Publiceren met WordPress

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Publiceren met WordPress"

Transcriptie

1 Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Plugins 2. Widgets 3. Back-uppen 4. Zoekmachine optimalisatie 5. Onderhoud

2 1 Plugins Met plugins is WordPress flink uit te breiden. Op dit moment zijn er meer dan gratis plugins te verkrijgen. Ook zijn er plugins waarvoor betaald moet worden. Ik laat je zien welke plugins ik gebruik en waar je op moet letten. Allereerst geef ik je hieronder de belangrijkste plugins die ik gebruik en waarvan ik vind dat die zeker niet binnen je WordPress site mogen ontbreken. Ik bespreek de genoemde plugins 1. Aksimet (standaard geïnstalleerd nog wel activeren) 2. Google Analytics (voor analyse van je bezoekers) 3. Redirection (om niet meer bestaande pagina s te verwijzen naar de goede pagina) 4. WordPress Database Backup 5. WP-Optimize (alleen te gebruiken bij het standaard thema van WordPress) 6. WordPress SEO (om je website te optimaliseren voor de Google) Afhankelijk van hoe jij wilt dat je site er uit ziet zijn er natuurlijk nog enkele plugins die je van dienst kunnen zijn. Zo zijn onderstaande plugins leuke maar niet noodzakelijke plugins: AA's Digg Digg Alternative - All-in one Favicon - Contact form 7 - End Page Slide Box Simple Mail Address Encoder - Social Media Icons Widget vslider - W3 Total Cache - WP-Polls - WP Smush.it BELANGRIJK Installeer alleen die plugins waar je daadwerkelijk het nut van inziet en ook echt gebruikt. Hoe meer plugins, hoe trager WordPress wordt. Controleer voordat je plugins installeert of ze compatible zijn met de huidige versie van WordPress, of de ervaringen van gebruikers positief zijn en of je online kunt bekijken (bij een zichtbare werking van een plugin) hoe de plugin zijn werk doet. Kortom: vermijd installatie van slechte of niet gebruikte plugins! Download plugins via het Dashboard van WordPress via Plugins Nieuwe Plugin. Zoek plugins op trefwoord en klik op de knop Plugins zoeken. Je ziet dan de meest relevante zoekresultaten en bij elke plugin zie je de link Details staan. Klik erop voor meer informatie. Is het de plugin die je wenst te installeren, klik dan op Nu installeren om de plugin te downloaden. De plugin wordt nu overgezet naar je webserver en je kunt de plugin activeren door te klikken op Plugin activeren. Regelmatig zullen plugins geupdate kunnen worden omdat er een nieuwe versie is met meer functionaliteit of met verbeteringen. Het is belangrijk om de plugins regelmatig te updaten zodat je verzekerd bent van een goede werking en beveiliging van je site. Je kunt de geïnstalleerde plugins altijd deactiveren en verwijderen.

3 2 Widgets Een widget zorgt in de zijbalk van je website voor extra functionaliteit. Simpel, doeltreffend en er is geen technische kennis voor nodig. Bekijk de door Teldata gebruikte widgets Van rechtsboven af zie je achtereenvolgens de plugins staan die Teldata als widget heeft toegevoegd. 1. vslider (fotoslider) 2. Social Media Icons Widget 3. WP-Polls Daartussen staan onze berichten. Je ziet, het geeft je website toegevoegde waarde. Je zou er een link naar je Facebook fanpage kunnen plaatsen, foto s en nog veel meer. Beheer de widgets via Weergave Widgets. Je krijgt dan in rechter venster het overzicht te zien met de widgets die beschikbaar en actief zijn. Als je aan de rechterkant op de titel van één van de widgetgebieden klikt, klapt deze open en zie je de actieve widgets. Een widget toevoegen vanuit het gebied Beschikbare widgets aan de linkerkant doe door te de widget te slepen naar het door jou gewenste widgetgebied aan de rechterkant. Je kunt de positie van de widget eenvoudig verplaatsen door deze naar boven of beneden te slepen. Achter de titel van de widget staat een pijltje omlaag. Klik daarop en je krijgt de instellingen van de widget te zien. Je kunt aanpassen waar nodig en dan klikken op Opslaan. Uiteraard is het mogelijk om de actieve widget(s) te slepen naar het vak Gedeactiveerde widgets linksonder. De instellingen blijven dan behouden en de widget is snel weer terug te slepen naar één van de widgetgebieden. De widget zal dan weer actief worden met de eerdere instellingen. Kijk eens naar de standaard widgets die in het huidige Twenty Twelve thema aanwezig zijn: Aangepast menu Archief Askimet - Categorieën Kalender Links Meest recente berichten Meta (inloggen, uitloggen) Pagina s Zoeken Naast deze aanwezige widgets is het ook mogelijk om andere widgets te installeren. Een widget is een plugin dus zoek naar nieuwe plugins. Bedenk dat een widget een plugin is maar een plugin is geen widget! Ga met een widget net zo om als met een plugin. Vermijd dus slechte of niet gebruikte widgets. Handig om te weten is dat je de diverse widgets meerdere kunt gebruiken. Dat kan in het zelfde widgetgebied maar ook in andere widgetgebieden. Je kan dan met andere instellingen werken.

4 3 Back-uppen Aan je WordPress website besteed je veel tijd en hoe langer je website bestaat neemt de inhoud toe. Het is dan ook belangrijk om een goede back-up te maken die, als dat echt nodig zal zijn, eenvoudig terug te zetten is. Teldata laat haar website hosten bij Argeweb (http://www.teldata.nl/professionele-websitehosting/) waar standaard een back-up van je gegevens wordt gemaakt maar het is zaak om daar zelf verstandig mee om te gaan. Je bent verantwoordelijk voor je eigen back-up(s), zo simpel is dat. Uiteraard staat het je vrij om bij je eigen provider te informeren of er periodiek back-ups gemaakt worden. Misschien kan je het back-uppen van je site wel helemaal aan je provider overlaten maar ik zou geen risico nemen. Een WordPress website bestaat uit bestanden en gegevens zoals de bestanden van WordPress, de thema s, de plugins, afbeeldingen et cetera. De database bestaat uit alle pagina s, berichten, reacties op berichten, en gebruikersinformatie. Database weg betekent dus dat je website weg is! Back-up maken van de bestanden 1. Log met een FTP programma, zoals beschreven in deel één van dit E-book, in op je webserver en kopieer alle WordPress bestanden (inclusief de verborgen bestanden) naar een map op je computer. Kies daarvoor een back-up map waar b.v. ook een back-up van je database (zie verderop in dit artikel) staat. Dan houd je het volledig. 2. Het terugzetten van je bestanden gaat op dezelfde manier maar dan andersom. Zijn er in de tussentijd veranderingen geweest in de bestanden dan worden die overschreven. Back-up maken van de database 1. Log in op je phpmyadmin omgeving 2. Selecteer de database van je WordPress website 3. Selecteer alle tabellen in de database 4. Stel de export instellingen in en klik op Start 5. Er wordt gevraagd waar de back-up opgeslagen moet worden. Kies daarvoor een back-up map waar b.v. ook een back-up van je bestanden staat. Dan houd je alles bij elkaar. Er is een plugin is waarmee je automatisch back-ups kunt maken. De plugin WordPress Database Backup van Austin Matzko heeft Teldata in gebruik en bevalt prima. Installeer de plugin zoals ik eerder heb uitgelegd en activeer de plugin. Daarna is de back-up in te stellen via Extra Backup. Je kunt nu aangeven welke tabellen in de back-up opgenomen moeten worden en op welke locatie de back-up opgeslagen moet worden: downloaden naar computer, webserver of versturen naar je adres. Als je kiest voor de oplossing, houd dan rekening met de grootte van de back-up. Het terugzetten van de back-up gaat niet automatisch maar is handmatig te doen via je phpmyadmin omgeving zoals omschreven in punt 2 bij back-up maken van de bestanden. Er zijn natuurlijk meer wegen die naar Rome leiden maar je moet zelf maar kijken hoe je hiermee omgaat.

5 4 Zoekmachine optimalisatie Als je een website hebt, wil je ook bezoekers trekken. Die komen niet vanzelf, daar heb je de zoekmachines voor nodig. Kijk hier voor wat tips. of 1. Richt je site goed in. Dat begint al met de domeinnaam die je kiest. Daarop volgend de paginatitels die je gaat aanmaken. 2. Belangrijk is om goede, relevante content te schrijven waarin de juiste (zoek- of tref)woorden in vermeld staan. Met andere woorden: schrijf voor je bezoekers en voor de zoekmachines. Zorg voor originele artikelen die interessant zijn voor je doelgroep. 3. Installeer de plugin WordPress SEO van Joost de Valk (Yoast) om je daarbij te laten helpen. Je krijgt dan precies te zien wat beter of anders kan. Yoast wijst je de weg. 4. Yoast heeft standaard in zich om een sitemap van je website te maken. In de sitemap staat beschreven welke pagina s en berichten op je website staan. Yoast voldoet aan de standaardwaarden waar een sitemap aan moet voldoen zodat de zoekmachines je website beter kunnen indexeren. 5. Google Analytics is een gratis statistiekenpakket waar een plugin voor WordPress voor bestaat. Je moet hiervoor, éénmalig, bij Google een trackingcode aanvragen op De trackingcode moet in de header van je website geplaatst worden. Dat kan je zelf doen maar je kan de plugin Google Analytics for WordPress (ook van Joost de Valk Yoast) installeren die het voor je doet. 6. Door te werken met WordPress word je website telkens als je die aanpast naar Google gepingd om door Google te laten indexeren. Kijk eens hoe dat er uit ziet door te zoeken op een zoekterm waarop je gevonden wordt (Teldata kijkt naar eigen YouTube One Channel) en ga dan met de muisaanwijzer over de gevonden link. Rechts van de link naar je website zie je een pijl. Klik daar eens op en je ziet dan voorbeeld van je pagina. Je ziet daar ook een linkje staan In Cache. Als je daar op klikt, krijg je de pagina te zien zoals Google deze bij het laatste bezoek heeft geïndexeerd. Bovenin zie je ongeveer onderstaande tekst staan: Dit is Google's cachegeheugen van Dit is een momentopname van hoe de pagina eruitzag op 25 maart :06:23 GMT. De huidige pagina kan in de tussentijd veranderd zijn Geheel rechts zie je Tekstversie staan. Klik daarop en je ziet je website zoals Google die ziet. 7. Het is mogelijk om afbeeldingen die in je WordPress website zijn opgenomen, te optimaliseren voor Google. Laat de zoekterm waarop je gevonden wilt worden terugkomen in alt-tag en title-tag van je afbeeldingen. Dat heeft twee voordelen: het helpt Google om de (zoek) focus te bepalen en er zijn mensen die alleen op afbeeldingen zoeken. Die mensen zorgen dan toch weer voor extra verkeer (traffic) op je website.

6 8. Zorg ervoor dat er veel hoogwaardige inkomende links op je website aanwezig zijn. Google hecht waarde aan specifieke pagina s binnen je website en geeft daar een soort van rapportcijfer per pagina voor: de zogenaamde PageRank. Pagina s met de hoogste PageRank krijgen voorrang in de getoonde resultaten als pagina s gelijkwaardig van inhoud zijn. Lee er hier meer over: 9. Ook intern linken is goed om te doen om zodoende je gehele PageRank te verhogen. Je interne links moeten duidelijk zijn. Google maar ook je bezoekers zullen dat waarderen. Gebruik niet de woorden klik hier of lees verder maar gebruik een beschrijvende link als lees meer over een eigen WordPress site (zoals je op de homepage van Teldata ziet: 10. Zet Social Media in. Lees meer over het gebruiken van Facebook en Twitter op de site van Teldata: 11. Laat door Teldata een eigen YouTube kanaal aanmaken of maak er zelf één. Bedenk dat je bij elk geplaatst filmpje tussen de 30 en 40 zoekwoorden kunt plaatsen. Uiteindelijk zal je via YouTube ook bij Google daardoor beter gevonden worden. 12. Doe aan marketing, nieuwsbrieven, online adverteren, Google Adwords, LinkedIn Ads om bezoekers naar je website te krijgen.

7 5 Onderhoud 1. Het is natuurlijk maar net wat voor een website of blog je hebt maar het is natuurlijk noodzakelijk om met grote regelmaat je pagina s te controleren op inhoud, relevantie en actualiteit. Zorg er voor dat de inhoud wordt bijgewerkt en je meest actuele bericht niet al te oud is anders komt het bij je bezoekers niet goed over. 2. Update WordPress, thema s en plugins om zodoende steeds over de meest recente versies te beschikken. Let bij het updaten van een thema wel op de instructies die bij de update vermeld staan. Maak altijd back-ups alvorens een thema te updaten en bedenk dat als je handmatig een thema hebt aangepast, je die aanpassingen na de update weer zal moeten doorvoeren! 3. Na verloop van tijd kan het zijn dat je mediabibliotheek binnen WordPress veel items bevat. Het is prettig om eens te bekijken welke bestanden niet gekoppeld zijn en dus (eventueel) verwijderd kunnen worden. Ga daarvoor naar Media-Bibliotheek-Losse. Vink de bestanden aan en kies voor Permanent verwijderen en daarna op Uitvoeren. Als je dit regelmatig doet nemen de media bestanden geen onnodige ruimte op je webserver in. 4. Optimaliseer de database met de plugin WP-Optimize. Ga via het WordPress Dashboard naar WP-Optimize en vink de vakjes aan om op te schonen. Vink ook het vakje Optimize Data Tables aan. Klik dan op Proceed en wacht even. Klaar. 5. Met de plugin W3 Total Cache van Frederick Townes is het mogelijk om je website sneller te laten laden. De standaard instellingen voldoen in de meeste gevallen dus voordat je de plugin activeert is het goed om eerst de snelheid van je site te testen op https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights. Activeer de plugin en doe de test nog eens. Kijk ook of je website nog goed werkt. 6. Controleer regelmatig of alle links die je op je website hebt geplaatst, nog goed doorverwijzen. Het bespaart je de ergernis van je bezoekers. Ik hoop dat ik je met dit tweede deel van Publiceren met WordPress weer verder op weg geholpen heb. Ik verneem het graag van je. Heb je op- of aanmerkingen of vragen over mijn E-book? Stuur dan een naar Je krijgt altijd een reactie en je input wordt altijd gewaardeerd. Enthousiast geraakt maar durf je het (nog steeds) niet aan om zelf je website online te zetten? Teldata doet het graag voor je! Vanaf EU 125,00 krijg je van ons een website met twee pagina s, twee berichten gemaakt in het standaard thema, met de door jou opgegeven tekst (die wij professionaliseren) in de door jou gewenste kleurstelling. Uiteraard voorzien van enkele plugins en SEO geschikt.

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Welkom bij de Google zoekmachine optimalisatie handleiding voor WordPress! Met deze handleiding kunt u ervoor zorgen dat uw WordPress website goed gevonden wordt in de

Nadere informatie

WordPress voor kleine bedrijven

WordPress voor kleine bedrijven WordPress voor kleine bedrijven Een fluitje van een cent! Over de auteur Hallo, mijn naam is Mark Botter en ik ontwikkel nu al meer dan 6 jaar websites. In 2007 ben ik afgestudeerd aan een grafische vormgeving

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

De 10 gouden regels. Waar moet een succesvolle WordPress-website ABSOLUUT aan voldoen? Maak niet dezelfde fouten, als vele anderen!

De 10 gouden regels. Waar moet een succesvolle WordPress-website ABSOLUUT aan voldoen? Maak niet dezelfde fouten, als vele anderen! De 10 gouden regels Waar moet een succesvolle WordPress-website ABSOLUUT aan voldoen? Maak niet dezelfde fouten, als vele anderen! Copyright 2004-2013 Antagonist B.V. 1 Inhoudsopgave Benodigdheden voor

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING INSUSITE

HANDLEIDING INSUSITE HANDLEIDING INSUSITE Gentseweg 203-8792 Waregem T. 056 36 14 94 - F. 056 36 14 96 info@crm.be - www.crm.be 2 INHOUD Inleiding 1. Wordpress Basics 1.1 Inloggen in het adminpaneel 1.2 Het Dashboard 1.3 De

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6 Inhoud 1 Inleiding... 1 1.1 Marktanalyse... 1 1.2 Website promotie door adverteren... 1 1.3 Zelfstandig je website promoten... 1 1.4 Google en Linkbuilding... 2 2 Linkbuilding Tool... 4 2.1 Linkbuilding

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Een WordPress site zelf installeren

Een WordPress site zelf installeren Een WordPress site zelf installeren Ik ben Saskia Frankena. Ik vind het fijn om mensen te helpen hun website zelf vorm en inhoud te geven. Als webdesigner, trainer en docent heb ik veel ervaring opgedaan

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook.

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook. 2 Joomla ebook Bouw zelf een professionele website Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de dienst 5 2.1 Toegang tot de Zelfservice Cloud 5 2.2 Beginscherm Zelfservice

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.0 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Van installatie tot je eerste sale!

Van installatie tot je eerste sale! MagentoBasics Van installatie tot je eerste sale Voorwoord Beste lezer, Allereerst wil ik je bedanken voor het downloaden van deze handleiding. Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent als ik was en nog

Nadere informatie

SuccesvolpublicerenmetWordPress

SuccesvolpublicerenmetWordPress Ditiseenpreview vanhetboek SuccesvolpublicerenmetWordPress Zievoormeerinformatie:http://wp-boek.nl Succesvol publiceren met WordPress Rogier Mostert Meer informatie over deze en andere uitgaven kunt u

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl 15 Redenen Om voor WordPress te kiezen www.benniemellies.nl Een overzicht met 15 redenen om voor WordPress te kiezen. De vrije weblog software gebruikt door 17% van alle websites ter wereld. Inhoudsopgave

Nadere informatie