Praktische richtlijnen voor de organisatoren van Sportac opleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Praktische richtlijnen voor de organisatoren van Sportac opleidingen"

Transcriptie

1 Praktische richtlijnen voor de organisatoren van Sportac opleidingen 1. Accommodatie De accommodatie die u wenst te gebruiken voor de opleiding wordt door u gekozen en gereserveerd. De accommodatie dient uiteraard te voldoen aan minimumeisen (ruim lokaal, verluchting, ) en eisen inzake didactisch materiaal (beamer en scherm, andere: raadpleeg hiervoor de infofiches). De eventuele kosten hieraan verbonden zijn te uwer laste. Sportac stelt eveneens gratis accommodatie ter beschikking. Deze accommodatie betreft lokalen van Bloso-centra (en lokalen van de provincies). Het door de docent gewenste audiovisueel materiaal vindt u op de fiche van de gekozen opleiding. Als aanvrager dient u dit audiovisueel materiaal op eigen kosten te voorzien. Indien de docent bijkomend materiaal wenst, zal hij hiervoor zelf instaan. 2. Promotie van de opleiding Alle aanvragen die door Sportac worden weerhouden, worden opgenomen op de Sportacwebsite en op de Bloso-website. Ook op de websites van de provincies worden de opleidingen binnen de provincie opgenomen. Als aanvrager is het uiteraard ook aangewezen om zelf promotie te maken voor de opleiding(en) die u organiseert. Dit kan onder de vorm van uitnodigingen op naam, een advertentie in een tijdschrift, affiches, U bepaalt zelf de wijze van promotie afhankelijk van uw mogelijkheden en voorkeuren. Vergeet zeker geen telefoonnummer te voorzien waar kandidaat-cursisten terechtkunnen met vragen en problemen. Sportac is een aanbod van Administratieve opleidingen voor sportclubbestuurders. Gelieve dus steeds al uw clubs uit te nodigen en niet enkel te organiseren voor bvb de Raad van Bestuur. De doelstelling van Sportac is om zoveel mogelijk sportclubs in het veld te helpen om de kwaliteit en de werking van de sportclub te verhogen. De organisator van de Sportac-opleiding verbindt zich om bij alle briefwisseling & promotie met betrekking tot de opleiding overal duidelijk de naam en het Sportaclogo te vermelden. 3. Inschrijvingen U verspreidt als organisator zelf een uitnodiging tot deelname en een inschrijvingsformulier. Sportac voorziet een standaard inschrijvingsformulier dat u wordt overhandigd bij de bevestiging van opname in het Sportac aanbod. De deelnemers dienen hun inschrijvingsformulier te sturen naar een door u opgegeven adres. U volgt deze inschrijvingen nauwkeurig op en stuurt aan alle deelnemers een bevestiging van inschrijving (een standaard bevestigingsformulier wordt u eveneens vanuit Sportac toegeleverd). Indien een inschrijving toch rechtstreeks terecht zou komen op het Sportac - secretariaat zal deze onmiddellijk per mail of per fax aan u worden doorgestuurd. Om de kwaliteit van de cursus te garanderen mag het maximum aantal deelnemers (opgegeven op de infofiche) niet overschreden worden. Indien er toch teveel kandidaten zijn, dient er een wachtlijst (reservelijst) te worden opgemaakt. Het minimum aantal deelnemers voor een Sportac-opleiding is tien (10).

2 Naast het verzamelen van de inschrijvingsformulieren dient u als aanvrager eveneens voor de ontvangst van het inschrijvingsgeld in te staan. Sportac bepaalt wel een maximaal inschrijvingsbedrag van 15 per sessie van 3 uur. Als sportfederatie of sportdienst kan u naar eigen wens goedkopere tarieven of andere voordelen voorzien voor de eigen clubs/leden. De opleidingen dienen verplicht ook toegankelijk te zijn voor niet-leden (max. 15). (Voor niet-leden dient steeds het maximale inschrijvingsbedrag gevraagd te worden) 4. Syllabi Sportac bezorgt u één exemplaar van de syllabus via mail (of op CD-rom) na de bevestiging van de aanvraag, zo n 10 dagen vóór de cursus. U dient verder in te staan voor het nodige aantal syllabi voor de deelnemers. 5. Organisatie van de opleiding ter plaatse U staat volledig in voor de organisatie van de opleiding ter plaatse. Dit betekent concreet: bewegwijzering ontvangst van de docent ontvangst van de deelnemers controle op betaling van inschrijvingsgeld betaalbewijs voor deelnemers voorzien uitdelen syllabi en evaluatieformulieren inleidend woordje ophalen evaluatieformulieren Zaken die u eventueel kan voorzien (niet verplicht): consumptie voor de deelnemers paneel, vlaggen 6. Deelnamebewijzen Na afloop van een opleiding moet een volledige deelnemerslijst bezorgd worden met de volgende gegevens: naam en voornaam, adres, geboortedatum, adres, functie binnen de club en/of functie binnen de federatie. Deze lijst in een word, excel of access bestand mag u mailen of per post versturen naar Sofie Journée (sofie.journee@bloso.be), VTS/Bloso, Arenberggebouw, Arenbergstraat Brussel. De attesten zullen dan zo snel mogelijk worden opgemaakt en persoonlijk naar de deelnemers worden verstuurd. 7. Financiën Als tussenkomst voor de vergoeding van de docent betaalt de aanvrager/organisator aan VTS/Bloso, bij inschrijving en na bevestiging een forfaitair bedrag van 150 per sessie van 3 uur. Er wordt een factuur opgemaakt na bevestiging. Bloso staat in voor het contracteren en vergoeden van de docent. Alle andere kosten en inkomsten zijn voor de aanvrager/organisator.

3 8. Annulering Gelieve zoveel mogelijk een annulering te vermijden door enkel die opleidingen aan te vragen waarvoor er voldoende interesse aanwezig is. We raden sterk aan om samen te werken met andere sportfederaties of sportdiensten. Dit om de kans op afgelastingen te verkleinen. Indien u de opleiding toch annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen (minder dan 10) gelden volgende regels: De annulering dient telefonisch en schriftelijk/ medegedeeld te worden aan het Sportac secretariaat (09/ sportac@vlaamsesportfederatie.be én aan VTS/Bloso (02/ ann.lavens@bloso.be) Er wordt geen terugbetaling meer voorzien aangezien VTS/Bloso de gecontracteerde docent een schadevergoeding moet betalen wanneer een opleiding niet doorgaat. De opleiding zal enkel door Sportac geannuleerd worden bij overmacht (ziekte docent). Sportac zal in dit geval zo spoedig mogelijk de aanvrager op de hoogte stellen. Eerst telefonisch, nadien schriftelijk. De aanvrager dient de deelnemers op de hoogte te brengen. De aanvrager die op dat moment in het bezit is van de syllabi heeft het recht deze uit te delen aan de deelnemers. Indien er in samenspraak met de organisator geen nieuwe datum kan worden vastgesteld, dan zal via credit-nota een terugstorting worden geregeld. 9. Evaluatie Er worden u 3 soorten evaluatieformulieren bezorgd (deze worden eveneens per mail verstuurd of staan op de cd-rom): één in te vullen door de docent één in te vullen door elk van de cursisten één in te vullen door uzelf (als organisator) Op dit evaluatieformulier wordt gevraagd naar de waardering van de syllabus, organisatorische aspecten ter plaatse, docent, niveau/inhoud van de cursus, deelnameprijs, organisatorische aspecten vanuit Sportac e.d. Gelieve zowel de docent als de cursisten het evaluatieformulier te laten invullen. Van de organisator wordt ook verwacht dat deze zelf de eerste verwerking doet van de evaluatieformulieren van de deelnemers en dit totaalresultaat (excelbestand) samen met alle evaluatieformulieren ten laatste 14 dagen na afloop van de cursus aan het Sportac- secretariaat bezorgt (Zuiderlaan 13, 9000 Gent). 10. Aansprakelijkheid Sportac neemt enkel de verzekering van de docent op zich. De verzekering van de opleiding ter plaatste (accommodatie) en de deelnemers valt onder de verantwoordelijkheid van de plaatselijke organisator.

4 CHECKLIST: taken van de organisator 1. Accommodatie: lokaal en didactisch materiaal lesgever (beamer en scherm, andere: zie inlichtingenfiche). 2. Promotie van de opleiding: u bepaalt zelf de wijze van promotie naar àl uw clubs en geïnteresseerden afhankelijk van uw mogelijkheden en voorkeuren. Gelieve steeds te vermelden dat het om een Sportac-opleiding gaat. 3. Inschrijvingen: Sportac bepaalt een maximaal inschrijvingsbedrag van 15 per sessie van 3 uur. 4. Syllabi: u ontvangt na de bevestiging van de aanvraag, zo n 10 dagen vóór de cursus, één exemplaar. U voorziet zelf het nodige aantal exemplaren voor de deelnemers. 5. Organisatie van de opleiding ter plaatse: u staat volledig in voor de organisatie ter plaatste. 6. Deelnamebewijzen: een volledige deelnemerslijst te bezorgen met de volgende gegevens: naam en voornaam, adres, geboortedatum, e- mailadres, functie binnen de club en/of functie binnen de federatie aan Sofie Journée (sofie.journee@bloso.be), VTS/ Bloso, Arenberggebouw, Arenbergstraat Brussel. 7. Financiën: u ontvangt na bevestiging van de organisatie een factuur vanuit VTS/Bloso voor een bedrag van Annulering: De annulering dient telefonisch en schriftelijk medegedeeld te worden aan het Sportac secretariaat (09/ sportac@vlaamsesportfederatie.be en aan VTS/Bloso (02/ ann.lavens@bloso.be). Er is geen terugbetaling voorzien. 9. Evaluatie: U bezorgt per post, na een eigen eerste verwerking, het totaalresultaat (excelbestand) samen met de evaluatieformulieren aan het Sportac-secretariaat (adres: Zuiderlaan Gent).

5 Beste sportliefhebber De (naam van uw organisatie) nodigt u vriendelijk uit op de Sportac-opleiding die zij organiseert op.. (datum) en dit in samenwerking met Bloso, de Vlaamse Sportfederatie en de Vereniging van de Vlaamse Provincies. Deze bijscholing zal plaatsvinden te (plaats). (inhoudelijke toelichting van de opleiding: zie infofiche) Datum: Uur: Plaats: Docent: Doelgroep: De kosten van deelname bedragen. (en voor leden van ). Dit is inclusief een goed gedocumenteerde syllabus. Het bedrag dient te worden gestort op rekeningnummer met vermelding van. Inschrijven kan tot / /2012 door bijgevoegd inschrijvingsformulier terug te sturen, waarna u van ons een bevestiging ontvangt. Voor verdere inlichtingen kan u steeds terecht bij (tel; ). Hopelijk mogen wij u begroeten op deze opleiding. Bent u geïnteresseerd in het volgen van nog andere opleidingen voor clubbestuurders, surf dan eens naar of Sportieve groeten Het Sportac-team

6 Inschrijvingsformulier Sportac-opleiding op../../2012 te Naam en voornaam: Adres:. Postcode: Gemeente:.. Tel of GSM: Fax: Geboortedatum:. Naam sportclub:... Functie binnen club:.. Federatie: Een bewijs van betaling uitschrijven: JA / NEE Gelieve dit formulier vóór../../2012 terug te sturen naar:

7 BEVESTIGINGSFORMULIER Beste Wij hebben uw inschrijving voor de Sportac-opleiding goed ontvangen, evenals het gestorte deelnamebedrag. Wij delen u graag nog even de exacte plaats, datum en uur mee: Plaats Datum Uur In bijlage vindt u eveneens een wegbeschrijving. Indien u nog vragen mocht hebben, aarzel dan niet ons te contacteren: (tel ; ). Sportieve groeten Het Sportac-team

Praktische richtlijnen organisatoren

Praktische richtlijnen organisatoren Praktische richtlijnen organisatoren Praktische richtlijnen en taken voor de sportfederaties/sportdiensten die een Sportac - opleiding aanvragen Inhoud 1. Accommodatie 2. Promotie van de opleiding 3. Inschrijvingen

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Sportdienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 fax: 09 266 80 10 sportdienst@stad.gent Botermarkt 1 9000 Gent Belangrijke informatie voor de

Nadere informatie

IAB-OPLEIDINGEN. U richt zich telkens bij voorkeur tot de organisator van uw opleiding. De contactgegevens vindt u onderaan de bevestigingsmail.

IAB-OPLEIDINGEN. U richt zich telkens bij voorkeur tot de organisator van uw opleiding. De contactgegevens vindt u onderaan de bevestigingsmail. IAB-OPLEIDINGEN Afspraken over inschrijven, betalen, subsidies, afwezigheid, annuleren, inhaalsessies, afgelasting, aanwezigheidsattest, documentatie, evaluatie, vragen 1. U ONTVANGT NA UW INSCHRIJVING

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

1-Dagverzekeringen Versie 2012

1-Dagverzekeringen Versie 2012 1-Dagverzekeringen Versie 2012 1. Inleiding Beste lezer, In samenwerking met onze partners FROS (amateursportfederatie) en ARENA (de verzekeringsmaatschappij) kan Airsoft Alliantie België vzw een verzekering

Nadere informatie

(Lees ook de opmerking achteraan over mogelijke problemen bij Firefox-gebruikers)

(Lees ook de opmerking achteraan over mogelijke problemen bij Firefox-gebruikers) HANDLEIDING: HOE MAAK IK EEN MYBLOSO - GEBRUIKER AAN? (Lees ook de opmerking achteraan over mogelijke problemen bij Firefox-gebruikers) Hoe maak ik een MyBloso-gebruiker aan? VTS-secretariaat versie: 4

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso?

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Stap 1: Ga naar www.bloso.be => klik op de knop word trainer Stap 2: Klik vervolgens op de link aanbod Vervolgens kom je op onderstaand scherm

Nadere informatie

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart!

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! Aanvraagformulier: - IMPULSSUBSIDIE BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! OPMERKING: Enkel erkende clubs die georganiseerde jeugdsport aanbieden kunnen impulstoelagen

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES SPORTVERENIGING

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES SPORTVERENIGING GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling vrijetijd d i e n s t s p o r t Markt 1-9890 GAVERE T 09 389 60 97 - F 09 384 89 63 sport@gavere.be Waarvoor

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Arenberggebouw - Arenbergstraat Brussel Tel: 02/ Fax: 02/

Arenberggebouw - Arenbergstraat Brussel Tel: 02/ Fax: 02/ HANDLEIDING: HOE SCHRIJF IK ME IN VOOR EEN CURSUS? Hoe schrijf ik me in voor een cursus? VTS- secretariaat versie: 5 maart 2010 INLEIDING Deze handleiding beschrijft in drie eenvoudige stappen hoe u zich

Nadere informatie

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f Basisopleiding Diensten aan particulieren I f 2013 Informatiefolder najaar 2015 Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is het een must om

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van internationale G-sportevenementen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Opleiding Advanced. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Opleiding Advanced. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Opleiding Advanced Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen,

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

Expertdocent. Omgaan met cliënten met een psychische aandoening. Opleiding

Expertdocent. Omgaan met cliënten met een psychische aandoening. Opleiding Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Waar en wanneer? 21 januari 2011 in Antwerp Expo Met aanwezigheidsattest permanente bijscholing erkende bemiddelaars 3 uren erkende permanente

Nadere informatie

Het geven van een oudercursus. Het geven van ouderbegeleiding in groep voor ouders van dyslectische kinderen Workshop maandag 11december 2017

Het geven van een oudercursus. Het geven van ouderbegeleiding in groep voor ouders van dyslectische kinderen Workshop maandag 11december 2017 Het geven van een oudercursus Het geven van ouderbegeleiding in groep voor ouders van dyslectische kinderen Workshop maandag 11december 2017 dr. Ronny Boey & H. Niessen Inhoud Deze vorming biedt een concreet

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Checklist voor de organisator

Checklist voor de organisator Checklist voor de organisator 1. Waarom een ruiterbrevetexamen organiseren? - Het geeft een bevestiging aan de ruiter over zijn vorderingen en over de ontwikkeling van zijn paardrijden in het western rijden;

Nadere informatie

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke Zomervakantie 2013 DIKO en Basisscholen Mariakerke De basisscholen van de deelgemeente Mariakerke organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang.

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 Stadhuis Botermarkt

Nadere informatie

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 1. INLEIDING Met de formule van de evaluatieconcerten wil Vlamo Antwerpen vzw ondersteuning bieden aan alle types van orkesten (disciplines) in onze provincie.

Nadere informatie

Opleiding Refresh. Uitzendarbeid I f

Opleiding Refresh. Uitzendarbeid I f Opleiding Refresh Uitzendarbeid I f 2013 Informatiefolder najaar 2013 Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is het een must om te investeren

Nadere informatie

Draaiboek. Cas en Kato hebben gezonde tanden. - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal-

Draaiboek. Cas en Kato hebben gezonde tanden. - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal- Draaiboek Cas en Kato hebben gezonde tanden - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal- Draaiboek organisatie project Cas en Kato hebben gezonde tanden 07 januari 2017 1 Inhoud 1. Concept 2. Doelstellingen

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 12/12/15). - geboren zijn in het jaar 1999 of vroeger. -

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Meer info Opsturen Persoonlijk afgeven tel.: 09 266 80 00 sportdienst@stad.gent t.a.v. Sportdienst

Nadere informatie

Wanneer? Week 1 van 16 augustus tot en met 20 augustus Week 2 van 23 tot en met 27 augustus.

Wanneer? Week 1 van 16 augustus tot en met 20 augustus Week 2 van 23 tot en met 27 augustus. HET O4M Z MERKAMP Wanneer? Week 1 van 16 augustus tot en met 20 augustus Week 2 van 23 tot en met 27 augustus. Het O4M zomerkamp is een kamp waarbij je samen met maximaal 25 leeftijdsgenoten een week lang

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Multimove voor kinderen Formulier kandidaatstelling sportfederaties en sportclubs

Multimove voor kinderen Formulier kandidaatstelling sportfederaties en sportclubs Multimove voor kinderen Formulier kandidaatstelling sportfederaties en sportclubs De VSF biedt vanaf september 2013 aan ongeveer 50 sportclubs de kans om, in navolging van 24 reeds actieve sportclubs,

Nadere informatie

1. Vak in te vullen door de aanvrager Ondergetekende, (naam en voornaam)... wonende te (gemeente). in (straat).., nr. telefoon: geboortedatum:

1. Vak in te vullen door de aanvrager Ondergetekende, (naam en voornaam)... wonende te (gemeente). in (straat).., nr. telefoon: geboortedatum: AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE PREMIE ALGEMENE EDUCATIE Sociaal Huis, Oude Zandstraat 92, 9120 Beveren Tel. (03)750 46 40 Fax (03)755 33 22 PCR 000-0019956-71 1. Vak in te vullen door de aanvrager Ondergetekende,

Nadere informatie

Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2. Datum activiteit: Locatie activiteit: Deelnameprijs: Beoogde doelgroep (straten):

Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2.   Datum activiteit: Locatie activiteit: Deelnameprijs: Beoogde doelgroep (straten): Invullen in drukletters a.u.b. I N I T I A T I E F N E M E R S Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2 Voornaam en naam: Adres: Tel.nr. / GSM:. Email: S T R A A T F E E S T Datum activiteit: Locatie activiteit:

Nadere informatie

Aanvraagformulier: werkingssubsidie

Aanvraagformulier: werkingssubsidie Aanvraagformulier: werkingssubsidie BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de dienst ten laatste op 30 april! OPMERKING: Gelieve alle velden in te vullen en de nodige bijlagen bij te voegen. De berekening

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website

Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website www.zulte.be. nderstaande contactgegevens zullen enkel door de sportdienst gebruikt worden

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

NASCHOLINGSTOEPASSING

NASCHOLINGSTOEPASSING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel NASCHOLINGSTOEPASSING VVKSO 1 Publieke website http://www.nascholing.be vrije consultatie van het aanbod zoeken doorheen

Nadere informatie

Beste kandidaat-lesgever

Beste kandidaat-lesgever Beste kandidaat-lesgever Bedankt voor je interesse in de opleiding tot rijschoollesgever aan het Vlaams VerkeersOpleidingsCentrum (VVOC), onderdeel van de Rijschool Sanderus NV. Om als lesgever in een

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van laagdrempelige G-sportevenementen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Beste (toekomstige) toeleider,

Beste (toekomstige) toeleider, Beste (toekomstige) toeleider, Vrije tijd kost geld: sporten, een avond theater, een instrument bespelen, aansluiten bij een jeugd-, sport-, of cultuurvereniging. Veel mensen vallen hierdoor uit de boot

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen VERENIGING: Gemeentebestuur Nevele Sportdienst ONTVANGEN: / 2017 vak bestemd voor de sportdienst Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? De

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel verslag van een mondiaal jongerenproject

Inhoudelijk en financieel verslag van een mondiaal jongerenproject Inhoudelijk en financieel verslag van een mondiaal jongerenproject Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9, 1000 BRUSSEL Tel. 02 553 41 42 Fax 02 553

Nadere informatie

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Deel I algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, voorzien op de gemeentebegroting en goedgekeurd door de hogere overheid,

Nadere informatie

Elke week is er een thema voor de kleuters (3-6j) en een thema voor de lagere schoolkinderen (6-12j).

Elke week is er een thema voor de kleuters (3-6j) en een thema voor de lagere schoolkinderen (6-12j). ZOMERVAKANTIE 2014 DIKO EN BASISSCHOLEN DRONGEN De basisscholen van de deelgemeente Drongen organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang.

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga!

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! ! 3 Niveaus! Initiator Hockey:! = begeleiden van beginnende hockeyers! Trainer B Hockey! = begeleiden van gevorderde hockeyers tot provinciaal niveau!

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies. Seizoen..

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies. Seizoen.. Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies Basissubsidie Seizoen.. 1. Leden Totaal aantal leden die in de gemeente wonen. Totaal aantal leden die niet in de gemeente

Nadere informatie

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten)

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) 2014 START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) Foto S. Audooren Inleiding - Doelstelling Na het succes van de vele Start To Run programma s in Vlaanderen, werd er enkele

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor IMPULSSUBSIDIES Tervuurse sportverenigingen met jeugdwerking

Aanvraagdossier voor IMPULSSUBSIDIES Tervuurse sportverenigingen met jeugdwerking Aanvraagdossier voor IMPULSSUBSIDIES Tervuurse sportverenigingen met jeugdwerking Werkingsjaar 1 augustus 2009 tot 31 juli 2010 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement voor de subsidiëring

Nadere informatie

Aanvraag tot bijkomende erkenning + werkingssubsidies voor een Gentse sportvereniging met een aanbod voor jeugd en/of personen met een handicap

Aanvraag tot bijkomende erkenning + werkingssubsidies voor een Gentse sportvereniging met een aanbod voor jeugd en/of personen met een handicap Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 000 Gent tel.: 0 0 00 fax: 0 0 0 e-mail: sportdienst@stad.gent Aanvraag tot bijkomende erkenning + werkingssubsidies

Nadere informatie

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 I. De aansluiting van de club... 4 II. Nieuwe leden/hernieuwingen... 5 Voorbeeld: Opmaakbon...6 Voorbeeld: Verzekerings/aansluitingsformulier...7 III. Het lidboekje...

Nadere informatie

INSCHRIJVING DEELNAME KUNSTKAAI 2015

INSCHRIJVING DEELNAME KUNSTKAAI 2015 INSCHRIJVING DEELNAME KUNSTKAAI 2015 Ik, stel mij kandidaat om deel te nemen aan Kunstkaai in Diest op 19 en 20 december 2015 Ik creëer en wens aan te bieden op Kunstkaai: o Beeldende kunst schilderijen

Nadere informatie

ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM. 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het fitnesscentrum of van de sportclub.

ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM. 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het fitnesscentrum of van de sportclub. Lange Nieuwstraat 109-2000 Antwerpen 03/203.76.00 info@lmpa.be 03/225.02.35 www.lmpa.be ondernemingsnr : 04 117628 22 ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen De onderneming A.G. Wennekes tevens handelend onder de naam Kennis Up To Date (hierna: Kennis Up To Date), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Arenberggebouw - Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02/209.47.21 Fax: 02/209.47.15

Arenberggebouw - Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02/209.47.21 Fax: 02/209.47.15 HANDLEIDING: ATTESTEREN: DEELNAME- EN BETALINGSATTEST & SLAGINGSATTEST Attesteren VTS- secretariaat versie: 29 maart 2010 INLEIDING In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een deelname- en betalingsattest

Nadere informatie

Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw

Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw Koninklijke ScheidsrechtersOvereenkomst van Antwerpen vzw (kortweg K.S.O.V.A. vzw) hecht veel belang aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar leden. Daarom doen

Nadere informatie

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3)

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Waar en wanneer? 20/11 & 27/11/2012 in het Maaltebruggekasteel te Gent In de basisopleiding (DAG 1) werden de meest

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven.

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven. AutoCAD is een software fenomeen: het aantal gebruikers vann AutoCAD overtreft ruim de gebruikers vann andere CAD-systemen. Sinds zijn introductie is AutoCAD gegroeid van een simpel programma p tot een

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven?

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven? Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010 Hoe aanmelden en inschrijven? 1. Vul het formulier volledig in. Het formulier bestaat uit 2 delen: A. Aanmelding

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Door in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo vzw verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Inhoud 1 Speelpleinbende en Kampbende... 1 1.1. Inschrijven...

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

www.gramvzw.be Zandhoven, postdatum «Naam_school» «straat» «postcode» «naam_gemeente» Betreft : GRAM-prijs BSO 2015 Geachte directie,

www.gramvzw.be Zandhoven, postdatum «Naam_school» «straat» «postcode» «naam_gemeente» Betreft : GRAM-prijs BSO 2015 Geachte directie, www.gramvzw.be Zandhoven, postdatum «Naam_school» «straat» «postcode» «naam_gemeente» Betreft : GRAM-prijs BSO 2015 Geachte directie, In bijlage sturen wij U de inschrijvingsformulieren voor de GRAM-prijs

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 maart 2015 Bekendgemaakt op 24 maart 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Schooljaar 2016 2017

Inschrijvingsformulier Schooljaar 2016 2017 Inschrijvingsformulier INLICHTINGEN INTERN Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas INLICHTINGEN GEZINSHOOFD Naam & voornaam Straat en nr. Land Telefoon Geboorteplaats Rijksregisternr.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Don Bosco te Sint Pieters Leeuw verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan

Nadere informatie

Paasvakantie 2014. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2014. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2014 Basisscholen Drongen De basisscholen van de deelgemeente Drongen organiseren een netoverschrijdende vakantieopvang. We organiseren in de 1 e week van de paasvakantie themaweken in samenwerking

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Dit formulier moet opgestuurd worden naar het Participatiefonds en dat uiterlijk op

Nadere informatie

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw 1. Inschrijven doet u via onze website www.kindervreugd.be. U kan ook inschrijven op het secretariaat van Kindervreugd vzw (Limburgstraat 49-53, 2020

Nadere informatie

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS IN DE AALSTERSE SPORTVERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemeen. Inschrijving. Handelingsbekwaamheid en status

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemeen. Inschrijving. Handelingsbekwaamheid en status ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen Deze algemene voorwaarden regelen de contractuele verhouding tussen PELICAN SCHOOL, Vereniging Zonder Winstoogmerk, met zetel te 2811 Mechelen-Leest, Kapellebaan 42, Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Opmerkingen. engagement en budget. Opstellen agenda Gezamenlijk voor betere afstemming. doelgroep en format

Opmerkingen. engagement en budget. Opstellen agenda Gezamenlijk voor betere afstemming. doelgroep en format Opmerkingen Inbreng opleidingsthema's Akkoord van de directie engagement en budget Opstellen agenda Gezamenlijk voor betere afstemming Reservering locatie Samenstelling inhoud Begroten doelgroep en format

Nadere informatie

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD De opleiding voor het uitvoerend personeel in de beveiliging wordt door het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 geregeld. Niemand kan namelijk activiteiten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden 2012 VOF van Hesteren Pagina 1 van 5 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal

Nadere informatie

IPV IPV IPV IPV OPLEIDING ACS-ZUIVEL. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie

IPV IPV IPV IPV OPLEIDING ACS-ZUIVEL. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie OPLEIDING ACS-ZUIVEL Vlaanderen 2014 Hotel Van der Valck Beveren Opleiding ACS-Zuivel voor bedienden Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie BELGISCHE CONFEDERATIE VAN DE ZUIVELINDUSTRIE Opleidingsadviseur

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen Algemene afspraken: Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Status aanvraag: Alle communicatie

Nadere informatie

Privacyverklaring. WIE zijn we?

Privacyverklaring. WIE zijn we? Partner van Ateliers voor Werknemersvorming vzw Computeropleidingen l Communicatie en media Educo vzw Haachtsesteenweg 579 1030 Brussel Tel (02) 246 32 61 E-mail educo@acv-csc.be Website www.educo.be Educo

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor toelage jeugdsportbegeleiding en samenwerking tussen sportverenigingen.

Aanvraagdossier voor toelage jeugdsportbegeleiding en samenwerking tussen sportverenigingen. Gemeente Ravels 1 Aanvraagdossier voor toelage jeugdsportbegeleiding en samenwerking tussen sportverenigingen. - Enkel gericht naar sportverenigingen met een actieve jeugdwerking en aangesloten bij een

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Basissubsidie 1. Leden Totaal aantal leden die in de gemeente wonen. Totaal aantal leden die niet in de gemeente

Nadere informatie

Jeugdtheater Triangel

Jeugdtheater Triangel Jeugdtheater Triangel Infomapje - Inschrijvingsformulier Triangel - Brief over foto s - Gegevens over de verzekering - Medische fiche - Belangrijke data - Informatie/Inschrijvingsformulier theaterweekend

Nadere informatie

Opleiding Gedwongen opname

Opleiding Gedwongen opname Opleiding Gedwongen opname Waar en wanneer? Op 28/4/2014 in het Square Brussels Meeting Centre (vlakbij Station Brussel-Centraal) De wet betreffende de bescherming van de persoon van de geesteszieke van

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Standaard-cv. Gegevens van de vacature. Persoonlijke gegevens

Standaard-cv. Gegevens van de vacature. Persoonlijke gegevens Standaard-cv Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen Personeelsbeleid Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel Tel. 02-227 63 93 Fax 02 218 60 93 E-mail: personeel@syntravlaanderen.be Waarvoor

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De gemeente Houthalen-Helchteren zal, binnen de perken van de kredieten daartoe

Nadere informatie

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN Dit aanvraagformulier geeft uitvoering aan het subsidiereglement voor Kampenhoutse sportverenigingen. Enkel aanvragen van sportverenigingen

Nadere informatie