Het ziekenhuis. Vóór de opname

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het ziekenhuis. Vóór de opname"

Transcriptie

1 4 5 Het ziekenhuis Het Refaja ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis op christelijke grondslag. Het ziekenhuis is in 1968 geopend en heeft 200 bedden. Het verzorgingsgebied bestrijkt Zuidoost-Groningen en de Drentse randgemeenten. Het ziekenhuis heeft een duidelijk regionale functie binnen de gezondheidszorg. Voor sommige specialismen, zoals bijvoorbeeld pijnbestrijding, komen mensen uit heel Nederland naar het Refaja ziekenhuis. In het ziekenhuis werken ± 850 vaste medewerkers. Sommigen werken in de directe patiëntenzorg, anderen meer achter de schermen. Daarnaast zijn er veel mensen actief op vrijwillige basis. Aan het ziekenhuis zijn ongeveer 50 specialisten verbonden. Vóór de opname Oproep In veel gevallen weet u van tevoren dat u in het ziekenhuis wordt opgenomen. U krijgt telefonisch of schriftelijk bericht van het Bureau Patiëntenplanning zodra er plaats is. Er wordt geprobeerd u zo vroeg mogelijk te berichten wanneer u kunt worden opgenomen. Het kan echter wel voorkomen dat u het pas één dag van tevoren hoort. Met uw wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Informatie over opname Heeft u vragen over uw opname? Het Bureau Patiëntenplanning is van maandag t/m donderdag van tot uur telefonisch bereikbaar. Mocht uw adres of telefoonnummer veranderen terwijl u op de wachtlijst voor opname staat, wilt u dit dan tijdig laten weten aan het Bureau Patiëntenplanning of het Afsprakenbureau? Wanneer u op de afgesproken dag verhinderd bent, neem dan ook tijdig contact op met het Bureau Patiëntenplanning. Telefoonnummer Bureau Patiëntenplanning: (0599) Telefoonnummer Afsprakenbureau: (0599) Kosten Na afloop van uw behandeling in het Refaja ziekenhuis ontvangt u een rekening voor het hele traject dat u heeft afgelegd. Hierin worden uw diagnose, uw behandeling en ook de kosten die daarmee samenhangen bij elkaar gebracht met een administratieve code: de zogenoemde DBC-code (Diagnose Behandeling Combinatie). Dit heeft geen invloed op de vertrouwelijke manier waarop uw specialist, ziekenhuis en zorgverzekeraar met uw persoonsgegevens omgaat. Zorgverzekeraars zijn voor een beperkt aantal niet-spoedeisende ziekenhuisbehandelingen niet meer verplicht om met elk ziekenhuis afspraken te maken. Ook de prijzen voor deze behandelingen liggen niet meer wettelijk vast. Zo kunnen zorgverzekeraars voor deze behandelingen de beste oplossing zoeken als het gaat om de prijs en de kwaliteit van de zorg die u nodig heeft en die bij u past. Wij adviseren u contact met uw zorgverzekeraar op te nemen en na te vragen of de behandeling(en) die u moet ondergaan in het Refaja ziekenhuis door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

2 6 7 Wat neemt u mee? Voor uw verblijf in het ziekenhuis heeft u niet veel nodig. Wilt u het volgende meenemen: uw (geldig) identificatiebewijs. Met uw paspoort, ID-kaart, rijbewijs of vreemdelingendocument kunt u zich identificeren; uw ponskaartje van het Refaja ziekenhuis. Als u dit nog niet heeft, neem dan uw zorgpas en/of de polis van uw ziektekostenverzekering mee; eventuele medicijnen die u thuis gebruikt; dieetvoorschriften; toiletartikelen (handdoek + washandje krijgt u in het ziekenhuis); nachtkleding, kamerjas en pantoffels of slippers; eventueel een boek of andere lectuur; wat geld. Wij raden u aan om waardevolle papieren, sieraden of veel geld thuis te laten of tijdelijk bij familie onder te brengen. Het ziekenhuis draagt geen verantwoordelijkheid bij verlies of diefstal. Eventueel kunnen kostbare zaken bewaard worden bij de afdeling Administratie in het ziekenhuis. De opname Waar meldt u zich? Op de dag van opname meldt u zich op de afgesproken tijd en plaats die in de opnamebrief staan vermeld. Een gastvrouw of -heer begeleidt u naar de afdeling. Het kan voorkomen, dat u van tevoren nog even naar het laboratorium of de röntgenafdeling gaat voor onderzoek. De verpleegafdeling Op de verpleegafdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige die u uw kamer laat zien en u verder wegwijs maakt op de afdeling. Zij/hij informeert u zo uitvoerig mogelijk over alle aspecten van de behandeling en verzorging. Opnamegesprek De verpleegkundige vraagt u naar uw lichamelijke gesteldheid, medicijngebruik, eventuele dieetvoorschriften en andere zaken die voor behandeling en verpleging van belang zijn. U wordt ook gevraagd de gegevens van een contactpersoon door te geven. U kunt zelf ook vragen stellen of aanvullende informatie geven die voor uw verblijf in het ziekenhuis belangrijk kunnen zijn. Identificatie U krijgt een bandje om uw pols met daarop uw naam, geboortedatum en patiëntnummer. Met dit identificatiebandje weten wij altijd wie u bent. Wij verzoeken u met klem het polsbandje tijdens uw verblijf in het Refaja ziekenhuis voortdurend te dragen. Kamer Het Refaja ziekenhuis beschikt over 4-, 2- en 1-persoonskamers. Iedere kamer heeft een eigen douche en toilet en beschikt over een eigen telefoon en televisietoestel bij het bed. Of u alleen of met meerdere mensen op een kamer komt te liggen, hangt af van uw ziekte, de op dat moment beschikbare bedden, uw wensen en verzekeringsvoorwaarden. Op een beperkt aantal kamers worden patiënten gemengd verpleegd. Dit betekent dat mannen en vrouwen bij elkaar op de kamer liggen.

3 8 9 Dagindeling De dag in het ziekenhuis begint al vroeg. De dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit: uur wekken uur ontbijt wassen uur koffie uur warme maaltijd uur thee uur broodmaaltijd uur koffie Het is mogelijk dat u tussendoor een afspraak voor onderzoek op een afdeling hebt of dat uw arts bij u langskomt, maar onderzoek en behandeling vullen natuurlijk niet de hele dag. U kunt, afhankelijk van uw ziekte en of u uit bed mag, tussen de bedrijven door gebruik maken van een aantal openbare ruimten. Hierover vindt u meer informatie in het hoofdstuk Voorzieningen, vanaf pagina 12. Misschien kunt u zelfs, in overleg met uw arts of verpleegkundige, een wandeling maken. Voorwaarde is wel dat de verpleging altijd weet waar u bent als u van de afdeling af bent. Het ziekenhuis schrijft niet voor wanneer patiënten moeten gaan slapen. We vragen u wel rekening te houden met de nachtrust van uw medepatiënten. Bezoektijden Het Refaja ziekenhuis probeert soepel om te gaan met de bezoektijdenregeling. We willen uw familie en vrienden graag de mogelijkheid geven om u te bezoeken op een voor hun geschikt tijdstip. Tijdens de bezoektijden gaan behandeling en verpleging echter gewoon door. In sommige gevallen kan uw bezoek gevraagd worden even de kamer te verlaten. Het is niet de bedoeling dat uw bezoek langer dan een half uur blijft. Uw rust en die van uw medepatiënten is van groot belang. Het is niet toegestaan dat er meer dan twee personen tegelijk bij uw bed zitten. Patiënten die uit bed mogen, kunnen met hun bezoek (in overleg met de verpleging) ook gebruik maken van het dagverblijf op de afdeling of het restaurant in de hal op de begane grond. Medepatiënten die behoefte hebben aan rust, hebben dan geen last van eventuele drukte. De bezoektijden van de afdelingen zijn als volgt: Afdeling A: cardiologie / neurologie met uitzondering van kamer 8: stroke-unit / / uur Afdeling B: pulmonologie / interne Afdeling C: chirurgie / urologie Afdeling D1: dagbehandeling snijdende specialismen open bezoektijden tussen uur Afdeling D2: orthopedie Afdeling E1: dagbehandeling niet snijdende specialismen open bezoektijden tussen uur Afdeling E2: kraamafdeling / gynaecologie (kraamafdeling partners hele dag)

4 10 11 IC.CCU / / uur tijdens een bezoekuur mag niet van bezoek worden gewisseld Meegebrachte etenswaar en dranken In een ziekenhuis worden extra hoge eisen gesteld aan de voedselveiligheid. Voedsel kan namelijk ook risico s met zich meebrengen. Bijvoorbeeld als dit grote hoeveelheden ziekteverwekkende bacteriën bevat. Om dit risico zoveel mogelijk te beperken, mogen meegebrachte etenswaren niet aan bederf onderhevig zijn. Voorbeelden van langhoudbare producten zijn: chocolade, biscuits en allerlei soorten snoep. Producten die snel bederven, mogen niet worden meegenomen. Hierbij kunt u denken aan snacks, zuivel, vlees, groeten, etc. Er is op de verpleegafdeling een aparte koelkast beschikbaar voor meegebrachte dranken en/of etenswaren. Wanneer u hier gebruik van maakt, vermeld dan duidelijk uw naam op de verpakking en de datum waarop u het product geopend heeft. Weer naar huis Ontslag In bepaalde gevallen is bekend hoe lang uw verblijf in het ziekenhuis zal duren. Vaak is dat echter vooraf moeilijk vast te stellen. De arts bespreekt met u hoelang u waarschijnlijk in het ziekenhuis moet blijven en welke factoren daarbij een rol spelen. Staat de datum van ontslag min of meer vast, dan wordt daarover met u overleg gepleegd. Voordat u naar huis gaat, krijgt u van uw behandelend arts een voorlopige ontslagbrief mee voor uw huisarts. Wanneer u naar huis gaat, meldt u zich af bij een verpleegkundige van de afdeling. Bij de receptie kunt u uw patiëntenpasje inleveren, de laatste post in ontvangst nemen en uw eventuele telefoonkosten afrekenen. Nazorg Uw behandelend arts en de afdelingsverpleegkundige zullen een eventuele nabehandeling na ontslag uit het ziekenhuis met u bespreken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een dieet moet volgen, door een fysiotherapeut behandeld moet worden of nog enige tijd verpleegkundige of huishoudelijke hulp nodig heeft. Het inschakelen van thuiszorg gebeurt in overleg met u. De verpleegkundige schakelt de thuiszorg in door u aan te melden bij een daarvoor bestemd meldpunt. Soms is het wenselijk dat iemand u in het ziekenhuis bezoekt om alle benodigde zorg te bespreken en te regelen. In andere gevallen wordt de thuiszorg direct ingelicht over de benodigde zorg en de datum van uw ontslag uit het ziekenhuis. De verpleegkundige geeft in een brief aan welke zorg u nog nodig heeft. Na ontslag neemt de thuiszorg contact met u op. Uw huisarts krijgt alle informatie over uw opname en eventuele verdere adviezen toegestuurd via uw behandelend arts. Transferpunt Bij het Transferpunt worden alle patiënten aangemeld die na hun ontslag uit het ziekenhuis thuis of elders zorg nodig hebben. De Transferbalie is toegankelijk voor iedereen die vragen heeft over de nazorg. Ook voor algemene informatie over het ziekenhuis kunt u hier terecht.

5 12 13 Het Transferpunt is van maandag t/m vrijdag geopend van tot uur en van tot uur en telefonisch bereikbaar via de centrale van het ziekenhuis: (0599) Voorzieningen Pastorale zorg Het kan gebeuren dat uw ziekteproces allerlei vragen of problemen bij u oproept. Soms zijn deze vragen eenvoudig van aard, maar mogelijk ook betreft het ingrijpende levenskwesties zoals bijvoorbeeld de rol van uw geloof of levensovertuiging. Er is dan niet altijd iemand beschikbaar om daar rustig met u over te praten. Aan het Refaja ziekenhuis is een geestelijk verzorger verbonden die patiënten met dergelijke vragen kan bijstaan. Het speelt daarbij geen rol of u wel of geen kerkelijke achtergrond heeft. Als u de geestelijk verzorger wilt spreken, dan kunt u dat kenbaar maken aan de verpleging. Uiteraard kunt u zich ook wenden tot uw eigen geestelijk verzorger. Kerkdiensten Op zondagmorgen is er om de week een kerkdienst in het ziekenhuis, gewoonlijk om uur. Als u wilt, kunt bij de dienst aanwezig zijn. Vrijwilligers begeleiden u dan naar de Kerkzaal. Maatschappelijk werk Met de maatschappelijk werkers van het ziekenhuis kunt u (eventueel samen met uw partner en/of familie) praten over: problemen die u, uw partner en/of familie heeft ten gevolge van uw ziekte en/of aandoening; onduidelijkheid of onzekerheid wat betreft uw sociale situatie, bijvoorbeeld huisvesting, werk, uitkeringen, regelingen, voorziening, financiën, etc.; problemen die zich in relaties voordoen. Tevens kan het zo zijn dat de specialist en/of verpleegkundige een gesprek met de maatschappelijk werker noodzakelijk acht. Daarnaast geeft maatschappelijk werk ook voorlichting aan diverse patiëntencategorieën. Wilt u of een van uw familieleden een afspraak maken voor een gesprek, dan kunt u dit doorgeven aan de verpleegkundige van uw afdeling. Dagverblijf Op elke afdeling van het ziekenhuis is een dagverblijf. Daar kunt u lezen, televisie kijken of uw bezoek ontvangen. Op de dagverblijven mag niet worden gerookt. De bibliotheek/huiskamer/internetcafé De bibliotheek, huiskamer en het internetcafé bevinden zich in dezelfde ruimte op de eerste verdieping van het ziekenhuis. Deze ruimte is op werkdagen geopend van tot uur. De bibliotheek heeft behalve Nederlandstalige leesboeken ook gesproken boeken en anderstalige boeken. Op maandag- en donderdagmorgen gaan vrijwilligers met de boekenkar de afdelingen langs. Patiënten hoeven niets te betalen voor het lenen van boeken of tijdschriften. De gezellige huiskamer is voor iedereen toegankelijk. Hier kunt u een praatje maken, een kop koffie drinken, een spelletje doen of gewoon samen met anderen TV kijken.

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

ACUTE SHORT STAY (ASS) 1032 Inleiding U bent of uw naaste is opgenomen op de Acute Short Stay (ASS). Dit is een afdeling die speciaal is bedoeld voor korte opnames na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Nadere informatie

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling 10, MCH Westeinde Informatie voor patiënten F0541-1011 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester

Nadere informatie

Afdeling A2 Orthopedie

Afdeling A2 Orthopedie ORTHOPEDIE Afdeling A2 Orthopedie U of uw familielid/naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Orthopedie van het Laurentius ziekenhuis Roermond. Een opname in het ziekenhuis is niet prettig, maar vaak

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D2

Welkom op verpleegafdeling D2 Welkom op verpleegafdeling D2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling D2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

Afdeling 1 MCH Antoniushove

Afdeling 1 MCH Antoniushove Afdeling 1 MCH Antoniushove Neurochirurgie en Orthopedie Informatie voor patiënten F0163-3415 juni 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Short stay U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u een paar dagen in Rijnstate Arnhem wordt opgenomen voor een onderzoek, behandeling of een operatieve ingreep. Hoewel u vanwege organisatorische

Nadere informatie

Afdeling 6 MCH Antoniushove

Afdeling 6 MCH Antoniushove Afdeling 6 MCH Antoniushove Informatie voor patiënten Cardiologie F1042-1610 februari 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Dagbehandeling Locatie Sportlaan

Dagbehandeling Locatie Sportlaan Dagbehandeling Locatie Sportlaan Informatie over Dagbehandeling U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Dag en tijdstip

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding 4 Voorbereidingen thuis 5 Nuchter zijn 5 Vervoer 6 Ontharen 6 Voorkom infecties 6 Als u ziek of verhinderd bent 6 Wat neemt u mee? 7 Wat neemt u niet mee?

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Vóór uw opname heeft u al het boekje Welkom in ons ziekenhuis

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Informatie voor ziekenhuisopname. Afdeling Patiënteninformatie

Informatie voor ziekenhuisopname. Afdeling Patiënteninformatie 00 Informatie voor ziekenhuisopname Afdeling Patiënteninformatie U wordt binnenkort opgenomen in het ziekenhuis. In deze folder vindt u informatie ter voorbereiding op de opname. Inschrijving U bent bij

Nadere informatie

Afdeling C5 MCH Westeinde

Afdeling C5 MCH Westeinde Afdeling C5 MCH Westeinde Informatie voor patiënten Cardiologie F0858-1150 januari 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder.

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder. Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Afdeling 5-Zuid (chirurgische specialisme) 3 Met wie kunt u te maken krijgen? 3 Uw contactpersoon 5 Hulp van familie of andere naasten

Nadere informatie

U bent of wordt binnenkort op de afdeling Neurochirurgie opgenomen voor een behandeling of een onderzoek. In deze folder leest u meer hierover.

U bent of wordt binnenkort op de afdeling Neurochirurgie opgenomen voor een behandeling of een onderzoek. In deze folder leest u meer hierover. U bent of wordt binnenkort op de afdeling Neurochirurgie opgenomen voor een behandeling of een onderzoek. In deze folder leest u meer hierover. De afdeling Neurochirurgie De afdeling bevindt zich in het

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7, MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0335-3415 oktober 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C. Locatie Zwijndrecht

Welkom op verpleegafdeling C. Locatie Zwijndrecht Welkom op verpleegafdeling C Locatie Zwijndrecht Inleiding In deze folder geven we u informatie over de gang van zaken op verpleegafdeling C. Algemene informatie over ons ziekenhuis kunt u lezen in het

Nadere informatie

Afdeling Urologie en Gynaecologie

Afdeling Urologie en Gynaecologie Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Urologie en Gynaecologie van het Erasmus MC. Wij willen uw verblijf zo prettig mogelijk maken en u de zorg geven die u nodig heeft. U heeft de folder Wegwijs

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Afdeling 8. MCH Westeinde

Afdeling 8. MCH Westeinde Afdeling 8. MCH Westeinde Neurologie en Strokecare-unit Informatie voor patiënten F1116-3111 december 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Inhoud. Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis

Inhoud. Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis Inhoud Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis Krijgt u een operatie? De dag van de operatie Na de operatie

Nadere informatie

Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie

Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie Hartelijk welkom op de afdeling Cardiologie (C5) van HMC Westeinde. In deze folder vindt u informatie over uw verblijf op de afdeling. De verpleegafdeling De afdeling

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie

Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie Patiëntensticker: Inleiding In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de afdeling

Nadere informatie

Verpleegafdeling 2-7

Verpleegafdeling 2-7 Verpleegafdeling 2-7 Afdeling 2-7 U gaat opgenomen worden of bent opgenomen op afdeling 2-7. Deze afdeling bevindt zich op de zevende etage van het tweede bouwdeel en heeft 24 bedden bestemd voor het specialisme

Nadere informatie

De afdeling Neurochirurgie en Orthopedie

De afdeling Neurochirurgie en Orthopedie De afdeling Neurochirurgie en Orthopedie Afdeling 9, MCH Westeinde Informatie voor patiënten F0860-1190 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

welkom op zorgeenheid

welkom op zorgeenheid welkom op zorgeenheid m e d i s c h e o n c o l o g i e, locatie 3 C U bent opgenomen op klinische zorgeenheid (KZE) medische oncologie. Hier worden mensen opgenomen voor onderzoek en/of behandeling van

Nadere informatie

Informatie over de gang van zaken op de afdeling

Informatie over de gang van zaken op de afdeling Chirurgie / Orthopedie Afdelingsinformatie Informatie over de gang van zaken op de afdeling Inleiding In deze folder vindt u informatie over een opname op de afdeling Chirurgie/Orthopedie. Op deze afdeling

Nadere informatie

Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde

Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde Welkom op verpleegafdeling C10 van HMC Westeinde. In deze folder vindt u informatie over uw verblijf op deze afdeling. Uiteraard kunt u bij vragen ook

Nadere informatie

Afdeling 7 MCH Westeinde

Afdeling 7 MCH Westeinde Afdeling 7 MCH Westeinde Maag-, darm- en leverziekten Informatie voor patiënten F0983-1173 juni 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde Hartelijk welkom op afdeling 7 van HMC Westeinde. Deze folder is speciaal voor u gemaakt om u algemene informatie te geven over uw verblijf

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding...4 Voorbereidingen thuis...5 Als u ziek of verhinderd bent...6 Wat neemt u mee?...7 Wat neemt u niet mee?...7 De dag van opname...8 Dagverpleging van een

Nadere informatie

Afdeling C6B MCH Westeinde

Afdeling C6B MCH Westeinde Afdeling C6B MCH Westeinde Informatie voor patiënten Oncologie F1015-1163 augustus 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK

Nadere informatie

Opname op de verpleegafdeling Gynaecologie D2

Opname op de verpleegafdeling Gynaecologie D2 Opname op de verpleegafdeling Gynaecologie D2 Op deze pagina s vindt u informatie over opname op onze verpleegafdeling Gynaecologie D2. U kunt lezen in welke gevallen u bij ons wordt opgenomen, wat er

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C

Welkom op verpleegafdeling C Welkom op verpleegafdeling C Locatie Zwijndrecht Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder geven we u informatie over de gang van zaken op verpleegafdeling

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B3. Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling B3. Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Afdeling gynaecologie. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Afdeling gynaecologie. rkz.nl Patiënteninformatie Afdeling gynaecologie rkz.nl De afdeling Afdeling B3 bevindt zich op de derde verdieping en is verdeeld in : 1. Kamers voor zwangeren en gynaecologische patiënten. 2. Bevalsuites De

Nadere informatie

Afdeling 3 Cardiologie

Afdeling 3 Cardiologie Afdeling 3 Cardiologie Inhoudsopgave Welkom op afdeling 3... 1 De afdeling... 1 Afdelingsregels... 1 Hoe wordt er gewerkt op de afdeling cardiologie... 1 Indeling van de dag... 2 Bezoektijden... 2 Inlichtingen...

Nadere informatie

Short Stay Unit Radboud universitair medisch centrum

Short Stay Unit Radboud universitair medisch centrum Short Stay Unit Binnenkort wordt u opgenomen op de Short Stay Unit (SSU) van het Radboudumc. In deze folder vindt u informatie over de dagelijkse gang van zaken op de unit, de bezoekregeling en andere

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C2. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C2. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C2 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C2 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling C2. Bij Bureau Opname heeft u het

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Klinische Geriatrie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U (of uw naaste) bent opgenomen op de verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie Afdeling Short Stay Algemene informatie Inleiding Binnenkort komt u voor een kortdurende opname naar het Ommelander Ziekenhuis Groningen. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de

Nadere informatie

Afdeling Cardiologie

Afdeling Cardiologie Afdeling Cardiologie Ziekenhuis Gelderse Vallei Het team van afdeling cardiologie heet u van harte welkom! In deze folder vindt u informatie over de afdeling cardiologie. Deze informatie is aanvullend

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis Locatie Dordwijk augustus 2014 pavo 0289 Welkom op verpleegafdeling C1 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis,

Nadere informatie

Afdeling Inwendige Geneeskunde

Afdeling Inwendige Geneeskunde U wordt opgenomen op de afdeling Inwendige Geneeskunde unit 5 Noord of unit 5 Midden van het Erasmus MC. Deze folder geeft informatie over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Inwendige Geneeskunde

Nadere informatie

Chirurgie. Algemene informatie over de operatie. Afdeling: Onderwerp:

Chirurgie. Algemene informatie over de operatie. Afdeling: Onderwerp: Afdeling: Onderwerp: Chirurgie Inleiding Deze folder geeft u algemene informatie wanneer u een operatie moet ondergaan. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

1 Inleiding De opname Melden Voorbereiding thuis Wat neemt u mee? Verlies, diefstal of schade Sieraden...

1 Inleiding De opname Melden Voorbereiding thuis Wat neemt u mee? Verlies, diefstal of schade Sieraden... Opnamewijzer Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 De opname... 2 Melden... 2 3 Voorbereiding thuis... 3 Wat neemt u mee?... 3 Verlies, diefstal of schade... 3 Sieraden... 3 4 Het verblijf in ons ziekenhuis...

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 AFDELING P1 U bent of wordt opgenomen op de afdeling P1. In deze folder leest u meer over onze afdeling, hoe wij werken en hoe een dag ongeveer verloopt. De

Nadere informatie

Het tijdstip waarop u verwacht wordt:

Het tijdstip waarop u verwacht wordt: Dagbehandeling 2 Met uw behandelend specialist is afgesproken dat u een onderzoek of kleine ingreep zult ondergaan. U wordt hiervoor opgenomen op de dagbehandeling. Op de afdeling dagbehandeling worden

Nadere informatie

Afdeling Inwendige Geneeskunde

Afdeling Inwendige Geneeskunde Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Inwendige Geneeskunde unit 5 Noord of unit 5 Midden van het Erasmus MC. Deze folder geeft informatie over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Inwendige

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling F

Welkom op verpleegafdeling F Welkom op verpleegafdeling F Welkom U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Zwijndrecht. In de folder vertellen we graag hoe de gang van zaken is op verpleegafdeling F en met welke

Nadere informatie

Afdeling dagbehandeling volwassenen. Algemene informatie. Behandelingen/onderzoeken

Afdeling dagbehandeling volwassenen. Algemene informatie. Behandelingen/onderzoeken Afdeling dagbehandeling volwassenen Algemene informatie Behandelingen/onderzoeken Opname In overleg met uw specialist is besloten dat u wordt opgenomen op de afdeling dagbehandeling volwassenen. Van de

Nadere informatie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie U komt te liggen op de afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie. In deze folder vindt u informatie over het verblijf op deze afdeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Inleiding Welkom op de afdeling urologie. Voor een prettig verblijf informeren wij u in deze folder over de gang van zaken op de afdeling.

Inleiding Welkom op de afdeling urologie. Voor een prettig verblijf informeren wij u in deze folder over de gang van zaken op de afdeling. Urologie Afdelingsinformatie Algemene informatie Inleiding Welkom op de afdeling urologie. Voor een prettig verblijf informeren wij u in deze folder over de gang van zaken op de afdeling. Wanneer wordt

Nadere informatie

WELKOM OP DE AFDELING ORTHOPEDIE, KEEL-, NEUS- & OORHEELKUNDE, KAAKCHIRURGIE, PLASTISCHE CHIRURGIE EN ANESTHESIE

WELKOM OP DE AFDELING ORTHOPEDIE, KEEL-, NEUS- & OORHEELKUNDE, KAAKCHIRURGIE, PLASTISCHE CHIRURGIE EN ANESTHESIE WELKOM OP DE AFDELING ORTHOPEDIE, KEEL-, NEUS- & OORHEELKUNDE, KAAKCHIRURGIE, PLASTISCHE CHIRURGIE EN ANESTHESIE 623 Inleiding Tijdens een ziekenhuisopname komt er veel op u af. Deze folder is samengesteld

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0458 Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op de palliatieve

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 4-Noord. www.nwz.nl

Welkom op verpleegafdeling 4-Noord. www.nwz.nl Welkom op verpleegafdeling 4-Noord www.nwz.nl Inhoud Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 4 Elke dienst een vast gezicht 4 Wat mag u van ons verwachten

Nadere informatie

WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN

WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN 628 Inleiding Deze folder is bestemd voor patiënten die worden opgenomen worden op de afdeling Longziekten van het Sint Franciscus Gasthuis. Voor de meeste mensen is een

Nadere informatie

Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies

Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Interne Geneeskunde Oncologie Inleiding U bent door uw behandelend arts doorverwezen naar het Dagcentrum van het Universitair Medisch

Nadere informatie

Verpleegafdeling Heelkunde. Informatie verpleegafdeling Heelkunde

Verpleegafdeling Heelkunde. Informatie verpleegafdeling Heelkunde Verpleegafdeling Heelkunde Informatie verpleegafdeling Heelkunde Informatie afdeling Heelkunde Van harte welkom op de verpleegafdeling Heelkunde. In deze folder vindt u informatie over onze afdeling. Als

Nadere informatie

Welkom op afdeling B44 Chirurgie, plastische chirurgie en urologie

Welkom op afdeling B44 Chirurgie, plastische chirurgie en urologie Welkom op afdeling B44 Chirurgie, plastische chirurgie en urologie 2 Uw verblijf op afdeling B44 Alle medewerkers van de afdeling helpen u om uw opname zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Zij zullen

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda 1. Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Als u binnenkort wordt u opgenomen op de klinische afdeling van Revant Revalidatiecentrum Breda dan is deze folder voor u en uw familieleden

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hopen dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0220 Welkom op verpleegafdeling B3 U bent opgenomen in het

Nadere informatie

Spoedopname op verpleegafdeling Orthopedie

Spoedopname op verpleegafdeling Orthopedie Spoedopname op verpleegafdeling Orthopedie U bent, bijvoorbeeld na een ongeval, met spoed opgenomen in het Radboudumc en binnengekomen of gebracht via de Spoedeisende Hulp. Een onverwachte opname betekent

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

informatie over verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

informatie over verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie informatie over verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Binnenkort wordt u opgenomen op de verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Nadere informatie

Verpleegafdeling Cardiologie. locatie Utrecht Oudenrijn

Verpleegafdeling Cardiologie. locatie Utrecht Oudenrijn Verpleegafdeling Cardiologie locatie Utrecht Oudenrijn Verpleegafdeling Cardiologie locatie Utrecht Oudenrijn Wij heten u welkom op de afdeling Cardiologie van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht

Nadere informatie

Interne Geneeskunde. Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten.

Interne Geneeskunde. Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten. Interne Geneeskunde Afdelingsinformatie Algemene Informatie Interne Geneeskunde Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten. Met veel enthousiasme en professionele kennis staan wij voor iedereen

Nadere informatie

Opname bij Chirurgie

Opname bij Chirurgie Opname bij Chirurgie Inhoudsopgave Waar vind ik de verpleegafdelingen Chirurgie?...3 De planning van mijn opname en operatie...3 1. Vóór de opname...3 1.1 Pre-operatief onderzoek en intakegesprekken...3

Nadere informatie

Acute Opname Afdeling

Acute Opname Afdeling AOA Acute Opname Afdeling In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de Acute Opname Afdeling. Mocht u na het lezen van de folder nog vragen hebben, stel ze dan gerust. De afdeling Op

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

Neurologie/Neurochirurgie. Verpleegafdeling Neurologie/ Neurochirurgie

Neurologie/Neurochirurgie. Verpleegafdeling Neurologie/ Neurochirurgie Neurologie/Neurochirurgie Verpleegafdeling Neurologie/ Neurochirurgie Verpleegafdeling Neurologie/ Neurochirurgie Welkom op de afdeling Neurologie/Neurochirurgie van het St. Antonius Ziekenhuis. In deze

Nadere informatie

Afdeling Chirurgie/Oncologie

Afdeling Chirurgie/Oncologie Afdeling Chirurgie/Oncologie U bent opgenomen op afdeling chirurgie/oncologie. In deze folder kunt u informatie vinden over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Afdeling chirurgie/oncologie telt

Nadere informatie

Afdeling E Kraam/gynaecologie

Afdeling E Kraam/gynaecologie U bent opgenomen op afdeling E, kraam/gynaecologie, van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling E maakt deel uit van het Centrum voor verloskunde en gynaecologie. In deze brochure treft u informatie

Nadere informatie

Afdelingsfolder 1A. Gynaecologie en Verloskunde

Afdelingsfolder 1A. Gynaecologie en Verloskunde Afdelingsfolder 1A Gynaecologie en Verloskunde Inhoudsopgave Inleiding... 1 Afdeling 1A... 1 Medewerkers van de afdeling... 1 Artsen... 2 Verloskundigen... 2 Afdelingshoofd... 2 Verpleegkundigen... 2 Informatie

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen op de afdeling Longgeneeskunde. Wij doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Met deze folder

Nadere informatie

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Interne Geneeskunde Oncologie U bent door uw behandelend arts doorverwezen naar het Dagcentrum van

Nadere informatie

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E Afdeling Short Stay algemene informatie P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E 2 Inleiding Binnenkort komt u voor een kortdurende opname naar de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. In deze brochure

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Voor of tijdens deze opname heeft u

Nadere informatie

Het tijdstip waarop u verwacht wordt:

Het tijdstip waarop u verwacht wordt: Dagbehandeling 2 Met uw behandelend specialist is afgesproken dat u een onderzoek of kleine ingreep zult ondergaan. U wordt hiervoor opgenomen op de dagbehandeling. Op de afdeling dagbehandeling worden

Nadere informatie

Opname. Goed voorbereid naar het ziekenhuis. mca.nl

Opname. Goed voorbereid naar het ziekenhuis. mca.nl Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis mca.nl Opname Binnenkort wordt u opgenomen. In deze folder vindt u belangrijke informatie zodat u zich goed kunt voorbereiden op de opname. Welke afdeling regelt

Nadere informatie

Afdeling 5A Geriatrie

Afdeling 5A Geriatrie Afdeling 5A Geriatrie 5A team 3 alle aandacht Welkom op de verpleegafdeling Geriatrie Afdeling 5A U bent opgenomen of wordt binnenkort opgenomen op de verpleegafdeling geriatrie van het Westfriesgasthuis.

Nadere informatie

Afdeling Longziekten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Afdeling Longziekten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Afdeling Longziekten U bent opgenomen op de afdeling Longziekten in Rijnstate Arnhem. In deze folder vindt u informatie over de afdeling. Ook stellen wij de medewerkers voor, die bij uw behandeling betrokken

Nadere informatie

Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost

Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost Inhoud 1. Informatie over de opname en de operatie 3 1.1 Voorbereiding thuis. Wat verwachten wij van u? 3 1.2 Gesprekken voor uw operatie 4 1.3 Hoe geeft u veranderingen

Nadere informatie

AFDELING TRAUMATOLOGIE EN UROLOGIE

AFDELING TRAUMATOLOGIE EN UROLOGIE AFDELING TRAUMATOLOGIE EN UROLOGIE 1034 Inleiding Een ziekenhuisopname is over het algemeen een ingrijpende gebeurtenis, waar in korte tijd veel op u afkomt. Met behulp van deze afdelingsfolder hopen wij

Nadere informatie

Afdeling dagverpleging Chirurgie

Afdeling dagverpleging Chirurgie Afdeling dagverpleging Chirurgie Binnenkort wordt u verwacht op de Dagbehandeling. In deze folder leggen wij uit wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de behandeling. Algemene informatie Dagbehandeling

Nadere informatie

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Welkom op de afdeling Interne Geneeskunde van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht Oudenrijn. De afdeling bestaat uit vier

Nadere informatie

Kinderafdeling. Kinderafdeling

Kinderafdeling. Kinderafdeling Algemeen Deze folder bevat informatie over de kinderafdeling van het Diaconessenhuis. Hier worden kinderen opgenomen tussen de 0 en 12 jaar. U vindt de kinderafdeling op de vierde etage van het ziekenhuis:

Nadere informatie

Thoraxcentrum. Welkom op afdeling C2 Cardiothoracale chirurgie

Thoraxcentrum. Welkom op afdeling C2 Cardiothoracale chirurgie Thoraxcentrum Welkom op afdeling C2 Cardiothoracale chirurgie Thoraxcentrum Welkom op afdeling C2, één van de verpleegafdelingen Cardiothoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie

Nadere informatie

Longgeneeskunde en Oncologie

Longgeneeskunde en Oncologie Longgeneeskunde en Oncologie U bent opgenomen op afdeling Longgeneeskunde en Oncologie van Gelre ziekenhuizen Zutphen. Opgenomen worden in een ziekenhuis is niet prettig. U komt niet alleen in een andere

Nadere informatie

Afdeling B Longziekten

Afdeling B Longziekten U bent opgenomen op afdeling B van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling B maakt deel uit van het Centrum voor longziekten. Deze folder brengt u op de hoogte van de gang van zaken op de afdeling,

Nadere informatie

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten Afdeling B6 In deze brochure vindt u informatie over de gang van zaken op afdeling B6 van Gelre Apeldoorn. Op deze afdeling worden patiënten verpleegd voor traumatologie, vaatchirurgie, urologie, gynaecologie,

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hope dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling A2

Welkom op verpleegafdeling A2 Welkom op verpleegafdeling A2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling A2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

Afdeling Longziekten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Afdeling Longziekten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Afdeling Longziekten U bent opgenomen op de afdeling Longziekten in Rijnstate Arnhem. In deze folder vindt u informatie over de afdeling. Ook stellen wij de medewerkers voor, die bij uw behandeling betrokken

Nadere informatie