Mendurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 mei 2016 Stichting paardenrecreatie DFW Alberthoeve, Wateren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mendurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 mei 2016 Stichting paardenrecreatie DFW Alberthoeve, Wateren"

Transcriptie

1 Mendurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 mei 2016 Stichting paardenrecreatie DFW Alberthoeve, Wateren

2 VOORWOORD Welkom bij de negende editie van de mendurance in het Drents Friese Wold. Mede door de samenwerking met de Alberthoeve, Staatsbosbeheer Drents Friese Wold en gemeente Westerveld zijn wij in de gelegenheid u een prachtige route te bieden welke door de variatie in landschap en ondergrond veel uitdaging en afwisseling bied voor zowel menner als paard. Het Drents Friese Wold biedt prima faciliteiten voor de ruitersport met een uitgestrekt ruiterpadennetwerk in een gebied van 6000 hectaren bos, hei, vennen en zandverstuivingen. Uniek aan deze wedstrijd is dat de route twee provinciën doorkruist: Drenthe en Friesland. Met de beschikking van een locatie als de Alberthoeve, kunnen we paard en mens alle faciliteiten bieden die nodig zijn. In de omgeving zijn veel bedrijven gericht op het hippische toerisme. Wateren, Zorgvlied en Oude Willem bieden een ideale uitvalsbasis voor een rit met het paard door het Drents Friese Wold. Dit boekje bevat informatie die voor iedereen van belang is zoals route omschrijvingen, tijdsschema s en reglementen. Lees dit boekje voor aanvang van de wedstrijd zorgvuldig door. Mocht het zo zijn dat er wijzigingen zijn in de route of iets dergelijks, dan wordt dit aangegeven bij het secretariaat. We vragen uw speciale aandacht voor de vrijwilligers en medewerkers die deze wedstrijd mede mogelijk maken. Deze mensen steken allen vrijblijvend hun vrije tijd in deze wedstrijd om er voor te zorgen dat deze wedstrijd prettig kan verlopen. Volg met respect de aanwijzingen van de vrijwilligers, medewerkers en officials op. Speciale dank gaat uit naar de familie Zwiers van de Alberthoeve en Staatsbosbeheer Drents Friese Wold. Wij vragen u zorgvuldig om te gaan met het wedstrijdterrein. KNHS mendistrict Noord en MV de Boskriders ondersteund de mendurance en hebben deze wedstrijd mede mogelijk gemaakt. Onze dank hiervoor. Stel uzelf goed op de hoogte van het reglement, de meest recente is te vinden op de site van de KNHS. In dit boekje staan een aantal aanvullingen op het reglement. Deelname geschied geheel op eigen verantwoording en risico. Tot slot: veel plezier op de mendurance Drents Friese Wold en onthoud: To finish is to win

3 Medewerkers Organiserende vereniging: Stichting paardenrecreatie DFW Coördinatie mendurance: Nanda Swart Dierenarts: Fred van Ditzhuizen Behandelend dierenarts op afroep: Dierenartsencentrum Diever Dierenartsassistent: Margo 1 e Jury en federatievertegenwoordiger: Mw G. Kartstens EHBO: Nanda Swart/ Alberthoeve Hoefsmid: Marc Goddijn Start/ Finish/ Vetgate: Fam Koot Secretariaat: Nanda Parkeerhulp: Gasten camping Alberthoeve Oversteekhulpen/Posten: Joram, Fam Wessel, Erich Routecommissaris: Niels, landroverclub Secretariaat: Mendurance Drents Friese Wold Mijlstraat LK Boxtel tel.: e mail: info@mendurancedfw.nl Internet: Noodnummer: (bij noodgevallen in de route kan u dit nummer bellen. Onthoud steeds goed op welk punt u in de route ongeveer kan zijn. Gebruik hiervoor het laatst gepasseerde km aanduiding. Indien vervoer van het span gewenst is, is het handig dat we dit met uw eigen trailer kunnen doen. Zorg dat u sleutels bij u heb of iemand die is achtergebleven op het terrein toegang heeft)

4 Route omschrijving Vakantieboerderij/manege Alberthoeve Wateren SB Wateren Tel.: )Vanaf Hoogeveen en vanaf Groningen/Assen (A28) neemt u de afslag 31 Westerbork, boven aan de afslag gaat u richting Smilde/Drachten (N381). Na +/- 16,5 km neem de afslag richting Elsloo. Zie verder bij 3. 2) Vanaf Heerenveen neem de A32 richting Meppel/Zwolle. Neem afslag 8 Wolvega en ga rechtsaf richting Oosterwolde. Einde N351 bij de stoplichten Oosterwolde, sla rechts af richting Appelscha/Emmen (N381). Neem de afslag richting Elsloo. Zie verder bij 3. 3) Na 1 km linksaf (weg Canada) Rij deze uit tot het einde, sla rechts af. De Alberthoeve is aan de rechterkant, volg de aanwijzingen. Bovengenoemde routes zijn andere routes als dat uw navigatiesysteem zullen aangeven. Deze routes zijn echter beter geschikt voor een combinatie met een paardentrailer of een veewagen.

5 Bij de mendurance vind de vetgate en voor- en nakeuring plaats bij de start/finish. Tijdens de vetgate mag de deelnemer uitspannen en rusten bij de eigen trailer. De dierenarts heeft aangegeven dat hij de paarden bloot wil keuren in de vetgate. Tijdschema Open Dicht Terrein 7:30 u 18:00 u Secretariaat 7:30 u 17:30 u Voorkeuring (klasse 2/3 heeft voorrang op klasse 1) Voorbespreking Klasse 3 8:00 u 10:30 u nvt nvt Start klasse 3 nvt nvt Voorbespreking klasse 2 Voorbespreking Klasse 1 en impuls Bij aanmelden Bij aanmelden Start klasse 2 09:00 u 09:15 u Start klasse 1 en impuls 09:30 u 11:30 u Vetgate 10:00 u 17:00 u Finish 10:00 u 17:00 u Uitslag +/- 14:00 u *) *) Of zoveel eerder indien mogelijk. Wordt aangegeven bij het secretariaat.

6 De route Zorg dat u de routekaart goed droog en leesbaar houdt. De routekaarten zijn aangepast en niet op een bepaalde schaal. De route op de kaart is de juiste route. Het is namelijk niet altijd te voorkomen dat linten en markeringen in het veld fout zijn of zijn verwijderd. Eventuele aanpassingen van de route worden op het secretariaat aangegeven. Markering De markering is aangebracht door middel van oranje/groene paaltjes met gekleurde koppen en gekleurde tape rond bomen of aan takken. Alle markering is aan de RECHTERKANT van de route aangebracht. Kleurcodering: ROOD = RECHTS WIT = LINKS GEEL = RECHTDOOR of als BEVESTIGING na richtingsverandering Enkele tientallen meters voor men van richting moet veranderen is rechts een rode of witte kleurcodering aangebracht. Men neemt nu de direct daaropvolgende afslag links of rechts, al naar gelang de kleurcode. Na enige tientallen meters is aan de rechterkant een gele kleurcodering aangebracht als bevestiging dat men goed zit. Als er niets is aangebracht dient men altijd rechtdoor te rijden en het pad te volgen. Ongeveer elke 500 mtr is lint aangebracht. Tijdens de rit komt u borden tegen met aanwijzingen. Om de 5 kilometer staat er een bordje dat u vertelt hoeveel kilometer u al gereden heeft. Verder staan er een bord op 1 kilometer afstand van de vetgate en de trajectfinish. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst op de plekken waar u een gevaarlijke oversteek nadert. Pas uw snelheid hier aan! Tijdens de wedstrijd zijn er diverse andere recreanten in het bos aanwezig zoals wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters/menners. Niet iedereen weet hoe een paard reageert. Passeer na aanroepen en op gepast tempo. Bij kruizen van fietspaden hebben fietsers voorrang. Het is in geen geval toegestaan over fietspaden te rijden (anders dan oversteken). Bij signaleren of melding hiervan volgt uitsluiting. In de route kan u mogelijk hekken tegen komen. Deze bieden toegang tot begrazingsgebieden. U wordt verzocht de hekken na passeren direct te sluiten (geldt niet voor de hekken die al open zijn gezet door de organisatie). Grazers die u tegen kunt komen in de route zijn schapen en Schotse Hooglanders. Deze zijn paarden gewent en gaan over het algemeen netjes aan de kant. Tijdens de rit kunt u controleposten en oversteekhulpen tegen komen. Controleposten en de oversteekhulpen dient u voldoende gelegenheid te geven uw startnummer te noteren. Roep uw nummer en matig uw snelheid. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist noteren van uw nummer! Let op! De betrokken instanties en de organisatie hebben er vertrouwen in dat alle deelnemers zich goed gedragen. Dat houdt in; geen rommel achterlaten op de route, niks kapot maken en rekening houden met andere gebruikers van wegen en paden. Alleen op deze manier zullen we in staat zijn deze wedstrijd vaker te organiseren!

7 Reglement (algemeen voor alle klassen) Lees dit goed door ook al heeft u eerder een wedstrijd gereden. De reglementen zijn in gewijzigd. De wedstrijd wordt verreden onder het KNHS Disciplinereglement Mendurance, laatste editie. Deze is te vinden op Lees het reglement goed door. De organisatie en haar medewerkers nemen geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor schade aan deelnemers en/of hun dieren en/of eigendommen, of voor schade door deelnemers veroorzaakt aan derden! Men neemt deel voor eigen rekening en risico. Let op! Elke aanspanning moet zijn voorzien van een afgeknotte driehoek. Zowel menner als de groom(s) op de wagen dragen een veiligheidscap. Zonder het kunnen tonen van het paspoort en geldige entingen mag het paard zich niet op het wedstrijdterrein dan wel in het parcours begeven. Afstanden en snelheden Impulsrubriek 21 km. - pony s: min. 7 km/u; max. 14 km/u. - paarden: min. 8 km/u; max. 15 km/u Klasse I 21 km. - pony s: min. 7 km/u; max. 14 km/u. - paarden: min. 8 km/u; max. 15 km/u Klasse II 42 km. - pony s: min. 7 km/u; max snelheid vrij - paarden: min. 8 km/u; max snelheid vrij Lus 1: 21 km Lus 2: 21 km, rusttijd vetgate 45 min Bij aankomst op het wedstrijdterrein volgt u de eventuele aanwijzingen van de terreinbeheerder of de organisatie op. Parkeer alleen op de aangewezen of aangegeven plaatsen. Vervolgens meldt u zich bij het secretariaat. Na het voldoen van de eventuele kosten (contant), ontvangt u een nummer en een veterinaire kaart. Controleer steeds of alle gegevens daarop goed staan vermeld. Zorg dat u de kaart steeds bij de hand heeft. Bewaar deze veterinaire kaart goed, want verlies leidt onherroepelijk tot diskwalificatie! U bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van de kaart. Controleer de tijden en waarden steeds goed. Sier de staart van uw paard, als deze neiging heeft tot slaan, met een goed zichtbaar rood lint. Vervolgens kunt u gewapend met de veterinaire kaart en uw paardenpaspoort naar de voorkeuring. De voor- en nakeuring vind plaats op het start/finish terein. De paarden moeten bloot worden aangeboden en mag dus alleen een halster of hoofdstel dragen. Hengsten moeten een hoofdstel met bit dragen. Bij de voorkeuring worden de entingen gecontroleerd. HET PAARD DIENT MINIMAAL 6 DAGEN EN MAXIMAAL 12 MAANDEN VOOR DE WEDSTRIJD INGEËNT TE ZIJN TEGEN INFLUENZA (EN BIJ VOORKEUR OOK TEGEN TETANUS). HET BEWIJS VAN DEZE ENTINGEN ALS MEDE HET BEWIJS VAN DE VEREISTE BASISENTING (2 ENTINGEN DIE MINIMAAL 21 EN MAXIMAAL 92 DAGEN NA ELKAAR GEGEVEN ZIJN) EN CORRECTE JAARLIJKSE HERHALINGSENTINGEN DIENEN BIJGESCHREVEN TE ZIJN IN HET PAARDENPASPOORT. Het paard wordt gekeurd op ademhaling, hartslag, turgor (vochttoestand), slijmvliezen, darmgeluiden, algehele conditie, wondjes en drukkingen. Daarnaast moet het paard worden gemonsterd in stap en draf om te zien of het paard regelmatig loopt (locomotie). Laat uw paard in een rechte lijn aan een los touw lopen. Loop aan de linkerkant van uw paard en draai rechtsom. Als uw paard iets heeft, bijvoorbeeld een wondje, kunt u dat het beste van tevoren aan de veterinair melden. Meld u zich 5 minuten voor de aanvang van de start bij de starter. Uw tijd begint te lopen op uw starttijd ook al heeft u zich nog niet gemeld aan de start. Bij een geldige reden mag de starttijd eenmaal gewijzigd worden in overleg met de starters.

8 Elk traject wordt afgesloten met een trajectfinish. Hier wordt de aankomsttijd genoteerd op uw veterinaire kaart (hou deze in de aanslag voor snelle afhandeling). Vervolgens is er een verplicht staptraject van 1 km. Dit traject dient binnen 15 minuten worden afgelegd. Hierna wordt direkt de hartslag geteld. De hartslag dient max 64 sl/min te zijn. Wanneer de hartslag boven de 64 sl/min is, wordt de hartslag na 15 minuten opnieuw geteld. Deze 15 minuten worden bij de rijtijd opgeteld. In de klasse 2 dient het paard geheel bloot (afgetuigd) te worden aangeboden na de hartslagmeting voor veterinaire controle. Hierbij wordt bekeken of het paard fit to continue is voor het volgende traject. De start van het volgende traject vind 60 min na de trajectfinish plaats (in geval van herkeuring 75 minuten). In alle klasses geldt: 45 minuten na de (laatste) trajectfinish vind de nakeuring plaats. Het paard dient bloot te worden aangeboden. Bij de nakeuring wordt het paard op dezelfde punten beoordeeld als bij de voorkeuring. Wanneer de combinatie een tweede of derde traject start, dient deze zich voor aanvang van het traject bij de starter te melden. Na de nakeuring levert u uw nummer in bij het secretariaat. Als u uw nummer niet inlevert, wordt 25,- in rekening gebracht. Er is horeca aanwezig in het secretariaat. Er kan alleen contant worden betaald. Het wordt op prijs gesteld dat u blijft tot de prijsuitreiking. Indien u niet aanwezig kan zijn bij de prijsuitreiking, is het mogelijk uw veterinaire kaarten toegezonden te krijgen. Neem hiervoor een aan uzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde enveloppe mee welke u afgeeft bij het secretariaat. Prijzen worden niet toegezonden.

9

10 Groomen Er moet verplicht een groom mee op de aanspanning. Er moet een veilige zit of staplaats voor de groom op de wagen aanwezig zijn. De minimumleeftijd voor de groom is 14 jaar. De groom stelt zich op voor het paard of paarden bij de veterinaire controles en zorgt voor het aanreiken van de veterinaire kaart. Het is voor de groom toegestaan naast de aanspanning te lopen, echter bij het passeren van de start en finish moet de groom op de kar zitten. Het is overal in de route toegestaan het paard te groomen, echter zorg dat u andere deelnemers niet in de weg staat. Pony enkelspan voor een sulky/tweewieler mag zonder groom rijden mits de deelnemer 18 jaar of ouder is. I.v.m. de veiligheid is dit enkel toegestaan bij deze combinaties. Alle andere combinaties moeten verplicht met groom rijden. Er zijn ook aparte groompunten aangegeven op de kaart. Deze punten zijn goed met de auto bereikbaar. Deze punten zijn bedoelt om een groomploeg de gelegenheid te geven te groomen (vooral bij warm weer wordt aangeraden het paard onderweg te drenken en te koelen) Laat deze plekken schoon achter en zorg dat u andere niet in de weg staat. Het is niet toegestaan met uw auto in het bos te begeven op straffe van uitsluiting van de bijbehorende combinatie. Route omschrijving: Groompunt 1: Vanaf de parkeerplaatst bij de Alberthoeve slaat u rechtsaf richting Diever. De eerste weg links, dit is de Appelschasterweg. Deze weg gaat over in de Canada. Groompunt 1 bevind zich na circa 4 km aan de linkerkant van de weg. Er zijn oversteekhulpen aanwezig. Parkeren op de parkeerplaats, niet langs de weg! Groompunt 2: Vanaf groompunt 1 vervolgt u de weg en sla bij de T-splitsing rechtsaf richting Appelscha. Ga de N381 op richting Beilen/Emmen. Neem de volgende afrit rechtsaf. Vervolgens eerste klinkerweg rechts (parkeerplaats t Groote Veen, de Stoevert). Parkeer daar aan de rechterkant en volg de rode paaltjes rechts het bos in. Na circa 100 meter is de route. Groompunt 3 Rij terug naar de hoofdweg en sla rechtsaf. Na ruim een kilometer slaat u rechtsaf de Oude Willem op (halverwege deze weg bevind zich groompunt 4, zandpad met route is duidelijk zichtbaar). Aan het einde van de weg rechtsaf (Wateren). Na anderhalve km is rechts een aanwijzing naar dagrecreatie Ganzenpoel. Na circa 500 mtr op deze weg steekt de route over.

11 Mendurance Etiquette Spoel geen zweet sponzen uit in drinkwater Waarschuw andere menners voordat u ze passeert. Maak afstand na passeren voor u gaat stappen. Wees beleefd tegen uw medemenners Rijd op het middengedeelte van een onverharde weg Houdt voldoende afstand tot het rijtuig voor u Waarschuw tegemoet komende menners indien uw paard kan slaan Vraag bij twijfel raad aan de veterinair of officials Respecteer de mening van de veterinair wat betreft de conditie van uw paard Houdt afstand tot andere paarden tijdens veterinaire controles Zorg dat uw paard zich gedraagt Houdt u aan de regels van de KNHS, de organisatie en overheden Begeef u uitsluitend op de voor de rit gemarkeerde ruiterpaden en wegen; ga er niet vanaf. Jonge aanplant moet bos worden voor het nageslacht U deelt en kruist een aantal paden met wandelaars en fietsers/mountainbikers; houd rekening met hen. Fiets- en voetpaden zijn alleen voor fietsers en voetgangers Laat uw paard niet knabbelen aan struiken en bomen Passeer wandelaars en niet-wedstrijd menners of ruiters stapvoets Rook niet in de vrije natuur Ruim uw afval op U bent verkeersdeelnemer en daarom dient uw rijtuig voorzien te zijn van een afgeknotte driehoek. De vrijwilligers zijn geheel belangeloos aanwezig op de wedstrijd. De meeste hebben geen directe binding met de organisatie. Heeft u vragen, opmerkingen of klachten dan kan u het beste op het secretariaat terecht. Deze regels zijn niet anders dan een vorm van wellevendheid. Houd rekening met elkaar en met de natuur! Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door: Staatsbosbeheer Drents Friese Wold Gemeente Westerveld Landeigenaren, Wateren/ Elsloo Vakantieboerderij/manege Alberthoeve, Wateren (lokatie) Dierenartsencentrum Diever Mendistict Noord Hoefsmederij Marc Goddijn Vrijwilligers en medewerkers

12

Recreatierit DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 mei 2016 Stichting paardenrecreatie DFW

Recreatierit DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 mei 2016 Stichting paardenrecreatie DFW Recreatierit DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 mei 2016 Stichting paardenrecreatie DFW VOORWOORD Welkom bij de negende editie van de mendurance met recreatierit voor ruiters/menners in het Drents

Nadere informatie

endurancewedstrijd.nl

endurancewedstrijd.nl endurancewedstrijd.nl Endurance Holterberg 2018 Boerderij de Elshof Geskesdijk 34 7451 RL Holten Belangrijke informatie De wedstrijd wordt verreden onder het KNHS Discipline-reglement Endurance, laatste

Nadere informatie

endurancewedstrijd.nl

endurancewedstrijd.nl endurancewedstrijd.nl Endurance Heerde/Epe 31 maart 2018 Belangrijke informatie De wedstrijd wordt verreden onder het KNHS Discipline-reglement Endurance, laatste editie in combinatie met het algemeen

Nadere informatie

Vrienden van het Aangespannen Paard Velp en omstreken Informatieboekje Mendurance Laag-Soeren

Vrienden van het Aangespannen Paard Velp en omstreken   Informatieboekje Mendurance Laag-Soeren Vrienden van het Aangespannen Paard Velp en omstreken www.vvap.nl Informatieboekje Mendurance Laag-Soeren 15-06-2019 Inhoudsopgave Pagina Inhoud 3 Voorwoord Organisatie 4 Praktische informatie Catering

Nadere informatie

Mendurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 augustus 2010 Menvereniging de Boskriders

Mendurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 augustus 2010 Menvereniging de Boskriders Mendurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zaterdag 28 augustus 2010 Menvereniging de Boskriders Technische dienstverlening Klarenbeek Voor elk probleem een oplossing. Nederlandse wagens met groot comfort

Nadere informatie

Met dank aan alle medewerkers en sponsoren

Met dank aan alle medewerkers en sponsoren Mendurance Etten-Leur Zondag 3 juli 2016 Medewerkers: Met dank aan alle medewerkers en sponsoren Organisatie in handen van: Stichting Mensport en Endurance Etten-Leur. Dierenarts: Paardenpraktijk West-Brabant

Nadere informatie

Enjoy the Ride Kootwijkerbroek Maart 2012

Enjoy the Ride Kootwijkerbroek Maart 2012 Enjoy the Ride Kootwijkerbroek Maart 2012 Hartelijk dan voor uw inschrijving voor Enjoy the Ride Kootwijkerbroek! Hier vind u alle informatie over deze rit, wij willen u vragen het goed door te lezen.

Nadere informatie

Endurance. 13 Oktober 2012

Endurance. 13 Oktober 2012 Endurance 13 Oktober 2012 1 Voorwoord. Het is alweer de zevende (m)endurance in Onstwedde. Het is voor het eerst dat er zowel een endurance en mendurance op 1 dag wordt gehouden in Onstwedde. Vorig jaar

Nadere informatie

Endurance DFW. Drents Friese Wold, Wateren. Zondag 26 augustus Menvereniging de Boskriders Stichting paardenrecreatie DFW

Endurance DFW. Drents Friese Wold, Wateren. Zondag 26 augustus Menvereniging de Boskriders Stichting paardenrecreatie DFW Endurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zondag 26 augustus 2012 Menvereniging de Boskriders Stichting paardenrecreatie DFW Technische dienstverlening Klarenbeek Organis Best condition VOORWOORD Welkom

Nadere informatie

Mendurance. 13 Oktober 2012

Mendurance. 13 Oktober 2012 Mendurance 13 Oktober 2012 1 Voorwoord. Het is alweer de zevende mendurance in Onstwedde. Het is voor het eerst dat er zowel een endurance en mendurance op 1 dag wordt gehouden in Onstwedde. Vorig jaar

Nadere informatie

Programmaboekje. Mendurance Someren. Zondag 27 augustus Terrein open: 06:45 uur. Ponyclubterrein PSV St. Martinus.

Programmaboekje. Mendurance Someren. Zondag 27 augustus Terrein open: 06:45 uur. Ponyclubterrein PSV St. Martinus. Programmaboekje Mendurance Someren Datum: Zondag 27 augustus 2017 Terrein open: 06:45 uur Locatie: Ponyclubterrein PSV St. Martinus Loovebaan Someren INHOUD Welkom in Someren... 3 Organisatie, Vrijwilligers

Nadere informatie

Rest ons niets anders dan jullie een fijne dag toe te wensen en veel plezier met je paard!

Rest ons niets anders dan jullie een fijne dag toe te wensen en veel plezier met je paard! 1 Voorwoord 7 oktober 2017, de tweeën twintigste rit die verreden wordt tussen Wassenaar en Katwijk. We hopen dat het weer net zo n fijne dag zal worden als de voorgaande jaren. Na het succes van de vorige

Nadere informatie

Met dank aan alle medewerkers en sponsoren

Met dank aan alle medewerkers en sponsoren Endurance Etten-Leur Zaterdag 2 juli 2016 Medewerkers: Met dank aan alle medewerkers en sponsoren Organisatie in handen van: Stichting Mensport en Endurance Etten-Leur. Dierenartsen: Iko Hoogerbeets en

Nadere informatie

Endurance Ginkelse Heide 9 september 2017

Endurance Ginkelse Heide 9 september 2017 9 september 2017 Stoeterij Willemien Apeldoornseweg 178 6731 SC Otterlo tel. Secretariaat 06-53 130 798 www.endurancealive.nl www.endurancealive.nl Pagina 1 Inhoud: Inhoud Voorwoord... 3 Medewerkers...

Nadere informatie

Endurance DFW. Zondag 29 augustus Menvereniging de Boskriders. Drents Friese Wold, Wateren

Endurance DFW. Zondag 29 augustus Menvereniging de Boskriders. Drents Friese Wold, Wateren Endurance DFW Drents Friese Wold, Wateren Zondag 29 augustus 2010 Menvereniging de Boskriders Organis Technische dienstverlening Klarenbeek Voor elk probleem een oplossing. Nederlandse wagens met groot

Nadere informatie

Endurance 3 daagse mei 2017

Endurance 3 daagse mei 2017 Endurance 3 daagse 25+26+27 mei 2017 www.veluwemarathon.simpsite.nl Telefoonnummer secretariaat: 06 52 58 02 56 Voorwoord Alweer voor het derde jaar vindt de Veluwe Marathon plaats, we zijn er trots op

Nadere informatie

Voorbespreking. 9 & 10 juni 2018 Camping Boszicht

Voorbespreking. 9 & 10 juni 2018 Camping Boszicht Voorbespreking 9 & 10 juni 2018 Camping Boszicht ALGEMEEN GROOMAUTO s: Verplicht parkeren bij MANEGE de SPRENG na START van de ruiter Kom de camping tussendoor niet op, pas na FINISH van de eigen ruiter.

Nadere informatie

Endurance Ginkelse Heide

Endurance Ginkelse Heide Endurance Ginkelse Heide 10 september 2016 10 september 2016 Stoeterij Willemien Apeldoornseweg 178 6731 SC Otterlo tel. Secretariaat 06-53 130 798 www.endurancealive.nl www.endurancealive.nl Pagina 1

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013 www.trec-raalte.nl Welkom bij de eerste editie van TREC Raalte! De locatie van deze wedstrijd is het terrein van manegebedrijf Stal t Reelaer in Raalte. Een mooie uitvalsbasis

Nadere informatie

Afstanden 23, 32, 46, 55 en 87 km

Afstanden 23, 32, 46, 55 en 87 km Wedstrijdboekje Endurance Montferland Zaterdag 15 september 2018 Start locatie: Terrein open: Website: Montferland 1, 7038 EB, Zeddam 06.30 uur www.endurancemonterland.nl Afstanden 23, 32, 46, 55 en 87

Nadere informatie

Endurance 3 daagse april 2018

Endurance 3 daagse april 2018 Endurance 3 daagse 27 + 28 + 29 april 2018 www.develuwemarathon.nl Telefoonnummer secretariaat: 06 52 58 02 56 Voorwoord Editie nummer vier! De Veluwe Marathon een jaartje niet traditioneel in het Hemelvaartweekend

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Endurance De Peelrand Zaterdag 27 oktober 2012 VOORWOORD

Endurance De Peelrand Zaterdag 27 oktober 2012 VOORWOORD VOORWOORD Welkom op de 10e editie van Endurance De Peelrand. In de loop der jaren hebben diverse wijzigingen plaats gevonden, maar de routes zijn nog steeds zodanig uitgezet, dat alle deelnemers door het

Nadere informatie

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel Programmaboek Oefenmarathon Diever 17 juni 2017 Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel 2 Beste deelnemers en bezoekers! Van harte welkom in Diever. Voor de eersten wat fantastisch dat u

Nadere informatie

JUBILEUMEDITIE 30 MEI T/M 1 JUNI 2019

JUBILEUMEDITIE 30 MEI T/M 1 JUNI 2019 JUBILEUMEDITIE 30 MEI T/M 1 JUNI www.develuwemarathon.nl Telefoonnummer secretariaat: 06 52 58 02 56 Inhoud VOORWOORD...3 DONDERDAG 30 MEI...5 VRIJDAG 31 MEI...6 ZATERDAG 1 JUNI...7 CATERING...8 DE ROUTE...

Nadere informatie

Zaterdag 19 juli 2014 Heijenrath

Zaterdag 19 juli 2014 Heijenrath Zaterdag 19 juli 2014 Heijenrath Voorwoord Een nieuwe naam, een nieuwe locatie, deels nieuwe, deels bekende routes, nieuwe, maar ook weer bekende organisatoren. Meer afstanden, een Limburgs Kampioenschap,

Nadere informatie

VOORWOORD. Mocht er vlak voor de wedstrijd nog wat veranderen, dan wordt dit gemeld bij de voorbespreking. Houd ook de website in de gaten.

VOORWOORD. Mocht er vlak voor de wedstrijd nog wat veranderen, dan wordt dit gemeld bij de voorbespreking. Houd ook de website in de gaten. Endurance Ermelo 2015 VOORWOORD Van harte welkom bij de alweer derde editie van Endurance Ermelo, met ook dit jaar weer de Team Challenge! Het boekje bevat allereerst de info die voor iedereen belangrijk

Nadere informatie

Ginkelse Heide, Otterlo op zaterdag 9 september

Ginkelse Heide, Otterlo op zaterdag 9 september Voorwoord Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de wedstrijd over de Utrechtse Heuvelrug! Het is alweer de 15 e Utrechtse Heuvelrug Rit. Deze zomerse versie is weer een tweedaagse wedstrijd op zaterdag

Nadere informatie

oord akanti Mou oel! Iedereen mooie sportieve prestaties, en vooral heel veel plezier gewenst!

oord akanti Mou oel! Iedereen mooie sportieve prestaties, en vooral heel veel plezier gewenst! programmaboekje Voorwoord oord Dutch Mou ountains ns Endu ndurance ance: endurance met vakan akanti tiegevoe oel! Na een jaar van afwezigheid is het weer zover Dutch Mountains Endurance staat voor de deur!

Nadere informatie

Endurance Buinen 8 oktober 2016

Endurance Buinen 8 oktober 2016 Endurance Buinen 8 oktober 2016 Georganiseerd door Noodnummer: 06-46336819 of Les Chevaux 0599-212957 Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina: Voorwoord 3 Medewerkers en adresgegevens startlocatie en vetgate 4 Routebeschrijving

Nadere informatie

Endurance KWB Maart 2013

Endurance KWB Maart 2013 Endurance KWB Maart 2013 VOORWOORD Van harte welkom bij de eerste editie van Endurance Kootwijkerbroek in 2013. Het boekje bevat allereerst de info die voor iedereen belangrijk is, zoals de routebeschrijving,

Nadere informatie

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de 7 e trailrun uit de RUNFORESTRUN serie en onze 1 e het derde Nationale Park van Drenthe: Dwingelderveld. Je bent te

Nadere informatie

Endurance 3 daagse 14 + 15 + 16 mei 2015

Endurance 3 daagse 14 + 15 + 16 mei 2015 Endurance 3 daagse 14 + 15 + 16 mei 2015 www.3daagseveluwetrail.simpsite.nl Telefoonnummer secretariaat: 06 52 58 02 56 Voorwoord Het was in de zomer van 2013. Tijdens een bloedhete 10-daagse wedstrijd,

Nadere informatie

JUBILEUMEDITIE 28 MEI T/M 1 JUNI 2019

JUBILEUMEDITIE 28 MEI T/M 1 JUNI 2019 JUBILEUMEDITIE 28 MEI T/M 1 JUNI www.develuwemarathon.nl Telefoonnummer secretariaat: 06 52 58 02 56 Inhoud VOORWOORD... 3 DINSDAG 28 MEI... 5 WOENSDAG 29 MEI... 6 DONDERDAG 30 MEI... 7 VRIJDAG 31 MEI...

Nadere informatie

Endurance De Peelrand Zaterdag 25 oktober 2014 VOORWOORD

Endurance De Peelrand Zaterdag 25 oktober 2014 VOORWOORD VOORWOORD Welkom op de 12e editie van Endurance De Peelrand. In de loop der jaren hebben diverse wijzigingen plaats gevonden, maar de routes zijn nog steeds zodanig uitgezet, dat alle bijna deelnemers

Nadere informatie

Mendurance KWB 2012. Mocht er vlak voor de wedstrijd nog wat veranderen, dan wordt dit gemeld bij de voorbespreking. Houd ook de website in de gaten.

Mendurance KWB 2012. Mocht er vlak voor de wedstrijd nog wat veranderen, dan wordt dit gemeld bij de voorbespreking. Houd ook de website in de gaten. Mendurance KWB 2012 VOORWOORD Van harte welkom bij de eerste mendurancewedstrijd van het seizoen. De afgelopen tijd is de paardenwereld in de ban van het rhino virus geweest. Als er deze week geen nieuwe

Nadere informatie

ENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 9 maart 2019

ENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 9 maart 2019 ENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 9 maart 2019 De Euregio Endurance wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU) www.deutschland-nederland.eu

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Mendurance Versie 2017 Ingangsdatum 1 maart 2017

Wedstrijdreglement Mendurance Versie 2017 Ingangsdatum 1 maart 2017 Wedstrijdreglement Mendurance Versie 2017 Ingangsdatum 1 maart 2017 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850 CA Ermelo Telefoon: 0577 408200 E-mail:

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Mendurance Versie 2018 Ingangsdatum 1 maart 2018

Wedstrijdreglement Mendurance Versie 2018 Ingangsdatum 1 maart 2018 Wedstrijdreglement Mendurance Versie 2018 Ingangsdatum 1 maart 2018 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850 CA Ermelo Telefoon: 0577 408200 E-mail:

Nadere informatie

Decathlon Dutch Mountains Endurance; endurance met vakantiegevoel!

Decathlon Dutch Mountains Endurance; endurance met vakantiegevoel! Voorwoord Decathlon Dutch Mountains Endurance; endurance met vakantiegevoel! Na een jaar van wachten en voorbereiden is het weer zover Dutch Mountains Endurance staat voor de deur! Deze unieke wedstrijd

Nadere informatie

Rest ons niets anders dan jullie een fijne dag toe te wensen en veel plezier met je paard!

Rest ons niets anders dan jullie een fijne dag toe te wensen en veel plezier met je paard! 1 Voorwoord 1 oktober 2016, de één en twintigste rit die verreden wordt tussen Wassenaar en Katwijk. We hopen dat het weer net zo n fijne dag zal worden als de voorgaande jaren. Na het succes van vorig

Nadere informatie

Afstanden 23, 32, 46, 64 en 87 km

Afstanden 23, 32, 46, 64 en 87 km Start locatie: Terrein open: Website: Montferland 1, 7038 EB, Zeddam 06.30 uur www.endurancemonterland.nl Zaterdag 16 september 2017 Afstanden 23, 32, 46, 64 en 87 km Stichting Endurance Montferland in

Nadere informatie

Stichting Samengestelde Wedstrijd Friesland

Stichting Samengestelde Wedstrijd Friesland WEDSTRIJDGEGEVENS Deze marathon bestaat uit twee trajecten. In het A- en het B-traject heeft u een vrije gang met een gemiddelde snelheid van 12 km/uur. Waar mogelijk mag worden gepasseerd. Wees op tijd

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE

PROGRAMMABOEKJE Endurance Zuid Veluwe Rit 18 & 19 juni 2016 PROGRAMMABOEKJE WWW.ZUIDVELUWERIT.NL Stichting Endurance Zuid Veluwe Organisatie: Wedstrijdleiding: Routecommissaris: Wedstrijdsecretariaat: Computer: Technisch

Nadere informatie

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Informatieboekje Paardenvertier 2015 met alles wat je moet weten Een recreatieve rit met hindernissen en uitdagingen in de omgeving van Trimunt! Inhoudsopgave Paardenvertier

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 2 Wedstrijdgegevens 3. Startlocatie, parkeren en paddocks 4 Eten en drinken 4. Terreinindeling 5 Programma 6 Veterinaire keuringen 7

Inhoud. Voorwoord 2 Wedstrijdgegevens 3. Startlocatie, parkeren en paddocks 4 Eten en drinken 4. Terreinindeling 5 Programma 6 Veterinaire keuringen 7 Informatieboekje Inhoud Voorwoord 2 Wedstrijdgegevens 3 Startlocatie, parkeren en paddocks 4 Eten en drinken 4 Terreinindeling 5 Programma 6 Veterinaire keuringen 7 Routes en groompunten 7 Route 8 km 8

Nadere informatie

Endurance KWB Augustus 2015

Endurance KWB Augustus 2015 Endurance KWB Augustus 2015 VOORWOORD Van harte welkom bij de tweede editie van Endurance Kootwijkerbroek in 2015. Het boekje bevat allereerst de info die voor iedereen belangrijk is, zoals de routebeschrijving,

Nadere informatie

Endurance Ermelo 2016

Endurance Ermelo 2016 Endurance Ermelo 2016 VOORWOORD Van harte welkom bij alweer de vierde editie van Endurance Ermelo. Het boekje bevat allereerst de info die voor iedereen belangrijk is, zoals de routebeschrijving, tijdschema

Nadere informatie

Paardenvertier 2017 Zaterdag 22 april

Paardenvertier 2017 Zaterdag 22 april Paardenvertier 2017 Zaterdag 22 april.lll Informatieboekje Paardenvertier 2017 Voor de vijfde keer dit jaar met alles wat je moet weten Een recreatieve rit in de omgeving van Trimunt. Met kegelbaan, waterbak

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Mendurance Versie 1 januari 2019 Ingangsdatum 1 maart 2019

Wedstrijdreglement Mendurance Versie 1 januari 2019 Ingangsdatum 1 maart 2019 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850 CA Ermelo Telefoon: 0577 408200 E-mail: info@knhs.nl Website: www.knhs.nl KNHS 2019 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Disciplinereglement Endurance en Mendurance

Disciplinereglement Endurance en Mendurance Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Disciplinereglement Endurance en Mendurance Ingangsdatum 1 maart 2009 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus

Nadere informatie

Versie 2013 Ingangsdatum 1 maart 2013

Versie 2013 Ingangsdatum 1 maart 2013 Versie 2013 Ingangsdatum 1 maart 2013 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850 CA Ermelo Telefoon: 0577 408200 E-mail: info@knhs.nl Website: www.knhs.nl

Nadere informatie

Endurance KWB Augustus 2016

Endurance KWB Augustus 2016 Endurance KWB Augustus 2016 VOORWOORD Van harte welkom bij de tweede editie van Endurance Kootwijkerbroek in 2016. Het boekje bevat allereerst de info die voor iedereen belangrijk is, zoals de routebeschrijving,

Nadere informatie

MENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 13 maart 2016

MENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 13 maart 2016 MENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 13 maart 2016 De Euregio Endurance wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU) www.deutschland-nederland.eu

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie van de RUNFORESTRUN & Swim. Ondanks dat wij ons ten doel hadden gesteld het evenement iets groter te maken

Nadere informatie

Endurance Loonse en Drunense duinen

Endurance Loonse en Drunense duinen Endurance Loonse en Drunense duinen 28 September 2014 TO FINISH IS TO WIN & IT S THE SPEED THAT KILLS THE HORSE, NOT THE DISTANCE Voorwoord 28 september 2014 zal de eerste Endurance in de Loonse en Drunense

Nadere informatie

Endurance KWB Maart 2012

Endurance KWB Maart 2012 Endurance KWB Maart 2012 VOORWOORD Van harte welkom bij de eerste endurancewedstrijd van het seizoen. De afgelopen tijd is de paardenwereld in de ban van het rhino virus geweest. Als er deze week geen

Nadere informatie

Programma-informatie TREC AMSTERDAM

Programma-informatie TREC AMSTERDAM Programma-informatie TREC AMSTERDAM 29 maart 2014 Amsterdamse Bos Welkom in Amsterdam! Op 29 maart vindt de eerste TREC-wedstrijd in de hoofdstad van Nederland plaats, gewoon omdat het kan. En als je dan

Nadere informatie

Hippiade Endurance Hippiade Endurance vrijdag 26 augustus 2016

Hippiade Endurance Hippiade Endurance vrijdag 26 augustus 2016 Hippiade Endurance vrijdag 26 augustus 2016 Versie 25-08-2016 Welkom bij de Hippiade Endurance Wij zijn trots om te kunnen melden dat dit jaar de allereerste hippiade endurance wordt verreden. Binnen het

Nadere informatie

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel --

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel -- Afstand : 13 km Provincie : Drenthe Plaats : Appelscha Vertrekpunt : Buitencentrum Drents- : : Friese Wold : Terwisscha 6a : 8426 SJ Appelscha Bijzonderheden : 80% onverhard : Heide, bos en vennen RA =

Nadere informatie

MENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 12 maart 2017

MENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 12 maart 2017 MENDURANCE YSSELSTEYN (Lb) 12 maart 2017 De Euregio Endurance wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU) www.deutschland-nederland.eu

Nadere informatie

Boost. sports WEDSTRIJDBOEKJE KOOTWIJKERBROEK. 19 augustus 2017 WHERE FUN AND EXPERIENCE COME FIRST

Boost. sports WEDSTRIJDBOEKJE KOOTWIJKERBROEK. 19 augustus 2017 WHERE FUN AND EXPERIENCE COME FIRST Boost sports WEDSTRIJDBOEKJE KOOTWIJKERBROEK WHERE FUN AND EXPERIENCE COME FIRST 2 Endurance Kootwijkerbroek VOORWOORD: Van harte welkom bij de 2017-editie van Endurance Kootwijkerbroek! Zoals de meeste

Nadere informatie

Boost. sports WEDSTRIJDBOEKJE ERMELO WHERE FUN AND EXPERIENCE COME FIRST

Boost. sports WEDSTRIJDBOEKJE ERMELO WHERE FUN AND EXPERIENCE COME FIRST Boost sports WEDSTRIJDBOEKJE ERMELO WHERE FUN AND EXPERIENCE COME FIRST 2 Endurance Ermelo VOORWOORD: Van harte welkom bij alweer de vijfde editie van Endurance Ermelo! Zoals de meeste mensen wel bekend

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Endurance

Wedstrijdreglement Endurance Wedstrijdreglement Endurance Versie 2017 Ingangsdatum 1 maart 2017 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850 CA Ermelo Telefoon: 0577 408200 E-mail:

Nadere informatie

MINIMARATHON 1 juli 2018

MINIMARATHON 1 juli 2018 MINIMARATHON 1 juli 2018 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 11 e Impuls Mini Marathon op 1 juli 2018 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 11 e Mini Marathon

Nadere informatie

De stichting Paardenvierdaagse Zorgvlied heet u van harte welkom bij de 12 e Paardenvierdaagse.

De stichting Paardenvierdaagse Zorgvlied heet u van harte welkom bij de 12 e Paardenvierdaagse. Welkom op de 12 e Paardenvierdaagse Zorgvlied De stichting Paardenvierdaagse Zorgvlied heet u van harte welkom bij de 12 e Paardenvierdaagse. De Paardenvierdaagse Zorgvlied is een recreatief evenement

Nadere informatie

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 september 2013 Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, meetellend voor de NH-Cup (Noord Holland) Locatie:

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

Endurance 17 juni 2017 LAAG SOEREN

Endurance 17 juni 2017 LAAG SOEREN PROGRAMMABOEKJE Endurance 17 juni 2017 LAAG SOEREN Stichting Endurance Zuid Veluwe Camping Boszicht Priesnitzlaan 2 6957 DE Laag Soeren Organisatie: Wedstrijdsecretariaat: Computer: Technisch adviseur:

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Endurance Grolloo 19 september 2015

Endurance Grolloo 19 september 2015 1 Endurance Grolloo 19 september 2015 2 Inhoud 1. Voorkant 2. Inhoud 2 3. Voorwoord 3 4. Medewerkers en adres gegevens startlocatie 4 5. Route naar wedstrijd en tijdschema 5 6. Ronde schema 6 7. Indeling

Nadere informatie

endurancewedstrijd.nl Zaterdag 22 oktober 2016 Endurance Epe/Heerde

endurancewedstrijd.nl Zaterdag 22 oktober 2016 Endurance Epe/Heerde endurancewedstrijd.nl Zaterdag 22 oktober 2016 Endurance Epe/Heerde www.europeanendurancecup.com endurancewedstrijd.nl VOORWOORD Welkom bij de tweede editie van de endurance in EPE. Mede door de samenwerking

Nadere informatie

Endurance Buinen 14 april 2019

Endurance Buinen 14 april 2019 Endurance Buinen 14 april 2019 Georganiseerd door Noodnummer: 06-46336819 of Les Chevaux 0599-212957 Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina: Voorwoord 3 Medewerkers en adresgegevens startlocatie en vetgate 4 Routebeschrijving

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Versie 2013, met wijzigingen 2015 verwerkt Ingangsdatum 1 maart 2013

Versie 2013, met wijzigingen 2015 verwerkt Ingangsdatum 1 maart 2013 Versie 2013, met wijzigingen 2015 verwerkt Ingangsdatum 1 maart 2013 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850 CA Ermelo Telefoon: 0577 408200 E-mail:

Nadere informatie

Voorwoord: De totale rit bestaat uit een route van 15 en 25 km door de omgeving Westerkwartier. Ook de hindernissen zijn verdeeld over dit traject.

Voorwoord: De totale rit bestaat uit een route van 15 en 25 km door de omgeving Westerkwartier. Ook de hindernissen zijn verdeeld over dit traject. 1 Inhoudsopgave: - Inhoudsopgave Pagina 2 - Voorwoord Pagina 3 - Locatie Pagina 4 - Aanmelding secretariaat Pagina 5 - De route Pagina 6 - Start en finish Pagina 6 - Staptraject voor finish Pagina 7 -

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes.

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes. RUNFORESTRUN GASSELTE 28 SEPTEMBER 2014 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie uit de RUNFORESTRUN serie. Wij zijn blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en doen er alles aan om

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Programma en informatie

Programma en informatie Programma en informatie TREC wedstrijd T1 / T2/ T3 24 en 25 juni 2017 te Vinkega Organisatie: Ingrid Sanders, Tabe Wierda,Lucy Valkering en Ellen Vos in samenwerking met paardensportcentrum de Zuidstroom

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

TREC club Nederland. TREC club Nederland Men TREC Reglement maart 2015 definitief Pagina 1

TREC club Nederland. TREC club Nederland Men TREC Reglement maart 2015 definitief Pagina 1 TREC club Nederland TREC club Nederland Men TREC Reglement maart 2015 definitief Pagina 1 TREC club Nederland Reglementen TREC - inhoudsopgave Reglementen TREC - inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 2 Algemene

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Instructies Veterinaire Keuring Eventingwedstrijden (versie 2018) De veterinaire keuring bij eventingwedstrijden heeft tot doel de bescherming van het paard/de

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Endurance Ginkelse Heide 2010

Endurance Ginkelse Heide 2010 Stichting Endurance Alive Endurance Ginkelse Heide 2010 11 september 2010 Stoeterij Willemien Apeldoornseweg 178 6731 SC Otterlo tel. Secretariaat 06-531 30 798 www.endurancealive.nl www.endurancealive.nl

Nadere informatie

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum (centraal) is het nog ongeveer 50 minuten lopen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel ons

Nadere informatie

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Gegevens Menner,Groom en paard(en) (één formulier per combinatie/aanspanning invullen) Naam Menner Postcode. E-mail adres Naam Groom Postcode E-mail adres Naam

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de finale voor

Nadere informatie

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Ministerie van Defensie Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Dressuur en Springen Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Programmaboekje 26 juni 2015 Stal Groenendaal te

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats:

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats: 1 Inschrijfformulier Het Keelven Jong Dressuur Talent 2017 KNHS goedgekeurde Show- 12-13-14 mei 2017 stuur per mail pagina 2 en 3: wedstrijdsec.keelven@gmail.com (Contact Yvonne Welten: 06-186543 69 )

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR Versie April 2017 Artikel 1 De pony s 1.1 Onder pony s worden verstaan merries, hengsten en ruinen die voldoen aan de rasstandaard en/of geregistreerd (in

Nadere informatie

endurancewedstrijd.nl 1e editie Endurance de Runa Welkom op deze eerste editie van Endurance de Runa

endurancewedstrijd.nl 1e editie Endurance de Runa Welkom op deze eerste editie van Endurance de Runa 1e editie Endurance de Runa Welkom op deze eerste editie van Endurance de Runa We zijn erg blij om deze nieuwe wedstrijd te kunnen organiseren in dit prachtige gebied, een echte aanvulling voor de nederlandse

Nadere informatie

MINIMARATHON 2 juli 2017

MINIMARATHON 2 juli 2017 MINIMARATHON 2 juli 2017 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 10 e Impuls Mini Marathon op 2 juli 2017 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 10 e Mini Marathon

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Iedereen mooie sportieve prestaties, en vooral heel veel plezier gewenst!

Iedereen mooie sportieve prestaties, en vooral heel veel plezier gewenst! Voorwoord Dutch Mountains Endurance: endurance met vakantiegevoel! Na een jaar van wachten en voorbereiden is het weer zover Dutch Mountains Endurance staat voor de deur! Deze unieke wedstrijd wordt dit

Nadere informatie