Notulen ALV 1 dit jaar en ALV 3 afgelopen dit jaar. Notulen wissel ALV zullen in de pauze nog uitgedeeld worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen ALV 1 dit jaar en ALV 3 afgelopen dit jaar. Notulen wissel ALV zullen in de pauze nog uitgedeeld worden."

Transcriptie

1 Notulen ALV Aanwezigen: Ad vd Veer, Melvin Kaats, Caroline Beck, Anne Postma, Klaas Toemen, TImme Hovinga, Mitra Smit, Carlo den Dekker, Marijn GOemans, Leroh Huikeshoven, Sander van Welsem, Steven Burger, Michele de Reus, Joost van Leeuwen, Peter Blesgraaf, Steffen de Jong, Jaap Gerritsen, Nina van Leeuwaarden. Zoe Martial tijdens het Onderwijs deel. Marijn gemachtigd door Mischa, Fleur gemachtigd door Tommie Opening uur Notulen ALV 1 dit jaar en ALV 3 afgelopen dit jaar. Notulen wissel ALV zullen in de pauze nog uitgedeeld worden. Algemeen secretarieel deel Onze bus is kapot gegaan. Gevolgd door een blubberig commissieuitje. Daarna het eerstejaarsfeest. Dit jaar hebben Kasper en Michiel hun sociale hygiëne gehaald, is er een oktoberfest geweest, hebben we een nieuwe bus gehaald en heeft er uiteraard weer een geweldige IOB geweest. HR: Achterliggende gedachte selectieschema s: We willen zo open mogelijk zijn voor al onze leden. Niet alleen voor alle actieve leden, maar ook voor leden die nog niet actief betrokken zijn bij de vereniging. Voorheen was het zo dat mensen die bij eerdere activiteiten deel hadden genomen (bijvoorbeeld Springrip voor het Research Project) hadden geen enkele kans om deel te nemen. Wij hebben de selectieschema s nu zo aangepast dat er ook voor deze studenten een kans is om mee te gaan, weliswaar kleiner Marijn: selectieschema: die van CoT mist een ja vakje en een pijltje bij heeft de kandidaat een goede motivatie ingeleverd? Kasper: overige vragen over de selectieschema s Nina: hoe zit het dat je er gelijk helemaal buiten valt bij een bepaalde selectiegroep. Ad: artikel 27 was dat ook al besproken bij de wisselalv? Eerst zeg je dat het eigenlijk niet kan, tenzij je buitengewoon gemotiveerd bent. Melvin: ik denk dat dit een onnodige clausule is. Want er staat al ergens als het HR niet voldoet dan beslist het huidige bestuur. Het zou dus niet nodig hoeven te zijn. Kasper: we kunnen het er dus uit halen want het is inderdaad dubbel op. Fleur: nog een aantal punten van Tommie; Bij RP h mist een sterretje Kasper: het hele sterretje onderin kan gewoon weg. Tommie: Bij CoT, waarom staat er 22 bij g omdat 22 al het totaal aantal mensen is dat mee kan. Kasper: de mensen met creative facilitation gaan voor en daaruit volgt dat je niet zeker weet hoe groot die laatste groep wordt, en daarom is de 22 nog apart genoemd. Nina: ook hier staat onderaan een sterretje te veel. Tommie: Springtrip, bij g en h hoef je niet te ingewikkeld te doen. Je hebt namelijk daarvoor er al uitgefilterd of het master studenten zijn of niet met behulp van Cases on Tour. Bij h bedoelt hij waarschijnlijk f.

2 Marijn: Er mist onder h ook weer een nee tje. Marijn: Evenals artikel 37 het is specifiek op de kafee commissie gericht met betrekking tot deelname van Summercue en EJW, maar het staat ook al eerder genoemd dat commissieleden hun commissiewerk voor moeten laten gaan. Het staat in 11b al volledig genoeg. Peter: Het is al eerder alleen ter uitzondering toegestaan, ik denk dat je het sowieso niet wil dat Kafee commissieleden mentor worden en je wilt een uitzondering niet zo in het HR opnemen. De kaders: IOF Vorige ALV hebben we gezegd dat we bij IOF meer IO in het festival willen brengen. Dat hebben we nu verder gespecificeerd. Er komt een Melvin: ER staat dat IOF geholpen wordt door andere commissies, hier moeten Kafee en eventueel Exposid en Actid ook nog genoemd worden. Caroline: IOF is helemaal aan t einde van een periode, zou je die week niet juist iets naar voren doen zodat er nog meer mensen zijn. Denk hier misschien even aan. Peter: willen al deze commissies wel tijdens de deadline week activiteiten organiseren, zorg dat deze commissieleden dat weten. Denk hier gewoon aan. Fleur: de kaartverkoop is omhoog gegaan, weten jullie of dit bij de andere festivals ook zo is? Maik: weet ik niet. Mathijs: ze waren voorheen in ieder geval al duurder ongeveer 15 euro. Fleur: BM voor IOF? Maik: wordt gepland. Marijn: cursief: het uitbrengen van de gadgets tijdens het festival staat er misschien een beetje dwingend. Peter: is er nog gesproken over de verhoging van de bier prijs en de kaartprijs. De kaartprijs gaat sowieso omhoog over de bier prijs is nog geen vergadering over geweest. IOB Het enige wat eigenlijk is aangepast is de datum, en daarnaast is het nieuw dat we kleinere stands erbij doen voor start ups. Melvin: is het in het tweede kwartaal? Marijn: staat er nog iets in het kader over het actiever uitnodigen van zusjes en andere verenigingen? Kasper: dit stond er al in dus dit is zo gebleven. Peter: op wat voor manier gaat de beurs groeien? Kasper: hier komen we zo nog op terug. Fleur/Tommie: wat is het plan om meer mensen naar de beurs te trekken? Kasper: dit is de voornaamste reden dat deze verzet is. Joost: hoe hebben jullie getest dat er meer studenten komen? Kasper: Dat hebben we niet getest, volgend jaar is een test. Daarnaast hebben we het gewoon opgepakt als projectplan en Lustrum Wordt in het nieuwe jaar opgestart. Michiel gaat deze commissie QQ en. De commissieleden zullen gevraagd worden en niet via inschrijflijsten zich inschrijven. Ad: was dit altijd zo? TImme: ik ben in ieder geval gevraagd ja. Kasper: er zullen drie weken zijn los verdeeld over het jaar, wat verder het nieuwe bestuur gaat besliuiten wanneer dit precies is. Peter: wanneer is de PM van Lustrum? Kasper: staat er bij, 5 juni.

3 Caroline: Misschein moet je bij de datum van de opstart nog even zetten dat het een zeer lang lopende commissie is. Mitra; is het gala alleen voor i.d-leden? Of mogen de dates ook externe mensen zijn? Timme: denjk er ook aan dat IO ers niet heel erge gala gangers zijn. Kasper:hoe hebben jullie dat gedaan? Timme we hebben heel erg moeten lobbyen om alles voor elkaar te hebben MItra: nodig ook andere besturen uit dan heb je gelijk vulling voor je gala. Stemmen : opmerkingen die hier zijn aangevoerd zullen worden verwerkt We stemmen voor de kaders, en de overige wijzingen in het HR. Aangenomen met 23 stemmen voor en 4 stemmen neutraal. Anne: we hebben nou niet voor de notulen gestemd he? Kasper: nee want die hebben we nog niet gezien. Onderwijs update: Electronics leerlijn in de bachelor Nieuwe IPD master: Advanced Concept Design Ze zijn bezig met extra responsie lunches e.d. om meer feedback te krijgen. GPS evaluatie Hier is Michele bij aanwezig geweest. PO3 verandering Er zijn kritische vragen over gesteld vanuit i.d-o. De grotere hoeveelheid ViP wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Extra TPO/PiW-herkansingen Er waren extra herkansingen TPO vanwege de harde knip, de PiW extra herkansing is geweest vanwege een vernieuwde vak inhoud. Mitra: wordt er ook nog iets gedaan met de inhoud van het vak? Manon: dit was een uitzondering als gevolg van de overschakeling van de oude bachelor naar de nieuwe bachelor. 2 Nieuwe BSc-keuzevakken: Design Didactics & Video for Designers Manon: we gaan kijken hoe dit gaat lopen. Beide hebben helaas wel weer een beperkte capaciteit, terwijl eerder is afgsproken dat dit niet meer zou gebeuren. Voor DD zijn er 22 plekken en voor VfD is nog niet duidelijk hoeveel aanmeldingen er zijn. Timme: DD was een mastervak, kan het zijn dat het een bachelor vak is omdat ze niet genoeg mensen kregen en gaat hierdoor de begeleiding bij PO vakken nog meer achteruit. Manon: het zou kunnen dat dit is om te versterken. Mitra: om het vak nog te kunnen blijven behouden was dit waarschijnlijk noodzakelijk. Peter: ik vind 3 begeleiders op 2 studio s erg weinig. Manon: we gaan sowieso hier nog achteraan aangezien het vrij last minute is ingevoerd. Marijn: wat gebeurd er met studenten die zich in hebben geschreven die buiten de boot vallen bij de vakken met een limiet? Manon: dit weet ik ook nog niet. Marijn: deze mensen zouden zich gewoon later weer in moeten kunnen schrijven.

4 Joost: zijn de TPO en PiW slagingspercentages al bekend? Peter: hoe zit het met de maple handleiding en verbetering? Marijn: er zouden extra workshops komen en die zijn er gekomen, maar het zou ook nog doorgetrokken naar construeren. Manon: er is wel een nieuwe handleiding geschreven. Toelating specialisatievakken Er zijn keuze vakken die je verplicht moet halen om je specialisatie te halen. Hier heeft i.d- Onderwijs liever een ander systeem voor omdat deze verplicht zijn en je daar dus niet in of uit geloot wilt worden. Kabinet / CvB Koersen op Studiesucces - herkansingen - studiebegeleiding - afstudeerbegeleiding e.d. BSA Eind 2009: 79% positief Cohort 2010: 39% P in 1 (dankzij de extra PiW herkansing) Decentrale Selectie 2011: i.p.v. 330 studenten LDE samenwerking Geen fusie, wel samenwerking? Ad: zijn er al concrete uitspraken gedaan van het CvB? Manon: niet dat ik gehoord heb. Fleur: Bij LR wordt de studielast omlaag gehaald is er iet over bekend over hier op IO iets mee gedaan wordt? Manon: Het lijkt er niet aan te komen. Bij LR was het programma echt te belastend. Fleur: wij hebben ook een vrij lange gemiddelde studieduur Manon: Ja maar de ingevoerde maatregelen lijken te werken, en wij hebben wel een hoog slagingspercentage. Vast netwerk Interne audit Huisvesting Docent v/h jaar Nieuwe decaan Joost: betekent dit dat er een neiuwe decaan zal worden ingevlogen? Manon: ja Timme Jan Buijs zei dat er al gesprekken gaande zijn. Marijn: Daan van Eijk wil gaan solliciteren voor decaan. Manon: Norbert Roosenburg heeft maar een half jaar contract dus tegen die tijd zal er iets besloten worden. i.d-onderwijs: Hoestnou?! - Werkplekken & PenB

5 SRG s - Feedback (DTM) & (BEP) begeleiding - Groepswerk Klachten - Houding t.o.v. klachten & PMB Marijn: er is vorig jaar toegezegd dat er een alternatief zou komen voor het wegvallen van de PMB instructies. Er zouden aparte momenten voor komen, Norbert Rosenburg heeft dit o.a. toegezegd. Manon: ja hier gaan we nog achteraan. Fysieke inputplekken in faculteit Virtueel Klankbord website Wat als?!-avond Financieel Vorige ALV KVC meetings: Deze zouden er meer komen en met elke commissiepenning zou een afspraak komen. Dit gaat heel goed. Van alle commissies die zich gepresenteerd hebben is de begroting gecheckt. Van bijna alle commissies is de begroting gecheckt (alleen IOF niet). De KVC heeft hierdoor een goed zicht op de financiën van de commissies. Bijdrage Actid: vorig jaar kregen ze 600 dit was veel te veel, dat is nu bijgesteld naar 200 euro. Ze hebben nu twee activiteiten georganiseerd die vrij weinig geld hebben gekost. Marijn: geef ze in ieder geval de ruimte om een keer uit te pakken. Sander: we hebben inderdaad twee activiteiten gedaan die weinig geld kosten is er nog een mogelijkheid om later in het jaar meer geld te krijgen. Mathijs: Als je met een goed opgezet plan komt is er zeker over te praten. Peter: is er een plan voor de rest van de activiteiten van de Actid? Michiel: we hebben goede plannen voor activiteiten die we willen, maar er is geen planning voor wanneer welke activiteit is. Marijn: het is wel leuk om een eigen lijst bij te houden, omdat dan duidelijk is wanneer er weer iets tofs aan komt. i.d-profession: De bijdrage slaat eigenlijk helemaal nergens op, dus deze wordt geschrapt. i.d-folder: Het idee was om de folder te schrappen en daar een nieuw idee voor te maken. Het idee is nu om een insteek folder te maken, die langer gebruikt kan worden. De rest van het geld zal onder andere gebruikt worden voor een server van IOWorld. De insteekmap wordt inern gebruikt en voor sponsoren. Als laatste hebben we een vouwposter, waarop op een zijde uitleg staat over commissies en op de andere zijde een poster is. Deze kan gebruikt worden voor de aankomende IO ers. Fleur: moet zo n poster nog worden goedgekeurd door oud publi s? Ad: het lijkt me handig Peter; ik ben voor Nina: in vind t wel gezellig Caroline: ik vind dat een bestuur dit zelf mag beslissen. Manon: ik denk dat het aan Michiel is om te beslissen. Mitra: komt er een i.d info app i.d-algemeen Kopieer- en printkosten We printen nu vrij weinig. Hierdoor zullen we dit potje dus niet op gaan maken. Joost: het is bij ons ook aangepast Klaas: andere vragen aan het eind van het hele verhaal?

6 Commissie shirts Iets minder dan begroot, maar wel netjes eigenlijk. Drank- en horecavergunning i.d-kafee Maik en Kas wilden een vergunning aanvragen, deze gaat 450 euro kosten. De helft wordt door de faculteit betaald. Nina: op wiens naam staat deze? Mathijs: Studievereniging i.d Maik: mag ik hier nog aan toevoegen dat het geldt voor de volledige begane grond van de faculteit. Melvin: is het een voorwaarde dat er iemand met een SH diploma aanwezig moet zijn? Kasper: ja Joost: houdt er rekening mee dat het oud bestuur nog in zal moeten vallen. Ad: Hoe zit het met de exploitatie vergunning? Mathijs: deze gaat vervallen, vrijdag komt er nog meer informatie over. Peter; hoe zit het met de ontheffing op artikel 35. Maik: volgens mij valt deze weg. Nieuwe i.d-bus De streepjes aan het eind zijn een taart en de advertentiekosten voor marktplaats. M&C heeft een contract waarbij staat dat zij eigenlijk niks mogen. Er is ook een nieuwe verzekering, waarbij we onder de collectiviteitskorting van de TU vallen, wat ook iets minder kost. Joost: betalen we aan de TU of aan EON? Mathijs: aan EON Anne: de bestickering van de bus? Kasper: daar komen we zo nog op terug. Exploitaties IOB Alle bedrijven hebben betaald Missende posten Doorverkocht Tapijt Drankinkoop i.d-kafee Kilometerheffing i.d-bus Marijn: representatie: er staat dat er euro voor het programma boekje gereserveerd stond waarom is dat veel minder. Ik miste het boekje wel tijdens de beurs. Tal: er zijn er minder gedrukt, mede dankzij het feit dat we er minder trots op waren en de commissaris publiciteit halverwege weg viel. Aan het begin van het jaar zag het er allemaal niet erg rooskleurig uit daardoor is de SpoRa gaan helpen. De winst die daaruit volgde gaat terug naar de SpoRa. De winst hierbij wordt nog uitgesplitst in een sponsor afdracht zodat het niet apart staat. Mitra: er staat een foutje in de optelling er staat namelijk iets aan de verkeerde kant, bij Kopenhagen staat dit ook verkeerd. Carlo: ik zou graag een vergelijking zien met vorig jaar, zou je dit er de volgende keer bij willen zetten. Mathijs: komt in orde volgende week. Peter: wat adviseer je het voglende bestuur om te zorgen da thet beter uit komt met de begroting? Zonder de SPora hadden ze verlies gedraaid, dus het geld komt puur van de SpoRa en hier heeft de IOB in zekere zin weinig mee te maken. Marijn: zet dit ergens duidelijk bij, zodat duidelijk is er dat zonder de SpoRa eigenlijk verlies was gedraaid, zet het verhaal er bij.

7 EXid X Door het vantevoren wisselen van geld kwamen er een hoop transactiekosten bij, die niet vantevoren begroot waren. Helaas is er hierdoor een klein verlies gedraaid. Peter: X en Y zijn variabelen, misschien is het leuk om een lijst te maken met alle bestemmingen en eht dus niet X te blijven noemen maar EXid Kopenhagen, dan kun je X en Y gemakkelijker vergelijken. SpoRa Nieuwe manier tablets bestellen, ze zijn nu namelijk de volgende dag al binnen met dezelfde korting. Nieuwe SpoRa bedrijven met contact Henkel, Quooker, 4C Verschillende voorstellen de deur uit VPS, Wacom, Pezy, Topdesk, Adobe, Battle of Concepts. De IOB hebben we uit de voorstellen gelaten, omdat we dit aan het volgende bestuur willen laten. Fleur: hebben jullie al met alle bedrijven contact gehad? Kasper: nee nog niet Joost: zijn er al contracten binnen? Fleur: zijn er bedrijven die niet mee doen? Kasper: VPS twijfelt nog. B5 commissies RP: Acquisitie komt laat op gang Reis en verblijf zijn geboekt Cultuur- en literatuuronderzoek opgezet Fleur: wanneer is de GO NOGO? Tal: Eigenlijk was deze week de GoNOGO voor 1 case, de case die er nu is, is helaas nu voor 2 personen. De echte GO, NOGO staat op de vrijdag over twee weken de 27 e. Dan staat het op 50%. Gelukkig is er op dit moment een stijgende lijn in het aantal interessante bedrijven. Mitra: het blijft lastig. Fleur: zorg gewoon dat je een plan hebt voor als het niet goed gaat. Tal: er wordt ook kritisch gekeken naar de posten die op korte termijn worden uitgegeven. Fleur: er kan desnoods nog een contract opgesteld worden dat deelnemers eventueel voor het eigen eten betalen. Klaas: is er een thema binnen de acquisitie? Tal: nee het is al lastig genoeg, wij stellen wel een aantal voorbeeldscases op, om aan de bedrijven te laten zien. Joost: is het valorisatie team al benadert? Kasper: Ja, maar er is nog niks concreets uitgekomen. Het docentennetwerk wordt op dit moment wel zo veel mogelijk gebruikt. Marijn: Welke case is er binnen? Kasper: Han Brezet, bedrijf TU Delft. Klaas: Zijn alle bedrijven eerder al gecontact, bijvoorbeeld OCE? Timme: Argentinie is ook vrij dichtbij, misschien is hier nog iets uit te halen. Kasper: we zijn ook alle oud deelnemers aan het contacten, omdat daar een aantal interessante mensen tussen zitten. Marijn: hebben jullie een aantal docenten die mee willen. Frieda Smulders wil en kan mee, Fernando wil graag mee maar weet nog niet of zijn contract wordt verlengd, aankomende vrijdag wordt er gekozen. Mitra: ik vind het allemaal goed klinken en ben eigenlijk wel onder de indruk.

8 Nina: hebben jullie de Braziliaanse hit van het moment al geclaimd als reisnummer? Lekker doen! Kafee -Wordt goed bezocht! -Oktoberfest grootste ooit: 3657,60 -Kafeest was een succes -Tappers hebben soms moeite met rekenen -Planning moet wat strakker Omzetten tot kerst: 4120,55 meer Timme: hoe zit het met de borrels, die leken vorig jaar tegen te vallen? Zoe: er zijn ongeveer 1.5 borrels per week. Peter: betekenen interne borrels als wij aan het zuipen zijn? Kasper: nee Mitra: waar gaat dat overige geld naartoe? Kasper: misschien kunnen we Kafee opknappen voordat Paul het doet. Mitra: kijk dat je er nu nog op kunt anticiperen dat je geld over houdt, en daar nog iets mee kunt doen. Melvin: Pas hier wel mee op, Kafee zit er al ver boven dan wat getolereerd wordt, dus kijk ook even met belasting spullen enzo. Kasper: Mathijs gaat hier nog apart naar kijken. TTP -1e nummer nieuwe commissie bijna uit -Contract M&C verlengd -Formaat blijft gelijk -Gelijmde rug komt eraan! Ad: wat betekent een gelijmde rug? Kasper: dat het gelijmd is Joost: wordt het daardoor ook dikker? Michiel: dit is net niet nodig, maar we zijn wel aan het kijken naar meer pagina s IOF -Commissie is opgestart -Thema: Industries Ignited -Acquisitie start nu, net als de rest -Geen duidelijkheid machinehal Ad: wanneer hebben jullie voor het laatst met Paul gesproken. Melvin: wanneer komt de TopDesk workshop? Maik: deze kon op het laatst niet door gaan. Melvin: doe dit nog wel, is toch wel nuttig. IOB Kick-off events erg goed bezocht -Ingehuurde stands -Commissie met 6 man geëindigd door tijdgebrek van een van de commissieleden (commissaris publiciteit). Timme: zijn er bezoekersaantallen. Tal: de eerste dag waren er meer mensen dan de tweede dag. Peter; hoe goed bezocht waren de lezingen Tal: er moet goed gekeken worden naar het behoud van de lezingen. Sommige waren beter bezocht, maar slechtere presentaties en andere waren slechter bezocht, maar was de presentatie beter.

9 Peter: voorheen hebben we meer lezingen gehad, 6 per dag, toen dachten we dat het daar door kwam dat het slecht bezocht werd. Tal: dit moet nog goed geëvalueerd worden. Tal: de microfoon kan er ook nog bij gepakt worden en uitgebreider geëvalueerd. i.d-profession -One-day cases succes -Netwerk event komt eraan -Bedrijven heel enthousiast -Veel geld Marijn: hoe zit het met de Cases van CoT? Manon: een case is definitief binnen, en er zijn 7 anderen die eigenlijk hebben toegezegd maar nog geen contract hebben getekend. Volgende week is de GO NOGO, dus deze week zullen er een hoop conclusies komen. Marijn: we waren benieuwd naar eventuele concurrentie met i.d-profession. Manon: het is juist een wisselwerking omdat er cases doorgeschoven kunnen worden, de opkomst is ook goed want er zijn nu al 50 inschrijvingen voor Cases. Kasper: de inschrijvingen voor de one day cases lopen ook goed en lijken elkaar niet in de weg te zitten. Ook het valorisatie team was enthousiast. Joost: Veeel is ook enthousiast, dus misschien leuk om ook binnen te halen. i.d-bus er is overlegd met de RdW. Daarnaast is afgelopen weekend de bestickering erop gezet. Ook is het nieuwe busbeleid geschreven, waarbij Paul eruit is gehaald. Ad; Heeft VPS het gezien Kasper: ja dit is gezien. Joost: rij even bij Jan naar binnen. Marijn: vertel nog iets over verzekering. Kasper: de man van de verzekeringsman zei dat als wij toestemming gegeven hebben dat diegene die rijdt gewoon verzekerd is. Carlo: waarom moet er bij iemand van de PMB iemand van het bestuur meerijden? Maik: dit was een grapje van Kasper. Peter: is er geld begroot voor de gevallen dat er een aanhanger of ander busje gehuurd moet worden? Kasper: nee Peter: kijk hier toch nog naar Manon: we doen het er nu gewoon mee. Ad: houd wel in de gaten dat ze geen dingen gaan proberen die niet kunnen. Kasper: de discussie over de laadruimte komt maar zo weinig per jaar voor, omdat hij het grootste gedeelte van de tijd half leeg rond rijdt. Mitra: Hoe zit het met de dode hoek spiegel? Kasper: deze zit er op. Marijn: hebben jullie een witte kentekenplaat? Kasper: ja deze ligt er in Steven, Leroy, Sander zijn weg Anne is weg en heeft Caroline gemachtigd. Maxim smulders is ook binnen Financieel jaarverslag B38 Joost. In Liquide middelen zijn we vooruit gegaan, mede omdat er dit jaar opnieuw winst is gemaakt.

10 Vervolgens legt Joost alle postjes bij de balans uit. Activa Passiva Vaste activa 2000,00 Liquide middelen 46081,88 Debiteuren 4276,86 BTW 12486,00 Kruisposten 0 Voorraden 3422,39 Openstaande dossiers 9821,46 Resultaat i.d-algemeen 18420,57 Eigen vermogen 62010,77 Crediteuren 4881,64 BTW 14694,00 Reserveringen 17573,00 Totaal 96509, ,16 Vervolgens loopt Joost door de exploitatie van i.d-algemeen heen. IOF en Kafee zullen nog apart besproken worden. Belangrijke punten uitkomsten: Printkosten lager, vanwege o.a. mss facebook. Promotie; de maandposters zijn er niet meer gekomen, de commissiemarkt bleek goedkoper, evenals pennen, promotie eerstejaars is ook niet meer gebeurd, spontane promo acties is naar koffie gegaan, agenda stickers is ook minder, doordat online printers is gebruikt. De afsluitende activiteit is iets hoger dan vorig jaar, dit wil je natuurlijk zo hoog mogelijk houden. Het losse onderhoud van de bus is veel hoger uitgekomen. Aan de brakheid hiervan is gelukkig iets gedaan. De commissieverliezen zijn erg meegevallen dit jaar. De verliezen komen met name door IOF, EXid Y en Via Milano. Inrichting en onderhoud valt erg mee, de TOC heeft namelijk een groot aantal van de spullen in het oude workshophok verkocht. Wat betreft projectplan is de inspiratiehoek kostenloos gebleven. Inkomsten: De sponsoring is erg meegevallen. Ook de verkoop van Wacom is erg goed uitgevallen (zier verkoop gadgets) En de commissiewinsten komen hier nog bij. Ad; misschien is het handig om de Wacoms op te splitsen op de begroting. Timme: hoeveel zijn er verkocht. Kasper: ik dacht 12 Ad: het zijn er volgens mij iets meer dan 20. Fleur: klopt het dat er twee keer kantoorartikelen staat? Joost: nee dat is een keer te veel Marijn: onderaan de streep staan er twee verschillende bedragen (scheelt 30 euro). Peter: wat gaan we doen met de euro. Joost: ik kom zo nog terug op de winst. IOF

11 Het resultaat vind ik zelf (Joost) positief. Het leek eerst lastig te gaan, maar doordat het een groter festival was pakte dit weer goed uit. Ook de breekmuntjes zijn een groot succes mede omdat er meer muntjes gekocht worden dan gebruikt. Marijn: een uitsplitsing tussen de kaartverkoop van wel i.d leden en nieti.d leden. Joost: het staat er nu als 1 post, dit is omdat de excell file waarop dit geregistreerd staat verloren is gegaan tijdens een computer crash. Marijn: misschien is het handig om deze comments erbij te zetten. Joost: dit staat er bij. Peter: misschien is het anders te noemen ipv wel en niet leden, maar hoge prijs en lage prijs. Joost: hier kunnen we nog naar kijken. Kafee een van de grootste winst vangers dit jaar, namelijk meer dan 5600 euro. De kantineregeling is van diens schouders afgevallen, wat weer scheelt op de exploitatie. De inkomsten van de borrels lijkt extra laag, doordat hier btw af is gegaan. Klaas: mag ik weten hoe die berekeningen precies zijn gedaan van de BTW? Joost: het is verwerkt met de facturen waarbij de BTW specificaties verwerkt zijn. Klaas: hoe zit het met de woensdag? Joost deze valt er nog buiten en hier is dus geen BTW over betaald. Het is beter om hier een nieuw systeem voor te vinden dan de oude resultaten nog proberen te verwerken. Op dit moment is het nog niet helemaal legaal. Klaas: kijk er wel mee uit dat je een deel nu wel legaal doet en een deel niet, dus dat je wel laat zien dat je het snapt. Mathijs: over de inkopen betaal je ook geen btw dus houd hier rekening mee. Joost: ik wil straks voorstellen om te stemmen met als toevoeging dat de exploitatie met betrekking tot BTW nog beter bekeken zal worden. Ten tijde van de telling was er meer drank aanwezig dan aan het begin, dit heeft dus ook bijgedragen aan de winst. De Dutch cups hebben ook twee keer op een begroting gestaan, wat ook weer 2000 euro scheelt. Verder zijn er minder borrels geweest dan voorheen. Ik wil me nog aanbieden als steun en toeverlaat voor het hele BTW verhaal van Kafee. Ad: weet jij waarom er minder inkopen zijn gedaan? Joost: ik zou het niet precies weten, maar het klopt met de vermindering van de borrels. Winst Er is ondertussen een hoop geld in de algemene i.d pot verdwenen. Aan het begin van het jaar zou er een liquiditijds probleem kunnen ontstaan, waardoor je meer geld wil hebben. Joost begon zijn jaar met een hoge zuinigheid in gedachten. Daarnaast zijn de economische tijden omlaag gedaan, hierbij zijn commissiepenningmeesters de grootste verantwoordelijken voor een groot deel van de winst. Deze penningmeesters willen het zelf goed doen, en allemaal geld overhouden als sluitpost. Er mag dus eigenlijk gewoon meer geld uitgegeven worden, Mitra en Joost zeggen hierbij tegen net opgestarte commissies dat er meer geld uitgegeven mag worden. Je kunt bijvoorbeeld meer uitpakken met lunches e.d. Het is in ieder geval op dit moment het strijdplan van Mitra en Joost. Er is op dit moment geld zat, laat het alleen niet meer worden.

12 Timme: misschien kun je bijvoorbeeld je leden alleen bij het lid worden laten betalen en vervolgens niet meer, als je geld genoeg hebt kun je hier misschien in schuiven. Misschien is dit wel een leuke lustrum stunt. Stemmen financieel jaarverslag exploitaite i,.d-algemeen aagenomen met 20 stemmen voor en 4 neutraal. Projectplannen i.d-kafee en buitengevel Bereikt Kliklijsten Meer gebruik van de beamer Nieuwe koof Schoonmaakhok is leeg CIA-bord teruggeplaatst Toekomst Raamstickers Kafeebord Drank- en horecavergunning Nieuw CIA bord Marijn: ik vind dat de ereleden mooi hangen. Bestuurskamer en i.d-zuil Bereikt Concepten voor i.d-zuil Overleg aannemers over raam Toekomst Poster i.p.v. raam dit is een tijdelijke oplossing, voordat er meer duidelijkheid is bestuurshok Benaderd door MT om mee te denken over een espressolounge. Hier is verder nog vrij weinig over te zeggen, behalve dat ze aangegeven hebben dat ze in principe van onze ruimtes af willen blijven. IOB verplaatsen Bereikt De IOB wordt verplaatst naar begin 2e semester. Meer bezoekers Bedrijven minder druk met afronden jaar. Stands voor start ups. Toekomst Exacte datum Nieuw kader Marijn: het is misschien goed om ook naar de activiteiten om de IOB heen te kijken. Kasper: hier wordt tijdens de beleidsevaluatie naar gekeken. Kasper: hij wordt in april opgestart. Mitra: ook aan het begin van het jaar valt nu een gat hoe ga je dit opvangen. Kasper: je kunt het opvangen met het lustrum en SpoRa. Mitra: kijk naar de kick start,

13 Carlo: na volgend jaar is er natuurlijk geen lustrum meer dus kijk hiernaar. Ad: misschien kun je de iday groter maken. Marijn: of iets oppakken als de Kbeurs Docenten contact Bereikt Inventarisatie raakvlakken docent/student 4 concepten: - Expositie van medewerkers IO (ontwerpers, onderzoekers, producenten etc.) week v/d docent - Netwerkborrel student - afstudeerbegeleider/onderzoeker - Workshop carriereloopbaan hoe ben ik hier terechtgekomen - Excursie organisatie=i.d, werving/contact = docent) Toekomst Concretiseren & uitvoeren Melvin: hadden jullie die workshop met de cariere loopbaan contact met de allumni? Manon: ja ze hebben die coaches dus leuk om ze erbij te betrekken. Marijn: aanstaande vrijdag is er een activiteit over afstuderen hebben jullie hier de docenten voor uitgenodigd, stop anders nog flyers in postvakjes e.d. Commissietraject Bereikt i.day 0.0 Updaten CIA-bord OVÉ-flyer Promotie/commissie-poster Toekomst Commissiekalender Fleur: wat is ove? Ad: staat voor onderwijs, verbreding en evenementen. Cees de Bont hij heeft altijd zijn best gedaan om i.d te helpen en komt ieder jaar mee lunchen e.d. Hij heeft een hoop goede contacten. Daarnaast heeft hij in het vervolg ook nog veel nuttige contacten in Honk Kong. Mitra: hij heeft vooral veel voor i.d gedaan maar wat heeft hij precies voor het vakgebied gedaan? Ad: hij heeft juist veel gedaan en het feit dat hij het een aantal jaar decaan is geweest is ook belangrijk. Kasper: zijn er leuke verhalen Nina: hij wil dat iedereen piano moet spelen. Fleur: is hij niet heel hard op zijn bek gegaan toen hij op plakkiez moest rennen. Caroline: moet je niet toestmmeing van oud besturen enzo hebben? Kasper: donderdag is de oud besturen borrel. Fleur: iets met Jan Jacobs. Marijn: hij heeft in ieder geval veel voor i.d betekent Kasper: ik ken m niet Timme: hij loopt hier al veertig jaar rond dus hij zal ongetwijfeld iets voor i.d hebben gedaan. Marijn: misschien moet je hier tijdens de oudbesturenborrel een poll voor houden. Fleur: hij is de 6 e afgestudeerde IO er. Op dit moment lijkt de connectie met i.d te missen dus kijk hier naar. Fleur: er is al een ereldencommissie opegestart.

14 Mitra: stuur een mail uit en ga hier goed mee aan de slag. Timme: vergeet niet een das en bretels te geven. De stemming moet later, er moet eerste bevestiging zijn van oud besturen en er moet een uitgebreider voorstel zijn. Rondvraag Joost: hoe vinden jullie het gaan tot nu toe? 39: awesome Michele: heeft Mathijs al geld voor de mooie mannen kalender? Mathijs: nee we hebben geen geld:p Marijn: ik heb nog geen enkel BM gehad, dus misschien moet hier meer mee gedaan worden. Melvin: Cees is mss nog op de faculteit dus haal de slide even weg. Ad: nee Caroline: nee Jaap: nee Peter: nee Maxim: nee Zoe: nee Klaas: waarom zijn er niet meer commissieleden? Willen jullie niet meer je best doen om meer commissieleden naar de ALV te krijgen? Kasper: meer mensen meer beter, hoe deden jullie dat? Timme: wij hadden allemaal posters. TImme: hoeveel procent van de eerstejaars is lid? Janne: daar is op dit moment nog iets lastigs in omdat een hoop mensen denken dat ze lid zijn en dat niet zijn, maar we zitten op dit moment op 2/3. Timme: we zaten ooit op 98% dus let op da tje niet in een Stylos situatie beland. Daarnaast zijn er een hoop advieskosten opgebouwd dit moet misschien uitgegeven worden. Misschien kun je ook naar de finance and controll afdeling van de TU kijken. Mathijs: Ja goed idee. Timme: waarom is de beamer zo klein? Mathijs: omdat ik niet aan een wieltje heb gedraaid. Fleur: jaarvest is super vet, en waar blijft het jaarboek? Janne: hier wordt hard aan gewerkt, en ik hoop dat het een dezer dagen gaat lukken. Marijn: door verschillende factoren is het veel later en ze ijn lang in de ideeën fase blijven hangen, dit is jammer en dit heb ik mij ook te laat gerealiseerd. Fleur: komt er wel een release party: Janne: natuurlijk!!

Anne: ik mis de verwijzing bij de projectplannen naar de speerpunten. 39: Dit zal dus duidelijker weergegeven worden.

Anne: ik mis de verwijzing bij de projectplannen naar de speerpunten. 39: Dit zal dus duidelijker weergegeven worden. 2e deel van de wissel ALV 39 aan het woord 1. welkom 2. installatie commissies, KVC, RdW 3. Speerpunten uitleg met daarbij de verwezenlijkingen De activiteiten en capaciteiten van Studievereniging i.d

Nadere informatie

Notulen ALV

Notulen ALV Notulen ALV 3 10-03-2012 Aanwezigen; Ad, Jaap, Aimee, Carlo, Melvin, Huijb, Steffen, Jord, Peter, Fleur, Linda, en wij natuurlijk. Stemming vorige notulen Notulen ALV 3 Daarbij nog even genoemd dat het

Nadere informatie

Notulen wissel ALV 17-09-2012

Notulen wissel ALV 17-09-2012 Notulen wissel ALV 17-09-2012 Aanwezigen: Peter Blesgraaf, Guido Jetten, Jaap Gerritsen, Mitra Smit, Mischa Meekes, Ad van der Veer, Marijn Goemans, Kasper van der Knaap, Janne de Hoop, Mathijs Broekhuizen,

Nadere informatie

Voorstel Wijzigingen. Huishoudelijk Reglement 2011-2012

Voorstel Wijzigingen. Huishoudelijk Reglement 2011-2012 1 Voorstel Wijzigingen Huishoudelijk Reglement 2011-2012 3 Artikel 9b Specificatie types activiteiten: Type 6 activiteit Activiteit: i.d-profession Toelatingseisen: 120 ects behaald. Selectie: Afhankelijk

Nadere informatie

Financieel jaarverslag der Studievereniging. i.d. tweeduizend elf tweeduizend twaalf

Financieel jaarverslag der Studievereniging. i.d. tweeduizend elf tweeduizend twaalf Financieel jaarverslag der Studievereniging i.d tweeduizend elf tweeduizend twaalf 2 Voorwoord Voor je ligt het financieel jaarverslag zoals opgesteld door Mathijs Broekhuizen, penningmeester van het negenendertigste

Nadere informatie

Visie IO Festival 2012/2013

Visie IO Festival 2012/2013 Visie IO Festival 2012/2013 Commissie 1. Voorzitter Matthijs van Leeuwen 2. Secretaris Renée Toussaint 3. Penningmeester Roeland Reitsema 4. Commissaris Bands & Acts Niels van Hasselt 5. Commissaris Bands

Nadere informatie

5. Notulen WisselALV Notulen altijd in de derde persoon. Stonden sommige stukken in de eerste persoon. 13 voor, 10 neutraal, 1 tegen. Goedgekeurd.

5. Notulen WisselALV Notulen altijd in de derde persoon. Stonden sommige stukken in de eerste persoon. 13 voor, 10 neutraal, 1 tegen. Goedgekeurd. Notulen Wissel Algemene Ledenvergadering 2 16 oktober 2012 i.d-kafee 1. Opening Sander heet iedereen welkom en opent de vergadering om 17.22 2. Aanwezig Sander van Welsem, Anouk Vergunst, Zoé Martial,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 3 38e bestuur 05-04

Notulen Algemene Ledenvergadering 3 38e bestuur 05-04 Notulen Algemene Ledenvergadering 3 38e bestuur 05-04 04-11 Aanwezig: Ad, Melvin, Joost, Marijn, Mischa, Aimée, Nina, Joost Huijberts, Mitra, Carlo, Peter, Timme, Job, Steffen, Jaap, Fleur, (16) Afwezig:

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Notulen ALV maandag 28 januari 13

Notulen ALV maandag 28 januari 13 Notulen ALV maandag 28 januari 13 Opening 17.17 Aanwezigen Pim van Schöll, Mathijs Broekhuizen, Guido Jetten, Peter Blesgraaf, Michèle de Reus, Janne de Hoop, Jord de Kat Angelino, Maaike Stoops, Maik

Nadere informatie

Beleidsstukken 2012-2013

Beleidsstukken 2012-2013 Beleidsstukken 2012-2013 Studievereniging i.d Faculteit Industrieel Ontwerpen Technische Universiteit Delft Landbergstraat 15 2628 CE Delft The Netherlands T +31 (0) 15 278 3012 E svid@tudelft.nl W www.id.tudelft.nl

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 2011-2012. Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement 2011-2012. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement 2011-2012 Huishoudelijk Reglement 2011-2012 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Algemeen...3 3. Leden...3 4. Het bestuur...14 5. Commissies...17 Huishoudelijk Reglement 2011-2012 3 1. Inleiding

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 door Inleiding Voor u ligt het financieel verslag van Stichting Rino. Het bestaat uit een realisatie van het boekjaar 2016-2017, inclusief de twee begrotingen die voor

Nadere informatie

Studievereniging CognAC. Commissie reglement. Vastgesteld op 16 februari 2012

Studievereniging CognAC. Commissie reglement. Vastgesteld op 16 februari 2012 Studievereniging CognAC Commissie reglement Vastgesteld op 16 februari 2012 Aangepast op: 25 november 2013, 22 juni 2018 1 Structuur 1.1 Voorzitter De voorzitter is verantwoordelijk voor het maken van

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Notulen ALV 15-09-15 Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Kandidaatsbestuur (5): Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven Leden: Melle Koletzki

Nadere informatie

Beleidsstukken

Beleidsstukken Beleidsstukken 2012-2013 Studievereniging i.d Faculteit Industrieel Ontwerpen Technische Universiteit Delft Landbergstraat 15 2628 CE Delft The Netherlands T +31 (0) 15 278 3012 E svid@tudelft.nl W www.id.tudelft.nl

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2015 Algemeen Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Bestuurlijke update februari maart 2018

Bestuurlijke update februari maart 2018 Beste SPiN-leden, Hierbij presenteren wij de derde bestuurlijke update van het Xe bestuur. In deze update is te lezen waar wij ons in de afgelopen twee maanden voornamelijk mee bezig hebben gehouden. Voornamelijk

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

V.C.S. Ichthus Landelijk

V.C.S. Ichthus Landelijk 20/10/2017 Financieel Jaarverslag V.C.S. Ichthus Landelijk 20162017 Bestuur Heuver BRAND LOS Voorwoord 20 oktober 2017 Geachte besturen der Ichthusverenigingen, RSK en C.S. Via Fidei, Namens het o.t. bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 39.041

Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 39.041 Balans 2014 ACTIVA 2014 PASSIVA 2014 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 39.041 Vooruit Ontvangen Liquide Middelen Contributie 2015 1.645 Credit Agricole Betaalrekening 10.691 Sponsors 450 Credit

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Financieel verslag 2015

Financieel verslag 2015 1 Financieel verslag 2015 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl De prognose van 30 april 2015 was dat we in 2015 een kleine reserve van 797 euro overhouden en dat die

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne verslag OR 10 mei 2016 1. Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne 2. Notulen vorige vergadering 14-3-2016 n.a.v. de notulen: Heely

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2014 Algemeen Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2006. JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde

Financieel Jaarverslag 2006. JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde Financieel Jaarverslag 2006 JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde Breda, 9 mei 2007 Geachte lezer, beste JWG er, Dit is het financieel jaarverslag van de JWG over het jaar 2006. Het is ook het laatste verslag

Nadere informatie

Bètabanenmarkt bestuursjaar

Bètabanenmarkt bestuursjaar Bètabanenmarkt bestuursjaar 2018-2019 Vind jij de Bètabanenmarkt gaaf? Lijkt het je leuk om extra ervaring op te doen met het organiseren van een groot evenement? Solliciteer dan nu (voor 11 april) voor

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Balans 2016 Exploitatie 2016 Begroting Raming 2018

Financieel Jaarverslag Balans 2016 Exploitatie 2016 Begroting Raming 2018 Financieel Jaarverslag inhoud: Balans Exploitatie + van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn Balans Activa 3112 3112 Passiva 3112 3112 Promotie

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

EUROPEES JEUGDPARLEMENT NEDERLAND. Financieel jaarverslag

EUROPEES JEUGDPARLEMENT NEDERLAND. Financieel jaarverslag EUROPEES JEUGDPARLEMENT NEDERLAND Financieel jaarverslag BOEKJAAR 2016-2017 GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE VERSLAGLEGGING De algemene grondslag voor de waardering van de activa en de passiva is de restwaarde

Nadere informatie

r ipboek voor ouders over studiekeuze

r ipboek voor ouders over studiekeuze s t r ipboek voor ouders over studiekeuze Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen? Studeren Werken Eigen Bedrijf Start Index Uw kind gaat kiezen. Wat kunt u doen als ouder? Hebt u vragen? Mail of bel mij.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten Datum: 1 oktober 2009 Locatie: Langeveld E036, Langeveldgebouw, Heidelberglaan 1, 3584 CS Utrecht Aanwezig: Tineke

Nadere informatie

Financieel verslag 2012 en begroting 2013

Financieel verslag 2012 en begroting 2013 Oostenburgerpark 82 1018 HT Amsterdam tel.: 020 4282850 email: info@kinderhuisnepal. nl website: http://www.kinderhuisnepal.nl KvK: 34108366 Giro: 127313 (IBAN: PSTB0000127313) De stichting heeft een ANBI-status

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

Financieel jaarverslag F.C. Sophia 2014-2015

Financieel jaarverslag F.C. Sophia 2014-2015 Financieel jaarverslag F.C. Sophia 2014-2015 Hallo lezer! Penningmaestro: Rits Joosten Kascommissie: Gaia Klabbers & Mark van Doorn Het jaar is voorbij en dus is het tijd voor een financieel jaarverslag.

Nadere informatie

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001 VSSD Poortlandplein 6 68 BM Delft tel 015 78050 fax 015 787585 bestuur@vssd.nl Uitnodiging DSR 395 17 oktober 001 19:30 uur bij biotechnologie Julianalaan 67 (afmeldingen bij VSSD) Delft, 9 oktober 001

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba. Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4. Errata

Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba. Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4. Errata Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4 Errata Balans Beginbalans per 31-08-2013 Mutatie Eindbalans per 31-08-2014 Vlottende

Nadere informatie

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne Notulen OR vergadering 19 september 2017 Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, 1. opening Sophie opent de vergadering en neemt waar voor

Nadere informatie

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Life Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? De studie is pittig; zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie direct vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

HYPOTHEEK VOOR ZZP ERS. Een e-book door ikbenfrits.nl. Vragen? Maandag t/m vrijdag tussen en 18.00

HYPOTHEEK VOOR ZZP ERS. Een e-book door ikbenfrits.nl. Vragen? Maandag t/m vrijdag tussen en 18.00 HYPOTHEEK VOOR ZZP ERS Een e-book door ikbenfrits.nl 1 VOORWOORD Hallo, ik ben Frits! Leuk dat je mijn e-book hebt gedownload! Ik leg je stap voor stap uit hoe je als zzp er een hypotheek kunt afsluiten.

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13:30 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Kim Schuurman, Manon Verheijen,

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02 Balans Vereniging 17-12-2011 Omschrijving Debet Credit Liquide middelen Kas 126,11 ING Girorekening 1.528,90 ING Plusrekening 14.075,00 Liquide middelen totaal 15.730,01 Vorderingen Debiteuren 2.571,00

Nadere informatie

Naam: Event: Opdrachtgever: Datum van Event Klas

Naam: Event: Opdrachtgever: Datum van Event Klas Evaluatie verslag Naam: Amber Wortel en Emma Hoefsmit Event: Hip Hop Party American Style Opdrachtgever: Club Hemingway Datum van Event: 3 juni 2017 Klas: EM1 1 Inhoud Inleiding... 3 Sterke en zwakke punten...

Nadere informatie

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt Evaluatie minor SportTechnologie 2006 Respons: 20 van 25 deelnemers (80%) Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

HANDLEIDING TALENTENQUIZ

HANDLEIDING TALENTENQUIZ HANDLEIDING TALENTENQUIZ STAPPENPLAN TALENTENQUIZ 1. Download alle nodige bestanden van de talentenquiz kleur bekennen met kinderen op de studentenpagina bij de pagina voor de coördinator bedenk & doe

Nadere informatie

Lesbrief: ff offline Thema: Waar ga ik heen?

Lesbrief: ff offline Thema: Waar ga ik heen? Lesbrief: ff offline Thema: Waar ga ik heen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Tegenwoordig kunnen we haast niet meer zonder computer. Bijna alles wat je doet,

Nadere informatie

2 e Line Dance benefit marathon met de 3 AAA`s Zaterdag 8 oktober Piet Pijnenburg,

2 e Line Dance benefit marathon met de 3 AAA`s Zaterdag 8 oktober Piet Pijnenburg, Interview met Piet Pijnenburg We zijn in Berkel-Enschot bij het 2 e Line Dance benefit marathon met de 3 AAA`s Zaterdag 8 oktober 2016 We zitten aan tafel met mede organisator Piet Pijnenburg, en hij is

Nadere informatie

ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000

ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000 Balans 2013 ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000 Vooruit Ontvangen Liquide Middelen Contributie 2014 1.595 Credit Agricole Betaalrekening

Nadere informatie

COMMUNICATIE MATERIAAL

COMMUNICATIE MATERIAAL COMMUNICATIE MATERIAAL Poster... 3 Programma... 4 Memo/mail werkplekbegeleiders... 5 Flyer werving medewerkers... 6 Mail gast-medewerkers... 7 Tekst intranet... 8 Uitnodiging borrel... 9 2 PUURNU1415 DVDM

Nadere informatie

Secretarieel jaarverslag 2011-2012 Bestuur 39 der Studievereniging i.d

Secretarieel jaarverslag 2011-2012 Bestuur 39 der Studievereniging i.d Secretarieel jaarverslag 2011-2012 Bestuur 39 der Studievereniging i.d 1 2 Inhoud Secretarieel jaarverslag 2011-2012 1 Bestuur 39 der Studievereniging i.d 1 Voorwoord 4 Studievereniging i.d als vereniging

Nadere informatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie maart 2013 - november 2013 Enschedese Headbangers Organisatie Gronausevoetpad 165 7533 VG Enschede contact@enschedeseheadbangers.nl www.enschedeseheadbangers.nl

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Aantal gerealiseerde stages/projecten: 29 (intern: 2, extern: 27). 13 studenten hebben een evaluatieformulier ingevuld

Nadere informatie

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur Inleiding Uiterst rustig, zo kan dit jaar beschreven worden. Qua acitiviteiten dan, binnen het bestuur was het alles behalve rustig. Er vond een groot aantal wisselingen plaats. Dat kan dat eerste ook

Nadere informatie

Om tot een ideaal pakket te komen, kunt u verschillende categorieën combineren.

Om tot een ideaal pakket te komen, kunt u verschillende categorieën combineren. Algemeen Studievereniging i.d is de studievereniging van de Faculteit Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Ruim 2600 studenten - van eerstejaars- tot masterstudenten - zijn lid van

Nadere informatie

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV Amsterdam Centrum Jaarrekening 2014 Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV 1 Inleiding Voor u ligt de eerste versie van het financieel jaarverslag over 2014 van de afdeling Amsterdam Centrum van

Nadere informatie

Je kent natuurlijk Mondriaan wel. Teken eerst eens een mooie Mondriaan.

Je kent natuurlijk Mondriaan wel. Teken eerst eens een mooie Mondriaan. Met programmeren kun je alles maken, ook. een schilderij! Je kent natuurlijk Mondriaan wel. Teken eerst eens een mooie Mondriaan. Als je klaar bent, vergelijk de tekening dan maar eens met die van je buurman

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Natuurgebied schoonmaken Klus bestemd voor organisaties die beheerder zijn van een natuurgebied Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Wat voor

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2008

Financieel jaarverslag 2008 Financieel jaarverslag 2008 Diocesane Caritas Instelling datum: 01-03-2009 Bisdom Rotterdam Diocesane Caritas Instelling Bisdom Rotterdam 1 Toelichting Het jaarverslag bestaat uit 3 delen: - De toelichting

Nadere informatie

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D Workshop Portfolio Linsey Meenken 0930123 CMD2D 16-11-2017 Portfolio STARR-t Situatie Voorbereiden voor stage met een eigen portfolio maken, voorbereiden op solliciteren en informatie verzamelen hierover.

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie

Notulen PV 7 mei 2018

Notulen PV 7 mei 2018 Spuistraat 0 VB Amsterdam (00) fsr-fgw@uva.nl studentenraad.nl/fgw Notulen PV mei 0 Elisa Janssen, Melle Koletzki, Eva Nivard, Roeland Voorbergen, Wouter Hoevers, Annie de Jong, Emma Kat, Michele Aanwezig

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

Beleid Stichting De Peetfamilie 2015-2017

Beleid Stichting De Peetfamilie 2015-2017 2015-2017 Bestuur Stichting de Peetfamilie Sebastiaan Meijers Voorzitter Amarins Bellinga Secretaris Lisette Tas Penningmeester Emilie Buist Commissaris Fondsen Jolie Derkx Commissaris Gasten en Verpleging

Nadere informatie

Voorwoord. Afgelopen jaar, het jaar van Bestuur 39, een jaar waar veel veranderd is, maar toch ook weer niet.

Voorwoord. Afgelopen jaar, het jaar van Bestuur 39, een jaar waar veel veranderd is, maar toch ook weer niet. Voorwoord Afgelopen jaar, het jaar van Bestuur 39, een jaar waar veel veranderd is, maar toch ook weer niet. Vanuit bestuursperspectief is het natuurlijk erg lastig in een document te vangen wat je allemaal

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Studievereniging PAP 14 e bestuur. Begroting Coördinator Studie-inhoudelijk

Studievereniging PAP 14 e bestuur. Begroting Coördinator Studie-inhoudelijk Studievereniging PAP 14 e bestuur Begroting 2015-2016 Eva Bassa Marthe van de Koppel Ruud Vaanholt Marja Erisman Esmée Rouvoet Anne Fleur van der Ent Saline Goedegebuure Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

7 november 2015 Floor Wijnands, penningmeester NVOR

7 november 2015 Floor Wijnands, penningmeester NVOR Voorlopige balans per 29 oktober 2015, balans per 31-12-2014 Kolommenstaat: begroting 2014, exploitatie 2014 begroting 2015, voorlopige exploitatie 2015 per 29 oktober 2015 en begroting 2016 Toelichtingen

Nadere informatie

Het Certificeringsproces van Xplor Nederland

Het Certificeringsproces van Xplor Nederland Het Certificeringsproces van Xplor Nederland Hans Dickerscheid Dutch EDP Commissioner Datum: 11-03-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 EDA... 3 EDP... 3 M-EDP... 4 Het EDP certificeringsprogramma in Nederland...

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de

Nadere informatie

Stichting Onderhoud van de Koornbeurs

Stichting Onderhoud van de Koornbeurs w Jaarrekening 2006 - Balans - Resultatenrekening - Begroting 2007 - Liquiditeitsoverzicht StOK (Stichting Onderhoud van de Koornbeurs) Postbus 2914 2601CX Delft Tel.: 015-2124742 KvK.: 41147238 Email:

Nadere informatie

Lesbrief: Wijs online Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Wijs online Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Wijs online Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In alle beroepen waarin met mensen wordt gewerkt, is communiceren

Nadere informatie

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde Begroting 2016-2017 Studievereniging Cura Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde 19 oktober 2016 1 Voorwoord Hierbij presenteren wij u de begroting van verenigingsjaar 2016-2017 van studievereniging

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit Uitdaging in bèta en techniek voor vwo ers Zoek je meer uitdaging

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Je financiële jaarbegroting

Je financiële jaarbegroting Je financiële jaarbegroting Aan het einde van het jaar is het een goede gelegenheid om je financiële begroting voor het volgende jaar, te gaan maken. Deze begroting is gebaseerd op je jaarplanning. Wat

Nadere informatie

Ga naar en remix het spel.

Ga naar   en remix het spel. Super Giga In deze handleiding is onze grote vriendin van het doolhof, Giga, terug om mee te gaan spelen. Maar deze keer gaan we een soort Mario spel maken. We laten Giga dus rennen, springen en ook nog

Nadere informatie

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Algemene Ledenvergadering 2 oktober Klaas Wilts - Voorzitter Tineke Ellens - Secretaris Marlies Kok - Penningmeester Lotte Hermans - Commissaris Intern Mark van

Nadere informatie