JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012."

Transcriptie

1 JAARVERSLAG STICHTING DRESS FOR SUCCESS ALMERE 2012.

2 INHOUDSOPGAVE 1. Wat doet Dress for Success Almere????? 2. Resultaten Winkel. 4. Vrijwilligers. 5. Kledingwerving. 6. Netwerkopbouw. 7. PR Activiteiten. 8. Overige activiteiten. 9. Vooruitzichten 2012.

3 1. Wat doet Stichting Dress for Success Almere? Veel mensen zijn actief op zoek naar een betaalde baan, die bij hen past. Maar voor iemand met een uitkering of een minimum inkomen valt het niet mee zich voor een sollicitatiegesprek representatief te kleden. Hierdoor wordt de kans op een goede eerste indruk gemist en gaat de baan naar een ander. Dress for Success is er juist voor deze mensen. Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt, die past bij de functie waarop ze solliciteren. De kleding in de inmiddels - 13 winkels is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle adviezen en alle kleding gratis verstrekt. Dress for Success helpt niet alleen mensen die gaan solliciteren naar een betaalde baan, maar ook diegenen die werkervaring op gaan doen. Dan is er nog een groep mensen die vanuit hun uitkeringssituatie verplicht vrijwilligerswerk moeten gaan doen. Ook deze mensen komen in aanmerking voor kledingadvies en gratis representatieve kleding. Heeft men een betaalde baan, werkervaring plek of vrijwilligerswerk, gevonden dan komt men in aanmerking voor een tweede gratis outfit. Dress for Success is hiermee de schakel in een re- integratietraject naar werk, betaald of onbetaald. Dress for Success richt zich op het passend kleden van de mensen die gaan solliciteren. Passende kleding is volgens ons een match van drie elementen; de persoon, de functie en de branche. Een juiste match geeft zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen zorgt ervoor dat men een goede eerste indruk maakt tijdens het sollicitatiegesprek. De dienstverlening van Dress for Success bestaat uit een combinatie van expertise van over kleding, werk en persoonlijke begeleiding. In onze werkwijze is solidariteit tussen mensenbelangrijk. Werkende mensen geven via Dress for Success kleding aan mensen met een uitkering of minimum inkomen. Zo kunnen zij goed gekleed solliciteren. Wij geven geen kleding wij geven zelfvertrouwen

4 2. Resultaten Het aantal cliënten dat in de winkel van Dress ontvangen is in 2011 bedraagt 195 personen. De doorverwijzingen met name van het UWV Werkbedrijf vallen enorm tegen. Dit is mede te wijten aan de omstandigheden waarin het UWV Werkbedrijf momenteel verkeert. Ondanks verspreiding van folders en mailingen aan werkcoaches, matchmakers, werkmakelaars, vestigingsmanager e.d. blijft het aantal doorverwijzingen beperkt tot een handvol. Ook het aantal verwijzingen door de klantmanagers van de gemeente/sociale dienst kan beter. Er zijn goede afspraken gemaakt met de klantmanagers van de activeringscentra in Almere. Wij verzorgen voor alle deelnemers een workshop Presentatie/Kledingadvies. De teammanagers van de sociale dienst waar de coordinator van Dress for Success contact mee heeft geven aan, Dress for Success onder de aandacht te brengen van de klantmanagers. Waar we wel veel doorverwijzingen van hebben is de nieuwe organisatie Almere Werk. De maand juni heeft wel een record aantal cliënten opgeleverd. De laatste week zelf 10 cliënten, waaronder een aantal mannen die gaan solliciteren als buschauffeur bij Connexxion. We hebben dit jaar 195 mensen in de winkel ontvangen. Deze zijn geregistreerd en er is een schema van gemaakt. Klanten in de winkel 195 waarvan sollicitanten(mensen met een uitnodiging voor een gesprek) 144, waarvan 46 met succesvolle afloop. 30 van deze mensen zijn langs geweest voor een tweede setje kleding voor op het werk. Daarnaast hebben we ook nog 21 mensen gekleed voor netwerkbijeenkomsten, presentatie op banenmarkten en andere gelegenheden waarom mensen representatieve kleding nodig hebben. Altijd met als doel betaald of onbetaald werk te vinden. Als we spreken van een baan kan dat ook zijn een vrijwilligersbaan of werkervaringplek zijn. Naast deze sollicitanten kleedde Dress for Success ook 21 klanten die zichzelf in hun zoektocht naar werk moesten presenteren in een andere situatie, bijvoorbeeld banenmarkt, modeshow of netwerkbijeenkomst. Wel kunnen we concluderen dat het merendeel een bijstanduitkering heeft. Opvallend is ook het aantal hbo'ers, dit zijn er opmerkelijk veel meer dan vorig jaar. Dit is ons inziens eveneens een gevolg van de huidige recessie.

5 Re- integratiebureaus bieden veel minder cliënten aan. Dit is een gevolg van de huidige bezuinigingen op de re- integratie gelden. Daarom zoekt Dress for Succes op brede schaal samenwerking met alle projecten die zich bezighouden met het vinden van betaald of onbetaald werk. Nog enkele reactie van klanten van Dress for Succe. Patrick Decnop. Hartelijk dank voor het prachtige pak dat jullie me aangemeten hebben. Helaas heb ik die baan als taxichauffeur niet gekregen. Een ding is zeker, het heeft niet aan de kleding gelegen. Zodra ik een baan heb gevonden laat ik het jullie weten. John Elsenhout, Enige tijd geleden ben ik op zeer professionele en vriendelijke manier geholpen in het selecteren van de juiste zakelijke outfit voor mijn sollicitatie. Per 1 juli ben ik mede dankzij mijn representatieve voorkomen aangenomen als jobcoach. Elly Kamman. Dankzij jullie mooie Benneton broekpak is het gesprek prima verlopen en ik heb nog nooit met zoveel zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek gevoerd. Dress for Success heb ik overal onder de aandacht gebracht. Klanten 2012 Aantal klanten Sollicitanten Succes 46 Percentage 32% Van de klanten die succesvol waren met solliciteren zijn er 30 die een tweede outfit zijn komen halen. 21 klanten zijn gekleed voor netwerkbijeenkomsten, presenteren op banenmarkt en andere redenen. Van de klanten was de gemiddelde leeftijd 48 jaar. Soort uitkering. WWB WW WAI/WAJONG NUG 58% 18% 7% 17% (niet uitkeringsgerechtigde)

6 Werkeloosheidsduur. 0-6 mnd. 6% 6 mnd 1 jaar 19% 1 3 jaar 34% 3-5 jaar meer dan 5 jr. geen uitkering 17% 7% 17% Opleidingsniveau Lagere school VMBO MAVO/MBO HAVO/VWO HBO/Univers. Geen opl. 14% 5% 42% 8% 19% 12% In totaal heeft dress for success in 2011, 9 workshops Presentatie gegeven. De reacties zijn altijd zeer positief. Een workshop is gegeven aan het ROC, 3 aan Alexander Calder en 5 aan activeringscentra. Een workshop is verzorgt door Cynthia Colijn aan de groep van werk voor elkaar.

7 3. Winkel. Per 1 maart 2011 hebben we een ander pand kunnen huren via De Alliantie te Almere. De Alliantie heeft ons een aangepaste huur aangeboden. Deze is vergelijkbaar met de huur die wij betaalden voor de Spoordreef. We hebben een prachtig winkelpand aan de Kerkgracht 60 Almere haven kunnen huren. Het aantal vierkante meters is meer dan de vorige locatie en de ligging is centraal. Het heeft een grote ruimte waar de winkel is en we hebben een keuken en drie toiletten, en een soort bergruimte. Daarnaast goede parkeergelegenheid achter het pand. De vrijwilligers zijn reuze blij met deze locatie. Via markplaats en inventiviteit van de vrijwilligers en coördinator is er een prachtige, representatieve winkel ontstaan. Regelmatig komen er mensen binnen die denken dat het om een reguliere kledingwinkel gaat. Dit is een compliment voor onze uitstraling. Wij hopen zodoende de drempel voor iedereen te verlagen om bij Dress for Succes kleding en kledingadvies in te winnen.

8 Een andere bijkomstigheid is dat het doneren van kleding voor particulieren ook makkelijker is. Er komen tijdens de openingsuren spontaan mensen kleding doneren. 4. Vrijwilligers. In het nieuwe jaar 2011 hebben we al direct een nieuwe vrijwilliger mogen verwelkomen die frisse ideeën met zich mee bracht Momenteel hebben we 7 vrijwilligers, waarvan een vrijwilligster werkt via Activeringscentrum Stad in een leer/werktraject. Zij heeft ervaring in visagie en als kapster. Een vrijwilligster werkt door na haar re- integratietraject bij Alexander Calder en heeft de opleiding imagostyliste afgerond. Daarnaast hebben we een nieuwe vrijwilligster via het project Werk voor Elkaar. De vrijwilligers worden ondersteund door Cynthia Kolijn van Cy- style. Zij heeft een aantal workshops kleur en styling gegeven aan de vrijwilligers. Daarnaast heeft ze een aantal malen Dress for Success mede vertegenwoordigd o.a. op het Flevo Event. Een vrijwilliger die bij ons verstel werkzaamheden deed en een

9 taalstage doorliep, heeft mede door zijn werkervaring bij Dress for Success een betaalde baan gevonden bij Campus4talent. 5. Kledingwerving. De kleding blijft letterlijk en figuurlijk binnenstromen. In april 2011 is er een inzameling voor Dress for Succesc geweest door het UWV Werkbedrijf Flevoland/Utrecht. Hier mocht geen ruchtbaarheid aangegeven worden, maar ik denk, dat we het wel hier mogen vermelden. Er is voor Dress for Success Almere zeker twee autoladingen kleding ingezameld. Althans we hebben het opgehaald in Utrecht en het werd overhandigd door de districtsmanager van UWV Werkbedrijf Nederland. Daarnaast hebben we nog steeds kleding inzamelpunten bij Alexander Calder, Fortis bank en Kompaan. In mei 2011 hebben we via ons netwerk een sponsor gekregen in de vorm van Mel s Lingerie en grote matenkleding (OUTLET store)op de Markerkant in Almere. Deze sponsor kwam gelijk al met drie dozen, vol met nieuwe kleding, vooral in de grote maten. Helaas is deze winkel eind 2011 gestopt met zijn werkzaamheden en is het bij deze ene donatie gebleven. Via een netwerkrelatie van de coördinator komt er kleding binnen via Lady Look in Bladel. Ook via het hoofdkantoor komt er steeds meer nieuwe kleding binnen van grote sponsoren zoals Miss Etam. In november 2011 hebben wij een donatie gehad van een kledingzaak in Twello, Dante Herenmode. De verhouding niet nieuwe kleding en nieuwe kleding is momenteel 70/30%.

10 6. Netwerkopbouw. Dit jaar zijn er vaste afsprakengemaakt met alle activeringscentra in Almere. Met de leidinggevende van de kantmanagers zijn er mogelijkheden besproken om voorlichting te geven aan klantmanagers. Er volgen nog nadere afspraken. Dit is verschoven naar Mede veroorzaakt door interne verschuivingen. Met Activeringscentrum Haven en Buiten hebben we de afspraak dat alle cliënten in het nieuwe jaar Dress for Success gaan bezoeken voor: kleding en/of kledingadvies en andere adviezen ten behoeve van hun presentatie. Dit heeft ten alle tijden een positieve invloed op houding en zelfverzekerdheid van de cliënten. Daarnaast hebben we in juli een modeshow met o.a. vier cliënten van het activeringscentrum Haven. De bedoeling is, met deze groep cliënten een vaste groep mensen op te bouwen voor het lopen van diverse modeshows. In april hebben we om betere contacten op te bouwen met UWV Werkbedrijf een aantal werkcoaches uitgenodigd voor een workshop kleurenanalyse en styling gegeven door Cynthia Kolijn samen met Adinda Salorkory. De workshop is uiteindelijke gegeven aan 7 werkcoaches; zij allen verzekerden ons Dress for Success actief te promoten. Wederom hebben we dit jaar onze medewerking verleend aan de modeshow van Stichting DAC, nu onderdeel van KWINTES. Almere Werk is bekend met de werkwijze van Dress for Success en heeft regelmatig cliënten aan onze winkel doorverwezen. St. Vitree heeft gevraagd of wij hun cliënten ook willen helpen aan kledingadvies en een passende outfit. Via deze kanalen hebben we meerdere verwijzingen gekregen. O.a. een meisje wat tot voor kort op straat leefde en nu stage loopt in een kapsalon. Door onze kleding kon ze zich representatiever kleden zodat ze meer kans maakt op een betaalde baan. LinkedIn groep Werken voor Werk heeft de samenwerking gezocht. Deze bestaat ui doorverwijzen naar Dress for Succes van 45 plus werkzoekenden die een baan

11 zoeken. Tevens geeft de coordinator voorlichting aan de groepen bij St. De Schoor o.a. bij de Empowerment trainingen. 7. PR activiteiten. In februari hebben we deelgenomen aan het Flevo Event wat georganiseerd werd door Provinciaal Platform Flevoland. Het werd gehouden in het Aviodrome in Lelystad. Het aantal bezoekers was eerlijk gezegd bedroevend. In totaal hebben we een handjevol mensen gesproken, daarnaast hebben we aan alle standhouders informatie over Dress for Success uitgereikt. Dit was verreweg het slechtste Event waar wij als Dress for Succes aan hebben meegedaan. Extra bezoek gebracht door de coördinator aan de UWV Werkcoaches, speciaal voor 45 plussers, zij hebben diverse netwerkgroepen. Dress for Success aldaar gepromoot, tot dusver geen een verwijzig. Het bezoek vond plaats in maart Aangesloten bij de linkedin groep Werken voor Werk. Zij bieden onze diensten aan, aan werkzoekenden 45 plussers. Almere Breed TV heeft samenwerking met ons gezocht. Dit heeft geresulteerd in een video opname die gemaakt is voor zowel de website van Almere Breed TV als Dress for Success Almere. Eveneens in maart zijn de eerste contacten gelegd met het Groenhorst College afd. Styling. Samen met derdejaars leerlingen is er een modeshow georganiseerd

12 17novemerb jl. In september zijn we twee maanden met een groep derdejaars studenten aan de slag gegaan. Zij verzorgen de styling maar ook de totale organisatie van de modeshow. Uiteraard wel met kleding, modellen en begeleiding van coördinator en vrijwilligers van Dress. De modeshow was een groot succes. Ongeveer 150 mensen uit alle lage van de samenleving in Almere waren aanwezig. Het thema was Manhattan de zaken wereld. Er liepen 20 modellen mee die allen in de winkel van Dress for Success zijn gekleed. De modeshow heeft veel publiciteit opgeleverd. Zowel op Omroep Flevoland radio en TV, in de Alle kranten van Almere hebben we aandacht gehad. Eveneens heeft de school een inzameling voor kleine maten kleding verzorgt. AL met AL een groot succes dat we volgende jaar 2012 weer willen organiseren. De locatie Apollo Hotel in Almere heeft ons de locatie voor niets beschikbaar gesteld. Deze contacten werden opgedaan door coördinator van Dress for Success op de Beursvloer waar Dress ook aan meegedaan heeft. Eveneens MooiZoGoedzo heeft hier een positieve bijdrage aan geleverd. Helaas heeft de RABO bank geen bijdrage financieel aan de modeshow kunnen doneren. Door de Alliantie is een persbericht uitgegeven in hun interne blad eveneens is er, door de klipjesfabriek een video gemaakt over de werkwijze van Dress for Success. We hebben veel reactie hierop gekregen en ook een aantal cliënten in de winkel mogen ontvangen van omliggende gemeentes o.a. Ankeveen en Huizen. In alle wijkbladen is een artikel van Dress for Success over de nieuwe locatie verschenen. Zowel in februari als in mei is er een nieuwsbrief uitgebracht. De laatste nieuwsbrief van mei is verspreid over de diverse netwerken van de coördinator. Dit heeft geresulteerd in wat nieuwe contacten. Dress for Success heeft deelgenomen aan de commerciële banenbeurs 036 in Almere. Deze banenbeurs werd gehouden in de schouwburg op 23 september jl.. Het was een groot succes, ruim 3500 bezoekers. De stand van Dress for SUccess heeft veel aanloop gehad. Daarnaast hebben we onze medewerking gegeven aan het Project Werk voor Elkaar. Dress heeft de vergaderingen van de projectuitvoerders te laten plaatsvinden in de winkel van Dress. Ook hebben we aan alle deelnemers kleding en stijladvies te geven. De deelnemers van het project Werk voor Elkaar zijn allen 45 plussers die vanuit een uitkering betaald werk zoeken. Het project Werk voor Elkaar gaat werkgevers en werknemers bij elkaar brengen en presenteren zich door middel van een elevator pitch op 15 december jl.. 1 juni hebben we meegedaan aan de Banenbeurs in Eemnes, op verzoek van de gemeente Huizen. Ook daar hebben we meegewerkt aan het geven van informatie tijdens een workshop van het IMK. Ook hier weer hebben we aan alle standhouders informatie van Dress uitgereikt en aan de bezoekers van onze stand, een gratis kledingadviesbon. Er zijn al een aantal dames in de winkel geweest. We hebben 9 juni meegewerkt aan de Kijk op vrijwilligersdag van het VMCA. We hebben een stand gehad en hebben alle standhouders voorzien van flyers en een kleine attentie in de vorm van een lipgloss en/of spiegeltje met naaiset.

13 8. Overige activiteiten. De coördinator heeft een aanvraag ingediend bij de RABO bank voor het sponsoren van de modeshow samen met het Groenhorst college. Deze aanvraag is voor 1 april jl ingediend en we hebben recentelijk een afwijzing gekregen. Helaas, van de 74 aanmeldingen werden er maar 15 gehonoreerd. Eveneens is er een aanvraag voor subsidie ingediend bij Start Foundation en waar na meerdere telefoontjes niet op gereageerd is. De aanmelding is volgens Start foundation niet binnengekomen. Start Foundation is niet verder ingegaan op onze subsdie aanvraag. In 2012 gaan we wederom subsidie aanvragen bij Start Foundation, stichting instituut Gak en VSB Fonds. Het bestuur heeft een maal per 3 maanden vergaderd. In maart is de voorzitter de heer Sietse Henstra gestopt met zijn werkzaamheden ivm zijn nieuwe functie in Deventer. We hebben inmiddels per 1 juni een opvolger. De heer Guus Verweij is per 1 juni voorzitter van St. Dress for Success Almere. Ook onze vrijwilligers vergaderen/overleggen een maal in de zes weken. Daarvan worden uiteraard notulen en actielijsten bijgehouden. Een vacature voor een bestuursleden staat nog steeds open bij de vacaturebank. Daarnaast ook nog vacatures voor vrijwilligers in de winkel. In totaal hebben dit jaar zeven mensen gesolliciteerd waarvan drie aangenomen. Ook heeft Dress for Success dit jaar vijf maal in Almere Deze Week gestaan. Twee maal Op omroep Flevoland geweest.

14 9. Vooruitzichten 2012 We kijken terug op een entensief jaar waarin we kwantitatieve als kwalitatieve groet gerealiseerd hebben. We hebben een prachtige winkel die goed voorzien is van kleding. We hebben zeer professionele vrijwilligers en een gedreven coördinator. De interne organisatie blijft een aandachtspunt. Professionalisering van de interne organisatie is dus een doel voor Experimenteren met het aanbieden van aanvullende diensten. Denk aan dresscheck en meer diversiteit in het aanbod workshops. Versterken van de samenwerking met netwerk partners. Fondsenwerving om het financieel risico te spreiden. Werven van bestuursleden en nieuwe vrijwilligers. Momenteel gaat het een stuk beter dan begin van het jaar, dat wil zeggen dat de nieuwsbrief, de krant artikelen, website, alle activiteiten waar we aan mee kunnen doen, de nieuwe locatie, de kennis en medewerking van het bestuur, een professionele coördinator, enthousiaste vrijwilligers, een positieve uitwerking hebben. Het realiseren van onze doelen kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we het enthousiasme van de gemeente en kledingdonateurs nodig en bovenal onze vrijwilligers. We hebben er het volste vertrouwen in, dat we er samen voor kunnen zorgen dat in 2012 nog meer werkzoekenden met een krappe beurs goed gekleed kunnen solliciteren naar werk betaald of onbetaald. Aldus, Almere 22 mei Ineke Elbertse Coördinator St. Dress for Success Almere.

15

Meer DOEN MET MINDER. Successen en lessen re-integratie 2010-2014

Meer DOEN MET MINDER. Successen en lessen re-integratie 2010-2014 Successen en lessen re-integratie 2010-2014 INHOUD op werk feiten en cijfers 2 De afgelopen jaren is het aantal mensen in de bijstand in heel Nederland toegenomen. Ook Almeerders hebben de gemeente vaker

Nadere informatie

Cliënt in beeld. Landelijke banenmarkt 2012 Werkplein Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Gemaakt door de Cliëntenraad UWV Midden & Oost Brabant

Cliënt in beeld. Landelijke banenmarkt 2012 Werkplein Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Gemaakt door de Cliëntenraad UWV Midden & Oost Brabant Cliënt in beeld Landelijke banenmarkt 2012 Werkplein Eindhoven, Den Bosch en Tilburg Gemaakt door de Cliëntenraad UWV Midden & Oost Brabant Document nr. 13019 Inhoud Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 Procesbeschrijving...

Nadere informatie

Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar Sterk in vrijwilligerswerk!

Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar Sterk in vrijwilligerswerk! jaarverslag 2014 Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar Sterk in vrijwilligerswerk! in t kort 12 Intern opgeleide coachvrijwilligers Introductie vijftigpluspunt Minder medewerkers in loondienst 500 Vrijwilligers

Nadere informatie

Evaluatie van het project 'Duurzaam aan de slag' van Stichting Collusie Milieuzorgprojecten

Evaluatie van het project 'Duurzaam aan de slag' van Stichting Collusie Milieuzorgprojecten TNO Arbeid TNO-rapport 21786 / 11432 Evaluatie van het project 'Duurzaam aan de slag' van Stichting Collusie Milieuzorgprojecten Polarisavenue 151 Postbus 718 2130 AS Hoofddorp www.arbeid.tno.nl T 023

Nadere informatie

evaluatie direct actief

evaluatie direct actief evaluatie direct actief Oktober 2013 Evaluatie Direct Actief Status: Definitief Datum: 24 oktober 2013 Auteur: Pieter Guis, Projectleider Direct Actief Inhoudsopgave 1 Totstandkoming Direct Actief...3

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

VOORWOORD. Peter van Weert, voorzitter

VOORWOORD. Peter van Weert, voorzitter Jaarverslag 2010-2011 Bestuur SupportPunt Eindhoven v.l.n.r. Henk van Beurden, Wil van de Molengraft, Peter van Weert (voorzitter), Theo Rens, Arjen Buit (directeur) In 2010 en 2011 heeft SupportPunt

Nadere informatie

Jongeren nemen hun instellingen onder de loep

Jongeren nemen hun instellingen onder de loep Jongeren nemen hun instellingen onder de loep Participatie Audit (zwerf-)jongeren Almere: Keuring van onderop Jodi Mak Diane Bulsink Sanne Smid Maarten Davelaar Jongeren nemen hun instellingen onder de

Nadere informatie

GEMEENTE VEENENDAAL. De dragers van de Wmo: wat hebben ze nodig? Vrijwilligerswerk in Ede en Veenendaal. Deelrapportage onderzoek pilot Wmo

GEMEENTE VEENENDAAL. De dragers van de Wmo: wat hebben ze nodig? Vrijwilligerswerk in Ede en Veenendaal. Deelrapportage onderzoek pilot Wmo GEMEENTE VEENENDAAL De dragers van de Wmo: wat hebben ze nodig? Vrijwilligerswerk in Ede en Veenendaal Deelrapportage onderzoek pilot Wmo Ede, afdeling O&O, 25 september 2006 De dragers van de Wmo: wat

Nadere informatie

INHOUDELIJK JAARVERSLAG

INHOUDELIJK JAARVERSLAG Oud logo =vanaf oktober 2013 nieuw logo INHOUDELIJK JAARVERSLAG 2013 Stichting Leergeld Tilburg Stichting leergeld Tilburg Fax 013-5458499 Rabobank 16 24 46 659 Postbus 178 Tel. 013-580 12 11 K.v.K. 41

Nadere informatie

Monitor informele zorg. Projecten ingediend in 2004

Monitor informele zorg. Projecten ingediend in 2004 Monitor informele zorg Projecten ingediend in 2004 Monitor informele zorg Projecten ingediend in 2004 mevrouw drs. T. Rietveld PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant oktober

Nadere informatie

AAN HET WOORD HET KAN ZOVEEL BETER

AAN HET WOORD HET KAN ZOVEEL BETER DE bijstandsgerechtigde AAN HET WOORD HET KAN ZOVEEL BETER De BIJSTANDSGERECHTIGDE AAN HET WOORD Sadet Karabulut, SP-Tweede Kamerlid Tjitske Siderius, Fractiemedewerker Sociale Zaken dr. Ineke Palm, Wetenschappelijk

Nadere informatie

JINC. jaarplan en begroting 2014

JINC. jaarplan en begroting 2014 JINC jaarplan en begroting 2014 Terugblik 2013 1. Algemeen JINC heeft de meeste doelen uit het jaarplan 2013 gehaald: - in totaal zijn er ruim 17.196 deelnemers in 9 projecten in Amsterdam bereikt; dat

Nadere informatie

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Training financiële zelfredzaamheid en empowerment voor klanten van de Voedselbank Amsterdam Amsterdam, juni 2010 Drs. Hille Hoogland Drs. Adinda van de Beek Voorwoord

Nadere informatie

AANSLUITING VRAAG EN AANBOD LAAGGESCHOOLD WERK Onderzoek onder werkzoekenden, werkgevers en uitvoerders EINDRAPPORTAGE

AANSLUITING VRAAG EN AANBOD LAAGGESCHOOLD WERK Onderzoek onder werkzoekenden, werkgevers en uitvoerders EINDRAPPORTAGE AANSLUITING VRAAG EN AANBOD LAAGGESCHOOLD WERK Onderzoek onder werkzoekenden, werkgevers en uitvoerders EINDRAPPORTAGE b AANSLUITING VRAAG EN AANBOD LAAGGESCHOOLD WERK Onderzoek onder werkzoekenden, werkgevers

Nadere informatie

Perspectief voor oudere werklozen? Dienstverlening aan oudere (45+) bijstandsgerechtigden

Perspectief voor oudere werklozen? Dienstverlening aan oudere (45+) bijstandsgerechtigden Perspectief voor oudere werklozen? Dienstverlening aan oudere (45+) bijstandsgerechtigden Colofon Programma Dienstverlenende Overheid Datum Augustus 2013 Nummer R13/05 ISSN ISBN 1383-8733 978-90-5079-264-6

Nadere informatie

MONITORVERSLAG WAM RAPPORTAGE VOOR DE EINDEVALUATIE VAN EQUALPROJECT WAM (WERKGEVERSPLATFORM ARBEIDSTOELEIDING MEPPEL) NL-2004/EQA/0028

MONITORVERSLAG WAM RAPPORTAGE VOOR DE EINDEVALUATIE VAN EQUALPROJECT WAM (WERKGEVERSPLATFORM ARBEIDSTOELEIDING MEPPEL) NL-2004/EQA/0028 MONITORVERSLAG WAM RAPPORTAGE VOOR DE EINDEVALUATIE VAN EQUALPROJECT WAM (WERKGEVERSPLATFORM ARBEIDSTOELEIDING MEPPEL) NL-2004/EQA/0028 Johan! Meppel, december 2007 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Organisatie:

Nadere informatie

Resultaten Enquête Broodfondsen

Resultaten Enquête Broodfondsen Resultaten Enquête Broodfondsen Behorend bij MA Thesis Masterprogramma: Politiek en maatschappij in historisch perspectief Student: Jonathan Fink Jensen Studentnummer: 3483649 Scriptiebegeleider: prof.

Nadere informatie

Je moet echt een wil hebben, anders ga je het niet redden

Je moet echt een wil hebben, anders ga je het niet redden Je moet echt een wil hebben, anders ga je het niet redden Eindrapport van een verkennend onderzoek naar de succesvolle (her)instroom van langdurig werklozen in reguliere arbeid voor Gemeente Breda Lectoraat

Nadere informatie

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange.

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange. 13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM Januari t/m juni 2015 ichange.uchange.wechange. Inhoud INLEIDING 3 RESULTATEN 4 SPECIFIEKE INFORMATIE OVER JONGEREN MET EN ZONDER STARTKWALIFICATIE 4 AANVULLENDE INFORMATIE 4

Nadere informatie

Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Stand van zaken... 4 2.1. Werkgebied... 4 2.2. Draagvlak... 4 2.3. Verbreding... 5 2.4. Bedrijfsplan... 6 2.5.

Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Stand van zaken... 4 2.1. Werkgebied... 4 2.2. Draagvlak... 4 2.3. Verbreding... 5 2.4. Bedrijfsplan... 6 2.5. Jaarverslag 2011 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Stand van zaken... 4 2.1. Werkgebied... 4 2.2. Draagvlak... 4 2.3. Verbreding... 5 2.4. Bedrijfsplan... 6 2.5. Landelijke samenwerking... 6 3. Stand van zaken

Nadere informatie

HEADwerk: Een regionale en multidisciplinaire aanpak voor de re-integratie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel

HEADwerk: Een regionale en multidisciplinaire aanpak voor de re-integratie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel HEADwerk: Een regionale en multidisciplinaire aanpak voor de re-integratie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel Bevindingen van een experiment in de regio Oost-Brabant Wilma Ritzen, Branko Hagen,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Investering 37.000,- Opbrengst 80.778,-

JAARVERSLAG 2014. Investering 37.000,- Opbrengst 80.778,- JAARVERSLAG 2014 Investering 37.000,- Opbrengst 80.778,- H E T E F F E C T V A N S A M E N W E R K E N Waarom moeilijk doen als het samen kan? Als initiatiefnemer van de Roosendaalse Uitdaging grijp ik

Nadere informatie

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek Jaarverslag 2012 Digitaal Trapveld Cybersoek Stichting Zeeburg Internetplein Maart 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Doelstellingen... 5 Doelgroepen... 6 Visie... 8 Werkwijze... 9 Succes en betekenis...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrijwillig Rechtsadvies Delft

Jaarverslag Stichting Vrijwillig Rechtsadvies Delft Jaarverslag Stichting Vrijwillig Rechtsadvies Delft Januari 2013 Dhr. Lennard Zuijderwijk (voorzitter) Dhr. Diyar Amin (vicevoorzitter) Dhr. Faiq Karim (secretaris) Dhr. Nawid Fakiri (penningmeester) Dhr.

Nadere informatie

Eigen Kracht! Eigen Kracht. neem gratis mee. Investeer in jezelf met dit programma op maat! projectkrant. .. die zich verder willen ontwikkelen

Eigen Kracht! Eigen Kracht. neem gratis mee. Investeer in jezelf met dit programma op maat! projectkrant. .. die zich verder willen ontwikkelen neem gratis mee projectkrant Eigen Kracht Eigen Kracht!.. die zich verder willen ontwikkelen.. die hun weg willen vinden.. van alle culturen.. die hun kansen op werk willen vergroten Investeer in jezelf

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2012

Sociaal Jaarverslag 2012 Sociaal Jaarverslag 2012 Inleiding En zo is er alweer een einde aan een heel druk en bewogen jaar. Zowel wat het project betreft als in het privéleven Eriq en Kimberly hebben hun uiterste best gedaan in

Nadere informatie

Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap in Nederland

Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap in Nederland Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap in Nederland Advies aan het Ministerie van Economische Zaken November 2009 AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap

Nadere informatie

INVESTEREN IN MENSEN

INVESTEREN IN MENSEN INVESTEREN IN MENSEN Evaluatie van projecten behorende bij het experimententhema van de SEV Auteurs: Freddie Rosenberg Edgar Wever Annelien Thedinga Rebecca Wouters Dit is een publicatie uit het SEV-programma:

Nadere informatie

De kracht van het Vrijwilligerswerk in Zaanstad

De kracht van het Vrijwilligerswerk in Zaanstad De kracht van het Vrijwilligerswerk in Zaanstad Radar, John Autar en Marieke Megens De kracht van het Vrijwilligerswerk in Zaanstad Amsterdam, april 2012 Dit rapport is geschreven in opdracht van de gemeente

Nadere informatie