Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport"

Transcriptie

1 Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport drs. K.P. Klein Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus , 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/ RIS Doorkiesnummer adres Aantal bijlagen Onderwerp Rapportage Wmo individuele voorzieningen en Sociaal juridische dienstverlening Datum 21 september 20 Geachte voorzitter, Met deze voortgangsrapportage informeer ik uw commissie over de uitvoering van diverse Wmovoorzieningen in de eerste helft van 20. Het gaat om de voorziening gehandicapten, de Taxibus en de Hulp bij het Huishouden. Daarnaast wordt ingegaan op de Sociaal juridisch dienstverlening. Algemeen De burger centraal. Dat is het uitgangspunt van de Verordening Individuele Voorzieningen voor Maatschappelijke Ondersteuning die in 20 is ingegaan. Samen met de burger wordt bekeken wat de juiste compensatie is voor hem of haar. Hierbij wordt niet slechts gelet op de medische situatie, maar ook spelen de behoeften en capaciteiten van de burger een belangrijke rol. Naast aandacht voor de individuele burger wordt door (in)formele inspraak en samenspraak de burger betrokken bij de beleidsontwikkeling en -uitvoering. Voorbeelden hiervan zijn: de gespreksronden per stadsdeel met burgers over de maatschappelijke ondersteuning, de inzet van klantenpanels bestaande uit burger/gebruikers bij het samenstellen van informatiemateriaal en de digitale sociale kaart en de samenwerking met belangenorganisaties. Ten slotte adviseert de cliëntenraad van SZW de gemeente gevraagd en ongevraagd over het Wmo-beleid. Inlichtingen bij F. Jansen Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 BSW/ Stand van zaken Voorzieningen Gehandicapten (VG) Aantal aanvragen en doorlooptijden VG In de eerste helft van 20 is het aantal ingediende aanvragen voor een individuele woon- of vervoersvoorziening sterk toegenomen ten opzichte van 20. Het aantal ingediende aanvragen voor individuele voorzieningen is in het eerste kwartaal Ten opzichte van dezelfde periode in 20 is dit een toename van 18%. Er is geen aanleiding om aan te nemen dat deze ontwikkeling in het tweede kwartaal anders is. Overigens zien we al jaren een stijging: ten opzichte van 2007 is in 20 de stijging van het aanvragen al zo n 30%. Als de stijging van het aantal aanvragen doorzet, dan zal dit een overschrijding van het budget tot gevolg hebben. De definitieve cijfers over het tweede kwartaal van 20 zijn, in verband met een andere registratie, pas bekend in oktober 20 en worden in de volgende rapportage opgenomen. Het aantal nog niet besliste aanvragen (de werkvoorraad) steeg eveneens en bedroeg per ultimo juni stuks. Nadat de werkvoorraad vanaf december redelijk stabiel rond de aanvragen bleef, neemt deze vanaf mei weer toe. In de volgende grafiek is het verloop zichtbaar: Openstaande aanvragen jun- jul- aug- sep- okt- nov- dec- jan- feb- mrt- apr- mei- jun- Ondanks de stijging van het aantal aanvragen, is er in een groter deel van de gevallen binnen de gestelde termijn beslist. Gerekend over de eerste zes maanden van 20 is 87,1% van het aantal besluiten genomen binnen de geformuleerde doelstelling (80% binnen acht weken). Over heel 20 gerekend was dit nog 85,1 %. Bezwaarschriften In het eerste half jaar van 20 zijn in totaal 153 bezwaarschriften met betrekking tot de VG ontvangen. Ter vergelijking: in de eerste zes maanden van 20 zijn er 177 bezwaren ingediend. Bij 37 bezwaarschriften (24%) is de beschikking niet (volledig) gehandhaafd. In dezelfde periode in 20 was dit nog in 28% van de bezwaarschriften het geval. Het aantal bezwaarschriften is dus afgenomen. Hiernaast is ook het aantal niet gehandhaafde beschikkingen afgenomen.

3 BSW/ Levering hulpmiddelen Sinds 1 februari 20 is Emcart actief als leverancier van Wmo-hulpmiddelen voor de gemeente Den Haag. Op 25 februari werd de vestiging aan de Kerketuinenweg feestelijk geopend. Op deze locatie kan de burger terecht om de diverse hulpmiddelen te bezichtigen en zich daarover te laten informeren. Een medewerker van de Dienst SZW is dagelijks in de showroom aanwezig en informeert burgers over de diverse mogelijkheden op het gebied van de verschillende gemeentelijke regelingen. De toegekende hulpmiddelen worden door EmCart binnen de geldende prestatieafspraken geleverd. Stand van zaken Taxibus De dienstverlening van de Taxibus laat gedurende de eerste zes maanden van 20 geen verrassingen zien. De tendens van gestaag toenemende ritaantallen en percentage op tijd uitgevoerde ritten blijft zichtbaar. Ritaantallen Het aantal uitgevoerde ritten over de eerste zes maanden van 20 is uitgekomen op , dit is een toename van 11% ten opzichte van dezelfde periode in 20. Percentage op tijd uitgevoerde ritten Gedurende de eerste zes maanden van 20 werd ruim 92% van het aantal ritten op tijd uitgevoerd. Over heel 20 gerekend, was dit ruim 91%. Met name de laatste maanden van 20 en in januari 20 was het percentage fors lager dan daarvoor. De oorzaak hiervan was gelegen in het grote aantal omleidingen en verstoppingen, als gevolg van diverse werkzaamheden in de stad en de winterperiode. Op tijd uitgevoerde ritten 96,00% 94,00% 92,00% 90,00% 88,00% 86,00% 84,00% 82,00% jul- aug- sep- okt- nov- dec- jan- feb- mrt- apr- mei- jun- Klachten In het eerste half jaar van 20 werden 326 klachten over de dienstverlening van de Taxibus ingediend. Gerelateerd aan het aantal vervoerde personen bedroeg dit 0,15 %. Dit is weliswaar hoger dan het gemiddelde niveau over geheel 20 (0,12%), maar wordt geheel veroorzaakt door het hoge aantal klachten in de maand januari, als gevolg van de extreme weersomstandigheden.

4 BSW/ Desondanks valt het gemiddelde percentage nog ruimschoots binnen de norm (tussen 0,1 en 0,2 wordt gebruikelijk geacht). Stand van zaken Hulp bij het Huishouden (HH) Aantal klanten, aanvragen en doorlooptijden Zoals uit onderstaande tabel blijkt is het aantal burgers dat gebruik maakt van HH licht teruggelopen. Op 31 december 20 waren er nog mensen die gebruik maakten van HH. Op 30 juni 20 is dit aantal We zien in de aantallen een verschuiving van HH2 (hulp bij het schoonmaken van het huis plus het organiseren van het huishouden) naar de lichtere ondersteuning HH1 (enkel de hulp bij het schoonmaken van het huis). Deze verschuiving van HH2 naar HH1 sluit aan bij de landelijke trend. Soort HH Aantal klanten op HH 1 (Zorg in natura) HH 1 (Persoonsgebonden budget) HH 2 (Zorg in natura) HH 2 (Persoonsgebonden budget) Totaal Aantal klanten op De onderstaande grafiek geeft een overzicht van het aantal openstaande aanvragen in casu de werkvoorraad. Het betreffen niet allemaal eerste aanvragen maar ook herindicaties. Een indicatie voor HH wordt voor minimaal zes weken en maximaal vijf jaar afgegeven. Na afloop van de indicatie wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Dit wordt dan gezien als nieuwe aanvraag. Alle reeds bij de gemeente bekende gegevens worden bij een herindicatie uiteraard niet nogmaals gevraagd aan de klant. De piek in week en week 11 heeft te maken met een eenmalige administratieve actie; vanwege de wijzigingen in het Pgb beleid hebben we de Pgb diensten opnieuw moeten opvoeren. Het systeem ziet dit als een nieuwe aanvraag. Aantal openstaande aanvragen per week 1200 Aantal openstaande aanvragen aantal openstaande aanvragen Week

5 BSW/ Over de eerste zes maanden van 20 is, ondanks het constant hoge aantal aanvragen en herinidicaties, in 91,2 % van de aanvragen het besluit binnen de wettelijke termijn van 8 weken genomen. In het vierde kwartaal van 20 was dit nog maar in 87% van de gevallen. Hieruit blijkt dus dat het is gelukt om de doorlooptijden terug te dringen. Wachtlijsten Klanten hebben in Den Haag de keuze uit 12 aanbieders van HH. Sommige aanbieders hebben soms, ten gevolge van een plotselinge sterke toename van klanten, een wachtlijst. De gemeente biedt klanten op een wachtlijst de mogelijkheid om direct te worden geholpen door een andere aanbieder. Sommige mensen kiezen echter voor een wachtlijst van de aanbieder van hun keuze. Over de eerste zes maanden van 20 zijn er geen problematische wachtlijsten geweest. Ook hebben de aanbieders, in overleg met de gemeente, goed geanticipeerd op de vakantieperiode waardoor ook in de vakantieperiode geen wachtlijsten/problemen zijn ontstaan met de levering van de hulp. De wachtlijst op peildatum 1 augustus 20 betreft klanten waarbij het de aanbieders niet is gelukt om de zorg binnen werkdagen te starten. Dit komt in alle gevallen doordat het de aanbieders niet lukt om contact te krijgen met de klant. Waarschijnlijk is dit het gevolg van de vakantieperiode. Wachtlijst 4 e kwrt 08 Wachtlijst 1 e kwrt Wachtlijst 2 e kwrt Wachtlijst 2 e halfjaar HH HH Wachtlijst 1 e halfjaar 20 Thuiszorg Service Nederland (TSN) Bij brief van 25 juni 20 (BSD/20/935) heb ik aangegeven dat ik de Dienst SZW opdracht heb gegeven alert te zijn op eventuele problemen bij TSN. Bekend was dat vanwege een nieuw salarissysteem incidentele problemen zich hebben voorgedaan. Vanaf 25 juni heb ik extra toezicht gehouden. In de gesprekken en contacten die de dienst SZW sinds deze datum met TSN heeft gehad is niet gebleken dat er sprake is van problemen met de salarisbetalingen of andere problemen. Ook in de vakantieperiode zijn er, voor zover bij mij bekend, geen problemen geweest. Voorts handelt TSN volledig conform de CAO. Ook reiskostenvergoedingen worden uitbetaald. Ik heb voor de zekerheid steekproeven laten verrichten, informatie ingewonnen bij de voorzitter van de OR en bij andere gemeenten laten informeren die TSN gecontracteerd hebben. Hier komt geen ander beeld uit dan hierboven is vermeld. Ongeveer 4450 klanten in Den Haag ontvangen de hulp bij het huishouden via TSN. Daarmee heeft TSN ruimschoots de meeste klanten van alle aanbieders die de gemeente onder contract heeft. Zowel de gemeente als TSN ontvangen weinig klachten over de dienstverlening. Klanten geven TSN in het meest recente klanttevredenheidsonderzoek van SGBO een 7,4. Ter vergelijking: het beste rapportcijfer van een zorgaanbieder is een 7,6. Bezwaarschriften In het eerste half jaar van 20 zijn in totaal 136 bezwaarschriften met betrekking tot de HH ontvangen. Ter vergelijking: in heel 20 zijn er 281 bezwaarschriften binnengekomen en in 2008 zijn er in totaal 542 bezwaarschriften binnengekomen. Bij 24 bezwaarschriften (18%) is de beschikking niet (volledig) gehandhaafd.

6 BSW/ In heel 20 was dit nog in 31% van de bezwaarschriften het geval en in 2008 in 38% van de gevallen. Het aantal bezwaarschriften is dus niet alleen in absolute zin wederom afgenomen, ook het aantal niet gehandhaafde beschikkingen neemt nog steeds af. Landelijke ontwikkelingen Op het terrein van de Hulp bij het Huishouden spelen momenteel een aantal landelijke ontwikkelingen. Er is een drietal wetsvoorstellen door de Tweede Kamer aangenomen. De wetsvoorstellen hebben betrekking op basistarieven voor de HH, een specifieke uitkering aan gemeenten en de aanbestedingsplicht in de Wmo. De Eerste Kamer heeft de wetsvoorstellen nog in behandeling. Daarnaast is het Rijk voornemens om per 2011 het Wmo- budget voor huishoudelijke hulp met 200 miljoen euro te verlagen. Ik zal u verder informeren als duidelijk is wat gevolgen voor Den Haag zijn. Stand van zaken Sociaal juridische dienstverlening Algemeen De gemeente heeft in het kader van Wmo prestatieveld 3 de taak om aan haar burgers voorzieningen te bieden ten aanzien van advies, informatie en cliëntondersteuning. Sociaal juridische dienstverlening (SJD) is één van de voorzieningen waarmee invulling wordt gegeven aan deze taak. De SJD wordt uitgevoerd door de medewerkers Advies en Informatie (A&I) en Sociaal Raadslieden, maar ook worden veel vragen telefonisch beantwoord door de medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC). De A&I balie op alle stadsdeelkantoren vormt het gezicht van de gemeente naar de burger toe. De burger kan hier terecht met al haar vragen en problemen. De onderwerpen lopen uiteen van kinderopvangtoeslag, belastingvraagstukken, wonen, werken, tot noodopvang. De werkzaamheden van de A&I medewerker varieert van informeren, adviseren, doorverwijzen, ondersteunen bij het invullen van formulieren tot het innemen van aanvragen. Indien de vraag van de burger zeer complex is of meer juridische kennis vergt, wordt deze behandeld door een van de Sociaal Raadslieden. Uit onderzoek van de Dienst SZW blijkt dat de Haagse burger een 8,2 geeft als waardering voor de toegankelijkheid en de kwaliteit van de geleverde diensten. Aantal hulpvragen Het totale aantal hulpvragen bij de SJD blijft stijgen. De planning en de resultaten over de eerste helft van 20 zijn in de volgende tabel weergegeven. In de eerste helft van 20 zijn er in totaal hulpvragen behandeld. Ten opzichte van de eerste helft van 20, is het aantal hulpvragen in de eerste helft van 20 met 19% gestegen. Aantallen SJD Prestaties planning jan. t/m dec. 20 realisatie jan. t/m juni 20 hulpvragen sociaal raadslieden A&I balie hulpvragen KCC telefonische hulpvragen Totaal

7 BSW/ Uit de bovenstaande tabel blijkt dat er steeds meer burgers de weg naar de gemeente weten te vinden. In 20 is veel geïnvesteerd om de werkprocessen binnen de SJD efficiënter in te kleden om zoveel mogelijk burgers te helpen. In 20 zal verder gekeken worden naar efficiency kansen binnen de SJD en samenwerkingsmogelijkheden met externen: In de vorige collegeperiode zijn de I-shops opgericht. In 20 hebben ca burgers contact gezocht met de I-shops. De I-shops geven informatie over welzijnsactiviteiten in de buurt. Burgers met vragen over gemeentelijke voorzieningen en burgers die ondersteuning behoeven, verwijst de I-shop door naar de A&I balies. Den Haag OpMaat levert op haar beurt een bijdrage aan de professionalisering van de I-shops. In 20 wordt verder gekeken naar verdere samenwerking en synergie. Met de Belastingdienst Haaglanden zijn samenwerkingsafspraken gemaakt over de ondersteuning van burgers bij fiscale vraagstukken. Burgers die enkel ondersteuning bij inkomstenbelasting wensen, worden voortaan geholpen door de Belastingdienst. Dit geldt ook voor burgers met complexe fiscale problemen. De Belastingdienst heeft hiervoor een speciaal team opgericht. De burger kan op deze manier sneller en effectiever worden geholpen. Met vriendelijke groet, de wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport, Karsten Klein

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport drs. K.P. Klein Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de voorzitter van de Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de voorzitter van de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Maatschappelijke ontwikkeling Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Samenleving. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Samenleving. Geachte voorzitter, Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport drs. K.P. Klein Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/2014.25

Nadere informatie

Uw brief van Uw kenmerk Datum ---- ---- 14 september 2011. Ons kenmerk Behandeld door Doorkiesnummer CCZ/2011080189 J. Knollema (020) 797 86 22

Uw brief van Uw kenmerk Datum ---- ---- 14 september 2011. Ons kenmerk Behandeld door Doorkiesnummer CCZ/2011080189 J. Knollema (020) 797 86 22 De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20350 2500 EJ S-GRAVENHAGE Uw brief van Uw kenmerk Datum ---- ---- 14 september 2011 Ons kenmerk Behandeld door Doorkiesnummer CCZ/2011080189

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de voorzitter van de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Caro Verlaan Manager zorginkoop Verpleging & Verzorging 30-06-17 Doelstellingen van het experiment

Nadere informatie

Hoe tevreden bent u over de volgende onderdelen van het Wmo-loket?

Hoe tevreden bent u over de volgende onderdelen van het Wmo-loket? Vragenlijst Hulp bij het huishouden 1. Algemene gegevens 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw 2. Wmo-loket Voor de uitvoering van de

Nadere informatie

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Caro Verlaan Manager zorginkoop Verpleging & Verzorging 22-05-17 Het experiment persoonsvolgende

Nadere informatie

Stadsteam Welzijn Oudewater. Resultaten 2015

Stadsteam Welzijn Oudewater. Resultaten 2015 Stadsteam Welzijn Oudewater Resultaten 2015 Onderwerpen Programmadoelen 2015 Beroep op stadsteam Transitie, continuïteit van zorg Beroep zorg jeugd en WMO Herindicaties Financiën / Budgetten Samenwerking

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Uw commissie heeft bij de begrotingsbehandeling verzocht om nadere informatie over:

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Uw commissie heeft bij de begrotingsbehandeling verzocht om nadere informatie over: Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. In deze voortgangsrapportage informeren wij u over:

Raadsinformatiebrief. In deze voortgangsrapportage informeren wij u over: Raadsinformatiebrief Onderwerp Voortgangsrapportage Ontwikkeling wachttijden Wmo-aanvragen mei 2019 Nummer 2019/402254 Datum college 28 mei 2019 Portefeuillehouder Meijs, M.-Th. Programma/beleidsveld 2.1

Nadere informatie

Geachte voorzitter, RIS Aan de leden van de Commissie Samenleving. Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Beleid

Geachte voorzitter, RIS Aan de leden van de Commissie Samenleving. Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Beleid Typ teksttyp teksttyp tekst drs. K.P. Klein Wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens 030 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Samenleving r- RIS296071 Contactpersoon

Nadere informatie

Algemeen beeld. Beleid Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal 2013

Algemeen beeld. Beleid Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal 2013 Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal Algemeen beeld Ontvlechting samenwerkingsverband Wmo De ontvlechting van de samenwerking loopt op schema. De overdracht

Nadere informatie

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport. Onderwerp Uitgangspunten Europese aanbesteding hulp bij het huishouden

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport. Onderwerp Uitgangspunten Europese aanbesteding hulp bij het huishouden Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport drs. K.P. Klein Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/2012.192

Nadere informatie

Jaarverslag Zorg 2013: Individuele voorzieningen Wmo 2013

Jaarverslag Zorg 2013: Individuele voorzieningen Wmo 2013 Jaarverslag Zorg 2013: Individuele voorzieningen Wmo 2013 ALGEMEEN De individuele voorzieningen Wmo betreffen vervoersvoorzieningen, rolstoelen, woonvoorzieningen en hulp bij het huishouden. Onderstaand

Nadere informatie

WMO. Hulp bij het huishouden UNIT WMO

WMO. Hulp bij het huishouden UNIT WMO WMO Hulp bij het huishouden UNIT WMO 12 WMO Hulp bij het huishouden Schoonmaken, wassen, stofzuigen... soms zijn deze klussen door omstandig heden, zoals ziekte, ouderdom of een handicap, te zwaar geworden

Nadere informatie

Besluit Ik laat u weten dat wij hebben besloten aan u verlenging van de ondersteuning, gericht op zelfredzaamheid en/of participatie, toe te kennen.

Besluit Ik laat u weten dat wij hebben besloten aan u verlenging van de ondersteuning, gericht op zelfredzaamheid en/of participatie, toe te kennen. Naam Adres Postcode en woonplaats Cluster Sociale Zaken Team Zorg Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Behandeld door Telefoon (046) 477 8841 Onderwerp Toekenning ondersteuning Wmo Sittard, Geachte, Op

Nadere informatie

1. Algemene gegevens. 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw

1. Algemene gegevens. 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw Vragenlijst Woonvoorziening WMO 1. Algemene gegevens 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw 2. Wmo-loket Voor de uitvoering van de Wet

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015.

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015. 2.2.3 Evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015 1 Dossier 530 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 530 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 19 juli 2016 Agendapunt 2.2.3 Omschrijving Evaluatie herindicaties

Nadere informatie

- Veilig. Noord-Holland Noord. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 mei 2019

- Veilig. Noord-Holland Noord. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 mei 2019 - Veilig Noord-Holland Noord Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Grafiek 1: en prognose wachtlijst en werkvoorraad Grafiek 2: Begroting en realisatie instroom meldingen per maand Grafiek 3: Percentage triages

Nadere informatie

1. Inleiding Methode van onderzoek Responsverantwoording Leeswijzer 2

1. Inleiding Methode van onderzoek Responsverantwoording Leeswijzer 2 Inhoud 1. Inleiding 1 1.1. Methode van onderzoek 1 1.2. Responsverantwoording 1 1.3. Leeswijzer 2 2. Tevredenheid Wmo-cliënten 3 2.1. Aanvragen van de voorzieningen 3 2.2. (On)Tevredenheid PGB 4 2.3. Tevredenheid

Nadere informatie

WMO MONITOR KWARTAAL : Samenvatting belangrijkste bevindingen

WMO MONITOR KWARTAAL : Samenvatting belangrijkste bevindingen WMO MONITOR KWARTAAL 4 211: Samenvatting belangrijkste bevindingen Financieel De totale overschrijding van de budgetten is in de loop van 211 teruggelopen en komt uit op 272.756. Na het tweede kwartaal

Nadere informatie

Rapportage Jeugdzorg derde kwartaal 2006

Rapportage Jeugdzorg derde kwartaal 2006 Rapportage Jeugdzorg derde kwartaal 2006 In deze rapportage komen respectievelijk het Bureau Jeugdzorg (BJZ), het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en de geïndiceerde jeugdzorgaanbieders aan

Nadere informatie

Zo regelt Den Haag de maatschappelijke ondersteuning

Zo regelt Den Haag de maatschappelijke ondersteuning Zo regelt Den Haag de maatschappelijke ondersteuning Alles over uw rechten en plichten en de aanvraagprocedure binnen de Wmo 2015 Ondersteuning voor thuiswonende Hagenaars Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan P/a Postbus 20 153OAA Wormeriand - 8 APR. Comeents Oostzaan Gemeentehuis ockadrcs Kerkbuurt 4, 1 511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1

Nadere informatie

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2008.4085 - RIS

Nadere informatie

Persbericht. Werkloosheid stabiel op laag niveau. Centraal Bureau voor de Statistiek

Persbericht. Werkloosheid stabiel op laag niveau. Centraal Bureau voor de Statistiek Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB02-012 18 januari 2002 9.30 uur Werkloosheid stabiel op laag niveau In het vierde kwartaal van 2001 waren er volgens de nieuwste CBScijfers gemiddeld 135

Nadere informatie

Openbaar. Bijstandsontwikkeling 1e helft Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Bijstandsontwikkeling 1e helft Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bijstandsontwikkeling 1e helft 2014 Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de

Nadere informatie

Statistisch Bulletin. Jaargang

Statistisch Bulletin. Jaargang Statistisch Bulletin Jaargang 72 2016 51 22 december 2016 Inhoud 1. Arbeid en sociale zekerheid 3 Iets minder dan een half miljoen werklozen 3 Werkloze beroepsbevolking 1) (21) 4 Verklaring van tekens

Nadere informatie

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019 Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Grafiek 1: en prognose wachtlijst en werkvoorraad Grafiek 2: Begroting en realisatie instroom meldingen per maand Grafiek 3: Percentage triages binnen 5 dagen afgerond Grafiek

Nadere informatie

Marktanalyse 2018 Zeeland

Marktanalyse 2018 Zeeland Marktanalyse 2018 Zeeland 28-03-2018 Marktanalyse regio Zeeland Voor u ligt de marktanalyse 2018 Verpleging en Verzorging van CZ zorgkantoorregio Zeeland. In de marktanalyse vindt u informatie terug over

Nadere informatie

Hll lllllllllllllllllllllllllllllllilllllll /10/2012

Hll lllllllllllllllllllllllllllllllilllllll /10/2012 Beleid Cluster Maatschappij (071)54 54 838 ppaardekoper@leiderdorp.nl Ingekomen: Afdeling ; Kopie ; Cj rif Hll lllllllllllllllllllllllllllllllilllllll 2012.06557 26/10/2012 Gemeente Leiderdorp A Aan de

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Dienstenoverzicht: Begroting, realisatie en prognose Aantal adviezen, meldingen, onderzoeken en doorlooptijden December 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie. Onderwerp Rapportage nota "Hoezo gehandicapt?!

Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie. Onderwerp Rapportage nota Hoezo gehandicapt?! Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie Rabin S. Baldewsingh Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van

Nadere informatie

Benchmarkrapportage Wmo Jaar 2013

Benchmarkrapportage Wmo Jaar 2013 Benchmarkrapportage Wmo Jaar 2013 Dienst Sociale Zaken en werkgelegenheid Noardwest Fryslân, oktober 2014 1 Dit is een publicatie van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Postadres

Nadere informatie

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-groeisubsidie - Aanvragen De kmo-groeisubsidie is

Nadere informatie

Het doelgroepenvervoer zoals we dat nu kennen in Den Haag is georganiseerd op basis van de volgende regelgeving:.

Het doelgroepenvervoer zoals we dat nu kennen in Den Haag is georganiseerd op basis van de volgende regelgeving:. Wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens Wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs drs. K.P. Klein mw. I. van Engelshoven Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500

Nadere informatie

Plan van aanpak Huishoudelijke hulp toelage: gemeenten Zuid- Kennemerland

Plan van aanpak Huishoudelijke hulp toelage: gemeenten Zuid- Kennemerland Plan van aanpak Huishoudelijke hulp toelage: gemeenten Zuid- Kennemerland 1. Inleiding De gemeenten in Zuid-Kennemerland (Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort) werken

Nadere informatie

Samenvatting uitkomsten klanttevredenheid Ridderkerk 2014 uitgevoerd door BAR-dichtbij in opdracht van de gemeente Ridderkerk.

Samenvatting uitkomsten klanttevredenheid Ridderkerk 2014 uitgevoerd door BAR-dichtbij in opdracht van de gemeente Ridderkerk. Bijlage 1 Samenvatting uitkomsten klanttevredenheid Ridderkerk 2014 uitgevoerd door BAR-dichtbij in opdracht van de gemeente Ridderkerk. Klanten over de dienstverlening van de aanbieder De dienstverlening

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 januari 813,401 535,514 1,568 1,350,482.89 10,416.12 februari 835,453 519,550 4,203 1,359,207.13 9,964.25 maart 877,904 524,371 3,271 1,405,545.28 10,002.50

Nadere informatie

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017 Nieuwjaarsbijeenkomst 2017 Experiment Persoonsvolgende Zorg Zuid-Limburg Jaap Stappers Zorginkoper Verpleging en Verzorging 09-02-18 Agenda Prijseffect versus volume-effect Declaratiebedrag per cliënt

Nadere informatie

Geachte heren Van der Want en Klamer, geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Geachte heren Van der Want en Klamer, geacht College van Burgemeester en Wethouders, Aan het College van Burgemeester en Wethouders Ter attentie van de wethouders E.G.J. van der Want en A. Klamer Postbus 9900 1201 GM Hilversum Hilversum, 7 juli 2015 Geachte heren Van der Want en Klamer,

Nadere informatie

Samen maken we de zorg persoonlijk

Samen maken we de zorg persoonlijk Samen maken we de zorg persoonlijk Wij zien uw passie om goede zorg mogelijk te maken voor klanten in de Wlz. En we begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is in een complexe omgeving. Daarom willen we

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Onderzoek cliëntervaring regio Haaglanden en Den Haag

Geachte voorzitter, Onderzoek cliëntervaring regio Haaglanden en Den Haag Typ teksttyp teksttyp tekst Saskia Bruines Wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs, 060 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Samenleving

Nadere informatie

INDEXERING NORMBEDRAGEN EN WIJZIGING REGELING VOOR INDIVIDUELE VOORZIENINGEN VOOR MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE DEN HAAG 2009

INDEXERING NORMBEDRAGEN EN WIJZIGING REGELING VOOR INDIVIDUELE VOORZIENINGEN VOOR MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE DEN HAAG 2009 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSW/2011.238 RIS 182037 INDEXERING NORMBEDRAGEN EN WIJZIGING REGELING VOOR INDIVIDUELE VOORZIENINGEN VOOR MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE DEN HAAG 2009 HET COLLEGE

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 31 maart 2015 Ons kenmerk MO10/

Nadere informatie

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Derde en vierde kwartaal 2007

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Derde en vierde kwartaal 2007 Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen 2007 Derde en vierde kwartaal 2007 Versie : 1 Datum : 15 februari 2008 Samengesteld door : J. van den Hoogen-Stallen

Nadere informatie

In deze voortgangsrapportage informeren wij u over onderstaande onderwerpen:

In deze voortgangsrapportage informeren wij u over onderstaande onderwerpen: Raadsinformatiebrief Onderwerp Voortgang Ontwikkeling wachttijden Wmo-aanvragen maart 2019 Nummer 2019/245567 Datum college: 26 maart 2019 Portefeuillehouder Meijs, M.-Th. Programma/beleidsveld 2.1 Voorzieningen

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015 Printdatum : 5-10-2015 1/13 Aantal werknemers gemiddeld Aantal werknemers totaal Aantal fte Aantal fte BAPO Aantal fte ziek Aantal ziekmeldingen Aantal herstelmeldingen Aantal nul-verzuimers 49.100 58.155

Nadere informatie

Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q2 t/m 2018 Q1 Indicatiestelling Wlz

Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q2 t/m 2018 Q1 Indicatiestelling Wlz Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q2 t/m 2018 Q1 Indicatiestelling Wlz De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt met ingang van 2015 of mensen recht

Nadere informatie

Factsheet economische crisis. 2 e kwartaal 2009

Factsheet economische crisis. 2 e kwartaal 2009 Factsheet economische crisis 2 e kwartaal 29 O&S Juni 29 2 Kort samengevat Ieder kwartaal factsheet Al enige tijd is er sprake van een economische recessie in Nederland. Met het oog daarop is er behoefte

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant Marktanalyse 217 Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant 28-3-217 Marktanalyse regio West-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 217 gehandicaptenzorg van CZ Zorgkantoren regio West-Brabant. In de marktanalyse

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Tussenrapportage sociaal domein januari september Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Tussenrapportage sociaal domein januari september Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: - Ons kenmerk: Uw kenmerk: - Contact: Quido Maas Bijlage(n): 1 Doorkiesnummer: 06-53959998 E-mailadres: q.maas@bar-organisatie.nl Datum:

Nadere informatie

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Tweede kwartaal 2007

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Tweede kwartaal 2007 Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen 2007 Tweede kwartaal 2007 Versie : 1 Datum : 3 september 2007 Samengesteld door : J. van den Hoogen-Stallen

Nadere informatie

Evaluatie van de Wmo-voorzieningen 2013

Evaluatie van de Wmo-voorzieningen 2013 Evaluatie van de Wmo-voorzieningen 2013 Gemeente Waterland augustus 2014 Inhoudsopgave SAMENVATTING... 3 1. INLEIDING... 3 2. CLIËNTTEVREDENHEID... 3 3. HET WMO-LOKET... 3 3.1 AANVRAGEN... 4 3.2 INDICATIES...

Nadere informatie

Statistisch Bulletin. Jaargang 71 2015 35

Statistisch Bulletin. Jaargang 71 2015 35 Statistisch Bulletin Jaargang 71 2015 35 27 augustus 2015 Inhoud 1. Arbeid en sociale zekerheid 3 Werkloosheid verder gedaald 3 Werkloze beroepsbevolking 4 2. Inkomen en bestedingen 5 Consumenten zijn

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie. Evaluatie Ondersteuningsloket

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie. Evaluatie Ondersteuningsloket Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de voorzitter van de commissie Maatschappelijke Ondersteuning

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE WMO JEUGD

MANAGEMENTRAPPORTAGE WMO JEUGD MANAGEMENTRAPPORTAGE WMO JEUGD 3 de kwartaal 2016 A16.04901 1 2 Inhoudsopgave Inleiding 5 Hoofdstuk 1 Cijfers toegang 7 1.1 Noordenveldwerker 7 1.2 Maatschappelijke ondersteuning 8 1.3 Centrum Jeugd &

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB 16 maart 2016

Voortgangsrapportage PGB 16 maart 2016 Voortgangsrapportage PGB 16 maart 2016 De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn geclusterd in de volgende

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden Marktanalyse 217 Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden 28-3-217 Marktanalyse regio Haaglanden Voor u ligt de marktanalyse 217 gehandicaptenzorg van CZ Zorgkantoren regio Haaglanden. In de marktanalyse

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg Marktanalyse 217 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg 28-3-217 Marktanalyse regio Zuid-Limburg Voor u ligt de marktanalyse 217 gehandicaptenzorg van CZ Zorgkantoren regio Zuid-Limburg. In de marktanalyse

Nadere informatie

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak 2017-2018 Analyse op basis van het doelgroepregister en de polisadministratie 1 Inhoud Inleiding...3 Aanleiding...3 Aanpak, perioden en meetmomenten...3 Samenvatting...4

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 27 mei 2015 / 63/2015. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 27 mei 2015 / 63/2015. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 27 mei 2015 / 63/2015 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Uw brief van Uw

Nadere informatie

Samen maken we de zorg persoonlijk

Samen maken we de zorg persoonlijk Samen maken we de zorg persoonlijk Wij zien uw passie om goede zorg mogelijk te maken voor klanten in de Wlz. En we begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is in een complexe omgeving. Daarom willen we

Nadere informatie

Samen maken we de zorg persoonlijk

Samen maken we de zorg persoonlijk Samen maken we de zorg persoonlijk Wij zien uw passie om goede zorg mogelijk te maken voor klanten in de Wlz. En we begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is in een complexe omgeving. Daarom willen we

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Stand van zaken Monitor Sociaal Domein Steller S. Sadler De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 06-16955391 Bijlage(n) -- Ons kenmerk 6481021 Datum Uw brief van

Nadere informatie

Gemeente Landsmeer. Wmo-klanttevredenheid over 2013. 5 juni 2014

Gemeente Landsmeer. Wmo-klanttevredenheid over 2013. 5 juni 2014 Gemeente Landsmeer Wmo-klanttevredenheid over 2013 5 juni 2014 DATUM 5 juni 2014 TITEL Wmo-klanttevredenheid over 2013 ONDERTITEL OPDRACHTGEVER Gemeente Landsmeer Boulevard Heuvelink 104 6828 KT Arnhem

Nadere informatie

Samen maken we de zorg persoonlijk

Samen maken we de zorg persoonlijk Samen maken we de zorg persoonlijk Wij zien uw passie om goede zorg mogelijk te maken voor klanten in de Wlz. En we begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is in een complexe omgeving. Daarom willen we

Nadere informatie

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak - 2017 Analyse op basis van het doelgroepregister en de polisadministratie 1 Inhoud Inleiding... 3 1: Werkzaam zijn en blijven... 4 1a: Werkzaam zijn en blijven

Nadere informatie

Samen maken we de zorg persoonlijk

Samen maken we de zorg persoonlijk Samen maken we de zorg persoonlijk Wij zien uw passie om goede zorg mogelijk te maken voor klanten in de Wlz. En we begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is in een complexe omgeving. Daarom willen we

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 2016 Peildatum 31 maart

Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 2016 Peildatum 31 maart Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 206 Peildatum 3 maart De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn

Nadere informatie

Tussenevaluatie HO en HHT gemeente Dinkelland. Versie september 2015

Tussenevaluatie HO en HHT gemeente Dinkelland. Versie september 2015 Tussenevaluatie HO en HHT gemeente Dinkelland Versie september 2015 Evaluatie HO en HHT gemeente Dinkelland Deze evaluatie schetst een beeld van de nieuwe wijze waarop de Huishoudelijke ondersteuning (HO)

Nadere informatie

Uw brief van: - Ons kenmerk: Uw kenmerk: - Contact: Regine Suijker Bijlage(n): 1 Doorkiesnummer:

Uw brief van: - Ons kenmerk: Uw kenmerk: - Contact: Regine Suijker Bijlage(n): 1 Doorkiesnummer: Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: - Ons kenmerk: 51922 Uw kenmerk: - Contact: Regine Suijker Bijlage(n): 1 Doorkiesnummer: +31180451212 E-mailadres: Datum: 2 april 2019

Nadere informatie

Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q4 t/m 2018 Q3 Indicatiestelling Wlz

Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q4 t/m 2018 Q3 Indicatiestelling Wlz Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q4 t/m 2018 Q3 Indicatiestelling Wlz De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Het CIZ beoordeelt met ingang van 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Doorkiesnummer Datum Ons nummer Uw brief Uw kenmerk Waar gaat het om? Bijlagen Behandelend medewerker Onderwerp

Postadres Bezoekadres Doorkiesnummer Datum Ons nummer Uw brief Uw kenmerk Waar gaat het om? Bijlagen Behandelend medewerker Onderwerp Geachte XXXXX, U heeft bij ons een klacht ingediend over de Belastingdienst/Toeslagen (hierna: Toeslagen). U vroeg ons naar uw zaak te kijken, omdat u van mening bent dat het onterecht is dat u kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over de bijstandsontwikkelingen in 2014 en over de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over de bijstandsontwikkelingen in 2014 en over de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bijstandsontwikkeling 2014 Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid stijgt opnieuw sterk

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid stijgt opnieuw sterk Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB03-092 20 mei 2003 9.30 uur Werkloosheid stijgt opnieuw sterk In de periode februari april 2003 telt de werkloze beroepsbevolking gemiddeld 392 duizend

Nadere informatie

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB B en W-nummer 15.0920; besluit d.d. 27-10-2015 Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB Besluiten: 1. kennis te nemen

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant Marktanalyse 217 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant 28-3-217 Marktanalyse regio Zuidoost-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 217 gehandicaptenzorg van CZ Zorgkantoren regio Zuidoost-Brabant.

Nadere informatie

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Inleiding ROGplus heeft in 2010 samen met 98 andere organisaties deelgenomen aan de module Individuele voorzieningen van de benchmark

Nadere informatie

Factsheet stedelijke economie. 1 e kwartaal 2015

Factsheet stedelijke economie. 1 e kwartaal 2015 Factsheet stedelijke economie 1 e kwartaal 215 O&S Juni 215 2 Kort samengevat Factsheet stedelijke economie Vanwege de huidige economische situatie blijft er behoefte aan inzicht hoe s-hertogenbosch er

Nadere informatie

Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q3 t/m 2018 Q2 Indicatiestelling Wlz

Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q3 t/m 2018 Q2 Indicatiestelling Wlz Kwartaalrapportage CIZ 2017 Q3 t/m 2018 Q2 Indicatiestelling Wlz De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt met ingang van 2015 of mensen recht

Nadere informatie

Marktanalyse 2018 Zuid-Limburg

Marktanalyse 2018 Zuid-Limburg Marktanalyse 2018 Zuid-Limburg 28-03-2018 Marktanalyse regio Zuid-Limburg Voor u ligt de marktanalyse 2018 Verpleging en Verzorging van CZ zorgkantoor regio Zuid- Limburg. In de marktanalyse vindt u informatie

Nadere informatie

Dienstencheques Situatie eind november 2018 Aangekochte cheques

Dienstencheques Situatie eind november 2018 Aangekochte cheques November 2018 Dienstencheques Situatie eind november 2018 Aangekochte cheques 7.517.827 tijdens de maand Aan de ondernemingen 7.417.661 uitbetaalde cheques tijdens de maand Aandeel elektronische 62,97%

Nadere informatie

WMO Wet maatschappelijke ondersteuning

WMO Wet maatschappelijke ondersteuning WMO Wet maatschappelijke ondersteuning 6 maart 2007 1 Programma Kennismaking Uitleg door ABVAKABO FNV Uitleg door vertegenwoordiger gemeente Vragen en antwoorden 6 maart 2007 2 Inwerkingtreding 1 januari

Nadere informatie

Sprekende Cijfers / Woningmarkt regio Arnhem. Sprekende Cijfers. Kwartaalbericht Q3 Woningmarkt Regio Arnhem

Sprekende Cijfers / Woningmarkt regio Arnhem. Sprekende Cijfers. Kwartaalbericht Q3 Woningmarkt Regio Arnhem Sprekende Cijfers Kwartaalbericht Q3 Woningmarkt Regio Arnhem pagina 1 van 10 regio Arnhem oktober 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bestaande bouw regio Arnhem 4 2.1 Aanbod regio Arnhem 4 2.2 Transacties

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 2016 Peildatum 30 september

Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 2016 Peildatum 30 september Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 016 Peildatum 30 september De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

IN BEELD 22-01-2013. Datum. Organisatie. Demo Rapportage

IN BEELD 22-01-2013. Datum. Organisatie. Demo Rapportage IN BEELD Datum Organisatie 22-01-2013 Demo Rapportage Inhoud Inhoud 01 Organisatie 1.01 Aantal medewerkers per soort dienstverband 02 1.02 Aantal medewerkers per geslacht 03 1.03 Aantal medewerkers per

Nadere informatie

Halfjaarbrief Inkomen

Halfjaarbrief Inkomen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Halfjaarbrief Inkomen Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In deze brief informeren we de raad over de bijstandsontwikkeling

Nadere informatie

Crisismonitor Drechtsteden

Crisismonitor Drechtsteden Crisismonitor Januari 211 (cijfers t/m oktober 21) Hoe staan de er voor op de arbeidsmarkt en de woningmarkt? Dat leest u in deze zesde editie van de crisismonitor, die het OCD eens in de twee maanden

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Welkom bij YourMoneyAlarms.tips In dit overzicht leest u onze resultaten tot en met augustus 2017. Sinds januari 2008 zijn er meer dan 100 trades uitgevoerd op basis van de signalen van het analysemodel

Nadere informatie

Individuele verstrekkingen. Hier komt tekst Presentatie tijdens Raadsinformatieavond Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Individuele verstrekkingen. Hier komt tekst Presentatie tijdens Raadsinformatieavond Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Individuele verstrekkingen Hier komt tekst Presentatie tijdens Raadsinformatieavond 10 maart Hier komt ook tekst 2016 Uitgangspunt Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) levert de gemeente een

Nadere informatie

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein uw kenmerk zaaknummer datum uw brief van blad 1 van 5 behandeld door P. Budding

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein uw kenmerk zaaknummer datum uw brief van blad 1 van 5 behandeld door P. Budding postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Gemeenteraad IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl betreft Artikel

Nadere informatie

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Inleiding Deze rapportage is opgesteld in samenwerking tussen Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en Huisartsenposten Rijnmond

Nadere informatie