Reglement kaas Cum Laude 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement kaas Cum Laude 2016"

Transcriptie

1 Reglement kaas Cum Laude 2016 Schuingedrukte regels zijn nieuw ten opzichte van het reglement Cum Laude De Cum Laude is de landelijke wedstrijd van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ) om de lekkerste boerderijzuivelproducten. Organisatie De organisatie van de Cum Laude is in handen van de Commissie Cum Laude. Deze commissie is ingesteld door het bestuur van de BBZ. Deelname Deelname is mogelijk voor leden van de BBZ. Zelfzuivelaars die geen lid zijn van de BBZ, maar wel lid mógen worden van de BBZ, kunnen deelnemen. Kaashandelaren kunnen deelnemen. Deelnemers mogen deelnemen aan Cum Laude met 4 producten per boer, inclusief zuivelproducten. Ambachtelijke bereiders, dus bereiders zonder eigen vee, mogen meedoen buiten mededinging. Hun producten worden kwalitatief beoordeeld, zonder puntenscore. Categorieën In de bijlage zijn de categorieën vermeld, waarin de kazen geplaatst kunnen worden. De kaas moet voldoen aan de criteria die horen bij de categorie. Als een deelnemer deelneemt met een GTS of BOB kaas moet hij verklaren dat deze kaas GTS of BOB is via het aanmeldformulier. In de categorie Goudse GTS Boerenkaas en Oude GTS Boerenkaas worden in de technische keuring door de keurmeesters punten afgetrokken voor kazen die door het zuursel te zoet smaken, omdat de smaak niet past bij Goudse Boerenkaas. Voor alle categorieën geldt dat er minimaal 5 deelnemers moeten zijn, anders is er geen eigen prijs voor de categorie. Bij minder dan 5 deelnemende kazen per categorie, worden die kazen- indien de deelnemer dat wenst- onder gebracht bij de categorie Kaas met een verhaal. Enige uitzondering daarop is de categorie Boeren Leidse met Sleutels (BOB). Deze worden bij minder dan 5 deelnemende kazen ondergebracht bij de categorie Kruidenkaas. Deelname per categorie In iedere categorie mag de deelnemer deelnemen met maximaal één kaas. Een handelaar mag niet deelnemen met een kaas van een boer, als deze boer zelf ook al deelneemt in de categorie. Producten die niet verkrijgbaar zijn voor consumenten, zijn uitgesloten van deelname. Aanmelding De uitnodiging voor deelname wordt in januari aan de bereiders en kaashandelaren toegezonden. De aanmelding moet voor 1 februari ontvangen zijn bij de Commissie Cum Laude. Aanmeldingen ná 1 februari worden door de commissie van deelname uitgesloten.

2 Voorwaarden bij keuren en proeven Deelnemers hebben geen toegang tot de keuring/proeverij. Deelnemende boerinnen en kaashandelaren die betrokken zijn bij de organisatie of keurmeester zijn, hebben na strenge selectie op integriteit wel toegang op uitnodiging van de Commissie Cum Laude. De keuring/proeverij is anoniem, dat betekent dat er op de kaas geen label/kenmerk aanwezig mag zijn waardoor de producent herkenbaar is. Caseïnemerken met eigen naam moeten worden afgeplakt. Hiervan uitgezonderd is de categorie Kaas met een verhaal, in deze categorie moet de kaas herkenbaar zijn met het verhaal erbij. De technische keuring wordt gedaan door kaaskeurmeesters en de proeverij door smaakdeskundigen. De Commissie Cum Laude bepaalt welke keurmeesters en smaakdeskundigen de kazen keuren, respectievelijk proeven. Uitleg inzending categorie Kaas met een verhaal Bij deze categorie is de kaas niet anoniem en wordt de kaas dus niet technisch gekeurd. De deelnemer levert kaas met eventueel etiket, banderol en verpakkingsmateriaal. Daarnaast moet er een verhaal ingeleverd worden, waarin van alles kan staan over de productiewijze van de melk en de kaas en het marketingconcept. Ook het marketingmateriaal zelf kan ingeleverd worden. Speciaal voor Cum Laude ontwikkeld marketingmateriaal dat niet daadwerkelijk in winkels gebruikt wordt, is niet toegestaan. De proevers beoordelen de kaas met het verhaal dan op twee criteria: 1. Ziet het verhaal er aansprekend uit? 2. In welke mate is gevoelsmatig de smaak in te passen binnen het geleverde verhaal van de bereider. Opzet van technische keuring Alle categorieën, uitgezonderd de categorie kaas met een verhaal, worden technisch gekeurd door kaaskeurmeesters, in teams van 2 personen, onder leiding van een arbiter. De arbiter ziet er op toe dat het waarderingsniveau tussen de verschillende teams met elkaar overeen stemt. Indien de keurmeesters van eenzelfde team niet tot een gelijkluidend oordeel kunnen komen, beslist de arbiter. De technische keuring geschiedt op basis van 1. uiterlijk (maximaal 10 punten), 2. consistentie (maximaal 20 punten) 3. geur en smaak (maximaal 60 punten) 4. doorsnede (maximaal 10 punten) Maximaal kan 100 punten gescoord worden voor de technische keuring. Zie bijlage met keuringsformulier, waarop de verschillende gebreken en afwijkingen, als onderbouwing van het puntenaantal, aangegeven kunnen worden. Doorstroming naar de proeverij Alle kazen die technisch eerste soort gescoord hebben (84 punten of meer), gaan door naar de proeverij. Bij de categorie Goudse GTS boerenkaas gaan de 40 best scorende kazen van de technische keuring door naar de proeverij. In de categorie kruidenkaas gaan de 14 best scorende kazen door naar de proeverij.

3 Opzet van proeverij In de proeverij worden de kazen geproefd door smaakdeskundigen die werken in teams van 3 of 4 personen. Een arbiter ziet toe op een juist verloop van de proeverij. In geval de proevers van eenzelfde team niet tot een gelijkluidend oordeel kunnen komen, helpt de arbiter daarbij. De smaakdeskundigen beoordelen of zij de kaas lekker vinden. Hierin worden geur, smaak en mondgevoel meegenomen. De puntenwaardering ligt tussen de 7 en 10, met de mogelijkheid van 1 cijfer achter de komma. Herproeverij van de beste drie kazen uit de teams Er zijn meerdere proeverijteams en die kunnen verschillen in hoe kritisch zij beoordelen. Het is immers geen technische keuring, waarbij er vaste afspraken zijn over de waardering van de smaak, en waarbij de uitkomsten per keurmeestersteam te vergelijken zijn in één ranglijst. Bij de proeverijteams kunnen de uitkomsten dus niet in één ranglijst gezet worden, want het kan afhangen van het team zelf. Dus worden de beste drie kazen van elk team bij elkaar gedaan in een poule (groep). Alle teams proeven álle kazen in deze poule. Dit heet de herproeverij. Het gemiddelde cijfer, van álle teams, geldt dan als eindoordeel, en bepaalt de rangorde in de poule. Let op: bij het bepalen welke drie kazen van een team doorgaan naar de poule voor herproeverij, telt ook de technische keuring mee, met een gewicht van 1/3. Een herproeverij is nodig indien er zoveel deelnemers zijn binnen één categorie, dat er meerdere proeversteams proeven binnen die categorie. Berekening eindresultaat en rangorde. Het resultaat van de technische keuring is een aantal punten met een maximum van 100. Dit resultaat telt voor 1/3 mee. De proeverij is op een schaal van 10 en wordt met 10 vermenigvuldigd, om vergelijkbaar te zijn met de schaal van de technische keuring. De proeverij telt voor 2/3 mee. Dus het resultaat van de proeverij wordt vermenigvuldigd met 2 en opgeteld bij de technische keuring. Totaal kan het puntenaantal dan maximaal 300 zijn. Rekenvoorbeeld: Suus heeft 8,9 en 8,2 en 9,5 gescoord in de proeverij en herproeverij. Dit is gemiddeld 8, ,8667 x 10 = 88,667 en 88,667 x 2 = 177,3. Dit wordt opgeteld bij het resultaat van 92 punten van de technische keuring: 177, = 296,3 Suus 92 8,9 8,2 9,5 177,3 269,3 Indien er een herproeverij noodzakelijk is (grote categorie, meerdere teams met proevers), telt de (her)proeverij mee bij alleen die kazen die hergeproefd zijn. Bij de kazen die alleen geproefd zijn (niet hergeproefd) telt dan álleen de technische keuring. Zij kunnen dan maximaal 100 punten scoren, en scoren dus altijd onder de kazen die hergeproefd zijn.

4 Bij de categorie Kaas met een verhaal is er geen technische keuring mogelijk, omdat de kazen niet anoniem zijn. Dus de hoogste score in de (her)proeverij geldt als eindoordeel. Alleen de winnaar wordt vermeld bij Kaas met een Verhaal, de rest van de deelnemers worden in alfabetische volgorde (op plaatsnaam) vermeld. Bepaling winnaars De deelnemer die het hoogste scoort in de categorie is winnaar van de categorie. Uit de hoogst scorende kazen van de categorieën BOB Boeren-Leidse met sleutels, Oude GTS Boerenkaas, Kaas van de Boerderij (koe volvet), Geiten- en Schapenkaas en Kruidenkaas wordt 1 winnaar overige categorieën kaas gekozen door alle proeversteams. Alle proeversteams geven alle nummers 1 een cijfer. De gemiddelde proeverijscore per kaas telt voor 2/3 mee. Het resultaat van de technische keuring voor 1/3. Gelijk aantal punten Indien twee kazen een gelijk aantal punten hebben gehaald, dan wint in eerste instantie de kaas die het hoogst aantal punten heeft gehaald voor de technische keuring. Is dat ook gelijk, dan wint de kaas die het hoogst heeft gescoord voor geur en smaak, daarna wordt gekeken naar consistentie, daarna doorsnede en daarna uiterlijk. Is dat ook allemaal gelijk dan wint de zwaarste kaas, indien er een criteria was voor gewicht in de categorie. Indien dit ook exact gelijk is, dan bepaalt het lot welke kaas wint. Dit geldt zowel bij het doorschuiven van de technische keuring naar de proeverij, als bij de eindscore. De prijzen en de prijsuitreiking In iedere categorie wint de deelnemer met de hoogste score een prijs, bestaande uit een trofee en bloemen. De winnaars van alle categorieën worden direct na de prijsuitreiking op de foto gezet, en zij kunnen gebruik maken van het pers- en promotiemateriaal voor winnaars. Voor alle predicaathouders Cum Laude zijn er vloei-etiketten en stickers beschikbaar. Verplichtingen van de deelnemer De deelnemer gaat akkoord met het reglement. De deelnemer stelt zich open voor controle in zijn administratie om vast te stellen of de leeftijd en eigendom en herkomst (bij handelaren) van zijn kaas correct is. De deelnemer meldt zijn kaas op tijd aan in de juiste categorie, met een correct ingevuld aanmeldformulier. In geval van GTS en BOB kaas wordt een verklaring ondertekend. De deelnemer zendt zijn kaas op tijd in op de juiste plaats. De deelnemer verklaart zich bereid, indien hij winnaar blijkt te zijn, mee te werken aan promotieactiviteiten van de BBZ rondom Cum Laude. Inzenders kunnen de kaas na afloop mee naar huis nemen. Niet opgehaalde kaas wordt na weggegeven aan derden. De deelnemer voldoet zijn factuur. Uitsluiting van deelname Als de deelnemer zich niet houdt aan zijn verplichtingen, wordt hij van deelname uitgesloten. De Commissie Cum Laude laat kaas van de winnaars uit de categorie GTS Boerenkaas voor de prijsuitreiking onderzoeken op warmtebehandeling.

5 Kosten van deelname Leden BBZ deelname inclusief zuivelproducten: deelname met 1 product 35,-, deelname met 2 producten: 30,- per product deelname met 3 producten: 25,- per product deelname met 4 producten: 20,- per product Niet-leden BBZ en handel: 50,- per product, ongeacht het aantal producten waarmee men deelneemt. Bedragen zijn excl. BTW en te factureren na afloop. Slotverklaring In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de Commissie Cum Laude. Over de uitslag van de keuring en proeverij kan niet worden gecorrespondeerd.

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 Wedstrijdreglement en richtlijnen

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 Wedstrijdreglement en richtlijnen Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 Wedstrijdreglement en richtlijnen 1. Algemeen Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College, Markland College en NBOV (Nederlandse Brood-

Nadere informatie

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 Wedstrijdreglement en richtlijnen

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 Wedstrijdreglement en richtlijnen Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 Wedstrijdreglement en richtlijnen 1. Algemeen Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College, Markland College en NBOV (Nederlandse Brood-

Nadere informatie

VÓÓR VEEHOUDERS DIE HUN EIGEN MELK VERWERKEN!

VÓÓR VEEHOUDERS DIE HUN EIGEN MELK VERWERKEN! VÓÓR VEEHOUDERS DIE HUN EIGEN MELK VERWERKEN! BOND VAN BOERDERIJ-ZUIVEL-BEREIDERS De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders zet zich in voor de belangen van boerderijzuivelbereiders in Nederland. Vanuit een

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. 1. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Branchevereniging ART- FRAME. Er is een vakjury en een publieksjury.

WEDSTRIJDREGLEMENT. 1. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Branchevereniging ART- FRAME. Er is een vakjury en een publieksjury. REGLEMENT NATIONALE LIJSTENMAKERSWEDSTRIJD 2016 WEDSTRIJDREGLEMENT 1. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Branchevereniging ART- FRAME. Er is een vakjury en een publieksjury. Door ART-FRAME wordt

Nadere informatie

REGLEMENT EDITIE 2015

REGLEMENT EDITIE 2015 info@ REGLEMENT EDITIE 2015 Artikel 1: Naam en Reglement Het BABY-DUMP KEMPENKLASSEMENT staat open voor alle vrouwelijke rensters vanaf 19 jaar. Dit betreft dus de categorieën Elite-Vrouwen, Belofte Vrouwen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wilrijks product

Wedstrijdreglement Wilrijks product Wedstrijdreglement Wilrijks product Timing van de verschillende fases van de wedstrijd 1. Timing: Fase 1: bekendmaking, inschrijvingsperiode en selectie van drie kandidaten 10.10.2014 21.11.2014: bekendmaking

Nadere informatie

35 ste Maaslands Carnavals Liedjes Festival t Oude Theater te Oss Zaterdag 21 november 2015

35 ste Maaslands Carnavals Liedjes Festival t Oude Theater te Oss Zaterdag 21 november 2015 Inschrijfformulier voor het 35 ste Maaslands Carnavals Liedjes Festival t Oude Theater te Oss Zaterdag 21 november 2015 Correspondentie-adres: MCLF de Raauw Ossekar p.a. Kromstraat 71 5345AA OSS Deelnemer:

Nadere informatie

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk 1) Foto s a. De foto dient een weergave te zijn van een locatie op het Eiland van Schalkwijk. De foto kan bijvoorbeeld een impressie zijn van

Nadere informatie

1.2 Elke deelnemer krijgt even veel tijd om in te spelen en in de kleedkamer plaats te nemen.

1.2 Elke deelnemer krijgt even veel tijd om in te spelen en in de kleedkamer plaats te nemen. JURYREGLEMENT HET NEDERLANDSE VIOOLCONCOURS 2016 Dit juryreglement geldt voor alle deelnemers aan Het Nederlandse Vioolconcours in de categorieën Iordens, Davina van Wely en Oskar Back. 1. Kaders 1.1 De

Nadere informatie

Verkiezing Groene Hart Streekproduct 2015 t Groentje 2015

Verkiezing Groene Hart Streekproduct 2015 t Groentje 2015 Verkiezing Groene Hart Streekproduct 2015 t Groentje 2015 Wie maakt het lekkerste Groene Hart Streekproduct van 2015? De inschrijving voor de Groene Hart Streekproduct verkiezing 2015 staat open voor alle

Nadere informatie

Abel Tasman Art Prize Reglement 1

Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 2 1. Inleiding De Abel Tasman Art Prize is een kunstprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar die in de gemeente Westerkwartier wonen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Nederlandse Wiskunde Olympiade. 1. Wie mogen er meedoen? 2. Gang van zaken tijdens de eerste ronde

Wedstrijdreglement. Nederlandse Wiskunde Olympiade. 1. Wie mogen er meedoen? 2. Gang van zaken tijdens de eerste ronde Wedstrijdreglement Nederlandse Wiskunde Olympiade 1. Wie mogen er meedoen? 1. Aan de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade kunnen middelbare scholieren meedoen uit de klassen 1 tot en met

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones...

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... 1 Proeven Kampioenschappen 85-95 Zaterdag Zondag 1A Debutanten pony s 75 11 Training 50 CLR 1B Debutanten Paarden 75 12 Aspiranten

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2015 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Onderwaterfotografie. Starters Individueel. (voorheen ZK)

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Onderwaterfotografie. Starters Individueel. (voorheen ZK) Algemeen Reglement Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie Starters Individueel (voorheen ZK) I Inleiding Het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) voorheen Zeeuws Kampioenschap - wordt door de

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen..

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2017 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen.. 1 Kampioenschap Debutanten 2017 Debutanten Paarden en Debutanten Pony s rijden een gezamenlijk kampioenschap! Hoogte

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement DGV

Huishoudelijk reglement DGV Huishoudelijk reglement DGV 30 08 2016 Gunning DGV Iedere biljartclub uit Veldhoven (buiten in para commerciële instellingen spelende verenigingen) kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen om het

Nadere informatie

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015 DIEST De V.V.V.-Diest, stedelijke adviesraad voor toerisme, organiseert een fotowedstrijd over de zomer in Diest. De winnende foto s kunnen gebruikt worden door de Stad Diest voor promotionele toeristische

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

Debutanten.. Amazones Gentlemen..

Debutanten.. Amazones Gentlemen.. KAMPIOENSCHAPPEN 2018 Debutanten.. Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN 1 Kampioenschap Debutanten 2018 Debutanten Paarden en Debutanten Pony s rijden een gezamenlijk kampioenschap! Hoogte proeven selecties

Nadere informatie

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017 HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017 INHOUD 1. Algemene informatie... 3 1.1. Omschrijving... 3 1.2. Wedstrijden... 3 2. Terrein... 3 3. Deelname... 3 3.1. Provinciale wedstrijd... 3 3.2. Nationale wedstrijd...

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN GROENE DRIEHOEK 2014-2015

OVERGANGSNORMEN GROENE DRIEHOEK 2014-2015 OVERGANGSNORMEN GROENE DRIEHOEK 2014-2015 1. OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW GROENE DRIEHOEK 2014-2015 Algemeen De leerjaren 1 en 2 zijn ingedeeld in niveaugroepen tl/h, h/v en v/v+. Overgang van klas 1 naar

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 1. Algemene bepalingen Obedience is een internationaal FCI wedstrijdprogramma, waarvoor in België volgende afkortingen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Algemeen:

WEDSTRIJDREGLEMENT. Algemeen: WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Algemeen: Jaarlijks worden door het hoofdbestuur van de KNPV de Nationale kampioenswedstrijden politiehond 1, politiehond 2, objectbewakingshond

Nadere informatie

De deelname van de WK 2014 poule is voor leden en niet leden 5,-. Het is toegestaan om als deelnemer meerdere deelname formulieren in te leveren.

De deelname van de WK 2014 poule is voor leden en niet leden 5,-. Het is toegestaan om als deelnemer meerdere deelname formulieren in te leveren. Het algemeen reglement De regels Het formulier moet voor 10 juni ingeleverd worden bij één van de contactpersonen van PV de Continenten. Is dit niet tijdig gebeurd dan is uw deelname ongeldig. De deelname

Nadere informatie

REGLEMENT SELECTIE BACHELOR DIERGENEESKUNDE Collegejaar Zoals vastgesteld door de decaan op 31 juli 2017

REGLEMENT SELECTIE BACHELOR DIERGENEESKUNDE Collegejaar Zoals vastgesteld door de decaan op 31 juli 2017 REGLEMENT SELECTIE BACHELOR DIERGENEESKUNDE Collegejaar 2018-2019 Zoals vastgesteld door de decaan op 31 juli 2017 Artikel 1. Algemene bepalingen 1. De bepalingen in dit reglement zijn aanvullend op de

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Onderwaterfotografie. Zoet Water

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Onderwaterfotografie. Zoet Water Algemeen Reglement Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie Zoet Water I Inleiding Het Open Nederlands Kampioenschap Zoet Water wordt door de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) georganiseerd.

Nadere informatie

REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS

REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS STUDIE CLUB SCHILDERS REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS Artikel 1 Algemeen De Centrale Clubleiding (CCL) van de Studieclub Schilders

Nadere informatie

Reglement FMDV (2013)

Reglement FMDV (2013) FOTOBOND B.N.A.F.V AFD. 03 (Drenthe Vechtdal Reglement FMDV (2013) 1. Begripsbepaling. 1.1. B.N.A.F.V: Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen. 1.2. Lid / leden: Het lid dan wel de leden van

Nadere informatie

Paarden & pony s Amazones Gentlemen..

Paarden & pony s Amazones Gentlemen.. KAMPIOENSCHAPPEN 2019 Paarden & pony s Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN Kampioenschappen : enkel de online inschrijvingen via Equibel komen in aanmerking. 1 KAMPIOENSCHAP JUMPING 2019 PAARDEN EN PONY S

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 Versie 7.0: 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden

Nadere informatie

Technisch clubreglement

Technisch clubreglement Technisch clubreglement Technisch clubreglement Blad 1 van 12 Inhoud: 1. Definities 3 2. Basisafspraken.. 4 3. Afdeling woensdag.. 6 4. Afdeling maandag.. 10 5. Zomercompetitie 11 6. Slotbepaling 12 Technisch

Nadere informatie

ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS.

ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS. ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS. Per 1-1-2015 Subreglement 2 van artikel 25 van het Huishoudelijk reglement NGC-DBS. SUBARTIKEL 1. Tentoonstellingen: Alle door de vereniging

Nadere informatie

Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015. onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten.

Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015. onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten. Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015 thema: mensen onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten. Meedoen? Lees dit eerst. Vrijwilligerswerk biedt

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

DSC Familievoetbaltoernooi Jaargang 2018

DSC Familievoetbaltoernooi Jaargang 2018 DSC Familievoetbaltoernooi Jaargang 2018 40e editie SPEELDATA 10 en 16 juni 2018 Deelnemers: Fam. Grandia Fam. Hooijmans 2 DSC FAMILIEVOETBALTOERNOOI 2018 Poule A Fam. Grandia Fam. Hooijmans 2 1062018

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017 Algemeen Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap, waaraan verenigingen aangesloten zowel bij de Koninklijke Nederlandsche

Nadere informatie

DSC Familievoetbaltoernooi Jaargang 2016

DSC Familievoetbaltoernooi Jaargang 2016 DSC Familievoetbaltoernooi Jaargang 2016 38e editie SPEELDATA 22 en 28 mei 2016 Deelnemers: Fam. van Grandia DSC FAMILIEVOETBALTOERNOOI 2016 Fam. Grandia Poule A 2252013 Wedstrijden veld 1 (bij tent) Wedstrijden

Nadere informatie

Algemeen Reglement Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie

Algemeen Reglement Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie Algemeen Reglement Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie I Inleiding Het Zeeuws Kampioenschap onderwaterfotografie (ZK) wordt door Aquashot georganiseerd. Aquashot is een commissie van de Nederlandse

Nadere informatie

Reglementen Het Mooiste Paardenmoment

Reglementen Het Mooiste Paardenmoment Reglementen Het Mooiste Paardenmoment 1. Algemene voorwaarden voor deelname Om mee te doen aan de actie worden persoonlijke gegevens ingevuld. Gegevens van de deelnemers worden gebruikt om winnaars te

Nadere informatie

Reglement NSK Allround 2017

Reglement NSK Allround 2017 Reglement NSK Allround 2017 Artikel 1 Het recht om deel te nemen Artikel 2 Deelname buiten mededinging Artikel 3 Verlies van het recht om deel te nemen Artikel 4 Deelname aan de wedstrijd Artikel 5 Niet

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 deze versie: dinsdag 6 oktober 2015 Dit reglement is samengesteld voor de voorrondes en het finaleweekend die onderdeel uitmaken van het Nederlands Koor Festival

Nadere informatie

Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd

Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd 2016 doel Doelgroepen Bondsfotowedstrijd is een clubwedstrijd waarbij ook individuele foto's worden geklasseerd Elke aangesloten club kan deelnemen beperkingen

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd voorwaarden

# ontwerp wedstrijd voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2013 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

De 12 e Stad Delft C-CUP

De 12 e Stad Delft C-CUP Zaterdag 7 januari 07 organiseert D.V.V. Delft op sportpark Kerkpolder De e Stad Delft C-CUP Deelnemende teams: D.V.V. Delft Concordia DHC DVC DHL SEP Full Speed Wippolder Te winnen titels: Wie wordt het

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Aanmelding Artikel 1 De wedstrijden in de TCG competitie van District 2 worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het schiet- en wedstrijdreglement van de KNSA hierna te noemen SWR. Artikel

Nadere informatie

Zaterdag 4 januari 2014 organiseert D.V.V. Delft op sportpark Kerkpolder. Deelnemende teams: D.V.V. Delft C1 Concordia C1 DHC C1 SEP C1

Zaterdag 4 januari 2014 organiseert D.V.V. Delft op sportpark Kerkpolder. Deelnemende teams: D.V.V. Delft C1 Concordia C1 DHC C1 SEP C1 Tel. clubgebouw 05 560 6 Zaterdag januari 0 organiseert D.V.V. Delft op sportpark Kerkpolder 8 e Stad Delft CCUP Deelnemende teams: D.V.V. Delft C Concordia C DHC C SEP C Den Hoorn C DHL C Vitesse Delft

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Van Dal Loterij

Algemene voorwaarden Van Dal Loterij Algemene voorwaarden Van Dal Loterij Algemeen De actie is geldig in alle Van Dal mannenmode filialen en ook op de webwinkel www.vdal.nl. De klant dient het lot én de kassabon of de factuur te bewaren.

Nadere informatie

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2018

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2018 HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2018 INHOUD 1. Algemene informatie... 3 1.1. Omschrijving... 3 1.2. Wedstrijden... 3 2. Terrein... 3 3. Deelname... 3 3.1. Provinciale wedstrijd... 3 3.2. Nationale wedstrijd...

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Videografie. Masters Individueel

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap. Videografie. Masters Individueel Algemeen Reglement Open Nederlands Kampioenschap Videografie Masters Individueel I Inleiding Het Open Nederlands Kampioenschap Onderwatervideografie Masters (ONKVMASTERS) wordt door de Nederlandse Onderwatersport

Nadere informatie

Reglement. Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek

Reglement. Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek Reglement Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek Geldig vanaf 2018 KNMO Utrecht info@knmo.nl www.knmo.nl 1 Reglement Nederlands Kampioenschap voor solisten en ensembles blaasmuziek

Nadere informatie

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar 1 Begripsbepaling Kandidaat: Nominatie: Genomineerde: Kwaliteitsmanager die zich aanmeldt voor de verkiezing van Kwaliteitsmanager Food van het

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie. Team

Algemeen Reglement. Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie. Team Algemeen Reglement Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie Team I Inleiding Het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie Team (ONKTEAM) wordt door de Nederlandse Onderwatersport Bond

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 33 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van v.v. Bargeres. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de

Nadere informatie

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2019

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2019 HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2019 INHOUD 1. Algemene informatie... 3 1.1. Omschrijving... 3 1.2. Wedstrijden... 3 2. Terrein... 3 3. Deelname... 3 3.1. Provinciale wedstrijd... 3 3.2. Nationale wedstrijd...

Nadere informatie

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team. Competitiereglement 2017-2018 1. Vóór 22 oktober 2018 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

Nadere informatie

Scriptieprijs Reglement. De prijs

Scriptieprijs Reglement. De prijs Scriptieprijs 2017 Reglement De prijs 1. De Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) looft een prijs uit van EUR 500 (vijfhonderd euro) aan de auteur van de scriptie die als beste is beoordeeld.

Nadere informatie

FAQ Solidarity Award

FAQ Solidarity Award FAQ Solidarity Award Wat is het doel van de wedstrijd ING Solidarity Award? Wie kan deelnemen aan de wedstrijd ING Solidarity Award, wat zijn de verkiesbaarheidscriteria? Hoe kan ik mijn vereniging inschrijven?

Nadere informatie

REGLEMENT HAVEP-GOIRLES WEEKEND KAMPIOENSCHAP Het speeltempo bedraagt 1.30 uur met 30 seconden increment per zet vanaf zet 1.

REGLEMENT HAVEP-GOIRLES WEEKEND KAMPIOENSCHAP Het speeltempo bedraagt 1.30 uur met 30 seconden increment per zet vanaf zet 1. REGLEMENT HAVEP-GOIRLES WEEKEND KAMPIOENSCHAP 2018 Artikel 1 Toernooiorganisatie 1. De schaakvereniging EGS organiseert het HAVEP- Goirles Weekend Kampioenschap 2018. 2. De speellocatie is Goirles cultureel

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend.

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend. Kaatstrainer 3 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent wedstrijden te coachen, die

Nadere informatie

Winterjeugdtoernooi Alfa Sport 2019

Winterjeugdtoernooi Alfa Sport 2019 Reglement 1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KNVB. Het toernooi staat open voor spelers die op de dagen dat het toernooi gehouden wordt, door de KNVB of buitenlandse bond gerechtigd

Nadere informatie

2. Voorwaarden voor deelname

2. Voorwaarden voor deelname Wedstrijdreglement 1. Algemeen 1.1. Op de IGNITE Award is een wedstrijdreglement van toepassing. Door deel te nemen aan deze wedstrijd en/of inzending van het inschrijfformulier geef je aan dat je akkoord

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Tour d Elkerliek 2016

INFORMATIEBOEKJE Tour d Elkerliek 2016 INFORMATIEBOEKJE Tour d Elkerliek 2016 Tourcommissie De tourcommissie bestaat uit: Willie Garenfeld, Chris Vincent en Josefien Janssen. Het contactadres is tour@elkerliek.nl 1 Voorwoord Tourcommissie Vanaf

Nadere informatie

Reglement voor deelname

Reglement voor deelname Reglement voor deelname Artikel 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is van toepassing op de LEEG PAND=PITCHPAND actie. 1.2 De aanmelding voor LEEG PAND=PITCHPAND actie loopt tot en met donderdag 8 juni 2017.

Nadere informatie

Bedenk en/of ontwerp de nieuwe CHIO verpakking!

Bedenk en/of ontwerp de nieuwe CHIO verpakking! Bedenk en/of ontwerp de nieuwe CHIO verpakking! Prijzengeld - Deadline: zondag 18 maart 2012 Goed om te weten! Per ingestuurd concept ontvangt de inzender na afloop van de Battle, 5,- euro ter vergoeding

Nadere informatie

HEERDERSTRANDTOERNOOI. powered by. 16 juni

HEERDERSTRANDTOERNOOI. powered by. 16 juni HEERDERSTRANDTOERNOOI powered by 16 juni 2018-1- VOORWOORD Welkom op het AH BEACH toernooi tijdens de 28e editie van het De Wilde Heerderstrandtoernooi! Dit is het wedstrijdboekje met alle informatie De

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Lees verder over kaas maken en de verschillende kaassoorten.

Lees verder over kaas maken en de verschillende kaassoorten. Kaas om van te genieten Kaas, is er in vele soorten en maten, de ene nog lekkerder dan de andere. In kaas zit het beste uit de melk; kaas is rijk aan gezonde eiwitten en bevat van nature veel calcium.

Nadere informatie

Voorwaarden - Schilderij van het jaar 2015 versie 3-9- 2015

Voorwaarden - Schilderij van het jaar 2015 versie 3-9- 2015 Voorwaarden - Schilderij van het jaar 2015 versie 3-9- 2015 Algemene doelstellingen Schilderij van het jaar is een jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door Nationaal Kunstplatform, waarbij het beste,

Nadere informatie

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS De FGH Vastgoedprijs is een initiatief van FGH Bank en wordt om de twee jaar uitgereikt. De prijs werd voor het eerst uitgereikt op 25 oktober 1990. Sindsdien vindt de uitreiking

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

Deelnemen kan als individu of als groep. Elk individu en elke groep kunnen maximaal 1 film inzenden.

Deelnemen kan als individu of als groep. Elk individu en elke groep kunnen maximaal 1 film inzenden. 1 HET FESTIVAL Het 4 e Euregionaal Jeugdfilmfestival vindt plaats op zaterdag 30 januari 2016 in het cultuurcentrum C-Mine te Genk (België). In het kader van het festival vindt een filmwedstrijd plaats.

Nadere informatie

WK poule Rusland. Deelnameformulier. 14 juni Um 15 juli Inleveren uiterlijk 12 juni 2018 voor uur.

WK poule Rusland. Deelnameformulier. 14 juni Um 15 juli Inleveren uiterlijk 12 juni 2018 voor uur. WK poule 2018 - Rusland Deelnameformulier R O FgAva-D3P 01 8 W Iii) 4?) 4 ii 14 juni Um 15 juli 2018 Inleveren uiterlijk 12 juni 2018 voor 18.00 uur. Mailadres: Niets mag door derden zonder toestemming

Nadere informatie

REGLEMENT TENTOONSTELLINGEN N.P.O. (06)

REGLEMENT TENTOONSTELLINGEN N.P.O. (06) REGLEMENT TENTOONSTELLINGEN N.P.O. (06) INHOUD BLZ. TENTOONSTELLINGEN Artikel 1 (06-04)-1 DEELNEMERS Artikel 2 t/m 6 (06-04)-1 DUIVEN Artikel 7 t/m 12 (06-04)-2 ORGANISATIE Artikel 13 t/m 16 (06-04)-2/3

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Artikel 1 De wedstrijden in de TCG competitie van District 2 worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het schiet- en wedstrijdreglement van de KNSA hierna te noemen SWR. Artikel 2 Verenigingen

Nadere informatie

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen! WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Elke vereniging wordt verzocht zich bij aankomst te melden bij de wedstrijdleiding. Zij krijgen dan tevens de wedstrijdbriefjes voor de verenigingsscheidsrechters. 2. Alle wedstrijden

Nadere informatie

De lekkerste kaas komt uit Winkel

De lekkerste kaas komt uit Winkel De lekkerste kaas komt uit Winkel Vanaf de eerste grasspriet draait alles om kaas DE BASIS VOOR DE LEKKERSTE KAAS Sinds 1977 is Klaver Kaas een begrip. Van grasspriet tot kaas; bij Klaver wordt iedere

Nadere informatie

Overgangsnormen Groene Driehoek klas 1 en 2 ( )

Overgangsnormen Groene Driehoek klas 1 en 2 ( ) Overgangsnormen Groene Driehoek klas 1 en 2 (2016-2017) Algemene bepalingen - Jaargemiddelde: Het doorlopend jaargemiddelde is het gewogen gemiddelde van alle meetellende resultaten die voor een bepaald

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving Wedstrijdreglement Connected Health Challenge Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving 16 juli 2014 Wedstrijdreglement Dit reglement is van toepassing op de Connected

Nadere informatie

Spelregels Win 1 van de 3 e-bikes 2017

Spelregels Win 1 van de 3 e-bikes 2017 Spelregels Win 1 van de 3 e-bikes 2017 Versie 1, 11 mei 2017 1 Aanmelden 1.1 Deelname aan de actie geschiedt online via de website kilometervreter.nl. 1.2 De aanmelding dient volledig, correct en naar

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK MEI 2014 Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 mei 2014; inwerkingtredend op 1 juli 2014. Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

2017 INTOCHT REGLEMENT A L T E R S E

2017 INTOCHT REGLEMENT A L T E R S E 2017 INTOCHT REGLEMENT STICHTING A L T E R S E CARNAVAL In die zaken die in dit reglement NIET vermeld staan beslist de commissie optocht van de Stichting Alterse Carnaval. 2 INHOUDSOPGAVE I. INSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden.

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden. Samenwerking van Quasir en De Bureaus Reglement Examen Opleiding Herstelcoach d.d. 13 december 2016 Artikel 1. Begripsbepalingen Instelling : samenwerking van Quasir en De Bureaus Bevoegd gezag : directie

Nadere informatie

Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.

Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2. Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.3 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio

Nadere informatie

Reglement van de Graham Awards 2014

Reglement van de Graham Awards 2014 Reglement van de Graham Awards 2014 Hieronder volgt het Reglement ten behoeve van jaarlijkse toekenning van de Graham Awards. Het reglement heeft algemene gelding voor alle betrokken partijen. Dit reglement

Nadere informatie

1. Algemeen. 2.1. Deelname aan de IGNITE Award is uitsluitend mogelijk voor in Nederland wonende natuurlijke personen die ouder zijn dan 18 jaar.

1. Algemeen. 2.1. Deelname aan de IGNITE Award is uitsluitend mogelijk voor in Nederland wonende natuurlijke personen die ouder zijn dan 18 jaar. 1. Algemeen 1. Algemeen 1.1. Op de IGNITE Award is een wedstrijdreglement van toepassing. Door deel te nemen aan deze wedstrijd en/of inzending van het inschrijfformulier geef je aan dat je akkoord gaat

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

Daar ben je bij!! Het begint zaterdag 10 juni 2017 om 09:00 uur.

Daar ben je bij!! Het begint zaterdag 10 juni 2017 om 09:00 uur. Daar ben je bij!! Het gaat weer gebeuren in Noord-Holland: het grootste jeugd voetbaltoernooi voor de mini pupillen tot en met de jeugd onder 15 jaar. Zoals de voorgaande edities zijn de organisatoren,

Nadere informatie

CKV DALTO. Schoolkorfbaltoernooi 20 mei 2015. Groep 7 en 8

CKV DALTO. Schoolkorfbaltoernooi 20 mei 2015. Groep 7 en 8 CKV DALTO Schoolkorfbaltoernooi 20 mei 2015 Groep 7 en 8 Schoolkorfbaltoernooi Groep 7 en 8 Poule-indeling Poule F Poule G Poule H De Kring A1 De Kring A2 De Kring A3 De Kring A4 De Vuurvogel A1 De Vuurvogel

Nadere informatie

Het Zeeuws kampioenschap onderwaterfotografie wordt door Aquashot georganiseerd op zondag 22 mei en zondag 26 juni 2016.

Het Zeeuws kampioenschap onderwaterfotografie wordt door Aquashot georganiseerd op zondag 22 mei en zondag 26 juni 2016. I INLEIDING Het Zeeuws kampioenschap onderwaterfotografie wordt door Aquashot georganiseerd op zondag 22 mei en zondag 26 juni 2016. Het Zeeuws kampioenschap (ZK) staat open voor ALLE beginnende onderwaterfotografen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Dixan Vlekkenkampioen WIN AAN SPONSORING

Wedstrijdreglement Dixan Vlekkenkampioen WIN AAN SPONSORING Wedstrijdreglement Dixan Vlekkenkampioen 2017-2018 WIN 2.500 AAN SPONSORING Deze voorwaarden zijn van toepassing op de wedstrijd die wordt georganiseerd door Henkel Belgium NV, gevestigd te 1020 Brussel,

Nadere informatie

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant.

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant. Reglement De Brabantse Stijlprijs 2017 Provincie Noord-Brabant s - Hertogenbosch, 12 januari 2017 Vooraf Het bepaalde in dit reglement is bindend voor alle partijen: de uitschrijver van de prijs, de deelnemers

Nadere informatie

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013 Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor LoyalTee leden. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen te winnen

Nadere informatie