1. Inleiding Legenda Aanmelden bij mbconnect Software tools mbcheck en mbdialup... 2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2"

Transcriptie

1 1 How to do Onderwerp: In bedrijfstellen mbconnect24.net en mbnet Datum: Inleiding 1. Inleiding Legenda Aanmelden bij mbconnect Software tools mbcheck en mbdialup MBCHECK... 2 MBDIALUP mbconnect GEBRUIKERSGEGEVENS AANPASSEN NIEUWE ROUTER TOEVOEGEN AAN HET ACCOUNT Tabblad Description Tabblad Network Tabblad Internet Tabblad Clients Tabblad Settings Tabblad Components Overdracht van de configuratie naar de router SUBMIT TO DEVICE DOWNLOAD NAAR PC (NIEUWE CONFIGURATIE) Configuratie laden (mbconnect24.mbn) via USB stick (mbnet/mbspider) Aangepaste configuratie (mbconnect24.mbnx) laden via USB stick Via de website in de mbnet de configuratie laden Toegang naar routers en machines Verbreek de verbinding met mbconnect mbdialup gebruiken in Windows Factory Reset mbnet router Vrijgeven van extra routers in mbconnect FAQ Probleemoplosser Wijzigingen Meer informatie vindt u ook via de Help knoppen in uw account of op de interne webpagina van de mbnet en ook op Afbeeldingen zijn gebaseerd op de mbnet 800 serie, firmware V3.2.0 en mbdialup versie V3.0 R0.0.

2 2 2. Legenda Informatie Belangrijk Nieuwe router toevoegen Bewerken Dupliceren: Maak een nieuwe router aan als kopie van een bestaande router Verwijderen Download configuratie file mbconnect24.mbn VPN verbinding opbouwen van machine naar portaal VPN verbinding verbreken https verbinding opbouwen (mbweb2go) https verbinding verbreken (mbweb2go) Drop-down keuze veld Invoerveld 3. Aanmelden bij mbconnect24 Via kan het account geregistreerd worden. Vul hiervoor alle benodigde gegevens in. Vervolgens ontvangt u de inloggegevens van uw account op het geregistreerde adres. 4. Software tools mbcheck en mbdialup De programma s mbcheck en mbdialup kunnen gedownload worden via: Hiervoor zijn de bovengenoemde gegevens nodig om in te loggen. 4.1 mbcheck Vooraf kan met het programma mbcheck gecontroleerd worden of de poort 80 TCP, 443 TCP of 1194 TCP vrijgegeven is in de firewall. Eén van deze poorten is vereist om mbdialup en de mbnet te verbinden met mbconnect24.net. Kies hier voor mbcheck Europe. Deze test dient uitgevoerd te worden op de aansluiting met hetzelfde IP-adres als welke de mbnet router toegewezen krijgt!

3 3 De regels in het rode vak hierboven geven de poorten 80 TCP, 443 TCP of 1194 TCP aan om verbinding te kunnen maken met het portal mbconnect24.net 4.2 mbdialup Installeer eerst mbdialup door middel van setupmbdialup.exe. Via button kunnen eventuele instellingen van mbdialup aangepast worden. Dit kan alleen als men niet ingelogd is. Is de toegang tot het internet alleen mogelijk via een proxy server dan kunnen deze instellingen aangepast worden via instellingen en dan tabblad Port/Proxy settings. Houdt in de gaten dat de juiste server gekozen wordt. Als de USA/CAN server gekozen wordt, volgt er authenticatie foutmelding.

4 4 Na het starten van het programma mbdialup geeft u de gebruikersnaam en het wachtwoord in zoals bij u bekend. Druk vervolgens op Login. Nu wordt uw verbinding met het account opgebouwd. Deze is te volgen via: 5. mbconnect24 Na het inloggen opent uw account.

5 5 5.1 Gebruikersgegevens aanpassen Ga hiervoor na het menu User en klik bovenaan op de gebruikersnaam (rode vak). En pas vervolgens, indien gewenst, het wachtwoord aan. Het nieuwe wachtwoord gaat in vanaf een nieuwe inlog op het portaal.

6 6 5.2 Nieuwe router toevoegen aan het account Ga in het menu naar Machines en vul een unieke naam in (1) en kies de juiste router (2) en voeg de router toe via (3). De naam kan vrij gekozen worden, maar alleen nummers en letters zijn toegestaan. 0 tot 9, A tot Z en a tot z. Spaties zijn tevens niet toegestaan Tabblad Description Nadat de router is toegevoegd opent onderstaande pagina en tabblad. Vul hier de ontbrekende gegevens in. Bij Contact is het ook mogelijk om een contactpersoon bij de klant in te voeren. Voer nog geen serienummer in tijdens de initiële configuratie, zodra de router zich aanmeld op het portaal wordt deze automatisch toegekend.

7 Tabblad Network Vul hier het LAN IP en subnet mask in. Let op dat het LAN IP en het WAN IP in verschillende netwerk reeksen ligt Tabblad Internet Specifieer bij (1) wanneer de router verbinding moet maken met het portaal. En bij (2) hoe de router verbinding met het internet maakt. Tevens kan hier aangegeven worden hoe de router zijn WAN IP krijgt, hier kan gekozen worden uit DHCP of statisch IP. Ook kan hiervoor de gewenste VPN poort (TCP: 80, 443 of 1194) gekozen worden.

8 Tabblad Clients Hier kan de router gekoppeld worden aan meerdere klanten. Deze dienen van te voren aangemaakt te zijn. Dit kan later ook aangepast worden in de configuratie van de router. Voorheen werd dit Devicegroups genoemd. Hiermee kan bepaalt worden welke klanten een verbinding kunnen opbouwen met deze router Tabblad Settings Wanneer de checkbox voor DHCP Server Active geselecteerd is worden de standaardinstellingen overgenomen gebaseerd op de instellingen onder Tabblad Network.

9 Tabblad Components In dit tabblad kunnen extra services zoals de Toolbox of webserver Web2go geconfigureerd worden. Na het opslaan (via Save button rechtsonder) verschijnt weer het hoofdscherm van uw portaal met het overzicht van alle routers in het account. Het systeem start automatisch de functie Submit to device.

10 10 6. Overdracht van de configuratie naar de router 6.1 Submit to device Let op, voor deze methode is in de router firmware versie vereist. mbdialup zoekt elke aangesloten router op het LAN netwerk en markeert die routers die overeenkomen met de gemaakte configuratie (in dit voorbeeld ziet die tweemaal de MDH834). De laatste configuratie file is geselecteerd bij (1) en is gereed voor overdracht naar de router. Na het selecteren van de juiste router (2) klik vervolgens op (3). Het systeem start nu de overdracht van de configuratie file naar de router. Klik als laatste op (4)

11 11 Nadat het systeem alle stappen voltooid heeft klik dan op (5) Afhankelijk van de gekozen instelling Connect to server on (hoofdstuk Tabblad internet) is de router nu gereed om een verbinding op te bouwen met het portaal.

12 Download naar PC (nieuwe configuratie) Door op te klikken kan de configuratie file opgeslagen worden op de PC of USB stick. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbn. Verder moet de file altijd in de root van de USB stick opgeslagen worden en moet de USB stick FAT geformatteerd zijn. Bestel de MB 5104 (mbmem micro USB stick 2GB) om zeker te zijn dat dit werkt Configuratie laden (mbconnect24.mbn) via USB stick (mbnet/mbspider) mbnet router Plaats de USB stick in de USB interface aan de voorzijde van de mbnet (1) en start de load settings procedure via onderstaande stappen: 1. Schakel de router in of druk eenmaal op de Reset (2) toets (indien router al in bedrijf is) en wacht totdat LED Err brandt. 2. Druk op Dial Out (3) toets en houdt deze ingedrukt totdat Fc4 (TxD2 MDH6xx) continu brand. 3. Druk nogmaals op Dial Out en houdt deze ingedrukt totdat Fc3 (RxD2 MDH6xx) ook continu brandt. 4. Druk nogmaals op Dial Out houdt deze ingedrukt totdat Fc2 (TxD2 MDH6xx) ook continu brandt. 5. Druk nadat Fc2 ook brand voor een laatste maal op Dial Out. Na zo n seconden de LED Fc3 knippert. In sommige gevallen kan het zijn dat de USB stick niet herkend wordt. Probeer het dan nogmaals met een andere USB stick. Nu zijn de instellingen geladen voor een verbinding met mbconnect24.

13 13 Wanneer de mbnet een internetverbinding kan opbouwen (via netwerk-, telefoonkabel, of SIM kaart) wordt de mbnet aangemeld op uw account. Dit kunt u zien doordat de LED Con begint te knipperen. mbspider datamodem 1. Nadat de USB stick in de USB interface van de mbspider is geplaatst, de LED Fc1 en de Fc2 beginnen op de mbspider te knipperen. 2. Klik vervolgens binnen 10 seconden op de Funktion knop en houdt deze ingedrukt. 3. Wanneer LED Fc1 en LED Fc2 uitgaan en LED Fc3 begint te knipperen kan de Funktion knop losgelaten worden. 4. Ongeveer 30 seconden later gaan LED Fc3 uit. De configuratie file mbconnect24.mbn is nu succesvol geladen. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbn. Verder moet de file altijd in de root van de USB stick opgeslagen worden en moet de USB stick FAT geformatteerd zijn. Bestel de MB 5104 (mbmem micro USB stick 2GB) om zeker te zijn dat dit werkt. Nadat de mbspider de configuratie file mbconnect24.mbn gelezen heeft, is deze automatisch hernoemt naar Xmbconnect24.mbn op de USB stick.

14 Aangepaste configuratie (mbconnect24.mbnx) laden via USB stick Indien de configuratie aangepast moet worden nadat de router al zich heeft aangemeld op het portaal (en dus ook het serienummer heeft ontvangen hoofdstuk 5.2.1) dan gaat het laden op een nieuwere methode. 1. Klik op Download To PC in het portaal. 2. Als het al een bestaande configuratie is, is de bestandnaam mbconnect24.mbnx. Plaats nu deze bestanden op een USB stick. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbnx. Het bestandstype is nu anders, dit komt doordat de configuratie nu versleuteld is. Dit komt doordat de configuratiefile nu ook over een serienummer beschikt. Het is ook mogelijk om in het account het serienummer te resetten, dan kan de configuratie op de standaard manier nog geladen worden. 3. Plaats vervolgens de USB stick in de router. 4. Na korte tijd gaan LED Fc1 en LED Fc2 gedurende 10 seconden knipperen. Klik tijdens het knipperen van deze twee LED s gedurende 1 á 2 seconden op de Dial Out knop. 5. Nu laadt de mbnet router de aangepaste configuratie (LED Fc1 ) knippert en na een korte tijd start de router opnieuw op met de nieuwe geladen instellingen. 6. Nadat de nieuwe file geladen is wordt de bestandsnaam van de configuratie file aangepast aan Xmbconnect24.mbnx.

15 Via de website in de mbnet de configuratie laden Verbindt de mbnet via de LAN poort met de PC. Typ in de internet browser (advies Firefox) het IP-adres van de LAN poort (standaard ). Gebruikersnaam: admin. Er hoeft geen wachtwoord ingevuld te worden. De website van de mbnet router opent. Via System en dan BackupRestore kan de configuratie file geladen worden. Via bladeren (1) kan de file gekozen worden en via Restore (2) wordt de file geladen. 7. Toegang naar routers en machines Wanneer een router een internetverbinding heeft en zich meldt op het account kan je op het account aan de linkerzijde selectie menu (1) met beschikbare routers (die online zijn). Door op (2) of op (2) te klikken kan er een verbinding gemaakt worden met de router.

16 16 Nadat de verbinding tot stand is gekomen verandert de status LED (3) van groen naar geel en is er nu toegang tot de machine. Gebruik of (4) om de verbinding te verbreken. 8. Verbreek de verbinding met mbconnect24 Om de mbconnect24 sessie te verbreken kan geklikt worden op Logout (5). Om dit te bevestigen klik op (6)

17 17 Door op (7) te klikken kan de software mbdialup afgesloten worden. 9. mbdialup gebruiken in Windows7 Het kan soms voorkomen dat mbdialup niet naar behoren werkt met Windows7. Hiervoor kan bij de eigenschappen van de snelkoppeling van mbdialup een vink gezet worden bij Compatibiliteit > Bevoegdheidsniveau > Dit programma als Administrator uitvoeren.

18 Factory Reset mbnet router De mbnet kan via de volgende stappen terug in zijn fabrieksinstellingen worden gezet: 1. Klik eenmaal op Reset 2. Wacht tot de LED Rdy als de mbnet router aanstaat. begint te knipperen. 3. Druk direct op Dial Out. 4. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc4 brandt. 5. Druk opnieuw op Dial Out. 6. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc3 en Fc4 branden. 7. Druk opnieuw op Dial Out. 8. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc2, Fc3 en Fc4 branden. 9. Druk voor een laatste maal 10. Alle LED s gaan uit en LED Pwr brandt op Dial Out. continu en de LED Rdy gaat knipperen. De mbnet router is nu teruggezet in zijn fabrieksinstellingen. De huidige configuratie is verwijderd.

19 Vrijgeven van extra routers in mbconnect24 Om de kwaliteits- en veiligheidsnormen te verhogen worden vanaf januari 2014 de licentiecodes van mbconnect24.net door de gebruiker zelf ingevoerd in het remote service portaal. De licentie wordt direct door Vires B.V. per mail aan de gebruiker gestuurd. De licentiecode kan online worden ingevoerd op het mbconnect24 account. Dit kan via System > Info en vervolgens tabblad Usage/Licenses bij License code. 12. FAQ Wat is het verschil tussen de twee configuratiebestanden mbconnect24.mbn en mbconnect24.mbnx? In tegenstelling tot mbconnect24.mbn is het configuratiebestand mbconnect24.mbnx een gecodeerd bestand en kan alleen worden verwerkt/gecodeerd in routers met firmware vanaf versie V Een mbconnect24.mbn bestand kan worden geladen in elke mbnet van hetzelfde type zolang deze gelijk is aan het type in het configuratiebestand en zolang het configuratiebestand nog geen serienummer heeft. Voorbeeld: Als de configuratie van de router is ingesteld op het type MDH816 kan het configuratiebestand in alle MDH816 routers geladen worden. Een mbconnect24.mbnx bestand kan alleen geladen worden in een mbnet router van hetzelfde type en met hetzelfde serienummer als geconfigureerd in het configuratiebestand.

20 20 Hoe maak ik een gecodeerd configuratiebestand? Op voorwaarde dat het serienummer is ingevoerd tijdens de configuratie op het portaal (configuratie device tabblad Description) of dit gebeurd automatisch met de nieuwste firmware (vanaf versie 3.2.0) op het moment dat de router voor de eerste keer een verbinding heeft met het portaal. Mag ik de naam van het configuratiebestand aanpassen? Nee, de naam mag niet aangepast worden, indien dit wel gebeurd resulteert dit erin dat de router het bestand niet herkent. Wat is een Xmbconnect24.mbn/.mbnx bestand? Zodra het mbconnect24.mbn configuratiebestand correct is geladen in de mbnet, wordt het bestand automatisch hernoemd naar Xmbconnect24.mbn/.mbnx. Dit zorgt ervoor dat het configuratiebestand niet voor een tweede keer wordt herkent door de router en voorkomt het eindeloos laden van het configuratiebestand. Wat betekenen de verschillende knipperende codes van de Con LED? LED Con knippert snel (ca. 3Hz) betekend de router probeert: a) een verbinding op te bouwen met het internet b) om een VPN verbinding met het portaal te bevestigen LED Con brandt continu betekend dat de router beschikt over een actieve internet verbinding, maar geen VPN connectie met het portaal LED Con knippert langzaam (ca. 1,5 Hz) betekend VPN verbinding met het portaal is opgebouwd.

21 21 Hoe kom ik op de web interface van mijn mbnet router? Om de mbnet zijn web interface te bereiken moet het mogelijk zijn om de mbnet te bereiken vanaf uw computer via LAN. Hiervoor moet de computer in hetzelfde adres bereik liggen als de mbnet. Dit geldt voor zowel het IP-adres en het subnetmasker van de computer. Zodra het IP-adres van de mbnet router ingevuld wordt in een webbrowser (elke standaard webbrowser wordt ondersteunt) wordt de inlogpagina van de mbnet geopend. Standaard instellingen mbnet: IP-adres: Subnet mask: Gebruikersnaam: admin Wachtwoord: geen Welke informatie heeft 4S industrie/mb Connect Line nodig om support te kunnen geven? Type apparaat, ingegeven router naam op portaal, serienummer en firmware versie. De support logs (mbnet web interface > expert mode > status > system). Het configuratiebestand van mbconnect24. De mbdialup support logs 13. Probleemoplosser Probleem: Oplossing: Probleem: mbcheck vindt geen vrije VPN poort Zorg ervoor dat tenminste één van de drie volgende poorten niet worden geblokt in de netwerk firewall. TCP 80, TCP 443 of TCP 1194 Geen verbinding met het portaal, aanmelden mislukt Oplossing: De inloggegevens zijn niet goed of niet goed ingevuld Een verkeerde server is gekozen. Voor Nederlandse klanten is dit altijd mbconnect24.net(europe). Dit heeft niets te maken met in welke landen de routers geplaatst worden. De netwerkadapter voor mbdialup mist of staat uitgeschakeld Controleer de netwerkadapter op de PC via systeeminstellingen (configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Netwerkverbindingen). Als de adapter is uitgeschakeld schakel deze dan in, is die niet geïnstalleerd installeer dan mbdialup opnieuw.

22 22 Vervolg: Om een gedetailleerde fout diagnose te stellen is het mogelijk om een uitgebreide logging te activeren in mbdialup via Settings > Option. In het geval van support door ons hebben we deze logbestanden nodig om uw probleem op te lossen. De logbestanden vindt u op de PC via: OpenVPN Log Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\User Data\MB Connect Line GmbH\mbDIALUP\ovpn\log System Log Windows XP: C:\Program Files (x86)\mb Connect Line GmbH\mbDIALUP\vpnservicelog.txt OpenVPN Log Windows 7: C:\ProgramData\MB Connect Line GmbH\mbDIALUP\ovpn\log System Log Windows 7: C:\Program Files (x86)\mb Connect Line GmbH\mbDIALUP\vpnservicelog.txt Probleem: Oplossing: Geen verbinding tussen de router en het portaal Controleer de benodigde randapparatuur afhankelijk van het type mbnet Zijn de netwerkkabels goed en de netwerkverbindingen? Is de telefoonkabel verbonden met de router? Is er een SIM kaart geplaatst? Is de SIM kaart geschikt voor data-overdracht? Is het nodig om een pincode in te voeren? Is er een antenne geïnstalleerd? Is de signaalsterkte voldoende? De signaalsterkte kan via de web interface (mbnet) gecontroleerd worden.

23 23 Vervolg: Controleer de netwerkinstellingen: WAN en LAN IP mogen NIET in hetzelfde adres bereik liggen De mbnet moet verbonden worden via WAN Kan de mbnet verbinding maken met het internet? o Dit kan gecontroleerd worden via de web interface Status > Diagnostics U kunt de bereikbaarheid controleren via: Domein (b.v. google.com) Publiek IP (b.v ) Gateway/DNS van het gebruikte netwerk Bij twijfel informeer dan bij de systeemmanager van het netwerk! Controleer: Of één van de volgende poorten (TCP 80, TCP 443, TCP1194) niet geblokkeerd worden in de firewall. Dit kan met de software mbcheck Of één van deze poorten ingevoegd is bij Internet settings Of NTP poort 123 vrij geschakeld is in de firewall Indien één van de bovengenoemde poorten worden geblokt in de netwerk firewall, buiten een positief resultaat in mbcheck (IP/MAC adres filter) neem dan contact op met de systeemmanager van het bedrijfsnetwerk.

24 24 Vervolg: Deze en andere informatie kan gecontroleerd worden op de web interface van de mbnet. 14. Wijzigingen DATUM WIJZIGINGEN BEWERKER FAQ en problemen oplossen toegevoegd D. Stoelinga Nummering volgorde factory reset toegevoegd Opmerking serienummer hoofdstuk toegevoegd. Hoofdstuk Aangepaste configuratie via USB laden Gehele document aangepast aan mbconnect24 v D. Stoelinga D. Stoelinga D. Stoelinga

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2 1 How to do Onderwerp: In bedrijfstellen mbconnect24.net en mbnet Datum: 7-4-2014 1. Inleiding 1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup...

Nadere informatie

How To Do VNC Client via web2go mbconnect24 V2

How To Do VNC Client via web2go mbconnect24 V2 How To Do VNC Client via web2go mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Network Component (VIPA Touch Panel) & Web2Go... 3 2.1 Network Component; VIPA Touch Panel... 3 2.2 Nieuwe Web2go...

Nadere informatie

How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2

How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2 How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Overzicht; verhuis devices in een paar stappen naar mbconnect24 V2... 3 3. Verhuis devices naar rsp.mbconnect24... 4 3.1 Export

Nadere informatie

How To Do SEARCHoverIP

How To Do SEARCHoverIP How To Do SEARCHoverIP Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instellingen mbdialup... 3 3. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet.mini... 4 4. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet... 6 5. Voorbeeld Siemens/VIPA...

Nadere informatie

How To Do VPN verbinding maken via SMS

How To Do VPN verbinding maken via SMS How To Do VPN verbinding maken via SMS Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instellingen mbconnect24... 2 3. Verbinding opbouwen via mbconnect24 V2 portaal... 5 4. Verbinding opbouwen via SMS vanaf mobiele telefoon....

Nadere informatie

INDUSTRIE Opstarthandleiding Remote Service Platform mbconnect24 V2

INDUSTRIE Opstarthandleiding Remote Service Platform mbconnect24 V2 Opstarthandleiding Remote Service Platform mbconnect24 V2 Versie 20160921 Inhoud 1. ALGEMEEN... 3 2..LEGENDA... 4 3..INLOGGEN MBCONNECT24.NET... 6 3.1. Software installatie... 6 3.2. mbcheck... 6 3.3.mbDIALUP...

Nadere informatie

Hands-on TS adapter IE advanced

Hands-on TS adapter IE advanced Hands-on TS adapter IE advanced Tijdens deze hands-on opdracht wordt een Teleservice verbinding opgebouwd naar de S700 en KTP700 Basic PN. De basis instelling zoals het toekennen van een IP-adres en het

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk

How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Port forwarding in mbnet router... 3 3. Instellingen LAN interface PC eindklant... 5 4. Route PC eindklant... 7 4.1

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 2 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het invoeren

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 3 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

Handleiding Remote Engineer Client

Handleiding Remote Engineer Client Handleiding Remote Engineer Client http://www.remoteengineer.eu/ Inhoudsopgave Blz. 1. Algemeen 3 2. RemoteEngineer Client installatie 4 3. Eerste keer opstarten 8 4. Layout aanpassen 9 5. Gebruik Autofilter

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8 2 Functieoverzicht De HUAWEI WS320 draadloze repeater (hierna aangeduid als WS320) is een draadloze signaalrepeater, die in combinatie met een draadloze router de draadloze netwerkdekking kan vergroten.

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

How To Do Loggen op USB via I-O Manager mbconnect24 V2

How To Do Loggen op USB via I-O Manager mbconnect24 V2 How To Do Loggen op USB via I-O Manager mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Korte checklist voor de configuratie van de I/O manager... 2 2. Server toevoegen (I/O manager)... 3 3. Tag toevoegen

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf VPN verbinding voor Windows XP INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Wat is de bedoeling? 3 2.1 Waarom een VPN verbinding 3 2.2 Wat is zeker niet de bedoeling? 3 2.3 Wat heb je nodig? 3 3. Instellen van de VPN

Nadere informatie

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010 Terminal Services Dit document beschrijft hoe op afstand kan worden ingelogd op een Terminal Server. Lees dit document zorgvuldig, voordat u voor het eerst hiervan gebruik maakt! Isaeus Solutions Tel:

Nadere informatie

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen v060516rh Postbus 5236 9700 GE Groningen T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Postbus 5236 9700 GE Groningen Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen v070614mt T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl

Nadere informatie

ewon Reset en Recovery

ewon Reset en Recovery ewon Reset en Recovery In deze handleiding wordt in stappen een ewon reset en Recovery uitgelegd. Deze handelingen zijn te gebruiken voor al de Cosy 131 en Flexy 201 modellen. 3316 KE Dordrecht P a g i

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Wi-Fi installatie. Inleiding

Wi-Fi installatie. Inleiding Wi-Fi installatie Inleiding De Solar Wi-Fi module is een data logging module. Met de functie plug & play kan de WiFi module eenvoudig informatie van uw PV-installatie verzamelen. Met de geïntegreerde Wi-

Nadere informatie

RS BA-1 settings Opgesteld door Rens, PA1RVL op 15-10-2012 1

RS BA-1 settings Opgesteld door Rens, PA1RVL op 15-10-2012 1 RS BA-1 settings Opgesteld door Rens, PA1RVL op 15-10-2012 1 INHOUD Inleiding 3 De basiscomputer 4 De remotecomputer 9 Het geheel in gebruik nemen 14 Errors 15 2 Inleiding De basiscomputer is de computer

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

How To Do Data logging met mbconnect24 V2

How To Do Data logging met mbconnect24 V2 How To Do Data logging met mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Network Component (VIPA PLC) & Tag Server... 3 2.1 Network Component; VIPA PLC... 3 2.2 Tag Server... 4 3. Tags aanmaken inclusief

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 8/8.1 4 Computer configuratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 3 4) RDP toegang (Terminal Sessions) Pagina 5 5) VPN toegang Pagina 8 6)

Nadere informatie

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Inhoud Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.... 1 Inleiding.... 2 Verbindingsscherm.... 3 Inloggen.... 3 Ik heb nog geen account.... 3 Wachtwoord vergeten....

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY

Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY Inhoudsopgave 1.Inleiding 2 2. Apparaat Layout 2 3. Sluit de WiFi Plug aan op de de Inverter 2 4.Netwerk instelling 2 5. Parameters van WiFi Plug instelling 5 6. De accountgegevens

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

How To Do Data logging met mbconnect24 V2

How To Do Data logging met mbconnect24 V2 How To Do Data logging met mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Netwerk Component (VIPA PLC) & Tag Server... 3 2.1 Netwerk Component; VIPA PLC... 3 2.2 Tag Server... 4 3. Tags aanmaken inclusief

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Pulse Secure installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Pulse Secure Pagina 6 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows XP Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows XP... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE CONSOLE... 4 BEHEER VIA DE BROWSER... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor ipad en iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids BIPAC-5100 / 5100W (Draadloze) ADSL Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-5100 / 5100W ADSL Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

VIGOR 2130 Snelstart handleiding

VIGOR 2130 Snelstart handleiding VIGOR 2130 Snelstart handleiding Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 VERPAKKINGSINHOUD / VOORBEREIDING... 3 LED INDICATIE / AANSLUITINGEN... 3 VERBINDEN VAN DE ROUTER EN HET COMPUTERSYSTEEM... 5 CONFIGURATIE

Nadere informatie

How To Do Visualisaties met mbconnect24 V2

How To Do Visualisaties met mbconnect24 V2 How To Do Visualisaties met mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Network Component (VIPA PLC) & Tag Server... 3 2.1 Network Component; VIPA PLC... 3 2.2 Tag Server... 4 3. Tags aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1 Pagina 1 Handleiding 3CX Centrale Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 3 3CX Downloaden en Installeren.... 5 3CX Wizzard... 7 3CX laten verbinden met 12Connect... 9 Aanmelding Controle... 11 12Connect

Nadere informatie

Handleiding portal Ons Middelbaar Onderwijs

Handleiding portal Ons Middelbaar Onderwijs Handleiding portal Ons Middelbaar Onderwijs De portal maakt het mogelijk om te allen tijde via internet in te kunnen loggen op het OMOnetwerk. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende intranetsites

Nadere informatie

Instructie: Thuiswerken / remote werken

Instructie: Thuiswerken / remote werken Instructie: Thuiswerken / remote werken Om vanaf thuis te kunnen werken zijn er wat extra stappen noodzakelijk. Zo dien je bijvoorbeeld naar een bepaalde internet pagina te gaan en éénmalig op iedere pc

Nadere informatie

Handleiding installatie en gebruik VPN

Handleiding installatie en gebruik VPN Handleiding installatie en gebruik VPN 2 Handleiding Installatie en gebruik VPN Inhoud Deel I Introductie 3 Deel II De te volgen stappen 4 1 Aanvragen en activeren van uw VPN account 4 2 Downloaden connectie

Nadere informatie

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows Vasco tokens Handleiding GERRIT@ccess portaal en VPN toegang Windows Auteur: D.L. Nederpel Datum: 03-01-2014 Versie: 1.6 Document: Handleiding toegang tot GERRIT@ccess portaal en VPN via Cisco AnyConnect

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Wat te doen na de aanschaf van:

Wat te doen na de aanschaf van: Wat te doen na de aanschaf van: - Een nieuw werkstation - Een nieuwe server Inhoud Inleiding... 2 De juiste werkomgeving... 2 Eén computer, één gebruiker... 2 De database op een server en één of meerdere

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL Contents IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 0 HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 2 STANDAARD FUNCTIONALITEITEN... 2 DNS... 2 DHCP... 2 BASIS INSTELLINGEN UITVOEREN...

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding F524 Energy Data Logger www.legrand.com Inhoud Energy Data Logger 1 Beschrijving 4 1.1 Mededelingen en tips 4 1.2 Hoofdfuncties 4 1.3 Legenda 5 2 Verbinding 6 2.1 Verbindingsschema 6 3 Configuratie 7

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Pulse Secure installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Pulse Secure Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina

Nadere informatie

Werken op afstand via internet

Werken op afstand via internet HOOFDSTUK 12 Werken op afstand via internet In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat er nodig is om op afstand met de ROS artikel database te kunnen werken. Alle benodigde programma s kunnen worden gedownload

Nadere informatie

WiFi Stappenplan. De omvormer kan alleen ingesteld worden met een draadloos apparaat, denk daarbij aan een laptop, tablet of smartphone.

WiFi Stappenplan. De omvormer kan alleen ingesteld worden met een draadloos apparaat, denk daarbij aan een laptop, tablet of smartphone. WiFi Stappenplan De omvormer kan alleen ingesteld worden met een draadloos apparaat, denk daarbij aan een laptop, tablet of smartphone. Als eerste aktie bij de omvormer zelf: 1. Ga eerst naar de omvormer.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Problemen oplossen

Hoofdstuk 2 Problemen oplossen Hoofdstuk 2 Problemen oplossen In dit hoofdstuk staat informatie over het oplossen van problemen met de router. Snelle tips Hier volgen een aantal tips voor het oplossen van eenvoudige problemen. Start

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie van

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

USB Storage Hoe werkt USB storage

USB Storage Hoe werkt USB storage USB Storage USB Storage Hoe werkt USB storage Een USB opslag medium, zoals een USB stick of een externe hardeschijf met een USB aansluiting, kan worden aangesloten op de USB poort van de 2910 en kan dan

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router LEDs aan de Voorzijde Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL VPN Firewall Router, zie de online handleiding.

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

SERVER MONITOR SMS SERVER

SERVER MONITOR SMS SERVER TEC Server Monitor: Een flexibele oplossing om uw server zorgvuldig te monitoren en te bewaken. De TEC Server Monitor is een flexibele applicatie voor het bewaken van uw server. Indien de server offline

Nadere informatie

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Introductie Jouw Nabaztag heeft geen specifieke voorgeprogrammeerde instellingen. Nabaztag weet hoe hij moet verbinden met een Wi-Fi netwerk, indien:

Nadere informatie

Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch

Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch Toepassingsmogelijkheden Creëer een netwerk voor meerdere gebruikers, en deel het Internet in een handomdraai, zonder hier een ander stukje software voor

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Handleiding Wi-Fi RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 4 3. Mededeling... 4 4. Registreren... 5 5. Externe Wi-Fi module

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding 1. Introductie...3 2. Installatie op het LAN...4 2.1) Verbinding maken...5 Stap 1 Bekabeling...5 Step 2 Het toestel opstarten...5 Stap 3 De installatie wizard...5

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

HANDLEIDING. Dit document beschrijft de installatie, configuratie en gebruik van de Netduino Plus 2 monitoring oplossing

HANDLEIDING. Dit document beschrijft de installatie, configuratie en gebruik van de Netduino Plus 2 monitoring oplossing 1 HANDLEIDING V2.0.2.0-2013 Dit document beschrijft de installatie, configuratie en gebruik van de Netduino Plus 2 monitoring oplossing Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Software installatie...

Nadere informatie