Beleidsplan Protestantse Gemeente te Heino

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan Protestantse Gemeente te Heino"

Transcriptie

1 Concept Beleidsplan Protestantse Gemeente te Heino Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Heino. Dit beleidsplan is gebaseerd op de beleidslijnen uitgezet door de kerkenraden van de fusiegemeenten in hun bijeenkomst van 22 maart 2014 en op de visie zoals verwoord in de rapportages uit 2014 van de clusters Pastoraat, Diaconaat en Kerkbeheer. Verder is gebruik gemaakt van plannen en ideeën aangereikt vanuit het jeugdwerk, de werkgroep eredienst en kerkmuziek en de werkgroep vorming en toerusting. Na de omschrijving van ons mission statement, treft u in hoofdstuk 2 een aantal gegevens aan over de gemeente. In hoofdstuk 3 wordt aangegeven wat we graag willen. In hoofdstuk 4 beschrijven waar we aan gaan werken. 1. Missie en visie. De Protestantse Gemeente te Heino-Laag Zuthem is een open en gastvrije gemeente van Jezus Christus, waarin jong en oud zich samen thuis mogen voelen. Onze veelkleurige gemeenschap, gekenmerkt door inspiratie, bevlogenen betrokkenheid, harmonie en verdraagzaamheid, ziet om naar mensen buiten de gemeenschap. De leden van de gemeente zijn met Jezus Christus en elkaar verbonden en laten zich inspireren en leiden door het Evangelie zoals dat als een gave en een oproep tot ons komt vanuit de Bijbel. Ons geloven is gebaseerd op ons vertrouwen in God, onze levensbron en op onze medemens. Wij willen vernieuwend bezig zijn en in onderlinge verbondenheid zoeken naar versterking van ons geloof en werken aan een plaatselijke samenleving waarin liefde en gerechtigheid wonen. Samengewerkt kan worden met anderen waar dit past in onze missie en visie. 1.

2 2. Wie zijn wij. De beide fusiegemeenten telden per december 2014 gezamenlijk 1843 leden, waarvan 826 belijdende leden, 745 doopleden, en 272 geboorteof gastleden. De 1571 belijdende leden en de doopleden zijn als volgt verdeeld over de wijken:*) Oud Heino 355 Granenwijk 380 De Kampen 299 Bomenwijk 219 Bloemenwijk 318 De leeftijdsopbouw is per wijk als volgt: Oud Heino Granenwk De Kampen Bomenwk Bloemenwk Totaal 0-20 jr: jr: jr: jr: jr: : Er is een kerkgebouw in Heino en een kerkgebouw met zalen in Laag Zuthem. In Heino zijn het kerkelijk centrum Het Kerkhuus en het gebouw De Nekker, waarin o.a. het kerkelijk bureau is ondergebracht. Er zijn 3 pastorieën, waarvan er 2 zijn verhuurd. *) Er is geringe marge in de toegepaste verdeling per wijk omdat de gefuseerde gemeenten niet overal dezelfde postcode-indeling hadden. 2.

3 3. Waar willen we naar toe. A. Kerkenraad We hebben een efficiënte kerkenraad met een goede balans tussen organisatiestructuur en het aantal ambtsdragers. De kerkenraad zorgt voor geestelijke en zakelijke leiding en bewaakt de kerndoelen van de gemeente als gemeenschap van Jezus Christus. De gemeente voelt zich vertegenwoordigd De kerkenraad weet wat er leeft in de gemeente. B. Pastoraat. Pastoraat is de sleutel om deuren te openen, om elkaar te ontmoeten en te vergezellen in pijn en nood, verlangen en verdriet. Dit in het perspectief van het verhaal van God met mensen. We geven inhoud aan de volgende aspecten: 1. Pastorale zorg door predikanten en ouderlingen 2. Pastorale zorg door ouderenpastor met ondersteuning van gemeenteleden 3. Bezoekwerk wijkmedewerkers 4. Bezoek aan hen die zijn opgenomen in ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen 5. Kerkelijk Contact Ouderen 6. Bezoek aan nieuwe inwoners De indeling in 5 bezoekwijken wordt gehandhaafd Al het overige dat dient tot een goede invulling van het pastoraat. C. Diakonaat Bij de diaconale arbeid gaat het om de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid, in de kerk en de wereld. Deze dienst krijgt vorm in delen, helpen en getuigen van de gerechtigheid van God. 3.

4 We beogen een gemeente te zijn waarin diakenen dienstbaar zijn aan kerk en samenleving, en het tot hun opdracht rekenen om gemeenteleden op te roepen en te motiveren tot dienstbaarheid en nastreven van gerechtigheid. We willen het besef bevorderen ook een diaconale gemeente te zijn. In samenwerkingen willen we breder noden signaleren en leren van hulpvragers en professionele hulpverleners We verrichten het diaconale werk mede met door ons ingestelde commissies en werkgroepen. Eén van de diakenen is vertrouwenspersoon voor mensen die mogelijk diaconale steun nodig hebben. In de kerkdiensten wordt het diaconale werk zichtbaar gemaakt. Daartoe behoort het houden van themadiensten om actuele vraagstukken onder de aandacht van de gemeente te brengen. In elke zondagse eredienst is er een diaconale collecte. De landelijke collectelijst is richtlijn voor besteding van diaconale collecten Ter versterking van het diaconaal bewustzijn van de gemeente wordt de waarde benadrukt van eigen diaconale projecten. Het diaconaal werk Timulazu wordt ondersteund. Financiële ondersteuning wordt gegeven aan t Zwervel te Wijhe en de Imminkhoeve te Lemele en aan eventueel andere daarvoor in aanmerking komende instellingen We werken samen met andere plaatselijke geloofsgemeenschappen met het doel de oecumene te bevorderen; diaconaal werk dat de eigen gemeente overstijgt goed uit te voeren en door het diaconale werk in breder verband bekendheid of inhoud te geven door onder meer deelname aan (advies)raden. Dit met het oog op de versterking van hen die een zwakke positie hebben als het gaat om bestaanszekerheid, zorg en deelname aan betaalde arbeid. D. Kerkbeheer. Bij het kerkbeheer gaat het om: het beheren van gebouwen en grond, alsmede roerende zaken en (zakelijke) rechten. een goed financieel beheer en een deugdelijke financiële administratie. een (leden) administratie, met behulp van een adequaat automatiseringssysteem. een doeltreffende organisatie van geldwerving. 4.

5 een personeelsbeleid, afgestemd op het te voeren beleid mede gelet op de te verwachten ontwikkelingen in grootte en samenstelling van het ledenbestand. Het faciliteren van de communicatie met o.m. een website, kerkblad en zondagsbrief. E. Jeugdwerk. We staan met een open houding in de samenleving en denken missionair: zijn waar mensen zijn. We willen contact houden en leggen met de volwassenen van 25 tot 55 jaar en hun kinderen. We gaan uit van een waarderende kijk op de gemeente en willen primair behouden wat goed is, inspireert en motiveert. Daarmee leggen we geen accent op het binnen halen van (jonge) mensen, maar kijken we naar wie er zijn en wat er goed is. Aldus kan er wel een uitstraling plaats hebben op de groep die (nog) niet betrokken is. We bieden onderdak en geven (financiële) steun aan jeugdclubs. Voor ieder kind tussen 11 en 16 jaar is er gelegenheid catechisatie te volgen onder leiding van een predikant en een vrijwilliger. Het gaat om leren, mening vormen, en plezier en veiligheid voelen bij elkaar, opdat jongeren ervaren dat er binnen de gemeente aandacht voor hen is. Ongeveer om het jaar is er een belijdenisgroep voor hen die belijdenis willen doen, hebben gedaan of geloofsgesprekken willen voeren. Voor jonge ouders is er een doopgroep om te praten over geloof en opvoeding. Er is periodiek contact met de scholen in het kader van de scholendienst en het spel Sirkelslag op de scholen. Er is wekelijks een kindernevendienst; de leiding komt periodiek samen en bereidt het Advents- en het Paasproject voor. F. Eredienst en kerkmuziek 5.

6 G. Vorming en toerusting Een oecumenische werkgroep organiseert activiteiten - van missionaire aard: een ieder die zich herkent mag aansluiten, en - van waarderende aard: we gaan uit van wat ons inspireert, goed doet en wat goed gaat. Door vorming willen we mensen laten groeien in hun denken en ervaren, met hoofd, hart en handen. De toerusting ligt bij groepen waar ambtsdragers in zitten. H. Oecumene De oecumenische samenwerking in stand houden en waar mogelijk uitbreiden. I. Communicatie Communicatie geschiedt door middel van gemeenteavonden en andere daartoe te houden bijeenkomsten; via de web-site en mogelijk social media, Samenklank, zondagsbrief, publicatie kerkdiensten in Heino-Koerier en vermelden aanvang diensten bij kerkgebouwen. 6.

7 4. Waar gaan we aan werken A. Kerkenraad. De structuur en besluitvormingsprocessen van de kerkenraad worden geëvalueerd en zo nodig aangepast, incl. de plaatselijke regeling. B. Pastoraat. Eenheid en duidelijkheid binnen het pastoraat voordat nieuwe vormen aangeboden worden. Een heldere taakverdeling tussen de predikanten en tussen de predikanten en de ouderenpastor. Ontmoeting tussen allen die vorm en inhoud geven aan het pastoraat. Het vormen van nieuwe wijkteams met alle medewerkers. Per wijk is de ouderling verantwoordelijk en heeft overzicht van het bezoekwerk; hij is de schakel tussen de predikanten, de ouderenpastor en de wijkmedewerkers. Begeleiden van de wijkmedewerkers door de ouderlingen, daarin desgewenst ondersteund door de predikanten. De wijkmedewerkers duidelijkheid bieden wat er van hen wordt verwacht, met name ook over de inhoud van de gesprekken die zij voeren. Waar nodig worden cursussen gevolgd om leemten in kennis of vaardigheden op te vullen. Punten van aandacht zijn: - pastorale groepsbijeenkomsten, al dan niet als onderdeel van vorming en toerusting; - het openen van een (interkerkelijk) kerkloket in het Dorpshuus - het bespreken met de brugkerkenraad of zij een rol kan spelen bij het signaleren van problemen als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen die de kerkgrenzen overschrijden. C. Diaconaat Aanwijzen van een diaken tot vertrouwenspersoon die eerste ingang is voor mensen in financiële nood en voor hen zo nodig ook ondersteunend kan zijn in contacten met de overheid of andere instanties. 7.

8 Herstart Commissie zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking. Het adressenbestand opschonen en heldere afspraken maken met het kerkelijk bureau. De commissie geeft prioriteit aan het ondersteunen en zo nodig beginnen van lokale activiteiten en projecten, zoals Timulazu. Meer prioriteit geven aan de plaatselijke en regionale zorg op het gebied van sociale zekerheid, financiële nood, armoede en sociale uitsluiting. Vertegenwoordigen, door of namens de diaconie, in voorzieningen ter leniging van noden, zoals bijvoorbeeld een voedselbank of een plaatselijk noodfonds. In elke zondagse eredienst een collecte houden met een diaconale bestemming. In de kerkdiensten wordt vorm gegeven aan een grotere zichtbaarheid van het diaconale werk onder meer door themadiensten. Bestaande samenwerkingen met andere plaatselijke geloofsgemeenschappen en stichtingen in stand houden en waar nodig uitbouwen; trachten een kerkloket in het Dorpshuus te realiseren. Een taakstellende begroting maken, zodat geld wordt gezocht bij de gestelde doelen en taken overeenkomstig het diaconaal beleidsplan. Structureel geen taken overnemen van overheden. D. Kerkbeheer Het kerkgebouw in Heino blijft bestemd voor de wekelijkse eredienst. Ten aanzien van het kerkgebouw in Laag Zuthem zullen we tijdens de looptijd van het beleidsplan bepalen voor welke kerkelijke activiteiten ze wordt bestemd. Voor de andere gebouwen zullen we bepalen voor welke doeleinden ze bestemd zijn, dan wel dat ze worden af gestoten. We bepalen welke woning(en) als pastorie wordt/worden gehouden en welke afgestoten kan/kunnen worden. Er komt één kerkelijk bureau, onderverdeeld in ledenadministratie, financiële administratie en ondersteunende taken. We kiezen één softwareprogramma voor de (leden)administratie. Het beleid met betrekking tot gebouwen en personeel wordt afgestemd op het te voeren beleid mede gelet op de verwachte daling van inkomsten als gevolg van daling van het ledental. 8.

9 We onderzoeken de mogelijkheden om in de toekomst naast de predikant(en) en ouderenpastor alleen met vrijwilligers te werken. E. Jeugdwerk We ondernemen activiteiten waardoor we geïnspireerd raken in de hoop dat onze inspiratie overslaat op anderen;. We organiseren activiteiten die aansluiten bij de positieve ervaringen van de gemeente en een missionair karakter hebben. In de diensten ligt het accent op kinderdiensten; jeugddiensten worden incidenteel georganiseerd. We onderzoeken het houden van experimentele vormen van kerkdiensten en herhalen successen zoals de kerk als restaurant en de Messy Church. Het aanbod en de vorm van catechese voortzetten. Het contact met de scholen onderhouden en zo mogelijk versterken. F. Eredienst en kerkmuziek. G. Vorming en toerusting. We zetten ons in voor het goed functioneren van de oecumenische commissie vorming en toerusting. Met behulp van deze commissie worden activiteiten georganiseerd met als criteria: - bevordering van de gemeenschap en/of de geloofsontwikkeling; - een bijbelse invalshoek; - vergroting van geloofskennis; - groeien aan elkaar H. Oecumene. We zetten ons in voor het levend houden en waar mogelijk uitbreiden van de oecumenische samenwerking. We werken aan het op sterkte brengen en houden van de Brugkerkenraad zodat zij de haar toevertrouwde taken naar behoren kan uitvoeren. 9.

10 I. Communicatie. We zullen werken aan continuïteit in het actueel houden van de website en de mogelijkheden onderzoeken gebruik te maken van social media om bijv. activiteiten onder de aandacht te brengen van gemeenteleden en anderen. Aanwijzing van een of meer personen die namens de gemeente contact hebben met de pers of andere media Versie 13 februari 2015

Beleidsplan Protestantse gemeente te Heino

Beleidsplan Protestantse gemeente te Heino 2017-2021 [Geef een citaat uit het document of de samenvatting van een interessant punt op. Het tekstvak kan overal in het document worden neergezet. Ga naar het tabblad Hulpmiddelen voor tekenen als u

Nadere informatie

...betrokken en gastvrij...

...betrokken en gastvrij... Beleidsplan Protestantse Gemeente te Bolnes 2018 2023...betrokken en gastvrij... Oktober 2018 De duif en de watergolven in het logo van onze Protestantse Gemeente te Bolnes vertellen hoe wij in het leven

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: 0183-401184 RSIN/Fiscaal nummer: 824104687 Website adres: www.gkalmkerk.nl E-mail: secr.diaconie.gka@gmail.com

Nadere informatie

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Identiteit De Regenboogkerk van Epe vormt een gemeenschap van gelovigen. Het geloof dat hen samenbindt stoelt op de Bijbel. De kern van

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020)

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020) Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020) 1. Het profiel van de gemeente. De Protestantse Gemeente te Groenekan is in de vijftiger jaren begonnen als hervormde lidmatenkring

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG Inleiding Dit beleidsplan maakt deel uit van het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Voorburg 2013-2017 met het thema

Nadere informatie

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum BELEIDSPLAN DIACONIE Jaar 2017 Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum 1 VOORWOORD De bedoeling van dit Beleidsplan is inzicht te geven in de werkzaamheden en de keuzes die het college

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016 Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim Augustus 2016 Diaconaal beleidsplan NGK De Pelgrim Waar staat de diaconie voor? Als we het bevestigingsformulier erbij halen, dan begint het met de dienst der barmhartigheid.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie)

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie) Protestantse gemeente Exmorra (diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Exmorra- Telefoonnummer: 0515-232504 RSIN/Fiscaal nummer: 824122471 Website adres: http://www.exmorra.info/101-kerk-exmorra.html

Nadere informatie

Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen

Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen Ingen, 31 mei 2017 De hervormde Gemeente Ingen behorende tot de PKN streeft er naar haar basis te hebben in de liefde van de Heer en daar met woord en daad

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk. www.protestantsrijswijk.com

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk. www.protestantsrijswijk.com DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE RIJSWIJK A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: 823899081 www.protestantsrijswijk.com E-mail:

Nadere informatie

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW)

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Status: Concept van de werkgroep voor de informele consultatie (29 mei 2017 ) Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Missie van de Protestantse Gemeente Woerden De Protestantse

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

Nog niet ontvangen van belastingdienst

Nog niet ontvangen van belastingdienst A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Nog niet ontvangen van belastingdienst www.pkngaryp.nl E-mail: info@pkngaryp.nl Adres:

Nadere informatie

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak Profielschets van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak Beknopt profiel van de burgerlijke gemeente Schoonhoven De historische stad Schoonhoven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Streekgemeente Oost Groningen VOORWOORD De kerk bestaat in de huidige protestantse vorm al enkele honderden jaren. Jaren waarin de kerk het zonder beleidsplan kon stellen. Toch heeft

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN 1. INLEIDING In 2011 heeft de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Almkerk, onderdeel van de PKN, een beleidsplan vastgesteld voor de periode 2011-2015. Dit betekent dat de Gereformeerde Kerk Almkerk een

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad. en is vanaf.geldig. Plaatselijke

Nadere informatie

Streekgemeente Oost Groningen

Streekgemeente Oost Groningen Streekgemeente Oost Groningen Voorwoord De kerk bestaat in de huidige protestantse vorm al enkele honderden jaren. Jaren waarin de kerk het zonder beleidsplan kon stellen. Toch heeft de Protestantse Kerk

Nadere informatie

BELEIDSPLAN van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT

BELEIDSPLAN van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT BELEIDSPLAN 2014 2018 van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT Wognum februari 2014 Aangepaste versie februari 2017 INHOUDSOPGAVE BELEIDSPLAN

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: 8241.26.373 www.pkngaryp.nl E-mail: kosterpkngaryp@live.nl Adres: Greate Buorren 21 Postcode:

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern Augustus 2016 Versie 2.0 ANBI gegevens Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten De Meern A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK VAN KOLLUMERZWAAG

GEREFORMEERDE KERK VAN KOLLUMERZWAAG BELEIDSPLAN 2015 2020 GEREFORMEERDE KERK VAN KOLLUMERZWAAG EEN BIDDENDE, ZORGENDE EN GEBORGENHEID GEVENDE GELOOFSGEMEENSCHAP DIE HAAR GELOOF BELIJDT EN GOD ONTMOET IN DE EREDIENST Versie oktober 2014 1.

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen

Nadere informatie

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012 Terugblik en Toekomst 18 april 2012 De GEMEENTE van Wijhe Gemeente God, Jezus, HGeest, Bijbel Samenleving: dorp, verenigingen, werk, school, geboorte, dood, ziekte, feesten Kerntaken Gemeente Vieren Pastoraat

Nadere informatie

ANBI-transparantie Diaconie PKN Woudsend.

ANBI-transparantie Diaconie PKN Woudsend. ANBItransparantie Diaconie PKN Woudsend. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Woudsend RSIN/Fiscaal nummer: 824126439 Website adres: Emailadres: www.pgwoudsend.nl scribapknwoudsend@gmail.nl

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Beleidsplan Hervormde Gemeente s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Preambule op basis van het Convenant Algemeen De Hervormde Gemeente van s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle vormt een gemeenschap,

Nadere informatie

Informatie voor beroepingswerk

Informatie voor beroepingswerk Informatie voor beroepingswerk 1. Inleiding De hervormde gemeente van Woubrugge heeft met ingang van 8 januari 2017 een vacature predikant. De procedure van de pkn schrijft voor dat een solvabiliteitsverklaring

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Profielschets van de te beroepen predikant Protestantse Gemeente te Sint Pancras Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Protestantse Gemeente Sint Pancras Missie: De Protestantse Gemeente te Sint Pancras

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O.

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. Geschiedenis PGMeo In samenhang met de aanleg van het kanaal van Bareveld naar Ter Apel is het gebied van Musselkanaal in de loop van de 19 e eeuw

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw.

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw. Beleidsplan Protestantse Gemeente Ransdorp-Holysloot 2013 2018 Inhoudsopgave P 2 I Proloog Historische ontwikkeling van de gemeente Karakter en beeld van de gemeente P 3 II Wie en wat willen wij zijn?

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

ANBI-transparantie CGK te Maassluis, vastgesteld 18 april 2018 pagina 1 van 5

ANBI-transparantie CGK te Maassluis, vastgesteld 18 april 2018 pagina 1 van 5 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2011-2017 VDGH "Ploegen, zaaien en oogsten "

Beleidsplan 2011-2017 VDGH Ploegen, zaaien en oogsten Beleidsplan 2011-2017 VDGH "Ploegen, zaaien en oogsten " De afbeelding op deze pagina 1s van Marc Chagall Concept beleidsplan 2011-2017 :Ploegen,zaaien en oogsten ". Inleiding: Deze aanzet tot het beleidsplan

Nadere informatie

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder Telefoonnummer (facultatief): 0223-610538 RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij belastingdienst Website adres: http://www.kruisanker.nl

Nadere informatie

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens. adres Stuivenbergstraat 51

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens.   adres Stuivenbergstraat 51 Diaconie Hervormde Gemeente Genemuiden A: Algemene gegevens Naam ANBI Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden website www.hervormdgenemuiden.com adres Stuivenbergstraat 51 postcode + plaats 8281 EK Genemuiden

Nadere informatie

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Visie Wij willen een gemeente zijn waarin: we persoonlijk voelen hoe het evangelie van Jezus Christus ons bezielt in veelkleurigheid

Nadere informatie

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie)

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Heinkenszand. Protestantse gemeente te Heinkenszand. ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand

Protestantse gemeente te Heinkenszand. Protestantse gemeente te Heinkenszand. ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand Protestantse gemeente te Heinkenszand ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand De Protestantse gemeente te Heinkenszand en de Diaconie van deze gemeente hebben ieder de door de Nederlandse

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM Inleiding Op 14 maart 2012 is het beleidsplan 2012-2015 vastgesteld. In het beleidsplan is vastgelegd wat we als gemeente de komende jaren willen

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Dit betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a.

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet ontvangen van de belastingdienst. Website adres: www.pkndamwald.nl E-mail: hervormdambv@hotmail.com

Nadere informatie

ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek.

ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek. ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Adres: Postcode:

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): 0515469930

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. B. Samenstelling bestuur. Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres:

A. Algemene gegevens. B. Samenstelling bestuur. Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: 0026.71.487 www.pkngaryp.nl E-mail: info@pkngaryp.nl Adres: Greate Buorren 21 Postcode: 9263 PK Plaats:

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente te s-hertogenbosch Telefoonnummer: 073-6139740 RSIN/Fiscaal nr: 820396552 Website adres: www.pgdenbosch.nl E-mail: kerkelijkbureau@pgdenbosch.nl Adres:

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Nederlandse Hervormde Gemeente Nijeveen Telefoonnummer (facultatief):

A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Nederlandse Hervormde Gemeente Nijeveen Telefoonnummer (facultatief): A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Nederlandse Hervormde Gemeente Nijeveen Telefoonnummer (facultatief): 0522-491882 RSIN/Fiscaal nummer: 2642347 Website adres: http://hervormdegemeentenijeveen.nl E-mail:

Nadere informatie

Anbi verklaring Remonstrantse Gemeente Den Haag

Anbi verklaring Remonstrantse Gemeente Den Haag Anbi verklaring Remonstrantse Gemeente Den Haag A. Algemene gegevens Naam ANBI: Remonstrantse Gemeente Den Haag Telefoonnummer: 070-325 0779 RSIN/Fiscaal nummer: 0028.70.447 Website adres: www.remonstranten.org/denhaag

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud: Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief):

Nadere informatie

Beleidsplan de Veste

Beleidsplan de Veste Beleidsplan de Veste 2015-2020 1 Hoofdlijnen 1.1 Visie Het profiel van de gereformeerde wijkgemeente De Veste wordt gekarakteriseerd als een open, pluriforme gemeente. Voor ons staat Omgang met God centraal.

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nijbroek.

Protestantse gemeente te Nijbroek. 130827-03 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Nijbroek. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

2017 ANBI-gegevens. protestantse gemeente roosendaal

2017 ANBI-gegevens. protestantse gemeente roosendaal 2017 ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Roosendaal Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 814618133 Website adres: www.pgrkruiskerk.nl

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

Beleidsplan. Gapinge & Veere. Protestantse Gemeenten

Beleidsplan. Gapinge & Veere. Protestantse Gemeenten Beleidsplan 2018-2022 Protestantse Gemeenten Gapinge & Veere Inhoud Inleiding 3 1. Wie zijn wij? 4 2. Visie en Missie 5 3. Aandachtspunten voor de komende 4 jaar 6 3.1 Gemeente zijn 6 3.2 Samenwerking

Nadere informatie

De CGK Den Helder wil een gastvrije gemeente zijn die op basis van de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften in de samenleving staat.

De CGK Den Helder wil een gastvrije gemeente zijn die op basis van de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften in de samenleving staat. Format voor in het kader van de ANBI- transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn

ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn De Protestantse Kerk Nederland heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking Algemeen Nut Beogende

Nadere informatie

Natuurlijk kan het noodzakelijk zijn gedurende de looptijd dit meerjaren plan bij te stellen. Een eventuele bijstelling zal jaarlijks worden bezien.

Natuurlijk kan het noodzakelijk zijn gedurende de looptijd dit meerjaren plan bij te stellen. Een eventuele bijstelling zal jaarlijks worden bezien. Protestantse Gemeente Alkmaar Beleidsplan College van Diakenen 2013 2017 Inleiding: Dit nieuwe beleidsplan heeft een looptijd van 2013 2017. Was het tot nu toe de gewoonte om vanuit de wijkraden van diakenen

Nadere informatie

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 Nov 2015 Inleiding: Een bekende uitspraak, betreffende het diaconaat is wel: Als de kerk de vrucht is, is het diaconaat

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle.

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Inhoud Paragraaf Inhoud 0 Inleiding en begrippen 1 Samenstelling van de kerkenraad, kleine kerkenraad en werkgroepen

Nadere informatie

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 De Baptistengemeente Arnhem-Centrum maakt deel uit van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland, als kerkgenootschap

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Beleidsplan 2015-2019 Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Inleiding Dit beleidsplan van de wijkgemeente Zuid van de Protestantse Gemeente Terneuzen beschrijft de doelstellingen die wij, onder

Nadere informatie

Onderzoek alles en behoud het goede 1 Tessalonicenzen 5: 21

Onderzoek alles en behoud het goede 1 Tessalonicenzen 5: 21 Onderzoek alles en behoud het goede 1 Tessalonicenzen 5: 21 Beleidsplan 2015 2019, Protestantse Gemeente Cuijk Inleiding Onderzoek alles, behoud het goede is het beleidsplan 2015-2016 van de Protestantse

Nadere informatie

Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander

Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander Een arm om je heen als je moe bent of koud. Een mens die je troost en die veel van je houdt. Een hand in jouw hand als je niet durft te gaan. Een stem die

Nadere informatie

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk Amsterdam Amstelgemeente. A. Algemene gegevens Naam ANBI: CGK Amsterdam - Amstelgemeente RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij de Belastingdienst

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KERKENRAAD PROTESTANTSE GEMEENTE VEENDAM

BELEIDSPLAN KERKENRAAD PROTESTANTSE GEMEENTE VEENDAM BELEIDSPLAN KERKENRAAD PROTESTANTSE GEMEENTE VEENDAM 2011-2015 Samenvatting Profiel Uit de zes profielen, aangegeven door de PKN, kan voor de PKV geen keuze worden gemaakt. Gezien de veelkleurigheid in

Nadere informatie

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding Profiel, beleid en doelstellingen 2018 Inhoudsopgave: 1 Inleiding 2 Wat voor gemeente zijn wij? 2.1 Wie zijn wij? 2.2 Visie en missie 2.3 Doelstelling 2.4 Hoe willen we ons Gemeente-zijn in enkele woorden

Nadere informatie

Samenvatting van het. Beleidsplan. van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Kornhorn. periode 2013 t/m 2016

Samenvatting van het. Beleidsplan. van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Kornhorn. periode 2013 t/m 2016 Samenvatting van het Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Kornhorn. periode 2013 t/m 2016 Onderdelen : 1. Wat voor gemeente zijn wij? 1.1 Ons gemeente-zijn : functioneren, ligging 1.2 Leeftijdstabellen,

Nadere informatie

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West Jaarplan 2014-2015 Versie 1 van 1 oktober 2014 Inhoudsopgave: 1. Jaarplan is gebaseerd op 2. Verantwoordelijkheden 3. Basis- en extra activiteiten voor hoofdverantwoordelijkheden

Nadere informatie

gemeente); Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein

gemeente); Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Dit betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit

Nadere informatie

ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal

ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal 2018 ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Roosendaal Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 814618133 Website adres: www.pgrkruiskerk.nl

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): Hervormde Gemeente

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o.

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. Samenvatting Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. In dit plan wordt beschreven hoe er de komende jaren gewerkt kan worden aan de opbouw van de gemeente en op welke

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Protestantse Gemeente te Klarenbeek Beleidsplan 2015 2019 Samen verder Romeinen 12: 4-7 Zoals ons lichaam vele delen heeft, en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn we samen één lichaam

Nadere informatie

PROFIEL PREDIKANT. Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat. Eredienst.

PROFIEL PREDIKANT. Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat. Eredienst. PROFIEL PREDIKANT Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat Eredienst Diaconie Jeugd Gemeenschapsvorming Beheer Vorming & Toerusting PROFIEL

Nadere informatie

Beleidsvisie

Beleidsvisie Beleidsvisie 2016-2021 De Kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Emmermeer heeft besloten dat voor de periode 2016-2021 de beleidsvisie opnieuw diende te worden vastgesteld. Bij de voorbereiding hebben

Nadere informatie

Postadres: Postbus 22

Postadres: Postbus 22 A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Kerkrentmeesters van de Hervormde gemeente te Jaarsveld Telefoonnummer (facultatief): 0348-551304 RSIN/Fiscaal nummer: 813612809 Website adres: http://www.hervormdjaarsveld.nl/

Nadere informatie

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Inleiding Met dit document wordt een indruk gegeven van de protestantse wijkgemeente Dubbeldam te Dordrecht. De wijkgemeente is een pluriforme gemeente

Nadere informatie

2. RSIN-nummer (fiscaal nummer): (groepsbeschikking Protestantse Kerk in Nederland)

2. RSIN-nummer (fiscaal nummer): (groepsbeschikking Protestantse Kerk in Nederland) ANBI-vermelding 1. Het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold is een Algemeen Nut Beogende Instelling. (ANBI). Op grond van een groepsbeschikking welke afgegeven is door de

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

DABAR WOORD EN DAAD. Diaconaal beleidsplan Grote Kerk Gemeente Dordrecht HERVORMDE GEMEENTE DORDRECHT

DABAR WOORD EN DAAD. Diaconaal beleidsplan Grote Kerk Gemeente Dordrecht HERVORMDE GEMEENTE DORDRECHT DABAR WOORD EN DAAD Diaconaal beleidsplan Grote Kerk Gemeente Dordrecht 2018-2023 HERVORMDE GEMEENTE DORDRECHT Vooraf Dit plan is een diaconale uitwerking bij het beleidsplan 2018-2023 van de Grote Kerk

Nadere informatie

Vacature Profielschets predikant Profielschets Protestante Gemeente Drunen Beleidsplan Protestante Gemeente Drunen

Vacature Profielschets predikant Profielschets Protestante Gemeente Drunen Beleidsplan Protestante Gemeente Drunen Informatiepakket : Vacature Predikant Vacature Profielschets predikant Profielschets Protestante Gemeente Drunen Beleidsplan Protestante Gemeente Drunen Protestantse Gemeente Drunen zoekt een bevlogen

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI

Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo n instelling een gift geeft, mag dat

Nadere informatie

Pagina: 1. Beleidsplan Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Bilthoven. Periode 2016 t/m 2019

Pagina: 1. Beleidsplan Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Bilthoven. Periode 2016 t/m 2019 Beleidsplan Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Bilthoven Periode 2016 t/m 2019 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Algemene Kerkenraad (afgekort AK) van onze gemeente voor de

Nadere informatie