Verslag raadsledenbijeenkomst 22 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag raadsledenbijeenkomst 22 april 2015"

Transcriptie

1 Verslag raadsledenbijeenkomst 22 april 2015 Deelsessie Mobiliteit en Innovatie Inleiding Jos van Bree Voorstellen Jos van Bree, wethouder in Heeze-Leende, is bestuurlijk voorzitter van de werkplaats mobiliteit en innovatie van de MetropoolregioEindhoven. Overige leden van de werkplaats zijn de wethouders Peet van der Loo (Best), Wim van der Linden (gemeente Bladel), Roël Hoppezak (gemeente Gemert-Bakel), Jannie Visscher (gemeente Eindhoven) en Eric de Vries (wethouder gemeente Helmond). De werkplaats wordt ondersteund door een team van ambtenaren van enkele gemeenten. Metropoolregio Eindhoven voert het secretariaat in de persoon van Berry de Jong ( , De Metropoolregio is geen adviesbureau of een hogere overheid. De Metropoolregio Eindhoven is een podium voor samenwerking. De bijeenkomst van vandaag is in dat licht te bezien: samen aan de slag om ons op de toekomst voor te bereiden. De werkplaats levert 3 producten af: 1) Lange termijn visie Mobiliteit 2040 (1 x per 4 jaar); 2) Strategische uitvoeringsagenda (Jaarlijks); 3) Businesscase Slimme en Duurzame Mobiliteit De producten die we afleveren maken we: Om onze gemeenten houvast te bieden voor het eigen beleid en de uitvoering daarvan; Om de samenwerking tussen gemeenten een inhoudelijke basis te bieden Om in gesprek te gaan met provincie, Rijk en EU en met marktpartijen Om middelen te verbonden te krijgen aan de acties die nodig zijn voor het realiseren van onze ambities Voor overleg met andere regio s, want de kracht van de regio zit m ook in de positie binnen netwerken Het opstellen van de producten is geen interne aangelegenheid van de werktafel. Wij vragen uw medewerking om het ons, en dat is dus ook uw, verhaal te maken.

2 Opgave De opgave en insteek van de werkplaats is in het kort: Zorgen dat de basic bereikbaarheid op orde is; We willen een excellente bereikbaarheid, maar ook een excellent leef- en verblijfsklimaat; Bijdragen aan de ambitie van Zuidoost-Brabant, Metropoolregio Eindhoven, om in de nabij toekomst de best presterende economie van Nederland te zijn; Zonder een goede bereikbaarheid gaat dat niet lukken. Mensen moeten zich in naar, van, maar vooral ook binnen onze regio kunnen verplaatsen, goederen moeten verplaatst kunnen worden, Bereikbaarheid is een essentiële randvoorwaarde, een basic ; Anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Wat hebben we nodig voor een goede bereikbaarheid: meer of andere infrastructuur of vooral ander gedrag? Met wat voor technologische ontwikkelingen moeten we rekening houden? Met wat voor maatschappelijke ontwikkelingen moeten we rekening houden? Enkele voorziene ontwikkelingen: Een veranderende acceptatie van de negatieve gevolgen van mobiliteit (denk aan: veiligheid, geluid, luchtkwaliteit, ruimtebeslag); De bevolking stabiliseert in omvang en vergrijst; Ouderen worden ouder, maar zijn wat mobiliteit betreft ook minder snel oud, ze blijven langer mobiel (en de techniek helpt daarbij een handje); In sommige gebieden krimp, in andere gebieden groei; De burger wordt niet alleen mondiger, maar kan ook steeds meer zelf regelen; De overheid wordt steeds meer een partner in initiatieven van burgers en bedrijven. Realiseren van doelen met een brede inzet van middelen is nodig, met afstemming: Tussen ruimtelijke ontwikkeling, economie en mobiliteit Tussen deze en leefbaarheid en duurzaamheid Tussen gemeentes onderling en met andere partijen We ontwikkelen we een regionaal gedragen lange termijn visie op mobiliteit en innovatie. We houden terdege rekening en borduren voort op visies die er al liggen, zoals de visie op de ontwikkeling van de Brainportregio, het Bereikbaarheidsakkoord uit 2007, het beleid van de gemeenten, provinciaal beleid.

3 Contouren visie We hebben verschillende sessies gehad en daar komen de contouren naar voren voor de Lange Termijn Visie. 1) Regio als netwerkstad De verscheidenheid van de regio draagt bij aan de kracht van de regio. We hebben samen veel te bieden aan onze inwoners en aan de bedrijven en instellingen die hier gevestigd zijn. Die verscheidenheid, die eigen identiteit moet blijven bestaan. Maar wel met een oog voor het grotere geheel, de puzzel moet passen. Dat passend maken gaat niet vanzelf, daaraan moeten de gemeenten en andere partners in de regio actief hun bijdrage leveren. 2) Regio als onderdeel groter geheel megaregio s Als regio zijn wij onderdeel van een groter geheel, van een megaregio met andere Europese stedelijke regio s. Om dat duidelijk te maken noemde Plasterk gisteren Amsterdam nog Eindhovennoord. We moeten op een goede manier ook met mobiliteit aangehaakt zijn op die megaregio. 3) Mainports buiten de regio goed bereikbaar Om op internationale schaal een rol te kunnen spelen is het aanhaken op internationale mobiliteitsnetwerken van belang. Eindhoven Airport is niet de enige toegangspoort, ook bijvoorbeeld de havens van Rotterdam en Antwerpen, de vliegvelden van Amsterdam, Düsseldorf en Brussel en de HSL stations moeten voor de regio goed bereikbaar zijn. 4) In mobiliteit volop ruimte voor innovatie Het is evident dat wij een hoog technologische en innovatieve regio zijn, met een internationale oriëntatie. Ook met onze mobiliteit willen we dat tonen. Met de partijen van de triple helix én de inwoners/ verblijvers van onze regio willen we een vooraanstaande regio zijn als het gaat om de ontwikkeling van mobiliteitsconcepten en de invulling daarvan. 5) Onderling bereikbaar door Smart Mobility In de mobiliteitsvraag willen we voorzien met gebruikmaking van techniek en innovatie. Het gaat daarbij om het slim bekijken of we de vraag kunnen aanpassen, als slim kijken hoe aan de vraag het beste kan worden voldaan. 6) Kernwaarden duurzaam, leefbaar en zorgzaam Kernwaarden van de regio zijn: innovatieve economie, leefbare omgeving, samenbindende zorgzame maatschappij en een intensieve regionale samenwerking. We respecteren de waarden die alle gemeentes meebrengen in de regio. Het belang van duurzaamheid, leefbaarheid en een zorgzame maatschappij.

4 Regionale prioriteiten De aanwezige raadsleden geven met rode en groene stickers aan waaraan meer en minder aandacht gegeven moet worden. De voetganger is niet direct een thema dat aanpak vraagt op regionaal niveau. Er wordt beperkt aandacht gevraagd voor gebieden met een hoge verblijfskwaliteit waarin de auto een bescheiden rol speelt (campussen, centra). De aanwezige raadsleden vragen vooral meer aandacht voor de fiets. Snelfietsroutes tussen de kernen (7 groen) en hoogwaardige fietsroutes (7 groen) tussen de economische toplocaties worden als meest belangrijk gezien, mede door de verwachting dat de elektrische fiets het fietsgebruik fors doet toenemen. Een actieve stimulering van fietsgebruik is nodig om de potentie volledig te benutten (6 groen). In mindere mate zien de raadsleden iets in het combineren een systeem dat bij de bestemmingslocatie het parkeren combineert met de beschikbaarheid van een fiets (5 groen, 1 rood). Een rol bij het stimuleren van innovaties van de fiets wordt ontraden (2 groen, 3 rood). Het openbaar vervoer roept gemengde gevoelens op: Uitbreiding van het HOV-netwerk scoort overwegend negatief (6 rood, 2 groen); Over het OV op lijnen die moeilijk te exploiteren zijn (dunne lijnen, relatief weinig reizigers) zijn de meningen verdeeld. Moet het OV daar nu blijven rijden (8 groen) of juist niet (5 rood)? In ieder geval is er groot draagvlak om te zoeken naar een alternatief om hier bereikbaarheid te blijven bieden (7 groen). Een soort taxisysteem voor en door inwoners (Über-achtig) in plaats van Taxbus zien de aanwezige raadsleden echter niet zitten (4 rood, 2 groen); De overstap van auto op OV wordt gezien als een realistisch alternatief voor het parkeren in de centra (6 groen, 1 rood) en voor het bereiken van bestemmingen buiten de regio (1 groen) en internationaal (4 groen). De auto lijkt zijn voorkeurspositie kwijt te raken: Er hoeven geen nieuwe regionale verbindingen te komen (19 rood, 6 groen); De uitbreiding van parkeermogelijkheden bij toplocaties en centra is niet gewenst (12 rood, 1 groen) Er is geen groot geloof in de mogelijkheden van het efficiënter inzetten van de auto (autodelen, carpool, e.d.) (2 rood, 1 groen); Het autogebruik mag best ontmoedigd worden ((4 groen, 1 rood). Er is geen weerstand tegen het inzetten van innovaties om het autogebruik effectiever te maken met verkeersmanagement (3 groen) en de inzet van nieuwe technieken daarbij (2 groen), maar het geloof hierin lijkt beperkt. Vreemd dat de inzet van de regio als proeftuin en moestuin voor nieuwe mobiliteitsconcepten wel op breed draagvlak mag rekenen (10 groen). Mogelijk is dit een signaal dat we hierbij echt verder moeten kijken dan de auto. De aanwezige raadsleden vinden dat er best wat minder mag worden gevlogen, maar de meningen zijn verdeeld (8 rood, 5 groen). Als er dan toch wordt gevlogen, moet het vliegveld wel goed bereikbaar zijn (4 groen).

5 Verkeersveiligheid is een groot aandachtspunt (8 groen, 1 rood). Wat betreft het vrachtvervoer zien de aanwezige raadsleden wel iets in het beter organiseren van de pakketdiensten (6 groen). Vervoer over water is maar zeer beperkt een oplossing (2 groen, 2 rood). Lagerhuisdiscussie Aan hand van enkele stellingen discussiëren de raadsleden over de mobiliteit van de toekomst. Het is een geanimeerde discussie met actieve deelnemers die zich goed in hun rol inleven. De voor- en tegens van de keuzes die we in de regio maken komen goed voor het voetlicht. De eerste stelling We moeten de techniek vooral gebruiken om kwaliteit ( snelheid) toe te voegen aan ons verkeers- en vervoersysteem gaat over waar wij prioriteit aan geven. De ambitie is het optimaliseren van de bereikbaarheid van alle toplocaties, binnen de randvoorwaarden van leefbaarheid, veiligheid en maatschappelijke toegankelijkheid. Maar als we tevreden zijn over de reistijd, als we van alle woonlocaties alle economische toplocaties kunnen bereiken binnen een tijd die we daarvoor redelijk achten (ca. 45 minuten), moeten we dan focussen op vermindering van die reistijd (voorstanders van de stelling) of op andere zaken (tegenstanders van de stelling). De voorstanders van de stelling (meer snelheid) beargumenteren dat de bereikbaarheid nog niet goed genoeg is, zeker als je geen auto ter beschikking hebt. De afhankelijkheid van de auto is nog groot. De tegenstanders van de stelling beargumenteren dat de kwaliteit van de regio steeds meer wordt afgemeten aan andere factoren, zoals de verblijfskwaliteit. Leefbaarheid en verkeersveiligheid zijn het doel, reistijd is een randvoorwaarde en niet andersom (zoals in het huidige beleid). De tweede stelling We moeten meer inzetten op fiets en de slimme auto en minder op openbaar vervoer levert een discussie op waarin sociale bereikbaarheid worden geplaatst tegenover lege bussen en innovatie breder wordt getrokken (slimme organisatie van mobiliteit) dan slimme auto s. Overige aandachtspunten (flap)_ Schone auto s; Verbeteren luchtkwaliteit; Verder doorvoeren van systeem Duurzaam Veilig (autoluwe verblijfsgebieden en verkeer concentreren op verkeersaders; MBO-leerlingen ook OV-kaart (ook voor trein); Aansluiting bus op trein; Slowlane concept uitbreiden Ruit om Eindhoven voltooien, structuur compleet maken; Uitbreiding dienstregeling NS; Verbreding A2 Weert Eindhoven..

6 Samenvatting Extern adviseur Jelle Rijpma vat de resultaten van de bijeenkomst kort samen. Hij constateert dat de meningen niet veel verschillen en dat deze in lijn zijn met de opbrengst van de eerdere sessies: affiniteit met de verbetering van het openbaar vervoer en het langzaam verkeer; aandacht voor een betere doorstroming, innovatie en veiligheid: Minder investeren in voorzieningen voor de auto zoals parkeervoorzieningen en nieuwe wegen. De meningen verschillen sterk als het gaat over de aanleg van de Ruit en het faciliteren van de groei van de luchtvaart en het vrachtverkeer. Een dilemma is het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in de regio is beperkt en staat onder druk omdat er geen exploitabele bundeling van stromen reizigers te maken, er zijn veel dunne lijnen. De afhankelijkheid van de auto blijft daardoor groot, terwijl een vermindering van het autogebruik positief is voor de woon- en verblijfskwaliteit. De opgave is, een rode draad voor de visie, om het sterke openbaarvervoer deel verder te versterken en uit te breiden en tegelijkertijd mede met behulp van nieuwe technologie, de (slimme) auto en het (slimme) langzaam verkeer een duurzaam aandeel te laten krijgen. Begin daarbij wat er al is en in de plannen zit en maak iedere periode een nieuwe verbeterde stap. De veranderende rol van de overheid (faciliterend, voorwaarden scheppend) en specifiek ook de rol van de Metropoolregio Eindhoven moet een plek krijgen in de visie. Vervolg Graag snel antwoord op de volgende vragen: Hoe komen we tot een gedragen lange termijnvisie? Hoe komen we in de actiestand? Wat gaan we doen?

Plan van Aanpak Stuurgroep Mobiliteit en Innovatie

Plan van Aanpak Stuurgroep Mobiliteit en Innovatie 1 Plan van Aanpak Stuurgroep Mobiliteit en Innovatie Context Aanleiding De ambitie om de best presterende economie van Nederland te zijn stelt, behalve eisen aan de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving,

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Programma interactieve informatieavond Agenda Fiets

Programma interactieve informatieavond Agenda Fiets Programma interactieve informatieavond Agenda Fiets Presentaties Opening (5 min) Wethouder Jannie Visscher Welkom en doel van de bijeenkomst: Naar een Agenda Fiets! met ambitie Context en achtergrond (10

Nadere informatie

Werkplaats Mobiliteit en Innovatie

Werkplaats Mobiliteit en Innovatie Werkplaats Mobiliteit en Innovatie Bereikbaarheidsagenda Raadsledenbijeenkomst 6 april 2016 Roël Hoppezak Job van den Berg Bereikbaarheid Zuid-Nederland Bidbook Bereikbaarheid Zuid-Nederland: Samen, slim,

Nadere informatie

Programma Regionaal Platform 20 april 2016 Locatie: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322 te Eindhoven

Programma Regionaal Platform 20 april 2016 Locatie: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322 te Eindhoven Programma Regionaal Platform 20 april 2016 Locatie: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322 te Eindhoven Tijd Vanaf 12.00 uur Activiteit Inloop met broodjeslunch 13.00 uur Opening en welkom, mededelingen 13.15

Nadere informatie

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen De maatschappij van morgen is fundamenteel anders dan die van gisteren. De wereld wordt kleiner door

Nadere informatie

Werkplaats Mobiliteit en Innovatie

Werkplaats Mobiliteit en Innovatie Werkplaats Mobiliteit en Innovatie Stand van zaken Bereikbaarheidsagenda Regionaal Platform 20 april 2016 Roël Hoppezak Job van den Berg Bereikbaarheid Zuid-Nederland Bidbook, november 2015 Bereikbaarheid

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT September 2016 1 Beleidskader openbaar DAV in vogelvlucht Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden / Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (DAV) wordt opnieuw

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Gouda

Mobiliteitsplan Gouda Mobiliteitsplan Gouda 25 november 2015 Bijeenkomst gemeenteraad 1 Agenda 1. Opening 2. Proces en werkwijze 3. Inventarisatie, ambities en opgaven (eerste opzet) 4. Vervolg 2 Proces en werkwijze Projectfases

Nadere informatie

Bereikbaarheidsagenda Zuid-Oost Brabant:

Bereikbaarheidsagenda Zuid-Oost Brabant: BEREIKBAARHEIDSAGENDA ZUID OOST BRABANT BEREIKBAARHEIDSAKKOORD ZUID OOST BRABANT Bereikbaarheidsagenda Zuid-Oost Brabant: Bereikbaarheidsagenda als basis voor een bereikbaarheidsakkoord De directe aanleiding

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen

Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen 31 mei 2016 Job van den Berg 1 Inhoudsopgave Doel: informeren over lopend proces & eerste reactie ophalen Context: Bidbook & besluit Tweede Kamer Bereikbaarheidsagenda

Nadere informatie

Verkeersvisie Ommen

Verkeersvisie Ommen Verkeersvisie Ommen 2030 2 Agenda 1. Opening en ontvangst 2. Toelichting op de agenda en achtergrond en doel van de bijeenkomst 3. Presentatie over ontwikkelingen 4. In 4 deelgroepen formuleren gemeenschappelijke

Nadere informatie

Nummer Details Actie

Nummer Details Actie Notulen Van: Jelmer Droogsma Datum: 24 juni 2019 Locatie: Stadhuis Culemborg Kopie: Ons kenmerk: BG1274TPMI1907011156 Classificatie: Open Bijlagen: Presentatie Trends en Ontwikkelingen Stellingen HaskoningDHV

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016 Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid A. van der Dussen 14 januari 2016 Inhoud Doelstelling Inventarisatie Beleidslijnen gehele gemeente Doelstelling Opvolger GVVP 2010 Veranderende maatschappelijke

Nadere informatie

Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue)

Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue) Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue) Nota Ruimte budget 75 miljoen euro voor Brainport Eindhoven en 6,8 miljoen voor ontwikkeling A2-zone Planoppervlak 3250 hectare (Brainport Eindhoven) Trekker

Nadere informatie

METROPOOL REGIO EINDHOVEN

METROPOOL REGIO EINDHOVEN Aan de Colleges van Burgemeester en Wethouders van de 21 gemeenten en de gemeente Veghel Wu Ztfìti Ontv.bev. 16ik.01000 Metropoolregio Eindhoven 040 259 45 94 info@mölropoolregioeindhoven www.metropoolregioelndhovan.

Nadere informatie

AGGLOMERATIE. Een analyse van verschillende perspectieven voor de economie van Zuid-Limburg

AGGLOMERATIE. Een analyse van verschillende perspectieven voor de economie van Zuid-Limburg AGGLOMERATIE Een analyse van verschillende perspectieven voor de economie van Zuid-Limburg - Strategische Actieplan Zuid-Limburg - Soete - Grensoverschrijdend Perspectief - Dona / Louter - Panorama Nederland

Nadere informatie

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort 4 4 De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort Bereikbaar en bewegen Voorwoord van H. Brink, Wethouder verkeer gemeente Amersfoort Hoe houden we Amersfoort bereikbaar

Nadere informatie

Stedelijk Verkeersplan Rotterdam Januari 2016

Stedelijk Verkeersplan Rotterdam Januari 2016 Slimme bereikbaarheid voor een sterke economische, gezonde en attractieve stad! Rotterdamse Mobiliteitsagenda IN ROTTERDAM HEB JE DE LUXE OM TE KIEZEN HOE JE REIST. WIL JE OP DE FIETS, GA JE MET DE FIETS.

Nadere informatie

Infrastructuur De Uithof en Rijnsweerd. Hier komt tekst. Raadsinformatieavond. Utrecht.nl

Infrastructuur De Uithof en Rijnsweerd. Hier komt tekst. Raadsinformatieavond. Utrecht.nl Infrastructuur De Uithof en Rijnsweerd Raadsinformatieavond Hier 23 juni komt 2015 ook tekst Hier komt tekst Aanleiding (juli 2014) 1. Planstudie Ring Utrecht Welke mogelijkheden geeft reconstructie knooppunt

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft Minder emissies, betere bereikbaarheid Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft CE Delft Onafhankelijk, not-for-profit consultancy, opgericht in 1978 Ca. 40 medewerkers

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Bezoek Regio Arnhem - Nijmegen. 6 September 2017

Bezoek Regio Arnhem - Nijmegen. 6 September 2017 Bezoek Regio Arnhem - Nijmegen 6 September 2017 Metropoolregio Eindhoven: transitie naar een bestuurlijk netwerk - Nieuwe uitdaging, nieuwe aanpak - SRE te bureaucratisch Samenwerking terug bij de gemeenten:

Nadere informatie

TRENDSPORTAL SLIMME MOBILITEIT VOOR MORGEN. Peter van Wijlick 31 oktober 2017 Gemeente Bergen

TRENDSPORTAL SLIMME MOBILITEIT VOOR MORGEN. Peter van Wijlick 31 oktober 2017 Gemeente Bergen TRENDSPORTAL SLIMME MOBILITEIT VOOR MORGEN Peter van Wijlick 31 oktober 2017 Gemeente Bergen INHOUD PRESENTATIE 1.Aanleiding en aanpak 2.De wereld verandert! 3.Opbrengst laatste maanden 4.Wat gaan we u

Nadere informatie

MIRT onderzoek bereikbaarheid metropoolregio Rotterdam Den Haag Metropolitaan Debat. 29 november 2016

MIRT onderzoek bereikbaarheid metropoolregio Rotterdam Den Haag Metropolitaan Debat. 29 november 2016 MIRT onderzoek bereikbaarheid metropoolregio Rotterdam Den Haag Metropolitaan Debat 29 november 2016 Aantrekkelijk groen is van groot belang voor de economie. De fiets is het beste vervoermiddel om in

Nadere informatie

Metropoolregio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 13 juli Agendapunt : : Bestuurlijk overleg met de gedeputeerde

Metropoolregio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 13 juli Agendapunt : : Bestuurlijk overleg met de gedeputeerde Metropoolregio Eindhoven Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 13 juli 2015 Agendapunt : Onderwerp : Bestuurlijk overleg met de gedeputeerde Probleemstelling Voorstel Besluit : : Er is 16 juli a.s. van 14.00

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling Uitgangspunten Verkeersbeleid januari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Toezegging doorkijk en financieel inzicht (H)OV-netwerk BrabantStad 2016-2025 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van De voortgang, de

Nadere informatie

Toekomstradar Assets

Toekomstradar Assets Toekomstradar Assets Een hulpmiddel om slimme keuzes te maken bij het vernieuwen, vervangen en onderhouden van assets MRA programma smart mobility: Smart mobility, business as usual in de MRA 1 Toekomstradar

Nadere informatie

NOVI-perspectiefgebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen

NOVI-perspectiefgebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen NOVI-perspectiefgebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen Het gebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen heeft betrekking op de band in de stad Utrecht vanaf A12-zone, via Merwedekanaal

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

MRA-agenda van de IJmond IJMOND

MRA-agenda van de IJmond IJMOND MRA-agenda van de IJmond IJMOND MRA-agenda van de IJmond IJMOND Inleiding De IJmond is een veelzijdige aantrekkelijke regio met veel potentie. Binnen de Metropoolregio Amsterdam heeft de IJmond een eigen

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Samen werken aan slimme oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen.

Samen werken aan slimme oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Samen werken aan slimme oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Het gaat goed met de economie in Nederland en vooral in de regio Eindhoven. Nergens is de groei zo sterk als in deze

Nadere informatie

1. De missie van Fiets in de Versnelling is Brabanders te verleiden meer gebruik te maken van de fiets

1. De missie van Fiets in de Versnelling is Brabanders te verleiden meer gebruik te maken van de fiets Statenmededeling Onderwerp Stand van zaken Fiets in de Versnelling Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van De stand van zaken van het programma Fiets in de Versnelling. Aanleiding In

Nadere informatie

OV-knooppunt met P+R bij De Punt. Analyse van nut en noodzaak

OV-knooppunt met P+R bij De Punt. Analyse van nut en noodzaak OV-knooppunt met P+R bij De Punt Analyse van nut en noodzaak Inhoud Aanleiding & doel van het onderzoek Probleemanalyse Oplossingsrichtingen Advies Aanleiding & doel van dit onderzoek Omgevingsvisie Drenthe:

Nadere informatie

KRACHTEN BUNDELING SMART MOBILITY O K TO B E R

KRACHTEN BUNDELING SMART MOBILITY O K TO B E R KRACHTEN BUNDELING SMART MOBILITY O K TO B E R 2 0 1 8 Wij Rijk, provincies, G5, metropoolen vervoerregio s kiezen ervoor om onze krachten te bundelen om met Smart Mobility maximale impact te hebben. Om

Nadere informatie

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s MOBILITEITSPLAN RIDDERKERK L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s 20-06- 2 0 1 9 INTROD UC TIE WAAROM NIEUW M OBILITEITSBELEID? VIGEREND BELEID Verkeersplan Ridderkerk Module Openbaar Vervoer

Nadere informatie

Berenschot. De ambities, opgaven en uitdag ngen van de gemeente Bladel Rapport. Philip van Veller Johannes ten Hoor

Berenschot. De ambities, opgaven en uitdag ngen van de gemeente Bladel Rapport. Philip van Veller Johannes ten Hoor De ambities, opgaven en uitdag ngen van de gemeente Bladel Rapport Philip van Veller Johannes ten Hoor Laurens Vellekoop Pepijn van der Beek De ambities, opgaven en uitdagingen van de gemeente Bladel lnhoud

Nadere informatie

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 Aanwezig Externe belanghebbenden Pieter Nuiten, Francien Dechesne Fietsersbond Ab Oosting MRE Marcel Clerx Urban Wheelz Center (fietsbranche) Tineke Posno Gemeente

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00542407 Op voorstel B&W d.d.: 23 juni 2015 Datum vergadering: 8 september 2015 Portefeuillehouder: N.G.J. Lemlijn Rol gemeenteraad: Subregionale

Nadere informatie

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties.

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties. Enquête Bereikbaar Haaglanden Hoe gaan mensen naar het werk? En waarom reizen ze zoals ze reizen? In de regio Haaglanden wordt door overheden en werkgevers samengewerkt om de regio zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

POHO. Mobiliteit DB SRE

POHO. Mobiliteit DB SRE Afstemmingsoverleg mobiliteit Bestuurlijke trekker: Mw. Blanksma-van den Heuvel Stuurgroep: o Mw. Blanksma-Van den Heuvel o Dhr. Van Bree; o Dhr. Helms; o Dhr. Van Hirtum. - Organiseren regionale agenda

Nadere informatie

Ruimte en mobiliteit In wisselwerking Trends en veranderingen Effectief beleid. Heerlen, 23 november 2018 Arie Bleijenberg

Ruimte en mobiliteit In wisselwerking Trends en veranderingen Effectief beleid. Heerlen, 23 november 2018 Arie Bleijenberg Ruimte en mobiliteit In wisselwerking Trends en veranderingen Effectief beleid Heerlen, 23 november 2018 Arie Bleijenberg Nieuwe mobiliteit na het autotijdperk www.ariebleijenberg.nl Infrastructuur Business

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Gemeente Hattem. een participatieve & integrale ambitie

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Gemeente Hattem. een participatieve & integrale ambitie Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Gemeente Hattem een participatieve & integrale ambitie Bijeenkomst raad, 11 september 2017 Raadzaal Hattem 20.00 22.00 uur 1 Agenda Welkom door wethouder Doret Tigchelaar

Nadere informatie

Resultaten enquête onder wethouders grote gemeenten over duurzame mobiliteit

Resultaten enquête onder wethouders grote gemeenten over duurzame mobiliteit Resultaten enquête onder wethouders grote gemeenten over duurzame mobiliteit Juni 2016 Pagina Voorwoord 3 1. Samenvatting 4 2. Aanleiding en opzet enquête 4 3. Resultaten 5 1.1 Rol duurzame mobiliteit

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Een overzicht van de beschikbare kennis Florence Bloemkolk, Henk Taale 21 juni 2018 Stedelijk verkeersmanagement: wat is het? CROW: Verkeersmanagement

Nadere informatie

31 januari 2018 agendapunt 4.4. Aan de bestuurscommissie Vervoersautoriteit,

31 januari 2018 agendapunt 4.4. Aan de bestuurscommissie Vervoersautoriteit, 31 januari 2018 agendapunt 4.4. Onderwerp: 30% CO 2 -reductie door verkeer in de MRDH Portefeuille: Datum: Strategie en beleid 31 januari 2018 Contactpersoon: Maya Weirauch Telefoonnummer: 088 5445 606

Nadere informatie

Uitwerking Strategische Bereikbaarheidsagenda. Adviescommissie Vervoersautoriteit 17 juni 2015 Roel Bouman

Uitwerking Strategische Bereikbaarheidsagenda. Adviescommissie Vervoersautoriteit 17 juni 2015 Roel Bouman Uitwerking Strategische Bereikbaarheidsagenda Adviescommissie Vervoersautoriteit 17 juni 2015 Roel Bouman Inhoud presentatie Strategische Bereikbaarheidsagenda 2013 Onderwerpen uitwerking Agglomeratiekracht

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Agenda 1. Opening en terugkoppeling proces 19:00 19:10 2. Toelichting beleidsgedeelte GVVP 19:10 19:30 3. Stellingen

Nadere informatie

23/11/2016. Knelpuntenanalyse Holland Rijnland. Agenda. 1. Inleiding. Portefeuillehoudersoverleg

23/11/2016. Knelpuntenanalyse Holland Rijnland. Agenda. 1. Inleiding. Portefeuillehoudersoverleg Knelpuntenanalyse Holland Rijnland Portefeuillehoudersoverleg Alex van Gent en Lieke Hüsslage Agenda 1. Inleiding 2. Trends & Ontwikkelingen 3. Regionale mobiliteitsagenda 4. Vervolgproces 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag Bijlage 8 Enquête Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag documenttitel: BIJLAGE 8 ENQUÊTE ANALYSE- EN OPLOSSINGSRICHTINGENFASE MIRT-ONDERZOEK BEREIKBAARHEID

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3

Inhoudsopgave. Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3 Inhoudsopgave Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3 Thema Bereikbaarheid 4 1. Betrouwbare Bereikbaarheid van Toplocaties 4 2. Verkeer Bundelen, Ordenen en Inpassen 6 3. Slimme Mix van Vervoerswijzen

Nadere informatie

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Haags Milieucentrum, 26 februari 2013 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Haags Milieucentrum, 26 februari 2013 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft Minder emissies, betere bereikbaarheid Haags Milieucentrum, 26 februari 2013 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft Overzicht CE Delft Mobiliteit kost ons veel Mogelijkheden CO 2 -reductie transport

Nadere informatie

Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio. Bram Hendrix (SRE) Maarten van Oosterhout (SRE) - Eindhoven, 6 november 2013 -

Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio. Bram Hendrix (SRE) Maarten van Oosterhout (SRE) - Eindhoven, 6 november 2013 - Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio Bram Hendrix (SRE) Maarten van Oosterhout (SRE) - Eindhoven, 6 november 2013 - Slim laden Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio elektrisch

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

Landelijk beleidskader

Landelijk beleidskader Gemeentelijke Visie Mobiliteit Module Beleidskader Met het vaststellen van de Gemeentelijke Visie Mobiliteit 2015-2018 op 24 september 2015 heeft de gemeenteraad ingezet op de landelijke trend naar een

Nadere informatie

Helsinki. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel

Helsinki. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel 69 Stadsperimeter Brussel Helsinki 70 Visitekaart o Bevolking: " Stad: 600.000 inwoners " Hoofdstedelijke regio : 1.050.000 inwoners " Grootstedelijk gebied: 1.350.000 inwoners o Netwerk " Regionale treinen:

Nadere informatie

Instemmen met Regionale visie detailhandel Metropoolregio Eindhoven Datum voorstel: 24 juli 2015 Vergaderdatum: 22 september 2015 Registratienr.

Instemmen met Regionale visie detailhandel Metropoolregio Eindhoven Datum voorstel: 24 juli 2015 Vergaderdatum: 22 september 2015 Registratienr. Raadsvoorstel Agendapunt nr.: Onderwerp: Instemmen met Regionale visie detailhandel Metropoolregio Eindhoven Datum voorstel: 24 juli 2015 Vergaderdatum: 22 september 2015 Registratienr.: Opsteller: Ben

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Mobiliteitsstrategie Nuenen. Werken aan de Bereikbaarheidsagenda Nuenen 31 mei 2016

Mobiliteitsstrategie Nuenen. Werken aan de Bereikbaarheidsagenda Nuenen 31 mei 2016 Mobiliteitsstrategie Nuenen Werken aan de Bereikbaarheidsagenda Nuenen 31 mei 2016 Doel van vanavond Informeren over de bereikbaarheidsagenda en het proces; Samenwerking opstarten met u (gemeentebestuur);

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Zaanstad

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Zaanstad Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Zaanstad Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Zaanstad Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

De fietsfamilie en de familie van fietsers: Fietsvisie2040

De fietsfamilie en de familie van fietsers: Fietsvisie2040 De fietsfamilie en de familie van fietsers: Fietsvisie2040 Saskia Kluit Directeur Fietsersbond Penningmeester Fietsplatform (Eerste Kamer-lid) De wereld verandert Ontstaan van daily urban systems, maar

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Programma Kies voor de toekomst van Brabant

Programma Kies voor de toekomst van Brabant Programma 2019-2023 Kies voor de toekomst van Brabant Beste Brabander! Voor je ligt de samenvatting van het verkiezingsprogramma 2019-2023 van D66 voor de provincie Noord-Brabant. D66 wil in Brabant en

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport. Marktconsultatiedag 29 november

MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport. Marktconsultatiedag 29 november MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport Marktconsultatiedag 29 november RTHA ligt centraal in de regio Mogelijkheid tot opschaling naar andere luchthavens NL en Internationaal HUIDIG VERVOERSAANBOD Trein

Nadere informatie

Duurzame mobiliteit. Integraal werken aan klimaatbeleid, luchtkwaliteit en goed mobiliteitsbeleid WOW-dag Martien Das Rijkswaterstaat WVL

Duurzame mobiliteit. Integraal werken aan klimaatbeleid, luchtkwaliteit en goed mobiliteitsbeleid WOW-dag Martien Das Rijkswaterstaat WVL Duurzame mobiliteit Integraal werken aan klimaatbeleid, luchtkwaliteit en goed mobiliteitsbeleid WOW-dag 2017 Martien Das WVL De uitdaging Mobiliteit zorgt voor gemiddeld ca 20% CO2-emissie, 1/3 van energievraag

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken. Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum

MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken. Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum Inhoud Waar staan we? Uitwerking alternatieven: wegontwerp Uitwerking alternatieven: smart mobility Onderzoek

Nadere informatie

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen 28 hoofdstuk 1 achtergrond Structuurvisie 2020 keuzes samenvatting achtergrond ruimtelijk en sociaal kader inbreng samenleving thematisch van visie naar uitvoering bijlagen zones 1 2 3 4 5 6 7 29 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Samen werken aan lokale bereikbaarheid

Samen werken aan lokale bereikbaarheid Samen werken aan lokale bereikbaarheid Aanbod van de VOC aan gemeenten voor een gezamenlijk geluid in het beleidsveld mobiliteit en infrastructuur. Doet u mee? 1 Wat is de VOC? De Vereniging Openbaar Vervoer

Nadere informatie

Prepared for: Wij werken vandaag met Mentimeter, meld je alvast aan:

Prepared for: Wij werken vandaag met Mentimeter, meld je alvast aan: Wij werken vandaag met Mentimeter, meld je alvast aan: Prepared for: 1. Wifi: Taets Guest (geen wachtwoord nodig) 2. Ga naar https://www.mentimeter.com 3. Log in met de volgende code: a. Sessie van 14.45

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 15R6506 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01352 Dossiernummer 15.41.451 Beslisdatum B&W 6 oktober 2015 Commissie notitie Onderwerp: Brabants Nachtnet. Inleiding Sinds 2008 is het Brabants

Nadere informatie

Beter Benutten in de onderwijssector Deltion College Zwolle Ed Graumans

Beter Benutten in de onderwijssector Deltion College Zwolle Ed Graumans Beter Benutten in de onderwijssector Deltion College Zwolle Ed Graumans R.O.C. met meer dan 13.000- studenten en 1.100 werknemers BOL (> 9.000) bijna dagelijks aanwezig voor het dagprogramma (Boven)regionale

Nadere informatie

Mobiliteit en Innovatie: Bereikbaarheidsagenda. Job van den Berg Berry de Jong Portefeuillehoudersoverleg 1 februari 2016

Mobiliteit en Innovatie: Bereikbaarheidsagenda. Job van den Berg Berry de Jong Portefeuillehoudersoverleg 1 februari 2016 Mobiliteit en Innovatie: Bereikbaarheidsagenda Job van den Berg Berry de Jong Portefeuillehoudersoverleg 1 februari 2016 Bereikbaarheid Zuid-Nederland Bidbook Bereikbaarheid Zuid-Nederland: Samen, slim,

Nadere informatie

IenM begroting 2015: inzetten op betere verbindingen in een schonere leefomgeving

IenM begroting 2015: inzetten op betere verbindingen in een schonere leefomgeving IenM begroting 2015: inzetten op betere verbindingen in een schonere leefomgeving 16 september 2014-15:25 Het ministerie van Infrastructuur en Milieu besteedt in 2015 9,2 miljard euro aan een gezond, duurzaam

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Trends in mobiliteit. Huib van Essen, 23 januari 2018

Trends in mobiliteit. Huib van Essen, 23 januari 2018 Trends in mobiliteit CE Delft - Onafhankelijk onderzoek en advies sinds 1978 - Energie, transport en grondstoffen - Economische, technische en beleidsmatige expertise - 50 medewerkers - Not-for-profit

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Haarlem

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Haarlem Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Haarlem Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Haarlem Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Opdracht Stuurgroep Bereikbaarheidsprofiel en Innovatie

Opdracht Stuurgroep Bereikbaarheidsprofiel en Innovatie Opdracht Stuurgroep Bereikbaarheidsprofiel en Innovatie Doel Een optimale internationale, nationale en regionale bereikbaarheid van de regio. Dé kennis- en innovatieregio waar nieuwe mobiliteitsconcepten

Nadere informatie

799874/ Zienswijze op het ontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie

799874/ Zienswijze op het ontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie V GEMEENTE VALKE SWAARD Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Uw kenmerk Kenmer Onderwerp Be andeld door Bijlage(n) Datum 799874/830360 Zienswijze op het ontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie

Nadere informatie

Benchmark duurzame, actieve en gezonde mobiliteit in 30 gemeenten. Maart 2018

Benchmark duurzame, actieve en gezonde mobiliteit in 30 gemeenten. Maart 2018 Benchmark duurzame, actieve en gezonde mobiliteit in 30 gemeenten Maart 2018 Samenvatting en achtergrond Steden staan voor een grote uitdaging om de leefbaarheid te vergroten en klimaatdoelen te halen.

Nadere informatie

Eindhoven veelzijdige stad

Eindhoven veelzijdige stad duurzaam verbinden van mensen en locaties in Eindhoven veelzijdige stad Stand van Zaken commissie economie en mobiliteit 8 september 2015 Agenda A-avond Eindhoven op Weg (8 september 2015) 1 Aanleiding/doel

Nadere informatie

Mobiliteitsaanpak Tilburg Samen op weg naar 2040 Tilburg slim en duurzaam op weg

Mobiliteitsaanpak Tilburg Samen op weg naar 2040 Tilburg slim en duurzaam op weg Mobiliteitsaanpak Tilburg Samen op weg naar 2040 Tilburg slim en duurzaam op weg Wat ons betreft is mobiliteit meer dan wegen, (bus)stations, fiets- en voetpaden aanleggen. We willen mensen en activiteiten

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Slimmer naar Scheveningen

Slimmer naar Scheveningen Slimmer naar Scheveningen verkeersmanagement als co-productie Arjen Reijneveld Gemeente Den Haag Verkeersnet Jaarcongres 2015; verkeer in de slimme stad Slimmer naar Den Haag verkeersmanagement als co-productie

Nadere informatie

Stand van zaken en doorkijk. Doel en programma

Stand van zaken en doorkijk. Doel en programma Stand van zaken en doorkijk Programma Bereikbaarheid Doel en programma Doel Inhoudelijk meenemen in de laatste stand van zaken op het bereikbaarheid dossier en inhoudelijke discussie over samenhang en

Nadere informatie

Mobiliteitsvisie Barneveld

Mobiliteitsvisie Barneveld Mobiliteitsvisie Barneveld Veilig op weg naar de toekomst CROW Utrecht 16 november 2017 28-11-2017 1 Inhoud presentatie Trends in Mobiliteit Ontwikkelingen Mobiliteitsvisie Lokale MO-behoefte Draagvlak

Nadere informatie

Reconnecting Rotterdam Port Samenvatting

Reconnecting Rotterdam Port Samenvatting Reconnecting Rotterdam Port Samenvatting Aart de Koning, april 2010 De aanleiding: de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam staat onder druk De haven van Rotterdam is altijd sterk verankerd geweest

Nadere informatie

Wat wordt de Randstad er beter van?

Wat wordt de Randstad er beter van? Wat wordt de Randstad er beter van? Afronding DBR Arie Bleijenberg I&M, Den Haag, 3 juni 2015 Verantwoording DBR: 10,6 M, 100 onderzoekers, 14 programma s, 6 jaar Betere Randstad? Gebaseerd op: 9 artikelen

Nadere informatie

Regionaal OV Toekomstbeeld 2040 Noord-Holland en Flevoland

Regionaal OV Toekomstbeeld 2040 Noord-Holland en Flevoland Regionaal OV Toekomstbeeld 2040 Noord-Holland en Flevoland Wat is het regionaal OV Toekomstbeeld? Een gedragen en realistisch beeld op het totale openbaar vervoer in 2040 in de provincies Noord-Holland

Nadere informatie

Helmond, stad van het doen. Programmabegroting gemeente Helmond HELMOND

Helmond, stad van het doen. Programmabegroting gemeente Helmond HELMOND Helmond, stad van het doen Het Helmond dat we voor ogen hebben is aantrekkelijk om te wonen, te leven en te werken. Er is plaats voor iedereen, ook voor hen die minder makkelijk meedoen in een samenleving

Nadere informatie

Slimme Mobiliteit de toekomst begint in het heden. Prof. Henk Meurs Radboud Universiteit

Slimme Mobiliteit de toekomst begint in het heden. Prof. Henk Meurs Radboud Universiteit Slimme Mobiliteit de toekomst begint in het heden Prof. Henk Meurs Radboud Universiteit Doel en opzet Trends in mobiliteit Toekomst is nu al zichtbaar Gevolgen voor opgaven Bijdrage van Slimme Mobiliteit

Nadere informatie

LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement

LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement Stand van zaken Henk Taale 5 juli 2018 Programma Leiden 09.30-10.00 uur: Inloop en koffie 10.00-10.15 uur: Terugblik en stand van zaken 10.15-10.35 uur: Conceptueel

Nadere informatie

Transportinnovaties en ruimte: uitdagingen en dilemma s

Transportinnovaties en ruimte: uitdagingen en dilemma s Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Transportinnovaties en ruimte: uitdagingen en dilemma s George Gelauff Seminar NOVI Opzet Dilemma s in transitie: technologie en gedrag Gemengd verkeer Ontvlechten

Nadere informatie