Vitamine CNV. Rechtshulp Pakket. Zekerheid op maat! Voor alle situaties waarin u niet alleen wilt staan. Exclusi voor led ef van CNVen Publiek Zaak

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vitamine CNV. Rechtshulp Pakket. Zekerheid op maat! Voor alle situaties waarin u niet alleen wilt staan. Exclusi voor led ef van CNVen Publiek Zaak"

Transcriptie

1 Vitamine CNV Rechtshulp Pakket Voor alle situaties waarin u niet alleen wilt staan Exclusi voor led ef van CNVen Publiek e Zaak Zekerheid op maat!

2 U hebt het goed voor elkaar met uw uitgebreide Rechtshulp Pakket* Voor alle situaties waarin u niet alleen wilt staan Iedereen heeft wel eens een conflict of probleem. En daar komt u meestal zelf uit. Maar er zijn ook situaties die u niet alleen kunt of wilt oplossen. Soms gewoon omdat u geen zin heeft in al die rompslomp en discussie. Als lid van CNV Publieke Zaak profiteert u van ons uitgebreide Vitamine CNV Rechtshulp Pakket. De juridisch medewerkers staan kosteloos voor u klaar om u te adviseren en helpen wanneer dit nodig blijkt te zijn. U kunt dus vertrouwen op Vitamine CNV bescherming en zekerheid op maat. Per 1 januari 2010 geldt een franchise van 150,-. Dit betekent dat het lid, om aanspraak te kunnen maken op CNV Gezinsrechtshulp, een financieel belang moet hebben van tenminste 150,-. Een van de voordelen van uw lidmaatschap van CNV Publieke Zaak is dat u automatisch recht hebt op uitgebreide rechtsbijstand. Dit kost u dus niets extra! Overal kunt u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Maar is er iets op uw werk aan de hand, dan wilt u geholpen worden door iemand die op de hoogte is van uw bedrijf en/of uw werkzaamheden. Bij CNV Publieke Zaak is dat precies waarop u kunt vertrouwen. Maar ook op terreinen buiten uw werk bieden wij rechtshulp. Vertrouw gewoon op uw vakbond! Het uitgebreide Vitamine CNV Rechtshulp Pakket is onderdeel van het lidmaatschap. U krijgt bescherming en zekerheid op maat. Onze deskundige juridisch medewerkers kunnen u adviseren en begeleiden. Desnoods leggen wij uw zaak voor aan de rechter. En dat geldt niet alleen voor arbeidskwesties, maar ook voor bijvoorbeeld consumenten-problemen, verkeersschade en vele andere conflicten. *m.u.v. familierecht en strafrecht; voor overige uitsluitingen, zie voorwaarden Met het Vitamine CNV Rechtshulp Pakket heeft u meer zekerheid in handen Vertrouwen op een professionele organisatie Zo eenvoudig werkt het Hebt u een conflict en wilt u daarbij juridisch advies of begeleiding, dan meldt u dit telefonisch bij het CNV-kantoor. De juridisch medewerker beoordeelt of uw zaak kans van slagen heeft. Hij of zij zal de zaak zelf aanpakken of u doorverbinden met een andere deskundige. Afhankelijk van de situatie wordt uw zaak vervolgens in behandeling genomen. Samen met u pakken we het probleem aan.

3 Vitamine CNV bescherming = 6 x zekerheid! Het Vitamine CNV Rechtshulp Pakket bestaat uit zes modules, te weten: A) Werk & Inkomen Advies en hulp bij conflicten die kunnen ontstaan op uw dagelijkse werk (in loondienst). Het gaat hierbij onder meer om kwesties rond salarisbetalingen, ruzie en/of meningsverschillen op de werkvloer, het toetsen van een arbeidsovereenkomst, verschil in uitleg van CAOartikelen, reorganisatie of ontslag, vraagstukken over promotie of opslag, een klacht- of tuchtzaak op de werkvloer, non-actief stelling, of wanneer u wordt teruggezet in uw functie. B) Arbeidsongevallen & Beroepsziekten Advies en hulp bij vraagstukken die te maken hebben met ongevallen op de werkvloer, hulp bij reïntegratie, ondersteuning bij herkeuring, ziekmeldingen, arbeidsongeschiktheid, het inschakelen van de bedrijfsarts, ARBO-vraagstukken, burn-out klachten, stress op het werk, rouwklachten en ontevredenheid over uw huidige werkzaamheden. C) Consumentenrecht Advies en hulp op momenten dat u als consument een conflict of discussie heeft met een leverancier of fabrikant over o.a. een consumentenkoop, productaansprakelijkheid, algemene voorwaarden, reisproblemen, internetaankoop, verzekeringsrecht en/of reparaties van producten. Onder deze rubriek vallen ook overheidskwesties over vergunningen of bestemmingsplannen. D) Financieel Advies Advies en hulp bij vraagstukken over pensioenen, uitkeringen, zorgtoeslag, belastingzaken, huursubsidie of problemen bij belastingen of successierechten. + E) Wonen Advies en hulp bij problemen met uw huurbaas over huurverhoging of achterstallig onderhoud, bij de koop, verkoop of bezit van een (huurof koop-) woning die u zelf bewoont en/of tweede woning. F) Verkeer & Letselschade Advies en hulp bij een aanrijding, het vaststellen van een schadevergoeding bij letsel, het verhalen van letselschade op de tegenpartij, maar ook advies en ondersteuning bij medische blunders. Eén ding is zeker: een jaar lidmaatschap is goedkoper dan het uurtarief van een advocaat! Plus Vitamine CNV preventie Elk lid van CNV Publieke Zaak kan tevens gebruik maken van de overige diensten van CNV Publieke Zaak waarmee u proactief kunt werken aan uw eigen ontwikkeling en het voorkomen van problemen. Met Vitamine CNV bescherming en preventie haalt u het beste uit uzelf! KENNIS EN ONTMOETING BINNEN UW VAKGEBIED: 1) Beroepsinhoudelijk advies 2) Vraagbaak 3) Arbeidscoach 4) Gezondheid 5) Workshops en cursussen 6) Netwerkdagen De traditionele rechtsbijstand (modules A en B) wordt grotendeels door CNV Publieke Zaak zelf uitgevoerd. De overige modules zijn door CNV Publieke Zaak herverzekerd en ondergebracht bij de Onderlinge Verzekeringsmaatschappij van het CNV. Indien nodig verwijzen wij u dan ook door naar die afdeling binnen het CNV.

4 Meest gestelde vragen Vraag 1 Wat kost de rechtsbijstand? De premie voor de rechtsbijstand is volledig inbegrepen in uw lidmaatschap. De contributie is afhankelijk van uw situatie en kan variëren tussen 8,- en 16,- per maand. Als u rechtsbijstand krijgt of een juridische procedure start, zijn daar voor leden van CNV Publieke Zaak geen kosten aan verbonden. De voordelen van het volledige Vitamine CNV Rechtshulp Pakket + Uitgebreide rechtsbijstand op zes terreinen + Deskundige juridisch medewerkers + Samen lossen we problemen op is ons motto + Contributie = premie: u betaalt dus niets extra! + Contributie kunt u deels verrekenen met uw inkomstenbelasting + In veel gevallen ook voor uw gezinsleden interessant + Kosten voor een eventuele rechtszaak zijn voor onze rekening + Alle extra voordelen van het lidmaatschap van het CNV Voor een volledig overzicht van de polisvoorwaarden en reglementen kunt u kijken op de website van CNV Publieke Zaak Ook kunt u contact opnemen met de ledenservice via tel Vraag 2 Voor welke rechtsbijstand kunt u terecht bij CNV Publieke Zaak? U kunt bij het CNV terecht voor hulp op het gebied van werk, inkomen, sociale zekerheid, arbeidsongevallen, beroepsziekten, toeslagen, belastingzaken, onroerende zaken, consumentenrecht, verkeersschade en letselschade. Rechtsbijstand wordt verleend binnen Nederland, in zaken waarin de Nederlandse rechter bevoegd is en Nederlands recht of in Nederland geldend internationaal recht van toepassing is. In sommige gevallen zal de juridisch medewerker op een regiokantoor u doorverwijzen naar een andere juridische afdeling. Hier zijn medewerkers werkzaam die gespecialiseerd zijn in specifieke situaties. Vraag 3 Kunnen mijn gezinsleden ook gebruik maken van de rechtsbijstand? Ook uw gezinsleden kunnen gebruik maken van rechtsbijstand. Dit geldt ook voor studerende kinderen. Er is echter één uitzondering. Gezinsleden die betaald werk of een uitkering hebben, kunnen zelf lid worden van een CNVbond. Alleen als zij zelf lid van het CNV worden, kunnen zij gebruik maken van het Vitamine CNV Rechtshulp Pakket. Vraag 4 Waarom zou ik een Rechtshulp Pakket bij een vakbond afsluiten? Aangezien wij van oudsher een vereniging zijn en dus geen winstoogmerk hebben, kunnen wij het ons veroorloven om u te helpen zonder dat wij winst hoeven te maken. De leden dragen gezamenlijk alle kosten die gemaakt worden. Een commerciële verzekeraar zal sneller financiële afwegingen maken wanneer hij over uw zaak oordeelt.

5 Vraag 5 Wat is het verschil met een gewone rechtsbijstandverzekering? De rechtsbijstand die u krijgt van ons is niet een verzekering, maar onderdeel van onze eigen dienstverlening die hoort bij uw lidmaatschap. Samen met u bepaalt de juridisch medewerker van de bond wat in uw specifieke situatie de beste manier is om met het probleem om te gaan. Dat kunnen juridische stappen zijn, maar een gesprek met uw werk gever behoort bijvoorbeeld voor ons eveneens tot de mogelijkheden. Het is de kracht van onze vakbond dat verschillende stappen mogelijk zijn. Vraag 6 Wanneer kan ik aanspraak maken op rechtsbijstand? Om in aanmerking te komen voor de rechtsbijstand moet u lid zijn van CNV Publieke Zaak. Iedereen die lid is, kan tijdens kantooruren aanspraak maken op hulp en advies. Als u pas lid bent geworden, heeft u direct recht op informatie, advies en telefonische bijstand. De eerste drie maanden van uw lidmaatschap kunt u alleen bij werkgerelateerde problemen geen juridische procedure starten. Stapt u over van een andere CNV-bond, dan geldt deze beperking uiteraard niet. Helaas kunnen wij u nooit helpen bij geschillen die al zijn ontstaan voor aanvang van uw lidmaatschap. Vraag 7 Is er een limiet aan rechtsbijstand? Wanneer CNV Publieke Zaak zelf rechtsbijstand verleent, is hieraan geen limiet verbonden. Omdat de gemaakte kosten door alle leden via de contributie betaald worden, zullen we bij een procedure in hoger beroep wel eerst kijken of het een zinvolle en haalbare procedure is en of het belang in verhouding staat tot de gemaakte kosten. Dit is in principe ter beoordeling aan de juridisch medewerker. In sommige gevallen is het mogelijk dat wij, in plaats van het (verder) verlenen van rechtshulp, u een geldbedrag aanbieden ter hoogte van het financiële belang van de zaak omdat dit voor alle partijen goedkoper en makkelijker is. Wel geldt een franchise van 150,-. Er moet een financieel belang zijn van 150,-. Vraag 8 Wat moet ik doen bij een juridisch probleem? Wanneer zich een probleem voordoet, neemt u direct contact op met een regiokantoor. Uw regiokantoor kan u alleen goed bijstaan als u correcte, juiste en volledige informatie ver- strekt. Zodra u CNV Publieke Zaak heeft ingeschakeld verricht u geen zelfstandige handelingen meer met betrekking tot uw zaak zonder voorafgaand overleg met uw juridisch medewerker. Indien nodig, kan de juridisch medewerker u aanwijzingen geven en/of om hulp vragen. U dient de aanwijzingen op te volgen of de juridisch medewerker zo goed mogelijk te voorzien van nieuwe informatie. Vraag 9 Wat kan ik doen als ik een probleem krijg en geen recht heb op rechtsbijstand? Als het probleem dateert van voor de aanvang van uw lidmaatschap of het doet zich voor tijdens uw wachttijd, dan kán CNV Publieke Zaak u altijd advies geven en eventueel in samenspraak met u bepalen dat een juridische procedure wel gestart wordt. In dat geval geldt een gereduceerd uurtarief (neem voor het juiste tarief contact met ons op). Vraag 10 Wat gebeurt er met mijn recht op rechtsbijstand als ik van werk verander? Als u door verandering van werkkring overstapt naar een andere CNV-bond behoudt u uw recht op rechtsbijstand. Dit geldt ook in lopende zaken. CNV Publieke Zaak kan geen rechtsbijstand meer verlenen wanneer u uw lidmaatschap al heeft beëindigd. Vraag 11 Ik ben vergeten mijn contributie te betalen. Heb ik dan wel aanspraak op rechtsbijstand? In principe kunt u geen aanspraak maken op rechtsbijstand als u een achterstand in uw contributiebetaling heeft of als u verzuimd heeft wijzigingen door te geven aan de ledenadministratie waardoor u gedurende lange(re) tijd in een te lage contributiecategorie bent ingedeeld. CNV Publieke Zaak behoudt zich dan ook het recht voor om u in dat geval rechtsbijstand te weigeren. Geef daarom altijd wijzigingen in uw dienstbetrekking zo spoedig mogelijk aan ons door. Vraag 12 Klopt het dat ik een deel van de contributie kan terugkrijgen? In veel cao s heeft CNV Publieke Zaak inderdaad geregeld dat u uw contributiebetalingen voor een deel kunt terugkrijgen en daardoor feitelijk nog goed koper gebruik kunt maken van ons Rechtshulp Pakket. U kunt jaarlijks tussen de 33,- en 90,- van uw contributie terugkrijgen als u uw contributie opgeeft bij uw werkgever. >>>

6 Een aantal werkgevers zal daarvoor een bewijs van lidmaatschap vragen. Die kunt u bij ons opvragen. Uw voordeel wordt uiteindelijk bepaald door het belastingtarief waarin u valt en uw persoonlijke situatie. Op onze website vindt u meer informatie! Vraag 13 Is het Vitamine CNV Rechtshulp Pakket ook interessant voor senioren? Ook senioren kunnen ooit in een situatie terecht komen dat zij een beroep moeten doen op rechtsbijstand. Als lid van CNV Publieke Zaak hebben ook senioren recht op zeer uitgebreide rechtsbijstand op het gebied van o.a. pensioenproblemen, consumentenrecht, verkeer & letselschade, subsidieadvies of conflicten met grote instanties/organisaties. Een extra voordeel voor u als (vroeg)gepensioneerden is dat u ongeveer de helft van de gebruikelijke contributie betaalt. U kunt als gepensioneerde geen gebruik maken van het fiscale voordeel. Vraag 14 Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over de rechtsbijstand? Wij doen altijd ons uiterste best voor u. Toch is het mogelijk dat u niet tevreden bent over onze rechtsbijstandverlening. Wanneer u en de rechtsbijstandverlener van mening verschillen over de juridische aanpak van een zaak, dan kunt u via onze klachtenlijn (zie magazine MijnVakbond.NL en de gelijknamige website) een klacht indienen. Als blijkt dat wij bij het verlenen van rechtsbijstand een fout maken of hebben gemaakt, dan nemen wij daar vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid voor. LET OP: De tekst in deze brochure is gebaseerd op de voorwaarden en reglementen voor het verlenen van rechtsbijstand door CNV en CNV Publieke Zaak. Wij zijn bevoegd wegens bijzondere omstandigheden in een individueel geval van deze tekst af te wijken. De volledige bepalingen en beperkingen zijn altijd leidend en deze kunt u vinden op onze website of zijn op te vragen via tel Aarzel nooit om uw vakbond in te schakelen Bel ons voor professioneel advies en ondersteuning. Hoe blijft u verzekerd van hulp en advies via uw Vitamine CNV Pakket? Om volledig te kunnen profiteren van uw Vitamine CNV Rechtshulp Pakket dient u die contributie te betalen die overeenkomt met uw persoonlijke situatie. Geef daarom altijd z.s.m. wijzigingen in uw werk (werkgever, functie, uren, salaris) en/of woonsituatie door via: Telefoon Fax ledenadmin@cnvpubliekezaak.nl Postadres Postbus AM Den Haag Voor vragen, advies of juridische rechtsbijstand kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met één van de volgende regiokantoren: Friesland, Groningen, Drenthe Gelderland, Overijssel Noord-Holland, Utrecht, Flevoland Zuid-Holland Zeeland, Noord-Brabant, Limburg

7

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Actua Assuradeuren B.V. versie april 2011 Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Als u er zelf niet uitkomt 3 Daarom kiest u voor onze Rechtsbijstandverzekering! 4 U kiest

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten Sta juridisch sterk met de Univé Rechtsbijstandverzekering In het dagelijkse leven kan iedereen te maken krijgen met juridische conflicten.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INDIVIDUELE BELANGENBEHARTIGING

ALGEMENE VOORWAARDEN INDIVIDUELE BELANGENBEHARTIGING ALGEMENE VOORWAARDEN INDIVIDUELE BELANGENBEHARTIGING Informatie, advies en rechtsbijstand Artikel 1 1. Leden van CNV Publieke Zaak hebben recht op informatie, advies en rechtsbijstand op de terreinen van

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Rechtsbijstandverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Rechtsbijstandverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Rechtsbijstandverzekering Hoe zorgt u ervoor dat u uw recht haalt? Een conflict is zo geboren. Met uw werkgever, een winkel of uw buren. U vindt

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis. Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis. Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

DAS Rechtsbijstandverzekering. Sterk staan als u het nodig hebt. Voor particulieren

DAS Rechtsbijstandverzekering. Sterk staan als u het nodig hebt. Voor particulieren DAS Rechtsbijstandverzekering Sterk staan als u het nodig hebt Voor particulieren Rechtsbijstandverzekering van DAS Wat is een rechtsbijstandverzekering? En waarom heb ik die nodig? Van kleine huis-tuin-en-keukenvragen

Nadere informatie

DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers

DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Wie zorgt voor uw recht? In Nederland lijkt het recht goed geregeld. Maar toch krijgt een grote groep mensen steeds vaker te maken met allerlei vormen

Nadere informatie

WORD NU LID VAN FNV WOONDIENSTEN!

WORD NU LID VAN FNV WOONDIENSTEN! WORD NU LID! WORD NU LID VAN FNV WOONDIENSTEN! Lid worden van FNV Woondiensten is een goede stap. Ons motto is Gewoon Goed Werk. Wij vinden dat u recht hebt op gelijk loon voor gelijk werk, een vast contract

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten Sta juridisch sterk met de Univé Rechtsbijstandverzekering In het dagelijkse leven kan iedereen te maken krijgen met juridische conflicten.

Nadere informatie

Raad & Daad. DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers

Raad & Daad. DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Raad & Daad DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Wie zorgt voor uw recht? In Nederland lijkt het recht goed geregeld. Maar toch krijgt een grote groep mensen steeds vaker te maken met

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

Wonen Bij oplevering van uw koopwoning blijkt er een diepe scheur in de muur van de woonkamer te zitten.

Wonen Bij oplevering van uw koopwoning blijkt er een diepe scheur in de muur van de woonkamer te zitten. DAS voor iedereen Omdat we vandaag de dag conflicten juridisch oplossen. DAS vecht voor je recht Vroeger losten we confl icten vrij eenvoudig op. Tegenwoordig eindigt u met een conflict al gauw voor de

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Is een rechtsbijstandverzekering nodig? Is een rechtsbijstandverzekering nodig? Ja. Iedereen kan in het dagelijks leven verzeild raken in een juridisch conflict. Hoe voorzichtig u ook bent. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzekerd. 3 Een geschil / nog meer plichten. 4 Betaling extra (externe) kosten. 5 Nog meer niet verzekerd

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzekerd. 3 Een geschil / nog meer plichten. 4 Betaling extra (externe) kosten. 5 Nog meer niet verzekerd Inhoud 1 Inleiding 1.1 Wanneer gelden deze voorwaarden? 1.2 Wie is de verzekeraar? 1.3 Wie zijn uw werknemers? 1.4 Aan wie geeft u nog meer uw gegevens? 2 Verzekerd 2.1 Wat is verzekerd? 2.2 Bij welke

Nadere informatie

Voorbereid op juridische problemen?

Voorbereid op juridische problemen? Voorbereid op juridische problemen? DAS voor ZZP Rechtsbijstand verzekering met incasso + Zeer uitgebreide dekking tegen een scherpe premie + Vast team van juristen in de regio + Altijd juridisch advies

Nadere informatie

Omdat we vandaag de dag geschillen juridisch oplossen

Omdat we vandaag de dag geschillen juridisch oplossen DAS voor iedereen DAS voor iedereen Omdat we vandaag de dag geschillen juridisch oplossen DAS vecht voor uw recht Tegenwoordig eindigt u met een geschil al gauw voor de rechter. Met een rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

Juridische hulp voor verkeersdeelnemers

Juridische hulp voor verkeersdeelnemers Juridische hulp voor verkeersdeelnemers Rechtsbijstand van DAS Sterk staan als u het nodig heeft Zodra u één voet buiten de deur zet, bent u verkeersdeelnemer. En zeker in het verkeer zit een ongeluk in

Nadere informatie

Omdat we vandaag de dag geschillen juridisch oplossen

Omdat we vandaag de dag geschillen juridisch oplossen DAS voor iedereen DAS voor iedereen Omdat we vandaag de dag geschillen juridisch oplossen DAS vecht voor uw recht Tegenwoordig eindigt u met een geschil al gauw voor de rechter. Met een rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering pagina 1 van 8 Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering Regelmatig komen bij de Zorgbelangorganisaties en ConsumentendeZorg.nl klachten en vragen binnen over vergoedingen van behandelingen of medicijnen.

Nadere informatie

WORD NU LID VAN FNV BOUW!

WORD NU LID VAN FNV BOUW! WORD NU LID! Bouw WORD NU LID VAN FNV BOUW! Lid worden van FNV Bouw is een goede stap. Ons motto is Gewoon Goed Werk. Wij vinden dat u recht hebt op gelijk loon voor gelijk werk, een vast contract en een

Nadere informatie

Rechtsbijstand. voor leden NVZD. Juridische Helpdesk & Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand. voor leden NVZD. Juridische Helpdesk & Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstand voor leden NVZD Juridische Helpdesk & Rechtsbijstandverzekering 2012 Als bestuurder van een zorginstelling kunt u in de situatie terechtkomen dat er vraagstukken spelen rondom uw beloning

Nadere informatie

R E C H T S B I J S T A N D

R E C H T S B I J S T A N D R E C H T S B I J S T A N D Een rechtsbijstandverzekering mag in uw verzekeringspakket niet ontbreken. Onderstaand geven wij een beschrijving van de diverse mogelijkheden per module en een premieoverzicht.

Nadere informatie

Inkomensgarantieplan. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Inkomensgarantieplan. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inkomensgarantieplan De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inhoud Neem geen risico met uw inkomen 4 Wettelijke regelingen 5 OHRA Inkomensgarantieplan Basis 7 OHRA Inkomensgarantieplan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding

Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding De LAD is de representatieve werknemersorganisatie voor artsen in Nederland. De LAD behartigt de materiële en immateriële belangen

Nadere informatie

Rechtsbijstand. voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Rechtsbijstand. voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING Rechtsbijstand voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING Als bestuurder van een zorginstelling kunt u in de situatie terechtkomen dat er vraagstukken spelen rondom uw beloning of

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. particulieren Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

Juridische hulp bij conflicten of incasso nodig?

Juridische hulp bij conflicten of incasso nodig? Juridische hulp bij conflicten of incasso nodig? Fijn dat onze specialisten direct voor u klaarstaan DAS voor ZZP: rechtsbijstandverzekering met incasso + Zeer uitgebreide dekking tegen een scherpe premie

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Het kan hoog oplopen Een uit de hand gelopen ruzie met de buren. Een conflict met uw werkgever. Een leverancier die zijn beloftes niet waar kan maken. Een huisbaas die het niet

Nadere informatie

Rechtsbijstand. ARAG ProRechtPolis. Particulier

Rechtsbijstand. ARAG ProRechtPolis. Particulier Rechtsbijstand ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Juridische problemen? Een (juridisch) meningsverschil, ruzie of conflict kan zomaar ontstaan. Uw auto raakt beschadigd door

Nadere informatie

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg N.V. Univé Schade Speciaal Reglement RVP-M2 Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze

Nadere informatie

Ik heb een klacht. uwv.nl werk.nl. Als u niet tevreden bent over UWV. Wilt u meer weten?

Ik heb een klacht. uwv.nl werk.nl. Als u niet tevreden bent over UWV. Wilt u meer weten? uwv.nl werk.nl Ik heb een klacht Als u niet tevreden bent over UWV Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie over de klachtenprocedure bij UWV. Als u na het lezen nog vragen heeft, kijk

Nadere informatie

Reglement Rechtshulp werk en inkomen CNV Vakmensen DEFINITIES

Reglement Rechtshulp werk en inkomen CNV Vakmensen DEFINITIES Reglement Rechtshulp werk en inkomen CNV Vakmensen DEFINITIES Artikel 1 (begripsbepaling) Het lid heeft jegens CNV Vakmensen aanspraak op rechtshulp krachtens het bepaalde in het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. voor particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. voor particulieren Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u precies weten

Nadere informatie

Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor

Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor ARAG Flexpolis Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. U bent al een tijdje ziek en uw werkgever

Nadere informatie

Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen

Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen Inhoud U doet graag zaken zonder zorgen. 4 Daarom kiest u voor de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. 4 Een uitgebreide

Nadere informatie

ARAG ProRechtCombinatie Particulier

ARAG ProRechtCombinatie Particulier ARAG ProRechtCombinatie Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het

Nadere informatie

voor particulieren DAS rechtsbijstand wie doet je wat DAS rechtsbijstand wie doet je wat

voor particulieren DAS rechtsbijstand wie doet je wat DAS rechtsbijstand wie doet je wat voor particulieren wie doet je wat U staat in uw recht, vindt u. Maar de tegenpartij denkt daar heel anders over. Er is een groot verschil tussen in je recht staan en het ook krijgen. Dan is het een veilig

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! 1 Inhoudsopgave Welke soort klachten zijn er? 3 Kan ik iemand anders mijn klacht in laten dienen? 6 Wat zijn de kosten? 6 Waar vind ik meer informatie? 6 Adressen 7 2 Wat

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier

ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

de kortste weg naar de beste oplossing

de kortste weg naar de beste oplossing de kortste weg naar de beste oplossing We hebben honderden ervaren juristen die thuis zijn in vrijwel alle soorten geschillen en claims Uw baas wil u op straat zetten. De nieuwe parketvloer trekt helemaal

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier Direct

ARAG ProRechtPolis Particulier Direct ARAG ProRechtPolis Particulier Direct Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! 2 Inhoud Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Stel, u vindt dat een medewerker van CZ u niet goed heeft geholpen. Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Welke soorten

Nadere informatie

Rechtsbijstand. voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Rechtsbijstand. voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING Rechtsbijstand voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING 2011 Rechtsbijstand voor leden van NVZD Als bestuurder van een zorginstelling kunt u in de situatie terechtkomen dat er vraagstukken

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Van Haarlem Uw Financieel Adviseur. Strandmeer 1 3994 ZR Houten Telefoon 030-6590800 Fax 084-2273005 KvK Utrecht 30219708 Internet www.uwfinancieeladviseur.nl E-mail vanhaarlem@uwfinancieeladviseur.nl

Nadere informatie

Rechtsbijstand bij Juridico

Rechtsbijstand bij Juridico Rechtsbijstand bij Juridico Over rechtsbijstandsverzekeringen - 1 - Juridico Voor juridisch advies en juridische diensten. Welkom bij Juridico. Ons bedrijf is in 2005 gestart met advies over o.a. de aandelen

Nadere informatie

Even over korting voor uw medewerkers. Regel het nu eenvoudig

Even over korting voor uw medewerkers. Regel het nu eenvoudig Even over korting voor uw medewerkers. Regel het nu eenvoudig Inhoud. Personeelsvoorzieningen. 3 Veel gestelde vragen. 5 Goed om even te weten. 6 2 Personeelsvoorzieningen. Een eenvoudige manier om uw

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer

Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer Inhoud Een goede werkgever denkt mee. 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Zo werkt de Algemene nabestaandenwet (Anw). 5 Bijverzekeren

Nadere informatie

Uw start als zorgprofessional

Uw start als zorgprofessional Uw start als zorgprofessional Begin uw carrière met een voorsprong. Drie pijlers voor een goede start Als je voor het eerst aan de slag gaat als zorgprofessional wil je graag weten welke risico s je allemaal

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Laat het ons weten!

Hebt u een klacht? Laat het ons weten! Hebt u een klacht? Laat het ons weten! GGZ Delfland doet haar best goede zorg te verlenen die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Wij horen

Nadere informatie

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel van AkzoNobel

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel van AkzoNobel Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel van AkzoNobel Artikel 1 Definities Arbeidsgeschillen; geschillen omtrent de interpretatie en uitvoering van hetgeen tussen

Nadere informatie

SAZAS BASIS-verzekering

SAZAS BASIS-verzekering SAZAS BASIS-verzekering Verzuimverzekering voor loondoorbetaling van arbeidsongeschikt personeel SAZAS dé verzuimspecialist Voor wie is de BASIS-verzekering? Wat kan ik verwachten van de BASIS-verzekering?

Nadere informatie

Risico s. & Verzekeren. Wieke Wagenaar en Mindert Postma

Risico s. & Verzekeren. Wieke Wagenaar en Mindert Postma Risico s & Verzekeren Wieke Wagenaar en Mindert Postma 2 Even voorstellen Mindert Postma Adviseur Bedrijvendesk Wieke Wagenaar Risico Specialist Verzekeren Rabobank Drachten Friesland Oost 3 Programma

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

Direct hulp én duidelijkheid vooraf

Direct hulp én duidelijkheid vooraf Prepaid Rechtshulp van DAS Nieuw Direct hulp én duidelijkheid vooraf Voor particulieren Uw recht halen was nog nooit zo gemakkelijk Er gaat geen dag voorbij of ergens ontstaat wel een conflict. Over de

Nadere informatie

Ziekte en re-integratie

Ziekte en re-integratie Landelijke vereniging Artsen in Dienstverban Ziekte en re-integratie Als u ziek bent, wilt u waarschijnlijk maar een ding: zo snel mogelijk herstellen en gewoon weer aan het werk. De meeste mensen zijn

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

Productwijzers Reisverzekering

Productwijzers Reisverzekering s Productwijzers Reisverzekering De volgende productwijzers vindt u in dit document: Reis- en annuleringsverzekering.. pagina 2 Rechtsbijstandverzekering.. pagina 11 Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. AOV-advies voor zorgprofessionals Om de impact, in het geval dát, te beperken

Arbeidsongeschikt. AOV-advies voor zorgprofessionals Om de impact, in het geval dát, te beperken Arbeidsongeschikt AOV-advies voor zorgprofessionals Om de impact, in het geval dát, te beperken Berry Aarnoudse, zelfstandig psychotherapeut, lid sinds 2004 Advies dat bij u past Arbeidsongeschiktheid.

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-209 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. dr. S.O.H. Bakkerus, mr. B.F. Keulen, leden en mr. I.M.L. Venker, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier Direct

ARAG ProRechtPolis Particulier Direct ARAG ProRechtPolis Particulier Direct Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Hypotheken Verzekeringen Pensioenen Financieel Advies Dienstverleningsdocument Van Huit Financiële Diensten Kantoor : Eindhovensingel 72, 6844 CN ARNHEM Postadres : Eindhovensingel 72, 6844 CN ARNHEM Telefoon

Nadere informatie

Aanvraag voor DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen en verenigingen van appartementseigenaren

Aanvraag voor DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen en verenigingen van appartementseigenaren Raad & Daad Aanvraag voor DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen en verenigingen van appartementseigenaren S.v.p. aankruisen wat van toepassing is. Aanvraag voor een: nieuwe verzekering vrijblijvende

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier

ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Inhoud Even uw voordelen op een rij! 4 Als u al eigenrisicodrager bent of wilt worden. 5 U kunt rekenen op hulp en advies

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier

ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

Nautilus International is de vakbond voor werknemers in de maritieme sector en is actief in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zwitserland.

Nautilus International is de vakbond voor werknemers in de maritieme sector en is actief in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zwitserland. Voor zoet en zout FNV Waterbouw is dé Nederlandse vakbond voor werknemers in de waterbouw. Deze bond is ontstaan uit de samenwerking tussen de bonden FNV Bouw (werknemers in de baggersector) en Nautilus

Nadere informatie

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN Ieder jaar krijgen in Nederland 30.000 werknemers dat is 1 op de 250 - te horen dat zij kanker hebben. Een nog groter aantal, 1 op de 79 mannelijke

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier

ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

Prepaid Rechtshulp van DAS. 5% ledenvoordeel. Direct hulp én duidelijkheid vooraf

Prepaid Rechtshulp van DAS. 5% ledenvoordeel. Direct hulp én duidelijkheid vooraf Prepaid Rechtshulp van DAS 5% ledenvoordeel Direct hulp én duidelijkheid vooraf Uw recht halen was nog nooit zo gemakkelijk Er gaat geen dag voorbij of ergens ontstaat wel een conflict. Over de garantie

Nadere informatie

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel Chemie en Coatings

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel Chemie en Coatings Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel Chemie en Coatings Artikel 1 Definities Arbeidsgeschillen; geschillen omtrent de interpretatie en uitvoering van hetgeen

Nadere informatie

iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector iza zorgverzekeraar Informatie voor werknemers in de publieke sector Goed voor elkaar

iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector iza zorgverzekeraar Informatie voor werknemers in de publieke sector Goed voor elkaar iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector iza zorgverzekeraar Informatie voor werknemers in de publieke sector Goed voor elkaar iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector Speciaal voor de publieke

Nadere informatie

Reglement Rechtskundige Bijstand ANPV

Reglement Rechtskundige Bijstand ANPV Reglement Rechtskundige Bijstand ANPV Hoofdstuk I. Definities. Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. De vereniging: De Algemene Nederlandse Politie Vereniging (ANPV). b. Lid: De natuurlijke

Nadere informatie

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1 Geachte relatie, Als VerzekerJeGoedkoper.nl hebben wij ons ten doel gesteld dat consumenten diverse verzekeringen kunnen afsluiten tegen lagere tarieven. Wij kunnen deze scherpere tarieven aanbieden doordat

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis. Particulier

ARAG ProRechtPolis. Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

Behoefte aan onderzoek, begeleiding en/of coaching? Adviesbureau Kans en de CNV Onderwijs Academie staan voor u klaar.

Behoefte aan onderzoek, begeleiding en/of coaching? Adviesbureau Kans en de CNV Onderwijs Academie staan voor u klaar. Langer ziek wat nu? CNV Onderwijs is er voor u! Ziekte, iedereen kan er mee te maken krijgen. Van griep tot langdurige burn-out. Ook al valt het allemaal onder de noemer ziekte, de achtergrond is heel

Nadere informatie

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan.

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan. Kanker, waarbij het verleden, het heden en de toekomst niet langer met elkaar verbonden lijken. Kanker... je hebt het niet alleen en je hoeft er niet alleen voor te staan Werk en kanker: je hoeft er niet

Nadere informatie

Een helpende hand bij het oplossen van uw problemen. Stichting Sociale Bemiddeling

Een helpende hand bij het oplossen van uw problemen. Stichting Sociale Bemiddeling Een helpende hand bij het oplossen van uw problemen Stichting Sociale Bemiddeling Stichting Sociale Bemiddeling U werkt bij een bedrijf dat lid is van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland behartigt de

Nadere informatie

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen.

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. WIA Opvang Polis Collectief Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. Inleiding Extra zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Hopelijk krijgt u er nooit mee te maken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn vastgesteld door het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten

Nadere informatie

SAZAS BASIS-verzekering

SAZAS BASIS-verzekering SAZAS BASIS-verzekering Verzuimverzekering voor loondoorbetaling van arbeidsongeschikt personeel SAZAS dé verzuimspecialist Voor wie is de BASIS-verzekering? De SAZAS BASIS-verzekering is bestemd voor

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie