1. Inleiding Legenda Aanmelden bij mbconnect Software tools mbcheck en mbdialup... 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2"

Transcriptie

1 1 How to do Onderwerp: In bedrijfstellen mbconnect24.net en mbnet Datum: Inleiding 1. Inleiding Legenda Aanmelden bij mbconnect Software tools mbcheck en mbdialup MBCHECK... 2 MBDIALUP mbconnect GEBRUIKERSGEGEVENS AANPASSEN NIEUWE ROUTER TOEVOEGEN AAN HET ACCOUNT Tabblad Description Tabblad Network Tabblad Internet Tabblad Clients Tabblad Settings Tabblad Components Overdracht van de configuratie naar de router SUBMIT TO DEVICE DOWNLOAD NAAR PC (NIEUWE CONFIGURATIE) Configuratie laden (mbconnect24.mbn) via USB stick (mbnet/mbspider) Aangepaste configuratie (mbconnect24.mbnx) laden via USB stick Via de website in de mbnet de configuratie laden Toegang naar routers en machines Verbreek de verbinding met mbconnect mbdialup gebruiken in Windows Factory Reset mbnet router Vrijgeven van extra routers in mbconnect FAQ Probleemoplosser Wijzigingen Meer informatie vindt u ook via de Help knoppen in uw account of op de interne webpagina van de mbnet en ook op Afbeeldingen zijn gebaseerd op de mbnet 800 serie, firmware V3.2.0 en mbdialup versie V3.0 R0.0.

2 2 2. Legenda Informatie Belangrijk Nieuwe router toevoegen Bewerken Dupliceren: Maak een nieuwe router aan als kopie van een bestaande router Verwijderen Download configuratie file mbconnect24.mbn VPN verbinding opbouwen van machine naar portaal VPN verbinding verbreken https verbinding opbouwen (mbweb2go) https verbinding verbreken (mbweb2go) Drop-down keuze veld Invoerveld 3. Aanmelden bij mbconnect24 Via kan het account geregistreerd worden. Vul hiervoor alle benodigde gegevens in. Vervolgens ontvangt u de inloggegevens van uw account op het geregistreerde adres. 4. Software tools mbcheck en mbdialup De programma s mbcheck en mbdialup kunnen gedownload worden via: Hiervoor zijn de bovengenoemde gegevens nodig om in te loggen. 4.1 mbcheck Vooraf kan met het programma mbcheck gecontroleerd worden of de poort 80 TCP, 443 TCP of 1194 TCP vrijgegeven is in de firewall. Eén van deze poorten is vereist om mbdialup en de mbnet te verbinden met mbconnect24.net. Kies hier voor mbcheck Europe. Deze test dient uitgevoerd te worden op de aansluiting met hetzelfde IP-adres als welke de mbnet router toegewezen krijgt!

3 3 De regels in het rode vak hierboven geven de poorten 80 TCP, 443 TCP of 1194 TCP aan om verbinding te kunnen maken met het portal mbconnect24.net 4.2 mbdialup Installeer eerst mbdialup door middel van setupmbdialup.exe. Via button kunnen eventuele instellingen van mbdialup aangepast worden. Dit kan alleen als men niet ingelogd is. Is de toegang tot het internet alleen mogelijk via een proxy server dan kunnen deze instellingen aangepast worden via instellingen en dan tabblad Port/Proxy settings. Houdt in de gaten dat de juiste server gekozen wordt. Als de USA/CAN server gekozen wordt, volgt er authenticatie foutmelding.

4 4 Na het starten van het programma mbdialup geeft u de gebruikersnaam en het wachtwoord in zoals bij u bekend. Druk vervolgens op Login. Nu wordt uw verbinding met het account opgebouwd. Deze is te volgen via: 5. mbconnect24 Na het inloggen opent uw account.

5 5 5.1 Gebruikersgegevens aanpassen Ga hiervoor na het menu User en klik bovenaan op de gebruikersnaam (rode vak). En pas vervolgens, indien gewenst, het wachtwoord aan. Het nieuwe wachtwoord gaat in vanaf een nieuwe inlog op het portaal.

6 6 5.2 Nieuwe router toevoegen aan het account Ga in het menu naar Machines en vul een unieke naam in (1) en kies de juiste router (2) en voeg de router toe via (3). De naam kan vrij gekozen worden, maar alleen nummers en letters zijn toegestaan. 0 tot 9, A tot Z en a tot z. Spaties zijn tevens niet toegestaan Tabblad Description Nadat de router is toegevoegd opent onderstaande pagina en tabblad. Vul hier de ontbrekende gegevens in. Bij Contact is het ook mogelijk om een contactpersoon bij de klant in te voeren. Voer nog geen serienummer in tijdens de initiële configuratie, zodra de router zich aanmeld op het portaal wordt deze automatisch toegekend.

7 Tabblad Network Vul hier het LAN IP en subnet mask in. Let op dat het LAN IP en het WAN IP in verschillende netwerk reeksen ligt Tabblad Internet Specifieer bij (1) wanneer de router verbinding moet maken met het portaal. En bij (2) hoe de router verbinding met het internet maakt. Tevens kan hier aangegeven worden hoe de router zijn WAN IP krijgt, hier kan gekozen worden uit DHCP of statisch IP. Ook kan hiervoor de gewenste VPN poort (TCP: 80, 443 of 1194) gekozen worden.

8 Tabblad Clients Hier kan de router gekoppeld worden aan meerdere klanten. Deze dienen van te voren aangemaakt te zijn. Dit kan later ook aangepast worden in de configuratie van de router. Voorheen werd dit Devicegroups genoemd. Hiermee kan bepaalt worden welke klanten een verbinding kunnen opbouwen met deze router Tabblad Settings Wanneer de checkbox voor DHCP Server Active geselecteerd is worden de standaardinstellingen overgenomen gebaseerd op de instellingen onder Tabblad Network.

9 Tabblad Components In dit tabblad kunnen extra services zoals de Toolbox of webserver Web2go geconfigureerd worden. Na het opslaan (via Save button rechtsonder) verschijnt weer het hoofdscherm van uw portaal met het overzicht van alle routers in het account. Het systeem start automatisch de functie Submit to device.

10 10 6. Overdracht van de configuratie naar de router 6.1 Submit to device Let op, voor deze methode is in de router firmware versie vereist. mbdialup zoekt elke aangesloten router op het LAN netwerk en markeert die routers die overeenkomen met de gemaakte configuratie (in dit voorbeeld ziet die tweemaal de MDH834). De laatste configuratie file is geselecteerd bij (1) en is gereed voor overdracht naar de router. Na het selecteren van de juiste router (2) klik vervolgens op (3). Het systeem start nu de overdracht van de configuratie file naar de router. Klik als laatste op (4)

11 11 Nadat het systeem alle stappen voltooid heeft klik dan op (5) Afhankelijk van de gekozen instelling Connect to server on (hoofdstuk Tabblad internet) is de router nu gereed om een verbinding op te bouwen met het portaal.

12 Download naar PC (nieuwe configuratie) Door op te klikken kan de configuratie file opgeslagen worden op de PC of USB stick. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbn. Verder moet de file altijd in de root van de USB stick opgeslagen worden en moet de USB stick FAT geformatteerd zijn. Bestel de MB 5104 (mbmem micro USB stick 2GB) om zeker te zijn dat dit werkt Configuratie laden (mbconnect24.mbn) via USB stick (mbnet/mbspider) mbnet router Plaats de USB stick in de USB interface aan de voorzijde van de mbnet (1) en start de load settings procedure via onderstaande stappen: 1. Schakel de router in of druk eenmaal op de Reset (2) toets (indien router al in bedrijf is) en wacht totdat LED Err brandt. 2. Druk op Dial Out (3) toets en houdt deze ingedrukt totdat Fc4 (TxD2 MDH6xx) continu brand. 3. Druk nogmaals op Dial Out en houdt deze ingedrukt totdat Fc3 (RxD2 MDH6xx) ook continu brandt. 4. Druk nogmaals op Dial Out houdt deze ingedrukt totdat Fc2 (TxD2 MDH6xx) ook continu brandt. 5. Druk nadat Fc2 ook brand voor een laatste maal op Dial Out. Na zo n seconden de LED Fc3 knippert. In sommige gevallen kan het zijn dat de USB stick niet herkend wordt. Probeer het dan nogmaals met een andere USB stick. Nu zijn de instellingen geladen voor een verbinding met mbconnect24.

13 13 Wanneer de mbnet een internetverbinding kan opbouwen (via netwerk-, telefoonkabel, of SIM kaart) wordt de mbnet aangemeld op uw account. Dit kunt u zien doordat de LED Con begint te knipperen. mbspider datamodem 1. Nadat de USB stick in de USB interface van de mbspider is geplaatst, de LED Fc1 en de Fc2 beginnen op de mbspider te knipperen. 2. Klik vervolgens binnen 10 seconden op de Funktion knop en houdt deze ingedrukt. 3. Wanneer LED Fc1 en LED Fc2 uitgaan en LED Fc3 begint te knipperen kan de Funktion knop losgelaten worden. 4. Ongeveer 30 seconden later gaan LED Fc3 uit. De configuratie file mbconnect24.mbn is nu succesvol geladen. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbn. Verder moet de file altijd in de root van de USB stick opgeslagen worden en moet de USB stick FAT geformatteerd zijn. Bestel de MB 5104 (mbmem micro USB stick 2GB) om zeker te zijn dat dit werkt. Nadat de mbspider de configuratie file mbconnect24.mbn gelezen heeft, is deze automatisch hernoemt naar Xmbconnect24.mbn op de USB stick.

14 Aangepaste configuratie (mbconnect24.mbnx) laden via USB stick Indien de configuratie aangepast moet worden nadat de router al zich heeft aangemeld op het portaal (en dus ook het serienummer heeft ontvangen hoofdstuk 5.2.1) dan gaat het laden op een nieuwere methode. 1. Klik op Download To PC in het portaal. 2. Als het al een bestaande configuratie is, is de bestandnaam mbconnect24.mbnx. Plaats nu deze bestanden op een USB stick. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbnx. Het bestandstype is nu anders, dit komt doordat de configuratie nu versleuteld is. Dit komt doordat de configuratiefile nu ook over een serienummer beschikt. Het is ook mogelijk om in het account het serienummer te resetten, dan kan de configuratie op de standaard manier nog geladen worden. 3. Plaats vervolgens de USB stick in de router. 4. Na korte tijd gaan LED Fc1 en LED Fc2 gedurende 10 seconden knipperen. Klik tijdens het knipperen van deze twee LED s gedurende 1 á 2 seconden op de Dial Out knop. 5. Nu laadt de mbnet router de aangepaste configuratie (LED Fc1 ) knippert en na een korte tijd start de router opnieuw op met de nieuwe geladen instellingen. 6. Nadat de nieuwe file geladen is wordt de bestandsnaam van de configuratie file aangepast aan Xmbconnect24.mbnx.

15 Via de website in de mbnet de configuratie laden Verbindt de mbnet via de LAN poort met de PC. Typ in de internet browser (advies Firefox) het IP-adres van de LAN poort (standaard ). Gebruikersnaam: admin. Er hoeft geen wachtwoord ingevuld te worden. De website van de mbnet router opent. Via System en dan BackupRestore kan de configuratie file geladen worden. Via bladeren (1) kan de file gekozen worden en via Restore (2) wordt de file geladen. 7. Toegang naar routers en machines Wanneer een router een internetverbinding heeft en zich meldt op het account kan je op het account aan de linkerzijde selectie menu (1) met beschikbare routers (die online zijn). Door op (2) of op (2) te klikken kan er een verbinding gemaakt worden met de router.

16 16 Nadat de verbinding tot stand is gekomen verandert de status LED (3) van groen naar geel en is er nu toegang tot de machine. Gebruik of (4) om de verbinding te verbreken. 8. Verbreek de verbinding met mbconnect24 Om de mbconnect24 sessie te verbreken kan geklikt worden op Logout (5). Om dit te bevestigen klik op (6)

17 17 Door op (7) te klikken kan de software mbdialup afgesloten worden. 9. mbdialup gebruiken in Windows7 Het kan soms voorkomen dat mbdialup niet naar behoren werkt met Windows7. Hiervoor kan bij de eigenschappen van de snelkoppeling van mbdialup een vink gezet worden bij Compatibiliteit > Bevoegdheidsniveau > Dit programma als Administrator uitvoeren.

18 Factory Reset mbnet router De mbnet kan via de volgende stappen terug in zijn fabrieksinstellingen worden gezet: 1. Klik eenmaal op Reset 2. Wacht tot de LED Rdy als de mbnet router aanstaat. begint te knipperen. 3. Druk direct op Dial Out. 4. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc4 brandt. 5. Druk opnieuw op Dial Out. 6. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc3 en Fc4 branden. 7. Druk opnieuw op Dial Out. 8. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc2, Fc3 en Fc4 branden. 9. Druk voor een laatste maal 10. Alle LED s gaan uit en LED Pwr brandt op Dial Out. continu en de LED Rdy gaat knipperen. De mbnet router is nu teruggezet in zijn fabrieksinstellingen. De huidige configuratie is verwijderd.

19 Vrijgeven van extra routers in mbconnect24 Om de kwaliteits- en veiligheidsnormen te verhogen worden vanaf januari 2014 de licentiecodes van mbconnect24.net door de gebruiker zelf ingevoerd in het remote service portaal. De licentie wordt direct door Vires B.V. per mail aan de gebruiker gestuurd. De licentiecode kan online worden ingevoerd op het mbconnect24 account. Dit kan via System > Info en vervolgens tabblad Usage/Licenses bij License code. 12. FAQ Wat is het verschil tussen de twee configuratiebestanden mbconnect24.mbn en mbconnect24.mbnx? In tegenstelling tot mbconnect24.mbn is het configuratiebestand mbconnect24.mbnx een gecodeerd bestand en kan alleen worden verwerkt/gecodeerd in routers met firmware vanaf versie V Een mbconnect24.mbn bestand kan worden geladen in elke mbnet van hetzelfde type zolang deze gelijk is aan het type in het configuratiebestand en zolang het configuratiebestand nog geen serienummer heeft. Voorbeeld: Als de configuratie van de router is ingesteld op het type MDH816 kan het configuratiebestand in alle MDH816 routers geladen worden. Een mbconnect24.mbnx bestand kan alleen geladen worden in een mbnet router van hetzelfde type en met hetzelfde serienummer als geconfigureerd in het configuratiebestand.

20 20 Hoe maak ik een gecodeerd configuratiebestand? Op voorwaarde dat het serienummer is ingevoerd tijdens de configuratie op het portaal (configuratie device tabblad Description) of dit gebeurd automatisch met de nieuwste firmware (vanaf versie 3.2.0) op het moment dat de router voor de eerste keer een verbinding heeft met het portaal. Mag ik de naam van het configuratiebestand aanpassen? Nee, de naam mag niet aangepast worden, indien dit wel gebeurd resulteert dit erin dat de router het bestand niet herkent. Wat is een Xmbconnect24.mbn/.mbnx bestand? Zodra het mbconnect24.mbn configuratiebestand correct is geladen in de mbnet, wordt het bestand automatisch hernoemd naar Xmbconnect24.mbn/.mbnx. Dit zorgt ervoor dat het configuratiebestand niet voor een tweede keer wordt herkent door de router en voorkomt het eindeloos laden van het configuratiebestand. Wat betekenen de verschillende knipperende codes van de Con LED? LED Con knippert snel (ca. 3Hz) betekend de router probeert: a) een verbinding op te bouwen met het internet b) om een VPN verbinding met het portaal te bevestigen LED Con brandt continu betekend dat de router beschikt over een actieve internet verbinding, maar geen VPN connectie met het portaal LED Con knippert langzaam (ca. 1,5 Hz) betekend VPN verbinding met het portaal is opgebouwd.

21 21 Hoe kom ik op de web interface van mijn mbnet router? Om de mbnet zijn web interface te bereiken moet het mogelijk zijn om de mbnet te bereiken vanaf uw computer via LAN. Hiervoor moet de computer in hetzelfde adres bereik liggen als de mbnet. Dit geldt voor zowel het IP-adres en het subnetmasker van de computer. Zodra het IP-adres van de mbnet router ingevuld wordt in een webbrowser (elke standaard webbrowser wordt ondersteunt) wordt de inlogpagina van de mbnet geopend. Standaard instellingen mbnet: IP-adres: Subnet mask: Gebruikersnaam: admin Wachtwoord: geen Welke informatie heeft 4S industrie/mb Connect Line nodig om support te kunnen geven? Type apparaat, ingegeven router naam op portaal, serienummer en firmware versie. De support logs (mbnet web interface > expert mode > status > system). Het configuratiebestand van mbconnect24. De mbdialup support logs 13. Probleemoplosser Probleem: Oplossing: Probleem: mbcheck vindt geen vrije VPN poort Zorg ervoor dat tenminste één van de drie volgende poorten niet worden geblokt in de netwerk firewall. TCP 80, TCP 443 of TCP 1194 Geen verbinding met het portaal, aanmelden mislukt Oplossing: De inloggegevens zijn niet goed of niet goed ingevuld Een verkeerde server is gekozen. Voor Nederlandse klanten is dit altijd mbconnect24.net(europe). Dit heeft niets te maken met in welke landen de routers geplaatst worden. De netwerkadapter voor mbdialup mist of staat uitgeschakeld Controleer de netwerkadapter op de PC via systeeminstellingen (configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Netwerkverbindingen). Als de adapter is uitgeschakeld schakel deze dan in, is die niet geïnstalleerd installeer dan mbdialup opnieuw.

22 22 Vervolg: Om een gedetailleerde fout diagnose te stellen is het mogelijk om een uitgebreide logging te activeren in mbdialup via Settings > Option. In het geval van support door ons hebben we deze logbestanden nodig om uw probleem op te lossen. De logbestanden vindt u op de PC via: OpenVPN Log Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\User Data\MB Connect Line GmbH\mbDIALUP\ovpn\log System Log Windows XP: C:\Program Files (x86)\mb Connect Line GmbH\mbDIALUP\vpnservicelog.txt OpenVPN Log Windows 7: C:\ProgramData\MB Connect Line GmbH\mbDIALUP\ovpn\log System Log Windows 7: C:\Program Files (x86)\mb Connect Line GmbH\mbDIALUP\vpnservicelog.txt Probleem: Oplossing: Geen verbinding tussen de router en het portaal Controleer de benodigde randapparatuur afhankelijk van het type mbnet Zijn de netwerkkabels goed en de netwerkverbindingen? Is de telefoonkabel verbonden met de router? Is er een SIM kaart geplaatst? Is de SIM kaart geschikt voor data-overdracht? Is het nodig om een pincode in te voeren? Is er een antenne geïnstalleerd? Is de signaalsterkte voldoende? De signaalsterkte kan via de web interface (mbnet) gecontroleerd worden.

23 23 Vervolg: Controleer de netwerkinstellingen: WAN en LAN IP mogen NIET in hetzelfde adres bereik liggen De mbnet moet verbonden worden via WAN Kan de mbnet verbinding maken met het internet? o Dit kan gecontroleerd worden via de web interface Status > Diagnostics U kunt de bereikbaarheid controleren via: Domein (b.v. google.com) Publiek IP (b.v ) Gateway/DNS van het gebruikte netwerk Bij twijfel informeer dan bij de systeemmanager van het netwerk! Controleer: Of één van de volgende poorten (TCP 80, TCP 443, TCP1194) niet geblokkeerd worden in de firewall. Dit kan met de software mbcheck Of één van deze poorten ingevoegd is bij Internet settings Of NTP poort 123 vrij geschakeld is in de firewall Indien één van de bovengenoemde poorten worden geblokt in de netwerk firewall, buiten een positief resultaat in mbcheck (IP/MAC adres filter) neem dan contact op met de systeemmanager van het bedrijfsnetwerk.

24 24 Vervolg: Deze en andere informatie kan gecontroleerd worden op de web interface van de mbnet. 14. Wijzigingen DATUM WIJZIGINGEN BEWERKER FAQ en problemen oplossen toegevoegd D. Stoelinga Nummering volgorde factory reset toegevoegd Opmerking serienummer hoofdstuk toegevoegd. Hoofdstuk Aangepaste configuratie via USB laden Gehele document aangepast aan mbconnect24 v D. Stoelinga D. Stoelinga D. Stoelinga

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Arcadyan VGV7519 Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Versie 1.1 mei 2012 Inhoudsopga ve 1 Aansluiten van de router... 5 2 Instellingen

Nadere informatie

HDN Server Installatie handleiding

HDN Server Installatie handleiding HDN Server Installatie handleiding Hypotheken Data Netwerk Versie 2.6.0.3 30 Juni 2010 HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 589 M: helpdesk@hdn.nl Copyright Communications Security Net B.V. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210 Handleiding Internet Type Ubee EVW3210 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Alcatel SpeedTouch 780WL Router

Alcatel SpeedTouch 780WL Router Alcatel SpeedTouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Gebruikersaanwijzing Speedtouch 780 Router t.b.v. Zakelijk ADSL Pagina 1 Inhoud 1. Aansluiten van de router 3 2.

Nadere informatie

Xelion 6.4 Handleiding Installatie en Beheer April 2014

Xelion 6.4 Handleiding Installatie en Beheer April 2014 Xelion 6.4 Handleiding Installatie en Beheer April 2014 Document versie 6.4 Gedetailleerd overzicht van alle beheerfuncties van Xelion 6. Dit document is bedoeld voor beheerders en operators Ten geleide

Nadere informatie

Xelion 6.8 Handleiding Installatie en Beheer December 2014

Xelion 6.8 Handleiding Installatie en Beheer December 2014 Xelion 6.8 Handleiding Installatie en Beheer December 2014 Document versie 6.8 Gedetailleerd overzicht van alle beheerfuncties van Xelion 6. Dit document is bedoeld voor beheerders en operators Ten geleide

Nadere informatie

Wireless kabel/dslgatewayrouter. Routeur câble/adsl sans fil

Wireless kabel/dslgatewayrouter. Routeur câble/adsl sans fil P74219df_F5D7230-4_man.qxd 10-03-2003 15:44 Page 1 Wireless kabel/dslgatewayrouter Voor het delen van uw breedband-internetaansluiting en bestanden Routeur câble/adsl sans fil Partagez votre accès Internet

Nadere informatie

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8 Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera Gebruikershandleiding Z1201 & W1201 versie 3.8 Inhoudopgave: 1) VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 4 2) PRODUCTSPECIFICATIES... 5 3) VERPAKKINGSINHOUD... 7 4) INSTALLATIE...

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van het Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps. Met de Sweex Wireless Broadband Router 54

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding MRS Software 4.4 MRS-N1210 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Voor de installatie... 4 De database... 4 Firebird... 4 Installatiebestanden... 4 Externe bestanden... 4 De juiste werkomgeving...

Nadere informatie

EM6561/EM6564 - e-domotica Camera

EM6561/EM6564 - e-domotica Camera EM6561/EM6564 - e-domotica Camera 2 NEDERLANDS EM6561/EM6564 - e-domotica Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie... 4 1.1 Inhoud van de verpakking... 4 1.2 Wat heb je nodig om de camera

Nadere informatie

Installatiehandleiding Draadloze ADSL Modem Router

Installatiehandleiding Draadloze ADSL Modem Router Installatiehandleiding Draadloze ADSL Modem Router NETGEAR, Inc. 4500 Great America Parkway Santa Clara, CA 95054 USA 2005-10 2005 door NETGEAR, Inc. Alle rechten voorbehouden. Handelsmerken NETGEAR is

Nadere informatie

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera EM6250HD Easy Pro View HD IP camera 2 NEDERLANDS EM6250HD Easy Pro View HD IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 4 1.1 Update informatie... 4 1.2 Inhoud van de verpakking... 4 1.3 Wat heb je nodig

Nadere informatie

SpeedTouch. 510/510i/530 ADSL-gateways voor meerdere gebruikers Installatie- en gebruikershandleiding. 500- serie

SpeedTouch. 510/510i/530 ADSL-gateways voor meerdere gebruikers Installatie- en gebruikershandleiding. 500- serie SpeedTouch 510/510i/530 ADSL-gateways voor meerdere gebruikers Installatie- en gebruikershandleiding 500- serie SpeedTouch 510/510i/530 Installatie- en gebruikershandleiding Status Wijzigingsbericht Verkorte

Nadere informatie

Installatiehandleiding. programmatuur. versie 6.00 (13-03-2015)

Installatiehandleiding. programmatuur. versie 6.00 (13-03-2015) Installatiehandleiding programmatuur versie 6.00 (13-03-2015) Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 - Installatie en onderhoud van een Licentie... 4 1.1 - Algemeen... 4 1.2 Overzicht licentietypen... 4 1.3

Nadere informatie

Nederlandse versie INDEX

Nederlandse versie INDEX INDEX Specificaties 66 De splitter 67 Aansluiten van de Sweex ADSL 2 Modem 67 Computer configureren om verbinding te maken met de modem 68 Instellingen van je internet browser voor Windows 98SE, 2000 en

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

Nederlandse versie. LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router. Inhoud van het pakket. Terminologielijst

Nederlandse versie. LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router. Inhoud van het pakket. Terminologielijst LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router Stel de Sweex Wireless 300N Router niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de buurt van verwarmingselementen. Gebruik

Nadere informatie

Draadloze G. router. Handleiding F5D7230-4

Draadloze G. router. Handleiding F5D7230-4 Draadloze G router Handleiding F5D7230-4 Inhoud 1. Inleiding... 1 Voordelen van een netwerk in uw woning... 1 Voordelen van een draadloos netwerk... 1 De ideale plaats voor uw router... 2 2. Productoverzicht...

Nadere informatie

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Versie 1.0 dd.14-3-2011 Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Index 1. INLEIDING... 2 1.1. GEBRUIKTE SYMBOLEN... 2 1.2. UW DIENSTVERLENER... 3 2. INGEBRUIKNAME MOBIDM... 3 2.1. ALGEMEEN... 3 2.2. INLOGGEN...

Nadere informatie

Versie 1.3 Pagina 1 Lukas Terminal Handleiding GEBRUIKSAANWIJZING... 1 AANSLUITEN VAN DE LUKAS SERVICE KABEL... 2

Versie 1.3 Pagina 1 Lukas Terminal Handleiding GEBRUIKSAANWIJZING... 1 AANSLUITEN VAN DE LUKAS SERVICE KABEL... 2 Versie 1.3 Pagina 1 Lukas Terminal Handleiding Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING... 1 AANSLUITEN VAN DE LUKAS SERVICE KABEL... 2 HET INSTALLEREN VAN DE USB KABEL... 3 HET INSTALLEREN VAN LUKAS TERMINAL...

Nadere informatie

HIP Toolbar. Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011

HIP Toolbar. Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011 HIP Toolbar Gebruikershandleiding Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Introductie... 4 2.1 Optimale controle... 4 2.2 Mobiliteit... 5 3 Installatie... 6 3.1 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Home Base. Handleiding. English. Français. Deutsch. Español. Italiano

Home Base. Handleiding. English. Français. Deutsch. Español. Italiano Handleiding English Français 8820-00115ea F5L049ea Deutsch Nederlands Español Italiano Inhoud Inhoud hoofdstuk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 Inleiding... 1 9 Mediaserver... 26 2 Voorbereiding...

Nadere informatie

Er zijn diverse andere platformen die SIP compatible zijn, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere platformen die SIP compatible zijn, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere platformen die SIP compatible zijn, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: 3CX SIP software V12. Counterpath Bria SIP client voor Windows en iphone. Net2 Entry

Nadere informatie

Siemens SpeedStream 5450 Router

Siemens SpeedStream 5450 Router Siemens SpeedStream 5450 Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.4 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

MailCredit. gebruikershandleiding. Frankeertegoed laden via een PC. rm033 Handleiding Mailcredit_NL_Rev03_20120405_MM-OM-UM.doc

MailCredit. gebruikershandleiding. Frankeertegoed laden via een PC. rm033 Handleiding Mailcredit_NL_Rev03_20120405_MM-OM-UM.doc MailCredit Frankeertegoed laden via een PC gebruikershandleiding rm033 Handleiding Mailcredit_NL_Rev03_20120405_MM-OM-UM.doc 2 Mailcredit Gebruikershandleiding Over deze handleiding Doelgroep De gebruikershandleiding

Nadere informatie