The Spirit of Lifeplus. 21 mei video Richtlijnen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The Spirit of Lifeplus. 21 mei 2016. video Richtlijnen"

Transcriptie

1 The Spirit of Lifeplus 21 mei 2016 video Richtlijnen

2 Over het project 2016 Stel u zich een voor wat we allemaal zouden kunnen doen! Zegt het maar! Uw energie inspireert ons, onze evenementen en nog heel veel meer, dus we horen graag wat u te zeggen heeft op onze grootste Spirit ooit. Vertel ons wat u inspireert, dan delen wij dat misschien met meer dan mensen! We zouden graag zien dat u en uw teams aan deze campagne deelnemen door een korte video te uploaden waarin u ons vertelt wat u inspireert. Dan kunnen wij kijken of we uw video kunnen implementeren in ons evenement. Eén woord is al genoeg - het gaat om de fun! Dit is uw kans om virtueel het podium te beklimmen, om uw ideeën en ambities te delen over wat de toekomst zou kunnen brengen voor Lifeplus. U bent allemaal geweldig, dus stelt u zich eens voor wat we samen kunnen doen.

3 Uw getuigenis Korete Clip We vragen partners en aandeelhouders om een korte clip op te nemen waarin een paar vragen worden beantwoord en enkele acties worden uitgevoerd. Houd uw antwoorden kort, voor elk antwoord niet meer dan 10 seconden, en doe het opnieuw als u een fout hebt gemaakt. Uw 2 Acties Actie 1 Kijk recht in de camera gedurende 10 seconden en lach Actie 2 zwaai naar de camera gedurende 5 seconden Wat u moetzeggen 1. Zeg Hallo 2. Zeg uw naam en waar u vandaan komt 3. Omschrijf in één woord of in een paar woorden wat u inspireert... Het mag zo klein of groot zijn als u wilt!

4 Instructies voor het maken en uploaden van uw video Door onderstaande link met uw telefoon of computer te volgen, kan uw video direct met behulp van onze website gefilmd worden. Als alternatief kunt u een apart bestand uploaden dat met behulp van een andere methode is gefilmd. Vergeet niet uw gegevens in te vullen - we vragen uw volledige naam en adres. Maak Nu Uw Viedo: Bij gebruik van een webcam 1. Selecteer Opnemen vanaf webcam door op het pictogram van de videocamera te klikken. 2. Klik op Toestaan door de groene pijl te selecteren om de software toegang tot uw camera en telefoon te verlenen. 3. Klik op het tabblad van de microfoon (microfoonpictogram) onderaan, selecteer de microfoon die u wilt gebruiken uit de vervolgkeuzelijst en test de niveaus door hard te praten en naar de gekleurde balk links te kijken. Zorg ervoor dat die niet in het rood terechtkomt, anders is uw geluidsniveau te hard. Pas dit naar behoren aan.

5 4. Klik onderaan op het tabblad van de webcam (camerapictogram) om de camera te selecteren die u wilt gebruiken. 5. Het aftellen duurt 5 seconden. Begin als de camera met de opname begint. 6. Klik op de video zelf om te stoppen met opnemen.

6 Maak Nu Uw Video: Bij gebruik van uw telefoon 1. Als u met uw telefoon filmt, selecteert u Opnemen vanaf apparaat door het witte telefoonpictogram te selecteren. 2. Selecteer een app die video en geluid vastlegt 3. Maak gebruik van de camera aan de voorkant voor de beste kwaliteit - vraag iemand anders om de camera vast te houden en voor u te filmen indien nodig. 4. Druk op stop om uw opname te beëindigen.

7 In het geval u gebruikmaakt van een computer In het geval u gebruikmaakt van een computer, is een vaste internetverbinding beter Als u uw video opneemt op een laptop, krijgt u een betere internetverbinding en daardoor een beter kwaliteit video als u een computer gebruikt die internet via een ethernetkabel heeft (in plaats van een draadloze verbinding). Dit voorkomt dat de verbinding wordt verbroken als gevolg van het wegvallen van het signaal. Software sluit alle overige toepassingen Sluit alle overige softwareprogramma s die worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw computer/laptop sneller wordt U kunt gebtuikmaken vaneen HD-Webcam, dit zieter veel better uit. De webcams die in de meeste computers zijn ingebouwd zijn acceptabel, maar als u toegang hebt tot een HD-webcam, ziet dat er veel beter uit. Als u gebruikmaakt van een externe webcam, moet u ervoor zorgen dat u deze instelt op ooghoogte AFSTAND VAN CA CM OP HOOFDHOOGTE HOOFD EN ROMP ZICHTBAAR Als u ook gebruik kunt maken van een microfoon, klinkt u helderder. De ingebouwde microfoon in uw computer is acceptabel, maar als u toegang hebt tot een microfoon, adviseren wij u die te gebruiken. Voorkom dat de geluidsniveaus te hoog staan ingesteld, anders wordt uw geluid vervormd. De niveaus mogen aan de andere kant ook niet te laag zijn, anders kunnen wij u niet horen! Test de niveaus om er zeker van te zijn dat u zichzelf helder hoort en zorg ervoor dat u niet te dicht bij de microfoon bent.

8 Als u gebruikmaakt van een telefoon Gebruik een webcam of telefoon om uw video op te nemen. Hier zijn een paar tips over hoe we de kwaliteit van uw video kunnen verbeterenmet behulp van uw telefoon Maak uw video met de beste methode die u kunt vinden. HD heeft de voorkeur. Opnamehoek: Neem video s met uw telefoon liggend of staand op Als u gebruikmaakt van een telefoon, moet u uw telefoon liggend (horizontaal) of staand (verticaal) houden. De camera aan de voorkant geeft het beste beeld, dus vraag iemand om de telefoon voor u vast te houden als u hulp nodig heeft. Apps: sluit alle overige open apps Sluit alle overige open apps om uw telefoon sneller te maken. Zoek een rustige plek waar u niet wordt gestoord De kwaliteit van de ingebouwde microfoon in uw telefoon is acceptabel. Zorg ervoor dat u de microfoon niet blokkeert als u uw telefoon vasthoudt en zoek een rustig plekje om te filmen zodat er geen achtergrondgeluiden te horen zijn.

9 Zo haal u het meest uit uw video Belichting is erg belangrijk De beste optie is om een ruimte te zoeken waar zo veel mogelijk natuurlijk licht binnenvalt. Neem plaats met het raam voor of zijdelings van u. Niet achter u. Probeer te voorkomen dat er lampen in de camera schijnen of achter u. Een bureaulamp die achter u naar beneden schijnt is goed, zolang deze maar niet op de camera is gericht. Hier zijn voorbeelden van een slecht belichte, gepositioneerde en bekaderde video, en een goed belichte video. Let op hoeveel verschil dit maakt Slechte Kwaliteit Video Goede Kwaliteit Video Het licht op de achtergrond zorgt ervoor dat de video overbelicht is. Zijn gezicht is onvoldoende belicht, waardoor de kleuren er doffer uitzien. De camera is te hoog gericht, waardoor er teveel lege ruimte boven zijn hoofd zit. Er ligt te veel de nadruk op de rommel op de achtergrond. Minder rommel op de achtergrond betekent meer aandacht voor u. Er bevindt zich een raam aan zijn rechterkant, dat hem en zijn omgeving goed belicht. De goede belichting zorgt ervoor dat de kleuren en schaduwen goed uitkomen. De persoon vult het kader, waardoor de focus op hem blijft gericht. De schappen zien er netjes en bijpassend uit - een goede achtergrond.

10 Instructies voor het maken en uploaden van uw video Uw getuigenis versturen 1. Nu kunt u uw video bekijken. Controleer nogmaals of u het geluid hebt vastgelegd in uw opname. 2. U kunt, indien nodig, de video opnieuw maken. 3. Klik op Accepteren. 4. Verstuur uw getuigenis. Alle video s dienen vóór zondag 13 maar 2016 te worden ingediend. Disclaimer Houd er rekening mee dat alle video s die naar ons worden opgestuurd gebruikt kunnen worden voor de Lifeplus-website en voor andere reclamematerialen. Door uw video s naar Lifeplus te versturen, verklaart u dat u vrijwillig toestemming hebt gegeven voor het gebruik van uw persoonlijke gegevens (met inbegrip van foto s en afbeeldingen) voor bovengenoemde doeleinden. U dient zich er ook van bewust te zijn dat door publicatie van uw afbeeldingen op de website, uw gegevens wereldwijd beschikbaar zijn, ook in landen waar geen regelgeving is met betrekking tot uw privacy. U begrijpt en gaat ermee akkoord dat Lifeplus geen schuld treft aan misbruik van materiaal dat openbaar beschikbaar is en dat Lifeplus het materiaal niet terug kan halen zodra dit is gepubliceerd.

11 Dank Uwel

Cameraopstelling, beeld, licht en geluid (interview)

Cameraopstelling, beeld, licht en geluid (interview) Cameraopstelling en beeld 1. Zet de camera neer Om de video een professionele look te geven adviseer ik je te zorgen dat je video stilstaat. Laat hem niet vasthouden door degene die interviewt, maar zorg

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis 1 Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met u

Nadere informatie

In den beginne. Het iphone-beginscherm

In den beginne. Het iphone-beginscherm In den beginne Met alleen op de rode knop drukken ben je er nog niet. Voor een goede video zul je toch net wat meer moeite moeten doen. In dit hoofdstuk behandelen we een aantal basisingrediënten voor

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis 1 Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met u

Nadere informatie

Videoconsult. Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend

Videoconsult. Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend Patiënteninformatie Videoconsult Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend Steeds meer specialismen in Tergooi gaan met het videoconsult werken. Daardoor kunnen patiënten hun arts bezoeken via een beeldverbinding.

Nadere informatie

Bekijken van beelden via tablet of smartphone (ios)

Bekijken van beelden via tablet of smartphone (ios) Hoogstraatsebaan 51 2390 OOSTMALLE Tel: 03/464 03 37 Fax: 03/297 88 36 Min. B. Z. 20 1496.04 www.jacobsbeveiliging.be Incert B-1646/c Ondnr. BTW BE 0894.815.694 Bekijken van beelden via tablet of smartphone

Nadere informatie

1. Vragen over de camera & hardware

1. Vragen over de camera & hardware 1 VRAGEN OVER DE CAMERA & HARDWARE...3 1.1 Welke WiFi netwerken worden ondersteund door de Cameramanager Cloud Camera?...3 1.2 Welke draadloze (WiFi) encryptie ondersteunt de Cameramanager Cloud Camera?...3

Nadere informatie

Foto & Film bewerking

Foto & Film bewerking Foto & Film bewerking Leren werken met : - - Windows Movie Maker - Youtube Workshop deel 1: De te nemen stappen: - Zorg voor materiaal om te monteren. Individueel een filmpje maken op basis van script

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek?

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek? Ver si e:j ul i2017 Inhoudsopgave Installeer Signcall 3 Inloggen bij Signcall 4 Het gebruikersscherm 5 Contacten 6 Hoe ontvang je een telefoongesprek? 8 Hoe voer je een telefoongesprek? 9 Toetsen 11 Instellingen

Nadere informatie

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar PowerPoint Instructie Een presentatie maken met gesproken commentaar Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Geluidsinstellingen m.b.t. microfoon in Windows 7... 1 3. Stap voor stap: gesproken commentaar toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts

FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts U heeft met uw arts afgesproken dat uw volgende afspraak digitaal via FaceTalk plaatsvindt. Dit betekent dat u voor deze afspraak niet naar het Radboudumc hoeft

Nadere informatie

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die bij normaal gebruik worden ondervonden. Verkeerd omgaan met de Easi-View of het openen van de unit maakt

Nadere informatie

Handleiding WebEx. Een webconsult, wat nu?

Handleiding WebEx. Een webconsult, wat nu? Handleiding WebEx Een webconsult, wat nu? U bent aangemeld voor erfelijkheidsvoorlichting en -onderzoek bij de afdeling Klinische Genetica van het UMCG. Het webconsult zal met het internetsysteem WebEx

Nadere informatie

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptops

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptops Handleiding voor Windows Inhoud Installeer Tolkcontact Inloggen bij Tolkcontact Het gebruikersscherm Contacten Hoe ontvang je een telefoongesprek? Hoe voer je een telefoongesprek? Toetsen Instellingen

Nadere informatie

Opnemen met Odeo. Inleiding

Opnemen met Odeo. Inleiding Opnemen met Odeo Inleiding In deze handleiding leert u hoe u hoe u uw stem kunt opnemen met de computer. Hiervoor hoeft u niets te downloaden en te installeren, u kunt alles online doen via de website

Nadere informatie

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam Beeld en geluid Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia ABC Amsterdam OCA onderwijscomputercentrum maart 2002 Deze cursus is eigendom

Nadere informatie

Een film van het gemaakte project maken doe je als volgt. Klik op film maken en er verschijnt onderstaand beeld.

Een film van het gemaakte project maken doe je als volgt. Klik op film maken en er verschijnt onderstaand beeld. Een film van het gemaakte project maken doe je als volgt Klik op film maken en er verschijnt onderstaand beeld. Selecteer bestand Geef je voorkeuren aan Selecteer de schijf waar het moet worden Klik op

Nadere informatie

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Goed gebruik Technische tips Goed gebruik PatientHub Hoe gebruikt u het? Om beveiligde videoconsulten te houden heeft u nodig: - Een computer (Windows 7 of

Nadere informatie

Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11

Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11 1 Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11 2 Voorbereiding Voordat je begint met filmen moet er een aantal zaken geregeld

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING Microsoft Surface Hub

KORTE HANDLEIDING Microsoft Surface Hub KORTE HANDLEIDING Microsoft Surface Hub Leer hoe je de kracht van de groep kunt ontplooien met Microsoft Surface Hub Inhoudsopgave Je sessie starten Een gesprek starten Mensen toevoegen aan een gesprek

Nadere informatie

Rijnstate Virtueel Spreekuur

Rijnstate Virtueel Spreekuur Rijnstate Virtueel Spreekuur Persoonlijk contact met uw arts vanuit huis U bent door uw arts uitgenodigd voor een digitaal consult via Rijnstate Virtueel Spreekuur. In deze folder leggen we uit wat een

Nadere informatie

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's GEBRUIKERS-HANDLEIDING www.tts-shopping.com Belangrijke informatie n Omdat zij belangrijke informatie bevatten,

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Rijnstate Virtueel Spreekuur

Rijnstate Virtueel Spreekuur Rijnstate Virtueel Spreekuur Persoonlijk contact met uw arts vanuit huis U bent door uw arts uitgenodigd voor een digitaal consult via Rijnstate Virtueel Spreekuur. In deze folder leggen we uit wat een

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Skype. Praktische informatie over Skype

Skype. Praktische informatie over Skype April 2015 Auteur: E.C.Bliek Skype Praktische informatie over Skype Dit bestand omvat een introductie over het programma Skype. Functies, gebruik en een gebruiksinstructie worden behandeld. ICT&Onderwijs

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

Screencast-O-Matic HANDLEIDING

Screencast-O-Matic HANDLEIDING Screencast-O-Matic HANDLEIDING Inhoud 1 Inleiding 3 2 Stap voor stap 3 3 Conclusie 9 4 Meer info 10 4.1 Hulp nodig? 10 4.2 Vragen en opmerkingen 10 4.3 Trefwoordenlijst 10 4.4 Lijst met afbeeldingen 10

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Fitness Online Handleiding

Fitness Online Handleiding Fitness Online Handleiding Blijf fit en gezond en doe gezellig mee met online fitness vanuit je eigen huis! Inhoudsopgave Hoofdstuk Titel Bladzijde 1 Vereiste benodigheden 4 2 Zoom downloaden, starten

Nadere informatie

Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT. NewsMaker 2015 voor Windows Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV

Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT. NewsMaker 2015 voor Windows Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT NewsMaker 2015 voor Windows www.newsmaker.tv 2016 Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV Wat je nodig hebt om NewsMaker te kunnen gebruiken Computer Desktop of laptop met

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van Filmopnames

Handleiding voor het maken van Filmopnames Handleiding voor het maken van Filmopnames 1 1.Benodigdheden bezoek kinderdagverblijf Camera + tas Accu s (opgeladen!) en oplader Bezoek kinderdagverblijf Start van de observatie Als je de introductie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding SmartPSS

Gebruikershandleiding SmartPSS Gebruikershandleiding SmartPSS Index 1. Live-beelden bekijken P3 2. Opgenomen beelden bekijken P8 3. Opgenomen beelden opslaan P15 2 1. Live-beelden bekijken 1. Om Live-beelden te bekijken opent u eerst

Nadere informatie

Dag. Maand. Selecteer het jaar met de pijltoetsen. Jaar

Dag. Maand. Selecteer het jaar met de pijltoetsen. Jaar 1. Agenda Met de Agenda van de Milestone 312 kunt u afspraken, verjaardagen, taken, enz. vastleggen en bijhouden. U regelt uw dagelijkse zaken goed en overzichtelijk met deze krachtige toepassing van de

Nadere informatie

E-book Presenteren met

E-book Presenteren met E-book Presenteren met PowerPoint Inleiding In dit E-Book staan diverse waardevolle tips die heel goed pas kunnen komen tijdens het maken en de uitvoering van een PowerPoint presentatie. Als je deze tips

Nadere informatie

Geluid opnemen. Om te beginnen

Geluid opnemen. Om te beginnen Geluid opnemen Het opnemen van geluid met Audacity is erg gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een computer waarvan de geluidskaart een microfoon (mic) of line input heeft. Om te beginnen Voordat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Stereomicrofoon STM10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Functieoverzicht...3 Overzicht hardware...3 Montage...4 De microfoon gebruiken...5 Geluid opnemen...5 Geluid voor video opnemen...8

Nadere informatie

Instructies voor gesproken boodschap dataverzameling project

Instructies voor gesproken boodschap dataverzameling project NB: alle informatie in dit bestand is vertrouwelijk. Elke publicatie, verstrekking of verspreiding van deze inhoud is strikt verboden. Deel of plaats deze inhoud niet op internet. Instructies voor gesproken

Nadere informatie

Kijk na of het wifi signaal goed/ sterk is. Ga in geval van twijfel dichter bij de router zitten... 7

Kijk na of het wifi signaal goed/ sterk is. Ga in geval van twijfel dichter bij de router zitten... 7 Inhoud Wifi IP-camera:... 1 Computer opstarten... 2 IP-adres aanpassen... 2 Wifi instellen... 3 Instellen van wifi variant 1... 4 Log in: gebruikersnaam: admin, het wachtwoord veld laten we leeg... 5 Dubbelklik

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Overzicht veelgestelde vragen

Overzicht veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 1 VRAGEN OVER DE CAMERA & HARDWARE... 4 1.1 Welke WiFi netwerken worden ondersteund door... 4 1.2 Welke draadloze (WiFi) encryptie ondersteunt Panasonic

Nadere informatie

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen.

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Handleiding van Auteur: dapunt Juli 2007 handleiding: Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken

Nadere informatie

Bepaal grootte van de Tekst En type bv. Copyright 2006 en klik op V in optiebalk

Bepaal grootte van de Tekst En type bv. Copyright 2006 en klik op V in optiebalk 10 april 2006 Eigen penseel definiëren (Soort stempel) Je kunt je eigen stempel maken. Open een nieuwe afbeelding 10x10 cm. en 72 pixels per inch. Achtergrond is wit. Ga naar gereedschap aangepaste vormen

Nadere informatie

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ!

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ! Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie Aan de slag met Genzõ! Inhoudsopgave Deel I: Gebruik Genzõ... 3 1. Inloggen in Genzõ... 3 2. Uitloggen Genzõ... 3 3. Een videogesprek ontvangen...

Nadere informatie

BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP

BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP Inhoudsopgave INLEIDING 3 WAT HEB JE NODIG? 4 OPNEMEN 6 ACCOUNT AANMAKEN 7 BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP 12 DELEN MET EEN QR-CODE 13 6 HANDLEIDING MAAK JE EIGEN LUISTERBOEK 2 Inleiding Wat leuk dat

Nadere informatie

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Vermijd dat de Easi-View in contact komt met water of andere vloeistoffen. Elektrostatische ontlading kan de werking van de Easi-View nadelig beïnvloeden.

Nadere informatie

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding Nederlands Dit is de handleiding voor de software (voor Windows) voor LiveStreaming Camera GV-LS2/GV-LS1 gemaakt door JVC KENWOOD Onderneming. Windows 7 is het

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Voorbereiding op uw videoconsult

Voorbereiding op uw videoconsult Uw PhysiApp videoconsult Voorbereiding op uw videoconsult Dit document is speciaal opgesteld om u op weg te helpen naar uw eerste videoconsult. Het volgen van onderstaande stappen zorgt ervoor dat u het

Nadere informatie

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje!

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! Proloog Week van de Mediawijsheid: Week van de Mediawijsheid: 23-30 november 2012. Doe mee! Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! 2-12 jaar Iedereen van 2 tot

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

Verhaalvormen Teamreflectie

Verhaalvormen Teamreflectie Verhaalvormen Teamreflectie Passie is een essentieel onderdeel van vakmanschap. Door het vertellen van verhalen brengen we die passie over op een ander. Mensen worden geraakt met verhalen. Daarnaast leren

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Ondersteuning bij technische problemen.

Ondersteuning bij technische problemen. Ondersteuning bij technische problemen. INDIEN SOMMIGE FUNCTIES VAN DE TEST NIET GOED WERKEN, HEEFT HET GEEN ZIN OM VERDER TE GAAN ZONDER HET PROBLEEM EERST OP TE LOSSEN. DE MOGELIJKE OPLOSSINGEN KUNT

Nadere informatie

Bekijken van beelden via tablet of smartphone (Android)

Bekijken van beelden via tablet of smartphone (Android) Hoogstraatsebaan 51 2390 OOSTMALLE Tel: 03/464 03 37 Fax: 03/297 88 36 Min. B. Z. 20 1496.04 www.jacobsbeveiliging.be Incert B-1646/c Ondnr. BTW BE 0894.815.694 Bekijken van beelden via tablet of smartphone

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5DA2 8 0

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5DA2 8 0 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5DA2 8 0 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt,

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING

COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING We hebben deze gebruikershandleiding voor je samengesteld om je te helpen het beste uit onze tool te halen. Deze handleiding ondersteunt bij het ontwerpen van je eigen peiling

Nadere informatie

Meting: Een MMO+ dieptemeting

Meting: Een MMO+ dieptemeting Meting: Een MMO+ dieptemeting Deze handleiding geeft je informatie over wat een MMO+ dieptemeting inhoudt, welke tools je hiervoor nodig hebt en welke stappen je gaat doorlopen voor het uitvoeren van de

Nadere informatie

Telenet Port-Forward

Telenet Port-Forward Telenet Port-Forward Tip: als u deze instructies wilt gebruiken om uw ebode IP camera op afstand benaderbaar te maken dan adviseren wij u sterk om de camera bekabeld aan te sluiten en werkend te maken

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN AAN DE SLAG MET DOELSPAREN Doelsparen: overzichtelijk en doelgericht sparen Er is zo veel om voor te sparen: een zonvakantie, een buffer voor als de wasmachine opeens kapot gaat, een nieuwe auto. Zodra

Nadere informatie

Click & Talk: handleiding voor klanten

Click & Talk: handleiding voor klanten 1 Click & Talk: handleiding voor klanten Inhoud: Inloggen als klant Hangout plugin voor browser installeren Pop-ups toestaan Audio en video checken 2 Inloggen als klant: Ga naar de volgende pagina: https://click-and-talk.appspot.com/

Nadere informatie

DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER. H. Foole

DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER. H. Foole DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER H. Foole 1. INHOUDELIJK Een film moet kort en helder laten zien waar het om gaat. De filmopnamen kun je meestal maar één keer maken, bijvoorbeeld als je praktijksituaties

Nadere informatie

Skype 5. In een laptop is vaak alles aanwezig. Zo nodig kunt u een webcam met ingebouwde microfoon kopen (prijs vanaf 15.00).

Skype 5. In een laptop is vaak alles aanwezig. Zo nodig kunt u een webcam met ingebouwde microfoon kopen (prijs vanaf 15.00). 1 Skype 5 Wat heeft u nodig: Een computer met luidsprekers De computer mag Windows of Linux gebruiken of Mac zijn. Microfoon Camera (webcam) als u met beeld wilt skypen 11-4-2011 In een laptop is vaak

Nadere informatie

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding Lorem Ipsum School Fujifilm Krafter Foto Luuk Schudde Basis handleiding Pagina 1 Basisbeginselen In deze handleiding zullen we de basis van het programma Krafter behandelen. We gaan ervan uit dat je het

Nadere informatie

Microsoft Word Kolommen en tabellen

Microsoft Word Kolommen en tabellen Microsoft Word 2010 Kolommen en tabellen Inhoudsopgave 8. Kolommen en tabellen 8.1 Tabtoets en tabstops 8.2 Tabellen maken 8.3 Tabel selecteren en tekst opmaken 8.4 Kolommen en rijen invoegen en verwijderen

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Week 2 Geld Verdien Machine. Hoe maak je een Video Serie?

Week 2 Geld Verdien Machine. Hoe maak je een Video Serie? Week 2 Geld Verdien Machine Hoe maak je een Video Serie? Om te beginnen Dot 2 fijnste manier: Minder actief/ minder concentratie voor nodig dan bijv met lezen Dot 4 uitzondering: bijv. Ontspanningsoefeningen

Nadere informatie

OPNEMEN MET SOUNDCLOUD

OPNEMEN MET SOUNDCLOUD Inhoudsopgave INLEIDING 3 WAT HEB JE NODIG? 4 OPNEMEN MET SOUNDCLOUD 6 ACCOUNT AANMAKEN 6 OPNEMEN 8 BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP 12 DELEN MET EEN QR-CODE 13 6 HANDLEIDING MAAK JE EIGEN LUISTERBOEK

Nadere informatie

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding Fujifilm Krafter Foto Luuk Schudde Basis handleiding Pagina 1 Basisbeginselen In deze handleiding zullen we de basis van het programma Krafter behandelen. We gaan ervan uit dat je het programma al op de

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Mac - OSX 10.6 en hoger Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van de software 4 2.2 Installeren van de software

Nadere informatie

Leren, Wat kan ik met een Ipad doen? Les: beeldbellen Skype

Leren, Wat kan ik met een Ipad doen? Les: beeldbellen Skype Leren, Wat kan ik met een Ipad doen? Les: beeldbellen Skype Let op! Klik altijd eerst op je scherm: voer je (geheime) code in. 1.We gaan nu leren hoe met iemand anders kunt beeldbellen. Skype = Een manier

Nadere informatie

10. Pagina-instellingen

10. Pagina-instellingen 10. Pagina-instellingen Voordat u begint met het schrijven van een document in het programma Writer, is het raadzaam eerst te bepalen hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien. In deze module leert

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

Afbeeldingen geschikt maken voor je webshop

Afbeeldingen geschikt maken voor je webshop Afbeeldingen voor je webshop Wat leer je in dit hoofdstuk: 1. Hoe je een transparante achtergrond maakt in Photoshop 2. Hoe je foto s schaalt (kleiner maakt in pixels) 3. Hoe je meerdere foto s tegelijk

Nadere informatie

Invulinstructie Eindverantwoordingen ZZP/EP Eindverantwoording ZZP/EP 2016

Invulinstructie Eindverantwoordingen ZZP/EP Eindverantwoording ZZP/EP 2016 Invulinstructie Eindverantwoordingen ZZP/EP Eindverantwoording ZZP/EP Inleiding Dit document bevat een uitgebreide invulinstructie van het proces Eindverantwoording ZZP/EP in ForZa. De Eindverantwoording

Nadere informatie

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken Ziet Google Agenda er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken De agendaweergave

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5TA280

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5TA280 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SV5TA280 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt, kunt

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Translate. Google Maps.

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Translate. Google Maps. Google Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Zoeken Google Maps Google Translate Youtube 1 Google Zoeken Beschrijving Zoek sneller en gemakkelijker

Nadere informatie

Voer de in-app setup uit

Voer de in-app setup uit 3 Voer de in-app setup uit Stap 1 Volg het in-app setup-proces In de Ring-app selecteert u de optie om een nieuw apparaat toe te voegen. Als u hierom wordt gevraagd, selecteert u Video Doorbell Pro en

Nadere informatie

PersoneelsSysteem. Handleiding

PersoneelsSysteem. Handleiding PersoneelsSysteem Handleiding Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 1.1 Account activeren 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Wachtwoord vergeten 3 1.4 Uitloggen 3 2. Dashboard 4 3.1 Wachtwoord wijzigen 4 3.2 E-mailadres wijzigen

Nadere informatie

VDAB PLAZA - Handleiding. Inhoud

VDAB PLAZA - Handleiding. Inhoud 1 VDAB PLAZA - Handleiding Inhoud Welke stappen moet je ondernemen om VDAB-plaza te gebruiken? Wat heb je nog nodig? Technische test Contact opnemen met de werkgever Videochat Tekstchat Functionaliteiten

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

ESLC-toetssoftware Richtlijnen voor leerlingen

ESLC-toetssoftware Richtlijnen voor leerlingen ESLC-toetssoftware Richtlijnen voor leerlingen Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 DE TOETS AFLEGGEN... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Het geluid testen voor de luistertoets... 5 2.3 Een toets afleggen... 5 3 Informatie

Nadere informatie

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer maakt voor een aantal formulieren gebruik van een PDF document, om deze documenten te kunnen bewerken is het nodig om het gratis softwarepakket

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL-COMPEX 2006

Examen VMBO-GL en TL-COMPEX 2006 Examen VMBO-GL en TL-COMPEX 2006 tijdvak 1 maandag 22 mei totale examentijd 2,5 uur NATUUR- EN SCHEIKUNDE 1 CSE GL EN TL COMPEX Vragen 27 tot en met 40 In dit deel van het examen staan de vragen waarbij

Nadere informatie

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt.

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt. WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 300K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

De ipad van dichtbij bekeken

De ipad van dichtbij bekeken 1 De ipad van dichtbij bekeken Aan de buitenkant van de ipad is niet veel te zien. Toch kunt u er heel veel mee doen. In de volgende paragrafen kijken we naar het uiterlijk van het appa raat. Updates van

Nadere informatie

ZET DE BOXEN AAN! Schoolpraat. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

ZET DE BOXEN AAN! Schoolpraat. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS ZET DE BOXEN AAN! Jongeren verkennen verschillende manieren om radio te maken (podcasting, internetradio), beluisteren voorbeelden en zetten de grote lijnen uit voor een eigen radio-uitzending: voor wie?

Nadere informatie

Een Net2 Entry touch paneel configureren

Een Net2 Entry touch paneel configureren Een Entry touch paneel configureren Overzicht Het Entry touch paneel is een luxe paneel met touchscreen, ingebouwde intercom en toegangscontrole functies en wordt gebruikt om op afstand te communiceren

Nadere informatie