De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");"

Transcriptie

1 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 06/2010 van 31 maart 2010 Betreft: aanvraag van de Universiteit van Luik (Lepur) om vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie gecodeerde studiegegevens te verkrijgen uit de socio-economische enquête 2001 (STAT-MA ) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie"); Gelet op de wet van 4 juli 1962 betreffende de openbare statistiek (hierna "wet openbare statistiek"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"); Gelet op het koninklijk besluit van 13 februari 2001 ter uitvoering van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "koninklijk besluit van 13 februari 2001"); Gelet op het koninklijk besluit van 7 juni 2007 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van de Universiteit van Luik (Lepur) ontvangen op 05/02/2010; en gelet op de vraag naar bijkomende informatie en het antwoord per van 9 februari 2010;

2 Beraadslaging STAT 06 /2010-2/11 Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie (Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie) op 19/02/2010; Gelet op het technisch en juridisch advies ontvangen op 15/03/2010; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 31 maart 2010, na beraadslaging, als volgt: I. ONDERWERP VAN DE AANVRAAG 1. De aanvrager wenst van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (hierna ADSEI) gecodeerde studiegegevens (mobiliteitsgegevens) te verkrijgen uit de socioeconomische enquête De aanvraag betreft ook het vertrouwelijkheidscontract dat tussen de voormelde partijen moet worden afgesloten. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. TOEPASSELIJKE WETGEVING Wet openbare statistiek 3. Krachtens de artikelen 15 en 15bis van de statistiekwet, is het Statistisch Toezichtscomité bevoegd om enerzijds de doorgifte te machtigen van gecodeerde studiegegevens door ADSEI aan de bestemmelingen, vermeld in de statistiekwet en anderzijds om het vertrouwelijkheidscontract goed te keuren dat tussen de betrokken partijen wordt afgesloten. 4. Artikel 16 van het voormeld koninklijk besluit van 7 juni 2007 bepaalt dat de Commissie wordt belast met de opdrachten van het Statistisch Toezichtscomité tot aan de installatie en benoeming van de leden van dit comité.

3 Beraadslaging STAT 06 /2010-3/11 De WVP en het kb van 13 februari Op grond van artikelen 1, 1, en 3, 1 van de WVP en artikel 1, 3 van het kb van 13 februari 2001 zijn gecodeerde studiegegevens die geïdentificeerde of identificeerbare personen betreffen, persoonsgegevens waarvan de verwerking slechts mag gebeuren onder de in de WVP en het kb van 13 februari 2001 gestelde voorwaarden. 1 B. WETTELIJKE BASIS VAN DE AANVRAAG 6. De aanvrager staat in de lijst van de in de statistiekwet limitatief opgesomde bestemmelingen, meer bepaald in artikel Onder deze bestemmelingen staan in het 1 ste lid, 4 inderdaad de natuurlijke en rechtspersonen vermeld die een wetenschappelijke onderzoeksdoel nastreven. 8. De aanvrager kan dus een machtigingsaanvraag indienen om de bedoelde gegevens te verkrijgen. C. DOELEINDEN 9. Persoonsgegevens moeten worden verwerkt voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden (art. 4, 1, 2 van de WVP). 10. De gevraagde gegevens moeten dienen voor wetenschappelijk onderzoek en als hulp bij de besluitvorming. Het algemeen doel van het onderzoek is om, in het kader van de uitvoering van de gewestelijke beleidsverklaring van de Waalse Regering, cijfergegevens te leveren over de impact van de uitstoot van broeikasgassen in verschillende scenario s, in het mobiliteitsbeleid en de bezetting van de bodem. Een van de belangrijkste luiken van het onderzoek beoogt de energiekosten van de verplaatsingen in Wallonië te berekenen. Daarvoor moet een analyse gemaakt worden op basis van een CO2-uitstootcoëfficiënt dat varieert naargelang de afgelegde afstand, het gebruikte vervoermiddel en het doel van de 1 Zie artikel 1, 3 van het koninklijk besluit van 13 februari 2001 en zie ook Memorie van Toelichting bij het wetsontwerp tot omzetting van de richtlijn 95/46/EG van 24 oktober 1995 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrij verkeer van die gegevens, Parl. St. Kamer , nr. 1566/1 p. 12: Ook gecodeerde informatie waarbij door de verantwoordelijke voor de verwerking zelf niet kan nagegaan worden op welk individu de informatie betrekking heeft, vermits hij niet in het bezit is gesteld van de daarvoor noodzakelijke sleutels, wordt derhalve als persoonsgegevens beschouwd indien identificatie nog door iemand anders kan verricht worden.

4 Beraadslaging STAT 06 /2010-4/11 verplaatsing. Bijvoorbeeld, de afgelegde kilometers voor de woon-werkverplaatsingen in een bepaalde statistische sector worden vermenigvuldigd met een gemiddelde percentage CO2- uitstoot van motorvoertuigen. 11. Deze welbepaalde doeleinden zijn in overeenstemming met de voormelde vereisten van de WVP. 12. Artikel 15 van de statistiekwet bepaalt dat gecodeerde gegevens moeten worden verstrekt voor wetenschappelijke of statistische doeleinden. 13. Uit het vertrouwelijkheidscontract blijkt dat de aanvrager die gegevens alleen mag gebruiken voor de vermelde analyse en studie en voor het opstellen van globale, anonieme statistieken en dat de verkregen gegevens niet aan derden kunnen worden doorgegeven of gebruikt voor controle- of repressiemaatregelen. 14. De vereisten van de statistiekwet inzake de doeleinden zijn dus nageleefd. D. PROPORTIONALITEIT De gevraagde gegevens 15. De gevraagde gegevens betreffen de woon-werkverplaatsingen en woonschoolverplaatsingen uit de algemene socio-economische enquête van 1 oktober 2001 voor het Waalse Gewest. De gevraagde gegevens zijn niet-samengevoegde gegevens of bij gebrek daaraan samengevoegde gegevens per statistische sector. Ze bevatten: De frequentie van de verplaatsing (vraag 26b.) Het gebruikte vervoermiddel (vraag 26 c.) De afgelegde afstand (vraag 26 d.) De combinatie van de woon-werkverplaatsing met een andere activiteit (vraag 26f.). Voor de resultaten van vraag 26d, wordt per statistische sector een herkomst-bestemming matrix gevraagd. Dit betekent dat de aanvraag ook impliciet betrekking heeft op: 1. De verblijfplaats van de deelnemer, vertaald in statistische sector 2. De werkplaats of onderwijsplaats (vraag 24) vertaald in statistische sector 3. De plaats van waar men gewoonlijk vertrekt (vraag 25), vertaald in statistische sector.

5 Beraadslaging STAT 06 /2010-5/11 Noodzaak om de gecodeerde gegevens te verkrijgen 16. De onderzoeker mag enkel gecodeerde persoonsgegevens ontvangen indien het onmogelijk is om met de verwerking van anonieme gegevens de statistische of wetenschappelijke doeleinden die hij betracht, te verwezenlijken (artikel 4 van de WVP). 17. Uit de aanvraag kan impliciet worden begrepen dat het onderzoek alleen met gecodeerde gegevens gerealiseerd kan worden. Noodzaak om ieder gegeven te verkrijgen 18. Het bewijs hiervan wordt op een algemene manier omschreven. 19. Het technisch en juridisch advies besluit dat, de reeks gegevens waarop de aanvraag betrekking heeft, in het licht van het geplande onderzoek, gerechtvaardigd is. 20. De Commissie sluit zich bij dit advies aan en beschouwt de gevraagde gegevens als toereikend, ter zaken dienend en niet overmatig (artikel 4, 1, 3 van de WVP). Frequentie van de mededeling 21. De gevraagde gecodeerde studiegegevens worden doelgericht voor dit specifiek project verstrekt binnen de 60 dagen nadat het contract werd afgesloten. Duur van het onderzoek 22. De duur van het onderzoek werd vastgesteld op 2 jaar (einde in oktober 2011). Bewaartermijn 23. De bewaartermijn van de gegevens is beperkt tot de duur van het onderzoek, hetzij tot 30 oktober Volgens het technisch en juridisch advies, lijkt deze termijn niet overmatig te zijn gelet op de doelstellingen van het onderzoek en gelet op de gebruikte technieken en methodes. De aanvrager vernietigt de gegevens en back-ups zonder verwijl zodra het statistisch doeleinde is bereikt. De Commissie stelt vast dat de bewaartermijn niet langer duurt dan de tijd die nodig is om de doeleinden te bereiken (artikel 4, 1, 5 van de WVP).

6 Beraadslaging STAT 06 /2010-6/11 E. AANGIFTE 24. De aanvrager verbindt er zich toe om vooraleer hij begint met de verwerking van de bedoelde gecodeerde gegevens, daarvan aangifte te doen bij de Commissie (art. 17 van de WVP). F. VEILIGHEID 25. De aanvrager moet erover waken dat de verkregen studiegegevens beschermd en beveiligd zijn (art. 16 van de WVP en 15bis van de statistiekwet). De onderzoeker vermeldt dat de gegevens op een beschermde schijf gecentraliseerd worden en dat alleen de verantwoordelijke en een van de twee exploitanten (gebruikers) van de gegevens er toegang tot hebben. 26. Uit het evaluatieformulier blijkt dat : i. de aanvrager niet over een veiligheidsconsulent beschikt; ii. werden uitgevoerd: er zijn beveiligingsmaatregelen genomen om een onnodige en niet gemachtigde fysieke toegang tot de gegevensdragers te verhinderen; er werden maatregelen genomen om te vermijden dat aan de persoonsgegevens fysieke schade wordt toegebracht er wordt een bijgewerkte lijst van de personen die gemachtigd zijn toegang te hebben tot de gegevens alsook van hun respectievelijk toegangsniveau ter beschikking gehouden; er werden op de informatiesystemen een toegangsmechanisme geïnstalleerd zodat de gegevens en de verwerkingen alleen toegankelijk zijn voor personen en toepassingen die daarvoor uitdrukkelijk gemachtigd zijn; er werd een systeem voor de permanente registratie van de identiteit van de eenheden die toegang hebben tot de persoonsgegevens; iii. werden niet uitgevoerd: een geschreven versie van het veiligheidsbeleid waarin het beleid voor de persoonsgegevensbescherming werd geïntegreerd; een evaluatie van de risico s en eigen veiligheidsbehoeften; een controle van de geldigheid en doeltreffendheid in de tijd van de technische en organisatorische maatregelen die de veiligheid van persoonsgegevens waarborgen is gepland;

7 Beraadslaging STAT 06 /2010-7/11 iv. de invoering van urgentieprocedures bij veiligheidsincidenten waarbij persoonsgegevens betrokken zijn; een geactualiseerde documentatie over de veiligheidsmaatregelen. zijn zonder voorwerp: verstrekken van informatie aan het personeel over hun verplichtingen inzake vertrouwelijkheid en veiligheid; identificatie van de verschillende dragers die persoonsgegevens bevatten; veiligheidsmaatregelen om de verschillende netwerken te beschermen die verbonden zijn met de apparatuur die de gegevens verwerken. 27. Volgens de ADSEI volstaan deze maatregelen niet omdat: - er een toegangsbeheer voor de lokalen moet zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de lokalen moeten worden beschermd en afgesloten met een sleutel. De Commissie meent evenwel dat een positief antwoord werd gegeven op de vragen die betrekking hebben op het vermijden van fysieke toegang tot de dragers. Op de vraag over het voorkomen van fysieke schade werd daaraan nog toegevoegd dat de gegevens bewaard worden in een beveiligd lokaal. - de toegang tot de gegevens ten minste beschermd moet worden met een login en paswoord en dat het voor een hogere veiligheidsgraad goed zou zijn dat er een automatisch codeersysteem voor de bestanden wordt geïnstalleerd. Wat de toegang tot de gegevens betreft, stelt de Commissie vast dat de gegevens bewaard worden op een beveiligde schijf, dat er positief geantwoord werd op de vraag of de identiteit van de eenheden die toegang hebben tot de gegevens permanent wordt geregistreerd en dat het bestaan werd vermeld van een identificatiemiddel en een historiek voor elke toegangspost (hier gaat het maar over één pc). De Commissie spoort de onderzoeker echter aan om in een automatische codering van de gegevens te voorzien. - de informatieverstrekking over de veiligheid en de vertrouwelijkheid zonder voorwerp is. De Commissie stelt vast dat het onderzoeksteam sterk werd afgeslankt en dat de aanvrager een nauwlettende opvolging van de beschermings- en veiligheidsmaatregelen voor de gegevens garandeert. Die verplichting wordt overigens herhaald in artikel 3 van het vertrouwelijkheidcontract. De verantwoordelijke natuurlijke persoon 28. De identiteit van de verantwoordelijke natuurlijke persoon werd meegedeeld (zie bijlage 3 van het contract en de van 9 februari 2010 van de directeur van Lepur). Deze persoon is verantwoordelijk voor de naleving van alle wettelijke, reglementaire en

8 Beraadslaging STAT 06 /2010-8/11 contractuele verplichtingen en van de bepalingen van onderhavige beslissing van de Commissie. Hij is eveneens verantwoordelijk voor de daadwerkelijke controle van het rechtmatig gebruik van de verkregen gegevens. Die persoon is daarnaast ook verantwoordelijk voor de daadwerkelijk controle op het wettelijk gebruik van de verstrekte gegevens en moet er moet er bovendien persoonlijk op toezien dat de gegevens worden gewist zodra de statistische resultaten werden gehaald of zodra de bewaartermijn van de gegevens is vervallen. Personen die studiegegevens gebruiken en de lijst van deze personen 29. De personeelsleden (twee leden, waarvan de ene via de toegang die de andere hem verschafte) die van de verstrekte gegevens gebruik zullen maken werden uitdrukkelijk vermeld in de aanvraag. Scheiding van andere verwerkingen 30. De aanvrager moet de gegevensverwerking waarvan hier sprake is, apart houden van eventuele andere gegevensverwerkingen waarvoor hij verantwoordelijk zou zijn. Verbod op decodering 31. De aanvrager verbindt er zich toe alles in het werk te stellen dat de personen wier gegevens hij verwerkt niet geïdentificeerd worden. Koppelverbod 32. De aanvrager verbindt er zich toe dat hij niets zal ondernemen om de verkregen persoonsgegevens te koppelen aan gegevens die hij reeds verkreeg in het kader van andere machtigingen. Vertrouwelijkheid 33. De aanvrager verbindt er zich toe om de vertrouwelijkheid van de studiegegevens in acht te nemen en erover te waken dat die gegevens uitsluitend gebruikt worden door zijn eigen personeelsleden voor het beoogde onderzoek. Het evaluatieformulier vermeldt dat het personeel werd ingelicht over hun vertrouwelijkheids- en veiligheidplichten.

9 Beraadslaging STAT 06 /2010-9/11 G. ANDERE GEBRUIKSVOORWAARDEN Verspreiding van de resultaten 34. De aanvrager moet ervoor zorgen dat, na onderzoek en gebruik van de gegevens, de gepubliceerde resultaten anoniem en globaal blijven zodat de persoonsgegevens er niet rechtstreeks of onrechtstreeks uit geïdentificeerd kunnen worden. De onderzoeker verduidelijkt dat de gegevens alleen samengevoegd en op een schaal van statistische sectoren zullen worden verwerkt en gepubliceerd en dat hierdoor de identificatie van enige persoonlijke informatie onmogelijk is. 35. Het technisch en juridisch advies vermeldt dat wanneer een statistische sector slechts een klein aantal inwoners bevat er voor de levering van de gevraagde gegevens een drempel kan worden ingevoerd (een minimum aantal inwoners per statistische sector) zodat de kans op een mogelijk onrechtstreekse identificatie kleiner wordt. 36. Ten minste 15 dagen voor de verspreiding moet de aanvrager de resultaten voorleggen aan de ADSEI die dan eventueel de verspreiding kan verbieden. De term "verspreiding" moet in brede zin worden begrepen omdat rekening wordt gehouden met de evolutie in de informatiemaatschappij en omvat elke schriftelijke, mondelinge of online verspreiding. Controle 37. De aanvrager stemt er uitdrukkelijk mee in dat vertegenwoordigers van de Commissie altijd en zonder voorafgaande ingebrekestelling toegang krijgen tot de lokalen en tot de informatica-infrastructuur waar de verstrekte gegevens worden bewaard, om na te gaan of de bepalingen van de voorliggende machtiging en van de wet openbare statistiek en haar uitvoeringsbesluiten, alsook de bepalingen van onderhavig vertrouwelijkheidscontract worden uitgevoerd. 38. Op eenvoudig verzoek kan de Commissie toegang krijgen tot andere lokalen en ICTsystemen om te controleren of er geen inbreuk gepleegd wordt op de bepalingen van de machtiging van de Commissie, de wet openbare statistiek, haar uitvoeringsbesluiten en de bepalingen van het vertrouwelijkheidscontract.

10 Beraadslaging STAT 06 / /11 Onderzoek zoals bedoeld in artikel 15, 1 ste lid, 4 van de statistiekwet 39. De aanvraag omschrijft duidelijk de onderzoeksmethode en -normen die de onderzoeker zal gebruiken. Het onderzoek lijkt te worden gevoerd overeenkomstig de van kracht zijnde wetenschappelijke normen en met de gepaste onderzoeksmethodes. Verwerking 40. Bij onderaanneming vereist het artikel 16 van de WVP dat een contract wordt afgesloten waarin de veiligheidsmaatregelen en de andere punten van dit artikel vermeld worden. III. VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT 41. Het ontwerp van vertrouwelijkheidscontract, gevoegd bij de aanvraag, dat de voorwaarden vastlegt waaronder de studiegegevens kunnen worden verstrekt aan de aanvrager, moet overeenstemmen met de vereisten van artikel 15bis van de statistiekwet. 42. Na afloop van het contract mag de vertrouwelijkheid van de gegevens zelf niet worden verbroken. Dit laatste moet onbeperkt in de tijd geëerbiedigd worden. 43. Het contract kan op geen enkele manier afbreuk doen aan de voorwaarden van de beslissing van de Commissie inzake de mededeling van gegevens. 44. De contractuele bepalingen betreffende de privacy en vertrouwelijkheid, maken integraal deel uit van onderhavige beslissing waardoor ook de personen vreemd aan het vertrouwelijkheidscontract zich kunnen wenden tot de Commissie om te laten controleren of de aanvrager het gebruik van de gegevens naleeft. IV. ALGEMEEN BESLUIT 45. De onderzoeker moet bij de verwerking van de verkregen persoonsgegevens rekening houden met de WVP, de wet openbare statistiek, hun uitvoeringsbesluiten en elke andere wettelijke of reglementaire bepaling tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, de bepalingen van de onderhavige beslissing van de Commissie, en de bepalingen van het vertrouwelijkheidscontract die hij heeft afgesloten met de ADSEI.

11 Beraadslaging STAT 06 / /11 V. SPECIFIEK BSLUIT 46. De Commissie is van mening dat : - uitgaande van het omschreven doeleinde, de mededeling van de gecodeerde studiegegevens, bedoeld in punt 15, gemachtigd is; - de gegevens zullen worden verstrekt binnen de 60 dagen nadat het contract werd afgesloten; - de onderzoeker verzocht wordt om verhoogde veiligheidsmaatregelen te nemen, meer in het bijzonder op korte termijn, door de invoering van een automatische codeermethode van de bestanden. - indien een statistische sector slechts een klein aantal inwoners bevat er voor de levering van de gevraagde gegevens een drempel kan worden ingevoerd (minimum aantal inwoners per statistische sector) zodat de kans op een mogelijke onrechtstreekse identificatie kleiner wordt; - de bewaartermijn van de gegevens moet worden beperkt tot de behoeften van het onderzoek, hetzij 30 oktober De gegevens en back-ups moeten worden vernietigd door de aanvrager eens hij zijn doel heeft bereikt. OM DEZE REDENEN De Commissie machtigt de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie om de gecodeerde studiegegevens waarvan sprake en onder de vermelde voorwaarden te verstrekken aan de Universiteit van Luik (Lepur). De Commissie keurt het veiligheidscontract goed. De voorliggende machtiging treedt in werking zodra het contract werd ondertekend Voor de Administrateur m.v., De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Willem Debeuckelaere

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 33/2010 van 13 oktober 2010 Betreft: Aanvraag van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer om voor statistisch

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/9 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2012 van 12 december 2012 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Antwerpen (OASes) en de Université Libre de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 04/2011 van 9 februari 2011 Betreft: aanvraag van de Universiteit van Luik (Lepur) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 10/2009 van 29 april 2009 Dossier behandeld door: An Machtens T: +32 (0)2 213 85 56 F: +32 (0)2 213 85 65 E-mail:

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 26/2008 van 8 oktober 2008 Betreft: aanvraag van het Ministerie van Uitrusting en Vervoer, Directie Verkeer en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2012 van 29 februari 2012 Betreft: Aanvraag van de Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2009 van 1 juli 2009 Betreft: Aanvraag van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) om vanwege

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 09/2015 van 5 mei 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van het Waals Agentschap voor de Verkeersveiligheid om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2011 van 15 juni 2011 Betreft: aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 14/2014 van 8 juli 2014 Betreft: Aanvraag ingediend door het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) om in het kader van een statistisch

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 09/2014 van 31 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag voor het ontvangen van gegevens voor het INTERACT-project

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 17/2015 van 7 juli 2015 Betreft: Aanvraag van de Brusselse regulator voor energie (Brugel) om van de Algemene

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 21/01/2016;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 21/01/2016; 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 06/2017 van 14 maart 2017 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek - Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 16/2011 van 25 mei 2011 Betreft: Aanvraag van de Franse Gemeenschap (Direction générale de la Santé) om vanwege

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 25 januari 2018;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 25 januari 2018; 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 08/2018 van 17 april 2018 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 07/2010 van 21 april 2010 Betreft: Aanvraag van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid (Universiteiten Antwerpen en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr. 01/2009 van 4 februari 2009 Betreft: Aanvraag van de Direction de l'analyse Economique Agricole (DAEA) van het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"); besluit van 13 februari 2001");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); besluit van 13 februari 2001); 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 05/2016 van 12 april 2016 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek - Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2010 van 31 maart 2010 Betreft: Aanvraag van het Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG)

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 04/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 24/2013 van 2 oktober 2013 Betreft: Aanvraag van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 12/2011 van 4 mei 2011 Betreft: Aanvraag van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid om vanwege de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 01/2012 van 8 februari 2012 Betreft: aanvraag van de afdeling Monitoring en Studie van het Departement Landbouw

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr. 01/2008 van 27 februari 2008 Betreft: Aanvraag van het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw om vanwege de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 31/2011 van 28 september 2011 Betreft: Verzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid om voor

Nadere informatie

Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen (STAT-MA )

Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen (STAT-MA ) 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2013 van 6 november 2013 Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 14/2012 van 2 mei 2012 Betreft: Aanvraag van het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) van de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 14/2010 van 9 juni 2010 Betreft: Aanvraag van het Opzoekingscentrum voor Wegenbouw om voor wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 08/2015 van 5 mei 2015 Betreft: Aanvraag van het Centre de recherche en démographie et sociétés (DEMO) om vanwege

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Federaal Planbureau, ontvangen op 12/07/2017;

Gelet op de aanvraag van het Federaal Planbureau, ontvangen op 12/07/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 17/2017 van 22 september 2017 Betreft: Aanvraag van het Federaal Federaal Planbureau om vanwege de Algemene Directie voor Statistiek - Statistics

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/9 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 03/2016 van 9 februari 2016 Betreft: aanvraag tot machtiging van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid om mededeling te bekomen van gecodeerde

Nadere informatie

Gelet op de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Wegen en Gebouwen, ontvangen op 13/02/2017;

Gelet op de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Wegen en Gebouwen, ontvangen op 13/02/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 11/2017 van 9 mei 2017 Betreft: aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Departement Technische Expertise, van de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 09/2013 van 2 april 2013 Betreft: aanvraag van de Université de Liège (ValoRH) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 41/2011 van 21 december 2011 Betreft: aanvraag van Kind & Gezin om vanwege de Algemene Directie Statistiek en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/14 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 17/2011 van 15 juni 2011 Betreft: aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 66/2013 van 18 december 2013 Betreft: Adviesaanvraag met betrekking tot het ontwerp van Koninklijk besluit houdende uitvoering van artikel 17quater van de wet van 4 juli 1962 betreffende

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/5 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 24/2009 van 23 september 2009 Betreft: Aanvraag van Hogeschool Gent (departement Sociaal-Agogisch Werk) om vanwege

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 12/01/2017;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 12/01/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 07/2017 van 12 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

Publique de l Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie Statistiek en Economische

Publique de l Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie Statistiek en Economische 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 26/2013 van 6 november 2013 Betreft: aanvraag van het Centre de recherche Politiques et systèmes de santé de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 38/2011 van 30 november 2011 Betreft: Aanvraag tot machtiging van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 05/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2010 van 29 juli 2010 Betreft: Aanvraag door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer, ontvangen op 8 november 2016 ;

Gelet op de aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer, ontvangen op 8 november 2016 ; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 01/2017 van 17 januari 2017 Betreft: aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer om van de Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2014 van 26 februari 2014 Betreft: Aanvraag van het "Département d'economie Appliquée de l'université Libre

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 39/2011 van 30 november 2011 Betreft: aanvraag van het Departement Studiën van de Nationale Bank van België om

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/5 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Aanbeveling STAT nr 01/2010 van 19 mei 2010 Betreft: mededeling van niet-gecodeerde persoonsgegevens door het Rijksregister aan de Kruispuntbank

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 06/2016 van 12 april 2016 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 05/2018 van 6 maart 2018 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 19/2008 van 24 september 2008 Betreft: Aanvraag van het Federaal Planbureau om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 29/2012 van 12 december 2012 Betreft: aanvraag van Vrije Universiteit Brussel (Faculteit Economische, Politieke

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 37/2010 van 24 november 2010 Betreft: algemene en principiële machtiging verleend aan de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 20/2008 van 24 september 2008 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken om

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 15/2011 van 25 mei 2011 Betreft: aanvraag van het Vlaamse Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken om vanwege

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2011 van 27 juli 2011 Betreft: aanvraag van Expertisecentrum O&O Monitoring van de Vlaamse Gemeenschap (ECOOM

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2012 van 3 oktober 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Vlaamse Ministerie van Mobiliteit en Openbare

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 23/2012 van 12 september 2012 Betreft: Aanvraag door Universiteit Hasselt Instituut voor Mobiliteit (IMOB) om

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 04/2017 van 14 februari 2017 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) van de Katholieke

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN.. Tussen De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 21/2008 van 24 september 2008 Betreft: Aanvraag van Transport en Mobility Leuven om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 03/2010 van 24 februari 2010 Betreft: Aanvraag van Expertisecentrum O&O Monitoring van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 07/2016 van 10 mei 2016 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent, Vakgroep Algemene Economie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, om

Nadere informatie

2005 met het oog op wetenschappelijk en statistisch onderzoek en beleidsondersteuning (STAT/MA/2010/017)

2005 met het oog op wetenschappelijk en statistisch onderzoek en beleidsondersteuning (STAT/MA/2010/017) 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr -28/2010 van 1 september 2010 Betreft: Aanvraag van de Interface Demography (ID) van de Vrije Universiteit Brussel

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 10/2012 van 11 april 2012 Betreft: aanvraag van de Vakgroep Sociale Economie van de Universiteit Gent om vanwege

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/6 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2009 van 28 oktober 2009 Betreft: Aanvraag van IDEA Consult om vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 31/2010 van 22 september 2010 Betreft: aanvraag tot machtiging vanwege de Onderzoeksgroep School en Politiek

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 02/2016 van 9 februari 2016 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken om vanwege ADSSB mededeling te bekomen

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 06/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium mededeling

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 35/2008 van 26 november 2008 Betreft: Aanvraag van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA) van de Katholieke

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 23/2016 van 8 november 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck (CSB) - Faculteit Politieke en

Nadere informatie

Betreft: Ontwerp van Koninklijk besluit betreffende de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CO-A-2010-030)

Betreft: Ontwerp van Koninklijk besluit betreffende de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CO-A-2010-030) 1/7 Advies nr 07/2011 van 9 februari 2011 Betreft: Ontwerp van Koninklijk besluit betreffende de Centrale voor Kredieten aan Ondernemingen (CO-A-2010-030) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 26/2014 van 18 november 2014 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor de verkrijging van gegevens betreffende de Belgische gezondheidsenquête 2008

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 14/2015 van 7 juli 2015 Betreft: Aanvraag van het Centre d Etudes en Habitat Durable a.s.b.l. (CEHD) om vanwege

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/13 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 20/2014 van 16 september 2014 Betreft: Aanvraag van de Vakgroep Interface Demography (ID) van de Vrije Universiteit Brussel om vanwege de Algemene

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 70/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction Générale Opérationnelle de l Aménagement du

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Universiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde, ontvangen op 11/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Universiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde, ontvangen op 11/07/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 25/2014 van 4 september 2014 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent, Vakgroep Diergeneeskunde, om toegang te krijgen tot gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag 1/7 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 25/2015 van 1 oktober 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van dee Société Wallonne du Crédit Social (Waalse Maatschappij voor Sociaal

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité; 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 20/2017 van 10 oktober 2017 Betreft: Aanvraag van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013 1/6 Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013 Betreft: Adviesaanvraag van de Federale Overheidsdienst Economie (Beheersdienst Kruispuntbank van Ondernemingen) houdende het ontwerp van koninklijk besluit tot uitvoering

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/13 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 28/2014 van 9 december 2014 Dossier behandeld door: An Machtens T: +32 (0)2 213 85 56 F: +32 (0)2 213 85 65 E-mail: an.machtens@privacycommission.be

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 18/2017 van 10 oktober 2017 Betreft: Aanvraag tot machtiging door Universiteit Hasselt Instituut voor Mobiliteit (IMOB) om vanwege de Algemene

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/15 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 16/2014 van 8 juli 2014 Betreft: aanvraag van het Departement Economie van de Universiteit van Zurich om toegang te krijgen tot gegevens die in

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/14 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 36/2008 van 26 november 2008 Betreft: Aanvraag van het Instituut voor Sociale en Economische Geografie van de

Nadere informatie