Samenvatting resultaten workshops OV-streefbeeld 2020

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting resultaten workshops OV-streefbeeld 2020"

Transcriptie

1 Samenvatting resultaten workshops OV-streefbeeld 2020 oktober 2013 Bestuur Regio Utrecht is bezig met een visie op het openbaar vervoer in de regio Utrecht voor de komende jaren, het OV-streefbeeld Afgelopen mei en juni deed u mee aan de online enquête. Als vervolgstap zijn vier workshops gehouden met een klein aantal respondenten. Die workshops vonden in september plaats. U hebt indertijd gemeld dat u op de hoogte wilt worden gehouden van de voortgang en de resultaten van het proces op weg naar het OV-streefbeeld In deze notitie geven wij u graag een korte impressie van de workshops. Doel workshops: ideeën en argumenten voor vier openliggende kwesties Bestuur Regio Utrecht hield de vier workshops in september, steeds op een locatie in het gebied waar het over ging. Tijdens de avonden werd in kleine kring nog verder doorgedacht over de routekeuzes die nog open liggen op specifieke locaties. De workshops gingen achtereenvolgens over : - de busverbinding Houten-Bunnik-Zeist, - de oplossing voor Utrecht-Zuilen, - de routes in Leidsche Rijn, - de nieuwe busverbinding Vianen-Nieuwegein-Houten. Constructief en intensief Aanvankelijk hadden in de enquête per onderwerp liefst 50 tot 80 mensen opgegeven beschikbaar te zijn voor een workshop. Op de daadwerkelijke uitnodigingen was de respons aanzienlijk minder hoog. Voordeel daarvan was dat daardoor in kleine groepen intensief geschetst en gediscussieerd kon worden. De groepsgrootte varieerde van drie tot tien belangstellenden, inhoudelijk begeleid door een of twee vervoerkundigen van BRU. Ook vanuit Qbuzz was een vervoerkundige aanwezig bij de workshops over de deelgebieden binnen de stad Utrecht. De avonden werden geleid door medewerkers van team Communicatie van BRU. De gespreksgroepen bleken gevarieerd van samenstelling: er waren jongeren en ouderen, mensen met gedetailleerde voorkennis en anderen die vooral vanuit eigen reiservaring suggesties inbrachten. Steeds werd in een constructieve manier meegedacht en inbreng geleverd. Diverse belangstellenden pleitten ervoor om ook op andere momenten op een dergelijke manier bij te dragen aan de uitwerking van het openbaar-vervoerbeleid. Dat zou bijvoorbeeld kunnen in de vorm van een jaarlijkse klankbordgroep. Die suggestie overwegen BRU en Qbuzz graag. Resultaten als huiswerk De opmerkingen en ideeën uit de workshops worden meegewogen in het Streefbeeld: de avonden kunnen worden gezien als een advies aan de betrokken vervoerkundigen. Zij waren het die steeds met huiswerk van de workshops terugkwamen: de uit te zoeken kwesties.

2 Workshop 1: Zeist/Odijk/Bunnik/Houten In het Postillionhotel in Bunnik werd op 9 september 2013 de eerste workshop gehouden. De avond werd gestart met een introductie over het openbaar vervoer in de regio, en over het Streefbeeld in het bijzonder. Daarna werden met de kaart op tafel in twee subgroepjes verschillende denkbare busroutes tussen Houten, Bunnik en Zeist ingetekend. Kort samengevat kwam naar voren dat er een zekere twijfel was aan de noodzaak van de voorziene busverbinding. Bij nadere beschouwing konden deelnemers er, soms onder voorwaarden, wel voordelen in zien. Daarbij werden de volgende vragen, kanttekeningen en aanbevelingen gemaakt. - Het is de vraag in hoeverre er voldoende vervoerwaarde is om naar Houten te gaan vanuit Odijk/Bunnik: deze reizigers zijn veelal georiënteerd op Zeist (en Utrecht). Bekijk ook in hoeverre doorkoppeling van de lijn mogelijk is, naar de bedrijventerreinen in Houtenwestzijde (evt. Nieuwegein/Vianen). - Verbetering kan zijn dat dankzij een busverbinding Zeist snel met Houten (en spoor richting Geldermalsen) is te realiseren. Maar dan moet die verbinding wel snel zijn en aansluiting geven op het spoor (station Bunnik of Driebergen). - Een aandachtspunt is de geschiktheid van de infrastructuur (de N410 is overbelast, trekt veel sluipverkeer en is voor een bus niet geschikt) en de kans op congestie (met name de Koelaan in de spits). - De snelle verbinding zou alleen over de nieuwe wegverbinding, de zogeheten A12 SALTOroute kunnen lopen, want de bestaande weg leent zich hier niet voor. Maar ook die A12 SALTO-route zou dan moeten worden aangepast: er is geen aansluiting richting Bunnik en geen aansluiting op Station Bunnik. - Indien wordt gekozen voor een snelle route als tangent, laat hem dan niet slingeren door Odijk. Regel eventueel apart iets voor de interne bediening van Odijk. - Bekijk in hoeverre (delen van) Kerckebosch op een andere manier kan worden ontsloten, niet met een meer verbindende lijn tussen Zeist en Houten. Voor Kerckebosch, Odijk en Driebergen is kleinschalig, ontsluitend vervoer beter, dat vooral is gericht op het voor- en natransport vanaf station Zeist-Driebergen. - De verbinding Bunnik-Zeist is wenselijk als maatwerk-oplossing voor een bepaalde doelgroep, maar niet als reguliere OV-lijn (van het zogeheten dragende netwerk). Ook is deze verbinding in de spits onbetrouwbaar, vanwege het verkeer op de Slotlaan. - Voordeel van een routevariant die loopt Bunnik (en niet via station Driebergen-Zeist) is dat er een verbinding tussen Bunnik en Zeist wordt geboden, wat vanuit Bunnik belangrijk kan zijn om winkels en culturele voorzieningen in Zeist te kunnen bereiken. Ook geeft het voor recreatieve doeleinden een verbinding tussen Zeist en Amelisweerd. Tot slot zou het een verbinding geven tussen Bunnik en Houten (incl. Molenzoom en het Rond).

3 - Een routevariant via station Driebergen-Zeist levert veel op (ook veel reizigers) dankzij die verbinding met het station. Ook prettig is dat het Odijk zou verbinden met Zeist en Houten Voor de relatie tussen Bunnik en Zeist levert deze variant daarentegen niets op. - Er zou een experiment met kleine bussen kunnen worden gestart: probeer het dan gewoon voor een tijd. Maar zet het dan wel goed in de markt, en hou het dan in elk geval drie jaar vol. Uit te zoeken - Wat zijn de reistijdvoordelen van de verbinding Zeist van en naar Houten? - Hoe valt de kosten/baten-afweging van een nieuwe busverbinding uit? - Zijn OV-investeringen in de A12 SALTO-route op langere termijn nodig? - Bedenk een maatwerkoplossing voor Bunnik-Zeist.

4 Workshop 2: Leidsche Rijn Op 11 september volgde een drukbezochte workshop in De Hoge Weide in Leidsche Rijn. Na de vaste inleiding volgde een levendige discussie. Ook hier werden twee groepen gevormd. Bij de presentatie van de groepsresultaten leek er aanvankelijk een heldere tegenstelling, namelijk tussen de groep die wel en de groep die juist geen ringlijn voorstelde. Bij nadere beschouwing bleek dat de onderlinge verschillen kleiner waren. Zo was er instemming over het uitgangspunten dat Leidsche Rijn langzamerhand zo groot en zelfvoorziend is, dat de bewoners de interne bestemmingen goed moeten kunnen bereiken. De volgende opmerkingen werden daarbij en daarnaast gemaakt. - Er is behoefte aan goede aansluitingen vanuit de regio (vooral Maarssen en Breukelen) op het nieuwe ziekenhuis, maar ook intern Leidsche Rijn/Vleuten/De Meern. - Lijn 26 is niet snel en sluit vanuit Vleuterweide ook niet direct aan op de snellere bus (lijn 28) of trein (station Vleuten). Daardoor heeft het deel tot en met Terwijde nauwelijks meerwaarde en trekt weinig reizigers. - Het Maximapark levert weinig OV-reizigers op, maar bij evenementen zou daar wel goed OV belangrijk zijn. Dat is vaak onduidelijk geregeld, waardoor de overige bussen op die momenten te vol zijn. - De huidige, tijdelijke, slinger bij station Leidsche Rijn-centrum is voor lijn 19/39 ongunstig, door de extra reistijd. - Nu is er nog veel behoefte aan interne verplaatsingen naar de diverse winkelcentra (vooral Vleuterweide), maar straks - in zal de belangrijkste behoefte zijn een bus naar Leidsche Rijn Centrum. Op zich lijkt dat goed te gaan voor de meeste relaties. - De loopafstanden zijn vaak (te) groot. Vooral in Terweijde, Vleuten en Vleuterweide behoeft dat extra aandacht. - De snelle, frequente busverbindingen over de busbanen zijn goed, deze moeten behouden blijven. Wel graag goede overstapvoorzieningen, met goede en voldoende fietsklemmen en overstapmogelijkheden op ander OV (met name lijn 26 op Langerakbaan). De overstaphalte De Meern voldoet niet: dat is een sociaal onveilig tochtgat. Een OV-knooppunt Leidsche Rijn centrum kan wel gaan werken, indien meerdere functies gecombineerd worden en er iets aantrekkelijks ontstaat. - Maak ook meerdere busverbindingen (assen) met de stad Utrecht, en ook naar andere bestemmingen dan Utrecht Centraal (denk aan binnenstad, Kanaleneiland, Vaartsche Rijn, De Uithof). De nieuwe tangentlijnen en de nieuwe - zuidelijke - route via Vaartsche Rijn naar De Uithof zijn goede aanvullingen. Belangrijk aandachtspunt is de bediening na uur en in de weekeinden; ook dan is het belangrijk dat het openbaar vervoer goed is (vooral wat betreft het ziekenhuis).

5 - Ook werd er geopperd om de eerste rit vroeger te laten gaan, zodat deze aansluiten op de eerste treinritten. Het tijdstip van de late avondritten is wel goed. Aandacht wordt wel gevraagd voor de huidige en toekomstige behoefte aan nachtlijnen; veel mensen weten trouwens niet dat die nachtlijnen er zijn. - De DRIS-informatie - de elektronische panelen op de haltes - functioneert slecht, ook wordt geen gebruik gemaakt van de mogelijkheden om reizigers te informeren bij calamiteiten e.d. - Een ringlijn voor de interne verbindingen in Leidsche Rijn leverde een verschillend beeld op: voor een deelgroep was dit een goede oplossing, voor de andere een minder logisch als oplossing. Wel deelden de groepen dat een aantal directe wijk-wijkverbindingen gefaciliteerd moeten worden voor de verbindingen binnen Leidsche Rijn, waaronder naar het ziekenhuis. Overstappen is soms wel acceptabel, mits dat goed wordt gefaciliteerd. - Zorg dat het OV gebruik maakt van zijn hoge snelheid (directe verbindingen, hoge frequentie) en zorg voor voldoende capaciteit (comfort) op deze verbindingen; daar ligt de grootste kracht. - Stem ook de tarieven tussen trein en bus af, waardoor men de beste/aantrekkelijkste OVoplossing kan kiezen. Meer dan 500 meter lopen naar de bus lijkt voor veel reizigers te ver. Dan is de fiets (of auto) vaak weer noodzakelijk. Voor ouderen, zeker in de toekomstige demografische opbouw van Leidsche Rijn, is dit geen optie. Een kleinschalige OV-uitwerking naast een goede hoofdopzet van het OV (trein en bus), is en blijft nodig. Uit te zoeken - Fietsenstallingen bij (H)OV-halten. - Aansluiting/halteligging HOV-busbaan/Langerakbaan. - Avond- en weekendbediening vanuit Ziekenhuis Leidsche Rijn (vooral Nieuwegein, Maarssen, Overvecht). - Goede verbinding met Ziekenhuis Leidsche Rijn vanuit overig Leidsche Rijn/Vleuten/De Meern. - Inkorting lijn 26 tot Terwijde (keervoorziening). - Mogelijkheden voor fijnmazige ontsluiting Vleuterweide/Vleuten/Terwijde/ Leidsche Rijn centrum en ziekenhuis nader onderzoeken (maatwerk aansluitend op dragend netwerk, evt. per interne ringlijn). - Busverbinding vanuit Leidsche Rijn direct naar Kanaleneiland/Balijelaan/Vaartsche Rijn en Uithof/Rijnsweerd (2e oost-west-as). - Nachtnet, optimalisaties en promotie bezien.

6 Workshop 3: Houten Nieuwegein Vianen In het Van der Valkhotel Vianen vond de derde workshop plaats, op de regenachtige avond van 16 september. Onderwerp was deze keer: is een busverbinding zinvol tussen Houten, Nieuwegein en Vianen, en zo ja: hoe moet die dan lopen? Met stiftlijnen op de kaart werden routes ingetekend, opmerkingen geschreven, bestemmingen omcirkeld. Net als bij de busverbinding uit de eerste workshop waren er wel wat twijfels over deze busverbinding: wie schiet er werkelijk wat mee op? En hoe zou je het dan wél kunnen doen? De schetsen en de bespreking leidden tot de volgende belangrijkste kanttekeningen. - De vraag is voor hoeveel reizigers dit een aantrekkelijke verbinding wordt, vooral het aantal te verwachten reizigers tussen Vianen en Houten is twijfelachtig. Tussen Houten en Nieuwegein voldoet lijn 48 goed, maar die zou vaker mogen rijden én een betere aansluiting geven op andere bussen. Als je met een nieuwe bus vanuit Vianen komt en reist via station Houten, ben je dan sneller naar station Utrecht Centraal dan rechtstreeks vanaf Vianen? - Tussen Vianen en Houten (voor reizigers die niet verder hoeven reizen) wel een aanzienlijke reistijdverkorting zijn ten opzichte van de huidige situatie. De verbinding zou dus interessant kunnen zijn voor inwoners vanaf Houten naar bedrijven in Vianen, en andersom: inwoners van Vianen die werken in Houten. De routes binnen Vianen en Houten zouden hierbij moeten aansluiten - rijd je vooral via de arbeidsplaatsen, dan rijd je immers niet langs de woonwijken. Mogelijk kan de lijn nog een interne functie vervullen binnen Vianen: meer overstapreizigers naar Busstation Vianen Lekbrug brengen. - De verbinding met bedrijventerrein Het Klooster kan waardevol zijn, maar de inpassing hiervan wordt in de praktijk lastig. Immers, als de bus de snelweg zou verlaten en een rondje over het bedrijventerrein maakt (bijvoorbeeld naar de ver weggelegen V&D-vestiging), dan blijft er niets over van een aantrekkelijke rechtstreekse verbinding tussen Houten en Nieuwegein. Eigenlijk lijkt een uitstaphalte op het benzinestation het meest haalbaar. Daar zou dan eventueel overgestapt kunnen worden op maatwerkvervoer (fiets, taxipendel). Dat laatste moet dan worden geregeld door bedrijventerrein Het Klooster zelf. - De oprit Houten op de A27 is congestiegevoelig, grote kans op files. Dit is een aandachtspunt, maar noordelijker de A27 oprijden wordt problematisch. - Een routevariant waarbij gereden wordt naar Nieuwegein Stadscentrum via Het Klooster voegt weinig toe ten opzichte van lijn 48. Een overstap naar Vianen is wel mogelijk met de kruisende lijn 65 op de Nijverheidsweg, maar dat wordt nooit een aantrekkelijk overstappunt: het blijft gewoon een kruising van twee wegen op een industrieterrein. Hierdoor levert deze variant weinig meerwaarde. - Een mogelijke oplossing biedt de variant waarbij lijn 48 wordt doorgetrokken naar Vianen. Lijn 48 zou daarbij het snelst zijn als deze doorrijdt vanuit Nieuwegein naar Vianen via de A2. In Nieuwegein/Vianen zou lijn 74 daarmee kunnen komen te vervallen. In Nieuwegein-zuid

7 lijkt sowieso sprake van een overaanbod van OV. Het openbaar vervoer zou er meer op gericht moeten zijn dat de sneltram de hoofdverbinding is en bus hierop aanvullend is. - Deze verbinding - de variant met doorgetrokken lijn 48 - hoeft daardoor geen uitbreiding te betekenen. Deze variant kan daarmee worden uitgewerkt naast de variant om Vianen en Houten direct te verbinden. - In de spits zou deze verbinding dus wel levensvatbaar kunnen zijn, daar buiten is dat niet zeker. - Suggestie: begin daarom met een (proef) aanloopperiode van meerdere jaren en met klein matereieel, ook goede aandacht voor de positionering (marketing/promotie) van deze verbinding. Drie tot vijf jaar is nodig om mensen te laten wennen en hun reisgewoonte er op af te laten stemmen. Uit te zoeken - Wat zijn de reistijdvoordelen van de verbinding van/naar Houten in vergelijking met (een al of niet verlengde) lijn 48? - Wat is daarbij de kosten/baten-afweging? - Bezie de mogelijkheden van een halte op benzinestation Het Klooster (al dan niet inclusief een loop- of fietsroute).

8 Workshop 4: Zuilen-Ondiep De laatste workshop werd op 17 september gehouden, opnieuw op locatie in het betreffende gebied. Dat was deze keer Utrecht-Zuilen, en de locatie was een zaaltje in Colour Kitchen. De voorliggende vraag was: er loopt een aantal buslijnen door Zuilen, maar is de huidige lijnvoering optimaal, of zijn er verbeteringen denkbaar? De enquête had geen eenduidig antwoord opgeleverd, de workshop ging er dus dieper op in. Een paar opmerkelijke uitkomsten: er is behoefte aan verbindingen dwars op de Amsterdamsestraatweg, en station Zuilen wordt onvoldoende benut voor korte reizen. Dit is een overzicht van de opmerkingen. - De belangrijke verbindingen zijn die naar Utrecht Centraal/Binnenstad. Deze lijnen lopen nu grotendeels over de Amsterdamsestraatweg. Die route is druk: zowel met in- en uitstappers als met overig verkeer. Hierdoor is deze route langzaam en onbetrouwbaar. Daarbij werd aangegeven dat de huidige weekend-werkzaamheden op het stationsgebied leiden tot enorme verstoringen in het stadsvervoer. Soms staan de bussen ruim een half uur vast op Catharijnesingel, dan was achteraf lopen sneller geweest. De voorkeur voor doorgaande reizigers (vanuit Zuilen/Maarssen) heeft daarom de route via Oudenoord. Over het zuidelijke deel van de Amsterdamsestraatweg moet wel een bus blijven rijden, voor de reizigers met herkomst of bestemming uit de directe omgeving. - De bediening van de noordzijde van de Amsterdamsestraatweg (door lijn 120) is niet nodig. Voorkeur heeft het om deze ook via de Norbruislaan te trekken, als de centrale as door Zuilen. - De avondbediening van lijn 26, met lijn 34 als slingervariant van lijn 36, werkt niet. Voorkeur heeft het om lijn 36 altijd de rechtstreekse route te geven. - De bus vanuit Maarssen (36) is echter vaak al vol richting Utrecht. - Ook belangrijke bestemmingen zijn De Uithof, Maarssendorp/station, GWC Overvecht en Leidsche Rijn Centrum (ziekenhuis). Deze worden nu niet of te beperkt gefaciliteerd (avonduren, weekend). - Het station Zuilen heeft nauwelijks OV-aansluiting met Zuilen. Je zou de trein dan goed kunnen gebruiken voor de korte afstand, straks bijvoorbeeld naar station Vaartsche Rijn. Uit te zoeken - Bezie de mogelijkheid om lijn 3 vanaf Prins Bernhardplein te koppelen aan lijn 9 (eindpunt Overvecht), zodat er een ringlijn ontstaat met Utrecht Centraal/St. Jacobsstraat en ook winkelcentrum Overvecht rechtstreeks bediend wordt vanuit Zuilen. - Maak van lijn 36 de snelle, directe en doorgaande lijn. Versterk deze vanaf Zuilen-noord, als dit qua capaciteit nodig is (gebruik eindpunt Norbruislaan of huidig eindpunt lijn 3). Laat lijn 34 als slingerlijn in de avonduren vervallen. - Promoot lijn 26 meer als de snellere bediening naar Overvecht Bedrijventerrein.

9 - Laat lijn 120 in ieder geval rijden via de Norbruislaan (via Sportparkweg/Op Buren). Bezie of deze buslijn vanaf Zuilen door moet blijven rijden naar Utrecht Centraal via de Oudenoord, of richting Overvecht NS/De Uithof (aanvullend op lijn 30 in plaats van 32) of via de Cartesiusweg (station Zuilen)-Vleutenseweg naar Utrecht Centraal (Jaarbeurszijde) of Leidsche Rijn Centrum - Maak een goede overstapmogelijkheid van het kruispunt Van Hoornekade-Marnixlaan, zodat lijn 30 (Leidsche Rijn Centrum-Zuilen-Overvecht-Rijnsweerd-De Uithof) goed benut kan worden.

Hoofdstuk 5 van het concept OV-streefbeeld 2020: kaarten en toelichting (volledige concept volgt 23 december 2013)

Hoofdstuk 5 van het concept OV-streefbeeld 2020: kaarten en toelichting (volledige concept volgt 23 december 2013) Hoofdstuk 5 van het concept OV-streefbeeld 2020: kaarten en toelichting (volledige concept volgt 23 december 2013) 1 5. Het OV-streefbeeld 2020 De gehele rapportage van het OV-streefbeeld 2020 bestaat

Nadere informatie

Samenvatting resultaten enquête OV-streefbeeld 2020

Samenvatting resultaten enquête OV-streefbeeld 2020 Samenvatting resultaten enquête OV-streefbeeld 2020 Juli 2013 In mei en juni 2013 heeft Bestuur Regio Utrecht een online enquête gehouden over het openbaar vervoer in de regio Utrecht tot 2020. Ook u hebt

Nadere informatie

Qbuzz U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht. Betreft: Vervoerplan 2015 U-OV. Utrecht, 21 juli Geachte heer Scholts,

Qbuzz U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht. Betreft: Vervoerplan 2015 U-OV. Utrecht, 21 juli Geachte heer Scholts, Qbuzz U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: Vervoerplan 2015 U-OV Utrecht, 21 juli 2014 Geachte heer Scholts, Op 1 juli 2014 ontving het ROCOV uw Vervoerplan 2015, versie

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de Gemeenteraad Behandeld door R. Boot Doorkiesnummer 030-28 63755 E-mail r.boot@utrecht.nl Onderwerp Consultatie op het U-OV

Nadere informatie

U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht

U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: advies betreffende Vervoerplan 2017 deel 1 U-OV Utrecht, 6 september 2016. Geachte heer Scholts, In onze vergadering op 23 september

Nadere informatie

Provincie Utrecht t.a.v. Gedeputeerde Staten Postbus TH Utrecht

Provincie Utrecht t.a.v. Gedeputeerde Staten Postbus TH Utrecht Provincie Utrecht t.a.v. Gedeputeerde Staten Postbus 803000 3508 TH Utrecht Betreft: vervangend vervoer de Uithoflijn tot december 2019; oplossingen het sardientjesvervoer In kopie aan: Qbuzz U-OV Syntus

Nadere informatie

Uw route naar het St. Antonius Ziekenhuis. Utrecht, Nieuwegein en Houten

Uw route naar het St. Antonius Ziekenhuis. Utrecht, Nieuwegein en Houten Uw route naar het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht, Nieuwegein en Houten VLEUTEN HARMELEN E30 A12 E E35 MAARSSEN A A2 DE MEERN LEIDSCHE RIJN Zuilense Ring N230 C GROENEKAN DE BILT A27 UTRECHT E30 A28 BILTHOVEN

Nadere informatie

Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014

Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014 Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014 Voorstellen voor jaarlijkse wijzigingen in het OV in de regio Utrecht in 2014 Reageren? U kunt tot 4 maart 2013 reageren op de uitgangspunten voor de dienstregeling

Nadere informatie

Nr. Bestemmingstekst 1 QBUZZ 3 Sorry, Geen Dienst 4 Bus vol 5 Extra bus 13 Busstation 15 Buurtbus 16 Extra bus 17 Belbus 18 Extra QLiner 19 Buiten

Nr. Bestemmingstekst 1 QBUZZ 3 Sorry, Geen Dienst 4 Bus vol 5 Extra bus 13 Busstation 15 Buurtbus 16 Extra bus 17 Belbus 18 Extra QLiner 19 Buiten Nr. Bestemmingstekst 1 QBUZZ 3 Sorry, Geen Dienst 4 Bus vol 5 Extra bus 13 Busstation 15 Buurtbus 16 Extra bus 17 Belbus 18 Extra QLiner 19 Buiten Dienst 20 Instructierit 21 Naar Garage 36 Gereserveerd

Nadere informatie

U-OV t.a.v. de heer J. Teunissen Europalaan 2a 3526 KS Utrecht

U-OV t.a.v. de heer J. Teunissen Europalaan 2a 3526 KS Utrecht U-OV t.a.v. de heer J. Teunissen Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: advies Vervoerplan 2017 deel 2 U-OV Utrecht, 6 maart 2017 Geachte heer Teunissen, In onze vergadering op 21 februari 2017 heeft u

Nadere informatie

Vervoerplan 2015. September 2014. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht

Vervoerplan 2015. September 2014. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht Vervoerplan 05 September 0 Concessie Tram en Bus Regio Utrecht Vervoerplan 05 september 0 UOV Europalaan a 356 KS UTRECHT dienstregelingutrecht@qbuzz.nl van 33 Vervoerplan 05 Inhoud Inhoud... 3 Samenvatting...

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Welkom bij Uw nieuwe vervoerder in de regio Utrecht vanaf 8 december 2013

Welkom bij Uw nieuwe vervoerder in de regio Utrecht vanaf 8 december 2013 Welkom bij Uw nieuwe vervoerder in de regio Utrecht vanaf 8 december 2013 Welkom bij U-OV Vanaf 8 december 2013 verzorgt U-OV het openbaar vervoer met bus en tram in de regio Utrecht. Wij zijn herkenbaar

Nadere informatie

Qbuzz - U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht. Betreft: advies Vervoerplan U-OV. Utrecht, 30 juni 2017

Qbuzz - U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht. Betreft: advies Vervoerplan U-OV. Utrecht, 30 juni 2017 Qbuzz - U-OV t.a.v. de heer H. Scholts Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: advies Vervoerplan 2018 2 U-OV Utrecht, 30 juni 2017 Geachte heer Scholts, U hebt ons op het concept Vervoerplan 2018 van U-OV,

Nadere informatie

Actualisatie Vervoerplan U-OV 2014

Actualisatie Vervoerplan U-OV 2014 Actualisatie Vervoerplan U-OV 2014 Inleiding Vanaf 8 december 2013 verzorgt Qbuzz onder de merknaam U-OV het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Qbuzz heeft hiervoor bij het Bestuur Regio Utrecht het

Nadere informatie

Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS

Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS De komst van de Noord/Zuid metrolijn heeft grote gevolgen voor het gehele openbaar vervoer, zowel in de stad Amsterdam als de streek. Ook voor de

Nadere informatie

OV-knooppunt met P+R bij De Punt. Analyse van nut en noodzaak

OV-knooppunt met P+R bij De Punt. Analyse van nut en noodzaak OV-knooppunt met P+R bij De Punt Analyse van nut en noodzaak Inhoud Aanleiding & doel van het onderzoek Probleemanalyse Oplossingsrichtingen Advies Aanleiding & doel van dit onderzoek Omgevingsvisie Drenthe:

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie

WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN

WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN Belangrijkste wijzigingen Vanaf 2 januari 2011 is deze nieuwe dienstregeling voor de streeklijnen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard

Nadere informatie

Notitie Consultatiereactie U10 op U-OV Vervoerplan Tangentlijnen. Inleiding. Tweede oost-west verbinding: lijn 22

Notitie Consultatiereactie U10 op U-OV Vervoerplan Tangentlijnen. Inleiding. Tweede oost-west verbinding: lijn 22 U10, bestuurstafel Mobiliteit p.a. gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht www.utrecht10.nl Notitie Consultatiereactie U10 op U-OV Vervoerplan 2016-2 Inleiding In deze notitie treft u de meer gedetailleerde

Nadere informatie

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden.

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

P+R is meer dan een parkeerterrein. Ed Graumans (3.016) 29 november 2012

P+R is meer dan een parkeerterrein. Ed Graumans (3.016) 29 november 2012 P+R is meer dan een parkeerterrein Ed Graumans (3.016) 29 november 2012 Vergroten P+R-gebruik Beter Benutten Regio Utrecht Mobiliteitsmanagement Groei op het spoor: + 7.500 10.000 p.p. (2013) Minder congestie

Nadere informatie

OV in Houten 2005 (Plan gericht op bevordering van openbaar vervoer)

OV in Houten 2005 (Plan gericht op bevordering van openbaar vervoer) OV in Houten 2005 (Plan gericht op bevordering van openbaar vervoer) (Aanvulling OV plan) Houten, 19 maart 2001. Inhoudsopgave Voorwoord/Samenvatting 1. Aanleiding 1.1. Inleiding 1.2. BRU 1.3. Centrumontwikkelingen

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 11 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 12 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Nr. 2011-068 Houten, 1 december 2011

Nr. 2011-068 Houten, 1 december 2011 Raadsvoorstel Nr. 2011-068 Houten, 1 december 2011 Onderwerp: Regionale OV-visie Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de regionale OV-visie. 2. In te stemmen met de conceptbrief waarin waarin de Houtense

Nadere informatie

Overzicht reacties op consultatieversie van de uitgangspuntennotie voor het OV-uitvoeringsplan 2012. 1 7 maart 2011

Overzicht reacties op consultatieversie van de uitgangspuntennotie voor het OV-uitvoeringsplan 2012. 1 7 maart 2011 Nieuwegein (16 feb. J. de Jong/F. Piso + aanvullende mail op 1 mrt. van F. Piso) Nieuwegein ondersteunt geformuleerde beleidskader in samenhang met financiële taakstelling de focus meer te leggen op het

Nadere informatie

Station Driebergen-Zeist

Station Driebergen-Zeist Dienstregeling 24 augustus 2015 Odijk 43 Station Driebergen-Zeist Zeist Welkom bij 43a van Odijk naar Zeist, via Driebergen-Zeist NS Odijk, N229-Zeisterweg Odijk, Jodichemdreef Odijk, De Vork Odijk, Rijneiland

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS. M E M O Aan : leden van de commissie SOB Van : Wethouder J. Krieger Tel. nr : Datum : 6 februari 2014 Onderwerp : EBS concept vervoerplan 2014/2015 Bijlagen : 1. Inleiding Tijdens de bijeenkomst van 28

Nadere informatie

Qbuzz / U-OV T.a.v. dhr. J. Bekedam Europalaan 2a 3526 KS Utrecht. Geachte heer Bekedam,

Qbuzz / U-OV T.a.v. dhr. J. Bekedam Europalaan 2a 3526 KS Utrecht. Geachte heer Bekedam, Qbuzz / U-OV T.a.v. dhr. J. Bekedam Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: advies vervoerplan 2019 Qbuzz Utrecht, 28 juni 2018 Geachte heer Bekedam, U hebt ons op het concept Vervoerplan 2019 van U-OV,

Nadere informatie

Uw route naar het St. Antonius Ziekenhuis. Utrecht, Nieuwegein en Houten

Uw route naar het St. Antonius Ziekenhuis. Utrecht, Nieuwegein en Houten Uw route naar het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht, Nieuwegein en Houten VLEUTEN HARMELEN E30 A12 E E35 MAARSSEN A A2 DE MEERN LEIDSCHE RIJN Zuilense Ring N230 C GROENEKAN DE BILT A27 UTRECHT E30 A28 BILTHOVEN

Nadere informatie

Vervoerskundig effect tijdelijk eindpunt centrum Maastricht

Vervoerskundig effect tijdelijk eindpunt centrum Maastricht Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Inleiding. Sport 4 Optimalisatie van het openbaar vervoer

Inleiding. Sport 4 Optimalisatie van het openbaar vervoer Sport 4 Optimalisatie van het openbaar vervoer Inleiding Utrecht is tot op heden altijd wat bescheiden geweest in de opzet van haar openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt dat steden van minder nationaal

Nadere informatie

Vervoerplan 2016-2. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht. Dienstregeling ingaande 2 juli 2016

Vervoerplan 2016-2. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht. Dienstregeling ingaande 2 juli 2016 Vervoerplan 2016-2 Concessie Tram en Bus Regio Utrecht Dienstregeling ingaande 2 juli 2016 Consultatieversie 24 december 2015 Vervoerplan 2016-2 24 december 2015 Qbuzz BV Europalaan 2a 3526 KS Utrecht

Nadere informatie

Centrumvisie Zeist i.r.t. concessies U-OV en Streek

Centrumvisie Zeist i.r.t. concessies U-OV en Streek MEMORANDUM DATUM 19-2-2016 AAN VAN DOORKIESNUMMER ONDERWERP Centrumvisie Zeist i.r.t. concessies U-OV en Streek Centrumvisie Zeist i.r.t. concessies U-OV en Streek Samenvatting Op 3 maart 2015 heeft de

Nadere informatie

Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Hoogwaardig Openbaar Vervoer STUDIE BUSROUTEVARIANTEN LEEK - RODEN Qbuzz 10 september 2013 Rik Timmer Doel van de avond Informeren over project Korte terugblik: wat is er al gebeurd Selectie van varianten

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Pagina 1 van 5 Fractiesecretariaat Ad van Heuven Jachthoeve 9 3992 NT Houten advanheuven@planet.nl www.groenlinks.nl\lokaal\houten Zenden aan: gemeentehuis@houten.nl

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

Aan : ROCOV Van : Robert van Leusden Onderwerp : onderbouwing adviesaanvraag Niet terugbrengen halte Vredenburg Utrecht Datum : 7 oktober 2011

Aan : ROCOV Van : Robert van Leusden Onderwerp : onderbouwing adviesaanvraag Niet terugbrengen halte Vredenburg Utrecht Datum : 7 oktober 2011 MEMO Aan : ROCOV Van : Robert van Leusden Onderwerp : onderbouwing adviesaanvraag Niet terugbrengen halte Vredenburg Utrecht Datum : 7 oktober 2011 Inleiding De gemeente Utrecht is voornemens om na realisatie

Nadere informatie

Bewonerspanel Bereikbaarheid

Bewonerspanel Bereikbaarheid Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Bereikbaarheid Leden Bewonerspanel Utrecht vinden bereikbaarheid centrum afgenomen De respondenten

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2012 2 Samenvatting In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek

Nadere informatie

memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Memo

memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Memo memo Memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Op 8 maart jl. zijn de ontwerp hoofdlijnen voor de wijzigingen in de dienstregeling per 3 september vrijgegeven

Nadere informatie

Bijeenkomst 9 januari 2014. (H)OV-verbinding s- Hertogenbosch Rosmalen De Groote Wielen

Bijeenkomst 9 januari 2014. (H)OV-verbinding s- Hertogenbosch Rosmalen De Groote Wielen Bijeenkomst 9 januari 2014 (H)OV-verbinding s- Hertogenbosch Rosmalen De Groote Wielen Programma 1. Standpunten en wensen uit bijeenkomst 7 november 2. Huidige openbaar vervoer verbindingen 3. Ontwikkeling

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 19 mei Buitenveldert Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan

Nadere informatie

Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015

Vervoerplan RET 2016   Rotterdam, 10 maart 2015 Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015 ALGEMEEN Hieronder worden de wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie beschreven die RET voorstelt voor de dienstregeling 2016. Niet alle wijzigingen

Nadere informatie

Fiets. Samenvatting aanvullende verkenning. A. Inleiding

Fiets. Samenvatting aanvullende verkenning. A. Inleiding In t kort Er is gekeken naar de fietsbereikbaarheid van eco nomische kern gebieden. De volgende aspecten zijn meegenomen: snelheid, directheid, comfort, veiligheid, stallingen. Voorstel: uitwerking maatregelen

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Drechtsteden >

Mobiliteitsplan Drechtsteden > De zeven Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, s-gravendeel, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) brengen twee nota s in de inspraak. Deze beschrijven hun visie op bereikbaarheid

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Lijn 43 en 44. Zeist Busstation. Odijk. Houten. Vianen. Utrecht CS Jaarbeurszijde - Tuinwijk - Overvecht Noord v.v

Lijn 43 en 44. Zeist Busstation. Odijk. Houten. Vianen. Utrecht CS Jaarbeurszijde - Tuinwijk - Overvecht Noord v.v Lijn en 44 Zeist Busstation Utrecht CS Jaarbeurszijde - Tuinwijk - Overvecht Noord v.v Houten Odijk Zeist Kerckebosch Driebergen-Zeist NS Vianen 44 Dienstregeling geldig vanaf 9 december 2018 van Houten

Nadere informatie

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht Maxim Meijers Syntus Utrecht 07-05-2018 Inleiding In 2018 heeft Syntus Utrecht voorafgaand aan het schrijven van het vervoerplan de Utrechtse reizigers en inwoners gevraagd om mee te denken over het OV

Nadere informatie

Verkennend onderzoek HOV SOOMR

Verkennend onderzoek HOV SOOMR Verkennend onderzoek HOV SOOMR Hoogwaardig Openbaar Vervoer Schiphol Oost Oude Meer Schiphol Rijk Jasper Hink Projectleider Infrastructuur 29 juni 2017 Inhoud Achtergrond verkenning Wijziging lijnvoering

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009 Verkeer en vervoer Omnibus 2009 Afdeling O&S Maart 2010 2 Kort samengevat Najaar 2009 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek een omnibusonderzoek gehouden. In dit onderzoek is de bewoners van de gemeente

Nadere informatie

Vervoerplan 2014. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht. Definitief

Vervoerplan 2014. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht. Definitief Vervoerplan 01 Vervoerplan 01 Concessie Tram en Bus Regio Utrecht Definitief 1 Vervoerplan 01 9 september 013 Qbuzz BV Piet Mondriaanplein 31 381 GZ Amersfoort T 033 60 15 80 F 033 60 15 89 dienstregelingutrecht@qbuzz.nl

Nadere informatie

Hier komen verschillende aspecten aan de orde, t.w. van vervoerkundige aard, qua toegankelijkheid en van ruimtelijke aard (verwerking fietsverkeer).

Hier komen verschillende aspecten aan de orde, t.w. van vervoerkundige aard, qua toegankelijkheid en van ruimtelijke aard (verwerking fietsverkeer). Gemeente Utrecht Stadswerken IBU Stadsingenieurs T.a.v. Onno van Schaick Postbus 16200 3500 CE Utrecht Bijlage 1: A047 Advies ROCOV halte Vredenburg 7-11-2011 Utrecht, 14 februari 2013 Betreft: advies

Nadere informatie

Wij houden ons het recht voor op terug te komen op de in deze tekst gedane uitspraken in ons uiteindelijke advies.

Wij houden ons het recht voor op terug te komen op de in deze tekst gedane uitspraken in ons uiteindelijke advies. BRU t.a.v. de heer J. Golstein Postbus 14107 3508 SE Utrecht Betreft: reactie streefbeeldennotitie Utrecht, 9 januari 2014 Geachte heer Golstein, Hierbij sturen wij u een reactie op de streefbeeldennotitie

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Klantcontact Verbetering Ingangsdatum. Dec-17. Park en vice versa Lijn 74 s avonds langer laten rijden, Enkele ritten extra toevoegen in de Dec-17

Klantcontact Verbetering Ingangsdatum. Dec-17. Park en vice versa Lijn 74 s avonds langer laten rijden, Enkele ritten extra toevoegen in de Dec-17 Bijlage bij Vervoerplan 2018: Klantcontact Verbeterlijst 2018 Alle suggesties, klachten en ideeën worden verzameld door Klantenservice en vervoerkundige. De terugkomende reacties en de reacties die ons

Nadere informatie

Consultatienota. Bijlage 2 bij Vervoerplan 2016-II GEBRACHT DOOR

Consultatienota. Bijlage 2 bij Vervoerplan 2016-II GEBRACHT DOOR Consultatienota Bijlage 2 bij Vervoerplan 2016-II GEBRACHT DOOR Dienstregeling ingaande 2 juli 2016 Bijlage 2 Consultatienota Bijlage 2 bij Vervoerplan 2016-2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Algemeen... 4 3

Nadere informatie

Kenmerken per buslijn

Kenmerken per buslijn Kenmerken per buslijn Lijn 104 Renesse Hellevoetsluis (-Spijkenisse) Lijn 104 biedt de verbinding tussen Renesse - Ouddorp Hellevoetsluis en ontsluit de westkant van Goeree-Overflakkee. Lijn 104 stopt

Nadere informatie

Rapportage online raadpleging OV Lijnennet 2018

Rapportage online raadpleging OV Lijnennet 2018 Rapportage online raadpleging OV Lijnennet 2018 In oktober 2016 organiseerde de Stadsregio Amsterdam een publieksraadpleging over het nieuwe OV Lijnennet. Een online vragenlijst maakte onderdeel uit van

Nadere informatie

Vervoerplan 2014 Inspraakversie 7 juni 2013. Vervoerplan 2014. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht

Vervoerplan 2014 Inspraakversie 7 juni 2013. Vervoerplan 2014. Concessie Tram en Bus Regio Utrecht Vervoerplan 01 Inspraakversie 7 juni 013 Vervoerplan 01 Concessie Tram en Bus Regio Utrecht Inspraakversie 7 juni 013 1 Vervoerplan 01 Inspraakversie 7 juni 013 Inhoud 1 Inleiding... 7 Algemeen... 8.1

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 SEP Geachte leden van de Raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 SEP Geachte leden van de Raad, Ruimte en Economie "~ w. t Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Qbuzz U-OV t.a.v. de heer D. Vervoort Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Utrecht, 29 juli 2014 Geachte heer Vervoort,

Nadere informatie

EBSr. Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS

EBSr. Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS EBSr Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS Vervoerder EBS wil de dienstregeling voor de buslijnen in Waterland aan passen. Dit betekent voor een grote groep reizigers (+/-25%) dat zij eerder

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Buurt- en dorpsenquête Openbaar vervoer

Buurt- en dorpsenquête Openbaar vervoer Buurt- en dorpsenquête 2009 Openbaar vervoer Buurt- en dorpsenquête 2009 Openbaar vervoer In juni 2009 hebben 7.250 inwoners van 18 jaar en ouder een uitgebreide vragenlijst ontvangen in het kader van

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

1 SEP Aan de leden van de gemeenteraad van. Haarlemmermeer. Ruimtelijke Ontwikkeling P.J. van Soest

1 SEP Aan de leden van de gemeenteraad van. Haarlemmermeer. Ruimtelijke Ontwikkeling P.J. van Soest gemeente Haarlemmermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013 Welkom Informatiebijeenkomst Raad & Staten 3 december 2013 Koningsas Zone rond het spoor, de A28 en NW Kanaal tussen Groningen en Assen Panoramische snelweg en spoor beleving van het landschap essentieel

Nadere informatie

Regio* Utrecht. OVvisie

Regio* Utrecht. OVvisie Regio* Utrecht \) OVvisie Synthese: De regio gaat de komende 30 jaar verder met het ontwikkelen van een kwalitatief hoogwaardigov1 product en zal zich daarbij ichten op een kwal iteitssprong van het verbindend

Nadere informatie

Onderzoek Digipanel: Structuurvisie

Onderzoek Digipanel: Structuurvisie Versie definitief Datum juli 9 () Onderzoek Digipanel: Structuurvisie Auteur Tineke Brouwers Het elfde onderzoek Op mei 9 kregen alle panelleden van dat moment ( personen) een e-mail met de vraag of zij

Nadere informatie

Lijnennet Almere 2018

Lijnennet Almere 2018 1 Inleiding Met ingang van 10 december 2017 gaat de nieuwe concessie Almere in. Op 27 september 2016 heeft de gemeente Almere bekend gemaakt dat Syntus de aanbesteding heeft gewonnen en daarom tot 2027

Nadere informatie

Grenzen van de filosofische esthetica Utrecht Expertmeeting Kunstfilosofie 2011 17-18 november 2011. Routebeschrijvingen

Grenzen van de filosofische esthetica Utrecht Expertmeeting Kunstfilosofie 2011 17-18 november 2011. Routebeschrijvingen Grenzen van de filosofische esthetica Expertmeeting Kunstfilosofie 0 7-8 november 0 Routebeschrijvingen Nederlands Genootschap voor Esthetica (Dutch Association of Aesthetics) OENBAAR VERVOER Buslijn /

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2014

Nationaal verkeerskundecongres 2014 Nationaal verkeerskundecongres 2014 De Uithoflijn, het enige tramproject dat momenteel in Nederland in uitvoering is Remco van der Wösten (Movares) Steven Jansen (Movares) Samenvatting Voor een 5-tal thema

Nadere informatie

Onderzoek OV-ontsluiting Hembrugterrein - nieuwe functie voor lijn 65

Onderzoek OV-ontsluiting Hembrugterrein - nieuwe functie voor lijn 65 In opdracht van: Gemeente Zaanstad Onderzoek OV-ontsluiting Hembrugterrein - nieuwe functie voor lijn 65 CONCEPT 10 oktober 2014 Henk Nanninga, Ron Muller ZS-03 - OV-ontsluiting Hembrugterrein - nieuwe

Nadere informatie

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Algemeen Op basis van rijtijdanalyses (metingen voorjaar 2018) is het mogelijk dat rijtijden wijzigen en daarmee vertrek- en aankomsttijden. Ook infrastructurele

Nadere informatie

VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016

VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016 VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016 Dienstregeling Arriva versus Connexxion Auteur: René Smaal Datum: 17-9-2015 Versie: 3.0 VERSCHILLENSTAAT HUIDIGE DIENSTREGELING ARRIVA VERSUS CONNEXXION In deze verschillenstaat

Nadere informatie

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Versie 18 maart 2015 In het vervoerplan 2016 worden de wijzigingsvoorstellen van Veolia Transport Haaglanden voor dienstregeling 2016 toegelicht.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR

NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR NUMMER 1, JANUARI 2003 NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR Randstadspoor Utrecht/Eemland is een nieuw stadsgewestelijk railnetwerk voor de Utrechtse regio. Light-trainvoertuigen zullen reizigers een snelle, comfortabele

Nadere informatie

Haarlem leefbaar en bereikbaar

Haarlem leefbaar en bereikbaar Haarlem leefbaar en bereikbaar van busfiles naar slimme routes en knooppunten www.bus-kruithaarlem.nl Het probleem Te veel te grote XXL bussen zorgen voor grote negatieve effecten. Haarlem scoort nu niet

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn de nieuwe dienstregeling per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn d Nieuw: Snel en comfortabel, lijn 320 Hilversum - Huizen - Amsterdam ]] Regio Gooi

Nadere informatie

Heuvelrug. Streeklijnen. Lijn N8 N50. Vervoer vanuit het hart

Heuvelrug. Streeklijnen. Lijn N8 N50. Vervoer vanuit het hart Heuvelrug Streeklijnen Lijn 50 56 381 575 N8 N50 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 9 december 2018 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kun je terug vinden in gecombineerde lijnfolders.

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

49 - Houten. De Uithof. Welkom bij. Dienstregeling 24 augustus 2015

49 - Houten. De Uithof. Welkom bij. Dienstregeling 24 augustus 2015 Dienstregeling 24 augustus 2015 49 49-281 Houten 281 De Uithof Welkom bij 49 Ringlijn Houten NS - Houten Zuid 281a van Houten naar De Uithof 49 281 Houten, De Tuinen/Kruisboog Houten, De Meren Houten,

Nadere informatie

mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Ruimtelijke Ontwikkeling W. Thon

mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Ruimtelijke Ontwikkeling W. Thon mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Telefoon

Nadere informatie

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-WEST

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-WEST BRUSSEL GAAT ER NL ALWEER OP UIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-WEST Anderlecht, Brussel Stad, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem Versie 11.2015 1 INHOUD EEN

Nadere informatie

Afschrift: ProvincieGelderland Bijlage:

Afschrift: ProvincieGelderland Bijlage: Arriva t.a.v. de heer P. van den Bosch Postbus 626 8440 AP HEERENVEEN Uw kenmerk: - Uw datum: 29-07-2015 Ons kenmerk: RGS458 Afschrift: ProvincieGelderland Bijlage: ROCOV Gelderland p/a InfraRoad Industrieweg

Nadere informatie

Vervoerplan Concessie Tram en Bus Regio Utrecht. Dienstregeling ingaande 10 december 2017

Vervoerplan Concessie Tram en Bus Regio Utrecht. Dienstregeling ingaande 10 december 2017 Concessie Tram en Bus Regio Utrecht Dienstregeling ingaande 10 december 2017 Consultatieversie 22 mei 2017 22 mei 2017 Qbuzz U-OV Europalaan 2a 3526 KS Utrecht 2 Consultatieversie 22 mei 2017 Samenvatting

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Het openbaar vervoer in de voorkeursvariant van de Uithoornlijn

Het openbaar vervoer in de voorkeursvariant van de Uithoornlijn Het openbaar vervoer in de voorkeursvariant van de Uithoornlijn Project: Fase: Projectmanager: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Uithoornlijn Planstudie Diana van Loenen Karin Sweering,

Nadere informatie

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Afdeling Projectontwikkeling 10 januari 2011 Aantal aanwezigen Locatie Ca 17 personen Aula in De Heemlanden

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda Leidsche Rijn/ Vleuten de Meern Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het Omschrijving

Nadere informatie

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier Utrecht, 27 maart 2014 Gemeente Amersfoort, t.a.v. het College van B & W, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier

Nadere informatie

Parkeren in de keten en het succes van P+R

Parkeren in de keten en het succes van P+R Parkeren in de keten en het succes van P+R Parkeervak, 21 april 2015 Ed Graumans Inhoud presentatie Typen P+R: typen en kansen. Enkele praktijkvoorbeelden. De reiziger: mobiliteitsgedrag. Marktanalyse

Nadere informatie

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) 1 Inhoud 1) Kruispunt Schoolstraat Thematerweg 2) Fietspad Ockhuizerweg Polderweg 3) Herinrichting Meernbrug 4) Aansluiting fietspad kleine

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie