Reclamejongens gaan digitaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reclamejongens gaan digitaal"

Transcriptie

1 Reclamejongens gaan digitaal De kerels van thispagecannotbefound.com vormen niet zomaar een productiebureau. Brutaliteit zie je terug in hun liefde voor kunst, de combinatie off- en online en hun unieke naam. Lieneke Wijnia trok naar de bekendste hoerenbuurt van de wereld en sprak met Edward Tetteroo en Jordi Buskermolen wie thispagecannotbefound.com wat digitaal productiebedrijf waar Oudezijds Achterburgwal 63, 1012 DB Amsterdam web thispagecannotbefound.com 18 profiel wdnl054_018022_profiel_ok.indd 18

2 EIGHT magazine (www.eightmagazine.nl) is een jong en modern kunstmagazine. De vijfde editie is gesponsord door thispagecannotbefound.com. Dit ontwerp, dat de cover siert, is gemaakt door Ellakookoo (wdmag.nl/ellakookoo). profiel 19 wdnl054_018022_profiel_ok.indd 19

3 N eerlands trots, Spyker, heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Maar het dikke automerk vecht terug. En dat doen ze met een nieuwe auto, de C8 Aileron en dikke site! Nog sceptisch? Ga dan naar spykercars.com en geniet van dit staaltje techniek. Zowel van de auto als de website. Toen wij deze site onder ogen kregen en erachter kwamen wie de makers waren, werd er gelijk een bezoekje aan Amsterdam gepland. Want niemand minder dan het jonge bureau thispagecannotbefound. com is de maker van dit knappe staaltje webdesignwerk. Hmm, een error als url en als bedrijfsnaam? Ja, inderdaad, Jordi Buskermolen was degene die de url in 2005 registreerde voor een project. Toen hij het bedrijf samen met Edward Tetteroo in 2009 startte, klonk iedere naam nietszeggend. Engelse en Latijnse namen, alles kwam voorbij. Toen ze ineens dachten COOL PROJECT Spyker Het is de enige directe klant van thispagecannotbefound. com. En wat voor een! Aan dit bureau de eer om de corporate website van Spyker nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt aan hun geregistreerde url dachten de mannen: Fuck it, waarom niet? en thispagecannotbefound.com was geboren. Het bleek een slimme keuze, de bedrijfsnaam is direct de url, hij is lekker lang en vertaalt goed het brutale karakter van het bedrijf. Edward en Jordi begonnen als jonkies bij TBWA\ met het maken van online producties, in de breedste zin van het woord. Edward is van oorsprong Flash-developer en techneut en Jordi is allround webdeveloper, van front-end tot back-end. Uiteindelijk is het duo gaan freelancen en besloten ze hun krachten te bundelen om grotere producties te kunnen realiseren. Edward: En zo zitten we nog steeds aan het roer en zijn we inmiddels gegroeid naar negen man. De keuze om voor onszelf te beginnen, kwam voort uit de wil om ergens onze stempel op te kunnen drukken. Als freelancer mag je je klusje doen en ga je weer weg. Je bent geen onderdeel van een team. Dat vind ik nu ook het leukst, dat we met het hele team los kunnen gaan op een project. Een bedrijf opzetten in de crisis is heus niet altijd relaxed geweest. Edward: Maar dat heeft ons ook gesterkt, je moet creatief met oplossingen omgaan. Budgetten en deadlines staan nu eenmaal vast, dus zoek je naar alternatieve oplossingen. Is er een andere weg te bewandelen om tot een vergelijkend resultaat te komen? Kunnen we bijvoorbeeld in plaats van volledig 3D iets anders doen zodat het effect nog steeds overweldigend is, maar de kosten wel lager zijn? Zo kijken we bij ieder project of we er het maximale uit kunnen halen. Liefde voor offline thispagecannotbefound.com heeft een voorliefde voor offline kunst. Edward: Dat maakt ons anders dan andere digitale productiebedrijven. Zo zijn we een sponsorship met de ADCN aangegaan. Art Directors Club Nederland is een genootschap gericht op creatievelingen, art directors, copywriters, et cetera. Edward: Gelukkig stonden ze open voor een samenwerking met een digitaal productiebureau en hebben we inmiddels al veel contacten binnen de reclamewereld kunnen leggen. Sinds deze samenwerking worden we geregeld benaderd door bureaus die kennis met ons willen maken of een keer een try out willen uitvoeren. We richten niet al onze pijlen op onze vaste partners en dat maakt het voor ons ook leuk. Je krijgt een kijkje in een andere keuken. Hoe doen zij het, wat doen ze goed en wat minder. Hierdoor kunnen we ook groeien. Jordi: We werken graag Jordi: Iemand van Spyker benaderde zo n exclusief merk, die zitten niet te Daniel, een designer van Achtung!, aan de wachten op strategieën vanuit een bureau. hand van zijn werk voor brillenmerk Ralf Dat hebben ze ook niet nodig. Vaessen (ralfvaessen.com). Daniel vond Edward: Het eindresultaat is high-end, neer te zetten. Jordi: Omdat we geen strakke deadline hadden, hadden we genoeg tijd om dingen te finetunen. Er zat geen hele hoge druk dit natuurlijk een geweldige uitdaging en het budget was dan ook niet slecht. Nu vanuit de klant op het project. De planning gaf aan graag met ons te willen werken moet ik wel bekennen dat het echt een is dan ook iets wat we de volgende keer een partij die hij kent en vertrouwt. Wij lievelingsproject is geworden. Daarom beter willen afkaderen, dat werkt gewoon hoorden later dat Spyker zelf nog research hebben we extra tijd geïnvesteerd in prettiger. naar ons heeft gedaan om te kijken of ze bepaalde animaties en extra functionalitei- ons echt bij het merk Spyker vonden ten. Er zit ook een hele grote back-end moesten de geschiedenis, de nieuwe auto passen. Dit was gelukkig het geval. De drie belangrijkste onderdelen achter die veel tijd heeft gekost. Het budget en functionele dingen als perskits worden. Er zit dus geen reclamebureau tussen. was denk ik dus net niet toereikend. Maar Toen is thispagecannotbefound.com met Edward: Dat past ook niet bij Spyker. Het is dat is weer die passie en drang om iets vets Daniel aan tafel gaan zitten. Met de De historie van Spyker wordt prachtig weergegeven en staat mooi in contrast met het nieuwste model De site zit vol met grappige trucs. Zo wordt hier het licht gedempt als de koplampen aangaan 20 profiel wdnl054_018022_profiel_ok.indd 20

4 samen met kunstenaars en onze samenwerking met ADCN toont aan dat we verder kijken. Ik denk dat andere grote productiepartijen dit ook heel interessant hadden gevonden. Het is iets dat mensen niet van ons verwachten en dat maakt het wel heel rock- n-roll. Ook in het pand zelf zie je dat de mannen graag met kunstenaars werken. Zo hangt er overal kunst aan de muur en liggen er overal EIGHT magazines. Edward: Een vriend van mij, Jeroen Smeets van YOUR:OWN, bemiddelt in kunst en toen de muren hier nog heel kaal waren, vroeg ik hem of we niet wat werk mochten ophangen. Zo gezegd, zo gedaan. En warempel, er werden een paar doeken verkocht! Het is dus lucratief voor kunstenaars en wij worden buiten pixelkunst ook graag geïnspireerd door het traditionele doek. Daarnaast zit er ook een heel verhaal achter onze muurschilderingen. We hebben een viertal gasten van Crim Collective uit Manchester deze kant op laten komen om onze muren onder handen te nemen. Het is een soort stripverhaal geworden. Zo zit ons pand vol met bugs, deze zie je binnenkomen op de eerste etage. Ze knagen aan alles wat ze maar tegenkomen, ze zitten zelfs in kastjes, op de wc, de buitenkant van het pand en de schoorsteen. Naarmate je hoger in het pand komt, verschijnen er robots die met laserstralen in de kleuren van ons logo de strijd met de bugs aangaan. Deze robots staan voor onze kennis en knowhow. Weer een verdieping hoger is een heuse battle gaande. Hier zie je dat de bugs worden beschoten, sommigen plegen zelfmoord, en helemaal bovenin proberen de laatste bugs uit pure angst het pand via het dak te verlaten. Zo vertelt ons pand een cool verhaal over hoe wij omgaan met bugs. Reclamewereld Door de achtergrond van Jordi en Edward bij TBWA\ kunnen ze zich goed inleven in de wereld van reclamebureaus. Edward: We weten hoe het eraan toegaat bij een reclamebureau en dat werkt prettig. We werken met hele goede reclamebureaus en hebben niet de behoefte om, ondanks onze liefde voor kunst, ook concepten te gaan bedenken. Het zijn twee hele andere disciplines en wij vinden het juist zo leuk om dat stukje techniek, waarvan reclamebureaus vaak niet weten wat ze ermee aan moeten, op te pakken. Hier kunnen we ons ei in kwijt. Als je alles wilt doen, gaan we terug naar het jaar Toen bleek dat bureaus het niet meer aankonden en stonden bureaus als wij op, productiepartijen. Onze core ligt niet in het bedenken gebruiker constant in het achterhoofd zijn responsive site staat nog wel op de we de site gaan invullen. Daniel is gaan planning, maar zeker niet voor dit jaar. shinen qua design en wij maakten Edward: Behalve de planning zijn we ondertussen prototypes. Wat gaat wel heel tevreden over de gang van zaken. Er is werken, wat niet? Normaal gesproken over veel dingen nagedacht, zo hebben we begin je met het uitschrijven van het de site geoptimaliseerd voor SEO en is het concept, maak je wireframes, een naast een hele mooie site ook een hele functioneel design, dat soort dingen. Dat handige site. Met genoeg functionaliteiten hebben we allemaal overgeslagen. Tijdens voor pers en potentiële klanten. Het is een dit project hadden wij samen met Daniel de corporate site die op een campagnemanier volledige regie in handen. Een andere is aangevlogen, aldus Jordi. manier van werken, maar wel een leuke manier! van concepten, maar versterken wel waar nodig. Edward: We werken vaak samen met (digitale) bureaus als Achtung!, Kumpany, TBWA\ en vele anderen en op die manier met mooie merken zoals Microsoft, Heineken, Volkswagen en Vodafone. Het ligt ook aan het bureau waar we mee werken hoe het traject er uitziet. Het ene bureau heeft bijna het hele design klaar en weet heel duidelijk hoe het moet worden. Terwijl anderen een offline idee of concept hebben en dit graag online willen realiseren. Zij vragen meer om advies en design. Het ligt dus aan de opdrachten en bureaus hoe ze ons inzetten. De ene keer is dit een heel specifiek stuk techniek en de andere keer vraagt een klant om design en bouw, de hele shebang. Edward: Ik zeg altijd: na de oplevering van je project begint het eigenlijk pas. Als een campagne online gaat weet je nog niet zeker of je de allerbeste flow te pakken hebt. Er zijn altijd bepaalde plekken waar je een dropoff kunt constateren in Google Analytics. We besteden veel aandacht aan het monitoren hiervan, zo kunnen we in de gaten houden wat die campagne nu eigenlijk doet. Als je er na lancering niet meer naar omkijkt, kun je misschien al de helft van het effect verliezen. Daarbij vinden we het stiekem wel heel stoer dat we één directe klant hebben. Als er meer high-end merken zich direct bij ons willen voegen, ontvangen we ze met open armen Motorgeluiden en deuren die open gaan En dat het dan ook gelijk zo n gaaf merk is zonder dat we concurreren met andere Edward: Op een gegeven moment wilden reclamebureaus, is heel fijn. Als je eigen we iets interactiefs doen met al die mooie klanten krijgt moet je altijd oppassen dat je beelden. Het werd anders wel heel statisch. niet in het vaarwater van die bureaus Via kleine extraatjes kun je deuren laten komt. Omdat Spyker geen bureau heeft en openen of motorgeluiden horen. Hierdoor wil, is er dus niks aan de hand. Als er meer krijgt de gebruiker meer gevoel bij de auto. van dit soort high-end merken zich direct De site is geoptimaliseerd voor de tablet, bij ons willen voegen, ontvangen we ze maar niet responsive. Jordi: Hier was het zeker met open armen. Het is leuk om budget niet groot genoeg voor. We zijn wel nieuw gebied te ontdekken, aldus bezig met een site voor mobiel. Een echt Edward. profiel 21 wdnl054_018022_profiel_ok.indd 21

5 Het WK en de leegstaande zolder Edward mag nog niet zoveel zeggen over lopende projecten: Spyker was een droom die werkelijkheid werd. Dit is onze enige directe klant en gelijk zo n high-endmerk waar je u tegen zegt. Verder zijn we bezig met een cool project voor een sapmerk. Op het moment van publiceren is dit nog niet af, maar het wordt in ieder geval een interactief animatieverhaal dat gaat draaien op de ipad en desktop. De gebruiker kan zelf dingen tekenen, deze worden dan in de stijl van de animatie gebracht en opgenomen in het hele verhaal. Van stekje, tot boom, tot het sap in het pak. Persoonlijk houdt Edward van de combinatie on- en offline. Ik vind het cool als een stuk, stellage of installatie gekoppeld is aan online aspecten. Momenteel werken we met ADCN aan een project waar gezichtsherkenning centraal staat. Ook hier wordt deze vertaalslag van offline naar online gemaakt. Dat vind ik gaaf. Jordi: Verder zouden we graag een grote internationale en innovatieve campagne willen uitvoeren. We doen vaak dingen die gericht zijn op Nederland en soms op Europa. Zo hebben we een project voor C&A gerealiseerd dat in elf landen heeft gelopen, dat is wel gaaf. Maar het lijkt ons echt te gek om een super toonaangevende productie op internationaal niveau te mogen produceren. Eentje die over de hele wereld wordt uitgerold. Misschien wel een evenement als het EK of WK. Momenteel richt thispagecannotbefound.com zich voornamelijk op techniek en productie. Maar productie is allesomvattend. Het is code, design, 3D, Analytics, SEO, et cetera. Dat is iets waarin we willen verbreden, aldus Edward. Ik denk dat we in code heel erg goed zijn, maar ik zou graag zien dat we ons spectrum gaan verbreden op visueel gebied, voornamelijk op het gebied van motion graphics. Flash is de fallback voor HTML5 Er zijn weinig productiepartijen die echt goede visuals en graphics in combinatie met strakke code en goed werkende interfaces leveren. Ik denk dat we hier onze expertise in kunnen uitbreiden. Jordi: We zijn ook zeker nog niet uitgegroeid. Momenteel zijn we op zoek naar een echt goede allround front-end developer die duidelijk oog heeft voor detail en animatie en naar junioren met skills die graag voor mooie merken werken. Voor de lege zolder zijn al verschillende bestemmingsplannen geopperd, van boksbal tot pooltafel en gameroom. Maar waarschijnlijk worden het extra werkplekken voor in de toekomst. Wie weet zetten we er wel een kunstenaar neer, alles is mogelijk. thispagecannotbefound.com maakt nog steeds veel gebruik van Flash. Edward: Ik gaf laatst een presentatie bij een klant over Flash met de boodschap dat Flash helemaal niet dood is. Het is maar hoe je het gebruikt. Vanuit Flash CS6 kun je nu vrij gemakkelijk exporteren naar HTML5. Dus kun je, omdat er nog geen goede IDE voor HTML5 is waar je een goede timeline-animatie mee kunt maken, Flash hier heel goed voor inzetten. Dit doen we ook veel. Als je beeld, geluid en animatie op de tijdlijn hebt staan, werken we het uit in JavaScript en exporteren het. Dan werkt het dus op je telefoon, computer en tablet. Voor Internet Explorer 8 en ouder gebruikten we dan weer de Flash-versie van de HTML5-animatie. Dan maken we met Flash SWF-content die dient als fallback voor HTML5. We zijn ook groot fan van Adobe AIR. Je port hiermee heel makkelijk code naar een website, ios-app en Android-app, dus wat dat betreft is Flash heel breed en goed inzetbaar. Ik geloof niet meer in traditionele websites en vooral niet in corporate Flash-websites. Maar ik geloof nog steeds dat het een supergoede tool is om mooie dynamische content mee te maken. Flash is de fallback voor HTML5. Het nieuwe kantoor op de Wallen Jordi Buskermolen en Edward Tetteroo De muurschilderingen door Crimm Collective 22 profiel wdnl054_018022_profiel_ok.indd 22

Publishing & Printing Company B.V.

Publishing & Printing Company B.V. STAPPENPLAN WEBSITE Versie 1.3 Publishing & Printing Company B.V. Weth. Sangersstraat 38 (0)46-437 73 11 KVK 140.41959 6191 NA Beek web@pp-company.nl BTW NL 0085.52.861.B01 Algemene voorwaarden www.pp-company.nl

Nadere informatie

STAGE VERSLAG LVB NETWORKS

STAGE VERSLAG LVB NETWORKS STAGE VERSLAG LVB NETWORKS Stagiair : Praktijkopleider : Stagebegeleider : Periode : Inlever Datum : Michael Scherpenisse Jeffrey van Draanen Bert de Boer 1 2 April, 2015 Opmerking Beoordeling stageverslag:

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam

Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam Persoonlijke gegevens Geboortedatum Burgerlijke staat Nationaliteit Rijbewijs Robert de Pijper 01031982 Ongehuwd Nederlandse Ja Adres Postcode Woonplaats Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam Telefoon Email

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

10. Single Page Applications

10. Single Page Applications WHITEPAPER IN 5 MINUTEN M E I 2 0 1 4 10. Single Page Applications Introductie De wereld verandert snel en gebruikers openen je site of applicatie steeds minder met een traditionele browser. Een site of

Nadere informatie

Niels van den Hoek. Persoonlijke gegevens. Wie ik ben, in een notendop. Opleidingen en cursussen. Kennisniveau en vaardigheden

Niels van den Hoek. Persoonlijke gegevens. Wie ik ben, in een notendop. Opleidingen en cursussen. Kennisniveau en vaardigheden CV Niels van den Hoek Persoonlijke gegevens Naam Niels van den Hoek Woonplaats Hoogland Geboortedatum 15 oktober 1980 Nationaliteit Nederlandse Burgerlijke staat Getrouwd Talen (woord) Nederlands, Engels

Nadere informatie

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Interview verslag Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Inhoudsopgave: Voorwoord -!!!!! blz. 3 Wempe Webdesign -!!!! blz. 4 Opleiding -!!!!!! blz. 4 Beroepskeuze

Nadere informatie

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273 Portfolio Fiona Roos Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual Portfolio site: www.fi-design.nl E-mail: info@fi-design.nl Tel.: +31(0)6-52683273 Websites (2006

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Mixed Emotions Digitaal Functioneel ontwerp Datum: 3 april 2014 - Onze referentie: MEO.001-01 - Versie: v1.0

Mixed Emotions Digitaal Functioneel ontwerp Datum: 3 april 2014 - Onze referentie: MEO.001-01 - Versie: v1.0 Mixed Emotions Digitaal Functioneel ontwerp Datum: 3 april 2014 - Onze referentie: MEO.001-01 - Versie: v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 2 3 1. Achtergrond 4 2. Structuur 5 3. Inhoud Mixed Emotions

Nadere informatie

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle hoe was het? Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visitekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle aandacht verdient. De mogelijkheden zijn legio, vooral als u kiest

Nadere informatie

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau GOESTHINK Online COmmunicatiebureau Wie zijn we? Goesthink is het online communicatiebureau van de opleiding communicatiemanagement op de Arteveldehogeschool. Oké, allemaal goed en wel. Maar wie zit er

Nadere informatie

portfolio MALS STUDIOMALS.NL 01 studiomals.nl PORTFOLIO

portfolio MALS STUDIOMALS.NL 01 studiomals.nl PORTFOLIO MALS STUDIOMALS.NL 01 studiomals.nl PORTFOLIO MALS studiomals.nl info@studiomals.nl /studiomals @studiomals 03 studiomals.nl Je moet een beetje crazy zijn om in deze tijden een ontwerpstudio op te richten.

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding tot Taak 1.1.14 1 Omschrijving van vacatures 2 Matrix van benodigde 5 Bronvermeldingen 7

Inhoud: Inleiding tot Taak 1.1.14 1 Omschrijving van vacatures 2 Matrix van benodigde 5 Bronvermeldingen 7 Inleiding Taak 10 gaat over het oriënteren op het vakgebied van onze toekomst. Als we straks afgestudeerd zijn zullen we automatisch werk moeten gaan zoeken. Maar welk werk of in welke sector? Dat gaan

Nadere informatie

(Junior) Interaction designer gezocht. met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg

(Junior) Interaction designer gezocht. met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg (Junior) Interaction designer gezocht met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg 2016 Panton Het team van Panton zet zich in voor het verbeteren van de zorg. Ons krachtige middel is design.

Nadere informatie

Barry van Zanten. Ux Designer / Developer. Kokosnootstraat 39, 2555 XB Den Haag www.uthinkicreate.nl - barry@uthinkicreate.nl - 06 52 68 24 64

Barry van Zanten. Ux Designer / Developer. Kokosnootstraat 39, 2555 XB Den Haag www.uthinkicreate.nl - barry@uthinkicreate.nl - 06 52 68 24 64 Barry van Zanten Ux Designer / Developer Kokosnootstraat 39, 2555 XB Den Haag www.uthinkicreate.nl - barry@uthinkicreate.nl - 06 52 68 24 64 Personalia Naam: Barry van Zanten Adres: Kokosnootstraat 39

Nadere informatie

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32 Documentatie WD32 Christine van Woensel M32 Ontwerpkeuzes per device resolutie Desktop (1025 1600px & 769 1024px): Tablet (481 768px): Smartphone (321 480px & tot 320px): Algemeen: Alle ontwerpen voor

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Opdrachten: http://tweakers.net/vormgevingsstagiair

Opdrachten: http://tweakers.net/vormgevingsstagiair Opdrachten: 1. Verzamel vijf vacatures van banen die jij zou willen uitoefenen in je stage. Hierbij is het niet van belang of het bedrijf bij jouw in de buurt gevestigd is. 2. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Curriculum Vitae Peter de Leeuw 18 augustus 2015

Curriculum Vitae Peter de Leeuw 18 augustus 2015 Curriculum Vitae Peter de Leeuw 18 augustus 2015 Personalia Naam Adresgegevens Peter de Leeuw Geboortedatum 7 maart 1990 Geboorteplaats Nationaliteit Burgerlijke staat Nederlandse Ongehuwd Telefoon E-mail

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

Interactive media Developer (IMD) In samenwerking met House of Media

Interactive media Developer (IMD) In samenwerking met House of Media Interactive media Developer (IMD) In samenwerking met House of Media Interactive Media Developer (IMD) DPS-producties maken (interactieve magazine app) epub s vervaardigen (e-book of e-magazine?) 3 dagen

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

Uw digitale. communicatie

Uw digitale. communicatie Uw digitale communicatie Optieksignage: uw oplossing in Digital Signage Uw digitale communicatie Optieksignage is een unieke totaaloplossing op het gebied van digitale communicatie. Met de door ons ontwikkelde

Nadere informatie

Dinsdag 17 april 2012 kick-off

Dinsdag 17 april 2012 kick-off Dinsdag 17 april 2012 kick-off Niek van Twillert Managing Director App HET Instrument Agenda Historie papieren Instrumentengids Instrumentengids.nl Oriëntatiegedrag potentiële klant 2012. App HET Instrument

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Inhoudsopgave. Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Inhoudsopgave Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B PORTFOLIO 1 - STAPPEN Stappen INTRODUCTIE Voordat ik over mijn stappen vertel, wil ik kort toelichten dat ik eerder een

Nadere informatie

Plan Van Aanpak. Naam: Noortje Jansen en Kinga Dlugosz Klas: MM2C Datum: 30-10-2014 Vak: Project management

Plan Van Aanpak. Naam: Noortje Jansen en Kinga Dlugosz Klas: MM2C Datum: 30-10-2014 Vak: Project management Plan Van Aanpak Naam: Noortje Jansen en Kinga Dlugosz Klas: MM2C Datum: 30-10-2014 Vak: Project management Debriefing Concept Inhoudsopgave 2t/m4 5t/m8 Projectactiviteiten 9 Planning 9 Organisatie (wie

Nadere informatie

Overzicht HvA > V1 > IA 2008 /2009

Overzicht HvA > V1 > IA 2008 /2009 HvA, Blok 2 / Informatie Architectuur Docent / Auke Touwslager 10 november 2008 Overzicht HvA > V1 > IA 2008/2009 Overzicht - Even voorstellen - Introductie vak - opdrachten & lesprogramma - Doel van het

Nadere informatie

Digitalisering van een familiebedrijf.

Digitalisering van een familiebedrijf. Digitalisering van een familiebedrijf. Geschreven in september 2014, onder webshop. De opdracht Gassan Diamonds is al bijna zeventig jaar een begrip op het gebied van diamanten en juwelen. Met winkels

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Full Color Bladspiegel 1 Plaatsing 3 Plaatsingen 6 Plaatsingen 2/1 pagina 420 mm x 2.950,- 2.495,- 2.195,- 297 mm * 1/1 pagina (A4)

Full Color Bladspiegel 1 Plaatsing 3 Plaatsingen 6 Plaatsingen 2/1 pagina 420 mm x 2.950,- 2.495,- 2.195,- 297 mm * 1/1 pagina (A4) Travelution Magazine Sinds 1999 biedt Travelution Magazine uitgebreide en up-to-date informatie over bestemmingen wereldwijd. Bijna 9.500 professionals bij reisbureaus, touroperators, reisbedrijven en

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

portfoliodaanlandwehrjohan

portfoliodaanlandwehrjohan portfoliodaanlandwehrjohan animatiesflash Inter Access Animaties voor een website om de verschillende thema s en Werking van producten en diensten visueel duidelijk te maken. De animaties zijn gemaakt

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Plan van aanpak Project: Portfolio Website Bedrijf: InHolland Haarlem, 16-9-14 Opgesteld door: Maurice Wildenberg, 537811 Maurice@softwarehub.nl Instituut: Hogeschool Inholland Plan van Aanpak Portfoliowebsite

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

ONDERNEMEN OP HET WEB

ONDERNEMEN OP HET WEB ONDERNEMEN OP HET WEB V R I J D A G 2 4 O K T O B E R 2 0 0 8 Uw Eigen Website WAAROM EEN EIGEN WEBSITE? WAT PLAATS IK ER OP? HOE KRIJG IK KLANTEN? HOE WEET IK WIE MIJN WEBSITE BEZOEKT? WAT KOST MIJ DAT?

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

FUMAGGO WEB SOLUTIONS

FUMAGGO WEB SOLUTIONS FUMAGGO WEB SOLUTIONS Aanpassen design stemexamen.nl Offerte voor ProDemos Den Haag Fumaggo Web Solutions Lammenschansweg 93, 2313 DK Leiden KvK Rijnland 52202992 Leiden, 19 juni 2012 2 1 Introductie ProDemos

Nadere informatie

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Testplan prototype Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Hierbij wordt een happy flow scenario aan de respondenten voorgelegd met daarin taken die

Nadere informatie

Stage. Presentatie. Alion in Delft 25 augustus 2014 29 januari 2015. Marleen Jansen Datum: 08-02-2015

Stage. Presentatie. Alion in Delft 25 augustus 2014 29 januari 2015. Marleen Jansen Datum: 08-02-2015 Stage Presentatie Alion in Delft 25 augustus 2014 29 januari 2015 Naam: Marleen Jansen Datum: 08-02-2015 Stagebedrijf: Alion in Delft Alion is een online campagnebureau. Ze maken (responsive) websites,

Nadere informatie

van aanpak Noa & Annika

van aanpak Noa & Annika Plan van aanpak Noa & Annika MM2A inhoudsopgave Concept pagina 3 Logo s pagina 4 Achtergronden pagina 5 Projectresultaat pagina 6 Projectactiviteiten pagina 7 Projectgrenzen pagina 8 Tussenresultaten pagina

Nadere informatie

Werken bij Release Kwartaal 1 2014

Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Introductie: Met veel plezier kondigen wij hierbij de eerste kwartaal release van ons CMS op Wordpress van 2014 aan. In deze nieuwe release zitten vele nieuwe functionaliteiten

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

Is het mogelijk een aparte categorie te maken waar allerlei vragen en antwoorden omtrent webdesign geplaatst kunnen worden?

Is het mogelijk een aparte categorie te maken waar allerlei vragen en antwoorden omtrent webdesign geplaatst kunnen worden? Aparte categorie voor webdesign mogelijk? Geschreven door Eckie76-21/07/2008 16:17 Is het mogelijk een aparte categorie te maken waar allerlei vragen en antwoorden omtrent webdesign geplaatst kunnen worden?

Nadere informatie

Onderzoek stage portfolio

Onderzoek stage portfolio Onderzoek stage portfolio Dorigo Smit Inleiding Het is nu Februari 2015 en we zijn nu op het punt aangekomen dat we over gaan naar fase 3. In deze fase gaan wij ons voorbereiden op onze stage. Een goede

Nadere informatie

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com coen ukema PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com OPLEIDING 2009-2013 Communication & Multimedia Design Hogeschool Utrecht 2011-2012 Minor Editorial Media Design Hogeschool Utrecht 2001-2008

Nadere informatie

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag REACH TOUCH MOVE Interactief Jaarverslag Online Storytelling met uw interactief jaarverslag Maximale Reach, Touch en Move in de financiële verantwoording van een jaar Waarom uw jaarverslag interactief?

Nadere informatie

Het huis. met plek voor iedereen. 108 kekmama

Het huis. met plek voor iedereen. 108 kekmama Het huis met plek voor iedereen 108 kekmama wonen Kathelijne en Guido zochten én vonden het huis van hun dromen: een drie etages tellende woning in hun favoriete buurt. En daar wonen ze nu met veel plezier,

Nadere informatie

Bram Vanhaeren. graphic designer _ +32 (0) 474 361 795 / www.bramvanhaeren.com

Bram Vanhaeren. graphic designer _ +32 (0) 474 361 795 / www.bramvanhaeren.com Bram Vanhaeren graphic designer _ +32 (0) 474 361 795 / www.bramvanhaeren.com Ervaring 2006-2009 2009-2010 2011-2013 2004-2013 2006-2013 2006-2013 2012-2013 2013 2013-2014 2014 Diploma Sociaal Technische

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

Portfolio. van Maarten Zilverberg

Portfolio. van Maarten Zilverberg Portfolio van Maarten Zilverberg Spoorzoeker, welk dier was hier? In opdracht van Staatsbosbeheer is in 2014 een app voor ios en Android ontwikkeld waarmee een jonge doelgroep wordt aangespoord om naar

Nadere informatie

Offerte aanvraag design Partena corporate website 2015 Grafisch ontwerp en frontend framework voor website en online tools

Offerte aanvraag design Partena corporate website 2015 Grafisch ontwerp en frontend framework voor website en online tools Type document Scoop Auteur Offerte aanvraag design Partena corporate website 2015 Grafisch ontwerp en frontend framework voor website en online tools Vanessa Verlé Versie 1.0 Datum 06/10/2014 Contactgegevens:

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen 2/11 Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Opdrachtnemer: Websdesign Internet Communicatie, Wouter Janssen Opdrachtgever: Websdesign

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen 2/15 Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Opdrachtnemer: Websdesign Internet Communicatie, Wouter Janssen Opdrachtgever: Websdesign

Nadere informatie

Project Interactieve multimedia

Project Interactieve multimedia Project Interactieve multimedia Jerney van Schagen Inleiding: Het eerste idee van het project bij mij was dat het een vrij breed project zou worden, maar in een van de eerste colleges kwam ik er al gauw

Nadere informatie

TRIFECTA. Let s Talk Let s Talk visual communication for entrepreneurs

TRIFECTA. Let s Talk Let s Talk visual communication for entrepreneurs TRIFECTA Let s Talk Let s Talk visual communication for entrepreneurs In American and Australian horse racing terminology, a trifecta is a parimutuel bet in which the bettor must predict which horses will

Nadere informatie

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5 1/5 Clixmaster Studio R4.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit exact werkt, kunt u

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Barry van Zanten. 1995-1999 Grafisch Lyceum Utrecht Utrecht

Curriculum Vitae. Barry van Zanten. 1995-1999 Grafisch Lyceum Utrecht Utrecht Curriculum Vitae Barry van Zanten Personalia Naam: Barry van Zanten Adres: Weimarstraat 289 Postcode + woonplaats: 2562HJ Den Haag Mobiel: 06-52682464 E-mail: barry@isolf.nl Geboortedatum: 09 september

Nadere informatie

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Gaat het de goede kant op? Nu halverwege de maand juli kunnen we vaststellen

Nadere informatie

WELKOM. Het geven van goede informatie is essentie Waarom dit zo belangrijk is, wordt uitgeleg door René Agterberg, Marketing & Communicatie.

WELKOM. Het geven van goede informatie is essentie Waarom dit zo belangrijk is, wordt uitgeleg door René Agterberg, Marketing & Communicatie. WELKOM John Versteeg, Sr. Accountmanager bij Keukenhome, legt alles uit over uw project keuken en welke stappen moeten worden genomen voordat uw keuken wordt opgelev Een goede voorbereiding is het halve

Nadere informatie

Drempelvrij samenwerken

Drempelvrij samenwerken Drempelvrij samenwerken Start ook met drempelvrij samenwerken. Door kennis en informatie te delen op een platform dat aan de webrichtlijnen voldoet kun je met heel Nederland samenwerken. In deze whitepaper

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch!?tip: Waarom wij? INNOVATIE IN DESIGN Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

Angelique van Kreij. [wie, wat, waar]

Angelique van Kreij. [wie, wat, waar] Angelique van Kreij [wie, wat, waar] Aangenaam [fotograaf] Angeliquè van Kreij [model] Zara [opdracht] Een teen make-over shoot Wat een plezier hebben we gehad. Lekker samen tutten, make up aangebracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Raad van Beheer jaargang 3 nummer 11 september 2015

Nieuwsbrief van de Raad van Beheer jaargang 3 nummer 11 september 2015 www.houdenvanhonden.nl Special nieuwe website! WWW.HOUDENVANHONDEN.NL IS NU ONLINE! Er is een jaar lang met man en macht aan gewerkt, en nu is hij er: de nieuwe website van de Raad van Beheer. Een website

Nadere informatie

slashdotfox Toelichting functioneel ontwerp

slashdotfox Toelichting functioneel ontwerp Toelichting functioneel ontwerp Een functioneel ontwerp wordt gebruikt door ontwerpers en ontwikkelaars om overzicht te bieden aan de uit te voeren werkzaamheden. Op basis van het functioneel ontwerp is

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch?tip: Waarom wij? Innovatie in Design Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

FUMAGGO WEB SOLUTIONS

FUMAGGO WEB SOLUTIONS FUMAGGO WEB SOLUTIONS Aanpassen design partijenwijzer.nl Offerte voor ProDemos Den Haag Fumaggo Web Solutions Lammenschansweg 93, 2313 DK Leiden KvK Rijnland 52202992 Leiden, 20 juni 2012 2 1 Introductie

Nadere informatie

Copyright 2014 IT Starts With Coffee

Copyright 2014 IT Starts With Coffee Copyright 2014 IT Starts With Coffee Je bent vrij om dit ebook te mailen, tweeten, bloggen en doorsturen over het web, maar pas alsjeblieft niets van de inhoud aan. Bedankt! www.itstartswithcoffee.nl 1.

Nadere informatie

02. Responsive Design

02. Responsive Design WHITEPAPER IN 5 MINUTEN J U L I 2 0 1 2 02. Responsive Design Introductie De wereld van schermen waarop je website wordt getoond, raakt in rap tempo versnipperd. Voorheen was het makkelijk: websites werden

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Inhoud. Wat is Power BI?... 3. Voorbeelden gemaakt met Power BI... 4. Beginnen met Power BI... 6. Werkruimte uitleg... 7

Inhoud. Wat is Power BI?... 3. Voorbeelden gemaakt met Power BI... 4. Beginnen met Power BI... 6. Werkruimte uitleg... 7 Inhoud Wat is Power BI?... 3 Voorbeelden gemaakt met Power BI... 4 Beginnen met Power BI... 6 Werkruimte uitleg... 7 Naar een dashboard in 3 stappen... 8 Stap 1: Gegevens ophalen... 8 Stap 2: Rapport maken...

Nadere informatie

Screen Design Puntgave Pixels

Screen Design Puntgave Pixels Screen Design Puntgave Pixels Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media & ICT Communication & Multimedia Design Jasper Schelling j.a.schelling@hr.nl docent.cmd.hro.nl/scjas Welkom! Dit kwartaal

Nadere informatie

Gave opmaak! Er is gebruik gemaakt van een vorm van een lichaam die aanduid waar welke opmerking thuis hoort, doet denken aan de basispunten van HTML.

Gave opmaak! Er is gebruik gemaakt van een vorm van een lichaam die aanduid waar welke opmerking thuis hoort, doet denken aan de basispunten van HTML. De impact van technologie op je nachtrust. Deze vind ik persoonlijk heel erg goed, mede ook door de inhoud. Hij ziet er naar mijn mening ook gaaf uit, simple maar dat spreekt me aan! Felle kleuren die

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers!

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! BOOST VOOR REIZEN Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! OVER ONS: ONLINE REISBUREAU TOERISTISCHE INFORMATIE TOERISTISCHE AANBIEDINGEN TECHNOLOGIE BESTE BELGISCHE R.O.I.! Volledig

Nadere informatie

MEDIAKIT 2015 4de kwartaal

MEDIAKIT 2015 4de kwartaal MEDIAKIT 2015 4de kwartaal In 2009 introduceerde Ellen Diermanse, als onderdeel van haar online mediabedrijf Femmedia, Vrouwblog.nl. De website groeide uit tot één van de grootste vrouwen communities van

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

De techniek achter het nieuwe Adviesbox. Installatie, beheer en gebruik eenvoudig gemaakt met behulp van moderne applicatietechnologie

De techniek achter het nieuwe Adviesbox. Installatie, beheer en gebruik eenvoudig gemaakt met behulp van moderne applicatietechnologie Installatie, beheer en gebruik eenvoudig gemaakt met behulp van moderne applicatietechnologie Inleiding is de afgelopen jaren steeds functioneel vernieuwd om aansluiting te houden met de dynamische financiële

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

1-6. Het begeleiden van een compleet project tot een optimale oplossing is mijn passie!

1-6. Het begeleiden van een compleet project tot een optimale oplossing is mijn passie! 1-6 Erik Leonard Erik Leonard Oosterhout (NB) 06 4601 5431 erik.leonard@gmail.com www.linkedin.com/in/erikleonard Wie is Erik? Ik houd me graag bezig met projecten en vraagstukken die opgelost kunnen worden

Nadere informatie

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules Release notes Argo 7 Argo 7 heeft een interactief web design. Het is optimaal afgestemd op de grote diversiteit aan computerbeeldschermen, van grootbeeld desktops en notebooks tot tablets en smart phones.

Nadere informatie

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan dit unieke programma, tot stand gekomen door samenwerking van Dutch Digital Agencies (DDA) en het landelijke opleidingenoverleg

Nadere informatie

New Control Room seminar. Eindgebruikers Visie 2020

New Control Room seminar. Eindgebruikers Visie 2020 New Control Room seminar Eindgebruikers Visie 2020 Sprekers Rob Everink Robert Teunissen Corporate manufacturing Process control Central Engineering Process Control Solutions www.wib.nl Process Automation

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

Master Of Code voor haar opdrachtgevers

Master Of Code voor haar opdrachtgevers Master Of Code voor haar opdrachtgevers nov12 Een trend: mobiel in zakelijk verkeer Een trend: mobiel in zakelijk verkeer(2) 1,6 miljoen x online boekjes bekeken waarvan 600.000 keer via mobiele apparaten

Nadere informatie

Gemeente Delft zet teamnormsessies Arbocatalogus 2.0 breder in dan alleen voor aanpak agressie en geweld

Gemeente Delft zet teamnormsessies Arbocatalogus 2.0 breder in dan alleen voor aanpak agressie en geweld Gemeente Delft zet teamnormsessies Arbocatalogus 2.0 breder in dan alleen voor aanpak agressie en geweld Door: Peter van Noppen / Fotografie: Kees Winkelman De gemeente Delft is een van de pilotgemeenten

Nadere informatie

Mobiele internet strategie

Mobiele internet strategie Mobiele internet strategie Waar staan we? Reduitlaan 33 Unit 2.09 4814 DC Breda +31 (0)76 888 00 88 info@e-sites.nl www.e-sites.nl BTW 1387489189 KvK 1891618948 Bank 1894894561 Inhoud Inleiding... 3 Wees

Nadere informatie

zes maanden spijkermat.nl juli/2011

zes maanden spijkermat.nl juli/2011 zes maanden spijkermat.nl juli/2011 top 3 bezoekende landen www.spijkermat.nl e Verenigde staten ederland uitsland google bing yahoo search yandex Firefox / Windows Chrome / Windows Internet Explorer /

Nadere informatie