JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012."

Transcriptie

1 JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012.

2 INHOUDSOPGAVE 1. Wat doet Dress for Success Almere????? 2. Resultaten Winkel. 4. Vrijwilligers. 5. Kledingwerving. 6. Netwerkopbouw. 7. PR Activiteiten. 8. Overige activiteiten. 9. Vooruitzichten 2012.

3 1. Wat doet Stichting Dress for Success Almere? Veel mensen zijn actief op zoek naar een betaalde baan, die bij hen past. Maar voor iemand met een uitkering of een minimum inkomen valt het niet mee zich voor een sollicitatiegesprek representatief te kleden. Hierdoor wordt de kans op een goede eerste indruk gemist en gaat de baan naar een ander. Dress for Success is er juist voor deze mensen. Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt, die past bij de functie waarop ze solliciteren. De kleding in de inmiddels - 13 winkels is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle adviezen en alle kleding gratis verstrekt. Dress for Success helpt niet alleen mensen die gaan solliciteren naar een betaalde baan, maar ook diegenen die werkervaring op gaan doen. Dan is er nog een groep mensen die vanuit hun uitkeringssituatie verplicht vrijwilligerswerk moeten gaan doen. Ook deze mensen komen in aanmerking voor kledingadvies en gratis representatieve kleding. Heeft men een betaalde baan, werkervaring plek of vrijwilligerswerk, gevonden dan komt men in aanmerking voor een tweede gratis outfit. Dress for Success is hiermee de schakel in een re- integratietraject naar werk, betaald of onbetaald. Dress for Success richt zich op het passend kleden van de mensen die gaan solliciteren. Passende kleding is volgens ons een match van drie elementen; de persoon, de functie en de branche. Een juiste match geeft zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen zorgt ervoor dat men een goede eerste indruk maakt tijdens het sollicitatiegesprek. De dienstverlening van Dress for Success bestaat uit een combinatie van expertise van over kleding, werk en persoonlijke begeleiding. In onze werkwijze is solidariteit tussen mensenbelangrijk. Werkende mensen geven via Dress for Success kleding aan mensen met een uitkering of minimum inkomen. Zo kunnen zij goed gekleed solliciteren. Wij geven geen kleding wij geven zelfvertrouwen

4 2. Resultaten Het aantal cliënten dat in de winkel van Dress ontvangen is in 2011 bedraagt 195 personen. De doorverwijzingen met name van het UWV Werkbedrijf vallen enorm tegen. Dit is mede te wijten aan de omstandigheden waarin het UWV Werkbedrijf momenteel verkeert. Ondanks verspreiding van folders en mailingen aan werkcoaches, matchmakers, werkmakelaars, vestigingsmanager e.d. blijft het aantal doorverwijzingen beperkt tot een handvol. Ook het aantal verwijzingen door de klantmanagers van de gemeente/sociale dienst kan beter. Er zijn goede afspraken gemaakt met de klantmanagers van de activeringscentra in Almere. Wij verzorgen voor alle deelnemers een workshop Presentatie/Kledingadvies. De teammanagers van de sociale dienst waar de coordinator van Dress for Success contact mee heeft geven aan, Dress for Success onder de aandacht te brengen van de klantmanagers. Waar we wel veel doorverwijzingen van hebben is de nieuwe organisatie Almere Werk. De maand juni heeft wel een record aantal cliënten opgeleverd. De laatste week zelf 10 cliënten, waaronder een aantal mannen die gaan solliciteren als buschauffeur bij Connexxion. We hebben dit jaar 195 mensen in de winkel ontvangen. Deze zijn geregistreerd en er is een schema van gemaakt. Klanten in de winkel 195 waarvan sollicitanten(mensen met een uitnodiging voor een gesprek) 144, waarvan 46 met succesvolle afloop. 30 van deze mensen zijn langs geweest voor een tweede setje kleding voor op het werk. Daarnaast hebben we ook nog 21 mensen gekleed voor netwerkbijeenkomsten, presentatie op banenmarkten en andere gelegenheden waarom mensen representatieve kleding nodig hebben. Altijd met als doel betaald of onbetaald werk te vinden. Als we spreken van een baan kan dat ook zijn een vrijwilligersbaan of werkervaringplek zijn. Naast deze sollicitanten kleedde Dress for Success ook 21 klanten die zichzelf in hun zoektocht naar werk moesten presenteren in een andere situatie, bijvoorbeeld banenmarkt, modeshow of netwerkbijeenkomst. Wel kunnen we concluderen dat het merendeel een bijstanduitkering heeft. Opvallend is ook het aantal hbo'ers, dit zijn er opmerkelijk veel meer dan vorig jaar. Dit is ons inziens eveneens een gevolg van de huidige recessie.

5 Re- integratiebureaus bieden veel minder cliënten aan. Dit is een gevolg van de huidige bezuinigingen op de re- integratie gelden. Daarom zoekt Dress for Succes op brede schaal samenwerking met alle projecten die zich bezighouden met het vinden van betaald of onbetaald werk. Nog enkele reactie van klanten van Dress for Succe. Patrick Decnop. Hartelijk dank voor het prachtige pak dat jullie me aangemeten hebben. Helaas heb ik die baan als taxichauffeur niet gekregen. Een ding is zeker, het heeft niet aan de kleding gelegen. Zodra ik een baan heb gevonden laat ik het jullie weten. John Elsenhout, Enige tijd geleden ben ik op zeer professionele en vriendelijke manier geholpen in het selecteren van de juiste zakelijke outfit voor mijn sollicitatie. Per 1 juli ben ik mede dankzij mijn representatieve voorkomen aangenomen als jobcoach. Elly Kamman. Dankzij jullie mooie Benneton broekpak is het gesprek prima verlopen en ik heb nog nooit met zoveel zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek gevoerd. Dress for Success heb ik overal onder de aandacht gebracht. Klanten 2012 Aantal klanten Sollicitanten Succes 46 Percentage 32% Van de klanten die succesvol waren met solliciteren zijn er 30 die een tweede outfit zijn komen halen. 21 klanten zijn gekleed voor netwerkbijeenkomsten, presenteren op banenmarkt en andere redenen. Van de klanten was de gemiddelde leeftijd 48 jaar. Soort uitkering. WWB WW WAI/WAJONG NUG 58% 18% 7% 17% (niet uitkeringsgerechtigde)

6 Werkeloosheidsduur. 0-6 mnd. 6% 6 mnd 1 jaar 19% 1 3 jaar 34% 3-5 jaar meer dan 5 jr. geen uitkering 17% 7% 17% Opleidingsniveau Lagere school VMBO MAVO/MBO HAVO/VWO HBO/Univers. Geen opl. 14% 5% 42% 8% 19% 12% In totaal heeft dress for success in 2011, 9 workshops Presentatie gegeven. De reacties zijn altijd zeer positief. Een workshop is gegeven aan het ROC, 3 aan Alexander Calder en 5 aan activeringscentra. Een workshop is verzorgt door Cynthia Colijn aan de groep van werk voor elkaar.

7 3. Winkel. Per 1 maart 2011 hebben we een ander pand kunnen huren via De Alliantie te Almere. De Alliantie heeft ons een aangepaste huur aangeboden. Deze is vergelijkbaar met de huur die wij betaalden voor de Spoordreef. We hebben een prachtig winkelpand aan de Kerkgracht 60 Almere haven kunnen huren. Het aantal vierkante meters is meer dan de vorige locatie en de ligging is centraal. Het heeft een grote ruimte waar de winkel is en we hebben een keuken en drie toiletten, en een soort bergruimte. Daarnaast goede parkeergelegenheid achter het pand. De vrijwilligers zijn reuze blij met deze locatie. Via markplaats en inventiviteit van de vrijwilligers en coördinator is er een prachtige, representatieve winkel ontstaan. Regelmatig komen er mensen binnen die denken dat het om een reguliere kledingwinkel gaat. Dit is een compliment voor onze uitstraling. Wij hopen zodoende de drempel voor iedereen te verlagen om bij Dress for Succes kleding en kledingadvies in te winnen.

8 Een andere bijkomstigheid is dat het doneren van kleding voor particulieren ook makkelijker is. Er komen tijdens de openingsuren spontaan mensen kleding doneren. 4. Vrijwilligers. In het nieuwe jaar 2011 hebben we al direct een nieuwe vrijwilliger mogen verwelkomen die frisse ideeën met zich mee bracht Momenteel hebben we 7 vrijwilligers, waarvan een vrijwilligster werkt via Activeringscentrum Stad in een leer/werktraject. Zij heeft ervaring in visagie en als kapster. Een vrijwilligster werkt door na haar re- integratietraject bij Alexander Calder en heeft de opleiding imagostyliste afgerond. Daarnaast hebben we een nieuwe vrijwilligster via het project Werk voor Elkaar. De vrijwilligers worden ondersteund door Cynthia Kolijn van Cy- style. Zij heeft een aantal workshops kleur en styling gegeven aan de vrijwilligers. Daarnaast heeft ze een aantal malen Dress for Success mede vertegenwoordigd o.a. op het Flevo Event. Een vrijwilliger die bij ons verstel werkzaamheden deed en een

9 taalstage doorliep, heeft mede door zijn werkervaring bij Dress for Success een betaalde baan gevonden bij Campus4talent. 5. Kledingwerving. De kleding blijft letterlijk en figuurlijk binnenstromen. In april 2011 is er een inzameling voor Dress for Succesc geweest door het UWV Werkbedrijf Flevoland/Utrecht. Hier mocht geen ruchtbaarheid aangegeven worden, maar ik denk, dat we het wel hier mogen vermelden. Er is voor Dress for Success Almere zeker twee autoladingen kleding ingezameld. Althans we hebben het opgehaald in Utrecht en het werd overhandigd door de districtsmanager van UWV Werkbedrijf Nederland. Daarnaast hebben we nog steeds kleding inzamelpunten bij Alexander Calder, Fortis bank en Kompaan. In mei 2011 hebben we via ons netwerk een sponsor gekregen in de vorm van Mel s Lingerie en grote matenkleding (OUTLET store)op de Markerkant in Almere. Deze sponsor kwam gelijk al met drie dozen, vol met nieuwe kleding, vooral in de grote maten. Helaas is deze winkel eind 2011 gestopt met zijn werkzaamheden en is het bij deze ene donatie gebleven. Via een netwerkrelatie van de coördinator komt er kleding binnen via Lady Look in Bladel. Ook via het hoofdkantoor komt er steeds meer nieuwe kleding binnen van grote sponsoren zoals Miss Etam. In november 2011 hebben wij een donatie gehad van een kledingzaak in Twello, Dante Herenmode. De verhouding niet nieuwe kleding en nieuwe kleding is momenteel 70/30%.

10 6. Netwerkopbouw. Dit jaar zijn er vaste afsprakengemaakt met alle activeringscentra in Almere. Met de leidinggevende van de kantmanagers zijn er mogelijkheden besproken om voorlichting te geven aan klantmanagers. Er volgen nog nadere afspraken. Dit is verschoven naar Mede veroorzaakt door interne verschuivingen. Met Activeringscentrum Haven en Buiten hebben we de afspraak dat alle cliënten in het nieuwe jaar Dress for Success gaan bezoeken voor: kleding en/of kledingadvies en andere adviezen ten behoeve van hun presentatie. Dit heeft ten alle tijden een positieve invloed op houding en zelfverzekerdheid van de cliënten. Daarnaast hebben we in juli een modeshow met o.a. vier cliënten van het activeringscentrum Haven. De bedoeling is, met deze groep cliënten een vaste groep mensen op te bouwen voor het lopen van diverse modeshows. In april hebben we om betere contacten op te bouwen met UWV Werkbedrijf een aantal werkcoaches uitgenodigd voor een workshop kleurenanalyse en styling gegeven door Cynthia Kolijn samen met Adinda Salorkory. De workshop is uiteindelijke gegeven aan 7 werkcoaches; zij allen verzekerden ons Dress for Success actief te promoten. Wederom hebben we dit jaar onze medewerking verleend aan de modeshow van Stichting DAC, nu onderdeel van KWINTES. Almere Werk is bekend met de werkwijze van Dress for Success en heeft regelmatig cliënten aan onze winkel doorverwezen. St. Vitree heeft gevraagd of wij hun cliënten ook willen helpen aan kledingadvies en een passende outfit. Via deze kanalen hebben we meerdere verwijzingen gekregen. O.a. een meisje wat tot voor kort op straat leefde en nu stage loopt in een kapsalon. Door onze kleding kon ze zich representatiever kleden zodat ze meer kans maakt op een betaalde baan. LinkedIn groep Werken voor Werk heeft de samenwerking gezocht. Deze bestaat ui doorverwijzen naar Dress for Succes van 45 plus werkzoekenden die een baan

11 zoeken. Tevens geeft de coordinator voorlichting aan de groepen bij St. De Schoor o.a. bij de Empowerment trainingen. 7. PR activiteiten. In februari hebben we deelgenomen aan het Flevo Event wat georganiseerd werd door Provinciaal Platform Flevoland. Het werd gehouden in het Aviodrome in Lelystad. Het aantal bezoekers was eerlijk gezegd bedroevend. In totaal hebben we een handjevol mensen gesproken, daarnaast hebben we aan alle standhouders informatie over Dress for Success uitgereikt. Dit was verreweg het slechtste Event waar wij als Dress for Succes aan hebben meegedaan. Extra bezoek gebracht door de coördinator aan de UWV Werkcoaches, speciaal voor 45 plussers, zij hebben diverse netwerkgroepen. Dress for Success aldaar gepromoot, tot dusver geen een verwijzig. Het bezoek vond plaats in maart Aangesloten bij de linkedin groep Werken voor Werk. Zij bieden onze diensten aan, aan werkzoekenden 45 plussers. Almere Breed TV heeft samenwerking met ons gezocht. Dit heeft geresulteerd in een video opname die gemaakt is voor zowel de website van Almere Breed TV als Dress for Success Almere. Eveneens in maart zijn de eerste contacten gelegd met het Groenhorst College afd. Styling. Samen met derdejaars leerlingen is er een modeshow georganiseerd

12 17novemerb jl. In september zijn we twee maanden met een groep derdejaars studenten aan de slag gegaan. Zij verzorgen de styling maar ook de totale organisatie van de modeshow. Uiteraard wel met kleding, modellen en begeleiding van coördinator en vrijwilligers van Dress. De modeshow was een groot succes. Ongeveer 150 mensen uit alle lage van de samenleving in Almere waren aanwezig. Het thema was Manhattan de zaken wereld. Er liepen 20 modellen mee die allen in de winkel van Dress for Success zijn gekleed. De modeshow heeft veel publiciteit opgeleverd. Zowel op Omroep Flevoland radio en TV, in de Alle kranten van Almere hebben we aandacht gehad. Eveneens heeft de school een inzameling voor kleine maten kleding verzorgt. AL met AL een groot succes dat we volgende jaar 2012 weer willen organiseren. De locatie Apollo Hotel in Almere heeft ons de locatie voor niets beschikbaar gesteld. Deze contacten werden opgedaan door coördinator van Dress for Success op de Beursvloer waar Dress ook aan meegedaan heeft. Eveneens MooiZoGoedzo heeft hier een positieve bijdrage aan geleverd. Helaas heeft de RABO bank geen bijdrage financieel aan de modeshow kunnen doneren. Door de Alliantie is een persbericht uitgegeven in hun interne blad eveneens is er, door de klipjesfabriek een video gemaakt over de werkwijze van Dress for Success. We hebben veel reactie hierop gekregen en ook een aantal cliënten in de winkel mogen ontvangen van omliggende gemeentes o.a. Ankeveen en Huizen. In alle wijkbladen is een artikel van Dress for Success over de nieuwe locatie verschenen. Zowel in februari als in mei is er een nieuwsbrief uitgebracht. De laatste nieuwsbrief van mei is verspreid over de diverse netwerken van de coördinator. Dit heeft geresulteerd in wat nieuwe contacten. Dress for Success heeft deelgenomen aan de commerciële banenbeurs 036 in Almere. Deze banenbeurs werd gehouden in de schouwburg op 23 september jl.. Het was een groot succes, ruim 3500 bezoekers. De stand van Dress for SUccess heeft veel aanloop gehad. Daarnaast hebben we onze medewerking gegeven aan het Project Werk voor Elkaar. Dress heeft de vergaderingen van de projectuitvoerders te laten plaatsvinden in de winkel van Dress. Ook hebben we aan alle deelnemers kleding en stijladvies te geven. De deelnemers van het project Werk voor Elkaar zijn allen 45 plussers die vanuit een uitkering betaald werk zoeken. Het project Werk voor Elkaar gaat werkgevers en werknemers bij elkaar brengen en presenteren zich door middel van een elevator pitch op 15 december jl.. 1 juni hebben we meegedaan aan de Banenbeurs in Eemnes, op verzoek van de gemeente Huizen. Ook daar hebben we meegewerkt aan het geven van informatie tijdens een workshop van het IMK. Ook hier weer hebben we aan alle standhouders informatie van Dress uitgereikt en aan de bezoekers van onze stand, een gratis kledingadviesbon. Er zijn al een aantal dames in de winkel geweest. We hebben 9 juni meegewerkt aan de Kijk op vrijwilligersdag van het VMCA. We hebben een stand gehad en hebben alle standhouders voorzien van flyers en een kleine attentie in de vorm van een lipgloss en/of spiegeltje met naaiset.

13 8. Overige activiteiten. De coördinator heeft een aanvraag ingediend bij de RABO bank voor het sponsoren van de modeshow samen met het Groenhorst college. Deze aanvraag is voor 1 april jl ingediend en we hebben recentelijk een afwijzing gekregen. Helaas, van de 74 aanmeldingen werden er maar 15 gehonoreerd. Eveneens is er een aanvraag voor subsidie ingediend bij Start Foundation en waar na meerdere telefoontjes niet op gereageerd is. De aanmelding is volgens Start foundation niet binnengekomen. Start Foundation is niet verder ingegaan op onze subsdie aanvraag. In 2012 gaan we wederom subsidie aanvragen bij Start Foundation, stichting instituut Gak en VSB Fonds. Het bestuur heeft een maal per 3 maanden vergaderd. In maart is de voorzitter de heer Sietse Henstra gestopt met zijn werkzaamheden ivm zijn nieuwe functie in Deventer. We hebben inmiddels per 1 juni een opvolger. De heer Guus Verweij is per 1 juni voorzitter van St. Dress for Success Almere. Ook onze vrijwilligers vergaderen/overleggen een maal in de zes weken. Daarvan worden uiteraard notulen en actielijsten bijgehouden. Een vacature voor een bestuursleden staat nog steeds open bij de vacaturebank. Daarnaast ook nog vacatures voor vrijwilligers in de winkel. In totaal hebben dit jaar zeven mensen gesolliciteerd waarvan drie aangenomen. Ook heeft Dress for Success dit jaar vijf maal in Almere Deze Week gestaan. Twee maal Op omroep Flevoland geweest.

14 9. Vooruitzichten 2012 We kijken terug op een entensief jaar waarin we kwantitatieve als kwalitatieve groet gerealiseerd hebben. We hebben een prachtige winkel die goed voorzien is van kleding. We hebben zeer professionele vrijwilligers en een gedreven coördinator. De interne organisatie blijft een aandachtspunt. Professionalisering van de interne organisatie is dus een doel voor Experimenteren met het aanbieden van aanvullende diensten. Denk aan dresscheck en meer diversiteit in het aanbod workshops. Versterken van de samenwerking met netwerk partners. Fondsenwerving om het financieel risico te spreiden. Werven van bestuursleden en nieuwe vrijwilligers. Momenteel gaat het een stuk beter dan begin van het jaar, dat wil zeggen dat de nieuwsbrief, de krant artikelen, website, alle activiteiten waar we aan mee kunnen doen, de nieuwe locatie, de kennis en medewerking van het bestuur, een professionele coördinator, enthousiaste vrijwilligers, een positieve uitwerking hebben. Het realiseren van onze doelen kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we het enthousiasme van de gemeente en kledingdonateurs nodig en bovenal onze vrijwilligers. We hebben er het volste vertrouwen in, dat we er samen voor kunnen zorgen dat in 2012 nog meer werkzoekenden met een krappe beurs goed gekleed kunnen solliciteren naar werk betaald of onbetaald. Aldus, Almere 22 mei Ineke Elbertse Coördinator St. Dress for Success Almere.

15

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166 Van de coördinator. Voorwoord en verwachtingen 2015 Het jaar 2014 is een spannend jaar geweest waarin er sprake was van sluiting i.v.m. een te korte aan financiële middelen. Zoals aangegeven in het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Maastricht

Jaarverslag 2015 Maastricht VOORWOORD Een bijzonder jaar voor Dress for Success Maastricht, dat kunnen we rustig stellen. Allereerst, de intensieve voorbereidingen en inspanningen om te komen tot formele erkenning van de 10 e winkel

Nadere informatie

Voorwoord voorzitter Hanneke Stengs

Voorwoord voorzitter Hanneke Stengs Voorwoord voorzitter Hanneke Stengs Terugkijken en vooruitzien Als we terugkijken kunnen we zeggen dat we weer een succesvol jaar achter de rug hebben. Mensen hebben de weg naar ons weten te vinden en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord...pag. 2. 2. Activiteiten...pag. 3. 3. Financiën... pag. 3. 4. Interne organisatie...pag. 4

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord...pag. 2. 2. Activiteiten...pag. 3. 3. Financiën... pag. 3. 4. Interne organisatie...pag. 4 JAARVERSLAG 2014 Regio Gorinchem Secretariaat: Orakellaantje 19, 4205 AD Gorinchem Winkeladres: Bornsteeg 18, 4201 CN Gorinchem. Tel. (winkel): 06 42920436 E-mail: dressforsuccess-gorinchem@hotmail.com

Nadere informatie

Stichting Werken met Eric en Cindy

Stichting Werken met Eric en Cindy Jaarverslag 2007 Stichting Werken met Eric en Cindy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Stichting a. aanleiding b.bestuursleden c. doelstelling d. werkwijze 3. Ontwikkelingen in 2007 a. bestuur b. scholen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Dress for Success Eindhoven

Jaarverslag 2012 Dress for Success Eindhoven Jaarverslag 2012 Dress for Success Eindhoven Voorwoord Het jaar 2012 is een bijzonder jaar geweest. De gemeente sluit geen prestatiecontract meer af, maar zegt eenmalig een bijdrage toe. Het aantal klanten

Nadere informatie

Jaarverslag St. Samen Redzaam

Jaarverslag St. Samen Redzaam Jaarverslag St. Samen Redzaam 2016 Barrie (links) met jobmaatje Julia Samen Redzaam 2016 Inhoud Inleiding: Lokale samenleving versterken 3 Meerwaarde ReconnAct 4 Financiering 4 Resultaten 5 Training en

Nadere informatie

WINKEL Voegt waarde toe: Vergroten van kans op werk met professionele kleding, advies en stimuleren zelfvertrouwen

WINKEL Voegt waarde toe: Vergroten van kans op werk met professionele kleding, advies en stimuleren zelfvertrouwen Strategisch plan DFS Amsterdam 2013 2015 Kader DfS WW De missie van Dress for Success WW is bevorderen van de economische onafhankelijkheid door mensen met een minimum inkomen geschikte kleding te geven

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010. Een vliegende start. Met dank aan:

JAARVERSLAG 2010. Een vliegende start. Met dank aan: JAARVERSLAG 2010 JAARVERSLAG 2010 Een vliegende start Met dank aan: IK DURF NU DE DEUR WEER OPEN TE DOEN Ik heb Stichting Present ingeschakeld om klussers te zoeken voor het huis van een cliënte met een

Nadere informatie

Almere, maart Jaarverslag 2015

Almere, maart Jaarverslag 2015 Almere, maart 2016. Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Wat doet Stichting Dress for Success Almere? 3 1.1 Resultaten 2015 4 2. Winkel 6 3. Vrijwilligers 8 4. Kledingwerving 9 5. Netwerkopbouw 10 6. PR-activiteiten

Nadere informatie

Dress for Success-Regio Gorinchem

Dress for Success-Regio Gorinchem Dress for Success-Regio Gorinchem Winkeladres: Bornsteeg 18, 4201 CN Gorinchem. E-mail: dressforsuccess-gorinchem@hotmail.com Website: www.dressforsuccess.nl Bank: NL60 RABO 0128655410 KvK: Rivierenland

Nadere informatie

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT DOEL Aangemelde en toekomstige BBL studenten die geen werkplek hebben kunnen 1 à 2 onderwijsperioden na aanmelden starten aan de opleiding doordat ze (met hulp van

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag

Nadere informatie

Doorzetten In 2016 zijn we begonnen met het uitvoeren van de plannen uit de visie Dress up for the future. Dat houdt in dat we een financiële

Doorzetten In 2016 zijn we begonnen met het uitvoeren van de plannen uit de visie Dress up for the future. Dat houdt in dat we een financiële Doorzetten In 2016 zijn we begonnen met het uitvoeren van de plannen uit de visie Dress up for the future. Dat houdt in dat we een financiële sterkere basis moeten creëren, zichtbaarder worden voor de

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Dress for Success Leiden

Jaarverslag 2014 Dress for Success Leiden Jaarverslag 2014 Dress for Success Leiden Goed gekleed naar een baan Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014 van Dress for Success Leiden. DfS heeft een goed jaar achter de rug en gaat vol vertrouwen

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

Doe-tips Beroepskansen 1

Doe-tips Beroepskansen 1 DOE-TIPS ONA VOOR VRIJWILLIGERS BEROEPSKANSEN EN WERK ZOEKEN De kans op werk in een bepaald beroep heet de beroepskans. Als er voor een beroep veel vacatures zijn waarop weinig mensen solliciteren, is

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2014

Nieuwsbrief September 2014 Nieuwsbrief September 2014 Netwerkgroep45plus: ontstaan en doel De Netwerkgroep45plus Nijmegen is een zelfregiegroep van gemotiveerde 45-plussers, met zeer ruime en uiteenlopende werkervaringen. Naast

Nadere informatie

10 tips voor succesvol solliciteren

10 tips voor succesvol solliciteren Succesvol solliciteren Wat we allemaal weten en toch weer vergeten Solliciteren is voor de één een spannende gebeurtenis, voor de ander een uitdaging en voor nog weer anderen een noodzaak. Je krijgt meestal

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag werken maar

Nadere informatie

Maatschappelijke Participatie

Maatschappelijke Participatie Maatschappelijke Participatie Marjolein Kolstein September 2016 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 1.3 Opzet van het onderzoek

Nadere informatie

JAARBERICHT. en de verwachtingen voor

JAARBERICHT. en de verwachtingen voor JAARBERICHT 2011 en de verwachtingen voor 2012 Inleiding Voor u ligt het allereerste jaarbericht van de Stichting Ideële Advisering (Stidad). Bij de oprichting in maart 2010 is afgesproken om aan het einde

Nadere informatie

Spreekuur. Werklozenkrant

Spreekuur. Werklozenkrant Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Intro: pagina 3 Spreekuur: pagina 4 Werklozenkrant: pagina 4 Weekje Weg: pagina 5 Jeugdsportfonds: pagina 5 Organisatie: pagina 6 Financieel overzicht: pagina 7 Intro In

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt. Oktober 2010

Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt. Oktober 2010 Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt Oktober 2010 Programma 13.30 Informatie Wio, opbrengst bijeenkomst 13.45 Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt -Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag Dress for Success Leiden. goed gekleed naar een baan

Jaarverslag Dress for Success Leiden. goed gekleed naar een baan Jaarverslag 2014 Dress for Success Leiden goed gekleed naar een baan Twee weken geleden ben ik bij jullie geweest voor nieuwe kleding en ik wil melden dat het me, met jullie kleding, gelukt is een nieuwe

Nadere informatie

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Voor je ligt informatie over de ontwikkelcarrousel met workshops die het Expertisecentrum (voorheen Loopbaancentrum)

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Enquête Kunstenaars in de WWIK

Enquête Kunstenaars in de WWIK Enquête Kunstenaars in de WWIK We zouden u graag een aantal vragen willen stellen over uw werkzaamheden en positie als kunstenaar. Eerst komen een paar algemene vragen aan de orde. 1. Wat is uw geboortejaar?

Nadere informatie

Werkzoekenden in Westfriesland. Ik ben WerkSaam in Westfriesland. www.werksaamwf.nl

Werkzoekenden in Westfriesland. Ik ben WerkSaam in Westfriesland. www.werksaamwf.nl Werkzoekenden in Westfriesland Ik ben WerkSaam in Westfriesland WerkSaam Westfriesland Wij zijn WerkSaam in Westfriesland WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. Wij begeleiden

Nadere informatie

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Enkele resultaten uit het onderzoek 98% heeft wel eens informatie over anderen op het internet gezocht We zoeken

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Jaarverslag. Humanitas. ThuisAdministratie. Bommelerwaard

Jaarverslag. Humanitas. ThuisAdministratie. Bommelerwaard Jaarverslag Humanitas ThuisAdministratie Bommelerwaard 2009 1 Inleiding April 2007 is de afdeling Bommelerwaard van de Vereniging Humanitas gestart met het Project Thuisadministratie. Inmiddels draaien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wederom een maand vol interessante evenementen en activiteiten. We wensen jullie veel leesplezier :)

Nieuwsbrief Wederom een maand vol interessante evenementen en activiteiten. We wensen jullie veel leesplezier :) NIEUWSBRIEF JUNI 2016 WERKPLEIN TWENTE Nieuwsbrief Wederom een maand vol interessante evenementen en activiteiten. We wensen jullie veel leesplezier :) Jongerenspeeddate Vrijdag 24 juni 2016 stond in het

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dress for Success Maastricht

Jaarverslag Stichting Dress for Success Maastricht Jaarverslag 2016 Stichting Dress for Success Maastricht 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Bestuursverslag 5 Klantervaringen in 2016 6 Activiteiten in 2016 7 Ambassadeurs 8 Jaarrekening 2016 9 2 Voorwoord Het

Nadere informatie

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015 Ontwikkelingen arbeidsmarkt Workshop 45 plus 30 september 2015 Maar er is een klein probleem: het telefoontje Komt nooit En we wachten maar af En wachten En wachten En de wereld gaat zijn eigen weg Zo

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dress for Success Maastricht

Jaarverslag Stichting Dress for Success Maastricht Jaarverslag 2016 Stichting Dress for Success Maastricht 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Bestuursverslag 5 Klantervaringen in 2016 6 Activiteiten in 2016 7 Ambassadeurs 8 Jaarrekening 2016 9 2 Voorwoord Het

Nadere informatie

10 tips voor het werven van de ideale stagiair

10 tips voor het werven van de ideale stagiair 1. Zorg dat ze je kennen Als jongeren je bedrijf niet kennen, dan solliciteren ze niet. Logisch. Om de beste leerlingen te krijgen, is contact met de onderwijsinstelling heel belangrijk. En dit contact

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Verder met Taal P/A Paddestoelenlaan GE Veenendaal KvK

Jaarverslag Stichting Verder met Taal  P/A Paddestoelenlaan GE Veenendaal KvK Jaarverslag 2015 Stichting Verder met Taal www.verdermettaal.nl P/A Paddestoelenlaan 55 3903 GE Veenendaal KvK 59595809 Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Activiteiten 4 Publiciteit 6 Externe contacten 7 Interne

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Datum Donderdag 28 mei 2015 14.00 21.30 uur Locatie Sporthal De Kuil

Nadere informatie

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf)

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf) De arbeidsmarkt De werkgeversmarkt Werkgevers proberen in hun marktkraam zoveel mogelijk zaken uit te stallen die werkzoekenden ervan moeten overtuigen dat de baan, waar zij een vacature voor hebben, de

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Arbeidsmarktregio Utrecht-Oost Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Soest,

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN JAARVERSLAG 2010 Stichting Rechtswinkel Maarssen P/a Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede 204 3608 AK MAARSSEN Email: info@rechtswinkelmaarssen.nl Inloopspreekuur elke

Nadere informatie

RAPPORTAGE EVALUATIE NETWERKTRAINING SUCCESVOL NAAR WERK

RAPPORTAGE EVALUATIE NETWERKTRAINING SUCCESVOL NAAR WERK RAPPORTAGE EVALUATIE NETWERKTRAINING SUCCESVOL NAAR WERK INHOUDSOPGAVE + INLEIDING 4 + MANAGEMENT SUMMARY 5 + RESULTATEN 8 + BIJLAGEN + Bijlage A. Onderzoeksverantwoording 19 + Bijlage B. Steekproefsamenstelling

Nadere informatie

Dress for Success - Leiden

Dress for Success - Leiden Dress for Success - Leiden Foto: 800st klant Jaarverslag 2015 Voorwoord voorzitter Met genoegen presenteren wij u het jaarverslag van 2015. Een jaar waarin we veel geïnvesteerd hebben in de samenwerking

Nadere informatie

SOLLICITATIE OVERZICHT

SOLLICITATIE OVERZICHT P & O Extern maakt voor de begeleiding van de kandidaten in de McJob-trajecten gebruik van de instrumenten Jobsearch en het Persoonlijk Arbeidsmarktonderzoek van Datavac BV. Datavac heeft JobSearch ontwikkeld

Nadere informatie

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Achtergrond De collecte coördinatoren zijn een belangrijke spil in het succesvol laten verlopen van de collecteweek. Het verenigingskantoor biedt de coördinatoren

Nadere informatie

Duurzaamheidsbeleid Doingoood

Duurzaamheidsbeleid Doingoood Duurzaamheidsbeleid Doingoood Over Doingoood Doingoood bestaat uit 2 delen: Doingoood volunteer work (sociale onderneming) en Doingoood foundation (stichting). In al onze werkwijzen en procedures gaan

Nadere informatie

NET WERK ABONNE MENT

NET WERK ABONNE MENT NET WERK ABONNE MENT NETWERK- ABONNEMENT Als u op zoek bent naar een nieuwe baan, dan wordt er regelmatig tegen u gezegd dat u moet netwerken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 50 Company is een

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Arbeidsmarktregio Utrecht-Oost Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Soest,

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Sociale Zaken

Voortgangsrapportage Sociale Zaken Voortgangsrapportage Sociale Zaken 2e e half 2013 gemeente Landsmeer [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] Afdeling Zorg en Welzijn April 2014 1. Inleiding Voor u ligt de voortgangsrapportage

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sociale Zaken

Nieuwsbrief Sociale Zaken Nieuwsbrief over nieuwe ontwikkelingen binnen Sociale Zaken Bekijk deze e-mail in uw browser Nieuwsbrief Sociale Zaken juni 2016 INDEX Hierbij ontvangt u de 5e digitale Nieuwsbrief (juni 2016). U leest

Nadere informatie

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN. Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011

STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN. Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011 STICHTING RECHTSWINKEL MAARSSEN Jaarverslag Stichting Rechtswinkel Maarssen 2011 Stichting Rechtswinkel Maarssen Gezondheidscentrum Boomstede Boomstede 204 3608 AK MAARSSEN Email: info@rechtswinkelmaarssen.nl

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

Jaarverslag van Stichting ABaCus

Jaarverslag van Stichting ABaCus Jaarverslag van Stichting ABaCus 2011 Jaarverslag Stichting ABaCus 2011 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Ontwikkelingen in 2011 2.1 Bestuursleden in Nederland 2.2 Werkgroepen 2.3 Impulsis 3. De Projecten

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN Opdracht 4 1. En wat doe jij volgend jaar? 2. luisteren naar verhalen over opleiding en werk, vragen stellen, praten met de andere deelnemers 3. 22.00 uur 4.

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT

BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Carrière Event Donderdag 28 mei 2015 14.00 19.00 uur Westerkerk, Bunschoten Een feestje voor iedereen die werk zoekt. Wil jij weten wat

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

WERKLOZEN AAN HET WOORD

WERKLOZEN AAN HET WOORD WERKLOZEN AAN HET WOORD EEN ONDERZOEK NAAR REÏNTEGRATIE IN LEIDEN LEIDEN Inleiding Zonder onderzoek geen recht van spreken. Dat is één van de lijfspreuken van de Socialistische Partij. Regelmatig gaat

Nadere informatie

UWV en School Ex Elize de Bar

UWV en School Ex Elize de Bar UWV en School Ex Elize de Bar 9 december 2013 Brief voor de jongere Beste MBO-afgestudeerde, Ben je op zoek naar werk? UWV helpt je daarbij op weg via www.werk.nl. Op werk.nl kun je werk zoeken, informatie

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten)

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Programma Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Voorbereiding Sollicitatiegesprek Vacature Bedrijf website, social media

Nadere informatie

MEERJARENPLAN Dress for Success Ro,erdam

MEERJARENPLAN Dress for Success Ro,erdam MEERJARENPLAN 2015-2019 Dress for Success Ro,erdam 1. Inleiding Een sprookje Er was eens een meisje dat Assepoester hee@e en enorm op haar kop werd gezeten door haar twee boosaardige s.efzusters, die het

Nadere informatie

UWV Kennisverslag

UWV Kennisverslag UWV Kennisverslag 2018-1 Kaj Bots Ilse Hento SOLLICITATIE- EN REGISTRATIEGEDRAG Welke sollicitatieactiviteiten verrichten WW ers en hoe registreren zij deze? Kenniscentrum UWV Januari 2018 Het UWV Kennisverslag

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK UWV JOBSENSE. Meetjaar 2013

TEVREDENHEIDSONDERZOEK UWV JOBSENSE. Meetjaar 2013 TEVREDENHEIDSONDERZOEK UWV JOBSENSE Meetjaar 2013 Mei 2014, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoeksvariabelen - Algemeen 4 -

Nadere informatie

Laagdrempelige Opvoedingsondersteuning Kampen. Jaarverslag LOK 2012 H. Jansen - van der Weerd Blz. 1/10

Laagdrempelige Opvoedingsondersteuning Kampen. Jaarverslag LOK 2012 H. Jansen - van der Weerd Blz. 1/10 Jaarverslag Laagdrempelige Opvoedingsondersteuning Kampen 2012 Jaarverslag LOK 2012 H. Jansen - van der Weerd Blz. 1/10 INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2012 van de Laagdrempelige Opvoedingsondersteuning

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen:

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: 1. Workshop: Ontdek jouw communicatietalent! Data: woensdag 10 september, woensdag 24 september, woensdag 29 oktober,

Nadere informatie

Jaarverslag St. Samen Redzaam

Jaarverslag St. Samen Redzaam Jaarverslag St. Samen Redzaam 2015 Op zoek naar werk? Een Jobmaatje helpt je op weg! Samen Redzaam 2015 Inhoud Inleiding 3 Bestuurlijk verslag 4 Activiteiten 2015 Publiciteit 5 Training jobmaatjes 6 Intervisie

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Wat kun je meenemen? Werk zoeken Dit thema gaat over werk zoeken in Amersfoort en omgeving. Onderwerpen Vacatures zoeken Het UWV-werkbedrijf Uitzendbureaus Netwerken Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen? printfoto nr.47

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Datum uw brief 31 maart 2008

Datum uw brief 31 maart 2008 Directie Inwoners SP fractie van de gemeente Nijmegen ter attentie van mw. S. Akdemir Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Maart 2013

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Maart 2013 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Maart 2013 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Niet-werkende werkzoekenden geregistreerd bij UWV WERKbedrijf 4 Ingediende vacatures UWV 5 Ingediende ontslagaanvragen en verleende ontslagvergunningen

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Helft allochtone stagiairs vermoedt discriminatie bij sollicitatie

Factsheet persbericht. Helft allochtone stagiairs vermoedt discriminatie bij sollicitatie Factsheet persbericht Helft allochtone stagiairs vermoedt discriminatie bij sollicitatie Inleiding Stageperiode Om een stageplek te vinden moeten vrijwel alle studenten solliciteren. Maar hebben allochtone

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. De door De Neushoornstichting gesponsorde boot

Jaarverslag 2013. De door De Neushoornstichting gesponsorde boot Jaarverslag 2013 De door De Neushoornstichting gesponsorde boot Jaarverslag 2013 De Neushoornstichting Publicatie mei 2014 Inhoudsopgave VOORWOORD ------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

SO8. Leerwerk centrum. oefening in informatie inwinnen naar aanleiding van. doel informatie inwinnen na. een afwijzing. De afwijzing.

SO8. Leerwerk centrum. oefening in informatie inwinnen naar aanleiding van. doel informatie inwinnen na. een afwijzing. De afwijzing. De voorbereiding het goed voorbereiden van een sollicitatiegesprek De reis en reistijd plannen Wat is belangrijk op de dag van de sollicitatie? Waarom is dat belangrijk? Waarom is het prettig om op tijd

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude Jaarverslag 2012 Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude Inleiding De gemeente Renswoude en Scherpenzeel vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Dress for Success Leiden

Dress for Success Leiden Dress for Success Leiden Kleren maken de man! Deze klant voelde zich 'als een directeur' in zijn nieuwe pak. Na anderhalf jaar solliciteren gaat meneer aan de slag via het uitzendbureau, hij heeft een

Nadere informatie

Bijlagen: Verzonden: Ondersteunen van burgerinitiatieven; A Participatie van burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt middels vrijwilligerswerk;

Bijlagen: Verzonden: Ondersteunen van burgerinitiatieven; A Participatie van burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt middels vrijwilligerswerk; FSCHRIFT G E M E E N T E an de leden van de gemeenteraad Datum: 24 maart 2014 Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: U. 14.01556 Behandeld door: Onderwerp: Bijlagen: Verzonden: mevrouw M. Doveren Raadsinformatie:

Nadere informatie

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld.

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. Resultaat Vragenlijst: Waarom doe je mee met de lokale energiecoöperatie? 26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. 1. Ik ben op de volgende manier betrokken bij de lokale

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Noord. Onderzoek onder de ondernemers van het Digitaal Panel Noord. Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658

Arbeidsmarkt Noord. Onderzoek onder de ondernemers van het Digitaal Panel Noord. Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 Onderzoek onder de ondernemers van het Digitaal Panel Noord Projectnummer: 12163 In opdracht van: Stadsdeel Noord Rogier van der Groep Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL Amsterdam 1000 AR Amsterdam

Nadere informatie

Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013

Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013 Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013 Onderzoek is uitgevoerd en gerapporteerd door Panteia in opdracht van Loopbaankamer Tilburg Bronvermelding van hieronder vermeldde gegevens: Panteia,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013/2014

JAARVERSLAG 2013/2014 Kansplus afdeling Vlaardingen Afd. Vlaardingen H17 Clubhuis De Voggel Broekweg 82 3132 HE Vlaardingen Tel. 010-475 23 32 www.kansplusvlaardingen.nl info@kansplusvlaardingen.nl Stichting Vrienden van de

Nadere informatie