4 en 5 mei BZK Gemeenteraadsverkiezingen BZK Burgerservicenummer BZK Voorlichting bij rampen Financiën Automatische Voorlopige Teruggaaf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4 en 5 mei BZK Gemeenteraadsverkiezingen BZK Burgerservicenummer BZK Voorlichting bij rampen Financiën Automatische Voorlopige Teruggaaf"

Transcriptie

1 AZ 4 en 5 mei Ieder jaar wordt aandacht besteed aan de (doden)herdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei. Deze massamediale campagne is de drager van verschillende (lokale en regionale) communicatieactiviteiten, die door derden worden ingevuld. De activiteiten, waar de Postbus 51-spot deel van uitmaakt, worden in nauwe samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en een aantal ministeries uitgevoerd. Het thema voor 2006 wordt in de komende maanden bepaald. Op basis daarvan zal de Postbus 51-campagne worden ingevuld. BZK Gemeenteraadsverkiezingen Op 7 maart 2006 vinden Gemeenteraadsverkiezingen plaats. De campagne informeert de stemgerechtigden hierover en beoogt de opkomst bevorderen. Deze campagne maakt deel uit van de koepelcampagne Verkiezingen. U komt toch ook? die onder andere ook voor de deelcampagnes voor de verkiezingen van Tweede Kamer en Provinciale Staten wordt gevoerd. BZK Burgerservicenummer Het SoFi-nummer gaat Burgerservicenummer (BSN) heten. Dit nummer wordt voortaan gebruikt in alle contacten tussen overheid en burger. BZK Voorlichting bij rampen In deze campagne wordt aandacht besteed aan drie onderwerpen. Allereerst wordt het maandelijks luide proefalarm aangekondigd (op de eerste maandag van de maand). De campagne moet het algemeen publiek ook bewust maken van de veiligheidsrisico s in de samenleving. Daarover vindt onder andere afstemming plaats met Justitie (het NCTB). Tot slot wijst deze campagne het algemeen publiek erop welke handelingen moeten worden verricht in specifieke (nood)situaties. Financiën Automatische Voorlopige Teruggaaf Jaarlijks komen circa 2,6 miljoen mensen in aanmerking voor Voorlopige Teruggaaf (VT). Het gaat niet alleen om de hypotheekrente, maar ook om andere aftrekposten en heffingskortingen. Belastingplichtigen hoeven sinds 2004 niet meer zelf hun VT-formulier in te vullen, maar alleen nog maar de door de Belastingdienst ingevulde gegevens te controleren. Mensen die niet aangifteplichtig zijn, hebben vaak recht op heffingskortingen maar zijn daar meestal niet van op de hoogte. Deze campagne attendeert zowel de huidige VTontvangers erop dat ze de gegevens (tijdig) moeten controleren en wijst de groep potentiële VT-ontvangers op deze mogelijkheid.

2 Financiën Controlethema Inkomstenbelasting De Belastingdienst controleert jaarlijks de inkomstenbelasting op een bepaald thema. Belastingplichtigen worden daarover onder andere via deze Postbus 51- campagne geïnformeerd. Daarmee laat de Belastingdienst bovendien zien dat de fiscale regels worden nageleefd. Momenteel wordt bekeken welk thema in 2006 in aanmerking komt voor extra controle. Het controlethema wordt overigens alleen massamediaal gecommuniceerd als de doelgroep groot genoeg is. Vorig jaar attendeerde de Belastingdienst op het thema lijfrente uitkering, maar dat was een te kleine doelgroep voor Postbus 51. Financiën Digitale aangifte Inkomstenbelasting Jaarlijks doen zes miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst wil met deze campagne belastingplichtigen attenderen op de voordelen van aangifte doen via internet. Het is eenvoudiger en sneller dan andere manieren en verkleint bovendien de kans op het maken van fouten. Daar heeft iedereen belang bij. De campagne wijst er verder op dat de aangifte inkomstenbelasting voor 1 april binnen moet zijn en dat de Belastingdienst daarop controleert. Financiën Toeslagen Voor aanvragen voor of informatie over de huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag kunnen mensen per 1 januari 2006 bij de Belastingdienst (loket Toeslagen) terecht. Over deze wijzigingen wordt in 2005 al campagne gevoerd. In 2006 worden toeslagontvangers daar impliciet op gewezen, maar heeft de Belastingdienst gedurende het jaar vooral de volgende drie boodschappen voor deze groep: 1. Geef wijzigingen in uw (persoonlijke) situatie zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst, want dit kan gevolgen hebben voor hoogte van uw toeslag; 2. In juni vindt de jaarlijkse huurverhoging plaats. Ontvangers van huurtoeslag krijgen dan automatisch een aangepaste voorschotbeschikking. Dit betekent dat er een hoger of lager bedrag aan huurtoeslag wordt uitbetaald. 3. In november ontvangen alle toeslagontvangers een voorschotbeschikking voor Ze moeten deze gegevens controleren. Deze campagne attendeert ook de mensen die mogelijk recht hebben op een toeslag. Justitie/BZK Nederland veilig De campagne 'Nederland veilig' laat zien wat de overheid doet om Nederland veiliger te maken en wijst burgers op het belang om hieraan een eigen bijdrage te leveren. Deze Postbus 51-campagne maakt deel uit van een meerjarenstrategie. De thema's worden gekozen op grond van de concrete handelingsperspectieven die ze aanreiken aan burgers, tegen de achtergrond van het creëren van een veiliger Nederland. Over de thema's voor 2006 vindt nog overleg plaats met de betrokken partijen.

3 Justitie Terrorismebestrijding De dreiging van terrorisme is actueel. Na aanslagen ver weg is ook Europa in 2004 en 2005 getroffen door terroristische aanslagen. Een mogelijke insteek voor de campagne is een oproep om alert te zijn en verdachte zaken te melden. Ook moet de kennis van burgers worden verhoogd over wat ze zelf kunnen doen (preventief én in geval van een aanslag) om de eigen veiligheid te vergroten. Tot slot kan de overheid met deze campagne laten zien wat ze zelf doet om terrorisme te bestrijden. V&W Daar kun je mee thuiskomen: Fietsverlichting Per 1 januari 2007 is het verplicht om (naast goed werkende verlichting en achter- en zijreflectie) een witte voorreflector op de fiets te hebben. Dit geldt ook voor brom- en snorfietsen. Met de gelijktijdige inzet van massamediale voorlichting (landelijk én regionaal) en gericht politietoezicht moet het gebruik van fietsverlichting verder worden bevorderd en daarmee het aantal fietsongevallen gereduceerd. Er wordt een mix van instrumenten ingezet waarbij communicatie en handhaving nadrukkelijk zijn gekoppeld. V&W Daar kun je mee thuiskomen: Verkeersregels Steeds meer Nederlanders ergeren zich in toenemende mate aan agressief rijgedrag. Het gaat niet alleen om onvoldoende afstand houden (bumperkleven), maar ook om: geen voorrang verlenen, onnodig links rijden, te hard rijden en geen richting aangeven. De verkeerscode wordt doorbroken omdat verkeersregels (ook de ongeschreven regels) op grote schaal niet worden nageleefd. Deze campagne vraagt daarom aandacht voor normaal verkeersgedrag. Minder agressie op de weg leidt tot meer verkeersveiligheid en minder verkeersslachtoffers. V&W Daar kun je mee thuiskomen: Bob Het gebruik van alcohol in het verkeer leidt nog steeds tot doden, gewonden en tot andere schade. Bij een op de vijf dodelijke verkeersslachtoffers is alcohol in het spel. De kern van de campagne is het vooraf maken van afspraken over wie nuchter naar huis rijdt na een borrel, feestje of avond uit. Die persoon heet voor de gelegenheid Bob. De Bob-campagne is eind 2001 gestart en daarin wordt samengewerkt met partijen als de horeca- en alcoholbranche, politie en regionale en lokale overheden. In de campagne wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe regelgeving. Voor automobilisten die minder dan vijf jaar hun rijbewijs hebben, gaat het toegestane alcoholpercentage namelijk per 1 januari 2006 omlaag van 0,5 naar 0,2. V&W Daar kun je mee thuiskomen: Gordels om Het dragen van autogordels (zowel voorin als achterin) is de afgelopen jaren toegenomen. Voorin draagt nog maar tien procent geen gordel en achterin is dat nog circa dertig procent. Vooral bij jongeren valt nog effect te behalen. Het algemeen publiek is zich er nog onvoldoende van bewust dat autogordels binnen de bebouwde kom net zo hard nodig zijn als buiten de bebouwde kom.

4 V&W Nederland leeft met water Deze vijfjarencampagne maakt de bevolking bekend met de gevolgen van het nieuwe waterbeleid. In de eerste jaren was de campagne met name gericht op het agenderen van het probleem. Afgelopen jaar heeft de campagne laten zien dat iedereen zelf in het dagelijkse leven te maken kan krijgen met de genomen of geplande maatregelen. Deze lijn wordt in 2006 voortgezet. Daarnaast wordt een beroep op de mensen gedaan om zelf een bijdrage te leveren waardoor (de schade van) wateroverlast zoveel mogelijk wordt beperkt. Deze massamediale campagne dient tevens als kapstok voor communicatieactiviteiten van provincies, gemeenten en waterschappen. VWS Roken? Niet waar de kleine bij is. Ouders kunnen in belangrijke mate voorkomen dat hun kinderen aan tabaksrook worden blootgesteld. Ze zijn zich vaak onvoldoende bewust van de schadelijke effecten daarvan, zoals een verdubbeling van de kans op wiegendood en een grotere kans op luchtweginfecties. Deze campagne wijst ouders en hun sociale omgeving op het belang om niet in het bijzijn van kinderen te roken. Het ministerie werkt samen met de Stichting Volksgezondheid en Roken (STIVORO). VWS Zorgverzekeringswet Op 1 januari 2006 wordt de zorgverzekering ingevoerd. Daarmee komt het verschil tussen de particuliere ziektekosten- en de ziekenfondsverzekering te vervallen. Over de invoering van de Zorgverzekeringswet en de Wet op de Zorgtoeslag wordt al in 2005 campagne gevoerd. Omdat de invoering van deze wetten belangrijke veranderingen voor de burger met zich meebrengt, wordt de campagne in 2006 voortgezet. VWS Vrij veilig Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) waaronder HIV is de afgelopen jaren gestegen. SOA zijn infectieziekten en kunnen ernstige gezondheidsschade aanrichten. Bij onvoldoende inspanningen om SOA te bestrijden, bestaat het risico dat de verspreiding steeds verder gaat (onder meer doordat SOA ongemerkt opgelopen en weer doorgegeven kunnen worden). De Vrij Veilig-campagne, die deel uitmaakt van een meerjarenplan, moet veilig vrijgedrag bevorderen (nadruk op condoomgebruik) waardoor het aantal nieuwe infecties wordt teruggedrongen. De campagne richt zich vooral op jongeren en jong-volwassenen. Het ministerie werkt samen met Soa Aids Nederland. VWS FLASH: actieve leefstijl Dagelijks bewegen heeft een positief effect op het voorkomen van verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking beweegt echter onvoldoende. Onder de naam FLASH! (Fietsen, Lopen, Actiemomenten, Sporten, Huishoudelijke activiteiten) stimuleert deze campagne gezond gedrag en laat zien hoe een half uur per dag (matig intensief) bewegen (minimaal vijf dagen per week) op

5 natuurlijke wijze in het dagelijkse leven is in te passen. Het ministerie werkt samen met het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en zet hiermee de campagne van 2004 en 2005 voort. Naast de massamediale uitingen voor het algemeen publiek richt de campagne zich elk half jaar op een specifieke doelgroep. In 2006 zijn dat ouderen (55+) en mensen met een chronische aandoening. VROM Roetfilter De luchtkwaliteit in Nederland is een groot maatschappelijk en gezondheidsprobleem. Vuile lucht bedreigt de gezondheid van de burgers (er sterven zelfs jaarlijks vele Nederlanders aan de gevolgen hiervan). Dit heeft dan ook gevolgen voor waar men wel en niet kan wonen (en bouwen) Het kabinet pakt het probleem van een slechte luchtkwaliteit serieus aan en heeft voor maatregelen om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren, extra geld uitgetrokken (ruim 400 miljoen). Eén van die maatregelen is de stimuleringsmaatregel voor roetfilters op dieselvoertuigen. Een roetfilter draagt aanzienlijk bij aan het terugdringen van luchtverontreiniging door het verkeer. Daardoor kunnen levens worden gespaard. Wie een roetfilter in zijn bestaande personen- of bestelauto laat bouwen, krijgt subsidie. Voor nieuwe auto s bestaat deze subsidie reeds. VROM Het nieuwe huren Het nieuwe huurbeleid moet eraan bijdragen dat de huurmarkt meer markt wordt. Daartoe moeten er meer betaalbare huurwoningen beschikbaar komen en moet de verhouding tussen prijs en kwaliteit van huurwoningen verbeteren. De veranderingen in het huurbeleid worden de komende jaren geleidelijk ingevoerd. Per 1 juli 2006 krijgen verhuurders de mogelijkheid om de huren te verhogen, mits zij meer in de woningen investeren en extra woningen bouwen. Deze campagne informeert huurders over de mogelijke gevolgen van het nieuwe huurbeleid.

6 Achtergrondinformatie Onder een massamediale voorlichtingscampagne wordt verstaan: een communicatieproject, dat gebruik maakt van massamedia (tv, radio en/of een combinatie van middelen met landelijk bereik), dat (mede) namens de rijksoverheid wordt gevoerd of (gedeeltelijk) wordt gefinancierd door de rijksoverheid. Er is een onderscheid te maken tussen campagnes die gebruik maken van Postbus 51-zendtijd en -middelen en de campagnes die hier géén gebruik van maken. Vanwege mijn verantwoordelijkheid als zendgemachtigde van de rijksoverheid voor Postbus 51, worden alleen de campagnes die Postbus 51-middelen inzetten aangemeld via deze brief. Campagnes die geen gebruik maken van Postbus 51 dienen door de ministeries rechtstreeks via begrotingsstukken of beleidsnota's aan de Tweede Kamer te worden gemeld. De interdepartementale commissie Publiekscommunicatie en Informatie heeft de Postbus 51-aanmeldingen voor 2006 getoetst en een advies aan de Rijksvoorlichtingsdienst opgesteld. Op basis daarvan is een besluit genomen. Bij de toetsing zijn de volgende criteria gehanteerd: - is het onderwerp van de campagne onderdeel van kabinetsbeleid of regeerakkoord? - dient de campagne een algemeen maatschappelijk belang of is er een maatschappelijk risico als de campagne niet wordt gevoerd? - gaat de campagne over beleid dat op het moment dat de campagne start door het parlement is aanvaard? - werving mag geen doel zijn van de campagne. - imagoverbetering van een institutie/organisatie (corporate communicatie) mag niet het primaire doel van de campagne zijn. - is de informatie relevant voor de burger? - is het algemeen Nederlands publiek de doelgroep? - biedt de campagne een handelingsperspectief? Tot slot wordt een eindafweging gemaakt en de beschikbare zendtijd verdeeld. De prioritering gebeurt op basis van de criteria: - Is het campagneonderwerp een prioriteit van het kabinetsbeleid en/of regeerakkoord? - Is er een evenwichtige weergave van het regeringsbeleid (spreiding campagneonderwerpen)?

bzk Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 13 september 2004

bzk Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 13 september 2004 bzk0400560 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 13 september 2004 Hierbij zend ik u het overzicht van voorgenomen massamediale voorlichtingscampagnes die in 2005 gebruik

Nadere informatie

Postadres Aan de voorzitter van de Tweede Kamer 2500 EA Den Haag der Staten-Generaal

Postadres Aan de voorzitter van de Tweede Kamer 2500 EA Den Haag der Staten-Generaal Postadres Postbus 20001 Aan de voorzitter van de Tweede Kamer 2500 EA Den Haag der Staten-Generaal Bezoekadres Postbus 20018 Binnenhof 19, Den Haag 2500 EA DEN HAAG Datum Kenmerk Onderwerp 18 september

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 30 800 III Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA DEN HAAG. Den Haag, 21 september 2010 Betreft RTV campagnes 2011

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA DEN HAAG. Den Haag, 21 september 2010 Betreft RTV campagnes 2011 > Retouradres Postbus 20001 2500 EA Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Minister President Binnenhof 19 2513 AA Den Haag Postbus 20001 2500

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 123 III Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 000 III Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 400 III Vaststelling van de begrotingsstaten van het ministerie van Algemene Zaken (IIIA) en van het Kabinet der Koningin (IIIB) en de Commissie

Nadere informatie

Postbus 51- en overheidscampagnes voeren

Postbus 51- en overheidscampagnes voeren Postbus 51- en overheidscampagnes voeren 1 Inleiding... 3 Taakgebied Campagnes... 3 Overheidscampagnes per thema... 3 Aanmelden bij GCB... 5 Aanmelding en toetsing... 5 Toetsingsprocedure en selectie...

Nadere informatie

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen!

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! Zorgtoeslag 2006 Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 Zorgtoeslag aanvragen Ontvangen en wijzigen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 1... Zorgtoeslag

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld!

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Zorgtoeslag aanvragen Zorgtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen

Nadere informatie

Belastingaangifte over 2010. Nibud, maart 2011

Belastingaangifte over 2010. Nibud, maart 2011 Belasting over 2010 Nibud, maart 2011 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aangifte doen... 4 3. Maandelijkse belastingteruggaaf... 5 4. Belastingteruggaaf over het afgelopen jaar... 6 5. Geld betalen... 7 6. Wijzigingen

Nadere informatie

Bestrijding ongezonde leefstijl hard nodig om forse stijging diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen te voorkomen.

Bestrijding ongezonde leefstijl hard nodig om forse stijging diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen te voorkomen. Amersfoort, Bussum, Den Haag, 5 april 2007 Bestrijding ongezonde leefstijl hard nodig om forse stijging diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen te voorkomen. Oproep aan de leden van de vaste commissie

Nadere informatie

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! Kinderopvangtoeslag 2007 Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven

Nadere informatie

De voorlichtingscampagne van de overheid

De voorlichtingscampagne van de overheid De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag Onderwerp Bijlage(n) Uw brief Voorlichting Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Het succes van samenwerking in de BOB-campagne BOB, the making of

Het succes van samenwerking in de BOB-campagne BOB, the making of Het succes van samenwerking in de BOB-campagne BOB, the making of Samenvatting De BOB-campagne wordt al sinds 2001 jaarlijks gevoerd. Succesfactoren van deze campagne zijn de brede publiek-private samenwerking,

Nadere informatie

Verzoek voor kwijtschelding van belastingen

Verzoek voor kwijtschelding van belastingen Verzoek voor kwijtschelding van belastingen Bij correspondentie of telefonisch contact dient u het subject- en aanslagbiljetnummer te vermelden. Gegevens aanvrager Achternaam Voorletters Man Vrouw Adres

Nadere informatie

Q1 Bent u gepensioneerd?

Q1 Bent u gepensioneerd? Q1 Bent u gepensioneerd? Beantwoord: 1.824 Overgeslagen: 28 Ja Nee Ja Nee 93,04% 1.697 6,96% 127 Totaal 1.824 1 / 20 Q2 Maakt u zich zorgen om uw financiële situatie? Beantwoord: 1.709 Overgeslagen: 143

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 066 Belastingdienst Nr. 28 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 5

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering Zorgtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering 2 Zorgtoeslag Krijgt u zorgtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de zorgtoeslag op een rij. De zorgtoeslag

Nadere informatie

Samenvatting Jaarevaluatie campagnes Rijksoverheid 2016

Samenvatting Jaarevaluatie campagnes Rijksoverheid 2016 Buitenhof 34 2513 AH Den Haag Postbus 20001 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl 3931161 Samenvatting Jaarevaluatie campagnes Rijksoverheid 2016 In de Jaarevaluatie wordt verantwoording afgelegd aan de

Nadere informatie

BEWEGEN IN NEDERLAND 2000-2010

BEWEGEN IN NEDERLAND 2000-2010 R E S U LTAT E N T N O - M O N I TO R B E W EG E N E N G E ZO N D H E I D BEWEGEN IN NEDERLAND 2000-2010 Sinds 2000 meet de TNO-Monitor Bewegen en Gezondheid trends in het beweeggedrag van de Nederlandse

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 300 IXB Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 2006 Nr. 28 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN

Nadere informatie

Algemene tegemoetkoming

Algemene tegemoetkoming INFORMATIE 2010 Algemene tegemoetkoming Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) CAK Sinds 2009 voert het CAK een aantal taken binnen de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016 Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016 Gemeente Krimpen aan den IJssel Met dit formulier kunt u kwijtschelding aanvragen van afvalstoffenheffing en/of onroerende zaakbelastingen en/of rioolheffing

Nadere informatie

Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen Toelichting Met dit formulier kunt u kwijtschelding vragen van aanslagen GEMEENTELIJKE BELASTINGEN. Kwijtschelding is mogelijk voor (een deel van):

Nadere informatie

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld!

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! Huurtoeslag 2007 Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 4 Huurtoeslag aanvragen Huurtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen we t niet maken. Wel

Nadere informatie

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen Verkeersveilige Week Bijwonen controle - PZ Het Houtsche Maandag 20 februari 2017 Geachte burgemeesters Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche Beste aanwezigen van de pers Ik ben verheugd

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting (student)

Checklist aangifte inkomstenbelasting (student) Checklist aangifte inkomstenbelasting (student) Voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Wij hebben een checklist voor u opgesteld zodat u aan de

Nadere informatie

Alle belastingbetalers

Alle belastingbetalers Alle belastingbetalers Prinsjesdag 2018 Belastingplannen 2019 en meer nieuwe wetgeving 1 Inhoudsopgave Alle belastingbetalers... 3 Stapsgewijs naar twee tariefschijven... 3 Verruiming heffingskortingen...

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 augustus 2016 Beantwoording Kamervragen 2016Z12883

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 augustus 2016 Beantwoording Kamervragen 2016Z12883 > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

2. Partnergegevens Heeft u een partner? Vul dan hieronder haar/zijn gegevens ook in. Zo niet, ga dan verder met onderdeel 3.

2. Partnergegevens Heeft u een partner? Vul dan hieronder haar/zijn gegevens ook in. Zo niet, ga dan verder met onderdeel 3. Aanmelding 1. Uw gegevens Burgerservicenummer: Geboortedatum: Geboorteplaats: Legitimatiebewijs: Documentnummer: Identiteitskaart Paspoort Rijbewijs Vreemdelingendocument Geldig tot: Voeg een kopie van

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding Gemeente Ede Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014 voor ondernemers Door dit formulier in te vullen verzoekt u de gemeente Ede om in aanmerking te mogen komen voor kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Bewegen in Nederland 2000-2010

Bewegen in Nederland 2000-2010 R e s u ltaten tno - M on i tor B ewegen en G ezond h e i d Bewegen in Nederland 2000-2010 Sinds 2000 meet de TNO-Monitor Bewegen en Gezondheid trends in het beweeggedrag van de Nederlandse bevolking om

Nadere informatie

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindertoeslag 2008 Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindertoeslag De kindertoeslag is een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud

Nadere informatie

Lesbrief Iedereen betaalt belasting

Lesbrief Iedereen betaalt belasting Lesbrief Iedereen betaalt belasting inleiding Iedereen betaalt belasting» waar komt het geld vandaan?» waar gaat het geld naar toe?» nederland, europa en de wereld» Iedereen betaalt belasting 1 Iedereen

Nadere informatie

Verzoek om kwijtschelding gemeentelijke belastingen. 1. Naam Geboortedatum. Postcode en woonplaats. BSN nummer..

Verzoek om kwijtschelding gemeentelijke belastingen. 1. Naam Geboortedatum. Postcode en woonplaats. BSN nummer.. Gemeente Lisse Verzoek om kwijtschelding gemeentelijke belastingen 1. Naam Geboortedatum. Adres Postcode en woonplaats BSN nummer.. Op welk telefoonnummer bent u overdag bereikbaar? Wat is uw e-mail adres?

Nadere informatie

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding Gemeente Ede Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014 Door dit formulier in te vullen vraagt u de gemeente Ede om kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014. Dat kan voor: afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Samenvatting Jaarevaluatie campagnes Rijksoverheid 2017

Samenvatting Jaarevaluatie campagnes Rijksoverheid 2017 Buitenhof 34 2513 AH Den Haag Postbus 20001 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl Samenvatting Jaarevaluatie campagnes Rijksoverheid 2017 De Jaarevaluatie is een verantwoording aan de Tweede Kamer over

Nadere informatie

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindgebonden budget 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Nadere informatie

VERKEERSQUIZZ. Veel plezier ermee!

VERKEERSQUIZZ. Veel plezier ermee! VERKEERSQUIZZ In opdracht van VVN Brabant hebben jongeren van Plattelandsjongeren.nl een quiz over veilig verkeer samengesteld. Tijdens deze quiz stelt een quizmaster de vragen die door de kandidaten in

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Bijlage 1 Maatregelen terugdringen niet-gebruik in de afgelopen periode

Bijlage 1 Maatregelen terugdringen niet-gebruik in de afgelopen periode Bijlage 1 Maatregelen terugdringen niet-gebruik in de afgelopen periode Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft in haar rapport Geld op de plank (2007) het niet-gebruik van verschillende regelingen onderzocht

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ HET AANVRAAG-/INLICHTINGENFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND

TOELICHTING BIJ HET AANVRAAG-/INLICHTINGENFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND CLUSTER KLANT CONTACT CENTRUM Harmen Visserplein 1 Postbus 155 8300 AD Emmeloord Tel.: (0527) 63 39 11 TOELICHTING BIJ HET AANVRAAG-/INLICHTINGENFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND Algemeen U vraagt bijzondere

Nadere informatie

Aanvraagformulier kwijtschelding

Aanvraagformulier kwijtschelding Aanvraagformulier kwijtschelding Met dit formulier kunt u kwijtschelding aanvragen van de gebruikersaanslag Onroerende zaakbelasting voor een niet-woning en/of de Afvalstoffenheffing. Lees voor u gaat

Nadere informatie

videosurveillance minder doden en gewonden

videosurveillance minder doden en gewonden videosurveillance Een groep automobilisten en motorrijders rijdt véél te hard op de Nederlandse wegen. Daar blijft het vaak niet bij. Ze maken zich vaak ook schuldig aan bumperkleven, agressief rijden,

Nadere informatie

Aanvraag Kwijtschelding Gemeentelijke Belastingen

Aanvraag Kwijtschelding Gemeentelijke Belastingen Aanvraag Kwijtschelding Gemeentelijke Belastingen Uw gegevens Voorletter(s) Tussenvoegsel(s) Achternaam Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Gegevens van de aanslagen waarvoor u om kwijtschelding

Nadere informatie

Toelichting op gegevens van de Belastingdienst

Toelichting op gegevens van de Belastingdienst Toelichting op gegevens van de Belastingdienst (Gemeentelijke Sociale Diensten en Sociale Verzekeringsbank) Welke gegevens, voor welke taak? Medewerkers van de Gemeentelijke Sociale Diensten (GSD) en de

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 22 894 Preventiebeleid voor de volksgezondheid Nr. 114 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Buitengewone uitgaven en toeslagen

Buitengewone uitgaven en toeslagen DD-NR Regelingen en voorzieningen COD 316271 Buitengewone uitgaven en toeslagen bronnen Belastingdienst/Toeslagen, Nieuwsbrief Toeslagen Actueel dd 1322009; wwwtoeslagennl Bijgaande digitale nieuwsbrief

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer RK BS Paus Joannes. Protocol Leerlingenvervoer

Protocol Leerlingenvervoer RK BS Paus Joannes. Protocol Leerlingenvervoer Protocol Leerlingenvervoer 1 Protocol Leerlingenvervoer Dit protocol is van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer van leerlingen van en naar school en naar andere bestemmingen in

Nadere informatie

SAMENVATTING. Speerpunt gordel. Achtergrond en doel perceptieonderzoek

SAMENVATTING. Speerpunt gordel. Achtergrond en doel perceptieonderzoek SAMENVATTING Achtergrond en doel perceptieonderzoek Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) is onderdeel van het Openbaar Ministerie en valt onder het Ministerie van Justitie. Het is het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK 1 Actueel 7 Waar - wanneer Colofon In deze speciale uitgave van onze nieuwsbrief treft u een aantal wijzigingen aan die 1 januari zijn ingegaan. In 2014 veranderen

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier Met dit formulier kunt u kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen en heffingen aanvragen. Lees voor het invullen van het formulier de toelichting op pagina 5 en 6. 1. Gegevens aanvrager Voornamen

Nadere informatie

Verzoekschrift Kwijtschelding plaatselijke belastingen

Verzoekschrift Kwijtschelding plaatselijke belastingen Retour adres: Gemeente Son en Breugel Postbus 8, 5690 AA Son en Breugel Verzoekschrift Kwijtschelding plaatselijke belastingen Uw soonlijke gegevens Naam en voorletters M /V Adres Postcode/woonplaats Geboortedatum

Nadere informatie

> Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

> Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 468 Wet van 13 juli 2002 tot wijziging van de Wet collectieve preventie volksgezondheid Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden,

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Vanaf 2008 betaalt u een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Compensatie eigen risico 2012

Vanaf 2008 betaalt u een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Compensatie eigen risico 2012 Compensatie eigen risico 2012 Vanaf 2008 betaalt u een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Door de regeling Compensatie eigen risico kunt u in

Nadere informatie

WBO: onderzoek naar online leefstijladvies om het risico op dementie te verlagen. Nr. 2018, Den Haag 12 juni Samenvatting

WBO: onderzoek naar online leefstijladvies om het risico op dementie te verlagen. Nr. 2018, Den Haag 12 juni Samenvatting WBO: onderzoek naar online leefstijladvies om het risico op dementie te verlagen Nr. 2018, Den Haag 12 juni 2018 WBO: onderzoek naar online leefstijladvies om het risico op dementie te verlagen pagina

Nadere informatie

31 706 Regeling van een tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten)

31 706 Regeling van een tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten) 31 706 Regeling van een tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten) NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 1

Nadere informatie

Mededeling. Registratienummer Datum 18 juni 2019 Afdeling/Bureau SENB. Onderwerp Ongevallencijfers Flevoland 2018

Mededeling. Registratienummer Datum 18 juni 2019 Afdeling/Bureau SENB. Onderwerp Ongevallencijfers Flevoland 2018 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Ongevallencijfers Flevoland 218 Kern mededeling: Jaarlijks worden in april de ongevallencijfers op landelijke schaal bekend gemaakt. Hierin is ook te zien hoeveel

Nadere informatie

Enkele veel gestelde vragen over Gevolgen concept regeerakkoord voor uitvoering Wet WOZ. Verwachting van het secretariaat van de Waarderingskamer

Enkele veel gestelde vragen over Gevolgen concept regeerakkoord voor uitvoering Wet WOZ. Verwachting van het secretariaat van de Waarderingskamer Enkele veel gestelde vragen over Gevolgen concept regeerakkoord voor uitvoering Wet WOZ Verwachting van het secretariaat van de Waarderingskamer d.d. 5 juli 2002 1. Wat staat er precies in het regeerakkoord

Nadere informatie

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt:

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2007 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

VERZOEK OM KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2015. Voorletter(s) en naam. Adres. Postcode en plaats. Telefoonnummer. Burgerservicenummer

VERZOEK OM KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2015. Voorletter(s) en naam. Adres. Postcode en plaats. Telefoonnummer. Burgerservicenummer DSP 147 VERZOEK OM KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2015 Met dit formulier kunt u kwijtschelding van gemeentelijke belastingen aanvragen. U moet alle vragen die op u van toepassing zijn volledig

Nadere informatie

Informatieavond aangifte 2016

Informatieavond aangifte 2016 Informatieavond aangifte 2016 Introductie belastingaangifte 2016 Henk Kosterink RB Jesse Olde Monnikhof KosterinkZweerink accountants & adviseurs Even voorstellen Henk Kosterink RB - Partner KosterinkZweerink

Nadere informatie

Uw zorgtoeslag wijzigen

Uw zorgtoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulierblad met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Voorwaarden

Nadere informatie

Senioren en de Rijksbegroting voor 2013

Senioren en de Rijksbegroting voor 2013 Senioren en de Rijksbegroting voor 2013 Onderstaand treft u per beleidsthema een overzicht aan van de aangekondigde maatregelen die voor senioren van belang zijn. De nieuw te installeren regering zal een

Nadere informatie

Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016

Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016 Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016 Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016 Werk en inkomen Wettelijk minimumloon en uitkeringsbedragen De bruto bedragen van het wettelijk minimumloon

Nadere informatie

Naam en voorletters: man vrouw Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: E-mailadres: Burgerservicenummer: Geboortedatum:

Naam en voorletters: man vrouw Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: E-mailadres: Burgerservicenummer: Geboortedatum: Verzoekformulier voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2015 Binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet terugzenden aan: Gemeente Lochem, Antwoordnummer 76, 7240 VB Lochem Informatie

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 Uw naam:... Uw Telefoonnummer:..... Bedrijfsnaam:... Uw Emailadres:... Altijd bijvoegen; 0 Voeg de uitnodiging van de Belastingdienst bij. Indien u

Nadere informatie

Mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid

Mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid Samenvatting: Inleiding: In de afgelopen jaren is uw college gerapporteerd over de mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid bestemd voor de gemeente Heusden. Dit gebeurt in het kader

Nadere informatie

Kado Drielse Missionarissen

Kado Drielse Missionarissen 1 mei 2009 Openingstijden en telefoonnummers: Kado Drielse Missionarissen Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Wie bestuurt het land?

Wie bestuurt het land? Wie bestuurt het land? Nederland is een democratie. Een belangrijk kenmerk van een democratie is een parlement. In zo n parlement zitten mensen die door de bevolking zijn gekozen. Zij zitten namens een

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

12 Sportbeleidsstukken

12 Sportbeleidsstukken DC 12 Sportbeleidsstukken 1 Inleiding In dit thema bespreken we het overheidsbeleid ten aanzien van sport. We besteden aandacht aan de sportnota Tijd voor Sport. Het ministerie van VWS heeft in 2011 een

Nadere informatie

De belangrijkste veranderingen in 2015 voor senioren op een rij INKOMEN

De belangrijkste veranderingen in 2015 voor senioren op een rij INKOMEN De belangrijkste veranderingen in 2015 voor senioren op een rij INKOMEN AOW De AOW-leeftijd stijgt verder. Wordt u vóór 1 oktober 2015 65 jaar, dan gaat uw AOW drie maanden na uw 65 e verjaardag in. 65

Nadere informatie

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Verzoek

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Verzoek Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Fontanusplein 1 Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Loket Samenleving telefoonnummer (0341) 359 635 Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Verzoek

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Naam cliënt Voornamen M/V Postcode/woonpl Geb. datum. Gegevens partner Naam Voornamen M/V Geb. datum. nationaliteit

Naam cliënt Voornamen M/V Postcode/woonpl Geb. datum. Gegevens partner Naam Voornamen M/V Geb. datum. nationaliteit Intakeformulier Aanmelding voor : Budgetbeheer Budgetcoaching Naam cliënt Voornamen M/V Postcode/woonpl Geb. datum BSN nummer Geb. plaats Mobiel telefoon Email adres nationaliteit Paspoort/ID Geldig tot

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 32 793 Preventief gezondheidsbeleid Nr. 255 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Collegevoorstel Toelichting:

Collegevoorstel Toelichting: Collegevoorstel Toelichting: In de afgelopen jaren is uw college gerapporteerd over de mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid bestemd voor de gemeente Heusden. Dit gebeurt in het

Nadere informatie

Vraag 1 Wie heeft bij u, het ministerie van Financiën of elders richting de overheid gepleit/gelobbyd voor een fiscaal overgangsrecht?

Vraag 1 Wie heeft bij u, het ministerie van Financiën of elders richting de overheid gepleit/gelobbyd voor een fiscaal overgangsrecht? Antwoorden op vragen gesteld op 22 februari 2019 door de vaste commissie voor Financiën over de brief van de staatssecretaris van Financiën van 4 februari 2019 inzake een fiscaal overgangsrecht in geval

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

VanAnaarBeter Praatpalen (S12)

VanAnaarBeter Praatpalen (S12) Managementsamenvatting campagne-effectonderzoek Managementsamenvatting (1/3) Inleiding Jarenlang waren praatpalen langs de snelweg de manier om hulpdiensten te bereiken bij pech onderweg. Tegenwoordig

Nadere informatie

Aanmeldformulier Findien

Aanmeldformulier Findien Aanmeldformulier Findien 1. Persoonlijke gegevens aanvrager Voornaam Voorletters Achternaam Geslacht Geboortedatum BSN Adres Huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer 1 Telefoonnummer 2 E-mailadres

Nadere informatie

Verzoekformulier 2015

Verzoekformulier 2015 Verzoekformulier 2015 Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Postbus 200 7270 HA BORCULO T 0545-250 250 E info@gemeenteberkelland.nl 1. Gegevens aanvrager Voorletter(s) en naam Adres Postcode en

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER INKOMEN/FINANCIELE VERPLICHTINGEN

AANMELDINGSFORMULIER INKOMEN/FINANCIELE VERPLICHTINGEN 1 Datum aanmelding Naam aanvrager :... Geb. datum BSN (= sofinummer) Rekeningnummer E-mail adres Werkgever Adres Postcode/plaats Telefoonnummer Uitkeringsinstantie Soort uitkering Adres Postcode/plaats

Nadere informatie

Intakeformulier. Aanmelding voor : Beschermingsbewind Inkomensbeheer. Gegevens partner :

Intakeformulier. Aanmelding voor : Beschermingsbewind Inkomensbeheer. Gegevens partner : Intakeformulier Aanmelding voor : Beschermingsbewind Inkomensbeheer Gegevens cliënt : Naam en voornamen Geboortedatum BSN Nummer M / V Contact gegevens : Straat en huisnummer Postcode / woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Toelichting op gegevens van de Belastingdienst, te raadplegen via Suwinet-Inkijk.

Toelichting op gegevens van de Belastingdienst, te raadplegen via Suwinet-Inkijk. Toelichting op gegevens van de Belastingdienst, te raadplegen via Suwinet-Inkijk. Inleiding. Medewerkers van gemeentelijke sociale diensten kunnen vanaf april 2012 via Suwinet-Inkijk gegevens van de Belastingdienst

Nadere informatie

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Voorwaarden Toeslagpartner

Nadere informatie

Bezoekadres Kenmerk Bijlage(n) Samenvatting

Bezoekadres Kenmerk Bijlage(n) Samenvatting > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 22 juni 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 22 juni 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Met deze brief sturen wij u de adviesaanvraag toe met betrekking tot de voorgenomen huurverhoging per 1 juli 2015. Aanvullend het volgende.

Met deze brief sturen wij u de adviesaanvraag toe met betrekking tot de voorgenomen huurverhoging per 1 juli 2015. Aanvullend het volgende. Postbus 140 5360 AC Grave www.mooiland.nl Handelsregister KvK 31036365 NL0034.24.650B01 De heer W. Spenke Pachterwaard 60 6846 ET Arnhem Onderwerp : adviesaanvraag huurverhoging 2015 Contactpersoon : Annelieke

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Op weg met Rijbewijzer

Op weg met Rijbewijzer Op weg met Rijbewijzer Doelgroep Leerlingen van de derde graad. VOET en Gemeenschappelijke stam: 18, 20 Context 1: 13,14 Lesthema Veilig verkeersgedrag steunt op een goede kennis van de verkeersregels

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Dit formulier moet u binnen twee maanden na dagtekening van de belastingaanslagen indienen bij de gemeente. Lees voordat u dit formulier invult de toelichting

Nadere informatie