Een stadstour langs beroemde monumenten, 19 de eeuwse gebouwen, parken en moderne architectuur. Een unieke tour aan de rand van het centrum, die u

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een stadstour langs beroemde monumenten, 19 de eeuwse gebouwen, parken en moderne architectuur. Een unieke tour aan de rand van het centrum, die u"

Transcriptie

1 GO WEST Fiets/wandeltour Een stadstour langs beroemde monumenten, 19 de eeuwse gebouwen, parken en moderne architectuur. Een unieke tour aan de rand van het centrum, die u langs onvermoed rustige plekken, leuke winkeltjes en kunstenaars ateliers en tentoonstellingszalen voert. Langs de route zijn diverse mogelijkheden om uit te rusten op een zonnig terras of een wat te eten in een gezellig restaurant. Duur:circa 2 uur.

2 De start is op de Stadhouderskade bij de hoofdingang van het Vondelpark. 1 Vondelpark Het Vondelpark wereldberoemd onder de toeristen vanwege haar roem als vermeende vrijplaats voor gebruik van drugs is ooit aangelegd als rij- en wandelpark voor Amsterdams gegoede burgerij. Langs de randen van het park wordt eind 19de eeuw de grond in forse kavels uitgegeven en door een keur aan inmiddels beroemde architecten van luxe villa s en woonhuizen voorzien. De rijke industriëlen en kooplieden verhuizen graag van de gracht naar de rand van het Vondelpark. Volg de hoofdroute het park in. 2 Filmmuseum Als je onder de brug van de Van Baerlestraat doorloopt heb je aan de rechterhand het filmmuseum. Ooit gebouwd in 1881 door de architrect W. Hamer jr. als paviljoen ter ontspanning nu in gebruik als filmmuseum; speciale programmering is te vinden op Het belangrijkste aan deze plek is het terras; dat het één van de allermooiste en zonnigste van de stad.

3 Rechtsaf richting filmmuseum; vlak voor het museum rechtsaf de Roemer Visscherstraat ingaan. Verlaat het park en steek de van Baerlestraat over. 3 De zeven landen Voor de architectuurliefhebber is het een must om even een klein uitstapje te maken naar de beroemde panden de zeven landen in de Roemer Visscherstraat. Juweeltjes als het gaat om eclectische bouwstijlen van het einde van de 19de eeuw, geïnspireerd door bouwstijlen uit de ons omringende Europese landen Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Rusland, Engeland en Nederland. (Architect Tj. Kuipers 1894) Aan het einde van de straat linksaf de Tesselschadestraat volgen en direct linksaf de Vondelstraat ingaan. 4 Vondelstraat Wij gaan richting de Vondelkerk. De Vondelstraat zou eigenlijk de Cuyperstraat moeten heten. Heel veel woonhuizen, een 10tal, zijn van de hand van de meester zelf. P.J.H. Cuypers, de bouwmeester van onder andere het Centraal Station en het Rijksmuseum, legde als projectontwikkelaar de Vondelstraat aan. Hij bouwde in een vrij sobere stijl: nr.15-21; nr ; en verderop in de straat de nrs (Nieuw Leyerhoven) zijn eigen woonhuis tot 1881 door hem bewoond; en tenslotte de nrs en 108.

4 Volg de Vondelstraat richting Vondelkerk, steek de Van Baerlestraat over. 5 Vondelkerk In het midden van de straat vinden wij het mooiste voorbeeld van 19de eeuwse (1872/80) kerkbouwkunst dat Amsterdam en wellicht Nederland nog kent. Cuypers legde de Vondelstraat aan volgens zijn ideeën omtrent de ideale (middeleeuwse) samenleving. Hij bouwde midden tussen de huizen van zijn straat een kerk. De eerste steen van deze neogotische kruisbasiliek werd gelegd op 1 maart Op 16 juni 1880 werd de kerk ingewijd, die volgens Cuypers van al zijn godshuizen in mijn hart steeds de liefste plaats is blijven innemen. De toren ging bij een grote brand in 1904 verloren en werd herbouwd naar een ontwerp van Cuypers zoon Joseph. 6 Villa Pierre Cuypers Wij volgen de Vondelstraat verder langs de unieke privé bewoonde villa van Pierre Cuypers (nr 73-75a) In de gevel is een tegeltableau aangebracht met de tekst, Jan bedenckt et, Piet volbrenght et, Claesgen laeckt et och wat maeckt et: waarmee Cuypers zijn critici een sneer geeft. De vele villa s in deze straat werden niet alleen zorgvuldig vormgegeven qua architectuur, ook aan het interieur werd de nodige aandacht besteed. Veel glas in lood, luxe betimmeringen en wandschilderingen herinneren daar nog aan. Straat volgen tot nummer 140

5 7 De Hollandsche Manege De Hollandsche Manege mag niemand missen. Loop even onder de poort naar binnen; een kop koffie in de foyer is een unieke ervaring. Niet verwonderlijk dat in deze straat de mooiste stadsmanege van Europa gehuisvest is. Het aanpalende park heet immers Rij- en Wandelpark. Nog steeds als manege voor de Amsterdammer in gebruik. De manege (1882) is in neorenaissancestijl gebouwd, een meesterwerk van A.L. van Gendt. Via de poort kom je de hoge binnenrijbaan binnen met schitterende ornamenten en de grandeur van weleer. De foyer heeft veel passende versiering in hout en stucwerk uitgevoerd. Wij nemen tegenover Vondelstraat 166 een kleine ingang het Vondelpark in en slaan direct rechtsaf, volgen het grindpad tot de volgende uitgang de Gerard Brandtstraat 8 De Parkkerk De Parkkerk ( ) aan de rand van het Vondelpark is van de architect E.A.C. Roest. Het gebouw behield zijn kerkfunctie tot het voorjaar van 1994, en was aan een opknapbeurt toe. Na de voltooiing van de restauratie in 2006 is het Orgelcentrum de nieuwe bestemming voor het gebouw. Ook het originele Sauer orgel uit 1922 wordt opgeknapt.voor een korte pauze is Dish Global Kitchen heel leuk. De straat volgen; de Overtoom oversteken en rechtsaf de Eerste Helmerstraat ingaan; tegenover nr 129 gaan wij door het poortgebouw het Wilhelmina gasthuisterrein op.

6 GO WEST kaart LFFSTRAAT THA DEKENSTRAAT K. BLEKERSTR. UG- AAT TER HAARSTR. DOUWES V.ALPHENSTR. SCHIMMELSTRAAT DA COSTA- ILDERDIJKGRACHT ALLARD- PIERSONSTR. DEKKERSTR. K. SCHIM.STR. SINGELGRACHT PLEIN 14 JAN HANZENSTRAAT POTGIETERSTRAAT KWAKERS- PLEIN SCHADE- BELLAMY- PLEIN KWAKERSSTR. TEN KATESTRAAT WENSLAUER STRAAT BELLAMY DWARSSTRAAT KOSTVERLORENVAART NASSAUKADE DA COSTASTRAAT DA COSTAKADE DA COSTAGRACHT DA COSTAKADE BILDERDIJKSTRAAT BILDERDIJKKADE BILDERDIJKKADE 13 BELLAMY STRAAT CASPER FLICKHOF VAN EFFEN- STRAAT TWEEDE KOSTVERLORENKADE HASE BROEKSTRAAT JAN PIETER KINKERSTRAAT TOLLENSSTRAAT NIC. BEETSSTRAAT KINKERSTRAAT BORGERSTRAAT HEIJESTRAAT LOOTSSTRAAT JACOB VAN LENNEPSTRAAT JACOB VAN LENNEPSTRAAT SCHOOLMEESTERSTRAAT JACOB VAN LENNEP STRAAT JACOB VAN LENNEP- KADE JACOB VAN LENNEP KADE JACOB VAN LENNEPKANAAL JACOB VAN LENNEPKADE JACOB VAN LENNEP KADE EERSTE CONSTANTIJN HUYGENSSTRAAT TWEEDE CONSTANTIJN HUYGENSSTRAAT GERARD BORSTKADE BOSBOOM TOUS- SAINTSTR. KETELHUISPLEIN WG-PLEIN ANNA SPENGLERSTR. J. DE BOSCH KEMPERPAD NIC. BEETSSTRAAT KANAALSTRAAT STARINGSTRAAT DERDE- HELMERSSTR. DE GENESTETSTRAAT ALBERDINCK THIJMSTRAAT BIEMONDSTRAAT ARIE WG-PLEIN 9 JELTJE M. V. BOUWDIJK BASTIAANSTR. PESTHUISLAAN DE BOSCH WILHELMINASTRAAT KEMPERPAD PIETER LANGENDIJKSTRAAT TWEEDE HELMERSSTR. ITE BOEREMASTRAAT BREDERODESTRAAT JAN PIETER HEIJESTRAAT STARING PLEIN EERSTE HELMERSSTRAAT EERSTE HELMERSSTRAAT OVERTOOM OVERTOOM SINGELGRACHT 4 PALAMEDESSTR. STADHOUDERSKADE 1e C. HUYGENSSTR. 7 5 VONDELSTRAAT VONDELSTRAAT ANNA VD VONDELSTR. GERARD BRANDTSTR. GERDWARSSTRAAT VONDELPARK STRAAT KATTENLAAN JOHANNAPARK RIJTUIGEN- HOF SCHOOLSTR. TESSEL- VISSCHERSTRAAT ROEMER ZANDPAD 2 1

7 9 Wilhelmina Gasthuisterrein Het Wilhelmina Gasthuis was tot eind jaren 80 in gebruik als één van de grotere ziekenhuizen van de stad. Het jonge koninginnetje Wilhelmina, legt de eerste steen voor het Wilhelmina Gasthuis. In de loop der tijd raakte het ziekenhuis ingebouwd. Het Wilhelmina Gasthuis was een begrip voor Amsterdammers. Ga jij maar naar paviljoen drie zei je tegen iemand die zich vreemd gedroeg. Eind jaren 80 wordt het ziekenhuis verplaatst. De paviljoens zijn gedeeltelijk in tact gehouden en hebben een nieuwe bestemming gekregen. Veel kunstenaars hebben hun atelier hier en er zijn diverse gelegenheden om te exposeren gecreëerd. Onder de poort rechtdoor gaan tot aan de Arie Biemondstraat. Deze volgen tot aan het water; daarna linksaf voor het voormalig anatomisch laboratorium (E.P.Messer 1927) langs, verder de Kanaalstraat volgen tot aan de J.P. Heijestraat. 10 De Kinkerbuur t Deze straat (De J.P. Heijestraat) is dé straat in opkomst in Amsterdam. Wij vinden er vele interessante winkeltjes. Bijna straatnamen in deze buurt zijn vernoemd naar beroemde 19de eeuwse dichters; de buurt heette vroeger de dichtersbuurt.de kinkerstraat zal de uiteindelijke naam aan de buurt verlenen. De Kinkerstraat steken wij over en wij gaan rechtsaf de Hasebroekstraat in en vrijwel direct weer linksaf de Justus van Effenstraat in. Aan het einde rechts de Bellamystraat ingaan.

8 11 Bellamystraat Hier ervaar je nog het echte polderpeil. De straat zakt een kleine anderhalve meter en daar is nog het 19de eeuwse polderpeil. Een bijzondere ervaring middenin de stad. De bebouwing lijkt met huizen met voortuintjes niet Amsterdams; eerder uit een andere omgeving. De Bellamystraat is een gewilde filmlocatie. In de 19de eeuw was deze plek een plek waar nering en handel bloeide. De vele gevelstenen en opschriften herinneren daar nog aan. Op veel plekken in de buurt in oude glorie hersteld. Volg de Bellamystraat; u kruist de Ten Kartemarkt. 12 Ten Katemarkt De Ten Katemarkt; één van de zeven Amsterdamse dagmarkten. Een nog echte markt voor de gewone Amsterdammer; gezellig, goedkoop en verrassend. Op de hoek van deze straat siert De marktwacht een portret van de marktkooplieden van de Ten Katemarkt, geschilderd in 2007 in het kader van het Rembrandtjaar door de kunstenaars van WG-Kunst (voor meer info zie U vervolgt de Bellamystraat in de richting van het Bellamyplein waar op dit moment hard gewerkt wordt aan de restauratie van de Tramremise.

9 13 Tramremise Sinds eind 19de eeuw was hier de grootste tramremise van de stad gevestigd. Elke dag reden hier honderden trams af en aan. Vanaf 2010 zal hier het Hallentheater zijn deuren openen. Voor meer info in Eind vorige eeuw was in de Tollensstraat een remise van de paardentram te vinden. De stallen met puntdaken maken nog altijd deel uit van het remisecomplex, dat inmiddels op de monumentenlijst is geplaatst. Op 14 augustus 1900 reed in Amsterdam de eerste elektrische tram. Vijf jaar later was het gehele tramnet geëlektrificeerd. De remise en werkplaats de Tollensstraat zijn voor het grootste gedeelte gebouwd in deze periode. Op het terrein staan bouwwerken met bakstenen gevels en zeer licht gietijzeren en glazen constructies. De gevels zijn voorzien van natuurstenen elementen en siermetselwerk. De hallen zijn hoog en licht. Bijzonder is de kapconstructie van zgn. Polonceau-spanten. Waarschijnlijk is het complex ontworpen door ingenieurs en architecten van de Amsterdamse Dienst Publieke Werken. Eind 1996 heeft het GVB de panden verlaten.het is nu een cultureel uitgaanscentrum. Van dit mooie prettige plein lopen wij in de richting van de Bilderdijkstraat. Op het Kwakersplein is het inmiddels goed toeven en zijn diverse gelegenheden om te eten, lunchen, drinken en van het zonnetje te genieten. Het terras van Alverna is beroemd.

10 14 Zuid-Hollandsche bierbrouwerij Tegenover het terras prijkt over de volle gevelbreedte aan de Bilderdijkstraat 87-97, doorlopend naar Da Costakade de opgefriste façade van de Zuid-Hollansche bierbrouwerij. Hier was tot ver in de 9de eeuw de opslag van één van de vele brouwerijen die de stad Amsterdam rijk was gevestigd. Het pand is gebouwd in 1899 door F.H. van Niftrik als depot en kantoorgebouw van de Zuidhollandsche Bierbrouwerij. Het diende voor opslag en overslag. We wandelen verder rechtdoor, steken de Bilderdijkstraat over en gaan rechtdoor de Potgieterstraat in. Op de brug even halt houden en omdraaien. Hierdoor heeft U zicht op twee unieke panden aan de Da Costakade. Aan de linkerzijde ziet u op nr 104 (Bienfait) een vrij onbekend stukje architectuur van Berlage. Berlage is bekend van de Beurs. Hij is de grote vernieuwer van de Nederlandse bouwkunst aan het begin van de 20ste eeuw. 15 Lettergieterij Tetterode Aan de rechterkant ziet u de achtergevel van Lettergieterij Tetterode. Wij raden u dringend aan om langs de zonnige kant van de kade (even nummering) uw tocht voort te zetten voor het beste zicht op de achterzijde van Tetterode. In 1950 zetten de architecten Merkelbach / Elling hier een van de mooiste Amsterdamse voorbeelden nieuw zakelijke architectuur neer voor de lettergieterij. Momenteel broedplaats voor kunstenaars en een galerie.

11 Onze route vervolgen wij langs de kade de Kinkerstraat oversteken; tot aan de Jacob van Lennepstraat volg deze straat tot aan de brug van de bekende Amsterdamse bruggenbouwer Piet Kramer. Let hier vooral op de sierlijke details. 16 Afronding Voor rust, groen en ruimte om bij voorbeeld de kinderen te laten spelen volgt U de Jacob van Lennepstraat tot aan de Bilderdijkkade en buigt links af, over de fietsbrug over de Van Lennepgracht en u bent weer op het Gasthuis terrein. Daar eindigt onze route met een unieke afsluiter; een drankje en een hapje bij Ingang B en een bezoek aan de tentoonstellingsruimte van WG Kunst. Tot slot komen wij terecht bij het drukke gezellige deel van de Eerste Constantijn Huygensstraat, tussen Overtoom en Van Lennepkade. Hier vind je vele gezellige eetgelegenheden en diverse terrassen. art ideacultuurmakelaar e 2,00

12 Delicatessen Openingstijden: Winkel: maandag tot en met zondag : uur. Slijterij: maandag tot en met zaterdag: uur en op alle koopzondagen. Voor champagnes, wijnen en al Uw dagelijkse boodschappen. reizen wandelen fietsen genieten Reisboekhandel Pied à Terre Een geslaagde vakantie of weekendje weg begint bij Reisboekhandel Pied à Terre Atlassen Globes modern & antiek Opblaasglobes Planetenkaarten Wereldkaarten B&B gidsen Campinggidsen Hotelgidsen Reisgidsen Reisverhalen Fotoboeken Wereldmuziek & DVD s Landkaarten Detailkaarten Wegenatlassen Routeplanners Stadsplattegronden Fietsgidsen Fietskaarten Klimgidsen Klimkaarten Wandelgidsen Wandelkaarten Skikaarten Skigidsen & atlassen Nordic Walking Kanokaarten Waterkaarten Vakanties met kinderen Geografische Boekhandel Pied à Terre Overtoom HG Amsterdam Tel E: Kijk ook even op onze websites: en

Scholen ophalen WG-terrein

Scholen ophalen WG-terrein Scholen ophalen WG-terrein Inhoud 1. Algemene informatie... 4 1.1 Afwezigheid kind zonder bericht... 4 1.2 Veilig oversteken doen wij zo... 4 1.3 Belangrijk voor onderstaande fiets- en looproutes... 4

Nadere informatie

knip de stippellijn voorzichtig in, dan kun je de plattegrond er insteken ROUTE OUD-WEST & HET VONDELPARK Deze route is van

knip de stippellijn voorzichtig in, dan kun je de plattegrond er insteken ROUTE OUD-WEST & HET VONDELPARK Deze route is van knip de stippellijn voorzichtig in, dan kun je de plattegrond er insteken ROUTE OUD-WEST & HET VONDELPARK OUD-WEST & HET VONDELPARK LEGENDA >> BEZIENSWAARDIGHEDEN >> ETEN & DRINKEN >> SHOPPEN >> LEUK OM

Nadere informatie

Stadsmijmering. Stilstaan bij wat er loopt

Stadsmijmering. Stilstaan bij wat er loopt Stadsmijmering Stilstaan bij wat er loopt Als mens loop je wat af. Soms van hot naar her. Rusteloos. Voortgejaagd door verlangens en ambitie. Het doel van deze wandeling is nergens naartoe hoeven. Zijn

Nadere informatie

3-kamerappartement op de vierde verdieping. Netto huurprijs 835 Per maand. Seniorenwoning

3-kamerappartement op de vierde verdieping. Netto huurprijs 835 Per maand. Seniorenwoning 3-kamerappartement op de vierde verdieping Netto huurprijs 835 Per maand Seniorenwoning Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: West Buurt: Oud-West Adres: Da Costakade

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: West Buurt: Oud-West/De Baarsjes Adres: Potgieterstraat 6-3 Postcode: 1053 XW Bruto Prijs: 1.135,17 Netto Prijs: 1.125,- Servicekosten:

Nadere informatie

driekamerappartement op de tweede verdieping Netto huurprijs 1.050 Per maand

driekamerappartement op de tweede verdieping Netto huurprijs 1.050 Per maand driekamerappartement op de tweede verdieping Netto huurprijs 1.050 Per maand Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: West Buurt: Oud-West Adres: Baarsjesweg 190-B Postcode:

Nadere informatie

Parknamen Vondelpark van C.W.F. (Charles) Haak uit de periode 1957-1960. Achter de parknaam de sectie-letter (A t/m F) en het kaartnummer K1 t/m K48.

Parknamen Vondelpark van C.W.F. (Charles) Haak uit de periode 1957-1960. Achter de parknaam de sectie-letter (A t/m F) en het kaartnummer K1 t/m K48. Parknamen Vondelpark van C.W.F. (Charles) Haak uit de periode 1957-1960 Achter de parknaam de sectie-letter (A t/m F) en het kaartnummer K1 t/m K48. De vetgedrukte namen staan op de actuele Kaart Vondelpark.

Nadere informatie

lesidee Gevels Er bestaan veel verschillende soorten gevels, zoals een trapgevel, klokgevel, tuitgevel, lijstgevel, puntgevel en halsgevel.

lesidee Gevels Er bestaan veel verschillende soorten gevels, zoals een trapgevel, klokgevel, tuitgevel, lijstgevel, puntgevel en halsgevel. Architectuur lesidee Gevels Er bestaan veel verschillende soorten gevels, zoals een trapgevel, klokgevel, tuitgevel, lijstgevel, puntgevel en halsgevel. OPDRACHT 1 Op de volgende bladzijde zie je beschrijvingen

Nadere informatie

SPEURTOCHT ARCHITECTUUR & DESIGN

SPEURTOCHT ARCHITECTUUR & DESIGN SPEURTOCHT ARCHITECTUUR & DESIGN Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Dit jaar is door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen uitgeroepen tot het jaar van Architectuur

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Kanaalstraat 15 II + III

Kanaalstraat 15 II + III Bosboom Toussaintstraat 31 BTW NL8148.95.001.B01 WWW.HUISMAN-MAKELAARDIJ.NL 1054 AN Amsterdam KvK Amsterdam 34234002 INFO@HUISMAN-MAKELAARDIJ.NL Tel 020 550 3456 Fax 020 550 34 55 Object: Het appartementsrecht

Nadere informatie

1. INLEIDING 5 1.1. Aanleiding 5 1.2. Ligging van het plangebied 5 1.3. Vigerende bestemmingsplannen 7 1.4. Inhoud van het bestemmingsplan 7

1. INLEIDING 5 1.1. Aanleiding 5 1.2. Ligging van het plangebied 5 1.3. Vigerende bestemmingsplannen 7 1.4. Inhoud van het bestemmingsplan 7 Inhoudsopgave pagina 1. INLEIDING 5 1.1. Aanleiding 5 1.2. Ligging van het plangebied 5 1.3. Vigerende bestemmingsplannen 7 1.4. Inhoud van het bestemmingsplan 7 DEEL 1 - VERANTWOORDING 9 2. HET PLANGEBIED

Nadere informatie

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16)

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16) Fotowandeling langs de route van de tram 1. Start Cultureel Centrum de Paulus Expositie van de Blauwe Tram Filmbeelden Blauwe Tram Ophalen fotowandeling Uitleg fotowandeling. Met behulp van de uitgeschreven

Nadere informatie

Te Koop. Bilderdijkkade 30 A -II 1053 VD Amsterdam k.k.

Te Koop. Bilderdijkkade 30 A -II 1053 VD Amsterdam k.k. Te Koop Bilderdijkkade 30 A -II 1053 VD Amsterdam 399.000 k.k. Kenmerken Prijs 399.000 k.k. Postcode 1053 VD Ligging Aan water, Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Vrij uitzicht, Beschutte ligging

Nadere informatie

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om.

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om. SPELREGELS De speurtocht start en eindigt op het Tongerloplein te Roosendaal. Blijf bij je groepje en let op het verkeer! START Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek

Nadere informatie

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d Watersnood op Marken Versie 3 d.d. 11-10-2013 Watersnood op Marken Beste puzzelaar, Je bent nu waarschijnlijk via de dijk op het eiland Marken aangekomen. Maar wist je dat deze dijk er tot 1957 niet lag?

Nadere informatie

architocht vmbo ontdek de gebouwen van heerlen centrum

architocht vmbo ontdek de gebouwen van heerlen centrum architocht vmbo ontdek de gebouwen van heerlen centrum 0 Algemene informatie Met deze Architocht ga je de gebouwen en een stuk geschiedenis van Heerlen centrum ontdekken. Vergeet niet een camera of je

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Winkelstraten in Oud-West

Winkelstraten in Oud-West Winkelstraten in Oud-West Van 8 tot en met 14 mei 2008 kon het bewonerspanel van Oud-West vragen beantwoorden over de winkelstraten in Oud-West. Van de 957 panelleden hebben er 456 meegedaan. De komt neer

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE KANTOORRUIMTE. Vondelstraat 41 AMSTERDAM WEST

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE KANTOORRUIMTE. Vondelstraat 41 AMSTERDAM WEST VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE KANTOORRUIMTE Vondelstraat 41 AMSTERDAM WEST VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE KANTOORRUIMTE VONDELSTRAAT 41 AMSTERDAM Object Het gebouw in de Vondelstraat waar momenteel

Nadere informatie

Jacob van Lennepstraat 250A 1053 KB AMSTERDAM

Jacob van Lennepstraat 250A 1053 KB AMSTERDAM Jacob van Lennepstraat 250A 1053 KB AMSTERDAM VRAAGPRIJS: 270.000,- kosten koper Burger Elkerbout Makelaars en Taxateurs o.z. B.V. Blasiusstraat 66 hs 1091 CV Amsterdam t 020 622 21 99 info@burgerelkerbout.nl

Nadere informatie

De achterkant van Kampen door Ernst Hupkes

De achterkant van Kampen door Ernst Hupkes De achterkant van Kampen door Ernst Hupkes Wanneer een bezoeker voor de eerste keer de oude binnenstad van Kampen betreedt kan deze zomaar het gevoel krijgen een 19de-eeuwse stad binnen te treden. Met

Nadere informatie

lesidee Gevels antwoorden

lesidee Gevels antwoorden Architectuur lesidee Gevels antwoorden OPDRACHT Op de volgende bladzijde zie je beschrijvingen van soorten gevels. Lees ze en bekijk de plaatjes. Zet daarna onder de foto van de Roosendaalse gebouwen om

Nadere informatie

Nicolaas Beetsstraat 50-IV

Nicolaas Beetsstraat 50-IV Nicolaas Beetsstraat 50-IV MakelaarsPunt Amsterdam Van Baerlestraat 164 1071 BH Amsterdam Tel: 020-6123020 Fax: 020-6122370 www.makelaarspunt.nl eric@makelaarspunt.nl Ligging: Vanaf deze rustige woonlocatie

Nadere informatie

FORWARD TO THE PAST. Vondelpark 3, Amsterdam. Met het openbaar vervoer (http://www.gvb.nl/pages/home.aspx) Tram

FORWARD TO THE PAST. Vondelpark 3, Amsterdam. Met het openbaar vervoer (http://www.gvb.nl/pages/home.aspx) Tram FORWARD TO THE PAST Vondelpark 3, Amsterdam Met het openbaar vervoer (http://www.gvb.nl/pages/home.aspx) Tram Lijn 1 Lijn 3 en 12 - halte Constantijn Huygensstraat t/o Albert Heijn. Oversteken en 2 e Constantijn

Nadere informatie

Raamplein en Omgeving, de Wandeling.

Raamplein en Omgeving, de Wandeling. Raamplein en Omgeving, de Wandeling. Op 26 mei ontmoeten we elkaar in de hal van De Makroon. We dat zijn twee bewoners van De Makroon, met wandelstok en rollator, twee leden van de Ouderen Adviesraad,

Nadere informatie

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Het Gilde Maastricht organiseert voor het komend najaar een excursie naar Amsterdam, behorende

Nadere informatie

Villa Ramos euros/week

Villa Ramos euros/week Villa Ramos Villa Ramos ligt op het eiland Santorini en is een zeldzame schat, met een eigen toegang tot het strand en op slechts enkele minuten van het dorp Oia. Villa Ramos heeft wat huizen op de caldera

Nadere informatie

Wilhelminastraat 146 III Amsterdam. Schitterend appartement met ruim dakterras!

Wilhelminastraat 146 III Amsterdam. Schitterend appartement met ruim dakterras! Wilhelminastraat 146 III Amsterdam Schitterend appartement met ruim dakterras! Heerlijk wonen in Oud-West! Fantastisch appartement op de derde en vierde verdieping met twee riante dakterrassen en een

Nadere informatie

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal:

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Bouwstijlen Bouwstijlen van kerken in Nederland De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Oudste stenen gebouw Romaans Gotiek Neogotiek Renaissance Neorenaissance Classicisme

Nadere informatie

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN VisitTervuren Start de zoektocht in het bezoekerscentrum (Markt 7B). Daar vind je ook het antwoord op de eerste vragen. 1 Bezoekerscentrum Welk woud ligt op 16 km afstand

Nadere informatie

STADSWANDELING ZUTPHEN

STADSWANDELING ZUTPHEN STADSWANDELING ZUTPHEN ROUTE 5 km 20 17 Deze route laat u de hoogtepunten van de oude Hanzestad Zutphen zien. Zutphen is een van de oudste steden van Nederland, en is al 1700 jaar bewoond. In Zutphen is

Nadere informatie

Nassaukade 308-III Amsterdam

Nassaukade 308-III Amsterdam HEERLIJK WONEN IN EEN LICHT RUIM STIJLVOL APPARTEMENT IN OUD-WEST Nassaukade 308-III Amsterdam Vraagprijs woning 385.000,- kosten koper TEL: 06 54790224 / 06 22410924 NASSAUKADE308@GMAIL.COM NASSAUKADE308.WORDPRESS.COM

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006

ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006 ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006 De vetgedrukte adressen met een nummer verwijzen naar de beschrijving van de panden op de volgende bladzijden. Vanaf de Witte Kerk aan de Dr. Van Peltlaan

Nadere informatie

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d Rijkdom in Broek in Waterland Versie 3 d.d. 25-09-2014 Rijkdom in Broek in Waterland Beste puzzelaar, Je staat nu midden in Broek in Waterland. Broek betekent een moerassig gebied. In de omgeving zijn

Nadere informatie

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet.

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet. Routebeschrijving wandeling Amsterdamse School in stad Groningen (11 km) Copyright: Hans Farjon, 2016 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving via www.hansfarjon.nl Start: Groningen, stationsplein

Nadere informatie

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Inleiding We beginnen in de Zuidplaspolder op de kruising van de Ringvaartlaan en het fietspad dat omhooggaat naar de Gele Brug en het Oude Dorp. Bij het

Nadere informatie

Naam: DE GOUDEN EEUW en Rembrandt

Naam: DE GOUDEN EEUW en Rembrandt Naam: DE GOUDEN EEUW en Rembrandt De Gouden Eeuw duurde niet precies honderd jaar. Hij begon aan het eind van de 16de eeuw, beleefde zijn hoogtepunt rond 1675 en was in de 18de eeuw voorbij. De Gouden

Nadere informatie

Toeristische route door BLERICK

Toeristische route door BLERICK Toeristische route door BLERICK pag. 2 TOERISTISCHE ROUTE DOOR BLERICK VOOR ROLSTOELERS EN SCOOTMOBIELEN Het is raadzaam om wat te drinken mee te nemen Wij beginnen bij het Oude Raadshuis op het Antoniusplein.

Nadere informatie

1-kamerappartement op de tweede verdieping. Netto huurprijs 875 Per maand. Dichtbij het vondelpark en museumplein

1-kamerappartement op de tweede verdieping. Netto huurprijs 875 Per maand. Dichtbij het vondelpark en museumplein 1-kamerappartement op de tweede verdieping Netto huurprijs 875 Per maand Dichtbij het vondelpark en museumplein Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Zuid Buurt: Willemspark/Museumkwartier

Nadere informatie

Eewal 43 - Leeuwarden

Eewal 43 - Leeuwarden Eewal 43 - Leeuwarden Vraagprijs 339.500,-- kosten koper Omschrijving Eewal 43 - Leeuwarden MONUMENTAAL GRACHTENPAND MET MOGELIJKHEID VOOR BED EN BREAKFAST, IN HET HISTORISCHE STADSCENTRUM VAN LEEUWARDEN.

Nadere informatie

Inleiding. De hongerigen spijzen. De dors gen laven. De naakten kleden. De vreemdelingen herbergen. De gevangenen verlossen / bezoeken

Inleiding. De hongerigen spijzen. De dors gen laven. De naakten kleden. De vreemdelingen herbergen. De gevangenen verlossen / bezoeken De 7 werken van barmhartigheid wandelboekje 2 19 Gebruik de bankjes rechts van je om even uit te blazen. Zoek samen met je begeleider en je medewandelaars uit of je bij iedere stopplaats het juiste werk

Nadere informatie

Stayokay. Stayokay Rotterdam

Stayokay. Stayokay Rotterdam Stayokay Hostels op unieke plekken Stayokay is een keten van hostels op de mooiste plekjes in Nederland. De hostels zijn gevestigd in bijzondere gebouwen en de meeste hebben een eigen bar, terras en restaurant,

Nadere informatie

Kasteel Arcen Ruud van Capelleveen Nummer: 3 kijk op voor digitale boeken

Kasteel Arcen Ruud van Capelleveen Nummer: 3 kijk op  voor digitale boeken Kasteel Arcen Ruud van Capelleveen Nummer: 3 kijk op www.absolutefigures.nl voor digitale boeken Kasteel Arcen www.absolutefigures.nl DOOR RUUD VAN CAPELLEVEEN Colofon Dit is een uitgave van: Absolute

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Aangeboren bewondering

Aangeboren bewondering Aangeboren bewondering Na 50 jaar terug naar mijn geboortegrond. Niet dat ik nooit eerder in Amsterdam meer ben geweest, maar nog nooit was ik bij mijn geboortehuis. Dus vandaag combineerde ik een bezoek

Nadere informatie

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Goes toen Goes nu 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Colofon Het thema van Open Monumentendag 2009 is Op de kaart De Werkgroep Open Monumentendag heeft dit jaar gekozen voor

Nadere informatie

Post Jr Makelaars Amsterdam. Te Koop. Hasebroekstraat 33 huis, Amsterdam vraagprijs 375.000,- kk

Post Jr Makelaars Amsterdam. Te Koop. Hasebroekstraat 33 huis, Amsterdam vraagprijs 375.000,- kk Te Koop Hasebroekstraat 33 huis, Amsterdam vraagprijs 375.000,- kk Een heerlijk licht en gerenoveerd appartement van 81 m² gelegen op de begane grond. Het pand is gelegen op eigen grond. Op loopafstand

Nadere informatie

Voor een stad om van te houden. Amsterdam West J. van Lennepstraat 129-a. 3-kamer appartement op de eerste en tweede verdieping

Voor een stad om van te houden. Amsterdam West J. van Lennepstraat 129-a. 3-kamer appartement op de eerste en tweede verdieping Amsterdam West J. van Lennepstraat 129-a 3-kamer appartement op de eerste en tweede verdieping Netto huurprijs 950 Per maand Fijn balkon op het zuiden Voor een stad om van te houden 2 In deze brochure

Nadere informatie

Vragen- en opdrachtenlijst Stadsroute 1 Eindhoven 21 maart 2011

Vragen- en opdrachtenlijst Stadsroute 1 Eindhoven 21 maart 2011 Vragen- en opdrachtenlijst Stadsroute 1 Eindhoven 21 maart 2011 Het is de bedoeling dat je deze wandeling met een groep maakt, maar veelvuldig wordt naar je eigen mening gevraagd. Laat dus niet één persoon

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Routebeschrijving Door de Stad - Oost

Routebeschrijving Door de Stad - Oost Routebeschrijving Door de Stad - Oost Deze kunstroute van 1,5 km lang, voert u vanaf het Centraal Station door de binnenstad van Nijmegen. Ze eindigt midden in het centrum van Nijmegen, op de Grote Markt.

Nadere informatie

Patronaatstraat 2 en 4

Patronaatstraat 2 en 4 Patronaatstraat 2 en 4 Dubbel woonhuis, 1931. Expressionistische baksteenarchitectuur. Vrijwel symmetrisch gebouwd, op de erker na. Beeldbepalend gebroken schilddak met overstek. Patronaatstraat 5 Dubbel

Nadere informatie

APPARTEMENT BREDERODESTRAAT 73 I AMSTERDAM. Huurprijs 1.700,00 per maand. MTH Makelaars B.V. T 020-5736000. 1071 KG AMSTERDAM I www.mthmakelaars.

APPARTEMENT BREDERODESTRAAT 73 I AMSTERDAM. Huurprijs 1.700,00 per maand. MTH Makelaars B.V. T 020-5736000. 1071 KG AMSTERDAM I www.mthmakelaars. APPARTEMENT BREDERODESTRAAT 73 I AMSTERDAM Huurprijs 1.700,00 per maand Omschrijving Super 3 kamer appartement van ca. 70 m2 in Oud West! In een van de meest gewilde stukken van de populaire Helmersbuurt

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute 129307 900m 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute

Nadere informatie

Speuren. Geheugen. Stad. in het. van de. Historisch Centrum Het Markiezenhof Bergen op Zoom. M Cumenu boekje-aangepast.indd1 1 28-08-2006 14:00:0

Speuren. Geheugen. Stad. in het. van de. Historisch Centrum Het Markiezenhof Bergen op Zoom. M Cumenu boekje-aangepast.indd1 1 28-08-2006 14:00:0 Speuren in het Geheugen van de Stad Historisch Centrum Het Markiezenhof Bergen op Zoom M Cumenu boekje-aangepast.indd1 1 28-08-2006 14:00:0 Naam: M Cumenu boekje-aangepast.indd2 2 28-08-2006 14:00:1 We

Nadere informatie

Jacob van Lennepkade 362-1 1053 NK Amsterdam

Jacob van Lennepkade 362-1 1053 NK Amsterdam Jacob van Lennepkade 362-1 1053 NK Amsterdam Jacob van Lennepkade 362-1 Amsterdam Vraagprijs: 265.000,-- k.k. Aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam West kunnen wij u dit geweldige en volledig gerenoveerde

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer 6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer ORANJEWOUD UW DROOMVILLA AAN DE RAND VAN PARKLANDSCHAP ORANJEWOUD villa UW DROOM IN HET GROEN Uw droomwoning bouwen in Oranjewoud? Dat kan! Aan de Koningin Julianaweg, bij

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Onderzoek verkeersoverlast Kanaalstraat

Onderzoek verkeersoverlast Kanaalstraat Onderzoek verkeersoverlast Kanaalstraat Stadsdeel West augustus 2013 TRAJAN SW176 Inhoud 1 Inleiding... 5 1.1 Aanleiding... 5 1.2 Onderzoeksvragen... 5 1.3 Uitwerking onderzoeksvraag... 5 1.4 Onderzoeksgebied...

Nadere informatie

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl GEBOUWD OP TRADITIE www.woneninbrabantia.nl VELDHOVEN EINDHOVEN GELDROP A2 GENNEPER PARKEN & SPORT EN RECREATIE A67 Aalst, ideale ligging. Buiten de grote stad, middenin de natuur, maar wel dichtbij alles

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n.

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n. UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF ARKEREN HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW AARTEMENTEN VANAF 120.000 v.o.n. Rob van der Linden 06-51065914 Hélène Verrest 06-31970795 NS-STATION

Nadere informatie

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF FOTOPUZZELTOCHT RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF 1. Vertrek vanaf de inrit rechtsaf het fietspad op. 2. Na 350 mtr. Linksaf Beverdijcken in. Vrg. 1 Tel de huisnummers van de Beverdijcken bij elkaar

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Spanje in Amsterdam Amsterdam heeft eeuwenoude banden met Spanje. De relatie begon minder vredig, met de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tussen

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

Villa. Castrum Rurae. Swalmerstraat 59 C Roermond

Villa. Castrum Rurae. Swalmerstraat 59 C Roermond Villa Castrum Rurae Swalmerstraat 59 C Roermond In de historische binnenstad van Roermond spant de monumentale Swalmerstraat de kroon met zijn patriciërshuizen en voormalige bestuursgebouwen. Niet voor

Nadere informatie

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht 1 Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht Betty: Ik ben Betty Cerda de Palou. Ik woon in Maastricht al 32 jaar. Ik ben 63 jaar. Ik ben arts, maar

Nadere informatie

Een fantastisch ruim en licht appartement met een parkeerplaats in de Helmersbuurt

Een fantastisch ruim en licht appartement met een parkeerplaats in de Helmersbuurt Een fantastisch ruim en licht appartement met een parkeerplaats in de Helmersbuurt Tweede Constantijn Huygensstraat 4 B in Amsterdam Eerste indruk: Wat een ruimte en een zee van licht! Dit comfortabele

Nadere informatie

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Scootmobielroute : Vanaf station Venlo - Grubbenvorst - Velden - Venlo. Voor rolstoelers, scootmobielen, fietsers en wandelaars. 1. We

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 48.4 (ongeveer 2:49 u.) Fietsroute 115577 1km 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 48.4 (ongeveer 2:49 u.) Fietsroute 115577 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Wandel / fietsroute van Barmhartigheid in Zwolle 18 Juni 2016

Wandel / fietsroute van Barmhartigheid in Zwolle 18 Juni 2016 Wandel / fietsroute van Barmhartigheid in Zwolle 18 Juni 2016 Op 18 juni zijn de volgende locaties tussen 11.00 uur en 16.00 uur geopend ; A. Gift City met Twinkel Winkel armen en kwetsbaren B. VEZ Centrum

Nadere informatie

edichtenroute Voorthuizen Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Barneveld

edichtenroute Voorthuizen Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Barneveld edichtenroute Voorthuizen Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Barneveld Gedichten wandelroute Voorthuizen = Rijksmonument = gemeentelijk monument = aandachtspunt ## = gedicht r = aan uw rechterhand l =

Nadere informatie

De route vinden. De wandeling van Sarah

De route vinden. De wandeling van Sarah De route vinden Sarah logeert bij haar oma in Utrecht. Oma woont naast een molen. Oma zegt: "Ga eens naar de Dom wandelen. De Dom zie je al vanaf de hoek van de straat. Als je terug gaat, let je goed op

Nadere informatie

Hof van Delden een groen kloppend hart voor een levende stad

Hof van Delden een groen kloppend hart voor een levende stad Hof van Delden een groen kloppend hart voor een levende stad 2 Een beeldbepalende plek in de historische Stad Delden, tussen Langestraat en Zuidwal, tussen Kortestraat en voormalige Gruttersteeg. 4 Het

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat Huizen vanhendriks Wethouder Verrietstraat 37, 6576 DA Ooij Op 6 min van centrum Nijmegen Veilige, rustige autoluwe straat Royale woonkamer met veel daglicht Heerlijke achtertuin Maar liefst 4 slaapkamers

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

Hogeweg 88-III+IV te AMSTERDAM

Hogeweg 88-III+IV te AMSTERDAM Hogeweg 88-III+IV te AMSTERDAM Omschrijving: Uniek en prachtig dubbel bovenhuis gelegen op de derde en vierde etage in de zeer gewilde Watergraafsmeer. Aan de Hogeweg, de beste straat van de Watergraafsmeer,

Nadere informatie

1. Wat is architectuur?

1. Wat is architectuur? Architectuur 1. Wat is architectuur? Alles in Nederland is bedacht. Door wie? 1.Planologen: denken na over grote gebieden 2.Civiele techniek: houdt zich bezig met het ontwerpen van bruggen, viaducten,

Nadere informatie

Herenweg 26, HOUTEN Vraagprijs k.k.

Herenweg 26, HOUTEN Vraagprijs k.k. Herenweg 26, HOUTEN Vraagprijs 1.195.000 k.k. Woonoppervlak 232 m² Perceelgrootte 743 m² 5 Kamer(s) 5 Slaapkamer(s) Bouwjaar 2005 Herenweg 26 HOUTEN Het Oude Dorp van Houten.daar waar Houten is

Nadere informatie

Bereikbaarheid van Stichting El Tawheed

Bereikbaarheid van Stichting El Tawheed Bereikbaarheid van Stichting El Tawheed Appendix C: Bereikbaarheid en parkeerbeleid Beste broeders & zusters, In de Naam van Allaah, de Barmhartige, de Genadevolle Stichting El Tawheed bevindt zich in

Nadere informatie

Wandeltocht door Joods Amsterdam

Wandeltocht door Joods Amsterdam Wandeltocht door Joods Amsterdam Frederiksplein - Amstel - Nieuwe Grachten - Utrechtsestraat - Frederiksplein. Deze wandeltocht hoort bij de website www.joodsamsterdam.nl. Op deze website staat zoveel

Nadere informatie

Jacob van Lennepkade 265-D Vraagprijs 292.500,- k.k.

Jacob van Lennepkade 265-D Vraagprijs 292.500,- k.k. Jacob van Lennepkade 265-D Vraagprijs 292.500,- k.k. Migiel Krijger Piraeusplein 39 1019 NM Amsterdam 06 4120 4150 020 420 420 6 migiel@thuisinvastgoed.nl www.thuisinvastgoed.nl Jacob van Lennepkade 265-D

Nadere informatie

VERKOOPBROCHURE KANAALSTRAAT 140-IV AMSTERDAM

VERKOOPBROCHURE KANAALSTRAAT 140-IV AMSTERDAM VERKOOPBROCHURE KANAALSTRAAT 140-IV AMSTERDAM Licht en zonnig 2 kamer appartement in leuke en populaire buurt! Echt een woning om blij van te worden met een geweldig dakterras en uitzicht over de hele

Nadere informatie

Te koop: Voorbeeldweg 100. 1234 AB Utrecht. Vraagprijs: 100.000,- k.k.

Te koop: Voorbeeldweg 100. 1234 AB Utrecht. Vraagprijs: 100.000,- k.k. Te koop: Voorbeeldweg 100 Voorbeeldweg 100 1234 AB Utrecht Vraagprijs: 100.000,- k.k. Inhoudsopgave: 1: Object en vraagprijs... 2 1.1 Object:... 2 1.2 Kenmerken:... 2 1.3 Pluspunten:... 2 1.3 Vraagprijs:...

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt. Stadsdeel

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt. Stadsdeel Vraagprijs 330.000 Objectinformatie Plattegrond Buurt Stadsdeel 3-5 6 7 8 9 9 10 11 13 13 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: West Buurt: Oud-West/De Baarsjes Adres: De Clercqstraat 105-2 Postcode: 1053 AH Prijs:

Nadere informatie

Jacob Catsstraat Utrecht

Jacob Catsstraat Utrecht Jacob Catsstraat Utrecht Huurprijs 1.200,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Wonen in Utrecht Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Dom Toren, die

Nadere informatie

InLeiden.info. Varen in Leiden - Een vaarroute door historisch Leiden

InLeiden.info. Varen in Leiden - Een vaarroute door historisch Leiden Varen in Leiden - Een vaarroute door historisch Leiden Tijdens deze route vaar je door de grachten en singels waar waterstad Leiden om bekend staat. Tevens wordt er uitleg gegeven bij een aantal bruggen

Nadere informatie

1De Schuttersmaaltijd in de Voetboog (detail), 1648, Bartholomeus van der Helst, Rijksmuseum

1De Schuttersmaaltijd in de Voetboog (detail), 1648, Bartholomeus van der Helst, Rijksmuseum 1De Schuttersmaaltijd in de Voetboog (detail), 1648, Bartholomeus van der Helst, Rijksmuseum Welkom in uw Rijksmuseum Op 13 april 2013 opent het nieuwe Rijksmuseum zijn deuren voor het publiek met een

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie