Mauritskade 55GH. Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mauritskade 55GH. Amsterdam"

Transcriptie

1

2 INHOUDSOP GAVE INTRODUCTIE HISTORIE LOCATIE PLATTEGRONDEN CONTACT

3 INTRO DUCTIE 03 BUITEN SINGEL Een verborgen parel aan de rand van het Centrum in het groen van het Oosterpark. Een plek waar vroeger de paarden van de Amstel brouwerij gestald stonden zal nu worden gerenoveerd tot hoogwaardige creatieve bedrijfsruimte. Een creatieve ruimte in het bruisende Oost. Een koffie in een van de vele koffiebars, een lunch op een van de vele terrassen of een rondje rennen door het park. Het kan allemaal in de directe omgeving van Buiten Singel. Ontmoeten, brainstormen en werken. Buiten Singel is de perfecte plek om de creatieve geest de vrije loop te laten. En heb je een hond? Neem hem gerust mee, want dat is de vibe die helemaal past bij de Buiten Singel.

4 BRING 04 YOUR DOG TO WORK Buiten Singel

5 HIST ORIE 05 STALGEBOUW BROUWERIJ DE AMSTEL Gelegen aan de is het voormalige stalgebouw van de paarden van de Amstel Brouwerij. Het gebouw is ontworpen in 1912/1913 door A. Salm GBzn in het gebied dat vroeger bekend stond als de se Buitensingel aan de scheidslijn tussen groen en stad aan. Het gebouw kende naast de stallen onder meer een hooizolder, een haverhok, een plek voor oude wagens en op de kop een dienstwoning. Vanaf 1872 werd Amstelbier gebrouwen in de fabrieken aan de Mauritskade te. Een kleine eeuw later fuseerden Heineken en Amstel, waarmee de productie van Amstelbier in 1980 verhuisde naar een nieuwe brouwerij in Zoeterwoude. De Amstelbrouwerij werd gesloten en de fabrieksgebouwen werden gesloopt. Van het Amstelbrouwerijcomplex aan de Mauritskade bleef alleen het hoofdkantoor bewaard en een stuk verderop het stalgebouw. In de jaren 30 kwam er een garage voor het stalgebouw te staan, op de plek waar nu VanMoof is gehuisvest. Sinds het vertrekken van de brouwerij, is ook het stalgebouw getransformeerd. Huurders hebben er een multifunctioneel gebouw van gemaakt, waarmee er productie, dienstverlening, werken en wonen terecht is gekomen. Met de renovatie tot Buiten Singel wordt er een nieuw hoofdstuk aan de historie toegevoegd.

6 LOC ATIE Buiten Singel, aan de Mauritskade, aan de rand van het Oosterpark en tegen het centrum van aan. De tram en metro op enkele minuten loopafstand en een openbaar parkeerterrein voor de deur. 06 Grote verscheidenheid en diversiteit aan hotels, restaurant en bars in de directe omgeving. Nog maar te zwijgen over het vele groen en de ligging aan een van de hoofwegen om de stad makkelijk in en uit te gaan. Een gebouw met een authentieke uitstraling op een centrale ligging in de stad omgeven door groen en rust. Dát is Buiten Singel. CENTRAL STATION M M ARTIS M T T VAN MOOF B MONTESSORI COLLEGE OLVG GENERATOR HOSTEL T PILLOWS HOTEL**** KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN TROPEN MUSEUM LOUIE LOUIE BAR BUKOWSKI DE BIERTUIN B T DE EEUWIGE JEUGD FIVE BROTHERS FAT Mauritskade 55 HOTEL ARENA

7 OOSTER PARK HIP & HAPPEN- ING 07 Buiten Singel

8 PLATTE GRONDEN 08 Verdieping Metrage Tuinverdieping Begane grond Eerste verdieping Eerste verdieping Mezz 830 m² v.v.o. 900 m² v.v.o. 830 m² v.v.o. 370 m² v.v.o. Totaal m² v.v.o.

9 BUITEN SINGEL VOORZIJDE 09 Mauritskade 55

10 TUINVERD IEPING 10 Level -1 Een rauwe ruimte met directe toegang tot de tuin. Via koekoeks aan straatzijde en grote glazen puien aan de tuin komt het licht binnen. De ruimte is geschikt voor werkplekken, meeting rooms en een grote lunchruimte. Daarnaast zijn hier de toiletgroepen gesitueerd. Deze zijn voorzien van douches, hoe kan dat ook anders met een locatie naast het park.

11 ENTREE BUITEN SINGEL 11 Mauritskade 55

12 BEGANE GROND 12 Level 0 De eyecatcher van het gebouw. 4,60 meter vrije hoogte, gietijzeren kolommen gecombineerd met het betonnen plafond. De plek waar vroeger de paarden gestald hebben gestaan maken plaats voor bedrijvigheid. Op de hoek aan het plein is tevens de nieuwe entree gepositioneerd.

13 CREATIEVE BEDRIJFSRUIMTE 13 Mauritskade 55

14 EERSTE VERD IEPING 14 Level 1 Het dak wordt volledig vernieuwd en verhoogd. Hierdoor ontstaat een hoogte van 5,20 m. Door het plaatsen van een entresol ontstaat een nieuwe dynamiek en een optimalisatie van het ruimtegebruik. Door de nieuwe daklichten en de glazen uitbouw aan de tuinzijde komt er optimaal licht binnen en wordt het groen van de omgeving naar binnen gebracht. Een unieke en inspirerende werkplek, niet de hectiek van de stad, maar rust van het groen.

15 EERSTE VERD IEPING ME ZZANINE 15 Level 1 - Mezzanine

16 2930 m2 v.v.o. Creatieve bedrijfsruimte Meer info? Contact APF International