GUBERNA is een kenniscentrum en een uitwisselingsplatform voor deugdelijk bestuur, alsook de referentie voor bestuursopleidingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GUBERNA is een kenniscentrum en een uitwisselingsplatform voor deugdelijk bestuur, alsook de referentie voor bestuursopleidingen."

Transcriptie

1 GUBERNA, het Instituut voor Bestuurders, heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen van deugdelijk bestuur in al zijn dimensies. In deze brochure vindt u een overzicht van onze diensten en activiteiten, die zich richten tot alle bestuurders en ondernemingen, zowel klein als groot. GUBERNA is een academisch onderbouwd netwerk van bestuurders, bedrijfsleiders en topmanagers van ondernemingen in België. Deugdelijk bestuur is voor hen van essentieel belang voor de ontwikkeling en het voortbestaan van de onderneming. GUBERNA is een onafhankelijke organisatie. Dankzij de financiële steun en het vertrouwen van onze leden en partners kunnen we onze strategie waarmaken. GUBERNA is een kenniscentrum en een uitwisselingsplatform voor deugdelijk bestuur, alsook de referentie voor bestuursopleidingen. GUBERNA is een actieve gesprekspartner in het maatschappelijke debat over de fundamentele uitdagingen van deugdelijk bestuur.

2 Over GUBERNA GUBERNA werd in 1995 opgericht en is een kenniscentrum ten dienste van zijn leden, bestuurders, bedrijfsleiders en topmanagers. GUBERNA is een vereniging zonder winstoogmerk met zetels in Brussel en Gent en telt een twintigtal medewerkers. Als kenniscentrum focust GUBERNA op multidisciplinair onderzoek naar deugdelijk bestuur. De resultaten ervan worden ter discussie gesteld op de activiteiten met de leden. De onderzoeksresultaten vormen tevens de basis van diverse soorten publicaties. Dit alles met het oog op het bevorderen van deugdelijk bestuur binnen alle types organisaties. Mede op basis van dit onderzoek heeft GUBERNA diverse soorten opleidingen voor (toekomstige) bestuurders en topmanagers ontwikkeld evenals een reeks van diensten. Ten slotte is GUBERNA ook een platform voor kennisoverdracht en dialoog over deugdelijk bestuur. Tijdens lunchdebatten, ledenfora en bedrijfsbezoeken kunnen onze leden hun ervaringen met deugdelijk bestuur delen. Ze toetsen hun ervaringen op nationaal en internationaal niveau. GUBERNA kan steunen op diverse governance organen: naast de ledenvergadering en een raad van bestuur zijn er drie adviserende comités. De Board of Trustees begeleidt de raad van bestuur op strategisch niveau en bestaat uit actoren uit het economische en maatschappelijke veld in België. De Alumni Council behartigt de belangen van de individuele bestuurder en is samengesteld uit leden die de opleidingen van GUBERNA gevolgd hebben. De Academic Council reflecteert over relevante academische ontwikkelingen. Zij is samengesteld uit leden-academici van de verschillende Belgische universiteiten en business scholen. +

3 10 redenen om lid te worden van GUBERNA 1 U treedt toe tot een uniek netwerk van bestuurders in België. U ontmoet andere bestuurders en bouwt mee aan het professioneel invullen van de functie van bestuurder. 2 U kunt uw stem laten horen en uw expertise inzetten binnen een professionele en erkende organisatie. 3 U wordt op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen inzake deugdelijk bestuur in de private en publieke sector, in de non-profit sector, in beurs- en niet-beursgenoteerde ondernemingen, en in groei- en familiebedrijven. 4 U ontvangt in primeur alle nieuwe inzichten en publicaties die het onderzoek binnen GUBERNA oplevert. 5 U kunt deelnemen aan al onze activiteiten rond het deugdelijk bestuur van de toekomst: bedrijfsbezoeken, seminaries, lunchdebatten, werkgroepen, enz. 6 U hebt toegang tot onze opleidingen voor (kandidaat) bestuurders en kunt de bijhorende certificaten, diploma s en erkenning behalen. 7 U kunt een beroep doen op onze talrijke diensten, waaronder de evaluatie van uw raad van bestuur, de verspreiding van vacatures voor bestuurdersmandaten, enz. 8 U kunt onze praktische instrumenten en handleidingen gebruiken om deugdelijk bestuur in de praktijk toe te passen. 9 Op onze website heeft u een persoonlijke ruimte My GUBERNA met exclusieve toegang tot bepaalde informatie. 10 U wordt vertrouwd gemaakt met de evoluties inzake deugdelijk bestuur zowel op Europees als op internationaal niveau.

4 Een aanbod aangepast aan elk type onderneming Bij GUBERNA benaderen we deugdelijk bestuur in functie van het type onderneming. We hebben hiervoor verschillende aangepaste Centra opgericht CENTRUM GROEIBEDRIJVEN Het Centrum begeleidt KMO s bij de uitwerking van een pragmatisch bestuur, aangepast aan hun specifieke situatie. De bedrijfsleiders van KMO s krijgen hulp bij het installeren van een kwalitatief bestuur. Het doel is de beslissingsorganen van de onderneming te activeren en aandacht te leren hebben voor de inherente risico s van groeibedrijven. CENTRUM PUBLIC GOVERNANCE Het doel van dit Centrum is openbare organisaties en de overheid te sensibiliseren voor het belang van een kwaliteitsvol deugdelijk bestuur. Het Centrum focust op de ontwikkeling van overheidsbedrijven in België met speciale aandacht voor hun specifieke governance uitdagingen. Onderzoek en ervaringsuitwisseling staan daarbij centraal. CENTRUM BEURSGENOTEERDE ONDERNEMINGEN Het Centrum richt zich tot de Belgische beursgenoteerde ondernemingen en benadert hun bestuurspraktijk zowel vanuit een kwantitatief als een kwalitatief perspectief. Dankzij de rol van GUBERNA binnen de Commissie Corporate Governance en de European Confederation of Director Associations (EcoDa) houdt het Centrum voeling met de nationale en internationale evoluties en regelgeving op het vlak van deugdelijk bestuur in beursgenoteerde ondernemingen. CENTRUM AANDEELHOUDER GOVERNANCE Alle centra van GUBERNA hebben te maken met Aandeelhouder Governance. In dit Centrum wordt specifiek aandacht besteed aan de verschillende profielen van investeerders, alsook aan de doelstellingen en de impact van de aandeelhouders op de ontwikkeling van de onderneming. DE INDIVIDUELE BESTUURDER De individuele bestuurder staat steeds centraal in alle reflecties en in alle centra van GUBERNA. Vertrekkend van de opdracht van de individuele bestuurder voeden we hem/haar met concrete acties, tools en handleidingen om van de theorie naar de praktijk te komen. +

5 De diensten van GUBERNA GUBERNA biedt gepersonaliseerde diensten aan haar leden. Afhankelijk van het type lidmaatschap genieten de leden voorkeurtarieven, kortingen en/of gratis diensten. 1. EVALUATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR We maken een grondige evaluatie van de raad van bestuur. Onze aanpak is relevant voor alle ondernemingen. De evaluatie is gebaseerd op de unieke expertise van GUBERNA, die inmiddels erg gewaardeerd wordt door heel wat ondernemingen. 2. EVALUATIE VAN GOVERNANCE INSTRUMENTEN Ondernemingen kunnen ons om raad vragen i.v.m. hun documenten inzake deugdelijk bestuur. GUBERNA fungeert als klankbord voor het nalezen van charters, huishoudelijke reglementen en interne codes voor deugdelijk bestuur. 3. VERSPREIDEN VAN HET AANBOD INZAKE BESTUURSMANDATEN Bedrijven die een nieuwe bestuurder zoeken, kunnen een beroep doen op het netwerk van GUBERNA om de vacature voor een bestuursmandaat bekend te maken. Deze dienst is gratis voor alle ondernemingen, al dan niet lid van GUBERNA. De profielbeschrijving van de gezochte bestuurder wordt enkel naar de leden gecommuniceerd. 4. MENTORING PROGRAMMA OP HET NIVEAU VAN DE RAAD VAN BESTUUR GUBERNA stimuleert de uitwisseling van ervaringen tussen een Mentor (ervaren bestuurder) en een Mentee (kandidaat-bestuurder). Deze dienst zorgt voor een verdere professionalisering van het bestuursmandaat in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen, publieke en sociale organisaties FORUM FUNCTIE VOOR LEDEN GUBERNA beantwoordt uw vragen inzake deugdelijk bestuur ; als lid krijgt u steeds met voorrang een snel en duidelijk antwoord op uw specifieke vragen. De opleidingen van GUBERNA Opleidingsbrochure: + GUBERNA biedt een reeks van opleidingen aan die inspelen op specifieke behoeften. 1. DIRECTOR EFFECTIVENESS Via deze opleiding verwerft de bestuurder de kennis, competenties en het gedrag nodig om een mandaat efficiënt uit te voeren. 2. BOARD EFFECTIVENESS Deze opleidingsmodule focust op de verschillende aspecten van een goedwerkende raad van bestuur en haar interactie met de aandeelhouders en het topmanagement. 3. PERMANENTE VORMING GUBERNA organiseert sessies rond specifieke thema s om bij te blijven met (recente) governance ontwikkelingen of om uw kennis verder uit te diepen. 4. IN-COMPANY TRAINING De opdrachtgever heeft de keuze tussen het basisprogramma Governance Essentials of een programma op maat rekening houdend met de specifieke behoeften van de onderneming.

6 De instrumenten van GUBERNA GUBERNA stelde een reeks praktische handleidingen samen die bestuurders en topmanagers helpen om de theorie in de praktijk om te zetten. Deze documenten worden regelmatig geactualiseerd. Voor de laatste nieuwigheden verwijzen wij naar onze website: KOERS ZETTEN NAAR DEUGDELIJK BESTUUR IN EEN KMO Groei en deugdelijk bestuur gaan hand in hand. Het is net de kwaliteit van het bestuur die de onderneming in staat stelt haar potentieel te maximaliseren. Dit naslagwerk is een onmisbaar instrument voor iedere KMO-bedrijfsleider. TOOLKIT VOOR DE BESTUURDER Deze praktische gids bevat gedragsregels, adviezen en voorbeelden die de bestuurder moeten helpen bij het invullen van zijn mandaat. In eerste instantie is deze toolkit bestemd voor de niet-uitvoerende of onafhankelijke bestuurder. Maar alle bestuurders kunnen er heel wat waardevolle informatie in terugvinden. CHARTER VAN DE ERKENDE BESTUURDER Het charter is een tien punten tellende geheugensteun voor bestuurders. Bovendien is de ondertekening en het respecteren ervan een voorwaarde om de titel GUBERNA Erkend Bestuurder te kunnen dragen. TOOLKIT EVALUATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR Dit instrument is in de eerste plaats bestemd voor KMO s die zelf hun raad van bestuur willen evalueren. Aan de hand van een standaard vragenlijst kunnen de antwoorden en resultaten verwerkt worden. Deze toolkit bestaat ook in een digitale versie ( LEIDRAAD VERGOEDING VOOR EXTERNE BESTUURDERS VAN EEN KMO Deze leidraad is gebaseerd op een onderzoek in België. Ze helpt KMO s op weg om een remuneratiesysteem voor hun externe bestuurders op te zetten. LEIDRAAD ROND DE ROL VAN DE CEO Deze leidraad dient als inspiratiebron en verduidelijkt de taakinhoud en de missie van de CEO, evenals diens verantwoordelijkheden en bevoegdheden in relatie met de raad van bestuur, het management, de onderneming, de aandeelhouders en de overige stakeholders.

7 De lidmaatschappen van GUBERNA Iedere persoon of organisatie die begaan is met de bevordering van deugdelijk bestuur, kan lid worden van het Instituut. GUBERNA stelt u vier formules voor. Individueel lidmaatschap Persoonlijk jaarlijks lidmaatschap. U kunt deelnemen aan alle ledenactiviteiten en geniet een voordeeltarief voor alle andere activiteiten en opleidingen. U ontvangt onze publicaties. U geniet van een (beperkte) gratis D&O aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders. Collectief lidmaatschap Lidmaatschap met een looptijd van drie jaar voor kleine ondernemingen en organisaties. Negen personen genieten de voordelen van een individueel lidmaatschap. Institutioneel lidmaatschap Lidmaatschap met een looptijd van vijf jaar voor ondernemingen en organisaties. De bestuurders, leden van het topmanagement en de CEO genieten gratis toegang tot alle activiteiten van GUBERNA en krijgen bovendien een voorkeurtarief voor de opleidingen en diensten. De CEO en de Voorzitter van de onderneming of van de organisatie genieten ook van een aantal exclusieve privileges. Het Institutioneel lid krijgt een optimale zichtbaarheid binnen het netwerk van GUBERNA. Institutionele partner Dit lidmaatschap omvat alle voordelen van het Institutioneel Lidmaatschap. Daarnaast wordt de partner ook betrokken bij de uitwerking van projecten en bij het bepalen van de strategie van GUBERNA. De partner kan gratis, of tegen sterk verminderd tarief, een beroep doen op de opleidingen en diensten. De partner geniet een eersterangs zichtbaarheid binnen het netwerk van GUBERNA. +

8 GUBERNA Het Instituut voor Bestuurders vzw L Institut des Administrateurs asbl Kantooruren: maandag vrijdag van 9u00 tot 17u00 en op afspraak Reep 1, 9000 Gent Tel: +32 (0) Fax: +32 (0) Maatschappelijke zetel Bergstraat Brussel Tel: +32 (0) Fax: +32 (0) Website : info@guberna.be

LIDMAATSCHAPSFORMULES

LIDMAATSCHAPSFORMULES LIDMAATSCHAPSFORMULES PERSOONSGEBONDEN LIDMAATSCHAP Individueel BEDRIJFSLIDMAATSCHAPPEN Collectief Partnerschap 1 PERSOONSGEBONDEN LIDMAATSCHAP Individueel U wenst Individueel Lid te worden van GUBERNA.

Nadere informatie

LIDMAATSCHAPSFORMULES

LIDMAATSCHAPSFORMULES LIDMAATSCHAPSFORMULES PERSOONSGEBONDEN LIDMAATSCHAP Individueel BEDRIJFSLIDMAATSCHAPPEN Collectief Institutioneel Partner 1 PERSOONSGEBONDEN LIDMAATSCHAP Individueel U wenst Individueel te worden van GUBERNA.

Nadere informatie

Hoe optimaliseert u de toegevoegde waarde van uw raad van bestuur. evaluatie-oefening?

Hoe optimaliseert u de toegevoegde waarde van uw raad van bestuur. evaluatie-oefening? Hoe optimaliseert u de toegevoegde waarde van uw raad van bestuur met een GUBERNA evaluatie-oefening? Bij het afschieten van een pijl maakt elke koersbijsturing -hoe miniem ook- finaal een heel verschil

Nadere informatie

Het Instituut voor bedrijfsjuristen De alma mater van de bedrijfsjuristen

Het Instituut voor bedrijfsjuristen De alma mater van de bedrijfsjuristen Legal insight, inside Het Instituut voor bedrijfsjuristen De alma mater van de bedrijfsjuristen Het beroep van bedrijfsjurist is relatief jong. De wet die dit beroep erkende en het Instituut voor bedrijfsjuristen

Nadere informatie

GOED BESTUUR VOOR CULTUUR! CULTURAL GOVERNANCE ALS HEFBOOM TOT PROFESSIONALISERING

GOED BESTUUR VOOR CULTUUR! CULTURAL GOVERNANCE ALS HEFBOOM TOT PROFESSIONALISERING 2 trajecten Werkgroep BilsenFonds GOED BESTUUR VOOR CULTUUR! CULTURAL GOVERNANCE ALS HEFBOOM TOT PROFESSIONALISERING Prof. dr. Annick Schramme & Joke Schrauwen Leidraad: principes governance op organisatieniveau

Nadere informatie

Social Profit. Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie. Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden

Social Profit. Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie. Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden Dagvan de Social Profit Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie P E R S O O N L I J K E U I T N O D I G I N G Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden

Nadere informatie

KOERS ZETTEN NAAR DEUGDELIJK BESTUUR IN MIJN KMO

KOERS ZETTEN NAAR DEUGDELIJK BESTUUR IN MIJN KMO KOERS ZETTEN NAAR DEUGDELIJK BESTUUR IN MIJN KMO KOERS ZETTEN NAAR DEUGDELIJK BESTUUR IN MIJN KMO Lutgart Van den Berghe Sibylle du Bus de Warnaffe Antwerpen Cambridge Koers zetten naar deugdelijk bestuur

Nadere informatie

Zit iedereen op één lijn?

Zit iedereen op één lijn? Zit iedereen op één lijn? WERKEN AAN EEN GOED BESTUUR. Bestuurder zijn in een familiebedrijf Dit event is exclusief bedoeld voor bestuurders van familiebedrijven. Het Instituut voor het Familiebedrijf

Nadere informatie

Zit iedereen op één lijn?

Zit iedereen op één lijn? Zit iedereen op één lijn? Werken aan goed bestuur. Bestuurder zijn in een familiebedrijf. Dit event is exclusief bedoeld voor bestuurders van familiebedrijven. Inschrijven kunt u op www.familiebedrijf.be

Nadere informatie

Dag 1. IAB-opleiding Onafhankelijk bestuurder maart-mei 2015

Dag 1. IAB-opleiding Onafhankelijk bestuurder maart-mei 2015 IAB-opleiding Onafhankelijk bestuurder maart-mei 2015 Dag 1 Brussel 12/3/2015 Gent 19/3/2015 Module 1 - Corporate governance JOZEF LIEVENS 6u30 Deze module behandelt corporate governance in het licht van

Nadere informatie

ondetafelcyclus Goed Bestuur: van de letter naar de geest!

ondetafelcyclus Goed Bestuur: van de letter naar de geest! R ondetafelcyclus Goed Bestuur: van de letter naar de geest! Insights van het Best Practice onderzoek bij beursgenoteerde ondernemingen Met de steun van: BELGISCHE VERENIGING VAN BEURSGENOTEERDE VENNOOTSCHAPPEN

Nadere informatie

Neem beslist deze folder door en kijk welk begeleidingstraject uw KMO verder helpt. Meer info vindt u ook op. Karel Van Eetvelt

Neem beslist deze folder door en kijk welk begeleidingstraject uw KMO verder helpt. Meer info vindt u ook op. Karel Van Eetvelt INTRODUCTIE Karel van eetvelt LAAT U IN BELANGRIJKE BESLISSINGEN BIJSTAAN DOOR KMO-EXPERTS KMO-ondernemers handelen vaak vanuit een buikgevoel. En met succes. Maar op een gegeven moment volstaat dit niet

Nadere informatie

toonaangevend in toezicht

toonaangevend in toezicht toonaangevend in toezicht Toonaangevend in toezicht De Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn is een onafhankelijke, kritische vereniging die staat voor een een verantwoordelijk

Nadere informatie

GOED BESTUUR VOOR CULTUUR! CULTURAL GOVERNANCE ALS HEFBOOM TOT PROFESSIONALISERING. Prof. dr. Annick Schramme & Joke Schrauwen

GOED BESTUUR VOOR CULTUUR! CULTURAL GOVERNANCE ALS HEFBOOM TOT PROFESSIONALISERING. Prof. dr. Annick Schramme & Joke Schrauwen GOED BESTUUR VOOR CULTUUR! CULTURAL GOVERNANCE ALS HEFBOOM TOT PROFESSIONALISERING Prof. dr. Annick Schramme & Joke Schrauwen 2 trajecten Werkgroep Bilsen Fonds Leidraad: principes governance op organisatieniveau

Nadere informatie

Dit event is exclusief bedoeld voor bestuurders van familiebedrijven.

Dit event is exclusief bedoeld voor bestuurders van familiebedrijven. Dit event is exclusief bedoeld voor bestuurders van familiebedrijven. Het Instituut voor het Familiebedrijf pakt voor de zesde keer uit met een opleiding exclusief bedoeld voor familiale bestuurders. Goed

Nadere informatie

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be Europees Instituut voor Onderzoek over de Mediterrane en Euro-Arabische Samenwerking www.medea.be V O O R S T E L L I N G Voor Europa is de samenwerking met haar naaste buren de Arabische en Mediterrane

Nadere informatie

inspireren en innoveren in MVO

inspireren en innoveren in MVO inspireren en innoveren in MVO Inleiding Gert Van Eeckhout Beleidsondersteuner MVO - Departement WSE Wat is MVO? Waarom MVO? Beleidslijnen Vlaamse overheid MVO? een proces waarbij ondernemingen vrijwillig

Nadere informatie

WERKGROEP. comply or explain PRACTICALIA. Datum: 30 november 2015. EY, De Kleetlaan 2, 1831 Diegem. Nederlands en Frans

WERKGROEP. comply or explain PRACTICALIA. Datum: 30 november 2015. EY, De Kleetlaan 2, 1831 Diegem. Nederlands en Frans WERKGROEP comply or explain PRACTICALIA Datum: 30 november 2015 Locatie: Timing: Taal: EY, De Kleetlaan 2, 1831 Diegem 14u00 17u00 Nederlands en Frans DOELSTELLING Het finale doel is om betere inzichten

Nadere informatie

Corporate Governance Charter

Corporate Governance Charter Corporate Governance Charter Brief van de Voorzitter en de Gedelegeerd Bestuurder met betrekking tot het bedrijfsbeheer Fost Plus neemt als erkend organisme de uitvoering van de terugnameplicht en informatieplichten

Nadere informatie

Externe bestuurder in het familiebedrijf Een troefkaart voor de accountant. Jozef Lievens Partner Eubelius Advocaten!

Externe bestuurder in het familiebedrijf Een troefkaart voor de accountant. Jozef Lievens Partner Eubelius Advocaten! Externe bestuurder in het familiebedrijf Een troefkaart voor de accountant Jozef Lievens Partner Eubelius Advocaten! Familie Bedrijf COMPLEXITEIT s:jgt Eigendom 2 Complexiteit Snoeien Complexiteit managen

Nadere informatie

Governance is nooit af Instrumenten voor een professioneel bestuur: substance or form?

Governance is nooit af Instrumenten voor een professioneel bestuur: substance or form? Governance is nooit af Instrumenten voor een professioneel bestuur: substance or form? Dr. Abigail Levrau, GUBERNA INLEIDING Het tweede deel van het namiddagprogramma van de Dag van de Bestuurder beoogde

Nadere informatie

JOB DESCRIPTION. Plaats van tewerkstelling. The Shift - Espace Jacqmotte - Hoogstraat 139 (b14) Brussel

JOB DESCRIPTION. Plaats van tewerkstelling. The Shift - Espace Jacqmotte - Hoogstraat 139 (b14) Brussel JOB DESCRIPTION Titel van de functie Organisatie Project Manager Talent2Connect is een nieuw initiatief. Het wil bijdragen aan de professionele integratie van personen met een afstand tot de Belgische

Nadere informatie

SAMENWERKEN MET EEN BOEKHOUDER-FISCALIST

SAMENWERKEN MET EEN BOEKHOUDER-FISCALIST SAMENWERKEN MET EEN BOEKHOUDER-FISCALIST WAT IS EEN ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST? De boekhouder-fiscalist BIBF is uw bevoorrechte raadgever als zelfstandige ondernemer, als vrije beroepsbeoefenaar of als

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET BENOEMINGS- EN REMUNERATIECOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET BENOEMINGS- EN REMUNERATIECOMITÉ BIJLAGE 3 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN HET BENOEMINGS- EN REMUNERATIECOMITÉ OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

CONSILIA HET PLATFORM VOOR CONSULTING PROFESSIONALS SEPTEMBER 2012 STRATEGY ORGANISATION & GOVERNANCE CORPORATE IT EXECUTION

CONSILIA HET PLATFORM VOOR CONSULTING PROFESSIONALS SEPTEMBER 2012 STRATEGY ORGANISATION & GOVERNANCE CORPORATE IT EXECUTION STRATEGY ORGANISATION & GOVERNANCE CORPORATE IT EXECUTION CONSILIA HET PLATFORM VOOR CONSULTING PROFESSIONALS SEPTEMBER 2012 Copyright 2012 by Nolan, Norton & Co. All rights reserved B ent u als professional

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Instituut van Interne Auditoren België vzw. Huishoudelijk Reglement

Instituut van Interne Auditoren België vzw. Huishoudelijk Reglement Instituut van Interne Auditoren België vzw Huishoudelijk Reglement 1. De Raad van Bestuur Conform art. 24 van de statuten heeft de Raad van Bestuur (RvB) de meest uitgebreide bevoegdheden. Hij is verantwoordelijk

Nadere informatie

VACATURES. Bestuurder LVZC met portefeuille PR. Bestuurder LVZC met portefeuille BZF. Adjunct accountable manager CAMO + Adjunct redacteurs Ligablad

VACATURES. Bestuurder LVZC met portefeuille PR. Bestuurder LVZC met portefeuille BZF. Adjunct accountable manager CAMO + Adjunct redacteurs Ligablad 2018-10-30 RvB/GS/JM/220 1/8 1 VACATURES De Liga van Vlaamse Zweefvliegclubs vzw zoekt vrijwilligers Bestuurder LVZC met portefeuille VCL Bestuurder LVZC met portefeuille BZF Bestuurder LVZC met portefeuille

Nadere informatie

Toelichtende nota: Omschrijving van de voorgestelde wijzigingen aan de statuten van bpost, NV van publiek recht

Toelichtende nota: Omschrijving van de voorgestelde wijzigingen aan de statuten van bpost, NV van publiek recht Toelichtende nota: Omschrijving van de voorgestelde wijzigingen aan de statuten van bpost, NV van publiek recht Op 16 december 2015 heeft het Belgische Parlement een nieuwe wet aangenomen (de Wet van december

Nadere informatie

KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN

KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Rapportering corporate governance Brussel, 18 november 1999 Mevrouw, Mijnheer, De Commissie voor het Bank en Financiewezen en

Nadere informatie

Bestuurssecretaris Slachtofferhulp Nederland

Bestuurssecretaris Slachtofferhulp Nederland Bestuurssecretaris Slachtofferhulp Nederland Organisatie Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken, vermissingen en calamiteiten. Zij zijn er ook voor nabestaanden,

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF 1. Inleiding Stichting IJsselgraaf is een middelgrote stichting met 19 openbare basisscholen in de gemeenten Bronkhorst, Doetinchem en Doesburg.

Nadere informatie

Ik wil mijn zoons helpen aan een netwerk, een adviespunt dat hen verder kan brengen als ze straks het roer overnemen.

Ik wil mijn zoons helpen aan een netwerk, een adviespunt dat hen verder kan brengen als ze straks het roer overnemen. Ik wil mijn zoons helpen aan een netwerk, een adviespunt dat hen verder kan brengen als ze straks het roer overnemen. Introductie Familiebedrijven zijn in Nederland veruit in de meerderheid. Zij leveren

Nadere informatie

CORPORATE GOVERNANCE. Prinicipe 1. De vennootschap past een duidelijke governance structuur toe

CORPORATE GOVERNANCE. Prinicipe 1. De vennootschap past een duidelijke governance structuur toe CORPORATE GOVERNANCE Beluga erkent het belang en de noodzaak van de algemene principes inzake behoorlijk bestuur of corporate governance. Beluga streeft ernaar de aanbevelingen inzake corporate governance

Nadere informatie

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit.

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit. DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015 en Jaarplan VBA 2014-2015 1 Adres Symphony Toren Gustav Mahlerplein 109-111 1082 MS Amsterdam www.nvba.nl 2 DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015

Nadere informatie

Incompany trainingen voor coöperaties 2018

Incompany trainingen voor coöperaties 2018 Incompany trainingen voor coöperaties 2018 Cera, dienstverlening coöperatief ondernemen Ons aanbod voor coöperaties: 1. advisering en begeleiding 2. vorming, ontmoeting en sensibilisering 3. onderzoek

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

praktijkseminarie de operationele aanpak valorisatieproblematiek

praktijkseminarie de operationele aanpak valorisatieproblematiek praktijkseminarie de operationele aanpak valorisatieproblematiek SBO maatschappelijke finaliteit Prof. Dr. Ann Jorissen (UA) IWT, 11 januari 2010 1 Effective Governance of Private Enterprises: the influence

Nadere informatie

GOOD GOVERNANCE CHARTER. Flanders Make VZW. Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Flanders Make VZW op 17 november 2014

GOOD GOVERNANCE CHARTER. Flanders Make VZW. Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Flanders Make VZW op 17 november 2014 GOOD GOVERNANCE CHARTER Flanders Make VZW Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Flanders Make VZW op 17 november 2014 1 INHOUD INLEIDING... 3 HOOFDSTUK I. MISSIE EN VISIE VAN Flanders Make VZW... 4

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ VAN DE FEDERALE PARTICIPATIE- EN INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ ( FPIM )

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ VAN DE FEDERALE PARTICIPATIE- EN INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ ( FPIM ) INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ VAN DE FEDERALE PARTICIPATIE- EN INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ ( FPIM ) Artikel 1 - Comité Krachtens artikel 3bis, 17 van de wet van 2 april 1962 betreffende de Federale

Nadere informatie

TALENT TOP NAAR DE. Het. initiatief. voor. meer. vrouwen. naar. top

TALENT TOP NAAR DE. Het. initiatief. voor. meer. vrouwen. naar. top TALENT TOP NAAR DE initiatief voor meer vrouwen de top naar Het r de top HET CHARTER TALENT NAAR DE TOP Een gezonde M/V balans in organisaties levert veel op maar het wordt niet vanzelf realiteit. Er zijn

Nadere informatie

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel

Nadere informatie

Proces Deugdelijk Bestuur

Proces Deugdelijk Bestuur Proces Deugdelijk Bestuur 1 Basketbal Vlaanderen = DOOR EN VOOR DE CLUBS WANNEER NODIGDEN WE HEN NOG EENS UIT OM OP DE LEDEN DRUK OP FINANCIËN WETTELIJKE VERPLICHTINGEN KOFFIE TE KOMEN? FANS SFEER INFRASTRUCTUUR

Nadere informatie

ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORDEN. Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten

ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORDEN. Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORDEN Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten 10/2017 DE BEROEPSACTIVITEITEN DE 2 BEROEPSPERSPECTIEVEN Fiscaliteit Boekhouder-fiscalist

Nadere informatie

Beloningsbeleid Juli 2019

Beloningsbeleid Juli 2019 Beloningsbeleid Beloningsbeleid Juli 2019 Philips Pensioenfonds (PPF) voert de pensioenregelingen uit die gelden voor huidige en voormalige -werknemers van de twee aangesloten ondernemingen in Nederland,

Nadere informatie

Functiefamilie ET Thematische experten

Functiefamilie ET Thematische experten Functiefamilie ET Thematische experten DOEL Expertise in een materie* en verstrekken aan de administratieve en politieke instanties teneinde hen te ondersteunen bij de besluitvorming en de uitvoering van

Nadere informatie

ACC CHARTER VOOR NIEUWE LEDEN

ACC CHARTER VOOR NIEUWE LEDEN CHARTER /1 ACC CHARTER VOOR NIEUWE LEDEN De ACC (Association of Communication Companies) wil de toegevoegde waarde van de Belgische communicatiesector in de verf zetten, met als bedoeling de omzet van

Nadere informatie

LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1

LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1 LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1 INHOUD 1. Wat is de kinderrechtencoalitie? 2. Wederzijdse verwachtingen Kinderrechtencoalitie - leden 2.1 Aanbod aan de leden 2.2. Verwachtingen t.a.v. de leden

Nadere informatie

-Samenvatting- Informatievergadering georganiseerd door het Verbond van Belgische Ondernemingen en het Instituut voor Bestuurders

-Samenvatting- Informatievergadering georganiseerd door het Verbond van Belgische Ondernemingen en het Instituut voor Bestuurders ONDERZOEK CORPORATE GOVERNANCE IN NIET-BEURSGENOTEERDE ONDERNEMINGEN -Samenvatting- Informatievergadering georganiseerd door het Verbond van Belgische Ondernemingen en het Instituut voor Bestuurders Vrijdag

Nadere informatie

Corporate & Public Governance: Perpetuum Mobile? Prof. Dr. L. Van den Berghe

Corporate & Public Governance: Perpetuum Mobile? Prof. Dr. L. Van den Berghe Corporate & Public Governance: Perpetuum Mobile? Prof. Dr. L. Van den Berghe 2 Overzicht Deugdelijk bestuur in de private en de publieke sector: een permanente kruisbestuiving Maar, publieke sector is

Nadere informatie

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur.

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN DE RAAD VAN BESTUUR

INTERN REGLEMENT VAN DE RAAD VAN BESTUUR BIJLAGE 1 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN DE RAAD VAN BESTUUR OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Benoeming... 3 3. Bevoegdheden

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding

Nadere informatie

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer AUTEURS Jonathan Desdemoustier, onderzoeker-doctorandus, Smart City Institute, HEC-Liège, Universiteit van Luik (België)

Nadere informatie

Activiteitenverslag: Commissie Corporate Governance. Januari 2011 juni Inleiding

Activiteitenverslag: Commissie Corporate Governance. Januari 2011 juni Inleiding COMMISSIE CORPORATE GOVERNANCE PRIVATE STICHTING Activiteitenverslag: Commissie Corporate Governance Januari 2011 juni 2012 1 Inleiding Hierbij kan u het activiteitenverslag vinden van de Commissie Corporate

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen 2017 KAS BANK N.V.

Profielschets Raad van Commissarissen 2017 KAS BANK N.V. 2017 KAS BANK N.V. PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN 2017 Vastgesteld door de Raad van Commissarissen van KAS BANK N.V. d.d. 1-3- 2017. Deze profielschets is vastgesteld door de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

in 12 slides Code Buysse II, samengevat in 12 slides

in 12 slides Code Buysse II, samengevat in 12 slides in 12 slides Code Buysse II, samengevat in 12 slides 1 Governance principes De ondernemers hebben hun bedrijf nog niet in een vennootschapsstructuur ondergebracht. De ondernemers activeren een raad van

Nadere informatie

BEST BOSS BELEIDSNOTA Aanbevelingen voor een succesvolle bedrijfsopvolging van KMO s in toerisme

BEST BOSS BELEIDSNOTA Aanbevelingen voor een succesvolle bedrijfsopvolging van KMO s in toerisme Aanbevelingen voor een succesvolle bedrijfsopvolging van KMO s in toerisme www.bestboss-project.eu Grant Agreement No.: 2014-1-DE02-KA200-001608 Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid

Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid Opdracht en algemene werkingsregels 1 - Het remuneratiecomité heeft aandacht voor het strategische beleid en neemt hierin een adviserende

Nadere informatie

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer kansen voor ontwikkeling en doorgroei Als leidinggevende bij de brandweer heb je een bijzondere en veelzijdige baan. Je werkt in een snel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

De type-functies en de bijbehorende competenties

De type-functies en de bijbehorende competenties IRISteam De type-functies en de bijbehorende competenties Le Service Ressources Humaines De type-functies 1. De competenties voor de functies van klasse 0... 3 Logistiek Assistent_Toc374542571 2. De competenties

Nadere informatie

Mobiliteit. Onderwijs Normen

Mobiliteit. Onderwijs Normen Kwaliteit Erkenning Mobiliteit Onderwijs Normen Werkgelegenheid Kwalificaties en opleidingsprogramma s gericht op de arbeidsmarkt ontwikkelen Het VSPORT + Project Het VSPORT + Project heeft als hoofddoel

Nadere informatie

ENTANGLE - Nieuwsbrief

ENTANGLE - Nieuwsbrief INHOUD Projectachtergrond 1 Projectomschrijving 2 Partners 3 Kick ck-off meeting in Brussel 4 Rethinking Education 4 Contactgegevens en LLP 5 ENTANGLE vindt zijn oorsprong in de dagelijkse praktijk binnen

Nadere informatie

CODE BUYSSE III: LEIDRAAD VOOR NIET-BEURSGENOTEERDE ONDERNEMINGEN GRONDIG GEACTUALISEERD

CODE BUYSSE III: LEIDRAAD VOOR NIET-BEURSGENOTEERDE ONDERNEMINGEN GRONDIG GEACTUALISEERD CODE BUYSSE III: LEIDRAAD VOOR NIET-BEURSGENOTEERDE ONDERNEMINGEN GRONDIG GEACTUALISEERD 1 WAAROM EEN NIEUWE CODE BUYSSE? De eerste versie van de Code Buysse voor niet-beursgenoteerde ondernemingen dateert

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

O T M O.T.M. Wat is O.T.M.?

O T M O.T.M. Wat is O.T.M.? Wat is?? Is een algemeen erkende en gerespecteerde organisatie van professionals in de lo gistiek van de verladende industrie met als doelstelling het bevorderen van kennisoverdracht en belangenbehartiging.

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ BIJLAGE 4 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Benoeming... 3 3. Bevoegdheden

Nadere informatie

Agenda Iris 21: workshop «Evaluatie»

Agenda Iris 21: workshop «Evaluatie» Agenda Iris 21: workshop «Evaluatie» 26-3-2013 Philippe Mertens Het doel van deze vergadering in het kader van de begeleiding van Agenda Iris 21 was samen met de coördinatoren van projecten een reeks indicatoren

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 8 juli 2014 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 8 juli 2014 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 8 juli 2014 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2014/0161 (E) 11292/14 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: ACP 110 WTO 197 COLAC 39 RELEX 539 BESLUIT

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code 2010. Deze bestaat uit een

Nadere informatie

aanbod 2016 PLATO Ondernemers & PLATO Business PLATO is een initiatief van: Met medewerking van:

aanbod 2016 PLATO Ondernemers & PLATO Business PLATO is een initiatief van: Met medewerking van: aanbod 2016 Ondernemers & Business UNIEK, INTERACTIEF LEREND NETWERK VOOR KMO-BEDRIJFSLEIDERS MET GROEIAMBITIES RAAD VAN ADVIES: EEN IDEAAL KLANKBORD KOMPAS EN INTERACTIEVE WEGWIJZER EXCLUSIEVE COACHING

Nadere informatie

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T Editie Noord Limburg 3 7 juni 2019 POM Limburg Missie, Visie & Activiteiten Missie De organisatie inspireert, ontwikkelt en versterkt de basisvoorwaarden voor duurzame sociaaleconomische groei in de provincie

Nadere informatie

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ 1. Kandidaten Kan een feitelijke vereniging zich kandidaat stellen? Kan een coöperatieve die werkt met de waarden van de sociale economie

Nadere informatie

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers The European professional practice qualification for public service leaders Inschrijving vóór 1 juli 2016 = 10% korting op inschrijvingskosten

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten. ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORdEN

Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten. ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORdEN Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORdEN DE BEROEPSACTIVITEITEN De 2 beroepsperspectieven Fiscaliteit Boekhouder-fiscalist

Nadere informatie

5 barrières die de installatie van een raad van bestuur in KMO s bemoeilijken!

5 barrières die de installatie van een raad van bestuur in KMO s bemoeilijken! 5 barrières die de installatie van een raad van bestuur in KMO s bemoeilijken! Corporate Governance, deugdelijk bestuur wel of niet in mijn KMO? GOED BESTUUR in een KMO familiebedrijf KAN (en zal) in deze

Nadere informatie

Studiedag / Journée d études

Studiedag / Journée d études Studiedag / Journée d études Paleis der Academiën - Palais des Académies Brussels 6.11.2013 De controleactoren in de overheids- en in de privésector: verwachtingen en uitdagingen Les acteurs de l audit

Nadere informatie

Martine Verluyten Voorzitter van het Auditcomité van de Vlaamse Administratie

Martine Verluyten Voorzitter van het Auditcomité van de Vlaamse Administratie 1 Publieke versus private audit Gelijkenissen en verschillen een persoonlijke-ervaringsgebaseerde toelichting Martine Verluyten Voorzitter van het Auditcomité van de Vlaamse Administratie 2 2 1 Context

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD In Dentergem wordt een gemeentelijke culturele raad opgericht in uitvoering van het dekreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg en de inspraak

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Data en locatie Data, cursustijden en locaties zijn te vinden op nationaalregister.nl Groepsgrootte en aanpak In groepen

Nadere informatie

Visie op toezicht Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 25 april 2019

Visie op toezicht Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 25 april 2019 Visie op toezicht Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 25 april 2019 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en van kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

REGLEMENT STICHTING NETSPAR

REGLEMENT STICHTING NETSPAR REGLEMENT STICHTING NETSPAR Preambule De Stichting Netspar heeft ten doel de voortdurende verbetering van financiële producten en voorzieningen ten behoeve van de oude dag van Nederlandse en Europese burgers.

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en voor kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

Naar een Vlaams evaluatieplatform: mogelijke rol en profiel

Naar een Vlaams evaluatieplatform: mogelijke rol en profiel Naar een Vlaams evaluatieplatform: mogelijke rol en profiel Bart De Peuter VVBB-studievoormiddagen Evaluatie, een meerwaarde voor beleid? Deel 3: Evaluatie vanuit een grensoverschrijdend perspectief (20/12/2006,

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid 1 december 2017 Opdrachtgever ZorgSaam Voor meer informatie over de functie Truus

Nadere informatie

Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw

Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw Brussels Smart Cities Diensten van de AVCB-VSGB Corinne François, Directrice 4/12/2014 Association de la Ville et des Communes de la Région de Bruxelles-Capitale asbl Vereniging van de Stad en de Gemeenten

Nadere informatie

In uitvoering van artikel 2.1. van het Corporate Governance Charter van de vennootschap heeft de raad van bestuur zijn intern reglement vastgelegd.

In uitvoering van artikel 2.1. van het Corporate Governance Charter van de vennootschap heeft de raad van bestuur zijn intern reglement vastgelegd. INTERN REGLEMENT VAN DE RAAD VAN BESTUUR In uitvoering van artikel 2.1. van het Corporate Governance Charter van de vennootschap heeft de raad van bestuur zijn intern reglement vastgelegd. Dit intern reglement

Nadere informatie

Incompany training voor coöperaties

Incompany training voor coöperaties Incompany training voor coöperaties 2016 Erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille Incompany trainingen: wij komen naar uw coöperatie. Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, biedt: 1.

Nadere informatie

Accent Organisatie Advies

Accent Organisatie Advies Accent Organisatie Advies Professionalisering van het intern toezicht Proposities voor RvC / RvT Frank van Egeraat Januari 2017 Context Vele voorbeelden van falend intern toezicht, zowel in de private

Nadere informatie

HERSTRUCTURERINGEN OVERGANG VAN ONDERNEMINGEN BESCHERMING VAN INTELLECTUELE EIGENDOM VAN DE ON- DISCRIMINATIE

HERSTRUCTURERINGEN OVERGANG VAN ONDERNEMINGEN BESCHERMING VAN INTELLECTUELE EIGENDOM VAN DE ON- DISCRIMINATIE SOCIAAL STRAFRECHT INDIVIDUEEL ARBEIDSRECHT Alternatief loon en fiscaliteit Privéleven en bescherming van persoonsgegevens & tieve arbeidsrelaties HERSTRUCTURERINGEN OVERGANG VAN ONDERNEMINGEN BESCHERMING

Nadere informatie

Bijlage 3. Intern reglement van het Auditcomité

Bijlage 3. Intern reglement van het Auditcomité Bijlage 3 Intern reglement van het Auditcomité 1. Samenstelling en vergoeding Het Comité bestaat uit twee leden die door de Raad van Bestuur van de Zaakvoerder worden aangeduid uit de onafhankelijke Bestuurders.

Nadere informatie

Een nieuwe toezichthouder is een kans.

Een nieuwe toezichthouder is een kans. Een nieuwe toezichthouder is een kans. Search & Selectie, NR Academy en Kenniscentrum VERNIEUWING VANUIT ERVARING Een nieuwe commissaris of toezichthouder is een kans en een stimulans voor goed bestuur.

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De raad van bestuur heeft het genoegen de aandeelhouders en de houders van warrants van Lotus Bakeries NV uit te nodigen tot de Gewone

Nadere informatie