Sport BSO Helmgras Algemene voorwaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sport BSO Helmgras Algemene voorwaarden"

Transcriptie

1 Sport BSO Helmgras Algemene voorwaarden Het aanbod aan activiteiten van BSO Helmgras is divers. Dagelijks bieden we een tweetal activiteiten aan op het gebied van creativiteit, koken/bakken, techniek, toneel en drama en sport en spel. Omdat we merkten dat het onderdeel sport en spel heel populair is bij alle kinderen en de faciliteiten op school daarvoor beperkt zijn, zijn we ons gaan richten op een sport BSO. Bijkomende reden is het aantal kinderen dat momenteel op de wachtlijst staat voor een plaatsing. Bewegen is van essentieel belang voor kinderen. Door veel en gevarieerd te bewegen, leren kinderen veel verschillende bewegingen onder de knie te krijgen. Door mee te doen aan beweegspelen kunnen kinderen contact maken met leeftijdsgenootjes. Ze leren samen spelen, plezier te hebben, maar ook ruzie te maken en teleurstellingen te verwerken. Kinderen die veel (buiten) spelen zijn beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Ze hebben relatief minder kans op ongevallen en herstellen bij ziekte sneller. Ze zijn mentaal sterker. Al met al lopen ze minder gezondheidsrisico s. De kwaliteit van leven van kinderen wordt in grote mate bepaald door de mogelijkheden die ze krijgen om te bewegen en te spelen. Binnen en buiten, alleen en samen, vertrouwd en nieuw, rustig en spannend, met en zonder volwassenen om zich heen. Het is dus van belang om kinderen veel te laten bewegen, te laten spelen en te laten ontdekken. Binnen én buiten. We zijn in overleg gegaan met het bestuur van FC Castricum en die zijn zeer positief over het opstarten van een sport BSO. Om te kunnen starten is een minimale bezetting van 12 kinderen noodzakelijk. Bestuur BSO Helmgras valt onder het bestuur van Stichting Tabijn. Het bestuur is werkgever van alle medewerkers van de Stichting en is eindverantwoordelijk voor het beleid. De stichting is dan ook officieel houder van de buitenschoolse opvang.

2 Wat houdt een sport BSO in? Afspraken Bij voorkeur komen de kinderen die deelnemen aan de sport BSO in hun sportkleding naar school. Indien dit niet mogelijk of wenselijk is, nemen de kinderen een tas mee met sportkleding. De kleuters worden om uur uit de klassen gehaald en per bus vervoerd naar FC Castricum. De pedagogisch medewerker die daar reeds aanwezig is, zorgt ervoor dat de kinderen zich omkleden. Als de kinderen zich hebben omgekleed, krijgen ze een beker limonade, waarna ze even vrij kunnen spelen. Kinderen vanaf groep 3 tot en met 8 verzamelen zich in de aula en kleden zich daar om onder toezicht van het aanwezige BSO personeel. Deze kinderen worden dan per bus opgehaald. Als ze aangekomen zijn, drinken ze ook een beker limonade. Als iedereen gearriveerd is en gedronken heeft, gaan we met zijn allen naar buiten om een activiteit te doen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Een van de pedagogisch medewerkers blijft binnen om voorbereidingen te treffen voor een eetmoment rond uur. We drinken gezamenlijk en eten een stuk fruit en een cracker. Afhankelijk van de leeftijdsopbouw van de groep, verdelen we de kinderen in subgroepen (kleuters, middenbouw en bovenbouw). Na dit moment gaan alle kinderen weer naar buiten. De jongsten tot 8 jaar doen een spel onder begeleiding. De oudsten doen een spel of beoefenen een bepaalde tak van sport en leren daar de fijne kneepjes van De oudere kinderen krijgen diverse sporten aangeboden zoals slagbal, trefbal, voetbal enzovoort. De jongsten houden zich meer bezig met spelvormen. Als het erg slecht weer is, kunnen de kinderen naar binnen in de kantine. Daar kunnen ze knutselen, dansen, aerobiccen of iets anders doen waar ze behoefte aan hebben. Tot uur kunnen we gebruik maken van de sportvelden. Vanaf uur kunnen de kinderen opgehaald worden. Bij voorkeur vanaf uur i.v.m. aanbod sport activiteiten. Het is eventueel mogelijk om uw kind voor een proeftijd van 2 maanden mee te laten draaien met de sport BSO. Mocht uw kind, om wat voor reden dan ook, liever geplaatst worden bij de reguliere BSO dan kan dat. Uiteraard mits het maximale kind aantal niet wordt overschreden. Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen wij opvang bieden bij de sport BSO, mits voldoende aanmeldingen. Sluitingsdagen De BSO is gesloten tijdens: de nationale feestdagen, twee weken in de zomervakantie, tussen kerst en oud en nieuw en op zaterdag en zondag.

3 Kennismaken U bent altijd welkom om kennis te komen maken met BSO Helmgras en een indruk te krijgen van de dagelijkse gang van zaken. U kunt een afspraak maken met de coördinator van BSO Helmgras, telefoon of per mail t.schipma@tabijn.nl. De meeste ouders vragen tijdens een intake gesprek voor de keuze van een basisschool al direct om het aanmeldingsformulier voor de buitenschoolse opvang. Tijdens dit intakegesprek komt, indien gewenst, de buitenschoolse opvang en haar werkwijze aan de orde. Aanmelding Ouders kunnen zich aanmelden voor een plaats vanaf de derde verjaardag van het kind. Dit garandeert echter niet een plaatsing op het gewenste moment. Momenteel is er voor de dinsdag en de donderdag een wachtlijst. BSO Helmgras houdt een plaatsingsoverzicht bij. Een interne wachtlijst: Hierop worden kinderen geplaatst die een broertje of zusje hebben die al gebruik maken van de opvang en kinderen die al gebruik maken van de opvang, maar naar een andere dag willen. Een externe wachtlijst: Hierop worden kinderen geplaatst die zich voor het eerst melden voor opvang. Zes weken voor de gewenste opvangdatum stellen wij ouders schriftelijk op de hoogte van al dan niet mogelijkheid tot plaatsing en ontvangt u de plaatsingsovereenkomst. Aanmelding geschiedt middels het inschrijfformulier. Bijgevoegd met een machtigingsformulier voor automatische incasso en een afsprakenlijst. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw aanmelding. De plaatsingsovereenkomst heeft u nodig om de toeslag aan te vragen bij de belastingdienst. Zie ook het kopje Financiën. Wenprocedure Een week voordat uw kind daadwerkelijk gebruik gaat maken van de buitenschoolse opvang kan het even een half uurtje komen wennen. Hierover wordt contact met u opgenomen. Dan weet uw kind wat hem/haar te wachten staat wanneer hij of zij er na een schooldag naar de buitenschoolse opvang moet. Er wordt dan uitleg gegeven over de regels bij BSO Helmgras en wat de mogelijkheden zijn wat activiteiten en spelen betreft. Uw kind maakt alvast kennis met de pedagogisch medewerkers. Uw kind maakt het drink en fruitmoment mee aan de eigen basis tafel. Daarna worden er activiteiten aangeboden en/of mogen de kinderen kiezen wat ze willen doen. Vakantie Tijdens vakanties en studie dagen zal er geen opvang zijn bij de sport BSO. De kinderen worden dan opgevangen op de reguliere BSO, locatie Korte Land. Wel zullen we tijdens die dagen zoveel mogelijk sport en spel activiteiten aanbieden.

4 Tijden Kleuters worden uur uit de klas gehaald en direct daarna naar de sport BSO gebracht. Vanaf groep 3 gaan de kinderen om uur naar de BSO/aula ruimte in de school en kleden zich indien nodig in de speelzaal om voor de sport BSO onder toezicht van een pedagogisch medewerker. Rond worden zij door een pedagogisch medewerker met een bus opgehaald. Dagindeling sport BSO Tijden activiteit uur Marjon aanwezig bij sport BSO/voorbereidingen uur Davey haalt kleuters uit de klas en vervoert ze naar sport BSO uur Kinderen vanaf groep 3 verzamelen zich in het speel lokaal en kleden zich om uur Kinderen vanaf groep 3 worden door Davey met de bus opgehaald uur Kinderen op de sport BSO drinken een glas limonade en kunnen binnen vrij spelen uur Sport en spel buiten uur Cracker, fruit en water uur Sport en spel buiten Vanaf uur Kinderen worden door hun ouders opgehaald Aanbod activiteiten De pedagogisch medewerkers van de sport BSO hebben een IVASS opleiding gevolgd. Een cursus spelleiding op het gebied van spelen en bewegen. De kinderen worden verdeel in twee groepen. Een groep jongsten van 4 tot en met 7 jaar en een groep vanaf 8 tot en met 12 jaar. De jongsten gaan zich onder begeleiding bezighouden met spelactiviteiten met diverse materialen. Daarbij valt te denken aan spelen zoals kegelvoetbal, omkeervoetbal, trefbal enz. ook diverse sporten zoals rugby, voetbal, hockey (of floorbal), aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De oudere kinderen krijgen meer sporten aangeboden zoals voetbal, badminton, rugby, volleybal, hockey en panna voetbal. De sporten worden qua regels en uitvoering aangeboden passend bij de leeftijd. We maken gebruik van stagiaires van een bevoegde sport opleiding en huren van tijd tot tijd ervaren instructeurs in.

5 Bij slecht weer krijgen de kinderen binnen activiteiten aangeboden. Dit zijn zoveel mogelijk activiteiten op het gebied van spel en bewegen, zoals stoelendans, dramalessen, dans lessen. Ook zal er aandacht zijn voor wat rust momenten. Er is voldoende materiaal aanwezig om lekker te knutselen of met bouw materiaal bezig te zijn. GGD De GGD komt ieder jaar een inspectie uitvoeren over allerlei zaken die gaan over het tot stand- komen van kwaliteit en de handhaving daarvan. Deze inspectie vindt plaats aan de hand van een toetsingskader. De rapportages zullen op onze website worden vermeld. Ruimte We maken gebruik van de kleedkamers, sportvelden en kantine van FC Castricum. In nauw overleg zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van de ruimte. De algemene voorwaarden en het pedagogisch beleid van de reguliere BSO zijn tevens van toepassing voor de sport BSO. Tarieven en opvangvormen Algemene kosten Wij hanteren een eenmalig inschrijvingsbedrag van 15,- per gezin. Het tarief voor structurele dagopvang is 6,85 per uur. Structurele opvang In de structurele opvang zijn er verschillende mogelijkheden: 1. Voorschoolse opvang van uur. Let op: Voorschoolse opvang vindt plaats op locatie Korte Land. 2. Naschoolse opvang locatie FC Castricum van uur. Op de dinsdag en de donderdag. 3. Vakantie dagopvang van uur. Let op: Vakantie dag opvang vindt plaats op de locatie Korte Land. Tijdens studiedagen is er opvang van uur. Opvang op studie dagen is alleen mogelijk als u op die dag ook structurele opvang afneemt. Wanneer een studiedag valt op een vaste contract dag, geeft BSO Helmgras de service om, tegen een normaal middagtarief van 3,5 uur, uw kind de hele dag op te vangen. BSO Helmgras verzorgt de lunch en de overige gebruikelijke versnaperingen

6 Incidentele opvang De mogelijkheden zijn: 1. Voorschoolse opvang van uur. Op locatie Korte Land. 2. Naschoolse opvang van uur. Op de dinsdag en de donderdag. 3. Vakantiedagopvang van uur. Op locatie Korte Land. (op voorwaarde dat er een vaste contract dag is bij de naschoolse opvang. Incidentele opvang kan onder de volgende voorwaarden plaatsvinden: - U heeft een contract met en vaste afname dag - Het maximum aantal kinderen wordt niet overschreden en het aantal ingeplande pedagogisch medewerkers laat het toe. Incidentele opvang geschiedt door dit per mail aan te vragen bij de coördinator BSO, Tinka Schipma (t.schipma@tabijn.nl) Betaling vindt plaats via een extra factuurregel bij de automatische incasso. De prijs van incidentele opvang is 7.50 per uur. Flexibele opvang De flexibele opvang is zuiver voor ouders die vanwege de aard van hun werkzaamheden(in een onregelmatig werkschema) geen vaste afname dag kunnen afspreken met de buitenschoolse opvang. Deze opvangvorm is wel gebaseerd op een minimale afname van 40 middagen op jaarbasis; wat neerkomt op gemiddeld 1 middag buitenschoolse opvang per week. Het uur tarief van 7,50 wordt hierbij gehanteerd. Wanneer u in aanmerking komt voor deze vorm van opvang, dient u 2 weken van tevoren uw afname dagen door te geven. Ruilen van dagen Het ruilen van dagdelen is alleen mogelijk na overleg en toestemming van de coördinator BSO Helmgras en onder de volgende voorwaarden: Het maximum aantal kinderen wordt niet overschreden en het aantal ingeplande pedagogisch medewerkers laat het toe. Bovendien vindt het ruilen incidenteel plaats. Betaling en opzegging Plaatsing geschiedt voor minimaal een dagdeel per week voor minimaal 2 maanden. Wilt u, na de ingangsdatum van de plaatsing, de plaats opzeggen, dan kan dat vanaf twee maanden na de ingangsdatum. Wij hanteren een schriftelijke opzegtermijn van twee maanden in het eerste jaar en 1 maand vanaf 1 jaar of meer aan BSO-afname. Dit geldt zowel voor opzegging als vermindering van het aantal dagdelen. De betaling verloopt middels een automatische incasso welke aan het eind van iedere maand geïncasseerd zal worden.

7 Ziek melding/ afmelding Wanneer uw kind door ziekte of een andere oorzaak afwezig zal zijn dient u dit tijdig aan ons door te geven aan de directie of administratie van Helmgras op telefoonnummer Ziekte Als uw kind voor aanvang voor de BSO tijd ziek is, kunt u geen gebruik maken van opvang. Mocht uw kind tijdens BSO opvangtijd ziek worden, bellen we u met het verzoek uw kind op te halen. Ziekte houdt in, dat een kind 39 graden koorts heeft of hoger, Bij ziekte van het kind wordt het kind niet naar de BSO gebracht wordt nog informatie gegeven over het ziektebeleid: wanneer een kind wel of niet gebracht mag worden en hoe er dan gehandeld wordt. Indien een kind tijdens het verblijf bij ons ziek wordt, zullen de ouders daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gesteld. Zo nodig moet het kind opgehaald worden. Financiën (toeslag belasting) De Wet Kinderopvang regelt dat als u werk en zorgen voor uw kinderen combineert, u een toeslag van het rijk kunt krijgen. Deze toeslag is een percentage van de opvangkosten die u maakt. De hoogte van het percentage is afhankelijk van uw gezamenlijk belastbaar inkomen en het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang. U kunt deze toeslag aanvragen bij de belastingdienst of middels de belastingtelefoon Het Landelijk Registratie Nummer van Helmgras (LRK-nummer) is Verzekering Uw kind dient een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Stichting Tabijn heeft voor alle kinderen van de school een ongevallenverzekering afgesloten. Kinderen die een verlengde schooldag kennen door de buitenschoolse opvang zijn hierin automatisch doorverzekerd. Contacten met school De groepsleerkrachten worden door ons schriftelijk op de hoogte gebracht wanneer uw kind gebruik gaat maken van de BSO. De kinderen van de groepen 1 en 2 worden door een van de groepsleidster opgehaald uit de klas, de kinderen uit de andere groepen komen zelfstandig naar de buitenschoolse ruimte. Als kinderen zelf komen moeten ze even laten weten dat ze klassendienst hebben of bijvoorbeeld moeten nablijven. Afspreken met kinderen die geen gebruik maken van de naschoolse opvang kan alleen indien de ouders dit in de afsprakenlijst hebben aangegeven of een aparte melding hebben gemaakt bij directie of leidsters. Warme overdracht Voor pedagogisch medewerkers is het nog wel eens lastig om informatie te verkrijgen over specifieke problemen en handelwijzen bij kinderen. Bijzonderheden die zich hebben voorgedaan tijdens de schooldag worden gewoon overgedragen door de leerkracht aan de pedagogisch medewerker. Bij leerlingen met beperkingen in het gedrag worden de leerkrachten gevraagd inzicht te geven in de globale problematiek, zodat er een eenduidige omgangswijze uit voortvloeit. Wanneer u dit liever niet wilt, dan vragen wij u dat te

8 vermelden op de aparte afsprakenlijst die u krijgt bij de plaatsingsovereenkomst. Dit is verplicht in verband met de wet op de privacy. Contacten met ouders Wij vinden het belangrijk dat het kind zich tijdens de buitenschoolse opvang veilig voelt en op kwalitatief verantwoorde wijze wordt opgevangen. Daarom streven de groepsleidsters ernaar om een goed contact met de ouders te onderhouden, zodat er een goede afstemming kan ontstaan tussen de thuissituatie en de tijd na school. Er kunnen zich bijvoorbeeld in de thuissituatie veranderingen voordoen, waardoor het kind anders kan reageren dan anders. Indien de groepsleidster niet op de hoogte is van deze veranderingen zal zij eventuele veranderingen in het gedrag van uw kind wel vaststellen, maar niet kunnen begrijpen. Wij verzoeken u daarom de groepsleidsters van dergelijke omstandigheden op de hoogte te brengen. Uiteraard zullen de groepsleidsters, met inachtneming van het privacy reglement, discreet omgaan met deze informatie. Afsprakenlijst (zelfstandigheidscontracten ) Zodra de inschrijving van uw kind een feit is, ontvangt u behalve de algemene informatie en voorwaarden, ook een afsprakenlijst (een zelfstandigheidcontract) met betrekking tot uw kind. Daarin kunt u aangeven welke verantwoordelijkheden uw kind kan krijgen, zoals bijvoorbeeld het wel of niet onder toezicht spelen op het buiten plein. De groepsleidsters houden zich aan de gemaakte afspraken in de afsprakenlijst en zien erop toe dat deze door iedereen wordt nageleefd. Per nieuw schooljaar gaan de groepsleidsters samen met u na of de gemaakte afspraken nog actueel zijn. Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met een van de pedagogisch medewerkers of de coördinator dan kunt u altijd een afspraak maken. Oudercommissie De inbreng en inspraak van ouders binnen de buitenschoolse opvang vinden wij zeer belangrijk. U kunt op het inschrijfformulier aangeven of u wilt plaatsnemen in de oudercommissie. De oudercommissie heeft een belangrijk adviserende rol t.a.v. vakantieregeling, beleid op veiligheid, voeding en hygiëne, prijswijzigingen, communicatiestromen e.d. Tevens initieert de oudercommissie 1 keer per jaar een BSO-feest. Medicijngebruik Het gebruik van medicijnen (hieronder valt ook paracetamol) en verrichten van medische handelingen is volgens de wet BIG ( Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) vastgelegd in een protocol. Indien uw kind medicatie toegediend krijgt na uur (tijdens schoolweken) of in de vakantie, dient u conform ons medisch protocol schriftelijk toestemming te geven voor het toedienen van medicatie. Indien u hiervoor geen

9 toestemming geeft, behoudt BSO Helmgras zich het recht voor geen medewerking te verlenen aan de toediening van de medicatie. Foto/video Soms worden er foto's en video opnames gemaakt van de kinderen voor plaatsing op de website of voor gebruik tijdens ouderavonden. Wanneer u bezwaar heeft tegen het gebruik van deze opnames, verzoeken wij u vriendelijk dit schriftelijk aan de coördinator BSO kenbaar te maken. Klachtenregeling Voor een probleem dat niet op school of de naschoolse opvang opgelost kan worden, bestaat een klachtenregeling. Ouders die een probleem ervaren of een klacht hebben, kunnen zich in eerste instantie tot de pedagogisch medewerker(s) of de coördinator BSO wenden. Mocht de klacht niet naar tevredenheid zijn opgelost, dan kan contact worden opgenomen met de vertrouwenspersoon van school, Petra Hillen (leerkracht). Zij zal de klager verwijzen naar een van de vertrouwenspersonen van Tabijn. (mevr. Y.J. Grapendaal, arts en de heer G. Rip, manager rechtbank). De vertrouwenspersonen kijken eerst of zij zelf iets kunnen doen aan een klacht. Als dat niet het geval is helpen zij de klager de klacht neer te leggen bij de klachtencommissie. Voor het behandelen van klachten is Tabijn aangesloten bij een onafhankelijke klachtencommissie; het Secretariaat van de klachtencommissie voor het rooms-katholiek onderwijs, Postbus 82324, 2508 EH Den Haag. Personeel Het BSO team bestaat uit de pedagogisch medewerkers; Chantal Bijl, Lisa Verbeem, Marjon Eiling, Cindy Liefting en Kimberly van Brienen. Coördinator BSO Helmgras is Tinka Schipma. Anne Mieke Zee man verzorgt de administratie BSO. Alle pedagogisch medewerkers zijn combinatiemedewerkers. Dit zijn pedagogisch medewerkers die ook als onderwijsassistent zijn ingezet. Zij hebben een aanstelling bij stichting Tabijn. Overdag ondersteunen zij leerkrachten in de groepen. Opleidingsniveau en scholing personeel Onze pedagogisch medewerkers hebben minimaal niveau BBL4 en kunnen overdag functioneren als onderwijsassistent. Verder zijn er drie medewerkers met een EHBO/BHVdiploma. Iedereen wordt regelmatig geschoold in kinder-ehbo, gegeven door een arts. Verder wordt iedere medewerker geschoold in onze geldende methode voor sociaal emotionele vorming, de Kanjertraining. Dit doen wij omdat dan de manier van omgaan met elkaar worden doorgevoerd na schooltijd. Daarnaast krijgen de leidsters extra scholing in zaken die een extra impuls vragen of welke als moeilijk worden ervaren. Invalpoule Wanneer pedagogisch medewerkers ziek zijn of om een andere reden niet kunnen komen werken beschikt Tabijn over een invalpoule waar inval pedagogisch medewerkers geboekt kunnen worden.

10 Bindende voorschriften U wordt geacht van bovenstaande regels op de hoogte te zijn. Wij beschouwen de regels, zoals opgenomen in deze algemene voorwaarden als voor beide partijen bindend. Namen en telefoonnummers Stichting Tabijn Bureau Jeugdzorg Vertrouwensspreekuur GGD Hollands Noorden Inspecteur ; Rose Kuipers

Sport BSO Helmgras Algemene voorwaarden

Sport BSO Helmgras Algemene voorwaarden Sport BSO Helmgras Algemene voorwaarden Het aanbod aan activiteiten van BSO Helmgras is divers. Dagelijks bieden we een tweetal activiteiten aan op het gebied van creativiteit, koken/bakken, techniek,

Nadere informatie

het.hooftschool@tabijn.nl

het.hooftschool@tabijn.nl Adres vestiging: Kemphaan 17 1902 KA Castricum 0251-655906 Postadres: Postbus 395 1900 AJ Castricum Algemene voorwaarden en informatie Buitenschoolse opvang Basisschool Visser t Hooft Contact: k.lammertsma@tabijn.nl

Nadere informatie

Algemene informatie en algemene voorwaarden buitenschoolse opvang Helmgras Het Korte Land 3 1902 BA Castricum telefoon: 0251-650864 Bestuur

Algemene informatie en algemene voorwaarden buitenschoolse opvang Helmgras Het Korte Land 3 1902 BA Castricum telefoon: 0251-650864 Bestuur Algemene informatie en algemene voorwaarden buitenschoolse opvang Helmgras Het Korte Land 3 1902 BA Castricum telefoon: 0251-650864 LRK-nummer is 100639914 Bestuur BSO Helmgras valt onder het bestuur van

Nadere informatie

BSO Helmgras. Algemene voorwaarden en informatie BSO Helmgras Het Korte Land BA Castricum Telefoon: LRK-nummer

BSO Helmgras. Algemene voorwaarden en informatie BSO Helmgras Het Korte Land BA Castricum Telefoon: LRK-nummer BSO Helmgras Algemene voorwaarden en informatie BSO Helmgras Het Korte Land 3 1902 BA Castricum Telefoon: 0251-650864 LRK-nummer 100639914 Bestuur BSO Helmgras valt onder het bestuur van Stichting Tabijn.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie. Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: (wordt nog bekend gemaakt)

Algemene voorwaarden en informatie. Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: (wordt nog bekend gemaakt) Algemene voorwaarden en informatie Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: (wordt nog bekend gemaakt) Vestigingsplaats De buitenschoolse opvang van de Paulus (BSO Paulus) is

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie BSO Paulus. Versie 3 2015

Algemene voorwaarden en informatie BSO Paulus. Versie 3 2015 Algemene voorwaarden en informatie BSO Paulus. Versie 3 2015 Algemene voorwaarden en informatie Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: 199786835 Vestigingsplaats De buitenschoolse

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Kinderopvang Walcheren Postbus 7035, 4330 GA Middelburg 0118-641683 info@skow.nl www.kinderopvangwalcheren.nl Algemeen Bijgevoegde algemene voorwaarden gelden voor

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Welkom bij kinderdagverblijf De Kleine Draeck In dit plaatsingsbeleid vindt u de mogelijkheden en de regels

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

algemene informatie buitenschoolse opvang

algemene informatie buitenschoolse opvang algemene informatie buitenschoolse opvang Buitenschoolse opvang De Bareel Waddenlaan 1 1967 EH Heemskerk T: 0251-230468 F: 0251-254391 E: bsodebareel@tabijn.nl Een middag na school bij de bso Om twee uur

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON TUBBERGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen 1. Openingstijden De KinderKroon Tubbergen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON FLERINGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen 1. Openingstijden De KinderKroon Fleringen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatie overeenkomst en afspraken

Informatie overeenkomst en afspraken Informatie overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje gastouderopvang t Spookje Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang t Spookje Gangeltstraat 8 6132 HB Sittard 046-4585396 06-53353168 info@hetspookje.nl www.hetspookje.nl Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Artikel 1: Deze leveringsvoorwaarden van Klokje Rond zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten met Klokje Rond en op alle leveringen en diensten

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Dit huishoudelijk reglement maakt onderdeel uit van de plaatsingsovereenkomst. In dit huishoudelijk reglement informeren wij u over de gang van zaken omtrent

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatie is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) bij basisschool

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond Algemeen Buitenschoolse opvang (BSO) is opvang buiten schooltijd. Het betreft opvang voor en na schooltijd, opvang tijdens studiedagen,

Nadere informatie

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 6 (bedragen in euro

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang.

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang. ALGEMENE BEPALINGEN KC De Boomhut Deze algemene bepalingen zijn onderdeel van en een nadere specificatie op de algemene voorwaarden voor kinderopvang zoals landelijk door de branchevereniging Kinderopvang

Nadere informatie

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren.

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Welkom bij GO! Kinderdagverblijf Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Het is belangrijk dat het een veilige en geborgen plek is waar u met een gerust

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12 Algemene voorwaarden Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12 INHOUDSOPGAVE 1. ARTIKEL 1 OPENINGSTIJDEN P. 4 2. ARTIKEL 2 MINIMALE AFNAME EN LEEFTIJD P. 5 3. ARTIKEL 3 BRENGEN EN HALEN P. 5 4. ARTIKEL 4 VERVOER

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

BSO RODA 23 DE LEUKSTE, SPORTIEFSTE EN FLEXIBELSTE NASCHOOLSE

BSO RODA 23 DE LEUKSTE, SPORTIEFSTE EN FLEXIBELSTE NASCHOOLSE BSO RODA 23 DE LEUKSTE, SPORTIEFSTE EN FLEXIBELSTE NASCHOOLSE 1 Inhoudsopgave Blz. Openingstijden 3 Welke scholen 4 Activiteiten 5 Voetbalschool 6 Dagplanning 7 Veiligheid, Faciliteiten & Service 8 Gegevens

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

BANJER. Algemene voorwaarden

BANJER. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang BANJER Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing wanneer uw kind wordt opgevangen bij kinderdagverblijf en

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp PEDAGOGISCH WERKPLAN Thea en Priscilla Pompert Boterzwin 3435 1788 WH Julianadorp Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. 1. Inleiding 2. 2. Visie 3. 3. Algemene informatie 4. 3.1 Groepssamenstelling 4. 3.2 Dagritme

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 27 oktober 2017 Versie 1.1 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Artikel 1. Aanmelding 1.1 Vooraf moet aangegeven kunnen worden op welke dagen gebruik zal worden gemaakt van de opvang. Alsmede de begindatum en indien bekent de einddatum. 1.2

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Preambule KIDS WONDERWORLD streeft er naar alle ingeschreven kinderen een passende plaats te bieden op de gewenste ingangsdatum, voor de gewenste dagen en op de gewenste

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Informatieboekje BSO Mariaschool Vasse

Informatieboekje BSO Mariaschool Vasse Informatieboekje BSO Mariaschool Vasse SKIK Kinderopvang Prins Bernhardstraat 11b 7651 ED TUBBERGEN Telefoon : 0546 623244 E-mail : info@kinderopvangtubbergen.nl 1 Tot zover U hebt nu kort enige informatie

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2015

OpvanGpakketten en Tarieven 2015 OpvanGpakketten en Tarieven 2015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2015 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2015 - buitenschoolse opvang... 7 Thema BSO s en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen.

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen. Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen voor minimaal 2 dagdelen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 6 dagelijks contact

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2015

KindeRdam PakketWijzer 2015 KindeRdam PakketWijzer 2015 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en buitenschoolse opvang, tarieven, nieuwe tijden BSO, opvang op schoolsluitingsdagen, regels rondom ruilen,

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Artikel 1. Begrippen 1.1 Kinderopvang De ruimtelijke voorziening van kinderopvang. 1.2 Opdrachtgever De ouder(s) of verzorger(s) die ten behoeve van zijn/haar/hun

Nadere informatie

Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang. t Spookje

Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang. t Spookje Huishoudelijk reglement kinderopvang t Spookje Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang t Spookje Gangeltstraat 8 6132 HB Sittard 046-4585396 06-53353168 info@hetspookje.nl www.hetspookje.nl Huishoudelijk

Nadere informatie

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 pagina 1 van 5 Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 1. Toepassing van dit reglement Dit reglement is van toepassing op het Kindercentrum De Dwergen B.V. Dit reglement, is onderdeel is

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG

ALGEMENE VOORWAARDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG ALGEMENE VOORWAARDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG Stichting BSO Bernisse Inleiding Stichting BSO Bernisse (onderdeel van Stichting Kinderopvang de Bonte vlinder) heeft met diverse basisscholen afspraken gemaakt

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012

Algemene Voorwaarden. Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012 ALGEMEEN Bijgevoegde algemene voorwaarden MO Groep gelden voor de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen/peutergroepen.

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang Buitenschoolse opvang Informatieboekje over buitenschoolse opvang van het Korfje Eperweg 33, 8181 ET Heerde, tel.0578-668435 Beste ouder(s), Met dit informatieboekje informeren wij u over de gang van zaken

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 DE FAMILIESCHOOL 0.12 van baby tot brugklasser Op de Familieschool 0.12 ligt de focus op samenwerken. Met de kinderen, de ouders, de ouderraad, de medezeggenschapsraad, het bestuur en

Nadere informatie

Huisregels BSO De Grote Uil 2012

Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Het ophalen en brengen 1. Kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang dienen uiterlijk om 08.00 uur aanwezig te zijn. Kinderen die te laat zijn, brengen wij niet

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2014 Locatie Roermond AANBOD KINDERDAGOPVANG

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2014 Locatie Roermond AANBOD KINDERDAGOPVANG DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2014 Locatie Roermond AANBOD KINDERDAGOPVANG Algemeen Kinderen van nul tot en met vier jaar zijn van harte welkom op onze kinderdagverblijven. De kinderen worden opgevangen

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2017/2018 Informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2017/2018 Informatie TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2017/2018 Informatie Geachte ouder(s)/verzorger(s), Werkhoven, In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse

Nadere informatie

Overeenkomst en afspraken

Overeenkomst en afspraken Overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid Geschillencommissies Den Haag en is geheel onafhankelijk. Kinderopvang Blooming Kids is van mening dat open en eerlijke communicatie belangrijk is bij het voorkomen van klachten. Onze ervaring is door

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Werkhoven, juli 2013 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse opvang

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek Editie: nr. 1 Januari 2011 Januari 2011 2 INHOUDSOPGAVE Regels voor het halen en brengen pag. 4 Overdracht van informatie pag.

Nadere informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2019/2020 Informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2019/2020 Informatie TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2019/2020 Informatie Geachte ouder(s)/verzorger(s), Werkhoven, In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie