FM MANAGEMENT COURSE SAMENWERKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FM MANAGEMENT COURSE SAMENWERKEN"

Transcriptie

1

2 MET DANK AAN

3 . FM MANAGEMENT COURSE SAMENWERKEN In de tweede helft van 2016 organiseren wij voor de derde keer de FM Management Course Samenwerken voor facilitaire professionals werkzaam binnen zowel profit als non-profit organisaties in Nederland. Het programma bestaat uit een viertal deep dive sessies. De focus ligt op verschillende vormen van samenwerking, zoals samenwerking met externe dienstverleners, andere ondersteunende diensten en de business. Een studiereis naar Londen maakt onderdeel uit van het programma. Tijdens de studiereis gaan we op zoek naar best practices en verkennen we de verschillen binnen Facility Management tussen Nederland en Engeland. De FM Management Course biedt u naast inhoudelijke uitdaging een geweldige kans om uw netwerk te verbreden en te sparren met branchegenoten. De afgelopen twee courses zagen wij dat er vrij snel een stevige band ontstaat tussen de deelnemers en dat het leren van en sparren met elkaar een enorme positieve afgeleide is van het inhoudelijk programma. Een course die volgens de deelnemers veel energie brengt op inhoudelijk, persoonlijk en collegiaal vlak! Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit inspirerende programma. Heleen Ruys & Sandy Brouwer Hospitality Group

4 1 DEEP DIVE SESSIE 1 SAMENWERKING TUSSEN ORGANISATIES DONDERDAG 10 MAART DEEP DIVE SESSIE 2 KETENMANAGEMENT & BUSINESS ALIGNMENT DINSDAG 5 APRIL 2016 STUDIEREIS SAMENWERKEN IN DE PRAKTIJK WOENSDAG 8 - VRIJDAG 10 JUNI DEEP DIVE SESSIE 3 BUSINESS SUPPORT SERVICES DINSDAG 20 SEPTEMBER DEEP DIVE SESSIE 4 REFLECTIE DINSDAG 11 OKTOBER 2016

5 . Samenwerken tussen afdelingen en organisaties krijgt steeds meer aandacht. Waarschijnlijk omdat samenwerken vandaag de dag noodzakelijk is om tegemoet te komen aan de toenemende complexiteit waarmee organisaties om moeten gaan. Samenwerking is daarbij geen doel op zich, het is een instrument om doelstellingen te realiseren, zoals het ontwikkelen van een nieuw product of de behoefte aan meer flexibiliteit. De ambitieniveaus van samenwerken kunnen variëren van een incidentele oplossing voor een probleem, een structureel instrument om ambities te verwezenlijken tot samenwerken als mogelijkheid om te overleven. TOENEMEND BELANG SAMENWERKEN BIJ FACILITAIRE ORGANISATIES Ook facilitaire organisaties moeten meer en meer gaan samenwerken of hun bestaande samenwerkingsmodellen kritisch beschouwen. De samenwerking met externe dienstverleners is steeds belangrijker omdat de mate van uitbesteding stijgt en de uitbestedingsknip steeds hoger komt te liggen. Het bestaande klant-leverancierdenken functioneert in veel gevallen niet meer. We moeten zoeken naar een nieuw samenwerkingsparadigma. Een paradigma waarmee we het beste uit alle partijen halen. Een paradigma dat duurzame samenwerkingsrelaties tussen opdrachtgever en opdrachtnemer stimuleert. INTEGRATIE SUPPORT SERVICES Een andere vorm van samenwerking binnen facility management is de integratie van verschillende support services zoals HRM, finance, IT en FM. Deze ontwikkeling vereist samenwerking tussen afdelingen met uiteenlopende culturen en zeer verschillende vormen van dienstverlening. Leiderschap is nodig om deze afdelingen te integreren en met oplossingen te komen die echt onderscheidend zijn voor de business. Dit gaat veel verder dan organisatorische integratie. BUSINESS ALIGNMENT CRUCIAAL Een laatste vorm van samenwerken die het komende decennium onontkoombaar moet gaan veranderen is de samenwerking met de business (Business alignment). Business alignment is al jaren een actueel thema binnen IT-organisaties. Kenmerkend voor business alignment is de afstemming tussen de business enerzijds en support services anderzijds. Business alignment is nodig om echt waarde toe te kunnen voegen aan de business en het verschil te kunnen maken!

6

7 De vier deep dive sessies bieden ruimte voor inhoudelijke verdieping en discussie op specifieke onderdelen van samenwerken. De deep dive sessies kennen een grote diversiteit aan leervormen, uiteenlopend van colleges, casestudies en discussies tot individuele reflectie op persoonlijk functioneren. De deep dive sessies zijn zowel theoretisch als praktisch, maar bovenal bieden zij handvatten voor persoonlijke groei. Het delen van ervaringen met branchegenoten, het sparren over uitdagingen en het ontvangen van feedback creëert een leeromgeving die ongeëvenaard is..

8 1 SAMENWERKING TUSSEN ORGANISATIES DONDERDAG 10 MAART UUR ING, AMSTERDAM

9 . SAMENWERKEN TUSSEN ORGANISATIES DR. WILFRID OPHEIJ Na een uitgebreide kennismakingsronde starten we met een lezing over samenwerken tussen organisaties. De complexe en betekenisvolle vraagstukken van deze tijd kan niemand alleen oplossen. Samen kun je meer bereiken dan ieder afzonderlijk. Samenwerken is nodig maar niet vanzelfsprekend. Dr. Wilfrid Opheij, onder andere auteur van het boek 'Organiseren tussen Organisaties' en gepromoveerd op het thema samenwerking tussen organisaties, neemt ons mee in de theorie van samenwerken. Wat is samenwerken en welke vormen zijn er? MAXIMAAL FACILITEREN VAN SAMENWERKING ESTHER SMEENK ING wil sneller en beter op klantbehoeften kunnen inspelen en start een andere manier van werken en innoveren van de dienstverlening. In de nieuwe vorm werken medewerkers vanuit verschillende expertises in multidisciplinaire teams samen om een doel te realiseren en zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk voor het eindresultaat. Esther Smeenk, Senior Manager Facility Management bij ING en gastvrouw van de eerste deep dive sessie vertelt hoe Facility Management de 'Agile' werkmethode maximaal kan ondersteunen door gepaste huisvesting en faciliteiten. DRIJFVEREN VAN SAMENWERKEN HELEEN RUYS Drijfveren hebben een enorme betekenis voor het gedrag en spelen daarmee een belangrijke rol bij succesvol samenwerken tussen organisaties. Het kennen van persoonlijke drijfveren blijkt een uiterst effectief middel voor het beter laten functioneren van samenwerkingsrelaties, maar versterkt ook de binding tussen mens en organisatie. Alle deelnemers vullen ter voorbereiding op deze deep dive sessie de Real Drives test in. Heleen Ruys, managing partner Hospitality Group en Real Drives gecertificeerd, geeft individuele feedback op de persoonlijke drijfveren van elke deelnemer.

10 2 KETENMANAGEMENT & BUSINESS ALIGNMENT DINSDAG 5 APRIL UUR FLORAHOLLAND, AALSMEER

11 . RONDLEIDING FLORAHOLLAND SUPPLY CHAIN COLLABORATION PROF. JACK VAN DER VEEN Facility Management bevindt zich in toenemende mate in diverse interne en externe ketens. Een nieuwe paradigma ontstaat om de maximale klantwaarde uit die ketens te onttrekken tegen minimale kosten. Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management aan Nyenrode, gaat in op de onderliggende principes en uitgangspunten van ketensamenwerking. Hoe kan Facility Management de keten gebruiken om strategische waarde te creëren? En kan of moet Facility Management ketenregisseur zijn? FloraHolland treedt op als verbinder tussen aanbieders en hun klanten en maakt een efficiënte handel in bloemen en planten tussen beide partijen mogelijk. Om de sector nog meer te laten bloeien wil FloraHolland beter samenwerken met alle partijen en de klant centraal zetten. De veiling is een wereld op zich. Een unieke rondleiding in het centrum van de internationale bloemen- en plantenhandel is onderdeel van ons programma. Deze vroege ochtendsessie is een bezoek aan de veiling meer dan waard. BUSINESS ALIGNMENT 'MYTHE OF OPPORTUNITY?' In kleine groepen behandelen we een case waarin samenwerken met de business centraal staat. De case focust op een actueel probleem dat vraagt om besluitvorming. We vragen de groepen het multidisciplinaire vraagstuk te analyseren en hun visie en oplossing te presenteren aan een jury.

12 3 BUSINESS SUPPORT SERVICES DINSDAG 20 SEPTEMBER UUR ALLIANDER, ARNHEM

13 . RESULTATEN ONDERZOEK SAMENWERKING BUSINESS SUPPORT SERVICES We presenteren de resultaten van het onderzoek naar integratie van business support services. De onderzoeksresultaten komen voort uit een enquête die is ingevuld door facilitair directeuren van de grote corporates in Nederland. Aan de hand van stellingen gaan we debateren over de resultaten. SHARED SERVICES BIJ ALLIANDER BART BLOKLAND Bart Blokland, directeur shared services bij Alliander, deelt zijn ervaring met het opzetten van shared service centers (SSC s). Welke synergetische voordelen levert samenwerking tussen de verschillende interne dienstverleners op en wat levert de samenwerking met de business op? Welke beslissingen moet je nemen? Waar loop je tegenaan? Bart Blokand gaat niet alleen in op de harde aspecten (structuur, besturing, systemen) van het organiseren van Shared Services maar ook op de zachte aspecten (leiderschap, samenwerken, belangen en persoonlijkheden). DRIJFVEREN EN OPTIMALISEREN VAN SAMENWERKEN HELEEN RUYS Na een terugkoppeling van ieders individuele drijfveren in de eerste deep dive sessie, zoomt Heleen Ruys deze sessie in op drijfveren in verhouding tot samenwerking. Welke drijfveren bepalen of je succesvol samenwerkingsrelaties aan kunt gaan? Hoe kun je, gebruikmakend van de inzichten van de Real Drives test, werken aan succesvolle samenwerkingsrelaties? In deze sessie werken we ook in kleinere groepen een case uit.

14 4 REFLECTIE DINSDAG 11 OKTOBER UUR BOL.COM, UTRECHT

15 WELKE KENNIS HEBBEN WE OPGEDAAN? HOE IS DEZE TOEPASBAAR IN DE EIGEN ORGANISATIE? NAAST REFLECTIE BIEDT DE LAATSTE SESSIE RUIMTE VOOR ONDERWERPEN WAAR DE GROEP GRAAG VERDERE VERDIEPING OP WENST. WE GEVEN NA DE STUDIEREIS VERDERE INVULLING AAN DEZE SESSIE..

16

17 . LONDEN 8/06/ /06/2016 In Londen gaan we verschillende vormen van samenwerken in de praktijk zien en ervaren. Met de bagage uit de deep dive sessies zijn we goed voorbereid en kunnen we voorbeelden en best practices direct in een context plaatsen.

18 WOENSDAG 8 JUNI VLUCHT AMSTERDAM LONDON CITY DE WEG NAAR KRACHTIG PARTNERSHIP ISS LUNCH CHECK-IN HOTEL SAMEN INVESTEREN IN NOG BETERE DIENSTVERLENING DINER

19 . DE WEG NAAR KRACHTIG PARTNERSHIP VAN VALKUIL NAAR SUCCES ISS organiseert in het schitterende hoofdkantoor van Barclays in Canary Wharf samen met een van haar opdrachtgevers een sessie over samenwerking. Een eerlijk verhaal, dat niet alleen succes belicht. Hoe haal je het beste uit een samenwerking? Wat zijn de risico s en wat zijn de kansen? En wat doe je als een samenwerking niet volgens verwachting verloopt? De case van ISS laat zien dat met gezamenlijke interventie een krachtiger partnership ontstaat. SAMEN INVESTEREN IN NOG BETERE DIENSTVERLENING GEZAMELIJKE VISIE BINNEN EEN GLOBAL FOOD ACADEMY Een van de grootste technologiebedrijven ter wereld zet eten en drinken in om niet alleen goed voor haar medewerkers te zorgen maar vooral om een inspirerende cultuur te organiseren waar ontmoeting en interactie voorop staan. Om ervoor te zorgen dat de externe dienstverleners maximaal aansluiten op het DNA van de organisatie en een topservice leveren werd een Global Food Academy ontwikkeld. Hoe kun je met training een gedeelde visie op de toegevoegde waarde van eten en drinken wereldwijd tot leven laat komen? Samen met externe dienstverleners investeren in facilitaire services werkt. En dat met meer dan tachtig locaties wereldwijd. Samenwerking is key.

20

21 .

22 DONDERDAG 9 JUNI BETEKENISVOL WAARDE TOEVOEGEN AAN DE BUSINESS ZURICH INSURANCE COMPANY LUNCH DE AMBITIES EN UITDAGINGEN VAN SAMENWERKING OPFRISSEN/VRIJE TIJD DINER MUSICAL

23 . BETEKENISVOL WAARDE TOEVOEGEN AAN DE BUSINESS ZURICH INSURANCE COMPANY John Hinks is Global Head of Innovation bij Zurich Insurance CRE&FM. Hij is auteur van het eindrapport van het CRE&FM Futures Forum, een crowdsourcing event waaraan bijna 400 professionals hebben bijgedragen. John laat zien wat de uitkomsten van het CRE&FM Futures Forum betekenen voor de toekomst van FM. Hij licht toe wat de verwachtingen zijn voor FM als de aard van werkzaamheden verandert, als service providers meer vooruitstrevend gaan werken en de relatie tussen service providers en FM-klanten zich verder ontwikkelt. DE AMBITIES EN UITDAGINGEN VAN INTERNATIONALE SAMENWERKING Betere prestaties komen alleen tot stand als partijen optimaal samenwerken zeker bij internationale samenwerking zijn voldoende uitdagingen te overwinnen. Een opdrachtgever en facilitair dienstverlener vertellen over hoe beide partijen van de samenwerking een succes proberen te maken. Wat is daarbij de rol van FM en hoe kan deze bepalend zijn voor het succes van de organisatie?

24

25 .

26 VRIJDAG 10 JUNI INTERNATIONAL FM BIFM LUNCH VERTREK LONDON CITY AANKOMST AMSTERDAM SCHIPHOL

27 . INTERNATIONAL FM WORLD FM DAY Kennismaking met onze FM en Real Estate collega s in Engeland tijdens World FM Day, waarbij het belang van het FM vak centraal staat. We kijken naar de voortgang van FM als vak. Waar staan we en wat zijn de trends en ontwikkelingen wereldwijd of juist per land. In kleine groepen volgt een discussie over de verschillen tussen Nederland en Engeland en hoe wij kunnen leren van Engeland en vice versa.

28

29 . DE LEERCYCLUS Het programma probeert impact te realiseren door de deelnemers in een leercyclus te brengen. De leercyclus is gebaseerd op het gedachtegoed van Kolb. Focus Het programma is specifiek ingericht rondom het thema samenwerken. Learn Het programma is gericht op leren met variëteit aan leermethoden; colleges, cases, best practices, debatten, discussies, etcetera. Het programma biedt de meest actuele inzichten in samenwerken van thought leaders, hoogleraren en praktijkmensen. Apply Alles wat u leert en ziet kunt u toepassen in uw werkomgeving. Reflect Reflectie is een belangrijke stap in het leerproces. In het progamma wordt tijd gereserveerd om te reflecteren op hetgeen u leert en ervaart. Ook krijgt u individueel reflectie op uw samenwerkingsstijl. Experience Zeker tijdens de studiereis ervaart u de impact van bepaalde keuzes. U neemt deze ervaring mee naar uw werkomgeving, want het programma zet ook aan tot concrete actie in uw werkomgeving.

30 DEELNAME Inschrijven kan tot uiterlijk 10 februari 2016 door een mail te sturen aan hospitality-group.nl. Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 30. De kosten voor de volledige FM Management Course bedragen 3.950,- per deelnemer, exclusief btw. Deelnametarief is inclusief reis- en verblijfskosten Londen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een annulerings- en reisverzekering. VOORWAARDEN Uw deelname is pas definitief na betaling van de factuur. Annulering is tot uiterlijk 1 maart 2016 kosteloos mogelijk. Bij annulering tussen 1 maart en 10 maart 2016 ontvangt u 50% van de deelnamekosten retour. Bij annulering na 9 maart 2016 zijn wij genoodzaakt volledige deelnamekosten door te belasten en vindt geen restitutie plaats. Annuleren is alleen schriftelijk mogelijk. MET DANK AAN ALLIANDER Bart Blokland Directeur Shared Services BOL.COM Patrick van de Walle Facility Manager FLORAHOLLAND Ineke Veenstra Concern Manager Real Estate & Facility Services ING Esther Smeenk Senior Manager Facility Management CONTACT Voor meer informatie over de FM Management Course kunt u contact opnemen met Heleen Ruys (h.ruys@hospitality-group.nl) of Sandy Brouwer (s.brouwer@hospitality-group.nl ) via telefoonnummer

31 . VOORGAANDE DEELNEMERS Ì ÌAchmea ÌÌAegon Nederland N.V. ÌÌAlliander ÌÌANWB BV ÌÌAPG ÌÌAFM ÌÌBelastingdienst ÌÌBol.com ÌÌDe Nederlandsche Bank ÌÌDeltares ÌÌEneco Holding ÌÌEnexis ÌÌFlora Holland ÌÌHeineken Nederland ÌÌHogeschool van Amsterdam ÌÌING ÌÌMediq ÌÌNationale Politie ÌÌNLR ÌÌNN Group ÌÌNuon ÌÌPGGM N.V. ÌÌPostNL ÌÌProRail ÌÌSchiphol Group ÌÌShell ÌÌSiemens Nederland N.V. ÌÌSNS ÌÌUWV ÌÌVan Lanschot ÌÌVitens

32 DIT PROGRAMMA IS SAMENGESTELD DOOR

FM MANAGEMENT COURSE SAMENWERKEN

FM MANAGEMENT COURSE SAMENWERKEN 09 15 12 15 FM MANAGEMENT COURSE SAMENWERKEN In de tweede helft van 2015 organiseren wij de FM Management Course Samenwerken exclusief voor facilitair managers van de grotere organisaties in Nederland.

Nadere informatie

SAMENWERKEN FM COURSE 2017

SAMENWERKEN FM COURSE 2017 . SAMENWERKEN FM COURSE 2017 . TOENEMEND BELANG SAMENWERKEN BIJ FACILITAIRE ORGANISATIES Het belang van samenwerken neemt toe, ook voor facilitaire organisaties. Hoe werk je samen met de business, leveranciers

Nadere informatie

WIL JIJ HET MAXIMALE UIT JEZELF HALEN? INTERIM MANAGEMENT COURSE

WIL JIJ HET MAXIMALE UIT JEZELF HALEN? INTERIM MANAGEMENT COURSE . WIL JIJ HET MAXIMALE UIT JEZELF HALEN? INTERIM MANAGEMENT COURSE . Speciaal voor interim managers hebben we de management course Samen Groeien ontwikkeld. Deze course is gericht op jouw ontwikkeling

Nadere informatie

HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE 2018

HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE 2018 HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE 2018 Hospitality proef je terug in alle aspecten van een organisatie. Het samenspel van omgeving, dienstverlening en gedrag zorgt voor een positief gevoel.

Nadere informatie

HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE

HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE 2018-2019 Hospitality proef je terug in alle aspecten van een organisatie. Het samenspel van omgeving, dienstverlening en gedrag zorgt voor een positief gevoel.

Nadere informatie

JOIN THE JOURNEY! HOSPITALITY COURSE 2019

JOIN THE JOURNEY! HOSPITALITY COURSE 2019 JOIN THE JOURNEY! HOSPITALITY COURSE 2019 HOSPITALITY COURSE 2019 JOIN THE JOURNEY! Hospitality proef je terug in alle aspecten van een organisatie. Het samenspel van omgeving, dienstverlening en gedrag

Nadere informatie

TOEKOMSTBESTENDIG FM IN DE ZORG FM COURSE ZIEKENHUIZEN

TOEKOMSTBESTENDIG FM IN DE ZORG FM COURSE ZIEKENHUIZEN . TOEKOMSTBESTENDIG FM IN DE ZORG FM COURSE ZIEKENHUIZEN . FM COURSE ZIEKENHUIZEN TOEKOMSTBESTENDIG FM IN DE ZORG Speciaal voor managers Facilitair Bedrijf van algemene en categorale ziekenhuizen organiseren

Nadere informatie

DE KANSEN VAN INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT IFM COURSE

DE KANSEN VAN INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT IFM COURSE . DE KANSEN VAN INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT IFM COURSE . IFM COURSE WAARDEVOLLE INZICHTEN EN NIEUWE IDEEËN CREËREN VOOR SUCCESVOLLE IFM SAMENWERKINGEN . DE KANSEN VAN INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT

Nadere informatie

AGILE WERKEN WAT IS DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN FM, HR EN IT VOOR EEN SUCCESVOLLE & EFFECTIEVE AGILE WERKOMGEVING?

AGILE WERKEN WAT IS DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN FM, HR EN IT VOOR EEN SUCCESVOLLE & EFFECTIEVE AGILE WERKOMGEVING? AGILE WERKEN WAT IS DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN FM, HR EN IT VOOR EEN SUCCESVOLLE & EFFECTIEVE AGILE WERKOMGEVING? Onderzoeksprogramma 2018 /2019 AGILE WERKEN 2 Beste lezer, We kunnen niet meer om agile

Nadere informatie

HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE 2018

HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE 2018 HOSPITALITY ALS MINDSET? HOSPITALITY COURSE 2018 Hospitality proef je terug in alle aspecten van een organisatie. Het samenspel van omgeving, dienstverlening en gedrag zorgt voor een positief gevoel.

Nadere informatie

EMPOWERING PEOPLE & PLACES FUTURE WORK COURSE 2017

EMPOWERING PEOPLE & PLACES FUTURE WORK COURSE 2017 . EMPOWERING PEOPLE & PLACES FUTURE WORK COURSE 2017 . Hoe ziet de toekomstige werkomgeving eruit? Wat vragen medewerkers en de manier van (samen)werken nu en in de toekomst van huisvesting? Hoe kan huisvesting

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

PRESTATIE-INKOOP in de praktijk

PRESTATIE-INKOOP in de praktijk Inleiding Programma Aanmelden Route Uitnodiging workshop Donderdag 13 september 2012 fhi - leusden PRESTATIE-INKOOP in de praktijk Welke aanbieder steekt boven het maaiveld uit? Prestatie-inkoop in de

Nadere informatie

Ketensamenwerking. Overeenkomen van een strategisch partnerschap

Ketensamenwerking. Overeenkomen van een strategisch partnerschap Ketensamenwerking Overeenkomen van een strategisch partnerschap Agenda Introductie Ketensamenwerking Mechanisme Het beste contract? Toepassen van het mechanisme Afronding Supply Chain PlusValu Erik van

Nadere informatie

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers The European professional practice qualification for public service leaders Inschrijving vóór 1 juli 2016 = 10% korting op inschrijvingskosten

Nadere informatie

CIRCULAIR FM MANAGEMENT COURSE

CIRCULAIR FM MANAGEMENT COURSE . CIRCULAIR FM MANAGEMENT COURSE . MANAGEMENT COURSE CIRCULAIR FM SAMEN VERSNELLEN NAAR CIRCULAIR FM DE KICKSTART VOOR JOUW CIRCULAIRE FACILITAIRE ORGANISATIE! Het onderwerp circulaire economie komt steeds

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat CURSUS Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat 4 & 5 Februari, 2019 Verzorgd door: Facili2transform Simon Koolwijk Professor vd Veldenstraat 12 6524 PP Nijmegen telno. +31 (0) 24 3504437

Nadere informatie

ADVANCED MARKETING PROGRAM

ADVANCED MARKETING PROGRAM ADVANCED MARKETING PROGRAM DE MEEST ACTUELE MASTERCLASS VOOR ERVAREN MARKETEERS DIE VERDIEPING EN VERBREDING ZOEKEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Het Nyenrode Advanced Marketing Program is

Nadere informatie

Bestuurssecretaris en...

Bestuurssecretaris en... het Zijlstra Center for Public Control and Governance www.hetzijlstracenter.nl Bestuurssecretaris en... Oriëntatie op de functie bestuurssecretaris het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Nadere informatie

Nieuw! Office Improvement Expert in administratie en dienstverlening

Nieuw! Office Improvement Expert in administratie en dienstverlening Nieuw! Office Improvement Expert in administratie en dienstverlening Stroomlijnen van processen & organiseren van resultaatgerichte teamwerking Waarom deze opleiding? Ondanks de toenemende complexiteit

Nadere informatie

Introductie

Introductie Trainingen Agile Introductie De Agile trainingen van The Agile Coach Company zijn praktisch en helpen organisaties direct zelfstandig aan de slag te gaan. Van basisvaardigheden tot verdieping op specifieke

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT SNEL EN WENDBAAR WERKEN AAN CONTINUE VERBETERING IN ORGANISATIES LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 3 Masterclass Agile Management

Nadere informatie

MASTERCLASS LEIDINGGEVEN AAN HOSPITALITY

MASTERCLASS LEIDINGGEVEN AAN HOSPITALITY MASTERCLASS LEIDINGGEVEN AAN HOSPITALITY CREËER SUCCESVOLLE EN GASTVRIJE ORGANISATIES IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INLEIDING De wereld verandert. En niet alleen verandert de wereld,

Nadere informatie

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT INZICHT, OVERZICHT EN VAARDIGHEDEN VOOR HET LEIDEN VAN VERANDERING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 VOORWOORD Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer

Nadere informatie

Brochure Lean Trainingen 2017

Brochure Lean Trainingen 2017 Brochure Lean Trainingen 2017 Fijn dat je interesse hebt in onze trainingen! Lean Public ontwikkelt mens en organisatie vanuit de Leanfilosofie. Wij geloven in de kracht van Lean en zien het als onze missie

Nadere informatie

LOGISTIEK MANAGEMENT COLLEGEREEKS. Verhoog uw kennis en strategische invloed. Collegereeks met de onderwerpen: Start

LOGISTIEK MANAGEMENT COLLEGEREEKS.  Verhoog uw kennis en strategische invloed. Collegereeks met de onderwerpen: Start LOGISTIEK MANAGEMENT Verhoog uw kennis en strategische invloed Gemid 27 09 17 Collegereeks met de onderwerpen: Supply Chain Management Financieel Management Planning & Forecasting Duurzame Logistiek Inkoop

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER)

DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) Opleiding DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) 8,3 WORD ëdigital LEADERí EN LEID JE ORGANISATIE DOOR DE DIGITALE TRANSFORMATIE Door de opkomst van nieuwe technologieën is er een groeiende

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP SUCCESVOL TRANSFORMEREN NAAR EEN WENDBARE, TOEKOMSTBESTENDIGE ORGANISATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING ER VERANDERT STEEDS MEER EN STEEDS SNELLER

Nadere informatie

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen Vrouwen verschil is een leergang voor vrouwen die zich herkennen in de begrippen maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

1. De methodiek Management Drives

1. De methodiek Management Drives 1. De methodiek Management Drives Management Drives is een unieke methodiek die u concrete handvatten biedt in het benaderen van de ontwikkeling van individu, team en organisatie. De methodiek kent een

Nadere informatie

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN HET ANTWOORD OP UW VRAGEN Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste

Nadere informatie

Leadership By Responsibility

Leadership By Responsibility Leadership By Responsibility En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Leadership By Responsibility! Het gaat goed! Herkent u deze situatie: een collega of een medewerker presenteert vol vuur

Nadere informatie

Kennismiddag: Demand Management

Kennismiddag: Demand Management Kennismiddag: Demand Management Agenda Agenda Even voorstellen Inleiding FM FM en uitbesteden Een praktijkvoorbeeld Pauze Wat is Demand management? Borrel 9-10-2014 Kennismiddag: Demand Management Even

Nadere informatie

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com Team Alignment En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Team Alignment Het gaat goed! Herkent u deze situatie: een collega of een medewerker presenteert vol vuur over de voortgang van een

Nadere informatie

Inspiratiereizen Dementie. Frankfurt: Eigen kijk op dementie

Inspiratiereizen Dementie. Frankfurt: Eigen kijk op dementie Inspiratiereizen Dementie Frankfurt: Eigen kijk op dementie Introductie De zorg voor mensen met dementie staat in Nederland volop in de belangstelling. En dat is volkomen terecht. Door de dubbele vergrijzing

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met sla.heliview.nl Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren

Nadere informatie

STRATEGIC LEADERSHIP PROGRAM TOWARDS A FUTURE PROOF STRATEGIC LEADER

STRATEGIC LEADERSHIP PROGRAM TOWARDS A FUTURE PROOF STRATEGIC LEADER STRATEGIC LEADERSHIP PROGRAM TOWARDS A FUTURE PROOF STRATEGIC LEADER NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 DE COMBINATIE VAN INHOUD, PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN PRAKTIJKCASES STAAT GARANT VOOR EEN OPTIMALE RETURN

Nadere informatie

DaVinc 3 i Masterclasses

DaVinc 3 i Masterclasses 1 DaVinc 3 i Masterclasses Virtualisering en internationalisering veranderen de sierteeltsector. Wat kunt u doen om succesvol te blijven? logistiek samenwerken ICT 2 Waarom inschrijven? Met een student

Nadere informatie

Adding Sustainable Value

Adding Sustainable Value Adding Sustainable Value Uw organisatie klaar voor de toekomst! Internationaal duurzaamheidsprogramma voor het Midden- en Kleinbedrijf Een praktisch opleidingsprogramma dat bedrijven helpt om een duurzaamheidplan

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren van SLA s;

Nadere informatie

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering Essentials van Secure Base Leiderschap Leidinggeven aan werkelijke verandering 2018 Het is de taak van de leider om zijn mensen te brengen van de plek waar ze zijn naar de plek waar ze niet geweest zijn

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH WAT KUNNEN DEZE OPKOMENDE TECHNOLOGIEËN VOOR JOUW ORGANISATIE BETEKENEN? NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Blockchain geldt als dé grote belofte als het gaat om

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Inspiratiereizen Dementie. Helsinki: Eigen kijk op dementie

Inspiratiereizen Dementie. Helsinki: Eigen kijk op dementie Inspiratiereizen Dementie Helsinki: Eigen kijk op dementie Introductie De zorg voor mensen met dementie staat in Nederland volop in de belangstelling. En dat is volkomen terecht. Door de dubbele vergrijzing

Nadere informatie

CUSTOMER CENTRIC STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER)

CUSTOMER CENTRIC STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) Opleiding CUSTOMER CENTRIC STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) 8,2 REALISEER KLANTGERICHTHEID IN JE ORGANISATIE Dat winstgevendheid en klantgerichtheid heel goed samen kunnen gaan, laten verschillende

Nadere informatie

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid Wilt u succesvol werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? De Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid brengt in kaart waar in uw bedrijf de kansen liggen. Direct toepasbaar! Iets voor u! Wij hebben deze

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

Inspiratiereizen Dementie. Helsinki: Eigen kijk op dementie

Inspiratiereizen Dementie. Helsinki: Eigen kijk op dementie Inspiratiereizen Dementie Helsinki: Eigen kijk op dementie Introductie De zorg voor mensen met dementie staat in Nederland volop in de belangstelling. En dat is volkomen terecht. Door de dubbele vergrijzing

Nadere informatie

Responsief Beleidsonderzoek

Responsief Beleidsonderzoek Programma Driedaagse Training Course Responsief Beleidsonderzoek Hoe procedures, experimenten en technologische applicaties De bruikbaarheid van onderzoek voor beleidsmakers vergroot Donderdagen 1, 8 en

Nadere informatie

KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling

KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling Koersen op Succes Of het nu gaat om het verwezenlijken van plannen, het behalen van gestelde doelen, het leuker maken van een organisatie of het

Nadere informatie

De DevOps toolbox: Wat heb ik daaraan als beheerder?

De DevOps toolbox: Wat heb ik daaraan als beheerder? De DevOps toolbox: Wat heb ik daaraan als beheerder? 2 oktober 2018 DevOps staat voor Development (Dev) en Operations (Ops). DevOps gaat verder dan de integratie van ontwikkeling en beheer, oftewel Agile.

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

MASTERCLASS LEADERSHIP IN HOSPITALITY INNOVATION

MASTERCLASS LEADERSHIP IN HOSPITALITY INNOVATION MASTERCLASS LEADERSHIP IN HOSPITALITY INNOVATION CO-CREATING CUSTOMER HAPPINESS IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INLEIDING De wereld verandert. En niet alleen verandert de wereld, maar dat

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

ORGANISATORISCHE IMPLENTATIE BEST VALUE

ORGANISATORISCHE IMPLENTATIE BEST VALUE ORGANISATORISCHE IMPLENTATIE BEST VALUE EEN ONDERZOEK NAAR DE IMPLEMENTATIE VAN BEST VALUE BINNEN EEN SYSTEMS ENGINEERING OMGEVING STEPHANIE SAMSON BEST VALUE KENNIS SESSIE WESTRAVEN 17 JUNI 09.00 12.00

Nadere informatie

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname!

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! Het hart kent redenen die de rede niet kent Pascal Je kunt pas anderen managen, als je jezelf kunt managen Johan Cruyff Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! 14 t/m 21 oktober 2017 Business

Nadere informatie

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT INZICHT, OVERZICHT EN VAARDIGHEDEN VOOR HET LEIDEN VAN VERANDERING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Masterclass Veranderen met Vensters

Masterclass Veranderen met Vensters ICTU van en voor overheden Masterclass Veranderen met Vensters ACHTERGROND ICTU heeft in samenwerking met de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), het Kennisinstituut Nederlandse Gemeenten (KING)

Nadere informatie

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname!

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! Het hart kent redenen die de rede niet kent Pascal Je kunt pas anderen managen, als je jezelf kunt managen Johan Cruyff Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! Business Development - Training

Nadere informatie

Architectuur; weet jij hoe de lijntjes lopen?

Architectuur; weet jij hoe de lijntjes lopen? WAAROM IS ARCHITECTUUR BELANGRIJK? LEARN WITH THE BEST! Masterclasses voor de tolk tussen IT en de business Architectuur; weet jij hoe de lijntjes lopen? 12 Juni 2018 Architectuur; weet jij hoe de lijntjes

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXECUTIVE EDUCATION AND ORGANISATIONAL DEVELOPMENT SAVE THE DATE 5 JUNI 14:00-17:30 RSM Open Programmes UITNODIGING 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT

Nadere informatie

COLLEGEREEKS MANAGEMENT IN DE ZORG

COLLEGEREEKS MANAGEMENT IN DE ZORG COLLEGEREEKS MANAGEMENT IN DE ZORG ZORGVISIE ACADEMY IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 DÉ ZEVEN ACTUELE MANAGEMENT ONDERWERPEN IN DE ZORG SAMENGEBRACHT IN ÉÉN COLLEGEREEKS 2 MANAGEMENT

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma

Ondernemerschap Programma Speciaal voor Limburgse Fruittelers Telers Ondernemerschap Programma Met een positief perspectief en het juiste financieel inzicht op weg naar een toekomstbestendig fruitteeltbedrijf in Limburg Haal meer

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» KLANTBELEVING ALS UITGANGSPUNT VOOR JOUW STRATEGIE Customer Experience draait om het leveren van een intentionele,

Nadere informatie

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Programma en doelgroep Your Career in Control voorziet in de ontwikkelbehoefte van potentials in de logistieke en supply chain omgeving. Het

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST

MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST WORDT IN SLECHTS 4 DAGEN OPGELEID TOT TOEKOMSTSTRATEEG NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING INSPELEN OP EEN SNEL VERANDERENDE TOEKOMST Bedrijven, overheden

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

De Agile Business Scan

De Agile Business Scan E-book De Agile Business Scan Naar een volgend Agile volwassenheidsniveau Door: Joyce Thijssen Inhoud Inleiding De basis: wetenschappelijk onderzoek Agile Business Scan Uitgangspunten Volwassenheidniveaus

Nadere informatie

Denkt u dat mensen gedreven worden door hun managers? Ik niet!

Denkt u dat mensen gedreven worden door hun managers? Ik niet! Denkt u dat mensen gedreven worden door hun managers? Ik niet! Webseminar Ritsen vanaf hier 27 oktober 2009 Janny den Bakker Organisatie & Change Consultant ING Janny den Bakker-Knottnerus Organisatie

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Innoveren als avontuurlijke tocht

Innoveren als avontuurlijke tocht Innoveren als avontuurlijke tocht Innoveren als avontuurlijke tocht Oriëntatie op het gebied Omgaan met het onverwachte Het gebied doorgronden Zoeken naar doorwaadbare plekken Rust nemen en op kracht komen

Nadere informatie

Professionalisering van uw HR-afdeling

Professionalisering van uw HR-afdeling Professionalisering van uw HR-afdeling 2 Professionalisering van uw HR-afdeling Heeft u: HR-professionals die werken in lijn met de eisen en wensen van uw business? HR-professionals met het juiste profiel

Nadere informatie

Sociaal ondernemerschap & de overheid. Prof. Dr. Mark van Twist

Sociaal ondernemerschap & de overheid. Prof. Dr. Mark van Twist Sociaal & de overheid Ondernemers zijn steeds vaker te vinden op de vervagende grenzen tussen markt, overheid en samenleving. Een ICT bedrijf met autistische werknemers met een Wajong-uitkering of een

Nadere informatie

DRS HÜLYA TÜRKSEVER PROF DR FINN WYNSTRA ARNOUT KROOK DEPARTMENT OF MANAGEMENT OF TECHNOLOGY AND INNOVATION PURCHASING AND SUPPLY MANAGEMENT

DRS HÜLYA TÜRKSEVER PROF DR FINN WYNSTRA ARNOUT KROOK DEPARTMENT OF MANAGEMENT OF TECHNOLOGY AND INNOVATION PURCHASING AND SUPPLY MANAGEMENT DEPARTMENT OF MANAGEMENT OF TECHNOLOGY AND INNOVATION DRS HÜLYA TÜRKSEVER PROF DR FINN WYNSTRA PURCHASING AND SUPPLY MANAGEMENT ARNOUT KROOK NEDERLANDSE SPOORWEGEN CONCERN INKOOP NRS SEMINAR UTRECHT, 24

Nadere informatie

Leer ze omgaan met onzekerheid. Nils de Witte - StudentsInc

Leer ze omgaan met onzekerheid. Nils de Witte - StudentsInc Leer ze omgaan met onzekerheid Nils de Witte - StudentsInc Programma en introductie Leer ze omgaan met onzekerheid verkennende discussie en ideeën nils de witte wat bedoel ik met onzekerheid waarom is

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig

Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig Prof.dr. Jack AA van der Veen evofenedex Leerstoel Supply Chain Management Nyenrode Business Universiteit Platform WCM Zuid Brightlands Campus,

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

Lean Finance Management Green Belt Training

Lean Finance Management Green Belt Training Lean Finance Management Green Belt Training Aan het stuur met Lean Management Informatie die echt werkt - Verbeterpotentieel in kaart - Met jouw Lean project succesvol aan de slag Drs. Louis Brackel RC,

Nadere informatie

Leren werken in netwerken

Leren werken in netwerken Leren werken in netwerken Gebaseerd op Leren samenwerken tussen organisaties Dr. Wilfrid Opheij 9 november 2017 Common Eye 29-11-2017 Samenwerken Nodig, maar niet vanzelfsprekend 29-11-2017 2 Opbouw van

Nadere informatie

THE NEXT CHALLENGE FM COURSE 2018

THE NEXT CHALLENGE FM COURSE 2018 . THE NEXT CHALLENGE FM COURSE 2018 . THE NEXT CHALLENGE FM COURSE 2018 Ontwikkelingen gaan snel, business modellen veranderen, technologie speelt een steeds grotere rol, de leeftijd van medewerkers stijgt,

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

Transformatie naar een wendbare organisatie

Transformatie naar een wendbare organisatie Transformatie naar een wendbare organisatie Ervaringen bij ING Paul Spronk Wat speelt er in de banksector? Zijn er overeenkomsten met de zorgsector? - Productie gedreven - Gefragmenteerd - Veel procedures

Nadere informatie

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten Kansrijke Samenwerking Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten November 2012 Even voorstellen: Harrie van den Bergh Manager Facility Services, GGZ Oost Brabant Facility Services: Inkoop & Magazijn, Techniek

Nadere informatie