Poliklinische revalidatie voor volwassenen bij Revant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Poliklinische revalidatie voor volwassenen bij Revant"

Transcriptie

1 Poliklinische revalidatie voor volwassenen bij Revant

2 Poliklinische revalidatie voor volwassenen bij Revant Revant verzorgt de poliklinische en klinische revalidatie voor revalidanten in Zeeland en West-Brabant. Bij poliklinische revalidatie volgt de revalidant een gedeelte van de dag behandelingen in het revalidatiecentrum. Bij klinische revalidatie wordt de revalidant tijdelijk opgenomen in een van de klinieken van Revant: Revant Lindenhof te Goes, Revant Revalidatiecentrum Breda of Schoondonck longrevalidatiecentrum te Breda Kinderen en volwassenen komen in het revalidatiecentrum voor een revalidatiebehandeling. Met gespecialiseerde kennis en ervaring proberen behandelaren de gevolgen van een lichamelijke aandoening op te heffen of te beperken. Deze brochure geeft algemene informatie over poliklinische revalidatie voor volwassenen bij Revant. Revant voert in haar beleid de regel van gelijkwaardigheid van mensen, ongeacht hun leeftijd of geslacht. Waar in deze brochure in de tekst voor de hij vorm is gekozen, heeft dat alleen tot doel de leesbaarheid van de tekst te bevorderen Er zijn aparte folders over klinische revalidatie voor volwassenen, poliklinische revalidatie voor kinderen en klinische en poliklinische longrevalidatie voor volwassenen. Tevens beschikt de stichting over folders die zich richten op specifieke behandelingsvormen en diagnoses. Op onze website kunt u daarover ook informatie vinden. Poliklinische revalidatie Dagelijkse activiteiten als lopen, werken, vrijetijdsbesteding, eten en douchen kunnen als gevolg van een lichamelijke beperking minder vanzelfsprekend zijn. Zo n beperking kan aangeboren zijn, of ontstaan door een ziekte of ongeval. Een revalidatieperiode heeft als doel mensen te helpen zo zelfstandig mogelijk te leren functioneren in hun eigen situatie.

3 Behandelaren zoeken samen met de revalidant oplossingen voor de vragen en problemen die zij tegenkomen. Naast lichamelijke aspecten kunnen ook verwerking en acceptatie van de gevolgen van een beperking onderdeel zijn van de behandeling. Behandelingen worden gegeven door een team van diverse behandelaren (het zogenaamde behandelteam). Bij de start van de revalidatiebehandeling wordt samen met de revalidant het behandeldoel bepaald. De motivatie van de revalidant is van wezenlijk belang om gestelde behandeldoelen te realiseren. Revant De Wielingen Vlietstraat HA Terneuzen Telefoon Revant Lindenhof 's-gravenpolderseweg 114a 4462 RA Goes Telefoon Revant Revalidatiecentrum Breda Brabantlaan JW Breda Telefoon Schoondonck longrevalidatie Brabantlaan JW Breda Telefoon Het revalidatieproces Binnen Revant wordt gewerkt aan de hand van behandelprogramma s. Een behandelprogramma is een algemene handleiding voor de behandeling, toegespitst op een bepaalde diagnose. Voor alle veel voorkomende diagnoses heeft Revant zo n behandelprogramma. Het behandelteam gebruikt het behandelprogramma als richtlijn tijdens het hele revalidatieproces. Dit algemene behandelprogramma wordt afgestemd op de individuele revalidant en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Het revalidatieproces kan bestaan uit drie fasen: de observatie-, de behandel- en de afrondingsfase. Observatiefase De observatiefase duurt 2 tot 3 weken en is bedoeld om inzicht te krijgen in de mogelijkheden, de beperkingen en de hulpvraag van een revalidant. Aan het eind

4 van de observatiefase maken de behandelaren onder leiding van een revalidatiearts een behandelplan. In een persoonlijk gesprek bespreekt de revalidatiearts dit plan met de revalidant. Soms is een observatiefase niet nodig. Behandelfase In de behandelfase, duur 6 tot 12 weken, wordt gewerkt aan de doelen die geformuleerd zijn in het behandelplan. Om de zes à acht weken bespreekt het behandelteam de voortgang van de behandeling en wordt het behandelplan zonodig bijgesteld. Rond die tijd heeft de revalidant een gesprek met de revalidatiearts om instemming te verlenen aan het behandelplan. Tijdens dit gesprek bespreekt de revalidatiearts de voortgang van de behandeling en eventuele bijstelling van het behandelplan. De duur van de behandeling verschilt per revalidant en per behandelprogramma. Bij Revant zijn er individuele behandelingen en groepsbehandelingen. De keuze hiervoor is vooral afhankelijk van het probleem van de revalidant. Er wordt ook voorlichting gegeven aan revalidanten en aan mensen uit de directe omgeving van de revalidant. Afrondingsfase De afrondingsfase bereidt de revalidant voor op de periode na de behandeling bij Revant. De behandelingen worden afgebouwd/minder intensief en indien nodig wordt de behandeling overgedragen aan behandelaren buiten het revalidatiecentrum. Ter afsluiting van de behandelfase heeft de revalidant een gesprek met de revalidatiearts. Wachttijden Wij streven ernaar de behandeling zo snel mogelijk na aanmelding te starten en de wachttijden te beperken. De wachttijden zijn in te zien op onze website:

5 Patiëntveiligheid en incidentmeldingen Binnen Revant doen we er alles aan om de behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen en te voorkómen dat er onnodige schade wordt toegebracht. Waar mensen werken, worden soms fouten gemaakt. Als zich een fout voordoet, wordt dit gemeld door de betrokken behandelaar en start de procedure waarbij we achterhalen wat de oorzaken zijn en hoe we de fout in de toekomst kunnen voorkomen. Wij willen door het bespreekbaar en openlijk kenbaar maken van fouten de zorg voor revalidanten beter én veiliger maken. Ook de revalidant kan een bijdrage leveren om de behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Uiteraard ligt de eindverantwoordelijkheid voor de veiligheid bij de behandelaren en bij Revant. Enkele tips om te werken aan veiligheid: - geef alle informatie over de gezondheidstoestand - schrijf op welke medicijnen u thuis gebruikt - vertel het als u iets niet begrijpt - bespreek vooraf het verloop van uw behandeling - volg de instructies en adviezen goed op - draag zelf bij aan het vermijden van (onge)vallen. Het behandelteam Tijdens de revalidatieperiode krijgt de revalidant te maken met verschillende behandelaren. Deze werken samen in een behandelteam. De verschillende disciplines behandelen de revalidant vanuit verschillende invalshoeken. De therapieën vullen elkaar aan en versterken elkaar. Voor telefonisch contact met uw behandelaar of medisch specialist, kunt u gebruik maken van de volgende telefoonnummers: Revant De Wielingen Revant Lindenhof Revant Revalidatiecentrum Breda De interdisciplinaire teams van Revant kunnen bestaan uit:

6 Revalidatiearts De revalidatiearts is de medisch specialist die de behandeling bepaalt, coördineert en eindverantwoordelijk is. Ook bespreekt hij regelmatig met de revalidant de voortgang van de behandeling. De revalidatiearts is tevens werkzaam in andere zorginstellingen in de regio, waaronder de ziekenhuizen, en onderhoudt contacten met specialisten en huisartsen. Longarts De longarts is de medisch specialist die de behandeling voor longrevalidanten bepaalt, coördineert en eindverantwoordelijk is. Ook bespreekt hij regelmatig met de revalidant de voortgang van de behandeling. De longarts is tevens werkzaam in andere ziekenhuizen en onderhoudt contacten met specialisten en huisartsen. Fysiotherapeut De fysiotherapeut richt zich op het bewegen en de basisvoorwaarden hiervoor, zoals kracht, conditie en houding. Door oefentherapie worden spieren en gewrichten getraind zodat beter bewegen mogelijk wordt. Soms vindt therapie plaats in het aangepaste zwembad. Als het nodig is, wordt geoefend met hulpmiddelen zoals krukken of orthesen. Ergotherapeut De ergotherapeut bekijkt waar lichamelijke beperkingen moeilijkheden veroorzaken bij dagelijkse activiteiten. Belangrijke activiteiten voor de revalidant, bijvoorbeeld op het gebied van zelfredzaamheid, hobby of werk kunnen door middel van training opnieuw of op een andere wijze geleerd worden. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt er gekeken of tijdelijke, dan wel blijvende, hulpmiddelen of voorzieningen een oplossing kunnen bieden. De ergotherapeut leert de revalidant met deze middelen om te gaan.

7 Logopedist De logopedist onderzoekt en behandelt spraak- en taalproblemen. Problemen met de mondmotoriek en gevoelsstoornissen in het gezicht en de mond komen zo nodig ook aan bod. Door oefeningen en/of het gebruik van hulpmiddelen kan de spraak en het spraakgebruik verbeteren. De logopedist geeft de revalidant adviezen en instructies over communicatie, kauwen en slikken. Naast de individuele therapieën wordt ook groepsbehandeling gegeven, o.a. voor revalidanten met afasie of Parkinson. Maatschappelijk Werker De maatschappelijk werker onderzoekt door middel van gesprekken met de revalidant (en eventueel met iemand uit zijn directe omgeving) welke invloed een lichamelijke stoornis heeft op het leven van alledag en hoe de revalidant daarmee om gaat. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: verwerken van de gevolgen van een lichamelijke stoornis voor de revalidant en mensen uit zijn omgeving, omgaan met beperkingen in het dagelijks leven en vragen over zingeving. Daarnaast kunnen ook praktische zaken als aanpassingen in huis en de financiële gevolgen daarvan besproken worden. Psycholoog De psycholoog begeleidt de revalidant en partner of naaste betrokkene bij psychische problemen. Hij onderzoekt stoornissen in de hersenfunctie en stelt hiervoor een begeleidingsprogramma op. Soms leidt de ziekte of handicap tot ander gedrag of een veranderde persoonlijkheid bij de revalidant. De psycholoog kan hierin inzicht en advies geven. Ook kan de psycholoog hulp bieden wanneer een revalidant de vroegere werkzaamheden door de handicap niet meer kan uitoefenen. Bij een psychologisch onderzoek kan gebruik gemaakt worden van psychologische testen die door de psychologisch assistent worden afgenomen.

8 Revalidatietechnisch adviseur De afdeling revalidatietechniek wordt ingeschakeld zodra er sprake is van aanpassingen of hulpmiddelen ten behoeve van de revalidant. De revalidatietechnisch adviseur gaat al dan niet samen met de behandelend therapeut - na welke de meest adequate voorziening is en adviseert hierover. Revalidatietechniek werkt samen met gemeenten, zorgverzekeraars en firma s én wijst de revalidant de weg bij een aanvraag van o.a. rolstoelen, woningaanpassingen en ADL-hulpmiddelen. Ook worden handspalken door de afdeling revalidatietechniek vervaardigd. Bewegingsagoog De bewegingsagoog werkt aan gezond bewegen in de vorm van sportieve activiteiten. De bewegingsagoog kan ook informatie geven over de sportmogelijkheden in de buurt. Verpleegkundige De verpleegkundige begeleidt en adviseert revalidanten bij de lichaams- en wondverzorging. Hij behandelt wonden en geeft advies en begeleiding bij bijvoorbeeld incontinentie of medicijngebruik. Tevens verzorgt de verpleegkundige de begeleiding van hart- en longrevalidanten. Activiteitentherapeut De activiteitentherapeut stimuleert creatieve en recreatieve bezigheden zoals bijvoorbeeld schilderen, computergebruik, handwerken en houtbewerking. Als het nodig is kan ook een beroep worden gedaan op andere behandelaren zoals: Een orthopedisch schoenmaker Een orthopedisch instrumentmaker

9 Restaurant en huisregels Restaurant Bij de hoofdingang van Revant Revalidatiecentrum Breda en bij Revant Lindenhof is een klein restaurant ingericht. Dit is toegankelijk voor alle revalidanten (klinisch en poliklinisch), bezoek en personeel. In dit restaurant kan men genieten van een kop koffie of frisdrank, ook zijn er versnaperingen te verkrijgen. Het restaurant (en de ontvangsthal) biedt de gebruikers allerlei mogelijkheden tot ontspanning en informatie zoals kranten en tijdschriften en het gezelschap van lotgenoten en bezoek. De actuele openingstijden worden bij het restaurant aangegeven. Huisregels Het gebruik van drugs en alcohol is zowel in het revalidatiecentrum als op het terrein verboden. Op het terrein en in het gebouw is het verboden om te roken, behalve op de daarvoor aangewezen plaatsen. De revalidant is zelf verantwoordelijk voor zijn eigendommen. Revant is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van uw eigendommen. Voor het bezoek aan een behandelaar of (sport)oefening, kan de revalidant gebruik maken van de kluisjes die staan opgesteld bij de ingang van het revalidatiecentrum. In de kluisjes kunnen eigendommen veilig bewaard worden. Overige informatie WGBO De revalidant en de behandelaar hebben beiden rechten en plichten. Deze zijn onder andere vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO). Deze wet regelt het recht op goede informatie over onderzoek en (voorgenomen) behandeling, inzagerecht in het medisch dossier en het privacyrecht.

10 Privacy Het is noodzakelijk dat een aantal persoonlijke gegevens van de revalidant wordt vastgelegd. Niet alleen personalia, maar ook medische en verzekeringsgegevens. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat de behandelend arts een dossier aanlegt. Het dossier bevat aantekeningen over de gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. Ook worden in het dossier de voor de behandeling noodzakelijke gegevens opgenomen die de arts elders, bijvoorbeeld van uw huisarts of van een medisch specialist in een ander ziekenhuis, heeft verkregen. Recht op inzage komt toe aan: - de revalidant (op grond van legitimatie) - de direct bij de behandeling betrokken behandelaren - de wettelijk vertegenwoordiger van de revalidant (op grond van legitimatie). De revalidatiearts en de Raad van Bestuur dragen er zorg voor dat het dossier veilig wordt opgeborgen, dat de gegevens niet verloren raken en niet in onbevoegde handen komen. Het dossier van de revalidant kan op aanvraag worden ingezien door de revalidant of er kan een afschrift worden gevraagd. In de meeste gevallen zal de revalidatiearts bij inzage in het dossier een en ander toelichten (zie folder: Privacy en inzage dossier). Uit het dossier kunnen gegevens worden verstrekt aan interne hulpverleners die direct bij de behandeling betrokken zijn; aan externe hulpverleners worden alleen gegevens verstrekt indien de revalidant hier toestemming voor verleent. Na ontslag uit het revalidatiecentrum zullen gegevens worden verstrekt aan de huisarts, tenzij de revalidant hier bezwaar tegen heeft. Ook worden gegevens uit het dossier aan anderen verstrekt als dat wettelijk is voorgeschreven. Een voorbeeld: de behandelend arts moet sommige infectieziekten melden aan de GGD.

11 Voor het recht op een afschrift uit het medisch dossier of evt. aanpassingen in het dossier of een verzoek tot vernietiging van het dossier, verwijzen wij u naar de brochure Privacy en het formulier aanvraag tot inzage of aanpassing van het medisch dossier. Klachtenregeling De medewerkers van het revalidatiecentrum proberen de revalidant zo goed mogelijk te behandelen en te bejegenen. Desondanks kan het voorkomen dat er ontevredenheid of klachten ontstaan over de gang van zaken. Om zorgvuldig met deze klachten om te gaan heeft Revant een klachtenregeling opgesteld. Informatie hierover en een exemplaar van het klachtenformulier is te verkrijgen in het folderrek. Een klacht kan als eerste besproken worden met de betrokken medewerker, behandelaar of arts. Het is ook mogelijk een klacht in te dienen bij de klachtencommissie. Hiervoor kan het klachtenformulier worden gebruikt. De klachtenfunctionaris regelt een bemiddeling indien dit gewenst is door de klager. Als het niet lukt om een klacht op te lossen, ook niet na bemiddeling, kan de klager zich wenden tot de klachtencommissie. De klachtencommissie bestaat uit een aantal medewerkers en een onafhankelijk voorzitter. Medewerkers die betrokken zijn bij de klacht, nemen geen deel aan de klachtencommissie. De klachtencommissie beoordeelt een klacht op basis van hoor en wederhoor en spreekt dan uit of een klacht gegrond is of ongegrond. De klachtencommissie kan de Raad van Bestuur adviseren om maatregelen te treffen om de behandeling en zorg- en dienstverlening te verbeteren. De wijze waarop de klachtencommissie een klacht behandelt, is beschreven in de folder Klachtenregeling voor revalidanten. Schadeclaims worden niet door de klachtencommissie behandeld, maar gaan via de Raad van Bestuur naar de door de stichting afgesloten verzekeringen voor verdere afhandeling.

12 Cliëntenraad In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen is door de overheid bepaald hoe de medezeggenschap van cliënten met betrekking tot het beleid van een zorginstelling geregeld moet zijn. Revant heeft daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Cliëntenraad van Revant. De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle revalidanten van Revant. De Cliëntenraad doet dit door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen over beleidszaken, onder andere met betrekking tot de organisatie, veranderingen van behandelingen, wijzigingen in de regelingen voor revalidanten en andere zaken die voor de revalidanten van belang zijn. De Cliëntenraad is samengesteld uit maximaal negen leden afkomstig uit het werkgebied van Revant en bestaat uit vrijwilligers, overwegend (oud-) revalidanten en ouders van revalidanten. Meer informatie over de Cliëntenraad treft u aan in de folder Cliëntenraad. Financiën en kosten De kosten van een poliklinische revalidatiebehandeling worden vergoed door de zorgverzekeraar. Er kan, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polis, sprake zijn van een eigen risico en/of eigen bijdrage. De revalidatiebehandeling wordt door Revant gemeld bij de betreffende zorgverzekeraar. Bij wijziging van zorgverzekeraar of verhuizing dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het medisch secretariaat van het revalidatiecentrum. Reiskosten De reiskosten van en naar het revalidatiecentrum zijn voor uw eigen rekening, tenzij uw zorgverzekeraar met u een vergoeding heeft afgesproken. U dient dit zelf met uw zorgverzekeraar te regelen. Ook over de hoogte van de vergoeding dient contact opgenomen worden met de zorgverzekeraar. Als u een indicatie voor reiskostenvergoeding heeft, dan dient u ook nog een machtiging van de revalidatiearts/longarts te krijgen. Bij de medisch secretaresse kan een bewijs gevraagd worden voor de vergoeding van de reiskosten.

13 Bij declaratie dient u opgave van reisdata, reisdoel en gemaakte kilometers bij te voegen. Deze gegevens dient u zelf goed bij te houden. Betalingsvoorwaarden Bij vragen naar aanleiding van nota s kunt u contact opnemen met de afdeling Financiële Administratie van Revant. Deze afdeling is te bereiken: Voor Breda: Voor Zeeland: Overige informatie Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Breda: Bankrelaties: ABN AMRO Breda Revant is aangesloten bij Revalidatie Nederland en bij de Longcentra Nederland (voorheen Vereniging voor Astmacentra Nederland).

14 Bereikbaarheid en vervoer Revant De Wielingen Revant revalidatiecentrum De Wielingen is gevestigd in Terneuzen-Zuid. Vanuit alle richtingen geldt: volg de borden richting ziekenhuis De Honte (ZorgSaam). Openbaar vervoer Revalidatiecentrum De Wielingen is bereikbaar met de buslijnen 1, 6 en 7 van Veolia. De juiste buslijnen en vertrektijden vindt u op de website: Eigen vervoer Vanuit Oostburg/Breskens Volg de N61 (Hoofdweg), ga over de Sluiskilse brug, ga linksaf de Guido Gazellestraat in. Daarna rechtsaf de Vlietstraat in. Vanuit Sluiskil Volg de N252, rechtsaf de N61 (Hoofdweg) op, ga over de Sluiskilse brug, linksaf de Guido Gazellestraat in. Daarna rechtsaf de Vlietstraat in. Vanuit Zelzate/Gent Volg de N253, kruising Terneuzen rechtdoor de Guido Gezellestraat in. Daarna rechtsaf de Vlietstraat in. Vanuit Hulst/Perkpolder Volg de N61 (Hoofdweg). Sla rechtsaf de Guido Gazellestraat in. Daarna de volgende rechtsaf de Vlietstaat in. Vlietstraat 8, 4535 HA TERNEUZEN, Tel. (0113) , website

15 Revant Lindenhof Revant revalidatiecentrum Lindenhof ligt achter het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Indien u met eigen vervoer komt, kunt u gebruik maken van onderstaande routebeschrijving. Ook kunt u de ANWB-borden richting ADRZ volgen die u op tal van plaatsen in Breda zult tegenkomen. Vanaf het ziekenhuisterrein staan gele borden richting revalidatiecentrum Lindenhof. Openbaar vervoer Vanaf het NS station is het revalidatiecentrum bereikbaar met de bus: stadsbus 24 en bus 25 (beiden Connexxion). De bus stopt bij het ADRZ en van daaruit loopt u naar revalidatiecentrum Lindenhof (circa 250 meter). Eigen vervoer Vanuit Vlissingen/Middelburg De A58 verlaten bij afslag Goes. Volg de A256 tot afslag Goes-Zuid. Ga aan het eind van de afrit (bij de rotonde) linksaf. Ga bij de volgende rotonde rechtsaf. Volg deze weg (Nansenbaan) helemaal tot het eind. Sla bij de stoplichten linksaf. Bij de volgende stoplichten gaat u rechtsaf. U bent op het terrein van ADRZ. Volg de gele bordjes richting revalidatiecentrum Lindenhof. Vanuit Zierikzee De A256 verlaten bij afslag Goes-Zuid. Aan het einde van de afrit gaat u linksaf. Bij de rotonde gaat u rechtdoor. Bij de volgende rotonde slaat u rechtsaf. Volg deze weg (Nansenbaan) helemaal tot het iend. Sla bij de stoplichten linksaf. Bij de volgende stoplichten gaat u rechtsaf. U bent op het terrein van ADRZ. Volg de gele bordjes richting revalidatiecentrum Lindenhof. Vanuit Bergen op Zoom: De A58 verlaten bij de afslag s-gravenpolder. Aan het eind van de afrit gaat u linksaf richting s-gravenpolder. Deze weg volgt u tot s-gravenpolder. Daar gaat u bij de stoplichten rechtsaf richting Goes. Bij de volgende stoplichten rechtsaf. Na de viaduct bij de stoplichten rechtsaf. U bent op het terrein van ADRZ. Volg de gele bordjes richting revalidatiecentrum Lindenhof. s-gravenpolderseweg 114a, 4462 RA GOES, Tel , website

16 Revant revalidatiecentrum Breda Revant revalidatiecentrum Breda ligt in het centrum van de stad (vlakbij de Koepel) en is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Indien u met eigen vervoer komt, kunt u gebruik maken van onderstaande routebeschrijving. Ook kunt u de bordjes Revalidatiecentrum volgen die u op tal van plaatsen in Breda zult tegenkomen. Openbaar vervoer Vanaf het NS station is het revalidatiecentrum bereikbaar met de bus: lijnen 1,3,7,126 en 127. De bushalte is in de Ignatiusstraat. Van hieruit loopt u via de Maria Cherubinastraat naar de Brabantlaan. Via de parkeerplaats bereikt u de hoofdingang (afstand vanaf de bushalte is ongeveer 300 meter) Eigen vervoer Vanuit het oosten via de A27 U verlaat de A27 via de afrit Breda (afrit 15). U blijft deze weg volgen tot de afslag Bavel/Breda, daar verlaat u deze weg. Volg borden Centrum (rechtsaf). U bevindt zich op de Claudius Prinsenlaan. U blijft deze weg vervolgen, bij het vierde stoplicht gaat u rechtsaf (Wilhelminasingel) en vervolgens neemt u de eerste weg rechts (Brabantlaan). Via de tweede brug kunt u de parkeerplaats van het Revalidatiecentrum bereiken. Vanuit het westen via de A16 U verlaat de A16 via de afrit Rijsbergen/Breda (afrit 15). U blijft deze weg volgen tot de afslag Bavel/Breda, daar verlaat u deze weg. Volg borden Centrum (linksaf). U bevindt zich op de Claudius Prinsenlaan. (Rechts ziet u het Casino liggen) U vervolgt deze weg. Bij het vierde stoplicht gaat u rechtsaf (Wilhelminasingel) en vervolgens neemt u de eerste weg rechts (Brabantlaan). Via de tweede brug kunt u de parkeerplaats van het Revalidatiecentrum bereiken. Brabantlaan 1, 4817 JW Breda Tel: website:

17 Polikliniek December 2011 Poliklinische revalidatie voor volwassenen versie 1.0

18

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalidatiecentrum Reigerbos

Revalidatiecentrum Reigerbos Revalidatiecentrum Reigerbos Revalidatiecentrum Reigerbos Inhoud 1. Revalidatiecentrum Reigerbos 2. Het revalidatiebehandelteam 3. Het gebouw 4. Informatie en afspraken 5. Rechten van de revalidant 6.

Nadere informatie

Revalidatiecentrum Lindenhof

Revalidatiecentrum Lindenhof Revalidatiecentrum Lindenhof Revalidatiecentrum Lindenhof Inhoud 1. Revalidatiecentrum Lindenhof 2. Het revalidatiebehandelteam 3. Het gebouw 4. Informatie en afspraken 5. Rechten van de revalidant 6.

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch

Libra R&A locatie Blixembosch Libra R&A locatie Blixembosch Klinische revalidatie voor volwassenen 1 Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie U bent of wordt binnenkort tijdelijk opgenomen in de kliniek voor volwassenen van Libra

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch

Libra R&A locatie Blixembosch Libra R&A locatie Blixembosch Poliklinische revalidatie voor volwassenen 1 Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie Deze brochure geeft informatie over poliklinische revalidatie voor volwassenen bij Libra

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch

Libra R&A locatie Blixembosch Libra R&A locatie Blixembosch Klinische revalidatie voor volwassenen 1 Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie U bent of wordt binnenkort tijdelijk opgenomen in de kliniek voor volwassenen van Libra

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Niet Aangeboren Hersenletsel Algemene revalidatie. klinische opname kinderen/jongeren

Libra R&A locatie Leijpark. Niet Aangeboren Hersenletsel Algemene revalidatie. klinische opname kinderen/jongeren Libra R&A locatie Leijpark Niet Aangeboren Hersenletsel Algemene revalidatie klinische opname kinderen/jongeren Deze folder is bedoeld voor kinderen/jongeren (of hun ouders/verzorgers) die met de diagnose

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie behandeling

Poliklinische revalidatie behandeling Poliklinische revalidatie behandeling voor volwassenen U heeft samen met uw revalidatiearts besloten dat u gaat deelnemen aan de poliklinische revalidatiebehandeling (PRB). U komt dan één of enkele keren

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Polikliniek Revalidatie

Polikliniek Revalidatie Revalidatie Geneeskunde Polikliniek Revalidatie Volwassenen Inleiding Uw revalidatiearts heeft in overleg met u besloten dat u in aanmerking komt voor poliklinische revalidatie. U revalideert om te herstellen

Nadere informatie

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda 1. Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Als u binnenkort wordt u opgenomen op de klinische afdeling van Revant Revalidatiecentrum Breda dan is deze folder voor u en uw familieleden

Nadere informatie

Revalidatie: op weg naar een nieuw evenwicht

Revalidatie: op weg naar een nieuw evenwicht Revalidatie: op weg naar een nieuw evenwicht Welkom op de afdeling revalidatie van het Zaans Medisch Centrum. Binnenkort komt u naar ons toe voor onderzoek of behandeling. Deze folder geeft informatie

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch

Libra R&A locatie Blixembosch Libra R&A locatie Blixembosch Poliklinische revalidatie voor volwassenen 1 Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie Deze brochure geeft informatie over poliklinische revalidatie voor volwassenen bij Libra

Nadere informatie

Libra R&A locatie Weert. Poliklinische revalidatie. volwassenen

Libra R&A locatie Weert. Poliklinische revalidatie. volwassenen Libra R&A locatie Weert Poliklinische revalidatie volwassenen Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie locatie Weert Deze brochure geeft informatie over poliklinische revalidatie voor volwassenen bij

Nadere informatie

Kinder en jeugdrevalidatie De Wielingen

Kinder en jeugdrevalidatie De Wielingen Kinder en jeugdrevalidatie De Wielingen Kinder- en jeugdrevalidatie In De Wielingen Kinderteam De Wielingen Behandelteam kinder- & jeugdrevalidatie De Wielingen is een onderdeel van Revant revalidatiecentrum

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch

Libra R&A locatie Blixembosch Libra R&A locatie Blixembosch Klinische revalidatie voor volwassenen 1 Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie U bent of wordt binnenkort tijdelijk opgenomen in de kliniek voor volwassenen van Libra

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling

Poliklinische revalidatiebehandeling Patiënteninformatie Poliklinische revalidatiebehandeling rkz.nl Inleiding In deze folder kunt u lezen wat poliklinische revalidatiebehandeling in het inhoudt, wie er betrokken zijn bij uw behandeling en

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling

Poliklinische revalidatiebehandeling REVALIDATIE Poliklinische revalidatiebehandeling Binnenkort start u met een revalidatiedagbehandeling in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond. Revalideren betekent beter leren functioneren in uw dagelijkse

Nadere informatie

Libra R&A locatie Deurne. Poliklinische revalidatie. volwassenen

Libra R&A locatie Deurne. Poliklinische revalidatie. volwassenen Libra R&A locatie Deurne Poliklinische revalidatie volwassenen Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie locatie Deurne Deze brochure geeft informatie over poliklinische revalidatie voor volwassenen bij

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren 1 De revalidatiearts heeft uw kind een poliklinische revalidatiebehandeling voorgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen op u afkomen.

Nadere informatie

POLI KLINISCHE REVALI DA TIE BE HANDELING

POLI KLINISCHE REVALI DA TIE BE HANDELING POLI KLINISCHE REVALI DA TIE BE HANDELING VOOR VOLWASSENEN Deze folder geeft u algemene informatie over poliklinische revalidatie. De informatie is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw zorgverleners.

Nadere informatie

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt Uw eerste afspraak op de polikliniek Als het leven een nieuwe balans vraagt In deze folder informeren wij u graag over alles wat te maken heeft met de eerste afspraak ofwel het intakegesprek. Omwille van

Nadere informatie

revali Da tie be HaNDeliNg

revali Da tie be HaNDeliNg PolikliNiSCHe revali Da tie be HaNDeliNg voor volwassenen Deze folder geeft u algemene informatie over poliklinische revalidatie. De informatie is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw zorgverleners.

Nadere informatie

Kinderrevalidatie. Afdeling Revalidatie & Therapie

Kinderrevalidatie. Afdeling Revalidatie & Therapie Kinderrevalidatie Afdeling Revalidatie & Therapie Uw kind is verwezen naar de revalidatiearts van het Waterlandziekenhuis. In deze folder vindt u informatie over het consult bij de revalidatiearts en over

Nadere informatie

Revalidatie bij beenamputatie Revalidatiecentrum Breda

Revalidatie bij beenamputatie Revalidatiecentrum Breda Revalidatie bij beenamputatie Revalidatiecentrum Breda Informatie over de behandeling van revalidanten met een beenamputatie bij Revalidatiecentrum Breda. Elk jaar zijn er in Nederland rond de drieduizend

Nadere informatie

Revalidatie bij handletsel Revalidatiecentrum Breda

Revalidatie bij handletsel Revalidatiecentrum Breda Revalidatie bij handletsel Revalidatiecentrum Breda Inleiding U bent naar de revalidatiearts van Revant Revalidatiecentrum Breda doorverwezen, omdat u onlangs een letsel of een operatieve behandeling heeft

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch. Beenamputatie. Revalidatietraject

Libra R&A locatie Blixembosch. Beenamputatie. Revalidatietraject Libra R&A locatie Blixembosch Beenamputatie Revalidatietraject Deze folder is bestemd voor mensen in ziekenhuizen die mogelijk een amputatie van onderbeen of bovenbeen moeten ondergaan. Zo n operatie is

Nadere informatie

Behandelprogramma ALS en PSMA De Wielingen en Lindenhof

Behandelprogramma ALS en PSMA De Wielingen en Lindenhof Behandelprogramma ALS en PSMA De Wielingen en Lindenhof BEHANDELPROGRAMMA ALS EN PSMA DE WIELINGEN EN LINDENHOF Visie Revant biedt revalidatie op specialistisch niveau voor kinderen en volwassenen. Het

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde Revalidatiegeneeskunde 2 U bent door uw behandelend specialist in het Canisius- Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) of de huisarts verwezen naar een revalidatiearts. In deze folder vindt u informatie over revalidatiegeneeskunde

Nadere informatie

Volwassenen met cerebrale parese. Revalidatie

Volwassenen met cerebrale parese. Revalidatie Volwassenen met cerebrale parese Revalidatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is cerebrale parese? 3 Houding en beweging 3 Denkfuncties 3 Voor wie is dit revalidatieprogramma? 3 Welke vragen kunnen aan bod

Nadere informatie

Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO)

Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO) Behandelprogramma Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO) Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw

Nadere informatie

POLILKINISCHE REVALIDATIEBEHANDELING

POLILKINISCHE REVALIDATIEBEHANDELING POLILKINISCHE REVALIDATIEBEHANDELING Revalidatiecentrum Tolbrug biedt specialistische revalidatiezorg. Kinderen en volwassenen in de regio Noord Oost Brabant kunnen bij ons terecht. Wij bieden de revalidatiezorg

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA)

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA) UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA) UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Inleiding In het Centrum

Nadere informatie

Poliklinische kinderrevalidatie

Poliklinische kinderrevalidatie Poliklinische kinderrevalidatie POLIKLINISCHE KINDERREVALIDATIE Het Kennemer Gasthuis heeft de mogelijkheid om kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 16 jaar poliklinisch te revalideren. Het gaat

Nadere informatie

Multiple Sclerose. Poliklinische revalidatie

Multiple Sclerose. Poliklinische revalidatie Multiple Sclerose Poliklinische revalidatie Voor wie is deze folder? Bij u is de diagnose Multiple Sclerose (MS) gesteld. De aandoening Multiple Sclerose kan beperkingen met zich meebrengen in uw dagelijks

Nadere informatie

Revalidatie geneeskunde. Revalidatiedagbehandeling

Revalidatie geneeskunde. Revalidatiedagbehandeling Revalidatie geneeskunde Revalidatiedagbehandeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Het revalidatieteam... 4 3. Poliklinische dagbehandeling... 4 4. Wat doen de verschillende behandelaars?... 5 4a De

Nadere informatie

Revalidatie en therapie. Pijnrevalidatieprogramma

Revalidatie en therapie. Pijnrevalidatieprogramma Revalidatie en therapie Pijnrevalidatieprogramma Inhoudsopgave Inleiding...4 Wat is chronische pijn?...4 Doel pijnrevalidatieprogramma...6 Verloop revalidatieproces...6 Screeningsfase...6 Opzet pijnrevalidatieprogramma...7

Nadere informatie

De Stroke unit. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

De Stroke unit. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! De Stroke unit U verblijft na een beroerte op de Stroke unit in Rijnstate. Dit is een onderdeel van de afdeling Neurologie. In deze folder vindt u informatie over de Stroke unit en de gang van zaken tijdens

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Poliklinische revalidatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Poliklinische revalidatie Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA Poliklinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark voor poliklinische revalidatie.

Nadere informatie

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Libra R&A Revalidatie. Chronische pijnklachten van spieren en/of gewrichten. bij kinderen en jongeren

Libra R&A Revalidatie. Chronische pijnklachten van spieren en/of gewrichten. bij kinderen en jongeren Libra R&A Revalidatie Chronische pijnklachten van spieren en/of gewrichten bij kinderen en jongeren Deze folder is bedoeld voor kinderen en jongeren (of ouders/verzorgers), die in behandeling zijn bij

Nadere informatie

Revalidatie en therapie. Poliklinische revalidatie na CVA

Revalidatie en therapie. Poliklinische revalidatie na CVA Revalidatie en therapie Poliklinische revalidatie na CVA Inhoudsopgave Inleiding...4 Wat is een CVA?...4 Wat kunt u verwachten?...5 Het behandelproces...5 Observatiefase...5 Behandelfase...6 Nazorgfase...6

Nadere informatie

Revalidatiedagbehandeling voor kinderen

Revalidatiedagbehandeling voor kinderen Revalidatiedagbehandeling voor kinderen Inhoud Inleiding 3 Wat is revalidatie? 4 Wat is revalidatiedagbehandeling? 5 R.D.B. (revalidatiedagbehandeling) 5 R.D.B. + School 5 Sint Maartenschool en SG de Monnikskap

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA Klinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent door de revalidatiearts in het ziekenhuis verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling

Poliklinische revalidatiebehandeling REVALIDATIE Poliklinische revalidatiebehandeling BEHANDELING Poliklinische revalidatiebehandeling Uw huisarts of specialist heeft u doorverwezen naar de revalidatiearts. Deze heeft u onderzocht en adviseert

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie Behandeling

Poliklinische Revalidatie Behandeling Poliklinische Revalidatie Behandeling Binnenkort komt u naar het Maasziekenhuis Pantein voor een Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB). In deze folder krijgt u informatie over deze behandeling, over

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalidatiecentrum De Wielingen

Revalidatiecentrum De Wielingen Revalidatiecentrum De Wielingen Revant revalidatiecentrum De Wielingen Inhoud Inhoud 1. Revant revalidatiecentrum De Wielingen 2. Het behandelteam 3. Het gebouw en bereikbaarheid 4. Informatie en afspraken

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Is longrevalidatie iets voor u?

UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Is longrevalidatie iets voor u? UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Is longrevalidatie iets voor u? UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Een chronische longaandoening is een ziekte van de longen of de luchtwegen

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Poliklinische revalidatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Poliklinische revalidatie Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA Poliklinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie Blixembosch voor poliklinische revalidatie.

Nadere informatie

De Therapeutische Ontwikkelingsgroep Revalidatiecentrum Breda

De Therapeutische Ontwikkelingsgroep Revalidatiecentrum Breda De Therapeutische Ontwikkelingsgroep Revalidatiecentrum Breda Voor wie is de Therapeutische Ontwikkelingsgroep? De Therapeutische Ontwikkelingsgroep is speciaal bestemd voor kinderen met een primair motorische

Nadere informatie

Poliklinische medisch specialistische revalidatie

Poliklinische medisch specialistische revalidatie Poliklinische medisch specialistische revalidatie Revalidatie verbetert uw leefsituatie Door middel van deze informatiefolder informeren wij u over de poliklinische medisch specialistische revalidatiebehandeling.

Nadere informatie

Kinder- en jeugdrevalidatie. Ziekenhuislocatie Scheper

Kinder- en jeugdrevalidatie. Ziekenhuislocatie Scheper Kinder- en jeugdrevalidatie Ziekenhuislocatie Scheper 2 Inhoudsopgave Blz. Kinder- en jeugdrevalidatie in ziekenhuislocatie Scheper 4 Algemene informatie 4 Revalidatie, wat is dat? 4 De medewerkers van

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie voor Jongeren

Poliklinische Revalidatie voor Jongeren Poliklinische Revalidatie voor Jongeren Visie Sophia Revalidatie biedt revalidatie op specialistisch niveau voor kinderen en volwassenen. Het doel van revalidatiezorg is de patiënt te helpen de door haar/hem

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch. Chronische pijn. revalidatiebehandeling

Libra R&A locatie Blixembosch. Chronische pijn. revalidatiebehandeling Libra R&A locatie Blixembosch Chronische pijn revalidatiebehandeling Als langdurige pijnklachten voor beperkingen in het dagelijks leven zorgen, kan revalidatie zinvol zijn. Deze folder geeft informatie

Nadere informatie

Chronische pijn. Locatie Arnhem

Chronische pijn. Locatie Arnhem Chronische pijn Locatie Arnhem Chronische pijn We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer dan zes maanden blijven bestaan. De pijn kan in verschillende delen van het lichaam voorkomen. Soms

Nadere informatie

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel Behandelprogramma CVA/hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk vindt u zoveel mogelijk informatie

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Is longrevalidatie iets voor u?

UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Is longrevalidatie iets voor u? UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Is longrevalidatie iets voor u? Stap 1 van het longrevalidatietraject UMCG Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Een chronische longaandoening

Nadere informatie

Revalidatie Algemene informatie Poliklinische revalidatie

Revalidatie Algemene informatie Poliklinische revalidatie Revalidatie Algemene informatie Poliklinische revalidatie Binnenkort komt u naar Ziekenhuis Rivierenland voor revalidatiedagbehandeling (PRB). In deze brochure geven we u informatie over deze behandeling

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie bij Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda

Poliklinische revalidatie bij Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda Poliklinische revalidatie bij Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Het behandelprogramma bij Revant Revalidatiecentrum Breda is bestemd voor mensen met een Niet- Aangeboren

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch

Libra R&A locatie Blixembosch Libra R&A locatie Blixembosch Poliklinische revalidatie voor kinderen 1 Welkom bij Libra Revalidatie en Audiologie Deze brochure geeft informatie over de poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) De aandoening Multiple Sclerose (MS) kan beperkingen met zich meebrengen in uw dagelijkse leven. In deze folder leest u wat het behandelprogramma

Nadere informatie

Revalidatie. Revalidatie & Herstel

Revalidatie. Revalidatie & Herstel Revalidatie Revalidatie & Herstel De afdeling Revalidatie in het BovenIJ ziekenhuis is een onderdeel van de afdeling Revalidatie en Herstel. Met deze folder willen wij u graag vertellen wat wij voor u

Nadere informatie

Klachtenregeling voor revalidanten

Klachtenregeling voor revalidanten Klachtenregeling voor revalidanten Inleiding De medewerkers van Revant doen er alles aan om alle revalidanten zo goed mogelijk te behandelen en te bejegenen. Desondanks kan het toch voorkomen dat er iets

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling ouderen groep 1 en 2. ouderenpsychiatrie

Deeltijdbehandeling ouderen groep 1 en 2. ouderenpsychiatrie Deeltijdbehandeling ouderen groep 1 en 2 ouderenpsychiatrie Inhoud Wat is deeltijdbehandeling? 2 Voor wie is deze behandeling bedoeld? 3 Behandeling 3 Programma 4 Team 5 Kosten 5 Aanmelding 5 Huisregels

Nadere informatie

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie over de poliklinische revalidatie behandeling. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Klinische revalidatie bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda

Klinische revalidatie bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda Klinische revalidatie bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Het behandelprogramma is bestemd voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, die nog niet in staat

Nadere informatie

Behandeling longrevalidatie Lindenhof

Behandeling longrevalidatie Lindenhof Behandeling longrevalidatie Lindenhof Behandeling longrevalidatie bij Lindenhof Lindenhof biedt aan patiënten met een chronische longaandoening de mogelijkheid tot poliklinische longrevalidatie. De huisarts

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen Poliklinische revalidatie Locatie Heerlen Inleiding U bent aangemeld voor een poliklinische revalidatie-behandeling in Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen. Wij willen u met deze brochure informeren

Nadere informatie

Algemene Informatie Afdeling Revalidatie

Algemene Informatie Afdeling Revalidatie Algemene Informatie Afdeling Revalidatie Revalidatie alle aandacht In deze folder kunt u nader kennismaken met de afdeling Revalidatie van het Westfriesgasthuis. 2 WAAR VINDT U DE AFDELING REVALIDATIE?

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Longrevalidatie. in samenwerking met het specialisme longziekten van het St. Elisabeth Ziekenhuis

Libra R&A locatie Leijpark. Longrevalidatie. in samenwerking met het specialisme longziekten van het St. Elisabeth Ziekenhuis Libra R&A locatie Leijpark Longrevalidatie in samenwerking met het specialisme longziekten van het St. Elisabeth Ziekenhuis Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark organiseert in samenwerking met

Nadere informatie

Revalidatie dagbehandeling. Revalidatie & Therapie

Revalidatie dagbehandeling. Revalidatie & Therapie Revalidatie dagbehandeling Revalidatie & Therapie Wat is revalidatie? Als gevolg van een ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening kunnen er stoornissen ontstaan in het bewegingsapparaat of zenuwstelsel.

Nadere informatie

Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante

Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed.

Nadere informatie

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme De ziekte van Parkinson is een chronische progressieve neurologische aandoening. Bij deze ziekte gaat

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark

Libra R&A locatie Leijpark Libra R&A locatie Leijpark Klinische revalidatie voor volwassenen 1 Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie U bent of wordt binnenkort tijdelijk opgenomen in de kliniek voor volwassenen van Libra R&A

Nadere informatie

Afdeling Neurologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Afdeling Neurologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Afdeling Neurologie U bent opgenomen of wordt opgenomen op de afdeling Neurologie. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op de afdeling. Informatie voor patiënten van Rijnstate Arnhem Neem

Nadere informatie

Behandelprogramma. Dwarslaesie

Behandelprogramma. Dwarslaesie Behandelprogramma Dwarslaesie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij Adelante

Nadere informatie

Revalideren bij Revant

Revalideren bij Revant Revalideren bij Revant Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Klinische revalidatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Klinische revalidatie Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA Klinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent door de revalidatiearts in het ziekenhuis verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie Oncologische revalidatie Inleiding Kanker verandert uw leven van de één op de andere dag. De afdeling Revalidatie van Zuyderland Medisch Centrum Heerlen heeft een gespecialiseerd behandelteam voor mensen

Nadere informatie

Algemene informatie 1

Algemene informatie 1 Algemene informatie 1 2 Inhoudsopgave Blz. Kinder en jeugdrevalidatie in het Scheper Ziekenhuis 4 Algemene informatie 4 Revalidatie, wat is dat? 4 De medewerkers van het kinder en jeugdrevalidateam 5 Uw

Nadere informatie

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Locatie Arnhem - Doetinchem - Ede Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme De ziekte van Parkinson en Parkinsonisme kunnen ingrijpende gevolgen hebben. Niet alleen voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Revalideren bij Revant 4. Het revalidatieprogramma 5 Hartincidenten 6 Chronisch hartfalen 8

Inhoudsopgave. Revalideren bij Revant 4. Het revalidatieprogramma 5 Hartincidenten 6 Chronisch hartfalen 8 Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Pijnrevalidatie. Locatie Spijkenisse Medisch Centrum VAN WEEL-BETHESDA

PATIËNTEN INFORMATIE. Pijnrevalidatie. Locatie Spijkenisse Medisch Centrum VAN WEEL-BETHESDA PATIËNTEN INFORMATIE Pijnrevalidatie Locatie Spijkenisse Medisch Centrum VAN WEEL-BETHESDA In deze folder geven het Maasstad Ziekenhuis, het Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Nadere informatie

Polikliniek. Cliënteninformatie

Polikliniek. Cliënteninformatie Polikliniek Cliënteninformatie P Polikliniek De behandeling De behandeling Bij Roessingh zijn we gespecialiseerd in het behandelen van mensen met problemen op het gebied van houding en beweging. Er worden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Revalideren bij Revant 4. Hartproblemen 5 Hartincidenten 6 Chronisch hartfalen 8

Inhoudsopgave. Revalideren bij Revant 4. Hartproblemen 5 Hartincidenten 6 Chronisch hartfalen 8 Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalideren na een CVA

Revalideren na een CVA Revalideren na een CVA De kliniek voor houding en beweging Inhoud Inleiding 3 Wat is een CVA 3 Behandelvormen 3 Klinische behandeling 4 Behandeling via de CBU 4 Poliklinische behandeling 4 Behandeling

Nadere informatie

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB)

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) H.71889.0815 Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) Inleiding De revalidatiearts heeft u aangemeld voor poliklinische revalidatie behandeling. Samen met u stelt de revalidatiearts een revalidatiebehandelplan

Nadere informatie

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Revalidatie Informatie voor patiënten F1017-3135 september 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Spreekuur Neuro Musculaire Aandoeningen

Spreekuur Neuro Musculaire Aandoeningen Spreekuur Neuro Musculaire Aandoeningen Inhoud Inleiding 3 Het spreekuur 3 De deskundigen 3 Aanmelden en intake 5 Afspraak maken 6 De Sint Maartenskliniek 6 Colofon 7 Inleiding U en uw kind hebben een

Nadere informatie