WINTER RANGE BROCHURE 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WINTER RANGE BROCHURE 2009"

Transcriptie

1 WINTER RANGE BROCHURE 2009

2 Dunlop Bandentechnologieën Door de jaren heen is Dunlop altijd een pionier geweest op het gebied van innovaties. De ingenieurs van Dunlop zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om onze banden tot de best presterende banden te maken onder alle weersomstandigheden. We willen er zeker van zijn dat u op elk moment een goed wegcontact hebt. Hieronder stellen wij graag enkele van onze prestigieuze technologische innovaties voor. MRT = Multi Radius Tread Specifiek hielzittingsysteem Platter loopvlakprofiel Asymmetrisch profielontwerp Dunlop Multi Radius Tread. Het MRT-ontwerp maakt gebruik van 10 verschillende stralen en is daardoor veel nauwkeuriger. Hierdoor kunnen we een hoogst effectieve drukverdeling in het contactvlak garanderen. Dit resulteert in een vlottere overgang van rechte weg naar bochten, wat op zijn beurt dan weer leidt tot preciezere en progressievere reacties. Een duidelijk voordeel is een veel betere controle over de verandering van de voetafdruk van de band in alle rijomstandigheden. Uitmuntende handling op droog én nat, meer controle in de bochten. Een specifiek hielzittingsysteem versterkt de nauwe verbinding tussen de band en de velg en zorgt voor maximale controle en een nauwkeuriger rijgevoel. Daarnaast verzekert dit systeem een verbeterde controle, evenals de uitstekende overbrenging van road feedback. Verbeterde road feedback, meer stabiliteit en meer stuurprecisie. De nieuwe generatie Dunlopbanden beschikt over een platter loopvlakprofiel met een contactvlak dat 4 tot 8 procent groter is, afhankelijk van de maat en het type. Een vlakker profiel met een groter contactvlak zorgt voor meer stabiliteit en een verbeterde road feedback, waardoor de banden sneller en nauwkeuriger reageren. Betere stabiliteit en stuurprecisie verhindert slijtage aan de hiel, uitstekende stabiliteit en precisie in bochten, superieure grip op droog. Multi Lamellensysteem Een asymmetrisch profielontwerp biedt betere weerstand tegen aquaplaning. De rondlopende centrale rib verhoogt de stabiliteit en de stuurprecisie. De asymmetrische plaatsing van de profielgroeven verbetert de grip op nat en droog. Door verbeterde prestaties bij het rijden in rechte lijn en bij flink bochtenwerk, zult u meer rijplezier hebben. Winterse rijomstandigheden kunnen sterk variëren, zelfs tijdens een enkele rit. Van koud en droog tot sneeuw of natte sneeuw: deze omstandigheden stellen zeer hoge eisen aan een band. Het combineren van al deze eigenschappen in één product is een echte uitdaging. Het meervoudige lamellensysteem van Dunlop gaat deze uitdaging aan met verschillende types van lamellen voor variërende winterse wegomstandigheden.

3 Dunlop Bandentechnologieën Variabel blok-groef profiel Dunlop Self Supporting Technology (DSST) - Run On Flat (ROF) JLB = Jointless Belt Kevlar Pulp KEVLAR Asymmetrisch profielontwerp met een variabel blok-groef profiel biedt betere weerstand tegen aquaplaning. De massieve buitenste schouderblokken zorgen voor een snelle afvoer van water, wat resulteert in uitmuntende stabiliteit in bochten. Beter contact met de weg, verbeterde stabiliteit in de bochten, hoge weerstand tegen aquaplaning, verbeterde grip en stuurprecisie in de bochten. De Dunlop Self Supporting Technology (DSST) beter bekend als RunOnFlat (ROF) is een technologie die uw mobiliteit garandeert op een band zonder spanning. De gepatenteerde constructie van de zijwand van de Dunlop RunOnFlat band minimaliseert de vervorming van de band en het risico dat de band van de velg loopt. Zelfs met een volledig leeggelopen Dunlop RunOnFlat band is het mogelijk om nog 80 kilometer te rijden aan een maximum snelheid van 80 km/h onder normale rijomstandigheden. Naadloze nylon gordellaag in een hoek van 0. Dit is een hybride technologie voor afdekking van de gordel die borg staat voor een sterk verminderde vervorming van de band bij hoge snelheden. Superieure stabiliteit bij hoge snelheden, gelijkmatige slijtage en hoge weerstand tegen slijtage. Nanopartikels Kevlar vezelpulp geïntegreerd in de apex van de zijwand. Dit zorgt voor een stijvere zijwand zelfs/vooral bij normale werktemperaturen. Verbeterde road feedback en een betere stuurprecisie. Waterafvoer De rubbersamenstelling van het loopvlak wordt vermengd met nanopartikels van racekoolstof. Deze rubbersamenstelling die geoptimaliseerd is met hars en polymeren zorgt voor uitstekende grip op droge en natte wegen. Superieure grip, nauwkeurige remeigenschappen. Betere grip op droge en natte wegen, betere remeigenschappen op droog en nat, minder slijtage en een betere overbrenging van krachten. De Twin Hydro Paddle zorgt voor een turbulentievrije waterafvoer. Extreem hoge weerstand tegen aquaplaning. Vermijdt turbulentie bij de afvoer van water en zorgt op die manier voor een efficiëntere waterafvoer onder extreme omstandigheden.

4 Dunlop Bandentechnologieën Silica-Plus Compound Dual Silica Compound S C D S C De silica-plus rubbersamenstelling is afkomstig uit de autosport en zorgt zowel voor een betere waterafvoer als voor een verbeterde grip. Superieure rem- en acceleratie-eigenschappen, extra grip en een geringe slijtage. MFS = Velgrandbescherming Deze dubbele silicarubbersamenstelling garandeert een geringe slijtage. Het zorgt tevens voor een forse verbetering van het rijplezier dankzij de verbeterde acceleratie. Superieure rem- en acceleratieprestaties, uitstekende handling in zomerse en winterse omstandigheden, zeer goede grip, lage slijtage. Een extra rubberprofiel loopt langs de hele omtrek van de band ter hoogte van de aansluiting bij de velgrand, waarmee bescherming wordt geboden tegen beschadigingen. Beschermt dure lichtmetalen velgen tegen beschadigingen van stoepranden.

5 Feel The Road Alles onder controle hebben is slechts het begin. Automobilisten moeten de weg kunnen voelen. In de winter veranderen het weer en de rijomstandigheden vaak erg snel. Dankzij de technologie van Dunlop geven de Dunlop winterbanden een uitstekende road feedback, waardoor u nog sneller kan reageren. Ook de prestaties van uw wagen verbeteren, en uw rijplezier wordt vergroot. Dankzij de road feedback voelt u wanneer het wegdek verandert, of wanneer u op het punt staat om grip te verliezen. U voelt het via uw voeten als u het rempedaal indrukt, via uw handen als u het stuur aanraakt en via uw evenwichtsorgaan als uw lichaam in de autostoel zit. Road feedback krijgen en hierop reageren, is wederzijdse communicatie. Hoe beter u de weg voelt, hoe nauwkeuriger uw stuurbeweging zal zijn. Een verhoogde road feeback stelt bestuurders in staat om het wegdek beter te voelen. Met de Dunlop Touch Technology kunnen enthousiaste automobilisten hun grenzen verleggen. Ze hebben meer controle over de auto en nog belangrijker: ze genieten meer van het autorijden.

6 Touch Technology Touch Technology - voor maximaal rijplezier De Touch Technology van Dunlop combineert een aantal gesofisticeerde technologieën, waardoor een maximaal rijplezier mogelijk is. DUNLOP S MULTI-RADIUS TREAD PLATTER LOOPVLAKPROFIEL MULTI LAMELLENSYSTEEM Door de toepassing van technische innovaties zoals de Multi Radius Tread Technologie, een specifieke zitting van de band op de velg en een vlakker en asymmetrisch loopvlakprofiel, bieden Dunlop banden met Touch Technology de beste handling en extra grip tijdens remmen en accelereren. En dat natuurlijk zonder in te leveren op stabiliteit bij hoge snelheden of op de stuurprecisie in bochten. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de volgende technische eigenschappen. Het stijvere profielontwerp is gebaseerd op de Multi Radius Tread Technologie (MRT). Bij de Dunlop MRT worden tien verschillende stralen in het ontwerp betrokken, waardoor het ontwerp veel nauwkeuriger is. De vorm van de band verandert vloeiender bij het insturen van een bocht en maakt veel nauwkeuriger reacties mogelijk. SPECIAAL VELGZITTINGSYSTEEM De nieuwe generatie Dunlopbanden beschikt over een platter loopvlakprofiel met een contactvlak dat 4 tot 8% groter is, afhankelijk van de maat en het type. Een vlakker profiel met een groter contactvlak zorgt voor betere impulsen, meer stabiliteit en een verbeterde road feedback, waardoor de banden sneller en nauwkeuriger reageren. ASYMMETRISCH PROFIELONTWERP EN EEN VARIABEL BLOK-GROEF PROFIEL Winterse rijomstandigheden kunnen sterk variëren, zelfs tijdens een enkele rit. Van koud en droog tot sneeuw of natte sneeuw: deze omstandigheden stellen zeer hoge eisen aan een band. Bij droge omstandigheden is het beter om zoveel mogelijk rubber op de weg te hebben. Op een natte weg zijn er voldoende groeven nodig om het water af te voeren. In de sneeuw is er meer tractie nodig. Het combineren van al deze eigenschappen in een product is een serieuze uitdaging. Het meervoudige lamellensysteem van Dunlop gaat deze uitdaging aan met verschillende types van lamellen voor variërende winterse wegomstandigheden. Een speciaal velgzittingsysteem zorgt voor een nauwere verbinding tussen band en velg en leidt tot maximale controle en een meer precieze rijervaring. Net zoals de verbinding tussen uw hand en het stuur, zorgt dit systeem voor een verbeterde controle en een bijkomend voordeel op het gebied van road feedback. Een asymmetrisch profielontwerp met een variabele blok-groef verhouding biedt verbeterde weerstand tegen aquaplaning. De rondlopende centrale rib vergroot de stabiliteit en de precisie. De asymmetrische plaatsing van groeven verbetert de grip op natte en droge ondergrond. De massieve buitenschouder verschaft uitmuntende controle in bochten. Dankzij verbeterde prestaties in zowel rechte lijn als bij stevig bochtenwerk, zult u meer ontspannen autorijden. Het multi lamellensysteem komt volledig aan bod op de product pagina s van de SP Winter Response en de SP Winter Sport 3D.

7 RunOnFlat RunOnFlat (ROF) Dunlop Self-Supporting Technology (DSST) De Dunlop RunOnFlat technologie staat garant voor mobiliteit, zelfs zonder lucht. De gepatenteerde flankconstructie van de Dunlop RunOnFlat band verkleint de kans dat de band van de velg loskomt. Met een volledig leeggelopen Dunlop RunOnFlat band is het mogelijk nog een afstand van 80 kilometer af te leggen met een maximale snelheid van 80 km/h onder normale rijomstandigheden. Voordelen van de Dunlop RunOnFlat technologie De gepatenteerde flankconstructie draagt het gewicht van de auto, zelfs als de band volledig leeggelopen is. De speciale constructie van de band met nieuw ontwikkelde rubbersamenstellingen voorkomt lekrijden ten gevolge van extreme vervorming. Dunlop RunOnFlat banden kunnen op elke standaardvelg gemonteerd worden (staal/lichtmetaal) zonder speciaal gereedschap. RunOnFlat - Winter 60-serie 175/60R16 82H ROF SP Winter Sport 3D /60R16 86H XL ROF SP Winter Sport 3D serie 195/55R16 87H ROF SP Winter Sport 3D /55R16 87V ROF SP Winter Sport 3D /55R16 91H ROF SP Winter Sport M /55R16 94H XL ROF SP Winter Sport M /55R16 99H XL DSST SP Winter Sport M /55R17 97H ROF SP Winter Sport 3D /55R17 101H XL DSST SP Winter Sport M /50R17 86H XL ROF SP Winter Sport 3D /50R17 93H XL ROF SP Winter Sport 3D /50R17 94H ROF SP Winter Sport M /50R17 94H ROF SP Winter Sport 3D /50R17 98H XL ROF SP Winter Sport 3D /50R18 100H ROF SP Winter Sport 3D serie 225/45R17 91H ROF SP Winter Sport M /45R18 96V ROF SP Winter Sport M /45R19 102V XL ROF SP Winter Sport 3D serie 245/40R18 97V XL ROF SP Winter Sport M RunOnFlat band RunOnFlat Standaard band RunOnFlat - All Season 225/50R17 94H ROF SP Sport 01 A/S serie 245/40R18 93H ROF SP Sport 01 A/S RunOnFlat Technologie - flank met nieuw ontwikkelde rubbersamenstelling RunOnFlat band volledig leeggelopen Standaard band volledig leeggelopen Veiligheidsopmerking Dunlop RunOnFlat banden mogen alleen gemonteerd worden op auto s die ontworpen zijn voor runflat-banden én die voorzien zijn van een volledig uitgerust bandenspanningswaarschuwingsysteem, zoals bijvoorbeeld Dunlop WARNAIR. De maximale afstand van 80 kilometer en de maximale snelheid van 80 km/h mogen niet overschreden worden. Gelieve in het instructieboekje van uw auto te kijken voor specifieke aanbevelingen van de autoconstructeur, aangezien deze kunnen afwijken van de veiligheidsvoorschriften van Dunlop. XL = Extra Load = Velgrandbescherming DSST / ROF = RunOnFlat

8 Mythes over winterbanden Hoewel automobielclubs in Europa het er over eens zijn dat winterbanden de veiligheid verhogen, heersen er nog steeds veel mythes. In het belang van weggedrag, handling en prestaties tonen we u de echte feiten. MYTHE 1: Winterbanden zijn duur. DE WAARHEID: Over het algemeen is er weinig prijsverschil tussen zomerbanden en winterbanden. De levensduur van moderne winterbanden is aanzienlijk toegenomen dankzij vooruitgang in materiaaltechnologieën. Regelmatige controle van bandenspanning zorgt voor een meer gelijkmatige slijtage en een lager brandstofverbruik. Het wisselen van de banden op het juiste moment van het jaar zorgt eveneens voor een langere levensduur, dus de investering in een set wintervelgen loont zeker de moeite. We raden aan om uw winterbanden te wisselen bij een temperatuur van meer dan 7 graden Celsius. MYTHE 2: Winterbanden zijn alleen nodig op wegen waar regelmatig sneeuw en ijs ligt. DE WAARHEID: Winterbanden verbeteren het weggedrag van de auto onder alle winterse omstandigheden. Zomerbanden verliezen hun grip op winterse wegen ten gevolge van de specifieke zomertechnologieën en de rubbersamenstelling van het loopvlak. Winterbanden beschikken over speciale lameltechnologieën en rubbersamenstellingen die een betere grip garanderen op alle ondergronden. MYTHE 3: De prestaties van winterbanden zijn niet afhankelijk van de profieldiepte. DE WAARHEID: Hoe meer profieldiepte een winterband heeft, hoe beter hij presteert op winterse wegen. Banden zijn normaal gesproken uitgerust met een slijtageindicator die een profieldiepte aangeeft van 1,6 mm. Voor winterbanden bevelen wij een minimum profieldiepte aan van 4 mm, met als gevolg dat alle winterbanden van Dunlop uitgerust zijn met een extra slijtage-indicator. MYTHE 4: Winterbanden bieden minder comfort. DE WAARHEID: Winterbanden bieden een goed comfort op alle ondergronden. De meeste mensen zullen het verschil in comfort tussen zomer- en winterbanden niet merken. Zelfs op een droge snelweg bij hoge snelheden bieden moderne winterbanden veel comfort en een laag geluidsniveau. MYTHE 5: Winterbanden zijn niet zo aantrekkelijk als zomerbanden. DE WAARHEID: Moderne winterbanden hebben een aantrekkelijk design. De hedendaagse winterbanden zien er net zo aantrekkelijk uit als zomerbanden en passen bij het design van moderne auto s. Lichtmetalen velgen zijn beschikbaar, dus het is niet noodzakelijk om winterbanden op stalen velgen te monteren. MYTHE 6: Winterbanden presteren niet goed bij hoge snelheden. DE WAARHEID: Moderne winterbanden bieden uitstekende prestaties bij hoge snelheden. Dunlop biedt winterbanden aan die maximale prestaties op het gebied van handling en stuurprecisie bieden tot 270 km/h. De snelheidsindex van een band wordt weergegeven met een lettercode op de zijflank. De letter Q geeft aan dat er veilig kan worden gereden tot een maximum snelheid van 160 km/h. T is tot 190 km/h, H tot 210 km/h, V is tot 240 km/h en W is tot 270 km/h. MYTHE 7: SUV s en 4x4-voertuigen hebben geen winterbanden nodig. DE WAARHEID: SUV s en 4X4-voertuigen dienen ook uitgerust te worden met winterbanden. Door het hogere gewicht en het formaat van deze voertuigen zijn winterbanden cruciaal voor een goede handling op gladde en ijzige wegen. Vierwielaandrijving is niet doeltreffend als de auto voorzien is van zomerbanden. MYTHE 8: Het maakt niet uit hoe ik mijn winterbanden monteer. DE WAARHEID: Winterbanden moeten gemonteerd worden volgens bepaalde richtlijnen. Winterbanden die niet van hetzelfde ontwerp en hetzelfde type zijn, kunnen leiden tot onverwacht rijgedrag van de auto. Banden die regelmatig worden gewisseld zorgen voor gelijkmatige slijtage, maar moeten niet van de ene zijde van de auto naar de andere zijde verplaatst worden. Zowel op voorals achterwielaangedreven auto s dienen de banden met de grootste profieldiepte op de achteras gemonteerd te worden.

9 PERSONENWAGENS DUNLOP WINTERGAMMA PERSONENWAGENS Het is een wijdverbreid misverstand dat winterbanden alleen nodig zijn op wegen waar regelmatig sneeuw en ijs ligt. Het is belangrijk om te weten dat winterbanden het weggedrag verbeteren in alle winterse omstandigheden. Zomerbanden verliezen hun grip op winterse wegen ten gevolge van de specifieke zomertechnologieën en de rubbersamenstelling van het loopvlak. Winterbanden beschikken over speciale lameltechnologieën en rubbersamenstellingen die een betere grip garanderen op alle ondergronden. In Europa dringen bandenfabrikanten erop aan om niet te wachten op vorst voor het kopen van winterbanden. Dunlop raadt dan ook aan om over te schakelen van zomer- naar winterbanden als het kwik onder de 7 graden Celsius daalt. Dunlop ontwikkelt winterbanden die speciaal ontworpen zijn om te voldoen aan alle winterse omstandigheden, zonder toegevingen te doen op het gebied van comfort en prestaties. Toepassingstabel personenwagens Snelheidssymbool Snelheid (km/u) S 180 T 190 H 210 V 240 W 270 SP Winter Sport 3D SP Winter Sport M3 SP Winter Sport M2 SP Winter Response SP 4All Season SP Sport 01 A/S Winterbanden Vierseizoenenbanden

10 SP Winter Sport 3D De Dunlop SP Winter Sport 3D biedt enerzijds een betere handling en stabiliteit als de wegomstandigheden slechter worden en anderzijds compromisloze, hoge prestaties als het droog is. De SP Winter Sport 3D is een unieke band met 3 verschillende types van lamellen die op inventieve wijze zijn gepositioneerd op 3 verschillende delen van de band. Dit zorgt voor uitstekende prestaties op sneeuw / ijs, natte en droge wegen. 65-serie 185/65R15 88T /65R15 91T /65R15 91H /65R15 94H /65R16 98H serie 175/60R16 82H ROF /60R16 86H XL ROF /60R15 88T /60R15 88H /60R16 96H XL /60R16 92H MO /60R16 92H AO /60R16 99H XL /60R16 100H serie 195/55R15 85H /55R16 87H ROF /55R16 87H /55R16 87V ROF /55R16 91T /55R16 91H /55R16 91H MO /55R16 91H /55R16 94H XL /55R16 94V XL /55R16 93H /55R16 93H MO /55R16 97H XL /55R17 98H XL /55R17 98V XL Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. 225/55R16 95H /55R16 99H XL /55R16 99H MO XL /55R16 99V XL /55R17 101V XL /55R17 97H /55R17 97H ROF /55R17 97H AO /55R17 99H /55R18 104H XL /50R17 86H XL ROF /50R17 93H XL /50R17 93H XL ROF /50R17 93V XL /50R17 94H /50R17 94H ROF /50R17 98H XL /50R17 98H XL ROF /50R17 98V XL /50R18 101H XL /50R18 100H ROF serie 225/45R17 91H /45R17 91H MO /45R17 94V XL /45R17 94H /45R17 94H MO /45R17 97V XL /45R19 99V XL /45R17 95H /45R17 99H XL XL = Extra Load = Velgrandbescherming 245/45R17 99V XL /45R19 102V XL ROF /45R19 102V XL /45R17 98V /45R18 103V XL serie 225/40R18 92V XL /40R18 95V XL /40R18 95V MO XL /40R18 95W XL /40R17 95V XL /40R18 97H XL /40R18 97V XL /40R18 95V /40R18 99V XL /40R19 100V XL serie 225/35R19 88W XL /35R19 91W XL /35R19 93W XL /35R18 94V XL /35R18 94V MO XL /35R19 96V XL /35R18 97V XL /35R20 99V XL /35R20 102W XL /35R18 101W XL serie 255/30R19 91W XL /30R19 96W XL /30R19 98W XL /30R19 100W XL WINTERREIFEN EMPFEHLENSWERT AUSGABE 21/2007 Dunlop SP Winter Sport 3D Dimension: 205/55 R 16 H = Modder en Sneeuw DSST / ROF = RunOnFlat

11 SP Winter Sport M3 De SP Winter Sport M3 is een comfortabele High Performance winterband die goede prestaties en verbeterde grip biedt. De geoptimaliseerde lamellenstructuur in combinatie met het richtinggebonden profiel, brede groeven voor waterafvoer en een nieuwe rubbersamenstelling met silica, zorgen voor meer tractie, hoge weerstand tegen aquaplaning en goede grip op droge en natte ondergrond in alle winterse omstandigheden. Met zijn brede gamma is de SP Winter Sport M3 goed uitgerust voor toekomstige auto s. Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. 80-serie 175/80R14 88T serie 145/70R13 71T serie 185/65R15 88T /65R15 91T /65R15 91H /65R15 94T serie 175/60R15 81H /60R15 88T XL /60R15 91T /60R15 91H /60R16 96H XL /60R16 95H /60R15 96H /60R16 98H serie 185/55R14 80T /55R16 87T /55R16 87H /55R16 91H /55R16 91H ROF /55R16 94H XL /55R16 94H XL /55R16 94H XL /55R16 94H XL ROF /55R16 95H /55R16 95H MO /55R16 95H * /55R16 99H XL /55R17 97H /55R17 99H /55R17 102H /50R15 82H /50R15 86H /50R17 89H /50R17 93H XL /50R17 95H XL /50R17 95V XL /50R16 92V /50R17 94H /50R17 94H ROF /50R17 98H XL /50R18 101V XL /50R18 100H serie 205/45R16 83H /45R17 91V XL /45R17 91H ROF /45R18 95V XL /45R18 98H XL /45R17 99V XL /45R18 96H /45R18 96V /45R18 96V ROF /45R18 100V XL /45R19 102V XL /45R18 99V serie 235/40R19 96V XL /40R18 97V XL /40R18 97V MO XL /40R18 97V XL ROF /40R19 98V XL /40R17 94V /40R19 100V XL serie 275/35R18 99V XL /35R19 96V XL = Extra Load = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw DSST / ROF = RunOnFlat

12 SP Winter Sport M2 SP Winter Response De beproefde en geteste, richtinggebonden Dunlop SP Winter Sport M2 banden zijn verder ontwikkeld voor dit winterseizoen, zodat we u nog meer grip, wegcontact en stabiliteit kunnen bieden in alle winterse omstandigheden. Het V-profiel met sinusvormig ribpatroon en kruislingse groeven, biedt verbeterde grip op slijk en sneeuw, evenals een snelle afvoer van water en dus een hoge weerstand tegen aquaplaning. Het belangrijkste aspect van het rijden op winterse wegen is de auto onder controle houden. Het verkrijgen van de juiste road feedback en de reactie van de auto op uw handelingen zijn cruciaal voor de beheersbaarheid en de handling van de auto. De SP Winter Response is de premium band die betere controle verschaft onder alle winterse omstandigheden. De band beschikt over twee types lamellen die samenwerken en daardoor zorgen voor een betere stabiliteit, tractie en controle. 80-serie 155/80R13 79T serie 155/70R15 78T /70R14 81T serie 155/65R15 77T /65R13 80T /65R15 84T serie 245/60R16 108H XL serie 185/55R15 82T /55R16 99H XL DSST /55R17 101H XL DSST /55R17 99H /50R16 87H /50R18 101H XL serie 155/70R13 75T /70R13 79T /70R14 81T /70R14 85T XL /70R13 82T /70R14 84T /70R14 88T XL /70R14 88T serie 155/65R13 73T /65R14 75T /65R14 79T /65R15 81T /65R14 82T /65R14 86T XL /65R15 84T /65R15 88T XL /65R14 86T /65R15 91T /65R15 95T XL serie 185/60R14 82T /60R15 84T /60R15 88T XL serie 185/55R15 82T /50R15 82T Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. XL = Extra Load = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw DSST / ROF = RunOnFlat XL = Extra Load = Modder en Sneeuw

13 SP 4 All Seasons SP Sport 01 A/S De SP 4 All Seasons is de oplossing voor bestuurders die niet noodzakelijk afhankelijk zijn van winterbanden, maar die wel graag alles onder controle hebben in de zomer en de winter. De SP 4 All Seasons heeft natuurlijk een Modder + Sneeuw markering, evenals het sneeuwvlok symbool, dat staat voor echte wintereigenschappen. Met een asymmetrisch profielontwerp en een verschoven blokprofiel aan de binnen- en buitenzijde, biedt de Dunlop SP Sport 01 A/S verbeterde handling, uitstekende weerstand tegen aquaplaning en een laag geluidsniveau voor de bestuurder en de passagiers. De wisselende lameldichtheid tussen het binnenste en het buitenste schoudergebied verschaft de SP Sport 01 A/S verbeterde prestaties in de sneeuw, zonder in te leveren op de goede prestaties op droog. 65-serie 175/65R14 82T /65R15 91T /65R15 91H serie 185/60R14 82H serie 205/55R16 91V /50R16 92V serie 225/55R17 101V XL /50R17 98V XL /50R17 94H ROF serie 245/45R17 95V serie 225/40R18 92H XL /40R18 93H ROF Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw XL = Extra Load = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw DSST / ROF = RunOnFlat

14 4X4 - SUV WINTERBANDEN Ondanks het feit dat 4x4-voertuigen en SUV s (Sport Utility Vehicles) uitgerust zijn met vierwielaandrijving, is het toch sterk aanbevolen om ze uit te rusten met geschikte winterbanden, vooral als ze hoofdzakelijk worden gebruikt op normale wegen. De belangrijkste reden om ze met winterbanden uit te rusten is dat de meeste 4x4- en SUV-modellen een hoog zwaartepunt hebben, evenals een hoog gewicht, hetgeen betekent dat ze steeds een goede tractie en goede remeigenschappen dienen te hebben. Toepassingstabel 4X4 - SUV Snelheidssymbool Snelheid (km/u) Q 160 S 180 T 190 H 210 V 240 W 270 SP Winter Sport 3D Grandtrek Winter M3 Grandtrek SJ6 Grandtrek Touring A/S Grandtrek AT3 Winterbanden Vierseizoenenbanden

15 SP Winter Sport 3D De Dunlop SP Winter Sport 3D biedt enerzijds een betere handling en stabiliteit als de wegomstandigheden slechter worden en anderzijds compromisloze, hoge prestaties als het droog is. De SP Winter Sport 3D is een unieke band met 3 verschillende types van lamellen die op inventieve wijze zijn gepositioneerd op 3 verschillende delen van de band. Dit zorgt voor uitstekende prestaties op sneeuw / ijs, natte en droge wegen. 70-serie 215/70R16 100T /70R16 103T /70R16 106T /70R16 107T serie 235/65R17 104H /65R17 108H XL serie 235/60R18 107H XL /60R17 106H serie 235/55R17 103V XL /55R18 109H XL /50R18 97H /50R18 97V /50R19 107H XL serie 275/45R19 108V XL serie 275/40R20 106V XL Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. XL = Extra Load = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw

16 Grandtrek Winter M3 Grandtrek SJ6 High Performance winterband voor 4x4-voertuigen en SUV s met uitstekende winterprestaties. Het richtinggebonden V-profiel met een groot aantal sinusvormige lamellen biedt meer grip op natte en besneeuwde wegen. De brede laterale en rondlopende groeven zorgen voor uitmuntende weerstand tegen aquaplaning. De rubbersamenstelling met silica blijft volledig elastisch bij temperaturen onder de 7 C en zorgt daardoor voor een verbeterd contact met de weg. De nieuwe Grandtrek SJ6 is speciaal ontworpen voor winterse omstandigheden, zowel on-road als off-road. Het richtinggebonden profiel met 6 brede rondlopende groeven zorgt voor een uitmuntende waterafvoer en hoge weerstand tegen aquaplaning. Het grote aantal lamellen en de Silica-Plus rubbersamenstelling zorgen voor betere prestaties op nat en tractie in de sneeuw. Een speciale versterking met glasvezel van de rubbersamenstelling van het loopvlak met microscopische spijkers zorgt voor goede grip op ijs. 75-serie 225/75R16 104H (2) serie 215/70R16 100T (2) serie 235/65R17 108H (1) XL /65R18 110H XL /65R16 109H (2) serie 215/60R17 96H /60R18 107H (1) XL /60R18 107H (NO) (1) XL /60R17 106H /60R18 110H serie 235/55R17 99H (3) /55R18 105H (1) /55R18 109H XL ROF /55R18 109V XL /55R19 109H /55R19 111H /50R19 107V XL serie 275/45R20 110V XL serie 295/40R20 110V XL (1) Grandtrek Winter M2 80-serie 195/80R15 96Q /80R15 101Q serie 205/70R15 95Q /70R15 98Q /70R16 99Q /70R15 100Q /70R15 103Q /70R16 109Q /70R15 110Q /70R16 112Q /70R16 114Q serie 215/65R16 98Q /65R17 101Q /65R18 103Q /65R17 112Q /65R17 114Q serie 225/60R17 99Q /60R18 100Q /60R18 113Q (1) /60R18 116Q serie 235/55R18 99Q /50R20 116Q XL (2) SP Winter Sport M2 (3) SP Winter Sport MS (1) Grandtrek SJ5 Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. XL = Extra Load = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw DSST / ROF = RunOnFlat = Modder en Sneeuw

17 Grandtrek Touring A/S De Grandtrek Touring A/S is speciaal afgestemd om een betere road feedback te geven op zowel droge als natte wegen, evenals verbeterde handling, tractie en remmen in de sneeuw. Dit betekent dat u op de juiste manier op het juiste moment kunt reageren op de weg. De speciale rubbersamenstelling die werd gebruikt bij de creatie van deze band, verzekert hoge én consistente prestaties bij uiteenlopende temperaturen. De Grandtrek Touring A/S heeft ook een stijver buitenprofiel, wat leidt tot een stabieler gedrag in de bochten. 70-serie 225/70R16 103H /70R16 106H /70R16 107H /70R16 112H /70R16 114H serie 215/65R16 98H /65R17 104V /65R16 109H serie 235/60R16 100H /60R18 103H /60R17 106H (1) /60R18 112H (2) XL /60R18 110H (3) /60R18 110V (3) serie 255/55R18 105V (3) /55R18 109V XL /55R17 109V (1) /50R19 99H /50R20 109V (2) XL serie 235/45R20 100H XL (1) SP Sport 5000 (2) Grandtrek ST8000 (3) SP Sport 5000M * *Sneeuwvlok symbool alleen op de Grandtrek Touring A/S, niet op (1), (2) en (3). Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. XL = Extra Load = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw DSST / ROF = RunOnFlat OWL = Witte belettering

18 Grandtrek AT3 De Grandtrek AT3 is een 4x4/SUV-band voor zowel on- als off-road gebruik, die een optimale prestatiebalans heeft op alle terreinen. De combinatie van de unieke rubbersamenstelling met silica en het uitgesproken loopvlakprofiel zorgen voor een laag geluidsniveau, uitstekende weerstand tegen aquaplaning en goede tractie in variërende omstandigheden. 80-serie 175/80R16 91S (1) /80R15 96S (1) /80R15 101S (1) serie LT215/75R15 100/97S LT225/75R16 110/107S LT235/75R15 104/101S /75R16 114/111S LT265/75R16 112/109S LT285/75R16 122/119Q serie 205/70R15 96T /70R16 100T /70R15 100T /70R16 103T /70R17 108S XL /70R16 111T XL /70R16 111T /70R15 112T /70R16 112T /70R16 114T serie 215/65R16 98H /65R17 102H /65R17 107H /65R16 109H /65R17 112S /65R17 115H serie 235/60R16 100H /60R18 120H XL serie 275/55R19 111H (1) /50R19 103H (1) X9.50R15 104S X10.50R15 109S (1) Grandtrek AT2 XL = Extra Load = Velgrandbescherming = Modder en Sneeuw OWL = Witte belettering

19 BESTELWAGEN en LICHTE BESTELWAGEN WINTERGAMMA BESTELWAGENS Het Dunlop gamma voor bestelwagens is ontworpen om de best mogelijke prestaties te leveren voor uw bestelwagen. De ontwerpen houden rekening met de eisen die in verschillende weersomstandigheden worden gesteld. De tabel hieronder helpt u om te bepalen welke band het best past bij specifieke rijomstandigheden en beladingen. Voor bijkomende informatie en advies over de beschikbaarheid van producten kunt u contact opnemen met uw vertegenwoordiger. Toepassingstabel LT - ULT Snelheidssymbool Snelheid (km/u) N 140 P 150 Q 160 R 170 S 180 T 190 H 210 SP LT60 SP LT800 Winterbanden Vierseizoenenbanden

20 SP LT60 SP LT800 De Dunlop SP LT 60 is een band met verbeterde wintereigenschappen, zonder toegevingen te doen op het gebied van comfort. Met de SP LT 60 hebben de ingenieurs van Dunlop hun kennis van personenwagenbanden overgebracht op banden voor bestelwagens. Dit resulteert in een richtinggebonden band met speciale lamellen, die een betere tractie op sneeuw, modder en nat verschaffen, terwijl ze het comfort en het lage geluidsniveau bereiken van een personenwagenband. De SP LT800 is een vierseizoenenband voor bestelwagens met zeer evenwichtige prestaties. Tal van schuine kanten en aanvullende dwarslamellen garanderen goede remeigenschappen op natte en droge ondergrond. 75-serie 185/75R16C 104/102R /75R16C 107/105R /75R16C 110/108R /75R16C 113/111R serie 195/70R15C 104/102R /70R15C 112/110R serie 195/65R16C 104/102R /65R15C 102/100T /65R16C 107/105T /65R16C 106/104T /65R16C 102/100H /65R16C 112/110R /65R16C 115/113R serie 185/60R15C (1) 91/89T /60R16C (1) 99/97T /60R16C (1) 100/98T /60R17C 104/102H (1) SP Winter Sport M2 80-serie 185/80R14C 102/100Q /80R14C 106/104P serie 195/75R16C 107/105N serie 195/70R15C 104/102R /70R15C 112/110R Deze band is speciaal ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. = Modder en Sneeuw = Modder en Sneeuw

21 EERSTE MONTAGE RECENTE GOEDKEURINGEN VOOR DUNLOP WINTERBANDEN Sinds de uitvinding van de luchtband door John Boyd Dunlop in 1888 is Dunlop een belangrijke partner van de autoindustrie geweest in Europa en in de rest van de wereld. Jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben banden opgeleverd die aan de hoogste eisen voldoen van de producenten van luxe-auto s en sportwagens. Om deze reden hebben de beste en mooiste auto s en 4x4- voertuigen één ding gemeen: Dunlop-banden als Eerste Montage. Deze officiële goedkeuring is een krachtig bewijs voor de kwaliteit, de prestaties en de veelzijdigheid van Dunlop-banden.

22 Auto s met Dunlop-banden als eerste montage. Auto s met Dunlop-banden als eerste montage. MODEL MAAT LI/SI XL ROF BAND MODEL MAAT LI/SI XL ROF BAND AUDI Q7 - QUATTRO 275/45 R20 110V XL GTRKWTM3 A3 205/50 R17 93H XL SPT3DMS A3 225/40 R18 92V XL SPT3DMS A3 225/45 R17 94V XL SPT3DMS A4 205/50 R17 93H SPT3DMS A4 225/40 R18 92V SPT3DMS A4 225/50 R17 94H SPT3DMS A4 225/50 R17 98H XL SPT3DMS A4 225/55 R16 95H SPT3DMS A4 245/40 R18 97V XL SPT3DMS A4 - AVANT 205/60 R16 92H SPT3DMS A4 - COUPE 225/50 R17 98H XL SPT3DMS A6 - ALLROAD 215/55 R17 98H XL SPT3DMS A8 235/45 R19 99V XL SPT3DMS Q5 235/65 R17 104H SPT3DMS R8 235/35 R19 91W SPT3DMS R8 235/40 R18 95W SPT3DMS R8 285/35 R18 101W SPT3DMS R8 295/30 R19 100W SPT3DMS RS4 255/35 R19 96V XL SPT3DMS RS6 255/40 R19 100V XL SPT3DMS RS6 265/35 R20 99V XL SPT3DMS RS6 275/35 R20 102W XL SPT3DMS S3 205/50 R17 93H XL SPT3DMS S3 225/40 R18 92V XL SPT3DMS S8 235/45 R19 99H XL SPT3DMS TT 225/50 R17 94H SPT3DMS TT 245/40 R18 97V SPT3DMS TT - QUATTRO 255/35 R19 96V XL SPT3DMS A5 225/50 R17 94H ROF SPT3DMSROF A6 225/50 R17 98H XL ROF SPT3DMSROF A3 205/50 R17 89H SPTM3MS A3 205/55 R16 91H SPTM3MS A4 205/55 R16 91H SPTM3MS A4 205/55 R16 94H XL SPTM3MS A4 215/55 R16 93H SPTM3MS A4 - S-LINE 205/55 R16 91V XL SPTM3MS A6 205/55 R16 91H SPTM3MS A6 205/55 R16 91V SPTM3MS A6 205/60 R16 96H XL SPTM3MS A6 215/55 R16 93H SPTM3MS A6 225/50 R17 98H XL SPTM3MS A6 225/55 R16 99H XL SPTM3MS A6 245/40 R18 97V XL SPTM3MS A8 225/60 R16 98H SPTM3MS A8 - V6 235/60 R16 100H SPTM3MS A8 V8 + V6 LWB 235/55 R17 99H SPTM3MS RS4 225/45 R18 95V XL SPTM3MS RS4 235/40 R19 96V XL SPTM3MS RS6 225/45 R18 95V XL SPTM3MS S6 215/55 R16 93H SPTM3MS S6 235/45 R18 98H XL SPTM3MS S8 235/50 R18 101V XL SPTM3MS S8 255/40 R19 100V XL SPTM3MS TT 205/55 R16 91V SPTM3MS TT 225/50 R17 94H SPTM3MS TT 245/40 R18 97V XL SPTM3MS TT 205/55 R16 91H SPTM3MS TT 225/50 R17 94H ROF SPTM3MSROF TT 245/40 R18 97V XL ROF SPTM3MSROF BENTLEY CONTINENTAL GT - MSB 245/45 R19 102V XL SPTM3MS BMW X5 255/55 R18 109H XL ROF GTRKWTM3ROF* X3 235/50 R18 97H SPT3DMS* X3 235/50 R18 97V SPT3DMS* 5-SERIES 225/55 R17 97H ROF SPT3DMSROF* 7-SERIES 245/50 R18 100H ROF SPT3DMSROF* 7-SERIES 245/45 R19 102V XL ROF SPT3DMSROF* 7-SERIES 245/50 R18 100H ROF SPT3DMSROF* MINI 195/55 R16 87V ROF SPT3DMSROF* MINI 195/55 R16 87H ROF SPT3DMSROF* MINI 195/55 R16 87H ROF SPT3DMSROF* 5-SERIES 225/60 R15 96H SPTM2MS 3-SERIES 225/50 R16 92H SPTM2MS* 5-SERIES 225/50 R17 98H XL SPTM3MS* 7-SERIES 245/55 R17 102H SPTM3MS* 3-SERIES 205/55 R16 91H ROF SPTM3MSROF* 5-SERIES 225/50 R17 94H ROF SPTM3MSROF* 6-SERIES 245/45 R18 96V ROF SPTM3MSROF* Z4 205/55 R16 91H ROF SPTM3MSROF* Z4 225/45 R17 91H ROF SPTM3MSROF* FORD GALAXY 195/60 R16C 99/97T SPTM2MS GM-OPEL ASTRA A OPC 225/40 R18 92V XL SPT3DMS ASTRA TWIN TOP 225/40 R18 92V XL SPT3DMS ZAFIRA - OPC 205/50 R17 93H XL SPT3DMS ZAFIRA - OPC 225/40 R18 92V XL SPT3DMS OMEGA 205/65 R15 94H SPTM2MS ASTRA 205/55 R16 91H SPTM3MS ASTRA TWIN TOP 205/55 R16 91H SPTM3MS VECTRA 205/55 R16 91H SPTM3MS VECTRA 215/50 R17 91V SPTM3MS VECTRA 215/50 R17 95V XL SPTM3MS VECTRA 215/55 R16 93H SPTM3MS VECTRA 225/45 R18 95V XL SPTM3MS VECTRA - OPC 225/45 R17 91V SPTM3MS VECTRA SIGNUM 205/55 R16 91H SPTM3MS VECTRA SIGNUM 215/50 R17 95V XL SPTM3MS VECTRA SIGNUM 215/55 R16 93H SPTM3MS VECTRA SIGNUM 225/45 R18 95V XL SPTM3MS ZAFIRA 205/55 R16 91T SPTM3MS ZAFIRA 205/55 R16 91V SPTM3MS JAGUAR XF 235/55 R17 99H SPTM3MS LAND ROVER RANGE ROVER SPORT 255/55 R18 109V XL GTRKWTM3 MERCEDES BENZ GL-CLASS 275/55 R19 111H AT2 ML-CLASS 255/50 R19 103H AT2 M-CLASS 255/60 R17 106T GTRKMT2 GLK-CLASS 235/45 R20 100H XL GTRKTAS GLK-CLASS 235/50 R19 99H GTRKTAS C-CLASS 205/55 R16 91H SPT3DMS C-CLASS 205/55 R16 91H SPT3DMS C-CLASS 205/55 R16 91H SPT3DMS C-CLASS 205/55 R16 91H SPT3DMS C-CLASS 225/45 R17 91H SPT3DMS C-CLASS 225/45 R17 91H SPT3DMS C-CLASS 225/45 R17 91H SPT3DMS CLK-CLASS 205/55 R16 91H SPT3DMS CLK-CLASS 205/55 R16 91H SPT3DMS CLK-CLASS 215/55 R16 93H SPT3DMS CLK-CLASS 225/45 R17 91H SPT3DMS CLK-CLASS 225/45 R17 91H SPT3DMS CLK-CLASS 235/45 R17 94H SPT3DMS E-CLASS 205/60 R16 92H SPT3DMS E-CLASS 245/45 R17 99H XL SPT3DMS E-CLASS 245/40 R18 97H XL SPT3DMS SL-CLASS 255/45 R17 98V SPT3DMS SL-CLASS 255/40 R18 95V SPT3DMS SLK-CLASS 205/55 R16 91H SPT3DMS SLK-CLASS 225/45 R17 91H SPT3DMS SLK-CLASS 225/45 R17 91H SPT3DMS S-CLASS 225/60 R16 98H SPTM2MS E-CLASS - ARMOURED CAR 245/45 R17 95H ROF SPTM2MSROF CLK-CLASS - DTM AMG 225/45 R18 95V XL SPTM3MS CLK-CLASS - DTM AMG CONVERTIBLE 225/45 R18 95V XL SPTM3MS E-CLASS 245/40 R18 97V XL SPTM3MS GL-CLASS 265/60 R18 110H SPTM3MS

23 Auto s met Dunlop-banden als eerste montage. MODEL MAAT LI/SI XL ROF BAND GL-CLASS 265/60 R18 110H SPTM3MS S-CLASS 225/55 R17 97H SPTM3MS SLK-CLASS 205/55 R16 91H SPTM3MS PORSCHE CAYENNE 235/60 R18 107H XL GTRKWTM2 CAYENNE 255/50 R19 107V GTRKWTM3 CAYENNE 255/55 R18 109V GTRKWTM3 CAYENNE 255/50 R19 107V XL GTRKWTM3 CAYENNE 255/55 R18 109V XL GTRKWTM3 CAYENNE 235/65 R17 108H XL SPT3DMS CAYENNE 235/65 R17 108H XL SPT3DMS BOXSTER 225/50 R16 92H SPTM2MS SEAT ALHAMBRA 195/60 R16C 99/97T SPTM2MS SKODA OCTAVIA - SCOUT 195/65 R15 91H SPT3DMS SUPERB 225/45 R17 94V XL SPT3DMS FABIA 165/70 R14 81T SPTM2MS OCTAVIA 205/55 R16 91H SPTM3MS TOYOTA LEXUS SC /40 ZR18 SP SPORT 5000M LEXUS SC /40 R18 93V SP SPORT 5000M LEXUS GS 450h 245/40 ZR17 94W SP SPORT 5000M DSST CTT LEXUS GS 450h 245/40 R18 93Y SP SPORT 5000M DSST CTT HI LUX (4X4) 205 R16 SP QUALIFIER TG 20 VW TOUAREG 255/50 R19 107V XL GTRKWTM3 TOUAREG 255/55 R18 109V XL GTRKWTM3 T5 215/60 R17C 104/102H SPLT60 T5 215/65 R16C 106/104T SPLT60 GOLF - GTI 205/50 R17 93H XL SPT3DMS GOLF - GTI 205/50 R17 93H XL SPT3DMS GOLF / TOURAN 195/65 R15 91H SPT3DMS GOLF / TOURAN 195/65 R15 91T SPT3DMS GOLF / TOURAN 195/65 R15 91H SPT3DMS GOLF / TOURAN 195/65 R15 91T SPT3DMS PASSAT 205/50 R17 93H XL SPT3DMS PASSAT 205/55 R16 91H SPT3DMS PASSAT 205/55 R16 94H XL SPT3DMS PASSAT 235/40 R18 95W XL SPT3DMS PHAETON 235/50 R18 97V SPT3DMS PHAETON 235/50 R18 101H XL SPT3DMS SCIROCCO 205/50 R17 93H XL SPT3DMS SCIROCCO 205/55 R16 91H SPT3DMS TIGUAN 215/65 R16 98H SPT3DMS TIGUAN 235/55 R17 99H SPT3DMS TIGUAN 235/55 R17 99H SPT3DMS TOUAREG 235/65 R17 108H XL SPT3DMS PHAETON 235/50 R18 101H XL SPTM2MS PHAETON 235/55 R17 103H XL SPTM2MS POLO 165/70 R14 81T SPTM2MS SHARAN 195/60 R16C 99/97T SPTM2MS T4 205/60 R16C 100/98T SPTM2MS GOLF / TOURAN 205/55 R16 91H SPTM3MS GOLF / TOURAN 205/55 R16 94H XL SPTM3MS N/A 225/55 R16 99H XL SPTM3MS PASSAT 205/55 R16 91H SPTM3MS PASSAT 205/55 R16 91H SPTM3MS PASSAT 235/45 R17 98H SPTM3MS PHAETON 235/60 R16 100H SPTM3MS POLO 185/60 R15 88T XL SPTM3MS GOLF / TOURAN 205/55 R16 94H XL ROF SPTM3MSROF PASSAT 205/55 R16 94H XL ROF SPTM3MSROF

24 Europese Winterbandenwetgeving Winterbanden zijn altijd verplicht of alleen verplicht gedurende een bepaalde periode. Automobilisten moeten er rekening mee houden dat er specifieke regelgeving kan zijn op bergpassen, zelfs al is er geen formele wetgeving over winterbanden. In deze landen is er geen formele wetgeving over winterbanden, maar in sommige gebieden worden winterbanden sterk aanbevolen.

25 - Goodyear Dunlop Tires Belgium N.V. Kernenergiestraat Wilrijk t f Goodyear Dunlop Tires Nederland a division of Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. Archimedesbaan ME Nieuwegein t f Geproduceerd door Goodyear Luxembourg Tires S.A. 005/0909/BE-NL/NL-NL

Naar welke band bent u op zoek?

Naar welke band bent u op zoek? SUPER SPEED - 2 SUV SPEED Personenwagen (Ultra) High Performance Asymmetrisch SUV/4x4 Caravan/Aanhangwagen Bestelwagen Winter All season SUPER SPEED - A VAN SPEED 2 H-SPEED 2 All SEASON Naar welke band

Nadere informatie

Personenwagenbanden 2010

Personenwagenbanden 2010 o q Personenwagenbanden 2010 Zomer / winter GERMAN TIRES MADE AFFORDABLE. www.fulda.be www.fulda.nl Sinds meer dan 100 jaar maakt Fulda banden van hoge kwaliteit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Nadere informatie

KWALITEITSBANDEN VOOR EEN BUDGETPRIJS

KWALITEITSBANDEN VOOR EEN BUDGETPRIJS KWALITEITSBANDEN VOOR EEN BUDGETPRIJS INHOUDSOPGAVE Voorwoord 4 MODERNE PROFIELEN GOEDE PRIJS-KWALITEITVERHOUDING ZOMER-, WINTER- EN ALL SEASON BANDEN COMPLEET ASSORTIMENT (PCR, UHP, SUV, 4X4, LT & TBR)

Nadere informatie

Goodyear Cargo Banden

Goodyear Cargo Banden Goodyear Cargo Banden Profielen voor elk seizoen Innovatie Hoogwaardige producten Goedkeuring van belangrijke constructeurs Hoge veiligheidsnormen Stalen karkas _CargoBrochure_24pp_BE-NL_NL_v01.indd 1

Nadere informatie

FUELMAX GEN-2. Uitstekende brandstofbesparing, met een betere tractie in alle omstandigheden. Welkom in de nieuwe Generatie.

FUELMAX GEN-2. Uitstekende brandstofbesparing, met een betere tractie in alle omstandigheden. Welkom in de nieuwe Generatie. FUELMAX GEN-. Uitstekende brandstofbesparing, met een betere tractie in alle omstandigheden. Welkom in de nieuwe Generatie. FUELMAX S GEN- [STUURAS] Nieuw Goodyear gamma FUELMAX GEN- Het FUELMAX GEN--gamma

Nadere informatie

WINTERBANDEN PROGRAMMA

WINTERBANDEN PROGRAMMA WINTERBANDEN PROGRAMMA 2018-2019 Blijf veilig op de weg, ook tijdens de winter INLEIDING UITLEG EN VOORWAARDEN WINTERBANDEN 2018-2019 ALGEMEEN De winter laat zich moeilijk voorspellen. Daarom is het belangrijk

Nadere informatie

WINTERBANDEN PROGRAMMA

WINTERBANDEN PROGRAMMA WINTERBANDEN PROGRAMMA 2018-2019 Blijf veilig op de weg, ook tijdens de winter INLEIDING LINE UP MODELLEN UITLEG EN VOORWAARDEN WINTERBANDEN 2018-2019 ALGEMEEN De winter laat zich moeilijk voorspellen.

Nadere informatie

Het nieuwe OMNITRAC gamma. Prestaties waar je kan op vertrouwen, beschermd door de DuraShield technologie. Gegarandeerd.

Het nieuwe OMNITRAC gamma. Prestaties waar je kan op vertrouwen, beschermd door de DuraShield technologie. Gegarandeerd. Het nieuwe OMNITRAC gamma. Prestaties waar je kan op vertrouwen, beschermd door de DuraShield technologie. Gegarandeerd. MADE TO FEEL GOOD. Gemoedsrust. Gegarandeerd. Dankzij de Goodyear OMNITRAC banden

Nadere informatie

ON/OFF UF 05 (S) UF 16 (S) UF 18 (T) UR 01 (S) UZ 01 (D) UR 02 (D) UF 20 (T) UZ 07 (D) UF 02 (T) UZ 05 (D) UR 09 (S)

ON/OFF UF 05 (S) UF 16 (S) UF 18 (T) UR 01 (S) UZ 01 (D) UR 02 (D) UF 20 (T) UZ 07 (D) UF 02 (T) UZ 05 (D) UR 09 (S) PRESENTS MADE BY International UF 16 (S) UF 05 (S) Regional UF 18 (T) ON/OFF UR 01 (S) Aurora is een divisie van Hankook, een internationaal bejubeld bandenmerk. Hankook is Zuid-Korea s grootste radiale

Nadere informatie

Het nieuwe OMNITRAC gamma. Prestaties waar je kan op vertrouwen, beschermd door de DuraShield technologie. Gegarandeerd.

Het nieuwe OMNITRAC gamma. Prestaties waar je kan op vertrouwen, beschermd door de DuraShield technologie. Gegarandeerd. Het nieuwe OMNITRAC gamma. Prestaties waar je kan op vertrouwen, beschermd door de DuraShield technologie. Gegarandeerd. MADE TO FEEL GOOD. Gemoedsrust. Gegarandeerd. Dankzij de Goodyear OMNITRAC banden

Nadere informatie

Goodyear 4x4 Banden. Profielen voor elk terrein

Goodyear 4x4 Banden. Profielen voor elk terrein Goodyear Banden Profielen voor elk terrein Innovatie Premium producten Vooruitstrevende technologieën voor elk terrein (RunOnFlat, V-TRED, Weather Reactive Technology, DuraWall, 3D-BIS, Stud Anchor Technology,

Nadere informatie

Goede banden. Goede deal.

Goede banden. Goede deal. Barum staat voor: Geproduceerd door ontinental Europese band van hoge kwaliteit Brede range in zomer- en winterbanden Duurzame banden voor de slimme automobilist Barum. A brand of ontinental. De Barum

Nadere informatie

WINTERBANDEN. voor meer grip op uw veiligheid!

WINTERBANDEN. voor meer grip op uw veiligheid! WINTERBANDEN voor meer grip op uw veiligheid! Waarom winterbanden? De wisselende staat van het wegdek: droge weg, regen, nat wegdek, diepe waterplassen, verse sneeuw, ijzel, losgereden ijs, aangevroren

Nadere informatie

VRACHTWAGENBANDEN ON-ROAD/BUS GEMENGD GEBRUIK OFF-ROAD WINTER

VRACHTWAGENBANDEN ON-ROAD/BUS GEMENGD GEBRUIK OFF-ROAD WINTER VRACHTWAGENBANDEN ON-ROAD/BUS GEMENGD GEBRUIK OFF-ROAD WINTER STUURAS ECOCONTROL 2+ Stuurasband voor een breed gamma van on-road toepassingen. Een 10%* langere levensduur in vergelijking met zijn voorganger

Nadere informatie

Goodyear Passenger. Complete programma

Goodyear Passenger. Complete programma Goodyear Passenger Complete programma Innovatie Premium producten Vooruitstrevende technologieën (RunOnFlat, Weather Reactive Technology, 3D-BIS, Stud Anchor Technology, Adaptive SipeGrip Technology, SMARTWEAR

Nadere informatie

VIER VERSCHILLENDE ELEMENTEN IN 1 BAND

VIER VERSCHILLENDE ELEMENTEN IN 1 BAND VIER VERSCHILLENDE ELEMENTEN IN 1 BAND VEILIGHEID RIJERVARING EFFICIËNTIE TOPTECHNOLOGIE Pirelli geniet wereldwijd een sterke reputatie voor zijn kernwaarden met name prestaties, betrouwbaarheid, veiligheid

Nadere informatie

Nieuw FUELMAX PERFORMANCE. Brandstofbesparing op een hoger niveau

Nieuw FUELMAX PERFORMANCE. Brandstofbesparing op een hoger niveau Nieuw FUELMX Brandstofbesparing op een hoger niveau Nieuw FUELMX Goodyear FUELMX is het hoogstaande brandstofefficiënte bandengamma met een bijzonder lage rolweerstand, waardoor vloten en OEM S hun brandstofbesparing

Nadere informatie

Kelly vrachtwagenbanden

Kelly vrachtwagenbanden Kelly vrachtwagenbanden Kelly vrachtwagenbanden Kelly Tyres is in 1894 begonnen met het maken van rubberen wielen. Vandaag heeft Kelly meer dan 124 jaar ervaring in de bandenbranche en is het oudste bandenmerk

Nadere informatie

Ford Winterbandensets

Ford Winterbandensets Ford Winterbandensets Een uitgebreid aanbod voor alle modellen Kortere remweg en meer grip Minder kans op schade De Ford dealer, uw bandenspecialist Go Further Automodel Inch Soort Winterset velg 1 nummer

Nadere informatie

Met het ULTRA GRIP MAX gamma blijft u de hele winter zonder problemen onderweg.

Met het ULTRA GRIP MAX gamma blijft u de hele winter zonder problemen onderweg. Met het ULTRA GRIP MAX gamma blijft u de hele winter zonder problemen onderweg. Tot 40% meer sneeuwgrip dan zijn voorganger bij half versleten banden* * Vergelijkende tests door Goodyear GIC*L met maat

Nadere informatie

VANAF 1 OKTOBER 2012 ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT IN LUXEMBURG BIJ WINTERSE OMSTANDIGHEDEN

VANAF 1 OKTOBER 2012 ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT IN LUXEMBURG BIJ WINTERSE OMSTANDIGHEDEN VANAF 1 OKTOBER 2012 ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT IN LUXEMBURG BIJ WINTERSE OMSTANDIGHEDEN VAB zet de Europese wetgevingen op een rijtje Het Groot-Hertogdom Luxemburg verplicht vanaf 1 oktober 2012 het

Nadere informatie

KMAX GEN-2. Superieure kilometrage. Met verbeterde tractie. Welkom in de nieuwe Generatie.

KMAX GEN-2. Superieure kilometrage. Met verbeterde tractie. Welkom in de nieuwe Generatie. KMAX GEN-. Superieure kilometrage. Met verbeterde tractie. Welkom in de nieuwe Generatie. Nieuw Goodyear gamma KMAX GEN- KMAX GEN- is het nieuwe On-Road gamma, dat zich vooral tot regionaal transport richt

Nadere informatie

Hyundai Bandenservice. Een betrouwbare bandgenoot

Hyundai Bandenservice. Een betrouwbare bandgenoot Hyundai Bandenservice Een betrouwbare bandgenoot Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw Hyundai. Ze vormen het enige contact met de weg en leveren een grote bijdrage aan grip en comfort. Het is dus

Nadere informatie

Alles Over Banden. ALLES OVER BANDENMATEN. Bandenmaataanduiding voor: Wij bevelen dit deel aan als u wilt kennismaken met de wereld van de autobanden.

Alles Over Banden. ALLES OVER BANDENMATEN. Bandenmaataanduiding voor: Wij bevelen dit deel aan als u wilt kennismaken met de wereld van de autobanden. Alles Over Banden Bandenkennis van Pirelli Dankzij meer dan honderd jaar ervaring op het vlak van bandentechnologie verenigt Pirelli veiligheid, duurzaamheid, comfort en aandacht voor het milieu in zijn

Nadere informatie

Het KMAX-assortiment. Rijd verder het hele jaar door...

Het KMAX-assortiment. Rijd verder het hele jaar door... Het KMAX-assortiment. Rijd verder het hele jaar door... Tot 5% meer kilometrage in vergelijking met zijn voorganger 1 1 Vergelijkende tests uitgevoerd door Goodyear Innovation Center Luxembourg op maat

Nadere informatie

Sneeuw en ijs staan buitenspel. Speel op veilig met Continental winterbanden.

Sneeuw en ijs staan buitenspel. Speel op veilig met Continental winterbanden. Sneeuw en ijs staan buitenspel. Speel op veilig met Continental winterbanden. Een sterk offensief voor veilig rijden. Opgericht in 1871 in Hannover, is Continental tegenwoordig veel meer dan alleen een

Nadere informatie

De FUELMAX gamma. Rij verder met minder brandstof. Tot 10% lagere rolweerstand vergeleken met zijn voorganger*

De FUELMAX gamma. Rij verder met minder brandstof. Tot 10% lagere rolweerstand vergeleken met zijn voorganger* De FUELMAX gamma. Rij verder met minder brandstof. Tot 10% lagere rolweerstand vergeleken met zijn voorganger* * Tests uitgevoerd door Goodyear GIC*L op maat 15/70R22 toont aan dat de nieuwe Goodyear FUELMAX

Nadere informatie

WinterSets. WinterSets STAAL EN LICHTMETAAL. Seizoen VOLKSWAGEN. veilig de winter door

WinterSets. WinterSets STAAL EN LICHTMETAAL. Seizoen VOLKSWAGEN. veilig de winter door veilig de winter door September Seizoen 2013 2014-2015 STAAL EN LICHTMETAAL Informatie Wintersets, ook voor uw veiligheid! Wetgeving en profieldiepte. In sommige landen zijn winterbanden verplicht. In

Nadere informatie

TYRE TRADING INTERNATIONAL. News. T.T.I Tyre Trading International (TTI) is een internationale groothandel in autobanden,

TYRE TRADING INTERNATIONAL. News. T.T.I Tyre Trading International (TTI) is een internationale groothandel in autobanden, News TYRE TRADING INTERNATIONAL T.T.I Tyre Trading International (TTI) is een internationale groothandel in autobanden, 4X4 banden, lichte vrachtwagenbanden en banden van motorfietsen. sailun atrezzo zs-r

Nadere informatie

WINTERWIELEN VOOR UW VOLVO S60, V60, V60 PLUG-IN HYBRID

WINTERWIELEN VOOR UW VOLVO S60, V60, V60 PLUG-IN HYBRID WINTERWIELEN VOOR UW VOLVO S60, V60, V60 PLUG-IN HYBRID INHOUD INLEIDING... 5 WINTERWIELEN WISSELEN BIJ 7 C... 7 ALGEMENE INFORMATIE OVER BANDEN... 8 INFORMATIE OVER ALUMINIUM VELGEN...10 EU-ETIKETTERING

Nadere informatie

Rijd verder het hele jaar door...

Rijd verder het hele jaar door... Het nieuwe KMAX-assortiment. Rijd verder het hele jaar door... Tot 5% meer kilometrage * * Vergelijkende tests uitgevoerd door Goodyear Innovation Center Luxembourg op maat 15/80R22.5 tussen juli 2011

Nadere informatie

Winterbanden en sneeuwkettingen

Winterbanden en sneeuwkettingen Rechtshulpwijzer en sneeuwkettingen zijn onmisbaar in winterse omstandigheden. Het enige echte alternatief is de auto laten staan. In deze Rechtshulpwijzer vindt u per land de regels voor het gebruik van

Nadere informatie

Winterbanden. Uw dealer:

Winterbanden. Uw dealer: Vredestein heeft, mede dankzij de schitterende ontwerpen van het Italiaanse designhuis Giugiaro Design, een unieke positie in het topsegment van de bandenindustrie. De ontwerpers van Giugiaro Design en

Nadere informatie

BESTELLINGEN LEVERINGSVOORWAARDEN BETALING MAANDAG VRIJDAG. DEPOT van 8u tot 18.u TEL : 09/ FAX : 09/ E MAIL

BESTELLINGEN LEVERINGSVOORWAARDEN BETALING MAANDAG VRIJDAG. DEPOT van 8u tot 18.u TEL : 09/ FAX : 09/ E MAIL BESTELLINGEN MAANDAG VRIJDAG DEPOT van 8u tot 18.u TEL : 09/329.42.97 FAX : 09/369.72.22 E MAIL info@delityres.com LEVERINGSVOORWAARDEN Bestellen voor 9u = dezelfde dag geleverd. Franco aan huis vanaf

Nadere informatie

Toyota Winterwielen. Altijd veilig op weg bij nat en koud weer

Toyota Winterwielen. Altijd veilig op weg bij nat en koud weer Toyota Winterwielen Altijd veilig op weg bij nat en koud weer Toyota winterwielen: maximale veiligheid voor u en andere weggebruikers! Al vanaf het najaar kunt u te maken krijgen met kou, regen en gladheid.

Nadere informatie

De kampioen in brandstofbesparing: Conti EcoPlus

De kampioen in brandstofbesparing: Conti EcoPlus Goods e kampioen in brandstofbesparing: K K K H3 H3 HT3 B B B A* Minimaal brandstofverbruik Maximaal kilometerrendement Optimale mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing * geldig voor HT3 (22.5) Continental

Nadere informatie

Onderzoek Rolling Wheel Nederland

Onderzoek Rolling Wheel Nederland Onderzoek Rolling Wheel Nederland Oktober 2012 Parameters van het onderzoek Validatie van de steekproef Resultaten van het onderzoek Parameters van het onderzoek Parameters van het onderzoek 1.500 willekeurig

Nadere informatie

BMW STERBANDEN. BMW EfficientDynamics GOEDGEKEURD DOOR BMW ÉN MET 24 MAANDEN GARANTIE. Minder uitstoot. Meer rijplezier. Originele BMW banden

BMW STERBANDEN. BMW EfficientDynamics GOEDGEKEURD DOOR BMW ÉN MET 24 MAANDEN GARANTIE. Minder uitstoot. Meer rijplezier. Originele BMW banden Originele BMW banden Sterbandengarantie Echt rijplezier BMW STERBANDEN. GOEDGEKEURD DOOR BMW ÉN MET 24 MAANDEN GARANTIE. BMW EfficientDynamics Minder uitstoot. Meer rijplezier. WAT DEKT DE BMW STERBANDENGARANTIE?

Nadere informatie

Veiligheid en comfort in alle omstandigheden Bus and Coach Tires People

Veiligheid en comfort in alle omstandigheden Bus and Coach Tires People Veiligheid en comfort in alle omstandigheden Bus and Coach Tires Continental Bus and Coach Tires Er zijn evenveel wegen als reizigers maar de weg naar succes gaat via comfort en veiligheid. Continental

Nadere informatie

MITSUBISHI BANDEN SERVICE

MITSUBISHI BANDEN SERVICE MITSUISHI NN SRVI MITSUISHI NNSRVI ZKRHI VN ORIINL ONRHOU Veiligheid, rijcomfort en betrouwbaarheid: dat zijn de basiskwaliteiten van elke Mitsubishi. Ontworpen en gebouwd voor vele jaren zorgeloos rijplezier.

Nadere informatie

Wintersets Staal en lichtmetaal

Wintersets Staal en lichtmetaal Wintersets Staal en lichtmetaal 2018-2019 De meest ervaren winterexpert! ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY De WinterContact TS860. Cool Chili zorgt voor maximale remprestaties onder alle winterse omstandigheden

Nadere informatie

Het hele Linglong gamma, van design tot fabricage straalt deze toewijding aan kwaliteit uit.

Het hele Linglong gamma, van design tot fabricage straalt deze toewijding aan kwaliteit uit. PRESENTEERT Linglong, een kwalitatief Chinees bandenmerk dat al bestaat sinds 1975. De focus van het bedrijf heeft in al die jaren steevast bij onderzoek en innovatie gelegen. Het hele Linglong gamma,

Nadere informatie

ALS HET WEER PLOTSELING OMSLAAT

ALS HET WEER PLOTSELING OMSLAAT ALS HET WEER PLOTSELING OMSLAAT Begrjjpen hoe plotselinge weersveranderingen de rijervaring beïnvloeden. EEN RAPPORT VAN HET MICHELIN ROAD USAGE LAB 2 SAMENVATTING 4 Als mooi weer omslaat en slecht weer

Nadere informatie

Winterbanden en sneeuwkettingen

Winterbanden en sneeuwkettingen en sneeuwkettingen zijn onmisbaar in winterse omstandigheden. Het enige echte alternatief is de auto laten staan. Het verschil tussen standaard banden en winterbanden zit in de rubbersamenstelling en het

Nadere informatie

2017 BANDENASSORTIMENT 2018

2017 BANDENASSORTIMENT 2018 BANDENASSORTIMENT 2017 2018 HAAL MEER UIT UW POTENTIEEL MET DAYTON Wij bieden u essentiële prestaties en niets minder. Dayton banden, geproduceerd in Europa, komen met de standaard betrouwbaarheid die

Nadere informatie

Geschikt voor stadsgebruik en nog veel meer

Geschikt voor stadsgebruik en nog veel meer Geschikt voor stadsgebruik en nog veel meer De nieuwe robuuste R-STEER 002 en R-DRIVE 002 voor middelgrote vrachtwagens 1 Robuust en geschikt voor stadsgebruik De nieuwe premiumbanden van Bridgestone voor

Nadere informatie

Onderzoek Rolling Wheel

Onderzoek Rolling Wheel Onderzoek Rolling Wheel Mei 2013 Parameters van het onderzoek Validatie van de steekproef Resultaten van het onderzoek Waargenomen marktaandelen Parameters van het onderzoek Parameters van het onderzoek

Nadere informatie

Toyota Winterwielen. Altijd veilig op weg bij nat en koud weer

Toyota Winterwielen. Altijd veilig op weg bij nat en koud weer Toyota Winterwielen Altijd veilig op weg bij nat en koud weer Toyota winterwielen: maximale veiligheid voor u en andere weggebruikers! Al vanaf het najaar kunt u te maken krijgen met kou, regen en gladheid.

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ BANDENSERVICE

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ BANDENSERVICE www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ BANDENSERVICE MOBIEL+ BANDENSERVICE Niet alle meerwaarde van het rijden in een Mitsubishi is direct zichtbaar. Daarom biedt Mitsubishi u Mobiel+. Het Mitsubishi-label

Nadere informatie

De robuuste band. Heel het jaar door

De robuuste band. Heel het jaar door De robuuste band De robuuste band De nieuwe Bridgestone U-AP 001 De nieuwe Bridgestone premium busband voor montage op alle posities, de U-AP 001, kan alle uitdagingen van het eigentijdse stadsvervoer

Nadere informatie

VEILIGHEID + DUURZAAMHEID + BRANDSTOFBESPARING HET BESTE EVENWICHT IN PRESTATIES VOOR ONZE KLANTEN

VEILIGHEID + DUURZAAMHEID + BRANDSTOFBESPARING HET BESTE EVENWICHT IN PRESTATIES VOOR ONZE KLANTEN VEILIGHEID + DUURZAAMHEID + BRANDSTOFBESPARING HET BESTE EVENWICHT IN PRESTATIES VOOR ONZE KLANTEN SAMENVATTING 1. De beste banden voor uw klanten 2. Door innovatie heeft MICHELIN het beste evenwicht in

Nadere informatie

Nieuw! deze tractor radiaal banden voldoen aan de nieuwste technologie. Agrimax Force met IF-technologie. AgriMax

Nieuw! deze tractor radiaal banden voldoen aan de nieuwste technologie. Agrimax Force met IF-technologie. AgriMax AgriMax Nieuw! Agrimax Force met IF-technologie deze tractor radiaal banden voldoen aan de nieuwste technologie Force Teris Fortis RT 657 RT 765 RT 855 RT 945 955 RideMax IT 696 Off-Highway Tyre Solution

Nadere informatie

Rolling Wheel Onderzoek

Rolling Wheel Onderzoek Rolling Wheel Onderzoek Maart 2011 Parameters van het onderzoek Validatie van de steekproef Analyse van de resultaten Parameters van het onderzoek Parameters van het onderzoek 1.075 voertuigen willekeurig

Nadere informatie

WinterSets. WinterSets. WinterSets STAAL EN LICHTMETAAL VOLKSWAGEN SEAT ŠKODA WinterSets. veilig de winter door

WinterSets. WinterSets. WinterSets STAAL EN LICHTMETAAL VOLKSWAGEN SEAT ŠKODA WinterSets. veilig de winter door WinterSets WinterSets AUDI VOLKSWAGEN SEAT ŠKODA veiligde dewinter winterdoor door veilig Seizoen 2013 September 2015-2016 WinterSets STAAL EN LICHTMETAAL WinterSets veilig de winter door WinterSets veilig

Nadere informatie

GRONDVERZET BANDEN ybanden.nl barkle

GRONDVERZET BANDEN ybanden.nl barkle GRONDVERZET BANDEN barkleybanden.nl INHOUD Over Barkley 04 Inzet overzicht 05 Radiaal 06 BLB01 07 BLB05S 08 BLM06S 09 BLB02S 10 BLB03S+ 11 BLB06S+ 12 BLB07S+ 13 BLM02 14 Diagonaal 16 BBE01 17 BBE02 18

Nadere informatie

Vrachtwagenbanden. Technische gegevens. Innovatie Bandengamma en toepassingstabel. Technische gegevens. Herprofileringsrichtlijnen Bandentechnologie

Vrachtwagenbanden. Technische gegevens. Innovatie Bandengamma en toepassingstabel. Technische gegevens. Herprofileringsrichtlijnen Bandentechnologie Vrachtwagenbanden Technische gegevens Innovatie Bandengamma en toepassingstabel Technische gegevens Herprofileringsrichtlijnen Bandentechnologie Inhoud Overzicht vrachtwagenbanden en toepassingstabel

Nadere informatie

Veilig op alle wegen. De 4x4 banden van Continental.

Veilig op alle wegen. De 4x4 banden van Continental. Veilig op alle wegen. De 4x4 banden van Continental. Kom veilig en comfortabel aan. Continental - opgericht in 1871 in Hannover is uitgegroeid tot één van de toonaangevende leveranciers van de automobielindustrie

Nadere informatie

SCANIA VRACHTWAGENS EN BUSSEN

SCANIA VRACHTWAGENS EN BUSSEN TOEPASSINGSGIDS SCANIA VRACHTWAGENS EN BUSSEN MEI 2018 BRIDGESTONE CORPORATE EEN OPWINDENDE REIS ALS WERELDMARKTLEIDER IN BANDEN. In het begin van de jaren 1950 werd Bridgestone de grootste bandenproducent

Nadere informatie

Jean-Pierre Jeusette, Algemeen Directeur Goodyear Innovation Center Luxemburg. Belangrijk werk achter de schermen

Jean-Pierre Jeusette, Algemeen Directeur Goodyear Innovation Center Luxemburg. Belangrijk werk achter de schermen Interview Jean-Pierre Jeusette, Algemeen Directeur Goodyear Innovation Center Luxemburg Belangrijk werk achter de schermen Jean-Pierre Jeusette is Algemeen Directeur van het Goodyear Innovation Center

Nadere informatie

Wintersets Staal en lichtmetaal

Wintersets Staal en lichtmetaal Wintersets Staal en lichtmetaal 2018-2019 De meest ervaren winterexpert! ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY De WinterContact TS860. Cool Chili zorgt voor maximale remprestaties onder alle winterse omstandigheden

Nadere informatie

MERCEDES-BENZ VRACHTWAGENS EN BUSSEN

MERCEDES-BENZ VRACHTWAGENS EN BUSSEN TOEPASSINGSGIDS MERCEDES-BENZ VRACHTWAGENS EN BUSSEN MEI 2018 BRIDGESTONE CORPORATE EEN OPWINDENDE REIS ALS WERELDMARKTLEIDER IN BANDEN. In het begin van de jaren 1950 werd Bridgestone de grootste bandenproducent

Nadere informatie

De laagste prijs in de Benelux

De laagste prijs in de Benelux AUDI De laagste prijs in de Benelux Verzendkosten: 4,95 Levertijd 5-10 werkdagen 232023 39,95 232023 39,95 05/2003-2012 232013 44,95 232030 44,95 232029 44,95 232030 44,95 232029 44,95 232031 44,95 A4

Nadere informatie

Winterbandenwetgeving

Winterbandenwetgeving Winterbandenwetgeving Oostenrijk Voor personenwagens, bussen met maximaal 8 zitplaatsen, lichte bedrijfsvoertuigen met een maximum toegestaan totaalgewicht t/m 3.500 kg en campers, geldt dat de voertuigen

Nadere informatie

EDITIE - 06/ NL

EDITIE - 06/ NL Zomerkits EDITIE - 06/2017 - NL INHOUDSTAFEL A4 Berline & Avant (B9) 2016 >...3 A5 Coupe & Sportback (B9) 2017 >...4 S5 Coupe & Sportback (B9) 2017 >...5 TT Coupe & Roadster (Gen 3) 2015 >...6 Q2 2017

Nadere informatie

Never change a winning tyre

Never change a winning tyre Never change a winning tyre Veelzijdigheid is belangrijker dan ooit In het huidige lastige economische klimaat is een van de beste manieren om de activiteiten van uw transportbedrijf en wagenpark te optimaliseren

Nadere informatie

Magistrale remkracht. De zomerbanden van Continental.

Magistrale remkracht. De zomerbanden van Continental. Magistrale remkracht. De zomerbanden van Continental. Magistrale remkracht is het resultaat van doorgedreven teamwork. Een deskundige partner voor de automobielindustrie. Continental - opgericht in 1871

Nadere informatie

PREMIUM RUBBEREN KOFFERBAKMATTEN

PREMIUM RUBBEREN KOFFERBAKMATTEN De laagste prijs in de Benelux Verzendkosten: 4,95 Levertijd 5-10 werkdagen AUDI A1 Hatchback 3-deurs Vanaf 2010 232023 39,95 A1 Sportback 5-deurs vanaf 2012 232023 39,95 A3 Hatchback 3-deurs / Sportback

Nadere informatie

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid.

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Inhoud Het belangrijkste onderdeel van uw auto is niet de motor. Banden............................................ 3 Banden van

Nadere informatie

LANDBOUW- EN INDUSTRIEBANDEN. ! Product overzicht. ! Leverbare bandenmaten. ! Belastings- en spanningstabel. ! Omwisseltabel

LANDBOUW- EN INDUSTRIEBANDEN. ! Product overzicht. ! Leverbare bandenmaten. ! Belastings- en spanningstabel. ! Omwisseltabel LANDBOUW- EN INDUSTRIEBANDEN! Product overzicht! Leverbare bandenmaten! Belastings- en spanningstabel! Omwisseltabel! Advies over veiligheid, service en onderhoud 2 I n l e i d i n g Goodyear heeft een

Nadere informatie

VOLVO VRACHTWAGENS EN BUSSEN

VOLVO VRACHTWAGENS EN BUSSEN TOEPASSINGSGIDS VOLVO VRACHTWAGENS EN BUSSEN MEI 2018 BRIDGESTONE CORPORATE EEN OPWINDENDE REIS ALS WERELDMARKTLEIDER IN BANDEN. In het begin van de jaren 1950 werd Bridgestone de grootste bandenproducent

Nadere informatie

TOEPASSINGSGIDS RENAULT VRACHTWAGENS MEI 2018

TOEPASSINGSGIDS RENAULT VRACHTWAGENS MEI 2018 TOEPASSINGSGIDS RENAULT VRACHTWAGENS MEI 2018 BRIDGESTONE CORPORATE EEN OPWINDENDE REIS ALS WERELDMARKTLEIDER IN BANDEN. In het begin van de jaren 1950 werd Bridgestone de grootste bandenproducent van

Nadere informatie

Ombouw- en vergelijkingstabellen

Ombouw- en vergelijkingstabellen Technische gegevens Ombouw- en vergelijkingstabellen De ombouwmogelijkheden hebben slechts betrekking op de afmetingen die in onze catalogus voorkomen. Voor afmetingen die niet in deze tabel staan dient

Nadere informatie

Rolling Wheel Februari Hanseeuw Marketing

Rolling Wheel Februari Hanseeuw Marketing Car Brand Belgium Survey Volkswagen 11,2% 12,1% Opel 9,3% 9,3% Peugeot 8,3% 7,6% Citroën 8,3% 8,9% Renault 7,8% 8,9% Ford 7,7% 9,2% Mercedes 5,7% 4,9% BMW 5,5% 5,5% Toyota 5,2% 4,8% Audi 4,6% 3,3% Volvo

Nadere informatie

Ford zomersets 2017/2018

Ford zomersets 2017/2018 Ford zomersets 2017/2018 Claim the road, no matter the weather. De RainSport 3 met Shark Skin Technology 2 Uniroyal RainSport 3 Shark Skin Technology Kijk voor meer informatie op www.uniroyal.nl Spelregels

Nadere informatie

Veiligheid en comfort in alle omstandigheden Bus and Coach Tires People

Veiligheid en comfort in alle omstandigheden Bus and Coach Tires People Veiligheid en comfort in alle omstandigheden Bus and Tires Continental Bus and Tires Er zijn evenveel wegen als reizigers maar de weg naar succes gaat via comfort en veiligheid. Continental Bus and Tires

Nadere informatie

Never change a winning tyre

Never change a winning tyre Never change a winning tyre Veelzijdigheid De nieuwe generatie regionale banden van Bridgestone Echt veelzijdig, echt multifunctioneel De nieuwe regionale banden van Bridgestone, de R-STEER 001 en de R-DRIVE

Nadere informatie

Workshop 1. Handling op droog wegdek

Workshop 1. Handling op droog wegdek Workshop 1 Handling op droog wegdek Workshop 1: handling op droog wegdek Workshop Handling op droog wegdek, waarbij je de Optimized Construction Technology ervaart Auto 2x Range Rover Velar 380 pk, benzine

Nadere informatie

De winter stevig in de greep. Veilig onderweg met originele banden en complete winterwielen van Mercedes-Benz.

De winter stevig in de greep. Veilig onderweg met originele banden en complete winterwielen van Mercedes-Benz. De winter stevig in de greep. Veilig onderweg met originele banden en complete winterwielen van Mercedes-Benz. 2 Wij maken u klaar voor ijs en sneeuw. Met originele complete wielen en banden van Mercedes-Benz

Nadere informatie

Rij veilig op winterbanden

Rij veilig op winterbanden Rij veilig op winterbanden 10 9 8 7 Optimale grip Rij veilig op winterbanden 6 5 4 Automobilisten zijn de afgelopen jaren meer en meer doordrongen van het belang van winterbanden, voor optimale grip, maximale

Nadere informatie

Originele lichtmetalen wielensets

Originele lichtmetalen wielensets A1 Originele lichtmetalen wielensets Zomerse performance in stijl met Audi A1 originele lichtmetalen wielensets Audi originele lichtmetalen wielensets zijn speciaal ontworpen voor úw Audi. Niet alleen

Nadere informatie

BEDRIJFSWAGENBANDEN INFORMATIE INNOVATIE: Geproduceerd door Goodyear Europa 217/0206/LUX-NL

BEDRIJFSWAGENBANDEN INFORMATIE INNOVATIE:  Geproduceerd door Goodyear Europa 217/0206/LUX-NL BEDRIJFSWAGENBANDEN INFORMATIE INNOVATIE: Toepassingsmap en bandenprogramma Technische data Herprofilerings richtlijnen Banden technologie Goodyear Luxembourg Tires S.A. Av. Gordon Smith L-7750 Colmar-Berg

Nadere informatie

FIRESTONE VRACHT- & BESTELWAGENBANDEN

FIRESTONE VRACHT- & BESTELWAGENBANDEN FIRESTONE VRACHT- & BESTELWAGENBANDEN ASSORTIMENT 2016 INLEIDING Waar u ook heen wilt en wie of wat u ook meeneemt... Firestone heeft meer dan 100 jaar knowhow, ervaring en toewijding in huis om te zorgen

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2011 / 2012 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie

TM800. Verrijk uw gewassen.

TM800. Verrijk uw gewassen. TM8. Verrijk uw gewassen. Official Partner Download gratis deze applicatie Tire ibrochure TM8. Kwaliteit op het eerste zicht. TM8. De radiaalband voor landbouwvoertuigen die alle grondsoorten de baas kan.

Nadere informatie

Maximale keuze. Minimale kosten.

Maximale keuze. Minimale kosten. MITAS_12/12 MITAS a.s. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie is alleen bedoeld voor informatiedoeleinden. Ondanks de grootst mogelijke zorg die is toegepast bij de samenstelling van

Nadere informatie

Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. NIEUW VANAF ZOMER. VARTA. The power behind. And beyond.

Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. NIEUW VANAF ZOMER. VARTA. The power behind. And beyond. Ontdek het geheim achter startvermogen op maat. VARTA. The power behind. And beyond. NIEUW VANAF ZOMER 2007 VARTA OE leverancier voor: Aston Martin Audi Bentley BMW Citroën Ford Honda Jaguar Land Rover

Nadere informatie

LANDBOUW BANDEN AE OL US- T YRE S.NL 01

LANDBOUW BANDEN AE OL US- T YRE S.NL 01 01 LANDBOUW BANDEN A E O L U S - T Y R E S. N L 02 03 Inhoud 04 05 06 Over Aeolus Tyres Daarom Aeolus Profielen en maten NO MATTER WHAT Bezoek onze website www.aeolus-tyres.nl Over Aeolus Tyres Vanaf het

Nadere informatie

Zomer- en all season banden

Zomer- en all season banden Vredestein heeft, mede dankzij de schitterende ontwerpen van het Italiaanse designhuis Giugiaro Design, een unieke positie in het topsegment van de bandenindustrie. De ontwerpers van Giugiaro Design en

Nadere informatie

Zo mooi kan de winter zijn.

Zo mooi kan de winter zijn. 0 Inhoud vrijblijvend. Wijzigingen in specificaties en uitrustingen voorbehouden. Adviesprijzen inclusief btw, exclusief montage. Drukfouten voorbehouden. De gegevens in deze brochure benaderen de werkelijkheid

Nadere informatie

TM800. Kwaliteit op het eerste zicht.

TM800. Kwaliteit op het eerste zicht. TM8. Kwaliteit op het eerste zicht. Official Partner Download de gratis app Tire ibrochure TM8. Kwaliteit op het eerste zicht. TM8. De radiaalband voor landbouwvoertuigen die alle grondsoorten de baas

Nadere informatie

Prijscourant Nr. 39 / januari 2012 Consumenten adviesprijzen

Prijscourant Nr. 39 / januari 2012 Consumenten adviesprijzen 1 januari 2012 Consumenten adviesprijzen Veiliger, zuiniger, stiller Ultrac Cento. Comfortabele zomerband ontworpen door Giugiaro Design. Lage rolweerstand, ultralicht en stil. Uitstekende handling op

Nadere informatie

Het nieuwe FUELMAX-assortiment. Rijd verder op minder brandstof...

Het nieuwe FUELMAX-assortiment. Rijd verder op minder brandstof... Het nieuwe FUELMAX-assortiment. Rijd verder op minder brandstof... Tot 10% verbeterde rolweerstand * * Vergelijkende tests uitgevoerd door Goodyear GIC*L op maat 15/70R22.5 laten zien dat nieuwe Goodyear

Nadere informatie

Akoestische ontwikkeling banden

Akoestische ontwikkeling banden Akoestische ontwikkeling banden Jan Leyssens Goodyear Technical Center Luxembourg SilentRoads symposium 27 April 2004 1 Agenda Bandengeluid : wettelijke en klant-specifieke vereisten Ontstaan van banden

Nadere informatie

TH400 - TH500 Agro Industrial. Duurzame efficiëntie.

TH400 - TH500 Agro Industrial. Duurzame efficiëntie. TH400 - TH500 Agro Industrial. Duurzame efficiëntie. Download gratis deze applicatie Tire ibrochure TH400_TH500_NL2017.indd 1 13/11/17 15:10 TH400 Agro Industrial. TH400 is het nieuwe Agro-industriële

Nadere informatie

FIRESTONE VRACHT- & BESTELWAGENBANDEN

FIRESTONE VRACHT- & BESTELWAGENBANDEN FIRESTONE VRACHT- & BESTELWAGENBANDEN ASSORTIMENT 2017 INLEIDING Waar u ook heen wilt en wie of wat u ook meeneemt... Firestone heeft meer dan 100 jaar knowhow, ervaring en toewijding in huis om te zorgen

Nadere informatie

Eén band voor 365 dagen

Eén band voor 365 dagen 01 Speciale aditie SPECIALE VREDESTEIN-EDITIE MEMBER OF THE FAMILY Eén band voor 365 dagen VIERSEIZOENENBANDEN GETEST Vredestein Quatrac 5 testwinnaar OP SNEEUW BIJNA ZO GOED ALS EEN ECHTE WINTERBAND TEST

Nadere informatie

Winterbanden. Aandachtspunten met het oog op een regelgevingsaanpak 27/05/2013

Winterbanden. Aandachtspunten met het oog op een regelgevingsaanpak 27/05/2013 Winterbanden Aandachtspunten met het oog op een regelgevingsaanpak 27/05/2013 Context Definities, prestaties, sociale aspecten, Europese situatie Inleiding De presentatie neemt elementen over uit het onderzoek

Nadere informatie

TRUCK BANDEN ybanden.nl barkle

TRUCK BANDEN ybanden.nl barkle TRUCK BANDEN barkleybanden.nl INHOUD Over Barkley 04 Daarom kiest u voor Barkley 05 Inzet Overzicht 06 Trailer 20 Stuuras 08 BLT08 21 BL203+ 09 BL207 22 BL207 10 BL209 22 BL208 10 BL210 23 BL209 11 BL212

Nadere informatie

Wintersets Staal en lichtmetaal

Wintersets Staal en lichtmetaal Wintersets Staal en lichtmetaal 2018-2019 De meest ervaren winterexpert! ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY De WinterContact TS860. Cool Chili zorgt voor maximale remprestaties onder alle winterse omstandigheden

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2013 / 2014 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie