INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen. Jan Vermaut Geert Versteele

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen. Jan Vermaut Geert Versteele"

Transcriptie

1 INFORMAT WEBAPPLICATIE igebruikersbeheer Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen Jan Vermaut Geert Versteele Versie: 23 september 2015

2 Deel 1: Beheren van... 1 Gebruikers Hier worden alle gebruikers die met het programma zullen werken geregistreerd. In de lijst krijgt u alle gebruikers te zien die door uzelf werden aangemaakt, maar ook alle gebruikers die nog niet aan een toegangsgroep gekoppeld werden. Het is dus heel goed mogelijk dat u gebruikers te zien krijgt die niet tot uw scho(o)l(en) behoren! In de kolom 'Status' ziet u of een gebruiker actief (groen vinkje), niet-actief (rood kruis) of tijdelijk uitgeschakeld (klok) is. De gebruikers kunnen alfabetisch gesorteerd worden door op de kolom 'Gebruikersnaam' te klikken. Om een gebruiker te zoeken klikt u bovenaan de lijst op "Zoek gebruiker(s)". U komt in onderstaand scherm terecht: Tik een gedeelte van gebruikersnaam of alias in en klik op het vergrootglas. U krijgt dan enkel de gebruikers te zien die aan de zoekterm voldoen. Voor iedere gebruiker moet u volgende zaken ingeven in de fiche: Aanmeldingsnaam: in de vorm van een adres;

3 Alias: meestal in de vorm van voornaam en naam; kan ook meer algemeen zijn (bvb. beheerder, directie,...); Persoon: dit veld moet ingevuld worden bij gebruikers die met leerlingenbegeleiding werken. Klikt u op deze knop, dan krijgt u een lijst van alle mogelijke personen. Komt een bepaald personeelslid niet voor in deze lijst, dan werd deze ofwel nog niet als personeelslid (via applicatie ipersoneel) of als contactpersoon (via applicatie ibasis/ileerlingen, menu Extra ) toegevoegd, ofwel is hij/zij reeds gekoppeld aan een andere gebruikersaccount. LET OP: als er geen persoon aan een gebruikersaccount gekoppeld werd, zal u die gebruiker niet terugvinden bij het instellen van de rechten onder menu Leerlingenbegeleiding (zie verder). Status: standaard staat dit op Actief (gebruiker kan aanmelden). Indien iemand (tijdelijk) de school verlaat kan dit op Niet-actief gezet worden (gebruiker kan niet aanmelden). Wanneer een gebruiker x aantal maal geprobeerd heeft aan te melden met een foutief wachtwoord, dan wordt de account tijdelijk uitgeschakeld (zie ook Beheren van... Instellingen ). In dat geval moet die persoon u contacteren om zijn/haar account terug te activeren. Contact. Tel.nr.: het telefoonnummer waarop de gebruiker gecontacteerd kan worden. Aanmelding van... tot...: indien iemand slechts gedurende een bepaalde periode van de dag toegang mag hebben tot het programma vult u hier begin- en eindtijdstip in. Indien u niets invult heeft de gebruiker 24u/24u toegang. Sessieverloop: hier kunt u aanduiden na hoeveel tijd een sessie verloopt (als er binnen die tijdspanne geen activiteit is geweest zal de gebruiker opnieuw moeten inloggen als hij na verloop van tijd opnieuw wil verder werken). Standaard staat dit op 20 minuten. Wanneer u een nieuwe gebruiker toevoegt, wordt standaard aangevinkt dat hij/zij het wachtwoord moet wijzigen bij de eerstvolgende aanmelding. Superuser Begeleiding: indien aangevinkt kan de gebruiker alle begeleidingsteksten waar hij rechten op heeft wijzigen, ook al heeft hij/zij die niet zelf aangemaakt en is bij het begeleidingstype waaraan dat item gekoppeld is het veld Iedereen wijzigen niet aangevinkt. Enkel GON-leerlingen: indien aangevinkt kan de gebruiker enkel de GON-leerlingen raadplegen. Onderaan krijgt u een overzicht van alle programma s met daarbij de corresponderende programmaen toegangsgroep waar de gebruiker aan toegekend werd (zie verder). Bij het opslaan van de gegevens van een nieuwe gebruiker krijgt u nog volgend scherm: Hier vult u een voorlopig wachtwoord in. Dit is minstens 6 karakters lang en bevat steeds 2 cijfers. Zoals hierboven reeds gezegd zal de gebruiker bij de eerste aanmelding zelf het wachtwoord moeten wijzigen. Ook daarna kan hij/zij het wachtwoord nog aanpassen in de applicatie zelf (onder menu Extra ).

4 2 Toegangsgroep Een toegangsgroep regelt de rechten van een groep gebruikers op de verschillende scholen en vestigingen. Het komt er op aan uw toegangsgroepen zo te definiëren dat iedere gebruiker toegang krijgt tot de scho(o)l(en) waar hij/zij werkzaam is. Is een gebruiker bvb. actief in 2 scholen, dan moet u een toegangsgroep creëren met lees- en/of schrijfrechten op deze 2 scholen. Merk op dat toegangsgroepen schooljaargebonden zijn (cf. tabblad Rechten )! Indien uw school met meerdere applicaties werkt, moet u eerst de applicatie selecteren waarop u rechten wil instellen: 2.1 Algemeen Naam groep: kies een duidelijke naam die de lading zo goed mogelijk dekt! Opmerkingen: hier kunt u de toegangsgroep nader omschrijven. Beheerd door: hier ziet u de naam van de beheerder (uw eigen naam dus). Dit veld is voor Informat bedoeld. Actief: standaard is dit veld aangevinkt wanneer u een toegangsgroep toevoegt. In de lijst met toegangsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een groen vinkje in de kolom Status. Hebt u een bepaalde toegangsgroep niet langer nodig maar wilt u deze toch niet verwijderen, dan kunt u dit veld afvinken. In de lijst met toegangsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een rood kruis in de kolom Status.

5 2.2 Gebruikers Hier worden de gebruikers aan een toegangsgroep gekoppeld. In de linkerkolom krijgt u de gebruikers te zien die nog niet aan een toegangsgroep gekoppeld zijn. Het is immers zo dat een gebruiker slechts tot één toegangsgroep kan behoren! Zoals reeds gezegd komt het er dus op aan uw toegangsgroepen juist te definiëren. U kunt kiezen om de gebruikers te zien onder hun aanmeldingsnaam ( adres) of hun eigen naam (alias). Om een gebruiker toe te voegen aan een toegangsgroep selecteert u deze met de linkermuistoets en met de bovenste pijl breng je die over naar de rechterkolom. Via de control- of de shiftstoets kunt u meerdere gebruikers in één keer aan een toegangsgroep toevoegen.

6 2.3 Rechten Hier worden alle scholen en vestigingen waar u als beheerder rechten op hebt in tabelvorm weergegeven. Standaard worden aan een nieuwe groep geen rechten toegekend. U hebt de mogelijkheid om volgende rechten toe te kennen Geen toegang: de vestiging van de school is niet zichtbaar voor de gebruikers van de groep. Alleen-lezen: de gegevens van de vestiging van de school zijn enkel raadpleegbaar en kunnen niet gewijzigd worden; afdrukken is wel mogelijk. Schrijven: de gebruikers kunnen gegevens toevoegen/wijzigen in de vestiging van de school. Vergeet niet de wijzigingen te bewaren door op OK te klikken! De rechten worden per schooljaar toegekend. Standaard hebben gebruikers geen rechten op vorige schooljaren. Dit moet dus door u worden ingesteld. Indien een toegangsgroep grotendeels dezelfde rechten heeft als een andere toegangsgroep kunt u de functie Overerven van gebruiken. U selecteert gewoon de toegangsgroep waarvan u wilt overerven en klikt op de bliksemschicht. Daarna wijzigt u de rechten bij die vestigingen die niet identiek zijn met de rechten van de overgeërfde groep.

7 3 Programmagroep Een programmagroep regelt de rechten van een groep gebruikers op de verschillende menukeuzes. Als een bepaalde gebruiker (andere) rechten moet krijgen op een menu-item dan de overige gebruikers, moet er dus een nieuwe programmagroep gecreëerd worden. Indien uw school met meerdere applicaties werkt, moet u eerst de applicatie selecteren waarop u rechten wil instellen: 3.1 Algemeen Naam groep: kies een duidelijke naam die de lading zo goed mogelijk dekt! Opmerkingen: hier kunt u de programmagroep nader omschrijven. Beheerd door: hier ziet u de naam van de beheerder (uw eigen naam dus). Dit veld is voor Informat bedoeld. Actief: standaard is dit veld aangevinkt wanneer u een programmagroep toevoegt. In de lijst met programmagroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een groen vinkje in de kolom Status. Hebt u een bepaalde programmagroep niet langer nodig maar wilt u deze toch niet verwijderen, dan kunt u dit veld afvinken. In de lijst met programmagroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een rood kruis in de kolom Status. Standaardrechten bij nieuw menu-item: hier kunt u definiëren welk recht de gebruikers van deze groep standaard toegekend moeten krijgen wanneer er door Informat een nieuw menuitem toegevoegd wordt aan de applicatie (zodat u hiervoor niet zelf hoeft in te loggen om dit manueel aan te passen). Bij type 1 is het duidelijk wat er moet gekozen worden. Type 2 zet u op Ja voor gebruikers met schrijf- of leesrechten op nieuwe menu-items en op Nee voor gebruikers die geen toegang mogen krijgen op nieuwe menu-items.

8 3.2 Gebruikers Hier worden de gebruikers aan een programmagroep gekoppeld. In de linkerkolom krijgt u de gebruikers te zien die nog niet aan een programmagroep gekoppeld zijn. Het is immers zo dat een gebruiker slechts tot één programmagroep kan behoren! Het komt er dus op aan uw programmagroep juist te definiëren. U kunt kiezen om de gebruikers te zien onder hun aanmeldingsnaam ( adres) of hun eigen naam (alias). Om een gebruiker toe te voegen aan een programmagroep selecteert u deze met de linkermuistoets en met de bovenste pijl breng je die over naar de rechterkolom. Via de control- of de shiftstoets kunt u meerdere gebruikers ineens aan een programmagroep toevoegen.

9 3.3 Rechten Iedere menukeuze van het pakket wordt hier in een boomstructuur getoond. Voor ieder item kunnen de rechten ingesteld worden: Alleen-lezen: het onderdeel van het programma is raadpleegbaar, maar er kan niks gewijzigd worden. Afdrukken is wel mogelijk. Geen toegang: het onderdeel is niet toegankelijk via het programma. Schrijven: de gegevens van dit onderdeel kunnen gewijzigd worden. Vergeet niet de wijzigingen te bewaren door op Opslaan te klikken! Door rechten te geven op Klasbegeleidingsitems toevoegen (Leerlingen Consulteren Extra) zal de gebruiker een begeleidingsitem voor een volledige klas ineens kunnen toevoegen via de leerlingenfiche. Dit kan ook vanuit menu Organisatie Klas - tabblad Begeleiding, maar langs deze menukeuze kan dit item ook losgekoppeld zodat het per leerling individueel gewijzigd kan worden. Indien een programmagroep grotendeels dezelfde rechten heeft als een andere programmagroep kunt u de functie Overerven van gebruiken. U selecteert gewoon de programmagroep waarvan u wilt overerven en klikt op de bliksemschicht. Daarna wijzigt u de menu-items waarbij de rechten niet overeenkomen met die van de overgeërfde groep. Via het printericoontje kunt u een lijst afprinten met de ingestelde rechten van de geselecteerde programmagroep. Uiteindelijk recht van een eindgebruiker Een gebruiker moet altijd in twee groepen zitten: een programmagroep en een toegangsgroep. Het uiteindelijke recht van een gebruiker wordt bepaald door het principe het meest beperkende recht heeft voorrang. Een voorbeeld: een gebruiker die schrijfrechten heeft voor de aanwezigheden (= programmagroep), maar geen rechten op een bepaalde vestiging (= toegangsgroep) zal de aanwezigheden van deze vestiging niet kunnen raadplegen.

10 4 Instellingen Hier geeft u een aantal parameters op die van belang zijn bij het aanmelden door een gebruiker. Het aantal pogingen is het aantal keren dat een gebruiker met een foutieve gebruikersnaam of paswoord mag inloggen alvorens zijn/haar account uitgeschakeld wordt. Bij niet-actief geeft u op hoelang de gebruikersaccount inactief blijft na x aantal keren verkeerd inloggen. De geldigheidstermijn heeft betrekking op het paswoord. Na het verstrijken van deze termijn moet een nieuw paswoord worden gekozen. Zeven dagen vóór het verstrijken wordt de gebruiker hiervan op de hoogte gebracht en krijgt hij/zij de kans om het paswoord te wijzigen. 5 Initialiseren nieuw schooljaar Langs deze menukeuze wordt een nieuw schooljaar aangemaakt en worden een aantal schoolspecifieke gegevens gekopieerd van het huidige naar het nieuwe schooljaar. Doe dit niet te vroeg, maar wacht hier mee tot kort vóór de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar beginnen. Selecteer schooljaar, applicatie en school en klik op het groene vinkje om het nieuwe schooljaar aan te maken.

11 Deel 2: Leerlingenbegeleiding Voor de leerlingenbegeleiding (zowel vanuit afzonderlijke applicatie ibegeleiding als vanuit de leerlingenadministratie, menu Leerlingen Consulteren ) worden de rechten nog eens afzonderlijk bijgehouden. Zie ook Handleiding ibegeleiding. 1 Begeleidingstypes Onder begeleidingstypes verstaan we de categorieën waarin de begeleidingsitems ingedeeld kunnen worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen hoofd- en subbegeleidingstypes. De hoofdtypes worden aangeduid met een rood bolletje en de subtypes met een blauwe pijl. Is een bepaald type niet langer van toepassing, dan vinkt u het veld Actief af. Mag het begeleidingstype op het rapport worden afgedrukt, dan vinkt u dit veld aan. Wanneer het veld Iedereen wijzigen wordt aangevinkt, zal iedere gebruiker met rechten op dit begeleidingstype wijzigingen kunnen aanbrengen aan het oorspronkelijk ingevoerde item (normaliter is dit niet mogelijk, maar kan enkel een reactie ingegeven worden op een item dat door een andere gebruiker is toegevoegd). Dit kan bvb. het geval zijn bij gegevens die in tabelvorm worden ingebracht.

12 2 Gebruikersniveaus Het gebruikersniveau dient om bij het toevoegen van een begeleidingsitem te bepalen welke gebruikers dit item te zien mogen krijgen. Het gebruikersniveau is klasgebonden (cf. klasbegeleidingsgroepen); een bepaalde gebruiker kan voor verschillende klassen dus tot een ander gebruikersniveau behoren (bvb. vakleerkracht in de ene klas en klastitularis in de andere klas). Een gebruikersniveau is school- en schooljaargebonden. Een nieuw gebruikersniveau is standaard enkel voor de geselecteerde school van toepassing. Heeft het toch betrekking op de ganse scholengemeenschap, dan moet het veld Enkel voor de geselecteerde school afgevinkt worden. Dergelijk niveau wordt aangeduid met een *.

13 3 Begeleidingsgroepen Een begeleidingsgroep regelt de rechten van een groep gebruikers op de leerlingendossiers. Indien uw school met meerdere applicaties werkt, moet u eerst de applicatie selecteren waarop u rechten wil instellen: 3.1 Algemeen Naam groep: kies een duidelijke naam die de lading zo goed mogelijk dekt! Opmerkingen: hier kunt u de begeleidingsgroep nader omschrijven. Actief: standaard is dit veld aangevinkt wanneer u een begeleidingsgroep toevoegt. In de lijst met begeleidingsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een groen vinkje in de kolom Status. Hebt u een bepaalde begeleidingsgroep niet langer nodig maar wilt u deze toch niet verwijderen, dan kunt u dit veld afvinken. In de lijst met begeleidingsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een rood kruis in de kolom Status.

14 3.2 Gebruikers Hier worden de gebruikers aan een begeleidingsgroep gekoppeld. In de linkerkolom krijgt u de gebruikers te zien die nog niet aan een begeleidingsgroep gekoppeld zijn. Het is immers zo dat een gebruiker slechts tot één begeleidingsgroep kan behoren! Het komt er dus op aan uw begeleidingsgroep juist te definiëren. Komt een gebruiker niet voor in de lijst, dan is die ofwel reeds gekoppeld aan een andere begeleidingsgroep, ofwel is het veld Persoon niet ingevuld bij deze gebruiker (zie Beheren van Gebruikers ). U kunt kiezen om de gebruikers te zien onder hun aanmeldingsnaam ( adres) of hun eigen naam (alias). Om een gebruiker toe te voegen aan een begeleidingsgroep selecteert u deze met de L-muistoets en met de bovenste pijl breng je die over naar de rechterkolom. Via de control- of de shiftstoets kunt u meerdere gebruikers ineens aan een begeleidingsgroep toevoegen.

15 3.3 Begeleidingsrechten Hier krijgt u de begeleidingstypes in tabelvorm te zien. Indien uw gegevens uit Informat 2.6 geconverteerd werden gaat het om 6 types: CLB overleg, Dynamisch, Familiaal, Medisch, Oudercontact en Psychologisch. Indien uw gegevens niet geconverteerd werden en/of u wenst nog bijkomende types, dan moet u die eerst definiëren (zie hoger). U hebt de mogelijkheid om volgende rechten toe te kennen: Geen toegang: het begeleidingstype is niet zichtbaar voor de gebruikers van de groep. Alleen-lezen: het begeleidingstype is enkel raadpleegbaar en de gegevens ervan kunnen niet gewijzigd worden; afdrukken is wel mogelijk. Schrijven: de gebruikers kunnen gegevens van het begeleidingstype toevoegen/wijzigen. Vergeet niet de wijzigingen te bewaren door op OK te klikken! Indien een begeleidingsgroep grotendeels dezelfde rechten heeft als een andere begeleidingsgroep kunt u de functie Overerven van gebruiken. U selecteert gewoon de begeleidingsgroep waarvan u wilt overerven en klikt op de bliksemschicht. Daarna wijzigt u de rechten bij die begeleidingstypes die niet identiek zijn met de rechten van de overgeërfde groep.

16 4 Klasbegeleidingsgroepen Hier wordt bepaald op welke klas(sen) een gebruiker rechten heeft. Om deze rechten toe te kennen kunt u op drie manieren te werk gaan. 4.1 Toekennen via klas Links selecteert u schooljaar, school en vestiging. U krijgt dan een lijst met klassen. Selecteert u een klas, dan krijgt u rechts een lijst met alle mogelijke gebruikers. Komt een bepaalde gebruiker niet voor, dan is het veld Persoon niet ingevuld bij deze account (zie Beheren van Gebruikers ) en/of werd de account nog niet aan deze school/vestiging gekoppeld via de toegangsgroepen. Per gebruiker kunt u bepalen of hij/zij lees-, schrijf- of geen rechten mag hebben op deze klas en kan het gebruikersniveau aangeduid worden (zie hoger).

17 4.2 Toekennen via gebruiker Links selecteert u schooljaar, school en vestiging. U krijgt dan een lijst met gebruikers. Komt een bepaalde gebruiker niet voor in de lijst, dan is het veld Persoon niet ingevuld bij deze account en/of werd de account nog niet aan deze school/vestiging gekoppeld via de toegangsgroepen. Selecteert u een gebruiker, dan krijgt u rechts een lijst met alle mogelijke klassen. Per klas kunt u bepalen of de gebruiker lees-, schrijf- of geen rechten mag hebben en kan het gebruikersniveau aangeduid worden (zie hoger). Moet de gebruiker dezelfde rechten krijgen op alle klassen, dan stipt u bovenaan aan of hij/zij lees- of schrijfrechten krijgt, selecteert u het gebruikersniveau en klikt u op de bliksemschicht. Deze selectie wordt dan bij alle klassen doorgevoerd. Vergeet niet op Opslaan te klikken! 4.3 Overerven vanuit irapporten Scholen die met irapporten werken kunnen langs deze menukeuze voor gebruikers die als vakleerkracht aan (een) bepaalde klas(sen) gekoppeld zijn automatisch de rechten op deze klas(sen) overnemen. Selecteer school en vestiging. U kunt zelf gebruikersniveau en soort rechten bepalen.

18 Deel 3: Afdrukken 1 Lijst gebruikers Hier kunt u per toegangs- of programmagroep een lijst afdrukken met de gebruikers. Stip aan of u de gebruikers van de toegangs- of programmagroepen wil afprinten. Selecteer één of meerdere applicaties. Bepaal tenslotte de sortering: in volgorde van gebruikersnaam of per toegangsgroep.

19 INHOUDSOPGAVE Deel 1: Beheren van Gebruikers Toegangsgroep Algemeen Gebruikers Rechten Programmagroep Algemeen Gebruikers Rechten Instellingen Schooljaren Initialiseren schooljaar (scholengemeenschap)... Error! Bookmark not defined. 5.2 Initialiseren schooljaar (school)... Error! Bookmark not defined. 5.3 Verwijderen schooljaar... Error! Bookmark not defined. Deel 2: Leerlingenbegeleiding Begeleidingstypes Gebruikersniveaus Begeleidingsgroepen Algemeen Gebruikers Begeleidingsrechten Klasbegeleidingsgroepen Toekennen via klas Toekennen via gebruiker Overerven vanuit irapporten Deel 3: Afdrukken Lijst gebruikers... 18

INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen

INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen INFORMAT WEBAPPLICATIE igebruikersbeheer Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen Deel 1: Beheren van... 1 Gebruikers Hier worden alle gebruikers die met het programma zullen werken

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ischoolcommunicatie Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Algemene voorbereiding in ibasis/ileerlingen 3 1.1. Aanduiden

Nadere informatie

Opzetten van het leerlingvolgsysteem

Opzetten van het leerlingvolgsysteem Opzetten van het leerlingvolgsysteem 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Leerlingvolgsysteem 2 1.1 Van start gaan.................................. 4 1.1.1 Definiëren van de rollen.........................

Nadere informatie

Configuratie van de Website

Configuratie van de Website Configuratie van de Website 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Configuratie website 2 1.1 Instellingen in Wisa............................... 2 1.1.1 Profielen aanmaken...........................

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Begin schooljaar basisonderwijs

Begin schooljaar basisonderwijs Begin schooljaar basisonderwijs 2 juli 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Begin schooljaar basisonderwijs 2 1.1 Voorbereiden schoolstructuur.......................... 2 1.1.1 Klassen overdragen............................

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat)

Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat) Edisonzendingen vanuit Informat (Integratie WebEdison in Informat) Versie 1 - Augustus 2018 Inhoud Vooraf... 2 1. Berichten aanmaken... 2 2. Zending aanmaken... 2 3. Zendingen versturen/ontvangen... 5

Nadere informatie

Handleiding. Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat) Gebruikers dec

Handleiding. Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat) Gebruikers dec Handleiding Edisonzendingen vanuit Informat (Integratie WebEdison in Informat) Gebruikers dec. 2018 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding schoolware ouders

Handleiding schoolware ouders Vrije Basisschool De Wegwijzer Handleiding schoolware ouders Inloggen Ga naar de website van de school en klik bovenaan in het menu op Schoolware. Er zal een nieuw venster openen. Uw gebruikersnaam is

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.0 Datum : 14 april Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.0 Datum : 14 april Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 2.0 Datum : 14 april 2018 Portero Beheerdershandleiding v 2.0 14-04-2018 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg

Nadere informatie

Handleiding. ileerlingenvervoer. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ileerlingenvervoer. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ileerlingenvervoer Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Voorbereidend werk 3 1.1. Traject aanmaken 3 1.2. Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

Handleiding

Handleiding Handleiding www.zorgneticuro.be 1. Aanmelden Surf naar www.zorgneticuro.be Klik in de bovenste menubalk, rechts op aanmelden Vul uw accountgegevens in (Gebruikersnaam en Wachtwoord) Klik op Aanmelden Bij

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.1 Datum : 9 juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 13

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.1 Datum : 9 juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 13 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 2.1 Datum : 9 juni 2018 Portero Beheerdershandleiding v 2.1 09-06-2018 Pagina 1 van 13 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg

Nadere informatie

HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0

HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0 HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0 1 Inhoud 2 De Webapplicatie... 2 3 Inloggen... 2 3.1 Inloggen als beheerder... 2 3.2 Inloggen als medewerker... 2 4 Medewerkers mandateren... 3 4.1

Nadere informatie

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken Hoofdstuk 6: Rechten beheren gebruikers toevoegen 6.1. Inleiding Om te kunnen testen of een reactie kan gegeven worden op een artikel, moeten we een extra gebruiker toevoegen. Een gebruiker kan zelf het

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 06) Inhoudstafel 1. Toegang tot de webapplicatie... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 3 3. Wijziging labogegevens... 6 4. Inschrijven voor een ringtest / technische

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR

Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR Hoe u leeggoedbons aanmaakt en correctieberichten verwerkt. 1 Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 Inleiding... 3 I. Inloggen... 4 A. Het Loginscherm... 4 II. Na het

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize Onze Leerkrachten Onze Leerkrachten Geen Informat of iomniwize Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerkrachten zien. De lijst toont volgende informatie: De naam van de leerkracht Het e-mail

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan

Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan Versie 1: maart 2018 pagina 1 van 14 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Applicaties die vanaf 1 januari 2017 komen te vervallen...

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be

Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be Inhoud Inloggen als vzw... 1 OPTIE 1. U bent nog niet geregistreerd.... 3 OPTIE 2. U bent al geregistreerd... 6 Gebruik van de website... 6 UW GEGEVENS

Nadere informatie

Handleiding. BOA Server applicaties. Controleur

Handleiding. BOA Server applicaties. Controleur Handleiding BOA Server applicaties Controleur Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 26-07-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inloggen 3 Menu Controleur 3 Bonnen controleren 4 Bonnen

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

ivoorinschrijvingen Voor dagscholen, CVO s en DKO s

ivoorinschrijvingen Voor dagscholen, CVO s en DKO s ivoorinschrijvingen Voor dagscholen, CVO s en DKO s Versie 2 maart 2015 Principe ivoorinschrijvingen is een webapplicatie die het mogelijk maakt dat gebruikers zich online inschrijven voor studierichtingen.

Nadere informatie

AANMAKEN en BEHEREN van LARS-GEBRUIKERS

AANMAKEN en BEHEREN van LARS-GEBRUIKERS Leerlingenbegeleiding Activiteiten Registratie Systeem Soort document Fiche Gebruikt voor ondersteuning LARScoaches Laatst aangepast november 2012 Vervaldag nvt. Verantwoordelijke LARS-projectteam AANMAKEN

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

voor de clubs

voor de clubs www.vyflink.be voor de clubs Jo Vandendriessche www.jvd-solutions.be 02-01-2008 V2 (wijzigingen ten op zichtte van V1 zijn aangebracht in het rood) Inhoud: 1. De inlog pagina...2 2. De ledenlijst...3 2.1.

Nadere informatie

Scenario 1: Een nieuwe leerkracht start met werken in een bepaalde school.

Scenario 1: Een nieuwe leerkracht start met werken in een bepaalde school. Gebruikers toevoegen en verwijderen in iomniwize Deze handleiding is bedoeld voor scholen die enkel iomniwize gebruiken en niet Informat. Het aanmaken van een gebruiker verloopt altijd in twee stappen:

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0 Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU Versie 4.0 INHOUD INLEIDING... 3 1. AANMELDEN... 3 2. EEN CONTACTPERSOON TOEVOEGEN... 4 3. WIJZIGEN VAN

Nadere informatie

NASCHOLINGSTOEPASSING

NASCHOLINGSTOEPASSING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel NASCHOLINGSTOEPASSING VVKSO 1 Publieke website http://www.nascholing.be vrije consultatie van het aanbod zoeken doorheen

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 1.1 Registratie en inloggen energieprestatiedatabank... 1 1.1.1 Registratie als student type C... 1 1.1.2 Registratie

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEERDER

HANDLEIDING BEHEERDER HANDLEIDING BEHEERDER Versie 0.3 dd. 11/4/2012 Versie 1.0 dd. 2/7/2012 Versie 1.1 dd. 24/8/2012 Versie 2.0 dd. 06/01/2013 Versie 3.0 dd 12/11/2015 Versie 3.1 01/03/2019 1 De opstartprocedure... ERROR!

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

De manier waarop dit moet gebeuren heeft als gevolg dat het volledige scherm van clausuleringen herwerkt moest worden.

De manier waarop dit moet gebeuren heeft als gevolg dat het volledige scherm van clausuleringen herwerkt moest worden. Clausuleringen Inleiding Nieuw bij het versturen van studiebewijzen naar Discimus (in plaats van naar Edison) is dat ook de clausulering(en) mee verstuurd moet(en) worden voor leerlingen met een B-attest.

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad.

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Op het internet zijn heel wat tools te vinden om een computer van op afstand over te nemen, denken we aan LogMeIn, NTR-Connect,. Beperking van deze

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.3 Datum : juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 11

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.3 Datum : juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 11 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.3 Datum : juni 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.3 26-06-2017 Pagina 1 van 11 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker Handleiding Tijdregistratie Server Gebruiker Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Inloggen 3 Menu Tijdregistratie 5 Tijdregistratie 5 Tijdregistratie

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl Handleiding www.vervangerspool.nl 1 Inhoudsopgave: 1. Login... 3 1.1 Wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 3 1.2 Nog geen wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 4 2 Overzicht gebruikers:... 4

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Kluwer Office CRM. Advanced.

Kluwer Office CRM. Advanced. Kluwer Office CRM Advanced www.kluwersoftware.be Kluwer Office Autorisatie & CRM Contents 1 Kluwer Office - Desktop... 3 1.1 Medewerkers beheren... 3 1.1.1 Tabblad Eigenschappen... 3 1.1.2 Tabblad Autorisatiegroepen...

Nadere informatie

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank Handleiding applicatiebeheer BNG Bank www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Contactgegevens BNG Bank Afdeling Klantenservice

Nadere informatie

Handleiding webapplicatie cliëntregistratie

Handleiding webapplicatie cliëntregistratie Handleiding webapplicatie cliëntregistratie 1 1 HET INITIALISEREN VAN DE APPLICATIE 3 2 BEHEER 9 2.1 Wijzigen wachtwoord 9 2.2 Aanmaken gebruiker 10 2.3 Wijzigen gebruiker 14 2.3.1 Toekennen van rollen

Nadere informatie

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stap 1: Surf naar: http://81.82.226.240:800 of http://afwezigheden.sgrkempen.be Stap 2: Geef de gebruikersnaam en wachtwoord in en druk op de enter-toets om in te

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.1 Datum : mei 2015 Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 3 2.1 Gebruikersnaam en wachtwoord inbrengen... 3 2.2 Wachtwoord wijzigen... 3 3 Van start gaan enkele algemene principes... 4 4 Ingave van verbruik door leerlingen... 5

Nadere informatie

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad.

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie parameters De module vakbondspremie

Nadere informatie

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Inhoud UNIFACT2e... 1 Inleiding... 1 Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (UniFact2)... 1 0.1. Inleiding... 1 0.2. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Handleiding Project OCMW Beerse.

Handleiding Project OCMW Beerse. Handleiding Project OCMW Beerse. Wim De Proost Jan Jochems Lorenz Lenaerts Departement Handelswetenschappen 1en Bedrijfskunde Bachelor Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Inleiding De toepassing

Nadere informatie

Handleiding Manager-Software Versie 1.1

Handleiding Manager-Software Versie 1.1 Handleiding Manager-Software Versie 1.1 Inleiding De Manager-Software is het onderdeel van het Clear2Pass-systeem dat instaat voor het beheer en het opvolgen de toegangscontrole. Ook het toevoegen van

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Welkom bij MijnKPN Grootzakelijk Introductie In dit document leggen we uit hoe u medewerkers kunt autoriseren voor MijnKPN Grootzakelijk MijnKPN Grootzakelijk

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij

Nadere informatie

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Opdrachten vanuit Excel v2.1 Created on 1/21/2009 3:55:00 PM 1 1. Introductie Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor het gebruik van de toepassing Domiciliëringen

Nadere informatie

Simply Free handleiding

Simply Free handleiding Simply Free handleiding Versie 20-12-2017 1 Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, is het belangrijk om bij het eerste gebruik het hoofdstuk Eerste gebruik door te nemen en uit te voeren! Onderwerp

Nadere informatie

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het belgisch staatsblad van 20.12.2007 pag 63112 en volgende. Vakbondspremie

Nadere informatie

Inschrijven voor een nascholing van DPB Antwerpen

Inschrijven voor een nascholing van DPB Antwerpen Inschrijven voor een nascholing van DPB Antwerpen Bart Debbaut Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst Noorderlaan 108, 2030 Antwerpen Tel.: 035439705 www.dsko.be Fax: 035449850 dpb.antwerpen@vsko.be

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie

Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie 8 april 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Gebruikersadministratie... 2 1.2 Vragen... 2 2 Inloggen en navigeren... 3 2.1 Inloggen op Suwinet-Inkijk...

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

1. Eerste keer aanmelden bij Pardon Salaris...1.. 1.1. Wat ontvangt u van Pardon Consult?...1.. 1.2. Naar de website gaan...1

1. Eerste keer aanmelden bij Pardon Salaris...1.. 1.1. Wat ontvangt u van Pardon Consult?...1.. 1.2. Naar de website gaan...1 Handleiding accountbeheer beheerders en gebruikers Inhoud 1. Eerste keer aanmelden bij Pardon Salaris...1. 1.1. Wat ontvangt u van Pardon Consult?...1. 1.2. Naar de website gaan...1. 1.3. Voorwaarden gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie