Clixmaster Studio en zoekmachines

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clixmaster Studio en zoekmachines"

Transcriptie

1 Quick guide Clixmaster Studio en zoekmachines R5.0 Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide

2 1/18 Clixmaster Studio en zoekmachines Version management Based on Clixmaster Studio R.5.0 Date Version Changed 16/dec/ Initial 16/apr/ Changed with new R4 features 31/dec/ Changed with new R5 features

3 2/18 Inhoudsopgave 1 Gevonden worden is van cruciaal belang Google AdWords en Google natural search Google Adwords Google Natural Search De pijlers om goed gevonden te worden Content Techniek Linkmanagement Wat doet Clixmaster Studio voor de gebruiker? Wat kan de gebruiker zelf doen in Clixmaster Studio? Optimaliseren/aanpassen van de paginatitel/omschrijving Toevoegen van meta key words Taggen van content ALT-teksten voor alle afbeeldingen zijn aan te passen Teksten voor hyperlinks zijn eenvoudig aan te passen Linkchecker module Sitemap publiceren op eigen website Geïntegreerde XML-sitemap Robots.txt instellen Logging van gegevens Logging naar Google Analytics Extra gegevens in Google Webmaster Tools Google Maps in uw zoekresultaten Redirect & URL rewrite module Foutafhandeling verwijderde pagina No-follow SEO partner: Traffic4U... 17

4 3/18 1 Gevonden worden is van cruciaal belang Voordat er effectief gecommuniceerd en geïnteracteerd kan worden met websitebezoekers, is het de eerste uitdaging om de juiste mensen op de website te krijgen. Dat kan op vele manieren, zoals via actiemarketing, via spotjes, via radiocommercials, etcetera. Deze acties kosten veel geld en de resultaten van deze acties zijn vaak lastig te meten. Maar het overgrote deel van de mensen dat iets (product, dienst, informatie) zoekt op internet, gebruikt een zoekmachine. Ruim 90% van de Nederlanders gebruikt daarvoor Google. Als je bijvoorbeeld.net Architect' in Google intypt, dan krijg je ruim 2 miljoen resultaten. Maar hoe kom je nu bovenaan? Waar begin je? Uit onderzoek is immers gebleken dat ruim 90% niet verder kijkt dan de eerste 30 zoekresultaten Google AdWords en Google natural search. Er zijn twee manieren om op een prominente plaats in de zoekresultaten van de grootste zoekmachine Google terecht te komen: via Google AdWords via Google Natural Search Google Adwords Google Adwords zijn betaalde advertenties die helemaal bovenaan ( ) en rechts ( ) van de zoekresultaten getoond worden. Er wordt afgerekend op het aantal doorkliks via die advertenties. De kosten van deze AdWord-campagnes kunnen behoorlijk oplopen. Bedragen als EUR 0,50 per doorklik zijn niet ongebruikelijk (zie ) Google Natural Search De tweede optie is Google Natural Search en dat zijn de gratis zoekresultaten ( ), waarbij op basis van een ingewikkelde en onbekende (althans voor een gedeelte) formule bepaald wordt welke resultaten bovenaan komen. Dat gebeurt op basis van de zogenaamde pagerank' Zie ).

5 4/ De pijlers om goed gevonden te worden Er zijn drie pijlers' die meespelen om goed gevonden te worden via de natural search van zoekmachines: Content Techniek Linkmanagement Content Als allerbelangrijkste geldt dat er simpelweg relevante content gepubliceerd dient te worden. Gewoon pagina's met artikelen. Er zijn heel veel fabels en zogenaamde trucs waardoor men hoger zou komen in Google. Maar Google kent deze trucs ook en geeft strafpunten' op de pagerank als het ontdekt wordt. Kortom, neem geen risico en zorg gewoon voor relevante content Techniek De tweede pijler is techniek'. Google indexeert standaard periodiek de pagina's van alle websites. Technisch gezien doorloopt' Google alle broncode van alle pagina's die gepubliceerd zijn. Er zijn vele manieren om weppagina's te maken en te publiceren en er is veel kwaliteitsverschil'. Google waardeert kwalitatief goede code met een hogere pagerank, dan pagina's met mindere code. Verder maakt Google bij het indexeren gebruik van o.a. paginaomschrijvingen, tags, paginaverwijzingen, paginatitels. De wijze waarop de gebruikte software het vertaalt' naar broncode is ook hier van essentieel belang. De keuze van de software is dus van cruciaal belang, want die bepaalt feitelijk de kwaliteit van de pijler techniek'. Uiteraard is de code van Clixmaster Studio geoptimaliseerd voor zoekmachines Linkmanagement De laatste pijler heeft betrekking op het linkmanagement binnen een website. Google hanteert bijvoorbeeld bij het indexeren van een website het liefst een sitemap', indien beschikbaar. Een sitemap is een webpagina met daarop alle links naar alle pagina's binnen de website, in de structuur van de website. Het is een soort plattegrond van de website. Daarnaast hecht Google veel waarde aan het aantal links van andere websites naar de eigen website. Ook daar weegt de relevantie c.q. pagerank van de verwijzende' website wel weer een rol. Google heeft een hekel aan zogenaamde dead links': links die verwijzen (hyperlinks) naar pagina's die niet (meer) bestaan. Pagina's op de eigen website waarnaar ergens op internet naar verwezen wordt maar niet (meer) bestaan, kunnen door middel van redirects' doorverwezen worden naar een wel bestaande pagina op de eigen pagina. Wordt dat niet gedaan, dan levert dat onherroepelijk een lagere pagerank op.

6 5/18 2 Wat doet Clixmaster Studio voor de gebruiker? De pagina s die Clixmaster Studio genereert zeer schone code (CSS html). Er is veel zorg besteed aan het optimaliseren van de code (conform W3C). Zo worden er standaard geen (i)frames gebruikt. Ook zal er frontend nooit standaard Flash gegenereerd worden. Clixmaster Studio is geaudit door samenwerkingspaertner voor SEO: Traffic4U. Uiteraard is Clixmaster Studio voorzien van vriendelijk leesbare url s. De componenten en objecten van Clixmaster Studio genereren dus schone code. Ook zorgt Clixmaster Studio er bijvoorbeeld voor dat de navigatie altijd actueel en up-to-date is. Het Navigatie component reageert realtime op verplaatsingen van pagina s binnen de structuur en niewe pagina s die aangemaakt worden. Maar ook andere componenten, zoals de link component, linklijst, artikellijst etc.. die links genereren, passen zich automatisch aan. Een link die eerst naar pagina x verwijst, blijft daar nog steeds naar verwijzen als de betreffende pagina verplaatst wordt binnen de website. Hetzelfde geldt voor content; als een artikel verplaatst wordt, zullen de verwijzingen naar dat artikel automatisch aangepast worden. Clixmaster Studio biedt vele componenten die dynamische content genereren. Door ook componenten te hebben die automatisch links genereren naar dynamische content (Tagfilter component, Vacature filter component), vindt Google deze content. Google waardeert deze content extra hoog. Clixmaster Studio geeft alle links die er niet toe doen een no-follow. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld de verstuur nu link een no-follow zal hebben, omdat die niets toevoegt voor Google. Alle zoekresultaten die op de website getoond kunnen worden, worden sowieso ook door Google geïndexeerd. Clixmaster Studio maakt automatisch een <H1> van de content die in een doelpagina geopend wordt (vacatures, artikelen, etc.). Alle combinaties van Zoekresultaten-component worden dynamisch in de Sitemap.xml opgenomen als losse gegenereerde pagina s. Elke vacature, webshop artikel of artikel wordt dan apart geïndexeerd.

7 6/18 3 Wat kan de gebruiker zelf doen in Clixmaster Studio? Clixmaster Studio biedt legio mogelijkheden die de gebruiker zelf kan doen om de resultaten in zoekmachines te optimaliseren: Optimaliseren/aanpassen van de paginatitel (page title) Aanpassen page description Toevoegen van meta key words Taggen van content ALT-teksten voor alle plaatjes die alle modules gebruiken zijn aan te passen Teksten voor hyperlinks zijn aan te passen Linkchecker module; voor bekijken en aanpassen van zogenaamde dode links Sitemap publiceren op eigen website Geïntegreerde XML-sitemap Robots.txt instellen Clixmaster Studio heeft geïntegreerde logging naar Google Analytics, Google Maps & Google Webmaster Tools Redirect & URL rewrite module Foutafhandeling van verwijderde-pagina s (o.a. 404-errors) Zelf no-follow geven op Link-component en links in Linklijst-component 3.1 Optimaliseren/aanpassen van de paginatitel/omschrijving

8 7/ Toevoegen van meta key words Het is mogelijk om aan elke pagina de relevante pagina key words toe te kennen die de kern van de pagina weergeven. 3.3 Taggen van content Alle content binnen Clixmaster Studio kan worden voorzien van tags. Dit zijn ook woorden die de kern van die speciefieke content weergeven. Tags van de content worden altijd meegekopieerd naar de pagina s waarop het gepubliceerd is, zodat elke pagina unieke keywords heeft, wat zoekmachines erg belangrijk vinden.

9 8/ ALT-teksten voor alle afbeeldingen zijn aan te passen 3.5 Teksten voor hyperlinks zijn eenvoudig aan te passen

10 9/ Linkchecker module Clixmaster Studio houdt automatisch bij welke hyperlinks niet meer werken; de zogenaamde dead links. De dead links kunnen dan direct verwijderd of aangepast worden. 3.7 Sitemap publiceren op eigen website Clixmaster Studio heeft een standaard component waarmee met gemak een automatische sitemap op de website beschikbaar is die altijd up-to-date is. Via een sitemap kunnen zoekmachines heel snel de plattegrond van de website in kaart brengen.

11 10/ Geïntegreerde XML-sitemap Clixmaster geeft de mogelijkheid om een XML-sitemap aan en uit te zetten. Dit zorgt ervoor dat u zelf de zoekmchines actief update en niet hoeft te wachten tot de zoekmachines uw website weer opnieuw indexeren, iets wat ze standaard periodiek doen. Om bovenstaande functionaliteit te kunnen benutten, dient u binnen de Google Webmaster Tools aan te geven dat uw website de sitemap.xml bevat.

12 11/ Robots.txt instellen In Clixmaster Studio is het mogelijk om een Robots.txt in te stellen zonder zelf de benodigde codes te hoeven kennen. Simpelweg de pagina s die niet geïndexeerd mogen worden aanklikken volstaat.

13 12/ Logging van gegevens Logging naar Google Analytics Clixmaster Studio heeft een geïntegreerde koppeling naar Google Analytics; u vult éénmalig de UAcode in en de wijze hoe er naar Google gelogd moet worden; pagina s, downloads etc Extra gegevens in Google Webmaster Tools Clixmaster Studio heeft een geïntegreerde koppeling naar Google Webmaster Tools; u vult éénmalig de registatie-code in en binnen Google Webmaster Tools krijgt u nog meer gedetaileerde informatie over uw website getoond.

14 13/ Google Maps in uw zoekresultaten Clixmaster Studio heeft tevens een geïntegreerde koppeling naar Google Maps; na het invullen van de speciale registratiecode, wordt het bijvoorbeeld op een kaart de de aangebode vacatures te tonen.

15 14/ Redirect & URL rewrite module Met de Redirect & URL rewrite module wordt het herschrijven van URL s (301 en 302 Redirecting en URL Rewriting) mogelijk. Pagina s die reeds geïndexeerd zijn in zoekmachines, maar die u niet meer wilt publiceren, kunt u automatisch door laten verwijzen naar een wel gepubliceerde pagina, zodat er geen dead links in de zoekmachines ontstaan en de pagerank behouden blijft. Met de URL rewrite kunt u elke url creëren, die onderwater een andere pagina toont. Dit maakt het gemakkelijk dat u één gemakkelijke (actie) url te communiceren, bijvoorbeeld

16 15/ Foutafhandeling verwijderde pagina Als een bezoeker van een pagina geen rechten heeft om deze te bekijken, dan geeft de internet browser een bepaalde foutmelding. Deze ziet er niet mooi uit, maar heeft ook een negatief effect op de waardering die zoekmachines aan uw website geven. In plaats van:

17 16/ No-follow Het is nu mogelijk aan een no-follow te selecteren bij een link-component en linklijst-component, zodat zoekmachines de link niet verder zullen volgen.

18 17/18 4 SEO partner: Traffic4U Clixmaster Studio is wederzijds partner van Traffic4U. Adviezen van Traffic4U worden zoveel als mogelijk doorgevoerd in de software van Clixmaster. Door samen te werken met de marktleider op SEO, profiteert Clixmaster dus altijd zeer snel van nieuw en beste inzichten op het gebied van SEO. Zo heeft Clixmaster in samenwerking met Traffic4U een technisch hoogstandje gerealiseerd om dynamische vacatureresultaten toch te optimaliseren voor zoekmachines; de zogenaamde browsing directory. Meer informatie:

19 18/18

20 Clixmaster Empowering interaction Databankweg 12s AL Amersfoort - The Netherlands T +31(0) F +31(0) I

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5 1/5 Clixmaster Studio R4.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit exact werkt, kunt u

Nadere informatie

R 3. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R 3. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie R 3 Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Handleiding 2/11 Inhoudsopgave 1.1 Introductie... 3 1.2 Cookie wetgeving... 4 1.2.1 Cookie notificatie links:... 5 1.2.2 Cookie notificatie artikel... 5 1.2.3

Nadere informatie

SEO advies plan. Tim Pieters M41T

SEO advies plan. Tim Pieters M41T SEO advies plan Tim Pieters M41T Inhoudsopgave -Inleiding -Stand van zaken -Optimalisatie -Resultaten -Toekomstige aanbevelingen Inleiding De website die zal worden behandeld in dit SEO plan is www.tp-media.design.

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites Onderwerpen Lang leve de credietcrisis Marketing wordt ANDERS Introductie Online Marketing Verkoop Service Zoekmachine Marketing (SEM) Hoe werkt Google The Magic Word Zoekwoorden Zoekmachine Optimalisatie

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Deel II Werken met Clixmaster Studio

Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/22 Deel II - Werken met Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Online SEO-CHECKLIST. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I

Online SEO-CHECKLIST. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I SEO-CHECKLIST Strategie Concept Creatie SEO-checklist Met de SEO check van Switch kijken wij naar 51 specifieke onderdelen die ervoor zorgen dat uw website beter presteert. Hieronder vindt u een overzicht

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET Datum: Juni 2011 I n h o u d s o p g a v e Gevonden worden op het internet... 2 Nationale Search Engine Monitor... 2 Hoe werkt Google?... 2 Een goede positionering...

Nadere informatie

Website beoordeling google.com

Website beoordeling google.com Website beoordeling google.com Gegenereerd op Januari 14 2019 10:26 AM De score is 37/100 SEO Content Title Google Lengte : 6 Let op, uw title tag zou tussen de 10 en 70 karakters (spaties inbegrepen)

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4 1/4 Clixmaster Studio R3.8 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten, wijzigingen en opgeloste issues in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit

Nadere informatie

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK VERSIE: 1.0 DATUM: APRIL 2009 AUTEUR: ERWIN SIGTERMAN WEBSITE: WWW.SIGGYVOLGT.NL E-MAIL: ERWIN@SIGTERMAN.COM INHOUDSOPGAVE 1 Search engine optimalization... 3 URL aanmelden

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw SEO handleiding Footsteps Inleiding Dit document is bedoeld om de zoekmachine resultaten van uw website in grote lijnen te verbeteren. Alle functies ter verbetering van deze resultaten die het Footsteps

Nadere informatie

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees).

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). SEO Techniek Search Engines/ Zoekmachines Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). Zoekmachines indexeren webpagina's geautomatiseerd

Nadere informatie

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design SEO plan Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design Inleiding Mijn adviesplan heb ik geschreven voor mijn persoonlijke leerportfolio. Het leerportfolio staat online op http://www.bartjanssen.eu.

Nadere informatie

Website beoordeling seo.sololaki.com

Website beoordeling seo.sololaki.com Website beoordeling seo.sololaki.com Gegenereerd op Februari 19 2016 17:13 PM De score is 66/100 SEO Content Title SEO Analyzer Lengte : 12 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters. Description

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Website beoordeling therunclub.com

Website beoordeling therunclub.com Website beoordeling therunclub.com Gegenereerd op Februari 03 2017 09:07 AM De score is 39/100 SEO Content Title Error: Domain mapping upgrade for this domain not found Lengte : 55 Perfect, uw title tag

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Website beoordeling megabikestuttgart.de

Website beoordeling megabikestuttgart.de Website beoordeling megabikestuttgart.de Gegenereerd op August 03 2015 14:46 PM De score is 57/100 SEO Content Title MEGA bike Radsport Stuttgart Lengte : 28 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en

Nadere informatie

Protocol SEO analyse website door SEOguru

Protocol SEO analyse website door SEOguru SEOguru Sarphatistraat 36 B 1018GM Amsterdam BTW nr: NL190985550B01 KvK A dam: 34269530 T 020 6755730 M 06 17404731 F 084 2288555 E info@seoguru.nl I www.seoguru.nl Protocol SEO analyse website door SEOguru

Nadere informatie

SEO Plan e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt

SEO Plan e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt SEO Plan www.juliusnuijten.nl 1. Overzicht SEO plan 2. 1e meting: het beginpunt 3. 2e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt 4. 3e meting: google analytics script, social media shares

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

Website rapport zazoutotaal.nl

Website rapport zazoutotaal.nl Website rapport zazoutotaal.nl ZazouTotaal Full Service Mediabureau Webdesign ZazouTotaal Full Service Mediabureau. De Webdesigner met 10 jaar ervaring. Voor betaalbare websites en webwinkels. Voor alle

Nadere informatie

Schrijven geoptimaliseerde teksten

Schrijven geoptimaliseerde teksten Schrijven geoptimaliseerde teksten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Title Tag... 4 2. Metatag Description... 4 3. Paginatekst... 5 Woordenlijst... 7 Deze handleiding wordt u aangeboden door, specialist

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Website beoordeling zonetelechargement.com

Website beoordeling zonetelechargement.com Website beoordeling zonetelechargement.com Gegenereerd op Juli 23 2015 10:12 AM De score is 47/100 SEO Content Title zone-telechargement.com 520: Web server is returning an unknown error Lengte : 71 Let

Nadere informatie

R5.1. Quick guide. Clixmaster Studio & Social Media / Communities. Quick guide. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R5.1. Quick guide. Clixmaster Studio & Social Media / Communities. Quick guide. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie Quick guide R5.1 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide 1/16 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Version management Based on Clixmaster

Nadere informatie

Website beoordeling larivieracasino.org

Website beoordeling larivieracasino.org Website beoordeling larivieracasino.org Gegenereerd op Oktober 30 2018 02:00 AM De score is 37/100 SEO Content Title Riviera Casino : Casino La Riviera Online Lengte : 41 Perfect, uw title tag bevat tussen

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

Website beoordeling windowsrepublic.com.au

Website beoordeling windowsrepublic.com.au Website beoordeling windowsrepublic.com.au Gegenereerd op Maart 28 2019 14:39 PM De score is 48/100 SEO Content Title Windows Republic - upvc windows manufacturer and supplier in Melbourne Lengte : 70

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Website beoordeling toolwebmaster.com

Website beoordeling toolwebmaster.com Website beoordeling toolwebmaster.com Gegenereerd op Februari 15 2019 19:28 PM De score is 49/100 SEO Content Title Website tools for webmasters - toolwebmaster.com Lengte : 48 Perfect, uw title tag bevat

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Website beoordeling weeknummers.nl

Website beoordeling weeknummers.nl Website beoordeling weeknummers.nl Gegenereerd op Oktober 19 2018 20:01 PM De score is 65/100 SEO Content Title Welk weeknummer is het? Weeknummers 2018 Lengte : 40 Perfect, uw title tag bevat tussen de

Nadere informatie

Website beoordeling assin.co

Website beoordeling assin.co Website beoordeling assin.co Gegenereerd op Juli 18 2019 15:45 PM De score is 57/100 SEO Content Title Assin is automated service for your Instagram account promotion Lengte : 63 Perfect, uw title tag

Nadere informatie

Website beoordeling zsdudova.sk

Website beoordeling zsdudova.sk Website beoordeling zsdudova.sk Gegenereerd op Februari 02 2017 10:57 AM De score is 27/100 SEO Content Title Lengte : 0 Erg slecht. We hebben geen title tag gevonden in uw website. Description Lengte

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken?

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? WHITEPAPER Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? Auteur: Elsie Hijstek Coördinator Kwaliteit & Informatiebeveiliging Copyright 2013, Zig Websoftware B.V. Samenvatting Het is juli, 30 C het zwembad

Nadere informatie

Website beoordeling proplantdesign.com

Website beoordeling proplantdesign.com Website beoordeling proplantdesign.com Gegenereerd op Januari 31 2019 04:42 AM De score is 62/100 SEO Content Title Process Plant Design Proplant Design Lengte : 38 Perfect, uw title tag bevat tussen de

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Website beoordeling feedbackvote.com

Website beoordeling feedbackvote.com Website beoordeling feedbackvote.com Gegenereerd op December 21 2018 11:22 AM De score is 51/100 SEO Content Title Feedbackvote - Best Community and Customer Feedback System and Votingsystem Lengte : 75

Nadere informatie

Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010

Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010 Het is een product van ZO + internetspecialist [sinds 1993] is een modulair beheersysteem waarmee alle soorten websites gebouwd en onderhouden kunnen worden. Er zijn twee varianten beschikbaar, namelijk:

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

Website beoordeling omeopatiamilano.com

Website beoordeling omeopatiamilano.com Website beoordeling omeopatiamilano.com Gegenereerd op Juni 03 2019 20:29 PM De score is 45/100 SEO Content Title Dottor Fabio Ghigi Milano Lengte : 25 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters.

Nadere informatie

Extra s voor je website

Extra s voor je website Extra s voor je website WPBRENT WPBrent is het service pakket voor jouw website. Dit is een maandelijkse service. Introductie tarief 1 is 65,- per maand. We verzorgen je back-up van de website We houden

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Website analyse lichting98.nl

Website analyse lichting98.nl Website analyse lichting98.nl Gegenereerd op November 06 2016 00:56 AM Uw score is 53/100 Zoekmachine optimalisatie Titel Ontwerpburo Lichting98 - Ontwerpbureau van Nils Hilbers te Rotterdam Lengte : 69

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

Website beoordeling masaya.website

Website beoordeling masaya.website Website beoordeling masaya.website Gegenereerd op Maart 02 2019 12:34 PM De score is 57/100 SEO Content Title Masaya Okubo - Actor - Lengte : 22 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters.

Nadere informatie

Website analyse screenstudio.nl

Website analyse screenstudio.nl Website analyse screenstudio.nl Gegenereerd op Oktober 17 2016 17:49 PM Uw score is 50/100 Zoekmachine optimalisatie Titel Screen Studio van 't Hull Textieldrukkerij in amsterdam oost voor het bedrukken

Nadere informatie

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing Starterscafé Rabobank Peelland Zuid Presentatie Zoekmachine marketing Programma: 1. Introductie 2. Vindbaarheid en Zoekmachine marketing 3.Zoekmachine optimalisatie 4. Zoekmachine adverteren 5. Vragen

Nadere informatie

De kleine SEO voor Dummies

De kleine SEO voor Dummies De kleine SEO voor Dummies Kernbegrippen uit dit boek: SEO Dit is een afkorting voor de Engelse term Search Engine Optimization. Hiermee wordt bedoeld het optimaliseren van je website voor een goede vindbaarheid

Nadere informatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie Release notes R5.0 Clixmaster Studio Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Handleiding 1/6 Clixmaster Studio R5.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Clixmaster Studio

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Website beoordeling denkwijzer.nu

Website beoordeling denkwijzer.nu Website beoordeling denkwijzer.nu Gegenereerd op August 04 2019 17:11 PM De score is 55/100 SEO Content Title Eigen wijsheid. met Denk-wijzer, dé FIlosofische Praktijk! video Lengte : 66 Perfect, uw title

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Website analyse studiopeetr.nl

Website analyse studiopeetr.nl Website analyse studiopeetr.nl Gegenereerd op November 18 2016 17:01 PM Uw score is 56/100 Zoekmachine optimalisatie Titel Studio Peet Freelance DTP vormgeving beeldbewerking webdesign Lengte : 70 Perfect,

Nadere informatie

Website beoordeling cite4me.org

Website beoordeling cite4me.org Website beoordeling cite4me.org Gegenereerd op Mei 03 2019 15:52 PM De score is 38/100 SEO Content Title Reference Maker and Citation Machine - Generator: Amazing Tool for Effortless Referencing Lengte

Nadere informatie

Website beoordeling marking.seo-online.xyz

Website beoordeling marking.seo-online.xyz Website beoordeling marking.seo-online.xyz Gegenereerd op April 08 2019 21:11 PM De score is 59/100 SEO Content Title Social Bookmarking to get more Visitors Lengte : 39 Perfect, uw title tag bevat tussen

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

Website beoordeling skillers.tech

Website beoordeling skillers.tech Website beoordeling skillers.tech Gegenereerd op Maart 28 2019 18:53 PM De score is 55/100 SEO Content Title Skillers - Quality IT Recruiting services Lengte : 41 Perfect, uw title tag bevat tussen de

Nadere informatie

Website beoordeling statchest.com

Website beoordeling statchest.com Website beoordeling statchest.com Gegenereerd op Mei 08 2019 13:18 PM De score is 43/100 SEO Content Title Website Stats and Domain Information For Free Lengte : 45 Perfect, uw title tag bevat tussen de

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Website beoordeling smokerschoice.co

Website beoordeling smokerschoice.co Website beoordeling smokerschoice.co Gegenereerd op Mei 30 2019 14:21 PM De score is 61/100 SEO Content Title Cigs Cigars Pipes Hookahs Vaping Supplies. SmokersChoice Lengte : 58 Perfect, uw title tag

Nadere informatie

SEO. Website promotie

SEO. Website promotie SEO Website promotie SEO Website promotie Inhoud 1 Wat is SEO? 2 SEO Tips SEO Website promotie 1 Wat is SEO? 1 Wat is SEO? Afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald zoekmachineoptimalisatie.

Nadere informatie

Website beoordeling fibreclick.co.uk

Website beoordeling fibreclick.co.uk Website beoordeling fibreclick.co.uk Gegenereerd op December 21 2015 11:09 AM De score is 44/100 SEO Content Title Fibre Click Lengte : 11 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters. Description

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

SEO / zoekmachine-optimalisatie

SEO / zoekmachine-optimalisatie 10 tips voor SEO 1 SEO / zoekmachine-optimalisatie Tips voor SEO 1. Schrijf relevante, authentieke inhoud levend, groeiend en regelmatig aangepast. 2. Voeg relevante page titles en meta descriptions toe

Nadere informatie

Website beoordeling liveseoaudit.com

Website beoordeling liveseoaudit.com Website beoordeling liveseoaudit.com Gegenereerd op April 26 2019 09:22 AM De score is 53/100 SEO Content Title Website Analysis and Free SEO Audit Tool - LiveSEOAudit.com Lengte : 59 Perfect, uw title

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

Xsite - easy content management

Xsite - easy content management Xsite - easy content management www.fullmoon.nl/xsite Datum: Juni 2011 1 É c h t e e nvoudig w ebsiteonderhoud Xsite is het online Content Management Systeem (CMS) van Fullmoon, waarmee u snel en eenvoudig

Nadere informatie

Website beoordeling pre-r.com

Website beoordeling pre-r.com Website beoordeling pre-r.com Gegenereerd op Januari 08 2016 17:33 PM De score is 67/100 SEO Content Title Pre-R Mobile Urgent Care in San Luis Obispo, CA Lengte : 49 Perfect, uw title tag bevat tussen

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

maand 2019

maand 2019 www.website.nl maand 219 Inhoudsopgave Uren registratie Zoekwoorden Concurrenten Linkbuilding On-Page SEO Analytics Kanalen - tra c per kanaal Adwords - alle campagnes Search Console - sleutelwoorden Uren

Nadere informatie

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols SEO SCAN evolveconsulting.nl Uitgevoerd door: Content Stream SEO specialist: Erik Pols Datum: 14/9/2015 Inleiding Voor u ligt de gepersonaliseerde SEO scan van uw website. Dit rapport is ingedeeld in drie

Nadere informatie

Website beoordeling qiwork.pt

Website beoordeling qiwork.pt Website beoordeling qiwork.pt Gegenereerd op December 03 2015 16:54 PM De score is 55/100 SEO Content Title QIWORK. Creative Studio Lengte : 25 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters.

Nadere informatie

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines SEO Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines Wist je dat? 98% 75% Van de Belgen start zijn zoektocht via een zoekmachine Van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste zoekpagina 200 75% Meer dan 200

Nadere informatie

Website beoordeling gulrijopleidingen.nl

Website beoordeling gulrijopleidingen.nl Website beoordeling gulrijopleidingen.nl Gegenereerd op Maart 05 2019 19:24 PM De score is 53/100 SEO Content Title Rijschool Den Haag: Autorijlessen én Motorrijlessen - GUL Rijopleidingen Lengte : 72

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE,

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, CLOSED SOURCE CMSEN Versie: 2.0 Dit onderzoek betreft de zoekmachine vriendelijkheid van commerciële CMS-systemen, m.a.w. systemen waar de

Nadere informatie

Gebruikersdocumentatie SEO EXPERT

Gebruikersdocumentatie SEO EXPERT Gebruikersdocumentatie SEO EXPERT De module SEO Expert helpt u om snel: Beschrijvende URL's te maken en te personaliseren Metatags voor productpagina's, Facebook-posts en Twitter Cards in uw webshop op

Nadere informatie

727.73 5.29 741.2 5.2. http://www.webdesignbonaire.nl/ +599 780 1307 info@webdesigncity.nl

727.73 5.29 741.2 5.2. http://www.webdesignbonaire.nl/ +599 780 1307 info@webdesigncity.nl 70 SEO SCORE 74 SEO SCORE SNELHEID SNELHEID 5.29 741.2 56 5.2 727.73 29 SECONDEN KILOBYTES VERZOEKEN SECONDEN KILOBYTES VERZOEKEN Deze pagina laadt te langzaam Deze pagina laadt te langzaam De grootte

Nadere informatie

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization 19 02, 2009 experience relevance Search Engine Optimization Optimalisatierapport 2006 Outrider North America LLC. All Rights Reserved. Ver:.1 Agenda SEM of Search Engine Marketing Optimalisatierapport

Nadere informatie