Zonnige gin uit Menorca een rondleiding bij Xoriguer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zonnige gin uit Menorca een rondleiding bij Xoriguer"

Transcriptie

1 Zonnige gin uit Menorca een rondleiding bij Xoriguer De eerste week van juni bracht ik door op het zonnige Menorca en wat kijk ik daar met heel veel plezier op terug. Ik zou heel graag weer terug gaan. Er is alleen een tijd van vakantie vieren en tja je gewone dingetjes doen. Tijdens ons weekje Menorca, moet ik bekennen, hebben we veel aan het zwembad gelegen, gezwommen, strandjes bezocht en uitgerust. Gewoon zo n relax weekje met het gezin en dingetjes waar je een dreumes heel blij mee maakt en een springkussen in de speeltuin bij ons resort, daar maak je een dreumes ook blij mee. We zijn alleen ook het eiland rond gaan rijden en bezochten regelmatig de hoofdstad Mahon, waar we een rondleiding kregen bij Xoriguer, de gin uit Menorca. Heel erg leuk en lekker, vooral alle likeurtjes. In dit blog vertel ik je er meer over. Gin uit Xoriguer Menorca proeven bij

2 Al jaren wordt er op Menorca gin gestookt, de bekende Xoringuer ging. Heel erg leuk! De gin is ook een basis voor diverse Spaanse likeuren. De traditie is ontstaan, doordat het eiland jaren terug, heel lang geleden, een Engelse kolonie is geweest. Alleen is het eiland altijd ging blijven produceren, het is zelfs een export product geworden, wat niet vervelend is.

3 Gin Xoringuer in Mahon kun je altijd bezoeken tijdens normale winkeluren, want de shop is altijd open. Diverse flessen gin staan in de rekken op je te wachten en ook de Spaanse likeuren.

4 Extra leuk; je kunt ze ook allemaal proeven! Er staan geopende flessen en proefglaasjes, zoals rozenlikeur, Herbes van de Balearen en natuurlijk de gin.

5 Tijdens ons bezoek kregen wij een korte rondleiding achter de schermen over het gehele stookproces, deze rondleidingen zijn er niet spontaan, maar moet je aanvragen. Wel kun je de

6 stokerij altijd zien. De stokerij is achter ramen en je kunt in de shop naar de binnen kijken. De gin wordt ook echt op de locatie gestookt.

7 Ons favoriete reismaatje was natuurlijk ook mee en hij vond het heel interessant!

8 Uiteindelijk kregen wij te zien hoe de flessen worden gevuld dit gaat allemaal semi-automatisch.

9 Alleen de kleine flesjes, misschien wel bekend, die nog mee mogen in de handbagage. Deze worden nog met d ehand gevuld. Een klein werkje met engelengeduld.

10 Ik vond het leuk om te zien, interessant en het proeven van de likeur en gin uit Menorca was natuurlijk ook niet verkeerd. Voor meer Menorca tips? Bezoek dan zeker deze hotspot op Menorca. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista opinstagram, Twitter en Pinterest. Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi Het laatste weekend van mei vertrok ik naar het buggy eiland Menorca. Het is de naam die Menorca in de afgelopen jaren heeft gekregen, waarom? Eerlijk ik heb geen idee. De Balearen had nog een eiland over waar het rustig is en inderdaad dat is het op Menorca. Groen en rustig, geen nachtclubs, fijne stadjes en de meest prachtige stranden. Op Schiphol werd het vliegtuig vol geladen met jonge ouders en baby s, peuters en kleuters. Zeker vijfentwintig buggy s gingen op de stapel, inclusief onze buggy dat moet ik toegeven. Eenmaal op Menorca hadden wij plannen het eiland ontdekken, zoals de hotspot op Menorca Cova d en Xoroi. Al heel lang zie ik prachtige foto s voorbij komen op Pinterest van een prachtige bar in de rotsen hoog boven de zee. Waar het was daar heb ik mij nooit echt eerder in verdiept, totdat ik een to do lijstje ging maken voor onze reis naar Menorca. Toen kwam ik er achter dat dit pareltje op het prachtige eiland Menorca is verstopt. Een hotspot om te bezoeken! Veel bars, restaurants en meer worden tegenwoordig hotspots genoemd, maar Cova d en Xoroi mag

11 absoluut een hotspot genoemd worden. Ik ga je er meer over vertellen en de foto s gaan je absoluut overtuigen. Cova d en Menorca Xoroi must visit op Bij de ingang heb je eigenlijk nog geen verwachting. Cova d en Xoroi is geopend vanaf 12:00 uur in de middag en in de weekenden tot uur 6:00 uur in de ochtend. Ik vertel er direct bij, je kunt er niet eten. Toch is het spannend! Wij waren er om 12:00 uur voor de familie uurtjes met kleine kinderen.

12 Na de ingang is dit de verrassing! Rotsen met terrassen met een spectaculair uitzicht.

13

14 Snel doorlopen vond ik eigenlijk zonde, want ik wilde er wel even van genieten.

15

16 Uiteindelijk kom je bij de loungeterrassen. In het begin van de middag zijn het familie uurtjes met een drankje, vanaf 15:00 uur zijn de grotten voor iedereen open en vanaf 18:00 uur is het sundowner met een cocktail. Om 23:00 uur gaat in het weekend de nachtclub open ik kan mij de sfeer wel voorstellen met live muziek tot 06:00 uur.

17

18 Wij hebben een rondje gelopen even door de nachtclub en nog even de alles bekeken.

19

20 Om vervolgens een drankje te bestellen bij de bar. Als je binnenkomt betaal je entree inclusief een drankje.

21

22 Op vakantie is er altijd een vijf in de klok dus tijd voor een rosé met spectaculair uitzicht. Nog even genieten van de wijntjes, maar wij vonden het leuker dan Florian, in ieder geval hij vond de trappen geweldig. Dat vonden wij weer minder leuk. Dus na een uurtje gingen wij verder het eiland ontdekken. Wel een tip de Cova d en Xoroi hadden wij niet kunnen bereiken zonder onze huurauto van Sunny Cars. Met onze auto en veilig kinderstoeltje hebben wij een week lang het eiland kunnen ontdekken. Meer over de hotspot op Menorca Cova d en Xoroi Wil je de hotspot op Menorca bezoeken? Cova d en Xoroi bezoek je al vanaf 8,50 inclusief een drankje. In de avonduren is er wel een dress code en gaat de Cova meer over naar Ibiza sferen. Cova d en Xoroi is in Cala den Porter. Als je de Cova gaat zoeken dan kun je het beste deze plaats invullen op je navigatie, daar zijn na een tijdje bordjes die aangeven waar

23 je naartoe moet rijden. Menorca is klein, maar de navigatie kan je diverse kanten op sturen. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista opinstagram, Twitter en Pinterest. Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir tips. Deze keer neem ik je mee naar Mallorca en deel ik mijn leukste ontdekkingen op het eiland en de tips op Mallorca voor wanneer je ook naar het Spaanse eiland gaat. Misschien twijfel je nog? Dan denk ik dat je na deze Mallorca tips het eiland nog leuker gaat vinden. Het zijn gaan tips voor de leukste strandjes, maar tips om eiland echt te gaan verkennen. Vijf tips op Mallorca voor de echte Spaanse sferen Tip 1 op Mallorca: Eten bij Cellar Sa Premsa in Palma de Mallorca Ga voor een lunch of diner naar Sella Sa Premsa in Palma de Mallorca. Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca is het hele jaar leuk en interessant om te bezoeken. Cultureel mooi, maar ook om te shoppen. Vergeet alleen niet om in Spaanse sferen en voor 12,50 een 3-gangenlunch te nuttigen bij

24 Sellar Sa Premsa. Je luncht net als ik in Palma tussen de wijnvaten, locals en oude posters van stiergevechten in een klassiek Spaans restaurant.

25 Lunchen bij Cellar Sa Premsa. Vooraf Sopa Mallourquin. Warme groente salade.

26 Eten bij Cellar Sa Premsa in Palma de Mallorca. Zwarte paella met inktvis als hoofdgerecht.

27 Lunchen tussen Spaanse sferen op Mallorca. Lunchen tussen de locals.

28 De lunch afsluiten met een Spaanse cortado.

29 Tip 2 op Mallorca: Breng een bezoekje aan de Kathedraal van Palma de Mallorca Ga niet alleen naar het strand tijdens je vakantie op Mallorca, maar bezoek ook Palma de Mallorca en breng een bezoek aan de gigantische en prachtige kathedraal van Mallorca. Loop naar boven en geniet van het even mooie uitzicht over de kustlijn van Palma de Mallorca.

30 De prachtige kathedraal van Palma de Mallorca.

31 Tip 3 op Mallorca: Breng een bezoekje aan Castell

32 de Belvedere Klim helemaal naar boven en geniet van prachtig uitzicht over de mondaine haven van Palma de Mallorca en de Kathedraal van Palma. Uitzicht vanaf Kasteel Belvedere in Palma de Mallorca. Tip 4 op Mallorca: Bezoek het dorpje Llucmajor Op een eiland als Mallorca zijn wij geneigd de dorpjes en stadjes aan de kust te bezoeken, maar ook in het binnenland zijn hele leuke en gezellige plaatsjes. Natuurlijk kun je daar mooie hotels reserveren met een zwembad en kun je deze plaatsjes, zoals Llucmajor goed combineren met het strand en een bezoek aan de hoofdstad Palma. Beleef zo het andere Mallorca. Breng eens een bezoek aan het stadje Llucmajor, wat mij positief verraste, en waar je veel meer de Spaanse sfeer voelt. Gezellige terrasjes, koffiebarretjes en leuke

33 tapasrestaurantjes. Op het grote plein is ook een speeltuin voor de kinderen, fijn wanneer je zelf van je cortado of café con leche zit te genieten. Llucmajor is niet aan het strand, maar ik voelde absoluut het Spaanse vakantiegevoel. Ook leuk fietsen is helemaal hip op Mallorca en in de regio Llucmajor over in het stadje en in de regio, ook vanaf de kust, kun je fietsen huren en zijn gratis fietsroutes verkrijgbaar. Verblijf je er niet langer dan een dag, stop dan even voor een tussenstop tijdens de ontdekkingstocht.

34 Mooie Spaanse gevels in Llucmajor.

35 Kom maar op met de Tapas en Paella!

36 Genieten van een cortado in het zonnetje.

37 Papa en mama op het terras en de kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. Resultaat; iedereen vakantie!

38 Het in de ochtenduren nog rustige plein van Llucmajor.

39 Tip 5 op Mallorca: Uitzichtpunten bij Santa Ponsa Prachtig uitzicht over de baaien van Mallorca? Ga voor een tripje naar de kust bij het badplaatsje Santa Ponsa. Langer genieten? Ga dan lunchen of dineren bij één van de restaurantjes met uitzicht over de baai en geniet van de zonsondergang.

40 Met uitzicht over de baai van Santa Ponsa en in het lentezonnetje sloot ik mijn minitrip naar Mallorca af. Wat zijn jouw favoriete tips op Mallorca?

41 Hotel favorieten van Foodinista op Mallorca Na deze tips op Mallorca echt naar Mallorca en op zoek naar het perfecte hotel of appartement. Ik ben op zoek gegaan naar de leukste en mooiste hotels en appartementen op Mallorca ook mocht ik er tijdens mijn reis een aantal bezoeken. De hotels en appartementen die ik heb geselecteerd zijn net als de tips buiten het massatoerisme en je ervaart de andere kant van het eiland. Budget: In een mooie hotelkamer met uitzicht op de haven overnacht je in hotel Eolo inclusief ontbijt en met zwembad. Dichterbij Palma gelegen in de heuvels en met prachtig uitzicht over de baai is hotel Sa Baronia. Luxe: In stijl en luxe genieten op Mallorca doe je in het Brondo Architect Hotel. Misschien voorspelt de naam het al, het hotel is een tot in de puntjes designed design hotel. No Kids Allowed: Er even helemaal tussenuit in luxe zonder de kinderen, maar ook geen kinderen van anderen. Dan is Hotel San Tanqueta genieten in luxe. Het mooie binnenland van Mallorca met sinaasappelbomen en olijfbomen, maar ook maar 4 km van de kust af. Even weg kan makkelijk, want Mallorca is maar 2 uur vliegen. Kidsproof: Met het gezin of met vrienden is een eigen vakantiehuis het ultieme genieten. Villa Ines in Inca op Mallorca met natuurlijk een eigen zwembad en tussen de olijfbomen is een pareltje. Voor meer tips op Mallorca lees hier verder. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista opinstagram, Twitter en Pinterest.

42 Leukste Mallorca souvenirs uit Begin april was ik een aantal dagen genieten op Mallorca. Heerlijk! Niet alleen zon, zee en strand, maar ook het eiland ontdekken, culinaire uitjes en shoppen. Dat bracht mij op het idee dat er best wel veel veranderd is. Ken je bijvoorbeeld de oude Spaanse kastanjettes nog? Echte voor geen mogelijkheid kreeg ik er maar een beetje muziek uit. Voor de kleine man nam ik het leukste houten speelgoed mee naar huis wat er erg op lijkt, het geluid dan, maar muziek maken lukt veel beter. Zo was er veel leuk speelgoed te vinden in de toeristenwinkels, maar waren er ook veel culinaire souvenirs. Mijn leukste souvenirs uit Mallorca verzamelde ik. Mijn leukste souvenirs uit Mallorca Herbes Mallorcaanse kruidenlikeur

43

44

45 Herbes de Mallorcaanse kruidenlikeur. Felgroen van kleur, maar zacht en kruidig. Anders dan de likeuren uit andere zuid Europese landen met een anijssmaak en zeker het proberen

46 waard. Herbes is er ook in drie smaken; zoet, mild en bitter, waardoor er voor iedereen een smaak. Mallorcaanse zoutproeverij Klein en leuk om mee te nemen als aandenken aan Mallorca. Een kleine zoutproeverij. Zout wordt op Mallorca gewonnen en vervolgens worden er diverse smaakjes aan toegevoegd. Bij diverse dinertjes krijg je een proeverij vooraf. Vijgen souvenirs uit Mallorca

47

48 Op Mallorca is een grote vijgenplantage, met de mooiste vijgenproducten. Het is interessant om de vijgenplante te bezoeken, maar ook om een vijgenlekkernij mee naar huis te

49 nemen, zoals vijgenlikeur, vijgenchutney of vijgenjam. Rieten tassen

50 Hoe leuk zijn deze rieten tassen? Houten muziekinstrumenten

51 Heel schattig de muziekinstrumenten voor kinderen. Welke souvenirs vindt jij het leukst? Meer Mallorca lees hier verder. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram,Twitter en Pinterest. Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen er tussenuit naar het Spaanse eiland en minder dan 2,5 uur vliegen vanaf Nederland. Toch ben je direct in een hele andere sfeer. Wel moet ik toegeven dat ik eerder op Mallorca ben geweest, maar wel in juli en augustus, hoogseizoen, gegarandeerd goed weer, hotels aan het strand, bekende toeristische plaatsen en dat ik deze keer met een andere verwachting ging. Benieuwd hoe deze trip naar Mallorca was? Lees dan mijn eerste blog over mijn verblijf in het Maritim Hotel Galatzo in Paguera op Mallorca, waar ik een aantal nachten heb overnacht, ontbeten, gebruncht en gedineerd.

52 Het loungezwembad voor het diner bij Vista de Rey, het a la carte restaurant van Maritim Hotel Galatzo.

53 Reizen naar Mallorca Vroeg in de ochtend vertrek ik vanaf Eindhoven Airport naar Mallorca. Ideaal voor een korte trip naar Mallorca. Waar in april diverse evenementen zijn en in april ook het Primavera Walking Event. Een leuke manier om meer van het eiland te ontdekken en om meer van het eiland te zien. Veel Nederlanders nemen deel en dit is te merken, ik had niet verwacht dat het vliegtuig zo vol zou zitten! Wel makkelijk vliegen vanaf Eindhoven, wanneer je in het zuiden woont, zoals ik. Een klein vliegveld, overzichtelijk en geen lange wachtrijen. Ook de Belgische reizigers spraken en enthousiast over. Na de korte vlucht kwamen we aan op Mallorca en scheen de zon direct en de temperatuur was ook aangenaam. Een dag van 23 graden stond te wachten! Erg fijn begin april. Snel doorreizen naar Maritim Galatzo Hotel met de tourbus van OAD. Ken je gevoel, dat de bus als laatste stopt bij jouw hotel en dat dan spannender gaat worden? dat gevoel had ik ook. ons het dat het Aankomst Maritim Hotel Galatzo Het wachten werd beloond! Het Maritim Hotel Galatzo ligt op een prachtige heuvel en kijkt uit over de heuvels van Paguera en de zee. Echt genieten! Voor mij was het te laat om nog te genieten van het ontbijt, want daar was ik wel aan toe, maar geen probleem, want op de menukaart van de bar staan voldoende heerlijke tapas voor de brunch. Genieten maar! En de heerlijke dagen zon, zee, wandelen en ontdekken zijn begonnen. Na de brunch is het tijd om Palma te ontdekken, zoals gezegd dit is mijn eerste blog en de leukste tips in Palma ga ik verzamelen in een nieuw blog. Met de auto zijn we in twintig minuten in de stad, maar er gaat van de heuvel ook een busje van het hotel en dan kun je met het OV naar Palma binnen 30 minuten sta je dan in de hoofdstad van Mallorca. Een taxi kost 70 Euro retour.

54 Brunchen in het zonnetje met uitzicht op de Middellandse Zee.

55 Brunchen met zalm, serranoham en Spaanse kaasjes.

56 Natuurlijk ontbrak de cava niet.

57 En de Spaanse Jamon en Gamba kroketjes.

58 Wakker worden op Mallorca Bij terugkomst uit Palma check ik echt in en ga ik mijn kamer bekijken. Heerlijk! Hier ga ik de komende dagen ook wel van genieten. Sowieso bevalt het hotelleven mij altijd wel, maar wie eigenlijk niet? Toch kijk ik er altijd wel een beetje anders naar ik heb ook nog een aantal jaar in de hotellerie gewerkt en vind het daarom altijd een grote verrassing en echt leuk om naar hotels te kijken en hotels te bezoeken. Met plezier kijk ik vooral naar het uitzicht, daar ga ik morgenochtend even van genieten.

59 Mijn 4* hotel kamer voor de komende nachten.

60 Met heerlijk balkon en uitzicht op het zwembad, palmbomen, de zee en de baai van Paguera.

61 Dineren bij Vista de Rey Wanneer je helemaal niet van plan bent om Mallorca te ontdekken dan is het mogelijk. Het hotel verlaten is niet echt nodig. Maritim hotel Galatzo beschikt over diverse hotels, zo kun je met ontbijt en diner inclusie verblijven, maar ook alles bijboeken, wanneer je er al bent. Wij gingen s avonds na een lange dag dineren bij het A La Carte restaurant Vista de Rey. Nieuw geopend en compleet gerestyled.

62 Dineren bij Vista de Rey het A la carte restaurant van Maritim hotel Galatzo met uitzicht op het loungezwembad. In het voorjaar zit je binnen, maar er is ook een loungegedeelte,

63 waar je in de zomer heerlijk kunt dineren. Wij starten met broodjes, boter, lokale olijfolie en een

64 Mallorcaanse zoutproeverij. Als voorgerecht tapas met olijven, broodjes, gambas a la

65 plancha en Spaanse Ibericoham. Mijn hoofdgerecht is gegrilde eend met een zoete Sangrìasaus.

66 Ik moest deze wel proeven als ik toch in Spanje ben. De saus was ook compleet dan rode wijnsaus en veel zoeter.

67 Geen dessert, want onze standswandeling in Palma kon ook niet zonder lunch, dus hierna was het voldoende, natuurlijk komen de Palma tips ook op de blog. Wel werd het diner afgesloten met Herbes de Mallorcaanse kruidenlikeur. Hotel ontbijtjes zijn genieten Ontbijten in een hotel vind ik altijd genieten. Alles staat voor je klaar en het mooiste of fijnste kies je gewoon uit

68 Het ontbijt was even goed! Veel vers fruit, een buffet voor eieren, waar ze vers voor je worden bereid en veel keuze uit ontbijtgranen, yoghurt en soorten brood. Genieten.

69 Overnachten op Mallorca Ook zin in een trip naar Mallorca gekregen? Maak een reservering voor Maritim Hotel Galatzo in Paguera voor je citytrip, vakantie, evenement of incentive. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Kidsproof Menorca vakantie naar Mallorca daar ben ik als kind een aantal keer geweest plaatsjes als Santa Ponsa, Cala D or, Alcudia, maar ook van mijn eerste vakantie zonder ouders Playa de Palma en El Arenal zijn mij heel bekend. Dit jaar alleen geen vakantie naar Mallorca of de partybuur Ibiza als kidsproof reis, maar Menorca. De kleine man gaat voor de eerste keer vliegen, al is het maar 2,5 uur maximaal, toch vind ik het spannend. Eens kijken hoe alles gaat, met de oortjes, verplicht op schoot zitten en meer van die dingetjes. Stiekem hoop ik natuurlijk en Eric ook dat dit perfect gaat, want dan is er meer mogelijk voor reislustige typetjes, zoals wij. Wij gaan er vanuit dat hoe dan ook die 2,5 uur zo voorbij is. Tja, daar lees je in juni nog meer over.

70 Onze eerste vakantie in Oostenrijk na de autorit

71 Menorca het buggy eiland Staat Ibizia bekend als het party eiland, hippie eiland en jetset eiland. Mallorca om het massa toerisme en eigenlijk wel voor iedereen wat wils. Zo is Menorca kleiner, rustiger en helemaal gericht op de kleine mannetjes en dametjes als ik het moet geloven met de bijnaam het buggy eiland, wat ik dan wel weer heel erg heftig vind. Volgens mij heeft Menorca meer te bieden, alleen voor een weekje vind ik het oké. Onze voorkeur gaat ook uit naar weekje zon, zee, strand en lekker eten. Zon, zee, strand gaat denk ik wel goed komen in de eerste week van juni. Appartement met kidsproof zwembad en direct aan het strand. Daar komt nog eens het bij het eiland heeft volop mooie baaitjes en strandjes.

72

73 Vrolijk in de buggy tijdens onze eerste vakantie in september naar Oostenrijk en Italië

74 Lekker eten op Menorca Waar ik mij nog wel een beetje zorgen over maak? Niet alleen de kleine man gaat op vakantie, maar ook Eric en ik. Wij willen nog wel een keer echt lekker Spaans gaan eten, door een mooi stadje wandelen en hiervoor ben ik nog volop op zoek naar leuke tips op het eiland. Ik ga er vanuit dat er ongetwijfeld goed visrestaurantjes zijn, een perfect tapas restaurantje of dat je echt wel ergens de lekkerste sangrìa kunt drinken, maar waar? Heb je andere top tips, die zeker terug moeten komen op de blog? Dan lees ik het natuurlijk ook heel graag. Of wat is jouw ervaring met Menorca? Is het wel zo kidsproof? Laat het weten. Wij hebben voor onze reis naar Menorca een auto gehuurd en kunnen het eiland goed gaan ontdekken, waar we ontzettend veel zin in hebben! Het is wel de eerste keer dat wij een auto huren in Europa en nog nooit hebben wij er bij stil gestaan dat deze niet binnen onze standaard reisverzekering valt. Wist je dat? Meer reisverslagen heb ik verzameld bij Foodinista Travels en wil je een eigen reisverhaal met mij delen? doe dit dan op de #foodinistatravels. Onder de #foodinistatravels kun je binnenkort ook de avonturen op Menorca volgen. Meer kidsproof blogs ontvangen van Foodinista. Volg Foodinista op Twitter, Facebooken Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Sweet Emotions Prikkel je

75 zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer dan proeven en zoete smaken in dit blog neem ik je mee door een culinaire zintuigen reis door de vier seizoenen van het jaar op hoog culinair niveau. Een ervaring die ik tijdens de Horecava niet had willen missen. Een reis door zoete emoties De beste patisserie chef ter wereld Albert Adrià is samen met zijn team en gezamenlijke initiatiefnemers Rudy van Beylen en Dirk Peeters afgereisd naar de Horecava, om de bezoekers te verrassen met Sweet Emotions. In een winterwonderland, herfsttuin, Ibiza Club en strandclub worden de mooiste creaties geserveerd en de zintuigen geprikkeld. Een menu moet een goed begin en een goed einde hebben, precies zoals een goede film. Dus beroer de emoties van je gasten en haal meer uit je cocktail- en je dessertkaart. Eten en drinken doe je niet alleen met smaak, dit is ook mijn mening, een lunch of diner is een middag of avond uit en je wilt geprikkeld worden. De omgeving, beleving en het menu zijn een geheel voor een perfecte ervaring. Alleen, wanneer is het menu compleet? Willen we dit aanvullen met een bijpassend drankje, om de smaak papillen te strelen en in gang te zetten? Waarom eten we minder desserts terwijl het onze smaak ervaring compleet maakt. Bij de ervaring van Sweet Emotions is het mij weer helemaal duidelijk, waarom het zo belangrijk is en het maakt van eten en drinken een beleving vol verrassingen.

76 De wandeling door Sweet Emotions Ga je naar de Horecava? Bij de winter mogen alle bezoekers komen proeven. Diverse zoetigheden van Didess en IJsboerke worden hier geserveerd in het winterwonderland, in de herfst is een reservering noodzakelijk, maar begint de luxe dessert ervaring echt in de herfsttuin. Ondanks de reservering is het ook voor jou als Horecava bezoeker toegankelijk. Naar Sweet Emotions Op reis naar de Lente. Ik neem je mee naar de Lente en de zomer. Naar de Sweet Sins Mysterious Cocktailbar van Albert Adrìa, R&D Food Revolution en Bombay Sapphire, zodat je over mijn schouder de Sweet Emotions mee kunt ervaren. Een club waar je alleen als genodigde komt en waar de sfeer van Heart Ibiza wordt gecreëerd, sowieso met de cocktail Pink Flamingo.

77 Een gin tonic samengesteld door Albert Adrìa in samenwerking met Bombay Sapphire, maar met een hele speciale touch. Een licht rose kleur en rook van sisha ook wel de waterpijp. De zintuigen worden overal geprikkeld en de smaak is bijzonder zoet appelig. Heerlijk, hip en je hebt zit in een feestje. Even was ik vergeten dat ik op de Horecava was.

78

79 Zomer Na de lente gaan we naar Met een glijbaan en even het strand restaurant in. voor het exclusieve en het de zomer van tijd voor het strand. kind, glijden we zo de club uit en Tijd om aan de bar aan te schuiven genodigde diner van Albert Adrià.

80

81 Cheers op de Sweet Emotions met de in eerste instantie bittere cocktail, voor mij een schrik reactie in een zomerse sfeer. Alleen bij alle bites was er een verrassend zurig of zoet effect.

82

83 Als eerste bite twee kleine amuses aangekondigd als nootjes. Een hartig honing nootje en een pinda nootje. Het effect? Een honing biscuit met een boterzachte smaak en de pinda is een romige zachte chocolade pinda die smelt in je mond.

84

85

86 Zoete limoen, zachte kreeft en een pittige eindsmaak een feestje van smaken op een kleine taco. Een zachte brioche gevuld met romige en kleverige mozarella. Een klein kunstwerkje. Wat een verrassing! De Worteltaart cupcake. Alles is eetbaar. Het cupcake papiertje is zoet suikerpapier, start romig met

87 een knisper suiker aan de binnenkant. Een zintuigen dessert. Proeven, zien, voelen De afsluiter van de sweet Emotions. Het Ananas dessert. Wat oogt als een simpele gevulde ananas is een pure ananas sorbet met cocos en pittige rode peper. Je smaak slaat even op hol, maar het is ook en verfrissende afsluiter. Mijn zintuigen zijn geprikkeld tijdens dit feestje en ik ben geïnspireerd. Dit blog is geschreven ter ere van de Horecava 60 jaar, waar ik met vier andere bloggers blog verslag van uitbreng. Naast Sweet Emotions heb ik verslag uitgebracht van Het Lekkerste Kindermenu en de pop-up van Bierfabriek tijdens de Horecava. Ook ben ik tijdens de Horecava en vele andere evenementen live te volgen. Volg mij hiervoor; Like Foodblog Foodinista op Facebook of Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

88 Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we op reis gaan. Al eten we om te leven en leven we om te ten kan het tijdens een reis of vakantie nog wel eens omgekeerd zijn. De zintuigen willen oog wat en overal worden we naar heerlijk eten toegetrokken of het lijkt in ieder geval zo, dan zijn ik en Eric er in ieder geval heel gevoel voor. Onze reizen kunnen er best wel een beetje van in het teken staan hoor. Wij stellen onze gehele reis gerust in het teken van wijn of uiteindelijk de concluderen dat we toch, maar drie kilometer omlopen om weer naar dat heerlijke restaurant te gaan in die andere wijk van Parijs. Foodcravings op reis kunnen soms de route een beetje bepalen, maar wat eten we nu het liefst in welk land? Of wat ik eet ik in ieder geval het liefst in een aantal vakantie landen? Heb je aanvullingen? Laat het weten! Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Favoriet eten in Spanje Natuurlijk in Spanje denken we direct aan Tapas! Alleen in Spanje gaat het eigenlijk om de pinchos de heerlijke broodjes met heel veel heerlijkheden. Dat zijn voor mij echte foodcravings in Spanje, waar ik zowel voor de lunch als het diner van kan genieten. Waar ik in Spanje ook naar uit kijk is het ontbijt. Al is het ontbijt in Spanje eigenlijk heel karig. Wat je krijgt, goede koffie! Belangrijk toch? Voor mij is het

89 een café con leche, maar start de dag vervolgens met een churros als echte verwennerij als het de avond, daarvoor laat is het geworden. Ontbijt in Spanje café con leche en churros.

90 Mijn favoriete tapas bij Cerveceria Catalana echt een must eat in Barcelona.

91 Favoriete pincho bij Cerveceria Catalana in Barcelona. Paté, blauwe kaas, peer en zoete geconfijte dadels. Alleen voor iedereen is er wel iets. Naar Ceveceria Catalana ga ik voor de lunch en tijdens mijn laatste reis was ik een week in Barcelona toen zijn wij hier drie keer geweest voor de lunch, oep! Alleen zo lekker is het. Favoriet eten in België Eigenlijk heeft Antwerpen heel veel lekkernijen. Kofiekoeken, de frieten, stoofvlees en natuurlijk de Belgische biertjes. Alleen voor mij zijn de echte favorieten in het seizoen de mosselen, echt Belgisch? Misschien niet, maar toch eet ik ze wel sneller in bijvoorbeeld Antwerpen en een croque vidée. Sowieso een croque. Mosselen in het mosselseizoen in België eten.

92 Favoriet eten in Thailand Ooooh lala het eten in Thailand echt een food whalhala in

93 ieder geval voor mij dan. Ik zal niet direct zeggen echt een favoriet, want ik denkt dat bijna ieder land wel iets bijzonders heeft, maar Thailand is echt wel een topper.

94

95 Sticky rice met mango als dessert of gewoon voor de lunch vind ik het echt voldoende en zo lekker!

96

97 Tiger shrimp in Thailand en veel meer geweldige fishfood in Thailand. Verse fruitsappen en fruitcocktails in Thailand, zoals deze lychee en cocos fruitcocktail in Thailand. Favoriet eten in Marokko Marokko in de foodcravings top voor op reis? Ja echt wel! Wij hebben in Marokko echt heerlijk gegeten en gedronken. Keken eigenlijk wel uit naar iedere maaltijd, zowel het ontbijt, lunch als diner. Het ontbijt bij iedere ryad was fantastisch,

98 maar ook bij de restaurants hebben wij heerlijk gegeten. Goede vlees, heerlijke tajines en een super vers visrestaurant. Niet te vergeten de verse fruitdranken. Een mooie herinnering.

99

100 Heerlijk vers brood en de lekkerste koekjes halen bij de bakker in Essouira in Marokko.

101

102 De lekkerste Sish Kebab in Marrakech, Marokko op het dakterras uitkijken op de ooievaars. Voor dit uitgebreide ontbijt kom je, je bed uit. Verse jam, verse jus d orange, harrira, vers brood en de super zoete pannenkoekjes echt zo lekker allemaal! Echt verwennerij!

103 En nog zo n heerlijk ontbijt in Marrakech. Vers brood, zoete pannenkoekjes, zoete muntthee, Marrokaanse koekjes echt zo lekker! Favoriet eten in Vietnam Mijn verwachting van Vietnam waren natuurlijk de Vietnamese loempiaatjes en die waren er in overvloed, maar dan als springrolls. Warm en koud in rijstpapier. Echt te lekker en de springrolls zijn ook veel gegeten als lunch, snackje of als voorgerecht. Je maakt er wel zin voor. Alleen wat ook een succes was hotpots met wat je zelf lekker vindt, natuurlijk verse kokosnoten en de verse vis in Mui Ne. Eigenlijk is Vietnam in food walhalla, maar van deze gerechten heb ik de feiten verzameld. Als ik terug zou gaan, dan zou ik heel kritisch aan het eet werk gaan.

104 Eigenlijk kun je hotpots bijna bijna overal eten in Azië. Echt geweldig. Je eet gewoon wat je zelf het allerlekkerst vind en het is ook nog Nederlands heel gezellig. Ik zal, maar achterweg laten op welke Nederlands gelegenheid ik het vind lijken. Haha.

105 Niet alleen in Vietnam, maar in tropisch Vietnam hoort het er zeker bij de heerlijke verse kokosnoten.

106

107 In Vietnam kun je niet zonder de heerlijkse springrolls! Favoriet eten in de USA Waar zet je het liefst je tanden in, in de USA. In een hamburger natuurlijk! Alleen ga ik ook voor een goede bbq roast met all american dessert. In het zuiden van USA maak je mij ook blij met TexMex, een stevig modern All American ontbijt en catfish! Natuurlijk ook niet te vergeten de FroYo bars die hiet nog wel anders zijn dan in de USA.

108 Starten met een All American Breakfast een beetje nieuwe stijl, maar alles erop en eraan. Voor deze keer echt geen trek meer in de lunch. Al was het ook al een laat ontbijt. Eggs Benedict en natuurlijk de Hash Browns with cheddar. Je kunt niet zonder. Er zijn zo veel diners waar je dit kunt eten en zeker een must do tussen alle families.

109

110 Snoepen van cupcakes en vooral de red velvet en triple chocolate zijn te lekker en horen erbij. Deze zijn van Kara s Cupcakes in Californië een begrip. Geshopt in Napa Valley. En de grote hamburgers voor ons in Las Vegas! Met heerlijke frietjes en salade. Een pickle mocht niet ontbreken. Deze is het burger restaurant in Hotel New York New York. Wat een sfeer ook, maar het eten is ook echt oké!

111 Snoepen van yoghurtijs met heel veel extra bij Yoghurtland in San Francisco.

112 Een stukje lopen vanaf het strand of de fiets of auto natuurlijk, maar dan ben je ook bij één van de top 10 bbq restaurants van de USA. Baby Blues BBQ! En zo goed!

113

114 En mis het dessert niet bij Baby Blues bbq de Banana Pudding, maar deze old skool desserts daar zijn ze sowieso in de USA trots op bij de bbq restaurants en het is goed! Favoriet eten in Zweden Zweden is heel iets anders dan de USA. Alleen waar ga je voor in Zweden veel vis! Het is eigenlijk ook direct mijn foodcraving in Zweden hele verse vis en nee niet de balletjes van een bekend warenhuis, want ook daar ga ik meestal voor de visgerechten en een ijsje ;-). De hotdog daarentegen kun je in Zweden ook op iedere straathoek krijgen en is heel goed te eten. Vooral een populaire budget tip, alleen de visprijs is ook verrassend laag. Sushi eten is absoluut een must.

115

116 Favoriet eten in Frankrijk In Frankrijk zijn er zo veel favorieten. Alleen al de zoetigheden apart van het hartige. Over het eten in Frankrijk kan ik blogs vol schrijven. Nu maak ik een korte keuze. De pattiserie. Gewoon geweldig. s ochtends naar de bakker als alles nog vers is en er op een mooi plekje van genieten.

117

118 Wat is jouw favoriete eten op reis? Waar krijg jij echte vakantie foodcravings van? Of welk eten wil jij echt nog proeven? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. De beste oudejaarsavond bestemmingen en wat eet je daar Ik ga met oudejaarsavond altijd heel graag op reis en dat heb ik de afgelopen jaren ook al een aantal keer gedaan. Dit jaar blijven we dicht bij huis ook heel gezellig, vooral met onze baby van drie maanden dan is het sowieso een feest om het nieuwe jaar in te luiden en even stil te staan bij het afgelopen jaar, want het was een heel bijzonder jaar met veel bijzondere veranderingen. De kurk zal sowieso van de champagne knallen en een Nederlandse oliebol en appelbeignet smaakt heel goed! Wel is er voldoende reden om mijn tips voor het vieren van een geslaagde jaarwisseling en mijn favoriete bestemmingen met je te delen in Nederland, maar ook in het buitenland en niet onbelangrijk wat moet je er eten en om mijn beste oudejaarsavond herinneringen op een rijtje te zetten en natuurlijk de bucketlist niet te vergeten voor een onvergetelijke oudejaarsavond.

119 Oudejaarsavond in Den Haag bij de Hofvijver Dit jaar is Den Haag the place to be voor een groot vuurwerk op oudejaarsavond en optredens van Nederlandse artiesten. SBS6 zend live uit vanuit Den Haag bij de Hofvijver met artiesten als Alain Clark, Sharon Doorson en Do en uur is er een groot vuurwerk om het nieuwe jaar in te knallen. Natuurlijk moet je de fles champagne en oliebollen niet vergeten. Ben je na het vuurwerk nog niet uitgefeest? Ga dan Den Haag in! Voldoende te beleven in de feestelijke hofstad. Den Haag, Hofvijver, uur Oudejaarsavond in Budapest bij de Donau Nog tijd om een reisje te boeken? Ga dan oudejaarsnacht vieren in Budapest! Een echte feestnacht! In Budapest ga je eerst wandelen langs de kerstmarkten en alles is versierd en verlicht in de het centrum van Budapest. Vervolgens gaat iedereen dineren bij één van de velen restaurants van Budapest, mijn favorieten bevinden zicht op Liszt Ferenc Ter. Om na het diner rond uur te wandelen naar de Donau, waar om uur het grote vuurwerk, vanuit de heuvels aan de Buda kant wordt afgestoken tot uur. Vanaf dan is het één groot feest in de Budapest en zijn alle barretjes geopend voor een gezellig drankje en om het nieuwe jaar te vieren. In Budapest heb ik negen maanden gewoon en kom ik regelmatig terug. De stad zal voor mij altijd bijzonder blijven en hier vier ik het nieuwe jaar graag. Om het extra feestelijk te maken ga op oudjaarsdag ontspannen en verwen je zelf met een dagje spa in één van de vele thermale baden. Wil je iets heel bijzonders? Ga dan op de dag voor oudejaarsavond jaar het Szechenyi Baths New Year Bath Party voor een spectaculair

120 Budapest feest. Wij zijn ons jaar altijd goed begonnen in Budapest. Budapest, Hongarije, gehele dag met om uur professioneel vuurwerk aan de Donau Oudejaarsavond in Wenen het Prater Toen ik in Budapest woonde kon Wenen niet worden overgeslagen en hier ben ik ook geweest. Dit is de afstand van Amsterdam naar Brugge. Het is nog wel een tijdje reizen, maar het voelt gewoon heel dichtbij. Het resultaat. In één keer verliefd op de stad Wenen. Al mijn Sisi dromen werden werkelijkheid. Ja, ik ben echt een Sisi fan. Naast de Sound of Music in Salzburg kan ik ook blijven wegdromen bij de films van Sisi. Mijn tijd in Budapest was mede daardoor een soort droom en Wenen een toppunt. In Wenen was ik in de zomer met de dertig graden en op de bucketlist staat dan ook nog een keer naar Wenen in de winter rond de kerstperiode en dan het nieuwe jaar inluiden in

121 het Praterpark met het grote vuurwerk en dan is dit natuurlijk heel leuk voor ons kleine mannetje, maar ook voor de grote kinderen onder ons. Niet overgeslagen mogen worden in Wenen; een grote schnitzel, sachertorte, wit biertje, bratkartoffelen en een goede Riesling. Wenen, Oostenrijk, Gehele stad met om uur professioneel vuurwerk in het Praterpark Oudejaarsavond in Amsterdam aan de Oosterdok Natuurlijk vieren we in ons eigen Amsterdam ook het nieuwe jaar uitgebreid. Met een nationaal vuurwerk dat op NPO1 wordt uitgezonden, maar waar je ook zelf naartoe kunt! Om uur start het evenement aan de Oosterdokkade bij het Scheepvaartmuseum en om is er een groot vuurwerk en de Nederlands oliebol hoort erbij. Amsterdam, Gehele stad met om uur professioneel vuurwerk Oosterdokkade bij het Scheepvaartmuseum Oudejaarsavond in Parijs Er is ook een stad die ik niet zou adviseren en niet, omdat ik niet van de stad hou, want als foodie ga ik ontzettend graag naar Parijs en niet alleen voor het eten, maar ook om te shoppen en de cultuur en gewoon om er rond te wandelen ik hou echt van de stad, maar oudejaarsavond in Parijs vieren daar is als toerist niet veel te beleven. De Parijzenaren blijven thuis, de restaurants sluiten en er is geen vuurwerk. Een afrader, wanneer je een feestje zoekt. Zoek je dit niet ga dan naar Parijs, want wij hebben ons er gewoon heel goed vermaakt, maar hadden meer van de oudejaarsnacht verwacht. Parijs, Lichtshow bij de Eiffeltoren om uur

122 Oudejaarsavond in Rotterdam Het Nationaal Vuurwerk in Rotterdam. Het grootste vuurwerk van Nederland en gratis toegankelijk bij de Erasmusbrug en aan de Maas. Neem je oliebollen mee en je fles champagne onder de arm en ga hier naar het vuurwerk kijken. Rotterdam, Nationaal vuurwerk om uur Oudejaarsavond in Antwerpen In Antwerpen wordt het nieuwe jaar al jaren gevierd met een groot vuurwerk aan de Scheldekaaien. Woon je in het Zuiden van het land of wil je een nachtje weg dan is Antwerpen altijd een goede tip! Veel Belgen gaan uitgebreid eten op oudejaarsavond dus reserveer ook jouw tafel in een goed restaurant en ga om uur met een fles champagne het nieuwe jaar inluiden aan de Scheldekaaien. Nog zin in een feestje? Ga naar één van de betere clubs van Antwerpen. Oudejaarsavond in Madrid Nog last minute een reisje boeken dompel je dan onder in de tapas en pinchos en ga het nieuwe jaar vieren op Sol in Madrid. Op Sol in Madrid wordt afgeteld tot uur met een groot gedeelte van de metropool die allemaal naar het centrale deel van de stad komen. Vervolgens is het heel de nacht feest in Madrid en kun je in alle barretjes van de tapas en cava gaan genieten. Vergeten de volgende ochtend niet om Churros con chocolate als ontbijt te gaan eten of drinken. Madrid is de stad die bruist en waar ik eigenlijk ieder jaar wel een paar dagen naartoe wil of moet? Als eerste op de hoogte van nieuwe blogs en activiteiten bij Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

123 Bubo Bar Barcelona en Chorizo met ei Toen ik nog kleine Daphne was ging ik bijna iedere zomer met mijn ouders op vakantie naar Spanje. Tot een aantal jaar terug ik wederom naar Spanje ging alleen met een vriendin naar Madrid, alleen dat was another cup of tea! Wat een food walhalla. Misschien niet het meest culinaire gerecht wat ons opviel, maar veel Madrilenen eten frietjes, chorizo met ei. Na wat heen en weer gesms, toen nog meer de sms met een collega was dit bleek dit de bouwvakkers maaltijd, zoals zij het omschreef. Madrid Ondertussen ben ik al weer een aantal keer terug geweest in Madrid en Barcelona heb ik dit culinaire hoogstandje ook al een aantal keer gegeten. Op verschillende manieren. Nu is het tijd voor mijn recept van chorizo met ei, nadat ik even niet wist wat te koken kwam ik op dit idee, toen er eieren, aardappels, chorizo en groene asperges in de koelkast lagen. Anders en zeker heel lekker! Bubo Bar Barcelona

124 Het gerecht van Bubo Bar in Barcelona is niet meer te herkennen. Een zachte aardappeltruffelmousse met perfect ei. Nomnom! Maar dat doen zij met wel meer gerechten. Ook van Panne con Tomate en croquetes con jamon maken zij iets bijzonders. De klassieke spaanse keuken in een nieuw jasje. Benodigdheden Chorizo met ei (2 personen) 1 eetlepel kokosolie (heb je geen kokosolie dan is olijfolie ook een goede vervanger) 1 chorizo worst 3 kleine zachtkokende aardappels 2 eieren 250 gram groene asperges

125 Recept Chorizo met ei mijn style Kook water. Schil de aardappel en snij deze in circa 10 grove stukken. Kook de aardappels 5 minuten, zodat ze net niet meer keihard zijn. Kook de eieren, zoals je deze normaal ook kook. Ik heb ze bijna hard gekookt, maar zoals jij het lekker vindt, dan vind ik het ook goed. Verhit de kokosolie in de wok. Wok als eerste de aardappels in de wok voor vijf minuten. Snij ondertussen de chorizo in grove stukken. Wok deze mee met de aardappels voor drie minuten. De asperges mogen er nu ook nog 4 minuten bij. Doe er nog een snufje peper bij. Klaar is je maaltijd. Pel de eieren snij ze door de helft. Verdeel de gewokte maaltijd over de borden en leg de eieren er boven op. Mijn versie van de huevos con chorizo.

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

Streetfood kookboeken trend

Streetfood kookboeken trend Streetfood kookboeken trend Het is al weer een hele tijd een trend de foodtruck en eigenlijk is het natuurlijk streetfood. Happen op straat. Wat maakt het eigenlijk zo lekker? Het snacken op straat? Dat

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

Leukste Tapas Servies

Leukste Tapas Servies Leukste Tapas Servies Ik geniet op Menorca en in april mocht ik al naar Mallorca. Je herkent het wel wat je op vakantie eet wil je thuis ook kunnen maken, maar zodra de uitstraling niet het zelfde is van

Nadere informatie

De beste oudejaarsavond bestemmingen en wat eet je daar

De beste oudejaarsavond bestemmingen en wat eet je daar De beste oudejaarsavond bestemmingen en wat eet je daar Ik ga met oudejaarsavond altijd heel graag op reis en dat heb ik de afgelopen jaren ook al een aantal keer gedaan. Dit jaar blijven we dicht bij

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

Cava Sangria Menorca in mijn achtertuin

Cava Sangria Menorca in mijn achtertuin Cava Sangria Menorca in mijn achtertuin Weer heel even bevond ik mij op het strand van Menorca, wat toch al weer bijna twee maanden terug is. Op de laatste dag van onze vakantie. Genoten wij van een heerlijke

Nadere informatie

Bananenpoffertjes met kokos

Bananenpoffertjes met kokos Bananenpoffertjes met kokos Ik vind ze zo lekker bij het ontbijt bananenpannenkoekjes, alleen wat als we er poffertjes mee maken? Lukt het dan ook? Zijn ze dan lekker voor het ontbijt, lunch of als snack

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Foodinista was in Napa Valley wijn district

Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district een heerlijke tijd en tijd voor een verslag van deze wijnvallei en het foodwalhalla van de Verenigde Staten. Tot

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Inchecken bij Park Inn Leuven

Inchecken bij Park Inn Leuven Foodie in Leuven Al een aantal jaar ga ik naar Leuven, maar ik moet eerlijk toegeven dat mijn reisjes naar leuven altijd heel beperkt zijn geweest. De autorit, de weg langst het station, naar het hotel

Nadere informatie

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista Juni Eetdagboek Jarig en Polen Menorca, Juni begon op vakantie! Dus wat valt er te klagen, helemaal niks mis mee. Ik begon samen met Eric en Florian op het mooie eiland Menorca. Genieten van zon, zee en

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Vijf tips in Innsbruck

Vijf tips in Innsbruck Vijf tips in Innsbruck In één keer naar Italië reizen met de auto vinden wij te ver en eigenlijk ook helemaal niet zo leuk. Als Eric en ik samen zouden reizen, dan zouden we misschien wel in één keer doorrijden,

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

25 foodvragen tag foodblog foodinista

25 foodvragen tag foodblog foodinista 25 foodvragen tag foodblog foodinista Tijd voor de 25 foodvragen tag foodblog Foodinista gaat deze lijst met foodvragen ook beantwoorden. Het is al weer een jaar geleden dat ik de vragen voor de Liebster

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kidsspot, kindvriendelijk, maar wil je zonder kids naar Haddock dan is het ook zeker de moeite waar, lees gewoon het blog even. Wij gingen er in ieder geval

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko September peuterverjaardag, en Marokko dagboek Friesland Wat ging het snel september! Te snel, wanneer je het mij vraagt, want de maand waarin je echt op vakantie gaat mag altijd best wel langzaam gaan.

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Griekse hamburger wraps

Griekse hamburger wraps Griekse hamburger wraps Ongetwijfeld ken je het ook wel en anders dan is deze snack maaltijd nog steeds ontzettend goed! Vooral nu in de zomer en het echt ultiem bbq weer, want op de bbq kun je deze maaltijd

Nadere informatie

Naxos en kidsfun. Het augustus dagboek van blogger Foodinista

Naxos en kidsfun. Het augustus dagboek van blogger Foodinista Augustus dagboek Naxos en kidsfun Leuven, Wat een maand! Af en toe heb ik mij zelf wel even geknepen moet ik wel heel eerlijk toegeven. Het lijkt iedere keer wel steeds mooier te worden, maar augustus

Nadere informatie

Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie

Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie Tijd om te reizen, dan is voor ons de vraag Italië waar gaan we naartoe? Eerst waarom Italië en hoe kun je mij gaan volgen op reisblog Reischick. Ons jaar Het

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

Rode wijn risotto met frisse groente

Rode wijn risotto met frisse groente Rode wijn risotto met frisse groente Eerlijk, voor mij is risotto eigenlijk nooit een teleurstelling, maar ik maak zelf bijna altijd een witte risotto. Wat is witte risotto? Nou met witte wijn, groente

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Feestje bij Beachclub LEEF. Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag

Feestje bij Beachclub LEEF. Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag Feestje bij Beachclub LEEF Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag Beachclub LEEF Bedankt voor je interesse in onze Beachclub. Beachclub LEEF ligt middenin een van de meest prachtige en

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Zomerse food festival tips 2016

Zomerse food festival tips 2016 Zomerse food festival tips 2016 De zon schijnt het is zomer en we hebben nog voldoende tijd om food festivals af te struinen. Alleen naar welke zomerse food festivals ga je nog deze zomer? Ik heb vijf

Nadere informatie

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Wat een rijke cultuur heeft Myanmar. Cultuur wisten we natuurlijk, daarom zijn wij er ook naartoe gereisd, maar qua eten en drinken overtreft het de verwachtingen.

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

Trouwen bij Beachclub LEEF. Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag

Trouwen bij Beachclub LEEF. Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag Trouwen bij Beachclub LEEF Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag Beachclub LEEF Bedankt voor je interesse in Beachclub LEEF! Trouwen bij Beachclub LEEF betekent de dag van je leven op

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips De volgende bestemming in Myanmar is Bagan. Ook hier gaan we natuurlijk weer eten en wederom het eten hier in Myanamar is heel lekker en goed. Wij begrijpen

Nadere informatie

Wijn arrangementen: Half Heel Bijpassende wijnarrangement per glas 3.25 6.50

Wijn arrangementen: Half Heel Bijpassende wijnarrangement per glas 3.25 6.50 Geachte gast, Graag dagen wij onszelf uit om voor u een ultiem moment te creëren vol culinair avontuur in een ontspannen sfeer. Ook willen we u een functionele ambiance bieden voor een succesvolle zakelijke

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Afgelopen zondag maakten Eric en ik tijd om weer eens uitgebreid samen te gaan lunchen. Iets waar we graag tijd voor vrij maken. Natuurlijk vinden wij het heerlijk

Nadere informatie

Oefentekst 2, groep 7

Oefentekst 2, groep 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Algemeen Het koninkrijk Spanje is een land in het zuidwesten van Europa. Spanje grenst aan de landen Frankrijk, Andorra en Portugal en aan de Engelse kolonie Gibraltar. De munteenheid

Nadere informatie

Koffer inpakken voor Parijs

Koffer inpakken voor Parijs Koffer inpakken voor Parijs Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien.

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u wordt geholpen bij het eten, maar u doet het liever zelf. Stel, u ergert zich groen en geel aan de mensen

Nadere informatie