De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort. (Psalm 23) UITVAARTLITURGIE PRIESTER NOËL BONTE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort. (Psalm 23) UITVAARTLITURGIE PRIESTER NOËL BONTE"

Transcriptie

1 De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort. (Psalm 23) UITVAARTLITURGIE PRIESTER NOËL BONTE zaterdag 23 januari 2016

2 Intrede Requiem aeternam dona eis Domine, et lux perpetua luceat eis. Geef hun de eeuwige rust, Heer, en laat het eeuwig licht over hen lichten. 1. Te decet hymnus, Deus, in Sion, et tibi reddetur votum in Jerusalem. Voor U moet men zingen, God, in Sion, en in Jeruzalem U dankoffers brengen. 2. Beatus quem elegisti et assumpsisti, inhabitabit in atriis tuis. Zalig zij die Gij uitverkoren en aangenomen hebt om in Uw voorhoven te wonen. Kruisteken Welkom (gaan zitten) Symbolen die verwijzen naar het dienstwerk van de priester Lichtritus Licht dat ons aanstoot in de morgen, voortijdig licht waarin wij staan, koud, één voor één en ongeborgen, licht overdek mij, vuur mij aan. Dat ik niet uitval, dat wij allen, zo zwaar en droevig als wij zijn, niet uit elkaars genade vallen en doelloos en onvindbaar zijn. Licht van mijn stad, de stedehouder, aanhoudend licht dat overwint. Vaderlijk licht, steevaste schouder, draag mij, ik ben jouw kijkend kind. Licht, kind in mij, kijk uit mijn ogen of ergens al de wereld daagt. Waar mensen waardig leven mogen en elk zijn naam in vrede draagt. Alles zal zwichten en verwaaien wat op het licht niet is geijkt. Taal zal alleen verwoesting zaaien en van ons doel geen daad beklijft. Veelstemmig licht om aan te horen zolang ons hart nog slagen geeft. Liefste der mensen, eerstgeboren, licht, laatste woord van Hem die leeft.

3 Kyrie (rechtstaan) Kyrie eleison. Christe eleison. Kyrie eleison. Openingsgebed Eerste lezing (gaan zitten) Jesaja 40, 3-11 Luister, iemand roept: Bereid de Heer een weg in de woestijn, in het dorre land, een rechte baan voor onze God. Elk dal moet worden opgehoogd, en elke berg en heuvel moet worden afgegraven; oneffen plekken moeten vlak gemaakt worden en ruige gronden worden een vlakte. De heerlijkheid van de Heer zal zich openbaren, en alle mensen zullen haar zien, want de mond van de Heer heeft gesproken. Luister, iemand zegt: Roep! En ik zeg: Wat zal ik roepen? Alle mensen zijn gras en hun trouw is niets dan een veldbloem. Het gras verdort, de bloem verwelkt wanneer de adem van de Heer erover waait; zeker, dit volk is gras! Het gras verdort, de bloem verwelkt, maar het woord van onze God houdt in eeuwigheid stand. Klim op een hoge berg, met uw boodschap van vreugde, Sion, verhef met kracht uw stem, Jeruzalem, bode van vreugde, verhef haar, en wees niet bang. Zeg tegen de steden van Juda: Hier is uw God. Hier is de Heer God. Hij komt in kracht; de heerschappij is in zijn hand; kijk, zijn loon draagt Hij met zich mee, en zijn werk gaat voor Hem uit. Als een herder zal Hij zijn kudde weiden; in zijn arm brengt Hij de lammeren samen en Hij draagt ze aan zijn borst terwijl Hij de ooien leidt. Antwoordzangen Psalm 63 God, mijn God zijt Gíj, ik zoek U met groot verlángen. Naar U dorst mijn ziel en hunkert mijn hárt als dorre akkers naar régen. Zo zie ik omhoog naar de plaats waar Gij wóont, beschouw ik uw macht en uw glórie. Meer waard dan het leven is mij uw genáde, mijn mond verkondigt uw lóf.

4 Ik zal U prijzen zolang ik léef, mijn handen uitstrekken naar Ú. Mijn ziel wordt verzadigd met voedzame spíjs, mijn mond zal U jubelend dánken. Als ik in de nacht op mijn bed aan Ú denk dan houd ik U stil in gedáchte. Want Gij zijt altijd mijn beschérmer geweest, ik koester mij onder uw vléugels. Met heel mijn hart houd ik vast aan Ú, het is uw hand die mij stéunt. Eer aan de Vader en de Zóon en de Heilige Géest. Zoals het was in het begin en nu en áltijd en in de eeuwen der eeuwen. Ámen. Psalm 113 Verheerlijkt, dienaars des Héren, verheerlijkt de Naam van de Héer. De Naam van de Heer zij geprézen vandaag en in éeuwigheid. Van ochtendgloren tot ávondrood moet ieder die Naam aanbídden. Want boven de volkeren troont de Héer, zijn Glorie beheerst de hémel. Wie is als de Heer onze Gód, hoog boven de sterren gezéten? Die van omhoog overzíet het hemelgewelf en de áarde. Die machtelozen tilt uit het stóf, van vuilnishopen de armen wéghaalt; Om hen in de kring van de vorsten te pláatsen, temidden der machtigen van zijn vólk; Die kinderlozen tot húisvrouwen maakt, tot fiere moeders van zónen. Eer aan de Vader en de Zóon en de Heilige Géest. Zoals het was in het begin en nu en áltijd en in de eeuwen der eeuwen. Ámen.

5 Psalm 131 Mijn hart is niet hoogmóedig, Heer, mijn ogen kijken niet verwáand. Ik streef ook niet naar grote dáden hoger dan ik réiken kan. De stormen zijn bedáard in mij en vredig is mijn géest. Zoals een kind op moeders schóot, zo veilig vóel ik mij. Zoek Israël, uw toevlucht bij de Héer, van nu af voor áltijd. Eer aan de Vader en de Zóon en de Heilige Géest. Zoals het was in het begin en nu en áltijd en in de eeuwen der eeuwen. Ámen. Tweede lezing 2 Kor 5, Zo is dus iemand die in Christus is, een nieuwe schepping: het oude is voorbij, het nieuwe is er al. En dit alles komt van God, die ons door Christus met zich heeft verzoend en ons de dienst van de verzoening heeft toevertrouwd. Ja, God heeft in Christus de wereld met zich verzoend zonder de mensen hun overtredingen aan te rekenen, en ons heeft Hij de boodschap van de verzoening toevertrouwd. Wij zijn dus gezanten van Christus, alsof God zelf u oproept door ons woord. Wij smeken u in Christus naam: laat u met God verzoenen! Hem die geen zonde heeft gekend, heeft God voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij door Hem Gods gerechtigheid zouden worden. Alleluia (rechtstaan) Evangelie Johannes 12, Onder degenen die bij gelegenheid van het feest optrokken ter aanbidding waren ook enige Grieken. Dezen nu klampten Filippus van Betsaïda in Galilea aan en vroegen hem: Heer, wij zouden Jezus graag spreken. Filippus ging het aan Andreas vertellen en tenslotte brachten Andreas en Filippus de boodschap aan Jezus over. Jezus echter antwoordde hun: Het uur is gekomen, dat de Mensenzoon verheerlijkt wordt.

6 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft blijft hij alleen; maar als hij sterft brengt hij veel vrucht voort. Wie zijn leven bemint verliest het; maar wie zijn leven in deze wereld haat zal het ten eeuwigen leven bewaren. Wil iemand Mij dienen dan moet hij Mij volgen; waar Ik ben, daar zal ook mijn dienaar zijn. Als iemand Mij dient zal de Vader hem eren. Nu is mijn ziel ontroerd. Wat moet Ik zeggen? Vader, red Mij uit dit uur? Maar daarom juist ben Ik tot dit uur gekomen. Vader, verheerlijk uw Naam. Toen kwam er een stem vanuit de hemel: Ik heb Hem verheerlijkt en zal Hem wederom verheerlijken. Alleluia Homilie (gaan zitten) Voorbeden Ubi caritas et amor. Ubi caritas Deus ibi est. Daar waar vriendschap is en liefde. Daar waar vriendschap is, daar is God. Gebed van Sint-Michiel Heer Jezus Christus, Gij hebt gezegd: De oogst is groot en op dat woord zijn door de eeuwen heen ontelbaar velen opgestaan en gaven alles prijs om U te volgen. Wij bidden U, zend ook in deze tijd uw Geest die stuwkracht is. Zie met liefde neer op onze gezinnen, onze gemeenschap, onze parochies. Roep jonge mensen tot uw dienst, opdat zij in uw spoor de weg van zelfvergeten liefde gaan. Geef aan hen een trouw hart dat uw roepstem blijft horen en eenvoud in denken en doen, om U geheel toe te behoren. Heilige Maria, Moeder van de Kerk, bid voor ons. Heilige Michaël, bid voor ons.

7 Offerande Wat u geeft bij de offerande is bedoeld voor de werken van de Sint-Michielsbeweging voor jongeren en armen. Gebed over de gaven (rechtstaan) Sanctus Sanctus Sanctus Dominus. Sanctus Sanctus Dominus Deus Sabaoth. (2x) Vol zijn hemel en aarde van uw heerlijkheid. Hosanna, Hosanna in excelsis. (2x) Gezegend die komt in de naam van de Heer. Hosanna, Hosanna in excelsis. (2x) Acclamatie na de consecratie Heer, wij zwijgen niet over uw dood en wij vieren uw verrijzenis totdat Gij wederkeert. Doxologie Door Hem en met Hem en in Hem, prijzen wij U machtige God, in de eenheid van de Heilige Geest, nu en altijd. Amen. Amen. Amen. (2x) Onze Vader (hand in hand) Vredeswens Lam Gods Agnus Dei qui tollis peccata mundi: miserere nobis, miserere nobis. Agnus Dei qui tollis peccata mundi: miserere nobis, miserere nobis. Agnus Dei qui tollis peccata mundi: dona nobis pacem, dona nobis pacem.

8 Communie Wees Gegroet (rechtstaan) Gebed Woordje (gaan zitten) Absoute (rechtstaan) Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta Heer, U bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Uw woord is het pad, de weg waarop ik ga, zolang U mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want U bent bij mij, Heer, ik bid U, blijf mij nabij. k Geloof in U, Heer Jezus, geboren uit de maagd, eeuw ge Zoon van God, die mens werd zoals wij, U die stierf uit liefde, leeft nu onder ons, één met God de Vader en verenigd met Uw volk; tot de dag gekomen is van Uw wederkomst, dan brengt U ons thuis in Gods rijk. Heer, U bent mijn kracht, de Rots waarop ik bouw, Heer, U bent mijn waarheid, de vrede van mijn hart. En niets in dit leven zal ons scheiden, Heer, zo weet ik mij veilig want Uw hand laat mij nooit los, van wat ik misdaan heb, heeft U mij bevrijd en in uw vergeving leef ik nu. Vader van het leven, ik geloof in U. Jezus, de Verlosser, wij hopen steeds op U. Kom hier in ons midden, Geest van liefd en kracht, U die via duizend wegen ons hier samen bracht en op duizend wegen zendt u ons weer uit, om het zaad te zijn van Gods rijk.

9 In paradisum In paradisum deducant te Angeli. In tuo adventu suscipiant te Martyres. Et perducant te in civitatem sanctam Jerusalem. Ten paradijze geleiden u de engelen. Dat bij uw aankomst u begroeten mogen de martelaren. Zij geleiden u tot in de hemelse stad Jeruzalem. Chorus Angelorum te suscipiat. Et cum Lazaro quondam paupere aeternam habeas requiem. Moge het koor van de engelen u met vreugde ontvangen. En als Lazarus, de arme van weleer, zult gij voor eeuwig in het land van vrede zijn.

10 Dank je wel voor je gebed en verbondenheid.

ONTSTEKEN VAN DE KAARSEN ROND DE BAAR (Niet verplicht) door

ONTSTEKEN VAN DE KAARSEN ROND DE BAAR (Niet verplicht) door bij het binnendragen van de overledene Requiem Aeternam (of ander lied) Requiem aeternam dona eis, Domine: et lux perpetua luceat eis. Te decet hymnus, Deus, in Sion, et tibi reddetur votum in Jerusalem:

Nadere informatie

De Uitvaartdienst. (viering van Woord en Gebed) OPENINGSRITEN

De Uitvaartdienst. (viering van Woord en Gebed) OPENINGSRITEN De Uitvaartdienst (viering van Woord en Gebed) De Uitvaartmis bestaat uit vier onderdelen: 1. Openingsritus 2. Dienst van het Woord 3. Laatste Aanbeveling ten afscheid OPENINGSRITEN De priester besprenkelt

Nadere informatie

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied 2. Rond het boek van zijn verbond 4. Rond de tafel, in de kring, noemen wij elkaar bij name, staat ons land, de

Nadere informatie

HEILIGE MIS BIJ DE UITVAART VAN

HEILIGE MIS BIJ DE UITVAART VAN HEILIGE MIS BIJ DE UITVAART VAN (naam overledene) * plaats en datum plaats en datum UITVAARTMIS (Naam overledene) (datum) REQUIEM Requiem aeternam dona eis Domine, et lux perpetua luceat eis. Te decet

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 25 mei 2014, dienst m.m.v. het ouderenkoor Herfstklanken Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Ouderling van dienst: Hannie Warmelink

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Met medewerking van Deo Gratias Voorganger : ds. Jaap Jonk Orgelspel: Stefan Potman De Voorbereiding Orgelspel Woord van welkom Moment van stilte Aansteken van

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Uitvaart Ton van Hout. 27 september 2012

Uitvaart Ton van Hout. 27 september 2012 Uitvaart Ton van Hout 27 september 2012 OPENING Ton wordt bij de ingang van de kerk begroet met de brandende Paaskaars en met een kruisteken met water, de bron van alle leven. Dan wordt Ton de kerk binnengebracht.

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: 146c: 1, 7 > > Stil gebed > Groet & Onze hulp> Gebed om ontferming > Zingen 152:2,4,9,10 > > > > Gebed > Lezen: Jesaja 40:1-11 > 1. Troost, troost mijn volk, zegt jullie

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Zondag 18 maart 2018

Zondag 18 maart 2018 Welkom en mededelingen In memoriam Reinier Beltman Lied 91a: 1, 2 1 Wie in de schaduw Gods mag wonen hoeft niet te vrezen voor de dood. Zoek je bij Hem een onderkomen dan wordt zijn vrede jou tot brood.

Nadere informatie

OPENINGSRITUS. Begroeting van de overledene. Intrede

OPENINGSRITUS. Begroeting van de overledene. Intrede OPENINGSRITUS Begroeting van de overledene Intrede Requiem Requiem aeternam dona eis Domine: et lux perpetua luceat eis. Te decet hymnus, Deus, in Sion, et tibi reddetur votum in Jerusalem: exaudi orationem

Nadere informatie

DANKDIENST. voor het leven van JAN BALLAST. geboren 7 januari 1932 in Ambt-Hardenberg overleden 29 juni 2017 in Zwolle. Heerde 7 juli 2017

DANKDIENST. voor het leven van JAN BALLAST. geboren 7 januari 1932 in Ambt-Hardenberg overleden 29 juni 2017 in Zwolle. Heerde 7 juli 2017 DANKDIENST voor het leven van JAN BALLAST geboren 7 januari 1932 in Ambt-Hardenberg overleden 29 juni 2017 in Zwolle Heerde 7 juli 2017 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente Voorganger: ds. J.M. Weststrate

Nadere informatie

Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht

Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht Muziek: CD J. S. Bach, Hobo Concert ( Afbeelding 1) Lied voor de dienst: 601: 1, 2, 3 1. Licht dat ons aanstoot in de morgen, voortijdig licht waarin wij staan

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 5 april Pasen

Ontmoetingskerk zondag 5 april Pasen Ontmoetingskerk zondag 5 april 05 - Pasen Ongelofelijk voorgangers: Griselda Aanen de Vries en ds. Hans van Walsum organist: Geert Ouweneel / verdere muzikale medewerking van: Kim Heijkoop, Jolanda Huigen,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 3 e Zondag van de Zomer ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Drs. Jan

Nadere informatie

Zondag Gezamenlijke dienst - Kruiskerk

Zondag Gezamenlijke dienst - Kruiskerk Zondag 19-1-2014 Gezamenlijke dienst - Kruiskerk OPENING Woord van welkom. Openingslied: Psalm 84 vers 1 en 3. (NLB Lied 84) Votum en groet. Zingen: - Zanggroep zingt: lied 297 vers 1 (Evangelische liedbundel).

Nadere informatie

Liturgie 10 maart 2019

Liturgie 10 maart 2019 Liturgie 10 maart 2019 Votum en groet Zingen Hemelhoog 493 U bent welkom We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer We zijn hier bij elkaar Om te vieren

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Mededelingen en welkom. Adriaan Rijke vertelt over B4People. Zingen Gezang 172: 1, 3, 4

Mededelingen en welkom. Adriaan Rijke vertelt over B4People. Zingen Gezang 172: 1, 3, 4 Liturgie 14 april 2019 Ds. Leo Buijs Mededelingen en welkom Adriaan Rijke vertelt over B4People Zingen Gezang 172: 1, 3, 4 1 Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd, is leven van genade buiten de

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd

Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = =

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Psalm 118 Lied 125 vers 1 en 2 () Psalm 96 vers 6 Psalm 62 vers 1 en 5 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 () Psalm 118 vers 1 en 7 Psalm 118 vers

Nadere informatie

De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort. (Psalm 23) GEBEDSWAKE PRIESTER NOËL BONTE

De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort. (Psalm 23) GEBEDSWAKE PRIESTER NOËL BONTE De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort. (Psalm 23) GEBEDSWAKE PRIESTER NOËL BONTE vrijdag 22 januari 2016 God, kom mij te hulp. Heer, haast U mij te helpen. Eer aan de Vader en de Zoon en de Heilige

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

Paasmorgen 2016 om uur Ichthuskerk

Paasmorgen 2016 om uur Ichthuskerk Paasmorgen 2016 om 10.00 uur Ichthuskerk Licht dat bij ons binnenkomt Voorganger: ds. Marco Schut Organist: Johan Hoeve M.m.v. koor en blaasensemble o.l.v. Johan Hoeve De zandkunstenaar Nevendienstleiding

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

Stille week. Witte Donderdag 17 april Goede Vrijdag 18 april 2014

Stille week. Witte Donderdag 17 april Goede Vrijdag 18 april 2014 Stille week Witte Donderdag 17 april 2014 Goede Vrijdag 18 april 2014 Stille Zaterdag 19 april 2014 1 Witte Donderdag. Voorganger: Ds. C.Schakel Ouderling: Piet Bakker Diaken: Jaap Bubberman Organist:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse De opgestane Heer, de Eerste dag Paasmorgen Feest van de opstanding van de Heer Zondag 31 maart 2013 - de klokken luiden - ontmoeting - orgelspel - de kaarsen worden

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 2 (Nieuwe Berijming) Psalm 32 vers 4

Nadere informatie

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: mvr. Gera den Dikken uit Wageningen Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Dringende oproep: Vrijwilligers gevraagd voor het

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart 2018 9.30 uur Thema: Ik heb alles voor je over liturgie voorganger : Ds Wolter Broekema organist

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

Vlinder (tekst en muziek Jan van Ingen) Langs de heuvels, langs de duinen

Vlinder (tekst en muziek Jan van Ingen) Langs de heuvels, langs de duinen Vlinder (tekst en muziek Jan van Ingen) Langs de heuvels, langs de duinen langs de stranden en de zee vliegt een vlinder door de lucht als een bries en als een zucht en een mus vliegt stil met haar mee...

Nadere informatie

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt...

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Voorganger: Ds. T.L.J. Bos Organist: Klaas Brouwer Gitaar: Emily Bakker Tims Alissa Oost Zang: Nadine de Vries & Tirza Bakker Zingen: Lied 733

Nadere informatie

UITVAARTLITURGIE GEBEDS- EN COMMUNIEVIERING

UITVAARTLITURGIE GEBEDS- EN COMMUNIEVIERING UITVAARTLITURGIE GEBEDS- EN COMMUNIEVIERING P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L D U I Z E L - E E R S E L - K N E G S E L - S T E E N S E L - V E S S E M - W I N T E L R E PAROCHIE

Nadere informatie

orde van dienst Open ogen

orde van dienst Open ogen Maartenskerk Oecumenische viering Raad van Kerken Doorn 13 januari 2019 orde van dienst Open ogen Als het klokje luidt worden we stil Welkom en aansteken kaars Wij zingen als intochtslied Lied 601: 1,

Nadere informatie

UITVAARTLITURGIE EUCHARISTIEVIERING

UITVAARTLITURGIE EUCHARISTIEVIERING UITVAARTLITURGIE EUCHARISTIEVIERING P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L D U I Z E L - E E R S E L - K N E G S E L - S T E E N S E L - V E S S E M - W I N T E L R E AFHALEN VAN DE

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

Opdracht Muziek muziek

Opdracht Muziek muziek Opdracht Muziek muziek Opdracht door een scholier 916 woorden 16 februari 2016 5,4 1 keer beoordeeld Vak Muziek -Zoek 2 opwekkingsliederen op internet. Mijn hulp is van U, Heer Ik hef mijn ogen op naar

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag:

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag: Lezen : Marcus 16: 1-6 We zingen vandaag: Jezus leeft en ik met Hem! U zij de Glorie! Daar juicht een toon. Wees mijn brood en beker. Heer U bent mijn leven. Geprezen zij de Heer die Eeuwig leeft! Lezen

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 170 : 1 en 2 Evangelische Liedbundel Groot is Uw trouw

Wij zingen voor de dienst: Lied 170 : 1 en 2 Evangelische Liedbundel Groot is Uw trouw Wij zingen voor de dienst: Lied 170 : 1 en 2 Evangelische Liedbundel Groot is Uw trouw 1a b 2a b 1a b 2a b 1a b 2a b 1a b 2a b Mededelingen Wij zingen als aanvangslied: Lied 23 b : 1 en 3 Nieuwe Liedbundel

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Zondag 1 (HC) Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag 1 (HC) Welkom en mededelingen, Inleiding leerdienst Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag

Nadere informatie

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30 SCHADUW OVER HET EVANGELIE 26 juni 2016 8:30 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER ds. W. Gugler Jan Pauw OUDERLING Gea van Maanen Lydia van den Broek ORGANIST Jan W. van den Brink Thea Bos LECTOR Desiree van

Nadere informatie

Tweede zondag van Pasen

Tweede zondag van Pasen Tweede zondag van Pasen Kom hier met uw vinger en bezie mijn handen. Steek uw hand uit en leg die in mijn zijde en wees niet langer ongelovig maar gelovig. Johannes 20, 27 Lucasparochie Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Paasmorgen Feest van de opstanding van de Heer Zondag 5 april 2015 Voorganger: Ouderling: Diaken: Organist en cantrix: Koster: ds. Bob Wijnbergen. Jannie de

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

PAASMORGEN april Vestingkerk

PAASMORGEN april Vestingkerk PAASMORGEN 2019 21 april Vestingkerk Voorganger Ouderling Diaken Organist m.m.v. : ds.evert-jan Vledder : Lijnie Speijer : Hans Visser : Aart v.d Gronden : cantorij Hellevoet Zingen voor de dienst: Lof

Nadere informatie

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande Orde van dienst voor 3 december 2017 zondag Ad te Levavi 1 e Advent in de Witte kerk te Lochem Werelddiaconaatszondag. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman m.m.v. de ZWOgroep en met

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

AANBIDDING VAN HET HEILIG SACRAMENT

AANBIDDING VAN HET HEILIG SACRAMENT AANBIDDING VAN HET HEILIG SACRAMENT EEN UITGEWERKT VOORBEELD VAN HET AANBIDDINGSGEBED VAN HET HEILIG SACRAMENT Uitstelling van het Heilig Sacrament Bewieroking Kruisteken Evangelielezing: Mc 14, 12-16.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Pasen Opstanding van onze Heer Jezus Christus

Pasen Opstanding van onze Heer Jezus Christus Pasen Opstanding van onze Heer Jezus Christus Opstandingskerk Wissenkerke 16 april 2017 VOORBEREIDING Voorganger draagt de Paaskaars brandend naar binnen onder het zingen van lied 601: 1,2,3 1 Licht dat

Nadere informatie

Woord van welkom door de ouderling van dienst

Woord van welkom door de ouderling van dienst Kerstmorgen Woord van welkom door de ouderling van dienst kaarsen aansteken Zingen: (staande) Lied 494 1. Vanwaar zijt Gij gekomen, wij wisten niets van U. In onze stoutste dromen was God nooit hier en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Tekst: Johannes 20 Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Gerard Leegwater Cantorij onder leiding van Gerard

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Orde van dienst Tweede Kerstdag Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Voor de dienst zingen we: Wat al eeuwen is verteld: 1 en 2 Melodie: Midden in de winternacht,

Nadere informatie

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen.

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Liturgie 29 januari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Voorganger: Drs. J.F. Ezinga Orgel: Jan Roth Muziekteam: Thijs (piano), Renate

Nadere informatie

Appèldienst 25 maart 2018

Appèldienst 25 maart 2018 Appèldienst 25 maart 2018 Zie: uw Koning komt ----------------------------------------------------------------------------------- Leiding/appelwoord : dhr. G.J. Lipke Combo : o.l.v. Bern Jan Withaar -----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron.

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Liturgie voor de morgendienst 15 januari 2017 Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 november 2018

Baalderdienst Zondag 25 november 2018 Baalderdienst Zondag 25 november 2018 In deze dienst gedenken we de mensen die in het afgelopen kerkelijk jaar overleden zijn en noemen we hun namen met respect en liefde Met kleine kaarsjes gedenken we

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Lukas 24 vers 13 t/m 35 Psalm 47 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 4 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 147 vers

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL Voorganger: Gerrit Boeve Welkom en mededelingen Zegengroet Gezang 107 : 1, 2, 3 en 4 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 ste zondag dhj 3-4 september 2016

PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 ste zondag dhj 3-4 september 2016 PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 ste zondag dhj 3-4 september 2016 Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2 ) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in t hart dat naar U hoort uw

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 6 e zondag van de herfst. 26 oktober 2014

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 6 e zondag van de herfst. 26 oktober 2014 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 6 e zondag van de herfst 26 oktober 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : Drs. D.J. de Boer : Nynke van Genderen : Hetty Bril : Harry Mast : Martin Slomp

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Midden onder u. Tweede zondag van advent Populus Sion (Jesaja 30:19) Hoflaankerk, 7 december 2014

Protestants Kralingen. Midden onder u. Tweede zondag van advent Populus Sion (Jesaja 30:19) Hoflaankerk, 7 december 2014 Protestants Kralingen Midden onder u Tweede zondag van advent Populus Sion (Jesaja 30:19) Hoflaankerk, 7 december 2014 TWEEDE ZONDAG VAN ADVENT Populus Sion Wegens ziekte van Wouter van der Wilt bespeelt

Nadere informatie

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer Liturgie voor de dienst waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan Lieuwe Manuel Klamer en Machteld Hannah Klamer op 2 juni 2019 in de Ichthuskerk te Tholen ~ 0 ~ Voorganger: Ds. Peter Broere Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 23 Psalm 103 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 79 vers 4 en 7 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink. Opwekking 522 >

Mededelingen. De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink. Opwekking 522 > Mededelingen De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink Opwekking 522 > Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn gedachten op U zijn gericht; wakend of slapend,

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

5e zondag 40-dagentijd

5e zondag 40-dagentijd 5e zondag 40-dagentijd Leven vanuit je hart Wie zijn leven bemint, verliest het; wie zijn leven in de wereld prijsgeeft, zal het ten eeuwigen leven bewaren. Johannes 12, 25 Lucasparochie Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

De God van liefde en vrede zal met u zijn

De God van liefde en vrede zal met u zijn PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Heilige Drie-eenheid 10 11 juni 2017 De God van liefde en vrede zal met u zijn Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar om door

Nadere informatie