Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor:"

Transcriptie

1 1 Cafetariaregeling Cafetariaregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon ruilen voor bepaalde vergoedingen of verstrekkingen. Dit levert een belastingvoordeel op. Een tweede voordeel is dat de arbeidsvoorwaarden beter afgestemd kunnen worden op de persoonlijke behoeften. Mogelijkheden bij Aloysius De Aloysius biedt haar medewerkers de mogelijkheid om de volgende belaste loonbestanddelen in te ruilen: 1) Structurele eindejaarsuitkering of 2) OOP 3) Vakantiegeld (alleen bij een fietsvergoeding) 4) Brutoloon (alleen bij een fietsvergoeding) Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor: 1) Een onbelaste reiskostenvergoeding. 2) Een onbelaste vergoeding voor een fiets. 3) Het voldoen van de vakbondscontributie. Bijlage 1: Onbelaste reiskostenvergoeding Woon- werk reiskostenvergoeding In de cao po (verlengd) art. 7.3 is een vergoedingsregeling woon- werkverkeer opgenomen voor medewerkers. Hierbij wordt verwezen naar een tabel in de bijlage A10 waarin een maximale vergoeding is opgenomen voor het aantal reisdagen per week. Voor de eerste 7 kilometer enkele reis wordt geen vergoeding verstrekt. De reiskostenvergoeding woon- werkverkeer valt niet onder de vrije ruimte in de werkkostenregeling. De fiscale ruimte die ontstaat, doordat de betaalde reiskostenvergoeding lager is dan hetgeen maximaal fiscaal is toegestaan (netto 0,19 per km), kan worden uitgeruild tegen bepaalde belaste loonbestanddelen.

2 2 D.m.v. een aanvraagformulier, die te downloaden is op de website van het administratiekantoor, kan de vergoeding voor woon- werkverkeer worden aangevraagd. Zakelijke reizen Verder is in de cao po (art 7.5) opgenomen dat ook voor dienstreizen (reizen in opdracht van Aloysius) die worden gemaakt, een vergoeding voor de reis- en verblijfkosten wordt verstrekt. In beginsel worden de dienstreizen vergoed op basis van het reizen per openbaar vervoer, 2 e klas. Als er toestemming wordt verleend mag voor de dienstreis ook de eigen auto worden gebruikt. Volgens de cao wordt er een vergoeding van 0,28 bruto per km vergoed. Normaliter houdt dit in dat er 0,19 netto wordt vergoed en 0,09 bruto. De Aloysius vergoedt als extra arbeidsvoorwaarde het bedrag van 0,09 netto. D.m.v. een aanvraagformulier, die te downloaden is op de website van het administratiekantoor, kan de vergoeding voor dienstreizen worden aangevraagd. In de CAO po is opgenomen dat de werkgever de salderingsregeling dient toe te passen. De salderingsregeling houdt in dat de bovenmatige vergoeding voor dienstreizen (> 0.19) netto wordt uitgekeerd zolang de fiscale toegestane vergoeding voor reiskosten woon- werk lager is dan de verstrekte vergoeding. Is er na saldering geen ruimte meer voor een onbelaste vergoeding, dan wordt op grond van de werkkostenregeling de reiskostenvergoeding boven 0,19, d.w.z. 0,09 onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling worden gebracht. Voorbeeld berekeningen Voorbeeld 1. Leraar A reist het gehele jaar 4 dagen per week. De enkele reisafstand is 15 kilometer. A krijgt maandelijks (10 keer per jaar) 35,06 aan reiskosten en heeft als percentage loonheffing bijzonder tarief 42%. Het bedrag dat aan eindejaarsuitkering zal worden uitbetaald is bruto Reisdagen per jaar 4/5 x 214 = 171 Fiscaal maximale bedrag 171 x 15 x 2 x 0,19 = 974,70 Af: reeds ontvangen reiskostenvergoeding 10 x 35,06 = 350,60 Aanvullend te betalen wegens cafetariaregeling woon- werkverkeer = 624,10 De aanvulling is lager dan de eindejaarsuitkering en mag daarom volledig worden uitgeruild. Tegenover de netto vergoeding staat dat er bruto 624,10 minder aan eindejaarsuitkering wordt uitbetaald (uitgeruild). Hierdoor ontstaat een netto voordeel voor leraar A van 624,10 x 42% = 262,13 (naast de ontvangen reiskosten- vergoeding). Conclusie: Medewerker ruilt uit - /- 624, ,90 - /- 556,87 769, ,10

3 3 1393,13 Medewerker ruilt niet uit - /- 819, ,00 Voorbeeld 2. Als leraar A van voorbeeld 1 slechts een reisafstand heeft van 5 kilometer en derhalve geen reiskosten- vergoeding ontvangt, dan is de berekening: Reisdagen per jaar 4/5 x 214 = 171 Fiscaal maximale bedrag 171 x 5 x 2 x 0,19 = 324,90 Af: reeds ontvangen reiskostenvergoeding = 0,00 Aanvullend te betalen wegens cafetariaregeling woon- werkverkeer = 324,90 Omdat er bruto minder aan eindejaarsuitkering wordt uitbetaald (uitgeruild), ontstaat een netto voordeel voor leraar A van 324,90 x 42% = 136,46 Conclusie: Medewerker ruilt uit - /- 324, ,10 - /- 682,54 942, , ,46 Medewerker ruilt niet uit - /- 819, ,00 Procedure In oktober ontvangt iedere medewerker een mail van de salarisadministratie met een deelnameformulier, die vóór 15 november bij de schooladministratie moet worden ingeleverd.

4 4 Bijlage 2: Onbelaste fietsvergoeding c.q. de fietsregeling De medewerker die een fiets wenst te kopen en de fiets met name gebruikt voor woon- werk verkeer kan hiervoor een onbelaste vergoeding ontvangen als hij/zij voldoet aan de volgende voorwaarden: 1) De medewerker moet een vaste benoeming hebben. 2) De fiets moet gebruikt worden voor woon- werkverkeer op minimaal de helft van het aantal werkdagen per week. De medewerker mag de fiets dus ook gebruiken voor vervoer van en naar de opstapplaats van openbaar vervoer of de carpoolplaats. Uiteraard kan deze fiets ook privé worden gebruikt. De factuur moet op naam van de werknemer te staan. De catalogusprijs van de fiets mag meer bedragen dan 749,- inclusief BTW, maar er wordt niet meer dan dat bedrag vergoed. Daarnaast kan voor een bedrag van maximaal 82,- per kalenderjaar aan met de fiets samenhangende zaken (accessoires) worden aangeschaft. Dit bedrag kan voor een termijn van drie kalenderjaren worden besteed. Voorbeelden hiervan zijn fietskleding, fietstassen, fietscomputer, een extra slot of reparaties aan de fiets. Daarnaast mag de fietsverzekering ook in zijn geheel uitgeruild worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om het bedrag van de aanschaf te verrekenen: 1. Uw brutoloon wordt verlaagd in maximaal 11 maanden Uw vakantiegeld wordt eenmalig verlaagd. 3. Uw eindejaarsuitkering wordt verlaagd. Een combinatie van de bovenstaande verlagingen is mogelijk. Een verlaging van het brutoloon heeft gevolgen voor de vaststelling van alle inkomens- afhankelijke grondslagen en uitkeringen, waaronder WW, WAO, pensioen, vakantiegeld en eindejaarsuitkering. De afspraken worden schriftelijk vastgelegd, waarbij ook wordt opgenomen dat bij een voortijdige beëindiging van het dienstverband de Aloysius Stichting het restant bedrag in zal houden op uw nettoloon. Om in aanmerking te komen voor de fietsvergoeding kan de medewerker een aanvraagformulier onbelaste fietsvergoeding in te vullen. Dit formulier kan op de site van het administratiekantoor ( gedownload worden. Bijlage 3: Volgens de CAO moet de werkgever de werknemer de mogelijkheid geven om voor het voldoen van de vakbondscontributie de structurele eindejaarsuitkering en/of de eindejaarsuitkering OOP in te zetten. Hiervoor is in de CAO een regeling opgenomen (bijlage VIII). 1 Niet aan te raden i.v.m. vermindering aanspraak Vakantiegeld en Structurele eindejaarsuitkering.

5 5 Als de medewerker wenst deel te nemen aan de regeling moet het aanvraagformulier vóór 1 december worden ingeleverd. Rekenvoorbeeld 3. Leraar B reist het gehele jaar 5 dagen per week. De enkele reisafstand is 25 kilometer. B krijgt maandelijks 78,80 (10 keer per jaar) aan reiskosten en heeft als percentage loonheffing bijzonder tarief 42%. Het bedrag dat aan eindejaarsuitkering zal worden uitbetaald is Leraar B maakt ook gebruik van de cafetariaregeling vakbondscontributie voor 195. Fiscaal maximale bedrag 214 x 25 x 2 x 0,19 = 2033,00 Af: reeds ontvangen reiskostenvergoeding 10 x 78,80 = 788,00 Aanvullend te betalen wegens cafetariaregeling woon- werkverkeer = 1245,00 Er wordt dus in totaal 1440,00 uitgeruild. Het netto voordeel is dan 1440,00 x 42% = 604,80. Conclusie: Medewerker ruilt uit 2250,00 - /- 195,00 - /- 1245,00 810,00 - /- 340,20 469, , , ,80 Medewerker ruilt niet uit reiskosten 2250,00 - /- 195, ,00 - /- 863, , , ,90 Nadere informatie en voorwaarden voor deelname: Eventuele reiskosten over 2014 die in 2015 zijn uitbetaald, worden ook in mindering gebracht op de fiscaal maximale vergoeding. o Dit is een voorschrift van de Belastingdienst.

6 6 Als men ook mee doet met de cafetariaregeling voor en/of Fietsplan, wordt de en/of Fietsplan eerst in mindering gebracht op de eindejaarsuitkering. o Mogelijk blijft er daardoor minder over. Vul het aanvraagformulier cafetariaregeling volledig en nauwkeurig in. Er mag geen tegenstrijdigheid voorkomen met het declaratieformulier reiskostenvergoeding woon/werk. o Helaas komt dit nogal eens voor, waardoor het niet verwerkt kan worden. Ook de declaraties reiskostenvergoeding woon/werk die eerder dit jaar zijn ingeleverd, worden vergeleken. Door het uitruilen van de eindejaarsuitkering wordt het loon sociale verzekeringswetten verlaagd. Dit kan consequenties hebben voor een eventuele werkloosheids-, ziekte-, WAZO-, of arbeidsongeschiktheids- uitkering. Het heeft ook een (gunstig) gevolg op de inkomensafhankelijke regelingen zoals huur- en zorgtoeslag en/of tegemoetkoming studiekosten. Deelname heeft geen (negatieve) gevolgen voor de pensioenopbouw. Deze regeling voldoet volledig aan het besluit van de staatssecretaris van Financiën d.d (CCP2008/1727M) o.a. omdat de regeling openstaat voor driekwart van de werknemers en omdat de verlaging van het fiscale loon tijdelijk is (betrokkenen dienen jaarlijks een aanvraag in te dienen).

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2015 Vereniging van Scholen met de Bijbel Dr. G. van Goor te Bunschoten-Spakenburg

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2015 Vereniging van Scholen met de Bijbel Dr. G. van Goor te Bunschoten-Spakenburg Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2015 Vereniging van Scholen met de Bijbel Dr. G. van Goor te Bunschoten-Spakenburg 1. Inleiding De cao PO 2014-2015 kent al bepaalde regelingen voor persoonlijke vergoedingen,

Nadere informatie

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Inleiding Uw werkgever streeft er naar om zijn werknemers

Nadere informatie

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding?

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Beste collega, Weet u dat er een mogelijkheid bestaat om een (aanvullende) reiskostenvergoeding te ontvangen, óók als u niet in aanmerking komt

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting R.K. Peuterspeelzalen Culemborg Stichting R.K. Primair Onderwijs Culemborg -1- 1. Inleiding Beste medewerkers, Misschien wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen

Nadere informatie

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Inleiding Stichting Onderwijs Pr1mair streeft er naar om zijn werknemers in de gelegenheid te stellen keuzes te kunnen maken uit een flexibel pakket

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2015

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2015 Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2015 1. Inleiding Beste medewerker, Misschien wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen om naar het werk te fietsen. Of je wilt fiscaal voordelig

Nadere informatie

de Regeling Cafetariaplan personeel gemeente Bronckhorst 2015 Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst;

de Regeling Cafetariaplan personeel gemeente Bronckhorst 2015 Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst; CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR359577_1 1 mei 2018 Regeling Cafetariaplan personeel 2015 Het College van Burgemeester en wethouders van de ; Het is gewenst om de Regeling Cafetariaplan

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Protestants Christelijk Onderwijs te Bunschoten Inleiding. Beste medewerker / collega,

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Protestants Christelijk Onderwijs te Bunschoten Inleiding. Beste medewerker / collega, Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2017 Protestants Christelijk Onderwijs te Bunschoten 1. Inleiding Beste medewerker / collega, Misschien wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen om naar het werk te

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden 2017 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Hoe is het Individueel Keuze Budget opgebouwd... 4 Waaraan kunt u het IKB besteden?...

Nadere informatie

Provinciaal Blad. 2013/30 Nummer 1546816. Aanpassing Regeling Uitruil bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskostenvergoeding woon-werkverkeer

Provinciaal Blad. 2013/30 Nummer 1546816. Aanpassing Regeling Uitruil bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskostenvergoeding woon-werkverkeer PROVINCIE FLEVOLAND Provinciaal Blad 2013/30 Nummer 1546816 Aanpassing Regeling Uitruil bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskostenvergoeding woon-werkverkeer Bij besluit d.d. 22 oktober 2013, met

Nadere informatie

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle /

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle / VERGOEDINGEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 hanteert, conform de CAO PO, de navolgende regelingen inzake vergoedingen voor de aanschaf van een fiets voor het woon-werkverkeer, reiskosten

Nadere informatie

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Op het Serviceplein van Zorggroep vind je informatie over de Werkkostenregeling. Wat is de werkkostenregeling (WKR) De WKR vervangt alle verschillende regels

Nadere informatie

de Regeling Cafetariaplan personeel gemeente Bronckhorst 2015 Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst;

de Regeling Cafetariaplan personeel gemeente Bronckhorst 2015 Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bronckhorst. Nr. 17439 27 februari 2015 Regeling Cafetariaplan personeel gemeente Bronckhorst 2015 Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2016

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2016 Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2016 1. Inleiding Beste medewerker, Misschien wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen om naar het werk te fietsen. Of je wilt fiscaal voordelig

Nadere informatie

Werkkostenregeling SKBG

Werkkostenregeling SKBG Werkveld Versie Werkkostenregeling (WKR) Personele zaken/financiële zaken Besluit Werkkostenregeling SKBG Datum instemming GMR: 20.09.2016 Datum besluit CvB: 11-10-2016 Inhoud Hoofdstuk Inhoud Pagina 1

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling 2017

Toelichting Fietsregeling 2017 Toelichting Fietsregeling 2017 Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan Scholengroep Veluwezoom INLEIDING Conform bovengenoemd Besluit is het voor Scholengroep Veluwezoom mogelijk haar

Nadere informatie

Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Aankoop fiets De werknemer heeft ten tijde van de aanschaf van een fiets een dienstbetrekking. De werknemer maakt op meer dan de helft van het aantal dagen dat hij

Nadere informatie

Fietsregeling stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam per

Fietsregeling stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam per Fietsregeling stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam per 01-01-2008 ARTIKEL 1: VERGOEDING AANSCHAFKOSTEN 1.1 Op basis van deze regeling vergoedt de werkgever aan de werknemer die zelf een fiets

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2017 PCO Gelderse Vallei

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2017 PCO Gelderse Vallei Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2017 PCO Gelderse Vallei 1. Inleiding Misschien wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen om naar het werk te fietsen. Of je wilt fiscaal voordelig fitnessen, of ben

Nadere informatie

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers Fietsregeling 2015 SPO De Liemers status Definitief pagina 1 van 5 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Voorwaarden voor deelname Artikel 3: Aanmeldingsprocedure Artikel 4: Uitruilen van het fietspakket

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel maart 2017 11b advies 20 april 2017 3.10 Reiskostenregeling Personeel/Reiskostenregeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reiskosten voor woon-werkverkeer

Nadere informatie

TOELICHTING FIETSREGELING

TOELICHTING FIETSREGELING TOELICHTING FIETSREGELING INLEIDING De fietsregeling is door de werkgever opgenomen binnen de werkkostenregeling. Voor die tijd was de fietsregeling een opzichzelfstaande regeling. De fietsregeling is

Nadere informatie

Reglement Cafetaria regeling

Reglement Cafetaria regeling Reglement Cafetaria regeling Algemeen Werkgever: Titel: Vastgesteld door: Stichting voor Interconfessioneel en Katholiek Onderwijs Reglement cafetariamodel H.W. Schepen Datum vaststelling: 1-1-2013 Vastgesteld

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling 2016

Toelichting Fietsregeling 2016 Toelichting Fietsregeling 2016 Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan Scholengroep Veluwezoom INLEIDING Conform bovengenoemd Besluit is het voor Scholengroep Veluwezoom mogelijk haar

Nadere informatie

Toelichting cafetaria- en salderingsregeling reiskosten woon-werkverkeer

Toelichting cafetaria- en salderingsregeling reiskosten woon-werkverkeer Toelichting cafetaria- en salderingsregeling reiskosten woon-werkverkeer Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Bronnen: - Besluit van de Belastingdienst van 7 december 2005, nummer CPP

Nadere informatie

Cafetaria reglement 2015

Cafetaria reglement 2015 Cafetaria reglement 2015 Cafetaria regeling definitief PO, VO en SB versie 14-1-2015 Het Cafetaria reglement Lucas Onderwijs biedt werknemers van Lucas Onderwijs de gelegenheid om deel te nemen aan een

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Deze informatie is bestemd voor de in dienst zijnde werknemers van schoolbesturen indien zij gebruik willen maken van een fiets-privéregeling

Nadere informatie

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2017 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2017 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2017 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Inleiding Al enige tijd is het binnen de fiscale wetgeving mogelijk dat werkgevers onder bepaalde voorwaarden aan werknemers een fiets ter beschikking stellen of vergoeden.

Nadere informatie

6.12 Salderings- en uitruilregeling

6.12 Salderings- en uitruilregeling Beleidsterrein P&O 6.12 Salderings- en uitruilregeling 6.12.1 Doel / aanleiding De CAO Primair Onderwijs schrijft, in artikel 7.5 lid 8 voor dat de werkgever bij de vergoeding van reiskosten gebruik maakt

Nadere informatie

Regeling fiets-privé 1. Algemene omschrijving 2. Begripsbepalingen

Regeling fiets-privé 1. Algemene omschrijving 2. Begripsbepalingen Regeling fiets-privé 1. Algemene omschrijving Door deze regeling is het mogelijk dat werknemers van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland hierna te noemen SVOK, met een aanzienlijk belastingvoordeel

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden Gewijzigd op 27 juni 2018 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Waaraan kunt u het IKB besteden?... 4 Fiscale consequenties...

Nadere informatie

Landelijke Dyade regeling 2015 (aanvullende) reiskostenvergoeding woonwerkverkeer

Landelijke Dyade regeling 2015 (aanvullende) reiskostenvergoeding woonwerkverkeer Landelijke Dyade regeling 2015 (aanvullende) reiskostenvergoeding woonwerkverkeer Artikel 1 Karakter van de reqeling Deze regeling biedt de mogelijkheid om in 2015 (een deel van) de eindejaarsuitkering

Nadere informatie

Cafetariaregeling in Loon

Cafetariaregeling in Loon Cafetariaregeling in Loon Inhoud Hoe werkt de cafetariaregeling?... 1 Besparing werkgever cafetariaregeling... 2 Schriftelijke overeenstemming cafetariaregeling... 2 Houd bij de cafetariaregeling rekening

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2019 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2019 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2019 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Ga jij wel eens op de fiets naar je werk en ben je van plan om volgend jaar een nieuwe fiets aan te schaffen?

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING 2018 (aug-dec) Van toegevoegde waarde

WERKKOSTENREGELING 2018 (aug-dec) Van toegevoegde waarde WERKKOSTENREGELING 2018 (aug-dec) - 2019 Van toegevoegde waarde Inclusief: - fietsregeling - regeling tablet/computer Versie Actie Geleding Datum 1.x opstellen eerste concept CvB P&O 14-03-2018 1.x adviseren

Nadere informatie

Fiets privé regeling. Stichting Eem-Vallei Educatief

Fiets privé regeling. Stichting Eem-Vallei Educatief Stichting Eem-Vallei Educatief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 De regeling 3 Wie kunnen deelnemen? 3 Woon-werkverkeer 3 Hoe komt u in aanmerking voor een vergoeding? 3 De verrekenwijze 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

Cafetariareglement 2018

Cafetariareglement 2018 Cafetariareglement 2018 Cafetariareglement 2018 De Stichting Lucas Onderwijs biedt aan werknemers van Lucas Onderwijs de gelegenheid om deel te nemen aan een cafetariaregeling. Deze regeling is gebaseerd

Nadere informatie

Toelichting cafetaria- en salderingsregeling reiskosten woon- werkverkeer

Toelichting cafetaria- en salderingsregeling reiskosten woon- werkverkeer Toelichting cafetaria- en salderingsregeling reiskosten woon- werkverkeer Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Inleiding Stichting Plateau openbaar onderwijs Assen streeft er naar om

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2017

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2017 Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden Stichting Meer Primair 2017 1. Inleiding Beste medewerker, Misschien wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen om naar het werk te fietsen. Of je wilt fiscaal voordelig

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e.

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e. Werkkostenregeling Versie 01-08-2017 Postbus 930 3800 AX Amersfoort t. 033-2570645 e. info@kpoa.nl 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is de werkkostenregeling... 3 Waarom gebruikmaken van de werkkostenregeling...

Nadere informatie

Toelichting cafetariaregeling reiskosten woon-werkverkeer 2013

Toelichting cafetariaregeling reiskosten woon-werkverkeer 2013 Toelichting cafetariaregeling reiskosten woon-werkverkeer 2013 Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Bron: Besluit van de Belastingdienst van 8 september 2008, nummer CPP 2008/1727M;

Nadere informatie

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2018 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard

Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2018 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Cafetariaregeling Arbeidsvoorwaarden 2018 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard 1. Inleiding Beste medewerker, Misschien wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen om naar het werk te fietsen.

Nadere informatie

CAO à la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG

CAO à la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG CAO à la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG Universitair Medisch Centrum Groningen Het principe van de fiscale regeling Bij de toepassing van de fiscale regeling woon-werkverkeer geniet de

Nadere informatie

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO)

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Fietsregeling Categorie 2 nummer 2 (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Vastgesteld bij besluit het Algemeen Bestuur d.d. Datum

Nadere informatie

4.6 Werkkostenregeling

4.6 Werkkostenregeling 4.6 Werkkostenregeling Werkkostenregeling Wat houdt die werkkostenregeling precies in? Eigenlijk gaat het om een eenvoudige regeling die de huidige 29 categorieën van onkostenvergoedingen samenvoegt. Werkgevers

Nadere informatie

1. DEELNAMEVOORWAARDEN

1. DEELNAMEVOORWAARDEN FIETSENREGELING (onderdeel van de werkkostenregeling) Deze informatie is bestemd voor medewerkers van S.K.O. het Groene Lint. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Bron: Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

Salderingsregeling Woon-werkverkeer

Salderingsregeling Woon-werkverkeer Salderingsregeling Woon-werkverkeer (niet voor kort-tijdelijk personeel) Let op: niet volledig ingevulde formulieren gaan terug naar de school en worden niet in behandeling genomen. Salderingsregeling

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Spilbasisscholen

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Spilbasisscholen Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling Spilbasisscholen De werknemers ontvangen loon. Dat kan loon in geld zijn, maar ook loon in natura zoals reiskostenvergoedingen, attenties, ed. Al hetgeen aan loon

Nadere informatie

Fietsplan de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO 2019

Fietsplan de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO 2019 Fietsplan de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO 2019 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel van het Fietsplan 3 Artikel 3: Fiscale faciliteiten: een compleet fietspakket 4 Artikel 4: Voorwaarden

Nadere informatie

Introductie Bedrijfsadviesbureau Scheur BV - Wie? - Wat? - Waar? Fietsplan/Fietsregeling - Regeling tot en met 2013 - Regeling na 2013;

Introductie Bedrijfsadviesbureau Scheur BV - Wie? - Wat? - Waar? Fietsplan/Fietsregeling - Regeling tot en met 2013 - Regeling na 2013; Introductie Bedrijfsadviesbureau Scheur BV - Wie? - Wat? - Waar? Fietsplan/Fietsregeling - Regeling tot en met 2013 - Regeling na 2013; werkkostenregeling - Alternatieve invullingen Tot slot Vragen Wie:

Nadere informatie

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Doelgroep: medewerkers werkzaam onder CAO VVT Duur regeling: onbepaalde tijd Ingangsdatum

Nadere informatie

Cafetariareglement 2017

Cafetariareglement 2017 Cafetariareglement 2017 Cafetariareglement 2017 De Stichting Lucas Onderwijs biedt aan werknemers van Lucas Onderwijs de gelegenheid om deel te nemen aan een cafetariaregeling. Deze regeling is gebaseerd

Nadere informatie

Vervoersbeleid: De regeling Woon- werkverkeer Erasmus MC

Vervoersbeleid: De regeling Woon- werkverkeer Erasmus MC Vervoersbeleid: De regeling Woon- werkverkeer Erasmus MC 1. Inleiding Het Erasmus MC kent een vervoersbeleid voor medewerkers. Dit vervoersbeleid is neergelegd in de regeling Woon-werkverkeer Erasmus MC.

Nadere informatie

Regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden voor de organisaties Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Servicepunt71

Regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden voor de organisaties Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Servicepunt71 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leiderdorp Nr. 105822 22 juni 2017 Regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden voor de organisaties Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Servicepunt71

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Ante

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Ante Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling Ante 16-01-2019 1. Inleiding De werknemers ontvangen loon. Dat kan loon in geld zijn, maar ook loon in natura zoals attenties, ed. Al hetgeen aan loon door werknemers

Nadere informatie

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer IKB OFGV I. Het IKB VI. Fiscaal vriendelijk verrekenen van woonwerkverkeer V. Fiscaal vriendelijk verrekenen van de vakbondscontributie OFGV wegwijzer in het IKB IV. Fiscaal vriendelijk verrekenen van

Nadere informatie

Regeling Arbeidsvoorwaarden á la carte

Regeling Arbeidsvoorwaarden á la carte Regeling Arbeidsvoorwaarden á la carte 1.1. Inleiding De Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (Stichting SVOZ) vindt het belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Dit wil zij o.a.

Nadere informatie

In dit reglement worden de mogelijkheden en voorwaarden nader uitgelegd.

In dit reglement worden de mogelijkheden en voorwaarden nader uitgelegd. Werkkostenregeling 19 april 2017 Cafetariaregeling en overige arbeidsvoorwaarden Inleiding Stichting Auro streeft er naar om zijn werknemers in de gelegenheid te stellen keuzes te maken uit een flexibel

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt de mogelijkheid om onderdelen van de arbeidsvoorwaarden uit te ruilen tegen andere onderdelen.

Nadere informatie

Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente BRONCKHORST;

Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente BRONCKHORST; Het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente BRONCKHORST; Het is gewenst om de Regeling Cafetariaplan personeel gemeente Bronckhorst aan te passen in verband met de invoering van de Werkkostenregeling;

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan scholen en algemene diensten van schoolbesturen. Aan deze informatie kunnen geen

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan scholen en algemene diensten van schoolbesturen. Aan deze informatie kunnen geen

Nadere informatie

Fiscale reiskostenregeling woon- werkverkeer

Fiscale reiskostenregeling woon- werkverkeer Fiscale reiskostenregeling woon- werkverkeer Vereniging voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs in de gemeente Oldebroek eo. De Akker Postbus 7 8090 AA Wezep T 038 3763118 E info@vpcpodeakker.nl

Nadere informatie

Vervoersbeleid woon- werkverkeer Erasmus MC

Vervoersbeleid woon- werkverkeer Erasmus MC Vervoersbeleid woon- werkverkeer Erasmus MC Inleiding Het Erasmus MC heeft een vervoersbeleid voor woon-werkverkeer. Dit beleid biedt u drie keuzemogelijkheden, te weten: - autoregeling; - Individueel

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2015

Werkkostenregeling 2015 Werkkostenregeling 2015 Versie 01-01-2015 Postbus 930 3800 AX Amersfoort t: 033-2570645 e: info@kpoa.nl w. www.kpoa.nl 1 Wat is de werkkostenregeling De werkkostenregeling stelt een werkgever in staat

Nadere informatie

Trap eens wat vaker naar je werk!

Trap eens wat vaker naar je werk! Fietsplan Utrecht Trap eens wat vaker naar je werk! Het fietsplan, wat is dat? NUOVO probeert zo gunstig mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden te creëren voor haar werknemers. Het is mogelijk zijn om

Nadere informatie

Fiets van de zaak. Meer dan de helft van de werkdagen. Inhoud

Fiets van de zaak. Meer dan de helft van de werkdagen. Inhoud Fiets van de zaak Inhoud De fietsregeling in het kort...1 Meer dan de helft van de werkdagen...1 Kosten i.v.m. de fiets...1 Twee varianten...2 Variant 1) Werknemer krijgt fiets. Betaalt niet terug...2

Nadere informatie

WKR & Fietsen naar het werk Roelof van Marrum 29 mei 2018

WKR & Fietsen naar het werk Roelof van Marrum 29 mei 2018 WKR & Fietsen naar het werk Roelof van Marrum 29 mei 2018 Programma Aanleiding Fiscale wet- en regelgeving m.b.t. mobiliteit Fiets Concretisering Fietse naar het werk - 29mei18 2 Aanleiding Ambitie: meer

Nadere informatie

Gelet op en in aanvulling op hoofdstuk 5 van de CAO Nederlandse Universiteiten stelt de werkgever de navolgende regeling vast.

Gelet op en in aanvulling op hoofdstuk 5 van de CAO Nederlandse Universiteiten stelt de werkgever de navolgende regeling vast. REGELING KEUZEMODEL ARBEIDSVOORWAARDEN RADBOUD UNIVERSITEIT Overeengekomen in het Lokaal Overleg d.d.7 november 2014, laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in het Lokaal Overleg van 10 april 2015 Gelet

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 Fietsreglement Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 1 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Doel van het

Nadere informatie

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Doel:deze regeling heeft als doel duidelijkheid te verschaffen over de mogelijkheden tot verstrekking van een fiets. Datum en nummer ingetrokken collegebesluiten - Reiderland:

Nadere informatie

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties Contributie beroepsorganisaties 44. Doel 2 4.1 Mogelijkheden 2 4.2 Inzet van bronnen 2 4.3 Arbeidsrechtelijke/CAO voorwaarden 2 4.4 Fiscale regelgeving 3 4.5 Fiscale gevolgen, gevolgen voor de zorgverzekering

Nadere informatie

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent het individueel keuzebudget Regeling IKB Gouda

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent het individueel keuzebudget Regeling IKB Gouda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Gouda Nr. 63663 28 maart 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent het individueel keuzebudget

Nadere informatie

MEMO. : Rob Hulsen (OSGMetrium) in samenwerking met PZ en FZ

MEMO. : Rob Hulsen (OSGMetrium) in samenwerking met PZ en FZ MEMO Datum : 26 november 2014 Aan Van Onderwerp : De leden van de Personeelsgeleding van de GMR : Rob Hulsen (OSGMetrium) in samenwerking met PZ en FZ : toelichting op de Aanvullende Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Vervoersbeleid: De regeling Woon- werkverkeer Erasmus MC ( )

Vervoersbeleid: De regeling Woon- werkverkeer Erasmus MC ( ) Vervoersbeleid: De regeling Woon- werkverkeer Erasmus MC (11-2011) 1. Inleiding Het Erasmus MC kent een vervoersbeleid voor medewerkers. Dit vervoersbeleid is neergelegd in de regeling Woon-werkverkeer

Nadere informatie

Notitie werkkostenregeling De Lichtenvoorde

Notitie werkkostenregeling De Lichtenvoorde Notitie werkkostenregeling De Lichtenvoorde Lichtenvoorde, december 2014 E. Huitink Manager Bedrijfsbureau 1 Status Beleidsnotitie Werkkostenregeling Auteur(s) E. Huitink, manager bedrijfsbureau Datum

Nadere informatie

Regeling Cafetariamodel

Regeling Cafetariamodel Regeling Cafetariamodel Categorie 1 nummer 1 (Ter uitvoering van hoofdstuk 4a van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR), en de bepalingen van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Vastgesteld bij

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING 2017 Van toegevoegde waarde

WERKKOSTENREGELING 2017 Van toegevoegde waarde WERKKOSTENREGELING 2017 Van toegevoegde waarde Inclusief: - Fietsregeling - Regeling tablet/computer Versie Actie Geleding Datum 1.0 Discussiestuk Werkgroep personeel 14-09-2016 1.1 Adviseren Directeurenberaad

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR132705_1. Cafetariamodel 2012

CVDR. Nr. CVDR132705_1. Cafetariamodel 2012 CVDR Officiële uitgave van Bunschoten. Nr. CVDR132705_1 12 september 2017 Cafetariamodel 2012 1 Inleiding Al sinds 2001 biedt de CAR/UWO de mogelijkheid tot het uitruilen van verlofuren tegen geld of andere

Nadere informatie

ICT-privé. Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16

ICT-privé. Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16 ICT-privé Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16 1 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Doel van ICT-privé HAAL-Veluwe

Nadere informatie

REGELINGEN REISKOSTENVERGOEDINGEN

REGELINGEN REISKOSTENVERGOEDINGEN REGELINGEN REISKOSTENVERGOEDINGEN Bevat: tegemoetkoming woon-werk verkeer, vergoeding dienstreizen en fietsenplan. Vastgesteld door BG: d.d. Vastgesteld door OR: d.d. Regeling van kracht m.i.v. 1 mei 2010

Nadere informatie

Werknemer en fiets 2013

Werknemer en fiets 2013 Werknemer en fiets 2013 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. De fietsregeling 2 2.1 Woon-werkverkeer 2 2.2 Cafetariasysteem 3 2.3 Fiets in ruil voor vakantiedagen 4 2.4 Renteloze lening 5 2.5 Fietsregeling en

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016;

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 183215 27 december 2016 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Roermond, Gezien het

Nadere informatie

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Cafetariasysteem Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Human Resources, juli 2013 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1 CAFETARIASYSTEEM... 2 1.2 DEELNAME... 2 1.3 KEUZEMOMENT EN LOOPTIJD... 2 2. BRONNEN... 3 2.1

Nadere informatie

Betreft: beoordeling cao in het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf op fiscale aspecten

Betreft: beoordeling cao in het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf op fiscale aspecten Belastingdienst, Postbus 5105, 7600 GL Almelo Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen in de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Postbus 2216 5202 CE s-hertogenbosch Midden- en kleinbedrijf Betreft: beoordeling

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13 Secundaire arbeidsvoorwaarden Schoorl, september 2017 Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d. 26-9-2017 Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 1.1 De spelregels 3 Pagina Hoofdstuk

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Jij mag kiezen! Als medewerker van het Westfriesgasthuis profiteer je van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden MKSA uit de CAO Ziekenhuizen. Hiermee kun je bepaalde

Nadere informatie

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland GEMEENTE lansingerland Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Organisatie die de regeling vaststelt Vastgesteld door Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Fietsreglement SIMON scholen. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen

Fietsreglement SIMON scholen. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen Fietsreglement SIMON scholen Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen geldig per 1 januari 2014 tot en met 31-12-2014 1 Inhoud Artikel

Nadere informatie

Notitie werkkostenregeling De Lichtenvoorde

Notitie werkkostenregeling De Lichtenvoorde Notitie werkkostenregeling De Lichtenvoorde Lichtenvoorde, januari 2016 E. Huitink Manager Bedrijfsbureau 1 Status Beleidsnotitie Werkkostenregeling Auteur(s) E. Huitink, manager bedrijfsbureau Datum Februari

Nadere informatie

Kantoor Almelo. Stichting FSO / KNV Busvervoer. Postbus AD CULEMBORG. Geachte heer,

Kantoor Almelo. Stichting FSO / KNV Busvervoer. Postbus AD CULEMBORG. Geachte heer, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 Stichting FSO / KNV Busvervoer Postbus 154 4100 AD CULEMBORG Kennisgroep CAO Datum 7 april 2017 Uw kenmerk Betreft Beoordeling cao Besloten

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017 Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus 16570 2500 BN Den Haag. Midden- en kleinbedrijf Karel de Grotelaan 4 5616 CA Eindhoven Postbus 90056 5600

Nadere informatie

Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van t/m

Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van t/m Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van 01-01-2005 t/m 31-03-2006 1. Looptijd De CAO heeft een looptijd van 15 maanden, van 1 januari 2005 t/m 31 maart 2006. 2. Inkomen Ingaande 1 januari 2005 worden

Nadere informatie

Kantoor Almelo. Vereniging MBO Raad Postbus DB WOERDEN. Geachte mevrouw,

Kantoor Almelo. Vereniging MBO Raad Postbus DB WOERDEN. Geachte mevrouw, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 Doorkiesnummer Vereniging MBO Raad Postbus 2051 3440 DB WOERDEN Kennisgroep CAO Datum 4 april 2017 Uw kenmerk Kenmerk Betreft Beoordeling

Nadere informatie