De salarisadministratie verwerkt salarissen en/of verricht voorbereidingen en administratieve handelingen ten behoeve van de salarisverwerking.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De salarisadministratie verwerkt salarissen en/of verricht voorbereidingen en administratieve handelingen ten behoeve van de salarisverwerking."

Transcriptie

1 EVALUATIE SALARISBUREAU WESTERKWARTIER, PERIODE INLEIDING In het kader van de Intergemeentelijke samenwerking in het Westerkwartier is een samenwerkingsverband op het taakveld salarisadministratie ontstaan. Deze samenwerking wordt jaarlijks geëvalueerd aan de hand van de doelstellingen van het salarisbureau. De samenwerking op het taakveld salarisadministratie is feitelijk op 1 januari 2011 gestart. Per zijn de medewerkers salarisadministratie gehuisvest in Zuidhorn. Gelijktijdig is een nieuw salarispakket(pims@all, Centric) aangeschaft. In december 2011 is het eindrapport Salarisadministratie definitief door de colleges vastgesteld. Toen is formeel besloten het salarisbureau onder te brengen in de ambtelijke organisatie van de gemeente Zuidhorn. Op 1 juli 2012 zijn de medewerkers in dienst van gemeente Zuidhorn getreden. Jaarlijks wordt door de gemeente Zuidhorn een korte schriftelijke evaluatie opgemaakt betreffende de gang van zaken tbv het management van de overige gemeenten. Daarnaast wordt de samenwerking minimaal een keer per jaar door de gemeentesecretarissen van de deelnemende gemeenten geëvalueerd. Deze evaluatie is bestemd voor zowel het management als het SecretarissenOverleg. De Ondernemingsraden worden geïnformeerd. EINDRAPPORT SALARISADMINISTRATIE De salarisadministratie verwerkt salarissen en/of verricht voorbereidingen en administratieve handelingen ten behoeve van de salarisverwerking. Doelstelling salarisbureau Westerkwartier De belangrijkste doelen die we met het samenvoegen van vier salarisadministraties in een centraal salarisbureau willen bereiken zijn de volgende: Verder professionaliseren salarisadministratie Het delen van kennis en ervaring zorgt ervoor dat de salarisadministrateurs zich blijven ontwikkelen waardoor de salarisadministratie op een hoger niveau wordt getild. Er wordt

2 blijvend gezocht naar nieuwe mogelijkheden en een efficiënter manier van werken, waarbij kwaliteit en dienstverlening voorop staat. Continuïteit/kwetsbaarheid De gemeenten kunnen op ieder moment beschikken over een deskundige salarisadministrateur Financieel voordeel Het samenvoegen van 4 salarisadministraties biedt een financieel voordeel. Deze doelstellingen zijn geëvalueerd. Hieraan voorafgaand is een terugblik gedaan op plaatsing van het personeel. Onderdeel van de evaluatie is een gesprek geweest met de deelenemende gemeenten, Gesproken is over de ervaringen met het salarisbureau.

3 Plaatsing Salarisbureau Er zijn in totaal 5 medewerkers via de externe plaatsingsprocedure geplaatst in het Salarisbureau waarvan 3 medewerkers al in dienst waren bij de gemeente Zuidhorn. Twee medewerkers van de gemeente Grootegast zijn overgegaan naar de gemeente Zuidhorn. Deze medewerkers werken zowel voor het Salarisbureau als ook voor de afdeling Bedrijfsvoering van de gemeente Zuidhorn, waar ze als medewerkers personeelszaken werkzaamheden verrichten voor de gemeente Grootegast en gemeente Zuidhorn. Vanuit Leek en Marum zijn geen medewerkers geplaatst bij de gemeente Zuidhorn. Na plaatsing resteerde een vacature van 24 uur. Deze vacature is per 1 juli 2012 voor 18 uur door een interne kandidaat ingevuld. Daarnaast is de formatie omvang van een medewerkster van het Salarisbureau tijdelijk met 6 uur uitgebreid. Teamontwikkeling Het team wordt aangestuurd door het afdelingshoofd Bedrijfsvoering van de gemeente Zuidhorn. Het afdelingshoofd Bedrijfsvoering is eindverantwoordelijk en uiteindelijk aanspreekpunt voor management en bestuur van de vier Westerkwartier gemeenten. Voor de dagelijkse gang van zaken en inhoudelijke zaken zijn de medewerkers aanspreekbaar. Binnen de afdeling Bedrijfsvoering van de gemeente Zuidhorn staat een team in ontwikkeling. De teamontwikkeling is erop gericht dat deze medewerkers uitwisselbaar worden voor de salariswerkzaamheden van meerdere gemeenten. Voor elke gemeente wordt een aantal medewerkers aanspreekpunt. Dit zijn medewerkers die in een duo/trio benadering aan een gemeente zijn gekoppeld. Door een duo/trio benadering te kiezen, wordt de kennis en ervaring gebundeld waardoor de medewerkers elkaar versterken en aanvullen, wat weer de professionaliteit van het bureau en de kwaliteit ten goede komt. Het salarisbureau heeft één mailadres en telefoonnummer. Voor wat betreft mail en telefoonverkeer zijn alle medewerkers aanspreekpunt, waarmee de onderlinge uitwisselbaarheid wordt bevorderd. Formatie/bezetting Om een goede basisdienstverlening aan de deelnemende gemeenten te kunnen waarmaken en kwaliteit en continuïteit te kunnen (blijven) leveren, dient het salarisbureau (vooralsnog) te beschikken over 2,7 fte voor 730 dienstverbanden (1 fte per 280) dienstverbanden). Het salarisbureau beschikt op 1 juli 2012 over 2,7 fte waarvan 6 uur (0,17 fte) tijdelijk bij een van de medewerksters is belegd. Gedurende 2012 was het Salarisbureau niet voor 2,7 fte bezet: De ontstane vacature van 24 uur is op 1 juli 2012 structureel voor 18 uur ingevuld, en tijdelijk met 6 uur tot eind 2013.

4 De zwangerschapsverlofperiode van een medewerker van augustus t/m december 2012 is niet vervangen. Besloten is om ter vervanging een aantal dagen externe capaciteit van Centric in te huren om een paar kwaliteitsslagen in het salarispakket te maken. In 2013 start het Salarisbureau met een volledige bezetting van 2,7 fte verdeeld over zes part-time medewerkers.

5 EVALUATIE DOELSTELLINGEN PROFESSIONALISEREN SALARISADMINISTRATIE Het delen van kennis en ervaring zorgt ervoor dat de salarisadministrateurs zich blijven ontwikkelen waardoor de salarisadministratie op een hoger niveau wordt getild. Er wordt blijvend gezocht naar nieuwe mogelijkheden en een efficiëntere manier van werken, waarbij kwaliteit en dienstverlening voorop staat. Binnen het salarisbureau zijn de medewerkers gekoppeld aan een gemeente in een duo/trio benadering. Door een duo/trio benadering te kiezen, wordt de kennis en ervaring gebundeld waardoor de medewerkers elkaar versterken en aanvullen, wat weer de professionaliteit van het bureau en de kwaliteit ten goede komt. In deze opzet is gebleken dat het bundelen kennis en ervaring op deze manier niet tot zijn recht komt. In 2013 zullen de taken van de salarisadministrateurs A en B bepalend zijn voor de uitvoering. De salarisadministrateurs A zijn aanspreekpunt voor 1 of 2 gemeenten en vervangen elkaar, de salarisadministrateurs B verrichten werkzaamheden voor alle 4 gemeenten. Contactmomenten Er is op verschillende manieren contact met de vier Westerkwartier gemeenten over de dagelijkse gang van zaken tussen de salarisadministrateurs en medewerkers en met de P&O medewerkers bij de deelnemende gemeenten. Het afdelingshoofd Bedrijfsvoering heeft contacten met verschillende MT-leden gemeente Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Het salarisbureau heeft één mailadres en telefoonnummer. Voor wat betreft mail en telefoonverkeer zijn alle medewerkers aanspreekpunt, waarmee de onderlinge uitwisselbaarheid wordt bevorderd. Specifieke vragen worden overigens wel door een vast contactpersoon beantwoord. Opleiding De medewerkers hebben diverse trainingen gevolgd: PIMS trainingen (basiscursus pims@all, applicatiebeheer pims@all, jaarlijkse actualiteitendagen, Workshop WerkKostenRegeling. Taakstelling De salarisadministratie verwerkt salarissen en/of verricht voorbereidingen en administratieve handelingen ten behoeve van de salarisverwerking. De volgende kerntaken kunnen worden onderscheiden: 1. Het verzamelen, controleren, en archiveren van relevante informatie voor de salarisverwerking. De salarisadministratie verzamelt de relevante gegevens voor de salarisverwerking, te weten de vaste en variabele personeelsgegevens en de actuele wettelijke regelingen. Zij controleert

6 of de gegevens zijn geautoriseerd en neemt indien gewenst steekproeven om de juistheid te controleren. De salarisadministratie draagt ook zorg voor de archivering van de gegevens. 2. Het muteren van individuele en collectieve gegevens t.b.v. de berekening van de lonen en salarissen in een geautomatiseerd salarisverwerkingssysteem. Da salarisadministratie controleert of alle benodigde informatie aanwezig en geautoriseerd is, om te beginnen met de verloning. Zij voert stamgegevens in, of werkt deze bij en voert de periodieke mutaties in. Zij start de (proef)run(s), voert een controle hierover uit en genereert de loonstroken. Tussentijds vergelijkt zij de cumulatieve stand van de salarissen van de actuele periode t.o.v. die van de voorgaande(n). Ten slotte stelt de salarisadministratie het betalingsvoorstel op en verspreidt de diverse overzichten en rapportages aan belanghebbenden. Periodiek corrigeert de salarisadministratie verwerkingsfouten die ontdekt zijn bij controles of achteraf op basis van ingekomen klachten. 3. Het zorg dragen voor een correcte afwikkeling van te betalen lonen, belastingen en afdrachten De salarisadministratie regelt de te betalen lonen, belastingen en afdrachten. De salarisadministratie vult de aangifte voor de loonheffingafdracht in. Zij verricht diverse controles betreffende de loonsom, inhoudingen en afdrachten en stelt overzichten op aan het management. Daarnaast fungeert de salarisadministratie als vraagbaak voor de organisaties m.b.t. salaristechnische vraagstukken. De salarisadministratie signaleert belangrijke (toekomstige) wijzigingen op salarisgebied richting P&O, management en eventueel het personeel. Daarbij geeft zij de meest voor de hand liggende gevolgen aan van deze wijzigingen. 4. Het aanleveren van gegevens voor de budgetcyclus. De salarisadministratie zorgt voor het aanleveren van gegevens voor de financiële onderdelen van de budgetcyclus. 5. Het zorg dragen voor wijzigingen in het salarisverwerkingssysteem De salarisadministratie brengt indien nodig wijzigingen aan in het salarisverwerkingssysteem (applicatiebeheer). Het applicatiebeheer vindt plaats voor alle vier de gemeenten. # De gemeente Leek heeft in de pragmatische vorming van het salarisbureau over 2011 en 2012 de onderdelen drie en vier in eigen huis invulling gegeven. Het Salarisbureau heeft zich maximaal ingespannen deze taken uit te voeren. In het evaluatieoverleg hebben gemeenten aangegeven nog een aantal wensen te hebben over de uitvoering van de taken. Op deze onderdelen wordt gestreefd naar verbetering. In 2013 is een geactualiseerde procesbeschrijving vastgesteld. Deze procesbeschrijving helpt ook om de processen van de verschillende gemeenten meer eenduidig af te handelen. Verder wordt vanf 2014 gewerkt met een

7 geactualiseerde jaarplanning waardoor de piekmomenten in het jaar minder worden. Ook streven we naar een snelle beantwoording van de gestelde vragen via mailbox of anderszins. In 2013 zijn de mogelijkheden van het salarispakket verder verkend op gebied van rapportages [module Cognos, Centric], digitale aanlevering mutaties, digitale salarisstrook [module Youpp, Centric]. Administratieve organisatie In 2013 wordt een administratieve organisatie vastgesteld, waarmee de verschillende processen van het salarisadministratiebureau worden beschreven. Processen Salarisbureau 1. Het uitvoeren en verwerken van de maandelijkse salarismutaties a. Deel 1 ontvangen en verwerken mutaties (subproces) b. Deel 2 Tweede muteergang tot salarisstroken (subproces) 1 2. Het uitvoeren van het jaarwerk salarisadministratie 2 a. Rechtmatigheidstoets personeelskosten b. Aanleveren gegevens voor begroting/formatieplan, financiële rapportages c. Aanleveren van gegevens voor de jaarrekening: i. Aansluiting salarisadministratie en financiële administratie ii. Specificaties met betrekking tot cafetariamodel Rechtmatigheid In november 2012 heeft de accountant het onderzoek naar rechtmatige betaling van de gemeente Zuidhorn afgerond (periode jan-sept 2012). De conclusie is dat de opzet zoals we die voor de gemeente Zuidhorn hebben gevolgd een goede is. Dit model wordt ook toegepast voor de gemeenten Grootegast en Marum. Gebleken is dat de processen kwetsbaar zijn op het 4-ogen principe. Dat willen we in 2013 sterk verbeteren. 1 De gemeente Leek geeft vooralsnog in eigen huis invulling aan onderdeel 1b (maandproductie verwerken) 2 De gemeente Leek geeft vooralsnog in eigen huis invulling aan onderdeel 2

8 CONTINUITEIT EN KWETSBAARHEID De gemeenten kunnen op ieder moment beschikken over een deskundige salarisadministrateur In het eindrapport is opgenomen dat de gemeenten op ieder moment kunnen beschikken over een deskundige salarisadministrateur. De bezetting op het Salarisbureau is bij een volledige bezetting goed, maar op de vrijdag en tijdens vakanties minimaal. Het salarisbureau kent 6 parttime medewerkers. Dit vraagt om extra aandacht voor afstemming en overdracht van de werkzaamheden, delen van kennis en ervaring, plannen van maandelijks werkoverleg en zo nodig wisseling van werkdagen van parttimers. FINANCIEEL VOORDEEL Het samenvoegen van 4 salarisadministraties biedt een financieel voordeel. De kosten zijn verdeeld volgens de verdeelsleutel 1/3, 1/3, 1/6, 1/6. Individuele voor-/nadelen van de gemeenten zijn niet meegenomen in de evaluatie. De ontstane vacature van 24 uur is structureel voor 18 uur ingevuld, en tijdelijk tot eind 2013 met 6 uur (intern) Het contract betreffende salarispakket Pims@all Centric is aangegaan voor de duur van 5 jaar, periode tot Door het hebben van één salarispakket levert dit de 4 gemeenten een voordeel op van /jaar totaal. Bespreking evaluatie met de vier Westerkwartier gemeenten op 26 augustus. Op hoofdlijnen zijn in deze bespreking de volgende drie onderwerpen aan de orde geweest: 1. Werkzaamheden in de budgetcyclus, vooral de begroting, de jaarrekening en de rechtmatigheidstoets. 2. Zorgvuldigheid van de verrichte werkzaamheden door het salarisbureau. 3. Afstemming tussen salaris - en financiële administratie. Werkzaamheden budgetcyclus Begroting De financiële administratie heeft teveel controle werkzaamheden moeten verrichten. De vier gemeenten niet dezelfde uitgangspunten hanteren voor de ramingen van de personeelslasten. Volgend jaar in afdelingshoofdenoverleg de gezamenlijke uitgangspunten voor de raming van personeelslasten afspreken. In overleg tussen de salarisadministratie en de personeelsadministratie de begroting op stellen. Dit ter voorkoming van nawerk. Jaarrekening

9 Met betrekking tot de jaarrekening wordt gevraagd om de salarislasten zo snel als mogelijk door te boeken. Dit in verband met het doorboeken van deze kosten op de andere producten. De afhandeling van de jaarrekening kan dan eerder starten. Hierbij specifieke aandacht schenken aan de afdrachten pensioenen en belastingen. Rechtmatigheidtoets Het salarisbureau brengt periodiek de andere gemeenten op de hoogte brengen van de uitkomsten van de rechtmatigheidstoets. Dit betekent dat tijdens de interim-controle van de accountant een overzicht beschikbaar is van de rechtmatigheidtoets van de eerste drie kwartalen inclusief een rapport van bevindingen van een controller. De rechtmatigheidtoets is ingericht op procescontrole. Bijvoorbeeld of het vier ogen principe bij de uitbetaling van de slarissen wordt toegepast. Er worden geen individuele berekeningen gemaakt van aan medewerkers en bestuurders uitbetaalde bedragen. Zorgvuldigheid van de verrichte werkzaamheden door het salarisbureau. Te vaak vindt correcties van betalingen plaats. Als voorbeelden worden genoemd het verkeerd uitbetalen van periodieken, salarisschalen etc. Vragen aan het salarisbureau moeten ook door andere medewerkers kunnen worden beantwoord dan de medewerker die is gekoppeld aan een bepaalde gemeente. Daar is nog verbetering mogelijk, zeker op de algemene vragen en de kleine vragen. Vragen kunnen dan ook sneller worden afgedaan. Complexe vragen mogen/moeten wel door de behandelende medewerker worden gedaan. In zijn algemeenheid geven de afnemende gemeenten aan dat zij nog niet de kwaliteit ontvangen die zij verwachten. Afstemming tussen salaris en financiële administratie. Volgend jaar in (afdelingshoofden)overleg de gezamenlijke uitgangspunten voor de raming van personeelslasten afspreken. Verdergaande harmonisatie. Na afstemming tussen de salarisadministratie en de personeelsadministratie de begroting op stellen. In zijn algemeenheid contact zoeken tussen de salarisadministratie en de financiële administratie Henk Zwiep namens het Salarisbureau Westerkwartier februari 2013 oktober 2013 november 2013

EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER. Salarisbureau Westerkwartier

EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER. Salarisbureau Westerkwartier EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER Salarisbureau Westerkwartier Versie: 26 juni 2015 1 ALGEMENE INFORMATIE Periode waarop de evaluatie betrekking heeft: 1 november 2013 tot 1 januari 2015 Uitgevoerd

Nadere informatie

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL Bent u werkgever of adviseur, dan hebben wij een passende oplossing voor u. Wij zijn al ruim 18 jaar specialist op het gebied van salarisverwerking en employee

Nadere informatie

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Administrateur ECABO 2007-2008

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Administrateur ECABO 2007-2008 Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier ECABO 2007-2008 Vertaaldocument BM_Adm Pagina 1 van 23 Vertaaldocument BM_Adm Pagina 2 van 23 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1

Nadere informatie

SALARISSERVICE EN -SOFTWARE

SALARISSERVICE EN -SOFTWARE MAAKT TIJD VOOR ONDERNEMEN SALARISSERVICE EN -SOFTWARE CBBS Salarisservice is opgericht in 1960 en daarmee één van de langst bestaande zelfstandige salaris verwerkers. Wij zijn uit - gegroeid tot een allround

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel Salarisadministrateur Regie: ECABO Datum wijzigen: 5-7-2004 Versie 1

Beroepscompetentieprofiel Salarisadministrateur Regie: ECABO Datum wijzigen: 5-7-2004 Versie 1 profiel Salarisadministrateur Regie: ECABO Datum wijzigen: 5-7-2004 Versie 1 Print: 19-augustus-2004 Pagina 1 van 15 BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL Salarisadministrateur (BA 005) Algemene informatie Onder regie

Nadere informatie

Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie

Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie Salaris Stap 1. Leg uw personeels- en salarisgegevens eenvoudig vast in Personeel Online! Stap 2. Een salarisexpert van Personeel

Nadere informatie

Plaats in de organisatie: De administrateur ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Bedrijfsvoering/controller.

Plaats in de organisatie: De administrateur ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Bedrijfsvoering/controller. FUNCTIEBESCHRIJVING Organisatie: MEE West-Brabant Afdeling: Bedrijfsvoering Functiebenaming: Functiecode: A Salarisschaal: 45 Vastgesteld: 01-10-2011 Doel van de functie: Het verrichten van financieel-administratieve

Nadere informatie

De Medewerker Administratie valt onder de Directeur. De Medewerker Administratie legt verantwoordelijkheid af aan de Directeur.

De Medewerker Administratie valt onder de Directeur. De Medewerker Administratie legt verantwoordelijkheid af aan de Directeur. Profiel Medewerker Administratie: Doel van de functie De Medewerker Administratie is verantwoordelijk voor de administratie op het gebied van facturatie, betalingen, salaris, pensioen en personeel. De

Nadere informatie

Uw salarisadministratie uitbesteden Managed Payroll Services

Uw salarisadministratie uitbesteden Managed Payroll Services Uw salarisadministratie uitbesteden Managed Services In business for people. Uw salarisadministratie uitbesteden Managed Services Een efficiënte en betrouwbare salaris administratie U wilt altijd de juiste

Nadere informatie

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst Werkwijze Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo HR zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. Professionals

Nadere informatie

Deelplan IC Personeel 2014. Gemeente Lingewaard

Deelplan IC Personeel 2014. Gemeente Lingewaard Deelplan IC Personeel 2014 Gemeente Lingewaard Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2 2. Structureel / incidenteel 2 3. Opdrachtgever 2 4. Opdrachtnemer 3 5. Relevante wet- en regelgeving 3 6. Rapportage 3 7. Frequentie

Nadere informatie

MEDEWERKER FINANCIËN voor 36 per week voor bepaalde tijd

MEDEWERKER FINANCIËN voor 36 per week voor bepaalde tijd Interne- en externe oproep Ondersteunende Diensten Afdeling Financiën Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Salarisadministrateur mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair?

MBO-beroep in beeld. Salarisadministrateur mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair? MBO-beroep in beeld mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied. Bent u praktijkopleider,

Nadere informatie

Salarisadministrateur

Salarisadministrateur Salarisadministrateur Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Regionale Uitvoering Bbz. Kostprijs producten

Regionale Uitvoering Bbz. Kostprijs producten Regionale Uitvoering Bbz Kostprijs producten Inhoudsopgave 1 Producten als basis voor aansturing van een Bbzsamenwerkingsverband 2 2 Producten begroten: hoe bereken je de kostprijs? 3 2.1 Directe kosten

Nadere informatie

Vacaturemelding VluchtelingenWerk Gelderland

Vacaturemelding VluchtelingenWerk Gelderland Vacaturemelding VluchtelingenWerk Gelderland Algemeen Het werkgebied van de regionale stichting VluchtelingenWerk Gelderland omvat de provincie Gelderland: de Gelderse én enkele Utrechtse gemeenten. Het

Nadere informatie

Vraag naar een vrijblijvende demo via demo@spponline.nl of Informeer snel naar onze gunstige tarieven via offerte@spponline.nl

Vraag naar een vrijblijvende demo via demo@spponline.nl of Informeer snel naar onze gunstige tarieven via offerte@spponline.nl Beschikking over volledig HR- en Salarispakket. Geen investering in software. Geen last van tijdrovende updates. Zelf altijd en overal de meest up to date gegevens van uw personeel beschikbaar. Alle gegevens

Nadere informatie

Stichting PCBO Baarn Soest. PROCEDURES financiën

Stichting PCBO Baarn Soest. PROCEDURES financiën Stichting PCBO Baarn Soest PROCEDURES financiën Inboeken inkoopfacturen, betalen en inboeken bankafschriften Coderen en controleren facturen die binnenkomen op het bestuurskantoor Inboeken inkoopfacturen

Nadere informatie

E-HRM voor administratiekantoren

E-HRM voor administratiekantoren E-HRM voor administratiekantoren Uitbreiding van uw dienstenportfolio 2 Voorwoord In november 2010 heeft Raet onder directies van accountancy- en administratiekantoren een online onderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING > Wij werken al vele jaren samen met Fiscount Loonservice, en dat tot volle tevredenheid. Bij salarissen gaat het om geld, vaak veel geld, en tevreden

Nadere informatie

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 8 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00620 Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - vormend Beknopte samenvatting Verkenningsfase van het

Nadere informatie

Functieprofiel Medewerker personeel & organisatie

Functieprofiel Medewerker personeel & organisatie Functieprofiel Medewerker personeel & organisatie Inhoudsopgave... 0 1. Paraat scholen.... 2 De organisatie... 2 De structuur... 3 2.1 Uitgangspunten... 3 2.2 Inrichting administratie... 4 2.3 Inrichting

Nadere informatie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie Hoofd financiën en leerlingenadministratie Elde College, standplaats locatie Schijndel Het Hoofd financiën en leerlingenadministratie coördineert en verricht werkzaamheden binnen de financiële en de leerlingenadministratie

Nadere informatie

De specialist op het gebied van salarisverwerking!

De specialist op het gebied van salarisverwerking! Pcheck specialiseert zich in salarisverwerking en is gevestigd in Katwijk aan zee. Pcheck werkt nauw samen met accountantskantoren en fiscalisten. Door het opleidingsniveau en kennis van onze salarisadministrateurs

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. coördinator financiële afdeling (m/v)

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. coördinator financiële afdeling (m/v) Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland (VWON) omvat de provincies Gelderland en Overijssel, enkele

Nadere informatie

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld Financiële Diensten Uw financiën efficiënt en goed geregeld n of diensten? Neem dan contact met ons op: rtfondsen.nl - www.sportfondsen.nl Wilt u meer weten over een van onze producte Telefoon: (020) 3550

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Mijande Wonen Adviseur P&O

FUNCTIEPROFIEL. Mijande Wonen Adviseur P&O FUNCTIEPROFIEL Mijande Wonen Adviseur P&O Voor een organisatie volop in ontwikkeling Werklocatie: Vriezenveen 1. ORGANISATIE EN CONTEXT Samen bouwen aan Dorpskracht! Mijande Wonen is een woningcorporatie

Nadere informatie

NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT)

NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) (VERSIE 4.2, 22 DEC 2017) 1. Voor wie is deze handreiking bestemd? Deze handreiking van NVTZ is bedoeld voor de bestuurders en de RvT-leden

Nadere informatie

Voorlopig Functieprofiel

Voorlopig Functieprofiel Voorlopig Functieprofiel Functienaam Organisatie Onderdeel Teamleider ROC Service Center Service Center Indicatie functieschaal 11 Datum 07-10-2013 Context van de functie Het Service Center is een resultaatverantwoordelijke

Nadere informatie

Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie.

Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie. Vastenaktie Nederland Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie. Wie zijn wij: De stichting Vastenaktie Nederland is een R.-K. hulporganisatie die in Nederland geld werft, met name in

Nadere informatie

1 Inleiding. Wat precies onder leerplicht en RMC wordt verstaan staat hieronder.

1 Inleiding. Wat precies onder leerplicht en RMC wordt verstaan staat hieronder. 1 Inleiding De gemeenten in het Westerkwartier werken samen op het gebied van leerplicht en de regionale meld- en coördinatietaken (RMC). Daartoe is op 1 juli 2012 het Regionaal Bureau Leerplicht en RMC

Nadere informatie

Deelplan IC Personeel Gemeente Lingewaard

Deelplan IC Personeel Gemeente Lingewaard Deelplan IC Personeel 2015 Gemeente Lingewaard Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2 2. Structureel / incidenteel 2 3. Opdrachtgever 2 4. Opdrachtnemer 2 5. Relevante wet- en regelgeving 2 6. Rapportage 3 7. Frequentie

Nadere informatie

Vacature Hoofd Financiën

Vacature Hoofd Financiën Vacature Hoofd Financiën Gezocht: Krachtig Hoofd Financiële en Salarisadministratie Voelt u zich aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Voortgezet Onderwijs? Bent u de krachtige, financiële

Nadere informatie

Hoofd Financiële Administratie Utrecht

Hoofd Financiële Administratie Utrecht Voor onze opdrachtgever, het Oranje Fonds, zijn wij op zoek naar een Het Oranje Fonds Hoofd Financiële Administratie Utrecht Stel je voor. Een wereld waar we niet langs elkaar heen leven, maar klaar staan

Nadere informatie

FUNCTIEHANDBOEK STICHTING OPMAAT

FUNCTIEHANDBOEK STICHTING OPMAAT FUNCTIEHANDBOEK STICHTING OPMAAT FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Medewerker financiële administratie en beheer Codering OPMA10-107 Organisatie Stichting Opmaat Salarisschaal 8 Indelingsniveau IIId FUWASYS-advies

Nadere informatie

Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland

Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland OVER OOSTZAAN Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland WORMERLAND. GESCAND OP 13 SEP. 2013 Gemeente Oostzaan Datum : Aan: Raadsleden gemeente Oostzaan Uw BSN : - Uw brief van :

Nadere informatie

Word jij onze collega?

Word jij onze collega? Word jij onze collega? Senior medewerker financiën, 36 uur Als senior medewerker financiën ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de begroting en de verslaglegging van Stichting Thuisvester. Je maakt

Nadere informatie

Werkgeversportaal Bpf HiBiN

Werkgeversportaal Bpf HiBiN Werkgeversportaal Bpf HiBiN Handleiding Handleiding werkgeversportaal versie 2018.1 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Wijzigen van gegevens... 3 1.3. Factuur op basis van aangeleverde

Nadere informatie

Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503

Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503 Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503 Doel Uitvoeren van administratieve werkzaamheden ten behoeve van interne en externe opdrachtgevers binnen vastgestelde procedures en wet- en

Nadere informatie

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014 Inrichting financiële functie Klaar voor de start 19 mei 2014 Els Verschure (Infinite Financieel) Erik de Vries (DUO) Programma Introductie bemensing bedrijfsvoering Financieel management en beheer Wie

Nadere informatie

EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER

EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER ICT bureau Westerkwartier Versie: 0.3 ALGEMENE INFORMATIE Periode waarop de evaluatie betrekking heeft: 2013-2014 Uitgevoerd door de gemeente: Gemeente Grootegast

Nadere informatie

RAET AL-Connect. een nieuw product van. RAET E&C Services bv

RAET AL-Connect. een nieuw product van. RAET E&C Services bv RAET AL-Connect een nieuw product van RAET E&C Services bv 1 RAET AL-Connect een nieuw product van RAET E&C Services bv Als werkgever bent u de afgelopen jaren veelvuldig geconfronteerd met de Wet Administratieve

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard werken sinds 2004 op verschillende onderdelen

Nadere informatie

Verantwoordingsrapportage

Verantwoordingsrapportage Verantwoordingsrapportage Beheer en Bestuur Basisregistratie Grootschalige Topografie Bronhouder Landgraaf Datum vaststelling rapportage: Datum dagelijks bestuur vaststelling: 17-04-2018 Datum agendering

Nadere informatie

Transitieafspraken ICT Rijk van Nijmegen

Transitieafspraken ICT Rijk van Nijmegen Transitieafspraken ICT Rijk van Inleiding In de periode dat de module ICT Rijk van gebouwd wordt is het van belang een aantal concrete afspraken vast te leggen over wat wel en niet is toegestaan voor de

Nadere informatie

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s!

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW is gespecialiseerd in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van personeelsaangelegenheden. Wij leveren

Nadere informatie

VTW-Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT)

VTW-Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) VTW-Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) 1. Voor wie is deze handreiking bestemd? Deze handreiking van de VTW is bedoeld voor de RvC-leden die te maken hebben met afbouw van de

Nadere informatie

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen Wist u dat u bij Van Daal & Partners uw administratieve handelingen ook digitaal kunt uitvoeren? Met het online-dienstenpakket

Nadere informatie

November 2013 Lichtenvoorde, P & O R U I L EN & O V E R P L A A T S EN

November 2013 Lichtenvoorde, P & O R U I L EN & O V E R P L A A T S EN Lichtenvoorde, P & O R U I L EN & O V E R P L A A T S EN Inhoud 1 STATUS... 3 2 INLEIDING... 4 3 BEGRIPPEN... 5 4 RUILEN... 6 4.1 PROCEDURE RUILINGEN... 6 5 OVERPLAATSEN... 8 5.1 PROCEDURE OVERPLAATSEN...

Nadere informatie

SCHULDHULPVERLENING Een eerste doorkijk

SCHULDHULPVERLENING Een eerste doorkijk SCHULDHULPVERLENING Een eerste doorkijk Doorrekening kosten Kompas Januari 2011, versie 3.0 Kenmerk: MLK/2011/1841 Colofon: Document Aanbieder Afnemer Auteur(s) : Doorrekening kosten kompas voor uitvoering

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Financiële beroepen

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Financiële beroepen Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Financiële beroepen Kwalificatie: Bedrijfsadministrateur Niveau: 4 Crebonummer: 93212 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 1 Deel A: Beeld van de beroepengroep

Nadere informatie

Salarisservice en Software

Salarisservice en Software Salarisservice en Software Het wordt steeds lastiger om de weg te vinden in het woud van regelgeving over salarissen, premies en steeds weer nieuwe regelingen. CBBS is gespecialiseerd in die regelgeving.

Nadere informatie

Gemeente Doetinchem. Presentatie jaarrekeningcontrole juni 2017

Gemeente Doetinchem. Presentatie jaarrekeningcontrole juni 2017 Gemeente Doetinchem Presentatie jaarrekeningcontrole 2016 15 juni 2017 Samenvatting Reikwijdte van de controle Met de gunning van 25 mei 2015 welke door middel van onze vaktechnische opdrachtbevestiging

Nadere informatie

Proces: Verkopen en afhandelen woningfinanciering (voorbeeldproces)

Proces: Verkopen en afhandelen woningfinanciering (voorbeeldproces) Pagina 1 Proces: Verkopen en afhandelen woningfinanciering (voorbeeldproces) Versie: 1.1 Ingangsdatum: 1 januari 2006 Leeswijzer Deze procesbeschrijving bestaat uit drie hoofdstukken: Hoofdstuk 1 Inleiding

Nadere informatie

Bijlage 2A: Begroting GWO 2014 Begroting 2014

Bijlage 2A: Begroting GWO 2014 Begroting 2014 Bijlage 2A: Begroting GWO 2014 Begroting 2014 Lasten Overhead Directie en ondersteuning Salarissen en sociale lasten 180.000 - Interne organisatie Personele Vergoeding woon/werkverkeer 103.866 19.475 Overige

Nadere informatie

U wilt vrijheid en flexibiliteit?

U wilt vrijheid en flexibiliteit? U wilt vrijheid en flexibiliteit? Uw medewerkers op onze loonlijst! Uitbesteden biedt rust wat is payrolling? Voordelen Medewerkers zonder ZORGEN Payrolling is een van de snelst groeiende diensten van

Nadere informatie

Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit

Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit Programma 10.30-11.15 uur Plenaire inleiding Goed financieel management

Nadere informatie

Plan van aanpak voor een tussentijdse evaluatie beleidsplan Sociaal Domein

Plan van aanpak voor een tussentijdse evaluatie beleidsplan Sociaal Domein Plan van aanpak voor een tussentijdse evaluatie beleidsplan Sociaal Domein Gemeente Bronckhorst, 23 augustus 2016 1. Aanleiding We willen het beleidsplan Sociaal Domein 2015-2018 gemeente Bronckhorst tussentijds

Nadere informatie

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Controleprotocol Accountantscontrole Jaarrekening 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Algemeen Doelstelling In dit controleprotocol staat waaraan de accountant zich moet houden bij de accountantscontrole.

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook 2013

Uitleg Loonstrook 2013 Uitleg Loonstrook 2013 240 000 customers in Northern Europe. The group has 4 500 employees and its net revenue amounted toeuro 500 million in 2010. Pagina 1 Wat staat er allemaal op loonstrook in 2013?

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Stichting Kinderopvang Op Kop Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Door dhr. R. Terpstra Datum 5 december 2014 Functieomschrijving coördinator kinderopvang Algemene

Nadere informatie

AFBOUW BEZOLDIGING BESTUURDER

AFBOUW BEZOLDIGING BESTUURDER Handreiking AFBOUW BEZOLDIGING BESTUURDER Overgangsrecht WNT Uitgever: VTW & Axyos WNT Advies Auteurs: Henk Jan van den Bosch & Martin Meijer 2 De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW)

Nadere informatie

Deelplan IC Investeringen en kredieten 2014. Gemeente Lingewaard

Deelplan IC Investeringen en kredieten 2014. Gemeente Lingewaard Deelplan IC Investeringen en kredieten 2014 Gemeente Lingewaard Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2 2. Structureel / incidenteel 2 3. Opdrachtgever 2 4. Opdrachtnemer 2 5. Relevante wet- en regelgeving 2 6.

Nadere informatie

Voorstel 1: Ontwerpbegrotingswijziging 2019 PG&Z op basis van het Bedrijfsplan RIGG

Voorstel 1: Ontwerpbegrotingswijziging 2019 PG&Z op basis van het Bedrijfsplan RIGG Voorstel 1: Ontwerpbegrotingswijziging 2019 PG&Z op basis van het Bedrijfsplan RIGG 2019-2020 Inleiding Op 6 juli 2018 heeft het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid

Nadere informatie

3. Verantwoording Leerplicht

3. Verantwoording Leerplicht (concept) JAARREKENING 2014 REGIONAAL BUREAU LEERLINGZAKEN MIDDEN-GELRE 1. Inleiding Het RBL Midden-Gelre heeft in 2014, na de start op 1 augustus 2013, een volledig financieel jaar gemaakt voor leerplicht

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS Growing into business met Young B&L Voor ondernemers met ambitie Growing into business met Young B&L Je talenten en ambities komen soms pas echt tot hun recht in een eigen

Nadere informatie

Ambtelijk: S.M.T. van der Marck-Verschoor

Ambtelijk: S.M.T. van der Marck-Verschoor Voortgangsrapportage Nummer: 8 Datum : 1 oktober 2015 Naam project Programma Dienstverlening Opdrachtgever Bestuurlijk: D.P. de Kruif Ambtelijk: S.M.T. van der Marck-Verschoor Programmamanager M. Eillebecht-van

Nadere informatie

Themanummer 1: Uw personeels- en salarisafdeling, meer winst in minder tijd!

Themanummer 1: Uw personeels- en salarisafdeling, meer winst in minder tijd! Incomme HR- en salarisexperts Nieuwsbrief accountancy Themanummer 1: Uw personeels- en salarisafdeling, meer winst in minder tijd! 2014 In deze nieuwsbrief leest u meer over de adviesdiensten die wij speciaal

Nadere informatie

BRM Uitzendbureau. Werk organiseren naar menselijke maat. BRM Uitzendbureau kan werkgevers en werknemers met elkaar in contact brengen.

BRM Uitzendbureau. Werk organiseren naar menselijke maat. BRM Uitzendbureau kan werkgevers en werknemers met elkaar in contact brengen. BRM Uitzendbureau Werk organiseren naar menselijke maat kan werkgevers en werknemers met elkaar in contact brengen. BRM Uitzendbureau Werk organiseren naar menselijke maat Wij zijn een uitzendbureau dat

Nadere informatie

WORD DE NO-NONSENSE SALARISPARTNER VAN UW CLIËNTEN

WORD DE NO-NONSENSE SALARISPARTNER VAN UW CLIËNTEN Unit4 Personeel & Salaris WORD DE NO-NONSENSE SALARISPARTNER VAN UW CLIËNTEN Salarisverwerking is voor veel accountants- en administratiekantoren een mogelijkheid om hun dienstverlening uit te breiden,

Nadere informatie

Werkgeversportaal Bpf HiBiN

Werkgeversportaal Bpf HiBiN Werkgeversportaal Bpf HiBiN Handleiding Handleiding werkgeversportaal versie 2017.1 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Wijzigen van gegevens... 3 1.3. Factuur op basis van aangeleverde

Nadere informatie

Raad voor Rechtsbijstand

Raad voor Rechtsbijstand Kwaliteitsnormen bewindvoerderorganisaties in kader van Wsnp Versie IV, mei 2010 *) Onderstaande criteria zijn van toepassing bij de erkenning van kandidaatbewindvoerderorganisaties en bij de periodieke

Nadere informatie

PSA en HR. Complexe vraagstukken vragen om heldere oplossingen.

PSA en HR. Complexe vraagstukken vragen om heldere oplossingen. PSA en HR. Complexe vraagstukken vragen om heldere oplossingen. Over inzicht, controle en uw ambities. laat onderwijs bedrijven Vervangingsfonds Werkkostenregeling Subsidies RDDF Vaststelling jaarinkomen

Nadere informatie

Technisch projectmedewerker

Technisch projectmedewerker Technisch projectmedewerker Doel Bijdragen aan de uitvoering van projecten vanuit de eigen discipline, uitgaande van een projectplan en onder verantwoordelijkheid van een Projectmanager/ -leider, zodanig

Nadere informatie

Accountancy. Profinis verzorgt:

Accountancy. Profinis verzorgt: Accountancy Wilt u weten hoe uw onderneming er financieel voor staat. Vraagt u zich af welke risico s uw onderneming loopt. Heeft u ondersteuning nodig in uw besprekingen met de bank of belastingdienst.

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook. Pagina 1

Uitleg Loonstrook. Pagina 1 Uitleg Loonstrook 2015 Pagina 1 Wat staat er allemaal op uw loonstrook in 2015? Alhoewel voor veel mensen hun maandelijkse nettoloon toeneemt in 2015, is de stijging minder hoog op jaarbasis. Doordat het

Nadere informatie

Administratieve organisatie/interne beheersing - Besteding middelen versie 17 februari 2015

Administratieve organisatie/interne beheersing - Besteding middelen versie 17 februari 2015 Administratieve organisatie/interne beheersing - Besteding middelen versie 17 februari 2015 Inleiding Dit document is enerzijds de (voorbeeld)uitwerking van de administratieve organisatie/interne beheersing

Nadere informatie

Aan VWS, VNG, ZN en Per Saldo. Amstelveen, 6 februari Betreft: Rapportage invoering systeem van trekkingsrechten pgb

Aan VWS, VNG, ZN en Per Saldo. Amstelveen, 6 februari Betreft: Rapportage invoering systeem van trekkingsrechten pgb Aan VWS, VNG, ZN en Per Saldo Amstelveen, 6 februari 2015 Betreft: Rapportage invoering systeem van trekkingsrechten pgb Hierbij informeert de Raad van Bestuur van de SVB u over de voortgang van het invoeren

Nadere informatie

EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER

EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER EVALUATIE SAMENWERKING WESTERKWARTIER Leerplichtbureau Westerkwartier (BLOK) Versie: 01 ALGEMENE INFORMATIE Periode waarop de evaluatie betrekking heeft: De evaluatie heeft betrekking op het jaar 2014.

Nadere informatie

gemeente HEEZE-LEENDE

gemeente HEEZE-LEENDE V Cranendonck r^-j ^2 gemeente HEEZE-LEENDE V GEMEENTE VALKEN SWA A R D SAMENWERKING A2-CEMEENTEN Curtepdonfif I Hecje-ltertdt;! Valkeniwaatd Aan de leden van de Ondernemingsraden van de gemeente Cranendonck,

Nadere informatie

Resultaten Interne Controle 2014 Omgevingsdienst Groningen (ODG)

Resultaten Interne Controle 2014 Omgevingsdienst Groningen (ODG) Resultaten Interne Controle 2014 Omgevingsdienst Groningen (ODG) 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Bevindingen... 4 Personeel... 4 Acties bij de ODG... 6 Inkoop en Crediteuren... 7 Algemene conclusies:...

Nadere informatie

LIQUIDATIEPLAN ISD Noordenkwartier

LIQUIDATIEPLAN ISD Noordenkwartier LIQUIDATIEPLAN ISD Noordenkwartier (Versie mei 2018) 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Afbakening 3 1.3 Uitgangspunten 3 1.4 Opheffingsbesluitvorming 4 1.5 Kaderstelling 4 1.6 Doelstelling

Nadere informatie

Service Level Agreement

Service Level Agreement Service Level Agreement Een geoliede administratieve organisatie is essentieel in de lumpsumfinanciering. Van scholen wordt immers verwacht dat zij met hun lumpsumbudget eigen beleid maken. Om de uitvoering

Nadere informatie

Functiebeschrijving Financieel adviseur

Functiebeschrijving Financieel adviseur Functiebeschrijving Financieel adviseur Organisatie: Locatie: Afdeling: Functie: Stichting Zorg Adullam Centraal bureau Servicecentrum, taakveld Financieel adviseur Organisatievisie: De Financieel adviseur

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk CC De gemeenteraad - 23 maart 2012 Interim-controle 2011 Deloitte Het college 112623 Paraaf Datum Controller RP 22-3-2012 Directie Geachte

Nadere informatie

Privacyverklaring voor werknemers en sollicitanten van Nederlands Philharmonisch Orkest Nederlands Kamerorkest (2019, versie I)

Privacyverklaring voor werknemers en sollicitanten van Nederlands Philharmonisch Orkest Nederlands Kamerorkest (2019, versie I) Privacyverklaring voor werknemers en sollicitanten van Nederlands Philharmonisch Orkest Nederlands Kamerorkest (2019, versie I) Inleiding De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een privacywet

Nadere informatie

Deloitte Ernst & Young PwC

Deloitte Ernst & Young PwC Raadsvoorstel Raadsagenda : 24 september 2009 Agenda nr. : 1 Onderwerp: Aanbesteding accountant 2009-2012 Voorgestelde beslissing: 1. Ernst & Young aan te stellen als accountant vanaf het boekjaar 2009,

Nadere informatie

Bezuinigingen leiden tot passende uitbesteding voor Amfors BUSINESS CASE HR

Bezuinigingen leiden tot passende uitbesteding voor Amfors BUSINESS CASE HR Bezuinigingen leiden tot passende uitbesteding voor Amfors BUSINESS CASE HR De komst van de Participatiewet en de daaropvolgende bezuinigingen, waren voor Amfors de aanleiding om zich te verdiepen in het

Nadere informatie

Functiebeschrijving 01. FUWA5 NORM 2010

Functiebeschrijving 01. FUWA5 NORM 2010 Functienaam Functiecode 00.20 Human Resource Advisor Functiedatum 1 augustus 2011 Organisatie Functiefamilie Afdeling FUNCTIECONTEXT: POSITIE IN DE ORGANISATIE: Rapporteert aan: Geeft leiding aan: Anoniem

Nadere informatie

Vacature hoofdmedewerker administratie en planning. (C4-C5, contractueel) Met aanleggen aanwervingsreserve, geldig voor 2 jaar

Vacature hoofdmedewerker administratie en planning. (C4-C5, contractueel) Met aanleggen aanwervingsreserve, geldig voor 2 jaar Vacatures Hoofdmedewerker administratie en planning Omschrijving Vacature hoofdmedewerker administratie en planning (C4-C5, contractueel) Met aanleggen aanwervingsreserve, geldig voor 2 jaar CC De Factorij

Nadere informatie

Vragen en antwoorden informatiebijeenkomsten instellingsubsidie PGO 2019

Vragen en antwoorden informatiebijeenkomsten instellingsubsidie PGO 2019 Vragen en antwoorden informatiebijeenkomsten instellingsubsidie PGO 2019 Thema s: 1. Subsidieaanvraag 2. Backoffice 3. Impact en bereik 4. Overige 1. Subsidieaanvraag Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Nadere informatie

Ons kenmerk 05.0000909. Aantal bijlagen

Ons kenmerk 05.0000909. Aantal bijlagen Concernfinanciën Ingekomen stuk D11 De Raad van de gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus

Nadere informatie

Teammanager administratie

Teammanager administratie Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functie van: Teammanager administratie In deze functie geef je deskundig en pro-actief vorm en inhoud aan de financiële administratie en coördineer je de dagelijkse

Nadere informatie

Wij zijn al ruim 25 jaar specialist op het gebied van personeel. Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft.

Wij zijn al ruim 25 jaar specialist op het gebied van personeel. Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft. Wij zijn al ruim 25 jaar specialist op het gebied van personeel. Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft. Of het nu gaat om het verzorgen van de salaris- en personeelsadministratie, het

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING VOOR WERKNEMERS EN SOLLICITANTEN

PRIVACYVERKLARING VOOR WERKNEMERS EN SOLLICITANTEN INLEIDING Liemerije heeft te maken met vertrouwelijke en persoonlijke gegevens. Het is onze taak om deze gegevens, als onderdeel van ons dagelijks werk, zo goed mogelijk te beschermen. Je moet er immers

Nadere informatie

privacystatement TechniciNu

privacystatement TechniciNu privacystatement TechniciNu Als u ervoor kiest om ons vrijwillig informatie te verschaffen, zullen wij deze informatie gebruiken in overeenstemming met ons Privacy beleid. TechniciNu is ervan overtuigd

Nadere informatie

HTW-Payroll Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s!

HTW-Payroll Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW-Payroll Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW is gespecialiseerd in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van personeelsaangelegenheden. Wij leveren payrolldienstverlening,

Nadere informatie