet gebeurd zijn maak dan een afspraak om dit alsnog aan te passen. Overigens is het verstandig om met enige regelmaat deze wachtwoorden aan te passen om misbruik te voorkomen. Gemiddeld is het een half uur werk ( wijzigen wachtwoord en aanpassen programma ), wat neerkomt op 15 euro. ( ex voorrijdkosten buiten Roosendaal ) Alles in een abonnementen van Ziggo en KPN. Als u overweegt over te stappen naar een alles in een abonnement ( TV, internet en telefoon ) dan zijn de 2 grote aanbieders Ziggo en KPN. KPN heeft onlangs wijzigingen doorgevoerd inzake het opnemen pakket, wat beperkingen oplevert bij het opnemen van programma s. Zivas kan samen met u de plussen en minnen op een rij zetten zodat u hierin een verantwoorde keuze kunt maken. De installatie kunt u door Ziggo, KPN of Zivas uit laten voeren. Aanbieding laptop: Een laptop met groot beeldscherm ( 17,3 inch ) kunnen we nu aanbieden voor 550 euro. Dit is geïnstalleerd aan huis, zodat u direct aan de slag kunt. Dit is inclusief Microsoft Office Starter en het antivirus pakket Microsoft security essentials. Tevens wordt vanaf 1 mei een backup programma met een 32 Gb USB stick gratis meegeleverd. ( dit ter waarde van 65 euro )

2 Aanbieding PC: Indien u een bureau computer wil vervangen dan kunt u vanaf 400 euro een nieuw systeem aanschaffen. Er wordt dan alleen een computerkast, een toetsenbord en muis geleverd. U eigen monitor wordt op dit systeem aangesloten. Tevens kijkt Zivas of uw printer of andere apparatuur nog geschikt is voor dit systeem, daar oudere apparaten soms niet meer gekoppeld kunnen worden aan nieuwe systemen. Eerder genoemde prijs is inclusief installatie aan huis waarbij eventuele gegevens van een oude computer worden overgezet naar de nieuwe. U kunt er dus direct mee aan de slag. Ook bij deze systemen wordt vanaf 1 mei het backup systeem met 32 Gb usb stick gratis meegeleverd. Telebankieren: Steeds vaker hoor ik dat mensen ontvangen zogenaamd van hun bank. Men wordt gevraagd op een link te klikken zodat men inlogt op een nepbank. Hieronder staat een voorbeeld van een nep ABNAMRO mail: Geachte ABN-Amro klant, Vanwege de toename aan internetcriminaliteit zijn wij gestart met een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen. Wij verzoeken u eenmalig in te loggen om uw gegevens te controleren en indien nodig te wijzigen. Zo kunnen wij ook uw veiligheid online verbeteren. Hierna wordt telefonisch contact met u opgenomen om uw gegevens verder te beveiligen tegen fraude. Klik hier om naar onze website te gaan https://www.abnamro.nl/nl/logon/identification.007 N.B. Let er bij het invullen van uw gegevens op dat het slotje weergeven wordt, u kunt nepmail herkennen aan spellingsfouten. Bedankt voor uw medewerking. Met vriendelijke groet. ABN AMRO N.V. Gustav Mahlerlaan PP Amsterdam Tel: In dit voorbeeld wil men dus dat u inlogt op een nep site, waarna men u zal vragen in te loggen. Op dat moment worden u gegevens gekopieerd en kan men misbruik maken van uw rekening. Ga er dus NOOIT op in. Als er iets mis is zal u bank dit nooit via oplossen maar u uitnodigen om naar een bankfiliaal te komen. Bel bij twijfel altijd zelf naar uw bank. Verwijder dit soort s direct van uw computer. Ook via de telefoon zal uw bank nooit om vertrouwelijke gegevens vragen.

3 Veiligheids kopie ( backup ) van uw gegevens in de computer. Zoals eerder vermeld adviseert Zivas om van al uw gegevens ( foto s, brieven, muziek etc ) een veiligheid kopie te maken. Mocht u computer defect raken (of erger nog gestolen worden) dan kunt u deze gegevens altijd vanaf het backup systeem weer terughalen. We hebben nu 2 systemen: Een backup naar USB stick ( kosten bij 32 Gb stick 65 euro ) Een backup naar een externe harddisk. ( kosten 115 euro ) Zoals u ziet zijn de prijzen met externe harddisk sterk gestegen. De oorzaak is de kerncentrale ramp in Japan, waar de meeste harddisks geproduceerd werden. Heeft u zelf al een geschikte externe harddisk of voldoende grote USB stick reken dan op 45 euro. Dit is inclusief installatie backup programma en handleiding. Op dit moment hebben we een aantal gebruikte externe harddisks in de aanbieding. Deze zijn gecontroleerd en in orde bevonden. Een backup systeem met deze disk komt dan op 85 euro. Op deze externe disk kan ook een kopie van het windows systeem geplaatst worden. Als u ook een veiligheids kopie van Windows systeem wil maken bent u dus aangewezen op een externe harddisk. Deze veiligheids kopie kunt u echter ook laten bewaren bij Zivas. De extra kosten bedragen dan 20 euro en u heeft geen externe harddisk nodig. Onderhoud computer: Zivas adviseert om je computer eens in de 18 maanden na te laten kijken. De computer wordt dan opgeschoond ( oude niet gebruikte bestanden worden verwijderd, er wordt een uitgebreide antivirus scan uitgevoerd, waar nodig worden programma s bijgewerkt naar de laatste nieuwe versie ). Tevens wordt er een nieuwe backup aangemaakt van Windows. De kosten bedragen 25 euro in de regio Roosendaal. Buiten de regio ( > 6 km ) worden voorrijdkosten berekend. Als u de computer of laptop aan kantoor aanbiedt en ophaalt vervallen uiteraard de eventuele voorrijdkosten. Zivas onderhouds contract: Het is mogelijk om bij Zivas een onderhoudscontract voor uw computer af te sluiten. U kunt dan het gehele jaar verder kosteloos gebruik maken van de diensten van Zivas. ( indien er onderdelen moeten worden vervangen buiten de garantie zullen deze wel worden berekend, echter geen werktijd ) Tevens wordt eenmaal per jaar u computer gecontroleerd en opgeschoond. Er wordt dan tevens een nieuwe backup aangemaakt van het Windows systeem. De kosten bedragen 99 euro per jaar. ( exclusief voorrijdkosten buiten Roosendaal )

4 Stichting N.E.K.: Inmiddels zijn er 10 computer systemen afgeleverd klaar voor verzending. ( 9 pc s en een laptop ) 1 laptop is reeds eerder door het N.E.K. bestuur afgeleverd in Kenia. Alle systemen zijn voorzien van engelstalige software, een tekstverwerker pakket, een DVD brander pakket en AVG antivirus. Tevens wordt alle oude informatie op de harddisk van de vorige eigenaars grondig gewist, waardoor het absoluut niet meer terug te halen is. ( dit proces alleen duurt per pc afhankelijk van de grootte van de harddisk tussen de 4 en 20 uur ). Hierna wordt de binnenzijde van de computer nog stofvrij gemaakt en voorzien van een nieuwe batterij. ( sommige klanten kijken vreemd op als je zegt dat de batterij van de computer leeg is, daar men zich totaal niet realiseert dat er een batterij in zit. Deze wordt onder andere gebruikt om de klok instelling vast te houden als de stekker niet in het stopcontact zit. Zo n batterij gaat gemiddeld ca 5 jaar mee ) We hebben nu voor 15 systemen de onderdelen klaar staan voor installatie. ( PC, monitor, toetsenbord en muis ) Doel is om 22 systemen aflever klaar te maken. ( 2 reserve systemen ) Echter elk gebruikt systeem wordt door het bestuur met open armen ontvangen. Tablets: Zoals u ook zult lezen in de folders zijn computer tablets ( lees teblets ) sterk in opkomst. Een tablet is in feite een laptop zonder deksel en toetsenbord. Het digitale toetsenbord gebruik je via het beeldscherm. Zivas heeft een nieuw betaalbaar model tablet ( Archos 10,1 inch, met Android 4.0 ) in huis en kan u deze demonstreren indien u een aanschaf overweegt. Als toepassing is hij handig om even vanuit je makkelijke stoel wat op te zoeken op internet, je even te lezen, naar een muziekje luisteren, een filmpje kijken via bijvoorbeeld YouTube of een spelletje te spelen. Ze zijn vanaf ca 300 euro ( uit de doos ) leverbaar met GPS ingebouwd. (GPS gebruiken we voor routeplanners etc). Voor meer informatie over dit leuk speeltje weet u me te vinden. Indien u een dergelijk tablet aanschaft kan deze gebruiksklaar worden afgeleverd voor een prijs vanaf 350 euro. U heeft wel een draadloos netwerk nodig voor de internet verbinding om zo n tablet optimaal te kunnen gebruiken. Deze verbinding kan indien nodig ook door Zivas kan worden geleverd. Uiteraard kunt u ook voor I-pad, I-pod en andere systemen bij Zivas terecht.

5 Instellen apparatuur zoals telefoon, televisie, video etc. Als u overweegt een nieuw telefoon toestel te kopen en opziet tegen de installatie dan kan Zivas de telefoon voor u installeren ( en eventueel leveren ) en alle gewenste telefoonnummers inbrengen. Ook het antwoord apparaat, indien aanwezig, kunnen we dan instellen. Uiteraard volgt dan ook een instructie hoe deze te gebruiken. De kosten bedragen 25 euro per uur. Tip: Leuke website s: Het weer : Humor: Informatie ( encyclopedie ) site: Computer reparatie service: Als uw laptop, computer of printer defect is, of als u geen internetverbinding meer heeft dan kunt u altijd een beroep doen op onze service. Snel, betrouwbaar en betaalbaar is ons devies! Voor reparatie en levering van TV, radio, video etc adviseren wij u Hoefnagels reparatiecentrum Roosendaal. Sinds kort ook voor al uw witgoed apparatuur zoals wasmachine etc ) Tel:

NIEUWSBRIEF JULI 2009

NIEUWSBRIEF JULI 2009 NIEUWSBRIEF JULI 2009 Graag willen wij u op de hoogte houden rondom ons softwarepakket. Controle database Om op een eenvoudige wijze te controleren of uw database foutieve of dubbel ingevoerde gegevens

Nadere informatie

Monitoring. Voorkomen is beter dan genezen! Kon ik maar in de toekomst kijken!

Monitoring. Voorkomen is beter dan genezen! Kon ik maar in de toekomst kijken! Monitoring ieder bedrijf heeft te maken met IT. IT is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. Binnen het MKB zijn de bedrijven vaak te klein om de benodigde specifieke IT kennis in

Nadere informatie

Het maken van back-ups voor het MKB

Het maken van back-ups voor het MKB Het maken van back-ups voor het MKB Recent heb ik op mijn blog (http://blog.zandstra.it) al een stuk hierover gewijd. Aangezien dit wellicht toch meer uitweiding verdiend, maar dit niet afdoende in een

Nadere informatie

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8 Internet Handleiding EXPERIA BOX v8 Overzicht van de onderdelen uit het pakket Power Wireless Voice Broadband Internet TV Upgrade WPS ECO 1 x 1 x 1 x 1 x Experia Box v8 Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken,

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids Datec Score Manager 3.0 Opstartgids 2001-2010, Datec Correspondentie richten aan: Datec Torenwacht 31 2353 DB Leiderdorp Nederland Tel: 071-5890056 Fax: 071-5238607 E-mail: info@datec.nl DATEC Internet:

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Inleiding... 2 2 Het nieuwe Windows Startscherm... 3 2.1 Bureaublad is er nog steeds... 4 2.2 Het startscherm is

Nadere informatie

Uw internetaansluiting

Uw internetaansluiting Studio Visual Steps Uw internetaansluiting Een overzicht van de mogelijkheden 1 Voorwoord Beste lezers en lezeressen, In deze gids krijgt u informatie over de verschillende aansluitmogelijkheden waaruit

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014 White Paper - Quality as a Service & Common Questions CeneSam, Februari 2014 Executive Summary Een voordeel van Cloud computing is dat software en gegevens in datacenters staan die beheerd worden door

Nadere informatie

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO Infoavond KBO Vragen over BoekelNet en lokale diensten Kunnen particulieren ook diensten gaan aanbieden op het netwerk? Ja dat kan. Het is een open netwerk dus behalve bedrijven kunnen ook verenigingen

Nadere informatie

Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor DELTA Mobiel verdeeld over de volgende rubrieken:

Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor DELTA Mobiel verdeeld over de volgende rubrieken: Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor DELTA Mobiel verdeeld over de volgende rubrieken: 1. Abonnement & bundels 2. Bellen & SMS-en 3. Nummerbehoud 4. Bestellen, leveren en/of opzeggen 5. Verbruik,

Nadere informatie

Veelgestelde Vragen Veilig Online Pakket van HISCOX

Veelgestelde Vragen Veilig Online Pakket van HISCOX Juni 2014 1 Veelgestelde Vragen Veilig Online Pakket van HISCOX Bescherming Verzekering Service Juni 2014 2 Inhoud 1. Waarom biedt Hiscox in samenwerking met ABN AMRO het Veilig Online Pakket aan? 3 2.

Nadere informatie

En algemene voorwaarden

En algemene voorwaarden 12:00 Handleiding En algemene voorwaarden September 2013 1 Welkom bij DekaMobiel Gefeliciteerd met de aanschaf van uw DekaMobiel prepaid startpakket. U heeft gekozen voor een van de meest voordelige manieren

Nadere informatie

InternetPlusBellen Handleiding. EXPERIA BOX v8

InternetPlusBellen Handleiding. EXPERIA BOX v8 InternetPlusBellen Handleiding EXPERIA BOX v8 Overzicht van de onderdelen uit het pakket Power Wireless Voice Broadband Internet TV Upgrade WPS ECO 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken,

Nadere informatie

Speciale nieuwsbrief over het glasvezelnetwerk, televisie kijken en meer. Glasvezelnetwerk en uitnodiging

Speciale nieuwsbrief over het glasvezelnetwerk, televisie kijken en meer. Glasvezelnetwerk en uitnodiging Nieuwsbrief september 2010 - nummer 14 Speciale nieuwsbrief over het glasvezelnetwerk, televisie kijken en meer. Speciale uitgave Glasvezelnetwerk en uitnodiging 55+ zou worden verzorgd maar door Caiway

Nadere informatie

Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor DELTA Mobiel verdeeld over de volgende rubrieken:

Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor DELTA Mobiel verdeeld over de volgende rubrieken: Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor DELTA Mobiel verdeeld over de volgende rubrieken: 1. Abonnement & bundels 2. Bellen & SMS-en 3. Nummerbehoud 4. Bestellen, leveren en/of opzeggen 5. Verbruik,

Nadere informatie

Ziggo Bellen en Internet. Het installeren. Binnen 45 minuten geïnstalleerd.

Ziggo Bellen en Internet. Het installeren. Binnen 45 minuten geïnstalleerd. Ziggo Bellen en Internet. Het installeren. Binnen 45 minuten geïnstalleerd. Inhoud. Inhoud van het installatiepakket 2 pag. 4 Inhoud van het installatiepakket 3 pag. 5 x HET AANSLUITEN 1 Bepaal uw beginsituatie

Nadere informatie

Toelichting - Harddisk vervangen

Toelichting - Harddisk vervangen Toelichting - Harddisk vervangen 1) Harddisk controle Voor een aantal problemen kan het belangrijk zijn om de harddisk te controleren op defecten. Defecte harddisk gevonden - Wat is het probleem a) De

Nadere informatie

Office 365 for education de juiste keuze!

Office 365 for education de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 Disclaimer De resultaten van de in deze

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

#dataverbruik. houd uw dataverbruik in de hand. infopaper. Gebruik de website. mijn.dekatel.nl of de. applicatie mijn.dekatel. U ziet daar uw actuele

#dataverbruik. houd uw dataverbruik in de hand. infopaper. Gebruik de website. mijn.dekatel.nl of de. applicatie mijn.dekatel. U ziet daar uw actuele i infopaper #dataverbruik houd uw dataverbruik in de hand Gebruik de website mijn.dekatel.nl of de applicatie mijn.dekatel. U ziet daar uw actuele verbruik. Bijna iedereen maakt dagelijks gebruik van internet.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

Privé-PC Project Purmerend Producten- en Dienstencatalogus de perfecte prijs/prestatie voor uw pc

Privé-PC Project Purmerend Producten- en Dienstencatalogus de perfecte prijs/prestatie voor uw pc Heeft u moeite om te bepalen met welke dienst(en) 4xP u van dienst zou kunnen zijn? Neem dan vrijblijvend even contact met ons op en leg uw probleem voor. Onze medewerkers kunnen u direct aangeven wat

Nadere informatie

Internet. Handleiding

Internet. Handleiding Internet Handleiding Overzicht van de onderdelen uit het pakket 1 x 1 x 1 x 1 x DSL Phone1 Phone2 WAN PSTN 1 2 3 4 Reset Power v9 Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken, brengt de internetverbinding

Nadere informatie

Zuinig zijn op wat je dierbaar is. Dienstenwijzer Lifeline verzekeringen

Zuinig zijn op wat je dierbaar is. Dienstenwijzer Lifeline verzekeringen Zuinig zijn op wat je dierbaar is Dienstenwijzer Lifeline verzekeringen Lifeline is een handelsnaam van The Phone House Netherlands BV. Lifeline handelt als bemiddelaar inzake de administratie en het aanbieden

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni 2014. Geachte heer, mevrouw,

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni 2014. Geachte heer, mevrouw, Aan de ouders / verzorgers van nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep Vlaardingen, juni 2014 Geachte heer, mevrouw, Uw zoon of dochter is aangemeld als nieuwe leerling aan een van de

Nadere informatie