Pu Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Op 20 december 2012 is de Friese uitvoeringsorganisatie milieu en omgeving opgericht (FUMO). In 2013 hebben de vier Friese gemeenten die nog niet waren aangesloten het verzoek ingediend om met ingang van 1 januari 2014 tot de FUMO toe te treden. Daarvoor moet tenminste tweederde van de deelnemende gemeenten instemmen. 1. Besloten wordt om, gelet op de Wet gemeenschappelijke regelingen en de gemeenschappelijke regeling FUMO, in te stemmen met het met ingang van 1 januari 2014 toetreden van de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Súdwest Fryslân, Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf tot de gemeenschappelijke regeling FUMO. 2. Dit besluit wordt ter kennisname gebracht aan de raad. 12 februari 2014 Ont Ontwerp-bestemmingsplan en welstandscriteria Leeuwerikstraat e.o. te Drachten Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan Leeuwerikstraat e.o. te Drachten in het kader van het vooroverleg behandeld en is de inspraakprocedure afgerond. Er zijn 5 inspraakreacties en 1 overleg reactie ontvangen. Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor het bestemmingsplan. Ook dient het welstandskader te worden aangepast. Daarnaast heeft men kunnen reageren op de plannen voor het parkensnoer. 1. Er wordt ingestemd met de inhoud van de gemeentelijke reactie op de ingekomen reacties op het voorontwerp bestemmingsplan en het parkensnoer, zoals verwoord in de inspraaknota; 2. Er wordt ingestemd met de verwerking tot ontwerpbestemmingsplan "Leeuwerikstraat e.o.". 3. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd voor zienswijzen; 4. Ingestemd wordt met de inhoud van de ontwerp welstandscriteria "Noord Oost, onderdeel 8. Lijsterstraat/Leeuwerikstraat". 5. De ontwerp welstandscriteria worden in het kader van vooroverleg naar de welstandscommissie Hûs & Hiem gestuurd. 6. De ontwerp welstandscriteria worden gedurende vier weken ter inzage gelegd voor inspraak.

2 - 2 - Ont Stand van zaken Breedband U heeft (8 januari 2014) gevraagd om een up-date inzake het dossier Breedband. Daarnaast wordt een stand van zaken gegeven in de ontwikkeling van de provinciale Breedband aanpak. 1. De stand van zaken wordt voor kennisgeving aangeboden. 2. Er wordt actief geparticipeerd in de ontwikkeling van het provinciaal breedbandloket door mee te praten over de inrichting. Ont Ondernemersprijs 2014 De ondernemersprijs Smallingerland wordt eens in de twee jaar traditiegetrouw uitgereikt. De prijsuitreiking vindt altijd plaats tijdens een passend evenement. De organisatie en invulling van het evenement is voor 2014 opnieuw overgedragen aan Network Business Events (NBE) en vindt plaats in De Lawei. De gemeente participeert hierin als mede organisator en sponsor. Hiervoor moet een budget worden vrijgemaakt. Voor de uitreiking van de Ondernemersprijs 2014 en de organisatie van bijbehorend evenement, wordt de gebruikelijke financiële bijdrage van 5.000,- exclusief BTW beschikbaar gesteld uit de reservering Werkbudget Werken FBI/ BO Bedrijfsvoeringsonderzoek naar consequenties invoering Wet Markt en Overheid voor de gemeente De gemeente Smallingerland verricht naast publieke taken ook economische activiteiten. Dit zijn activiteiten bestaande uit het aanbieden van goederen en/of diensten op een bepaalde markt in (potentiële) concurrentie met private partijen. De per 1 juli 2012 in werking getreden wet Markt en Overheid verplicht de gemeente zich aan gedragsregels te houden voor deze activiteiten. In het bijgaande bedrijfsvoeringsonderzoek is een analyse gemaakt van de impact en is globaal uitgewerkt wat er moet gebeuren om aan de wet te voldoen. 1. Het bedrijfsvoeringsonderzoek naar de consequenties van de invoering van de wet Markt en Overheid voor bestaande economische activiteiten van de gemeente wordt vastgesteld. 2. Voor nieuwe activiteiten waarbij (potentieel) in concurrentie wordt getreden met bedrijven, zal in het desbetreffende collegeadvies steeds worden opgenomen hoe wordt voldaan aan de eisen van de wet Markt en Overheid. 3. De bestaande activiteiten zullen uiterlijk 1 juli 2014 voldoen aan de wet Markt en Overheid, dan wel op die datum is helder hoe met de betreffende activiteit zal worden omgegaan, dit beide onder verantwoordelijkheid van de betreffende vakafdelingen, te formaliseren via besluiten door het college. 4. Vanaf 2013 zal in de jaarrekening steeds een overzicht worden opgenomen van nieuwe economische activiteiten. 5. Het onderzoek wordt ter inzage gelegd voor de raad.

3 februari 2014 FBI Jaarrekening 2012 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland De Jaarrekening 2012 is onlangs aan de gemeente aangeboden (inclusief Jaarverslag en accountantsverklaring). Besloten wordt kennis te nemen van de Jaarstukken 2012 en de Algemene subsidie 2012 aan de SVS definitief vast te stellen conform de Jaarstukken. BFA Wijziging aanwijzingsbesluit Parkeerbelastingen 2014 De bouwwerkzaamheden en herinrichting van het Raadhuisplein zijn nagenoeg afgerond. Na realisatie komen er twee maaiveld parkeerterreinen, een op het Raadhuisplein en een op De Marke. In het aanwijzingsbesluit Parkeerbelasting dienen plaats, tijd en duur opgenomen/gewijzigd te worden. 1. De maximale parkeerduur voor het parkeerterrein Raadhuisplein wordt vastgesteld op 1,5 uur. 2. De naam van het parkeerterrein Raadhuisplein-Driftzijde wordt gewijzigd in De Marke, de maximale parkeerduur blijft 1,5 uur. 3. Het aanwijzingsbesluit Parkeerbelasting 2014 wordt vastgesteld. 4. Aanwijzingsbesluit treedt de dag na publicatie in werking. Ont Herstructurering Noord-Oost aanbesteding herinrichting Torenstraat Op 8 november 2013 heeft u kennisgenomen van het plan voor de openbare ruimte voor de Torenstraat. U heeft ingestemd met de aanbesteding en de voorgestelde Emvi-criteria. De aanbesteding heeft plaatsgevonden. 1. Er wordt kennisgenomen van het proces-verbaal van aanbesteding 2. De werkzaamheden worden gegund aan Jansma Drachten BV voor een bedrag van ,-- exclusief Btw. 3. Er wordt een uitvoeringskrediet beschikbaar gesteld van ,-- FBI Benchmark Berenschot 2013 Wij hebben net als in 2010 wederom deelgenomen aan het benchmarkonderzoek van Berenschot naar de omvang van de formatie. Er wordt in de analyse een vergelijking gemaakt met de resultaten uit het vorige onderzoek van Berenschot in De uitkomsten van het onderzoek laten een vergelijkbaar beeld zien als in De omvang van ons ambtelijk apparaat is met ca. 18% oftewel ca 45 fte's substantieel kleiner dan de andere gemeenten. Wel is het verschil kleiner geworden met als voornaamste reden dat de gemiddelde omvang van het ambtelijk apparaat van de andere gemeenten is gekrompen (a.g.v. bezuinigingen).

4 - 4 - De rapportage wordt voor kennisgeving aangenomen. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 11 februari 2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling openbare besluitenlijst - week ; conform vastgesteld Saza Samen Kansrijk Het speciaal onderwijs in Smallingerland heeft op instigatie van de gemeente gewerkt aan een visie op de toekomst van het speciaal onderwijs. De onderwijsinstellingen vragen op dit moment uw instemming en medewerking voor de verdere uitwerking. 1. Er wordt kennis genomen van de ontwikkelingen. 2. In prinicipe is er de bereidheid mee te werken aan de toekomstige huisvesting op een uni-locatie. 3. Er wordt onderzoek gedaan om te onderzoeken of een dergelijke locatie ontwikkeld kan worden. Ont Algemene uitgangspunten gemeentelijke grondexploitaties 2014 Ont Vaarweg Drachten Voor de jaarrekening 2012 is in het kader van de jaarlijkse actualisatie een uitgebreide herijking gemaakt van de uitgangspunten in het Grondbedrijf. Op basis van de voorliggende uitgangspunten kan voor de Jaarrekening 2013 een nieuwe doorrekening worden gemaakt. 1. De algemene uitgangspunten gemeentelijke grondexploitaties worden vastgesteld en dienen als uitgangspunt voor de geactualiseerde grondexploitaties. 2. De uitkomsten van de actualisaties worden verwerkt in de Jaarrekening Er wordt kennis genomen van de in het advies genoemde specifieke aandachtspunten. 4. De accountant wordt geïnformeerd over de uitgangspunten. We zijn inmiddels zo ver gevorderd met het project Vaarweg Drachten, dat de Stuurgroep het startdocument en de probleemanalyse voor de vaarweg Drachten ter kennisname wil aanbieden aan de betrokken colleges, raden en besturen. GS heeft hiertoe op 3 februari 2014 een aanbiedingsbrief gezonden aan PS inzake het project Vaarweg Drachten, voorzien van het startdocument en de probleemanalyse Vaarweg Drachten. Ter informatie wordt deze nu ook aan u gezonden met het verzoek deze ook ter informatie aan te bieden aan de raad.

5 - 5 - Er wordt een overzicht gegeven van de activiteiten die zijn uitgevoerd in 2013 en een planning voor Er wordt kennisgenomen van de brief van GS. 2. Er wordt kennisgenomen van de uitgevoerde activiteiten in 2013 en het programma van activiteiten voor De raad wordt per brief geïnformeerd over de brief van GS, het programma van activiteiten 2014 en de uitgevoerde activiteiten Pu Wijziging Gemeenschappelijke Regeling FUMO Voor de oprichting van de Friese Uitvoeringsorganisatie Milieu en Organisatie (FUMO) is in december 2012 een Gemeenschappelijke Regeling ondertekend. Door een aantal deelnemende gemeenten en het Algemeen Bestuur is gevraagd om de regeling op onderdelen aan te passen. Dat betreft een bevoegdheid van de raad. De raad wordt voorgesteld om: - in te stemmen met de aanpassing van de artikelen 2, 9, 14, 19, 33 en 35; - de aanpassing van artikel 27 niet over te nemen; - voor te stellen om bijlage 2 op een aantal punten te verduidelijken; - in lijn met de zienswijze op de begroting 2014 wordt verduidelijking gevraagd van de afrekensystematiek in artikel 29; - het voorgaande met de bijgevoegde brief aan het Algemeen Bestuur van de FUMO kenbaar te maken. FBI Termijnagenda Gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in overleg met de griffier. De Termijnagenda kent een nieuwe opzet met inhoudelijk als belangrijkste verschil ten opzichte van de oude versie dat een sortering wordt gemaakt op portefeuillehouder. Ter verduidelijking is de Termijnagenda ook nog eenmaal in de oude vorm bijgevoegd. In het overzicht in de nieuwe vorm zijn alle mutaties verwerkt tot en met de raadsvergadering van 17 december jl. 1. Er wordt kennis genomen van het in nieuwe vorm bijgestelde overzicht met agendapunten raad (versie januari 2013). 2. Het overzicht wordt via de griffie aangeboden aan de voorbereidingscommissie ten behoeve van de raadsvergadering van 11 februari FBI 7. Brief aan raad over financiële kaders Veiligheidsregio Fryslân Conform

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 5-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 januari 2017 Ont. 1. 1853740 Gunning en uitvoeringskrediet herinrichting Van Haersmasingel en Van Haersmaplein Op

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2015 Saza 1. 1382244 Vaststellen subsidie vluchtelingen noodopvang periode 3 Vluchtelingenwerk heeft voor de

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Wilma van de Werken, loco Carel van Gelder Jan Burger Algemeen Onderwerp

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis 21. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten.

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 november 2016 Ont. 1. 1787572 Uitvoeringskrediet groen, verlichting, afvalbakken en fietsenstalling Transferium-Oost

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015

Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 mei 2015 Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-158 Bijbehorend veld van de programmabegroting Beheer openbare

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2016 Saza 1. 1587203 Tijdelijke beleidsregel kwaliteitsverbetering kinderopvang Per 1 januari 2018 wordt

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Janneke Louisa-Muller Carel van Gelder Jan Burger Robbert

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/18/02708 Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 22 mei 2018. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 juli 2012. Saza 1. 474154 Verantwoording Sportbedrijf 2011

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 juli 2012. Saza 1. 474154 Verantwoording Sportbedrijf 2011 enlijst B&W Smallingerland - week 28-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 juli 2012 Saza 1. 474154 Verantwoording Sportbedrijf 2011 Het sportbedrijf ontvangt ieder jaar subsidie voor de uitvoering van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT É N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1195969 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring.

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2009 Afd. Nr. Onderwerp 17 september 2009 BO 1. Bezwaar tegen weigering om ontheffing anti-speculatiebeding Er kan geen bezwaar worden gemaakt tegen de weigering van

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Zaaknummer : 117548 Raadsvergaderin : 7 april 2015 Agendapunt : g Commissie : Ruimte Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Collegevergadering : 24 februari 2015 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders:

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders: VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent mevrouw D.H. Schmalschläger de heer H.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86..

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86.. Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/14233 B&W d.d. START 4 september 2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 40-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 september 2012 Ont. 1. 517505 Ontwerp-bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan "Drachten- Cultuurhuisvesting" Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 2 februari 2016 Weeknr. 5 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 2 februari 2016 Weeknr. 5 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de adjunct-directeur, P. van Lindt Afwezig: de secretaris,

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2014.36208 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 16 september genomen besluiten 8 t/m 12 september 2014 door parafen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aanbesteding accountant

Aanbesteding accountant Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 4 maart 2004 Aan de Raad Agendapunt 15 Made, 17 februari 2004 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanbesteding accountant In te stemmen

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan "Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012". Volgnr

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012. Volgnr Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan "Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012". Volgnr. 2012-080 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Jan van Soest Afdeling Ruimte Datum voorstel Opiniërende raad

Nadere informatie

Ont Gevelsubsidie westzijde Raadhuisplein en Kerkstraat

Ont Gevelsubsidie westzijde Raadhuisplein en Kerkstraat Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 22 mei 2014 Ont. 1. 1073917 Specifiek grondbeleid De Peinder Mieden Uitgangspunt bij de ontwikkeling van De Peinder

Nadere informatie

Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman. Onderzoek dyslexie en dyscalculie

Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman. Onderzoek dyslexie en dyscalculie Week 29 18 juli 2017 Week 30 25 juli 2017 Week 32 8 augustus 2017 Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman In te stemmen met het programmavoorstel voor de Dag van de Democratie

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 mei 2016 BO 1. 1658499 Planschade Het Zuid Aanvrager heeft een aanvraag om een tegemoetkoming in de planschade ingediend,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/11052016 Documentnr.: RV16.0045 Roden, 4 mei 2016 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden" en aanpassen welstandsnota voor dit

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 Tijd Molendijkzaal 0.01 20:30 Bestemmingsplan Buitengebied Oost Rondetafelgesprek met gemeenteraad Leusden Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost heeft ter inzage

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-11-2011 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Fietspad Eesveenseweg Conceptbesluit: De gemeenteraad voor te stellen: 1. op de ingediende

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Zoals u

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Zaaknummer 4276 Vergaderdatum 19 december 2017 Voorzitter Aanwezig Burgemeester Bakker Wethouders: Duursma, Brand en Steggink Gemeentesecretaris: Grobben Afwezig Openbare besluitenlijst Zaaknr Onderwerp

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

1. Korte samenvatting van de inhoud en voorstel Op 10 juli 2015 stelde het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bijgaand

1. Korte samenvatting van de inhoud en voorstel Op 10 juli 2015 stelde het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bijgaand Raadsvoorstel: 2015-1402 Onderwerp: Derde wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Datum: 3 november 2015 Portefeuillehouder: A.J. Rijsdijk Raadsbijeenkomst: 10 november

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2011. Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober 2011. BO 1. Bouwvergunning dakkapel Het Diep 46 in Drachten

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2011. Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober 2011. BO 1. Bouwvergunning dakkapel Het Diep 46 in Drachten enlijst B&W Smallingerland - week 42-2011 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2011 BO 1. Bouwvergunning dakkapel Het Diep 46 in Drachten Op basis van een negatief welstandsadvies is een gewijzigde tekening ingediend,

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-08-2006 Onderwerp: Aanbesteding accountantsdiensten. Conceptbesluit: Het plan van aanpak voor de aanbesteding van accountantsdiensten,

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 maart 2015 Ont. 1. 1327691 Voorontwerp-bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" Op 11 oktober 2012 is door het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Portefeuillehouder

Begrotingswijziging. Portefeuillehouder Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Woongebieden Rijsbergen" Algemene gegevens Programma/ Paragraaf 3. Ontwikkeling openbare ruimte Product Ruimtelijke ontwikkeling Begrotingswijziging Portefeuillehouder

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling : Statengriffie Behanneljend amtner : J. Plender Tastel : 5352 Registraasjenûmer : 1132645 Primêr

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Besluit Voor het RoSF-project wordt een subsidie verleend van ,-- conform de gewijzigde - beschikking.

Besluit Voor het RoSF-project wordt een subsidie verleend van ,-- conform de gewijzigde - beschikking. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 15-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 april 2016 BO 1. 1628116 Beslissing op bezwaar handhavingsverzoek blaffende honden Een omwonende heeft een verzoek

Nadere informatie