Sem Presserhof JG Amsterdam. J.B. Mollink M.Arch. D.G. Peters M.Arch. T: E:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sem Presserhof 108 1087 JG Amsterdam. J.B. Mollink M.Arch. D.G. Peters M.Arch. T: 020 379 27 11 E: post@mopet.nl. www.mopet.nl"

Transcriptie

1 Sem Presserhof JG Amsterdam J.B. Mollink M.Arch. D.G. Peters M.Arch. T: E: bureaupresentatie december 2012

2

3 V i s i e d o o r i n s p i r a t i e, i n s p i r a t i e d o o r v i s i e MOPET architecten is in 2004 opgericht door Joep Mollink (1974) en Daniël Peters (1972). Het bureau is gevestigd in het hart van IJburg, de nieuwste stadswijk van Amsterdam. Vanuit een modern, transparant atelier werken we pro-actief aan veel uitdagende opdrachten. Werkterrein MOPET architecten realiseert hoogwaardige stedenbouw, architectuur en interieurprojecten op het gebied van huisvesting, utiliteit en retail. Daarnaast werken we aan renovatie- en restauratieprojecten en aan stadsvernieuwing- en herbestemmingprojecten. Het werken op verschillende schaalniveaus vinden we boeiend en vereist inlevingsvermogen. Onze opdrachtgevers zijn heel divers. We werken voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, overheden en (collectieven van) particulieren. Visie MOPET architecten ontwerpt duurzaam en voor de toekomst. Dat doen we met de hedendaagse technieken en kennis maar altijd vanuit een besef van het verleden. Onze pragmatische instelling zorgt voor maakbare oplossingen waarbij functionaliteit, duurzaamheid, innovatie, kostenbewustzijn en comfort samengaan in een zinnenprikkelend resultaat. Daarnaast streven we altijd naar een symbiose met de unieke eigenschappen van de locatie. Volgens ons ontstaat schoonheid van gebouw, landschap en stad door een oorspronkelijke ontmoeting tussen deze en hun gebruikers. Inspiratie MOPET architecten verblijdt opdrachtgevers door verborgen potenties in de opdracht zichtbaar te maken. Om die te ontdekken worden het programma, de locatie en geldende voorschriften grondig geanalyseerd. Voorafgaand aan iedere fase worden de architectonische en stedenbouwkundige uitgangspunten samen met de technische en financiële aspecten met de opdrachtgever afgestemd. Dat proces is even belangrijk als het gebouwde resultaat. Het vereist teamwork tussen opdrachtgever, architect en overige adviseurs gedurende het hele proces van vooronderzoek tot oplevering. We vinden het belangrijk om het bureau continue van nieuwe inspiratie en kennis te voorzien. Daarom wordt er deelgenomen aan prijsvragen, onderzoek, inschrijvingen en pitches en houden we ons bezig met het opleiden van studenten. Daniël Peters en Joep Mollink

4

5 C P O H e t O p e n I J n d e 20 appartementen Oplevering 2010 Bruto vloeroppervlak m2 Stichting Het open IJnde (20 particuliere opdrachtgevers) Steigereiland, Amsterdam Twintig particulieren hebben zich verenigd en samen met ons een betaalbaar en duurzaam woongebouw met gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd. Het Open IJnde is een open gemeenschap naar de buurt, het IJ en de toekomst. Het gebouw op Steigereiland bestaat uit 20 verschillende appartementen, 2 collectieve ruimten en een inpandige parkeergarage. Rondom het grote gat in de straatwand bevinden ruimten voor activiteiten. Daarmee nodigt het gebouw uit om te ontmoeten. Het gat maakt een overdekt terras op de eerste verdieping en gaat over in een houten talud met hellingbaan en trappen naar de dijk. Elke woning is uniek en met de bewoners ontworpen. Een balansventilatie en een WKO-installatie (warmte-koude opslag) zorgen voor een CO2-reductie en lagere energiekosten. Het Open IJnde werd genomineerd voor het beste woonproject van Amsterdam.

6 begane grond

7 1e verdieping

8 appartement 05 appartement 16 appartement 14

9 K o p w o n i n g S t e i g e r e i l a n d Woonhuis en interieur Oplevering 2010 Bruto vloeroppervlak 110m2 Particulier Steigereiland, Amsterdam Deze begane grondwoning is gelegen in de kop van het door ons ontworpen CPO woongebouw Het Open IJnde, op het uiterste puntje van Steigereiland. De woonruimtes en de gevelopeningen zijn zo gerangschikt dat optimaal van het vrije uitzicht wordt geprofiteerd. Het kookeiland heeft een centrale plek in het huis. Voor een zo transparant mogelijk effect is de afzuigkap in het keukenblad verzonken. Donker glasmozaïek geeft het toilet en de badkamer een chique, Oosterse sfeer. Op enkele plekken in het huis zijn zorgvuldig gekozen kleuren afgestemd op het natuurlijke daglicht.

10 E s t a v a y e r - l e - L a c Hotel, kliniek, club en wellnesscentre Competitie 2012 Bruto vloeroppervlak m2 Canton Fribourg Estavayer-le-Lac, Zwitserland boulevard parkeren routes park Het parkachtige schiereiland du Parc Nova Friburgo wordt een belangrijke verbinding tussen het meer en het dorp. De boulevard verweidt en vernauwd ten behoeve van ontsluiting, pleinen, parkeren en terrassen. Het kadert en ordent het park, dat omhoog beweegt op plekken waar programma wordt toegevoegd. Daardoor blijft het park groen en ontstaan er plekken voor evenementen. hoogtes functies Onder het opgetilde park bevinden zich een restaurant, een spa en een privékliniek. Via een lobby bereikt men het hotel, dat oprijst uit het park. Het glas weerspiegelt het meer, park, dorp en de haven. Boven de logistiek efficiënte hotelverdiepingen bevinden zich het hotelrestaurant en een nachtclub die koppelbaar zijn. Met overdag een panoramisch uitzicht en s avonds een verlicht baken aan het meer wordt Estavayer-le-Lac the place te be!

11 club en restaurant 8e verdieping begane grond 1e verdieping hotel 2e tm 7e verdieping

12 A t r i u m A p p a r t e m e n t e n 32 seniorenappartementen Geplande oplevering On hold Bruto vloeroppervlak m2 De Woningbouw, Weesp Weesp De bakstenen architectuur sluit met haar markante kapvorm zowel aan bij schaal van de aangrenzende bebouwing als bij andere nieuwe binnenstedelijke ontwikkelingen in Weesp. 32 Appartementen zijn geordend rondom een met glas overdekt atrium en strekken zich uit langs de gevel. Daardoor komt er veel licht in de woningen en biedt elk vertrek optimaal zicht op de groenrijke omgeving. Daglicht is het mooiste licht dat er is. Het leeft, is dynamisch en regelt onze biologische klok. Het atrium functioneert als bufferruimte tussen het binnen en buitenklimaat. De passieve zonne-energie voorziet in een deel van de energiebehoefte van de woningen doordat de warmere lucht uit het atrium kan dienen als voorverwarmde ventilatielucht. Bovendien zorgt het atrium ervoor dat het warmteverlies van de woning vermindert. Dat verhoogt het wooncomfort en maakt het gebouw duurzaam.

13 doorsnede 1e en 2e verdieping

14

15

16 R i e t e n H u i s Woonhuis en interieur Oplevering 2008 Bruto vloeroppervlak 151 m2 Particulier Steigereiland, Amsterdam Het huis is geënt op de Amsterdamse School-villa s die aan het begin van de 20e eeuw in en rond Amsterdam werden gebouwd. Hier is op ambachtelijke wijze de schoonheid van baksteen en riet ingezet voor een expressieve architectuur. De straatzijde is geheel gesloten, wat de sculpturale vorm versterkt. Aan de tuin kunnen de woonkamer en de eetkamer geheel open worden gezet. Zo wordt de tuin visueel en in gebruik optimaal bij het wonen betrokken.

17 N o o r d - H o l l a n d s e V i l l a Woonhuis aan de polder Oplevering 2008 Bruto vloeroppervlak 295 m2 Particulier Midwoud vegetatiedak Het huis is gericht op het zuiden en geniet een wijds uitzicht over het Noord-Hollandse platteland en zijn boeren erven. Het 24-uurs woonprogramma is zo georganiseerd dat het optimaal profiteert van de wijkende vorm van de kavel, de stand van de zon en het vrije uitzicht. De zware kozijnen, de houten staldeuren en het organische grasdak zijn nieuwe interpretaties van streekgebonden kenmerken van een Noord-Hollandse stolpboerderij. Het werd door de Welstandcommissie genomineerd voor de Arie Kepplerprijs 2009.

18 atrium de langste woonkamer van Nederland M e g a s t o r e s Woonmall, winkelcentrum Visiepresentatie 2009 Bruto vloeroppervlak m2 ING Real Estate Laak, Den Haag MegaStores Den Haag is het grootste overdekte winkelcentrum van het land. Het huidige complex is onoverzichtelijk en introvert. Door wijkgerichte detailhandel en de woonwinkels duidelijk van elkaar te scheiden ontstaat een heldere opzet. Het Wijkwinkelcentrum plaatsen we op de gehele begane grond. Daar komt de binnenstraat te vervallen en presenteren de winkels zich aan de wijk. Rondom het complex ontstaan nu uitnodigende winkelboulevards. De Woonmall plaatsen we op de verdiepingen nabij de parkeerdecks en krijgt s lands langste woonkamer. Kenmerkend is de houten vloer, waarin een rijk programma is opgenomen dat uitnodigt om te rusten of te spelen. Ronde vormen, geaccentueerd door hanglampen zorgen voor intieme plekken en een vloeiende doorstroming van het winkelende publiek. Het met latten beklede plafond filtert het daglicht en zorgt voor een aangename akoestiek. Volglazen winkelpuien garanderen dat de winkelbeleving deel wordt van de route door de Woonmall.

19 2e verdieping: woonwinkels 1e verdieping: woonwinkels begane grond: wijkwinkels

20 K u n s t e n a a r s h u i s Woonhuis met schildersatelier Ontwerp 2008 Bruto vloeroppervlak 180 m2 particulier Nieuwkoopse Plassen, Nieuwkoop De Nieuwkoopse plassen ontstonden in de 16e eeuw door turfwinning ten behoeve van de grote steden. Dit beschermde, waterrijke natuurgebied was in de 19e eeuw een toevluchtsoord voor kunstenaars die de stad ontvluchtten. Anno 2008 is dat opnieuw het geval. De aanblik van het huis vanaf straat roept herinneringen op aan een veenschuur of een vervenershuisje. Maar daar waar een dergelijk gebouwtje minimale gevelopeningen heeft om de warmte van het open turfvuur binnen te houden, opent het kunstenaarshuis zich juist op een verrassende manier naar het water. De grens tussen binnen en buiten wordt verruimd door een diep dakoverstek, een brede veranda en een glazen balkon. begane grond 1e verdieping

21 K o r n w i e r d e 29 Seniorenappartementen Visiepresentatie 2012 Bruto vloeroppervlak m2 excl. parkeergarage De Alliantie, Huizen Kornwierde, Almere Door de appartementen rondom een atrium te organiseren onstaat er een alzijdig gebouw met panoramawoningen. Op de begane grond is er een grote centrale hal voor activiteiten. Op de verdiepingen is er een mogelijkheid het stallen van een scoobmobiel voor de deur. Het atrium functioneert als bufferruimte tussen het binnen en buitenklimaat. De passieve zonne-energie voorziet in een deel van de energiebehoefte van de woningen doordat het de woningen van voorverwarmde ventilatielucht voorziet. Bovendien zorgt het atrium ervoor dat het warmteverlies van de woning vermindert. Het verhoogt het wooncomfort en maakt het gebouw duurzaam. Door verschillende ontsluitingstypen met elkaar te vergelijken is gebleken dat het atriummodel bovendien voordeliger is dan een conventioneel wooncomplex met galerijontsluiting. overzicht verdiepingen situatie 1e verdieping

22 C e n t r u m J e u g d e n G e z i n Interieur CJG in voormalig schoolgebouw Oplevering 2010 Bruto vloeroppervlak 800 m2 Gemeente Haarlemmermeer Hoofddorp Dit voormalige schoolgebouw bestaat uit een balken en kolommenstructuur. Dat maakt het mogelijk om het gevraagde programma te ordenen middels het plaatsen van vrije volumes in de ruimte. Door die volumes af te ronden ontstaat er een vloeiende verbinding tussen de diverse ruimtes. Zo wordt niet alleen een overzichtelijke en rustige bezoekersomgeving gecreëerd maar wordt tegelijk afgerekend met het orthogonale karakter van het bestaande gebouw. Om alle (14) gebruikersgroepen tijdens het ontwerptraject optimaal te betrekken wordt op een aantal momenten een workshop gehouden. De gemetselde gevel aan de straatzijde is vervangen door een glazen pui, waardoor het CJG een mooie presentatie krijgt naar buiten. Bovendien valt er nu daglicht tot diep in het gebouw. Dat zorgt voor een prettige en gezonde werkomgeving.

23

24 U r b a n E c o t o n e Plein, park, sociale- en culturele functies Competitie 2010 Prix de Rome Slotervaart, Amsterdam De tuinstad zorgde ooit met grootschalige groenvoorzieningen voor een ecologische verbinding met het achterland. Inmiddels zijn die groenelementen versnipperd en in kwaliteit verminderd: schaamgroen. Het August Allebéplein herstelt een 400m lange een stedelijke groene zone, de Ecotone. Daarbij zorgt het vegetatiepakket voor waterberging tijdens regenachtige perioden. Groen om trots op te zijn. Onder de Ecotone is ruimte voor een Urban Mix met culturele en maatschappelijke activiteiten. Daar waar de oorspronkelijke CIAM-gedachte uitging van het scheiden van functies wordt in Urban Ecotone het wonen, werken en recreëren gekoppeld aan dezelfde openbare ruimte. Zo ontstaat er een ruimtelijke eenheid met een verscheidenheid aan plekken, die uitdagen uit tot een veelheid aan gebruik. Urban Ecotone biedt vanwege die unieke mix kansen voor duurzame natuur- en cultuurontwikkelingen in een stadsdeel met een stigma. 1e en 2e verdieping Sloterplas groenzone langs metro Rembrandtpark

25 J a v a s t r a a t Renovatie woningen en bedrijfsruimten Oplevering 2009 Bruto vloeroppervlak m2 de Alliantie Amsterdam Amsterdam Dit complex met begin 20e-eeuwse woningen en bedrijfsruimten was toe aan een ingrijpende renovatie. De werkzaamheden omvatten funderingsherstel, cascoherstel, uitbreidingen op de begane grond en het toevoegen van balkons. Daarnaast zijn er woningen samengevoegd en zolders bewoonbaar gemaakt. Na uitgebreid onderzoek in de stadsarchieven hebben we met de modernisatie tegelijk de uitstraling van het complex in zijn oude glorie hersteld. woning horizontaal samengevoegd In de Indische Buurt voelen mensen uit alle culturen en religies zich thuis en met elkaar verbonden. De nieuwe mix van bedrijfsruimten, sociale huur-, markthuur- en koopwoningen in dit complex draagt bij aan die gedifferentieerde wijk. Specifieke wensen van gezinnen die na de renovatie graag wilden terugkeren in het complex hebben we in het ontwerp verwerkt.

26 2 e A t j e h s t r a a t Renovatie woningen Oplevering 2010 Bruto vloeroppervlak m2 de Alliantie Amsterdam Amsterdam De woningen en bedrijfsruimten maken deel uit van de karakteristieke 19e-eeuwse ring. MOPET architecten kreeg opdracht voor ingrijpende renovatie en restauraties van diverse complexen. Het doel was om te moderniseren en tegelijkertijd de oorspronkelijke architectonische karakteristiek terug te brengen. Dat omvatte grondige renovaties van de monumentale casco s inclusief het vervangen van de fundering en de balkons aan de voor- en achtergevel. Daarvoor zijn de oorspronkelijke blauwdrukken nauwkeurig bestudeerd. Door bestaande appartementen opnieuw in te delen en horizontaal en verticaal samen te voegen is er een gevarieerd woningaanbod ontstaan. Daarmee worden de historische complexen geschikt gemaakt voor de toekomst.

27 R e n o v a t i e, t r a n s f o r m a t i e Renovaties, restauraties, herbestemmingen Oplevering heden Woningcorporaties Divers renovatie monument Rivierenbuurt start uitvoering 2014 renovatie woningen en supermarkt Molukkentraat oplevering begin 2013 renovatie woningcmplex tuindorp Boemenbuurt start uitvoering 2014 archiefonderzoek architectuurhistorisch advies inmeten en tekenen bestaande situatie schetsontwerp woningen en bedrijfsruimten bewonersoverleg archiefonderzoek inmeten en tekenen bestaande situatie bouwfysisch advies technische opname ontwerp en tekenwerk tm uitvoering bestek bouwbegeleiding architectuurhistorsich advies technische opname en advies haalbaarheidsonderzoek begroting stichtingskosten advies energielabelling schetsontwerp MOPET onderzoekt in opdracht van corporaties hoe het bestaande voorraden kunnen worden verduurzaamd, om aan de eisen van de toekomst te voldoen. We adviseren onder meer in: renovatie en herinrichting Westelijke Tuinsteden start uitvoering 2014 archiefonderzoek ontwerp openbare ruimte uitbreiding woningen en tuinen presentatie bewoners video animatie renovatie woningen en bedrijfsruimten Javaplein oplevering 2009 archiefonderzoek bouwfysisch advies presentatie bewoners ontwerp en tekenwerk tm uitvoering herbestemming uitbreidingen bedrijfsruimten bouwbegeleiding renovatie woningen en bedrijfsruimten De Pijp oplevering medio 2013 archiefonderzoek inmeten en tekenen bestaande situatie ontwerp en tekenwerk tm uitvoering presentatie bewoners bestek bouwbegeleiding Bewonersparticipatie Herbestemming Funderingsherstel en grootschalige renovatie Renovatie in bewoonde toestand Energielabelling en duurzame maatregelen Woninguitbreidingen en samenvoegingen Nieuwe woningindelingen en -ontsluitingen Stedenbouwkundige optimalisaties Haalbaarheidsstudies Begrotingen Bestekken Bouwfysisch advies Advies energielabelling Architectuuhistorisch onderzoek Bouwkundige rapportages Bouwbegeleiding

28 P a v i l j o e n O v e r h o e k s Horeca, kantoorruimte en parkeergarage Ontwerp 2008 Bruto vloeroppervlak m2 excl. ondergr. parkeergarage ING Real Estate, Ymere Amsterdam doorsnede Begin 2008 won MOPET architecten een besloten ontwerpcompetitie voor een horecagebouw met kantoren en een ondergrondse parkeergarage op het Overhoeks-terrein in Amsterdam-Noord, beter bekend als het voormalige Shell-terrein. We ontwierpen een energetisch efficiënt, rond gebouw op een plein met daaronder een 2-laagse parkeergarage. De horeca bevindt zich tussen enkele zware kolommen die het kantorenvolume dragen. De klimaatgevel van de kantoren bestaat uit gietaluminium panelen met bladerpatronen. Er worden verbanden gelegd met zowel het van oorsprong groene als het recente industriële karakter van de plek. De ambitie is uitgesproken om volgens de Cradle-to-Cradle principes een zo duurzaam mogelijk en tegelijk ultramodern gebouw te realiseren. Onlangs heeft ING Real Estate zich terug getrokken uit het Overhoeksproject.

29 niveau 2 t/m 4 kantoren begane grond restaurant niveau -1 parkeren

30 C a m p u s Z u i d 935 Studentenwoningen met grandcafé Aanbesteding consortia 2012 Bruto vloeroppervlak m2 De Meeuw Bouwsystemen Ravel, Amsterdam Aan de Zuid-as in Amsterdam ontstaat een bruisend en gemengd stedelijk woon- studie en werkmilieu. Campus Zuid dient een constructieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van levendigheid, voorzieningen en de concentratie van een kenniscentrum. Campus Zuid is gefaseerd realiseerbaar en wordt lauter opgebouwd uit herbruikbare units en gevelmaterialen. Een sportveld en een grand café zorgen vormen belangrijke dragers van de Campus. Door ze middels een hoogwaardig ingerichte, beschutte tuin met elkaar te verbinden wordt een optimale omgeving gecreëerd waar men kan verblijven en ontmoeten. De corridorontsluitingen, ruime balkons/serres en de geïntegreerde fietsenstallingen tillen de standaard van studentenhuisvesting in Amsterdam naar een hoog niveau.

31 1e verdieping

32 P a t i o w o n i n g Woonhuis met kantoor Oplevering 2007 Bruto vloeroppervlak 300 m2 Particulier Roombeek, Enschede patio begane grond 1e verdieping Het perceel is gelegen op een straathoek, aan de rand van de wijk Roombeek. Door de randen van de kavel te bebouwen ontstaat er een patio waar omheen alle vertrekken zijn georganiseerd. Vanaf straat oogt het gebouw vrij massief en gesloten. De patiogevels zijn juist transparant en licht. Zo ontstaan er fraaie doorzichten binnen de woning en is er tegelijk veel privacy. Het huis verwijst in materiaal en in schaal naar de industriële geschiedenis van de plek. De muren worden slechts doorbroken door grote houten schuifpoorten en de glazen gevel van het kantoor.

33 S t a t e n p a n d e n Twee woonhuizen Oplevering 2007 Bruto vloeroppervlak 445 en 436 m2 Particulier Roombeek, Enschede De statenpanden zijn riante herenhuizen, gelegen aan de Lonnekerspoorlaan. Het linker huis herinnert aan de klassieke uitstraling van de voormalige textielfabrieken op het terrein. De dubbelhoge entreehal grenst aan een centraal trappenhuis. Via het daklicht komt er op alle verdiepingen een zee van licht midden in de woning. Het rechter huis is formeel en statig aan de straatzijde en juist informeel en open aan de tuinzijde. Een houten kern met trappen, bergkasten en sanitaire voorzieningen verbindt de split-levelvloeren en zorgt voor een optimale inrichtingsvrijheid van het huis.

34 O c r i e t H a v e n Herontwikkeling fabrieksterrein Onderzoek heden Bruto vloeroppervlak m2 SfA Eembrugge Het terrein van een voormalige kunststeenfabriek Ocriet uit de jaren 30 van de vorige eeuw wordt een aantrekkelijke duurzame leefomgeving met tal van recreatieve mogelijkheden. In de Ocrietfabriek werden na de oorlog meer dan 1 miljoen lavetten gemaakt. De unieke silo uit de jaren vijftig en zaagtandloods uit de jaren 30 staan daarom symbool voor de industriële activiteit van de wederopbouwperiode. Ze worden gerestaureerd en krijgen een nieuwe bestemming. Door zowel het slagenlandschap van de polder als de groeistructuur van de fabriek als dragers in te zetten krijgt Ocriet-Haven een uniek en open karakter. Hagen en zachte oevers herstellen en de Ecologische Hoofdstructuur waarvan de Eem deel uitmaakt.

35

36 F i e t s e n s t a l l i n g V e l o m i n c k Automatische ondergrondse stalling Oplevering 2005 Bruto vloeroppervlak 9 m2 bovengronds, 65 m2 ondergr. Gemeente Amsterdam, DIVV Amsterdam In Amsterdam-Noord werd de eerste volledig automatische ondergrondse fietsenstalling geopend. Het maaiveld is ter plaatse van de transportmachine opengevouwen en opgetild. Daarmee wordt het stallen van de fiets onder de grond een voelbare handeling. De luifel biedt bescherming aan wachtende mensen op de pont naar het centraal station. Onder de bestrating bevindt zich een ruime betonbak, waarin 50 fietsen kunnen worden opgeslagen. Onder het opgetilde maaiveld wordt de transportmachine omsloten door melkglazen panelen. s Avonds worden daar de bewegingen van fietsen en machine op geprojecteerd. 1 R.v.s. schuifdeur 2 Verticale transportband 3 Horizontale transportband 4 Serviceluik d.m.v. putdeksel

37 P a r q u e d e l a B i c y c l e t t e Stadspleinen en automatische fietsenstallingen Onderzoek SfA Amsterdam Een case-study voor 10 volautomatische, beveiligde fietsenstallingen in de Amsterdamse binnenstad. De toevoeging van een dergelijke fietsenstalling vormt aanleiding om een plein opnieuw te ordenen en zijn ruimtelijke kwaliteit te verbeteren. Door het aanwezige stadsmeubilair te combineren in een nieuw, integraal ontwerp zal er in plaats van ruimte ingenomen juist ruimte worden teruggegeven. spuiplein Elke locatie heeft zijn eigen kenmerken en biedt unieke kansen. Dat vraagt telkens om een specifiek ontwerp. De stallingen, kiosken, café s, zitelementen en reclamedisplays krijgen hun plek door een manipulatie van het maaiveld. Het programma wordt in het plein ge-plaatst in plaats van er op, waardoor de functies letterlijk deel uit maken van het plein. concertgebouwplein rembrandtplein waterlooplein

38 G r e n s p o s t T h i a l f Duurzaam entreecomplex voor bouwspeelplaats Oplevering On hold Bruto vloeroppervlak 600 m2 Gemeente Arnhem Arnhem Op uitnodiging van de gemeente Arnhem hebben enkele architecten hun visie gepresenteerd voor een nieuw duurzaam entree- en beheerdergebouw voor Bouwspeelplaats Thialf in de wijk Spijkerkwartier in Arnhem. Op de locatie van deze voormalige schaatsbaan en buitenzwembad troffen we een bijzonder en waardevol complex aan uit de wederopbouwperiode. We hebben voor-gesteld om de voormalige badmeesterswoning en de restauratie te revitaliseren. Het gevraagde programma blijkt daarin goed in te passen. Zo blijft een belangrijke periode uit de geschiedenis van de stad zichtbaar. Daarmee sluiten we aan bij het lokale monumentenbeleid. Bovendien is geen enkel nieuwbouw plan duurzamer dan renovatie. Een gebouw-casco zorgt immers voor 80% van de milieubelasting. Met dit idee zijn we tot winnaar uitgeroepen en zal het complex een nieuw leven krijgen. plattegrond straatniveau

39 M u y b r i d g e Fiets- en voetgangersbrug Competitie 2007 Gemeente Venlo Maas boulevard, Venlo De 19eeeuwse fotograaf Eadweard Muybridge ontwikkelde methoden om bewegingen van mensen en dieren vast te leggen in fotoseries. Zoals zijn serie van de dansende vrouw toont de brug zich vanuit ieder perspectief anders in het landschap. Daarbij is ze sierlijk als de ballerina maar altijd in balans. De brug is enerzijds een functionele fietsroute en anderzijds een recreatieve looproute. De functionele route is efficiënt vormgegeven volgens het PvE, de recreatieve route biedt juist spectaculaire uitzichten over de haven, over de Maas en over de oude stad. Samen construeren zij de brug. Bij avond licht het lichaam van de brug van binnenuit op. Zo tekenen de lijnen van de routes zich als een lichtgevend bogenspel af tegen de hemel. Tegelijk levert dit een zo optimaal en gelijkmatig

40 M a r a n a t h a M i n i s t r i e s Kerkzaal, kantoren, school, kinderopvang, kantine Geplande oplevering On hold Bruto vloeroppervlak m2 Maranatha Ministries Sloterdijk, Amsterdam Dit multifunctionele complex bestaat uit een kerkzaal met een capaciteit van 1700 bezoekers en een strip met de overige functies zoals kantine, kantoren, sanitair, lokalen en kinderopvang. De patio tussen de gebouwdelen fungeert als hoofdentree en besloten ontmoetingsplek. Tegelijk zorgt het voor daglicht in alle ruimten. Draaibare houten panelen regelen privacy en zonwering van de glazen plint rondom het gebouw. Parelmoer gevels van de bovenbouw zijn lichtdoorlatend en geven een sacraal effect aan de kerkzaal. De keuze voor een industrieel flexibel bouwsysteem maakt het gebouw duurzaam. Toekomstige uitbreidingen en functiewijzigingen zijn daardoor eenvoudig te realiseren.

41

42 C u r r i c u l u m V i t a e Projecten Gezondheidscentrum, appartementen en villa Prinsenbolwerk, Haarlem 2012-heden Herinrichting openbare ruimte, renovatie woningclusters, A dam-west 2012-heden Renovatie monument bedrijfsr. en woningcluster Rivierenbuurt, Amsterdam 2012-heden Kerkgebouw, kantoren en kinderopvang, Amsterdam 2011-heden Renovatie 19e eeuws pand Van Ostradestraat, Amsterdam 2011-heden 4 Drijvende aanlegsteigers Steigereiland, Amsterdam Dakopbouwen Steigereiland, Amsterdam 2011-heden Uitbreiding woonhuis Steigereiland, Amsterdam Renovatie bedrijsruimten en woningcluster Quellijnstraat, Amsterdam 2010-heden Renovatie bedrijsruimten en woningcluster Molukkenstraat, Amsterdam 2010-heden Activiteitencentrum Grenspost Vrijstaat Thialf, Arnhem Interieur Centrum Jeugd en Gezin, Hoofddorp Seniorenwoningen, Weesp Renovatie woning Zocherstraat, Amsterdam Atelierwoning Noordeinder plas, Nieuwkoop Horeca, kantoren en parkeergarage Overhoeks, Amsterdam Woningen Noorderhof-Zuid, Amsterdam Woninginterieur, Amsterdam Woninginterieur, Amsterdam Renovatie woningclusters 2e Atjehstraat, Amsterdam Renovatie bedrijfsruimten enwoningclusters Javastraat, Amsterdam Villa Steigereiland, Amsterdam Woningen in CPO Het Open IJnde (IJburg blok 118), Amsterdam Noord-Hollandse villa, Midwoud Verbouwing herenhuis Hemonystraat, Amsterdam 2005 Automatische fietsenstalling, Amsterdam 2005 Statenpand II, Enschede Patiowoning, Enschede Woninginterieur, Almere 2004 Statenpand I, Enschede Onderzoek Haalbaarheidsonderzoek renovatie woningcluster Amsterdam-Noord 2012 Ontwerp en visiepresentatie 29 seniorenwoningen Kornwierde, Almere 2012 Hotel, wellnesscentre en privé kliniek, Zwitserland 2012 Haalbaarheidsondercoek CPO Blok 0, Amsterdam Studentenwoningen, Amsterdam 2011 Haalbaarheidsonderzoek CPO Veemarkt, Utrecht 2011 Studiereis India Bangladesh 2010 Gefaseerde ontwikkeling Multi Cultureel Vrijetijds Centrum, Den Haag 2010 Herontwikkeling complex industrieel erfgoed, Eemnes 2010 Visie herontwikkeling en interieur MegaStores, Den Haag 2009 Haalbaarheidsstudie oosters badhuiscomplex, Nijmegen 2007 Ontwerponderzoek 10 automatische fietsenstallingen, Amsterdam 2007 Haalbaarheidsstudie woningcluster Ceramplein, Amsterdam 2007 Stedenbouwkundige studie Johan Kernstraat, Amsterdam 2006 Haalbaarheidsstudie kerkgebouw, Amsterdam 2005 Ontwerp oosters badhuis, Amsterdam 2003 Ontwerp multifunctioneel kerkgebouw, Almelo 2003 Prijsvragen t Vaneker, Enschede 2009 Paviljoen Overhoeks, Amsterdam 2008 Brug Venlo, Venlo 2008 Europan 9, Amsterdam 2007 Burgemeesterswoning, Rotterdam 2007 Collectief woongebouw IJburg, Amsterdam 2005 Publicaties Parool PS van de week nov 2012 Publicaties CPO woongebouw Het Open IJnde 2010-heden Publicaties ontwerp Paviljoen Overhoeks 2008 BNA Blad, rubriek Uitvergroot, door Frits van Dongen #01/2008 Stedebouw & architectuur #04/2007 Parque de la Bicyclette dec 2006 NAi Architectuur Jaarboek BOUW #09/2005 De Architect jan/feb Publishers Archiprix 2004 Exposities Onwerpen voor Paviljoen Overhoeks, Arcam Amsterdam 2008 Stad uit de school, Arcam Amsterdam 2008 NAi Jaarboek Architectuur, Zuiderkerk Amsterdam 2007 Amsterdam in 2020, Pakhuis De Zwijger Amsterdam 2007 United Colors of NL, Aorta Utrecht 2006

43 C u r r i c u l u m V i t a e De Nieuwe Oogst BNA, Arcam Amsterdam 2006 Omgevings Architectuur Prijs, stadhuis Almere 2006 Ouderenhuisvesting, Stadsdeel Oud-Zuid Amsterdam 2005 Integratie Architectuur, ABC Haarlem 2005 Archiprix 2004, CODA Apeldoorn 2004 Geslaagd Ontwerp, Architectuurcentrum Twente 2003 Lezingen en docentschappen Docentschappen AvB Arnhem Lezing Passengers Terminal Amsterdam over Bouwen aan het water 2007 Lezing aan AvB Arnhem over Hamam Amsterdam 2004 Lezing aan Arch.centrum Twente over industrieel erfgoed 2003 Prijzen en toekenningen Winnaar visiepresentatie Paviljoen bouwspeelplaats, Arnhem 2010 Winnaar visiepresentatie Centrum Jeugd en Gezin, Hoofddorp 2010 Projectsubsidie Belvedere Stimuleringsfonds voor Architectuur 2010 Winnende inzending prijsvraag Paviljoen en parkeergar. Overhoeks 2008 Winnende inzending prijsvraag collectief woongebouw IJburg x Startstipendium door Fonds FBKVB 2005 Onderzoeksubsidie door Stimuleringsfonds voor Architectuur 2005 Nominatie Archiprix 2004 Eervolle vermelding Iktinosprijs 1999 s Particuliere en zakelijke opdrachtgevers, waaronder: Gemeente Amsterdam Gemeente Arnhem Gemeente Haarlemmermeer de Alliantie Amsterdam de Alliantie Huizen De Woningbouw, Weesp Lingotto, Amsterdam ING Real Estate, Den Haag Ymere, Amsterdam Kristal, Amsterdam Staedion, Den Haag Stimuleringsfonds voor Architectuur

OP DE BROUWERIJ ENSCHEDE

OP DE BROUWERIJ ENSCHEDE pagina 1 van 10 Opdrachtgever ING Real Estate Programma 3.500 m² winkels en horeca, 90 appartementen Plaats Enschede Jaar 2010 Aannemer Dura Vermeer Bouw Fotografie Marcel van der Burg OP DE BROUWERIJ

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Project Interieur woonhuis In opdracht van particulier Plaats Rotterdam Ontwerp 1997 Realisatie 1997 Uitvoering door Monster Meubel BV

Project Interieur woonhuis In opdracht van particulier Plaats Rotterdam Ontwerp 1997 Realisatie 1997 Uitvoering door Monster Meubel BV Verbouwing van een keuken met toevoeging van enkele kasten. Uitgangspunt bij het ontwerp is dat klassiek en modern een harmonieus geheel kunnen vormen. De keuken is geheel uitgevoerd in wit gelakt mdf

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch,

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch, Juni: de Meet&Greet in het Haagse stadhuis ben diverse kaveloptanten onze inloopeekuren bezocht amenwerking met de BAM is een inforieavond georganiseerd en zijn de eerste etsontwerpen voor Isabellaland

Nadere informatie

BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM

BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM ROTTERDAM ARCHITECTUURPRIJS 203 / BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM Oud en nieuw in nieuwe harmonie Van alle ruimtes, deuren, trappenhuizen en kamers iets logisch,

Nadere informatie

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK E Het Eurotech Lot 14 is gesitueerd in de Ecologische wijk Rives de la Haute in het Noord Franse Lille. De wijk is georganiseerd rondom het Eura Technologie Centrum. Gevestigd in een voormalige textielfabriek;

Nadere informatie

Capgemini LRCN Utrecht

Capgemini LRCN Utrecht Capgemini LRCN Utrecht Kantoor Capgemini Leidsche Rijn Centrum - Noord Locatie aan de A2 bij Utrecht Locatie kantoorgebouw 4 Aan de oostzijde van LRCN, parallel aan de A2, is een doorlopende kantorenwand

Nadere informatie

variant 1d 1d De nieuwbouw verdeelt het gebied duidelijk in twee pleinen: het Roselaarplein en de Nieuwe Markt.

variant 1d 1d De nieuwbouw verdeelt het gebied duidelijk in twee pleinen: het Roselaarplein en de Nieuwe Markt. wat spreekt u aan? bebouwing vervanging van het Mausoleum biedt nieuwe kansen! 1 Een aantrekkelijk plein wordt afgebakend door sterke wanden met uitnodigende en transparante etalages. Nu zijn er op de

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/10 Twee nieuwe Tugelablokken Met de realisatie van de Tugelablokken heeft M3H twee complete bouwblokken

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Twee nieuwe Tugelablokken in de Transvaalbuurt Amsterdam In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/10 Twee nieuwe Tugelablokken De nieuwe Tugelablokken van M3H vervangen twee van de vijf bouwblokken in een

Nadere informatie

Woerden Stadshart Woerden, 1500 m2 winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie

Woerden Stadshart Woerden, 1500 m2 winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie Woerden Stadshart Woerden, 1500 m winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie Opdrachtgever: Multi Development Ontwerp: 003 Uitvoering: 006 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat

Nadere informatie

martiniziekenhuis schweitzerlaan paterswoldseweg het kantoor bedrijvenpark wonen

martiniziekenhuis schweitzerlaan paterswoldseweg het kantoor bedrijvenpark wonen Herbes temmin g van kan too r tot zo rghot n deuren s MA MA r i j k e v a douwe bo a studio m e Afstude r p r oj e c t el ukli e s ma k a r k o p g a v e Door de recessie is de leegstand van Nederlandse

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 van Dongen Koschuch Architects & planners Schouwburg de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE HET PROGRAMMA

Nadere informatie

VAN SOCIALE ZAKEN TOT SOCIALE RUIMTE MAART 2016

VAN SOCIALE ZAKEN TOT SOCIALE RUIMTE MAART 2016 VAN SOCIALE ZAKEN TOT SOCIALE RUIMTE MAART 2016 2 VAN SOCIALE ZAKEN NAAR SOCIALE RUIMTE Het ministerie van Sociale Zaken is binnen het oeuvre van Herman Hertzberger het laatste op het structuralisme gebaseerde

Nadere informatie

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219 Cultureel Centrum CREA, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam (www.crea.uva.nl) opdrachtgever; Universiteit van Amsterdam / CREA ontwerp: Joost Glissenaar, Amsterdam / architecten van Mourik, Den Haag projectarchitect:

Nadere informatie

VESTIGINGSVISIES. Dak Huis Thuis Open Huis Icoon. open huis JOUW VOORKOMEN MAAKT DE PLEK, MAAR DE PLEK MAAKT OOK JE VOORKOMEN

VESTIGINGSVISIES. Dak Huis Thuis Open Huis Icoon. open huis JOUW VOORKOMEN MAAKT DE PLEK, MAAR DE PLEK MAAKT OOK JE VOORKOMEN VESTIGINGSVISIES Dak VESTIGINGSVISIES Dak Dak VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES Factoren Ik kan zorg huisvesten dankzij de regels / Je probeert zorg te

Nadere informatie

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing herenhuis in

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Inschrijving van start!

Inschrijving van start! LittleAmsterdam bouw nu uw eigen grachtenpand 14 appartementen + 2 bedrijfsruimtes Inschrijving van start! De karakteristieken: - een sfeervol energiebewust grachtenpand zonder de ongemakken van bestaande

Nadere informatie

NSP OV Terminal Breda. : Openbaar vervoer terminal Breda : Stationsplein, Breda, Nederland : ProRail, NS en de Gemeente Breda

NSP OV Terminal Breda. : Openbaar vervoer terminal Breda : Stationsplein, Breda, Nederland : ProRail, NS en de Gemeente Breda Memo Betreft Openbaar Vervoer Terminal NSP Breda Onderwerp project beschrijving Van Steven van der Heijden Datum 25 juli 2016 Pagina 1 van 6 NSP OV Terminal Breda Project Locatie Opdrachtgever Architect

Nadere informatie

gevels_maria.pdf :20:37

gevels_maria.pdf :20:37 Het Rooms Katholieke ziekenhuis Mariastichting is gesticht door de Congregatie der Zusters Franciscanessen van Salzkotten. Op 15 september 1896 kochten zij voor 39 duizend gulden een kleine hectare grond

Nadere informatie

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever.

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever. Zuidbargerstraat Oranjekanaal NZ Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee project werknr. datum opdrachtgever Emmen centrum 1 Emmen 2 projectlocatie 3 2 Zuidbarge

Nadere informatie

Studentenwoningen, Zwolle

Studentenwoningen, Zwolle Studentenwoningen, Zwolle Programma Ontwikkeling studentenhuisvesting van 5 studentenwoningen inclusief gemeenschappelijke ruimtes, parkeervoorzieningen en.00 m² verhuurbare ruimte tbv zorgfuncties. Opdrachtgever

Nadere informatie

De Smaragd. 102 Woningen, Horeca en Bedrijfsruimten, Insulindeweg, Amsterdam. In opdracht van Alliantie Ontwikkeling.

De Smaragd. 102 Woningen, Horeca en Bedrijfsruimten, Insulindeweg, Amsterdam. In opdracht van Alliantie Ontwikkeling. De Smaragd 102 Woningen, Horeca en Bedrijfsruimten, In opdracht van Alliantie Ontwikkeling Aan de Insulindeweg naast het Muiderpoortstation in Amsterdam vernieuwt M3H een belangrijk deel van een bestaand

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

De Muzikante Restauratie in De Pijp

De Muzikante Restauratie in De Pijp De Muzikante Restauratie in De Pijp De Muzikante Restauratie in De Pijp Nieuw leven in de 19 de eeuwse bouw Quellijnstraat 1 e Van der Helststraat 3 t/m 11 De Muzikante restauratie in de pijp Restauratie

Nadere informatie

sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT

sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT sikkelkruid 11 In de zeer gewilde wijk Nieuwland gelegen tussenwoning. Alstublieft. Met veel plezier presenteer ik u de verkoopbrochure van de Sikkelkruid 11 te Amersfoort.

Nadere informatie

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam Licht en lucht in het Tuinstadhuis Het Tuinstadhuis In het Tuinstadhuis, een naoorlogs kantoorgebouw aan het Plein 40-45, brengt Fokkema & Partners voor het Amsterdamse

Nadere informatie

kaviaarhuis dr lelykade 150 scheveningen

kaviaarhuis dr lelykade 150 scheveningen kaviaarhuis dr lelykade 150 scheveningen Tussen authentieke havengebouwen, eigentijdse horeca en smaakvolle nieuwbouw wordt het Kaviaarhuis gerealiseerd. Direct aan de gezellige kade kunt u wonen met

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie

Zelf een appartement ontwerpen met spectaculair uitzicht op de tuinen op Kasteel Brederode in Bloemendaal?

Zelf een appartement ontwerpen met spectaculair uitzicht op de tuinen op Kasteel Brederode in Bloemendaal? Ontwerp uw droomhuis Zelf een appartement ontwerpen met spectaculair uitzicht op de tuinen op Kasteel Brederode in Bloemendaal? Het ligt nu binnen handbereik www.parkvillabrederode.nl Verwezenlijk uw droomwoning

Nadere informatie

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten www.kavelsgorssel.nl Smits van Waesberghe Makelaars Hoofdstraat 39b 7213 CP Gorssel Telefoon (0575) 49 20 80 info@svwmakelaars.nl www.svwmakelaars.nl Waar dorp en veld elkaar ontmoeten Thoma Makelaars

Nadere informatie

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West SBR NATIONALE RENOVATIE PRIJS 2009 - CATEGORIE WONINGBOUW revitalisatie van een woonwijk door renovatie naast sloop/nieuwbouw, met respect voor het verleden: renovatie van 168 woningen in de woonwijk De

Nadere informatie

Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven

Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven DIRK ROOSENBURG PUBLIEKSPRIJS 2013 herbestemming Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven In november 2012 is de gerestaureerde en herbestemde Pastoor van Arskerk in Eindhoven in gebruik genomen. Om de fraaie

Nadere informatie

Renovatie en upgrading woningblokken Waterlandplein Amsterdam

Renovatie en upgrading woningblokken Waterlandplein Amsterdam Renovatie en upgrading woningblokken Waterlandplein Amsterdam Ertskade 111 1019 BB Amsterdam t +3120 622 57 17 f +3120 623 82 84 e info@heeswijk.nl i www.heeswijk.nl Hoge galerijflat op winkelplint Nieuwe

Nadere informatie

Analyse en ontwerp Wallhouse

Analyse en ontwerp Wallhouse Analyse en ontwerp Wallhouse Groningen Het Wallhouse#2 is een woning naar ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Hij was een groot bewonderaar van Le Corbusier en liet zich dan ook door hem

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost JaarbeursUtrecht Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost datum 25 juli 2012 betreft Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost (artikel 3.2 lid a en lid b van de Ministeriele

Nadere informatie

PORTFOLIO. Architectuurstudio PS Witte de Withstraat 2 6712 HC Ede tel: 06-52025313 info@peterspoelstra.nl www.peterspoelstra.nl

PORTFOLIO. Architectuurstudio PS Witte de Withstraat 2 6712 HC Ede tel: 06-52025313 info@peterspoelstra.nl www.peterspoelstra.nl PORTFOLIO Speelruimte en B.S.O. in een stedelijke omgeving Afstudeerproject AvB Arnhem 2008 projectnr. 08.026 Het ontwerp voor een openbare speelplek en een buitenschoolse opvang is gesitueerd in het Spijkerkwartier

Nadere informatie

In opdracht van HBG Vastgoed, Amsterdam. 3 Urban Villa s PTDSN Terrein, Hilversum

In opdracht van HBG Vastgoed, Amsterdam. 3 Urban Villa s PTDSN Terrein, Hilversum 3 Urban Villa s PTDSN Terrein, Hilversum In opdracht van HBG Vastgoed, Amsterdam In het stedenbouwkundige plan voor het PTDSNterrein in Hilversum, een voormalig industrieterrein van Philips, zijn door

Nadere informatie

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen utrecht Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Uithof, het universiteitsterrein

Nadere informatie

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit.

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit. De verbouwing van de voormalige Technische School aan het Timorplein in Stadsdeel Zeeburg maakt onderdeel uit van een ambitieus project om de Indische buurt een nieuwe sociaal-economische impuls te geven.

Nadere informatie

JINZHOU. rotterdam DELHI. amsterdam. casanova + hernandez architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ginkgo, Beekbergen

JINZHOU. rotterdam DELHI. amsterdam. casanova + hernandez architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ginkgo, Beekbergen amsterdam DELHI JINZHOU rotterdam casanova + hernandez architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur Ginkgo, Beekbergen TWO WORLDS IN ONE: WONINGEN VOOR SENIOREN EN KINDVRIENDELIJKE WONINGEN casanova+hernandez

Nadere informatie

Stadskantoor Rotterdam

Stadskantoor Rotterdam h e r o n t w i k k el i n g Stadskantoor Rotterdam a m b i t i ed o cu m en t Ambitiedocument Stadskantoor Rotterdam Stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden 1. Inleiding In het centrum van

Nadere informatie

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Villa s Kleine Rieteiland van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Inleiding Zo rond de kerst van 1999 las ik in de NRC dat er een nieuw eiland in de maak was. Het heette het Kleine

Nadere informatie

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT CPO LINDEHOEVE OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN 13 december 2016 inleiding te slopen schuren, in deze zone nieuwbouw appartementen te renoveren schuur tot gemeenschappelijke ruimte(n)

Nadere informatie

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 2 I WAGENINGEN, DE MOUTERIJ INHOUDSOPGAVE AANLEIDING AANPASSING BEELDKWALITEITPLAN 5 CONTEXT 6 HUIDIGE SITUATIE 7 STEDENBOUWKUNDIG

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

Entreepaviljoen Solaris Capelle a/d IJssel

Entreepaviljoen Solaris Capelle a/d IJssel Entreepaviljoen Solaris 1 + 2 Capelle a/d IJssel Entreepaviljoen Solaris 1 + 2 Capelle a/d IJssel Situatie Kwart-ronde-kantoorschijven Het bestaande door ons bureau in 199 ontworpen kantorencomplex Solaris

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen ontwerp 2000 uitvoering 2008-2009 locatie Eindhoven opdrachtgever DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo Eindhoven in samenwerking met xxx prijzen xxx

Nadere informatie

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Stellinghof oonbuurtje in Vijfhuizen In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/6 In het ontwerp wordt op een hedendaagse wijze een nieuw gehucht in de polder gemaakt dat aansluit bij de bestaande dorpse karakteristiek

Nadere informatie

Zinder, Tiel. Omvang m2 Jaar

Zinder, Tiel. Omvang m2 Jaar Zinder, Tiel Programma Cultuurcluster: bibliotheek, poppodium, school voor de kunsten, tentoonstellingsruimte, historisch informatiepunt, toeristisch informatiepunt, café / restaurant Opdrachtgever VolkerWessels

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM

GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM www.generaalvetterstraatong.nl Omschrijving OBJECT Deze spectaculaire nieuwbouw ontwikkelingvan ca 4.400 m² heeft door de eenvoudige vormgeving en sterke verticale belijning

Nadere informatie

CASA architecten SELECTIE ST MARIASTRAAT

CASA architecten SELECTIE ST MARIASTRAAT SELECTIE ST MARIASTRAAT .. Mijn Rotterdamse roots in de Afrikaanderbuurt: Cronjestraat 9e . Mijn roots in het Oude Westen: de Josephstraat . Mijn roots in het Oude Westen: woongroep in de Schietbaanstraat

Nadere informatie

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing

Nadere informatie

Projectgegevens. Werktitel: De Blauwe Panden. Straat: Vrolikstraat. Stadsdeel: Amsterdam-Oost. Opdracht: Ymere. Projectarchitect: Willem van Gils

Projectgegevens. Werktitel: De Blauwe Panden. Straat: Vrolikstraat. Stadsdeel: Amsterdam-Oost. Opdracht: Ymere. Projectarchitect: Willem van Gils > De Blauwe Panden De woningen in dit deel van de Oosterparkbuurt zijn tussen 1901 en 1906 gebouwd. Aan de architectuur van de gevels is duidelijk zichtbaar dat de uitbundige ornamenten van de eclectische

Nadere informatie

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen 't Hoekske Omgeving 't Hoekske Aan de rand van het hart van Heusden, daar waar de straat t Hoekske en de lange Antoniusstraat samenkomen,

Nadere informatie

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 Presentatie - Wie zijn wij? - Seniorenhuisvesting, concepten en voorbeelden - Meergezinswoningen Deurne - Woongebouw dementerende ouderen Sterksel

Nadere informatie

JongZeeuw architecten - wie zijn we?

JongZeeuw architecten - wie zijn we? JongZeeuw architecten - wie zijn we? Grondslag bij de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Multidisciplinair bureau met deskundigheid op het vlak van architectuur, stedenbouw, interieur, energiezuinigheid,

Nadere informatie

arc 12 - architectuur

arc 12 - architectuur Cortenstaal is goedkoop, eenvoudig te verwerken, duurzaam, laag gewicht, heeft geen milieu belastende coatings, en is perfect voor recycling. Samen met de materialen polycarbonaat en glas; zorgt dit voor

Nadere informatie

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC)

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) GOUDA PAGINA 1 UITBREIDING EN RENOVATIE VAN BESTAAND CLUBGEBOUW heeft de architectenopdracht van ontwerp tot en met aanbesteding verkregen voor de verbouw / nieuwbouw

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes 215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes VILLANOVA architecten, Rotterdam, 2012 zesxzes visuele communicatie - Nieuwe voorgevels, vanaf de hoek aan de Postjeskade

Nadere informatie

situatie opzuid Amsterdam, 2014

situatie opzuid Amsterdam, 2014 situatie opzuid Amsterdam, 2014 Het plan OpZuid is gelegen tussen de Gershwinlaan en de Boelelaan in Amsterdam, en vormt een onderdeel van de grootschalige ontwikkelingen aan de Zuidas. Binnen de zakelijke

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Jazz City. Roermond. 29 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan. Jazz City. Roermond. 29 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Jazz City Roermond 29 oktober 2013 Inhoudsopgave 01 1. Inleiding 03 2. Gebiedsomschrijving 05 3. Beeldkwaliteitseisen 09 A. Boulevard 10 B. Promenade 13 C. Kazernevoorterrein 15 4.

Nadere informatie

TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE

TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE van galerijflat naar corridorflat hendrikus chabotstraat sprang-capelle nl ontwerp april 2013 - oplevering november 2014 TRANSFORMATIE CHABOTFLAT SPRANG-CAPELLE

Nadere informatie

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg Vernieuwing E-flats Poelenburg, Zaandam In opdracht van ZVH M3H heeft in opdracht van woningcorporatie ZVH het bewonersparticipatie traject begeleid voor de E-flats in de wijk Poelenburg in Zaandam. De

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

De oude mars Zorgcentrum, Zwolle

De oude mars Zorgcentrum, Zwolle De oude mars Zorgcentrum, Zwolle Al vanaf 10 juni ik op de Oude Mars. Ik heb tijdelijk op de boerderij ged en op 1 augustus heb ik het mooiste verjaardagscadeau gekregen, namelijk een groot en mooi appartement

Nadere informatie

Licht 2/3-kamerappartement met fantastisch uitzicht! Veembroederhof 181 in Amsterdam

Licht 2/3-kamerappartement met fantastisch uitzicht! Veembroederhof 181 in Amsterdam Licht 2/3-kamerappartement met fantastisch uitzicht! Veembroederhof 181 in Amsterdam Algemeen: Het betreft een ruim en licht twee-kamerappartement (voorheen drie kamers!) van circa 115 m² gelegen op de

Nadere informatie

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam 156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1996 Project 156 - Abraham/Boddaert Verbouwing

Nadere informatie

day li g ht awa r d 2 010

day li g ht awa r d 2 010 Licht, transparantie en openheid verhogen in grote mate het comfortabele gevoel. Dit wordt bevestigd door het intensieve gebruik van daglicht in de CaballeroFabriek dat ten dienste staat van de gebruikers.

Nadere informatie

Project 179 Huize Vreeburg

Project 179 Huize Vreeburg Project 179 Huize Vreeburg Dorpsstraat 66, Rosmalen Oprachtgever: SonderJansen, Rosmalen april 2011 - maart 2014 Landschapsarchitect: Anne Laansma, Esch Ontwerp tafels: Roderick Vos, s-hertogenbosch Fotograaf:

Nadere informatie

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - projectdocumentatie Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - ZIERIKZEE Locatie Oude Haven 17, Zierikzee Oplevering bouwkundig Januari 2016 Netto oppervlakte ca.120m2 Architect Tim de

Nadere informatie

Museum De fundatie zwolle

Museum De fundatie zwolle 2013 Museum De fundatie zwolle Hal 13a Den Eikenhorst, Esch postbus 2126 nl-5260 cc Vught t +31 [0]411 601618 info@biermanhenket.nl www.biermanhenket.nl BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2010 Oplevering

Nadere informatie

Oud-Beijerland. Twee royale stadsvilla s in het centrum van Oud-Beijerland. Julianastraat 66 & 68. Antilopestraat 39 3064 LA Rotterdam

Oud-Beijerland. Twee royale stadsvilla s in het centrum van Oud-Beijerland. Julianastraat 66 & 68. Antilopestraat 39 3064 LA Rotterdam Oud-Beijerland Twee royale stadsvilla s in het centrum van Oud-Beijerland. Antilopestraat 39 3064 LA Rotterdam Julianastraat 66 & 68 Tel.: 010-442 75 62 http://wittewoningmakelaars.nl 1 Oud-Beijerland

Nadere informatie

www.nieuwbouw-staartploeg.nl Wonen op Dubbeldam Voor een dorpse sfeer op het Eiland van Dordrecht Woont u straks ook op Dubbeldam? Wanneer in de 13 e eeuw in het riviertje de Dubbel een dam wordt aangelegd,

Nadere informatie

Zeewegterrein IJmuiden 91 ééngezinswoningen. In opdracht van Synchroon Ontwikkeling, Utrecht

Zeewegterrein IJmuiden 91 ééngezinswoningen. In opdracht van Synchroon Ontwikkeling, Utrecht 91 ééngezinswoningen In opdracht van Synchroon Ontwikkeling, Utrecht 1/6 Het ontwerp voor 91 woningen op het terrein van het voormalige Kennemer-ziekenhuis ligt in directe nabijheid van het centrum van

Nadere informatie

CAMPUS-park Delft TU Noord

CAMPUS-park Delft TU Noord TU Noord klimaatadaptatie & gebiedsontwikkeling - Kanaalweg 2 SCHIE DUWO Botanische Tuin OPGAVE KLIMAATADAPTATIE In het kader van het project Klimaatadaptatie Delft is een studie verricht naar de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug Masterplan t Bouwhuis Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug 1. landgoederen Zorgterrein t Bouwhuis

Nadere informatie

De Fabriek Delfshaven

De Fabriek Delfshaven De Fabriek Delfshaven Projectpresentatie Rotterdam Architectuurprijs 2013 Credits Locatie: Mathenesserdijk 410, 3026 GG Rotterdam Programma: Bedrijfsverzamelgebouw 3560 m2 Ontwerp: Mei architecten en stedenbouwers

Nadere informatie

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen Waal Vlaardingen Opdrachtgever Waal, Vlaardingen Adres Schiedamsedijk 22, Vlaardingen Opgave herontwikkeling kantoorgebouw: interieur Ontwerp Van Ouwerkerk Architecten, Rotterdam Projectarchitect Arnold

Nadere informatie

Zeeburgereiland kavel 62. Te Koop: Een Herenhuis & een Penthouse met uitzicht op het IJ

Zeeburgereiland kavel 62. Te Koop: Een Herenhuis & een Penthouse met uitzicht op het IJ Zeeburgereiland kavel 62 Te Koop: Een Herenhuis & een Penthouse met uitzicht op het IJ Centraal Station Indische buurt Sporenburg KNSM eiland Piet Hein tunnel kavel 62 't IJ Een (t)huis op Zeeburgereiland

Nadere informatie

De 3 hoven, Haarlem. oude situatie

De 3 hoven, Haarlem. oude situatie De 3 hoven, Haarlem Locatie Ontwerp foto s Opdrachtgever Aannemer Adviseurs Totaal bvo Bouwkosten Projectduur Bijzonderheden Monacopad e.o., Haarlem M. Henssen, W. Swinkels, K. vd Velden, P. Spoelstra

Nadere informatie

Kloostergang met krokodillenhuid

Kloostergang met krokodillenhuid Kloostergang met krokodillenhuid De anier -70 sociale huurappartementen Den Haag van Herk De Kleijn Schroeder & de Jong architecten bv lid N Groenhoedenveem 22 1019 L msterdam 020-4185131 www.hksj.nl info@vanherkdekleijn.nl

Nadere informatie

HEIDELBERGLAAN 11, DE UITHOF, UTRECHT 550 STUDENTENWONINGEN EN 4070 M2 LESLOKALEN EN KANTOREN T.B.V. UITBREIDING HOGESCHOOL

HEIDELBERGLAAN 11, DE UITHOF, UTRECHT 550 STUDENTENWONINGEN EN 4070 M2 LESLOKALEN EN KANTOREN T.B.V. UITBREIDING HOGESCHOOL B De Uithof is lange tijd een monotone universiteitscampus geweest aan de rand van de stad waarin de gebouwen zonder enig verband los in de ruimte stonden. Als reactie hierop ontwikkelde Rem Koolhaas i.s.m.

Nadere informatie

Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht

Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht Programma 184 appartementen, 24 grond gebonden woningen, parkeer-, commerciële en buitenruimte voorzieningen Opdrachtgever Portaal Vastgoed Ontwikkeling,

Nadere informatie

Deventer - Stationsomgeving. herinrichting openbaar gebied, kantoren, onderwijs en stedelijke voorzieningen.

Deventer - Stationsomgeving. herinrichting openbaar gebied, kantoren, onderwijs en stedelijke voorzieningen. Deventer - Stationsomgeving herinrichting openbaar gebied, kantoren, onderwijs en stedelijke voorzieningen. Toekomstvisie; stip op de horizon De gemeente Deventer heeft de ambitie om het stationsgebied

Nadere informatie

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd STADIONPLEIN Olympische spelen 1928 1931 Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd Citroën zuid Ontwerp Jan Wils 1928 1962 Citroën noord Ontwerp Jan Wils 1959 STADIONPLEIN

Nadere informatie

CPO AMSTELWIJCK. Jaar oplevering: februari 2017 Locatie: Zuidelijke Wandelweg 93 t/m 127 (oneven), Amsterdam Zuid

CPO AMSTELWIJCK. Jaar oplevering: februari 2017 Locatie: Zuidelijke Wandelweg 93 t/m 127 (oneven), Amsterdam Zuid CPO AMSTELWIJCK Jaar oplevering: februari 2017 Locatie: Zuidelijke Wandelweg 93 t/m 127 (oneven), Amsterdam Zuid Type: Woningbouw Opdrachtgever: CPO Amstelwijck Tweede Daalsedijk 6A 3551 EJ Utrecht 030

Nadere informatie