Clixmaster Studio en zoekmachines

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clixmaster Studio en zoekmachines"

Transcriptie

1 Quick guide Clixmaster Studio en zoekmachines R5.0 Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide

2 1/18 Clixmaster Studio en zoekmachines Version management Based on Clixmaster Studio R.5.0 Date Version Changed 16/dec/ Initial 16/apr/ Changed with new R4 features 31/dec/ Changed with new R5 features

3 2/18 Inhoudsopgave 1 Gevonden worden is van cruciaal belang Google AdWords en Google natural search Google Adwords Google Natural Search De pijlers om goed gevonden te worden Content Techniek Linkmanagement Wat doet Clixmaster Studio voor de gebruiker? Wat kan de gebruiker zelf doen in Clixmaster Studio? Optimaliseren/aanpassen van de paginatitel/omschrijving Toevoegen van meta key words Taggen van content ALT-teksten voor alle afbeeldingen zijn aan te passen Teksten voor hyperlinks zijn eenvoudig aan te passen Linkchecker module Sitemap publiceren op eigen website Geïntegreerde XML-sitemap Robots.txt instellen Logging van gegevens Logging naar Google Analytics Extra gegevens in Google Webmaster Tools Google Maps in uw zoekresultaten Redirect & URL rewrite module Foutafhandeling verwijderde pagina No-follow SEO partner: Traffic4U... 17

4 3/18 1 Gevonden worden is van cruciaal belang Voordat er effectief gecommuniceerd en geïnteracteerd kan worden met websitebezoekers, is het de eerste uitdaging om de juiste mensen op de website te krijgen. Dat kan op vele manieren, zoals via actiemarketing, via spotjes, via radiocommercials, etcetera. Deze acties kosten veel geld en de resultaten van deze acties zijn vaak lastig te meten. Maar het overgrote deel van de mensen dat iets (product, dienst, informatie) zoekt op internet, gebruikt een zoekmachine. Ruim 90% van de Nederlanders gebruikt daarvoor Google. Als je bijvoorbeeld.net Architect' in Google intypt, dan krijg je ruim 2 miljoen resultaten. Maar hoe kom je nu bovenaan? Waar begin je? Uit onderzoek is immers gebleken dat ruim 90% niet verder kijkt dan de eerste 30 zoekresultaten Google AdWords en Google natural search. Er zijn twee manieren om op een prominente plaats in de zoekresultaten van de grootste zoekmachine Google terecht te komen: via Google AdWords via Google Natural Search Google Adwords Google Adwords zijn betaalde advertenties die helemaal bovenaan ( ) en rechts ( ) van de zoekresultaten getoond worden. Er wordt afgerekend op het aantal doorkliks via die advertenties. De kosten van deze AdWord-campagnes kunnen behoorlijk oplopen. Bedragen als EUR 0,50 per doorklik zijn niet ongebruikelijk (zie ) Google Natural Search De tweede optie is Google Natural Search en dat zijn de gratis zoekresultaten ( ), waarbij op basis van een ingewikkelde en onbekende (althans voor een gedeelte) formule bepaald wordt welke resultaten bovenaan komen. Dat gebeurt op basis van de zogenaamde pagerank' Zie ).

5 4/ De pijlers om goed gevonden te worden Er zijn drie pijlers' die meespelen om goed gevonden te worden via de natural search van zoekmachines: Content Techniek Linkmanagement Content Als allerbelangrijkste geldt dat er simpelweg relevante content gepubliceerd dient te worden. Gewoon pagina's met artikelen. Er zijn heel veel fabels en zogenaamde trucs waardoor men hoger zou komen in Google. Maar Google kent deze trucs ook en geeft strafpunten' op de pagerank als het ontdekt wordt. Kortom, neem geen risico en zorg gewoon voor relevante content Techniek De tweede pijler is techniek'. Google indexeert standaard periodiek de pagina's van alle websites. Technisch gezien doorloopt' Google alle broncode van alle pagina's die gepubliceerd zijn. Er zijn vele manieren om weppagina's te maken en te publiceren en er is veel kwaliteitsverschil'. Google waardeert kwalitatief goede code met een hogere pagerank, dan pagina's met mindere code. Verder maakt Google bij het indexeren gebruik van o.a. paginaomschrijvingen, tags, paginaverwijzingen, paginatitels. De wijze waarop de gebruikte software het vertaalt' naar broncode is ook hier van essentieel belang. De keuze van de software is dus van cruciaal belang, want die bepaalt feitelijk de kwaliteit van de pijler techniek'. Uiteraard is de code van Clixmaster Studio geoptimaliseerd voor zoekmachines Linkmanagement De laatste pijler heeft betrekking op het linkmanagement binnen een website. Google hanteert bijvoorbeeld bij het indexeren van een website het liefst een sitemap', indien beschikbaar. Een sitemap is een webpagina met daarop alle links naar alle pagina's binnen de website, in de structuur van de website. Het is een soort plattegrond van de website. Daarnaast hecht Google veel waarde aan het aantal links van andere websites naar de eigen website. Ook daar weegt de relevantie c.q. pagerank van de verwijzende' website wel weer een rol. Google heeft een hekel aan zogenaamde dead links': links die verwijzen (hyperlinks) naar pagina's die niet (meer) bestaan. Pagina's op de eigen website waarnaar ergens op internet naar verwezen wordt maar niet (meer) bestaan, kunnen door middel van redirects' doorverwezen worden naar een wel bestaande pagina op de eigen pagina. Wordt dat niet gedaan, dan levert dat onherroepelijk een lagere pagerank op.

6 5/18 2 Wat doet Clixmaster Studio voor de gebruiker? De pagina s die Clixmaster Studio genereert zeer schone code (CSS html). Er is veel zorg besteed aan het optimaliseren van de code (conform W3C). Zo worden er standaard geen (i)frames gebruikt. Ook zal er frontend nooit standaard Flash gegenereerd worden. Clixmaster Studio is geaudit door samenwerkingspaertner voor SEO: Traffic4U. Uiteraard is Clixmaster Studio voorzien van vriendelijk leesbare url s. De componenten en objecten van Clixmaster Studio genereren dus schone code. Ook zorgt Clixmaster Studio er bijvoorbeeld voor dat de navigatie altijd actueel en up-to-date is. Het Navigatie component reageert realtime op verplaatsingen van pagina s binnen de structuur en niewe pagina s die aangemaakt worden. Maar ook andere componenten, zoals de link component, linklijst, artikellijst etc.. die links genereren, passen zich automatisch aan. Een link die eerst naar pagina x verwijst, blijft daar nog steeds naar verwijzen als de betreffende pagina verplaatst wordt binnen de website. Hetzelfde geldt voor content; als een artikel verplaatst wordt, zullen de verwijzingen naar dat artikel automatisch aangepast worden. Clixmaster Studio biedt vele componenten die dynamische content genereren. Door ook componenten te hebben die automatisch links genereren naar dynamische content (Tagfilter component, Vacature filter component), vindt Google deze content. Google waardeert deze content extra hoog. Clixmaster Studio geeft alle links die er niet toe doen een no-follow. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld de verstuur nu link een no-follow zal hebben, omdat die niets toevoegt voor Google. Alle zoekresultaten die op de website getoond kunnen worden, worden sowieso ook door Google geïndexeerd. Clixmaster Studio maakt automatisch een <H1> van de content die in een doelpagina geopend wordt (vacatures, artikelen, etc.). Alle combinaties van Zoekresultaten-component worden dynamisch in de Sitemap.xml opgenomen als losse gegenereerde pagina s. Elke vacature, webshop artikel of artikel wordt dan apart geïndexeerd.

7 6/18 3 Wat kan de gebruiker zelf doen in Clixmaster Studio? Clixmaster Studio biedt legio mogelijkheden die de gebruiker zelf kan doen om de resultaten in zoekmachines te optimaliseren: Optimaliseren/aanpassen van de paginatitel (page title) Aanpassen page description Toevoegen van meta key words Taggen van content ALT-teksten voor alle plaatjes die alle modules gebruiken zijn aan te passen Teksten voor hyperlinks zijn aan te passen Linkchecker module; voor bekijken en aanpassen van zogenaamde dode links Sitemap publiceren op eigen website Geïntegreerde XML-sitemap Robots.txt instellen Clixmaster Studio heeft geïntegreerde logging naar Google Analytics, Google Maps & Google Webmaster Tools Redirect & URL rewrite module Foutafhandeling van verwijderde-pagina s (o.a. 404-errors) Zelf no-follow geven op Link-component en links in Linklijst-component 3.1 Optimaliseren/aanpassen van de paginatitel/omschrijving

8 7/ Toevoegen van meta key words Het is mogelijk om aan elke pagina de relevante pagina key words toe te kennen die de kern van de pagina weergeven. 3.3 Taggen van content Alle content binnen Clixmaster Studio kan worden voorzien van tags. Dit zijn ook woorden die de kern van die speciefieke content weergeven. Tags van de content worden altijd meegekopieerd naar de pagina s waarop het gepubliceerd is, zodat elke pagina unieke keywords heeft, wat zoekmachines erg belangrijk vinden.

9 8/ ALT-teksten voor alle afbeeldingen zijn aan te passen 3.5 Teksten voor hyperlinks zijn eenvoudig aan te passen

10 9/ Linkchecker module Clixmaster Studio houdt automatisch bij welke hyperlinks niet meer werken; de zogenaamde dead links. De dead links kunnen dan direct verwijderd of aangepast worden. 3.7 Sitemap publiceren op eigen website Clixmaster Studio heeft een standaard component waarmee met gemak een automatische sitemap op de website beschikbaar is die altijd up-to-date is. Via een sitemap kunnen zoekmachines heel snel de plattegrond van de website in kaart brengen.

11 10/ Geïntegreerde XML-sitemap Clixmaster geeft de mogelijkheid om een XML-sitemap aan en uit te zetten. Dit zorgt ervoor dat u zelf de zoekmchines actief update en niet hoeft te wachten tot de zoekmachines uw website weer opnieuw indexeren, iets wat ze standaard periodiek doen. Om bovenstaande functionaliteit te kunnen benutten, dient u binnen de Google Webmaster Tools aan te geven dat uw website de sitemap.xml bevat.

12 11/ Robots.txt instellen In Clixmaster Studio is het mogelijk om een Robots.txt in te stellen zonder zelf de benodigde codes te hoeven kennen. Simpelweg de pagina s die niet geïndexeerd mogen worden aanklikken volstaat.

13 12/ Logging van gegevens Logging naar Google Analytics Clixmaster Studio heeft een geïntegreerde koppeling naar Google Analytics; u vult éénmalig de UAcode in en de wijze hoe er naar Google gelogd moet worden; pagina s, downloads etc Extra gegevens in Google Webmaster Tools Clixmaster Studio heeft een geïntegreerde koppeling naar Google Webmaster Tools; u vult éénmalig de registatie-code in en binnen Google Webmaster Tools krijgt u nog meer gedetaileerde informatie over uw website getoond.

14 13/ Google Maps in uw zoekresultaten Clixmaster Studio heeft tevens een geïntegreerde koppeling naar Google Maps; na het invullen van de speciale registratiecode, wordt het bijvoorbeeld op een kaart de de aangebode vacatures te tonen.

15 14/ Redirect & URL rewrite module Met de Redirect & URL rewrite module wordt het herschrijven van URL s (301 en 302 Redirecting en URL Rewriting) mogelijk. Pagina s die reeds geïndexeerd zijn in zoekmachines, maar die u niet meer wilt publiceren, kunt u automatisch door laten verwijzen naar een wel gepubliceerde pagina, zodat er geen dead links in de zoekmachines ontstaan en de pagerank behouden blijft. Met de URL rewrite kunt u elke url creëren, die onderwater een andere pagina toont. Dit maakt het gemakkelijk dat u één gemakkelijke (actie) url te communiceren, bijvoorbeeld

16 15/ Foutafhandeling verwijderde pagina Als een bezoeker van een pagina geen rechten heeft om deze te bekijken, dan geeft de internet browser een bepaalde foutmelding. Deze ziet er niet mooi uit, maar heeft ook een negatief effect op de waardering die zoekmachines aan uw website geven. In plaats van:

17 16/ No-follow Het is nu mogelijk aan een no-follow te selecteren bij een link-component en linklijst-component, zodat zoekmachines de link niet verder zullen volgen.

18 17/18 4 SEO partner: Traffic4U Clixmaster Studio is wederzijds partner van Traffic4U. Adviezen van Traffic4U worden zoveel als mogelijk doorgevoerd in de software van Clixmaster. Door samen te werken met de marktleider op SEO, profiteert Clixmaster dus altijd zeer snel van nieuw en beste inzichten op het gebied van SEO. Zo heeft Clixmaster in samenwerking met Traffic4U een technisch hoogstandje gerealiseerd om dynamische vacatureresultaten toch te optimaliseren voor zoekmachines; de zogenaamde browsing directory. Meer informatie:

19 18/18

20 Clixmaster Empowering interaction Databankweg 12s AL Amersfoort - The Netherlands T +31(0) F +31(0) I

Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010

Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010 Het is een product van ZO + internetspecialist [sinds 1993] is een modulair beheersysteem waarmee alle soorten websites gebouwd en onderhouden kunnen worden. Er zijn twee varianten beschikbaar, namelijk:

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE...

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE... Inhoud 1 ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE... 2 1.1 Wat is SEO?... 2 1.2 Registreer relevante domeinnamen.... 2 1.3 Kies de juiste titels.... 3 1.4 Gebruik metatags... 4 1.5 Geef elke pagina een betekenisvolle

Nadere informatie

SEO / zoekmachine-optimalisatie

SEO / zoekmachine-optimalisatie 10 tips voor SEO 1 SEO / zoekmachine-optimalisatie Tips voor SEO 1. Schrijf relevante, authentieke inhoud levend, groeiend en regelmatig aangepast. 2. Voeg relevante page titles en meta descriptions toe

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van Online Marketing Online Marketing voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Marketing MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK VERSIE: 1.0 DATUM: APRIL 2009 AUTEUR: ERWIN SIGTERMAN WEBSITE: WWW.SIGGYVOLGT.NL E-MAIL: ERWIN@SIGTERMAN.COM INHOUDSOPGAVE 1 Search engine optimalization... 3 URL aanmelden

Nadere informatie

Clixmaster S t u d i o

Clixmaster S t u d i o Clixmaster Studio Over Clixmaster Clixmaster Studio is hét CMS voor online marketing Clixmaster is ontwikkelaar van Clixmaster Studio, een innovatief Web Content Management (WCM) platform met een sterke

Nadere informatie

De werking van zoekmachines

De werking van zoekmachines De werking van zoekmachines Waarom uw website niet altijd bovenaan zal staan - Jop Brocker - Voorwoord Dit ebook is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de werking van zoekmachines. Na

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Welkom bij de Google zoekmachine optimalisatie handleiding voor WordPress! Met deze handleiding kunt u ervoor zorgen dat uw WordPress website goed gevonden wordt in de

Nadere informatie

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken?

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? WHITEPAPER Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? Auteur: Elsie Hijstek Coördinator Kwaliteit & Informatiebeveiliging Copyright 2013, Zig Websoftware B.V. Samenvatting Het is juli, 30 C het zwembad

Nadere informatie

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol.

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol. OVER A-SIDE MEDIA OPRICHTING A-side media is opgericht in 2001 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fullservice internetbureau. Wij profileren ons als allround mediabedrijf en staan bekend om

Nadere informatie

Website Rapport. Rapport van de website www.watziterin.nl

Website Rapport. Rapport van de website www.watziterin.nl Website Rapport Rapport van de website www.watziterin.nl Overall : 7.9 Techniek : 9 SEO : 77% Populariteit : 7 Website : www.watziterin.nl Indexatie : 16 van 16 pagina's Datum : 2010-02-09 SEO voor het

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6 Inhoud 1 Inleiding... 1 1.1 Marktanalyse... 1 1.2 Website promotie door adverteren... 1 1.3 Zelfstandig je website promoten... 1 1.4 Google en Linkbuilding... 2 2 Linkbuilding Tool... 4 2.1 Linkbuilding

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE. Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013

TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE. Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013 TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013 SEO - Ruudhanou.com 2013 p.1 INHOUDSOPGAVE Waarom zoekmachineoptimalisatie?

Nadere informatie

Content Schrijven & SEO toepassen OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Content Schrijven & SEO toepassen OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Content Schrijven & SEO toepassen OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 7-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

Gratis SEO Handleiding

Gratis SEO Handleiding 1 Gratis SEO Handleiding Door Rutger Steenbergen SEO Zwolle 2 Beste lezer, Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar dat is niet genoeg, want hoe vinden bezoekers hem op het steeds voller

Nadere informatie

Inhoud. 1 Hoe werkt Google? 1. 2 Voorbereiding 17. vii

Inhoud. 1 Hoe werkt Google? 1. 2 Voorbereiding 17. vii Inhoud 1 Hoe werkt Google? 1 Bezoek genereren 2 Robots scannen pagina s 2 Google-updates: Panda, Penguin, Hummingbird 3 Unieke content van hoge kwaliteit 4 Keywords versus thema s/onderwerpen 5 Titel,

Nadere informatie

De 10 SEO FACTOREN. De 10 SEO Geboden Gebod 1 Tekst... 2. Gij zult veel en goede tekst gebruiken... 2. De 10 SEO Geboden Gebod 2 Title Tags...

De 10 SEO FACTOREN. De 10 SEO Geboden Gebod 1 Tekst... 2. Gij zult veel en goede tekst gebruiken... 2. De 10 SEO Geboden Gebod 2 Title Tags... De 10 SEO FACTOREN Inhoud De 10 SEO Geboden Gebod 1 Tekst... 2 Gij zult veel en goede tekst gebruiken... 2 De 10 SEO Geboden Gebod 2 Title Tags... 4 Gebruik optimale Title tags... 4 De 10 SEO geboden Gebod

Nadere informatie

Welkom bij SEO Handleiding

Welkom bij SEO Handleiding Welkom bij SEOHandleiding.nl is uw bron voor tips en online tools voor zoekmachine optimalisatie. Wij hebben besloten om niet enkel onze diensten via de website te tonen. Wij willen onze artikelen ook

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat!

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Winnen in Google! Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Tonny Loorbach 2011 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 2 / 54 Voorwoord Toen ik enkele jaren geleden in aanraking kwam met

Nadere informatie

webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl

webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl 2 Dit boekje is samengesteld op basis van veelgestelde vragen van klanten aan beterewebteksten.nl. Wil je meer weten of kom je er niet uit met je teksten,

Nadere informatie