Donderdag 3 september 2020

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Donderdag 3 september 2020"

Transcriptie

1 Tijd voor Meedoen TijdvoorMeedoen Ingestuurd door onze deelnemer Wim Schras: Donderdag 27 augustus mocht ik uit handen van Astrid een waar geschenk ontvangen. Er was mij gevraagd het jaarverslag te illustreren, tientallen tekeningen ingeleverd bij Robert, af en toe contact, positieve reacties, hij ging aan de slag en ik moest lijdzaam afwachten. In mijn onschuld dacht ik dat er wat tekeningen bij de teksten gezet zouden worden als versiering en opluistering. Kreeg te horen dat het klaar was, hij was tevreden, maar hield mij in spanning, de wethouder was eerst aan de beurt. Op de krantenfoto zag ik een flits en dacht twee volle pagina s te zien met tekeningen...? Bij de uitreiking met thee en lekker gebak, mocht ik het zien, ik was verbijsterd; een luxe gebonden uitgave, prachtig staaltje vakmanschap in uitvoering en druk, uiterst professioneel gemaakt, een sieraad voor het leven... helemaal vol met mijn tekeningen, illustraties en teksten...! Ik hield het niet droog, was ontroerd, zoveel vertrouwen dat mijn werk voldeed om alles van Tijd voor Meedoen zo treffend uit te beelden, wat een eer. Eigenlijk was er gebeurd wat ik iedereen van hèt Huis gun, je passie volgen en merken dat je er een ander en jezelf verder mee brengt, dat je gewaardeerd wordt en iets voor mensen kunt betekenen. Mijn vrouw en ik hebben met plezier en trots het boekwerk bewonderd, het krijgt een ereplaats! Was getekend, Wim Schras Algemeen: TijdvoorMeedoen en de Grote Club Actie TijdvoorMeedoen blijft innoveren, op welzijnsgebied maar ook op andere gebieden. Dit jaar doen we mee met de Grote Club Actie. Met alle deelnemers zullen we loten gaan verkopen en op de website is er de mogelijkheid om de loten digitaal te kopen. De loten kosten 3,00 per stuk. Dus als je toch al van plan was loten te kopen doe het dan bij TijdvoorMeedoen. Was je het niet van plan dan is het wellicht nu het moment om van gedachte te veranderen. De actie gaat zaterdag 19 september van start. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrieven. Openingstijden Koffiekom en keuken Vanaf 1 september is de Koffiekom open van tot uur en de keuken van tot uur.

2 Tuinkussens Het komt helaas vaker voor dat de tuinkussens buiten vergeten worden en ze de dag erna nat zijn van de regen. Als oplossing hiervoor is er een handige opbergplek gemaakt door Hans. Je vindt deze in de Kluskom voorzien van een bordje tuinkussens. Als er slecht weer op komst is, blijven de kussens voortaan binnen liggen. Je mag dan zelf een kussen pakken, maar deze dan graag na gebruik ook zelf weer opruimen. Buiten staat er ook een bak met kleine kussens die je kunt gebruiken. Laten we met z n allen goed voor onze spullen zorgen, dan kunnen we er zo lang mogelijk van genieten. Boekjes gezocht We zijn op zoek naar boekjes uit deze serie en ook het 2e deel van deze serie. Kun jij ons er misschien aan helpen? Neem dan even contact op met Arie Karelse. Alvast bedankt! Maak het oplichters niet te makkelijk In september start vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met vele andere partijen, de campagne Senioren en Veiligheid. Onder de slogan Maak het oplichters niet te makkelijk wordt er gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden, met als doel senioren bewust te maken en ze laten zien wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen. Elke week is er, onder leiding van Catherine Keyl, een webinar waarin tips gegeven worden om geen slachtoffer te worden van verschillende vormen van oplichting. Op dinsdag 1 september vond de eerste Webinar met thema Meekijken bij pinnen plaats. Op dinsdag 8 september 10:30 uur is er de Webinar babbeltrucs. Je kunt de Webinars bekijken via: Wil je meer lezen over de campagne, kijk dan even op Oproep van een deelnemer Fred van Duin, deelnemer op de financiële administratie bij TijdvoorMeedoen, heeft met zijn vrouw en dochters een bijzonder duik in het verleden genomen. Ze hebben in Culemborg plekken bezocht die met het verleden van zijn vrouw te maken hebben en zijn met deze informatie nu op de computer een stamboom aan het maken (in het programma Aldfaer ).

3 Omdat het zo bijzonder is wat ze te weten zijn gekomen, wil Fred hierbij deze oproep doen om te kijken of er over zijn verleden ook iets te achterhalen is: Mijn eigen familie stamt uit Amsterdam. Mijn grootouders aan vaderskant woonden in de Okeghemstraat en hadden ook onderduikers. Hier had mijn vader het vaak over, maar de details ben ik kwijt. Ik ben nog op zoek naar wat feitenkennis. Opa en oma aan moederskant woonden in de Vechtstraat. Zij hadden het arm en moeten van zeer nabij razzia s hebben meegemaakt. Ik zou graag nog eens navragen wat het voor hen en mijn moeder psychologisch betekend heeft. Je hoorde ze daar namelijk nauwelijks over. Weet jij meer hierover? Neem dan even contact op met dan zorg ik dat het bij Fred terecht komt. Activiteiten: Expositie TijdvoorMeedoen kunstenaars Binnenkort is er een expositie op eerste verdieping van Hét Huis van de Buurt. Onze eigen TijdvoorMeedoen kunstenaars stellen er hun werk tentoon. Hierbij alvast een klein voorproefje van het moois dat er te zien is. Houdt de komende Nieuwsflits en/of Facebook in de gaten voor verdere informatie over de opening. Relatiecoach Een tijdje geleden plaatsten we een ingezonden stukje van relatiecoach (in opleiding) Diane. Ze zocht mensen die hulp kunnen gebruiken in hun relatie. Deze relaties kunnen betrekking hebben op partnerrelaties, familierelaties of werkrelaties. En ze wil mensen helpen om de relatie te verbeteren op het moment dat een relatie niet (meer) loopt zoals iemand graag zou willen. Inmiddels hebben enkele deelnemers van haar aanbod gebruik gemaakt en ze zijn erg enthousiast. Het heeft hen veel opgeleverd. Wil jij ook onderzoeken waarom je relatie niet lekker meer loopt en hoe je het anders zou kunnen en willen doen? Stuur dan even een mailtje naar Astrid via: Koopje van de week: De leukste spulletjes vind je ook deze week weer in onze Shopkom! Onze eigen buurtkringloopwinkel waar mensen spullen kunnen komen brengen en kopen. Wist je dat je als deelnemer wel 20% korting krijgt op aankopen uit de Shop? Dat is nog eens een koopje! Deze week hebben we een handige papierversnipperaar in de aanbieding. Hij is mee te nemen voor maar 3,25! Ook hebben we een Super Sale: alle zomerkleding heeft 50% korting! Kom je ook shoppen? De Shopkom is geopend tussen en uur.

4 Vacatures: Bij TijdvoorMeedoen hebben we altijd plek voor deelnemers (vrijwilligers) die zich actief willen inzetten. Op dit moment zijn we speciaal op zoek naar: - Een coördinator voor de Shopkom - Een coördinator voor het Evenemententeam - Een pedicure ter versterking van het Beautyteam - Een coördinator voor het Beautyteam Is een van deze functies je op het lijf geschreven? Neem dan contact op met Arie Karelse Ook als je interesse hebt voor andere functies! Wist je dat: - Onze deelneemster Kelly bevallen is van een prachtige dochter? We wensen haar veel geluk. Deelneemster Ria was zo lief om ze te brengen en op te halen uit het ziekenhuis. Echt Meedoen! - De aardbeienstekjes van TijdvoorMeedoen nu al vruchten hebben gekregen? - We een fijne zit-sta kruk hebben gekregen van een vrijwilliger? Deze kruk is speciaal voor deelnemers die pijn in hun rug hebben, zodat ze hun werk achter de bar en in de keuken zo prettig mogelijk kunnen doen. - Duif Morena weer terug is? Ze is verzwakt gevonden op de Zomerkade. Ze is naar de Vogelopvang gebracht en Paco en Hans hebben haar daar opgehaald. Ze zit weer helemaal tevreden bij de kippetjes en iedereen is weer gelukkig! - We gratis stoelen hebben gekregen? Ze waren wel aan een poetsbeurt toe. Na een behandeling van het TijdvoorMeedoen Schoonmaakteam zijn ze weer als nieuw. Super! - Als je vragen of problemen hebt, je terecht kunt bij het Vraagbaakteam? Schroom niet om contact op te nemen. Dit kan met: Astrid Veronika Annemarie Martine Olaf

5 Deelnemer van de week: Deze week heeft Marja onze vragen beantwoord. Leuk dat je meedoet, Marja! Vertel eens wat over jezelf: hoe heet je, hoe oud ben je en in welke plaats woon je en (eventueel) met wie? Ik heet Marja en ik woon alleen in Huizen. Ik ben 60 jaar. Zou niet ouder worden dan 30 dus ik heb de helft gewonnen. Vorig jaar heb ik een groot feest gegeven. Ik ben longpatiënt en heb een soort van taaislijmziekte. Het heet astmatische chronische bronchitis (Brongitaaichen). Verder heb ik een heerlijke flat met zeer groot balkon. Tekening door Wim Schras Wat heeft je bij TijdvoorMeedoen gebracht en kun je kort vertellen wat je er graag doet? Waar word je blij van bij TijdvoorMeedoen? Wat het mij gebracht heeft, is het thuiskomen. Jezelf kunnen zijn. Ik heb nooit echt een thuis gehad. Wil van alles kunnen en willen doen, zoals in de bar/keuken, tuin, de shopkom enzovoort. Alleen moet men mij soms op de rem zetten...ik ben daar eerlijk in. Heb je een leuke hobby, een lief huisdier of iets anders wat je over jezelf wilt vertellen, zodat we je een beetje beter leren kennen? We horen graag waar de passie van onze deelnemers bij TijdvoorMeedoen ligt! Mijn hobby s zijn puzzelen zoals legpuzzels, woordzoekers enzovoort. En diamond painting is zeer verslavend. Af en toe schilderen, maar ook breien, handwerken en tuinieren op het balkon. Verder fietsen en wandelen. Bij TijdvoorMeedoen doe ik op het moment werkzaamheden in de Shopkom en soms val ik in bij de bar/ keuken. Huisdieren mag ik helaas niet. Marja (op de foto rechts) heeft Astrid verrast met een hele mooie diamond painting van het TijdvoorMeedoen gebouw. Wat een mooi cadeau! Nogmaals hartelijk bedankt voor dit mooie pronkstuk Marja! Wil je ook meedoen aan Deelnemer van de Week? Lijkt ons super leuk! Neem dan even contact op met en we maken er een mooi stukje van. Kreet van de week: doe iets geks, denk iets moois, zeg iets liefs, dan heeft elke dag iets positiefs

6 Woordzoeker: De woordzoeker van deze week heeft het thema In huis. Puzzel je ook mee? Je gevonden oplossing kun je doormailen naar Je krijgt een mailtje terug of je antwoord klopt en de eerste inzender met het goede antwoord krijgt van TijdvoorMeedoen een heerlijke chocoladereep. Het antwoord van de vorige puzzel was: Toerist in eigen land. Gefeliciteerd Nadine! Je was de eerste met het goede antwoord en dus de winnaar van de chocoladereep. De woorden staan horizontaal, verticaal en diagonaal (ook achterstevoren). We zijn benieuwd naar je oplossing. Succes! Nog niet uitgelezen? Neem dan ook eens een kijkje op: Facebook: Twitter: Of onze website: Heb jij ook...? Heb jij ook iets te melden voor de nieuwsflits? Mail het vóór dinsdag uur naar Voor nog meer en overige informatie: